VIST FÖRSAMLING VÅRDNÄS FÖRSAMLING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VIST FÖRSAMLING VÅRDNÄS FÖRSAMLING"

Transkript

1 VIST FÖRSAMLING VÅRDNÄS FÖRSAMLING Vinter 2012

2 Ljuset När jag sitter och skriver den här betraktelsen så lyser höstlöven med sin gula färg och ljusen lyser på kyrkogårdarna i allhelgonatid. När du läser det jag skrivit så lyser adventsljusen med sin guldgula färg. Och det känns kanske avlägset att tänka på sommarens sol som fått stråla mot oss med ett ljus som skimrar och bryts mot vattenytan, som speglas i sommarblommorna. Men vare sig det är höstlöv och allhelgonaljus, adventsljus eller sommarsol som berättar ljuset och det som lyser upp något viktigt som livet. Nämligen att jag behöver ljuset. Jag behöver ljuset som ger liv. Varje morgon påminns jag om det då jag ser solljuset bryta igenom mörkret och ge mig en ny dag. Ljuset strålar och ger liv och energi åt varje ny dag. Och under dygnet så sprids solens ljus över hela jordklotet. Ljuset sprids för att ge liv, ge det livsviktiga ljuset till hela vår jord. Ljuset behövs både för vårt inre och yttre. För att kroppen ska fungera omvandlas ljuset till energi och vitaminer. Ljuset ger också en inre kraft och energi som vi alla behöver. Varje gång vi ser in i ljuset är det Guds hälsning till oss, både som den livgivande solenergin och i ljuslågans sken. I ljuset får vi möta stillhet och närvaro. Möta den stillhet där vi får vila ut och vara oss själva. Möta Guds närvaro som säger till oss att vi är älskade och sedda. Det får ge energi varje ny dag. Ljusets berättelse om närvaro får bära i alla årets tider, både sommar och vinter, höst och vår. Ditt ord är en lykta för min fot, ett ljus på min stig. Psalt 119:105 Maria Åkerström, kyrkoherde LUCIA- OCH JULKONSERT i Vårdnäs kyrka söndag 16 december kl KÖRERNA under ledning av Anne Gustavssson-Jarl. Anna Ericsson och Ludvig Rosvall ackompanjerar. VÄLKOMMEN!

3 Dopträdet i kyrkan i Vist Kom in och se vårt nya fina dopträd till höger när du kommer in i kyrkan! Det är en vacker påminnelse om dopet och om varje människa som är döpt i vår kyrka. Det är fullt med små krokar där vi hänger upp en liten ängel för varje barn (eller vuxen!) som döps. Där får den hänga ända till varje kyndelsmässosöndag, i år blir det 3 februari Då bjuds alla som döpts under året in till en gudstjänst när man får ta hem sin ängel. Julfesten i Vist Vist kyrkoråd bjuder alla äldre i Vist församling till den årliga julfesten den 10 januari, klockan 13:00. Anmälan sker på telefonnummer , senast den 7 januari innan kl. 12:00. Varmt välkomna! Tomas Boström kommer till Vist kyrka Många är de församlingsbor som har varit på Gotland med Hans Eneroth och sina konfirmandkompisar och cyklat en vecka på sommaren! Praktiskt taget varje gotlandsvecka har innehållit ett mycket uppskattat möte med Tomas Boström. Tomas är pastor och kompositör och har gett många fina sånger till både vuxna och barn. Mötet med honom och hans sånger har betytt mycket, för många! Nu är det dags att (återigen) få bjuda hit honom, till oss! Söndagen 3 mars kommer han och övar med församlingens körer och ungdomar för att sedan göra en musikgudstjänst Missa inte det! Det är ett tag till dess, så skriv in det i almanackan! Ny förskolechef i Vårdnäs Jag heter Maria Klingberg, kalllas också för Mimmi, är 49 år och har tre vuxna barn. Jag har tillbringat de senaste 28 åren i Blekinge, först i Torhamn och sedan i Karlskrona. Men jag är från Östergötland, där jag har min mor och mina syskon och släktingar, så det känns som jag har kommit hem och tillbaka till mina rötter. Jag flyttade i slutet av augusti till Linköping där jag bor med min sambo. Jag tycker mycket om sång och musik och har sjungit i flera olika körer, trivs också väldigt bra i arbetet med barnen. Jag ser nu fram emot min nya utmaning med glädje, att få vara förskolechef på Kyrkbackens förskola. Ny kyrkomusiker i Vist Jag heter Jeanette Ståhlkvist och bor med min familj i Ljungsbro. Familjen består av maken Örjan och barnen Agnes och Joel. Jag har mina rötter i Skåne där jag växte upp, men flyttade till Linköping på 1980-talet för att utbilda mig till mellanstadielärare. Som sådan har jag också verkat i 12 år. Men bredvid lärarbanan har kyrkomusiken hela tiden funnits med. På deltid arbetade jag som kantor i Sjögestads församling som för ett antal år sedan blev en del av Vikingstads församling. Med tiden växte mitt kanstorsarbete mer och mer och år 2000 lämnade jag skolans värld helt och hållet för att bara vara kyrkomusiker. Efter väldigt många år i Vikingstad ser jag nu fram emot mitt nya arbete i Vist församling. Jag har bara varit igång i drygt en månad men har fått ett oerhört varmt välkomnande av alla människor jag mött och hoppas på ett gott samarbete framöver.

