GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för YLLESTAD 1:21 M. FL. (Gyllensvaans möbler), Kättilstorp, Falköpings kommun.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för YLLESTAD 1:21 M. FL. (Gyllensvaans möbler), Kättilstorp, Falköpings kommun."

Transkript

1 Granskningsutlåtande SB Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för YLLESTAD 1:21 M. FL. (Gyllensvaans möbler), Kättilstorp, Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen (PBL) varit utställt för offentlig granskning på Medborgarkontoret och Falköpings kommuns hemsida under tiden till och med Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Kända sakägare och myndigheter som har ett väsentligt intresse av detaljplanen har beretts tillfälle till samråd. Framförda synpunkter har redovisats i separat samrådsredogörelse. Kungörelse om granskning har varit införd i ortstidningar och brev har översänts till kända sakägare samt till andra som kan ha ett väsentligt intresse av detaljplanen. Länsstyrelsen har tillsänts planhandlingarna inför granskningen. INKOMNA YTTRANDEN Följande yttranden har inkommit under samrådstiden. Remisinsats Ingen erinran Synpunkter Polisen, Trafikverket, Länsstyrelsen, Vattenfall, Västtrafik, Kättilstorpbor, Miljösamverkan Östra Skaraborg, Pettersson, Rubenson, Kommunstyrelsen, Namn med fet text är sakägare enligt fastighetsförteckningen X X X X X X X X X 1 (9)

2 SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN MED KOMMENTARER Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil. Polisen Ingen erinran. Trafikverket Ingen erinran. Trafikverket har också nämnt att: I planbeskrivningen skrivs att fler bullerreducerande åtgärder rekommenderas men att de inte hanteras inom detaljplanearbetet. Trafikverket har klargjort i sitt yttrande att myndigheten driver ett systematiskt arbete för att minska störningarna från buller. Utöver detta arbete har Trafikverket inga möjligheter att vidta åtgärder. Länsstyrelsen I sitt yttrande har Länsstyrelsen pekat ut följande punkter: 1- Fotodokumentationen av de bostäderna som kommer att rivas bör kompletteras med en mer utförlig bebyggelseanalys. För att sätta bebyggelsen i sitt sammanhang bör en kulturhistorisk utredning av Kättilstorps stationssamhälle i sin helhet göras. 2- Länsstyrelsen sedan tidigare och i samband med samrådsremissen informerade kommunen om att inom planområdet finns några dikningsföretag. Av granskningshandlingarna framgår fortfarande inte att markavvattningsföretagen är sakägare och har kontaktats. Vid eventuell flytt av diken eller rör eller rörläggning som är av betydelse för underhåll eller funktion kan markavvattningsföretagen behöva omprövas i mark- och miljödomstolen. 3- Länsstyrelsen har fått kännedom om att biotopskyddsreglerna samt vattenreglerna i 11 kap Miljöbalken har överträtts. Om kommunen/företaget tänker hålla fast vid att dikena som redan lagts igen ska vara igenlagda, krävs biotopskyddsdispens i efterhand. För det som redan är gjort bör Gyllensvaans överväga, omprövning, nyprövning eller avveckling av markavvatningsföretagen. 4- Formulering av planbestämmelsen om b - Byggnads teknik ska korrigeras enligt riskanalysen 5- Inom planbeskrivningen, sidor 2 och 16, bör ordet nordost ersättas med sydväst eller söder. Kommentar: 1- Dokumentationen av bostäderna kommer att utvecklas i bilagan enligt Länsstyrelsens synpunkt. 2(9)

3 2- Fastighetsägaren har haft kontakt med Länsstyrelsen angående dikningsföretagen och företagen kommer att omprövas/avvecklas. Kommunen hade angett företagen i fastighetsföreteckningen redan från samrådskedet och företagen var med också i uppdaterade fastighetsförteckning i granskningen. Dessutom har en kungörelse gjorts i lokala tidningar för att få tag på delägare i företagen. Ytterligare en kungörelse kommer att göras innan planens antagande. Rubriken Rättigheter i planbeskrivningen (s:17) har också kompletterats ytterligare enligt Länsstyrelsens synpunkt. 3- Verksamheten har redan sökt biotopskyddsdispens i efterhand för de åtgärderna som verksamheten har gjort tidigare utan tillstånd. Det står också i planbeskrivningen att vid framtida åtgärder över biotoper tillstånd/dispens ska sökas hos Länsstyrelsen i förväg. 4- Formulering av bestämmelsen kommer att revideras på plankartan enligt Länsstyrelsens synpunkt. 5- Den tilltänkta utbyggnaden i första etappen kommer att ske i en nordostlig riktning i området mellan befintliga byggnaden och järnvägen. Vattenfall Ingen erinran. Västtrafik Ingen erinran. Kättilstorpbor I sitt yttrande har Kättilstorpbor pekat ut följande punkter: 1- Redan i dag är det befintliga antalet lastbiltrafik en trafikfara som ett omfattande miljöproblem. 2- Icke svenskregistrerade lastbilar kör med sommardäck på vintertid. Detta har vid flera tillfällen orsakat såväl stopp i trafiken som avåkning. På vägen till fabriken finns skola och dagis och det ledder till ytterligare risk. 3- Ofta står lastbilarna på tomgång utanför fabriken i väntan på avlastning/lastning. Det kan antas att utländska lastbilar inte alltid uppfyller svenskt krav på miljövänligt bränsle. 4- Persontrafiken till/från Gyllensvaans är relativt tät och många andra trafikanter undviker att vara på vägarna de tider då det är arbetspassbyte vid Gyllensvaans. 5- Det kan också antas att röken från fabriken innehåller luftföroreningar som sprids i närområdet. Mätning av luftföroreningar i direkt anslutning till verksamheten bör också göras. 3(9)

