UTVECKLINGSFÖRSLAG INKOMNA FRÅN TIDAHOLMS INVÅNARE (JULDRÖMMEN 2015)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UTVECKLINGSFÖRSLAG INKOMNA FRÅN TIDAHOLMS INVÅNARE (JULDRÖMMEN 2015)"

Transkript

1 UTVECKLINGSFÖRSLAG INKOMNA FRÅN TIDAHOLMS INVÅNARE (JULDRÖMMEN 2015) Restaurang/café Håll caféer och restauranger öppna sommartid. Ha inte semesterstängt samtidigt. Caféer som är öppna på kvällar och helger. Håll caféer och restaurangerna öppna när turisterna är här sommartid. Uteservering på torget. Ett café som är öppet lördag och söndag. Max (hamburgerrestaurang). Satsa på café med inne- och uteservering med egen konditor. Minst ett café öppet hela sommaren (jour?). Ett ställe som är öppet för alla att träffas på kvällen för att prata och umgås över en kopp m.m. Fik som har öppet längre på lördagar. Inte bomma igen och stänga fik/restauranger m.m. under semestern. Mat, fika runt och på torget, gärna hela helgerna! (söndag) Att sommartid få caféerna att ha öppet. Inte stänga igen som man gör idag. Att fiken har öppet onsdag och söndag längre på kvällen en gång i månaden eller två. Ett fik som har bra öppettider. Öppna café/matställe där det finns lekrum. Barn kan leka/föräldrar umgås. En kaffeservering mitt på Gamla Torget sommartid, det vore fint! En lokalpub där alla kan träffas. Söndagsöppet på café. Satsa på café för ungdomar, med musik och underhållning av tex egna förmågor från Tidaholm. Vi är sociala av oss, äter/fikcar gärna då tillsammans. Önskar att caféerna kan vara öppna kvällstid och på helgerna så dessa kan bli en stor mötesplats. Det kan "dra" folk till city. Utveckla trottoarcafé (sommaren). Använd parkeringen i hörnet av Torggatan - Kyrkogatan till uteservering på sommaren. Låt konditorierna vara öppet alla dagar i veckan, även sommaren. Inte semesterstängt. Det lockar fler turister. Kvällsöppna fik, mer uteserveringar. En lokal pub i centrum där alla kan träffas. Gärna mer öppet på fiken på sommaren. Glass och korvkiosk på Gamla Torget. Kvällsöppet café i centrum.

2 Smörgåsar och salladshop för att ta med. Ha öppet något fik en sådan dag som den här (vid evenemang på torget) Bättre öpppettider på söndagar mer caféer och matställen som har öppet då. Mera möten på torget för människor. Ett café som är öppet lördag och söndag. Mera matställen öppna. Ett fik dit man kan ta med sin hund. Caféer med bra öppettider. Kvällsöppet café. Öppna caféer på helgerna. Vore trevligt med ett fick öppet efter kl. 16. Fler restauranger och mötesplatser i centrum. Ett fik som har öppet på semestern förutom Turbinhusön. Caféer som håller öppet även kvällar och helger. Bilfritt G:a Torget med uteserveringar och kvällsöppna caféer. Söndagsöppna fik! Ett café som har öppet på kvällar/helger. Oftast då man har tid att gå på café. Öppna en restaurang som säljer all vardagsmat. Handel Söndagsöppna butiker ev. 1 ggr/månad Söndagsöppet. En karta över centrumaffärer. Öppet efter kl. 18 ibland. Affärer för alla behov. Tydligare reklamskyltar utanför butikerna. Bygga mer klädaffärer. Få hit en skoaffär och ev. Rusta. Anpassa priser och utbud av varor så allt till ett hem går att tillgå för bra pris så befolkningen handlar i Tidaholm. Allt till hemmet finns inte. Varför bara inför julhandel, ta fram förslag om utveckling? Poäng i alla affärer under hela året på bra idéer. Lägre priser - generösare öppettider, fler tävlingar. Positiv anda och god service. Använda Instagram m.m. Längre öppet på kvällen.

3 Se till att det inte finns några tomma affärslokaler. Att alla lokaler är fyllda. Större utbud. Samma öppettider för alla. Större bredd i utbudet. Handla i Tidaholms centrum. Stort arbete görs fortlöpande men viktigt att berätta vad vi sett och köpt i våra affärer. Dela på facebook osv. Öppet efter kl. 18, tex 1 gång i månaden. Söndagsöppet i butikerna tex 1 gång i månaden. Någon mer större klädkedja typ H&M. Locka fler att handla i stan genom att införa ett lojalitetskort med poäng och erbjudande om man handlar hemma i stan. Extra öppet i samband med lön, till kl. 20. Där unga och vuxna kan gemensamt mötas och prata och ha kul tillsammans kanske spela spel m.m. Handla i centrum så att butikerna blir kvar. Handla i centrum och gynna svensk handel i stan. Mer affärer=mer folk. Att handla i stan det som finns här. En klädesaffär för damer à la Ekbergs. Söndagsöppet i hela centrum kl Se till att alla skyltfönster är fint skyltade, upplysta och varorna försedda med prislappar. Tänk fönster shopping! Öppna gärna alla butiker kl. 9. Att handla i stan. Fantastiska engagemang från våra handlare görs fortlöpande. Viktigt med servicen att man lånar hem för provning osv., tex för äldre. Affär med smycken, smink, accessoarer. Önskar en mer välsorterad sportaffär. Stanna kvar och handla i Tidaholm. En saluhall mitt i stan med go-fika och musik och utsikt. Försöka få fler butiker till Tidaholm t.ex. Dressman. En engelsk pub. Kanske en större klädkedja till. Djurmagasinet. Försöka få fler butiker till Tidaholm. Locka till våra små mysiga butiker + trevlig personal. Mer affärer. En galleria med lite nya affärer för alla åldrar. Öppna butiker och affärer kl. 9, särskilt på onsdagar då torghandeln är igång.

4 Fler butiker. Bättre utbud som lockar "alla" fram till centrum. En saluhall. En saluhall mitt i stan med butiker och servering. Mer affärer och uteserveringar runt Gamla Torget. Större bredd i utbudet, samma öppettider för alla. Fylla tomma affärslokaler. Fina erbjudanden. Evenemang/aktiviteter centrum Mer torgaktiviteter. Mer aktiviteter ex. quiz, musik. Marknad med inriktning på entusiastbilar. Gärna JOKERS årligen. Bilträffen Jokers satte Tidaholm på kartan. En helg med bilträff skulle kunna dra många besökare till staden. Mera aktiviteter. Integrationsdagar. Lite mer roliga jippon då och då. Genom olika aktiviteter och underhållning för alla åldrar för att kunna bygga en mer kärleksfull stad. Samordna julmarknaderna som är i samband med Lions på torget istället för på muséet. Bättre att ha allt på stan. Vore kul om det vore aktiviteter även jan-mars och okt-nov på torget. Mer underhållning. T.ex. Klackarna i taket från Uddevalla. Mer aktivitet på torget lördagar. Mer aktiviteter dagtid i stan kombinerat med mat osv. Allsång på torget. Genom att införa gemensamma aktiviteter för både unga och äldre. Bibehålla evenemang och annat Fler evenemang på torget under sommaren t.ex. korvgrillning. Utveckla fler evenemang och traditioner. Fler familjeaktiviteter (musik, utebio, erbjudanden, disco, fika m.m.). Under Kräftans dag och Kräftivalen ha hantverksmässa utmed ån från Turbinhusön och neråt Svängabron på båda sidor. Mer liveuppträdanden och teater på torget. Mer familjeaktiviter på torget. Mer som handlar om djur. Underhållning på lördagar någon timma. Ex. ungdomar, musikskolan, Dansverkstan, gymnastik. Hjobo Peder Sveder m.m.

5 Tycker ni ska fortsätta ordna många arrangemang där människor samlas och har det trevligt. Mera barnaktiviteter. Data och spel aktiviteter och vattenpark och tivoli. Ha olika teman från olika länder så dom nyinflyttade kan komma in i samhället. Att fortsätta ta vara på och utnyttja och förnya nya evenemang och annat i cetnrum och på och runt Tidan. Bibehålla det som görs nu med, våra traditioner, sommar, höst, vinter; Kräftans dag, Konstnatten, jul osv. Ordna stor loppis på torget på sommaren, höst, vinter, vår. Årstidsloppis 4 ggr/år. Jag vill ha mer aktiviteter. Göra fler aktiviteter som passar hela familjen, liknande Kräftans dag. Fler arrangemang för hela familjen med tivoli, uteserveringar m.m. Försöka anordna nån "live-sport" på torget, typ futsal, bandy osv. Ställa till med fler live-evenemang i centrum. Roliga aktiviteter för barnen. Söndagsöppet och mer aktiviteter för olika generationer=möten. En bilträff som är under en hel helg. UF-mässan kanske kan vara på torget? Bakluckeloppis våren En familjedag på lördagar på torget. Ännu högre aktivetetsnivå, bra redan nu men Centrumutveckling/infrastruktur/belysning/tillgänglighet Ny slogan: Barnsliga Tidaholm. Vid snöfall att torgets snö sparas runt t.ex. Pumpen för lek till barnen, när föräldrar handlar. Ev. barnpassning, komplement till Barnens Hus. Centrum borde städas oftare. Bättre skyltning om aktiviter att besöka. Ordna samlingsplats med bord och stolar i Kyrkparken och vid museet och plaskdammen. Gärna med en anslagstavla om aktiviter som pågår eller är på gång. Öppna för biltrafik över torget som förr. En lekplats med karusell och en sandlåda framför bänkarna längs Basarlängan. Bygg ett allaktivtetshus för barn, ungdom och äldre. Mer upplysning kvällstid gör vårt centrum tryggare för all att vistas där. Illuminera byggnaderna runt G:a Torget. Mer levande, upplysta skyltfönster och fasadbeslyning t.ex. på vår vackra Basarlänga. Ljus ger trygghet.

6 Påskris i urnor till påsken. Mer blommor i centrum. En skatepark vid Forsen vore inte fel. Mer blommor och grönt i centrum. Utveckla en djurpark med stor lekplats och inomhuslek vid dåligt väder. Inte så långt från centrum så alla kan gå dit. Barnens hus är för dyrt. Lyft fram G:a Torget till en grön attraktiv mötesplats. Återinföra torgschackspelet och pjäser tillgängliga för alla, stora som små. Möjlighet att sitta eller står runtomkring för att följa spelet. I första hand gör den trygg för yngre som äldre människor. Öka belysningen. Ljus och värme, mer belysning i skyltfönster och torg så att alla kan känna sig trygga. En promenadslinga genom centrala Tidaholm med hållplatser där information lämnas om byggnaden, händelse, historik m.m. - liknande den vid Ånarundan. Bra för turister och boende. Utveckla och återuppta gatuschacket. Gör centrum mer upplyst så man slipper ficklampan när man går ut på torget kvällstid. Träbodar där handeln eller liknande kan sälja saker eller mat. Gula längan där ska alltid finnas ex. fik+aktiviteter m.m. där kan kommunen bidra med olika saker som t.ex. bästa bitarna av Tidaholm, visa vad det finns för aktiviteter, företag, butiker, idrott, musik m.m. Utveckla med mer belysning, blommor och parkbänkar runt torget. Lekplats för barn. En boulebana på torget som görs om till isbana på vintern om vädret tillåter + Sigurd Larssons lägenhetsförslag. Mer blommor och nya parkbänkar. Kan man få tillbaka schackspelet till torget (de stora pjäserna). Utveckla mötesplatser, som torg och centrum - genom mer grönska, rabatter och öppna caféer. Mer affärer och uteserveringar runt Gamla Torget. Stäng av Torggatan Kyrkogatan från biltrafik. Varubilar och handikappbilar ska ha tillträde. Bänkar. Gör torget lite mer barnvänligt. Bibehålla och försöka förnya det som görs nu. Använda vår fina miljö runt Tidan, ön och nu till jul och i sommar öka på blommor i centrum. Trivs jättebra! Mer belysning även efter jul. Dela ut reflexvästar till flyktingar även till tidaholmare. Bygg tak över alltihop. Gågata. Klätterställning för barn på torget. "Mysa" till torget genom att väcka nytt liv i Norbergs. Små försäljningsbodar, t.ex. saluhall m.m. För får butikslokaler.

7 Riv Preem. Gör om Godsmagasinet, låt tidaholmarna lämna in bra förslag på åtgärder. Hur många telefonkioser fanns det i Tidaholm innan mobilen? Ett bilfritt centrum. Inne i stan ska man inte köra bil. En lokal där svenskar och invandrare spontant kan mötas och fika tillsammans. En informationskarta/tavla där Tidaholms handels medlemsbutiker är inritade. På väg 26 stor skylt - Tidaholm centrum 5 min. Tydligare reklamskyltar utanför butikerna. Liten lekplats på torget. Isbana juletid. I de lokaler som ej används, skylta upp med info om staden i de igensatta fönstren. Mer blommor i centrum. Grönt, skönt och tillgängligt. Snygga till området kring Preem så blir det en trevligare infart och för att få bort skräp och buskörning. Fartdämpande hinder på centrumvägarna. "Spottbelysning" nedsänkt i beläggningen på torget. Asfaltera om cykelbanan, Ringleden. Ett inbjudande sommartorg med en lekhörna och en glasskiosk. Blommor. En kaffeservering mitt på Gamla Torget sommartid det vore fint. Bra att koppla av medan man handlar i våra affärer. Turister skulle känna sig välkomna. Torghandeln Utveckla torghandeln på lördagar så centrum blir mer levande då. Mer torghandel på lördagar. Utveckla onsdagens torghandel samt flytta julmarknaden till onsdag kvällstid och ha kvällsöppet. Ta tillbaka torgdag på lördagar igen, lite underhållning på torget på lördagar. Lite mysigare torghandel mer grönt, träd och blommor. Matmarknad på torget. Göra reklam för onsdagstorghandel 5-6 mil runt Tidaholm. Affärer flyttar utanför butiken och visar sig på onsdagen. Tävlingar och lotterier. Mejl till alla bussbolag inom 20 mil. Torghandel varje onsdag året runt i Tidaholm. Bättre torghandel och mysiga fik på vardagar och helger.

8 Utveckla torghandeln. Mera torgstånd. Utöka torghandeln. Torghandel även på lördagar. Fritid/kultur/turism Utomhusbad. Vore bra med ett utomhusbad sommartid. Lånecyklar i stan (centrum). Utomhusbad sommartid. Utomhusbad på sommaren. Någon helg marknadsföra fiske i ån. Flytta tillbaka turistbyrån till stationshuset. Turistbyrån till resecentrum. Visa mer barnbiofilmer dagtid så pensionärer/sjukskrivna kan gå med barnen. Utveckla lussefirandet ännu mer Julmarken på Vulcanön med mer kvalitet på knallarnas varor. Mer lokala hantverkare. Inget inträde till de som står inne. Mer en gammaldags julmarknad. Inom 20 mil, mejl till SPF, PRO besök Tidaholm, Idrottshistoriska, bilmuseum, Grafiska verkstaden, rundvandring city med guide. Skyltar vid 26:an om campingplats Tidaholm och skylt vid Hörningsholmsrondellen. Barnens Hus, ingen avgift för vuxna dom agerar ju barnvakt. Värna kulturen och handel hemmavid. Övrigt Bygg hyresfastigheter med möjligheter till gemensamma samlingsplatser. Bygg lägenheter som är anpassade för alla. Bygga fler lägenheter centralt. Ev. ett seniorboende. Riv de gamla lokalerna vid VB och börja bygg lägenheter. Fler lägenheter centralt och med bilparkering. Mer info i Radio Skaraborg och länets tidningar om vår stad och om vad som pågår. Bättre allmänna kommunikationer till näromådet (Hjo, Falköping, Skövde, Daretorp, Fröjered, Ekedalen m.fl. ställen).

9 Attityd! "Tidaholm Entreprenörsstaden" - från barnaår till pension. Låt VB blåsa upp entreprenörerna genom reportage (Linn, Svante, Judith, Beldt m.fl.) Fler invånare i Tidaholm. Kommunikationsförbättring söderut. Satsa på förskola och skola. Barn och familj är viktigast. Utnyttja informationstavlorna vid 26:an till max. En bemannad polisstation. Förskola och skola, fritidsaktiviteter och affärer så stannar vi i stan. Jobba för att få polisen åter annars har vi snart medborgargarde här. Laga kyrkklockan i tornet. Om det inte går, köp en ny klocka som får slå varje timme. Laga kyrkklockan! Tack, alla tidaholmare saknar klockan. Jag tycker att Gamla Torget är bra som det är. Att stanna i Tidaholms fina blomsterstad och julljuspyntade stad där man känner sig hemma. Bra som det är. Att stann kvar i vår fina stad som redan har så mycket fint. Tycker det är mysigt och bra som det är. Torget utnyttjas till det mesta och är därför en naturlig mötesplats för alla.

Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst. Synpunkter på Stortorget

Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst. Synpunkter på Stortorget Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst Synpunkter på Stortorget Båda förslagen har positiva inslag. Torget är omtyckt av många men det har blivit mer igenväxt.

Läs mer

Bra platser Park/gräsytan mitt emot Rohman Haas är en bra mötesplats för mammor och barn.

Bra platser Park/gräsytan mitt emot Rohman Haas är en bra mötesplats för mammor och barn. 1(6) Teknik- och serviceförvaltningen Datum 2013-11-14 Handläggare Emilia Löfgren Er Referens Vår Referens Sammanfattning av inkomna synpunkter vid dialogmötet om Öster den 22 oktober 2013 Bra platser

Läs mer

OP 2010. Röster från män 70 år-

OP 2010. Röster från män 70 år- OP 2010 Röster från män 70 år- 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Cykelbana efter Järbovägen. Av- och påfart Rv80- Järbovägen. Fler poliser. Det är en enorm förstörelse

Läs mer

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna 1. Statistik 1.1 Statistik över förslagslämnare Figur 1. Åldersfördelning av total andel förslag (196 st) Figur 2. Fördelningen på bostadsområde

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74

Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74 1 (6) Datum: 12-11-12 Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74 Vad Gärsnäsborna tycker om Gärsnäs. Sammanställning av inkomna synpunkter 2012-10-24 - -2012-11-07. 1. Gärsnäs har många fördelar:

Läs mer

KVALITETSKARTA Vad kännetecknar en attraktiv stadskärna? Grupp: Blombackaskolan Datum: 040330 Kvalitetsfaktorer Kännetecken Miljön

KVALITETSKARTA Vad kännetecknar en attraktiv stadskärna? Grupp: Blombackaskolan Datum: 040330 Kvalitetsfaktorer Kännetecken Miljön Grupp: Blombackaskolan Datum: 040330 n n kring Maren, gågatan, Centralen, Stadsparken, gör något för alkoholisterna och åt Lunahuset. Mindre trafik. Städa/sanera hela centrum. Mer träd och blommor. Glada

Läs mer

Designdialog Lyckeby Workshop 1. Grupparbete BILDPROTOKOLL ÖVNING 2. Designdialog Lyckeby Workshop 1 2015-10-20

Designdialog Lyckeby Workshop 1. Grupparbete BILDPROTOKOLL ÖVNING 2. Designdialog Lyckeby Workshop 1 2015-10-20 BILDPROTOKOLL ÖVNING 2 Designdialog Lyckeby Workshop 1 Workshopen bestod av två övningar, en SWOT-analys och en framtidsspaning. Övning 1 gjordes individuellt och övning 2 gjordes i grupp. I Swotanalysen

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna

Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna Motala centrum - diskussionskväll Nya Moderaterna Diskussionskväll om Motala centrum Vi ville med denna kväll utifrån diskussioner formulera konkreta åtgärdsförslag för att öka livsgnistan av Motalas Centrum.

Läs mer

Här redovisas de synpunkter som lämnades: Fritidsaktiviteter - Bättre saker att göra på fritiden - Mer disco för barn

Här redovisas de synpunkter som lämnades: Fritidsaktiviteter - Bättre saker att göra på fritiden - Mer disco för barn SYNPUNKTER FRÅN ALLMÄNHETEN Kommunfullmäktiges Bredningar Trivsel, trygghet och bärkraft och Tillväxt och kompetens har under året i samband med Hamnfestivalen och Arvikamârten träffat medborgare och då

Läs mer

Rådslag om Vår Framtid

Rådslag om Vår Framtid Rådslag om Vår Framtid 27 maj 2013 Innehåll Rådslagets utformning...2 Anteckningar...3 Inkluderande förhållningssätt och kultur... 3 Öppna mötesplatser... 4 Sveriges Bästa Skola... 5 Bra Infrastruktur

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 39 37,1 B. Kvinna 66 62,9 C. Annan 0 0 Min ålder A. yngre än 25 år 10 9,5 B. 26 45 år 32 30,5 C. 46 65 år 34 32,4 D. äldre än 65 29 27,6 Tid för mitt besök

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Dialogmöte med gymnasieungdomar

Dialogmöte med gymnasieungdomar Dialogmöte med gymnasieungdomar Onsdagen den 10 november genomfördes ett möte med gymnasieungdomar på Furulundsskolan. Nu hade turen kommit till ungdomarna att dela med sig av sina tankar och visioner

Läs mer

Lerum Enkätundersökning 2010

Lerum Enkätundersökning 2010 Lerum Enkätundersökning 2010 Lerums centrumförenings enkätundersökning våren 2010. En sammanfattning till näringsidkare i Lerum. Lerums kommun är en kommun som ligger i anslutning till Göteborg och hit

Läs mer

Enkät 1 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 1 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Enkät - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 5. Stora Skedvi 7 00,00%. Kön Antal Procent. Kvinna 6 55,3%. Man,68% Totalt 7 00,00% Medelvärde,5.

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

LommaPanelen tycker till om CENTRUMTORGET I LOMMA

LommaPanelen tycker till om CENTRUMTORGET I LOMMA LommaPanelen tycker till om CENTRUMTORGET I LOMMA Maj 2006 1. Inledning Miljö- och byggförvaltningen gjorde under februari månad en framställan till kommunstyrelsen om att få använda LommaPanelen för att

Läs mer

g Ä ÄÉáÉ á Yt Y Ä~x ~ ÇuxÜz4 z

g Ä ÄÉáÉ á Yt Y Ä~x ~ ÇuxÜz4 z g ÄÄ Éáá YtÄ~xÇuxÜz4 Aktiviteter för barn och ungdomar. (Ålder 8-15) Minigolf. Skreas Bangolf ligger Priser Barn Vuxen 9 hål 35 kr 45 kr 18 hål 45 kr 55 kr 27 hål 55 kr 65 kr Simhall. Klitterbadet. Priser:

Läs mer

Tusentals idéer för ett ännu bättre Akalla!

Tusentals idéer för ett ännu bättre Akalla! & nu då? Jag vill ha snyggare gårdar Det behövs fler affärer Bra att man tagit detta initiativ att förbättra Akalla Naturen i Akalla är helt fantastisk Tydligare trafikstruktur Det behövs en bank i Akalla

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN

DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN DIALOG 2016 HERTSÖN/LERBÄCKEN Arbete pågår med att ta fram en utvecklingsplan för Hertsön/ Lerbäcken. För att ta reda på vad de som bor i området tycker är viktigast har Luleå kommun bjudit in till ett

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Redovisning av enkätundersökningen - Gyllins naturpark, våren 2010

Redovisning av enkätundersökningen - Gyllins naturpark, våren 2010 Redovisning av enkätundersökningen - Gyllins naturpark, våren 2010 Bakgrund I början av 2010 tog Gatukontorets projektgrupp i samarbete med kulturgeograf Susan Bolgar fram en enkät om Gyllins naturpark.

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

3 Medborgardialog. 3.1 Ängelholms Gymnasieskola. Plats Ängelholms gymnasieskola (Rönneskolan). Klassrum. Datum 24 april, 2015 08.10 11.

3 Medborgardialog. 3.1 Ängelholms Gymnasieskola. Plats Ängelholms gymnasieskola (Rönneskolan). Klassrum. Datum 24 april, 2015 08.10 11. 3 Medborgardialog 3.1 Ängelholms Gymnasieskola Plats Ängelholms gymnasieskola (Rönneskolan). Klassrum Datum 24 april, 2015 08.10 11.05 Deltagare Elever i årskurs huvudsakligen 2, men även en del i årskurs

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

Sammanställning av ungas åsikter. November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson

Sammanställning av ungas åsikter. November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson Sammanställning av ungas åsikter November 2009 Anna Lena Pogulis Carina Ingesson Bakgrund Kommunfullmäktige har antagit ett strategiskt område Barn och unga vår framtid. Utifrån de övergripande och nämndsspecifika

Läs mer

Föräldrajuryn om Halloween

Föräldrajuryn om Halloween Föräldrajuryn om Halloween November 2007 Konsumentföreningen Stockholm Sammanfattning Konsumentföreningen Stockholm (KfS) har genomfört en undersökning i KfS Föräldrajury om Halloween. 715 föräldrar deltog

Läs mer

Avenyföreningens synpunkter på Gatugestaltningsarbetet för Avenyn

Avenyföreningens synpunkter på Gatugestaltningsarbetet för Avenyn Till Stadsbyggnadskontoret Diarienummer 09/0841 Avenyföreningens synpunkter på Gatugestaltningsarbetet för Avenyn Avenyföreningen har ca 230 medlemmar på och kring Avenyn. Medlemmarna är företag och fastighetsägare

Läs mer

Varför står husbilscampare lite här och där, istället för på campingplatser? Varför behövs ställplatser?

Varför står husbilscampare lite här och där, istället för på campingplatser? Varför behövs ställplatser? Varför står husbilscampare lite här och där, istället för på campingplatser? Varför behövs ställplatser? Bakgrund Detta dokument är framtaget för att informera om nya behov som uppstått med den allt ökade

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

PRIO Inventering Kartläggning - Behov av Öppen Mötesplats för personer med psykisk funktionsnedsättning

PRIO Inventering Kartläggning - Behov av Öppen Mötesplats för personer med psykisk funktionsnedsättning PRIO Inventering Kartläggning - Behov av Öppen Mötesplats för personer med psykisk funktionsnedsättning Inledning Staten och Sveriges kommuner och landsting(skl) har genom årlig överenskommelse enats om

Läs mer

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen Projektplan Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen 1. Projektets namn: Tånga Julmarknad 2. Projektidé Vårgårda kommun har tillsammans med Herrljunga kommun en geografisk gränsroll i Sjuhäradsregionen och

Läs mer

Skärhamn. Märkesten WORKSHOP. Märkesten. 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland. Tjörn - Möjligheternas ö

Skärhamn. Märkesten WORKSHOP. Märkesten. 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland. Tjörn - Möjligheternas ö Skärhamn Märkesten WORKSHOP Märkesten 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland Tjörn - Möjligheternas ö Information Ytterligare information finns att tillgå på kommunkontoret i Skärhamn på adress; Kroksdalsvägen

Läs mer

Rapport Färgelanda Bibliotek. Ej Besökare

Rapport Färgelanda Bibliotek. Ej Besökare Rapport Färgelanda Bibliotek Ej Besökare 1 Innehållsförteckning SAMMANFATTANDE PUNKTER ÖVER VAD BIBLIOTEKET KAN GÖRA FÖR ATT LOCKA FLER BESÖKARE.... 4 SAMMANFATTANDE PUNKTER ÖVER VAD BIBLIOTEKET KAN GÖRA

Läs mer

Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen

Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen Öppet möte om parken vid parkleken Nybygget i Gubbängen Ett öppet möte om upprustningen av parkleken Nybygget i Gubbängen hölls den 28 maj 2015 klockan 18-19.30. 30-40 personer, alla vuxna, närvarade på

Läs mer

Staden Ystad 2030. dokumentation från workshop den 23 april 2013

Staden Ystad 2030. dokumentation från workshop den 23 april 2013 Staden Ystad 2030 dokumentation från workshop den 23 april 2013 Workshopen är en del av den tidiga dialogen för fördjupningen av översiktsplanen för staden Ystad. Temat för workshopen var förtätning, fokus

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING DIALOG

SAMMANSTÄLLNING DIALOG SAMMANSTÄLLNING DIALOG De kommentarer som återfinns under respektive plats kommer från gångturernas diskussioner, samtal med besökare på planeringsverkstaden, samt Önskelistan - där besökare kunde skriva

Läs mer

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med?

Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Vi skapar Skandinaviens mest attraktiva stadskärna. Vill du vara med? Målet är att göra Jönköping till Skandinaviens mest attraktiva stadskärna i sin storlek. Ganska kaxigt, tycker kanske en del. Men faktum

Läs mer

Underlag till investeringsprojekt

Underlag till investeringsprojekt Bilaga 2.17 Underlag till investeringsprojekt Investeringsprojekt: Allt ljus på Piteå 2015:Bildande av projektgrupp, framtagande av målbild, bygga upp koncept, sätta samman plan och åtgärdsförslag. 2016-2021:

Läs mer

Att ta bort enkelt avhjälpta hinder!

Att ta bort enkelt avhjälpta hinder! Att ta bort enkelt avhjälpta hinder! Förslag till åtgärder för att förbättra tillgängligheten i Söderköpings kommun Bakgrund I vårt land ska gator, parker, torg, handels- och kulturnäringar samt andra

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

Belysningsutredning Våren 2014

Belysningsutredning Våren 2014 Belysningsutredning Våren 2014 1 Bakgrund Framtidsgruppen har under 2012-2014 arbetat med frågan om gatubelysning inom området på styrelsens uppdrag Uppdraget har varit att undersöka kostnadsnivåer, medlemmars

Läs mer

Sveriges största klädbytardag 16 april 2016

Sveriges största klädbytardag 16 april 2016 Sveriges största klädbytardag 16 april 2016 Ordna en Klädbytardag under Sveriges största Klädbytardag lördag 16 april. Föreningskretsar, medlemmar, folkbibliotek, skolor, privatpersoner kan vara med och

Läs mer

FRAMTIDSDEKLARERA! SENAST 31 AUG VILL VI HA DINA TANKAR!

FRAMTIDSDEKLARERA! SENAST 31 AUG VILL VI HA DINA TANKAR! En Översiktsplan Den här informationen har tagits fram som en del i arbetet med en översiktsplan; en vision för hur mark och vatten i Ovanåkers kommun ska utvecklas under åren 2015-2030. Översiktsplanen

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen

Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen 2013-07-01 12:26: Synpunktskategori: Kommun & politik Rubrik: Undrar Beskrivning: Ser ju ut som ett bra drag av kommuner ekonomiskt. Men vete tusan om inte Ängelholmarna

Läs mer

FRAMTIDENS SELMA. Tillsammans bygger vi Framtidens Selma: KEYWE

FRAMTIDENS SELMA. Tillsammans bygger vi Framtidens Selma: KEYWE FRAMTIDENS SELMA Det goda vardagslivet En gåvänlig stadsdel. En mötesplats för alla åldrar. Allt du behöver i vardagen. Goda förbindelser och gröna områden. Vi talar om det nya Selma Lagerlöfs Torg. Tillsammans

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Sammanställning: Medborgardialog Linehedsparken 16/5, 19/5

Sammanställning: Medborgardialog Linehedsparken 16/5, 19/5 Antal formulär: 78 st. (44 st. torsdag, 34 st. söndag), plus 22 st. teckningar med önskemål från åk 0-1, Linehedsskolan Svarande:

Läs mer

Den gröna småstaden. Antagit av kommunfullmäktige 2013-06-19 96

Den gröna småstaden. Antagit av kommunfullmäktige 2013-06-19 96 2013-05-22 1(10) Den gröna småstaden Antagit av kommunfullmäktige 2013-06-19 96 2(10) Innehåll 1. Uppdraget...3 2. Beredningens arbete...3 3. Vårgårda tätorts historia...4 4. Vårgårda tätort idag olika

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

Veckobrev (v. 39) Hej!

Veckobrev (v. 39) Hej! Veckobrev (v. 39) Hej! Åter är det fredag igen och dagarna rinner förbi lika snabbt som regndropparna på fönsterrutan. Likt förra veckbrevet ber vi även i detta att se till att era barn har med sig rätt

Läs mer

Klimatdialog 2010 BACKA

Klimatdialog 2010 BACKA Klimatdialog 2010 BACKA UNGA OCH BESLUTSFATTARE SAMARBETAR I BACKA På initiativ av stadsdelen Backa har unga, lokala politiker och engagerade tjänstemän under våren 2010 tillsammans skapat förslag kring

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

Turistundersökning Marstrand 2009

Turistundersökning Marstrand 2009 Turistundersökning Marstrand 2009 Undersökning på uppdrag av Kungälvs kommun HHGS HandelsConsulting AB Innehåll 1. Sammanfattning, sid 3-5 2. Inledning och metod, sid 6-7 3. Resultat, sid 8-26 4. Förbättringsområden

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING IDÉFORUM 1.1 SABBATSBERG 22. Datum 141023 Plats

SAMMANSTÄLLNING IDÉFORUM 1.1 SABBATSBERG 22. Datum 141023 Plats SAMMANSTÄLLNING IDÉFORUM 1.1 SABBATSBERG 22 Datum 141023 Plats Bonnier Konferenscenter Deltagare Boende, AFA Fastigheter Processledare Strategisk Arkitektur IDÉFORUM 1.1 - UPPLÄGG Om Idéforum 1 Ett första

Läs mer

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 Snart är det dags för en spännande kampanjhelg mot knark på krogarna! Under lönehelgen i maj kommer 475 krogar i 50 kommuner runt om i landet att tydligt ta ställning mot droger

Läs mer

ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik

ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik Sammanställning kompetenskartläggning ESF-projekt Värdskap Valdemarsvik 2012-05-11 Elisabet Ström Bilagor: Bilaga 1: Intervjumall Bilaga 2: Kompetensbehov per företag sammanställning Sidan 1 av 12 1. Introduktion

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Lokalbussen i Lycksele

Lokalbussen i Lycksele Lokalbussen i Lycksele 1. Kön A. Man 15 31,9 B. Kvinna 32 68,1 2. Ålder A. >12 0 0 B. 13-19 19 40,4 C. 20-29 3 6,4 D. 30-39 4 8,5 E. 40-49 3 6,4 F. 50-59 13 27,7 G. 60-69 2 4,3 H. 70< 3 6,4 3. Vilken är

Läs mer

Sätra Familjedaghem Kvalitetsdokument 2012/2013

Sätra Familjedaghem Kvalitetsdokument 2012/2013 Sätra Familjedaghem Kvalitetsdokument 2012/2013 Föreståndare Joline Bergqvist Grundfakta om familjedaghemmet Sätra Familjedaghem drivs som enskild firma av en person, Joline Bergqvist. Barngruppen består

Läs mer

Uteserveringar i Borås Stad

Uteserveringar i Borås Stad Uteserveringar i Borås Stad Bild: Superstudio INLEDNING INLEDNING Våra gator, torg och parker är en tillgång för stadens alla invånare och besökare. En levande och attraktiv stadskärna kräver planering

Läs mer

Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade.

Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade. Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade. Under 2012-2014 har Göteborg stad blivit beviljade ett EU-projekt Ett blomstrande Rosenlund för att Göteborgs

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Ett livsviktigt arbete

Ett livsviktigt arbete Stockholmshemmet Tidningen för dig som bor hos oss Nr 3 September 2015 Årets enkätresultat klara! Ett livsviktigt arbete Hitta information om ditt boende i Min lägenhet Vår, sommar, höst och vinter nu

Läs mer

Varför en vision? Och det roliga arbetet börjar nu!

Varför en vision? Och det roliga arbetet börjar nu! Varför en vision? Det finns en sådan stolthet och vilja till utveckling i Hjo, men för att samla våra krafter och få draghjälp av varandra behöver vi också en gemensam målbild en vision som talar om för

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

Stockholm i mitt hjärta

Stockholm i mitt hjärta Stockholm i mitt hjärta - Stockholmarna om Stockholm 8 december 2010 Per Fernström Ida af Robson 2082 1 Nästan alla, 96 procent, har en positiv relation till Stockholm Om du skulle jämföra din relation

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Bostadsmässan i Vasa. ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat...

Bostadsmässan i Vasa. ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat... S ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat... Nätbutiken är fylld av sommarens produkter och på våra inspirationssidor Sköna

Läs mer

NYBRO. - Analys & förslag till riktlinjer för utveckling av stadens offentliga rum

NYBRO. - Analys & förslag till riktlinjer för utveckling av stadens offentliga rum NYBRO - Analys & förslag till riktlinjer för utveckling av stadens offentliga rum Alexandra Eliasson Examensarbete 30 hp, Magisterprogrammet i Fysisk planering Blekinge Tekniska Högskola, 2008 1 FÖRORD

Läs mer

Information från Brf Trädgårdsstaden

Information från Brf Trädgårdsstaden Infoblad nr 1, februari 2015 Nu har julen passerat och vi har fått lite snö och kyla. Även vintern kan ha sin tjusning, bifogad bild togs en kväll när nysnön lagt sig. Vi ser fram mot en vårvinter med

Läs mer

Välkommen till Ninas konditori i Mörrum!

Välkommen till Ninas konditori i Mörrum! Ninas konditori Välkommen till Ninas konditori i Mörrum! På Ninas konditori möts du av ett glatt gäng som trivs och kompletterar varandra väl. Tillsammans levererar vi ett brett utbud av matbröd, vetebröd,

Läs mer

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen.

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. DALABULLEN Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. Under 2013 vill vi pröva att avveckla dalabullen i pappersformat

Läs mer

Titta! säger Maja. Nu har det hänt

Titta! säger Maja. Nu har det hänt kapitel 1 En sjungande hund Titta! säger Maja. Nu har det hänt igen! Hon sträcker över tidningen som hon läser och visar Lasse en artikel. Lasse och Maja sitter i var sin skön fåtölj i Majas källare. Där

Läs mer

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet?

Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Vad tycker du om arrangemanget SEE Västerbottens hållbarhetsvecka i sin helhet? Bra (15) Mycket bra (5) Jag hann inte ta del av veckan i någon stor utsträckning Mycket bra initiativ, kanske kunde informationen

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker:

HISTORIK. Idag har Dimoda växt till sju butiker: HISTORIK Dimoda har sin grund i ett presentbutikskoncept som startades av Gunn Karlsson. Gunn arbetade under 1980-talet med försäljning av garner, dels som grossist, dels genom försäljning i butik. Redan

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen.

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen. Aktuellt 2002 STYRELSEN INFORMERAR januari 2002 Information: Det kommer inom kort att sättas upp en ny och snyggare infotavla här på ladan. På den tavlan kommer Vi att sätta upp information ifrån styrelsen

Läs mer

Susedalens rastplats Hur kan den utvecklas?

Susedalens rastplats Hur kan den utvecklas? 2014 06 27 Susedalens rastplats Hur kan den utvecklas? Förstudie en möjlighetsanalys Möjlighetsanalys är många gånger ett bättre ord istället för ordet förstudie, eftersom det oftast handlar om att visa

Läs mer

Vi tar betalt per timme och erbjuder bara guidning i små grupper. Oftast inte mer än fyra personer.

Vi tar betalt per timme och erbjuder bara guidning i små grupper. Oftast inte mer än fyra personer. Guidning bokategefjall.se erbjuder privat guidning i Årefjällen bortom de vanliga turiststråken. Vi har inga fasta aktiviteter schemalagda utan sätter ihop skräddarsydda arrangemang med kort varsel eftersom

Läs mer

Panelfråga angående Kungsbacka Torg

Panelfråga angående Kungsbacka Torg Panelfråga angående Kungsbacka Torg Den 7 november skickades panelfrågor ut till vår vuxenpanel angående Kungsbacka torg. Syftet med undersökningen var att få en utvärdering av torget som helhet, få förslag

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Animal Farm FNL En gård fylld med liv

Animal Farm FNL En gård fylld med liv Animal Farm FNL Animal Farm FNL En gård fylld med liv Av : Fanny, Nathalie och Lole Innehållsförteckning Bakgrund 3 Affärsidé 3 Ledning/Arbetsuppgifter 4 Aktiviteter 4 Boende 5 Marknadsföring 5 Särskilda

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland?

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-08-27 Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Sammanställning av enkät till föräldrar om intresset för

Läs mer