4 Gudstjäns Vist församling Andakter på servicehuset i Sturefors varannan tisdag (ojämna veckor) Taizéandakter i kyrkan varannan torsdag (jämna veckor) Morgonbön i kyrkan (med fika i församlingshemmet efter) varje torsdag 9.00 Söndag 2 december, 1:a i Advent Gudstjänst, Kyrkokören Söndag 9 december, 2:a i Advent Luciafirande med barnkörerna Söndag 16 december, 3:e i Advent Vi sjunger in julen-gudstjänst. Kyrkokören, körgruppen Cantaton, instrumentalister Söndag 23 december, 4:e i Advent Sammanlyst Mässa i Domkyrkan Måndag 24 december, Julafton 9.00 Julgudstjänst på servicehuset Julkrubba i kyrkan Julkör Midnattsmässa Tisdag 25 december, Juldagen Julotta Onsdag 26 december, sammanlyst Mässa i Vårdnäs kapell (Stiftsgården), Kinda Vokalensemble Söndag 30 december, Söndagen efter jul, Gudstjänst Måndag 31 december, Nyårsbön Tisdag 1 januari, Nyårsdagen Sammanlyst till Domkyrkan Söndag 6 januari, Trettondedag jul Ljusgudstjänst. Körgrupp Söndag 13 januari, 1:a efter trettondedagen Söndag 20 januari, 2:a efter trettondedagen Söndag 27 januari, Septuagesima Söndag 3 februari, Kyndelsmässodagen Dopfest med alla som döpts under året. Gudstjänst. Barnkörerna Söndag 10 februari, Fastlagssöndag. Kyrkokören Onsdag 13 februari, Askonsdagen Mässa där man får ta emot aska i pannan om man vill Söndag 17 februari 1 i fastan Söndag 24 februari 2 i fastan MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

5 tkalender VÅRDNÄS FÖRSAMLING Andakt på Servicehuset i Bestorp: Tisdagar jämna veckor Söndag 2 december, 1:a i Advent Gudstjänst, körerna, grötlunch i församlingshemmet Söndag 9 december, 2:a i Advent Mässa, Vårdnäs kapell (Stiftsgården) Söndag 16 december, 3:e i Advent Lucia- och julkonsert med församlingens körer Söndag 23 december, 4:e i Advent Sammanlyst Mässa i Domklyrkan Måndag 24 december, Julafton, Samling kring krubban 17.00, Julbön, sångmedverkan Tisdag 25 december, Juldagen Julotta, kyrkokören Gudstjänst i servicehuset, sångmedverkan Onsdag 26 december, Annandag jul Mässa, Vårdnäs kapell (Stiftsgården), Kinda Vokalensemble Söndag 30 december Gudstjänst, Vårdnäs kapell (Stiftsgården) Tisdag 1 januari, Nyårsdagen Sammanlyst till Domkyrkan Söndag 6 januari, Trettondedag jul Gudstjänst i servicehuset, Vokalensemblen 17.00, Gudstjänst, vi sjunger ut julen, Vokalensemblen Söndag 13 januari, 1:a efter trettondedagen Gudstjänst, julgransplundring i förs.hemmet (se nästa uppslag) Söndag 20 januari, 2:a efter trettondedagen Mässa Söndag 27 januari, Septuagesima, (obs tiden) Vintermötets sändningsmässa, mässan avslutar Pilgrimsvintermötet som ägt rum under helgen. Alla är varmt välkomna Söndag 3 februari, Kyndelsmässodagen Ljusmässa, vokalensemblen Söndag 10 februari Gudstjänst, bibelutdelning 7-åringar, dopfest, Tjej- och Upptäckarkören, kyrkbacken, korv med bröd och tårta i förs.hemmet Onsdag 13 februari, Askonsdagen Mässa Söndag 17 februari 1 i fastan Mässa Söndag 24 februari 2 i fastan Mässa MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

