Datum Plats Tid Tisdag Furugårdens matsal 18:30 20:30

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Plats Tid Tisdag Furugårdens matsal 18:30 20:30"

Transkript

1 «Kundnamn» «KundCO» «Kundadress» «Kundpostnr» «Kundpostort» «Kundland» Avser: «Levadress» Fast.bet: «Fastighet» Det här utskicket går ut till alla fastigheter i området vilket kan innebära att du får detta även om fastigheten är obebyggd. Vi bygger fiber till dig i år! Du får detta brev för att din fastighet är med i ett område där Ljusnet planerar att bygga fiber under Många har redan beställt fiber och nu kan vi erbjuda dig att beställa. Vi bjuder in till ett möte där vi berättar mer om hur det går till att få fiber. Ingen föranmälan utan det är bara att komma. Vi bjuder på fika. Välkommen! Datum Plats Tid Tisdag Furugårdens matsal 18:30 20:30 Preliminär tidplan för Los Moment Vecka/datum Ansvarig Uppmärkning av överlämningspunkt vid fastighetsgräns Vecka 18 Ljusnet Gräva slang på egen mark och borra in slang genom vägg Kund Grävning i området klart Vecka 40 Ljusnet Blåsning av fiber till kund Vecka Ljusnet Skarvning av fiber i området Vecka Ljusnet Montering mediabox inne hos kund - om tjänst beställd (fiberleverans klar) Vecka Ljusnet Beställ nu Bifogat är blanketten för beställning av fiberanslutning och tjänster. Om du beställer fiberanslutning är det valfritt att även beställa bredband och/eller TV. Viktig information om ADSL För att finansiera fiberutbyggnaden behöver Ljusnet minska underhållskostnaderna för den gamla tekniken ADSL. Vi kommer därför att avveckla ADSL i våra telestationer under 2019 (avveckling i centrala Ljusdal sker 2020). Detta innebär att du som har ADSL från Ljusnet behöver gå över till en annan lösning för bredband. Även om du är bunden i ett befintligt avtal hos en annan leverantör och skulle vilja ha ditt bredband senare vill vi gärna att du beställer redan nu, så att vi kan förbereda leverans i samband med att vi färdigställer fiberanslutningen. Kryssa då för senare abonnemangsstart. Kontakta gärna vår kundservice på om det är något du undrar över. Vi behöver få in din beställning senast Med vänliga hälsningar Ljusnet

2 Det är nu det gäller Vårt uppdrag är att bygga fibernät till invånare och företag i Ljusdals kommun. Det tar vi på största allvar då vi är övertygade om att detta stärker både vår kommun och dess invånare samt möjliggör att hela Sverige kan leva. För oss är det därför viktigt att även du är med från början. Fiber är en investering som framtidssäkrar ditt hus och det handlar om bredband, TV och telefoni. Det är inte ovanligt att våra fiberkunder minskar sina kostnader för bredband och TV betydligt. Dessutom är de flesta överens om att värdet på fastigheten ökar. Det kostar kr att ansluta ditt hus till vårt fibernät, vilket i jämförelse med riket i övrigt är att betrakta som prisvärt. Men gör du din beställning före blir priset kr. För att ytterligare göra vår anslutning mer attraktiv erbjuder vi avbetalning där man betalar 210 kr per månad i 48 månader, utan ränta och avgifter. Vi hoppas att du fyller i beställningen och postar den redan idag. Varför fiber nu? 1 Fiberinvesteringen betalar sig själv Med en fiberanslutning kan du sänka dina kostnader för bredband, TV-abonnemang och telefoni, samtidigt som värdet på din fastighet ökar. 2 Fiber klarar högre mediekonsumtion Utbudet av TV, film, musik och onlinespel ökar hela tiden. Då är fiber överlägset, speciellt när flera i familjen vill använda tjänsterna samtidigt. 3 Fiber är framtidssäkert Fiberteknik har funnits länge och kommer att finnas även i framtiden. Med fiberanslutning är din fastighet redo för nuvarande och kommande tjänster. 4 Fiber klarar framtidens behov Även om du klarar dig med det du har just nu, kommer nya tjänster via fibernätet att vara intressanta eller nödvändiga på sikt. Förutom bredband, TV och telefoni kommer tjänster för hemlarm, videoövervakning, vård och omsorg. 5 Fiber ger dig egen kapacitet utan surfpott Med fiber får du hela kapaciteten själv. Du behöver inte dela med andra och slipper begränsande surfpotter som de mobila alternativen har. Med fiber betalar du för hastigheten och har obegränsat med surf. 6 Fiber ökar värdet på din fastighet Fastighetsmäklare vittnar i många fall om att värdet på ett hus går upp med mer än vad insats och avgifter är tillsammans då man installerat fiber och omvänt så minskar värdet på ett hus som inte har en anslutning om det finns möjlighet till det i närområdet. 7 Fiber medför stort skifte i infrastrukturen Det gamla telenätet håller successivt på att byggas bort och det bästa alternativet att ersätta det med är en fiberanslutning som är okänslig för åska och är överlägsen när det gäller tillgänglighet och kapacitet. 8 Fiber är en naturlig teknikutveckling Kommunikation via fiberkabel är ett naturligt steg, precis som elektriciteten, glödlampan, radion, telefonen, TV:n, mobiltelefonen, datorn och modemet en gång var. 9 Fiber stärker landsbygden Fiber är viktigt för att landsbygden ska överleva. Den möjliggör tillväxt och gör så att kommande generationer vill och kan bo kvar.