4 6- Trafiksituationen gör att verkställandet av en utbyggd järnväg för såväl gods- som persontrafik ska prioriteras innan utbyggnad av industriverksamheten. Kommentar: 1- När det gäller miljöfrågor kring utsläpp och bränsle har detaljplanen inget verktyg för att reglera sådana frågor. Planen kan bara reglera de frågorna som ingår i Plan- och Bygglagen (PBL). Sådana frågor regleras av andra lagstiftningar och andra myndigheter kan ingripa, t.ex. Energimyndigheten. När det gäller bullerfrågor visar den farmatagna bullerberäkningen att det går att kompensera bullerökning följd av en max trafikökning med en hastighetssänkning i samhället från 50 km/h till 40 km/h. Det är viktigt att komma ihåg att de framtagna siffrorna i planbeskrivningen angående framtida trafikökning (100 % trafikökning) är bara en uppskattning som har gjorts matematiskt för att kunna ta fram en bulleranalys och det är inte säkert att trafikökningen sker på detta sätt i verkligheten. 2- Planen har bara möjligheten att reglera inom ramen av Plan- och Bygglagen (PBL). Vissa frågor inklusive de frågorna som handlar om trafikregler (t.ex. vinterdäck) eller bränsle i fordon omfattas inte av PBL. Alla andra frågor som regleras av en annan lagstiftning hänvisas till den berörda lagstiftningen och ansvariga myndigheter. Dessutom pågår ett arbete på Park- och gatuavdelningen, Falköpings kommun, för att undersöka möjligheten att sänka hastigheten till 40 km/h på sträckan nära skolan/förskolan. Stadsbyggnadskontoret har redan informerat verksamheten om befintliga problem och kommer också att informera verksamheten om de frågor som har pekats ut i granskningsyttrandet. 3- Se förra kommentaren. 4- En trafikmätning längs Storgatan visar att ÅDL-total (antal fordon per årsmedeldygn) är cirka 695 (ÅDT-lastbilar på 88). Det finns redan flera lokala gator i Falköping som har ett ÅDL högre än Den siffran blir ännu högre i vissa sträck inom Falköpings tätort (t.ex på S:t Olofs gata). Med tanke på låg ÅDL bedöms det inte att en ökning av antal personbilar följd av planen medför betydande påverkan på trafiksituationen. 5- Som nämnts tidigare i samrådsredogörelsen är det Miljösamverkan Östra Skaraborg (MÖS) som har tillsynsansvar för miljöfrågor. Stadsbyggnadskontoret upprättar detaljplaner och genom olika planbestämmelser anger eller upplyser om de regler/riktvärde som ska följas. Men myndigheten som är ansvarig för att kontrollera om reglerna/riktvärdena följs är MÖS (när det gäller miljöfrågor). Det är också MÖS som kan agera om riktvärdena överskrids. Om det redan finns brister/problem i verksamheten så ska eventuella problem åtgärdas oavsett om en ny detaljplan är på gång eller inte. Stadsbygg- 4(9)

5 nadskontoret har informerat MÖS angående befintliga problem. Det rekommenderas att kontakt tas direkt med MÖS om problemet kvarstår. 6- Det här planarbetet har ett begränsat syfte vilket är att möjliggöra expansion av verksamheten. En anslutning av samhället till järnvägen för både transport av gods och resenärer kräver mer omfattande planering på en högre nivå. Den som är viktig i samband med aktuellt planarbete är att det går att expandera verksamheten till en viss nivå med hjälp av befintlig infrastruktur som redan finns, och det går också att minska negativa effekter av en trafikökning i samhället med rimliga åtgärder inklusive hastighetssänkning. Dessutom har själva verksamheten planer på att ansluta sig till järnvägen. Dock är det inte klart när och hur det kommer att ske. Miljösamverkan Östra Skaraborg (MÖS) Ingen erinran. Pettersson, Daniel och Leif I sitt yttrande har Daniel och Leif Pettersson pekat ut följande punkter: 1- Idag bidrar eldning av spånskivor till obehaglig rök/lukt i närområdet. Det har framkommit att spånskivseldning kan orsaka utsläpp av det mycket farliga ämnet isocyanater. Detta måste utredas snarast och åtgärder för att förbättra detta miljöproblem utföras. 2- Luftkvalité mätningen i planbeskrivningen är helt ovidkommande i detta fall få Falköping ligger 20 km från Kättilstorp. En mätning ska föras på plats och även föroreningar från trafiken ska tas med i den här mätningen. 3- Riktvärdena för industribuller ska anges på plankartan. 4- Innan en eventuell utbyggnad ska en utförd uppmättning av befintliga bullernivåerna göras runtom hela industriområdets gräns. Åtgärder för att hålla de värdena som planbeskrivningen säger ska utföras. 5- Om produktionslokalerna utökas kommer fabriksbullret från fläktar och ventilationer öka. Detta buller är idag helt dominerande i samhället och inte järnväg som det hävdas. Buller från spånfläktar och ventilationer har inte framkommit i planbeskrivningen utan det är bara trafikbullret det hänvisas till. 6- En ökning av trafikbullernivån är ej acceptabel. Ytterst tveksamt om en sänkning av hastigheten sänker bullernivåerna då är det lastbilarnas motorljud som bullar mest. En ytterligare utbyggnad av fabriken ej får ske med tanke på det ökade trafikbuller det medför. 7- Utländska långtradare ställer till oreda på småvägarna inom ett stort område runt Kättilstorp. Dessa lastbilar använder billigare mer svavelhaltig diesel vilket starkt påverkar luftkvalitén för alla närboende. Detta måste också tas med i bedömningen. 5(9)

6 8- Det är inte lämpligt att ta planen till granskning/antagande med tanke på att alla frågor från närboende angående luftföreningar och buller/trafik ej verkas tas på alvar i planarbete. Tillräckliga åtgärder för att skapa en miljö som inte medför olägenheter har inte skapats eller skett. Det upplevs att Falköpings kommun prioritera industrin och ej efterhör vad som närboende tycker och tänker. Kommentar: 1- Som nämnts tidigare i samrådsredogörelsen är det Miljösamverkan Östra Skaraborg (MÖS) som har tillsynsansvar för miljöfrågor. Stadsbyggnadskontoret upprättar detaljplaner och genom olika planbestämmelser anger eller upplyser om de regler/riktvärde som ska följas. Men myndigheten som är ansvarig för att kontrollera om reglerna/riktvärdena följs är MÖS (när det gäller miljöfrågor). Det är också MÖS som kan agera om riktvärdena överskrids. Om det redan finns brister/problem i verksamheten så ska eventuella problemen åtgärdas oavsett om en ny detaljplan är på gång eller inte. Stadsbyggnadskontoret har informerat MÖS angående befintliga problem. Det rekommenderas att kontakt tas direkt med MÖS. 2- Bedömningen är att luftkvaliteten inte är sämre i Kättilstorp jämfört med Falköpings tätort baserat på antalet fordon/tåg som rör sig i området och industrier som finns inne/kring samhällena. Om verksamheten bidrar till att föroreningar i luften överstiger angivna riktvärden så ska nödvändiga åtgärder utföras av ansvarig förorenare. I så fall är det MÖS som är ansvarig myndighet och kan kräva nödvändiga åtgärder. Falköpings tätort har redan cirka invånare. Vägarna 46, 47 samt vägen 184 passerar strax vid staden. Båda vägarna 46,47 har ett ÅDT-total - antal fordon per årsmedeldygn på cirka 6600 (ÅDT-lastbilar på cirka 850), och vägen 184 har ett ÅDT-total på cirka 4400 (ÅDT-lastbilar på cirka 650). Även flera kommunala gator mitt i staden har en ÅDT-total högre än Dessutom går järnvägen mitt genom staden och den har större tågtrafik jämfört med Jönkpingsbanan. Det finns också stora industriområden in och runt staden såsom BS Mekaniska, Marjarp och Falevi områdena. Kättilstorp har cirka 250 invånare. Storgatan har en ÅDL-total på cirka 695 (ÅDT-lastbilar på 88) och Gyllensvaans möbler är den enda industrin som finns inom samhället. 3- Riktvärdena för industribuller tas fram av Naturvårdsverket och verksamheten ska följa riktvärdena oavsett om siffrorna står på plankarta eller inte. Det är möjligt att riktvärdena ändras i framtiden och det är de gällande värdena som ska följas. Formuleringen är till för att hålla bestämmelsen flexibel och inte låsa värdena till vissa siffror. 6(9)

7 4- Som nämnts tidigare är buller från verksamheten (både lastbiltrafik inom industriområdet och buller från anläggningar) en miljöfråga och MÖS är tillsynsansvarig myndighet för miljöfrågor (se kommentar 1). 5- Allt buller från verksamhetsområdet inklusive buller från lastbilstrafik samt buller från anläggningar räknas som industribuller, då ska de följa gällande riktvärdena för industribuller. Om verksamheten skapar högre bullernivåer än riktvärdena ska kontakt tas med MÖS. Om det redan finns brister/problem i verksamheten så ska problemen åtgärdas oavsett om en ny detaljplan är på gång eller inte. Trafikbuller utanför verksamhetsgränser har undersökts i bulleranalysen (i dagsläget och efter en max exploatering av verksamheten) och det har visats att det finns rimliga lösningar för att sänka bullernivåer (t.ex. hastighetssänkning). Det finns också en tanke hos verksamheten att ansluta sig till järnvägen. I så fall kommer samhället avlastas betydligt vad gäller lastbilstrafik. Men det är inte klart när och hur anslutningen kommer att genomföras. 6- Trafikbullerberäkningar avser allt buller från fordon, dvs inklusive det buller som uppstår mellan däck och vägbana samt motorljud. Hänsyn tas också till om det är lätt eller tungt fordon (normalt personbil/lastbil) samt väglutning. Däremot tas ingen hänsyn till om det skulle vara farthinder, rondeller eller andra infrastrukturella lösningar som gör att fordonen varierar i hastighet. Beräkningar utförs alltid på gällande hastighet. Det är också viktigt att komma ihåg att de framtagna siffrorna i planbeskrivningen angående framtida trafikökning (100 % trafikökning) är bara en uppskattning som har gjorts matematiskt för att kunna ta fram en bulleranalys och det är inte säkert att trafikökningen sker på detta sätt i verkligheten. Den uppskattningen har utgått ifrån logiken att en utbyggnad av verksamheten med omfattningen 100 % mer yta leder till en trafikökning med 100 %. Hur utbyggnader kommer att användas i framtiden (lager eller produktlinje) påverkar framtida trafikökning och det är inte klart ännu. 7- Planen har bara möjligheten att reglera inom ramen av Plan- och Bygglagen (PBL). Vissa frågor inklusive de frågorna som handlar om trafikregler eller bränsle i fordon omfattas inte av PBL. Alla andra frågor som regleras av en annan lagstiftning ska hänvisas till den specifika lagstiftningen och ansvariga myndigheter. Stadsbyggnadskontoret har redan informerat verksamheten om befintliga problem och kommer också att informera verksamheten om de frågor som har pekats ut i granskningsyttrandet. 8- Som det står i kommunens flerårsplan, att skapa 'Ett näringsliv som utvecklas är ett viktigt mål som kommunen strävar efter. Stadsbyggnadskontoret 7(9)

8 som är en del av kommunens övergripande verksamhet har en viktig roll för att den här utvecklingen kan ske på bästa sätt. Vid varje planläggning är kommunen ansvarig att beakta enskilda och allmänna intressen samt hälsa och säkerhet i samhället. Därför ger kommunen vid alla planarbeten verksamheter den nivå av utvecklingsutrymme att eventuella negativa konsekvenser till följd av exploatering kan åtgärdas med rimliga och genomförbara lösningar, t.ex. i detta fall visar utredningar att en hastighetssänkning kan kompensera negativ påverkan av en expansion av verksamheten när det gäller bullerfrågor (även om trafiken ökar med 100 %). Det bedöms inte heller att med en fördubbling av trafiken kommer miljökvalitetsnormer för luft överskridas (med en jämförelse mellan olika förhållanden i Kättilstorp och Falköpings tätort, t.ex. ÅDL på vägar). I ett planarbete är förutsättningen att alla regler och riktvärden kommer att följas. Om det redan finns brister eller vissa problem uppstår i framtiden, då åvilar det olika myndigheter att ta sitt ansvar för att åtgärda problemen. Stadsbyggnadskontoret kan också ta ställning till de frågorna som inryms i Planoch bygglagen (PBL); t.ex. överskridandet av byggnadshöjder, -areal etc. Rubenson, Claes och Laila I sitt yttrande har Daniel och Leif Pettersson pekat ut följande punkter: 1- Uppgiften om störningsskydd är otydligt formulerat på plankartan. Uppgifter med decibelangivelser bör tas in på kartan. 2- En begränsad del av byggnationen tillåts vara 20 meter hög. En byggnation mot Jönköpingsbanan i denna storlek blir en dominerande bild i samhället. Det blir svårt att skymma sådan hög byggnad eller begränsa ljudet från fläktaggregat mm. 3- Vi hänvisar till tidigare lämnade uppgifter angående buller och väg för lastbiltrafiken i området. Buller är redan idag mycket påtagligt och pågår dygnet runt. En ytterligare ökning av buller vore förödande för boende nära fabriken. Kommentar: 1- Riktvärdena för industribuller tas fram av Naturvårdsverket och verksamheten ska följa riktvärdena oavsett om siffrorna står på plankartan eller inte. Det är möjligt att riktvärdena ändras i framtiden och då är det de gällande värdena som ska följas. Formuleringen är till för att hålla bestämmelsen flexibel och inte låsa värdena till vissa siffror. 1- Plankartan kommer att revideras med en lägre byggnadshöjd- högst 10 meter- i de delarna som ligger närmast bostäderna. 2- Som nämnts tidigare i samrådsredogörelsen är det Miljösamverkan Östra Skaraborg (MÖS) som har tillsynsansvar för miljöfrågor. Stadsbyggnadskontoret upprättar detaljplaner och genom olika planbestämmelser anger eller upplyser om de regler/riktvärde som ska följas. Men myndigheten som är an- 8(9)

9 svarig för att kontrollera om reglerna/riktvärdena följs är MÖS (när det gäller miljöfrågor). Det är också MÖS som kan agera om riktvärdena överskrids. Om det redan finns brister/problem i verksamheten så ska eventuella problem åtgärdas oavsett om en ny detaljplan är på gång eller inte. Stadsbyggnadskontoret har informerat MÖS angående befintliga problem. Det rekommenderas att kontakt tas direkt med MÖS. När det gäller trafikökning är det viktigt att komma ihåg att de framtagna siffrorna i planbeskrivningen angående framtida trafikökning (100 % trafikökning) är bara en uppskattning som har gjorts matematiskt för att kunna ta fram en bulleranalys och det är inte säkert att trafikökningen sker på detta sätt i verkligheten. Den uppskattningen har utgått ifrån logiken att en utbyggnad av verksamheten med omfattningen 100 % mer yta leder till en trafikökning med 100 %. Hur utbyggnader kommer att användas i framtiden (lager eller produktlinje) påverkar framtida trafikökning och det är inte klart ännu. Dessutom har själva verksamheten en del planer för att ansluta sig till järnvägen. Dock är det inte klart när och hur det kommer att ske. SAMMANFATTANDE BEDÖMNING På plankartan kommer formulering av bestämmelsen b-byggnadsteknik och byggnadshöjd att revideras enligt inkomna synpunkter från Länsstyrelsen och sakägare. Dessutom kommer dokumentation av bostäder utvecklas enligt Länsstyrelsens yttrande. Förslag till beslut Med anledning av ovanstående föreslår Stadsbyggnadsavdelningen följande beslut: Byggnadsnämnden godkänner Stadsbyggnadsavdelningens bemötande av inkomna yttranden Byggnadsnämnden beslutar att detaljplanen inte kommer att innebära någon betydande miljöpåverkan Byggnadsnämnden antar detaljplanen med stöd av kommunfullmäktiges delegation. Soroosh H.Rad Planarkitekt 9(9)

10

11 Meddelande1.txt Till: ByggR Kopia: Soroosh Hoghooghi Rad Från: Stadsbyggnadsavdelningen Skickat: :54:30 Ämne: Vd: Granskningsyttrande gällande detaljplan för Yllestad 1:21 m.fl. Falköpings kommun Meddelande: Skickar kopia till dis så ser du vad som kommit in/ Kristina >>> :33 >>> Granskningsyttrande gällande detaljplan för Yllestad 1:21 m.fl. Falköpings kommun Ärendet I samrådsskedet hade Trafikverket synpunkter på prognoserna om transportökning samt reglering av utfarten mot väg Synpunkterna har i stort beaktats i granskningshandlingarna. Synpunkter I planbeskrivningen skrivs att fler bullerreducerande åtgärder rekommenderas men att de inte hanteras inom detaljplanearbetet. Trafikverket vill klargöra att vi driver ett systematiskt arbete för att minska störningarna från buller. Utöver detta arbete har Trafikverket inga möjligheter att vidta åtgärder. Till diariet ärende nr TRV 2015/3067 avslutas. Med vänlig hälsning Anton Udd anton.udd@trafikverket.se Direkt och mobil: Trafikverket Box Skövde Besöksadress: Trädgårdsgatan 15D Telefon: Sida 1

12 Granskningsyttrande Diarienummer Sida 1(2) Samhällsbyggnadsenheten Mehdi Vaziri Arkitekt Yttrande över detaljplan för Yllestad 1:21 m.fl. Gyllensvaans möbler i Kättilstorp, Falköpings kommun, Västra Götalands län Förslagshandlingar daterade november 2014 för yttrande enligt 5 kap 22 plan- och bygglagen (PBL 2010:900) Bedömning enligt 11 kap 10 PBL Länsstyrelsen bedömer med hänsyn till ingripandegrunderna i 11 kap 10 PBL och nu kända förhållanden att planen kan accepteras och därför inte kommer att prövas av Länsstyrelsen om den antas. Motiv för bedömningen Länsstyrelsen befarar inte att riksintresse enligt miljöbalken (MB) påtagligt kommer att skadas, att mellankommunal samordning blir olämplig, att miljökvalitetsnormer enligt miljöbalken inte följs, att strandskydd enligt 7 kap. miljöbalken upphävs i strid med gällande bestämmelser eller att bebyggelse blir olämplig med hänsyn till människors hälsa eller säkerhet eller till risken för olyckor, översvämning eller erosion. Synpunkter på förslagshandlingen Stationssamhället Kättilstorp grundades i och med att järnvägen Falköping- Nässjö anlades 1862 och station byggdes senare på gården Kättilstorps ägor. Järnvägsstationens byggnadsår anges i Planbeskrivningens dokumentation till år 1909, men kan till sitt ursprung vara äldre, eller är en efterträdare till en äldre stationsbyggnad. Gyllensvaans möbler som grundades 1946 har haft stor betydelse för stationssamhällets utbyggnad och villorna utmed Mariebergsvägen hänger tidsmässigt samman med möbelfabrikens utveckling. I järnvägsstationen finns tätortens ursprung och ännu på 1950-talet var det självklart att lägga bostadshusen utmed järnvägen - vända mot järnvägen. Genom sin tidigare funktion som stationsbyggnad har Yllestad 25:1 ett kulturhistoriskt värde även om byggnaden genomgått flera ombyggnader. Villorna från och 50-talet har i allt väsentligt kvar sina tidstypiska drag. Länsstyrelsen vill därför peka på att bebyggelsen inte saknar kulturhistoriskt värde, vilket Bilaga 1 menar. Fotodokumentationen av den hotade bebyggelsen bör kompletteras med en mer utförlig bebyggelseanalys. För att sätta bebyggelsen i sitt sammanhang bör en kulturhistorisk utredning av Kättilstorps stationssamhälle i sin helhet göras. I hus och miljöer på Falbygden, Kulturhistorisk inventering Falköpings kommun 1988 saknas landsbygdens tätorter i det inventerade materi- c:\users\ \platina\lst-platina\granskn dp för yllestad 1.21 m.fl. i kättistorp falköpings kommun( )_tmp.docx Postadress: MARIESTAD Besöksadress: Hamngatan 1 Webbadress: Telefon/Fax: (vxl) (fax) E-post: samby.vastragotaland@lansstyrelsen.se

13 Granskningsyttrande Diarienummer Sida 2(2) alet. För kommande planering finns behov av kunskapsuppbyggnad kring tätorternas bebyggelseutveckling och kulturhistoriska värden. Länsstyrelsen sedan tidigare och i samband med samrådsremissen informerade kommunen om att inom planområdet finns diken och/eller rör för både Bossegårdens dikningsföretag av år 1926 och Kättilstorps kloaklednings och dikningsföretag av år Av granskningshandlingarna framgår fortfarande inte att markavvattningsföretagen är sakägare och har kontaktats. Vid eventuell flytt av diken eller rör eller rörläggning som är av betydelse för underhåll eller funktion kan markavvattningsföretagen behöva omprövas i mark- och miljödomstolen. Länsstyrelsen har fått kännedom om att biotopskyddsreglerna samt vattenreglerna i 11 kap Miljöbalken har överträtts. Om kommunen/företaget tänker hålla fast vid att dikena som redan lagts igen ska vara igenlagda, krävs biotopskyddsdispens i efterhand. Länsstyrelsen genom vattenvårdsenheten och i ett separat skrivelse har meddelat vad som krävs i efterhand när det gäller de nya dikena och dammen. Nya diken och ny dagvattendamm bör anmälas till Länsstyrelsen. För det som redan är gjort bör Gyllensvaans överväga, omprövning, nyprövning eller avveckling av markavvattningsföretagen. Länsstyrelsen har noterat att i formuleringen på plankartan med planbestämmelsen står det att det ska vara brandklassad fasad inom meter från järnvägen. Dock står det i den senast reviderade riskanalysen som är bifogad att det inom ska vara obrännbara fasader. Länsstyrelsen anser att plankartan med planbestämmelser ska revideras med avseende på detta. På två ställen (Sid 2 och 16) i planhandlingarna står att man planerar en utbyggnad åt nordost. Detta måste vara felskrivet eftersom utbyggnaden enligt handlingarna sker i riktning mot sydväst eller söder. Beredning Ärendet har handlagts av arkitekt Mehdi Vaziri och granskats av funktionschef Karin Slättberg. Vad som angivits ovan gäller som statens samlade myndighetsuppfattning vid en avvägning mellan olika framförda synpunkter. Mehdi Vaziri Karin Slättberg Kopia till: Länsstyrelsen/ Trafikverket, Anton Udd Kristina Höök Patriksson, Mats Rydgård, Elisabet Orebäck Krantz, Carin Nero Samhällsbyggnadsenheten enligt expeditionslista

14 Meddelande2.txt Till: ByggR Kopia: Soroosh Hoghooghi Rad Från: Kristina Carlsson Skickat: :45:00 Ämne: Vd: Detaljplan Yllestad 1:21 Meddelande: / Kristina >>> <ulla.svensson@vattenfall.com> :35 >>> Vattenfall Eldistribution AB har inget att erinra då vi inte har några anläggningar i området. Med vänlig hälsning Ulla Svensson Vattenfall Eldistribution AB Tillstånd & Rättigheter Trollhättan Tel Mobil ulla.svensson@vattenfall.com Sida 1

15

16 1 MILJÖSAMVERKAN ÖSTRA SKARABORG Handläggare lan Ove Johansson j anove. j ohansson@skovde. se DELEGATIONSBESLUT Datum Delegeringsnummer DB Falköpings kommun Byggnadsnämnden Falköping Diarienummer Er beteckning Remiss om utställning av detaljplan för Yllestad 1:21 m.fl. Beslut Miljönämnden östra Skaraborg har inga synpunkter på %rslaget. Bakgrund En remiss om en detaljplan Gyllensvaans möbler i Kättilstorp har kommit in fiån Byggnadsnämnden ifalköpings kommun. Byggnadsnämnden önskar svar senast den 13 februari MILJÖNÄMNDEN ÖSTRA SKARABORG ~.~,~F. ~-w-> Eva Berglund ~ Biträdande förbundschef Postadress Besöksadress Telefon E-postadress Miljösamverkan östra Skaraborg Hertig Johans torg 2 Q miljoskaraborg@skovde.se Skövde Skövde Webbplats www. m i fj o s ka ra b o rg. s e

17

18

19

20

21

Samrådet har ägt rum från tiden 2014-11-10 till och med 2014-12-02.

Samrådet har ägt rum från tiden 2014-11-10 till och med 2014-12-02. Samrådsredogörelse 1 (5) 2015-01-26 P 2014/000004 Byggnadsnämnd SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Klockaren 1 och 2, Falköpings kommun HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden har vid sammanträde 30

Läs mer

Följande yttranden har inkommit under samrådstiden.

Följande yttranden har inkommit under samrådstiden. Granskningsutlåtande 2015-04-08 P 2014/000004 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Klockaren 1 och 2, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun Granskningsutlåtande 2014-04-15 SB 2013-608 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Bestorp 12:12 (Mössebergs camping), Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2015-08-17 Dnr SBN 2014/0527 Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på biblioteket samt på Samhällbyggnad i stadshuset

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Kärna 67:1, hyresbostäder i Hermansby socken, Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1 i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING 1490K-P1205 Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING Sammanfattning Planen är upprättad som ett tillägg till gällande detaljplan för Stången 8 och har handlagts

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun Samrådsredogörelse, Dnr KS/2013:317 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2015-02-17 2015-03-18. Samrådshandlingarna ställdes ut i kommunens bibliotek och skickades per post till

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING Detaljplan för Kebal 1:33, Strömstads Kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2009-01-29 6 att genomföra en utställning gällande rubricerat ärende.

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr.

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. 2015-017 2(12) 3(12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning

Läs mer

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm Kommunledningskontoret Planbeskrivning Helena Johansson Sidan 1 av 10 Planarkitekt 08-579 216 57 Planbeskrivning Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Utställningsutlåtande Detaljplan för Hemmeslöv 8:2 m.fl. i Båstad, Båstads kommun Detta detaljplaneförslag har varit utställt under tiden 2011-10-25 till 2011-11-28 för att ge sakägare, boende, myndigheter

Läs mer

Dnr P Ankom

Dnr P Ankom Dnr P 2015-000002 Ankom 2016-04-18 Namnlös >>> "Ingemar.R.Gustavsson@skovde.se" 2016-05-19 11.26 >>> Avfallshantering Östra Skaraborg, AÖS lämnar följande yttrande Geten

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015.

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(5) Datum Vår beteckning 2015-12-08 KS 2015/58 nr. 40 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Tillägg

Läs mer

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13 GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR HALLTORP 1:10 TRÄKLUBBAN Upprättad 2015-10-14 Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Datum 2017-10-13 Dnr SBN 2015/166 Detaljplan för Orion 1, Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på i stadshuset under perioden 13 september och 4 oktober 2017. Kungörelse

Läs mer

ÖSTRANDS MASSAFABRIK GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ÖSTRANDS MASSAFABRIK GRANSKNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling 2015-09-30 Sid 1 DETALJPLAN ÖSTRANDS MASSAFABRIK Östrand 3:4 m.fl, Västernorrlands län GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING 2015-09-30 GRANSKNINGENS GENOMFÖRANDE Berörda Detaljplanens

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun.

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. Granskningsutlåtande 2017-10-31 KS 2017/00504 214 Kommunstyrelsen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Gamla Stan 2:26 (Kvarteret Megaliten m.fl), Falköpings kommun. HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret oktober 2009 Karin Norlander SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade juni

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

Detaljplan för Svetsaren

Detaljplan för Svetsaren Detaljplan för Svetsaren SAMRÅDSREDOGÖRELSE Januari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget har under 17 september till 29 oktober 2014 funnits tillgängligt på Biblioteket i Malung, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Algutstorp del av Hägrunga 5:2. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Algutstorp del av Hägrunga 5:2. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning 1(5) Diarienr: 2012-000050 Miljöreda: 12/0193d Upprättad: 2014-01-15 Antagen av KF: 2014-01-29 16 Laga kraft: 2014-02-25 Granskningsutlåtande Detaljplan för Algutstorp del av Hägrunga 5:2 Vårgårda tätort,

Läs mer

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut 1 (2) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-12-21 Dnr Sbn 2012-262 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Saga Wingård Samhällsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut FÖRSLAG

Läs mer

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun 1(5) Samhällsbyggnad Tomas Lennartsson, 0573-14076 tomas.lennartsson@arjang.se 2013-03-19 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun Planens syfte är att möjliggöra bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg

Detaljplan för bostäder med särskild service vid Blackevägen inom stadsdelen Tolered i Göteborg Aktbeteckning: 2-5233 Granskningsutlåtande Datum: 2014-03-20 Diarienummer: 0371/12 Petter Frid Telefon: 031-368 15 70 E-post: petter.frid@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder med särskild service vid

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING 1 (5)

GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Del av Avesta 5:1 Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2013-01-21, reviderad 2013-04-22. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2013-04-22

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande 2015-05-25

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande 2015-05-25 GRANSKNINGSHANDLING Normalt planförfarande 2015-05-25 Detaljplan för verksamheter inom del av Svenstorp 1:15 Ale kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDETS HANDLÄGGNING Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Granskningsutlåtande 2015-12-14

Granskningsutlåtande 2015-12-14 Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-61 63 67 Dnr 2015.224 211 Ändring av detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3 Granskningsutlåtande 2015-12-14 Samrådsskede Samråd har skett med länsstyrelsen

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN 1(8) DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN UTLÅTANDE mars 2014 I bifogad sammanställning redovisas samtliga synpunkter på planförslaget. Beträffande samrådsskedet upprepas de synpunkter och ställningstaganden

Läs mer

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning 1(6) Diarienr: 2012-000289 Miljöreda: 12/1149c Upprättad: 2013-08-21 Antagen av KF: 2013-09-04 Laga kraft: 2013-09-30 Särskilt utlåtande Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan Vårgårda tätort, Västra

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Falevi 5:1, Falköping stad, Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Falevi 5:1, Falköping stad, Falköpings kommun Datum 2014-10-22 Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Falevi 5:1, Falköping stad, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23:

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23: Detaljplan för Spinnaren 1 m fl Strömstads kommun Dnr MBN/2013-0025 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2014-01-23 9 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

Ändring av detaljplan genom tillägg i Tallboda, Dpl nr 831, för område TALLBODA A, Linköpings kommun (del av PARADISET 6)

Ändring av detaljplan genom tillägg i Tallboda, Dpl nr 831, för område TALLBODA A, Linköpings kommun (del av PARADISET 6) 1 (5) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-09-19 Dnr. Sbn 2011-851 Teknik och samhällsbyggnadskontoret Katarina Löfquist, tel 013-206263 katarina.lofkvist-eriksson@linkoping.se SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-04-23 Dnr. 2017-182 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av granskningsutlåtandet...

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

del av Östra Karup 23:1 m fl

del av Östra Karup 23:1 m fl Detaljplan för del av Östra Karup 23:1 m fl i Östra Karup, Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2014 06 11 till 2014 07 23 för

Läs mer

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE Samrådshandlingar 1 (6) 2015-06-23 Dnr PLAN.2015.4 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten ÅKAREN 1 i detaljplan för kv. PANTEN, STALLET, TULLEN m. fl. i stadsdelen Östertull,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun Datum 2015-08-03 Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Kopparslagaren 14, Falköping stad, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Aktuellt planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Detaljplan för Prästgårdsgärde, Falköping stad, Falköpings kommun

GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Detaljplan för Prästgårdsgärde, Falköping stad, Falköpings kommun Datum 2014-09-23 Byggnadsnämnden GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 Detaljplan för Prästgårdsgärde, Falköping stad, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan-

Läs mer

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län Bilaga 1 TIDAHOLMS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Dnr:2014/133 Röd linje visar programområdet Samrådshandling Behovsbedömning PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande del av fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m.fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län NORMALT PLANFÖRFARANDE Samrådshandling

Läs mer

Detaljplan för Dagvatten Norra Botkyrka. Del av Fittja III.

Detaljplan för Dagvatten Norra Botkyrka. Del av Fittja III. 1 [9] Stadsbyggnadsenheten 2014-02-19 Referens Lotta Kvist Samrådsredogörelse Detaljplan för Dagvatten Norra Botkyrka. Del av Fittja III. Beskrivning av samrådsförfarandet Samhällsbyggnadsnämnden uppdrog

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING 2015-06-11 Dnr: 2012:98 Detaljplan för del av DRÄTTINGE 1:9 m.fl. i KAXHOLMEN Jönköpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS. Granskning detaljplan Ett planförslag,

Läs mer

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Akt nr 1486-P157 Upphävande av detaljplan för Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Antagen av MBN: 2015-11-19 Laga kraft: 2015-12-23 Dnr MBN/2015-0572

Läs mer

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen

Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Planbeskrivningen Uppdragsbeslut 2012-12-11 Samrådsbeslut 2012-12-11 Detaljplan för del av Oskarshamn 3:3 m.fl. fastigheter Gyllings väg Centralorten, Oskarshamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad januari 2014 av samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2019-02-19 Dnr SBN 2018/488 Ändring av detaljplan för del av Sannorna 5:1, Framnäs camping, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samrådet och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323)

Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323) Plan- och byggnadsnämnden Datum: 2016-02-10 D.nr: BYGGd-2015-150.214 Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323) Plan- och

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: 10-1216 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅNARP 43:1, M FL ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts

Läs mer

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län 1(7) Datum Diarienr: 2011-000299 Miljöreda: 11/0556d Sabina Talavanic, arkitekt Upprättad: 2013-02-13 Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLÄGGNING Planförslaget,

Läs mer

Rastplats Skuleberget vid E4

Rastplats Skuleberget vid E4 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rastplats Skuleberget vid E4 Kramfors kommun, Västernorrlands län Vägplan, 2015-09-15 Projektnummer: 142420 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Box 186,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka

Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka Planbeskrivning Detaljplan för del av Kungsbacka 3:1, fl ytt av Göteborgsvägen Kungsbacka Antagandehandling enkelt planförfarande Upprättad i februari 2012, reviderad i juni 2012 av FÖRVALTNINGEN FÖR PLAN

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. DETALJPLAN FÖR FÖRSKOLA KULLEGÅRDEN, Ugglum 2:204 m.fl.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. DETALJPLAN FÖR FÖRSKOLA KULLEGÅRDEN, Ugglum 2:204 m.fl. Sida 1 av 13 Handläggare: Carin Gustrin 031-792 12 34 GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer KS/2013:142 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR FÖRSKOLA KULLEGÅRDEN, Ugglum 2:204 m.fl. SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd

Läs mer

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun

Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun SAMRÅDSHANDLING 2015-10-09 Detaljplan för Ås-Hov 1:13 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Samrådshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Område vid Mobergs väg, etapp 1 Källby tätort, Götene kommun DETALJPLAN. Antagandehandling. s:5

Område vid Mobergs väg, etapp 1 Källby tätort, Götene kommun DETALJPLAN. Antagandehandling. s:5 2:13 2 Antagandehandling HANDLINGAR! lanbeskrivning! Genomförandebeskrivning! Samrådsredogörelse! Utlåtande! lankarta med bestämmelser Bilaga " Fastighetsförteckning Underlagsmaterial y 1:41 1:30 1:17

Läs mer

Samrådsredogörelse Utställningshandling

Samrådsredogörelse Utställningshandling Samrådsredogörelse Utställningshandling 2010-02-09 BMR/2008:339 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för del av Skiringe 1:11 m fl (Talja norra industriområde) i Flen, Flens kommun, Södermanlands

Läs mer

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER

SAMRÅD MED LÄNSSTYRELSEN OCH ANDRA STATLIGA MYNDIGHETER Granskningshandling Februari 2016 Sektorn för samhällsbyggnad Detaljplan för Mölnlycke 1:55 m fl ALHAGEN i Mölnlycke Granskningsutlåtande Under tiden 24 november 19 december 2014 har detaljplanen varit

Läs mer

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Program Redogörelse för programsamråd Plankarta, skala

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD BYGGNADSNÄMNDEN LAGA KRAFTBEVIS Datum Dnr 2011-10-17 2011-BN0287 Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD Såvitt här fört diarium, har detta beslut inte

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-05-11 P 2016 10 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Urd 1 Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN TALLEN 8, VILLA SÅ KUL, NYBROOMRÅDET, ÄNGELHOLMS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen

Läs mer

Antagandehandling 2015-12-01 Dnr: 2014:135. Granskningsutlåtande. Detaljplan för Vingården 2,3 och del av Rosenlund 3:1. Liljeholmen Jönköpings kommun

Antagandehandling 2015-12-01 Dnr: 2014:135. Granskningsutlåtande. Detaljplan för Vingården 2,3 och del av Rosenlund 3:1. Liljeholmen Jönköpings kommun Antagandehandling 2015-12-01 Dnr: 2014:135 Granskningsutlåtande Detaljplan för Vingården 2,3 och del av Rosenlund 3:1 Liljeholmen Jönköpings kommun 1 Samråd Ett planförslag har upprättats över fastigheten

Läs mer

Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 1(10)

Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 1(10) 1(10) Datum: Diarienummer: 2015-01-23 2014/244 Ny detaljplan för Lönnen 15, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2014-01-23 Antagits av KF: Vunnit laga kraft: 2(10)

Läs mer

Följande yttranden har inkommit: Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil.

Följande yttranden har inkommit: Yttrandena sammanfattas och kommenteras med kursiv stil. Rubricerat planförslag har enligt 5 kap 18 Plan- och bygglagen (PBL) varit utställt för offentlig granskning på Falköpings bibliotek och på Falköpings kommuns webbplats under tiden 2018-01-08 till och

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

PLANERINGSAVDELNINGEN Eksjö Kommun. Detaljplan för Krabban 6, Eksjö Stad. Planbeskrivning. Dnr 2008-0147-303

PLANERINGSAVDELNINGEN Eksjö Kommun. Detaljplan för Krabban 6, Eksjö Stad. Planbeskrivning. Dnr 2008-0147-303 PLANERINGSAVDELNINGEN Eksjö Kommun Detaljplan för Krabban 6, Eksjö Stad Planbeskrivning Eksjö 15 oktober 2008 Utställningshandling Dnr 2008-0147-303 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLANBESKRIVNING...3 BESLUT...

Läs mer

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE. Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 1/5 UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling DETALJPLAN FÖR BOSTAD PÅ KNIPPLA 1:47, KNIPPLA, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2012-10-24 Diarienummer 0063/10 Sida 2/5 INLEDNING

Läs mer

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser.

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser. Antagandehandling 2010-12-06 Dnr 2009/2094 Detaljplan för del av Gyljeryd 1:3 (Kärleksudden) Mullsjö Mullsjö kommun Godkännande: 2010-10-26, 77, BN Antagande: 2010-12-21, 152, KF Laga kraft: 2011-07-21

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse LAGA KRAFT 2014-09-20 Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) 2014-06-02 DNR: PBN/2013:112 Samrådsredogörelse Tillhörande detaljplan för: Sparbanken 5 Sparbanken, Strängnäs Kommun Plan- och byggnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande

Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande Utlåtande Antagandehandling 2010-09-17 1(5) Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande Länsstyrelsen i Skåne län konstaterar att förslaget inte strider mot de intressen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1 ³ ³ Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningen, samt kommunens ställningstagande

Läs mer

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Särskilt utlåtande Datum 2013-05-23 Dnr SHB12/134 Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Granskning Förslag till

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m. fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö.

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. datum 2013-03-22 diarienummer 2011-01214 Dp 5241 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2011-03-07 Dnr: 2011-0095-211 1(7) ANTAGANDEHANDLING ÄNDRING AV DETALJPLAN för del av RÄVEMÅLA 1:54 m fl, INDUSTRIOMRÅDE RÄVEMÅLA, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING Detaljplanen handläggs

Läs mer

Olägenhetsanmälan gällande vägtrafikbuller och vibrationer från Skogaholmsvägen, Älvåker

Olägenhetsanmälan gällande vägtrafikbuller och vibrationer från Skogaholmsvägen, Älvåker Dnr MN-2011-2739 Dpl 532 sid 1 (6) MILJÖFÖRVALTNINGEN Miljöförvaltningen Tjänsteskrivelse 2012-04-24 Mats Bergström, 054-540 4670 mats.bergstrom@karlstad.se Miljönämnden Olägenhetsanmälan gällande vägtrafikbuller

Läs mer

datum 2015-11-04 Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i skrivelse 2015-09-23 följande:

datum 2015-11-04 Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i skrivelse 2015-09-23 följande: V 150101 datum 2015-11-04 diarienummer 2014-48 ÄDp 5122 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan för del av fastigheten LANDSKONTORISTEN 1 i Rosengård i Malmö Planförslaget har varit

Läs mer

Detaljplan Hammarby Smedby 1:461 i Johanneslund

Detaljplan Hammarby Smedby 1:461 i Johanneslund Samrådsredogörelse Kontoret för samhällsbyggnad 2013-09-25 Anna Silver 08-590 000 00 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2013:136 Anna.silver@upplandsvasby.se Detaljplan Hammarby Smedby 1:461 i Johanneslund Bakgrund

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande FINSPÅNG Utställningsutlåtande Översiktsplan 2011 Antagen av kommunfullmäktige 2011-11-23 Utställningsutlåtande Översiktsplan 2011 Finspångs Kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-85 033

Läs mer

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 Granskningshandling Planbeskrivning Detaljplan för Palsternackan 2 m.fl. inom stadsdelen Huvudsta,

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

Spånstad 4:19 och 2:14

Spånstad 4:19 och 2:14 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för del av Spånstad 4:19 och 2:14 ÅLED, HALMSTADS KOMMUN plan 1056 K Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-04-16 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR

Läs mer

Utställt förslag till Översiktsplan för Olofströms kommun - Nära till allt!, aktualitetsprövad 2011-05-03, Blekinge län

Utställt förslag till Översiktsplan för Olofströms kommun - Nära till allt!, aktualitetsprövad 2011-05-03, Blekinge län GRANSKNINGSYTTRANDE 2011-10-20 1 (5) Yvonne Egnér Telefon 0455-871 29 yvonne.egner@lansstyrelsen.se Olofströms kommun Box 302 293 24 Olofström Utställt förslag till Översiktsplan för Olofströms kommun

Läs mer

Väg E20 delen förbi Hova

Väg E20 delen förbi Hova VÄGPLAN Väg E20 delen förbi Hova Gullspångs kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse 2014-05-23 Projektnummer: V85631195 Dokumenttitel: Samrådsredogörelse - Vägplan för E20 förbi Hova Skapat av:

Läs mer

Tjänsteutlåtande. Datum 2015-06-12

Tjänsteutlåtande. Datum 2015-06-12 Tjänsteutlåtande Datum 2015-06-12 Sida 1 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Stadsarkitekt Tomas Johnsson 0280-181 69 Dnr: KS/2016:34 Detaljplan för Olarsgården annex Byggnadsnämndens beslut: det i januari

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD Upprättad den 24-09-2013 NORMALT PLANFÖRFARANDE Antagen av kommunfullmäktige. Laga kraft.. Genomförandetid t o m Dnr 1404/2010 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer