LEKSAND MORA RÄTTVIK KURSUTBUD 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LEKSAND MORA RÄTTVIK KURSUTBUD 2013"

Transkript

1 LEKSAND MORA RÄTTVIK KURSUTBUD 2013.: 1 :.

2 Vänföreningen Musik vid Siljans Vänförening bildades 1989 och är en av fyra delägare i Musik vid Siljan AB. De övriga är kommunerna Leksand, Mora och Rättvik. Vänföreningen, med hundratals medlemmar, förenar musikupplevelser med samvaro och stödjer Musik vid Siljan ekonomiskt genom sina medlemsavgifter och enskilda bidrag. Våra medlemmar sprider information och bildar opinion för Musik vid Siljans kulturinsatser. Vi är livligt engagerade i Musik vid Siljans kursverksamhet och utför en hel del frivilligt arbete kring musikfestivalen. Bli medlem och dra fördel av dina förmåner: Köp biljetter till reducerat medlemspris. Läs medlemsbladet Fjärilen fyra gånger om året. Delta i Vänföreningens egna musikträffar. Säg Din mening om festivalen vid musikveckans medlemsträff. Du blir enklast medlem genom att betala din årsavgift till Musik vid Siljans Vänförenings plusgirokonto Glöm inte att ange ditt namn och din adress. Medlemsavgift: Enskild 225 kr/år. Par 350 kr/år. Företag 1000 kr/år. Årsavgiften gäller för När vi har fått in din medlemsavgift sänder vi dig medlemskort, information, Fjärilen mm. Välkommen till en ovanligt trevlig förening!.: 2 :.

3 .: 3 :.

4 Villkor för anmälan vid Musik vid Siljans kurser Anmälan Ange namn, postadress, telefonnummer, e-postadress samt personnummer. Du kommer att få ett schema per e-post eller vanlig post. I mitten av juni skickar vi sedan en kallelse/faktura till din angivna postadress. På fakturan finns alla uppgifter du behöver för att betala kursen. Det är viktigt att betalningen sker enligt anvisningarna så att vi kan se att kursavgiften kommit in i god tid innan kursstart. Personnummer Vi samarbetar bland annat med Sensus när det gäller Musik vid Siljans kurser. Eftersom studieförbundens verksamhet till stor del är skattefinansierad behöver de komplett personnummer på alla deltagare. Bland annat vill man med detta säkerställa att våra skattemedel används på ett riktigt sätt. Personnumret rapporteras i studeiförbundets databas och syns inte på deltagarlistan som ledaren får. Det är alltså bara administratören som ser ditt personnummer. Med personnummer registrerat hos aktuellt studieförbund omfattas du även av deras försäkring, vilket innebär att du är försäkrad om något olyckstillbud skulle inträffa under kursens gång. Kan ni använda mina personuppgifter till andra ändamål? De uppgifter som du lämnar rör bara det arrangemang som du deltar i. För att kunna använda dina uppgifter på annat sätt måste vi ha ditt medgivande. De personuppgifter du lämnar vid anmälan behandlas i enlighet med personuppgiftslagen (PuL)..: 4 :.

5 Återtagande av anmälan Anmälan till kursen är bindande. Du har rätt att återta din anmälan genom att meddela oss per post eller e-post senast sju dagar före kursstart. Du får då tillbaka hela avgiften med avdrag för en administrativ kostnad. Om du lämnar återbud till kursen mindre än sju dagar före kursstart eller direkt efter första träffen, betalar du halva avgiften. Om du avbryter ditt deltagande senare är du skyldig att betala full avgift. Om avbrottet beror på sjukdom betalar du för den tid du har deltagit. Kurserna vid Folkmusikens Hus Folkmusiken hus samarbetar med Bilda Gävle Dala. För anmälan se respektive kurs och Kurserna med Boda Hembygdsförening Boda Hembygdsförening samarbetar bland andra med Kulturens Bildningsförbund. För anmälan se respektive kurs och Musik i Dalarna Musik i Dalarna producerar festivalen Musik vid Siljan på uppdrag av Musik vid Siljan AB och de tre värdkommunerna. För frågor kring festivalen, kontakta Hélena Dahl på helena.dahl@musikidalarna.se Layout & design: Daniel Garpebring Omslagsfoto och foton från Musik vid Siljan: Martin Litens.: 5 :.

6 Ung kör på scen! För femte året i rad erbjuder Musik vid Siljan en körvecka för dig mellan 14 och 25 år! På Mora Folkhögskola, i en underbar omgivning alldeles invid Siljans strand får du sjunga i en stor kör. Stämsång, röstcoachning, scenträning, dans och rytmer är något av det du får prova på. Till vår hjälp har vi häftiga ungdomar med sina musikaliska rötter i Orsa Ungdomskör, kända för sina körshower, TV-Lucia och deltagande sångare i flera omgångar av det populära Körslaget (varav 2 vinnande lag). Vi provar på musik från världens alla hörn; gospel, pop/rock, afro, rytmer och härliga låtar scenen är din! På fritiden blir det sport och lek, bad, happenings, en utflykt till Sveriges största spelmansstämma i Bingsjö och en avslutande konsert! När: 1 juli 5 juli Plats: Mora Folkhögskola Ledare: Ingrid Eriksson, inspiratör och körledarprofil i Orsa/Mora, med erfarenhet av Scenisk kör, både med shower och i samarbete med artister. Med sig har hon Hanna Meens Eriksson och Sara Hedman från musikhögskolan i Piteå som arrangerar alltifrån Lady Gaga till Ola Salo. Lieve Eriksson, Tromsö och Rafael Pineda, Stockholm, kompletterar det fina ledargänget. Kursavgift: 2450 kr. I kursavgiften ingår helpension med frukost-lunchmiddag-kvällsfika, grupplogi på madrass i klassrum, bussresa till Bingsjö samt material. Anmälan görs till ella.troger@sensus.se eller via Sista anmälningsdag 10 juni. I samarbete med Mora Folkhögskola..: 6 :.

7 Låtspelskurs för barn och ungdom Det är så konstigt här vid Musik vid Siljan. Vi lyssnar, och så gör vi det och så bara blir det! Ludvig Sylvén 11 år, om låtkursen 2004 Lär dig spela roliga fina, lugna, snabba och häftiga låtar. Träffa nya och gamla spelkompisar. Ha det bara jättekul och mysigt tillsammans. Var med på Bingsjöstämman. Spela upp på stora scenen. Spela med i Allspelet. Träffa massor med spelmän och dansare. Känn hur fantastiskt det är att vara på en spännande spelmansstämma där allt kan hända. Vi som blir dina lärare på kursen är fiollärare som verkligen brinner för att alla kursdeltagare ska få spela vår härliga folkmusik. Vi får också möta ungdomar som är på ETHNOläger i Rättvik. Möta världen i musiken. Vi får vara med på deras stora konsert i Rättviksparken. Som avslutning på hela kursen har vi en egen konsert på skolan med allt som vi spelat under veckan. Nya låtar och nya upplevelser blir många kul sommarminnen. När: 1 juli 5 juli Plats: Rättviks gymnasium Lärare Margaretha Mattsson, Mart Hallek, Britta Börjes, Simon Nyberg Ålder 7 16 år Kursavgift: kr. Fika ingår Anmälan görs till ella.troger@sensus.se eller via Sista anmälningsdag 10 juni.: 7 :.

8 Kulning vad är det? En introduktion Vill du enkelt lära dig mer om fäbodkullornas kulning, dess historia och hur man gör? Ja, då är du välkommen till Folkmusikens hus i Rättvik, där Britta Röjås som är välkänd både när det gäller sång och kulning, berättar mer om denna tradition. Du kan också under Brittas sakkunniga ledning, själv få prova på hur det är att kula. Kanske hittar du här ett nytt intresse att utveckla längre fram! När: 5 juli ( ) Plats: Folkmusikens hus, Rättvik Kursavgift: 250 kr Lärare: Britta Röjås Anmälan görs till ella.troger@sensus.se eller via Sista anmälningsdag 10 juni.: 8 :.

9 Körsångare, körvecka med avslutande konsert! I sommar är det tionde året som Föreningen Vox genomför en körkurs under ledning av dirigenten Bengt Ollén. Årets kurs ägnas åt Requiem av Giuseppe Verdi, 100- årsminne av hans födelse. Verdi komponerade denna dödsmässa 1873 till minne av sin vän den italienske författaren Alessandro Manzoni. UPPLEV sångarglädjen med föreningen Vox i vacker Dalamiljö på Leksands folkhögskola intill Dalälven. Mer än 100 personer repeterar detta verk under några intensiva men stimulerande dagar och avslutar med en konsert i Siljansnäs kyrka söndag den 7 juli. När: 2 juli 7 juli Deltagare: Erfarna körsångare i alla åldrar, familjer, barn och ungdomar. Duktiga sångare med god notläsningsförmåga och som gillar ett snabbt och intensivt inlärningstempo. Plats: Leksands folkhögskola Kursavgift: kr. För studerande upp till 30 år, kr. Önskas mat och logi tillkommer kr (per person i dubbelrum med dusch och WC) Enkelrumstillägg för perioden är 650 kr per person. Familjepris (3 pers.) kr, Anmälan och info us@ryking.se eller tel kvällstid fram till Info även under Föreningen Vox samarbetar även med Kulturens Bildningsverksamhet. Sista anmälningsdag 20 maj.: 9 :.

10 Lieslåtter i Bingsjö - Arter, örter, mat och musik Lördagen före Bingsjöstämman ska hackslogen runt gårdarna Päkkos och Daniels klaras av. Genom alla år har detta gjorts på traditionellt vis med lie och räfsa. Nu har du chansen att ingå i en exklusiv skara av vänner på Päkkosgården. Vi kommer att gå igenom grunderna för konsten att slå med lie. På Päkkos får vi mat och fika under dagen och framåt kvällen hjälps vi åt att få till ett slåtterkalas i salen på gården. Ett par kunniga biologer finns med för att lära oss om slåtterängens arter. Vi har också goda spelmän i gänget som bjuder på Päkkos-låtar. När: 29 juni ( kväll) Kursavgift: 360 kr. Antalet platser är begränsat till max 10 pers, först till kvarn får plats. Anmälan görs på senast 19 juni. Arr: Päkkos Gustafs minnesfond & Folkmusikens hus i samarbete med Bilda GävleDala. FOLK MUSIKENS HUS.: 10 :.

11 Bingsjölåtar och Bingsjöspelmän Här får du en chans att tränga lite djupare in i Bingsjömusiken. Jonny Soling, en av Sveriges främsta spelmän och folkmusikpedagoger, kommer att vara kursledare. Jonny har spelat för Bingsjöprofiler som Nils Agenmark, Päkkos Gustaf och Ole Hjort. Förutom att lära dig låtar och spelstil kommer du också att få ta del av inspelningar och filmer med några av Bingsjös många spelmän. I kursen ingår en guidad byvandring bland Bingsjös spelmansgårdar. All utlärning sker på gehör. I kursavgiften ingår middag på måndagen samt lunch på tisdagen. När: 1 juli 3 juli Kurslokal: Danielsgården i Bingsjö. Kursavgift: 1600 kr. Anmälan görs på senast 19 juni. Arr: Folkmusikens hus & Malungs Folkhögskola i samarbete med Bilda GävleDala. FOLK MUSIKENS HUS.: 11 :.

12 Bingsjökören - Visar var skåpet ska stå! Med Bingsjökören låter Brita Björs och Carl-Erik Carlsson den svenska folkvisan möta körsång, men utan att stöpa den i en klassisk form, utan snarare på visans villkor. Med riviga, stämningsfulla, roliga och mäktiga arrangemang upplever de visan på nya sätt. Brita och Carl-Erik inspireras av nya tidens alla-kan-sjunga-körer, och indie-körer i stil med Sweptaways. Alla är varmt välkomna! Nybörjare som visveteraner. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Visorna lärs ut på gehör. Självklart framför kursen delar av det som åstadkommits på lämplig scen under stämman. När: 2 juli 3 juli Kurslokal: Danielsgårdens loge i Bingsjö. Kursavgift: 800 kr. Anmälan görs på senast 19 juni. Arr: Folkmusikens hus i samarbete med Bilda GävleDala. FOLK MUSIKENS HUS.: 12 :.

13 Dansa gruppdanser! Visste du att svensken för länge sen dansade gruppdanser som engelskor, angläser, kadriljer och långdanser? Och vill du prova på dem tillsammans med en av våra gruppdansmästare? Ta då tillfället att under ledning av Bert Persson, folkdanslektor vid Dans- & Cirkushögskolan i Stockholm lära dig hur de dansats och hur kul det är att dansa många tillsammans. Du behöver inte anmäla dig i par med någon. När: 29 juni 30 juni Kursavgift: 1600 kr/person. Anmälan görs på senast 19 juni. I samarbete Bilda GävleDala. FOLK MUSIKENS HUS.: 13 :.

14 Nybörjarkurs på fiol för vuxna Alla kan spela fiol, man måste bara börja någon gång! Det här är kursen för dig som är vuxen nybörjare men vill uppleva stämmonatten med en fiol under hakan. Instruktion och vägledning får du av spelman och fiolpedagog Jonas Hjalmarsson. Kursen avslutas med en gemensam, men frivillig, uppspelning på Bingsjöstämman. När: 30 juni 2 juli Kursavgift: 1600 kr/person. Anmälan görs på senast 19 juni. I samarbete Bilda GävleDala FOLK MUSIKENS HUS.: 14 :.

15 Fortsättningskurs på fiol Dan Palmquist heter spelmannen och fiolpedagogen som med övertygelse kan få dig som tvivlar på om det är någon idé att fortsätta spela fiol att göra det. Känns tekniken trög, vill inte stråkarmen göra som du vill, har vänsterhanden hakat upp sig? Ta med fiolen på en kurs till! Du får dessutom ett antal roliga och bra låtar med dig hem! När: 30 juni 2 juli Kursavgift: 1600 kr/person. Anmälan görs på senast 19 juni. I samarbete Bilda GävleDala FOLK MUSIKENS HUS.: 15 :.

16 Spela stämmor - Kurs med Adrian Jones Hur blir man bra på att spela stämmor? Kan man öva på det och finns det konkreta verktyg? Nu är det dags att dyka ner i stämspelets värld och belysa de tankemodeller som finns att tillgå. Den här kursen vänder sig till dig som har spelat ett tag och har lirat spelmansmusik och låtspel en hel del men vill komma vidare. Du kan ha provat stämspel, men det är inget krav. Kursen innehåller analys av spelmansmusik, viss tonalitetslära, konkreta övningar och feedback från lärare och kurskamrater. Tillsammans skapar vi en avslappnad kreativ miljö full av nyfikenhet och experimentlusta. När: 30 juni - 2 juli Kursavgift: 1600 kr/person. Anmälan görs på senast 19 juni. I samarbete Bilda GävleDala FOLK MUSIKENS HUS.: 16 :.

17 Sjung och dansa - barn och vuxna! Ibland är det tråkigt att bara ligga på stranden... varför inte passa på att dansa och leka när familjen ändå är tillsammans?! Detta blir en heldag för stora och små med Sara Dahlin Carlström som dagligdags arbetar som dansoch rytmiklärare inom kommunala kulturskolan i Älvkarleby. Tjuderuttan sa räven och Sikelej sa kamelen är två underbara sångleksböcker som ligger till grund för dagen. Inga förkunskaper krävs bara ett lekfullt sinne. När: 2 juli ( ) Kursavgift: 250 kr/vuxen, 30 kr/barn. Fika ingår i kursavgiften. Anmälan görs på senast 19 juni. I samarbete Bilda GävleDala FOLK MUSIKENS HUS.: 17 :.

18 Dansa Bodapolska Boda-polska är personlig! Det finns många varianter på Boda-polska, ingen är rätt och heller ingen är fel! Under kursen kommer vi att arbeta med dansen, utifrån vår egen kropp, i strävan att uppnå samdans och lyhördhet till musik och danspartner, och på så sätt hitta vår personliga Boda-polska. Kursen vänder sig till dig som har dansat svensk folklig dans tidigare. Maria Röjås, sångerska och dansare med Bodatraditionen som sitt kännemärke, vid sidan av en bred repertoar av musik från många områden i Sverige och Norden. Har nött många dansgolv och ett och annat par skor, sedan hon började dansa och har genom åren ofta varit danslärare i just Bodapolska. Stina Brandin, uppväxt i Boda med Bodapolska runt sig tack vare fiolspelande familj. Har studerat musik på Ingesunds Musikhögskola och på Malungs Folkhögskola. Erhöll Päkkos Gustafs stipendium När: 4 juli 5 juli Plats: Boda kyrkby Pris: 500 kr som inkluderar båda dagarna betalas in på plusgiro: Anmälan på mail: kurser@bodabygden.se Mer info: 18 :.

19 Foto: Hans Olander.: 19 :.

20 Kom och fördjupa dina kunskaper inom svensk folklig dans! Med olika polskeformer som utgångspunkt närmar vi oss dansen med fokus på puls, rytm och sväng. Genom konkreta verktyg undersöker vi den egna kroppen i dansen, samdans och lyhördhet till musik och danspartner. Kursen vänder sig till dig som har dansat svensk folklig dans tidigare. Anna Öberg är dansare och danspedagog utbildad vid Danshögskolan i Stockholm med svensk folkdans som huvudämne. Anton Schneider är utbildad danspedagog på Väddö Folkhögskola samt Dans och Cirkushögskolan med inriktning på svensk folkdans. Emma Reid tog sin examen i folkmusik på KMH 2003 med en konsert i Stockholms Konserthus, och har sedan dess avslutat en Magisterexamen i musik vid Newcastle University. När: 4 juli 5 juli Plats: Boda kyrkby Pris: 500 kr som inkluderar båda dagarna betalas in på plusgiro: Anmälan på mail: kurser@bodabygden.se Mer info: 20 :.

21 .: 21 :. Foto: Hans Ollas

22 Vill du dansa Valdresspringar? Valdresspringar är en dans i tretakt från fjällbygden Valdres i Norge. Under kursen går vi igenom de olika delarna av dansen, men det blir också tid att bara dansa och lära känna musiken. Tore Bolstad är mest känd som en fantastisk spelman i Valdrestradition. Han har bland annat vunnit Landskappleiken (hardingfele klass A, 2001) och är mycket uppskattad som spelman på såväl kurs som konsert. Han är också A-klass dansare. Karolina Brändström har dansat svensk folkdans i många år och hon har gått en utbildning under en termin i svensk folkdans på Malungs folkhögskola. Numera dansar hon lika mycket norskt som svenskt. Hon har vunnit kappleik i lagdans i Valdresspringar (lagdans Fagernes, 2010). Kursen vänder sig till dig som har dansat svensk eller norsk folklig dans tidigare. När: 4 juli 5 juli Plats: Boda kyrkby Pris: 500 kr inkluderar båda dagarna som betalas in på plusgiro: Anmälan på mail: kurser@bodabygden.se Mer info: 22 :.

23 Foto: Hans Ollas.: 23 :.

24 Spännande genuina dalamiljöer i de tre Siljanskommunerna Leksand, Mora och Rättvik bjuder under åtta grönskande sommardagar på musik som spänner från symfoniorkestrar, kammarmusik, folkmusik, orgel och kör via jazz, visor, danskvällar, barn och ungdomsprogram till pop och rock. Festivalen inbjuder även till kurser med olika inriktningar, alltsammans presenterat på platser i Siljansbygden som i århundraden inspirerat kompositörer, målare och diktare såsom Hugo Alfvén, Anders Zorn, Oskar Lindberg, Erik Axel Karlfeldt och Lillebror Söderlundh att skapa mästerverk inom sina respektive konstformer :.

Sommarens kurser. Boda Hembygdsförening & Musik vid Siljans Vänförening

Sommarens kurser. Boda Hembygdsförening & Musik vid Siljans Vänförening Sommarens kurser Foto: Roger Pedersen Boda Hembygdsförening & Musik vid Siljans Vänförening Boda Hembygdsförening och Musik vid Siljans Vänförening presenterar här våra sommarkurser som vi samarbetar kring

Läs mer

Vår nya ordförande jorun olsson

Vår nya ordförande jorun olsson Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD MAJ 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Vår nya ordförande jorun olsson jämtstämman 12-14 juni Hej från Jorun! Det rör

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

Intensivkurs i litterär gestaltning

Intensivkurs i litterär gestaltning Intensivkurs i litterär gestaltning Andalusien 8 13 september Vad är en litterär text? Varför skriver du? Vad vill du berätta? Du får hjälp att utveckla ditt skrivande tillsammans med författarna Susanna

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Kulturskolan. Skapande på din fritid

Kulturskolan. Skapande på din fritid Kulturskolan Skapande på din fritid Musik Teater Dans Konst Sång Musikal Cirkus Media Vi ger dig kunskap och inspiration på din fritid! På Kulturskolan ger vi dig möjligheter till eget konstnärligt skapande,

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november

Höstlovsaktiviteter. 29 oktober - 2 november Höstlovsaktiviteter 29 oktober - 2 november Sjöbo bibliotek Bibliotekshäxan Bibliotekshäxan läser en spännande berättelse för dig som är 6-10 år. Ingen föranmälan. Fri entré. Plats: Sjöbo bibliotek, Gamla

Läs mer

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Riks-Nytt Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Innehåll: Folklig Dans i Skolan... 2 Riksstämman 2008... 2 Riksstämman 2008... 3 Regionkonferens

Läs mer

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar TEATER, DANS, MUSIK, SÅNG, BILD & FORM Årskurs 4 9 Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Det ska vara ROLIGT att gå i skolan!

Läs mer

Träskoposten. Nr 1 januari 2013. Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag

Träskoposten. Nr 1 januari 2013. Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag Nr 1 januari 2013 Träskoposten Medlemsblad för Växjöortens Folkdanslag Vilken energi det finns i laget. Våra normala danskvällar löper på hela våren, både på torsdagar och söndagar. Dessutom startar en

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! Friskis&Svettis Malmö

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! Friskis&Svettis Malmö VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! Friskis&Svettis Malmö OM FRISKIS&SVETTIS MALMÖ Välkommen som medlem i IF Friskis&Svettis Malmö! Friskis&Svettis är en idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål: ett

Läs mer

Det bästa jag gjort! Tim meier

Det bästa jag gjort! Tim meier Tim meier Det bästa jag gjort! jacqueline glastra Välkommen till Konfirmation 2012! tro, hopp och kärlek. Konfirmationstiden är ett äventyr. Du får chansen att lära känna nya människor, slappna av i en

Läs mer

Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2016

Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2016 Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2016 Romans 20-22 juni 2016 Arrangeras i samarbete med Smedjebackens kommuns barn- och ungdomskulturgrupp. Hos Cirkus Roman får barn och ungdomar 6-13 år lära sig

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Sommarens kurser. Boda Hembygdsförening & Musik vid Siljan Vänföreningen

Sommarens kurser. Boda Hembygdsförening & Musik vid Siljan Vänföreningen Sommarens kurser 2019 Boda Hembygdsförening & Musik vid Siljan Vänföreningen Boda Hembygdsförening och Musik vid Siljan Vänföreningen i samarbete presenterar här våra sommarkurser under vecka 27, 2019

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12

KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12 KULTURSKOLAN i Katrineholm 2011/12 KULTURSKOLAN - Skolan du längtar till Välkommen till Kulturskolan! Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga,

Läs mer

Vårens kurser för barn och unga!

Vårens kurser för barn och unga! Vårens kurser för barn och unga! Musik är glädje och lust! Från våren -16 har vi musiklekis varje vecka! Kom och möt Bel Cantos nya musiklekislärare Rebecka Aavanen, Pirjo Högbäck och Anders Hallbäck!

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro?

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? DU ÄR Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? värd mer än GULD KONFIRMAND MALMÖ 2016-2017 GRATTIS DU FYLLER FJORTON! Tänk dig att

Läs mer

INFORMATIONSBLAD 22 september 2 oktober 2010

INFORMATIONSBLAD 22 september 2 oktober 2010 Trädgården som ateljé tid: onsdag 22 september 2010, kl 00:00-00:00 Höstkväll med internationellt tema på Kyrkön Plats: Kyrkön, Järvsö tid: torsdag 23 september 2010, kl 19:00-00:00 "Självfull samklang

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Vecka 41 är Kulturvecka!

Vecka 41 är Kulturvecka! Vecka 41 är Kulturvecka! Begreppet kultur är inte alltid så lätt att förklara eftersom det har många betydelser, men mest tänker vi kanske på människans skapande och kreativitet såsom konst, litteratur,

Läs mer

Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332)

Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332) Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332) Datum 2013 03 25 kl 18.00 19.00 (Aktuellt gällande stadgar från 2005 11 14) Plats Stensjökyrkan, Gunnebogatan 18, MÖLNDAL

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM Konfirmationsresa till Kreta Följ med på en annorlunda resa, både i det inre och till det yttre. Vår första träff äger rum den 4/12 2016. Därefter träffas vi söndagarna: 29/1 19/2, 26/3. Helgen 20-21/5

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Vi hoppas att läsåret 2013-2014 blir ett trevligt läsår. I den här guiden hittar du nyttig information om studierna.

Vi hoppas att läsåret 2013-2014 blir ett trevligt läsår. I den här guiden hittar du nyttig information om studierna. HEJ ALLA MUSIKLEKSKOL- OCH INSTRUMENTGRUPPELEVER! Vi hoppas att läsåret 2013-2014 blir ett trevligt läsår. I den här guiden hittar du nyttig information om studierna. Musiklekskolans läsår omfattar undervisning

Läs mer

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 Studieprogram Våren 2016 Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 ABF Burlöv Dalbyvägen 25, Arlöv Öppet hus Lördagen den 16/1 14.00-16.00

Läs mer

Sjöbo kommuns. Höstlovsprogram 2013

Sjöbo kommuns. Höstlovsprogram 2013 Sjöbo kommuns Höstlovsprogram 2013 Sjöbo bibliotek Tipsrunda under höstlovet Under hela höstlovsveckan kan du gå en tipsrunda på Sjöbo bibliotek och svara på både lätta och kluriga frågor om böcker. Fina

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE

KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE KURSKATALOG HSB SÖDERTÄLJE 2016 1 09 Kalendarium 04 Introduktion för nya ledamöter 08 Ekonomi för bostadsrättsföreningen 10 Anmälan & praktisk information I HSB Södertäljes studieråd sitter Ulla Castenvik,

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

KURSPROGRAM HÖSTEN 2016

KURSPROGRAM HÖSTEN 2016 KURSPROGRAM HÖSTEN 2016 LÅT OSS INSPIRERA DIG Varmt välkommen till en ny säsong tillsammans med oss på Björn Axén Academy! Vi erbjuder kurstillfällen med bara demo eller längre kurser där du själv arbetar

Läs mer

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan

Vårspel. vecka 10-16. Kulturskolan Vårspel 2016 vecka 10-16 Kulturskolan Under våren får du chansen att spela mycket mer hos oss utan att det kostar något extra. I stället för vanlig lektion får du vara med i olika ensembler och grupper.

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 BEATMEET är en kreativ mötesplats för musiker. Kom till Beatmeet som du är, lämna Beatmeet med egen merch, egna artistfoton och massor av musikaliska

Läs mer

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4)

Årsmöte - lördag den 8 mars kl 14 i Grindtorpskyrkan Med intressant information om: - De viktigaste delarna i LSS (se särskild inbjudan på blad 4) Aktiviteter Vill du vara med i en kompisgrupp? Vi vill starta en Kompisgrupp för personer med utvecklingsstörning. Gruppen kommer att fungera som en egen förening i föreningen. Vi har haft ett informationsmöte

Läs mer

SOMMAR 2016 - för dig som är ungdom

SOMMAR 2016 - för dig som är ungdom SOMMAR 2016 - för dig som är ungdom SOMMARSATSNING att integrera och att integreras - för dig mellan 14-15 år Vi erbjuder dig som är född 2001 eller 2002 möjligheten att arbeta i grupp under tre veckor

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN &UNGA HÖSTEN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs SAGOSKOJ PÅ BIBLIOTEKEN! LOMMA BIBLIOTEK Följ med Tant Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek

inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek inbjudan till konfirmation i svenska kyrkan sollentuna läsåret 2013 2014 tro hop p& k ä rlek 1 2 2 vad tror du på? våga prova gud och kyrkan! Vi förutsätter inte att du som anmäler dig till konfirmandundervisningen

Läs mer

Distriktsinfo nr 1/2015

Distriktsinfo nr 1/2015 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 1/2015? I detta nummer: Sidan 2 Årsstämma Sidan 3 Ledarkurs Sidan 4 Bygdedanskurs Sidan 5 Sångdanskurs Sidan 6 Snörakan Sidan 7 Slöjdkurs, krympburk Sidan 8 Vinterstämma

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

DANS-NYTT VÅREN 2016

DANS-NYTT VÅREN 2016 KURSER VÅREN 2016 Traditionell västafrikansk dans Lokal: Fryshuset sal 1 NYBÖRJARE - 12 ggr Tisd 2 17:30-19 Mikael Zifa Eriksson NYBÖRJARE/FORTSÄTTNING - 12 ggr Månd 1 17:30-19 AnnaLena Tell Eriksson FORTSÄTTNING

Läs mer

SKAPANDE SKOLA 2015-16

SKAPANDE SKOLA 2015-16 2015-16 Nu finns möjlighet att under läsåret 15-16 göra Skapande skola-projekt på Din skola. Falkenbergs kommun har av Kulturrådet beviljats medel för att genomföra konstnärliga projekt för årskurs F-9

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Sommarlager 2016. Nytt i år. Alla barn har rätt till en rolig sommar! Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun

Sommarlager 2016. Nytt i år. Alla barn har rätt till en rolig sommar! Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun .. Sommarlager 2016 Nytt i år Gratis för alla! Alla barn har rätt till en rolig sommar! Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala Kommun Information om Sommarläger 2016 För att medverka på lägren

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2012 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2012 Vi startar terminen med att tillsammans ta farväl av julen eftersom vi aldrig kunde hälsa den välkommen! Alla våra dansare, medlemmar såväl som

Läs mer

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs

Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs Schack4an ur ett strategiskt perspektiv - en ungdomsledarkurs 13-14 september 2008 i Växjö Sveriges schackförbunds utvecklingskommitté bjuder härmed in till framtidshelg med inriktning Schack4an. Platsen

Läs mer

Nu äntligen. Och det är vår stora förhoppning att det slår rot och gror i så många små fötter och hjärtan som möjligt!

Nu äntligen. Och det är vår stora förhoppning att det slår rot och gror i så många små fötter och hjärtan som möjligt! Nu äntligen Nu kör vi! Efter något år av testgrupper på olika håll, har vi namn, innehåll och utbildning klart för vårt unika barnkoncept Happÿfeet, yoga & afro för 4 olika ålderskategorier. Där barn får

Läs mer

Särvux. Kurskatalog 2011/12

Särvux. Kurskatalog 2011/12 Särvux Kurskatalog 2011/12 2 Innehåll Grundläggande särvux motsvarande träningsskolan Svenska 14 Bild 15 Arbete/boende 16 Dator 17 Fritid 18 Mitt Malmö 19 Natur 20 Pengar 21 Grundläggande särvux motsvarande

Läs mer

Sommarlov 2016 Aktiviteter i Hässelby & Vällingby

Sommarlov 2016 Aktiviteter i Hässelby & Vällingby Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Sommarlov 2016 Aktiviteter i Hässelby & Vällingby stockholm.se/sommarlovhv Aktiviteter på sommarlovet För dig som är ung finns det många olika roliga aktiviteter

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN 12-18 mars 2012 Måndag 12 mars Tisdag 13 mars Invigning! En SuePer show full med rörelse, dans, teater och musik. Härliga sånger med Särskolekören. Vernissage

Läs mer

Sommarlovsaktiviteter 2016

Sommarlovsaktiviteter 2016 Sommarlovsaktiviteter 2016 Sommarlovsaktiviteter 2016 är ett nytt spännande samverkansprojekt mellan Svalövs Kommun, Kulturhuset i Svalöv och andra föreningar för att möjliggöra fria, meningsfulla aktiviteter

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna!

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna! Foto: Evan-Amos/Wikimedia Commons Maten #1 och miljön ---------------------------------------------------------------------------------- NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION NR 1, 2016 PUBLICERAT

Läs mer

Kalender 2016-2017 MAJ

Kalender 2016-2017 MAJ Kalender 2016-2017 MAJ Skottorps Stengods: Erbjudande till medlemmar Boka drejarstugan i 2 timmar, betala för 1 timme. Gäller VARDAGAR i MAJ! Plats: Skottorps Stengods Arrangör: Skottorps Stengods och

Läs mer

Fastighetsägarna Utbildning

Fastighetsägarna Utbildning 30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Våren 2012 Fastighetsägarna Mellansverige Välkommen på kurs! Som medlem i Fastighetsägarna Mellansverige, eller

Läs mer

Resor och Läger 2012

Resor och Läger 2012 Resor och Läger 2012 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har gjort ett gemensamt utbud av resor och läger. Priset är anpassat till hur många som följer med eller får plats i buss

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne Kurser: Träningsläger för styrelsen Plattformen Grundläggande tränarutbildning GTU Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom Idrottspsykologi för barn

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Lär dig tekniker för att uppnå Röstnärvaro samt qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa.

Lär dig tekniker för att uppnå Röstnärvaro samt qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa. Lär dig tekniker för att uppnå Röstnärvaro samt qigongövningarna Lyft upp qi, Shenxin och Xiao gongfa. med Carolina Friberg, sångerska & sångpedagog och lärare från European Zhineng Qigong (EZQ) KURSINNEHÅLL

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans!

Lära och utvecklas tillsammans! Lära och utvecklas tillsammans! Studiematerial Vård-sfi - förberedande kurs för Omvårdnadsprogrammet Annika Brogren och Monica Ehn Kompetensutveckling för sfi-lärare Lärarhögskolan i Stockholm Myndigheten

Läs mer

klangfärg kurser vår 2012

klangfärg kurser vår 2012 klangfärg kurser vår 2012 vårens kurser Mitt i klistret 4 Pastareservage 4 Musikens kraft 4 Fotoscreen 5 Trumma! 5 Musik som upplevelse 5 Spela tillsammans 6 Studiebesök på Forma 6 Screentryck mönster

Läs mer

Vibbarna. Café. :an. Café 9an > Aktivitetshuset Tuben i Farsta Centrum. Spelar och underhåller kl 18:30 Fri entré Varmt välkomna!

Vibbarna. Café. :an. Café 9an > Aktivitetshuset Tuben i Farsta Centrum. Spelar och underhåller kl 18:30 Fri entré Varmt välkomna! 4 maj 2015 Vibbarna Spelar och underhåller kl 18:30 Fri entré Varmt välkomna! Café :an H/vibbarna Café 9an > Aktivitetshuset Tuben i Farsta Centrum Vid frågor ring: Fia 08-508 182 80 eller Ralf 0729-41

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Den förlorade sonen:

Den förlorade sonen: Den förlorade sonen En bildrik berättelse direkt ur Lukas evangelium 15 och gjord efter bibeltexten. Handlar om sonen som bryter med hemmet och slarvar bort sin förmögenhet i främmande land, ångrar sig

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar!

Förra säsongen köpte klubben en 2-Krona som vi hoppas kommer användas flitigt på sommarens kurser. Nu har vi en riktigt fin flotta med jollar! Hej alla medlemmar och blivande, Vi i styrelsen vill önska alla välkomna till en ny segelsäsong i Hovenäset med extra mycket aktiviteter i sommar. Vi har en ny seglarskoleansvarig, Samuel Bohlin, som tillsammans

Läs mer

UMEÅ SCANDIC PLAZA FREDAG 29 APRIL

UMEÅ SCANDIC PLAZA FREDAG 29 APRIL Du är inbjuden till... 2016 UMEÅ SCANDIC PLAZA FREDAG 29 APRIL NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 29 april är det dags för HR-Dagen på Scandic Plaza. Vi hälsar er varmt välkomna till en heldag där

Läs mer

Verksamhetens innehåll

Verksamhetens innehåll Verksamhetens innehåll Vi vill att dagen ska starta så bra som möjligt och därför lägger vi stor vikt vid det positiva mötet varje morgon. En stund där barnet i lugn och ro startar sin dag på förskolan

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga.

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga. NYHET! Introduktionskurs under en halvdag För dig som vill ha en kort, men ändå gedigen introduktion i iyengaryoga. Du lär dig grunderna, så du sedan kan fortsätta på nivå 1 2, om du önskar. Kursen består

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

Välkommen till Killingens förskola

Välkommen till Killingens förskola Välkommen till Killingens förskola 2013/2014 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

En broschyr från Sörängens folkhögskola. Naturvetenskapligt Basår

En broschyr från Sörängens folkhögskola. Naturvetenskapligt Basår En broschyr från Sörängens folkhögskola Naturvetenskapligt Basår Sörängens folkhögskola Foto: Bengt Ljunggren, Grafica Naturvetenskapligt Basår Det naturvetenskapliga basåret på Sörängens folkhögskola

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

Hej alla medlemmar! Förutom denna regelbundna verksamhethar vi också genomfört: Ö konstrundan 1 2 september

Hej alla medlemmar! Förutom denna regelbundna verksamhethar vi också genomfört: Ö konstrundan 1 2 september 2012 12 13 Hej alla medlemmar! Vårt jubileumsår går mot sitt slut och det är väl på sin plats med en liten summering av vad som hänt sen vårt senaste medlemsbrev, som kom i slutet av sommaren. Den ordinarie

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Verksamhetsplan 2015. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Verksamhetsplan 2015 Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt 1 Ungt Ledarskap... 3 1.1 Ledarskolan... 3 2 Kurser på lovet... 3 2.1 STORK på höstlovet... 3 2.2 Musik vid Ekebyholm på sommarlovet...

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2016

SOMMARLOVSPROGRAM 2016 SOMMARLOVSPROGRAM 2016 Woodlands klubb är platsen om du vill spela golf i sommar, oavsett om du spelat tidigare eller om du är nybörjare. Passen som heter träning är drop-in, medan passen som heter spel

Läs mer

Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten!

Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten! Vandring vid Höga Kusten Nu arrangerar Ung Diabetes en vandring till de vackra topparna vid Höga Kusten Är du en Äntligen friluftsmänniska får du chansen som gillar Nu att vandra? arrangerar Vill du Ung

Läs mer