3 Nuvarande tjänster 2019 Bredband (Internet) Vi har sex olika hastigheter att välja mellan. Fiber har ingen begränsad surfpott som de mobila alternativen har. Du kan alltså surfa hur mycket du vill. Bredbandshastighet anges med två siffror. Den första anger hur snabbt du kan surfa på Internet (hämta hem data) och den andra siffran anger hur snabbt du kan skicka data till Internet. Här följer våra hastigheter och priser för dig som bor i ett enfamiljshus: 10/10 Mbit/s kr/mån 100/10 Mbit/s kr/mån 100/100 Mbit/s kr/mån 250/100 Mbit/s kr/mån 500/100 Mbit/s kr/mån 1000/100 Mbit/s kr/mån Digital-TV Ljusnet levererar ett brett digitalt baspaket där de flesta kanalerna är HD-kanaler. Du behöver inte använda antenn eller parabol och det påverkar inte din bredbandsanslutning. Digital Bas kostar 169 kr per månad med en startavgift på 295 kr. Om du binder ditt abonnemang i 12 månader ingår också en CA-modul eller en separat digitalbox. Dessutom ingår det 17 st analoga kanaler som inte kräver digitalbox. Massor av kanaler Utöver det som ingår i Digital Bas finns det ett stort antal kanaler och paket som kan köpas som tillägg från Svenska Cantab. Detta inkluderar bland annat alla programpaket från Viasat och C More, så du kan välja och vraka bland de bästa filmerna, toppmatcher i fotboll och hockey, musikevenemang, dokumentärer och barnprogram. Läs mer om detta på Om du vill ha Digital Bas eller andra kanaler på fler än en TV-apparat kan du också beställa extrakort från P.O. Radio TV i Ljusdal eller från Svenska Cantab.

4 Så här går det till 1. Beställning Beställ i tid (datum anges på första sidan). 2. Informationsmöte Här informerar vi om hur en fiberanslutning går till och redovisar preliminär tidplan. 3. Beställningsbekräftelse Skickas till dig per post och innehåller detaljerad information om hur varje steg går till, borrmall samt materialrekvisitionsblankett. 4. Begäran om utsättning Innan du själv gräver på din egen mark måste du begära utsättning av nergrävda kablar. Detta görs genom att gå in på ledningskollen.se. Tänk på att det tar minst en vecka att få utsättning så var ute i god tid. 5. Grävning på egen mark Du ansvarar själv för att ordna grävning från angiven plats vid fastighetsgräns fram till ditt hus. Det finns företag som kan erbjuda hjälp, se vår hemsida. 6. Anslutning genom yttervägg Optoslangen, som du får av Ljusnet, borrar du in genom väggen där du vill ha din anslutning. Om anslutningen sker över mark skall slangen fästas med kabelskydd, som du får av Ljusnet. 7. Leverans från Ljusnet Ljusnet kommer överens med dig om en tidpunkt då vi kommer och drar in fiber och monterar fiberuttaget. Om du beställt tjänster bokar vi även in ett tillfälle för montering av mediabox. Efter vårt leveransprov är du ansluten. 8. Fastighetsnät Vid mediaboxen ansvarar du själv för att det finns ett eluttag samt eventuellt dra datakabel fram till din dator. Vanligt idag är att man köper en router som kan fördela din datatrafik trådlöst till flera enheter. Om du avser att beställa TV från Ljusnet drar du antennkabel fram till ett fast TV-uttag eller till ditt befintliga spridningsnät för TV. En förutsättning för att kunna bygga fiber är att vi får tillåtelse att gräva ner våra fiberkablar. Om du har fått ett schakttillstånd eller markupplåtelseavtal från oss ber vi dig vänligen att skyndsamt återsända dessa påskrivna.

5 Vanliga frågor och svar Vad händer om jag idag har ett bredbandsabonnemang från Ljusnet? Om du beställer en fiberanslutning är det viktigt att du även beställer bredband så att vi vet vilken hastighet du vill ha. Anledningen är att vi byter ut ditt nuvarande bredband mot fiber. Jag vill bara ha TV, måste jag ha ett bredbandsabonnemang då? Nej, du behöver inget bredbandsabonnemang för att kunna beställa TV via fiber. Kan jag få samma kanaler som jag har via parabol genom fibern? Ja, med största sannolikhet. Ljusnet har ett TV-utbud i fibernätet som är mycket konkurrenskraftigt jämfört med andra alternativ på marknaden. Du kan köpa till en mängd olika tilläggspaket via vår underleverantör Svenska Cantab. Om jag behöver hjälp med grävning? På vår hemsida finns en lista på företag som hjälper till. Listan är uppdelad så att du enkelt ser vilka som gräver, vilka som installerar och vilka som är bra på att hjälpa till med datorer. Ska jag säga upp mitt befintliga bredbandsabonnemang redan nu? Nej. Säg inte upp något abonnemang i detta läge utan vänta tills fibern är installerad och klar. Du kommer inte att behöva betala för dubbla abonnemang. Vilken hastighet ska jag välja? Det beror på hur ditt hushåll använder Internet. Med 10/10 Mbit kan man använda de flesta funktioner som finns på Internet. Är man däremot fler i hushållet som samtidigt använder Internet, behöver man troligen en högre hastiget, t ex 100/10 Mbit. Hastigheten kan du ändra och det görs på vår hemsida eller genom att kontakta vår kundservice. Vad händer med Ljusnets ADSL-tjänst? I de områden där vi byggt och erbjudit fiber till samtliga ADSL-kunder tillhörande en telestation, kommer ADSL-tjänsten att avvecklas. Vad händer med Telias fasta telefonnät? Telefonnätet kommer att avvecklas och anledningen är att tekniken med telefontrådar av koppar har nått sin gräns. Under 2019 kommer Telia att avveckla 22 stationer i Ljusdals kommun. Varifrån kommer jag att behöva gräva? Ljusnet markerar ut en anslutningspunkt vid din fastighetsgräns. Vi sätter upp en skylt enligt tidplanen. På informationsmötena kommer vi att ha kartor med där man kan se planerade anslutningspunkter.

Vi bygger fiber till dig i år!

Vi bygger fiber till dig i år! «Villa_anm_Namn1» «Villa_anm_Adress1» «Postnummer» «Postadress» Avser: «Levadress» Fast.bet: «Fastighet_Ny» Det här utskicket går ut till alla fastigheter i området vilket kan innebära att du får detta

Läs mer

Vi bygger fiber till dig i år!

Vi bygger fiber till dig i år! «Namn» «Faktadress» «Faktadress2» «Postnr» «Ort» Avser: «Leveransadress» Det här utskicket går ut till alla fastigheter i området vilket kan innebära att du får detta även om fastigheten är obebyggd. Vi

Läs mer

Vill du beställa fiber till stugan i Säljesta?

Vill du beställa fiber till stugan i Säljesta? «Fastägare» «Adress» «Postnr» «Postort» Avser adress: «Levadress» Fastighet: «Fastighet» Det här utskicket går ut till alla fastigheter i området vilket kan innebära att du får detta även om fastigheten

Läs mer

Vi bygger fiber till dig i sommar!

Vi bygger fiber till dig i sommar! Vi bygger fiber till dig i sommar! Vi kan med glädje meddela att vi under 2016 kommer bygga fiber där du har din fastighet och erbjuder dig att beställa. Ljusnet bjuder in till ett uppstartsmöte där vi

Läs mer

Här kommer information om hur du kommer igång med den installerade utrustningen.

Här kommer information om hur du kommer igång med den installerade utrustningen. Bredband via fiber Här kommer information om hur du kommer igång med den installerade utrustningen. Fastighetsnät Ljusnet levererar bredband och TV hem till dig med hjälp av en mediabox. Därifrån ansvarar

Läs mer

Välkommen till Stadsholmens fibernät

Välkommen till Stadsholmens fibernät Visste du att... Fiber är idag den överlägset bästa och mest framtidssäkra tekniken för fasta bredbandsuppkopplingar. I fibern sänds data med optisk ljus, dvs med ljusets hastighet. Det gör att man kan

Läs mer

Nu finns chans till fiber i Påarp!

Nu finns chans till fiber i Påarp! 2014-10-29 «Förnamn» «Efternamn» «Postadress» «Postnr» «Ort» Avser fastighet: Båstad, «Fastighets_bet». Nu finns chans till fiber i Påarp! Är du intresserad av att få driftsäkert och snabbt internet, TV

Läs mer

Bergslagens digitala agenda!

Bergslagens digitala agenda! FIBERNÄT I BULLERBYN M A N B Y G G E R U T M Ö J L I G H E T E N T I L L A T T F Å T I L L G Å N G T I L L B R E D B A N D / F I B E R P Å L A N D S B Y G D E N I L I N D E S B E R G S K O M M U N, S K

Läs mer

Bredbandsnät villa. Installationsguide

Bredbandsnät villa. Installationsguide Bredbandsnät villa Installationsguide Digitala tjänster nära dig. Vad roligt att just du har bestämt dig för att fiberansluta din villa till Ronnebyporten. I ett öppet bredbandsnät hittar du många fördelar.

Läs mer

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad FIBERNÄT FRÅN SVENSKA STADSNÄT PERSPEKTIV Svenska Stadsnät Perspektiv erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert

Läs mer

Klart du ska välja fiber!

Klart du ska välja fiber! Klart du ska välja fiber! Vi får ofta frågor om varför det är så bra med bredband via fiber. Här berättar vi mer om hur det fungerar och vilka fördelar fiber har både ekonomiskt och tekniskt. Förhoppningsvis

Läs mer

Varför bredband på landsbygden?

Varför bredband på landsbygden? BREDBAND I RAMSBERG M A N B Y G G E R U T M Ö J L I G H E T E N T I L L A T T F Å T I L L G Å N G T I L L B R E D B A N D / F I B E R P Å L A N D S B Y G D E N I L I N D E S B E R G S K O M M U N, S K

Läs mer

Nu bygger vi bredband i Hökhult

Nu bygger vi bredband i Hökhult Nu bygger vi bredband i Hökhult UppCom erbjuder dig att ansluta dig till bredband via optofiber. Byggstart kommer att ske under hösten. Förväntad tid för arbetet är ca 8 veckor. Ett nät flera tjänster

Läs mer

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär.

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär. Fiber är en bredbandslösning som erbjuder bäst prestanda idag och i framtiden. Fiber är driftsäkert, okänsligt för elektroniska störningar såsom åska och har näst intill obegränsad kapacitet. Här kan du

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr 1. Intresseanmälan Villaägaren anmäler intresse via formulär på bredbandnu.se 2. Område & prisbild Villaägaren

Läs mer

Är förändring nödvändigt?

Är förändring nödvändigt? Är förändring nödvändigt? Comhem levererar idag ett antal analoga tv kanaler till varje hushåll i föreningen. Alla som inte får en privat faktura av comhem idag har enbart det analoga utbudet. Det betalas

Läs mer

Kilvision. Marknadsportalen

Kilvision. Marknadsportalen Kilvision Marknadsportalen Vem är jag? Roy Ottoson Account Manager Villa & Byalagsfiber 070-180 05 07 roy.ottoson@quadracom.se Titta redan idag in på www.qmarket.se Moderbolag Kommunikationsoperatör Nätägare

Läs mer

Bredband via fiber. En stabil och framtidssäker uppkoppling

Bredband via fiber. En stabil och framtidssäker uppkoppling Bredband via fiber En stabil och framtidssäker uppkoppling En del av GavleNet är Gävles och Ockelbos egna fibernät och har funnits sedan 1998. Nätet ägs av Gävle Energi och är byggt för att ge boende i

Läs mer

Bredband via fiber. En stabil och framtidssäker uppkoppling

Bredband via fiber. En stabil och framtidssäker uppkoppling Bredband via fiber En stabil och framtidssäker uppkoppling Innehåll Varför ska du ha fiber? 4 Hur går det till? 7 Så här gräver du på tomten 8 En del av GavleNet är Gävles och Ockelbos egna fibernät och

Läs mer

Mer fiber till Svenstorp!

Mer fiber till Svenstorp! 2015-04-21 «FÖRNAMN_FASTÄGARE» «EFTERNAMN_FASTÄGARE» «LAGFAREN_ÄGARE_ADR» «POSTNR» «POSTORT» Mer fiber till Svenstorp! För det första vill jag passa på att tacka för att jag fick träffa er i Församlingshemmet

Läs mer

Varaslättens Bredband Ekonomisk Förening

Varaslättens Bredband Ekonomisk Förening Varaslättens Bredband Ekonomisk Förening Några stolpar FIBER ÄR FRAMTIDEN Idag finns det inga hastighetsbegränsningar BILLIGARE TJÄNSTER TV/Bredband/Telefon blir billigare ATTRAKTIVARE FASTIGHET Fastighetens

Läs mer

Välkommen Till STORMÖTE. Angående Vatten och Avlopp i Nunnestad Estenberga samt bildandestämma Amnehärad fiber ek. förening

Välkommen Till STORMÖTE. Angående Vatten och Avlopp i Nunnestad Estenberga samt bildandestämma Amnehärad fiber ek. förening Välkommen Till STORMÖTE Angående Vatten och Avlopp i Nunnestad Estenberga samt bildandestämma Amnehärad fiber ek. förening Var och När? Församlingshemmet i Amnehärad Måndag 18 februari 2013 kl. 18.30 Vi

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Framtidens fibernät. Sandnet En del av Sandviken Energi 1

VÄLKOMMEN TILL. Framtidens fibernät. Sandnet En del av Sandviken Energi 1 VÄLKOMMEN TILL Framtidens fibernät Sandnet En del av Sandviken Energi 1 SANDNET EN DEL AV SANDVIKEN ENERGI Sandnet är Sandvikens eget fiberoptiska stadsnät som Sandviken Energi drivit sedan 1996. Nätet

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig supersnabbt Internet för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Tänk dig att alltid surfa utan väntetider. Att allt du gör

Läs mer

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen

Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit. Samfälligheten Seraljen Välkomna till möte om Bredband 500-1000 Mbit Samfälligheten Seraljen Projektgruppen Från Seraljen Imran Bukhari (191) Babis Karassavas (115) Leif Warbrandt (101) Från Ownit Kjell Lindqvist (Telenor Sverige)

Läs mer

Bredbandsnät villa. Installationsguide

Bredbandsnät villa. Installationsguide Bredbandsnät villa Installationsguide Digitala tjänster nära dig. Vad roligt att just du har bestämt dig för att fiberansluta din villa till Ronnebyporten. I ett öppet bredbandsnät hittar du många fördelar.

Läs mer

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät.

Åtta goda skäl. att välja Stadsnät. Åtta goda skäl att välja Stadsnät. Snabbt & prisvärt Mycket mer än bara bredband. Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Västerås och Hallstahammar. Via en och samma anslutning kan du välja

Läs mer

Välkomna. Fibernät i Hackvad

Välkomna. Fibernät i Hackvad Välkomna till informationen Fibernät i Hackvad Vi berättar om det pågående projektet för att kunna erbjuda alla fastigheter i Hackvad med omnejd med fibernät och om villkoren för anslutning. Fibernät behövs

Läs mer

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ I DAG SÅ KAN DU KOPPLA AV I MORGON Att vara uppkopplad innebär i dag så mycket mer än att slå på datorn och öppna en webbläsare. På tjugo år har internet utvecklats från

Läs mer

Snabbt. Snabbare. Falu Stadsnät. fev.se/stadsnät

Snabbt. Snabbare. Falu Stadsnät. fev.se/stadsnät Snabbt. Snabbare. Falu Stadsnät. fev.se/stadsnät AND Vad får du? En anslutning till Falu Stadsnät ger dig pålitlig kommunikation med hög kvalitet. Det är en säker investering som gör din bostad mer attraktiv

Läs mer

Föreningsstämma. 28 juni 2015. Välkomna!

Föreningsstämma. 28 juni 2015. Välkomna! Föreningsstämma 28 juni 2015 Välkomna! Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Val av ordförande vid stämman och anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare 3. Godkännande av röstlängden 4. Val av två

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad Svenska stadsnät - Fibernät Svenska Stadsnät erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert och öppet nät. Vi växer

Läs mer

Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014

Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014 Varför ska jag ha fiber och vilket bredband ska vi ha? Kontaktpersonmöte 21 sep 2014 2014-09-21 H. Stomberg/Vilket bredband?/bilaga 4 1 Vilket bredband? Hastigheten mäts i megabit per sekund (Mb/s). Fler

Läs mer

Möjligheterna med fiber

Möjligheterna med fiber Möjligheterna med fiber MÖJLIGHETERNA MED FIBER I takt med att samhället digitaliseras så konsumeras också otroliga mängder data och en av de absolut största fördelarna med fiber är den höga kapaciteten

Läs mer

Byggprojektledare Namn: Telefon: E-post:

Byggprojektledare Namn: Telefon: E-post: Med ett öppet stadsnät i södra och mellersta Norrland levererar ServaNet fiber som möjliggör tjänster för supersnabbt internet, tv och telefoni. Vårt fibernät når i dag fantastiska hastigheter upp till

Läs mer

STADSNÄT. Frågor och svar. stadsnat.dalaenergi.se

STADSNÄT. Frågor och svar. stadsnat.dalaenergi.se STADSNÄT Frågor och svar stadsnat.dalaenergi.se Innehåll Vad är egentligen ett öppet nät?...3 Vad är ett fibernät?...3 Är nätet framtidssäkert?...3 Villaanslutning...4 Flerbostadshus...8 Företagsfastigheter...9

Läs mer

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät

8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät 8 goda skäl att välja Karlskronas stadsnät Vårt ansvar en fungerande vardag för dig Stadsnätet är ett fiberoptiskt kommunikationsnät i Karlskrona kommun. Via en och samma anslutning kan du välja mellan

Läs mer

TJÄNSTER. Så beställer du tjänster i vårt öppna nät

TJÄNSTER. Så beställer du tjänster i vårt öppna nät TJÄNSTER Så beställer du tjänster i vårt öppna nät Tjänsteleverantörer Dessa bolag är de som för närvarande levererar tjänster i vårt öppna nät (2019). Utbudet kan ändras, och vi reserverar oss för eventuella

Läs mer

Inledning. By keeron Published: 2007-10-20 19:13

Inledning. By keeron Published: 2007-10-20 19:13 Inledning Published: 2007-10-20 19:13 Förutsättningarna för tillväxt på Säffles landsbygd är goda. Här finns entreprenörsanda, kreativitet och kompetens. Här finns också en god livsmiljö. För att ta tillvara

Läs mer

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG Vad skulle fjärrvärme innebära för dig? När du bestämmer dig för att ansluta dig till fjärrvärme får du flera trevliga fördelar.

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig supersnabbt Internet för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Tänk dig att alltid surfa utan väntetider. Att allt du gör

Läs mer

Bredband via fiber. Hälsningar Jerker Jonsson Lidköpings bredband 0510-771070 Jerker.jonsson@lidkoping.se

Bredband via fiber. Hälsningar Jerker Jonsson Lidköpings bredband 0510-771070 Jerker.jonsson@lidkoping.se Bredband via fiber Vi har idag intresseförfrågningar från boende utmed Storegårdsvägen. Nu finns det en skarvbrunn för fiber i gamla Tunbanan där vi kan koppla in nya kunder. Det finns inte slangar till

Läs mer

Qmarket Fiber från Qmarket. Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27

Qmarket Fiber från Qmarket. Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27 Information utbyggnad fibernät Smedjebacken 2015-01-27 Agenda 1. Varför fibernät? 2. Erbjudande fiberanslutning 3. Ekonomi 4. Tjänster 5. Lösning i fastighet Kortfakta om Zitius 250 000 fiberanslutna

Läs mer

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05

Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Informationsmöte Västanvik 2013-09-05 Torsby kommuns bredbandsstrategi Regeringens mål för år 2020 är att 90 % av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100Mbit/s. Kommunfullmäktige

Läs mer

Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer!

Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer! Vi på landsbygden behöver snabba kommunikationer! Allt fler ärenden kommer att skötas via internet i framtiden. Förutom bankärenden, kontakt med myndigheter, vård i hemmet, köp av biljetter, varor, osv.

Läs mer

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG

DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG DITT TILLFÄLLE BILLIGARE OCH ENKLARE VÄRME NU KOMMER FJÄRRVÄRMEN TILL DIG Vad skulle fjärrvärme innebära för dig? När du bestämmer dig för att ansluta dig till fjärrvärme får du flera trevliga fördelar.

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE. bli med fiber

INFORMATIONSMÖTE. bli med fiber INFORMATIONSMÖTE Allt du behöver veta för att Allt du behöver veta för att bli med fiber MÖTET Vad är fiber? Vad kostar det? Så här går det till Planen för ditt område VAD ÄR FIBER? VAD ÄR FIBER? Bredbandslösning

Läs mer

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv SPLITVISION BORÅS STADSNÄT internet telefoni tv TIPS! VÄLKOMMEN! SplitVision är Borås stadsnät. Vi erbjuder ett högkvalitativt och öppet fibernät, med ett stort utbud av tjänster för internet, telefoni

Läs mer

FIBERNÄT I ARJEPLOGS KOMMUN

FIBERNÄT I ARJEPLOGS KOMMUN FIBERNÄT I ARJEPLOGS KOMMUN NU startar vi arbetet för att ordna bredband via fiber, fibernät. Frågorna om fibernätet har varit många. Den vanligaste frågan har varit vad det kostar, en fråga som det inte

Läs mer

Nu behöver du inte vänta längre.

Nu behöver du inte vänta längre. 1 Vägra vänta! Smarta hem, Smart-TV, läsplatta, laptop, stationär dator Våra sätt att surfa blir bara fler och innehållet allt tyngre. Även om du kan surfa snabbt idag, är det inte säkert att det går lika

Läs mer

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11

BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 BREDBANDSANSLUTNING VIA FIBER TILL BRF STOCKHOLMSHUS 11 Detaljerad information Bakgrund En av bostadsrättsföreningens viktigaste uppgifter är att tillgodose medlemmarnas ekonomiska intressen. De boende

Läs mer

Mieådalens fibernät. www.mieadalen.net info@mieadalen.net

Mieådalens fibernät. www.mieadalen.net info@mieadalen.net Mieådalens fibernät www.mieadalen.net info@mieadalen.net Hur jobbar vi (idag)? Interimsgrupp (Styrelse) Alf Håkansson Birgit Politt Carl-Erik Boberg Fredrick Wickström Håkan Nilsson Jan-Erik Olsson Mattias

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Framtidens fibernät. Sandnet En del av Sandviken Energi 1

VÄLKOMMEN TILL. Framtidens fibernät. Sandnet En del av Sandviken Energi 1 VÄLKOMMEN TILL Framtidens fibernät Sandnet En del av Sandviken Energi 1 SANDNET EN DEL AV SANDVIKEN ENERGI Sandnet är Sandvikens eget fiberoptiska stadsnät som Sandviken Energi drivit sedan 1996. Nätet

Läs mer

TV, BREDBAND OCH TELEFONI MED FIBER

TV, BREDBAND OCH TELEFONI MED FIBER TV, BREDBAND OCH TELEFONI MED FIBER ALLT BLIR ENKLARE MED FIBER Tv, bredband och telefoni är bara några av sakerna som blir enklare med fiber. Nu får du hela hemmets kommunikation ur ett enda uttag. Du

Läs mer

Stadsnätet. Påminnelse! Anslut ditt hus till. 40 % av husägarna i Sjöskogen har bestämt sig. Vi vill ha fiber! Beställ du också!

Stadsnätet. Påminnelse! Anslut ditt hus till. 40 % av husägarna i Sjöskogen har bestämt sig. Vi vill ha fiber! Beställ du också! Påminnelse! Anslut ditt hus till Stadsnätet 40 % av husägarna i Sjöskogen har bestämt sig. Vi vill ha fiber! Beställ du också! Kontaktpersoner Björn Antonsson Johan Kraft Riktigt bredband hemma Gästabudstadens

Läs mer

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT.

HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. HELA VÄRLDEN, BARA ETT KLICK BORT. BREDBAND, TV OCH TELEFONI KAMPANJKOD: (MÅSTE ANGES VID BESTÄLLNING) 1 TA EN TUR I DET ÖPPNA NÄTET. I det öppna fibernätet är valfriheten stor och det finns massor att

Läs mer

Älmhults Kommun bygger stamnät för fiber som byanät får ansluta sig till. Eftersom ADSL kommer att monteras ner så fort fibernätet är draget i

Älmhults Kommun bygger stamnät för fiber som byanät får ansluta sig till. Eftersom ADSL kommer att monteras ner så fort fibernätet är draget i Älmhults Kommun bygger stamnät för fiber som byanät får ansluta sig till. Eftersom ADSL kommer att monteras ner så fort fibernätet är draget i Eneryda behöver du hålla dig uppdaterad om vad som händer

Läs mer

Gemensam utbyggnad på landsbygden av FIBER FÖR BREDBAND, TV OCH TELEFONI

Gemensam utbyggnad på landsbygden av FIBER FÖR BREDBAND, TV OCH TELEFONI Gemensam utbyggnad på landsbygden av FIBER FÖR BREDBAND, TV OCH TELEFONI Landsbygden ska leva och utvecklas Därför behövs moderna bredbandslösningar Bra kommunikationer är en förutsättning för en levande

Läs mer

Nu behöver du inte vänta längre.

Nu behöver du inte vänta längre. 1 Vägra vänta! Smarta hem, Smart-TV, läsplatta, laptop, stationär dator Våra sätt att surfa blir bara fler och innehållet allt tyngre. Även om du kan surfa snabbt idag, är det inte säkert att det går lika

Läs mer

Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni.

Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni. Fiberanslut din villa på landet och säkra dina framtida behov av internet, TV och telefoni. Gästabudstaden AB är ett helägt dotterbolag till Nyköpings kommun och är ett öppet stadsnät. Vi vill passa på

Läs mer

fiber! En liten broschyr för dig som vill ha snabbt, pålitligt och prisvärt internet.

fiber! En liten broschyr för dig som vill ha snabbt, pålitligt och prisvärt internet. Skaffa fiber! En liten broschyr för dig som vill ha snabbt, pålitligt och prisvärt internet. Hej! Just nu håller du i en broschyr om fiber. Fiber är den senaste tekniken - nedgrävda kablar som ger dig

Läs mer

Öppet Fibernät. Information om. I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi*

Öppet Fibernät. Information om. I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi* Information om Öppet Fibernät I december 2016 presenterade regeringen en ny bredbandsstrategi* Enligt strategin ska i princip alla hushåll ha tillgång till bredband i någon form och 95 procent av befolkningen

Läs mer

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät

Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finspångs Stadsnät Ett öppet nät Finet Ett av kommunen helägt bolag Två affärsområden - IT-service & Stadsnät Öppet nät = Alla leverantörer är välkomna Finns i hela kommunen Vad är fiber? Optofiber är

Läs mer

Erbjudande till JVF. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer.

Erbjudande till JVF. Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni. Ger lite mer. Erbjudande till JVF Ownit Broadband AB och Canal Digital Kabel-TV AB Presentation av Bredband, KabelTV och Telefoni Ger lite mer Erbjudande JVF till JVF Information Hej allihop! För att följa med samhällets

Läs mer

Stadsnätet. Anslut ditt hus till. Beställ idag!

Stadsnätet. Anslut ditt hus till. Beställ idag! Anslut ditt hus till Stadsnätet Flera fastighetsägare har bett oss bygga ut fibernätet i området. Därför har vi bestämt oss att starta projekt Vålarö. Innan vi sätter igång med utbyggnaden krävs anmälningar

Läs mer

Fiberanslutning. Informationsmöte 2011-09-22. Brf Hagaparken Vänersborg. Brf Hagaparken Vänersborg. A Larsson / M Martinsson

Fiberanslutning. Informationsmöte 2011-09-22. Brf Hagaparken Vänersborg. Brf Hagaparken Vänersborg. A Larsson / M Martinsson Fiberanslutning Informationsmöte 2011-09-22 A Larsson / M Martinsson 2011-09-20 A Larsson / M Martinsson Agenda Bakgrund Situationen idag Varför fiber? Alternativa leverantörer av fiber Teknisk lösning

Läs mer

Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet

Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet Med fastigheten ansluten till det öppna stadsnätet så öppnar sig en hel värld av möjligheter för tjänster inom bredband, tv och telefoni. Med

Läs mer

Surfa, ring och se på TV i ett av Sveriges bästa nät. Beställ idag, så är du snart igång.

Surfa, ring och se på TV i ett av Sveriges bästa nät. Beställ idag, så är du snart igång. Surfa, ring och se på TV i ett av Sveriges bästa nät. Beställ idag, så är du snart igång. Stora fördelar för dig som hyresgäst: Snabba hastigheter. Upp till 100/100 Mbit/s. Valfrihet till låga priser.

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... Ronneby Miljö & Teknik och Karlshamn Energi har tecknat

Läs mer

Detta är vad vi kommer att ha om vi inte gör något. Idag. Imorgon. Fast telefoni ADSL. Trygghetslarm

Detta är vad vi kommer att ha om vi inte gör något. Idag. Imorgon. Fast telefoni ADSL. Trygghetslarm Fiber i Höje - Välkomnande - Kommunen informerar (Göran Eriksson) -Varför fiber (Fibergruppen) - Kaffe paus - Erfarenheter från Årjängs fiberförening (Peter Lustig) - Frågestund, Vad gör vi nu! - Intresseanmälan

Läs mer

Detta är vad vi kommer att ha om vi inte gör något. Idag. Imorgon. Fast telefon ADSL. Trygghetslarm

Detta är vad vi kommer att ha om vi inte gör något. Idag. Imorgon. Fast telefon ADSL. Trygghetslarm Fibernät? Varför? Dagens samhälle har nyttjat de s.k. kopparledningarna i ca 100 år. En teknik som börjar fasas ur. Tekniskt så blir det en flaskhals med tanke på morgondagens behov. Idag Detta är vad

Läs mer

Är du intresserad att ansluta dig till stadsnät

Är du intresserad att ansluta dig till stadsnät Är du intresserad att ansluta dig till stadsnät Just nu projekterar vi för att bygga fibernät i Lindärva by med omnejd. Detta gäller dig som endast ska ha fiber och inte avlopp i Lindärva avloppsförening.

Läs mer

VARFÖR FIBER? Dagens fiberbaserade bredband innehåller vad man kallar Tripple play. Detta innebär att man kan välja att ringa, surfa på internet samt titta på tv via fibern. Här nedan kommer några argument

Läs mer

BÄSTA BREDBANDET INSTALLERA I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden!

BÄSTA BREDBANDET INSTALLERA I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden! INSTALLERA BÄSTA BREDBANDET I DITT HUS! Bredband i världsklass! Uppgradera ditt hus och släpp in framtiden! Blixtsnabbt, stabilt bredband Bättre TV 3 Prisvärd telefoni Nu kan du ansluta Bredband via fiberoptik

Läs mer

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig

Sveriges nya fibernät på väg hem till dig Sveriges nya fibernät på väg hem till dig framtidssäker kommunikation för dig i villa Fibernät för framtiden använd allt som Internet har att erbjuda Fibertekniken är som nätets motorvägar med obegränsad

Läs mer

Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber

Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber Villan blir bättre med fiber! Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber 8% använder internet på flera apparater samtidigt. Tv, bredband och telefoni är bara några

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Framtidens fibernät. Sandnet En del av Sandviken Energi 1

VÄLKOMMEN TILL. Framtidens fibernät. Sandnet En del av Sandviken Energi 1 VÄLKOMMEN TILL Framtidens fibernät 1 SANDNET EN DEL AV SANDVIKEN ENERGI Sandnet är Sandvikens eget fiberoptiska stadsnät som Sandviken Energi drivit sedan 1996. Nätet ägs av Sandviken Energi och är byggt

Läs mer

Anslut ditt hus till. Stadsnätet

Anslut ditt hus till. Stadsnätet Anslut ditt hus till Stadsnätet Gästabudstaden har beslutat att inleda projekt Lästringe-Vedaån. Detta genom att erbjuda anslutning av fastigheter i Lästringe samhälle och Kvegerö-Granlund innan projektstöd

Läs mer

Fiber med Malmö Stad modellen. Nu är det snart dags att installera din fiberanslutning.

Fiber med Malmö Stad modellen. Nu är det snart dags att installera din fiberanslutning. Fiber med Malmö Stad modellen Nu är det snart dags att installera din fiberanslutning. Malmö Stad fiber till ditt område! Tillsammans med Malmö Stad kan vi nu erbjuda dig som villaägare inom Västra Klagstorp

Läs mer

Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks

Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks 2017-06-12 Kompletterande information angående fiberanslutning OBE Networks Vi förstår att det finns en del osäkerhet kring om och varför man skulle vilja ha en fiberanslutning. Därför har vi försökt att

Läs mer

EN ANSLUTNING I VÄRLDSKLASS VÄLKOMMEN TILL STADSNÄTET

EN ANSLUTNING I VÄRLDSKLASS VÄLKOMMEN TILL STADSNÄTET EN NSLUTNING I VÄRLDSKLSS VÄLKOMMEN TILL STDSNÄTET ETT ÖPPET NÄT PÅ RIKTIGT tt ansluta sig till stadsnätet innebär full frihet. Vi har ett brett tjänsteutbud där varje leverantör konkurrerar på lika villkor,

Läs mer

för möjlighet till stort TV-utbud och snabbt internet

för möjlighet till stort TV-utbud och snabbt internet Stockholm 2017-03-22 Information till boende om TV, telefoni och internet Telia öppen fiber för möjlighet till stort TV-utbud och snabbt internet I fastigheten finns fibernätet Telia öppen fiber. Nätet

Läs mer

Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner?

Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner? Vilka alternativ finns för vårt gemensamma kabel-tv nät (ComHem) läggs ner? Sammanfattning av frågor och svar från två möten om TV-frågan den 19 och 21 februari 2013. Inbjudna var samtliga boende i Tegelhagens

Läs mer

Framtidens nät, öppet för alla. Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber

Framtidens nät, öppet för alla. Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber Framtidens nät, öppet för alla Information och inspiration för dig som vill framtidssäkra villan med Öppen Fiber Äntligen en Öppen Fiber-anslutning för villan! När du väljer att skaffa Öppen Fiber från

Läs mer

Allt samlat på ett ställe

Allt samlat på ett ställe Allt samlat på ett ställe Upplev mer igår, idag och imorgon Låt oss sträcka lite på ryggen. Det är vi som har gått i bräschen och skämt bort Sverige med riktigt bra bredband. Idag ställer vi krav på uppkoppling

Läs mer

Fiber i din fastighet. Information om TV, telefon och internet

Fiber i din fastighet. Information om TV, telefon och internet Fiber i din fastighet Information om TV, telefon och internet Möjlighet till stort TV-utbud och snabbt internet med öppen fiber Fiber är den snabbaste metoden för informationsöverföring som finns idag.

Läs mer

Välkomna till informationsmöte kring vår fiberutbyggnad

Välkomna till informationsmöte kring vår fiberutbyggnad Välkomna till informationsmöte kring vår fiberutbyggnad Ett samarbete mellan Riseberga villaförening, Canal Digital, Ownit Broadband, Malmö stad och FNC 1. Ger dig lite mer. Kort inledning Information

Läs mer

Instruktion för fiberanslutning till Utsikt Bredbands nät i villaområden (Ej nyproduktion eller anslutning via byalagskonceptet)

Instruktion för fiberanslutning till Utsikt Bredbands nät i villaområden (Ej nyproduktion eller anslutning via byalagskonceptet) Instruktion för fiberanslutning till Utsikt Bredbands nät i villaområden (Ej nyproduktion eller anslutning via byalagskonceptet) När du har beställt en fiberanslutning från Utsikt Bredband (Utsikt) och

Läs mer

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT

Anslut ett fibernät till ert område EKERÖ STADSNÄT Anslut ett fibernät till ert område 1 Fiber till ditt hushåll Nu har du möjligheten att ansluta dig till det senaste inom nöje och kommunikation. Genom en fiberanslutning via oss uppgraderar du ditt hem

Läs mer

VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE

VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE Framtidssäker infrastruktur för snabba kommunikationer, Internet, tv, telefoni, data, spel, nytta och nöje. Välkommen till Dala Energi Stadsnät. DIGITAL-TV, INTERNET, JOBBET OCH

Läs mer

Klart huset ska ha fiber

Klart huset ska ha fiber Klart huset ska ha fiber INFORMATION OM UTBYGGNADEN AV FIBERNÄTET TILL DIN FASTIGHET Äntligen fiber tv, internet och telefoni med ljusets hastighet Botkyrka Stadsnät är snabbt med närmast obegränsad kapacitet.

Läs mer

Triple play information. Äppelträdgårdens samfällighet

Triple play information. Äppelträdgårdens samfällighet Triple play information Äppelträdgårdens samfällighet Agenda Hej & välkommen Bakgrund Teknisk översikt & information Presentation nuläge, offertförslag och kostnadsbild Beslutspunkter 2012-06-26 Bakgrund

Läs mer

TILLSAMMANS BYGGER VI FIBER FÖR BREDBAND, TV OCH TELEFONI

TILLSAMMANS BYGGER VI FIBER FÖR BREDBAND, TV OCH TELEFONI TILLSAMMANS BYGGER VI FIBER FÖR BREDBAND, TV OCH TELEFONI 264 hushåll i Diö säger Ja till fiber! - För oss är valet enkelt vi längtar efter att få in uppkoppling via fiber. Att försöka spå om framtiden

Läs mer

Klart du ska välja. bredband via fiber

Klart du ska välja. bredband via fiber Klart du ska välja bredband via fiber Gör dig redo för framtiden När du väljer bredband via Skellefteå Krafts fibernät blir ditt liv bra mycket enklare och roligare. Koppla upp hur många skärmar och apparater

Läs mer

Fiber till landsbygden

Fiber till landsbygden Fiber till landsbygden Fibernät för framtiden Optisk fiber är den bästa lösningen för riktigt snabbt bredband, Internet, telefoni och TV. För framtidens TV och tjänster över Internet behöver äldre teknik

Läs mer

FIBER TILL LILLA EDET

FIBER TILL LILLA EDET FIBER TILL LILLA EDET VARFÖR SKALL JAG SKAFFA JUST FIBER? Varför fiber? Dagens fasta telefonnät är omodernt och dåligt underhållet Telefonnätet har begränsad kapacitet och klarar inte att föra över de

Läs mer

TV/Internet/Tele via fiber till Saxebäcken. - en ljusare vardag

TV/Internet/Tele via fiber till Saxebäcken. - en ljusare vardag TV/Internet/Tele via fiber till Saxebäcken Fibertekniken Mycket framtidssäker I princip inga hastighetsbegränsningar Håller på att ersätta andra infrastrukturer som telefonnät (koppar) och TV-nät (koaxial)

Läs mer

Telia Fiber Business. Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com. Operator Business

Telia Fiber Business. Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com. Operator Business Telia Fiber Business Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com Operator Business Ni bygger hela vägen fram till huset Frostfritt och el uttag 2 2013-04-09 Telia Fiberanslutning 2010 Så hänger det

Läs mer

INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI. Adress Postnummer Ort. Information om nya bredbandstjänster. Beställning och aktivering

INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI. Adress Postnummer Ort. Information om nya bredbandstjänster. Beställning och aktivering INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI Datum yyyy-mm-dd Förnamn Efternamn Adress Postnummer Ort Information om nya bredbandstjänster Inom kort kommer Ownit Broadband AB att ansluta din bostad med fiberanslutning

Läs mer