Användarmanual Företagsadministratör. Företagskonto i Värmlandstrafiks app

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarmanual Företagsadministratör. Företagskonto i Värmlandstrafiks app"

Transkript

1 Användarmanual Företagsadministratör Företagskonto i Värmlandstrafiks app

2 Introduktion Företagskonto är ett betalsätt i Vämlandstrafiks app. Med Företagskonto kan företagets personal resa med Vämlandstrafik och sedan betala mot faktura. Alla resor som utförs med Företagskonto sammanställs och faktureras en gång per månad. Bildexempel från iphone. Företagskonto finns tillgängligt i Vämlandstrafiks appar för Android och ios (iphone). Företagskonto innehåller också en webbtjänst där företagets administratör kan logga in för att lägga upp och redigera användarbehörigheter i systemet.

3 När företagskontot är registrerat hos Vämlandstrafik erhåller företagets kontaktperson (företagsadministratören) en e-postbekräftelse enligt nedan. Hej! Nu är företagskontot Det nya testföretaget" skapat hos Vämlandstrafik. Snart kan du och dina medarbetare enkelt göra era tjänsteresor med buss och tåg via vår mobilapp. Ditt konto E-postadressen har lagts till som företagsadministratör för kontot. Nästa steg för dig är att skapa ett lösenord för kontot. Gör så här: Gå till och ange e-postadressen som användarnamn och klicka på "Beställ nytt lösenord". Ett lösenord skickas nu till den angivna e-postadressen. Öppna sedan och logga in med samma e- postadress och lösenordet som kom med e-posten. Om du vill ändra lösenordet gör du det enkelt efter inloggning via funktionen "Byt lösenord". När du är klar med detta kan du börja lägga in administratörer och användare i systemet. Övrig information Information om hur företagskontot kan användas och administreras finns här: Kika även på för att läsa mer om hur företag och organisationer kan jobba för att få de anställda att välja klimatsmarta sätt att resa på. Det går givetvis också bra att höra av dig till mig direkt om du har frågor. Vi på Vämlandstrafik önskar dig och dina kollegor många trevliga resor! Med vänlig hälsning, Försäljningsansvarig, Vämlandstrafik E-post: Katrin.Berggren@varmlandstrafik.se Telefon: Genom att följa instruktionen i mailet erhålls ett lösenord för företagskontot..

4 Logga in på företagskonto Ange URL i webbläsaren. Mata in användarnamn och lösenord. Klicka sedan på logga in. Funktionen Nytt lösenord används för att erhålla ett lösenord. Funktionen är också tillämplig om ni har glömt ert tidigare lösenord. För att erhålla ett nytt lösenord klicka på nytt lösenord och ange e-postadress som användarnamn och klicka sedan på beställ nytt lösenord. Den angivna e-postadressen erhåller ett mail med det nya lösenordet.

5 Navigera i webbvyn Efter inloggning finns det i sidfoten möjlighet att gå tillbaka till huvudmeny genom att klicka på hem eller att logga ut genom att klicka på Logga ut företagsadmin. För att enkelt navigera mellan olika menyer är det möjligt att klicka i sidhuvudet, se exempel nedan. Klicka exempelvis på Det nya testföretaget för att återvända till företagsnivån. Huvudmeny Efter inloggning visas huvudmenyn. Här ser man de företagskonton som man är behörig att administrera, i detta exempel Det nya testföretaget. Byt lösenord - används för att byta det automatiskt genererade lösenordet till ett personligt lösenord.

6 Administration av företagskonto Klicka på namnet för det aktuella företagskontot, i detta fall Det nya testföretaget. Här visas en ny vy, se exempel. Om företaget har behov att vara flera personer som administrerar kontot så kan Företagsadministratören lägga till fler administratörer genom att klicka på Skapa administratör, se vy ovan. Den nya administratören är behörig att nyttja samma tjänster som Företagsadministratören, förutom att skapa ytterligare administratörer. I samband med att en ny administratör läggs upp i systemet så skickas en inbjudan till angiven e-postadress, se exempel nedan. Inbjudan innehåller en beskrivning om hur den nya administratören ska gå till väga för att komma igång med tjänsten.

7 Hej! Välkommen som administratör av företagskontot "Det nya testföretaget" hos Vämlandstrafik. Nästa steg för dig är att skapa ett lösenord för kontot. Gör så här: Gå till och ange e-postadressen som användarnamn och klicka på "Beställ nytt lösenord". Ett lösenord skickas nu till den angivna e-postadressen. Öppna sedan och logga in med samma e-postadress och lösenordet som kom med e-posten. Om du vill ändra lösenordet gör du det enkelt efter inloggning via funktionen "Byt lösenord". Övrig information Kika även på för att läsa mer om hur företag och organisationer kan jobba för att få de anställda att välja klimatsmarta sätt att resa på. Vid frågor om tjänsten kontakta i första hand företagsadministratören. Vi på Vämlandstrafik önskar dig och dina kollegor många trevliga resor! Med vänlig hälsning, Försäljningsanvarig på Vämlandstrafik E-post: Katrin.Berggren@varmlandstrafik.se Telefon: Företagskontot är uppbyggt som en hierarki. Överst ligger ett Företagskonto med avdelningar och som i sin tur innehåller användare och en syfteslista. En avdelning används för att dela upp faktureringen på flera fakturor med olika referenser, till exempel en per avdelning eller en per personalkategori osv. Vill företaget istället ha en samlingsfaktura så läggs enbart en avdelning upp innehållande alla användare (resenärer). När ett företagskonto skapas så uppstår automatiskt en avdelning med samma namn som kontaktpersonen. Denna avdelning kan sedan redigeras och användas för att registrera användare. Avdelningsnamnet blir referens på den kommande fakturan.

8 För att skapa en ny avdelning - klicka på Skapa avdelning längst upp i menyn. Här anges: Namn: Beskrivning: E-postadress: Kontaktperson: Fakturaadress: Namn på avdelningen (= fakturareferens) Beskrivande text om avdelningen Adress till kontaktperson för avdelningen Namn på kontaktperson för avdelningen Fakturadress hämtas från Vämlandstrafiks ekonomisystem (kan lämnas tom.) Tryck sedan på Bekräfta.

9 När en ny avdelning är upplagd finns det möjlighet att skapa användare (resenärer) och att skapa syften som kan användas för att kategorisera personalens resor. Funktionen Redigera används för att redigera informationen om avdelningen.

10 För att skapa användare (resenär) - klicka på skapa användare Här anges: Namn: Anställningsnummer: Mobiltelefonnummer: Skicka SMS: E-postadress: Personens namn Personens anställningsnummer Personens mobiltelefonnummer Förbockad ruta gör att ett SMS går ut som en inbjudan till användarens mobitelefonnummer. Personens E-postadress (används för att skicka kvitto på varje resa). Lämnas tom om man inte vill ha denna funktion. Kredit: Kreditbelopp per kreditperiod, ex. 3000kr, ange Kreditperiod: Antal dagar i kreditperioden, exempelvis 30 dagar, ange 30 Tryck sedan på Bekräfta.

11 Användarna (resenärerna) som läggs till hamnar sedan i en lista under rubriken användare, se nedan.

12 Importera användare används för att massimportera användare i textformat. Denna funktion kan vara tillämplig om företaget har en personallista och vill lägga till många användare på en och samma gång. Tänk dock på att listan måste följa den syntax som anges ovan.

13 Om företaget har behov av att specificera syfte med sina resor på fakturorna så kan flera olika syften läggas till genom att klicka på skapa syfte. Dessa hamnar sedan som val i en drop-down meny i användarens (resenärens) app i samband med köp. Varje avdelning har sin egen syfteslista. Här anges: Namn: Beskrivning: Benämning av syfte, exempelvis kundbesök. Här finns möjlighet att beskriva när/hur syftet ska användas. Tryck sedan på Bekräfta. Syftet hamnar nu med i listan över syften och kan redigeras genom att klicka på det specifika syftet.

14 Syften kan också importeras som text, enligt nedan. Tänk på att listan måste följa den syntax som finns angiven.

15 Kontotransaktioner Företaget har möjlighet att se alla transaktioner som görs med Företagskontot genom att klicka på Kontotransaktioner. Det är möjligt att avgränsa sökningen på olika tidsperioder eller att filtrera genom att klicka på specifika avdelningar eller mobiltelefonnummer. Valda filter illustreras under datumfälten. Det röda krysset tar bort filtret, se exempel ovan. Exportmöjlighet finns till text, HTML och MS Excel genom att klicka på formatet under Exportera till.

FÖRETAGSKONTO. Tjänsteresor i Jönköpings Länstrafiks app. Användarmanual för slutanvändare (anställd/resenär)

FÖRETAGSKONTO. Tjänsteresor i Jönköpings Länstrafiks app. Användarmanual för slutanvändare (anställd/resenär) FÖRETAGSKONTO Tjänsteresor i Jönköpings Länstrafiks app Användarmanual för slutanvändare (anställd/resenär) Innehåll Introduktion 3 Aktivera ditt företagskonto 4 Köp biljett - Alternativ 1 5 Köp biljett

Läs mer

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Fr om version 2018.2 ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet för en användare av ett eller flera Hogia-system.

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE MANUAL FÖR UE PÅ DELAD PERSONALLIGGARE VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Du har blivit inbjuden som UE på ett byggprojekt som kräver elektronisk

Läs mer

Inloggning i Skola24 Logga in Schema

Inloggning i Skola24 Logga in Schema Inloggning i Skola24 Skriv vimmerby.skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. - Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Efter inloggning

Läs mer

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Innehållsförteckning WEBBTJÄNSTEN Registrera ny användare 4 Logga in 5 Boka resa 6 Boka resa Bekräftelse 7 Mina resor 8 Mina ombud 9 Favoritresor

Läs mer

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Fr om version 2015.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet

Läs mer

Behörighetshantering. Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen T

Behörighetshantering. Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen T Behörighetshantering Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen 1 Innehållsförteckning Allmänt 3 Logga in 4 Behörighetshantering 5 Skapa ny användare 6-7 Tilldela

Läs mer

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör AKTIVITETSSTÖD Användardokumentation Föreningsadministratör 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Om denna dokumentation... 3 Terminologi och förkortningar... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Företagsportalen + digitala tillstånd. Manual - administratör

Företagsportalen + digitala tillstånd. Manual - administratör Företagsportalen + digitala tillstånd Manual - administratör Företagsportalen och tjänsten digitala tillstånd Parkering Göteborgs företagsportal är ett administrativt webbgränssnitt där du snabbt och enkelt

Läs mer

Aon Hewitt. Användarmanual. Risk. Reinsurance. Human Resources.

Aon Hewitt. Användarmanual. Risk. Reinsurance. Human Resources. Användarmanual Risk. Reinsurance. Human Resources. Innehåll Inloggning 3 Glömt lösenord 3 Bli kund 4 Registrering företag 6 Registrering anställda 6 Manualer 7 Allmän information om tjänsten 7 Rapport

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Västerviks kommuns E-portal

Västerviks kommuns E-portal Västerviks kommuns E-portal Inledning Genom E-portalen får du åtkomst till vissa program och funktioner i kommunens IT-miljö utan att vara ansluten till kommunens interna nätverk. E-portalen är en säker

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Hembokat Kom igång guide

Hembokat Kom igång guide Hembokat Kom igång guide Introduktion till er nya brf-hemsida... 2 För användaren... 3 Starta ditt konto... 3 Logga in... 3 Byt lösenord... 4 Anslagstavlan... 5 Bokningskalendern... 6 För styrelsen...

Läs mer

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB FaktApp Mobilapplikation för fakturering Resultat Finans AB Innehåll FaktApp En unik tjänst från Resultat Finans AB...2 FaktApp Mobilapplikation för fakturering...3 Logga in på FaktApp...3 Registrera ditt

Läs mer

Kom igång med Digilärserien

Kom igång med Digilärserien Kom igång med Digilärserien Administrera dina digitala läromedel Kom igång med Mina sidor 1 Välkommen till Digilär! Här går vi igenom alla administrativa steg för att komma igång med dina läromedel från

Läs mer

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Om du har några frågor som du inte får svar på här kan du alltid kontakta oss på Naturvårdsverket: Via växeln: 010-698 10 00 Via mejladressen:

Läs mer

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte Innehåll Vad är Atea Register?... 2 Hur navigerar jag till Atea Register?... 2 Manualens syfte... 2 Skapa användare... 3 Lägg till applikationen Atea Register på hemskärmen... 6 ios... 6 Android... 7 Logga

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Användarmanual. flygbra.se Travel Manager

Användarmanual. flygbra.se Travel Manager Användarmanual flygbra.se Travel Manager 20170626 Innehåll Innehåll Inloggning 3 Roller 3 Boka 3 Profilinställningar - Travel Manager 7 Företag/Avdelning - Detaljer 8 Lägg till avdelning 8 Resenärer -

Läs mer

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord.

Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten kräver inte något BankID/SMS utan bara ditt användarnamn och lösenord. Guide för att logga in på Portal (F5) som ersätter Mobility Guard Ett nytt sätt och ny adress att logga in/ut på. Adressen är portal.trollhattan.se Det finns två varianter av inloggning den enkla varianten

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Titel Version Datum Sida Användarhandledning Laget.se/LNIK

Titel Version Datum Sida Användarhandledning Laget.se/LNIK 0.1 2013-01-12 1 (52) Innehållsförteckning 1. Introduktion... 3 1.1. Syfte med dokumentet... 3 2. Tillgång och behörigheter... 4 2.1. Generellt... 4 2.2. Huvudmenyn efter inloggning... 5 2.3. Administratörsvyn...

Läs mer

Användarmanual för nya Röda tråden

Användarmanual för nya Röda tråden Användarmanual för nya Röda tråden - En manual för att ge insikt om att det är enklare att lära sig själv Av: Kristofer Eriksson, Kvalitetsamanuens 11/12 Innehåll 1. Skapa ett konto... 2 2. Ändra kontoinställningar...

Läs mer

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID.

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID. Fr om version 2016.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia Ekonomi. Du som använder Hogia einvoice, Hogia Approval Compact Edition eller Hogia Approval Manager har sedan tidigare

Läs mer

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18.

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18. Innehållsförteckning Avdelning Sida Användaradministration 2 Notiser 10 Nyheter 11 Meddelande 12 Annonsering 14 Design 15 Inställningar 18 Profilsida 19 1 Användaradministration Under Användaradministration

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig till telefonist. Informera

Läs mer

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER...

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... Manual för ledare Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... 11 Allmän info Uppe till höger finns ett frågetecken. Ställer

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Manual dinumero Webb

Manual dinumero Webb Hugo Hallqvist Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Välj företag... 3 3. Fakturalista... 4 3.1. Avancerad... 5 4. Visa faktura... 6 4.1. Attest... 7 4.2. Kontering... 9 4.3. Logg...

Läs mer

Biltema FöretagsPortal - Användarhandbok -

Biltema FöretagsPortal - Användarhandbok - Biltema FöretagsPortal - Användarhandbok - Innehåll Om Biltema FöretagsPortal... 3 Hur får man tillgång?... 3 Inloggning första gången för befintliga kunder... 4 Inloggning nya kunder... 7 Ansökan och

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness HEMSIDANS ADRESS : http://www.idrottonline.se/orust/svanesundsgif gymnastik eller http://www4.idrottonline.se/default.aspx?id=94244 Administratörer:

Läs mer

Kom igång med CodeMonkey 1

Kom igång med CodeMonkey 1 Kom igång med CodeMonkey 1 Vad roligt att du valt att arbeta med CodeMonkey! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner för hur du kommer igång med att skapa konton, aktivera läromedel,

Läs mer

Diatel Telefonpassning

Diatel Telefonpassning Diatel Telefonpassning Manual för kundwebben DiaTel Diagonal Telefonpassning Box 55157 504 04 Borås, Sweden Tel. 033-700 71 00 Fax. 033-700 71 01 E-post. info@diatel.se Innehållsförteckning Vyer Inloggning

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Användarinstruktioner

Användarinstruktioner Innehållsförteckning 1 Allmänt 2 Registrera 2 i. Instruktioner för registrering 2 ii. Organisationsnummer 2 iii. Dina uppgifter 2 iv. Bekräfta villkor 2 v. Aktivering av konto 2.1 Glömt lösenord 2.2 Mitt

Läs mer

FerieBas. -handbok för arbetsställe

FerieBas. -handbok för arbetsställe 1 FerieBas -handbok för arbetsställe Innehållsförteckning Logga in till FerieBas... 3 Registrera organisation i FerieBas... 4 Bekräftelse på registrering av organisation... 5 Registrera arbetsställe...

Läs mer

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin 1 of 14 Innehåll 1 Inledning... 2 2 Konfigurera flerfaktorsinloggning... 2 3 Registrera enhet i Intune... 4 4 Konfigurera applikationer... 7 4.1 Mail i mobil enhet... 7 4.2 Skype i mobil enhet... 8 4.3

Läs mer

Logga in och skapa ett konto

Logga in och skapa ett konto Välkommen till Connect som hjälper företag och studenter att skapa kontakt för olika uppdrag. Här registrerar du önskemål och behov (Wanted) samt överskott och tillgångar (Surplus) i form av Articles.

Läs mer

Webbapplikation för extern uppdatering

Webbapplikation för extern uppdatering SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTINGS ADRESS- OCH MEDLEMSREGISTER Webbapplikation för extern uppdatering ANVÄNDARMANUAL Ansvarig för innehåll Karl Johansson, Avdelningen för administration Tel.: 08-452 74 92

Läs mer

Handla i vår webbshop!

Handla i vår webbshop! Handla i vår webbshop! www.plandent.se Manual Inloggning Börja alltid med att logga in i webbshopen genom att gå till www.plandent.se och klicka på LOGGA IN I WEBBSHOP uppe i högra hörnet. Fyll i ditt

Läs mer

Administrera dina digitala läromedel. Kom igång med Mina sidor 1

Administrera dina digitala läromedel. Kom igång med Mina sidor 1 Kom igång med Mina sidor Administrera dina digitala läromedel 1 Välkommen till Mina sidor! Här hittar du dina digitala läromedel och kan enkelt administrera dem. Har du redan ett konto kan du hoppa direkt

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE MANUAL FÖR ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Grattis till ditt val elektronisk personalliggare från 1Time. I

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Användarmanual. flygbra.se Travel Manager _v2

Användarmanual. flygbra.se Travel Manager _v2 Användarmanual flygbra.se Travel Manager 201600707_v2 Innehåll Innehåll Inloggning 3 Roller 3 Boka 3 Profilinställningar 7 Profilinställningar - Översikt 7 Företag/Avdelning - Detaljer 8 Lägg till avdelning

Läs mer

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna Lathund Ff-torget 2016 Försäkringsinformatörerna Innehåll Inledning... 2 Logga in... 3 Registrera dig... 4 Glömt lösenord... 4 Byta lösenord... 4 Support... 5 Utbildningsversionen... 5 Översikt... 5 Registrera

Läs mer

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Innehåll Snabbstart och användarmanual 4 Personalhandbokens uppbyggnad 5 Redigeringsläget 6 Att redigera i personalhandboken 7 Publicering av de redigerade

Läs mer

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub.

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetares, RFS, medlemsregister Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Användare RFS kansli är

Läs mer

Kom igång med NOKflex 1

Kom igång med NOKflex 1 Kom igång med NOKflex 1 Vad roligt att du valt att arbeta med NOKflex! I denna Kom igång-guide får du steg-för-steg-instruktioner för hur du kommer igång med att skapa konton, aktivera läromedel, tilldela

Läs mer

Administration 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com

Administration 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com Administration 1.x Page 2 of 24 Innehållsförteckning Byggnader... 3 Rum... 4 Rumsfunktioner... 5 Resurser... 6 Resursfuntioner... 6 Användare - detaljer... 7 Användare listan... 8 Roller... 9 Användargrupper...

Läs mer

Guide för ebas.svea.org

Guide för ebas.svea.org Guide för ebas.svea.org I den här guiden kan ni läsa hur ni gör för att rapportera in medlemskap i Sveriges elevråd - SVEA via ebas.svea.org. Om ni behöver mer hjälp efter att ha gått igenom guiden är

Läs mer

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0 1 Guide till ELIN 2.0 Elektroniska fakturaunderlag är till för dig som skickar in- och utrikes brev och Posttidningar och betalar via faktura på ditt kundnummer

Läs mer

mydsv finns på följande länk: Om du inte har något konto, välj Signup"! Välj "Login" om du har ett konto.

mydsv finns på följande länk:   Om du inte har något konto, välj Signup! Välj Login om du har ett konto. mydsv - Guide mydsv finns på följande länk: https://mydsv.com Om du inte har något konto, välj Signup"! Välj "Login" om du har ett konto. Tips: din e-postadress är ditt användar ID! När du loggar in på

Läs mer

Användarmanual PayEx Butikskonto

Användarmanual PayEx Butikskonto Användarmanual PayEx Butikskonto Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Kom igång!... 1 2.1 Första användaren - Administratören... 1 2.2 Logga in... 1 2.3 Byt lösenord i samband med inloggning... 2

Läs mer

Användarmanual. Malmö Aviation Travel Manager INLOGGNING TRAVEL MANAGER BOKNING AV RESENÄR

Användarmanual. Malmö Aviation Travel Manager INLOGGNING TRAVEL MANAGER BOKNING AV RESENÄR Användarmanual Malmö Aviation Travel Manager INLOGGNING Logga in med det TF-nummer som är kopplat till ditt Travel Managerkonto. Som inloggad blir följande funktioner tillgängliga: 1. Travel Managerknapp

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Instruktioner, QR-scanning

Instruktioner, QR-scanning ! 1 av! 6 Innehållsförteckning Exempel på appar... 3 iphone... 3 Android... 3 Inloggning... 3 Scanning... 4 Spara scanning... 4 lista över scannade koder... 4 Kategorier och kommentarer... 5 Övriga funktioner...

Läs mer

Användarmanual Alfa e-recept - Partnerportal

Användarmanual Alfa e-recept - Partnerportal Alfa Kommun & Landsting AB Användarmanual Alfa e-recept - Partnerportal Senast ändrad: 2016-05-06 Version: 4.1 Dokumentansvarig: Ingrid Olsson Innehållsförteckning Alfa e-recept Partner... 3 Inledning...

Läs mer

Funktionsbeskrivning Personalliggare

Funktionsbeskrivning Personalliggare Funktionsbeskrivning Personalliggare Introduktion... 2 Arbeta med personalliggaren... 2 Personalliggare... 2 Personalliggarhistorik... 2 Närvaroredovisning... 2 Urval av arbetsställen... 3 Arbeta med rapporten

Läs mer

Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar.

Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar. 1 Inledning Ellevio AB har ett standardsystem för elektronisk hantering av inköpsordrar. Ellevio använder Basware system och erbjuder en Cloud lösning för leverantörer via Basware - Supplier Portal - där

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: (Klicka på låset uppe till höger)

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via:   (Klicka på låset uppe till höger) MANUAL 2017-01-01 Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: http://sli.se/apps/sli/?db=59 (Klicka på låset uppe till höger) 1 Registrera konto För att logga in eller skapa ett konto (bli

Läs mer

Rotary i Sverige. Handbok för E-post inom Rotary med leverantören One

Rotary i Sverige. Handbok för E-post inom Rotary med leverantören One Handbok för E-post inom Rotary med leverantören One Handboken är en instruktion på hur e-postsystemet administreras hos One Innehåll: Start... 2 Support... 2 Glömt lösenord... 2 Administration, Inloggning...

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Översikt. Ta del av schema, artiklar och planering Göra frånvaroanmälningar

Översikt. Ta del av schema, artiklar och planering Göra frånvaroanmälningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

2 (16)

2 (16) 2 (16) 3 (16) På previa.se hanterar ni effektivt den information om er organisation som används av Previa för tjänsterna Sjuk & Frisk och Företagshälsovård. Logga in via www.previa.se. Klicka på Logga

Läs mer

E-LISTAN MANUAL FÖR CIRKELLEDARE

E-LISTAN MANUAL FÖR CIRKELLEDARE E-LISTAN MANUAL FÖR CIRKELLEDARE VÄLKOMMEN SOM CIRKELLEDARE INOM NBV E-LISTAN E-listan manual för cirkelledare narvaro.nbv.se Hej roligt att du är cirkelledare hos oss på NBV. Du får detta för att du har

Läs mer

Manual Ledningskollen i mobilen

Manual Ledningskollen i mobilen Manualer Peter Thorin Öppen 2017-03-17 D 1( Manual Ledningskollen i mobilen 1 av 21 Manualer Peter Thorin Öppen 2017-03-17 D 2( 1. Distributionslista Dokumentet ska distribueras som leverans till PTS.

Läs mer

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub.

Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetares, RFS, medlemsregister Detta är en kortfattad manual för hur du administrerar föreningens medlemsregister i RFS medlemsregister MyClub. Användare RFS kansli är

Läs mer

Kunskapsboken. E-learning inom vård och omsorg. Lathund för administratörer som snabbt och enkelt vill komma igång med att administrera utbildningar.

Kunskapsboken. E-learning inom vård och omsorg. Lathund för administratörer som snabbt och enkelt vill komma igång med att administrera utbildningar. Kunskapsboken E-learning inom vård och omsorg Lathund för administratörer som snabbt och enkelt vill komma igång med att administrera utbildningar. kunskapsboken.se 1 1. Logga in Gå in på kunskapsboken.se.

Läs mer

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media Manual Astrakan Verktyg för skolanalys Motion Chart på enkelt sätt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehåll Manual för Verktyg för skolanalys... 3 Skapa ett konto och logga in... 3 Arbeta med analysdata och

Läs mer

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas Komma igång... 2 Skapa en rapport... 4 Läsa rapporten... 6 Exportera rapporten... 8 Visa samtalsspecifikation... 9 Standardrapporter för användare...13 Standardrapporter för ACD-grupper/telefonister...13

Läs mer

ELEKTRONISK TIDRAPPORTERING

ELEKTRONISK TIDRAPPORTERING ELEKTRONISK TIDRAPPORTERING MANUAL FÖR ELEKTRONISK TIDRAPPORTERING VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Grattis till ditt val elektronisk tidrapportering från 1Time. I

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Unit4-appar för Apple/iOS Innehållsförteckning

Unit4-appar för Apple/iOS Innehållsförteckning 2019-04-16 1 (6) Användardokumentation Författare: Systemgruppen Unit4-appar för Apple/iOS Innehållsförteckning Unit4-appar för Apple/iOS... 1 1 Inledning... 1 2 Anslutning/uppkoppling och inloggning...

Läs mer

Texttelefoni.se. En förmedlingstjänst från PTS. Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar

Texttelefoni.se. En förmedlingstjänst från PTS. Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar Texttelefoni.se En förmedlingstjänst från PTS Informationsbroschyr och användarmanual för mobilappar Innehåll ALLMÄN INFORMATION Introduktion 3 Mobilapp för smarta telefoner eller surfplatta 3 Ladda ner

Läs mer

E-postklienter och webbmail (flytt till Office365) Innehåll

E-postklienter och webbmail (flytt till Office365) Innehåll E-postklienter och webbmail (flytt till Office365) I detta dokument hittar du information om hur de vanligaste e-postklienterna påverkas i samband med flytten samt instruktioner för hur du ändrar e-postinställningarna

Läs mer

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil September 2018 Komma igång OBS: Mobil tillgång till en Micro Focus Vibe-webbplats kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibe via mobilgränssnittet

Läs mer

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES INFORMATION FÖR VERKSAMMA NÄRINGSIDKARE PÅ BYGGARBETSPLATSEN T.EX. UNDERENTREPRENÖRER 1(10) version 0.93 2017-03-27 Information om användande

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

MANUAL. B2B orderportal

MANUAL. B2B orderportal MANUAL B2B orderportal Detta är en användarmanual för BeX B2B orderportal. Denna manual kommer att steg för steg ta dig igenom det mest väsentliga för att du som BeX kund ska kunna sätta igång både internt

Läs mer

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för attestanter. Sammanfattning Instruktioner om hur du attesterar i Marknadsplatsen 2.0

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för attestanter. Sammanfattning Instruktioner om hur du attesterar i Marknadsplatsen 2.0 Lathund för attestanter Sammanfattning Instruktioner om hur du attesterar i Marknadsplatsen 2.0 Charlotte Dahlqvist Charlotte.dahlqvist@vgregion.se Innehåll Introduktion... 2 Attestantens ansvar... 2 Inloggning

Läs mer

Skriv in Användarnamn, Lösenord och klicka därefter på knappen [Logga In]

Skriv in Användarnamn, Lösenord och klicka därefter på knappen [Logga In] Quickguide För att logga in... Skriv in Användarnamn, Lösenord och klicka därefter på knappen [Logga In] Har glömt av ditt lösenord, går det att få instruktioner för hur du skaffar ett nytt genom att du

Läs mer

Visit Connect. Inför mässan

Visit Connect. Inför mässan Visit Connect Visit Connect är ett system för att, med hjälp av smartphones och läsplattor med ios eller Android, enkelt kunna samla in kontaktuppgifter om besökare under en mässa. Detta kräver ett par

Läs mer

Huvudmenyn (utseendet kan variera) Skriva ett nytt mail

Huvudmenyn (utseendet kan variera) Skriva ett nytt mail Lathund Google mail (i webbläsare) För att komma till din Google mail skriver du gmail.com i webbläsaren. För att logga in skriver du ditt login, t.ex. el771117@ljusdal.se och sedan ditt lösenord. Huvudmenyn

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL CIRCUS

ANVÄNDARMANUAL CIRCUS ANVÄNDARMANUAL CIRCUS Introduktion CIRCUS är en webbsida som stödjer det sociala samspelet mellan en person som har svårt att kommunicera och hens omgivning. På webbsidan kan du ladda upp personligt material

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer