Anteckningar från Mittsvenskas tävlingskonferens lördagen den 18 november 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från Mittsvenskas tävlingskonferens lördagen den 18 november 2017"

Transkript

1 Anteckningar från Mittsvenskas tävlingskonferens lördagen den 18 november 2017 Medverkande klubbar: Brunflo Ryttarsälskap Matfors Ryttarförening Näsets Ryttarsällskap Ridklubben Östjämten Strömsunds Ridklubb Sundsvalls Fältrittklubb Sundsvalls Ridklubb Timrå Hästsportsförening Ånge Ridklubb Åsbygdens Ryttarförening Östersund-Frösö Ridklubb Härnösands Ridklubb Sollefteå Ridklubb Medverkande från Tävlingssektionen Carina Sjölinder Viveka Andersson Ulrika Hedlund Birgitta Lundahl Åsa Fridholm Adjungerad från DS Årets tävlingskonferens hölls i Jämtland på Hotell Hammarstrand där vi erbjöds mycket bra och ändamålsenliga lokaler som toppades med god lunch och fika.

2 Inledning Mötet öppnades av Tävlingssektionens ordförande Carina Sjölinder som hälsade samtliga välkomna, därefter skedde en kort presentation av samtliga närvarande på mötet. Två övriga frågor anmäldes under presentationen. 1. Basutbildning kronan Allmänt om regelverket Åsa presenterade nya modellen av vårt regelverk. Tävlingssektionen har genom Åsa arbetat om presentationen av regelverket som förenklat innebär att det nu har samma utformning som Svenska Ridsportförbundets regelverk har. Vi kan nu presentera regelverket allt eftersom det blir färdigt samt att man lättare kan hämta hem just den information som man söker som regler för DM och lagtävlan. Cuper Berners Cup Kommer att arrangeras även under 2018 i distriktet, en cup för ridhäst i hoppning. Agria ponny en cup på låg nivå för ponny i både hopp och dressyr. Denna cup är inte färdig ännu utan under bearbetning och som förhoppningsvis blir av under Grenledarnas riksserie - före detta grenledarnas cup. Inte heller denna cup är helt klar men mer information kommer att komma på förbundets hemsida, en cup för häst dressyr. Salty/Sugar cup Detta är en cup i startfälttävlan där man efter genomförd tävling erhåller grönt kort som ger möjlighet att starta i en riktig fälttävlanstävling. En cup för både ponny och häst. Här framkom också ett önskemål om en kür-cup i distriktet. Championatet Det har förekommit många olika sätt att dela ut distriktschampionatet på genom åren. Föregående års tävlingsmöte beslutade att championatet ska delas ut på första tävlingstillfället kommande år. Några ställde sig tvivlande till detta förslag på årets tävlingsmöte men man beslutade sig för att genomföra det och låta tävlingssektionen utvärdera utfallet av detta och sedan besluta hur vi ska göra det kommande år.

3 Regelverket Frågan om vilken nivå distriktsmästerskapen, DM ska arrangeras väckte stort engagemang. Mötet beslutade sig för följande: Ponny Hoppning Lätt B+ Arrangeras på sensommar/höst Dressyr Lätt B:1 och LättA:3 Arrangeras på sensommar/höst Häst Hoppning 110 cm junior/yr Arrangeras på sensommaren/höst 120cm Senior Arrangeras på sensommar/höst Dressyr Msv C:1 junior/yr Arrangeras på sensommaren/höst Msv B:2 senior Arrangeras på sensommaren/höst DM för dressyr kommer nästa år att endast gå i en klass och kommer följaktligen att kunna arrangeras på en endagarstävlingar vilket utökar antal tävlingsplatser som man ska kunna förlägga tävlingen på. Ett önskemål om att distriktet ska kontrollera att man levererar rätt antal rosetter och medaljer till arrangerande klubb kom fram. Sedan fortsatte mötet med funderingar runt de olika divisionerna. Ponny hoppning Div 2 väst och öst Oförändrade regler, arrangeras på våren Div 1 Oförändrade regler, arrangeras på hösten Ponny dressyr Div 2 Oförändrade regler arrangeras på våren Div 1 Enl SvRF s regler, arrangeras på våren Häst dressyr Div 1 Ny bedömning Msv C:1 Div 2 Utgår Div 3 Samma bedömning men blir div 2 istället för div 3, arrangeras på våren Ett lag i dressyr kan bestå av 2-4 deltagare. Det krävs tre lag för att starta en serie. Det har sedan ett antal år inte funnits någon serie i hoppning häst. Inga önskemål att ta upp detta framfördes heller i år. TR-Processen Åsa går igenom den tvååriga TR-processen och uppmanar alla att ta chansen att påverka när den ligger ute på förbundets hemsida för synpunkter.

4 Statistik 2017 Vi konstaterat att antalet lösta licenser och starter på våra tävlingar minskar och frågan om vad tävlingssektionen ska göra för att motverka detta dök upp. En åtgärd kan vara att klubbarna ordnar tävlingar på låg nivå för att fler ska våga ta klivet ut på tävlingsbanorna. Vad är en bra tävlingstermin? Mötet diskuterade runt vad som är en bra tävlingstermin och fick följande frågeställningar: Hur ofta vill vi ha tävlingar? När ska tävlingsterminen börja och sluta på året? Vilken spridning ska vi ha? Vad är en krock? Det vi kunde enas om var följande: - Nationella tävlingar och rena lokala tävlingar på samma helg är inte en krock. - Hellre att tävlingarna börjar tidigare på året än senare med tanke på väglaget. - Att arrangera tävlingar i dressyr och hoppning samma helg inte är en krock. - Det är gränsfall beträffande krock om en klubb anordnar ponny lördag och häst söndag samtidigt som en annan klubb anordnar häst lördag och ponny söndag. - Undvik att ordna Pay & jump/ride när det ordnas en tävling i närheten. Vidare kom vi fram till att det kan vara bra att marknadsföra startfälttävlan när det anordnas samt att vi kanske ska börja fundera över ett pool-tänk där man hjälper varandra att genomföra tävlingar då det ibland kan vara tungt för föreningar som anordnar många tävlingar att få ihop funktionärer. Terminen Hoppning: Eventuellt kommer Timrå att ändra sin tävling v 8 till en nationell tvådagars ponnytävling istället men ingenting är klart ännu. Kramfors har kommit in med en sen ansökan om tävling v 19, en dag ponny och en dag häst. Det är på samma helg som Sundsvalls ridklubb anordnar sin kombinationstävling och mötet anser att det är en krock. Förslag till Kramfors som inte hade någon representant är att anordna v 18 istället då det inte finns några ponnytävlingar samt att Brunflos tredagars nationella tävlingar inte anses vara en krock då man vänder sig till helt andra ekipage. Birgitta kontaktar Kramfors i frågan. Dressyr: Timrå ska flytta sin tävling vecka 11.

5 Vaccinationer Från 2017 ska alla vaccinationer vara inlagda i TDB. De tre första månaderna 2017 skulle betraktas som en smekmånad men eftersom vår tävlingssäsong kommer igång så sent. Vi har dock haft någon form av smekmånad under hela året då vi på olika sätt försökt hjälp de aktiva att rätta det som är fel. Det är överdomarens ansvar att stickprovskontrollen av vaccinationen genomförs, något som kan delegeras till sekretariatet. Det är dock viktigt att man säkerställer att sekretariatet vet vad som ska göras vid kontroll av vaccination. Önskvärt är att klubbarna hjälper till att utbilda sina tävlingsryttare om vad som gäller beträffande vaccinationen av tävlingshästarna/ponnyer. Det är bra om man alltid kontrollerar de efteranmäldas vaccinationer samt att man även kollar upp de som ligger nära aktuell tävlingsdag för ny vaccination. Tävlingsveterinären Många klubbar upplever att tillgången på tävlingsveterinärer minskar och att kostnaderna ökar. Ett sätt att få ner avgiften kan vara att besiktiga samtliga hästarna vilket då medför att veterinäravgiften delas upp på fler ekipage istället för att de som enbart startar 120/lätt A och högre. Mötet endes om att Tävlingssektionen ska göra en skrivelse till Jordbruksverket för att belysa problemet samt ta reda på hur Jordbruksverket ser på problemet. Vi vill även belysa behovet av utbildning av just tävlingsveterinärer, då skulle även smådjursveterinärer kunna utbilda sig och antalet tillgängliga veterinärer skulle öka. Åsa tar även med frågan om veterinärer till Tävlingssektionen centralt. Nivå 2 Carina presenterade vad som händer med Nivå 2, utbildning av distriktets lovande ryttare. Vi har blivit lovade att de pengar vi har fått från Folksamför att genomföra utbildningen under 2017 är förlängt och kommer även att kunna utnyttjas under Övriga frågor Två övriga frågor kom upp vid presentationen samt några frågor under mötets gång. Basutbildning under året har distriktet anordnat två Basutbildningar, en i Härnösand och en i Östersund. Enligt utbildningsplanen kommer två nya utbildningstillfällen för Basutbildning att hållas under våren 2018, denna utbildning behövs för framförallt nya funktionärer. 10 kr Synpunkter framkom om den så kallade 10 kronan, avgiften som klubbarna som anordnar tävlingar betalar till distriktet per start. Önskemål om att se över fördelningsnyckeln så att fler klubbar bidrar till att förbättra distriktets ekonomi.

6 Sjukintyg Hur gör vi när ryttare är sjuk/skadad alternativt har en skadad häst? Det är av stor vikt att alla klubbar gör lika när vi begär in sjukintyg/veterinärintyg. Intyg ska enligt TR vara inlämnat inom 7 dagar efter tävlingen för att återbetalning ska ske. Vi enades om att rätta oss efter detta med undantag för det fall ryttaren meddelar under dessa dagar att intyget kommer efter denna tidsperiod. Idrottsrabatt på hotellrum Det finns möjliget att få rabatterat pris vid hotellövernattning på två hotellkedjor när man är ute på tävling. Tävlingssektionen ska titta närmare på det och ta reda på vilka hotellkedjor det gäller. Hemsidan En uppmaning till att kontinuerligt följa oss på hemsidan och Facebook för att följa med och se vad som händer i distriktet. Avslutning Mötet avslutades med en kort presentation av vår nya distriktskonsulent Maria Enqvist som börjat på kansliet då Maria Hartelius valt att avsluta sin anställning. Carina tackade för allas medverkan och engagemang.

Förslag till årsmötet 2013 2013-03-11. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning

Förslag till årsmötet 2013 2013-03-11. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Valberedningen har nu kommit fram till sitt förslag efter att ha haft diskussioner om kompetens, geografisk spridning etc. hos de ledamöter

Läs mer

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation Distriktsstyrelsen Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola. Har suttit med i Mittsvenska

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07 Personinformation Distriktsstyrelsen Foto: Mittsvenska Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola.

Läs mer

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg.

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Närvarande: Helen Larsson, Yvonne Johansson, Ingela Lindgren, Jeanette Sande, Karin Nylander, Glenn J Unger, Ulrika

Läs mer

Regelverk 2016 Norrlandsmästerskap

Regelverk 2016 Norrlandsmästerskap Regelverk 2016 Norrlandsmästerskap Senast ändrad 2015-02-21 Strandgatan 1 871 45 Härnösand mittsvenska.ridsport@jhidrott.rf.se www.ridsport.se/mittsvenska Förord Dags för ännu ett nytt tävlingsår för oss

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västmanland för året 2017 Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och Elitserierna

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2017 Södermanlands ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och

Läs mer

Protokoll fört vid TS-möte den 23 april 2015 på Susedalens K&RK

Protokoll fört vid TS-möte den 23 april 2015 på Susedalens K&RK Protokoll fört vid TS-möte den 23 april 2015 på Susedalens K&RK Närvarande: Sverker Magnuson, Eva Karlberg, Hanna Johansson, Yvonne Johansson, Fia Hanssen, Tomas Boman Ej närvarande: Kerstin Collin, Anna

Läs mer

Regler Ponnyallsvenskan 2017

Regler Ponnyallsvenskan 2017 Regler Ponnyallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västmanland för året 2017 Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Elitserien arrangeras av SvRF.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Vi har bytt logga i år! Även distrikten har fått tre kronor. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Verksamhetsberättelse Styrelsen sid 2 Verksamhetsberättelser Tävling sid 4 Verksamhetsberättelser

Läs mer

Regler Ponnyallsvenskan 2014

Regler Ponnyallsvenskan 2014 Regler Ponnyallsvenskan 2014 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland och Västmanland för året 2014 Södermanlands Ridsportförbund Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck

Läs mer

Regelverk Senast ändrad Strandgatan Härnösand

Regelverk Senast ändrad Strandgatan Härnösand Regelverk 2016 Senast ändrad 2016-01-19 Strandgatan 1 871 45 Härnösand 070-556 2919 mittsvenska.ridsport@jhidrott.rf.se www.ridsport.se/mittsvenska Förord Dags för ännu ett nytt tävlingsår för oss i Mittsvenska

Läs mer

Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014

Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014 Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014 Tack till alla medverkande! Bakgrund: Med anledning av den rådande situationen i Västerbottens Ridsportförbund, där tävlingsorganisation för närvarande

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Gävleborgs Ridsportförbundet (GRF) är en ideell förening, och skall arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet med SvRFs ändamål. Gävleborgs Ridsportförbund

Läs mer

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Kick-Off För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Dagens upplägg Tävlingar 2016 och 2017 Vad krävs för att få tävla? SoRK:s funktionärer T-SEK Verksamhetsplan/Värdegrund TDB och Equipe och tävlingsplatsen

Läs mer

Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund

Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund Regler för Anordnas av År 2018/tidsperiod Gren Öppen för Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund Genomförs på våren Hästdressyr Bohuscupen har två målgrupper: lektionsryttare

Läs mer

Förord. Ni är varmt välkomna att kontakta respektive grenledare för att få hjälp med att tyda regler i såväl Regelboken som Tävlingsreglementet.

Förord. Ni är varmt välkomna att kontakta respektive grenledare för att få hjälp med att tyda regler i såväl Regelboken som Tävlingsreglementet. REGELBOKEN 2016 2 Förord I denna regelbok har distriktets tävlingssektion samlat bestämmelser som gäller för distriktsmästerskap, lagtävlingar, championat och cuper i Norrbottens distrikt. Norrlandsmästerskapens

Läs mer

Ponnyallsvenskan 2011

Ponnyallsvenskan 2011 Regler Ponnyallsvenskan 2011 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2011 2010-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Elitserien i

Läs mer

Regler Ponnyallsvenskan 2018

Regler Ponnyallsvenskan 2018 Uppdaterat 180110 Regler Ponnyallsvenskan 2018 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2018 Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Elitserien arrangeras av SvRF. För regler

Läs mer

Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland Upprättad

Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland Upprättad Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland 2010 Upprättad 2010-01-21 Vad händer under året 2010 Allmänt Tävlingssektionen består under 2010 av Ordförande Grenledare Hoppnng häst Grenledare Hoppning

Läs mer

Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK

Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK Närvarande: Sverker Magnuson, Eva Karlberg, Hanna Johansson, Yvonne Johansson, Claes Angersjö och Tomas Boman Ej närvarande: Kerstin Collin,

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Valberedningen har nu kommit fram till sitt förslag. Till valberedningen har endast fyra nomineringar inkommit och därför finns det i dagsläget

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Gävleborgs Ridsportförbundet (GRF) är en ideell förening, och skall arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet med SvRFs ändamål. Gävleborgs Ridsportförbund

Läs mer

Ponnyallsvenskan 2010

Ponnyallsvenskan 2010 Regler Ponnyallsvenskan 2010 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2010 2009-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Elitserien i

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län Gemensamma Deltagare i DM måste tävla för klubb som är ansluten till Stockholms bestämmelser Läns Ridsportförbund StRF. DM och -DM arrangeras

Läs mer

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbunds. HOPPNING HÄST & PONNY Publicerad

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbunds. HOPPNING HÄST & PONNY Publicerad VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbunds. HOPPNING HÄST & PONNY 2011 Publicerad 110201 Västergötlands Ridsportförbund Staveredsg. 20 461

Läs mer

Regler för Anordnas av

Regler för Anordnas av Regler för Anordnas av Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund År 2018/tidsperiod Genomförs på våren 2018 Gren Hästhoppning Öppen för Bohuscupen har två målgrupper: lektionsryttare

Läs mer

Regler Ponnyallsvenskan 2019

Regler Ponnyallsvenskan 2019 Uppdaterat 181220 Regler Ponnyallsvenskan 2019 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2019 Ridsportens Hus 73494 Strömsholm 0220-456 22/24 Elitserien arrangeras av SvRF. För regler

Läs mer

Frånvarande: Pia Steisjö, Lina Jansson, Jannica Krafft, Jeanette Sande, David Hoff

Frånvarande: Pia Steisjö, Lina Jansson, Jannica Krafft, Jeanette Sande, David Hoff Protokoll fört vid Tävlingssektionens möte 2 april 2012 i Varberg. Närvarande: Glenn J Unger, Annika Hedman, Claes Angersjö, Eva Karlberg, Yvonne Johansson, Helen Larsson, Fia Hanssen, A-C Cadier, Ulrika

Läs mer

Regelverk Senast ändrad Övergård Sollefteå

Regelverk Senast ändrad Övergård Sollefteå Regelverk 2015 Senast ändrad 2015-02-08 Övergård 213 881 93 Sollefteå 010-476 42 38 mittsvenska.ridsport@jhidrott.rf.se www.ridsport.se/mittsvenska Förord Dags för ännu ett nytt tävlingsår för oss i Mittsvenska.

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan Häst

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan Häst REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 för Allsvenskan Häst 2018 För att klubb ska få delta med lag i Allsvenskor krävs att klubben: Har betalat sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och Svenska Ridsportförbundet.

Läs mer

Regelverk 2011. Senast ändrad 2011-02-11

Regelverk 2011. Senast ändrad 2011-02-11 Regelverk 2011 Senast ändrad 2011-02-11 Idrottens Hus Box 384 831 25 ÖSTERSUND 010-476 42 38 mittsvenska.ridsport@jhidrott.rf.se www.ridsport.se/mittsvenska Förord Då är det nytt år och med det lite nya

Läs mer

Ridsportallsvenskan 2010

Ridsportallsvenskan 2010 Regler Ridsportallsvenskan 2010 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Södermanland för året 2010 2009-12-15 Södermanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 734 94 Strömsholm 0220-456 22/24 Div I Hoppning

Läs mer

DRESSYR HÄST & PONNY. 2014 Publicerad

DRESSYR HÄST & PONNY. 2014 Publicerad VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund DRESSYR HÄST & PONNY 2014 Publicerad Tider för anmälan Vårens serier, ordinarie anm.tid till och

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

DRESSYR HÄST & PONNY. 2013 Publicerad 130108

DRESSYR HÄST & PONNY. 2013 Publicerad 130108 VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund DRESSYR HÄST & PONNY 2013 Publicerad 130108 Grenledare: Häst Åsa Kaså tel 0705-58 50 50 hastdressyr@vastergotland.ridsport.se

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015 REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2015 för Allsvenskan 2015 För att klubb ska få Har betalt sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och delta med lag i Svenska Ridsportförbundet. Allsvenskor krävs att

Läs mer

Regelverk Senast ändrad Övergård Sollefteå

Regelverk Senast ändrad Övergård Sollefteå Regelverk 2014 Senast ändrad 2014-03-15 Övergård 213 881 93 Sollefteå 010-476 42 38 mittsvenska.ridsport@jhidrott.rf.se www.ridsport.se/mittsvenska Förord Dags för ännu ett nytt tävlingsår för oss i Mittsvenska

Läs mer

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr 2010 Version 100125 Ändringar från 2009 markeras med rött Häst Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund 415 82 Göteborg 031-726 61 21 ridsport.goteborg@vsif.o.se

Läs mer

REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 Div IV Hoppning

REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 Div IV Hoppning REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2018 Div IV Hoppning Regler för År/tidsperiod 2018 Allmänna bestämmelser för Allsvenskan Häst För att klubb ska få delta med lag i Allsvenskor krävs att klubben: Har betalat sina

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Styrelsen... 2 Bild presentation... 3 Distriktets ungdomssektion - DUS... 5 Utbildning... 7 Tävling... 8 Försprång Mittsvenska!...12 Balansrapport...15 Resultatrapport...16

Läs mer

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K 2019-02-09 Kick-off för alla tävlingsintresserade på Sork Dagens upplägg: Presentation av TSEK, tävlingsåret 2018 och kommande tävlingar 2019 Föreläsning

Läs mer

BESTÄMMELSER. Allsvenskor

BESTÄMMELSER. Allsvenskor BESTÄMMELSER Allsvenskor 2012 Generella regler lag Dessa regler gäller för samtliga allsvenskor om inget annat anges. ANMÄLAN Lagserierna är öppna för klubbar anslutna till SvRF inom Upplands Ridsportförbund.

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2015 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie,

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014 Ändringar är markerade med fetstil. BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2014 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa.

Läs mer

Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg

Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg Lagregler 2013 För regler gällande Div. I hoppning hänvisas till SvRf s hemsida Version 1.3 Förändringar och tillägg från 2012 är markerade med gult Innehåll: Gemensamma bestämmelser för: tävlingsarrangörer...

Läs mer

ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY

ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY ALLSVENSKABESTÄMMELSER FÖR GÄVLEBORG PONNY Lagsammansättning Lag skall bestå av minst 3 och max 4 ekipage, de 3 bästa resultaten räknas. (Gäller inte div 4 hoppning ponny, se nedan) Ryttare får starta

Läs mer

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar.

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vi hoppas att ni och ert företag vill vara med och sponsra

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Ponnyallsvenskan

Allmänna bestämmelser för Ponnyallsvenskan REGLER FÖR PONNYALLSVENSKAN 2018 för Ponnyallsvenskan År/tidsperiod 2018 För att klubb ska få delta med lag i Allsvenskor krävs att klubben: Har betalat sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund

Läs mer

Distriktsmästerskap Dalarna Regler

Distriktsmästerskap Dalarna Regler Distriktsmästerskap Dalarna Regler DM-regler 2017 1 Gemensamma regler alla discipliner 1. Distriktsmästerskap ska årligen hållas inom distriktet. Om detta ej är möjligt får DM avgöras på närliggande tävlingsplats

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Ponnyallsvenskan

Allmänna bestämmelser för Ponnyallsvenskan REGLER FÖR PONNYALLSVENSKAN 2019 för Ponnyallsvenskan 2019 För att klubb ska få delta med lag i Allsvenskor krävs att klubben: Har betalat sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och Svenska

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 1 Innehåll Svenska Ridsportförbundet...3 Mittsvenska Ridsportförbundet...3 Ordförande har ordet...4 Distriktsstyrelsen...5 Verksamhet 2015...6 Ungdom...7 Tävling...8 Hoppning...9

Läs mer

HÖÖKS Bohuscupen, Lokal tävling för Häst

HÖÖKS Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Regler för Annordnas av År/tidsperiod Gren Öppen för HÖÖKS Bohuscupen, Lokal tävling för Häst Göteborg & Bohusläns Ridsportförbund 2019 Genomförs på våren Hästhoppning Bohuscupen har två målgrupper: lektionsryttare

Läs mer

Utbildningsgång för SvRF Banbyggare

Utbildningsgång för SvRF Banbyggare 1 Utbildningsgång för SvRF Banbyggare D 1. Inledande kurs för Aspiranter. Distrikten. Kriterier för sökande. Skall vara minst 18 år, av distriktet godkänd banbyggar-aspirant och skall ha genomfört lägst

Läs mer

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund. DRESSYR HÄST OCH PONNY Uppdaterad

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund. DRESSYR HÄST OCH PONNY Uppdaterad VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund. DRESSYR HÄST OCH PONNY 2010 Uppdaterad 100114 Grenledare: Häst Johanna Ahlqvist, tel 0515-15301,

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2016

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2016 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2016 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie,

Läs mer

DRESSYR HÄST & PONNY Publicerad

DRESSYR HÄST & PONNY Publicerad VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund DRESSYR HÄST & PONNY 2012 Publicerad 120201 Grenledare: Häst Åsa Kaså tel 0705-58 50 50 hastdressyr@vastergotland.ridsport.se

Läs mer

VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2017.

VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2017. VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2017. GEMENSAMMA BESTÄMMELSER Detta regelverk baseras i huvudsak på fastställda regler från Svenska Ridsportförbundet med anpassning för Division

Läs mer

Distriktsmästerskap Dalarna Regler

Distriktsmästerskap Dalarna Regler Distriktsmästerskap Dalarna Regler DM-regler 2016 1 Gemensamma regler alla discipliner 1. Distriktsmästerskap ska årligen hållas inom distriktet. Om detta ej är möjligt får DM avgöras på närliggande tävlingsplats

Läs mer

Norrlandsmästerskap Hoppning för ponny

Norrlandsmästerskap Hoppning för ponny Norrlandsmästerskap Hoppning för ponny NM består av tre mästerskap, NM för kategorierna B, C och D. Ryttare får deltaga med max 2 ponnyer per kategori i klass 1 och 2, men i NM-klass 3 med endast 1 ponny

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2011

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2011 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2011 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie

Läs mer

Proposition för Ljungby Ridklubb

Proposition för Ljungby Ridklubb Förbundet Utbildning Tävling Hästkunskap Häst & Ryttare Meny Start Internetanmälan Tävlingsadministration Proposition för Ljungby Ridklubb nationell, regional tävling i hoppning ponny, ridhäst, 8-10 April

Läs mer

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland.

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. 3:e november i Vara Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. Distriktshöstmöte med val till våra sektioner mm Tävlingstermin våren 2016, planering

Läs mer

Botkyrka Ridsällskap Höstfälttävlan med Distriktsmästerskap på Skrefsta Vall

Botkyrka Ridsällskap Höstfälttävlan med Distriktsmästerskap på Skrefsta Vall Botkyrka Ridsällskap Höstfälttävlan med Distriktsmästerskap på Skrefsta Vall Vi i Botkyrka Ridsällskap vill hälsa dig varmt välkommen till två härliga tävlingsdagar på Skrefsta Vall helgen 24-25 september

Läs mer

VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2018.

VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2018. VÄRMLANDS RIDSPORTFÖRBUND BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN 2018. GEMENSAMMA BESTÄMMELSER Detta regelverk baseras i huvudsak på fastställda regler från Svenska Ridsportförbundet med anpassning för Division

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2013

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2013 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2013 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 1 Innehåll Svenska Ridsportförbundet... 3 Mittsvenska Ridsportförbundet... 3 Ordförande har ordet... 4 Distriktsstyrelsen... 5 Verksamhet 2014... 5 Ungdom... 5 Tävling... 6 Hoppning...

Läs mer

OBS!! Vaccinationsintyg skall uppvisas i sekretariatet innan urlastning.

OBS!! Vaccinationsintyg skall uppvisas i sekretariatet innan urlastning. Ryttarmeddelande Välkommen till Räkanhoppet 2016 Ankomst Du kommer att tas emot av våra parkeringsvakter som anvisar dig var du skall ställa trailer, husvagn, lastbil och personbil. Följ deras anvisningar.

Läs mer

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare.

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Strategi 2024 WE Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Grupp1 : Anna N, Ulrika P, Gabriella P, Malin B, Åsa T, Ingela H Delmål för 2016/2017

Läs mer

Ej närvarande: Ungdomsektionens representant. Veronica Mohlin, Therese Nerlund, Linda Norin, Lena Fors.

Ej närvarande: Ungdomsektionens representant. Veronica Mohlin, Therese Nerlund, Linda Norin, Lena Fors. PROTOKOLL fört vid styrelsemöte i Ånge Ridklubb 2015-09-12 Sid. 1/4 Närvarande: Helene Eriksson, Anna Johansson, Anette Boström, Stiven Wiklund, Mikael Ödeen, Evelina Johansson, Camilla Norman Adjungerad

Läs mer

SWFRK - Tävlingsryttarmöte. 8 januari 2017

SWFRK - Tävlingsryttarmöte. 8 januari 2017 SWFRK - Tävlingsryttarmöte 8 januari 2017 AGENDA Stora Wäsby 1989-2017 Tävlingssektionen Presentation SWFRK Elit hoppning häst Grenpresentationer & Allsvenskan 2017 Grupparbete; SWFRK aktiviteter 2017

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2018

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2018 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2018 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa en utbildningstrappa. Från div. III, II, I, Elitserie,

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2019

BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2019 BESTÄMMELSER FÖR ALLSVENSKAN I HALLANDS LÄN 2019 Hallands Ridsportförbunds målsättning med att arrangera divisioner på olika nivåer är att det ska följa Svenska Ridsportförbundets målsättning med utvecklingsmodellen

Läs mer

Regler för Folksam Ponnyallsvenska (elitserien), lag-sm 2019

Regler för Folksam Ponnyallsvenska (elitserien), lag-sm 2019 Regler för Folksam Ponnyallsvenska (elitserien), lag-sm 2019 Anordnad av Svenska Ridsportförbundet År/tidsperiod 2019 Gren Öppen för Ponnyhoppning Folksam Ponnyallsvenska (elitserien) rids kalenderårsvis.

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund HOPPNING HÄST & PONNY

Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund HOPPNING HÄST & PONNY VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund HOPPNING HÄST & PONNY 2012 Publicerad 120201 Uppdaterad sid 2 120227 Förtydligad för Div II ponny

Läs mer

B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012

B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012 2012 B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING ANSVARSOMRÅDE Ordförande Christina Svensson press/media Vice ordförande Kristina Printzlow grenledare hoppning Ledamöter och

Läs mer

BÖRJA TÄVLA FÖR RYTTARE OCH KUSKAR MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

BÖRJA TÄVLA FÖR RYTTARE OCH KUSKAR MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING BÖRJA TÄVLA FÖR RYTTARE OCH KUSKAR MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING BÖRJA TÄVLA! Det här häftet är en vägledning för personer med funktionsnedsättning som vill börja tävla. Tävla kan man göra på olika nivåer och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 1 Innehåll Svenska Ridsportförbundet... 3 Mittsvenska Ridsportförbundet... 3 Ordförande har ordet... 4 Distriktsstyrelsen... 5 Distriktets kansli... 6 Ungdom... 7 Utbildningssektionen...

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2016

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2016 REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2016 1 för Allsvenskan 2016 För att klubb ska få delta Har betalat sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och Svenska med lag i Allsvenskor Ridsportförbundet. krävs att

Läs mer

Utbildningsgång för SvRF Banbyggare

Utbildningsgång för SvRF Banbyggare Utbildningsgång för SvRF Banbyggare D 1. Inledande kurs för Aspiranter. Distrikten. Skall vara minst 18 år, av distriktet godkänd banbyggar-aspirant och skall ha genomfört lägst 1.20m banhoppningar vid

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Innehållsförteckning Verksamhetsberättelse styrelsen... 2 Tävling... 5 Utbildning... 8 Ungdom... 9 DUS Årsmöte... 9 Väl Tränad... 9 Vi i stallet... 9 RIXU 2011... 9 ULK... 10

Läs mer

Möte med KF Rävhagen Ordf Styrelsen deltar Redovisning från KF. Birgitta, ridskolorna Desirée, tävling Söndag 16 kl1600

Möte med KF Rävhagen Ordf Styrelsen deltar Redovisning från KF. Birgitta, ridskolorna Desirée, tävling Söndag 16 kl1600 Verksamhetsplan 2014 för WRK Januari Söndag 12 Styrelsemöte Rävhagen Ordf Föreningsrapport Årsmötet Onsdag 15 Ansökan Resestöd GI Kassören/ Anita Onsdag 15 Föreningsrapporten SvRF Tisdag 21 kl 1730 Februari

Läs mer

DRESSYR HÄST OCH PONNY 2011

DRESSYR HÄST OCH PONNY 2011 VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västergötlands Ridsportförbund. DRESSYR HÄST OCH PONNY 2011 Publicerad 2011-02-01 Grenledare: Häst Johanna Ahlqvist, tel 0515-15301,

Läs mer

Lagregler För regler gällande Div. I hoppning hänvisas till SvRf s hemsida

Lagregler För regler gällande Div. I hoppning hänvisas till SvRf s hemsida Lagregler 2011 För regler gällande Div. I hoppning hänvisas till SvRf s hemsida Version 2.0 Förändringar och tillägg från 2010 är markerade med blått Innehåll: Gemensamma bestämmelser för: tävlingsarrangörer...

Läs mer

1. Sekretariat & startanmälan: Sekretariatet är beläget i ridhuset och öppnar kl. 8:00 på tävlingsdagen.ekipaget är automatiskt startanmält.

1. Sekretariat & startanmälan: Sekretariatet är beläget i ridhuset och öppnar kl. 8:00 på tävlingsdagen.ekipaget är automatiskt startanmält. Ryttarmeddelande Vi hälsar Dig varmt välkommen till Kanalhoppet 2016, Söderköpings Ryttarsällskaps lokala & regionala hopptävlingar för ponny & ridhäst den 2 3 juli 2016. Telefonnr. på tävlingsdagen är

Läs mer

Protokoll fört vid TS-möte onsdagen den 27 mars 2013 på Kansliet i Varberg

Protokoll fört vid TS-möte onsdagen den 27 mars 2013 på Kansliet i Varberg Protokoll fört vid TS-möte onsdagen den 27 mars 2013 på Kansliet i Varberg Närvarande: Sverker Magnuson, Fia Hanssen, Eva Karlberg, Claes Angersjö, Karin Nylander, Ingela Lindgren Ej närvarande: Ulrika

Läs mer

Norrbottens Ridsportförbund Tävlingssektionen

Norrbottens Ridsportförbund Tävlingssektionen REGELBOKEN 2012 Norrbottens Ridsportförbund Tävlingssektionen 2 Förord I denna regelbok har distriktets tävlingssektion samlat bestämmelser som gäller distriktsmästerskap, lagtävlingar, championat och

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2014

Verksamhetsplan Budget 2014 Verksamhetsplan Budget 2014 Postadress: c/o Zone System, Box 806 931 28 Skellefteå Besöksadress: Hyvelgatan 15 Telefon:0910-72 68 80 E-post: distrikt@vasterbotten.ridsport.se Västerbottens Ridsportförbund

Läs mer

Åsbo Ryttarförening hälsar er hjärtligt välkomna till SM för ponny och juniorer samt Ungponnyfinalerna i dressyr den 14-17 augusti 2014

Åsbo Ryttarförening hälsar er hjärtligt välkomna till SM för ponny och juniorer samt Ungponnyfinalerna i dressyr den 14-17 augusti 2014 1 Åsbo Ryttarförening hälsar er hjärtligt välkomna till SM för ponny och juniorer samt Ungponnyfinalerna i dressyr den 14-17 augusti 2014 Sekretariatet Har öppet onsdag 13:00-20:00, torsdag 10:00-20:00

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 1 För organisationsledarna (förtroendevalda) Distriktsårsmöte Träff för utbildningsansvariga Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt fastställande av avgifter Genomförs

Läs mer

Lagregler Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg

Lagregler Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg Lagregler 2016 Betr. div. 1 hoppning häst och ponny hänvisar vi till SvRf:s hemsida: http://www3.ridsport.se/tavling/hoppning_/regler Version 1.1 Förändringar och tillägg från 2015 är markerade med gult

Läs mer

Lagregler Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg

Lagregler Göteborg och Bohusläns Ridsportförbund Göteborg Lagregler 2015 Betr. div. 1 hoppning häst och ponny hänvisar vi till SvRf:s hemsida: http://www3.ridsport.se/tavling/hoppning_/regler Reglerna för Gymkhanan finns under fliken på vår hemsida. Version 1.0

Läs mer

Guiden till Grönt kort

Guiden till Grönt kort Guiden till Grönt kort Alla som tävlar, från lokal tävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort. Det gäller oavsett om du är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör, och oavsett i vilken gren du tävlar.

Läs mer

Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap

Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap Den lilla klubben med det stora hjärtat SRS verksamhetsidé Vi är en klubb med familjär karaktär som alltid utgår från hästens välbefinnande.

Läs mer

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och Vision: vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och tävlingsutövare. Vi skall ligga i framkant i vår utbildningsverksamhet och verka

Läs mer

Lyckåbrevet Nr

Lyckåbrevet Nr Lyckåbrevet Nr 1.2016 En informationsbroschyr från KLRK Ordförande har ordet Hjärtligt välkomna till en ny termin på KLRK hösten 2016! Alla är välkomna till oss på KLRK; nya och gamla medlemmar, nybörjare

Läs mer