ÄLMHULTSBLADET. Hej Designers Days. Jessica Anderen i karriärpodden s.2. VÅ 14 summeras med positivism s.6. IKEA designers på Instagram s.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. Hej Designers Days. Jessica Anderen i karriärpodden s.2. VÅ 14 summeras med positivism s.6. IKEA designers på Instagram s."

Transkript

1 06 30 januari 2015 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET Jessica Anderen i karriärpodden s.2 VÅ 14 summeras med positivism s.6 IKEA designers på Instagram s.8 Hej Designers Days Under två dagar i vecka 5 var alla IKEA designers inbjudna till Älmhult. Inbjudan var löd delvis enligt följande: Vi tror på att design är ett lagarbete. Oavsett hur liten eller stor uppgift, så är samarbete nyckeln förmågan att arbeta tillsammans för att nå längre och överträffa i skapande addera oväntad kunskap och insikt. Together is better. Läs mer på s. 3

2 06 30 januari IWITNESS blogg I samband med kampanjen Mjukdjur för utbildning, ges IKEA-medarbetare möjligheten att besöka något av de projekt pengarna går till. Detta möjliggörs genom IKEA Foundation:s IWitness Program. I samband med detta skriver också medarbetaren en blogg om besöket. På blog.ikeafoundation.org får du läsa medarbetarnas egna ord om deras gripande erfarenheter. IKEA Hackers Trenden att hacka en produkt är något många företag erfarit den senaste tiden, IKEA är inget undantag. Att hacka en produkt innebär att kunderna med kreativitet och innovation gör om eller hittar ett nytt användningsområde för en produkt. Webbsidan ikeahackers. net samlar våra kunders kreativa idéer så att fler kan ta del av den påhittiga variationen med våra produkter. Karriärpodden med Jessica Anderen Podcasten Karriärpodden lyfter fram kvinnliga ledare och i det senaste avsnittet intervjuades Jessica Anderen som är ställföreträdande landschef för IKEA Sverige. Jessica delade med sig av de erfarenheter som hon fått under sina 25 år på IKEA, de 15 åren som spenderades utomlands och framför allt vad det innebär att vara en kvinnlig chef på IKEA. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Cecilia Petersson och Hanna Pålsson Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen ikea1.scop@ikea.com E-postadress Saker & Ting ikea1.sakt@ikea.com Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in English Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen! ikea1.scop@ikea.com

3 06 30 januari Hej Designer Days - en väldesignad succé TEXT: CECILIA PETERSSON, CECILIA.PETERSSON@IKEA.COM Marcus Engman inledde med att välkomna alla designers till Älmhult. Under två dagar vecka 5 var alla IKEA designers inbjudna till Älmhult. Inbjudan var skriven enligt följande: Vi tror på att design är ett lagarbete. Oavsett hur liten eller stor uppgift, så är samarbete nyckel förmågan att arbeta tillsammans för att nå längre och överträffa i skapande addera oväntad kunskap och insikt. Together is better. stora gänget sittandes framför sig i trapporna till caféet MUMS på IKEA of Sweden. Enkelt förklarade han sedan att IKEA vill vara ett effektivt företag som byggs på människor och relationer. Det är därför vi samlas under två dagar och är ineffektiva, sa Marcus och fick samtliga att skratta. Tisdagen var den första dagen av två då alla IKEA designers, till vardags arbetandes Vi är här för att finna nya bekantskaper, både externt och inhouse, samlades. talanger och kunskaper, mellan mig, dig och IKEA. Detta är stället där nyfikenhet Hej, jag heter Marcus Engman, sa IKEAs kommer till liv. IKEA of Sweden är platsen Design Manager med ett stort leende och för framtida utveckling och hemmet för välkomnade alla designers på en gång. Demokratisk Design. Vi måste vara smartare och samlas här, sa Marcus och antydde Varför gör vi detta?, frågade Marcus det till att IKEA är ett lagarbete.

4 06 30 januari Nästa ställe att besöka i Älmhult var IKEA 1, dagen följdes där ifrån med lunch och workshops under eftermiddagen. Alla designers fick chansen att umgås och bara vara tillsammans. Kvällens schema innebar middag på MUMS innan bussarna bar emot hotell och boende för att kraftsamla inför en ny dag och skapa nya relationer. Designers i rörelse i trappan på MUMS. Om vi vill lyckas måste vi våga, men om vi är ensamma är det svårt att våga. Vi måste våga tillsammans. If we share, it is easier to dare, avslutade Marcus och välkomnade återigen alla till Älmhult. De totalt 92 designerna var uppdelade i fyra grupper för att göra logistiken under dagen enklare. Alla fick en rundtur på plan 2 på IKEA of Sweden, planet där produktutvecklingen sker. IKEA vill arbeta med transparens och visade upp arbetsmiljön i sin helhet. Under den guidade turen på plan två informerade produktutvecklare på IKEA om olika arbetssätt, strukturer och framtida planer. Även dag nummer två sparkade Marcus igång genom att välkomna alla åter igen. Det som väntade var två olika turer för att få en helhetsbild av vad som går att finnas på IKEA 1. Alla fick en bra bild av designen och sortiment som komma skall och en del som redan finns i butik. Då Älmhultsbladet fick möjligheten att prata med Marcus, var han väldigt nöjd. Vi vill se att våra designer arbetar närmre produktutvecklare och vi har arbetat för att sätta samman dessa dagar i Älmhult i över två år. Det är så viktigt att vi lär känna Talare nummer två för dagen var Henrik Holmberg, Manager för Modellverkstaden på IKEA of Sweden. Återigen var alla samlade i MUMS trappor och fick nu lyssna till Henrik som pratade kring modellverkstaden som varit öppen sedan mars Han pratade om vikten av moderna verktyg och 3D-maskiner, men hur det aldrig kan jämföras med människor. Henrik fick alla att skratta då han beskrev skillnader: Maskiner kan idag göra fantastiska saker och de tar inga kafferaster eller luncher, och de frågar inte efter en högre lön då de arbetar hårdare, men de är aldrig människor. Vi älskar lagarbetet, sa Henrik. Henrik Holmberg, Manager för Modellverkstaden berättade om bland annat teknikens hjälp vid produktutveckling.

5 06 30 januari Väggdekorationen på IKEA 1 är en tydlig vädledning. varandra, vår styrkor och svagheter så vi kan lära ifrån dem och ifrån varandra. Vi måste våga prova nya vägar för att skapa ett starkare sortiment. Och för att lyckas med det är relationer på IKEA viktigast. Marcus summerar de två dagarna precis innan lunch på onsdagen. Vad tycker ni?, frågar han alla designer och får ett rungande gensvar i form av applåder. Designerna är idel öra när Marcus Engman avslutar 2014 års Designer Days. Samtliga desginers fick sedan i uppgift att återkoppla skriftligt vad som varit bra och vad som kan förbättras. Ett nästa Hej Designer Days känns som en självklarhet då responsen från deltagarna var positiv och inspirerande. Var snälla och dela er kunskap med oss så att vi kan göra detta igen och då göra det ännu bättre. Diskussioner mellan designers för att skapa relationer.

6 06 30 januari Ett intensivt verksamhetsår summeras med positivism TEXT: MARIA BINNELID, Nu är den här - IKEA Gruppens årliga sammanfattning som sammanfattar det intensiva och händelserika verksamhetsåret 2014 (VÅ14). Parallellt med lanseringen av IKEA Gruppens årliga sammanfattning, publicerar vi också vår hållbarhetsrapport. VÅ14 var ett bra år! Tack vare ett fantastiskt arbete av alla medarbetare spridda i 42 länder, lyckades vi växa på alla plan. Vi gjorde också stora framsteg i vårt åtagande att ha en positiv inverkan på både människor och miljö. Försäljningen ökade med 5,9 % (justerat efter valuta effekter) till 28,7 miljarder euro. Vi startade upp verksamhet i ett nytt land, Kroatien, vi har nu över solpaneler på våra byggnader och vi ökade vår marknadsandel på nästan alla marknader: detta är resultat som vi alla ska känna oss stolta över. VÅ14 var ett bra år. Vi har börjat leverera till vår långsiktiga plan Growing IKEA Together och jag är glad att vi kan se en ökad tillväxt i alla våra försäljningskanaler: i befintliga varuhus, när vi öppnar nya varuhus och på nätet. Försäljningen av produkter som bidrar till ett mer hållbart liv hemma har ökat med 58 %, vilket också är goda nyheter, säger Peter Agnefjäll, VD och koncernchef för IKEA Gruppen. Som ett tack för det hårda arbete alla medarbetare bidrar med varje dag, har vi avsatt 200 miljoner euro till vårt nya lojalitetsprogram Tack! och 98 miljoner euro till One IKEA Bonusprogrammet. En viktig faktor bakom vår starka utveckling är att vi tänker långsiktigt, och att vi inte strävar efter att maximera kortsiktiga vinster. Vi strävar också efter att vara en bra arbetsplats; våra medarbetares

7 06 30 januari engagemang är avgörande för vår fortsatta framgång, fortsätter Peter Agnefjäll. Hållbarhet är en integrerad del av vår affärsstrategi och under det senaste verksamhetsåret nådde vi några viktiga milstolpar mot att bli energioberoende. Inom vår egen verksamhet producerade vi förnybar energi motsvarande 42 % av den totala energiförbrukningen och i slutet av 2015 siktar vi på att ha investerat och åtagit oss att investera 1,5 miljarder euro i projekt för förnybar energi, främst i vindkraftverk och solpaneler som installeras på våra byggnader. Peter Agnefjäll, VD och koncernchef, IKEA Gruppen. Efter att ha vuxit så mycket som vi har gjort, ligger vår utmaning nu att vi håller IKEA kulturen och vår entreprenörsanda levande och stark. Kraven är höga, inte minst från oss själva, för att växa på ett hållbart sätt, samtidigt som vi har en positiv inverkan på både människor och miljö. Vår beslutsamhet och vår storlek ger oss en unik möjlighet att verkligen göra skillnad, säger Peter Agnefjäll.

8 Älmhultsbladet januari IKEA designers på Instagram CECILIA PETERSSON, Under Designer Days i Älmhult valde Älmhultsbladet att följa två inhouse designers på Instagram. Både Henrik Preutz och Sarah Fager arbetar till vardags på IKEA of Sweden och instagrammade under de två intensiva dagarna enligt nedan!

9 06 30 januari NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Jennie Liwander Ny Compensation Specialist på HRSC, IKEA AB Vi är mycket glada att få välkomna Jennie Liwander till IKEA. Jennie kommer att ansvara för arbetet med att driva och samordna de gemensamma processerna inom kompensationsområdet tillsammans med resten av teamet inom Compensation & Benefits. Jennie kommer senast från E.ON där hon haft rollen som Executive Reward Manager. Jennie har en bred och gedigen erfarenhet från HR-området och har bla arbetat med Arbetsrättsfrågor och som HR Business Partner tidigare. Varmt välkommen till oss Jennie! Sidonie Javefors Unit Manager Laws & Benefits Deputy Manager HRSC, IKEA AB Tips från redaktionen - så skriver du personalnytt Personalnytt är en annons om nya medarbetare i Älmhult. Ett persnalnytt ska innehålla en introduktion med namn, avdelning, funktion och startdatum. Den nya arbetsuppgiften, du berättar helt kort om vad de nya arbetsuppgifterna/ansvarsområdena innebär. Bakgrund, nämn gärna var medarbetaren senast kommer ifrån. Tack och lycka till. Till sist, avsändare, som brukar vara närmsta chef på förra och nya jobbet. Du skriver namn, funktion/avdelning och bolag. Personalnytt ska vara max 500 tecken inklusive mellanslag. Bifoga anställningsnummer eller foto. /Redaktionen

10 06 30 januari INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Ändrade rutiner gällande Unionens löneavdrag From kommer det inte att ske några fler löneavdrag gällande Unionen. Unionens medlemsavgift samt a-kasseavgift kommer i fortsättningen att ske via inbetalningskort eller via autogiro, närmare information kommer från Unionen. HRSC Vårens IT-kursschema Önskar du gå kurs inom Microsoft Excel 2007, Word 2007, PowerPoint 2007, Project 2007, Adobe InDesign eller PhotoShop? Läs mer om kurserna och anmäl dig på Vid frågor och anpassningar av kurser är du varmt välkommen att höra av dig till: Catarina Westerholm, Office IT-Partner, Växjö Tel: , catarina.westerholm@officeitpartner.se

11 06 30 januari INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Världsledande Coach till Älmhult Den 11 februari hålls en föreläsning till förmån för Barncancerfonden på Haganässkolan. Vésteinn Hafsteinsson, Global Throwing, delar under denna föreläsning med sig av sina kunskaper och erfarenheter som coach, men också som entreprenör och företagsledare. Vésteinn Hafsteinsson är elittränare inom friidrott med bas i Växjö. Han har tränat idrottare från nio olika länder och hans adepter har tagit sammanlagt 13 medaljer vid OS, VM och EM. Plats: Haganässkolans aula Tid: 11 februari kl Pris: 150:- Alla intäkter går oavkortat till Barncancerfonden. Biljetter kan köpas på Anemonen Blomsterhandel eller mejla peter.ludwig@ikea.com Ishockeymatch i Diö SERIEMATCH I HOCKEYTREAN Diö Hockey - Lejonet IF Innebandymatch i Älmhult SERIEMATCH I DIV 4 Älmhults IBK - Öjaby Torsdag 5/2 KL Inträde: 50 kr Ungdom/Pensionär: 30 kr Ungdom under 15 år fritt inträde Söndag 1/2 KL Inträde: 40 kr Medlemmar: Fritt

12 06 30 januari AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Vi vill visa din konst Andra utställningen efter jul blir även det en fotoutställning: Tillfälligheter och tålamod. Helena Bertilsson visar sina bilder på djur och natur i Sverige, från norr till söder. Helena älskar naturen och dess skönhet som ger såväl återhämtning som energi. Utställningen är en blandning av tillfälligheter när kameran har råkat vara med, och tålamodsprövande väntan på den rätta bilden. Vuxenklubben Vi firar alla hjärtans dag och fettisdag på en och samma gång. Vuxenklubben bjuder dig som är medlem i Vuxenklubben med respektive på kaffe och semla onsdagen den 11 februari klockan Välkommen! Utställningen pågår 26 januari - 8 februari Bowling Torsdagen den 5 februari klockan bowlar vi i Osby Bowlinghall. Kostnad 60kr/bana vid 2 spelare/bana. Anmälan görs senast tisdagen den 3 februari klockan till Anette.Hedin@ikea.com Hoppas vi får spela med lite nya kollegor, Varmt välkomna! /Fritidssektionen Bowling Vuxenklubben Visning av IKEA1 och IKEA2 (gamla Willys) den 11 februari klockan Kom när det passar dig, ingen föranmälan. Gäller Vuxenklubben med respektive, kom ihåg att ta med ditt medlemskort. Extra spel - Onsdagen den 4 februari kommer vi att bowla i Markaryds bowlinghall. För mer info kontakta anette.hedin@ikea.com.

13 06 30 januari AKTIVITETSHUSET Squashstegen EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Utmana spelare och klättra i Squashstegen. Stegen är en tävling där målet är att klättra uppåt i stegen. För att klättra uppåt krävs det att du utmanar och besegrar en motståndare som ligger ovanför dig i stegen. Du får också anta utmaningar från andra som ligger under dig i stegen. Vill du vara med? Kontakta Aktivitetshusets reception senast den 31 januari för en plats i tävlingen. Tävlingen startar den 1 februari och pågår sedan under ett års tid. För regler och upplägg se vår Facebook eller kontakta Aktvitetshuset. Ni ansvarar själva för bokning av hallen. Varje spelare tar själv med sig rack och boll. Är du IKEA, Ikano eller Inter IKEA anställd eller innehar ett Aktivitetshusets familjekort? Då är du välkommen att delta. Grillat till lunch Fredagen den 6 februari tänder vi grillarna igen. Vi säljer nygrillade hamburgare med tillbehör klockan eller så långt lagret räcker. Varmt välkomna! Torsdag, 5 februari Välkommen! Vi finns på Facebook afterwork@aktivitetshuset Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA, Ikano och Inter IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon , aktivitetshuset@ikea.com.

14 06 30 januari LUNCHGUIDE MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR AKTIVITETSHUSET MÅN Moniques tom kha-soppa TIS Elsies fisksoppa ONS Het tacosoppa TOR Len sparrissoppa FRE Hamburgare Veckans vegetariska: Krämig blomkåls- och purjolökssoppa Hemlagad soppa, 49:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, grillade smörgåsar och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN Tidtabell för lunchbussen: Från IoS Från varuhuset 11:35 11:55 12:05 12:25 12:35 12:45 13:00 13:10 PER ANDERSENS MÅN Stekt strömming med potatismos, skirat smör, ärtor och lingon. Pasta carbonara. TIS Bruna bönor med stekt fläsk. Kalkon schnitzel Gordon bleu, skysås, kokt potatis, grönsaker och gelé. ONS Havets Wallenbergare med kokt potatis, grönsaker och rom-rödlökssås. Flygande Jakob serveras med ris. TOR Soppa milanaies. Pannacotta. Kebabgryta serveras med ris, rödlök och feferoni. FRE Dansk sjömansbiff. Ost-bacon korv med rotfruktsgratäng. Dagens stekta fisk 75:- Sallad och soppa 60:- Dagens rätt inklusive 3 dl mjölk eller ett glas dryck, sallad, smör, bröd och kaffe. Vid köp av häfte med 10 luncher 70:-/lunch Häfte med tio lunchkuponger: 700:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. 75:- 85:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel

15 06 30 januari SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Pellets för uppvärmning (8 mm) -38 påsar x 16 kg (Vida och Stora Enso) kvar efter installation av bergvärme. Pris 30 kr/påse. Finns i Älmhult. Tfn Nikolay Samsung läsplatta 10.1 vit med skyddsfodral. Plats för minneskort och simkort. Pris 1500:- Tel Ektorp soffa 3-sits i ljusbrun klädsel, 1000 kr. Stockholm 2-sits soffa i skinn, svart, 70s samma model som i IKEA museum 1500 kr, DUK modern soffa 3-sits ljusbrun behöver textil Tel: Skoda Octavia II Elegance 1,6 MPI Year 2006, km, fully reconditioned and polished in very good shape! Pictures in following link: qqhul1 Price:57900sek Tibi: potop_tiberiu@yahoo.com IKEA PS LÖVÅS: 2-sits bäddsoffa, Vansta mörkblå, säljes. Mycket bra skick och perfekt till oväntat besök. Finns i Älmhult. Ursprungspris 3495 sek. Säljes för 1900Sek. Ring: Catherine om intresse finns! 2 st biljetter till Mia Skäringers slutsålda föreställning i Växjö 27 mars Avig Maria och sångerna jag gråtit till. Säljes till högstbjudande pga förhinder , Vera. Matbord Nygård (Ikeakatalogen 2005) L: mm (2 st iläggsskivor) B: 900 mm H : 740 mm. 4 st Aron stolar med klädda sitsar. 700 kr för allt / LUFTGEVÄR COMETA FENIX 400 CAL 5,5. Julklapp. Helt nytt och oanvänt i kartong, inköpt i Spanien. Valnötskolv, kallhamrad pipa. Utgångshastighet 275 m/s. 3,4 kg. 2800:- el. bud. Mail: liklin75@hotmail.com Bäddsoffa Tomelilla. Grå klädsel, i gott skick. Bäddmått 140 cm. Pris: 900 kr. Finns i Älmhult. Tel Väldigt fin svart tygsoffa, 3-sits med divan. 1 år gammal. Mått: B:305, H:84, D:93cm. Nypris: 5995kr, säljes för: 4000kr. Kontakta Johanna tel: UTHYRES Badtunna på släp, vedelad för 10 personer. Ljud & ljus,popcornmaskin till festen. Flyttsläp, jordfräs, mossrivare, vertikalskärare, stubbfräs, vedklyv, markvibrator, skyliftar 8, 12, 15, 18 meter. Ryggburen lövblås, häcksax, cementblandare www. hyrialmhult.se Mobil säkrast mellan kl Charmigt hus 55 kvm, 2 rok, i centrala Älmhult uthyres , Johan. Hus uthyres ca. 2 mil från Älmhult. Naturskönt område. Nära till Helgeå. 7 rum, öppen spis, carport, Ring Veronica 070/ Ljus & trevlig 3:a i Malmö centrum 5 min gång till Malmö C, Drottningtorget. 76 kvm. Kontakt: Kay Nyrenoverad 1a på 45 kvm, hyrs ut delvis möblerad. 5 minuters gångavstånd från tågstationen. Lugnt och fint område. Hyra 5000 kr/månad inkl värme och vatten. Tillgänglig 1/3 eventuellt tidigare. Bilder kan skickas via mail. oscarrosander@hotmail.com Centralt i Älmhult. Lgh 25m², 1 rum med pentry, egen ingång. Fullt möblerat. Johan Sunny Spain!! Well maintained 2 Bedroom/2 Bath Townhouse 75 m2 in Torrevieja. sleeps 6, < 700 m to La Mata beach, < 200 m to shopping, < 400 m to pubs/restaurants, A/C, Communal Pool, gardens & cable TV. Fully furnished including towels & linens. At reasonable prices. houseispain@gmail.com SÖKES Jag söker en cykel att kunna använda till och från jobbet. Behöver inte vara något märkvärdigt. Dam eller herrcykel spelar ingen roll. Kontakta mig på idasofieahlberg@gmail.com eller BYTES Hus i Älmhult mot lägenhet i Göteborg. Lämnas: 1:a hands kontrakt Ett av Älmhults äldsta och finaste hus bytes mot en 2:a i centrala Göteborg. Huset ligger mitt i Älmhults centrum, har 5:a rum i 2 våningar och ett stort härligt kök med all modern utrustning. Badrummet har badkar och i vardagsrummet finns en fungerande kamin. Uteplats och källarutrymme ingår. Önskas: 2-3 rumslägenhet i centrala Göteborg gärna i Linnéområdet

16 06 30 januari 2015 Blodbussen kommer till IKEA 4 februari Blodbussen Din insats är livsviktig för många människor. IKEA erbjuder därför alla anställda möjlighet att gå till blodbussen på arbetstid. Behovet av blod är större än tillgången och eftersom blod inte kan tillverkas på konstgjord väg är blodgivning nödvändigt för att den moderna sjukvården ska fungera. Ge blod Ge blod Ge liv Ge liv Blodbussen kommer till: Plats: IKEAgatan 4 Tid: kl Mer information hittar du på webbplatsen: Du behöver inte föranmäla dig, men tag med dig fotolegitimation och kom senast en kvart innan stängning. Mer info hittas på: behövs vid donation. Du som vill ge blod måste alltid stämma av med din närmsta chef eftersom det inte får störa den dagliga driften. Du får permission för den faktiska tid det tar att ge blod, dock max 1 timme. ÄLMHULTSBLADET GE BLOD, GE LIV! De flesta mellan 18 och 60 år som är friska och väger minst 50 kg, kan bli blodgivare! De flesta mellan 18 och 60 år som är friska och väger minst 50 kilo kan bli blodgivare. Kom ihåg fotolegitimation. OBS! Svenska språkkunskaper Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på ikea1.scop@ikea.com eller

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

Kristoffer Bergdahl Registrerad Fastighetsmäklare. Välkomna på visning! Mob 0703-46 57 62

Kristoffer Bergdahl Registrerad Fastighetsmäklare. Välkomna på visning! Mob 0703-46 57 62 är ni Visning: Söndagen 23/3 12:00-12:45 Välkomna till detta unika gamla hus på härliga Råå. Bostaden erbjuder en generös takhöjd, stukaturer, gamla fina plankgolv och kakelugn! Lummig trädgård i söderläge

Läs mer

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15

ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 ÅRSSAMMANFATTNING IKEA SVERIGE VÅ15 2 IKEA VISION & AFFÄRSKONCEPT »Vår affärsidé är att erbjuda ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga heminredningsprodukter till så låga priser att så många

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

SLUT- REA PÅ BAD! PÅ BAD! PÅ BAD! Vi tömmer bu PÅ BAD HALVA PRISET PÅ REDAN LÅGA FABRIKSPRISER! Mullsjö Factory Outlet. Gäller alla sommarplagg

SLUT- REA PÅ BAD! PÅ BAD! PÅ BAD! Vi tömmer bu PÅ BAD HALVA PRISET PÅ REDAN LÅGA FABRIKSPRISER! Mullsjö Factory Outlet. Gäller alla sommarplagg NR 28 ÅRGÅNG 18 VECKA 36 Vi tömmer b SEPTEMBER 2015 NU ÄVEN REA NU ÄVEN REA PÅ BAD! PÅ BAD! Gäller alla sommarplagg Gäller alla sommarplagg Gäller ej Damellatrosor/bh NU ÄVEN REA Gäller ej Damellatrosor/bh

Läs mer

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73

Tillfälliga klipp till kanonpriser! Telefon 042-22 13 73 Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 28 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 14 augusti 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon 042-26

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 5 (26 30 januari 2015) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal Skolkataloger SYV informerar

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Koppla av i värmen med möjlighet till träning varje dag. Något för dig? Rehabanläggningen Mar y Sol, Los Cristianos Hej! Vi på Nordström

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015

Höstlov 2015. Höstlov. Hörby 26 oktober 1 november 2015 Höstlov 2015 Hörby 26 oktober 1 november 2015 Prova på karate med Hörby Karateklubb Kom och prova karate med oss på Älvdalsskolan. 7-12 år tisdag 27/10 och torsdag 29/10 18.00-19.00. 13 år och uppåt tisdag

Läs mer

9 95 /kg. 4 95 /kg. 1/2 ord.priset. Leverkorv. Apelsiner/Clementiner. Potatis i lösvikt. Fredagen 14/12 kl 11-18 bjuder vi på vårt traditionella

9 95 /kg. 4 95 /kg. 1/2 ord.priset. Leverkorv. Apelsiner/Clementiner. Potatis i lösvikt. Fredagen 14/12 kl 11-18 bjuder vi på vårt traditionella Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 44 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 12 december 2012 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 42 Telefon

Läs mer

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012

Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Produkter och priser på Gammplatsen i Lycksele Priserna gäller tom 14 juni 2012 Öppettider och priser: 15 juni 25 aug, kl 11.00 17.00, alla dagar Hela Gammplatsen inklusive Skogsmuseet, Textilmuseet, Jaktmuseet,

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Kycklingbröst. Nästan 1/2. ord.priset! Varmrökt. Regnbågslax. Hel med ben, ca 1200 gr. 6Ordpris 129:- /kg

Kycklingbröst. Nästan 1/2. ord.priset! Varmrökt. Regnbågslax. Hel med ben, ca 1200 gr. 6Ordpris 129:- /kg Utkommer onsdagar 45 gånger om året www.rydebacksbladet.nu Nummer 41 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 13 november 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon

Läs mer

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon:

MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI Malmabergs Mötesplats. Släggargatan Västerås Telefon: MÅNADSPROGRAM JULI OCH AUGUSTI 2016 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 Västerås Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Ipad, dator, mobil 13.30-15.30 Tisdagar Balansgrupp

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

BLODOMLOPPET MALMÖ 15 MAJ 2012. www.blodomloppet.se

BLODOMLOPPET MALMÖ 15 MAJ 2012. www.blodomloppet.se MALMÖ BLODOMLOPPET 15 MAJ 2012 Huvudsponsor: Blodomloppet är ett motionslopp för alla. Ung som gammal, stark som svag. Genom att delta främjar du blodgivning i Sverige. Anmälan och mer information hittar

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP

SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP SLUTA SKJUTA UPP! - FÖRELÄSNING OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP Karolina Källoff karolina.kalloff@mah.se Studenthälsan DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015

Sportlov. Hörby 16-20 februari 2015 Sportlov 2015 2015 Hörby 16-20 februari 2015 Skapa på museet och se den fantastiska utställningen Undrien Kom till Undrien, hälsa på i Trottoarien! Se den fantastiska utställningen och låt fantasin flöda

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2017 KARLSTAD KARLSTAD CCC FREDAG 12 MAJ NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 12 maj är det dags för HR-Dagen på Karlstad CCC i Karlstad.

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola Augusti 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckans program finns att hämta på Medelpunkten, Rådhuset och

Läs mer

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar

Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Vi på Martin & Servera: Affärsidé, vision och värderingar Din vilja, ditt engagemang och din kompetens är en viktig del av Martin & Serveras framgång. Våra värderingar Den här skriften beskriver Martin

Läs mer

2015-04-01. Veckan efter påsk!!!

2015-04-01. Veckan efter påsk!!! Kvalitetsdistribuerad av Posten Postens Gruppförsändelse Årgång 56 2015-04-01 Veckan efter påsk!!! Observera att veckan efter påsk, vecka 15, utkommer våra annonsblad först på fredag, den 10/4. Detta pga

Läs mer

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE KRAFT & RESULTAT TRÄNING FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! Denna Kraft & Resultat Träning syftar till att göra dig kapabel att leda ditt företag alt.

Läs mer

Matsedel. Stödboendet Stolpvretens LSS och psyk Vegetariskt beställs senast dagen innan 0223-445 53

Matsedel. Stödboendet Stolpvretens LSS och psyk Vegetariskt beställs senast dagen innan 0223-445 53 Vecka 53 1-3 januari Fredag Lunch Fläskfilé, rosépeppar-sås, klyft-potatis Veg Vegetarisk schnitzel, rosépeppar-sås, klyft-potatis Middag Janssons frestelse Lördag Lunch Fläsk-kotletter i ugn, potatis

Läs mer

finns Som respektive snabbt som Ingmar Olsson .se

finns Som respektive snabbt som Ingmar Olsson .se Sommarens resor 2016 Semester! Koppla av och njut av er ledighet. Vi hoppas att det finns något som skall passa just Dig i årets reseprogram. Som vanligt samordnar Fritid LSS resan i era respektive kommuner.

Läs mer

Månadsprogram BRUKSGÅRDEN. Juni 2018

Månadsprogram BRUKSGÅRDEN. Juni 2018 Månadsprogram BRUKSGÅRDEN Juni 2018 Aktiviteterna på Bruksgården är öppen för alla seniorer i Skurups kommun. På de flesta aktiviteterna behövs ingen föranmälan, om så är fallet meddelas detta i programmet

Läs mer

VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009

VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009 VIKTIG INFORMATION FRÅN VÄSTERORTS AKTIVITETSCENTER SOMMAREN 2009 Nu är sommaren snart här. De ordinarie studiecirklarna slutar under v. 24 (12/6), men Västerorts Aktivitetscenter kommer att hålla öppet

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN

MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN MATLISTA FÖR SKOLAN, DAGIS OCH HEMGÅRDEN VECKA 3 måndag 14.1 Kyckling, ris, salladsbord tisdag 15.1 Havregrynsgröt, sylt, smörgås, ägg, frukt Fisk, potatis onsdag 16.1 Lasagne, salladsbord torsdag 17.1

Läs mer

Tidtabell. 5 augusti - 8 december 2013

Tidtabell. 5 augusti - 8 december 2013 Tidtabell 5 augusti - 8 december 2013 flysmåland Ett aktivt miljöval Vi lyfter och landar på Bromma Airport. Det citynära läget gör att miljökraven är extra hårda. Bara de allra miljövänligaste och tystaste

Läs mer

Så här beställer du catering från Malmborgs

Så här beställer du catering från Malmborgs Så här beställer du catering från Malmborgs I samtliga våra butiker finns ett kök med kunniga kallskänkor. Allt du behöver göra för att beställa är att besöka delidisken i din närmsta Malmborgsbutik eller

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser 2014 Här har vi samlat ihop allt vi tycker att du bör och allt vi tror att du vill veta, om vad restaurangen erbjuder. Det är en hel del. Stort eller smått, snabbt eller långsamt, här eller där, tidigt

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev hösten 2011 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Sportlov 14-18 februari 2011

Sportlov 14-18 februari 2011 Sportlov 14-18 februari 2011 www.mariestad.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Allmänhetens åkning 3 Spela badminton 3 Ungdomskulturhuset Elvärket 4 SportlovsLan på Elvärket 5 Sportlovskul på

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan.

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan. VECKOBLAD v. 7 2013 Till elever Veckans ordspråk: Det är när man upptäcker musiken som många unga hjärtan också lär sig älska. Richard Strauss Hej! En vecka med massor av nationella prov har tagit sitt

Läs mer

Inbjudan till utställning Svenska Demensdagarna 2016

Inbjudan till utställning Svenska Demensdagarna 2016 Inbjudan till utställning Svenska Demensdagarna 2016 19-20 maj på Svenska Mässan i Göteborg Välkommen som utställare till Svenska Demensdagarna 2016 i Göteborg OM KONFERENSEN Svenska Demensdagarna 2016

Läs mer

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik!

Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Ny upplaga med ändringar och tillägg markerat med röd rubrik! Du är hjärtligt välkommen på agilitytävling i Piteå. Vi håller till på Piteå brukshundklubb under tre tävlingsdagar. Startordningen är agilityklass

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix!

Sommarkul med Ungdomsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Tillsammans provar vi på nya spännande ativiteter, träffar nya kompisar och lär oss nya saker. Kom och var med på sommarens absolut

Läs mer

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR GÖTEBORG RADISSON BLU FREDAG 24 NOVEMBER

KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR GÖTEBORG RADISSON BLU FREDAG 24 NOVEMBER KOSTNADSFRITT FÖR DIG OCH DINA KOLLEGOR Du är inbjuden till... 2017 GÖTEBORG RADISSON BLU FREDAG 24 NOVEMBER NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen 24 november är det dags för HR-Dagen på Radisson Blu i Göteborg.

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur.

Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur. Tuff våren 2014 Allmänt om TUFF i Önnestad Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna = dövrealia och dövkultur. Kostnad Undervisning, barnomsorg

Läs mer

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE Våra föreläsare och deras tillväxtnycklar Sedan 2010 har vi genomfört vårt populära tillväxtprogram och fler än 700 företagsledare och chefer

Läs mer

Innehållet i detta nummer:

Innehållet i detta nummer: s FACKlan Kommunal Stockholms Län Sektion Skärholmen MEDLEMSTIDNING Nr 2 juni 2015 Postadress: Telefon- och besökstid: KOMMUNAL Sektion Skärholmen Måndag 08.30 16.00 Box 503 Tisdag 08.30 16.00 127 26 Skärholmen

Läs mer

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt

IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt IOGT-NTO Göteborg och Bohusläns Distrikt Oktober Månadsblad 2013 Hej! Välkommen till en fullspäckad höst fylld med många spännande aktiviteter och möten. Ni har nu hunnit få Profilen och vi hoppas att

Läs mer

Mötesplats Byttorp för seniorer

Mötesplats Byttorp för seniorer för seniorer Kvibergsgatan 17 Maj 2019 Datum Tid Aktivitet V.18 Mån 29/4 Tis 30/4 Valborgsmässoafton Ons 1/5 Tors 2/5 10.30 Fre 3/5 13.30-15.30 Teknikkurs för smartphones (Fullbokad)Terminsavslutning Fika

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1

KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 Årgång 9 Nr 2 Mars 2006 KLUBBMÄSTERSKAP ÅRSMÖTEN AFTERWORK ELLER CATERING HÄSTFOTVÅRD NYHET HOS VARGEN STOPP FÖR SKOTERBUSAR CS HÄST & FRITID Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN

Läs mer

Sommar Hockey Camp 2018

Sommar Hockey Camp 2018 Sommar Hockey Camp 2018 Hej! Nu närmar sig hockeysäsongen med stormsteg och vi startar säsongen på samma vis som vi gjort de senaste åren med en Sommar Hockey camp. Syftet med detta brev är att informera

Läs mer

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD FEBRUARI AKTUELL KALENDER com

KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD FEBRUARI AKTUELL KALENDER   com KALLendarium KALLBYGDENS DIGITALA NYHETSBLAD FEBRUARI 2019 AKTUELL KALENDER www.kallbygden com Vad händer? Den här månaden har vi med lite nytt som kan intressera. Kul att återuppväcka den gamla traditionen

Läs mer

BOVISTA BJUDER PÅ TILL VÅRA HYRESGÄSTER: KÄGELSPEL OCH MACKA!

BOVISTA BJUDER PÅ TILL VÅRA HYRESGÄSTER: KÄGELSPEL OCH MACKA! TILL VÅRA HYRESGÄSTER: BOVISTA BJUDER PÅ KÄGELSPEL OCH MACKA! Bovista bjuder på kägel och matig macka! Lördagen 23/11 kl 16.00 och kl 18.00 bjuder vi våra hyresgäster på kägelspel och matig macka. Kom

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN

SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN SLUTA SKJUTA UPP OM UPPSKJUTARBETEENDE OCH KONSTEN ATT SLUTA SKJUTA UPP OLA OLEFELDT OLA.OLEFELDT@MAH.SE STUDENTHÄLSAN DAGENS AGENDA Vad är prokrastinering och varför skjuter vi upp? Uppskjutarbeteende

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Eckerö infoblad Februari 2016

Eckerö infoblad Februari 2016 Eckerö infoblad Februari 2016 Kommunfullmäktige sammankallas torsdagen den 25 februari kl 19.00 Mötet hålls på kommunkansliet och är öppet för allmänheten. Nya kommunfullmäktige sammanträdde för första

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

RIDLÄGER 2019 Bjärkhults Gård

RIDLÄGER 2019 Bjärkhults Gård ` RIDLÄGER 2019 Bjärkhults Gård Foto: Equine by Wengdahl VÄLKOMMEN! Måndagen den 8:e Juli är du välkommen till Bjärkhults Gård för sommarens ridläger! På Bjärkhults Gård erbjuder vi ridläger med inriktning

Läs mer

Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014

Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014 Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014 Active Games är en idrottstävling för barn och ungdomar i åldern 7-20 år med synnedsättning från hela Sverige. Tävlingen vänder sig både till dig som redan tränar någon

Läs mer

Matsedel. Stödboendet Stolpvretens LSS och psyk Vegetariskt beställs senast dagen innan

Matsedel. Stödboendet Stolpvretens LSS och psyk Vegetariskt beställs senast dagen innan Vecka 6 6-12 februari Måndag Lunch Korv Stroganoff, ris Veg Rotfrukts-stroganoff, ris Middag Kropp-kakor, skirat smör Tisdag Lunch Kött-bullar, stuvade makaroner Veg Vegetariskt kött-bullar, stuvade makaroner

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

VECKOBLADET V.42 KÖKEN SERVERAR: IDROTT. Strandskolan. Elevens val inne. Kom ihåg att ha ombyte och duschgrejor till varje tillfälle.

VECKOBLADET V.42 KÖKEN SERVERAR: IDROTT. Strandskolan. Elevens val inne. Kom ihåg att ha ombyte och duschgrejor till varje tillfälle. VECKOBLADET V.42 KÖKEN SERVERAR: Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Pasta Bolognese Köttgryta och potatis Fisk, kall sås och potatis Morotssoppa Hawaiigratäng och ris Måndag: Tisdag: Onsdag: Torsdag:

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning

Lördagen den 8/8. Ho Lag S (3) Ag Lag L (8) Ho Lag M (3) Prisutdelning Östersunds och Brunflo Brukshundsklubbar hälsar dig varmt välkommen till vår officiella Agilitytävling den 8-9/8 I år håller vi till på det gamla stället, Krokoms Sportcentrum. Våra domare är Johan Lindahl,

Läs mer

Östra Storgatan 5 & Östra Storgatan 28A, Jönköping Tel:036 291 54 30 & 010 744 15 80

Östra Storgatan 5 & Östra Storgatan 28A, Jönköping Tel:036 291 54 30 & 010 744 15 80 20% GÄLLER PÅ ETT HELT KÖP EJ BÖCKER MED STUDENTPRISER, SMART- BOX, PRESENTKORT, FRIMÄRKEN ELLER RÄKNARE Östra Storgatan 5 & Östra Storgatan 28A, Jönköping Tel:036 291 54 30 & 010 744 15 80 Med reservation

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2015

Fritidsnytt. Nr 2/2015 Fritidsnytt Nr 2/2015 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

TUFF Hösten 2015 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA

TUFF Hösten 2015 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA TUFF Hösten 2015 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA Allmänt om TUFF i Önnestad Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna= dövrealia och dövkultur. Kostnad

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

FUB presenterar 2015 års sommarläger

FUB presenterar 2015 års sommarläger FUB presenterar 2015 års sommarläger På FUB:s lägergård i Stenestad vill vi ge deltagarna möjlighet att prova olika gemensamma aktiviteter och att tillsammans få minnesvärda upplevelser och erfarenheter.

Läs mer

Kraftsamlingen. Fixa fakturan! Kundförmåner. Ta med dig dalakraften när du flyttar. Dalakraft Elkonto är möjligheternas tjänst

Kraftsamlingen. Fixa fakturan! Kundförmåner. Ta med dig dalakraften när du flyttar. Dalakraft Elkonto är möjligheternas tjänst Kraftsamlingen Information och erbjudanden från Dalakraft januari 2015 Fixa fakturan! Dalakraft Elkonto är möjligheternas tjänst Kundförmåner Två för en på Green Hotel Batteri som laddar Åk två för en

Läs mer

Matsedel Vingåkers kommun ÄO v. 2-7

Matsedel Vingåkers kommun ÄO v. 2-7 Vecka 2 Måndag 7/1 Fläskkorv, senapsås, potatis, grönsaker Blomkål med skinka och potatis Tisdag 8/1 Onsdag 9/1 Torsdag 10/1 Fredag 11/1 Lördag 12/1 Söndag 13/1 Fiskgratäng med sparris och räkor, potatismos

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

REORIENT på Bali. Workshop 9-12 februari eller 3-6 mars

REORIENT på Bali. Workshop 9-12 februari eller 3-6 mars REORIENT på Bali Workshop 9-12 februari eller 3-6 mars REORIENT [def: to adjust or align something in a new or different way] Varmt välkommen till en inspirerande och utforskande workshop i fantastiska

Läs mer

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Willy Bjørnstad. Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Willy Bjørnstad Program September 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

NYHETSBREV ASSISTENTER SOM VILL ARBETA MER MÅNADENS MEDARBETARE

NYHETSBREV ASSISTENTER SOM VILL ARBETA MER MÅNADENS MEDARBETARE info@nordstromassistans.se www.nordstromassistans.se org. nr 556550-4007 STOCKHOLM HK Besöksadress Vendevägen 85 A 182 91 Danderyd Postadress Box 83 182 11 Danderyd tel +46 (0) 8-783 79 88 fax +46 (0)

Läs mer

INBJUDAN TILL POSTSIMMET

INBJUDAN TILL POSTSIMMET INBJUDAN TILL POSTSIMMET och PIF-GALAN I MALMÖ 2008-11-15 Postens Kamratklubb Malmö och Postens Idrottsförbund inbjuder till Postsimmet och PIF- Galan 2008. Det är med glädje som vi i Malmö hälsar Er välkomna

Läs mer

Matsedel för omsorgen Mönsterås kommun Vecka 49

Matsedel för omsorgen Mönsterås kommun Vecka 49 Matsedel för omsorgen Mönsterås kommun Vecka 49 Måndag 3 dec 1 Lunch Fläskpannkaka serveras med råkost samt lingonsylt. 2 Lunch Fiskgratäng serveras med kokt potatis och broccoli. Tisdag 4 dec 1 Lunch

Läs mer

TUFF HÖSTEN 2014 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA

TUFF HÖSTEN 2014 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA TUFF HÖSTEN 2014 ÖNNESTAD FOLKHÖGSKOLA Allmänt om TUFF i Önnestad Innehåll i kurserna Förutom teckenspråk så informerar vi om tolkanvändning och om teckenspråksanvändarna= dövrealia och dövkultur. Kostnad

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Jag har varit ute och rest med vår lokalförening till Skagen den 25-28 maj. Vi var 32 medlemmar som fick uppleva några

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA!

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! OM UPPSKJUTARBETEENDE & ATT ÄNDRA SITT BETEENDE CHRISTINA JOHANSSON, STUDENTHÄLSAN W WW. HIS. SE / STUDENTHALSAN Bild 1 DAGS ATT BÖRJA H T T P S : / / W W W. Y O U T U B

Läs mer

Onsdag 18/9 Lunch Fiskfilé med ägg-persiljesås, potatis Dessert Soppa Middag Bruna bönor med köttbullar, potatis

Onsdag 18/9 Lunch Fiskfilé med ägg-persiljesås, potatis Dessert Soppa Middag Bruna bönor med köttbullar, potatis VECKA-38 Måndag 16/9 Lunch Raggmunk med stekt fläsk Middag Kesokaka med sylt, skinksmörgås Tisdag 17/9 Lunch Köttfärssås med makaroner Middag Ost-skinkomelett, smörgås Onsdag 18/9 Lunch Fiskfilé med ägg-persiljesås,

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer