FASTIGHETEN HEDEN 1:300 M.FL.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FASTIGHETEN HEDEN 1:300 M.FL."

Transkript

1 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 1/14 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Foto eller bild! DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID NÄSTÅS FASTIGHETEN HEDEN 1:300 M.FL. ÖCKERÖ KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

2 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 2/14 INLEDNING Syftet med planen är att inom området uppföra bostäder för seniorboende med särskild service samt enfamiljsbostäder. Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 5 oktober 2010 till 29 oktober Från remissinstanserna och övriga sakägare har under samrådstiden inkommit 16 yttranden. Dessa sammanfattas och kommenteras nedan tillsammans med förslag till bemötande och eventuell åtgärd. Yttrandena indelas i fyra grupper: statliga verk, myndigheter och bolag kommunala nämnder/förvaltningar sakägare övriga SAMMANFATTNING Länsstyrelsen tillstyrker fortsatt planarbete och befarar i övrigt inte att riksintresse enligt miljöbalken (MB) påtagligt kommer att skadas, att mellankommunal samordning blir olämplig, att miljökvalitetsnormer enligt miljöbalken inte iakttas, att strandskydd enligt 7 kap. miljöbalken upphävs i strid med gällande bestämmelser. Det noteras att planområdet angränsar till ett område med välbevarad gammal bykaraktär som i kommunens kulturmiljöprogram betecknas ha stora värden från kulturhistorisk synpunkt. Länsstyrelsen föreslår kommunen att tydliggöra detta i planbeskrivningen och överväga vilka krav detta kan ställa på utformning av ny bebyggelse i föreslaget läge för att bibehålla och öka kvaliteten i området. Krav ställs på att en arkeologisk utredning utförs enligt lagen om kulturminnen m.m. Länsstyrelsen delar kommunen bedömning att förslaget inte innebär betydande påverkan på miljön. Statens geotekniska institut, SGI, har inga invändningar från geoteknisk synpunkt mot planförslaget. Eventuell risk för ytliga bergras/blocknedfall behöver redovisas i planskedet. Socialnämnden som redovisar behov av en successiv utbyggnad av särskilda boendeformer för äldre och personer med funktionsnedsättning anser att hela delen av Heden 1:300 ska användas för detta ändamål. Den föreslagna bebyggelsen av radhus begränsar denna möjlighet. Socialnämnden motsätter sig därför detaljplanen i det avseendet. Socialnämnden betonar vikten av att det aktuella behovet av särskilda boendeformer snarast kan tillgodoses.

3 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 3/14 I övrigt påtalar boende i området att hänsyn måste tas till den kulturhistoriska bebyggelsen i Hedens by och vikten av att Allévägen och dess karaktär som allé bevaras. I planförslaget understryks vikten av att den tillkommande bebyggelsen projekteras med hänsyn till den kulturhistoriska värdefulla miljön norr om Strandvägen. Allévägens karaktär stärks och genomgående biltrafik förbjuds. REVIDERING AV FÖRSLAGET Utställningsförslaget revideras i många delar. Markanvändning inom Heden 1:300 utgör bostadsändamål för i huvudsak seniorboende med särskild service. Bostadsområdet nås med trafik från såväl Strandvägen som Borslyckevägen och den södra delen av Allévägen. Allévägens bevarande och karaktär förstärks och genomfart med bil förbjuds. Tillkommande villor i öster ges infart från Heinövägen.

4 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 4/14 STATLIGA VERK, MYNDIGHETER OCH BOLAG LÄNSSTYRELSEN Länsstyrelsen tillstyrker fortsatt planarbete under förutsättning att nedanstående hänsyn till hälsa och säkerhet beaktas. Länsstyrelsen noterar också att planområdet angränsar till ett område som i kommunens Kulturmiljöprogram betecknas ha stora värden ur kulturhistorisk synpunkt, vilket kan behöva uppmärksammas vid slutlig utformning av planen. Reservvattentäkten och de två brunnarna som finns i området anges som mycket viktiga vid händelse av behov av reservvattenförsörjning i kommunen. Länsstyrelsen delar uppfattningen om att lokalt omhändertagande av dagvatten är olämpligt med hänsyn till skydd för vattentäkten och förutsätter i sammanhanget att övriga skyddshänsyn som anses nödvändiga, iakttas i det fortsatta arbetet med planen och senare utbyggnad i området. I anslutning till planområdet finns fastmarkspartier. Eventuell risk för ytliga bergras/blocknedfall behöver därför översiktligt redovisas i planskedet i enlighet med de synpunkter som har lämnats av Statens geotekniska institut (SGI) Kopia på yttrande från SGI bifogas. Länsstyrelsen befarar i övrigt inte att riksintresse enligt miljöbalken (MB) påtagligt kommer att skadas, att mellankommunal samordning blir olämplig, att miljökvalitetsnormer enligt miljöbalken inte iakttas, att strandskydd enligt 7 kap. miljöbalken upphävs i strid med gällande bestämmelser. Länsstyrelsen noterar att planområdet angränsar till ett område med välbevarad gammal bykaraktär som i kommunens kulturmiljöprogram betecknas ha stora värden från kulturhistorisk synpunkt. Länsstyrelsen vill föreslå kommunen att tydliggöra detta i planbeskrivningen och överväga vilka krav detta kan ställa på utformning av ny bebyggelse i föreslaget läge för att bibehålla och öka kvaliteten i området. Därtill ställer Länsstyrelsen krav på att en arkeologisk utredning utförs enligt lagen om kulturminnen m.m. Kommunen bedömer att förslaget inte innebär betydande påverkan på miljön. Länsstyrelsen delar kommunens åsikt. Reservvattentäkt Till planen har fogats två planbestämmelser: n 1 - Inom parkeringsområde med fler än 25 platser ska marken hårdgöras. Dagvatten ska renas med oljeavskiljare innan det avleds till det kommunala ledningsnätet. b 2 - För att minska risken för föroreningar i dagvattnet får oskyddade ytor av koppar eller zink inte användas utomhus.

5 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 5/14 Risk för ras/blocknedfall Väster om det stora, gröna området finns ett bergsparti med nivåer upptill ca + 14 m där berget går i dagen. Berget är slipat och saknar sprickor. Det bedöms saknas risk för bergras eller blocknedfall. Arkeologi En arkeologisk utredning görs innan utställningen av detaljplanen. Gestaltning Närheten till den kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsen i Hedens by innebär att de föreslagna seniorbostäderna förläggs på ett avstånd av ca 30 meter från Strandvägen, vilket innebär att det norra huset skyms av det höga bergspartiet vid färd på Strandvägen väster ifrån. Även vid trafik öster ifrån innebär avståndet till Strandvägen att byggnaden i visuellt avseende inte i någon högre grad påverkar den kulturhistoriskt värdefulla miljön. Det påpekas även i planbeskrivningen att det är viktigt att vid projekteringen av bebyggelsen ställs höga gestaltningskrav som skapar harmoni mellan äldre och ny bebyggelse. Till planen har fogats en bestämmelse att byggnadernas fasader ska utformas med ljusa kulörer. Bebyggelsen skala påverkas av omfattningen av seniorboendet, vilket får ställas i relation till det allmänna intresset att inom kommunen även skapa boendeformer för äldre. Detaljplanens flexibla utformning ger möjlighet att skapa en variation i bebyggelseskalan. LANTMÄTERIET Allmänt I plankartan, genomförandebeskrivningen och planbeskrivningen står det Hönö 1:300, ska vara Heden 1:300. Grundkartan ska inte vara äldre än ett halvår. Vore tydligare om markanvändningsbestämmelserna är i färg, t.ex. Allmän platsmark, Naturområde är grönt. X och g går inte ihop. X anger att allmänheten har ett behov och g att det är en begränsad behovskrets. Vad är syftet med området? Vad avses med gemensamhetsanläggningen? Ska ny bildas eller ska Hönö ga:5 vara kvar i den delen? Står ingenting om Hönö ga:5 i genomförandebeskrivningen. X bör ersättas med allmän plats, gc-väg. Ska radhusområdet omfattas av en fastighet? Bör framgå av bestämmelserna annars finns preliminärt en möjlighet att stycka av radhusen. Är tanken att de ska vara möjligt att avstycka är det lämpligt att ange minsta tomtstorlek. Utställningshandlingarna ändras till Heden 1:300.

6 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 6/14 Uppdatering av grundkartan sker innan planen ställs ut för granskning. Markanvändningsbestämmelserna färgläggs i utställningshandlingarna. Allévägen föreslås i sin helhet som allmän plats, med beteckningen LOKALGATA i norr och söder och GC-VÄG för den mellersta delen. Gemensamhetsanläggningen Hönö ga:5, som tidigare förvaltats av Hönö vägförening, är överförd till Öckerö kommun, som har påtagit sig skötseln av Allévägen, som i planförslaget utgör allmän plats. Markanvändningen inom det kommunala bostadsområdet ges beteckningen B, bostäder. Planen medger för den norra delen av området en största bruttoarea om m² över mark och för den södra delen m². Minsta tomtstorlek anges på plankartan. SGI I PM Geoteknik redovisas att planområdet utgörs av en relativt plan grönyta. SGI finner att förutsättningar för skred/ras i jord saknas i området. Eventuell kommer s.k. förbelastning att utföras i området och vi förutsätter därvid att den lokala stabiliteten säkerställs i byggskedet. I anslutning till planområdet finns fastmarkpartier. Eventuell risk för ytliga bergras/blocknedfall behöver därför redovisas i planskedet. Redovisningen kan inledningsvis vara av översiktlig karaktär och stödjas av foto, besiktningsprotokoll eller motsvarande. Kan inte risk för nedfall som kan påverka kvartersmark och allmän platsmark helt uteslutas bör besiktning utföras av bergtekniskt sakkunnig som vid behov även redovisar principförslag till åtgärder. Sammanfattningsvis har SGI, från geoteknisk synpunkt, inga invändningar, mot planförslaget. Vi förutsätter att ovanstående beaktas inför utställning av planen. SGI har inte granskat frågeställningar rörande markmiljö inkl. markradon. Risk för ras/blocknedfall. Se ovan. Området utgör ett gammalt kulturlandskap. Det saknas förutsättningar för skred/ras. Marken i området har tidigare brukats. Stabilitet Den geotekniska utredningen redovisar förutsättningarna för bebyggelse. Beroende på val av grundläggning förutsätts att den lokala stabiliteten säkerställs i byggskedet. Radon 1993 gjordes en radonriskbedömning för Öckerö kommun. Resultatet visade att Hönö är ett lågriskområde vad gäller markradon.

7 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 7/14 SKANOVA Skanova har tagit del av handlingarna. På bifogad lägeskarta redovisas Skanovas befintliga anläggningar i och omkring det aktuella området. Skanova har inget att erinra mot förslaget utifrån en bedömning att samtliga anläggningar bör kunna behålla sitt befintliga läge. Utsättning av kablar samt lägeskartor i digitalt format kan beställas via Skanovas kabelanvisning, alt. kabelanvisning@skanova.se Noteras. KOMMUNALA NÄMNDER OCH FÖRVALTNINGAR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ingen erinran. Noteras. SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Riskhanteringsenheten Vill medverka vid första samrådet för att säkerställa framkomligheten, brandvattenförsörjning m.m. Beaktas i bygglovsförfarandet. VA-enheten VA-enheten föreslår att ett U-område reserveras i planen för underjordiska allmänna VAledningar. U-området bör vara minst 4 m brett. Handlingarna kompletteras inför utställningen. SOCIALNÄMNDEN Socialnämnden har behov av en successiv utbyggnad av särskilda boendeformer för äldre och personer med funktionsnedsättning och anser därmed att hela delen av Heden 1:300 Nästås, ska användas för detta ändamål. Den föreslagna byggnationen av radhus begränsar den möjligheten och Socialnämnden motsätter sig därför detaljplanen i det avseendet. Socialnämnden betonar vikten av att det aktuella behovet av särskilda boendeformer snarast kan tillgodoses. Noteras.

8 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 8/14 SAKÄGARE HEDEN 1:8 Inga Börjesson och Mona Isemo, delägare Viktigt att så stor del av området bevaras till fritids- och rekreationsområde. Nästås har i många generationer tillbaka använts flitigt till detta och görs så än idag! Det känns sorligt att det mesta av fria ytor i kommunen bebyggs! Vi motsätter oss bestämt att det byggs seniorboende i fyra våningar. Alldeles för högt. Det stämmer inte in i skärgårdsmiljön! Eftersom större delen av området runt Strandvägen och Allévägen är områdesbevarande, är det väldigt viktigt hur det nybyggda smälter in i den gamla miljön. Var även noga med färgsättningen. Det finns mindre lyckade exempel på detta som byggts i kommunens regi! Det är från social synpunkt viktigt med utbyggnad av boendeformer för äldre och personer med funktionsnedsättning. För området gäller idag detaljplan med rätt att inom området uppföra en allmän byggnad (skola), med tillåten byggnadshöjd 7,0 meter. I Översiktsplan för Öckerö kommun, antagen 2006, redovisas att Nästås på lång sikt ska omvandlas till bostäder/äldreboende och att stor hänsyn till det närliggande grönområdet ska tas. Stora grönytor bevaras och säkerställs i föreslagen detaljplan, som medger större naturområde än gällande detaljplan för området. Med hänsyn till den kulturhistoriska värdefulla bebyggelsen i Hedens by byggs de föreslagna seniorbostäderna med stort avstånd till Strandvägen. En planbestämmelse med krav på ljusa fasader införs. Allévägens karaktär, som i det föreslagna Kulturmiljöprogrammet redovisas som bevarandevärd, ska bevaras. Karaktären förstärks genom att äldre, friska, träd ges en skyddsbestämmelse att träd inte får fällas samt en bestämmelse om att nya träd ska planteras. HEDEN 1:9 Anders och Ann-Charlotte Knutsson Vad jag förstår har Heden 1:410 anlagt murar utanför sin tomtgräns vilket kommer att medföra svårigheter på Allévägen då det blir ökad trafik. Anser att detta måste kontrolleras och rättas till. Det rör sig om ett antal meter längre ut vilket kan göra att man inte kan göra vägen så pass bred som krävs för att klara ökad trafik. Om utökning av fastigheterna 1:410 samt 1:418 sker mot Allévägen kan det bli svårt att få en tillräckligt bred väg varför vi motsätter oss utökning. I detaljplanen föreslås det att mark ska tillföras dessa fastigheter. Idag är det 6 fastigheter som används av Allévägen på aktuellt avsnitt. Om det blir ytterligare 12 fastigheter som ska använda vägen kommer det givetvis att bli en mycket större användning av Allévägen. Vi anser att man inte ska begränsa möjligheterna att bredda vägen genom att tillföra mark för detta till fastighetsägare. Det finns inte utrymme att bredda vägen mot 1:9. I underlaget har vår tomt inritat det gamla staketet vilket bör tas bort då det inte finns kvar. Det markerar en historisk gräns.

9 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 9/14 Anser att de träd som står mellan Allévägen och fastigheterna 1:410 samt 1:418 bör tas bort då de vid storm fäller grenar. Det är här som vägen bör breddas om den nu ska det. Allévägen föreslås i sin helhet som allmän plats, LOKALGATA och GC-VÄG, vilket innebär att genomgående biltrafik förbjuds. Utmed fastigheterna Heden 1:410 och 1:418 kommer Allévägen att kompletteras med gångbana, vilket ryms inom det område som gällande detaljplan medger. Är stenmuren uppförd utanför gällande fastighetsgräns ska den rivas om den inte ryms inom den utvidgning av tomten som föreslås i planförslaget. Gränsjusteringen sker genom fastighetsreglering i samband med planens genomförande. Utbyggnaden av Allévägen som lokalgata i söder innebär att tillfarten för de sex fastigheter, som har tillfart från Borslyckevägen/Allévägen, inte kommer att ändras. Fastigheten Heden 1:390 ges enligt planförslaget möjlighet till tillfart från norr via Allévägen. Tillkommande fastigheter inom Heden 1:218 bereds tillfart från Heinövägen. Markeringen staket på grundkartan tas bort. HEDEN 1:144 Anders Lundqvist Efter vi köpt tomten påbörjade vi ett saneringsarbete där vi rensade området från buskar, träd och stenar. Innan bygget påbörjades hade vi kontakt med den byggansvarige på kommunen, Molin, som stakade ut fastighetens läge för oss och rekommenderade att vi skulle förlänga den väg som gick in mot fastigheten. Vi blev samtidigt rekommenderade att plantera en häck mot vägen. Enligt det förslag som nu lagts fram vill man förlänga vägen fram till en vändplats. På planritningarna framgår att vägförlängningen kröker mot väster mycket tidigare. Detta skulle innebära att uppfräschningen med häck etc. som tidigare gjorts måste tas ner samtidigt som Friggeboden måste flyttas. Eftersom vi fått rekommendationerna från kommunen hur vi skulle planera fastigheten känns det motsägande att nu behöva göra om detta arbete igen. Vi vill därför inte godkänna denna detaljplan. Vore därför tacksam om den nya vägen kunde vara rak ytterligare 20 m innan den kröker mot väster, se skiss. Ett genomförande av det utställda planförslaget innebär att rådande förhållanden inom Heden 1:144 inte ändras.

10 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 10/14 HEDEN 1:52 Richard och Christina Andborn Trafik Planområdet planeras nås från Strandvägen i norr. Vi vänder oss mot ökad trafik på Strandvägen samt vill betona vikten av att de norra delarna av Allévägen inte byggs ut till lokalgata. Allévägen har enligt vår mening både ett historiskt och miljömässigt värde. Låt den befintliga allén bevaras i högsta möjliga utsträckning - med befintliga träd. Allévägen används dagligen av cyklande och promenerande barn, vuxna och äldre. Ett stort antal barn använder vägen som skolväg till Hedens skola och närliggande förskolor samt till och från Heinövallen och Jungfruvikens motionsspår & badplatser. Trafiksäkerhet: De äldre som kommer att bo & vistas i seniorboendet kommer att behöva korsa Strandvägen när de ska till busshållplatsen Strandvägen/Heinövägen samt när de ska till Rehab. Säkerhetsaspekten gäller även alla de skolbarn som behöver korsa Strandvägen. Därför bör man undvika att styra trafik via Strandvägen utan istället styra trafiken via Borslyckevägen som är bäst dimensionerad för tätare trafik, både avseende vägens bredd, trottoar samt sikt. Bostäder Vi anser att ni på ett bra sätt har tagit hänsyn till Nästås grönområde genom placering av hus och parkering. Däremot anser vi att det är olämpligt att bebygga ett område så nära gamla Hedens by med 3-4-våningshus. Det är enligt vår mening inte att integrera det moderna med den traditionella bebyggelsen. Vi anser att husen bör stanna vid 2 till 3-våningshus. Detta för att bebyggelsen ska smälta in i både grönområdet och gamla Hedens by. Det är strikta byggregler för fastigheterna i gamla Hedens by, varför det vore rimligt att begära att dessa byggnadsregler även i möjligaste mån tillämpas på bebyggelse som angränsar till gamla Hedens by. Allmänt om grönområdet Området är i dag är ett värdefullt grönområde för rekreation, naturutbildning för skolan och lekplats för många barn. Området utgör en av få viktiga gröna oaser mitt på Hönö. Därför vill vi betona vikten av att ni sparar vegetation & träd i så stor utsträckning som möjligt. Trafik Allévägen benämns i kommunens kulturmiljöprogram som bevarandevärd och några planer finns inte att utvidga vägen med undantag i söder. Vägen utgör allmän plats med kommunen som huvudman. I söder och i norr, som idag redan är en realitet, tillåts biltrafik för tillfart till sex fastigheter i söder och en fastighet i norr (Heden 1:390). På en mittsträcka tillåts gång- och cykeltrafik, vilket innebär att genomgående biltrafik förbjuds. Kommunen har att ansvara för att hinder uppförs som förhindrar biltrafik. Trafiksäkerhet Bostadsområdet nås med trafik från såväl Strandvägen som Borslyckevägen och den södra delen

11 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 11/14 av Allévägen, vilket ger en rimlig fördelning av trafiken i området. I söder kompletteras Allévägen med en gångbana och på Strandvägen anläggs ett markerat övergångsställe. Gällande detaljplan ger dessutom utrymme för anläggande av gångbanor på ömse om Strandvägen. Bostäder Gällande detaljplan vars syfte var att tillskapa ett område för låg- och mellanstadieskola jämte förskola, medgav en högre bebyggelse närmare Strandvägen och Hedens by än föreliggande förslag medger. Med beaktande av den kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsen i Hedens by har strävan varit att förlägga den tillkommande bebyggelsen på stort avstånd från Strandvägen och den äldre bebyggelsen som möjligt. Planförslaget har getts en flexibel utformning vilket ger möjlighet att uppföra byggnader mellan 1 4 våningar. Det förutsätts att det vid projekteringen av den nya bebyggelsen tas hänsyn tas till Hedens by, som klassas som bevarandevärd i kulturminnesprogrammet. En kvalificerad projektering med gestaltningskrav borde ge möjlighet att skapa harmoni mellan äldre och ny bebyggelse. Grönområden Naturområdet i väster utökas något i jämförelse mellan gällande plan och föreslagen markanvändning. Allévägens karaktär som allé ska förstärkas. Se ovan. HEDEN 1:220 Jennie och Niklas Johansson Vi är kritiska till att man tar ner träden längs Allévägen, därför att de för oss på Strandvägen 32 kommer att utgöra insyn och bullerskydd för framtida bebyggelse. De femtiotal parkeringsplatser som planeras ligger mindre än tio meter från vårt hus. Parkeringsplatsen är planerad så att bilarna som parkeras riktar sina lyktor rakt mot vår fastighet och detta kommer att bli mycket störande om det inte finns något som hindrar ljuset från de bilar som parkeras längs Allévägen. Vi förutsätter att det blir någon genomfart för bilar mellan Strandvägen och Borslyckevägen, att vändplatsen förhindrar detta. Allén är naturskön och ett populärt promenadstråk, att fälla träden skulle innebära en försämring för framförallt oss som bor i området men även för alla andra som njuter av det natursköna området. Avståndet mellan byggnaden på Heden 1:220 och föreslaget miljöhus och parkering längs

12 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 12/14 Allévägen är 15 meter. Utefter Allévägen ska plantering anordnas och allékaraktären ska förstärkas genom nyplantering av träd. Detta begränsar störningarna för Heden 1:220. Genomfart mellan Strandvägen och Borslyckevägen förbjuds genom att Allévägen på en mellandel endast får utnyttjas för gång- och cykeltrafik. Detaljplanen tillförs en bestämmelse som dels förbjuder att träd fälls, dels att allén ska komplettetras med nya träd. HEDEN 1:136, 1:365, 1:212 M.FL. 17 boende utmed Allèvägen och Borslyckevägen Allévägen är en mycket smal väg där en bli ej kan köra förbi eller möta gående eller cyklist och självklart ej heller andra bilar. Allévägen är ej planerad för ytterligare belastning av 8 hushåll (minst en bil/hushåll) med infart från denna väg. Enligt skrivelsen ska Allévägen byggas ut till lokalgata. Enligt uppgift från Öckerö kommun, Stig Odlöw genom Susanne Nilsson, ska EJ Allévägen byggas ut! Två olika uppgifter från Öckerö kommun! Enligt skrivelsen ska parkering för radhusen ske på tomtmark med infart från Borslyckevägen. Enligt illustrationsritningen är det endast planerat en parkering per radhus. Var är det tänkt att de radhus som har två bilar respektive besökande till radhusen ska parkera? På Allévägen och Borslyckevägen blockeras all framkomlighet? Besöksparkering bör finnas planerad för radhusen. Tre eller fyra våningar på seniorbostadshuset är ej acceptabelt inom en skärgårdskommun. Detta kommer att störa den låga bebyggelse som finns idag. Två våningar är acceptabelt. Den enda kvarvarande gamla allén i kommunen borde ha ett skyddsvärde. Öckerö kommun har tidigare hävdat att allén inte ska exploateras. Detta går stick i stäv med nuvarande planering! Detaljplanen bör revideras/ritas om enligt nedan: All infart, även till radhusen, sker från Strandvägen som ej är så hårt belastad som Borslyckevägen. Borslyckevägen brukas av boende på Nya Gärdet, Vind-, Kåre-, Brisoch Kulingvägenområdet samt Korshamnsvägen. Allévägen behöver då endast belastas ytterligare med infart för de tre planerade villorna. Besöksparkering till radhusen byggs, förslagsvis i samverkan med seniorparkeringarna. Maximalt två våningar på seniorbostadshusen samt att dessa byggs närmare Hedens By där servicen finns tillgänglig. Allén, d.v.s. Allévägen, bevaras. Beträffande Allévägen se ovan. Det finns ett stort behov av service för äldre i kommunen. Detaljplanen ger möjlighet att uppföra en bebyggelse med 1 4 våningar där våningsantalet avgörs av det antal bostäder som beslutas.

13 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 13/14 Bostadsområdet nås med trafik från såväl Strandvägen som Borslyckevägen och den södra delen av Allévägen, vilket ger en rimlig fördelning av trafiken i området. Förhoppningsvis innebär detta, med beaktande av den kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsen i Hedens by, mindre trafik på Strandvägen och ökad trafiksäkerhet. Den tillkommande villabebyggelsen mellan Allévägen och Heinövägen får tillfart från den sistnämnda. HEDEN 1:2, 1:3, 1:4 och 1:136 Bo Johansson, Eddy Jarmark, Kaj Jarmark och Sten Börjesson I översiktsplanen från 2006 beskrivs att ny bebyggelse ska ta hänsyn till och harmoniera med befintlig bebyggelse och ha tydlig relation till befintlig omgivande tätortsbebyggelse. Bebyggelsen som omger det aktuella området består till största delen av gamla traditionella skärgårdshus, där särskilt Hedens gamla by är av stort kulturellt och historiskt värde. I översiktsplanen framgår vidare att en god gestaltning ska eftersträvas. Särskilt viktigt bör detta vara för flerfamiljshusen, eftersom utseende och byggnadshöjd kraftigt avviker från omgivande bebyggelse och de därigenom kommer att utgöra ett stort blickfång. Synpunkter: Flerfamiljshusen bör enligt vår mening hållas så låga som möjligt. Vi anser att fyravåningshus med höjd upp till 15 meter inte tar hänsyn till den omgivande låga bebyggelsen och inte kan komma att harmoniera med denna. Framför allt gäller detta relationen till den gamla bebyggelsen i Hedens by. Vi anser också att ett gestaltningsprogram för flerbostadshusen borde bifogas till detaljplanen och att samrådet därför inte bör avslutas förrän ett sådant program har förevisats. Det finns en strävan att uppfylla det som anförs i översiktsplanen, men det kommer i konflikt med behovet av att inom kommunen skapa seniorboende. Allmänna intressen ställs mot varandra. Det har bedömts att det inte är nödvändigt att upprätta ett gestaltningsprogram, men medveten är stor i kommunen att beakta gestaltningsfrågan, med önskemål om att skapa en harmoni i bebyggelsen. Detta kräver en kvalificerad projektering. En planbestämmelse med krav på ljusa fasader införs. HEDEN 1:3 Helge Hjalmarsson för Hilda P Svenssons dödsbo Hilda P Svenssons dödsbo var en av de markägare som 1979 sålde mark till Öckerö kommun inom det område som nu omfattas av detaljplaneförslaget för Nästås. I det köpeavtal som då upprättades finns en klausul som nu ger oss rätt att med förtur få förvärva en tomt av kommunen. När beslutet

14 Datum Diarienummer 1410/09 Sida 14/14 har fattats om detaljplan vill vi nyttja denna rätt. Bakgrund Öckerö kommun inledde 1978 samtal med alla privata markägare i Näståsområdet för att förvärva mark för en ny låg- och mellanstadieskola samt förskola. Markköpen slutfördes under Kommunen var mycket angelägen om att snabbt kunna genomföra dessa förvärv även om planerna för att bygga nämnda skola låg långt in i framtiden. Flera av markägare var skeptiska till om det överhuvudtaget skulle komma att bli en skola just där, men kommunen ägnade stor kraft åt att övertyga dem om att det verkligen skulle bli så. Kommunens representant förklarade också att det inte kunde bli tal om samma prissättning som för tomtmark utan vi fick nöja oss med en lägre ersättning, Han påtalade dessutom vid flertal tillfällen att man skulle gå till expropriation om markägarna inte sålde frivilligt och till lågt pris. Särskilt de markägarna som var gamla upplevde detta som obehagligt och ville inte riskera att hamna i domstol utan gick efter hand med på att sälja marken för en låg köpeskilling. Köpeavtalen kom att se något olika ut för de olika markägarna. För Hilda P Svenssons dödsbo (fastigheten 1:357 m.fl.) skrevs en klausul in vad som skulle gälla om marken i en framtid istället kom att användas för bostadsändamål (punkt 8 i avtalet), och det är denna vi nu åberopar. Den har följande lydelse: Avsikten med kommunens förvärv är att marken skall utnyttjas för allmänt ändamål. Därest fastigheten 1:357 vid framtida planläggning kommer att utnyttjas för enskilt bebyggande bostadsändamål skall markägarna äga rätt att med förtur få förvärva en tomtplats av kommunen. Förslaget till bytes- och köpeavtalet inom Nya Gärdet godkändes av kommunfullmäktige , vilket innebar att köpeavtalet mellan Öckerö kommun och Hilda P Svenssons dödsbo avseende fastigheterna Heden 1:357, 1:3 och 1:378 godkändes. Avtalet har nu med anledning av upprättandet av föreliggande planförslag aktualiserats av ägaren till fastigheten Heden 1:3. Kommunen har för avsikt, efter att detaljplaneförslaget vunnit laga kraft, att ta upp en diskussion med företrädarna för dödsboet om ett genomförande av avtalet... Susanne Nilsson Planarkitekt Öckerö kommun

Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Program Redogörelse för programsamråd Plankarta, skala

Läs mer

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer BN 2005/0480 Detaljplan för Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-11-15, reviderad 2007-02-12 LAGA KRAFT 2007-03-22 1 (7)

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10)

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (10) Detaljplan för Hede 3:122 i Kungsbacka stad Genomförande Byggnadsnämnden godkände 2014-06-05 det i maj 2014 upprättade planförslaget som underlag för granskning.

Läs mer

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

PLANBESKRIVNING Antagandehandling

PLANBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2012-01-03 Diarienummer 0772/09 Sida 1/8 PLANBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR DEL AV HÖNÖ OMFATTANDE HÖNÖ 2:158 M. FL., ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-01-03 Diarienummer 0772/09 Sida 2/8 PLANENS

Läs mer

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat.

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat 2015-12-18) Länsstyrelsen har inga synpunkter på planförslaget. Kommentar: Noterat. Datum Dnr. 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Åby 1:99 och Noten 14, fjärrkyleanläggning i Åbybergsparken Mölndals stad, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-06-03,

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr.

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. 2015-017 2(12) 3(12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(6) DETALJPLAN FÖR ÖVERBYN 2:165 M FL (ABBAS STUGBY & CAMPING) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

PLANBESKRIVNING 1(6) DETALJPLAN FÖR ÖVERBYN 2:165 M FL (ABBAS STUGBY & CAMPING) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1(6) DETALJPLAN FÖR ÖVERBYN 2:165 M FL (ABBAS STUGBY & CAMPING) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR AMBJÖRNARP 1:85 M FL AMBJÖRNARP, TRANEMO KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INNEHÅLL I NNEHÅLL... 1 HANDLINGAR... 2 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG... 2 FÖRENLIGT MED 3 OCH 5 KAP I MB...

Läs mer

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER JÄMTE KOMMENTARER

SAMMANFATTNING AV INKOMNA SYNPUNKTER JÄMTE KOMMENTARER UDDEVALLA KOMMUN MILJÖ OCH STADSBYGGNAD Handläggare/telefon Mats Windmark/ 0522 69 73 24 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för bostäder inom del av KAPELLE fastigheten Epidemisjukhuset

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE Antagandehandling

SÄRSKILT UTLÅTANDE Antagandehandling Datum 2015-08-19 Diarienummer 0350/14 Sida 1/13 SÄRSKILT UTLÅTANDE Antagandehandling Foto eller bild! DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER NORR OM SOMMARVÄGEN ÖCKERÖ 2:397, 2:697, 2:779 M FL ÖCKERÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum

Läs mer

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD VAXHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad 2014-01-15 Förslag till Detaljplan för Skarpö etapp 3, Skarpö 1:13 m.fl. Vaxholms stad, Stockholms län, Dp 403 Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Utlåtande efter utställning

Utlåtande efter utställning 1 (8) Antagandehandling 2013-06-10 Detaljplan för Södra Kärr m.fl, Torsås kommun, Kalmar län Utlåtande efter utställning Samråd Förslaget till detaljplan har varit föremål för samråd under tiden 2011-12-05

Läs mer

Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och 2013-02-18

Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och 2013-02-18 Diarienummer PBN 2012-355 214 (tidigare 2007/0286 214) Detaljplan för SJÖDAL, HÅKANKILA 2:36 M.FL Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-05-07, reviderad 2008-03-19, 2008-12-10, 2012-07-06 och

Läs mer

utbyggnad av vårdcentral i Furulund,

utbyggnad av vårdcentral i Furulund, PLANBESKRIVNING 2015-09-29 STANDARDFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) KS/2015:103 Detaljplan för utbyggnad av vårdcentral i Furulund, Skulltorp 1:884, Partille kommun Planhandlingar Plankarta i skala 1:500 Illustrationskarta

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer PBN 2012-159 214 Detaljplan för DEL AV ÖRBY 5:113 Örby, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad datum 2014-01-13 Planarkitekt, Adam Peterson

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun

Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun Detaljplan för del av Rödögården 1:5 och 1:33 Rödön, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Samrådshandling 23 oktober 2014 HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Planbeskrivning med illustrationer Plankarta med

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE

GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Detaljplan för Krökersrud 1:206 Melleruds kommun Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE GENOMFÖRANDE SAMRÅDSSKEDE Förslag till rubricerad plan godkändes för samråd av Byggnadsnämnden 2008-06-11, enligt

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

Granskningshandling. 2015-02-09

Granskningshandling. 2015-02-09 1 Granskningshandling. 2015-02-09 Detaljplan för del av Siretorp 9:9 och 9:24 m.fl. Sölvesborgs kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Handlingar Grundkarta Fastighetsförteckning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03

Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 ANTAGANDEHANDLING 2006-06-26, REV 2006-10-17, REV 2007-04-03 Detaljplan för Ugglarp 3:4 m fl Del av Ugglarps samhälle Falkenbergs kommun och Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB Mark och

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Kärna 67:1, hyresbostäder i Hermansby socken, Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1 i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer

Läs mer

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015.

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(5) Datum Vår beteckning 2015-12-08 KS 2015/58 nr. 40 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Tillägg

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 DP 1730 2010-02-16 Dnr 2009/285-BN 213 Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Akt nr 1486-P157 Upphävande av detaljplan för Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Antagen av MBN: 2015-11-19 Laga kraft: 2015-12-23 Dnr MBN/2015-0572

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen.

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen. Anonymiserad utställningshandling Dnr: BN 2011 / 16 215 Ersättning, del av detaljplan S 73 för del av fastigheten Noret 1:27 m.fl. vid Kniploksvägen och Mitjelåsvägen i Mora kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Veronica Sjögren PBN 2013-1773 018-727 47 64 Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-01-03 Kartbild som

Läs mer

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten 2015-02-11 E 45-43 FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten... PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Flygfoto SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Detaljplan HANDELSMANNEN 1 M.FL., Västra Mark Växjö kommun Samrådshandling 2014-06-12 Dnr: 14BN0395 Stadsbyggnadskontoret SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Handläggare Anna Thyrvin 0470-436 06 Detaljplan/Beskrivning

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun SAMRÅDSHANDLING 2015-10-09 Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län

Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län 1(3) ANTAGANDEHANDLING 1(5) Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

Bönan 4:6, Strandgården

Bönan 4:6, Strandgården PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2011-02-03 Antagen av BMN: 2011-03-23 Dnr: 10BMN273 Laga kraft: 2011-04-21 Handläggare: Henry Grew Bönan 4:6, Strandgården Detaljplan för bostadsändamål Gävle kommun,

Läs mer

Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun

Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun 1 (12) Dnr PLAN.2013.16 Planbeskrivning Detaljplan för BLIXTEN 3, Hudiksvalls kommun PLANFÖRFARANDE Byggnadsnämnden beslutade 2013-12-10 ( 167) att uppdra till plan och bygglovskontoret att ta fram förslag

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING

DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR LYCKORNA 2:214 OCH 2:224 LYCKORNAS BÅTVARV UDDEVALLA KOMMUN ANTAGANDEHANDLING Upprättad av Arkitekt Lars Jansson AB den 22 november 2006 Reviderad den 6 september 2007 samt den 17 april

Läs mer

Detaljplan för Joeström 2:24 m.fl. Storuman kommun, Västerbottens län

Detaljplan för Joeström 2:24 m.fl. Storuman kommun, Västerbottens län GRANSKNINGSHANDLING 2014 05 09 Detaljplan för Joeström 2:24 m.fl. Storuman kommun, Västerbottens län Planområde NORMALT PLANFÖRFARANDE Beslut Datum Samråd 2014 03 17 Granskning Antagande Laga kraft PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun

Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun 1 Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun Dnr Ädh 0098/2006 Dnr planmodul: P 06/0001 SÄRSKILT UTLÅTANDE Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande Detaljplanen

Läs mer

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-02-15 Antagandehandling Dnr: 09BMN1037 Handläggare: Thobias Nilsson Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan Detaljplan för skola Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad Upprättad i mars 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 286/2010 Planområde Plan - och

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

Söbacken 1:17 ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Stenungssunds kommun Västra Götalands län HANDLINGAR

Söbacken 1:17 ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Stenungssunds kommun Västra Götalands län HANDLINGAR 1(9) Detaljplan för Söbacken 1:17 Stenungssunds kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING 2005-12-14 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planen hör följande handlingar: - fastighetsförteckning - plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor Detaljplan för Lofsdalen 32:19 m.fl. Härjedalens kommun Jämtlands län Upprättad i februari 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2014 samt augusti 2014

Läs mer

ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2014-02-25 Plan- och exploateringsenheten

ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2014-02-25 Plan- och exploateringsenheten ÖSTERÅKERS KOMMUN UTLÅTANDE 1(6) Detaljplan för Valsjöskogen etapp 1, Österåkers kommun, Stockholms län. Ett förslag till detaljplan för Valsjöskogen etapp 1, har varit utställd under tiden 2014-01-20

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN SUNNERBO 1:10 I GNOSJÖ KOMMUN PROGRAMHANDLING II HANDLINGAR Upprättad av Miljö och byggförvaltningen i Gnosjö kommun 2009 11 03 Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Åkarp 7:58, i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län normalt planförfarande UTLÅTANDE Antagandehandling, upprättad 2011-04-11 1 (7) UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen Genomförandebeskrivning utställningshandling 2013-02-27 rev. 2013-03-25 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Västerhejde Bjärs 2:1 och 1:3, del av

Västerhejde Bjärs 2:1 och 1:3, del av PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för Västerhejde Bjärs 2:1 och 1:3, del av Stadsarkitektkontoret i Visby 2008-01-23 Gotlands kommun och län SAMRÅD Handlingar Detaljplanekarta med planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön

Detaljplan för Vallsjöbaden. Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING. Vallsjön Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Hoby 2:54 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län

Detaljplan för Hoby 2:54 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av följande handlingar: Plankarta skala 1:500, upprättad 2014-10-31, reviderad 2015-01-09 Planbeskrivning, upprättad 2014-10-31,

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN 1 av 7 DETALJPLAN FÖR VÄSTANVIK 1:452 M FL (INFART NOTNÄS) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Detaljplan för Svaneholm 2:2 m fl i Skurup, Skurups kommun

Detaljplan för Svaneholm 2:2 m fl i Skurup, Skurups kommun 1(6) Detaljplan för Svaneholm 2:2 m fl i Skurup, Skurups kommun Handlingar Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser Fastighetsförteckning Handelsutredning (finns tillgänglig

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen

Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen Del av Bollmora 2:580, del av Bollmora

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: 03/032/214 DETALJPLAN FÖR OMRÅDE ÖSTER OM VATTENTORNET Mariedal 1:6, Trötenområdet Lysekils kommun ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT

Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län. Planområde ÖP SAMRÅD ANTAGANDE PRÖVNING LAGA KRAFT Diarienummer Detaljplan för kvarteret Ankan 12 m fl. (Rönnegymnasiet) Centrum, Ängelholms kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅD 2013-09-19 T.O.M. 2013-10-10 Enkelt planförfarande Planområde ÖP SAMRÅD

Läs mer

Detaljplan för villatomter på fastigheten Grössbyn 1:34 m fl. UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE (utställningshandling daterad 2014-06-18)

Detaljplan för villatomter på fastigheten Grössbyn 1:34 m fl. UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE (utställningshandling daterad 2014-06-18) Dnr 0540/05 2015-03-18 Detaljplan för villatomter på fastigheten Grössbyn 1:34 m fl Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE (utställningshandling daterad 2014-06-18) Bakgrund

Läs mer

Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m fl, Torsås kommun

Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m fl, Torsås kommun Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m fl, Torsås kommun Utsikt mot Nötholmen Samrådshandling 2011-11-22 PLANBESKRIVNING 1 Handlingar Till detaljplanen hör följande handlingar: Miljöbedömning, daterad 2011-11-22

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Muraråsen, västra Charlottenberg Eda kommun Värmlands län UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Med samrådsredogörelse PLANENS SYFTE Planens syfte är att möjliggöra bostadsbebyggelse dels i form av flerfamiljshus

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2005-03-14 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer 2004:6-51 Antagen av kommunfullmäktige 2005-06-22 och lagakraftvunnen 2006-06-01 Detaljplan för BOSTÄDER VID FINNGÖSASKOLAN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En

Läs mer

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl.

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Habo kommun Planbeskrivning Antagen 11 december 2013 Laga kraft 8 januari 2014 Genomförandetiden utgår 8 januari 2029 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar

Läs mer

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun

Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning)

Läs mer

DEL AV UTTERBYN 1:193 (SAHLSTRÖMSGÅRDEN) PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN

DEL AV UTTERBYN 1:193 (SAHLSTRÖMSGÅRDEN) PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN Uppdragsnr: 10109847 1 (7) DETALJPLAN FÖR DEL AV UTTERBYN 1:193 (SAHLSTRÖMSGÅRDEN) TORSBY KOMMUN VÄRMLANDS LÄN PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser, denna beskrivning

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse LAGA KRAFT 2014-09-20 Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) 2014-06-02 DNR: PBN/2013:112 Samrådsredogörelse Tillhörande detaljplan för: Sparbanken 5 Sparbanken, Strängnäs Kommun Plan- och byggnämnden

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN UTAN ERINRAN

INKOMNA YTTRANDEN UTAN ERINRAN Utvecklingsavdelningen Samhällsbyggnad 0382 152 00 sambygg@savsjo.se Detaljplan för Vallsjöbaden Torset 2:6 m.fl. Sävsjö kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅD Förslaget till detaljplan för Vallsjöbaden Torset

Läs mer

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för Sibbarp 1:18 m. fl. Sävsjö kommun Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser denna planbeskrivning (inkl. miljöbedömning) fastighetsförteckning

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun A N T A G A N D E H A N D L I N G Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Utlåtande Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun Planområde

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 1 PLANBESKRIVNING Detaljplan RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 2 RIKSGRÄNSEN 1:11 RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun

Läs mer

Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10

Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10 Ändring av detaljplan för Hästnäs 1:1 m fl. HÄSTNÄS FRITIDSOMRÅDE i Arboga kommun, Västmanlands län Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 Detaljplan för BERGHEM 16:2 Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättat 2010-11-01, reviderad 2011-04-04 Planarkitekt Åsa Svensson 1 (8) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2010-11-22. Detaljplan för TORHAMN 9:2 m.fl., Torhamn Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr.

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2010-11-22. Detaljplan för TORHAMN 9:2 m.fl., Torhamn Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr. Detaljplan för TORHAMN 9:2 m.fl., Torhamn Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr. PLAN2395/01 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning av Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

SÄTILA 5:3 m.fl. Detaljplan för. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2009-03-03. Diarienummer PBN 2007/0363 214

SÄTILA 5:3 m.fl. Detaljplan för. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2009-03-03. Diarienummer PBN 2007/0363 214 Diarienummer PBN 2007/0363 214 Detaljplan för SÄTILA 5:3 m.fl. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Villa Patria med uthus på Sätila 5:3 Upprättad 2007-07-04, reviderad 2008-04-07 reviderad 2008-09-12

Läs mer

Detaljplan Bostäder vid Kvarnfallsvägen

Detaljplan Bostäder vid Kvarnfallsvägen Antagen av KF 24 maj 2011 Laga kraft 19 december 2012 PLANBESKRIVNING 2011-03-29 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer KS 2007:200 Detaljplan Bostäder vid Kvarnfallsvägen INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. PLANHANDLINGAR

Läs mer

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD BYGGNADSNÄMNDEN LAGA KRAFTBEVIS Datum Dnr 2011-10-17 2011-BN0287 Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD Såvitt här fört diarium, har detta beslut inte

Läs mer

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 2/5 INLEDNING

Läs mer