6 Vad händer på Kyrkbacken? Vi har nu 19 barn inskrivna och är fullt igång med mattetema. Matematik kan vara så mycket mer än att räkna och i förskolans nya läroplan, står det tydligt att matte ska vara en del i barnens vardag. Här nedan lite bilder på hur vi arbetar. FRUKOSTCAFÉ I VIST FÖRSAMLINGSHEM ONSDAGAR Titta in och njut av en ostsmörgås, Muffins, kaffe, te, juice. Pris: 20 kr Det finns alltid lite tidningar att läsa Det finns alltid leksaker åt barnen att leka med Det finns alltid någon att prata med Varmt välkommen! Trivselcafé i Vårdnäs Första onsdagen i månaden har vi café i församlingshemmet, står kaffebordet dukat. Välkommen du som är ledig dagtid och vill träffa nya och gamla vänner. Datum för våren: 9 januari, 6 februari, 6 mars, 3 april, 8 maj, 5 juni. Behöver du skjuts? Ring Alexandra Varmt välkommen! Julgransplundring......tjugondedag knut 13 januari, då dansas julen ut! Vi träffas till gudstjänst i Vårdnäs kyrka kl 11 och därefter fika och dans kring granen i församlingshemmet. Alla är välkomna, stora som små! Vi vill hålla danslekarna vid liv så därför är det viktigt att vi blir många och från alla åldrar. VÄLKOMNA! Taizékväll 29 november i Vist kyrka Varje år åker Vists och Vårdnäs ungdomsgrupper till den lilla byn i Frankrike som heter Taizé. Det är som en liten, liten by med en stor, stor camping/kloster där det samlas tusentals människor varje vecka året runt. Ett ställe som är svårt att beskriva! Det som griper tag i de som har varit där är dels stämningen bland alla människor från alla möjliga nationaliteter som lever tillsammans under en vecka: dels är det de fantastiskt vackra andakterna med enkla sånger, tystnad med tid för egna tankar och bön, mycket ikoner och levande ljus. Nu har ungdomarna nyss kommit hem ännu en gång därifrån och nu bjuder vi in alla ungdomsgrupper från stan med omnejd till en taizéandakt där vi hoppas bli många! Det blir den 29 nov kl 18 (i vanliga fall har vi alltid taizéandakt kl 20). Alla är välkomna, inte bara ungdomar! Så du som är lite nyfiken på vad de där taizéandakterna är för något: passa på denna torsdag för då hoppas vi bli många!

7 Bejublad konsert med Magnus Bäcklund! mandala Vi var ett gäng tjejer i Vårdnäs som träffades en lördag i oktober och målade mandalamålningar, under ledning av Britt-Marie Pettersson och Eva Arthursson. Det var trevlig samvaro och god soppa. Det fina resultatet ser ni här. Ingrid Olsson Söndagen den 30 september hölls en fantastisk konsert i Vårdnäs kyrka där Magnus Bäcklund tillsammans med Vårdnäs kyrkokör, Vokalensemblen samt kompgrupp bjöd på välljudande stämsång och härliga rytmer. Det var en blandad repertoar med allt från Py Bäckman, Queen och Beatles med mera. Magnus Bäcklund med sin proffsighet både i sång och mellansnack, bidrog till en härlig stämning tillsammans med kören i en fullsatt kyrka. Detta märktes också på publiken som var med på noterna. Ett stort tack till alla inblandade för en oförglömlig kväll där alla bidrog på sitt sätt och där insamlingen till världens barn gav ett fint resultat. Peter Gunnarsson Foto: Tore Andreasson

8 PASTORSEXPEDITION VIST OCH VÅRDNÄS Nattviolsvägen 5, STUREFORS Telefon: Fax: (Vist), (Vårdnäs) Öppettider: måndag, onsdag , torsdag Hemsida: E-post: Vi arbetar för att få en ny IT-plattform. Se vår hemsida för aktuella e-postadresser till alla medarbetare. VIST FÖRSAMLING KYRKOHERDE Maria Åkerström PRÄST Ulrika Scott KANTOR Jeanette Ståhlkvist PEDAGOG Lisa Hellsten CAFÉVÄRDINNA Jaana Björck VAKTMÄSTARE Innevaktmästare och barnledare Annika Zeylon KYRKVAKTMÄSTARE Sam Skytt, Niclas Schön PASTORSEXPEDITIONEN Lisbeth Johansson-Suther FÖRVALTNINGSASSISTENT Lena Lundh Telefontid: Måndag 10-12, Tisdag och onsdag KYRKORÅDETS ORDFÖRANDE Inger Koberstein VÅRDNÄS FÖRSAMLING KYRKOHERDE Maria Åkerström PRÄST Alexandra Moraitis KANTOR Anne Gustavsson-Jarl FÖRSAMLINGSPEDAGOG Marie Gyllenhammar VAKTMÄSTARE Monica Johansson, Annika Svensson Helena Adell KYRKBACKENS FÖRSKOLA FÖRSKOLECHEF Maria Klingberg , FÖRSAMLINGSHEMMET KYRKORÅDETS ORDFÖRANDE Anders Geidne Besöksadress: Vårdnäs församling, Sockenstugan

Församlingsblad. Våren 2011

Församlingsblad. Våren 2011 Församlingsblad Våren 2011 Lille Oskar skulle fylla fem år. I den åldern är födelsedagar viktiga. I tanken förbereder man sig veckor i förväg. Förväntningar och drömmar blir som levande bilder. Man talar

Läs mer

Församlingsblad. Traryd -Strömsnäsbruk - Hinneryd. Den bästa julklappen! VINTERN. Nr 4 2015

Församlingsblad. Traryd -Strömsnäsbruk - Hinneryd. Den bästa julklappen! VINTERN. Nr 4 2015 Församlingsblad Traryd -Strömsnäsbruk - Hinneryd Den bästa julklappen! VINTERN 2015 2016 Nr 4 2015 1 Den bästa julklappen! Jag tror att de flesta av oss kommer ihåg åtminstone en julklapp som vi fått genom

Läs mer

Detta händer i Tomaskyrkan hösten 2015

Detta händer i Tomaskyrkan hösten 2015 Detta händer i Tomaskyrkan hösten 2015 TOMASKYRKAN ligger inrymt i ett bostadshus på T1 och är en del av Linköpings Domkyrkoförsamling. Tomaskyrkan samlar människor i olika åldrar i gudstjänster, musikverksamhet,

Läs mer

JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och Kållereds kyrka.

JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och Kållereds kyrka. Max kom till Kyrkis i Apelgården och gav oss en fantastisk julängel med riktigt starka gröna vingar. JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och

Läs mer

Nr 4: 2013 Y R K N Y T T. God Jul och Gott Nytt År önskar Västra Karaby, Hofterup och Dagstorps församlingar

Nr 4: 2013 Y R K N Y T T. God Jul och Gott Nytt År önskar Västra Karaby, Hofterup och Dagstorps församlingar K Nr 4: 2013 Y R K N Y T T God Jul och Gott Nytt År önskar Västra Karaby, Hofterup och Dagstorps församlingar Hej på er! Jag heter Charlotte Winther och ska göra mitt pastorsadjunktsår i Västra Karaby

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

HÖSTTERMINEN 2012 MI LJ

HÖSTTERMINEN 2012 MI LJ BA RN &FA HÖSTTERMINEN 2012 MI LJ FAMILJEMÄSSA Kom och var delaktig! Gudstjänsten är hjärtat i församlingens verksamhet, i den kan Du finna rum för ro och eftertanke samt uppleva glädje, musik och gemenskap.

Läs mer

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Johannes 1:5 Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte

Läs mer

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010 Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs Mars och April 2010 Mars Måndag den 1/3 kl. 10.00-13.00 sportlovskul för sportlovslediga skolbarn Samling för utomhuslek 10.00, Lunch 11.30, 10 kr för barn 20 kr för

Läs mer

Nytt verksamhetsår. Kyrkohedens sida

Nytt verksamhetsår. Kyrkohedens sida Kyrkohedens sida Varje fredag när medarbetarna i Bunge pastorat haft personalmöte, så har vi ägnat oss åt olika andliga övningar. Det har vi gjort för att söka skärpa sinnena och för att öva oss att upptäcka

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

Nr 4: 2014 Y R K N Y T T

Nr 4: 2014 Y R K N Y T T K Nr 4: 2014 Y R K N Y T T Frälsarkransen en livboj i vardagen 1995 satte biskop Martin Lönnebo ihop den första Frälsarkransen. Hans tanke var att den skulle bli ett redskap för bön, meditation och för

Läs mer

Julen Vårt julfirande här i Sverige är en blandning av kristen tro (t.ex. Jesus) och ännu äldre traditioner (t.ex. julklappar). Vi har dessutom lånat

Julen Vårt julfirande här i Sverige är en blandning av kristen tro (t.ex. Jesus) och ännu äldre traditioner (t.ex. julklappar). Vi har dessutom lånat Julen Vårt julfirande här i Sverige är en blandning av kristen tro (t.ex. Jesus) och ännu äldre traditioner (t.ex. julklappar). Vi har dessutom lånat traditioner från andra länder, bl a från Tyskland (t.ex.

Läs mer

Barn och föräldrar våren 2016

Barn och föräldrar våren 2016 Barn och föräldrar våren 2016 Svenska kyrkan i Partille Kom som du är! Små och stora, barn och vuxna - vi hoppas att ni känner er välkomna att besöka någon av våra kyrkor. Här finns mycket att välja på

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Helgmålsbön

Näsums Kyrkoblad. Helgmålsbön Näsums Kyrkoblad Nr 3/2012 1 oktober 23 december Helgmålsbön Foto:Brodde Almer Du höga tempel låt din klocka ringa till helgmålsbön. För varje tröttad själ den vill ett fridens budskap bringa Till tack

Läs mer

En ton - en sång. Frälsningen kan beskrivas. bli stämd i himmelens ton.

En ton - en sång. Frälsningen kan beskrivas. bli stämd i himmelens ton. Församlingsblad Torestorp, Öxabäck & Älekulla Julen 2011 En ton - en sång 2 Sjung i kör 3 Kyrkklockans ton 4 Information 6 Döpta 7 Kontakt 7 Gudstjänster 8 Det är tiden mellan allhelgonahelg och advents-

Läs mer

KYRKOBLADET. Svenska kyrkan i Lannaskede församling önskar sina församlingsbor en innehållsrik och välsignad advents- och jultid 2012!

KYRKOBLADET. Svenska kyrkan i Lannaskede församling önskar sina församlingsbor en innehållsrik och välsignad advents- och jultid 2012! Gruppförsändelse KYRKOBLADET November 2012 Svenska kyrkan i Lannaskede församling önskar sina församlingsbor en innehållsrik och välsignad advents- och jultid 2012! 1 LANNASKEDE FÖRSAMLING Pastorsexpeditionen,

Läs mer

Detta händer i Tomaskyrkan våren och sommaren 2016

Detta händer i Tomaskyrkan våren och sommaren 2016 Detta händer i Tomaskyrkan våren och sommaren 2016 TOMASKYRKAN ligger inrymt i ett bostadshus på T1 och är en del av Linköpings Domkyrkoförsamling. Tomaskyrkan samlar människor i olika åldrar i gudstjänster,

Läs mer

Årg. 66 Nr 5 December 2012

Årg. 66 Nr 5 December 2012 Årg. 66 Nr 5 December 2012 Välkommen att hämta inspiration www.svenskakyrkan.se/lomma När juldagsmorgon glimmar När juldagsmorgon glimmar, jag vill till stallet gå. Guds Son i nattens timmar där vilar

Läs mer

VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011

VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011 VÅRDNÄS FÖRSAMLING Höst 2011 Ett vänligt ord Hösten innebär ofta nya sammanhang, nya människor och nya rutiner. Arbete och skola har börjat efter en längre ledighet som många gånger bryter av rutiner som

Läs mer

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani Björksäterkyrkan december 2015 - februari 2016 Människor med djup är vår tids brist. Det finns ett överflöd av intelligenta och begåvade människor i vår tid. Men djupa människor kan vi kanske räkna på

Läs mer

Kyrkans. Svenska. församlingsblad. Hur härligt vittna land och sjö ännu i frost och vintersnö o Gud om dina under. Nr 4 2015

Kyrkans. Svenska. församlingsblad. Hur härligt vittna land och sjö ännu i frost och vintersnö o Gud om dina under. Nr 4 2015 Svenska Abild Asige Eftra Slöinge Årstad Nr 4 2015 Kyrkans församlingsblad Hur härligt vittna land och sjö ännu i frost och vintersnö o Gud om dina under Så börjar en av våra psalmer. Oftast stannar vi

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka!

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka! Näsums Kyrkoblad Nr 1/2010 Mars- Juni 2010 Fira Påsk i din kyrka! Barnen i grupperna välkomnar alla redan på Palmsöndagens familjegudstjänst då vi har stor fest och final på årets Fastekampanj och upptakt

Läs mer

Vi gick även igenom våra fina resultat iförhållande till Academedia och Pysslingen förskolor.

Vi gick även igenom våra fina resultat iförhållande till Academedia och Pysslingen förskolor. Hej och tack för ett trevligt föräldramöte! Jätteroligt att det var så många som kunde närvara vid detta möte. För er som hade förhinder tänkte jag sammanfatta lite vad vi gick igenom och vad vi kom fram

Läs mer

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:4

Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:4 Kyrkfönstret TORSÅS PASTORAT 2015:4 Kyrkoherdens förundran Det är lättare att ge än att få ett NEJ Under många år har skolbarn fått uppgiften att gå runt och sälja Majblomman. Behållningen stöttar på olika

Läs mer

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Det har vänt! Dagarna blir allt ljusare och vintermörkret naggas i kanten. Fåglarna har börjat att kvittra igen och redan i slutet av mars ställer vi

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro?

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? DU ÄR Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? värd mer än GULD KONFIRMAND MALMÖ 2016-2017 GRATTIS DU FYLLER FJORTON! Tänk dig att

Läs mer

2012:3. Kyrknyttseptember november. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar

2012:3. Kyrknyttseptember november. En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar 2012:3 Kyrknyttseptember november En hälsning till Dig från Gullabo och Torsås församlingar Rune har ordet OS Följde du OS i sommar? När jag skriver detta är det i full gång. Inga större framgångar för

Läs mer

Nr 3: 2015 Y R K N Y T T. Foto: Illustration: Erik Nylund

Nr 3: 2015 Y R K N Y T T. Foto: Illustration: Erik Nylund K Nr 3: 2015 Y R K N Y T T Foto: Illustration: Erik Nylund Hösten en tid för mognad. Foto: Renée Backe Så kom den då, hösten. En del av oss tycker att vi knappt har haft någon sommar och likväl är det

Läs mer

FÖRSAMLINGSBREV JULEN 2009

FÖRSAMLINGSBREV JULEN 2009 SANKT MIKAELS KATOLSKA FÖRSAMLING VÄXJÖ FÖRSAMLINGSBREV JULEN 2009 Kyrkoherdens julhälsning Levande tro Julen närmar sig, och vår förväntan stiger. Alla ljus, granar och glitter, so m lyser upp den mörka

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

Allianskyrkan Skärstad

Allianskyrkan Skärstad Allianskyrkan Skärstad vinterprogram december 2015 februari 2016 God Jul & Gott Nytt År M fin er in ns f he på o ms vår ida Kraften i ett leende Jag har precis kommit hem från en vecka i Aten, Grekland,

Läs mer

Kristallens Förskoleklass

Kristallens Förskoleklass Kristallens Förskoleklass Veckobrev för v.40 I måndags fick vi ett ägg! Så denna vecka har ägnats åt att hitta regler hur vi på bästa sätt skall kunna ta hand om Äggbert som eleverna döpt ägget till. Hösten

Läs mer

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Text & musik: Agnes Samuelsson, Jonatan Samuelsson Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Vi gillar alla människor Hur dom än ser ut Vi vill att dom ska veta Dom är älskade av Gud Vi gillar dans

Läs mer

Händer i Lagunda församling. November 2014. Mer information per telefon 0171-46 00 70 och www.svenskakyrkan.se/lagunda

Händer i Lagunda församling. November 2014. Mer information per telefon 0171-46 00 70 och www.svenskakyrkan.se/lagunda Händer i Lagunda församling November 2014. Mer information per telefon 0171-46 00 70 och www.svenskakyrkan.se/lagunda November Torsdag 6 november 19 Kyrkofulllmäktige, Kyrkstugan Kyrkofullmäktige i Lagunda

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa

Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Julprogram Storhogna Högfjällshotell & Spa Öppettider Lekrum vid Plupps kåta i Vinterträdgården och pingisbord i Kalles Källare. 07:00-20:00 Badet är öppet. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar

Läs mer

Gruppförsändelse. Kyrkbladet. Vintern 2014-2015

Gruppförsändelse. Kyrkbladet. Vintern 2014-2015 Gruppförsändelse Kyrkbladet Vintern 2014-2015 Hälsodag i Almunge församlingsgård Lördag 18 oktober hade vi en härlig hälsodag i Almunge församlingsgård. Kina Söderlund, Sanna Linderson, Karin Månson &

Läs mer

INFORMATION FRÅN SVENSKA KYRKAN

INFORMATION FRÅN SVENSKA KYRKAN INFORMATION FRÅN SVENSKA KYRKAN Miljoner på flykt i Syrien sid 2 Trivselträffar m.m. sid 3 Gudstjänster sid 4-5 Doplördagar sid 5 Kyrka för Fairtrade sid 6 Prosten, Telefon m.m. sid 7 Korsordet sid 8 Nr

Läs mer

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla VÅREN 2015

Församlingsblad. Torestorp, Öxabäck & Älekulla VÅREN 2015 Församlingsblad Torestorp, Öxabäck & Älekulla VÅREN 2015 Som ett träd... 2 Körsång och musikliv 3 När allting var över... 4 Annandag påsk 5 Bönesjalsgruppen5 Passionstiden 6 Kontakt 7 Som ett träd, planterat

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Församlingsblad Våren 2013

Församlingsblad Våren 2013 Församlingsblad Våren 2013 Kyrkoherdens tankar Det finns en sång som heter "du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand". Den säger så mycket om gudsbilden tycker jag. Texten är hämtad från

Läs mer

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation

Retreater. andlig vägledning. Vägar till stillhet våren 2013. vandringar bön & meditation & Retreater andlig vägledning vandringar bön & meditation Vägar till stillhet våren 2013 Att låta stillheten få vara en del av våra liv I en tid där tempot ofta är högt, kraven stora och intrycken flödar

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling

Advent, jul och nyår. i Lagunda församling Advent, jul och nyår i Lagunda församling Händer i Lagunda församling 2014 Fredag 28 november 14 Gudstjänst inför helgen, i Giresta kyrka (obs platsen!) Kören Våga sjunga, Måns Godée och Mikael Dagobert.

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Församlingsblad. Norra Hagunda församling. Vänge, Läby, Järlåsa, Skogs-Tibble, Åland. vinter 2015

Församlingsblad. Norra Hagunda församling. Vänge, Läby, Järlåsa, Skogs-Tibble, Åland. vinter 2015 Församlingsblad vinter 2015 Norra Hagunda församling Vänge, Läby, Järlåsa, Skogs-Tibble, Åland I väntans tider Utdragen väntan gör hjärtat sjukt, uppfylld önskan är ett livets träd. (Ords 13:12) Väntan

Läs mer

Guide till att skriva en dödsannons

Guide till att skriva en dödsannons Guide till att skriva en dödsannons Westlings Begravningsbyrå kan göra döds- och tackannonser i alla större dagstidningar i Sverige. Vi gör annonsen medan ni väntar så att ni får ett korrektur direkt.

Läs mer

Nu börjar hoppets tid. Ungdomarnas En resa för livet Karolinas Vardagstankar

Nu börjar hoppets tid. Ungdomarnas En resa för livet Karolinas Vardagstankar Nu börjar hoppets tid Ungdomarnas En resa för livet Karolinas Vardagstankar församlingsbladet ankaret: advent 2008 Nu är det (snart) jul igen och världen förbereder sig för julfirande. Det känns inspirerande

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

K Y R K N Y T T. Nr 3: 2014. Välkommen till världen! säger vi till alla nyfödda. Vi välkomnar er att döpa ert barn i Västra Karaby pastorat.

K Y R K N Y T T. Nr 3: 2014. Välkommen till världen! säger vi till alla nyfödda. Vi välkomnar er att döpa ert barn i Västra Karaby pastorat. K Y R K N Y T T Dopfunt Dagstorp kyrka Foto: Hans Kalén Nr 3: 2014 Välkommen till världen! säger vi till alla nyfödda. Vi välkomnar er att döpa ert barn i Västra Karaby pastorat. Du som är intresserad

Läs mer

Sida 1 av 8 Låt dig fångas av Jordens Poeter Haldor Paulsson. Foto: Ninni Andersen. Ninni Andersen. Home Artister Caféet Kontakta oss Link Unit Bilder Film 14 maj Ljud News Jordens Poeter - Läs dagboken!

Läs mer

SEPTEMBER 2015 HÖGER RUBRIK. Alphakurs, sid 3. Församlingsdag på Nimbus, sid 10. Inbjudan till lovsångsfrukost, sid 12

SEPTEMBER 2015 HÖGER RUBRIK. Alphakurs, sid 3. Församlingsdag på Nimbus, sid 10. Inbjudan till lovsångsfrukost, sid 12 HÖGER RUBRIK SEPTEMBER 2015 Alphakurs, sid 3 Församlingsdag på Nimbus, sid 10 Inbjudan till lovsångsfrukost, sid 12 Brunnsgatan 3 413 12 Göteborg Tel 031-741 12 00 info@saron.se www.saron.se GUDSTJÄNSTER

Läs mer

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Hemvist för Falköpings Missionsförsamling Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Stina Lönnmyr, Nora Rydberg, Ellen Ahlrik, Karl Borgenhard och Joakim Svantesson.

Läs mer

Församlingsblad för Örebro Olaus Petri församling. Nr 2:2011

Församlingsblad för Örebro Olaus Petri församling. Nr 2:2011 OPUS Församlingsblad för Örebro Olaus Petri församling. Nr 2:2011 Gör skillnad - Engagera dig! Frivillig medarbetare, volontär eller ideell medarbetare - orden är många för att beskriva de engagerade som

Läs mer

för att genomföra den stora renoveringen!

för att genomföra den stora renoveringen! Vilket engagemang! Jag har bevittnat något stort! Under en dryg månad har många av EFS kyrkans medlemmar, och faktiskt några andra, engagerat sig väldigt mycket i vårt renoveringsarbete. Det har varit

Läs mer

Församlingsblad. Man mår bra av att göra saker för andra - våra unga. julen i våra församlingar sidan 6-7 & 12. volontärer berättar sidan 3-5

Församlingsblad. Man mår bra av att göra saker för andra - våra unga. julen i våra församlingar sidan 6-7 & 12. volontärer berättar sidan 3-5 Församlingsblad Stora Lundby och Östad församlingar nr 4-3 Man mår bra av att göra saker för andra - våra unga volontärer berättar sidan 3-5 julen i våra församlingar sidan 6-7 & Församlingsexpedition

Läs mer

Tureholms kyrkan....tro ser bäst i mörkret. www.tureholmskyrkan.se

Tureholms kyrkan....tro ser bäst i mörkret. www.tureholmskyrkan.se Tureholms kyrkan Januari-APRIL 2016...tro ser bäst i mörkret n 1 www.tureholmskyrkan.se Hopp är ett underskattat ord som vi behöver uppleva mer av idag. Det finns mycket i vårt samhälle som kan göra oss

Läs mer

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM Konfirmationsresa till Kreta Följ med på en annorlunda resa, både i det inre och till det yttre. Vår första träff äger rum den 4/12 2016. Därefter träffas vi söndagarna: 29/1 19/2, 26/3. Helgen 20-21/5

Läs mer

Lövsångarna. Lövsångarna. 30 år Strängnäs 2010. Från vår sopp & sångkväll 27 maj 2010. Fotograf: Jaana Asp. www.lovsangarna.se

Lövsångarna. Lövsångarna. 30 år Strängnäs 2010. Från vår sopp & sångkväll 27 maj 2010. Fotograf: Jaana Asp. www.lovsangarna.se Lövsångarna Lövsångarna 30 år Strängnäs 2010 Från vår sopp & sångkväll 27 maj 2010. Fotograf: Jaana Asp www.lovsangarna.se Lövsångarna bjuder in till en Under ledning av Magnus Ädel & Gustaf Henriksson

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Nordiska museets julgransplundring 2006

Nordiska museets julgransplundring 2006 Nordiska museets julgransplundring 2006 Sånglekar2 När vi sjunger och dansar kring granen håller vi liv i en väldigt gammal tradition som är känd i varje fall från början av 1600-talet. Den äldsta uppgiften

Läs mer

Välkommen till Vesslans förskola

Välkommen till Vesslans förskola Välkommen till Vesslans förskola 2011/2012 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* Vår

Läs mer

TREHÖRNABLADET. Foto: Birgitta Foto: A-C Bäck Ignell. ANSVARIG UTGIVARE: KATARINA BÖRJESSON Nr 94. DECEMBER 2015

TREHÖRNABLADET. Foto: Birgitta Foto: A-C Bäck Ignell. ANSVARIG UTGIVARE: KATARINA BÖRJESSON Nr 94. DECEMBER 2015 TREHÖRNABLADET ANSVARIG UTGIVARE: KATARINA BÖRJESSON Nr 94. DECEMBER 2015 Läs om: Sixten Alm och midsommarslåtter Gammelgädda fångad i Trehörnasjön Traktorrace med rekordmånga traktorer Röda Korsets tipspromenad

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

Församlingsbrev. Hösten 2009

Församlingsbrev. Hösten 2009 Sankt Mikaels katolska församling Församlingsbrev Hösten 2009 Sankt Mikaels katolska församling Ny kyrkoherde Kära församling! Det är er nye kyrkoherde som skriver denna hälsning, och det är väl på sin

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Kontakt. Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig. Jeremia 31:3. December 2015 Februari 2016

Kontakt. Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig. Jeremia 31:3. December 2015 Februari 2016 Kontakt December 2015 Februari 2016 Ett programblad från Löfstad kyrkan i Tranås samt Gripenbergs & Åsens missionsförsamlingar Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig.

Läs mer

vist församling Vinter 2010/2011

vist församling Vinter 2010/2011 vist församling Vinter 2010/2011 Betraktelse Över en helg förändras utseendet på fönstren vid första advent. Ljusstakar och stjärnor lyser upp vintermörkret och hoppet och längtan efter ljuset kommer.

Läs mer

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter.

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter. SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Dagens evangelieläsning är Joh 1:35-42, men i detta kapitel fokuserar vi på den första läsningen som handlar

Läs mer

Förskola och hem Informationsbrev från Fröhusets förskola

Förskola och hem Informationsbrev från Fröhusets förskola Förskola och hem Informationsbrev från Fröhusets förskola Förskolechef: Som jag berättade i vårt förra föräldrabrev kommer jag att sluta som förskolechef i Svedala kommun. Jag har fått ett nytt arbete

Läs mer

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 1 2 Översättning: Göran Gademan FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 3 ERWARTUNG 4 black 5 In här? Man ser inte vägen 10 15 Så silvrigt stammarna skimrar som björkar! Åh, vår

Läs mer

Skriv upp i kalendern...

Skriv upp i kalendern... En INBJUDAN till Missionskyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 23 juni 14 september 2014 Skriv upp i kalendern... Möteshelger i Ljungs missionskyrka 7-9 november talare oscar marklund 14-16 november

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

Sång och musik. Röster från musiken Musikaliska inspiratörer. Konstutställning Konsert Gudstjänst Livets bilder. 6, musik och reflektion 27 mars

Sång och musik. Röster från musiken Musikaliska inspiratörer. Konstutställning Konsert Gudstjänst Livets bilder. 6, musik och reflektion 27 mars församlingsblad för Ansgarskyrkan och Gottfridsbergs församling N:r 3 2011 Konstutställning Konsert Gudstjänst Livets bilder Sång och musik 6, musik och reflektion 27 mars Röster från musiken Musikaliska

Läs mer

Vårterminen 2016 MI LJ. Obs! All verksamhet i S:t Matteus kyrka, Vanadisvägen 35. Mikaelskapellet är stängt för renovering.

Vårterminen 2016 MI LJ. Obs! All verksamhet i S:t Matteus kyrka, Vanadisvägen 35. Mikaelskapellet är stängt för renovering. BA RN &FA Vårterminen 2016 MI LJ Obs! All verksamhet i S:t Matteus kyrka, Vanadisvägen 35. Mikaelskapellet är stängt för renovering. Välkommen till Barn- och Familjeverksamheten i S:t Matteus församling!

Läs mer

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.3 2014 Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 22 sept. Endre IF och Endre IF Ungdom har årsmöte i Endre bygdegård kl.18.00. Välkomna! * 4 okt. Loppis i Endre bygdegård. Se

Läs mer

Nyhetsbrev 1 dec 2013-23 feb 2014

Nyhetsbrev 1 dec 2013-23 feb 2014 Nyhetsbrev 1 dec 2013-23 feb 2014 Vila i din väntan Rubriken är första meningen i psalmen 205 i psalmboken. Ordet vänta är inget populärt ord. Vi vill inte vänta på något, inte på bussen, inte på maten.

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen ANHÖRIGÅRET 2015 Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR 2015 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin KREATIVA BÖNESÄTT en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin Information om materialet Till vem? I vår verksamhet är andakter en viktig del, men ibland är det

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2005 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE ÅRSMÖTE 2005 SÖNDAG DEN 13/2 KLOCKAN 15:00 PÅ VALLENCIA Där ska vi som vanligt behandla de frågor som hör ett årsmöte till såsom val av styrelse, kommittéer,

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Församlingsnytt hösten 2012

Församlingsnytt hösten 2012 Församlingsnytt hösten 2012 Redaktionen Ansvarig utgivare: www.bjarredsforsamling.se Öresundsvägen 9 kyrkoherde Eva Landberg Tryckt hos Tryckfolket AB,Malmö 237 35 Bjärred bjarredsforsamling@svenskakyrkan.se

Läs mer

Nyhetsbrev från Härnösands stifts teckenspråkiga Nr 3/september 2013 INFOTECKEN

Nyhetsbrev från Härnösands stifts teckenspråkiga Nr 3/september 2013 INFOTECKEN Nyhetsbrev från Härnösands stifts teckenspråkiga Nr 3/september 2013 verksamhet INFOTECKEN Vem är den mannen? Jesusgestalten fortsätter att fascinera. Böcker skrivs, filmer produceras, konstverk skapas

Läs mer

KYRKPORTEN. Lucia. Sticka. Ligustern. Titta in på. Sankta. På flykt i Syrien. & prata. Nr 4 2013

KYRKPORTEN. Lucia. Sticka. Ligustern. Titta in på. Sankta. På flykt i Syrien. & prata. Nr 4 2013 KYRKPORTEN Nr 4 2013 Titta in på Ligustern Sankta Lucia Sticka & prata På flykt i Syrien Gott nytt år! Himmel och fönster fylls av stjärnor. Nån har den nya från IKEA, en annan har letat fram samma stjärna

Läs mer

Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong.

Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong. 201 3 Timoteus- B Förlag står för portot Timoteus-Förlag AB SVARSPOST 20492032 545 20 Töreboda Så får du tag på almanackan för 2014 Fråga efter almanackan i din bokhandel eller skicka denna beställningskupong.

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer