BETYGSBOK 2015 äldreboende i Järfälla

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BETYGSBOK 2015 äldreboende i Järfälla"

Transkript

1 BETYGSBOK 2015 äldreboende i Järfälla Almen :Betyg från anhörig till OV: Det var gott och blandat, men i stort sett bra En del personal fungerar klockrent, andra inte alls Det var väldigt rörigt när Carema lämnade och Frösunda tog över Stort minus: nu när kommunen har tagit över så tar man bort ssk-natt?! : Betyg från anhörig till PK: P var egentligen för sjuk för att kunna bo på äldreboende, sjukhem hade varit bättre Han trivdes inte med livet överhuvudtaget, hade mycket ont och blev inte smärtlindrad tillräckligt Minus: bristande tillsyn : Ros från anhörig till MS: M fick god skötsel Som anhörig absolut nöjd : Betyg från anhörig till GS: Det blev väldigt bra så småningom, men vi möttes av en märklig attityd i början (inflytt 21/1-14), vi klarar inte av din mamma och liknande kunde vi få höra av personalen. Det märktes tydlig skillnad när kommunen tog över. Chefen Elisabet är bra! : Rosor från anhörig till EE: Jättebra! Inget att klaga på! E slogs och bråkade men personalen klarade av det bra. Som anhörig: absolut bra! : Rosor från anhöriga till DC: D var mycket nöjd med både bemötande från personal och med boendet i sin helhet. Trivdes mycket bra. Var mycket glad och tacksam över att få bo nära/tillsammans med sin fru sedan 60 år : Rosor från anhöriga till GH: G har bott på Almen sedan 2009 och trivdes bra under hela tiden. Anhöriga berättar att det var fint bemötande och engagemang från personalen i samband med G:s bortgång Rosor från anhörig till B.D: Det märks att personalen har arbetat länge ihop då de är engagerade. Almen är en mycket trevlig och gemytlig boende I samband med dödsfall skulle B.D hämtats kl , men så skedde inte. Det var en chock att se att B.D kvar var och att anhöriga inte informerades om detta. Det var svårt att få tag på personalen. De hade en bärbar telefon på sig, varför finns inte numret på hemsidan? :Betyg från en anhörig till B.S: Almen an en ganska bra boende, bra information och god kontakt med personalen.

2 Om man kom efter kl var dörren låst och kodlåset fungerade inte. Det fanns inte handsprit på rummet eller när man kom in till Almen. Det är viktigt med att inte sprida bakterier när personalen går från ena brukare till den andre Rosor från anhörig till B.C: Bra personal. De var så fina och rara mot B.C. Fick mycket bra info. B.C trivdes bra på Almen Rosor från anhörig till E.R: Bra info! Bra omsorg. Almen blev bättre efter att kommunen tog över. Det blev mera personal : Rosor från anhörig till S.E Almen är ett jätte bra boende. Fantastisk personal. Ä ven S.E uppskattade boendet då när hon fortfarande kunde uttrycka sig: Du ska veta att jag har det bra här Det känns lite tufft att veta att det är bara en personal på natten, tänk om flera behöver stöd. Almen är nu ett bättre boende sedan kommunen tog över, bättre mat, mer personal. Fick bra info. Fantastiskt att även S.E s make kunde flytta till Almen. S.E blev trygg. Det ända negativa är larmen, känns att när någon larmar prioriteras det inte. Det finns inte personalresurser till det. Det borde vara en personal som kan prioritera : Rosor och betyg från anhörig till U.E: Vårdpersonalen är helt fantastiskt. U.E blev så glad av att se personalen. All eloge och berömd för vårdpersonalen Anhöriga har talat med MAS:en samt boendet om att anhörigas fick påtala flertal gånger om U.E s försämrad hälsa men de blev inte tagna på all var av ssk. Ingen avvikelse gjordes och vätskelistan som doktorn hade ordinaret Tog ssk bort Rosor från anhörig till G.B: Unden den korta tiden G.B bodde på Almen är anhöriga nöjda med allt. Inget negativt att säga. Bra bemötande. De är tacksamma över att även G.B s hustru kunde flytta in samtidigt Rosor från en anhörig till M.E: Almen fungerade bra M.E trivdes bra fast han hamnade bland mycket sjuka personer Hemskt rar personal Rosor från anhörig till S.C: I sort sett är vi nöjda Inget att anmärka Almen har fungerat bra.

3 Rosor från anhöriga till A.S: Almen är ett väldigt bra äldreboende. Jätte fin! Anhöriga är tacksamma över att A.S fick byta avdelning God omsorg A.S trivdes bra Björken : Betyg från anhörig till EH: E hade svårt att acceptera att han behövde bo på äldreboende, men när han vant sig tyckte han att det var absolut bra! Han bodde 7 år på Björken. Anhöriga var nöjda, allt blev till det bättre allt eftersom : Rosor från anhörig till BJ: Så himla bra! Jättefint! Bo lämnades aldrig ensam på rummet utan fick alltid vara med de andra. Jättegullig personal! : Rosor från anhörig till LH: Pappa hade det absolut bra på Björken, vi är jätteglada att han fick vara just där! Hemtrevligt, luktar alltid gott Som anhörig har jag känt mej jättetrygg! : Betyg från anhöriga till EF: Vi har inga större kritiska synpunkter. Personalen tyckte om E så hon var väl lite privilegierad För övrigt gör nog personalen allt de kan, men det byts ofta personal! Ibland undrar man om någon ens är anställd eller om det bara är vikarier? Kunnandet hos personalen är sisådär. Som anhörig: brister i information, man får bara info om man själv frågat : Betyg från anhöriga till I.L: Boendet är fantastiskt! Den sista tiden var synnerligen bra! Den anhöriga uppger att han är en ganska kräsen person : Rosor i mängd från anhörig till WL: *toppbetyg till Björken! *mamma kunde inte haft det bättre *extraplus för att hon fick ha sin katt med hela tiden! Och att en av sjuksköterskorna nu tar över katten. Som anhörig: se n mamma kom till Björken kunde jag för första gången slappna av helt och hållet och känna mej trygg i att nu har mamma det bra! När jag själv behöver äldreboende, då vill jag komma till Björken! : Rosor från anhörig till L.K: Det fungerade väldigt bra på Björken. Personalen var väldigt omtänksamma och tillmötesgående. De var snälla och rara. De tog väl hand om L.K. Enligt anhörig fick hon information. L.K trivdes på Björken :Rosor från en anhörig till I.B:

4 Anhöriga är positivt inställd till Björken. Det finns inget negativt att säga Personalen är mycket uppmärksamma och duktiga. Anhöriga har uppskattat chefens rakhet samt att de upplever att Björken har en bra chef. Informationen har fungerat bra och anhöriga och I.B har fått bra hjälp av alla : Rosor från anhörig till M.M: Björkens äldreboende har fungerat bra M.M trivdes bra, bra personal, som dock var de stressade ibland Rosor från en anhörig till M.W: M.W blev mycket fint omhändertagen på Björken Stor eloge till personalen på Bofinken och chefen samt tidigare chefen M.W hade inte levt så här länge om hon inte hade fått så bra vård. Hyresvärden Willhem borde fräscha upp Björken. Det märks att inget har gjorts där på länge Det finns märken överallt, taket är under all kritik (Om Willhem har jag mailat till vård kontaktperson) Rosor från en anhörig till B. E: Det finns inte ett bättre ställe än Björken Alla har ställt upp för B.E och anhöriga har fått bra information. Fantastiskt personal och så ödmjuka! Stor eloge till kommunen! Det gick så smidigt när B.E fick sitt beslut om säbo samt vid inflytt. B.E fick även det önskade boendet Rosor från anhörig till B.A: Jätte bra personal. Fick bra info Rosor från anhörig till A-S.H: Björken är ett bra boende, inget att anmärka Vänlig personal Bra information Rosor från anhörig till L.S: Fantastiskt boende, Jag själv är en distriktssköterska och med mina väninnor har vi jämfört olika boende i Stockholmstrakten. Björken vinner! De som bor där är lyckligt lottade Fantastiskt bemötande, omvårdnad och personal Eken : Rosor i mängder från anhörig till LV: *helt fantastiskt boende! Gott betyg!! *ALLA vi anhöriga är så himla nöjda med personalen! Man kan inte vara mer nöjd *vi är så tacksamma att L var på Eken

5 Som anhörig kände vi oss alltid välkomna : Massor av rosor från anhörig till HE: Det var jätte-jätte-jättebra på Eken! Bara det att mamma gick upp 1 kg/månad säjer väl att det är kanonbra där! : Rosor från anhörig till Eva N: E var nöjd med Eken, trivdes jättebra Anhörig: Inga problem, fick en nära relation med personalen : Rosor från anhörig till M.N: Anhöriga är nöjda med Eken. M.N fick bra vård och omsorg. Det kunde vara lite mera aktiviteter. M.N var själv nöjd med Eken. Personalen var bra och trevlig : Rosor från anhörig till L.J: L s tid har varit utmärkt bra på Eken, inget att anmärka. Båda L.J och anhöriga upplever samma sak. Den sista tiden fick både L.Noch anhöriga mycket bra stöd från usk och ssk. Speciellt ssk som har rötterna i Finland gav trygghet : Rosor från anhörig till Birgitta Flodqvist: Bra, kunde inte varit bättre! Mamma trivdes sådär : Rosor från anhörig till B.N: Anhörigen säger att han har inget att anmärka på Eken, han är mycket nöjd med Eken. Alla är snälla och har bra bemötande. Det luktade alltid fräscht på B.N s rum, det luktade aldrig illa. B.N klagade tidigare på maten men det blev bättre. B.N själv var nöjd : Rosor från anhöriga till B.J: Fungerat bra, hygglig personal. Anhöriga och B nöjda Rosor från god man till R.S: R.S trivdes bra på Eken trots jobbig omställning Ekens äldreboende fungera väldigt bra Rosor från anhörig till U.E: Ekens äldreboende fungerade bra. Det var lugn och ro. U.E fick bra hjälp. U.E och anhöriga upplevde att personalen var underbara och snälla. U.E tyckte inte om maten Rosor från anhörig till E.N: Eken är ett underbart boende. E.N trivdes bra och hade trevligt. Alla var gulliga mot E.N och hon fick många kramar.

6 Anhörig och hennes väninna har jämfört Eken och väninnas mors äldreboende I Stockholm. De har kommit fram till att skillnaden är som dag och natt till Ekens fördel Rosor/betyg från anhörig till K.J: Det finns flera duktiga sjuksköterskan på Eken. Speciellt en av dem tog tid att samtala med K.N vilket han uppskattade Chefen är duktig, hon lyssnar och är handlingskraftig. Inflyttsperioden blev inte det bästa då ord. personal var på semester, det blev oroligt. Man bör se till att alla fastanställda inte ha semester samtidigt. I hemtjänsten finns Fixartjänsten, men vem hjälper till när det finns liknande behov på äldreboende? K.N fick hjälp av Almens vaktmästare. Den informationen borde komma fram vid inflytt. Alla anhöriga kan inte göra allting själv! Rosor från en anhörig till B.G: B.G blev väl omhändertagen Anhöriga är mycket nöjda med Eken. Även B.G gav intrycket av att vara nöjd. B.G var alltid välklädd, hel och ren. Ibland hade personalen lite dålig koll på hennes kläder Rosor från anhörig till K-Å.L. K-Å tyckte att det var bra på Eken, Anhöriga har inget negativt att säga. De tror att det var ett bar boende, de besökte K- Å ganska sällan då de inte bor i Stockholms län Rosor från en anhörig till G.P: Mycket bra kontaktperson Det känns dock att personalen är underbemannade, för lite tid att prata och gå med G.P Önskemål att få mera personal Personalen gör så gott de kan Lite tråkigt, men visst hände det saker Bra information på slutet av sjuksköterskan Eken är ett väldigt bra boende Allting fungerade bra med de ekonomiska förutsättningar som boendet har. En sommar kunde anhöriga låna boendet elrullstol men den togs bort p g a för höga kostnader enligt anhörige. Personalens förhållningssätt uppskattades av K.E och anhöriga Flottiljen : Betyg från anghöriga till I. A. : Mamma hade svårt att uttrycka sin vilja, satt i rullstol, verkade som personalen ibland glömde av henne. Var ofta törstig när anhöriga kom, ofta tomt i glaset. Annars fungerat bra : Rosor från en anhörig till L-O.W:

7 Chefen kan vara stolt över sin personal. De är fantastiska, fina, professionella och omtänksamma både mot anhöriga och L-O.W Även lyhörda gällande material som behövs samt lyhörda över önskemål. L-O.Wtrivdes mycket bra på Flottiljen. Han kunde inte ha haft det bättre : Rosor från anhörig till S.T: Boendet är jätte fint och S.Tfick fin vård av alla. Dialogen och informationen var bra : Rosor från anhörig till K.E: Anhöriga är jättenöjda med Flottiljen. All eloge till personalen, allting fungerade bra Inget att klaga över. Bra information Rosor fr anhörig till S.S. Flottiljen är ett helt fantastiskt boende. Det är skillnad som natt och dag om man jämför med hur hemtjänsten fungerade De är mycket nöjda att SS fick bo där. Enligt anhörig trivdes S.S bra på Flottiljen och var nöjd Rosor från anhörig till R.H: Både R.H och anhöriga tyckte att Flottiljen var ett jätte bra boende Inget att klaga på Rosor från anhörig till F.L: Det bästa boendet mamma kunde få. Fantastisk personal, så vänliga och hjärtliga Jag kände mig trygg att ha mamma på Flottiljen Rosor från anhörig till F.K: Gullig personal. Tillmötesgående och vänlig. Mycket positiv upplevelse med Flottiljens äldreboende. Bra aktiviteter! Vi är tacksamma över att F.K fick ha det så bra. Bra med gästrum där man kunde sova över när F.K var på livets slutskede. Kanske kunde de ha haft lite mera tid att sköta hygienen t e x smörja med kräm Rosor från anhörig till M.K: Flottiljen är ett helt underbart boende, fräscht och ljust 5poäng av 5 möjliga! Jätte trevlig, lyhörd och omtänksam personal Bra information, bra bemötande Vi är så glada över att M.K fick sin sista på Flottiljen och kunde byta från ett annat äldreboende dit Rosor från en anhörig till U-B.L Jätte fin personal! De kunde hantera U-B s oro mycket bra Inget att klaga på, Flottiljen kans starkt rekommenderas till andra äldre och deras anhöriga

8 Kastanjen :Rosor från anhörig till P.L Kastanjen är ett utmärkt boende, P.L.kunde inte har haft det bättre. Underbar personal Rent och prydligt Rosor från anhörig till E.C: Toppen boende! Bara positiva saker att säga om Kastanjen. E.C hade det så himla bra på Kastanjen Linden : Kort och kärnfullt betyg från anhörig till KS: Jättebra!! : Rosor från anhörig till LZ: Mamma trivdes inte på hemmet, ville helst fått bo kvar hemma livet ut Det var trevligt på Linden, personalen gör sitt bästa och de var väldigt fina mot mamma. Inget att klaga på, inget fel något. Som anhörig: känt oss delaktiga : Rosor från anhörig till GK: Linden får ett mycket gott betyg! G hade det väldigt, väldigt bra där! Underbar personal, vi hade jättefin kontakt. Som anhörig: personalen har varit underbar mot oss och de har ringt så fort det har varit något : Här kommer stora fång med rosor från anhörig till OK: O hade det SÅ bra på Linden! han fick så fina år där. När man läser tidningarna om hur illa äldreomsorgen är, så förstår jag inte det. Personalen (alla!) är så fina, varma, medkännande och fantastiska! Slutet blev så värdigt och fint. Som anhörig: alla har varit fantastiska mot mej! Bist.bedömare Marie Möllerfors var också otroligt bra att ha att göra med vid inflytten, hon var så fin mot O genom hela processen : Senkomna rosor från HS s anhörig: Det blev mycket bättre på Linden än vad det var i Rinkeby! Personalen tog väl hand om mamma, de ville hennes bästa. Absolut gott betyg! Litet minus: man ändrade mammas laxermedel så att hon fick förstoppning och blev jättesjuk. Som anhörig: Vi blev mycket bra bemötta! En del av personalen är riktiga pärlor och ssk Kerstin är mycket bra! : Anhörig till G.L säger att många är duktiga medarbetare men det är de som är duktiga och populära som får springa fortare. I slutet fick modern fantastiskt vård.

9 Informationen var lite si och så. T ex doktorn skulle ha ringt till sonen men så blev det inte. Enligt sonen var G.L nöjd Betyg fr en anhörig till C.G: Linden är ett bra boende. De gör så mycket de kan med tanke på de små resurser de har. Det är inte tillräckligt med personal, speciellt på helgerna. Personalen springer runt, det ser ut att vara omänskligt. Det fanns inget larm på rummet Betyg fr en anhörig till T.B: De är inte alls nöjda med Linden. De har tidigare haft möte med chefen. T.B var mycket smutsig när han blev inlagd på sjukhus. B la sköttes handhygienen dåligt, T.B hade mycket svamp under naglarna. T.B fick inget värdigt liv på Linden. Det luktade illa på hans rum. Personalen kunde sitta med sina mobiler och inte svara på larm Rosor från anhörig till M-B.S: Ett bra boende. M-B.S fick bra omsorg Rosor/betyg frän anhörig till I.E: Lönnen är ett bra äldreboende. Gullig personal och det var trevlig stämning på avd.2. Chefen återkom inte om olika saker fast han lovade. Anhöriga fick inte den informationen av chefen de efterfrågade. Trevlig och tillmötesgående sjuksköterskor Porten till boendet var inte låst, vem som helst kunde kliva in. I.E var rädd ibland : Rosor/betyg från anhörig till A.Q: Linden är ett bra boende. Engagerad personal. Anhörige fick säga till om A.Q s hälsotillstånd. Mottagandet kunde ha varit lite bättre och mer informativ. Den som ställde frågorna borde ha varit mer styrande, det är svårt att veta vad man som anhörig skall säga när man tidigare inte ha varit i denna situation. Möte med chef och sjuksköterska var bra, de lyssnade. På mötet var doktorn med, helt bedrövlig upplevelse. Doktorn var mycket otrevlig, anhöriga var tvungen av att gå ut p g a doktors beteende. Doktorn bad senare om ursäkt, men det är inte ok att bete sig så när ens anhöriga var döende. En annan doktor var mycket bra Rosor från anhörig till I.M: Väldigt tryggt boende vad gäller både miljö och omvårdnad Bra information, fick alltid samtal när det var något, även fast det bara var en liten ändring på medicinering. Lönnen Betyg från anhöriga till E.S: Pappa blev understimulerad och tycktes inte trivas bra. Dålig mat. Personalen var helt okej, men fanns inte mycket engagemang för de boendes individuella behov. Tror att Flottiljen hade varit bättre för honom.

10 Rosor från anhöriga till B.W: Fungerat bra, gott bemötande av personalen. Mamma var mycket dement men vi tycker det verkar som hon trivdes bra : Anhöriga till K.A: Trivdes bra, haft ett jättefint år på Lönnen : Rosor från anhörig till BH: *B hade det bra på Lönnen! *inget att klaga på *personalen väldigt rara och omtänksamma trots att B var frustrerad och fick arga utbrott ibland. Som anhörig blivit trevligt bemött! : Rosor från anhörig till AS: Vi är glada att hon fick bo på Lönnen! Väldigt bra personal!, trevliga och duktiga. Kontaktperson Victoria är jättegullig, tog egna initiativ så A t ex fick duscha extra vid behov och håret lockat Som anhörig: verkligen trygga! : Rosor från anhöriga till BH: Det var så fint på Lönnen, så hemtrevligt! Personalen var alla väldigt gulliga. Som anhörig: absolut bra bemött! Vi har bara positivt att säja! : Betyg från anhörig till AB som bodde på Lönnen sedan 2007: Det var inte bra i början men blev bättre och var på slutet riktigt bra generellt! Stort minus: katastrof när A gick bort! Lönnen hade missat att dottern hade nytt tfn.nummer och ringde på det gamla, därför fick inte dottern vara närvarande när A gick bort. Ännu har dottern inte fått någon information av den/de som var närvarande när A avled, hur hennes sista stund var. Kan bli bättre: övergripande information till anhöriga, ett mail per halvår räcker inte : Rosor från anhörig till L.K: Det var tur att L.Kfick ha hunden med sig som betydde mest av allt för henne. Inget att klaga på och allt har varit bra på Lönnen. L.K trivdes inte, hon ville hem hela tiden Mer betyg från en anhörig till L.K: Dom flesta av personalen är trevliga, undantag finns. Vissa gånger de har kommit Lönnen har det luktat stark urin, det luktar inte fräscht. Anhörige förstår inte hur personalen står ut med lukten. Under hela tiden fanns ingen toalettpappersförhållare. Efter dödsfallet var det kvar tvätt i tvättkorgen med avföring på kläderna : Rosor från en anhörig till K.H: Det gick ingen nöd på K.H. Hon var nöjd med Lönnen och tyckte om personalen. Nallen som personalen skaffade för att K.H kunde sova var så omtänksamt. Anhöriga upplever att det inte ah behövt vara oroliga för K.H, hon fick bra omvårdnad.

11 Rosor från anhörig till I.S: Anhöriga är mycket nöjda med boendet. De har inte upplevt att det skulle vara för lite personal. Personalen har pysslat och gjort fint, pratat med de boende. Personalen är gulliga och underbara. Ibland hade dock uppstått lite problem med spåket. Anhöriga har fått bra info om det har varit något. I.S gick upp i vikt på Lönnen, positivt. Det ända negativa var att persiennerna inte lagades, vilket anhörig hade påpekat Rosor från anhörig till A.K. Lönnen är ett bra boende. Det ändå tråkiga var utsikten från rummet, men det störde inte A.K själv Personalen och chefen är vi jätte nöjda med :Rosor från en anhörig till M.A: Inget att klaga på. Så underbar personal, mycket stöd och kramar Det är obeskrivligt vilken närhet anhöriga fick när M.A hade gått bort. Anhöriga har sett Lönnens äldreboende dagligen under 5 år och ingen har varit otrevlig Rosor från anhörig till G.E: Det har varit bra på Lönnen med allting. Bra boende, bra personal G.E själv trivdes bra och var nöjd Rosor från anhörig till I.B: I.B var nöjd med Lönnen. Personalen tog väl hand om I.B. Hon var omtyckt fast hon var så skrikig. I.B tyckte om att personalen skojade med henne. Kan rekommendera Lönnen till andra Rosor från en anhörig till V.K: Lönnen är ett jätte bra boende, allting har fungerat bra Trevlig personal, god omvårdnad God kontakt och fint bemötande av sjuksköterskan när V. K var i livets slutskede Rosor från anhörig till M.Å: Lönnen är ett väldigt bra boende. Högsta betyg. Mycket nöjda med chefen och personalen. Personalen är guld! Informationen fungerade ganska bra rosor från en anhörig till M.S: Det bästa äldreboendet! Helt otrolig, fantastisk personal rosor/betyg från anhörig till J-O V: Anhöriga är nöjda med Lönnens äldreboende och personalen Personalen var rara, välkomnande och suveräna.

12 Synpunkter har lämnas till chefen ang. den medicinska vården Rosor/betyg från anhörig till I.T: Snäll personal, bra omvårdnad God mat Ibland dröjde det lite för länge innan inkontinensskyddet byttes Olovslund : Rosor från anhöriga till I. L: Fungerat jättebra, lägg aldrig ner det här boendet utan bygg ut det! Vi är övernöjda, jätteduktig personal : Rosor från anhöriga till R.P: Kan rekommendera Olovslunds äldreboende. Engagerad och duktig personal. R trivdes på boendet, men önskade att han var så pass frisk att han kunde bo hemma och leva ett mer aktivt liv : Betyg från anhörig till MH: *inte värdigt boende; knarrigt golv, gamla tapeter. Mycket borrande på sista tiden, som att sitta hos tandläkaren. Inget roligt slut Rosor från anhörig till E.L: Anhörigen uppger att Olovslund är en jättebra boende. Bra bemötande. Anhörige uppger att hon fick den informationen hon behövde. Ibland kändes det att E.Lskickades in för snabbt till sjukhuset då hon ändå kom tillbaka till boendet ganska fort : Betyg från anhörig till A.H: För lite personal, fick vänta länge innan A.H fick hjälp Trevlig personal och god kontakt med personalen A.H var positiv till boendet Att det lite svävande med tandläkare/hygienist, vad som hade gjorts under besöket, man fick bara betala räkningen Rosor från anhörig till S.S: S.S själv framförde sina synpunkter direkt till boende, bla att pengar försvann Anhörige tycker att det var fint och trevlig personal. Ej lika familjärt som förra äldreboendet Rosor från anhörig till M.H: Bra omhändertagande av M.H: Personalen är tillmötesgående och bra Vi är imponerad av personalens kunnande och bemötande Rosor från anhörig till E.E: Bra service, anhöriga är nöjda, mycket bra boende. E.E trivdes mycket bra på Olovslund Trevlig personal. De kom alltid när man ropade efter dom. OM det var något, hade vi möte Duktig chef.

13 Rosor från anhörig till I.F: Bästa tänkbara boende Kunnig och vänlig personal, Bra information Rosor från en anhörig till K.E: Superbra boende Inget att klaga över Bra information betyg från anhörig till M-B.R: Det var kaos i somras när M-B.R flyttade in, mycket vikarier, ingen information om det. Stor omsättning av personal, otryggt! Jättegulliga sjuksköterskor M-B.R kunde inte larma, men dörren stängdes! Tallbohov : Betyg från anhöriga till G.M. : G trivdes inte alls bra, ville hem och kände sig lurad in på äldreboende. Personalen var omtänksamma, men var ibland lite väl snabba att ge lugnande när G blev upprörd över något. Senkomna rosor från anhörig till M.P: * Bra boende! * Väldigt bra personal! * Som anhörig: nöjd och trygg! Gott betyg! : Senkomna rosor från anhörig till M-G H: Det blev SÅ bra på Tallbohov, mamma och pappa fick så fina år tillsammans där! Tallbohov blev som en liten familj för dem : Rosor från anhörig till GN: G trivdes bra och fick bra vård! Trevlig personal, omhändertagande : Rosor från anhörig till ES: E hade det jättebra på T-hov! (tyvärr blev det bara några veckor men ändå.) Helt fantastisk personal! : Rosor i stora stora fång från anhörig till ME: Bättre äldreboende finns inte! Vi har inte ord för hur bra det är där! Helt underbar och omtänksam personal Alltid fint hos mamma, och mamma var alltid fin och fräsch Hela familjen ger toppbetyg till Tallbohov! : Betyg från anhörig till OA: O hade det nog bra tycker jag, men han längtade hem i början.

14 Trevlig personal (de flesta), rara mot oss anhöriga och de boende. Minus: Miljön är lite kal, kunde vara trivsammare : Rosor från anhöriga till LH: Trots att det blev en väldigt kort tid som L bodde på Tallbohov, så blev det en positiv upplevelse! Jättegullig personal! Tillmötesgående och rara. Som anhörig absolut trygg! : Rosor från anhöriga till DK: D trivdes nog med folket men hon var blyg. Bra tillsyn. Som anhörig: Fantastisk personal! Hjälpsamma på alla sätt, gett mycket stöd till oss. Minus: att man tagit bort nattsjuksköterska! Det är väldigt, väldigt dåligt! När mamma låg på sitt yttersta då fick man ringa efter en sjuksköterska som i och för sig var fantastiskt trevlig och duktig, men hon hade ju aldrig träffat vår mamma! Det kändes inte värdigt i den stunden. Minus 2.: de andra på avdelningen var mycket dementa, och mamma var ju inte så borta : Rosor från anhöriga till BW: Det var väldigt bra på Tallbohov! B har trivts bra. Bra personal! Vi som anhöriga är helt nöjda med T-hov : Rosor från anhörig till Birgitta A: *jättebra! * mamma fick jättebra omvårdnad. * mamma trivdes jättebra, även om hon i början tyckte att hennes medboende var snurriga * ssk Lasse gett bra information hela tiden, han jobbade mycket med mamma. En eloge till honom! Som anhörig: absolut bra! : Rosor från anhörig till R.K: Fick bra info Boendet var jätte, jätte bra och duktig personal Bra information Även R.Kvar nöjd : Rosor från anhörig till G.E: Alla gjorde ett jättefint jobb på Tallbohov. De är mycket nöjda med service och bemötande Bra information. Bara lovord till Tallbohov Betyg från anhörig till H.N: Tallbohov är ödslig. I slutskedet blev det väldigt konstigt, anhörige fick inte information av doktorn om H.N. Dr. skulle återkomma men gjorde inte det. Massa mediciner ändrades som H.N hade ätit i flera år utan att informera anhöriga.

15 Tidigare frågade den anhörige efter promenader, fick svaret att det görs i mån av tid. H.N var inte ute på 1 ½ år. Lite aktiviteter. Det fungerade bättre i början när H.N flyttade dit. Det var svårt under sommaren, ingen av personalen verkade veta något. Många var snälla och trevliga Rosor från en anhörig till H.S: Anhöriga och H.S är jätte nöjda med Tallbohov Fantastisk personal Lokaler är väldigt slitna, speciellt köket Rosor från en anhörig till B.S: De är väldigt nöjda med Tallbohov. Även B.S själv trivdes på Tallbohov. Tallbohov är ett välfungerande boende. Bra personal Rosor från anhörig till R.S: Fantastiskt bra boende! Så nöjd! Tryggt när så många av personalen har jobbat kvar under tiden R.S var på Tallbohov. Personalen hörde alltid av sig om det var något Rosor från anhörig till H.D: Det har fungerat jättebra på Tallbohov H.D trivdes mycket bra Personalen är snälla, söta och omtänksamma Anhöriga har en känsla av att det i överlaget r bra på Tallbohov Samt att de andra boende på avdelningen trivs. Bra information, lätt att få tag på personal Rosor från anhörig till C.J: Väldigt bra boende Allting fungerade alldeles utmärkt Bra personal, bra information Rosor från anhörig till K-A.K: Tallbohov är ett mycket bra boende Kontaktpersonen var helt underbar, som tog K-A.K till olika utflykter som K-A.K uppskattade väldigt mycket. K-A.K var väldigt tacksam över utflykten till Globen med kontaktpersonen Härlig personal på avd. 3A. De kunde hantera på ett bra sätt K-A s humör K-A.K trivdes väldigt bra : Rosor från anhörig till K.F: K.F var nöjd Boendet fungerade ok. Anhöriga var nöjda Rosor från en anhörig till B.B: Tallbohov fungerade väldigt bra, B.B kunde inte ha fått det bättre. Personalen tog fint han om B.B. Personalen la mycket tid på B.B.

16 Rosor från en anhörig till A.K: Alla av A.K s barn var nöjda med Tallbohov. Det har inte varit några tråkigheter. Ibland var det dock dåligt städat. Bra personal. Det kändes tryggt med Tallbohov.

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Antal inkomna svar: 31 av 43 möjliga Viktigast för upplevd kvalitet (=minst 50% av de svarande viktade påståendet): Jag

Läs mer

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet Bilaga 2. Samtliga kommentarer till frågorna om TILLGÄNGLIGHET Härnösands kommun -Varierar beroende på vilken person man kontaktar. -dsk svarar defenitivt inte på mobilen alla gånger. är naturligtvis upptagen

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Mäta effekten av genomförandeplanen

Mäta effekten av genomförandeplanen Vård- och omsorgsförvaltningen Mäta effekten av genomförandeplanen -rapport från utvärderingsverkstad 2014 Utvärderingsverkstad Regionförbundet Uppsala län och Uppsala universitet Birgitta Lind Maud Sandberg

Läs mer

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten.

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. SENIORDAGEN 2013 Utvärderingsenkät besökare 400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. Syftet med enkäten var att fånga upp

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende

BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN 2017 Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende ALMEN - Jättebra - God mat - Bra personal - Fantastisk sjuksköterska - Fick en bra tid - Tacksam att mamma fick

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av föräldrar till barn som ensamma åkte ut på Terapikoloniers sommarverksamheter sommaren 2014. Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Betygsbok äldreboende :

Betygsbok äldreboende : Betygsbok äldreboende 170101-170630: Almen: 161221 Rosor från en anhörig till B.L: Almen var det bästa äldreboende B.L kunde komma till. Så fin personal, mycket kramar och sådant. Ett personligt äldreboende

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande

Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande 2013-02-06 Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport,

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Välfärd på 1990-talet

Välfärd på 1990-talet Lättläst Välfärd på 1990-talet Lättläst En lättläst sammanfattning av SOU 2001:79 från Kommittén Välfärdsbokslut. Du beställer denna skrift från: Fritzes kundtjänst 106 47 Stockholm telefon: 08-690 91

Läs mer

Musen Martina vinner en baktävling

Musen Martina vinner en baktävling Musen Martina vinner en baktävling Douae Kapitel1 Det var en gång en mus som hette Martina. Hon har mellanstora ögon, brun och svart svans och brun och svart päls. Hon är bestämd och vill vara snabb på

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

Livets lotteri, Indien

Livets lotteri, Indien Livets lotteri, Indien Jag heter Rashmika Chavan och bor i Partille, men mitt ursprung är Indien (Mumbai). Jag, min mamma Angirasa och lillebror Handrian flydde till Sverige när jag var 11 år. Nu är jag

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Kvalitetsundersökning inom hemtjänsten i Vantör 2005

Kvalitetsundersökning inom hemtjänsten i Vantör 2005 Äldre- och handikappomsorgen V A N T Ö R S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G Sid 1 2005-11-23 Kvalitetsundersökning inom en i Vantör 2005 Enkätundersökning till i Vantör med insatser från Undersökning

Läs mer

God morgon Z, Hoppas du kunnat sova. Det blev ju litet jobbigt igår, och jag tänkte att jag kanske kan försöka förklara hur jag ser på det som hände och på hur vi har det i ett brev. Jag gissar att du

Läs mer

{ karriär & ledarskap }

{ karriär & ledarskap } CHEFENS SJU Slut ögonen och dröm dig bort en stund. Se en värld framför dig där ingen chef bryter mot någon av chefens sju dödssynder. Där alla chefer är riktigt bra ledare och brinner för sina medarbetares

Läs mer

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010 1(14) 1. Man eller kvinna? 1. Man 363 44 2. Kvinna 463 56 Antal ej angivit svar: 14 av 840 (=1,67%). Antal svarande: 826. 2(14) 2. Ålder? 1. under 20 år 16 2 2. mellan 21-40 år 166 20 3. mellan 41-60 år

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus Vilka rättigheter har barn och ungdomar på sjukhus? FN:s barnkonvention definierar barns rättigheter. För dig som är barn

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus 10 Jag har rätt till respekt Relationer, närhet och trygghet Barn skall bemötas med takt och förståelse och deras integritet

Läs mer

Obesvarad 0 0% Ack. svar 49 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered

Obesvarad 0 0% Ack. svar 49 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered Alebo Förskola 1 vilken förskola går ditt barn på? Alebo 49 100 Lindebo 0 0 Obesvarad 0 0 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Bananen 12 24 Blomman 10 20 Fjärilen 10 20 Humlan 9 18 Myran 8 16 Nalle Puh

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar finns, finns inte. En så mycket bättre värld. Den var vadderad, full av förmildrande omständigheter. Hon ville aldrig vakna mer och behöva återvända till det där andra till verkligheten. Nej, hellre då

Läs mer

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER Malte är en clown Av Pascale Vallin Johansson & Edith Helsner ISBN 978-91-637-3863-0 Copyright 2013 Text: Pascale Vallin Johansson Copyright 2013 Bild: Edith Helsner

Läs mer

Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007

Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007 Kristet Sällskapande Stefan Forsbäck 2007 INLEDNING Kärlek är något underbart! Säkert det finaste vi kan uppleva! Vi längtar alla efter att vara riktigt älskade och få bli överösta av någons uppmärksamhet.

Läs mer

POJKPAKETET Handledningar Varför Pojkpaketet?

POJKPAKETET Handledningar Varför Pojkpaketet? POJKPAKETET Böckerna i pojkpaketet är fokuserade på pojkrollen. Det går idag att hitta bredare roller för flickor inom barnböcker. Flickor som går i Pippis fotspår. Men böcker som gestaltar pojkar på ett

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Fråga, lyssna, var intresserad

Fråga, lyssna, var intresserad Fråga, lyssna, var intresserad Så här tänker personer som bor på LSS-boenden kring hur personalen bemöter dem när det handlar om sexualitet, kärlek och relationer. Sammanfattning på lättläst Författare:

Läs mer

Standard, handläggare

Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 2012030 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Utvärdering av projektet Flodagruppen

Utvärdering av projektet Flodagruppen Utvärdering Flodagruppen 1 Utvärdering av projektet Flodagruppen Elever och föräldrar Johan Heintz Handledare: Annika Hall Sveagatan 15 Kurator vid Dergårdens gymnasium, 413 14 Göteborg Lerum e-mail: johan.heintz@kulturverkstan.net

Läs mer

Ångestlandet. Avdelning m 47 har låsta dörrar, främst för att gagna tryggheten i avdelningsmiljön.

Ångestlandet. Avdelning m 47 har låsta dörrar, främst för att gagna tryggheten i avdelningsmiljön. Ångestlandet Avdelning m 47 har låsta rrar, främst för att gagna tryggheten i avdelningsmiljön. Av samma trygghetsskäl får vassa föremål eller liknande ej förekomma på avdelningen. det finns ingenting

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Lina Ax och Elin Andén Barn- och fritidsprogrammet åk 3 Teknikum

Läs mer

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Författare: Izabella Rydén Det var en gång för inte så länge sedan. Då levde den 14-åriga Tugummi von Bubbelgum med sin lillasyster Molly Viktoria von Bubbelgum. Tugummi

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare!

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! White Paper #6 Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! Malin Trossing för Kontentan, augusti 2013 Kontentan Förlags AB www.kontentan.se För att bli programmerare krävs flera års programmeringsutbildning

Läs mer

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens 2007 års brukarundersökning socialpsykiatriska området. 12 frågor 37 av 66 56 % 4 av 5 80 % 8 av 10 svarat: 80 % 35 av 47 svar= 74% 22 av 24 92% 106 av 152 70 % svarsfrekvens Ålder 18-35 år 2 1 2 10 2

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Ge aldrig upp. Träning

Ge aldrig upp. Träning Ge aldrig upp Träning Kom nu, vi blir sena, skriker Ellens pappa Rickard som sitter otåligt i bilen och väntar. Jag kommer, skriker Ellen tillbaka. När Ellen har satt sig i bilen kör Ellens pappa direkt

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Skriva berättande texter

Skriva berättande texter Skriva berättande texter Skriva berättande texter stavning, stor bokstav och punkter styckeindelning och struktur utvecklade svar textbindning och ett varierat språk grammatik Stavning, stor bokstav och

Läs mer

Konsten att hitta balans i tillvaron

Konsten att hitta balans i tillvaron Aktuell forskare Konsten att hitta balans i tillvaron Annelie Johansson Sundler, leg sjuksköterska Filosofie doktor i vårdvetenskap och lektor i omvårdnad vid Högskolan i Skövde. För att få veta mer om

Läs mer

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv.

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv. 6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv Låt oss säga att du vill tänka en positiv tanke, till exempel Jag klarar det här galant. och du vill förbli positiv och fortsätta tänka den här

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling

Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling Från förvaring till förvandling I samband med att jag coachade en verksamhetschef för ett gruppboende fick jag vara med om en märkbar utveckling. Chefens överordnade ringde mig och berättade att chefen

Läs mer

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg Resultatrapport Järfälla Kommun Äldreomsorg Aktuell grupp: Total 2015-09-30 Information om undersökningen Järfälla kommun har en målsättning förbättra omsorgen. För att nå den målsättningen behöver man

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

MITT LIV SOM DIABETIKER

MITT LIV SOM DIABETIKER 20/11 2012 2/12 2012 MITT LIV SOM DIABETIKER För exakt 7 år, 1 månad, 2 veckor och 1 dag sedan hände något som skulle ändra mitt liv. Jag fick en sjukdom som heter diabetes. Jag hade börjat i första klass

Läs mer

Lyssna, stötta och slå larm!

Lyssna, stötta och slå larm! För barn Lyssna, stötta och slå larm! - när en kompis utsätts för övergrepp Stötta Det är alltid vuxnas ansvar att skydda barn och ungdomar mot sexuella övergrepp, men du som kompis kan göra mycket för

Läs mer

Avundsjuka och Besvikelse. Besvikelse Jag kanske blandar ihop besvikelse med sorg ibland, men jag tror att båda har en närhet av varandra i våra liv.

Avundsjuka och Besvikelse. Besvikelse Jag kanske blandar ihop besvikelse med sorg ibland, men jag tror att båda har en närhet av varandra i våra liv. Avundsjuka och Besvikelse Två helt klart starka ord som bränner i mitt inre och där avundsjuka även kan ha en positiv betydelse, men oftast har besvikelse ingen ljus sida alls. Besvikelse Jag kanske blandar

Läs mer

Äldreomsorg med omsorg.

Äldreomsorg med omsorg. Äldreomsorg med omsorg. Välkommen till Aleris och framtidens äldreomsorg. På Aleris har vi en gemensam syn på äldreomsorg; vi ger våra kunder samma trygghet, respekt och omtanke som vi själva vill ha när

Läs mer

1 Är du flicka eller pojke? Flicka. Vilken månad är du född? 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare. 4 I vilket land är du född?

1 Är du flicka eller pojke? Flicka. Vilken månad är du född? 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare. 4 I vilket land är du född? 1 Är du flicka eller pojke? Flicka Pojke 2 Vilken månad är du född? Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare 1994

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät IFO 2014 Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät 2014 visar att förvaltningen totalt sett har en mycket god brukarnöjdhet (kundnöjdhet) i alla de områden som berörs i enkäten.

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Under april och maj månad besökte representanter från nämnden fem gymnasieskolor i Sjuhärad; Tingsholmsgymnasiet i Ulrice, sgymnasiet i, i,

Läs mer

meddelanden från bangladesh 2012

meddelanden från bangladesh 2012 meddelanden från bangladesh 2012 Vi tycker om fabriken. Det är bra ljus och luft där. Vi skulle vilja att det ser ut så hemma. Fast lönen är för liten. Och vi jobbar för långa dagar! Vi vill bli befordrade

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas

Att skriva Hur utformar man en Social berättelse? Lathund för hur en Social berättelse kan skrivas 52 56 57 57 59 59 61 61 63 64 64 65 67 67 76 77 77 79 80 83 86 87 89 91 93 95 Seriesamtalets andra möjligheter Sammanfattning Seriesamtal Sociala berättelser Vad är en Social berättelse? För vilka personer

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande Granskningsrapport Brukarrevision Londongatan Boende för ensamkommande 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi

Läs mer

Personal Strategerna. Anställningsintervjun. Hur du gör ett första gott intryck

Personal Strategerna. Anställningsintervjun. Hur du gör ett första gott intryck Kapitel 10. Sid 1 Anställningsintervjun. Hur du gör ett första gott intryck Kom ihåg följande vid intervjun: Du har bara trettio sekunder på dig att göra ett bestående intryck. Forskning har visat att

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden

Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden Dalängen Hus 4 Hus 2 (Attendo Care) Brukarundersökning i Håbo Äldreboenden Syfte En temperaturmätning som signalerar hur våra brukare värderar oss och upplever

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

I jämförelse mellan kön är kvinnor något nöjdare än män och skillnaderna har även ökat mellan 2015 och 2014, där kvinnorna har blivit nöjdare.

I jämförelse mellan kön är kvinnor något nöjdare än män och skillnaderna har även ökat mellan 2015 och 2014, där kvinnorna har blivit nöjdare. Brukarenkät IFO 2015 Kvalitetsrapport 2015:2 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät 2015 visar att förvaltningen totalt sett har en mycket god brukarnöjdhet (kundnöjdhet) i alla de frågeområden som berörs i enkäten.

Läs mer

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004

SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 SUNE Tidningen Hästfynd nr 5, 2004 (utdrag ur en horsemanshiptränares dagbok) Text: Sven Forsström Foto: Inger Lantz En vinterdag för ungefär ett år sedan ringde min telefon. Som så många andra gånger

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 1 Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 I alla tider har människor varit krävande och förväntat sig bland det bästa, men aldrig förr, som i dag har service betytt så mycket.

Läs mer

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör 1978 Scen 1. Personer emma jerry robert en servitör 1977 är Emma 38 och Jerry och Robert 40. * Betrayal hade premiär på National Theatre i London, 15 november 1978, i regi av Peter Hall. Pub. 1977. Vår.

Läs mer

Mitt sista samtal till Pappa. på hans begravning

Mitt sista samtal till Pappa. på hans begravning Mitt sista samtal till Pappa på hans begravning den 19 maj 2011 Kära Carl-Fredriks närmaste! För sista gången har vi alla pratat med Carl-Fredrik, nu måste vi vänja oss vid att bara prata om honom. Vi

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2012-02-17. Murars Gård. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 2011-02-01-2012-01-31. Standard, handläggare

Kvalitetsindex. Rapport 2012-02-17. Murars Gård. Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 2011-02-01-2012-01-31. Standard, handläggare Kvalitetsindex Standard, handläggare Rapport 20120217 Resultat samt jämförelser med samtliga intervjuer under 20110201 20120131 Innehåll Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex Strategi och metod

Läs mer

Spöket i Sala Silvergruva

Spöket i Sala Silvergruva Spöket i Sala Silvergruva Hej! Jag har hört att du jobbar som smådeckare och jag skulle behöva hjälp av dig. Det är bäst att du får höra vad jag behöver hjälp med. I Sala finns Sala Silvergruva, den har

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13

Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Vetlanda kommun Kvarnens förskola Äventyret i Sjölandia HT 12- VT 13 Barnen på Ugglan är sugna på Äventyr igen. Genom vår egen Uggla Hedvig har vi fått kontakt med en god Sagofe som heter Miranda. Hon

Läs mer