Minnesanteckningar ABE LG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar ABE LG"

Transkript

1 Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande: Muriel Beser Hugosson, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef Sabine Höhler, prefekt Filosofi och historia Johan Silfwerbrand, prefekt Byggvetenskap Maria Håkansson, prefekt Samhällsplanering och miljö Fredrik Gröndahl, prefekt SEED Inga-Lill Söderberg, prefekt Fastigheter och byggande från ca Per Franson, Grundutbildningsansvarig A Kjartan Gudmundsson, Grundutbildningsansvarig S Ulf Arvidsson, ekonomiansvarig Johanna Stellan, administrativ chef Catherine Pimenta, HR-ansvarig David Leffler, studeranderepresentant doktorand Emelie Blomgren, sekreterare Helena Mattsson, prefekt Arkitektur Sven Ove Hansson, Forskarutbildningsansvarig Studeranderepresentant GRU 1 Föregående minnesanteckningar Muriel informerar om förlängt möte för prefekter efter LG. Muriel Beser Hugosson Johan uppmärksammar att Byggvetenskap ska läggas till i listan över institutioner som besökts av Johan och Josefin i frågan om impact. Läggs till handlingarna. 2 Information a. FFA RKO Anders Karlström Anders som har bjudits in informerar om ett förslag på rutin vid skol- och institutionsbesök i samband med fakultetsrekrytering. Under rekryteringsnämndens möte nummer ett beslutas om vem/vilka som ska kallas till intervju. De personer som KTH kallar till intervju för fakultetstjänster är framstående inom sitt område, och man kan förvänta sig 1 (7)

2 att de kommer att vara så under lång tid framöver. Kandidaternas KTH-besök är ett viktigt tillfälle för verksamheten att skapa eller upprätthålla goda relationer med dessa kandidater. Förslaget innebär bland annat att en kontaktperson på institutionsnivå utses när det är bestämt vilka personer som kallas på intervju. Kontaktpersonen upprättar ett schema för kandidaterna för att dessa ska få bekanta sig med verksamheten, träffa avdelningar mm. Det är skolans ansvar att ta hand om dessa personer varför rutinförslaget är ett skolchefsbeslut. Ytterligare en aspekt med besöket är möjligheten för institutionen att stifta bekantskap med nya personer och inom vissa miljöer håller de inbjudna kandidaterna ett föredrag. Ett sådant föredrag kan formaliseras att ingå i intervjuprocessen som rekryteringsnämnden samordnar. Prefekter har goda kunskaper kring lämpliga alternativ som passar verksamheten menar Anders. Johan anser att det är bra att det finns utrymme för vissa skillnader i rutin mellan institutionerna för att säkerställa att det blir behovsanpassat. En fråga som lyfts är att det kan vara känsligt om kandidater träffar varandra. Här uppmanas till att känna av situationen och inte utsätta personerna för känsla av konkurrens eller obehag. Huvudsyftet är att det ska vara ett trevligt och minnesvärt besök. Synpunkter till förslaget skickas till Johanna senast på fredag 16/11. En kommentar som lyfts är att det bör framgå vem som informerar om vilka de personer som ska kallas till intervjun är. Anders förespråkar rekryteringsnämndens ordförande. Anders återkopplar också från FFA: Det ligger ett förslag på att skriva om arbetsordningen för fakultetsrådet ganska dramatiskt i och med att fakultetsrådets mandat går ut sista juni Det är ett pågående arbete i en arbetsgrupp som leds av dekanus och beslut väntas innan jul. Ny dekanus och prodekanus ska tillsättas i ny ordning. Mats fortsätter återkoppling i frågan som även diskuterades i rektors strategiska råd. Mats Wilhelmsson b. Från rektors strategiska råd/skolchefsråd - Mats informerar att Dekanus föredrog frågan om arbetsordningen för fakultetsrådet och de arbetsgrupper som är tillsatta att se över frågan. Ett förslag är att ett namnbyte från fakultetsråd till kollegieråd samt att skolråd inrättas istället för fakultetskollegiet. Begreppet fakultet diskuteras i detta arbete. En vice rektor för utbildning utses från 1 april 2019 vilket påverkar ansvarsfördelningen mellan dekanus och prodekanus. En organisation kring utbildningskvalitet och utvärdering skapas och frågor kring tillsättning mm skulle flyttas in i linjen. Maria konstaterar att processen är försenad och att det är väldigt tyst i frågan. Frågan kring hur förankringsarbetet för denna process är gjord lyfts. - Förslag på de strategiska satsningarna (fofu) inom nästa års verksamhetsplan diskuterades på rektors strategiska råd. Det informerades även om att en myndighetskapitalsatsning skall göras där 2 (7)

3 250 miljoner ska fördelas de kommande 5 åren, 50 miljoner per år. I dessa medel skall eventuellt basmedel ingå. - Antagningsordning för samtliga utbildningsnivåer ses över och förändras. För forskarnivå sker även arbete med att samla olika styrdokument i en riktlinje. - Diskussion om riskanalys. En lista över identifierade risker, totalt 20 punkter redovisades. Den högst rankade risken var långsam anställningsprocess för fakultet enligt arbetsgruppens resultat. Även risker såsom ojämn fördelning för kvinnlig fakultet, brist på studentbostäder, ojämn balans mellan utbildning och forskning på grund av externa forskningsmedel togs upp. Många risker kopplades till forskning och mötet efterlyste mer fokus på risker kopplade till utbildning. Mats konstaterar att det även finns klara målkonflikter i riskanalysen. Riskanalysen bör kompletteras med analys av konsekvenser och åtgärder samt arbetas in i det löpande strategiska arbetet med exempelvis verksamhetsplan. Underlag bifogas. - KTH ser över en utökad support för ERC sökande vid KTH under sökprocessen. Det förslag som ligger innebär bland annat stöd i intervjuer samt en KTH-panel som kan granska ansökningar. - Diskussion om rankning som är åtgärdsorienterat för att få upp citeringsgrad. c. JML Mats informerar om det senaste mötet på KTH-nivå som ägt rum sedan senaste återkopplingen i LG. Skolorna har valt att organisera JML-grupperna på olika sätt. Inom ABE har vi valt representation från institutionerna medan andra skolor använt befintliga grupperingar såsom LG eller liknande forum. Den lokala gruppen har inbokat möte i december. Där planeras en workshop med fokus på förslag till aktiviteter kopplat till verksamhetsplan. Den 5/12 deltar Mats i heldagsutbildning kopplat till jämställdhetsintegrering. Mats Wilhelmsson d. Ekonomi Ulf informerar om ekonomiska läget. Utfall hittills i år på hela skolan ser bra ut med ca 17 miljoner kronor i överskott, KTH:s motsvarande siffra är 149 miljoner kr. Ulf Arvidsson Påminner om att attestera fakturor inför jul. Antingen själv eller via ersättare. Internfakturor måste ha skickats in 20 december. Sedan stängs internfakturhantering ner. Rekvisition till och från andra myndigheter bör hanteras skyndsamt men det beror på hur avtalen ser ut. I vissa fall hanteras det i efterskott. Budgetarbete pågår, SUHF budget klar. Senast 10/12 ska budget för institutionerna godkännas. Basstädning kommer att införas på KTH från årsskiftet, det innebär en likadan städnivå för hela KTH. Ev. innebär det en ökad kostnad för skolan, vi avvaktar besked från UF. Johan ställer fråga kring GRU-fördelningen. Först kom besked om underskattad fördelning, sedan överskattad. Ulf informerar om att det finns en 3 (7)

4 osäkerhet kring detta då det inte går att få jämförbar data från gamla och nya Ladok. ABE-skolan reser mest i förhållande till omsättning enligt underlag som tagits fram. Ekonomerna kommer att ge er material kopplat till budget. e. GRU-information - Kjartan informerar om arbetet med programanalys som kommer inledas. Frågor kopplade till JML tas upp och samordnas med JML-gruppen. - I en ny karriärrapport tillfrågades alumner om hur relevant utbildningen varit. Även frågor kopplat till hållbar utveckling inkluderades i undersökningen. - Diskussion pågår kring stoppkurser kopplat till arbete med genomströmning. Samordnas av PA Eva Liedholm Johnsson och studievägledare Tiina Vinter. - Arbete pågår med revidering av kursplaner, ett uppdrag skickades ut till studierektorer i september. Främst berör behov av revidering särskild behörighet som bara ska innehålla helt nödvändiga kurser som man behöver för att klara sig. - Kjartan deltar i arbetsgrupp om validering där tillgodoräknande av reell kompetens diskuteras. Processen är ännu inte färdig men någon form av dokumentation på reell kompetens förespråkas som komplettering till självskattning. Tentamen eller test har inte godkänts som form för validering av reell kompetens vilket ses som konstigt. Kjartan efterfrågar input från PA gällande utkast till frågor kopplat till självskattning. - Per informerar att arbetsgruppen för GA Arkitektur har avslutat arbetet. Rektors beslut om att det ska finnas en GA per skola ligger fast. Muriel informerade att skolan har försökt driva frågan om att behålla två GA men har inte fått gehör. Den dispens som beviljades att skolan fick behålla två GA under 2018 löper ut vid årsskiftet. Nu fokuseras arbetet på att identifiera vilka aspekter som måste hanteras för att uppnå kvalitet inom utbildning inom skolans två huvudområden. Idén är att ha en GA och motsvarande vice GA där GA måste kunna delegera vidare beslut. Tanken är ett roterande schema, där GA och vice GA turas om att representera skolan i KTH:s GA-nätverk. Det innebär att båda GA behöver sätta sig in i samtliga utbildningar. Mot bakgrund av läget är detta förslaget som skolledningen kommit fram till. Prefekter uppmuntras att tänka igenom förslaget och komma med synpunkter. Per Berglund stöttar förslaget att få igenom ändringar i delegationsordningen. Per Fransson har tackat nej till fortsatt GA uppdrag och därför föreslås att nuvarande GA för Samhällsbyggnad inleder rotationsschemat. Förslaget kommer att föredras för rektor och prodekanus, vi avvaktar besked. - Utbildningsutskottet har beslutat om en obligatorisk kurs för examinatorer. Uppdraget att genomföra kursen ska gå genom linjen. Kurser är upplagd som dels workshop och en webb-baserad del. Alla examinatorer ska gå den. Pilot under nästa år. Per Franson, Kjartan Gudmundsson 4 (7)

5 f. HR-information Catherine Pimenta Catherine informerar om den pågående lönerevisionen. Planerat möte med Saco gällande oeniga är förskjutet till nästa vecka (20/11). Förhandlingarna sker på individnivå och den skrivna motiveringen är viktigt. Det grundläggande i processen måste uppfyllas dvs att lönesamtal måste ha erbjudits. Doktorandstegen är klar- den skickas ut. Kommer bli retroaktiv utbetalning från novemberlönen. Arbetsmiljöplanen- rektor har prioriterat områdena diskriminering och trakasserier. För att lyfta frågorna kommer HR att få utbildning i att hålla gruppövningar byggda kring case, därefter kommer HR handläggarna att delta på APT-möten inom skolan och genomföra övningen. Gällande arbetsmiljösatsningen inom skolan görs avrop på managementjänster. Vissa prefekter har återkopplat kring intresse och därefter görs en plan för vilket fokus som arbetet ska ha på respektive verksamhet. HR och skolledning träffar konsulterna nästa vecka. I egenrapporteringen kommer en chefsroll att läggas upp som ger tillgång till rapporter som stöd i dagliga arbetet. HR vill gärna komma ut som tidigare nämnt till alla institutioner för att diskutera behov av stöd från HR-funktionen. Tanken är att ordinarie HRhandläggare, Cattis och Margaux deltar. Möten bokas in i början av nästa år. 3 Diskussion a. Handlingsprogram Tjänsteresor (miljöledningssystemet) Greger Henriksson Greger redogör för innehållet i det föreslagna handlingsprogrammet som föreslås gälla från Handlingsprogrammet refererar och relaterar till CERO-projektet som innehåller konkreta förslag på åtgärder och utpekar ansvariga för olika områden. Tanken är att försöka dra nytta av CEROprojektet direkt på skolan. Johan menar att det är viktigt att skilja på resor som görs kopplat till konferenser jämfört med till exempel möten. Det bör framgå tidigt i dokumentet. Eftersom det är en viktig del av den akademiska verksamheten att delta i konferenser bör de särskiljas i statistiken. Hållbarhetsmålen är övergripande hållbarhetsmål och ska uppmuntra till att göra överväganden. Det finns inga förbud i handlingsplanen, endast exempel på hur medarbetare kan göra mer hållbara mål och reflektera till beteenden. 5 (7)

6 Maria anser att det är svårt att hänvisa till CERO- projektet ur ett kommunikativt perspektiv. Bättre att hänvisa till de delar i projektet som vi vill plocka upp och ange konkreta exempel. Ett mål skulle kunna formuleras till att ta stöd av CERO-projektet. Ett annat förslag är att ta bort hänvisningar till miljögruppen, HR mm. Greger framhåller vikten av att behålla CERO-rapporten som bilaga till Kjartan lyfter frågan kring internationalisering som är högt prioriterat av KTH. Det arbetet ökar och resandet skulle kunna beräknas procentuellt mot den ökade kontaktytan som löpande arbetas fram. Skicka kommentarer till Greger och Johanna. Greger tar fram ett nytt förslag utifrån mötets kommentarer. Deadline att fastställa handlingsprogrammet är satt till årsskiftet. 4 Övrigt - Arvidsson professuren kommer att tillsättas inom kort. Tanken är att koppla ihop professuren med det pågående växthus-projektet. Där har nyligen beviljats bygglov på 10 år. - Prefektprocessen fortsätter och är något försenad. Måste se till helheten. Hoppas bli klara i november. - Ny FA ska utses då Sven Ove Hansson går i pension vid årsskiftet. Prefekterna har ombetts skicka in nomineringar, absolut sista dag för att skicka in nomineringar är fredag 16 november. Mats ansvarar för den fortsatta processen. Mandatperioden är på 4 år och det finns planer på att utse vice FA om inte rektor säger något annat. Vi vill att FA ska vara professor. - Utlysning Viable Cities: Mats informerar om att utlysning nummer tre är ute och stänger 28 mars. Utlysningen berör klimatneutrala städer 2030 och den koordinerande parten ska vara en stad eller kommun. Jonathan Metzger är KTH:s partnersskapsansvarig gentemot Stockholms stad och kommer att samordna diskussioner. Tanken är att kanalisera projektidéer genom Jonathan som kommer att höra av sig till prefekter. - Forskarutbildning: programråd doktorsprogram representation: Johanna informerar kort om processen med att utse programråd för doktorsprogrammen inom skolan. Samtliga PA och lärarrepresentanter till programråden är utsedda med undantag för Mark- och vattenteknik. En dialog med THS pågår gällande vilka som utses till doktorandrepresentanter till programråden. Även representant från administrationen ska ingå i rådet enligt riktlinjen kring PA/GA och FA- rollen. Mot bakgrund av hur skolan är organiserad föreslås det att en forskarutbildningsadministratör utses för respektive doktorsprogram. Johanna återkommer till prefekter för att samla in förslag. - En grupp alumner kommer på besök 7 februari kl och prefekterna bjuds in för att berätta om sina respektive institutioner och verksamheter. 6 (7)

7 Alumnerna är tidigare L och V- studenter. Inbjudan har skickats till professorer och adjungerade professorer. - Johanna informerar om att skolan har en ny it-kontaktperson som vill komma till institutionerna. Frågan tas med AVA. Vid anteckningarna Emelie Blomgren 7 (7)

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2018-10-17 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Sabine Höhler, prefekt Filosofi och historia Johan Silfwerbrand,

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2019-01-16 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef/ t.f. prefekt SEED Katja

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2019-02-13 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef/ t.f. prefekt SEED Katja

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2019-04-05 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Skepparholmens konferensanläggning, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef Katja Grillner, prefekt Arkitektur

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Muriel Beser Hugosson,

Läs mer

Externa representanter Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin (fr.o.m. 2 ) Arvid Nilsson

Externa representanter Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin (fr.o.m. 2 ) Arvid Nilsson PROTOKOLL Sida Nr 3/19 1 (8) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2019-04-23 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Kollegierummet, plan 6, Osquars backe 5, Arkitektur,

Läs mer

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Innehåll Inledning... 2 Figur 1: Strategiska mål... 2 1. Attraktiv arbetsplats... 3 Strategiskt mål: Attraherar och utvecklar våra medarbetare....

Läs mer

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg PROTOKOLL Sida Nr 7/18 1 (9) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2018-11-07 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus

Läs mer

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden.

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden. Befattningar Skolchef Skolchefen leder skolans arbete och ansvarar mot rektor för skolans verksamhet. Skolchef har en ställföreträdare, benämnd 1: vice skolchef. Skolchefen är arbetsgivarens representant

Läs mer

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D MINNESANTECKNINGAR Forskarutbildningsrådet Minnesanteckningar Forskarutbildningsrådet Datum och tid för mötet:, kl. 10.00 Plats för mötet Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Närvarande: Frånvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Stellan Lundström,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM Verksamhetsplan 2016 För Personalstaben vid skolan för Industriell Teknik och Management, ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 1 MÅL 2016 Ledarwebb Personalstaben

Läs mer

GA:s, FA:s och PA:s uppdrag

GA:s, FA:s och PA:s uppdrag Skapat av Arbetsgrupp för översyn av FA/GA/PA:s uppdrag 2017-09-15 V-2017-0216 GA:s, FA:s och PA:s uppdrag Rapport från fakultetsrådets arbetsgrupp 1 (10) Sammanfattning Arbetsgruppen lämnar förslag som

Läs mer

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare.

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare. Institutionsstyrelsen Protokoll Sammanträdesdatum: 2009-02-11 Närvarande: Gunhild Vidén, ordf. Ken Benson Rhonwen Bowen Caroline Magnusson Morgan Nilsson Marie Olofsson Michael Pettersson Tetz Rooke Tove

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2018-03-12 kl. 10.00 12.00 Plats för mötet Närvarande: Konferensrummet, skolkansliet, Teknikringen 74 D Sven Ove Hansson, ordförande, FA Mattias

Läs mer

Rapport från intern miljörevision

Rapport från intern miljörevision Intern miljörevision på Skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad (ABE) 2017-12-08 Rapport från intern miljörevision Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE) 1 Information om revisionsbesöket 1.1

Läs mer

Fakultetsrådets arbetsordning

Fakultetsrådets arbetsordning Arbetsordning Gäller från och med Diarienummer 2019-01-01 V-2018-1040 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Fakultetsrådet 2018-12-12 UF/PLU Fakultetsrådets arbetsordning Med utgångspunkt

Läs mer

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 5/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Per Berglund, ordförande, prodekanus Linda Barman Mats Boij Massimiliano Colarieti Tosti Anne Håkansson

Läs mer

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare Arkitektur och Samhällsbyggnad Ledningsgrupp Minnesanteckningar 5 juni 2012 Namn Närvaro Förhinder Ersättare Erik Stenberg Leif Brodersen Kjell Nilvér Thomas Kalbro Nina Wormbs Berit Balfors Göran Cars

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Minnesanteckningar Datum för mötet: 2015-09-23 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Stellan Lundström, ordförande KTH, skolchef Muriel Beser Hugosson KTH, vice

Läs mer

Återkoppling från utbildningsutskottet på prioriterade frågor för utbildningen. Per Berglund, prodekanus

Återkoppling från utbildningsutskottet på prioriterade frågor för utbildningen. Per Berglund, prodekanus Återkoppling från utbildningsutskottet på prioriterade frågor för utbildningen Per Berglund, prodekanus Allmän återkoppling Arbetsgrupperna har gjort ett mycket värdefullt arbete. UU vill att arbetet med

Läs mer

Medarbetarhandbok. Guiden till din arbetsplats. KTH Arkitektur och samhällsbyggnad

Medarbetarhandbok. Guiden till din arbetsplats. KTH Arkitektur och samhällsbyggnad Medarbetarhandbok Guiden till din arbetsplats KTH Arkitektur och samhällsbyggnad Skolchefen hälsar välkommen Jag vill hälsa dig välkommen till Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad. Vi är en av fem

Läs mer

Rapport från intern miljörevision

Rapport från intern miljörevision Intern miljörevision på Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad 2018-11-27 Rapport från intern miljörevision Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE) Intern miljörevision på Skolan för arkitektur

Läs mer

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017 Översyn av skolorganisationen Hearing 14 juni 2017 GrU KTHs skolor per 2016 SKOLA OMS [MSEK] ABE 232 BIO 19 CHE 57 CSC 105 EES 47 ICT 79 ITM 221 SCI 205 STH 74 SCI 20% Från resultaträkning för 2016, VIS

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter Universitetsförvaltningen 2019-01-01 Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter INNEHÅLL Prefektens uppdrag... 1 Kompetenskrav för prefektkandidaten...

Läs mer

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR Ansökan skickas via e-mail till respektive handläggare på (Rekryteringsenheten) Ansvarig Fyll i datum (beräknad tid)

Läs mer

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH Projektplan Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH 2014-2015 Bakgrund I handlingsplanen till KTH:s kvalitetspolicy slås fast att kvalitetsuppföljning ska göras regelbundet.

Läs mer

Forskarutbildningsrådet. 29 april Rum 3112 Drottning Kristinas väg 30. Filosofi och historia/historiska studier. studier) Fastighetsekonomi)

Forskarutbildningsrådet. 29 april Rum 3112 Drottning Kristinas väg 30. Filosofi och historia/historiska studier. studier) Fastighetsekonomi) Forskarutbildningsrådet 29 april 10-12 Rum 3112 Drottning Kristinas väg 30 Närvarande: Sven Ove Hansson Daniel Koch John Cantwell Anders Ansell Sabine Höhler Åsa Svenfelt (ers. Göran Cars) Peter Ekbäck

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2016-05-16 kl. 13.00 15.00 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Sven Ove Hansson, FA Anders

Läs mer

2/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

2/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 2/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Närvarande (övriga): Frånvarande: Per Berglund, ordförande, prodekanus Mats Boij Anne Håkansson, via länk

Läs mer

Anvisning om regelbunden granskning av utbildning vid KTH

Anvisning om regelbunden granskning av utbildning vid KTH ANVISNING Gäller från och med Diarienummer 2018-08-29 V-2018-0730 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Fakultetsrådet 2018-08-29 UF/PLU Anvisning om regelbunden granskning av utbildning vid

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet RUTIN Gäller från och med Diarienummer 2019-02-22 V-2019-0217 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef 2019-02-22 KTH Sustainability Office Universitetsövergripande rutin för

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Föredragningslista Nr 4:2012 Omfning 24-34 Datum och tid: Fredagen den 31 augusti 2012 kl 9.15-15.00. Plats: Rum L370 (Stora konferensrummet IDT, Verktyget), Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

Minnesanteckningar, Strategiska rådet gemensamt med Samhällsbyggnadslänken styrelsemöte

Minnesanteckningar, Strategiska rådet gemensamt med Samhällsbyggnadslänken styrelsemöte MINNESANTECKNINGAR Strategiska rådet Skolan för Arkitektur och samhällsbyggnad 2014-04-09 Minnesanteckningar, Strategiska rådet gemensamt med Samhällsbyggnadslänken styrelsemöte Datum och tid för mötet:

Läs mer

Besluts och delegationsordning

Besluts och delegationsordning Skapat av Johanna Stellan, adm.chef Besluts och delegationsordning Delegationer till skolchefen och dennes vidaredelegationer Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Gällande från 2015-10-15. Sammanfattning

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten 2007-06-07 Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut 1. om anslagsframställningar, årsredovisningar, budget, verksamhetsberättelse

Läs mer

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen,

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen, Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter Universitetsförvaltningen, 2017-01-01 Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter INNEHÅLL Prefektens uppdrag... 1 Kompetenskrav för prefektkandidaten...

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i utbildning inom ramen för miljöledningssystemet

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i utbildning inom ramen för miljöledningssystemet RUTIN Gäller från och med Diarienummer 2019-02-22 V-2019-0216 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef 2019-02-22 KTH Sustainability Office Universitetsövergripande rutin för

Läs mer

Aktuell bemanningsplan

Aktuell bemanningsplan Institutionen för Historiska studier Aktuell bemanningsplan gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning i kraft

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

1/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

1/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 1/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Närvarande (övriga): Frånvarande: Per Berglund, ordförande, prodekanus Linda Barman Mats Boij Massimiliano

Läs mer

Uppföljning av plan för lika villkor 2014

Uppföljning av plan för lika villkor 2014 Uppföljning Datum: 2015-01-27 Dnr: 2015/1 1.1 Handläggare: Sandra Bergsten Uppföljning av plan för lika villkor 2014 Förutsättningar Lika villkorsarbetet vid Linnéuniversitetet bedrivs utifrån en målsättning

Läs mer

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR

CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR CHECKLISTA I SAMBAND MED UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR, UNIVERSITETSLEKTOR Ansökan skickas via e-mail till respektive handläggare på (Rekryteringsenheten) Ansvarig Fyll i datum (beräknad tid)

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET Dnr V 2018/672 2018-06-14 GÖTEBORGS UNIVERSITET Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att säkerställa

Läs mer

Arbets- och delegationsordning

Arbets- och delegationsordning Institutionen för Historiska studier Arbets- och delegationsordning gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning

Läs mer

Välkomna till läsåret 16/17

Välkomna till läsåret 16/17 Välkomna till läsåret 16/17 och årets första SCI! VÄLKOMNA till 2:a SCI-admin frukostmöte H2018 KTH-nytt Tre nya rektorsbeslut om verksamhetsstöd 1) Rektors kansli 2) UF = CVS 3) Fortsatt utredning skola-cvs

Läs mer

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden 2016 2017 Inledning I denna verksamhetsplan presenteras kortfattat mål och åtgärder för Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet. Planen utgår

Läs mer

Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad , reviderad och )

Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad , reviderad och ) 1(5) Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad 2012-09-12, reviderad 2013-11-13 och ) Institutionsstyrelsen Det högsta beslutande organet vid institutionen enligt delegationsordning samhällsvetenskapliga

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA Typ av dokument: Instruktion Datum: (beslutsdatum) Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Organisation, delegation och beslutsstruktur

Läs mer

Handlingsplan. För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, 2014. Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab

Handlingsplan. För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, 2014. Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab HANDLINGSPLAN Skapat av Deans office ITM Handlingsplan För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab 2. Verksamhetsplan, kommunikationsstab

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

Programrådet ämneslärarexamen

Programrådet ämneslärarexamen Protokoll 2015-03-26 Programrådet ämneslärarexamen Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Johanna Jormfeldt, ordförande Josefin Andersson, studeranderepresentant Henrik Hegender, ledamot Mats Lindahl, ledamot

Läs mer

Universitetets organisation. www.gu.se

Universitetets organisation. www.gu.se Universitetets organisation Universitetsstyrelse ska bland annat besluta om Universitetets organisation Årsredovisning, budget, intern styrning och kontroll Antagningsordning Arbetsordning Anställningsordning

Läs mer

Rektors delegationsordning

Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning är fastställd 2017-06-13 och träder i kraft samma datum. Dnr HS 2017/474 1 Inledning Beslut i alla frågor som ankommer på Högskolan förutom de frågor

Läs mer

Uppdrag om översyn av organisation inom Omvårdnad samt Campus US administration

Uppdrag om översyn av organisation inom Omvårdnad samt Campus US administration Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS 1(5) Uppdrag om översyn av organisation inom Omvårdnad samt Campus US administration Rektor har i beslut 2017-01-23 (dnr LiU-2017-00472) gett Medicinska fakulteten i uppdrag

Läs mer

Roller och ansvar inom grundutbildningen

Roller och ansvar inom grundutbildningen Roller och ansvar inom grundutbildningen Fastställt av prefekten på delegation av Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionens institutionsstyrelse den 2011-11-07. Beskrivningen av roller och ansvar inom

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Datum: 2016-06-07 Tid: 8.00 15.30 OBS! mötestiden Lokal: C 728 8.00 12.00: ledningsråd med nedanstående agenda 13.00 15.30: utökat ledningsråd med workshop

Läs mer

Rutiner vid läraranställningar - Utlysning. Uppdaterad

Rutiner vid läraranställningar - Utlysning. Uppdaterad Innehåll CHECKLISTA UTLYSNING AV ANSTÄLLNING SOM PROFESSOR samt LEKTOR... 2 1. Förslag... 2 2. Beslut om rekryteringsgrupp... 2 3. Rekryteringsunderlag... 2 A. Rekryteringsgrund... 2 B. Sökandeunderlag...

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Tid: kl.13.10 15.30 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, tf ordförande Franzén

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Elmroth, Sofi Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

1 (4) or Tova Jertfelt UFA. Övriga. Sign. Sign

1 (4) or Tova Jertfelt UFA. Övriga. Sign. Sign 1 (4) NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor Sara Kristoffersson, gästprofessog or Johanna Lewengard, professor. p 1-11.

Läs mer

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden HISTFILFAK 2016/108 Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden 2016-12-20 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Mål 3 Strategier 3 Forskning 4 Mål 4 Strategier 5 Arbetsmiljö och samverkan

Läs mer

Verksamhetsföreträdare

Verksamhetsföreträdare Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus Katarina Renström, studievägledare Sara

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Skolan för Kemivetenskap, ledningsgrupp, tisdag 2013-11-12, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet

Läs mer

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 111 Revidering av fakultetsnämndens organisation Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa en ny organisation för fakultetsnämnden från och med den

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-12-10, kl. 09.00 12.00 Vetenskapens Hus, Roslagstullsbacken 29 Närvarande: Mikael Lindström

Läs mer

Protokoll från doktorandrådets årsmöte,

Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 1(2) Psykologiska institutionen Doktorandrådet Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 2008-12-03 Närvarande: Emma Bäck, Jelena Corovic, Marie Gustafsson, Gustaf Törngren, Lisa Folkesson, Kristina Danilov,

Läs mer

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet Institutionsrådet 2013-06-17 1 (5) Besluts- och delegationsordning 2013-07-01 -- 2014-06-30 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och forskarutbildningskommittén UK = Utbildningskommittén

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Datum: 2016-10-25 Tid: 08.45 12.00 Lokal: C 430 Närvarande: Ann-Sofie Axelsson Lill Langelotz Margareta Ljungqvist Håkan Sundell Claes Lennartsson Marcus Lindström

Läs mer

113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander

113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander Beslut Högskolestyrelsen beslutar att uppdra till Rektor att gå igenom internrevisionens

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet

Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet RUTIN Gäller från och med Diarienummer Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet 2019-03-29 V-2019-0347 kskod 1.2 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2016-12-01 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.30 Närvarande ledamöter Åsa Bergström doktorand Lars Jansson studerande t o m del av 17 Karin Nykvist universitetslektor Anders Ohlsson

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-02-15 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Minnesanteckningar. Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari 2011 Tid: Kl 8.30 10.30

Minnesanteckningar. Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari 2011 Tid: Kl 8.30 10.30 TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Örebro Läns Landsting, Erik Sjöberg 2012-06-03 VILMERGRUPPEN 1 ( Minnesanteckningar Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari

Läs mer

Lika villkors-plan

Lika villkors-plan Lika villkors-plan 2016-2018 Matematiska institutionen Fastställd av Matematiska institutionens styrelse 160205 1 Inledning Denna jämställdhetsplan är framtagen av Matematiska institutionens jämställdhetsgrupp

Läs mer

ARBETSMILJÖPLAN Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

ARBETSMILJÖPLAN Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier 2013 ARBETSMILJÖPLAN Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Arbetsmiljögrupp Karin Hjälmeskog, biträdande prefekt Katarina Gahne, skyddsombud Karin Eghammer, skyddsombud Samrawit

Läs mer

Styrelsen klockan

Styrelsen klockan PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 12.00 Närvarande ledamöter Fabian Beijer universitetslektor Jonas Granfeldt professor, bitr prefekt Gabriel Levander studerande Anders Ohlsson professor, ordf

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80 Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor 2018-06-25, dnr L 2018/80 Högskolan i Halmstad Box 823 301 18 Halmstad Besöksadress: Kristian IV:s väg 3 Tel: 035-16 71 00 registrator@hh.se Org.

Läs mer

Kontinuerligt med årlig uppföljning

Kontinuerligt med årlig uppföljning 1. Generellt mål: att examinera doktorer som håller god internationell standard med sina avhandlingar och sin utbildning 2. En kvalitativ och effektiv antagningsprocess med aktiv internationell rekrytering

Läs mer

Handlingsplan lika villkor 2018

Handlingsplan lika villkor 2018 UPPSALA UNIVERSITET TEKNAT 2014/170 Handlingsplan lika villkor 2018 Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga områdesnämnden/fakultetsnämnden 2018-02-06 Innehållsförteckning

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet MINNESANTECKNING 2019-06-03 Forskarutbildningsrådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2019-06-03 kl. 10.00 12.00 Plats för mötet Närvarande:

Läs mer

Forskarskolornas och doktorandprogrammens organisation och administration

Forskarskolornas och doktorandprogrammens organisation och administration 16.8.2013 Forskarskolornas och doktorandprogrammens organisation och administration Helsingfors universitets styrelse beslutade 24.4.2013 att universitetet i sin doktorsutbildning övergår till en struktur

Läs mer

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Hej! Studentguiden finns för er studenter för att ni ska veta vart ni kan vända er om ni stöter på något slags problem under er studietid här på KTH - Studienämnden!

Läs mer

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Sid 1 (6) Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Bakgrund Universitetsstyrelsen har den 6 oktober 2016 fastställt en revidering av Arbetsordning för Umeå universitet (dnr: FS 1.1.2-20-14).

Läs mer

Professor i socialt arbete, ordförande. Doktorand i omvårdnad, studeranderepresentant. Universitetslektor, docent, forskningskoordinator

Professor i socialt arbete, ordförande. Doktorand i omvårdnad, studeranderepresentant. Universitetslektor, docent, forskningskoordinator NÄMNDEN FÖR FORSKNINGS- OCH FORSKARUTBILDNINGSFRÅGOR HÄLSA OCH SAMHÄLLE Sammanträdesdatum 10 januari 2005 Dnr HS 10-04 / 1614 Forskningskonferensrummet Klockan 08.45 10.20 MINNESANTECKNINGAR Närvarande

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4)

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt Marita Ljungqvist universitetslektor

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL)

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL) INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL) Typ av dokument: Instruktion Datum: 2018-12-18 Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01-2022-01-01 Område: Organisation Ansvarig

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.40 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt Marita

Läs mer

Rutiner och ärendehantering för beslut som fattas av rektor vid rektorssammanträde

Rutiner och ärendehantering för beslut som fattas av rektor vid rektorssammanträde PM 1(4) 2015-08-27 Universitetsledningens kansli Rutiner och ärendehantering för beslut som fattas av rektor vid rektorssammanträde Detta dokument, mallar för rektorsbeslut, tider för rektorssammanträden

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden

Prioriterade utvecklingsområden Prioriterade utvecklingsområden 1. Rekrytering av akademiska chefer Problemformulering: Att ha en gemensam och transparent process som möjliggör kollegialt inflytande vid rekrytering av personer med akademiska

Läs mer

Om Ladok3 STORMÖTE

Om Ladok3 STORMÖTE Om Ladok3 STORMÖTE 2017-11-09 Vad är Ladok3? Nytt studieadministrativt system (data förs över) Säkrare, effektivt och mer användarvänligt än dagens Ladok. Webbaserat (oberoende av tid och plats) Fokus

Läs mer

Externa representanter Susanne Norgren Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin

Externa representanter Susanne Norgren Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin PROTOKOLL Sida Nr 4/19 1 (10) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2019-05-21 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund,

Läs mer

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet.

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet. Kvalitetssystem 2014-2016 Humanistisk fakultet Humanistisk fakultet www.umu.se/humfak Kvalitetssystem för Humanistiska fakulteten 2014-2016 1. Målsättning med kvalitetsarbete Humanistisk fakultet vill

Läs mer