PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta"

Transkript

1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Tisdagen den 27 oktober 2015, kl Tiistaina 27. lokakuuta 2015, klo Kommungården, Bennäs Kunnantalo, Pännäinen Ersättare / Varajäsenet Snellman, Stefan Backlund, Christian Backlund, Marlene Berger, Helena Edström, Carola Källman, Carl-Johan Nybacka, Sofia Snellman, Matts Sundkvist, John ordförande/puheenjohtaja viceordf./varapuheenj. 112 jäv/esteellinen Ekman, Stephan Övriga närvarande / Muut läsnä olleet Finne, Per-Erik Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Björkvik, Lillemor Liljedahl-Lund, Yvonne Hellund, Stefan kst. representant/khall:n edustaja kst. ordf./k.hall:n puheenjohtaja kommundirektör/kunnanjohtaja sekreterare/sihteeri tekn.verkets chef/osastopäällikkö vägmästare/tiemestari Paragrafer / Pykälät Underskrifter Allekirjoitukset Protokollsjustering Pöytäkirjantarkastus Stefan Snellman ordförande/ puheenjohtaja Marlene Backlund Lillemor Björkvik sekreterare/sihteeri Helena Berger Protokollet framlagt Pöytäkirjan julkipano Protokollet har varit framlagt till påseende i kommungården i Bennäs , intygar /Pöytäkirja on ollut nähtävänä kunnantalossa Pännäisissä , todistaa: Lillemor Björkvik, sekreterare/sihteeri

2 Sammanträdets öppnande/ Kokouksen avaus s ordförande öppnade sammanträdet, hälsade medlemmarna välkomna samt konstaterade att sammanträdet var lagligt sammankallat och beslutfört. Teknisen lautakunnan puheenjohtaja avasi kokouksen, toivotti jäsenet tervetulleiksi ja totesi, että kokous oli laillisesti kokoon kutsuttu ja päätösvaltainen. 105 Val av två protokollsjusterare/ Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta Till protokollsjusterare valdes/ Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin: Marlene Backlund, Helena Berger.

3 Godkännande av föredragningslistan samt komplettering med eventuella övriga ärenden Föredragningslistan godkändes enhälligt med följande tillägg och kompletteringar: Kompletterad bilaga: 109 Byggnadsprogram för åren Ny bilaga: 112 Avloppsutbyggnad i Staraby Skutnabba skede 3 Ny paragraf: 117 Anomus saada vuokrata/ostaa osa Edsevön asemakaava-alueella sijaitsevasta asuntotontista 118 Anhållan om tilläggsbudget; fastigheter 2015

4 Dnr: 269 / Ansökan om bostadstomt; Eklund Robin och Sebastian Eklund ansöker om att få arrendera tomt nr 2 i kvarter 153 vid Moviksvägen 5 på Sandsund södra detaljplaneområde. Chefen för tekniska verket: Föreslår att tomten utarrenderas till Robin och Sebastian Eklund. Arrendekontrakt uppgörs och kontraktet bör undertecknas före tekniska nämndens nästa möte. För ej mottagen/annullerad tomt debiteras en av kommunfullmäktige fastställd annulllerings/behandlingsavgift. Beslut: Omfattades.

5 Dnr: / Konfidentiellt ärende Beslut: Beslöts enligt förslag.

6 Dnr: 225 / Byggnadsprogram för åren Byggnadsprogrammet följer i stort de senaste årens godkända investeringsplaner. Den största förändringen är att det blir ett nybygge för Purmo skola, förskola och bibliotek istället för att den gamla skolan renoveras. Planeringen av åtgärderna för Bennäs och Ytteresse skolor påbörjas förhoppningsvis under år Avsikten är att omfattningen av projektet Kyrkoby skola utreds under år 2016 och planeras år Omdisponeringen av Pedersöre gymnasiums och Sursik skolas utrymmen genomförs under åren 2016 och En del projekt är ännu inte klart utredda varför ett kompletterat byggnadsprogram och en kompletterad projektbeskrivning utdelas på mötet. Det är för övrigt omöjligt att kunna beräkna totalkostnader som håller för alla byggnadsprojekt eftersom inga planeringar ännu utförts. Speciellt vid renoveringar och tillbyggnader uppstår ofta mindre eller större tilläggskostnader på grund av överraskningar under projektens gång. Byggnadsprogrammets slutsumma landar på cirka 3,45 miljoner för nästa år. Chefen för tekniska verket: Föreslår att tekniska nämnden omfattar bilagda förslag till byggnadsprogram för åren och för det vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för fastställande. Beslut: omfattade den kompletterade bilagan som förslag till byggnadsprogram för åren med följande korrigeringar och kommentarer: Punkt 1; Punkt 7; Överesse skola Anslaget för uppgrundning och belysning av uteområden flyttas enligt följande; upptas på år 2016 och resterande på år Lepplax skola Planeringsanslaget på flyttas till år 2016, förstoring av festsalen flyttas till år Punkt 17; Aktika industrihall Anslaget på lyfts ur byggnadsprogrammet och behandlas skilt som ett näringslivsprojekt. Förslaget till byggnadsprogrammet för åren överförs till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för fastställande.

7 Dnr: 225 / Personalplan 2016 Ett utökat och tekniskt utvecklat fastighetsbestånd har lett till att fastighetsskötseln inte kan skötas med det manskap som idag finns tillgängligt. Normal veckoarbetstid för en fastighetsskötare är 38,25 h. Fastighetsdimensioneringen visade redan år 2014 att det skulle behövas ytterligare arbetskraft motsvarande 20,62 h/vecka för att klara den arbetsmängd som fastighetsbeståndet med ytterområden förorsakar. Till dags datum har fastighetsbeståndet ökat ytterligare liksom även behovet av arbetskraft genom tillbyggnaden av huvudbiblioteket, tillbyggnaden av Östensö och Forsby skolor samt det nybyggda Sandåkers boendet. Den ökande användningen av Anderssénsalen bidrar också till att ytterligare fastighetsskötarkrafter behövs. Bör observeras att fastighetsskötsel bör behandlas på motsvarande sätt som städtjänster beträffande behov av tilläggspersonal. Tillräcklig personal för fastighetsskötseln är viktig för att i längden spara kostnader. Den tillsatta fastighetsdimensioneringsgruppen fortsätter sitt arbete för att se över hur arbetskraften fördelas mellan fastigheterna och hur arbetsplaneringen kan optimeras. Chefen för tekniska verket: Från och med den 1 januari 2016 anställs en fastighetsskötare med 100 % arbetstid. Fastighetsskötaren kommer att utföra ca 16 % externa tjänster (Pedersöre bostäder). Beslut: Omfattades och bifogas budgetförslaget för 2016.

8 Dnr: 318 / Tjänsten som kommunalteknisk byggmästare samt timanställd serviceman/snickare Kommunalteknisk byggmästare Den kommunaltekniska byggmästartjänsten är tillfälligt besatt sedan sommaren 2014 på grund av att den ordinarie anställda personen övergick till annan arbetsgivare. Arbetssituationen kunde då snabbt lösas genom ett tillfälligt besättande av tjänsten. Tjänsten bör dock lediganslås och arbetsfördelningen klargöras inom avdelningen. Tjänsten är tillfälligt besatt till och med den 30 juni 2016, varför tjänsten kunde lediganslås inom mars månad Den kommunaltekniska byggmästaren skall fungera som förman vid maskindepån och skall ansvara för myndighetskontakter och handa avtalsfrågor. Personen som anställs skall även ansvara för kommunens kommunaltekniska arbetsuppgifter såsom arbetsövervakning på fältet och planering tillsammans med vägmästaren. Vid behov kan tjänster säljas till Pedersöre Vatten, t.ex. beträffande planering av kommunalteknik och dylikt. Den kommunaltekniska byggmästaren och vägmästaren vikarierar varandra. Serviceman/snickare Märkbara förändringar kommer att ske gällande personalstyrkan vid maskindepån i och med att kommunens avloppsverk kommer att säljas till Pedersöre Vatten med ägandeövergång den 1 januari Avsikten är att Pedersöre Vatten till en början köper tilläggstjänster från tekniska verket för att kunna sköta det utökade verksamhetsområdet. För att tydliggöra arbetsansvaret hos manskapet på maskindepån blir det i huvudsak alltid samma personer som utför tjänster för Pedersöre vattens räkning. I förlängningen betyder arrangemanget dock att det blir svårt att planera och genomföra arbetsmoment som kräver större manskap (t.ex. vägunderhåll vid vissa tillfällen). På grund av att en del arbetsuppgifter gällande långtidsarbetslösa påförts kommunens förman/snickare har det uppstått behov av en del tilläggsarbetskraft inom området. De påförda arbetsuppgifterna gäller koordinering av sysselsättande arbetsuppgifter i arbetslivet. Under år 2016 avgår en områdesskötare för kommunens idrottsområden i pension. Vintertid ingår denna person i personalstyrkan vid maskindepån. Detta betyder att en timavlönad serviceman/snickare med lastbilsförarkompetens bör anställas under nästa år för att arbetet vid maskindepån skall fungera. Chefen för tekniska verket: Tjänsten som kommunalteknisk byggmästare till tekniska verket lediganslås att sökas inom mars månad 2016 och en timanställd serviceman/snickare med lastbilsförarkompetens anställs vid maskindepån från och med den 1 maj 2016.

9 Beslut: Beslöts enligt förslag.

10 Dnr: 126 / Avloppsutbyggnad i Staraby - Skutnabba skede 3 Skede 3:s anbudsförfrågan har varit utsatt på Hilma och totalt 8 entreprenörer har kontaktats, varav två anbud har kommit in. Till entreprenadpriset kommer ännu fastighetspumpstationerna för de fastigheter som ansluts. För detta har det begärts in ett skilt pris. I dagsläget är 17 intresserade av att ansluta sig. Om det billigaste anbudet antas, så skulle totalkostnaden för entreprenaden med 17 anslutna bli totalt (moms 0 %). Projektet var kostnadsberäknat till , men där utgick man från att samtliga fastigheter anslöts samt att vissa dragningar gjorts med självfall. Den idag, av anbuden att döma, förmånligare kostnaden är ett resultat av att alla ansluts via tryckavlopp, vilket är enklare att genomföra. Även den låga anslutningsprocenten har lett till ett lägre pris eftersom vissa linjedragningar har lämnats bort. Det beviljade understödet är , dock högst 30 % av de faktiska, godtagbara totala kostnaderna. Bör noteras att Pedersöre Vatten deltar i projektet. Informationstillfälle kommer att ordnas nu i månadsskiftet och vi förutsätter att entreprenören som väljs kan delta. Anbud har erhållits av AJ Contract Ab och Södös Gräv & Transport Ab. Chefen för tekniska verket: Förslag till val av entreprenör för avloppsutbyggnaden av Staraby-Skutnabba skede 3 presenteras vid mötet. Beslut: Matts Snellman anmälde jäv och avlägsnade sig under behandlingen av denna paragraf. Följande anbud har erhållits: Anbudsgivare (moms 0 %) Entreprenad Pumpstationer AJ Contract Ab Södös Gräv & Transport Ab Till entreprenadpriset tillkommer fastighetspumpstationer för de fastigheter som ansluts.

11 beslöt enligt arbetsgruppens förslag välja AJ Contract Ab till entreprenör för avloppsutbyggnaden av Staraby-Skutnabba skede 3 till ett pris av /fastighet, moms 0 %

12 Dnr: 54 / Utlåtande gällande flyttande av byggrätter på Nederpurmo delgeneralplan Planläggaren begär in tekniska nämndens utlåtande gällande flyttande av två byggrätter inom delgeneralplanen för Nederpurmo. Byggrätterna som tillhör lägenheten Åstrand Rnr 4:38 flyttas inom fastigheten från ett odlingsskifte mellan Purmo å och landsväg 741 till en skogsdunge öster om landsvägen. Skogsdungen passar väl för byggande eftersom området ligger i anslutning till redan bebyggda områden. Möjlighet till väganslutning till byggrätterna utreds i samband med planändringen. Chefen för tekniska verket: Utkastet till planändring förordas. Beslut: Omfattades.

13 Dnr: 151 / Utredning av gemensam modell för en potentiell biogasanläggning i Kronoby och Pedersöre I de energisyner som uppgjorts för Jakobstadsregionen har det konstaterats att det finns en stor tillgång på råvara för biogasproduktion, speciellt i Kronoby och Pedersöre. I Pedersöre finns enligt energisynen 145 större bondgårdar med cirka djur och i Kronoby 130 större bondgårdar och cirka djur. För att kunna utnyttja och samordna potentialen för biogasproduktion bör det finnas ett antal större djurgårdar inom några kilometers avstånd från varandra samt även användare av den producerade biogasen. Fördelen av en eventuell biogasanläggning har i första hand regionens biogasproducenter. Även framtida producenter kan beakta möjligheten som en biogasanläggning ger vid planering av investeringar. Användningen av biogas är ekonomiskt hållbart och innebär möjligheter för jordbruk, företag och invånare. För att kunna bedöma förutsättningarna för en biogasanläggning i Jakobstadsregionen bör en modell utarbetas i vilken tillgång på råvara och möjliga användare utreds. Finansiering till projektet kan sökas via Aktion Österbotten i form av ett Leaderprojekt. Leader är en del av Aktion Österbottens utvecklingsstrategi för landsbygdsutveckling, varför utredningen borde falla inom ramen för den avsedda målsättningen. Ifall projektet godkänns kan 70 % av kostnaden för projektet täckas med medel från Leader. Återstoden av finansieringen skulle täckas genom bidrag från Kronoby Energi, Pedersöre Värme, Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening r.f. och Finlands Pälsdjursuppfödares Förbund r.f. För att medel skall kunna sökas via Aktion Österbotten bör en offentlig upphandling göras. Chefen för tekniska verket: Offertförfrågan sänds till konsultbyråer med erfarenhet av utarbetandet av modeller för potentiella biogasanläggningar. Chefen för tekniska verket ges fullmakt att välja konsult för uppdraget tillsammans med chefen för tekniska verket i Kronoby samt att ansöka om medel för utredningen via Aktion Österbotten. Pedersöre kommun fungerar som projektägare eftersom endast en av kommunerna kan åta sig uppgiften. Det konkreta arbetet utförs dock gemensamt av båda kommunerna tillsammans. Medel söks för projektet efter att offerter inkommit och kostnaden för projektet konstaterats.

14 Beslut: Beslöts enligt förslag.

15 Dnr: 275 / Vägbelysningstider i kommunen Det har riktats förfrågningar till tekniska avdelningen gällande vägbelysningstider på vissa områden i kommunen. I dagsläget är belysningstiden kl En skriftlig förfrågan från Bergwalls bageri gällande längre belysningstider har inlämnats. Av deras 22 anställda börjar hela 20 personer sitt arbetspass under natten och känner sig otrygga att färdas till arbetsplatsen i mörker. Bageriet har även utsatts ett för inbrott nattetid denna höst. En liknande förfrågan har kommit från Fresh Servant, vars personal också börjar sina arbetspass innan vägbelysningen tänds. Kommunfullmäktige beslöt den 18 december 2012 att tiden för vägbelysningen skulle förkortas med 1 h/dygn, vilket beräknades minska elförbrukningen med Undantag finns från den av kommunfullmäktige fastställda regeln. Bennäs centrum är belyst nattetid eftersom regionens järnvägsstation finns i Bennäs. Chefen för tekniska verket: Belysningstiden bibehålls oförändrad på grund av strama budgetmedel. Det är förståeligt att arbetspass som påbörjas nattetid i mörker kan kännas otryggt för arbetstagarna. I dagsläget finns dock starka strålkastare med sensorer på marknaden som förhoppningsvis används av företagen. Beslut: Omfattades enligt förslag.

16 Anmälningsärenden Pedersöre Vatten har valt entreprenörer för första delen av skede II gällande projektet "Tryggande av vattenförsörjningen i nejden". Nästa möte hålls onsdagen den 9 december 2015 kl Chefen för tekniska verket: Antecknas för kännedom. Beslut: Antecknades för kännedom.

17 Dnr: 286 / Anomus saada vuokrata/ostaa osa Edsevön asemakaava-alueella sijaitsevasta asuntotontista Teemu Löytynoja ja Anders Karlsson anovat kunnalta, että he saisivat jakaa keskenään Edsevön asemakaava-alueella korttelissa 26 sijaitsevan asuntotontin nro 4 seuraavasti: Teemu Löytynoja haluaa ostaa omistamansa asuntotonttinsa vieressä olevan puolen ja Anders Karlsson haluaa vuokrata oman vuokratonttinsa vieressä sijaitsevan puolen asuntotontista nro 4. Hakemuksessa viitataan siihen, että nykyiset asuntotontit ovat pienet ja siksi tarvitaan lisämaata. Lisäksi hakijat hoitavat jo nyt asuntotonttiensa välissä sijaitsevan tontin. Löytynojan asuntotontin pinta-ala on m 2 ja Anders Karlssonin vuokratontin pinta-ala on m 2. Kunnanvaltuusto totesi 18. huhtikuuta 2005, että kaavoitusjaoston tulisi selvittää mahdollisuudet esim. kolmen asuntototontin yhdistämiseksi kahdeksi asuntotontiksi alueilla, joilla asuntotontit ovat pieniä. Kaavoitusjaosto on sen jälkeen 28. huhtikuuta 2005, 29, mm. päättänyt, että ruvetaan yhdistämään kolme asuntotonttia kahdeksi siellä, missä se on kaavoituksen kannalta perusteltua. Teknisen viraston johtaja: Ehdotetaan, että tekninen lautakunta vuokraa puolet asuntotontista nro 4 Anders Karlssonille normaalien vuokraehtojen mukaan. Asuntotontin toinen puolisko myydään Teemu Löytynojalle kunnanvaltuuston vahvistamaan tonttihintaan. Päätös: Päätös teknisen viraston johtajan ehdotuksen mukainen.

18 Dnr: 273 / Anhållan om tilläggsbudget; fastigheter 2015 Största delen av år 2015 är nu historia och man kan konstatera att året hittills varit mycket händelserikt. Verksamheten har därmed varit mycket intensiv vilket också märks på kostnadssidan. På kort tid skulle tekniska verket på uppdrag av kommunstyrelsen upphandla och uppföra en barackskola i Lillby för att eleverna skulle ha en skolbyggnad inför hösten år Den gamla skolan har på grund av fuktskador utdömts som skolbyggnad och skall rivas för att ersättas med en ny byggnad. Planeringen av den nya skolan pågår som bäst. En tilläggsbudget på beviljades för kostnader kring uppförande av barackskolan jämte de hyror som kommunen debiteras för lokaliteterna under år Kostnaderna för barackskolan landar på varför budgeten överskrids med ca Orsaken till detta är att det var mycket svårt att på förhand kunna bedöma alla utgiftsposter kring ett dylikt byggprojekt. Anslutningar, el-arbeten, vatten och avlopp, uppgrundning och dränering av markområdet samt åtgärder i barackbyggnaderna gjorde att slutsumman blev betydligt högre än uppskattat. Med tanke på att arbetet genomfördes under en mycket kort tidsperiod kan man ändå konstatera att resultatet blev lyckat och inte kunde ha genomförts på något annat sätt. Under året genomfördes även åtgärder vid Bennäs servicecentrum i de utrymmen som skulle uthyras till Två Systrars Söta. En tilläggsbudget på beviljades för åtgärderna men renoveringskostnaderna slutade på Kostnaden översteg därmed budgeten med Orsaken till detta är att el-centraler måste ombyggas, ventilationen blev mera omfattande liksom även omändringar i bageriet. Dessa två projekt har sammanräknat överskridit driftsbudgeten med Chefen för tekniska verket: föreslår för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att det beviljas ett tilläggsanslag på för fastigheternas driftsbudget. Beslut: beslöt föreslå för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att ett tilläggsanslag på beviljas för fastigheternas driftsbudget.

19 Anvisning för begäran om omprövning och besvärsanvisning Besvärsförbud Vad förbudet grundar sig på Eftersom nedan nämnda beslut endast gäller beredning eller verkställighet, kan enligt 91 kommunallagen begäran om omprövning inte framställas eller kommunalbesvär anföras över beslutet. Paragrafer , , , 116, 118 Besvär kan inte anföras över nedan nämnda beslut, eftersom en skriftlig begäran om omprövning enligt 89 1 mom. kommunallagen kan framställas över beslutet: Paragrafer , 115, 117 Enligt 3 1 mom. FörvBesvL/annan lagstiftning kan besvär inte anföras över nedan nämnda beslut. Paragrafer och grunden för besvärsförbudet. Anvisningar om hur man begär omprövning Myndighet till vilken omprövningsbegäran kan framställas samt tid för begäran om omprövning Den som är missnöjd med nedan nämnda beslut kan framställa en skriftlig omprövningsbegäran. Omprövning av beslutet kan yrkas hos: i Pedersöre, Skrufvilagatan 2, Bennäs, fax , e-post pedersore.kommun@pedersore.fi. Paragrafer , 112, 115, 117 Begäran skall framställas inom 14 dagar från delfåendet av beslutet. Omprövningsbegärans innehåll Av omprövningsbegäran skall framgå begäran och vad den grundar sig på. Omprövningsbegäran skall undertecknas av den som framställer den. Beslut som gäller upphandling I beslut som gäller upphandling kan den som ärendet gäller göra en skriftlig framställan till: Marknadsdomstolen, Pb 118, Helsingfors, fax , e-post markkinaoikeus@oikeus.fi. Paragraf: 112 Framställan bör inlämnas inom 14 dagar från det att parten fått del av beslutet.

20 Besvärsanvisning Besvärsmyndighet och besvärstid I nedan nämnda beslut kan ändring sökas skriftligt genom besvär. Ändring i ett beslut med anledning av en omprövningsbegäran kan sökas genom kommunalbesvär endast av den som framställt begäran. Om beslutet har ändrats med anledning av omprövningsbegäran, kan ändring i beslutet sökas genom kommunalbesvär också av den som är part eller av en kommunmedlem. Besvärsmyndighet: Vasa förvaltningsdomstol, Pb 204, Vasa, fax , e-post vaasa.hao@oikeus.fi. Kommunalbesvär, paragrafer Besvärstid 30 dagar Förvaltningsbesvär, paragrafer Besvärstid dagar Annan besvärsmyndighet adress och postadress Paragrafer Besvärstid dagar Besvärstiden börjar Besvärsskrift I besvärsskriften skall uppges ändringssökandens namn, yrke, boningsort och postadress vilket beslut som överklagas motiveringarna till att beslutet bör ändras Besvärsskriften skall undertecknas av ändringssökanden själv eller av den som författat skriften. Om endast den som författat besvärsskriften undertecknar den, skall också hans yrke, boningsort och postadress anges. Till besvärsskriften skall fogas det beslut som överklagas, i original eller som officiellt bestyrkt kopia och intyg om den dag från vilken besvärstiden skall räknas. Inlämnande av besvärshandlingarna Besvärshandlingarna skall lämnas till besvärsmyndigheten före besvärstidens utgång. Besvärshandlingarna kan även sändas med post eller genom bud, men i så fall på avsändarens eget ansvar. Handlingarna skall lämnas till posten i så god tid att de kommer fram innan besvärstiden går ut. Besvärshandlingarna kan/skall lämnas till: Paragrafer Tilläggsuppgifter Detaljerad anvisning för begäran om omprövning/besvärsanvisning fogas till protokollsutdraget.

21 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Pykälät , , , 116, 118 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät , 115, 117 HvalL 3 :n mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet: Oikaisuvaatimusohjeet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: Pedersören kunnan tekninen lautakunta, Skrufvilankatu 2, Pännäinen, faksi , sähköposti pedersoren.kunta@pedersore.fi. Pykälät , 112, 115, 117 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen sisältö Hankintaa koskeva päätös Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Hankintaa koskevan päätöksen voi se, jota asia koskee, saattaa markkinaoikeuden käsiteltäväksi kirjallisella hakemuksella osoitteeseen: Markkinaoikeus, Pl 118, Helsinki, faksi , sähköposti markkinaoikeus@oikeus.fi. Pykälä 112 Hakemus on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä kun asianosainen on saanut päätöksestä tiedon.

22 Valitusosoitus Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen: Vaasan hallinto-oikeus, Pl 204, Vaasa, faksi , sähköposti Kunnallisvalitus, pykälät Hallintovalitus, pykälät Muu valitusviranomainen osoite ja postiosoite Pykälät Valitusaika 30 päivää Valitusaika päivää Valitusaika päivää Valitusaika alkaa Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa/on toimitettava: Pykälät: Lisätietoja Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 29.09.2015 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Snellman, Stefan Backlund, Christian Backlund, Marlene Berger, Helena Edström, Carola Källman, Carl-Johan

Läs mer

1 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

1 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 1/2008 1 Organisationskommissionen TID - AIKA 05.02.2008 kl. 14:00-18:15 PLATS - PAIKKA Pargas stadshus, Styrhytten 1 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 4 2 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 5

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 15.03.2017 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Onsdagen den 15 mars 2017, kl. 18.30-19.30 Keskiviikkona 15. maaliskuuta 2017, klo 18.30-19.30 Kommungården,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 144 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 144 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 12/2008 370 Stadsstyrelsen TID - AIKA 04.06.2008 kl. 16:00 PLATS - PAIKKA Stadshuset, Styrhytten 144 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 373 145 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 374 146 ANMÄLNINGSÄRENDEN

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Planläggningssektionen PROTOKOLL 03.10.2014 71. Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45.

PEDERSÖRE KOMMUN. Planläggningssektionen PROTOKOLL 03.10.2014 71. Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45. 03.10.2014 71 Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45 Sammanträdesplats: Polaris i Edsevö Beslutande Borgmästars, Yvonne Forsblom, Greger Käldman, Leif Lindfors, Ralf Wiklund, Senja ordförande.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 76 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 135. 77 Val av protokolljusterare 136

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 76 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 135. 77 Val av protokolljusterare 136 5/2015 132 Kulturnämnden TID - AIKA 13.10.2015 kl./ klo 16:30-17:35 PLATS - PAIKKA Stadshuset, Skansen 76 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 135 77 Val av protokolljusterare 136 78 Godkännande

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 23.05.2017 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Snellman, Stefan Backlund, Christian Backlund, Marlene Berger, Helena Edström, Carola Källman, Carl-Johan

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 18.04.2017 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Snellman, Stefan Backlund, Christian Backlund, Marlene Berger, Helena Edström, Carola Källman, Carl-Johan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 1 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 4. 2 Val av protokolljusterare 5

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 1 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 4. 2 Val av protokolljusterare 5 1/2016 1 Kulturnämnden TID - AIKA 01.03.2016 kl./ klo 16:31-17:37 PLATS - PAIKKA Stadshuset, Styrhytten 1 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 4 2 Val av protokolljusterare 5 3 Godkännande

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 21.06.2016 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Tisdagen den 21 juni 2016, kl. 18.30-19.45. Tiistaina 21. kesäkuuta 2016, klo 18.30-19.45. Kommungården,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 1 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 4

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 1 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 4 1/2014 1 Stadsstyrelsens sektion för servicetjänster TID - AIKA 03.02.2014 kl./klo 15:00-17:50 PLATS - PAIKKA Stadshuset i Pargas, Kajutan 1 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2 Val

Läs mer

Sammanträdestid: Måndagen den 7 december 2015, kl. 10.00-16.00. (Sammanträdet avbröts för lunch kl. 12.30-13.45.) Kommungården, Bennäs

Sammanträdestid: Måndagen den 7 december 2015, kl. 10.00-16.00. (Sammanträdet avbröts för lunch kl. 12.30-13.45.) Kommungården, Bennäs PEDERSÖRE KOMMUN Kommunfullmäktige PROTOKOLL 07.12.2015 114 Sammanträdestid: Måndagen den 7 december 2015, kl. 10.00-16.00. (Sammanträdet avbröts för lunch kl. 12.30-13.45.) Sammanträdesplats: Beslutande

Läs mer

Sammanträdesdatum 10.12.2014

Sammanträdesdatum 10.12.2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11/2014 11/134 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00-20.32 Sammanträdesplats Botnia Hotel & Restaurant Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata, Tom

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 26.09.2017 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Tisdagen den 26 september 2017, kl. 18.30-21.15 Tiistaina 26. syyskuuta 2017, klo 18.30-21.15 Kommungården,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 41 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 84. 42 Val av protokolljusterare 85

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 41 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 84. 42 Val av protokolljusterare 85 6/2015 82 Stadsstyrelsens sektion för servicetjänster TID - AIKA 19.10.2015 kl./klo 15:00-19:10 PLATS - PAIKKA Pargas stadshus, Styrhytten 41 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 84 42 Val

Läs mer

61 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

61 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 7/2008 134 Organisationskommissionen TID - AIKA 10.09.2008 kl. 13:00-17:20 PLATS - PAIKKA Snäckan, Iniö 61 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 137 62 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 138 63 ANMÄLNINGSÄRENDEN

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL 10.11.2014 321. Sammanträdestid: Måndagen den 10 november 2014, kl. 16.30 18.35. Kommungården, Bennäs

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL 10.11.2014 321. Sammanträdestid: Måndagen den 10 november 2014, kl. 16.30 18.35. Kommungården, Bennäs PEDERSÖRE KOMMUN Kommunstyrelsen PROTOKOLL 10.11.2014 321 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande Måndagen den 10 november 2014, kl. 16.30 18.35. Kommungården, Bennäs Ersättare Sandberg, Henrik

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 28.06.2017 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Tisdagen den 28 juni 2017, kl. 18.30-20.00 Tiistaina 28. kesäkuuta 2017, klo 18.30-20.00 Kommungården,

Läs mer

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 4 maj 2016 Byggnadstekniska nämnden 11.05.2016 47-62 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00

Läs mer

52 ORGANISATIONSKOMMISSIONENS SAMMANTRÄDEN HÖSTEN 2008 108

52 ORGANISATIONSKOMMISSIONENS SAMMANTRÄDEN HÖSTEN 2008 108 5/2008 79 Organisationskommissionen TID - AIKA 18.06.2008 kl. 11:15-17:00 PLATS - PAIKKA Allaktivitetshuset Snäckan, Iniö 37 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUT FÖRHET 83 38 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 07.02.2017 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Snellman, Stefan Backlund, Christian Backlund, Marlene Berger, Helena Edström, Carola Källman, Carl-Johan

Läs mer

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2015 55 Köks- och städsektionen Tid Onsdag 7.10.2015kl. 14.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 12.12.2017 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Tisdagen den 12 december 2017, kl. 17.30-18.30 Tiistaina 12. joulukuuta 2017, klo 17.30-18.30 FöusFiness,

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdestid: Måndagen den 18 december 2017, kl

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdestid: Måndagen den 18 december 2017, kl 18.12.2017 375 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande Måndagen den 18 december 2017, kl. 17.30 17.40. Purmo skola Ersättare Forsblom, Greger Backlund, Christian Berger, Helena Borgmästars, Yvonne

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 01.03.2017 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Snellman, Stefan Backlund, Christian Backlund, Marlene Berger, Helena Edström, Carola Källman, Carl-Johan

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 23.02.2016 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Snellman, Stefan Backlund, Christian Backlund, Marlene Berger, Helena Edström, Carola Källman, Carl-Johan

Läs mer

Sammanträdesdatum 20.5.2015

Sammanträdesdatum 20.5.2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20.5.2015 Nr 4/2015 4/45 Sammanträdestid Onsdagen den 20.5.2015, kl. 19.00-20.10 Sammanträdesplats Nedervetil brandstation Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 46 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 84. 47 Val av protokolljusterare 85

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 46 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 84. 47 Val av protokolljusterare 85 6/2015 81 Bildningsnämnden TID - AIKA 14.10.2015 kl./klo 17:00-20:30 PLATS - PAIKKA Stadshuset, Bryggan 46 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 84 47 Val av protokolljusterare 85 48 Godkännande

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Kommunstyrelsen Kunnanhallitus

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Kommunstyrelsen Kunnanhallitus 14.04.2014 101 Sammanträdestid: Kokousaika Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande/Päättäjät Måndagen den 14 april 2014, kl. 16.30 17.40. Maanantaina 14. huhtikuuta 2014, klo 16.30-17.40. Kommungården,

Läs mer

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 7/12 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 69 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 70 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 71 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 02.06.2015 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Tisdagen den 2.6.2015, kl. 15.10-15.45 Tiistaina 2. kesäkuuta 2015, klo 15.10-15.45 Kommungården, Bennäs

Läs mer

Onsdagen den 10.07.2013, kl. 16.30-17.00

Onsdagen den 10.07.2013, kl. 16.30-17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Nummer 4/2013 Onsdagen den, kl. 16.30-17.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommungården i Lemland Perjus Ann-Sofi, ordförande Andersson Inger, vice ordförande

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 13.5.2013 Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30 Nr 4 Plats Ärenden: Biblioteket i Sund Innehåll 37 Mötets laglighet och beslutförhet 3 38 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum 17.3.2016. Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1

Sammanträdesdatum 17.3.2016. Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17.3.2016 Nr 2/2016 2/12 Sammanträdestid Torsdagen den 17 mars 2016, kl. 18:30 19:30 Sammanträdesplats Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1 Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL 16.03.2015 84. Sammanträdestid: Måndagen den 16 mars 2015, kl. 15.30 18.25. Kommungården, Bennäs

PEDERSÖRE KOMMUN. Kommunstyrelsen PROTOKOLL 16.03.2015 84. Sammanträdestid: Måndagen den 16 mars 2015, kl. 15.30 18.25. Kommungården, Bennäs PEDERSÖRE KOMMUN Kommunstyrelsen PROTOKOLL 16.03.2015 84 Sammanträdestid: Måndagen den 16 mars 2015, kl. 15.30 18.25. Sammanträdesplats: Kommungården, Bennäs Beslutande Sandberg, Henrik Lindfors, Ralf

Läs mer

Widjeskog, Marketta Dalvik, Sixten Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Myrskog, Kerstin. Kronoby, den 19 september 2012

Widjeskog, Marketta Dalvik, Sixten Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Myrskog, Kerstin. Kronoby, den 19 september 2012 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 14/2012 14/348 Sammanträdestid Måndagen den 17 september 2012, kl. 18.00 20.00 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Lindgren, Hans-Erik Byggmästar, Liane Hagström,

Läs mer

18 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

18 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3/2008 41 Organisationskommissionen TID - AIKA 02.04.2008 kl. 15:00-20:00 PLATS - PAIKKA Restaurang Buffalo, Korpo kommun 18 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 44 19 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING nr 3/2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BILDNSVES 19 Mötets konstituering BILDNSVES 20 Tjänsteinnehavarbeslut för kännedom BILDNSVES 21 Arbetsplan för läsåret 2011 2012, svenska skola BILDNSVES 22 Den svenska förskolans

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14 Sammanträdestid Onsdag 1.10.2014 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande, x

Läs mer

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12)

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12) 1(12) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag den 27.1.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina

Läs mer

TV-studion. ordförande viceordförande. kommundirektör sekreterare, planläggare kommunstyrelsens ordförande. Ralf Lindfors ordförande

TV-studion. ordförande viceordförande. kommundirektör sekreterare, planläggare kommunstyrelsens ordförande. Ralf Lindfors ordförande 13.12.2017 1 Sammanträdestid: Onsdagen 13.12.2017, kl. 14.00 16.00 Sammanträdesplats: TV-studion Beslutande Lindfors, Ralf Sjöskog, Niclas Backlund, Christian Borgmästars, Yvonne Södö, Siv ordförande viceordförande

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica Nr 4/2014 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström

Läs mer

Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00 20.50 Kommungården

Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00 20.50 Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 7 maj 2015 Byggnadstekniska nämnden 12.05.2015 52-70 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 november 2012, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 51 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.5.2014 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.5.2014 kl

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 6/2016 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30-19.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Nyholm Dan, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Bromels Marcus x Sirén Siw x Mörn Inger -

Läs mer

Onsdagen den 27 januari 2016 kl. 19.00 19.30 Kommungården. Enligt uppdrag, Hammarland den 21.01.2016 Kommuntekniker/byggnadsinspektör

Onsdagen den 27 januari 2016 kl. 19.00 19.30 Kommungården. Enligt uppdrag, Hammarland den 21.01.2016 Kommuntekniker/byggnadsinspektör HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 21 januari 2016 Byggnadstekniska nämnden 27.01.2016 1-13 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Onsdagen den 27 januari 2016 kl.

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden Nr 8/2009 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-19:40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Blomroos Gunilla, ordf. -Salmén Jan, vice ordf. - Carlson Nina-Marie - Grönlund Ragnvald x Holmström

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.10 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne x Jansson

Läs mer

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 19.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

Sammanträdesdatum 21.8.2013

Sammanträdesdatum 21.8.2013 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21.8.2013 Nr 6/2013 6/89 Sammanträdestid Onsdagen den 21.8.2013, kl. 19.00 20.28 Sammanträdesplats Seljes semesterby Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata,

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesdatum: 16.02.2011 Nr: 2 Paragrafer: 15-27 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.05.2016 2/16 Sammanträdestid Tisdagen den 24 maj 2016 kl. 17.30 17.50 Beslutande Kommunkansliet i Geta x Andersson Camilla, ordförande - Carlsson Anna x- Berndtsson

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PROTOKOLL

PEDERSÖRE KOMMUN PROTOKOLL 7.12.2017 1 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdag 7.12.2017, kl. 09.00 10.45. Kommungården, Bennäs Beslutande Ersättare Eriksson, Roger Hägglund, Maila Muukkonen, Marina Pettersson, Roger Stenmark,

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 11.02.2015 Nr: 2 Paragrafer: 19-32 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 11 februari 2015 kl. 19.00-21.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 40 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 40 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 5/2008 76 Social- och hälsovårdsnämnden 27.05.2008 TID - AIKA 27.05.2008 kl. 17:30-18:40 PLATS - PAIKKA Stadshuset, Styrhytten 40 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 79 41 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 132-141 12.11.2013 1 Sammanträdestid: 13.30-16.30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 13.2.2014 2 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 13.2.2014 kl 18:30 18.55 kommungården i Jomala

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 2/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.05 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Kommungården, Bennäs. fullm.ordförande I viceordf., fullm. II viceordf., fullm. kommundirektör kanslichef. Henrik Sandberg ordförande

Kommungården, Bennäs. fullm.ordförande I viceordf., fullm. II viceordf., fullm. kommundirektör kanslichef. Henrik Sandberg ordförande PEDERSÖRE KOMMUN Kommunstyrelsen PROTOKOLL 07.09.2015 211 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande Måndagen den 7 september 2015, kl. 16.30 18.30. Kommungården, Bennäs Ersättare Sandberg, Henrik

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 27.09.2016 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Tisdagen den 27 september 2016, kl. 18.30-20.10 Tiistaina 27. syyskuuta 2016, klo 18.30-20.10 Kommungården,

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Revisionsnämnden PROTOKOLL Sammanträdestid: Tisdag , kl Purmo skola. Sammanträdesplats:

PEDERSÖRE KOMMUN. Revisionsnämnden PROTOKOLL Sammanträdestid: Tisdag , kl Purmo skola. Sammanträdesplats: 06.02.2018 1 Sammanträdestid: Tisdag 6.2.2018, kl. 09.30 11.15. Sammanträdesplats: Purmo skola Beslutande Eriksson, Roger Hägglund, Maila Muukkonen, Marina Pettersson, Roger Stenmark, Tore Östman, Majvor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2012 35 Houtskärs närservicenämnd TID - AIKA 27.02.2012 kl. 18:00-20:20 PLATS - PAIKKA Houtskärs områdeskontor 18 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 38 19 Val av protokolljusterare 39

Läs mer

Samkommunstyrelsen Protokoll 2.10.2015

Samkommunstyrelsen Protokoll 2.10.2015 Samkommunstyrelsen Protokoll 7/2015 Sammanträdesnummer Sammanträdestid Sammanträdesplats 7/2015 Fredag kl. 10.00 11.35 Optima, Åminnevägen, Nykarleby Beslutande - Kenneth Holmgård, ordförande Bjarne Kull,

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 10.10.2011 7 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 10.10.2011 kl

Läs mer

Tisdagen den 29.10.2013 kl. 18.30

Tisdagen den 29.10.2013 kl. 18.30 Nr 10/2013 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården x Linde Guy, ordf. - Söderholm Mikael, vice ordf. - Areschoug Owe x Danielsson Peter x Fagerström Tove - Mörn

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 4/2011 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. - Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne -

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.4.2009 3 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.4.2009 kl

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015 1 / 10 Sammanträdestid: Tisdagen den 15.12.2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet, Söderby Ärendets nr 1. 52 Sammanträdets öppnande 2. 53 Sammanträdets

Läs mer

Sammanträdesdatum 22.5.2014

Sammanträdesdatum 22.5.2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2014 3/38 Sammanträdestid Torsdagen den 22 maj 2014, kl. 19-20.45 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Albäck, Peter Backman, Inger Broända, Helena Byggmästar,

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 1-11 07.01.2014 1 Sammanträdestid: 18.30-19.50 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu Numminen

Läs mer

Måndagen den 5 maj 2014, kl. 16.30 17.55. Kommungården, Bennäs

Måndagen den 5 maj 2014, kl. 16.30 17.55. Kommungården, Bennäs 05.05.2014 132 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande Måndagen den 5 maj 2014, kl. 16.30 17.55. Kommungården, Bennäs Ersättare Sandberg, Henrik Lindfors, Ralf Back, Eivor Berger, Helena Björklund,

Läs mer

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013 KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013 1 Sammanträdestid: 19.45-20.30 Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet, Beslutande: Ordinarie ledamöter: Mats Perämaa, ordförande Göran Söderlund, I viceordförande

Läs mer

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Köks- och städsektionen Tid 10.06.2015 kl. 13.00 Plats ÄmbetsEdu, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34 26 Val av

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunfullmäktige 3/2012 1 Sammanträdestid Tisdagen den 17.04.2012, kl.19.00-20.05 Sammanträdeslokal Servicehuset Tallgården Närvarande Lindholm Dorita, ordförande Johans

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat 3.12.2015

KALLELSESIDA Utfärdat 3.12.2015 KALLELSESIDA Utfärdat 3.12.2015 10/122 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00 - Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 87. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 88. PROTOKOLLJUSTERING 89. TOMTER Reservering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 34 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 69. 35 Val av protokolljusterare 70

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 34 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 69. 35 Val av protokolljusterare 70 5/2015 67 Stadsstyrelsens sektion för servicetjänster TID - AIKA 21.09.2015 kl./klo 15:00-17:33 PLATS - PAIKKA Pargas stadshus, Styrhytten 34 Konstatera sammanträdets laglighet och beslutförhet 69 35 Val

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström Agneta x Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström Agneta x Söderlund Jessica Nr 4/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 9/2013 Sammanträdestid: Torsdagen den 21 november 2013 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende:

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 3/2013 Sammanträdestid: Torsdagen den 18 april 2013 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare:

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare: 1 BYGGNADSTEKNISKA 12-17 04.03.2014 NÄMNDEN Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande: Ordinarie: Tisdagen den 04.03.2014 kl.19.45-20.50 Kommunkansliet Ersättare: Stefan Sundman, ordförande Berit

Läs mer

Sammanträdesdatum 11.12.2013

Sammanträdesdatum 11.12.2013 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10/2013 10/148 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00 19.59 Sammanträdesplats Botnia hotel & restaurant Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata, Tom

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 29.08.2017 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Tisdagen den 29 augusti 2017, kl. 18.30-19.45 Tiistaina 29. elokuuta 2017, klo 18.30-19.45 Maskindepån,

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta

PEDERSÖRE KOMMUN PEDERSÖREN KUNTA Tekniska nämnden Tekninen lautakunta 30.08.2016 1 Sammanträdestid: Kokousaika: Sammanträdesplats: Kokouspaikka: Beslutande / Päättäjät Tisdagen den 30 augusti 2016, kl. 19.00-20.30 Tiistaina 30. elokuuta 2016, klo 19.00-20.30 Kommungården,

Läs mer

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30 BYGGNADSNÄMNDEN 04.09.2012 1 Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30 Närvarande (N) Guy Linde ordförande N Mikael Söderholm viceordförande Owe Areschoug ledamot

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 Sammanträdestid Tisdagen den 12 maj 2009, klockan 19.30-21.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård, ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 17 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA 17 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 4/2008 30 Direktionen för vattentjänstverket 11.06.2008 Vesihuoltolaitoksen johtokunta TID - AIKA 20:50-21:00 PLATS - PAIKKA Stadshuset / Styrhytten 17 KONSTATERA SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10 Sammanträdestid Tisdagen den 13 april 2010, klockan 19.30-21.40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård,

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 28.09.2015 Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00 Nr 7 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 69 Mötets laglighet och beslutförhet 3 70 Val av två protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 11/2014. Organ. Sammanträdesdatum Sida 11/221 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 11/2014. Organ. Sammanträdesdatum Sida 11/221 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2.6.2014 Nr 11/2014 11/221 Sammanträdestid Måndag 2.6.2014 kl. 15-15.30 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2011. Sammanträdesdatum 19.4.2011. Organ Skol- och bildningsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2011. Sammanträdesdatum 19.4.2011. Organ Skol- och bildningsnämnden Nr 3/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-20.00 Sammanträdesplats Beslutande Ödkarby skola x Eliasson Jesper, ordf. - Jansson Carina, vice ordf. - Högback Glenn x Renfors Kerstin x Sjölund Johan

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Ungdomsrådet PROTOKOLL Sammanträdestid: Torsdagen , kl Pedersöre gymnasium. Sammanträdesplats:

PEDERSÖRE KOMMUN. Ungdomsrådet PROTOKOLL Sammanträdestid: Torsdagen , kl Pedersöre gymnasium. Sammanträdesplats: 11.01.2018 1 Sammanträdestid: Torsdagen 11.01.2018, kl. 16.15 17.25 Sammanträdesplats: Pedersöre gymnasium Beslutande Ordinarie Ersättare Björklund, Emma Dahlman, Wilma Hellund, Noah Jansson, Emil Knuts,

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen Nr 10/2011 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 08.00-8.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Fagerholm Thommy, ordf. x Lindgrén Jan, vice ordf. x Ahlqvist Annika x Fagerholm-Sjöblom Silvana

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 5.5.2010 8/10. Kommungården, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 5.5.2010 8/10. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 5.5.2010 8/10 Sammanträdestid 5.5.2010 kl. 17.00 Beslutande Kommungården, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke, Per, viceordf

Läs mer

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare:

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare: 1 BYGGNADSTEKNISKA 82-91 24.10.2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande: Ordinarie: Torsdagen den 24.10.2013 kl.19.45-21.00 Kommunkansliet Ersättare: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson,

Läs mer

Tisdagen den 20.1.2015 kl. 18.30-19.00. Kommunkansliet i Nääs

Tisdagen den 20.1.2015 kl. 18.30-19.00. Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30-19.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Linde Guy, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Danielsson Peter x Fagerström Tove - Lindroos

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Ungdomsrådet PROTOKOLL Sammanträdestid: Onsdagen , kl Mr Banks. Jakobstad. Sammanträdesplats:

PEDERSÖRE KOMMUN. Ungdomsrådet PROTOKOLL Sammanträdestid: Onsdagen , kl Mr Banks. Jakobstad. Sammanträdesplats: 13.06.2018 1 Sammanträdestid: Onsdagen 13.06.2018, kl. 17.30 18.30 Sammanträdesplats: Mr Banks. Jakobstad Beslutande Ordinarie Ersättare Björklund, Emma Dahlman, Wilma Hellund, Noah Jansson, Emil Knuts,

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2/2015 Sammanträdestid: Torsdagen den 5 mars 2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

Bildningsnämnden nr 1/2013 7.2.2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Bildningsnämnden nr 1/2013 7.2.2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING nr 1/2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BILDN 1 BILDN 2 BILDN 3 Mötets konstituering Laglighetsövervakning av tjänsteinnehavarbeslut Godkännande av utvärderingen gällande bildningsnämndens interna övervakning för

Läs mer