Erik Mårtensson, ordförande (kd) Christina Pehrson (m) Marie Ferrari

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Erik Mårtensson, ordförande (kd) Christina Pehrson (m) Marie Ferrari"

Transkript

1 Plats och tid Studiebesök kl Kommunhuset kl Beslutande Erik Mårtensson, ordförande (kd) Christina Pehrson (m) Marie Ferrari (s) Åke Johansson (c) Zoran Petrovic (s) Joakim Nörler, tjänstgörande ersättare (m) kl Knut Kryger, tjänstgörande ersättare (fp) kl Suad Korlat, tjänstgörande ersättare (s) Övriga deltagare Knut Kryger, ersättare kl Jan-Erik Schütt, teknisk chef Lars Sparrhult, driftsledare kl Johan Lavesson, väg- och trafikingenjör Gunnel Jönsson, sekreterare Utses att justera Marie Ferrari Justeringens plats Tekniska avdelningen och tid Paragrafer Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Tekniska nämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset, Södergatan 28, Höör Underskrift...

2 Anmälan av protokoll. Anmäles tekniska nämndens protokoll

3 Dnr /08 Låt gatan blomma året runt Blomlådor får årligen utplaceras under vår, sommar och höst mellan 1 april och 15 oktober på villagator. Utplacering av blomlådor har skett i kommunen sedan 2002 och under 2007 beviljades 13 sökande att få sätta ut blomlådor. Föreligger skrivelse fr. boende inom Bostadsrättsföreningen Vårsol, med önskemål om att som försöksverksamhet utöver dagens uppställningsmöjligheter för blomlådor även ha dem upppställda vintertid. I skrivelse redogör väg- och trafikingenjör Johan Lavesson för anledningarna till att blomlådor inte står ute vintertid. Vidare redovisas synpunkter från driftsansvarig för sopning och snöröjning Karl-Magnus Andersson. Tekniska nämnden avslår önskemålet om utplacering av blomlådor året runt. Kommunens väghållningsansvar innebär att trafikanterna måste garanteras framkomlighet även vintertid. Väghållarens ansvar kan inte överföras på enskild person eller förening. Om snömängden är riklig eller blixthalka råder kan problem uppstå med vinterväghållningen om blomlådor utplacerats i vägbanan. Låt Gatan Blomma-projektet skall vara en sommarföreteelse.

4 Lägre hastighetsbegränsning på Nybyvägen. Kommunstyrelsen beslöt att man är positiv till en lägre hastighetsbegränsning på Nybyvägen och uppdrog åt tekniska nämnden att snarast utreda möjligheten till detta. Väg- och trafikingenjör Johan Lavesson redovisar i skrivelse den policy tekniska nämnden har vid hastighetsbegränsning till 30 km/tim, motiv och hastighetsbegränsande åtgärder. På Nybyvägen färdas dagligen ett flertal bussar. Busschaufförernas arbetsmiljö är inte gynnad av farthinder i form av gupp, varför en lösning utan gupp, i stället med chikaner (sidorefuger), sedan tidigare godkänts av Tekniska nämnden. Motiv och hastighetsdämpande åtgärder för beslut om 30 km/tim finns enligt trafikingenjören inte. Fr.o.m får kommunerna möjlighet, enligt trafikförordningen, att införa hastighetsbegränsning 40 km/tim inom tättbebyggt område. Under hösten 2008 kommer en handbok att presenteras för kommunerna, framtagen av Sveriges kommuner och Landsting i ämnet. Innan beslut får fattas i kommunerna skall även föreskrifter framarbetas av Vägverket. I remissutgåva av dessa föreskrifter hänvisas till att i 10 kap 1 pkt 14 trafikförordningen (1998:1276), kan hastighetsbegränsning till bl.a. 40 km/tim beslutas om det är motiverat med hänsyn till trafiksäkerheten, framkomligheten eller miljön. Vägverkets beslut om nämnda föreskrifter kommer preliminärt i början av juni Väg- och trafikingenjören anser att som underlag för framtida ärenden om hastighetsbegränsning till 40 km/tim är det viktigt att nämnden arbetar fram en policy även för denna hastighet. Nybyvägen uppfyller inte kriterierna i den policy tekniska nämnden har vid beslut om hastighetsbegränsning till 30 km/tim beträffande motiv och hastighetsbegränsande åtgärder. Tekniska nämnden är positiv till att införa hastighetsbegränsning 40 km/tim på Nybyvägen. Väg- och trafikingenjören får i uppdrag att ta fram underlag för sådant beslut snarast efter det att Vägverkets föreskrifter arbetats fram. Tekniska sektorn får i uppdrag att upprätta förslag till riktlinjer/policy då begränsning till 40 km/tim kan införas, när erforderlig information erhållits i frågan, att utgöra underlag för tekniska nämndens beslut. Tekniska sektorn får i uppdrag att upprätta förslag till ny hastighetsklassificering av gator och vägar inom tättbebyggt område samt i övrigt där kommunen är väghållare.

5 Dnr /08 Ang. Dammgatan m.m. hastighetsbegränsning och skyltning., föreslår i skrivelse att hastighetsbegränsning 30 km/tim införes på Dammgatan - att skylten Förskola flyttas längre från förskolan på Dammgatan - att varningsskylt för ankor uppsättes vid Tjurasjö. Som skäl anföres skolans placering, föräldrarnas sätt och möjlighet att lämna barn vid skolan och i övrigt trafiksäkerhetsfrågan vid skolan, skylt Förskola utformning och placering som inte anses tillfyllest. I skrivelse redovisar väg- och trafikingenjör Johan Lavesson motiv/skäl för införande av hastighetsbegränsning 30 km/tim och regler/riktlinjer för varningsskyltar. Beredande organs förslag Se skrivelse fr. väg- och trafikingenjör Johan Lavesson. Christina Pehrson (m) föreslår att en varningsskylt ankor sätts upp vid Tjurasjöporten och en skylt vid Ekeliden, i riktning mot Tjurasjöporten. Johan Lavesson informerar om Vägverkets uppdrag från regeringen att ta fram föreskrifter med riktlinjer för när olika hastighetsgränser bör användas. En samlad studie i ämnet kommer därefter att göras betr. vägnätet i kommunen. Förslag om hastighetsbegränsning 30 km/tim på Dammgatan avslås. Farthinder finns inte i tillräcklig omfattning, ej heller starkt motiv enligt den policy som tekniska nämnden tillämpar i denna typ av ärenden. Skylt förskola är placerad enligt gällande regler. Skyltningen har kompletterats och anses nu vara tillfyllest. Tekniska nämnden avslår förslaget om uppsättning av varningsskylt för ankor. Skyltfloran blir alltför omfattande och övriga trafiksäkerhetsskyltar i området måste prioriteras.

6 Dnr /08 Motion om Ökad trygghet för skolbarnen! Riksväg 23/infarten till Gudmuntorps skola och kyrka. Ola Kollén (c) föreslår i motion, daterad att kommunfullmäktige ska uppdra åt berörda nämnder/sektorer och i kontakter med Vägverket m.fl., att göra infarten till Gudmuntorps skola och kyrka trafiksäkrare. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt att remittera motionen till tekniska nämnden samt barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Tekniska nämnden har besökt platsen och utförande av s.k. ögla på motsatta sidan diskuteras. Man får då en vinkelrätt korsning av väg 23 och goda siktförhållande. Kontakter bör tas med Vägverket, som är väghållare på riksväg 23, för anordnande av trafiksäkrare infart från riksväg 23 till Gudmuntorps skola och kyrka. Förslagsvis utförs s.k. ögla på motsatta sidan, under förutsättning att markfrågan kan lösas.

7 Norrevärnsgatan m.fl. Norrevärnsgatan är en uppsamlingsgata till ett flertal gator i området. Den 750 meter långa gatan är i det närmaste rak i hela sin sträckning och har en total körbanebredd på 7 meter. Då ingen genomfartstrafik finns i området är det i huvudsak boende som trafikerar gatan, med undantag för en föreningslokal och en handelslokal närmast väg 13. Den långa och breda Norrevärnsgatan medför att hastigheterna lätt blir höga. Fordonsmätningar påvisade att drygt 20% av fordonen kör fortare än gällande hastighetsbegränsning (50 km/h). Medelöverträdelsehastigheten var 54 km/h, enstaka överträdelser var upp mot 80 km/h. Området är väl avgränsat och därför lämpligt för hastighetsbegränsande åtgärder. Det är främst Norrevärnsgatan och Oxstigen som är föremål för farthinder. De andra gatorna är ca 100 m eller kortare och där anses behovet inte finnas. Beredande organs förslag Se skrivelse fr. väg- och trafikingenjör Johan Lavesson. Yrkande Åke Johansson Suad Korlat Hastighetsdämpande åtgärder skall inte utföras. Hastighetsbegränsning 30 km/tim skall inte genomföras. Med ledning av de mätningar som gjorts finns ej tillräckliga skäl för närvarande att genomföra föreslagna åtgärder. Översynen om hastighetsgränser på gator och vägar bör avvaktas. Farthinder anläggs enligt tekniska sektorns förslag. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på yrkandena och finner Åke Johanssons yrkande antaget. Hastighetsdämpande åtgärder skall inte utföras på Norrevärnsgatan och Oxstigen f.n. Suad Korlat reserverar sig mot beslutet.

8 Dnr /07 Ringsjötorpsvägens vägsamfällighet ansökan om särskilt bidrag. Ringsjötorpsvägens vägsamfällighet anför i skrivelse problem med dagvattenavrinnig till samfällighetens vägområde. Dagvattnet från de högläntare delarna av Stanstorp söker sig ner mot sjön och man anser att den allt större andelen årsbostäder kan sättas i samband med problemet. I skrivelse redovisar chef för gatu/park Karl-Magnus Andersson vad som framkommit vid besök på platsen. Vidare föreslås åtgärd med dike utmed och trumma under vägen som lösning på problemet. I skrivelse ansöker vägsamfälligheten om särskilt bidrag om kr vilket skulle utgöra kostnaden för att ta in anbud och utreda kostnadsfördelningen för åtgärder enligt ovan. Ansökan om särskilt bidrag avslås. Nämnden anser inte att dagvattenproblemen för Ringsjötorpsvägens vägsamfällighet är kommunens ansvar. Årligt underhållsbidrag utbetalas till samfälligheten enligt gällande bestämmelser. De tekniska och juridiska frågorna i sammanhanget får utredas genom samfällighetens försorg.

9 Dnr /08 Organisation av kommunens säkerhetsarbete, säkerhetspolicy. Föreligger remiss från kommunstyrelsens arbetsutskott, beslut , ang. förslag till Säkerhetspolicy för Höörs kommun. Kommunen har ett ansvar för att upprätthålla sina verksamheter och att skydda dessa mot störningar. Ett systematiskt säkerhetsarbete på alla nivåer är en förutsättning för att kunna trygga god beredskap, krishantering och säkerhet för människor som bor, verkar eller vistas i kommunen. Yttrande skall avges senast 1 juni Beredande organs förslag Se skrivelse fr. teknisk chef Jan-Erik Schütt. Tekniska nämnden har inget att erinra mot förslag till Kommunövergripande riktlinjer för säkerhetsarbetet i Höörs kommun.

10 Dnr /08 Beredskapsplan för Höörs kommun. Enligt Lagen om extraordinära händelser i fredstid hos kommuner och landsting ska fullmäktige för varje ny mandatperiod fastställa en plan för hanteringen av extraordinära händelser i kommunen. Planen är ett hjälpmedel för krisledningsnämnden och dess stab vid en extraordinär händelse eller annan allvarlig händelse i kommunen. Föreligger remiss från kommunstyrelsens arbetsutskott, beslut , ang. förslag till Beredskapsplan för Höörs kommun. Yttrande skall avges senast 1 juni Beredande organs förslag Se skrivelse fr. teknisk chef Jan-Erik Schütt. Tekniska nämnden antar av teknisk chef Jan-Erik Schütt upprättat yttrande som sitt eget.

11 ( ) Dnr /08 Renhållningsordning - Avfallsplan 2008 och Föreskrifter om avfallshantering för Eslövs, Hörby och Höörs kommun. Merab, Mellanskånes Renhållningsaktiebolag, har i samarbete med Eslöv, Höör och Hörby kommuner upprättat förslag till Avfallsplan 2008 och förslag till Föreskrifter om avfallshantering, vilka tillsammans utgör kommunernas renhållningsordning, för de tre kommunerna. Föreligger remissversion 1 dat för yttrande. Beredande organs förslag Se av teknisk chef Jan-Erik Schütt upprättat förslag till yttrande dat Tekniska nämnden antar av teknisk chef Jan-Erik Schütt upprättat yttrande dat som sitt eget. Tekniska nämnden delegerar åt ordföranden Erik Mårtensson att besluta om samråd om Renhållningsordning Avfallsplan 2008 och Föreskrifter om avfallshantering för Höörs kommun när till Merab inkomna remissyttranden behandlats. 49 Förslag till renhållningsordning har, enligt skrivelse fr. Merab, under mars månad varit ute på samråd med berörda intressenter, vilket redovisas i Samrådsredovisning. Utställningshandling dat har upprättats. Beredande organs förslag Se skrivelse fr. teknisk chef Jan-Erik Schütt.

12 forts. 49 att ställa ut förslag till Renhållningsordning Avfallsplan 2008 och Föreskrifter om avfallshantering under minst fyra veckor. Tekniska sektorn får i uppdrag att samordna utställningstiden för förslag till Renhållningsordning med Hörby och Eslövs kommuner.

13 Information. Teknisk chef Jan-Erik Schütt informerar. 1. Ekonomisk redovisning verksamheterna följer budget. Kostnaderna för nämndsverksamheten något högre än riktvärdet för perioden. Uppjustering i nästkommande budget. 2. Huvudarbetsplanen Projekt som nämnes: Karlslundsområdet byggande av p-plats vid bef. lekplats, Höör Väster: JM/Tomtteamet slutbesiktning i juni månad, Va-utbyggnad Stenskogen slutbesiktning 22 maj, Gc-väg Stenskogen slutbesiktning 16 maj, Fiskvägen arbeten med ruinen pågår, Enebacken belysning och viss plantering återstår, Ekeliden - grundläggningsproblem, Gc-väg Nybyvägen projektering pågår, Ombyggnad Nya Torg projektering pågår, Storgatan utredning i samband med Nya Torg. 3. Checklistor inkomna ärenden, entreprenader och avtal tekniska nämnden/tekniska sektorn har tillställts nämnden.

14 Delegationsbeslut. Beslut teknisk chef Jan-Erik Schütt. 1. Avtal mellan RegionFastigheter och Höörs kommun avseende övertagande av spillvatten- och vattenledningar inom Orupsområdet. (Dnr /07) 2. Avtal med fastighetsägare utanför Va-verksamhetsområdet a) Va-anslutning fastigheten Åkersberg 1:129 (Dnr /07) b) Åkersberg 1:120 (Dnr /07) c) Åkersberg 1:136 (Dnr /07) d) Tjuvaröd 1:56 (Dnr /07) 3. Anställningsbeslut Margareta Sparrhult, Höör, tekn.ass (Dnr /06) Marie Karlsson, Ljungbyhed, karttekniker fr.o.m tillsvidare (Dnr /08) Håkan Mattsson, Höör, ingenjör fr.o.m tillsvidare (Dnr /08) Beslut energiverksföreståndare Börje Eriksson 4. Anställningsbeslut, elmontör fr.o.m tillsvidare (Dnr /08) Beslut chef gatu/park Karl-Magnus Andersson 5. Anställningsbeslut, parkarbete/sommarvikarie (Dnr /08) 6. Tillstyrkan begagna allmän plats Möllers Tivoli AB, tivoli Gamla vattenverkets p-plats Tjörnarps Sockengille, Valborgsfirande Röda Torg, Tjörnarp Arbetarpartiet Socialdemokraterna i Höör, 1:a maj demonstration med efterföljande möte Folkets hus, Höör. Restaurang Elan, Höör, uteservering Lilla Torg 7 i Höör (Dnr /08) Beslut sektorsassistent Gunnel Jönsson 7. Underhållsbidrag enskilda vägar :--. (Dnr /07) Beslut väg- och trafikingenjör Johan Lavesson 8. Parkeringstillstånd för rörelsehindrade mars-april Låt Gatan Blomma t.o.m. april 2008 Tekniska nämnden noterar delegationsbesluten.

15 Meddelanden. 1. Kommunfullmäktiges protokoll ärende: Taxa för felparkeringsavgifter i Höörs kommun. (Dnr /07) 2. Kommunstyrelsens protokoll ärende: Detaljplan för västra delen av Nybyvägen med gång- och cykelväg. (Dnr /07) 3. Miljö- och byggnadsnämnden skrivelse ang.ansökan från Stanstorps Vägsamfällighet om spridning av vägsalt. Yttrande i ärendet fr. tekniska sektorn, utredningsing. Hans Thelin, Miljö- och byggnadsnämndens beslut (Dnr /08) 4. Länsstyrelsens beslut återkallande av beslut om stöd för konvertering av uppvärmningssystem eller del av system till biobränslepanna. Eftersom åtgärden inte avses genomföras återkallas beslutet från (Dnr /06) 5. Årsrapport renvattenenheten år 2007 upprättad (Dnr /08) 6. Miljörapporter 2007 för Ormanäs, Tjörnarps, Snogeröds och Norra Rörums reningsverk. (Dnr /08) 7. Utlåtande över slutbesiktning av Beläggningsarbeten år (Dnr /06) 8. Skrivelser fr. Vägverket om Nya hastighetsgränser i Skåne Vägverkets förslag och Regionala systemanalyser inspel om förslag till ändrade hastigheter på de nationella vägarna. (Dnr /08) 9. Sveriges Kommuner och Landsting Aktuellt om gator och trafik 2008:17 Handbok om arbete på väg (APV) 2008:18 Dags för årets Idépristävling! 2008:19 Träff med det nystartade cykelnätverket! 2008:20 Vägverket justerar hastighetsgränserna på nationella vägar 2008:21 Lagom fart remisskonferens om hastighetshandboken 2008:22 Trygghet och säkerhet genom samarbete med polisen 2008:23 Anmäl dig nu till KommUng-träff i Vänersborg & Uddevalla Samtliga skrivelser och protokoll lägges till handlingarna.

16 Parkeringstillstånd för rörelsehindrad. Väg- och trafikingenjör Johan Lavesson redogör för inkommet ärende ang. ansökan om parkeringstillstånd för rörelsehindrad. Personen i fråga kör inte själv fordonet. Särskilda skäl som att den rörelsehindrade regelmässigt behöver förarens hjälp vid vistelse utanför fordonet bör finnas för att parkeringstillstånd ska beviljas. Tekniska nämnden avslår aktuell ansökan om parkeringstillstånd för passagerare med motiveringen att särskilda skäl, som att den rörelsehindrade inte regelmässigt behöver förarens hjälp vid vistelse utanför fordonet, inte finns. Hur man överklagar, se bil.

17 Övrigt. Ledamoten Åke Johansson (c) informerar om att vattenståndet i Tjurasjö stundtals förefaller vara lågt. Beslutad inventering av fågellivet vid Tjurasjö efterfrågas.

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M)

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M) 2009-03-30 15 Plats och tid Kommunhuset kl. 18.00-20.30 Beslutande Ersättare Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M) Roland Wheeldon

Läs mer

Erik Mårtensson, ordförande (kd) Christina Pehrson

Erik Mårtensson, ordförande (kd) Christina Pehrson 2008-09-08 78 Plats och tid Kommunhuset kl. 18.00-20.20 Beslutande Erik Mårtensson, ordförande (kd) Christina Pehrson (m) Marie Ferrari (s) Åke Johansson (c) Fredrik Stålhandske (m) Roland Wheeldon (v)

Läs mer

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare 2009-06-08 46 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-21.00 Beslutande Ersättare Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Marie Ferrari (S) Åke Johansson (C) Fredrik Ståhlhandske (M) Roland Wheeldon

Läs mer

Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M) 99-107 (kl 18.00-20.00)

Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M) 99-107 (kl 18.00-20.00) 2009-12-14 112 Plats och tid Kommunhuset kl 15.00-20.00 Beslutande Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Marie Ferrari (S) Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57 2009-03-25 57 Plats och tid Älvkullen, Höör, kl 19.00-19.55 Beslutande Enligt sammanträdeslista Övriga deltagare Jan Sohlmér, kommundirektör Karin Masthagen, kanslichef Christer Lidheimer, barn- och utbildningschef,

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Samhällsbyggnadsnämnden 2006-10-19 1 (25)

VÄNERSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Samhällsbyggnadsnämnden 2006-10-19 1 (25) Samhällsbyggnadsnämnden 2006-10-19 1 (25) Plats och tid Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg torsdag 19 oktober 2006, kl 08.30-13.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista,

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Erik Mårtensson, ordförande (kd) Christina Pehrson (m) Marie Ferrari (s) Åke Johansson (c) Zoran Petrovic (s) Fredrik Stålhandske. Roland Wheeldon (v)

Erik Mårtensson, ordförande (kd) Christina Pehrson (m) Marie Ferrari (s) Åke Johansson (c) Zoran Petrovic (s) Fredrik Stålhandske. Roland Wheeldon (v) 2008-01-28 1 Plats och tid Kommunhuset kl. 18.00 20.20 Beslutande Erik Mårtensson, ordförande (kd) Christina Pehrson (m) Marie Ferrari (s) Åke Johansson (c) Zoran Petrovic (s) Fredrik Stålhandske (m) Roland

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn 2011-11-15 1 (8) Plats och tid 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Alf-Göran Andersson Ann-Mari Louison Ingegerd

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Översten, Tekniska kontoret Måndagen den 18 februari 2013 kl 18:00 20:20

Översten, Tekniska kontoret Måndagen den 18 februari 2013 kl 18:00 20:20 1 (12) Plats och tid ande Övriga närvarande Översten, Tekniska kontoret Måndagen den 18 februari 2013 kl 18:00 20:20 Erik Mårtensson (KD), Ordförande Joakim Nörler (M) Knut Krüger (FP) Stefan Liljenberg

Läs mer

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15 16.15 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Hans Uhlmann (M) Magnus Sjöberg (C) Mihai Banica (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S) Sven Lundgren

Läs mer

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 2014-06-18 1 (20) Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Börje Ohlsson (S) Mikael Jonsson, (M) Ingemar Ehn,

Läs mer

Tekniska nämnden. Mona Sturesson. Utses att justera: Mona Sturesson Christer Hansson Paragrafer: 153-169. Sekreterare. Ordförande.

Tekniska nämnden. Mona Sturesson. Utses att justera: Mona Sturesson Christer Hansson Paragrafer: 153-169. Sekreterare. Ordförande. 1, Plats och tid: Stadshuset Grå, 2011-11-17, kl 17:00-19:45 Beslutande: Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Lars Lindström

Läs mer

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2010-03-16 1 (18) Plats och tid Konferensrummet, tekniska kontoret, Rådhuset, Askersund 2010-03-16, kl.15.00 18.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Övriga: Ingrid Karlsson miljö- och byggchef

kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Övriga: Ingrid Karlsson miljö- och byggchef Tid: Plats: PROTOKOLL 1(13) kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Älven, Kommunförvaltningen Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Ulf Lundberg, v Magnus Sandin, c Esbjörn Henriksson, fp Tjänstgörande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-02-10 Innehåll 20 Verksamhet med personligt ombud... 28 21 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 22 Överföring av ram mellan programområden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Arne Karlsson (KD), ordförande Sune G Jansson (M), 1:e vice ordförande Sandra Karlsson (S), 2:e vice ordförande Björn

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2011-11-16 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 14:30-16:00 Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Sara Frau-Kallunki (S) Marianne Matuszewski (S) Thure Andersen

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8)

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.55 Beslutande Bengt Andersson (s) ordf 14-20 Lars Olsson (c) 1:e v ordf, ordf 13 Urban Widmark (m) Margareta Axelsson (s) Lennart Westdahl (s) Margareta Sundin

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Sammanträdesprotokoll 1 (23) Plats och tid Beslutande Torsdagen den 14 mars 2013 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13.00-16.45 Sammanträdet ajournerades klockan 14:15-14.30 Erika

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2005-10-24 1 (14) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2005-10-24 kl. 16.00 18.45. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-27 Ärendelista 78 Dnr 2008-000180 Valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorgen 79 Dnr 2015-000133 Friare val av hjälpmedel 80 Dnr 2015-000191 Förstudie LSS-boende

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2016-02-24 1 () Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, klockan 9.00 10.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Marijo Edlund (S) ordförande Aliki

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-03-24 8:15-12:15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen Sida Barn- och ungdomsnämnden 2003-10-20 1 ( 15) Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 21.30. Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Enligt närvarolista Utses att justera Andreas Vänerlöv (kd)

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/14 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.20 Ajournering kl. 14.55-15.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Olof Röstin (M), ordförande Leif Johansson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C),

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16 Innehåll Sammanträdesdag 56 Godkännande av ärendelista... 67 57 Budget 2016... 68 58 Statusrapport... 69 59 Ansökan om dispens från anställningsstopp...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 27 augusti 2014 kl. 08.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Mozhgan Zachrison (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2014-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrummet Rex, klockan 14.15 15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr (S) ordförande

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg (s) Aimo Konttinen (v) Peter Bökman (m) Klas-Gunnar Appel (s) Birgitta Ringshagen (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 21 november 2006, klockan 08.30-12.10, 12.50-18.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20.

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson, 30-32 Kenneth Rosén Stefan Ohlsson Johan Renfors Klas Lundbergh Gunilla Lidberg

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 september 2008 kl 18.30 20.05 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Huido Mesilane

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Föredragande tjänstemän: Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Dan Carlsson, chef gata/park

Föredragande tjänstemän: Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Dan Carlsson, chef gata/park Byggnadsnämnden 2012-08-28 1 Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 28 augusti 2012 kl. 17.00-19.55 Beslutande Per-Olof Qvick (M), ordförande Janeric Dahlin (FP) Annica Henrysson (C) Gunnel Johansson

Läs mer

Kent Ly (M) Bo Henriksson. Kent Ly ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Kent Ly (M) Bo Henriksson. Kent Ly ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag JÖNKÖPINGS KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-01-25 1 Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Jönköping, kl 09.00 11.30 Beslutande Mats Green (M), ordförande ej 17 Per Johansson (M) ers M Green

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, kl. 15.00 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Utses att justera: Arne Karlsson (KD), ordförande Ari Heikkilä, (S), Roland Leek (M) Eva Skansgård (M)

Läs mer

Krister Olsson (S) Thomas Löfgren (M) Johanna Hedin (C) tjänstgörande ersättare för Agnetha Persson (C)

Krister Olsson (S) Thomas Löfgren (M) Johanna Hedin (C) tjänstgörande ersättare för Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(8) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.00 14.50, 14.55 15.45 Beslutande Ersättare Krister Olsson (S) Thomas Löfgren (M) Johanna Hedin (C) tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Hans-Petter Paulsen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Torsdagen den 16 februari 2012, kl. 08.30-15.00 Beslutande se bifogad närvarolista ajournering 08.40-08.45, 09.40-10.00, 12.00-13.00

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

Reglemente för Bygg- och Miljönämnden

Reglemente för Bygg- och Miljönämnden REGLEMENTE 1 (6) Reglemente för Antaget av kommunfullmäktige 2006-12-11 92 Dnr 2006.195 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden skall fullgöra

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. Eva Alldén, tf chef personal- och löner Agneta Suikki, tf kommunchef PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-09-08, kl 1500-1645 ande Britta Tervaniemi, V Laila Mäki, S Anita Weinz, NS Övriga deltagande Eva Alldén, tf chef personal-

Läs mer

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8)

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 17.00 21.00 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s) Anette Ruus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Tekniska nämndens arbetsutskott 2009-06-15 Plats Kommunhuset, Lomma Tid Måndagen den 15 juni 2009, kl. 19.00-19.15 Beslutande Anders Berngarn (M) Alf Michelsen (M) Per Kullman

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-05-14 1 (17) Öppet sammanträde Teknisk nämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-05-14 1 (17) Öppet sammanträde Teknisk nämnd 2014-05-14 1 (17) Plats och tid Komunkontoret samanträdesrum A, onsdag 14 maj 2014, klockan 09:00 10:45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Mikael Jonsson, (M) Lena Voxberg, (S) Ingemar Ehn, (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-02-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-02-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-02-26 Innehåll 23 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 26 24 Redovisning av delegationsbeslut... 27 25 Delgivningar...

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 15.00 18.00 1 (25) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-02-23 - Kommunhuset klockan 13.15-14.15 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

... Bengt Odeholm.... Pia Karlsson.... Justerande. Uppsättande: 2010-10-21 Nedtagande: 2010-11-12.... Bengt Odeholm

... Bengt Odeholm.... Pia Karlsson.... Justerande. Uppsättande: 2010-10-21 Nedtagande: 2010-11-12.... Bengt Odeholm 1 /SammanträdePlats/, kommunhuset, kl 18:00 20.10 Plats och tid Tom Ekwall, Susanne Carlsson Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 20 oktober 2010... Bengt Odeholm Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2009

Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2009 2009-01-26 Sammanställning av trafikåtgärder Riktlinjer för trafiksäkerhetsarbetet i Nacka 2009 Dnr TN 2007/355 Författare: Elenore Bjelke, Ivan Ericson, Christin Gimberger Förord Nacka kommuns Riktlinjer

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (16) Plats och tid Selma, 2016-02-16, kl. 17.00 18.40 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Malin Klasson, Utvecklingsingenjör gata/trafik, 13-16 Håkan Svensson, Driftchef, 13-16 Julia

Läs mer

Leif Horn, teknisk direktör Susanne Dingle, stabschef David Johannesson, VA- & avfallschef. Sofie Enander, anläggningschef Linn Tjus, nämndsekreterare

Leif Horn, teknisk direktör Susanne Dingle, stabschef David Johannesson, VA- & avfallschef. Sofie Enander, anläggningschef Linn Tjus, nämndsekreterare 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 19.00 21.40. Ajournering pågår mellan 20.50 21.03. Paragrafer 80 88 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Jörgen Elfving (C) Pelle Brandt (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19:00 20.20 Katja Larsson, ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S)

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S) 1 Plats och tid: ande: Övriga närvarande: Stadshuset, Ängelholms kommun, Rum: Grön 2013-09-30, kl 16:15-18:05 Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S),

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Reningsverket Kil, torsdag 24 november 2011, kl. 14.00-17.30

Reningsverket Kil, torsdag 24 november 2011, kl. 14.00-17.30 1(24) Plats och tid ande Ledamöter Reningsverket Kil, torsdag 24 november 2011, kl. 14.00-17.30 Berndt Björkman (C), ordförande Agneta Käld (KD), vice ordförande Anneli Örtlund (S) Dragan Tesovic (S) Ivo

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3/06

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3/06 1 (6) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3/06 Trafik- och räddningsutskottet Sammanträdesdatum 2006-06-20 Sammanträdestid 13.30 17.20 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik (m), ordförande Ann-Britt Ek (s) Calle

Läs mer

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6)

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Vård- och omsorgsnämnden 2008-12-17

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Vård- och omsorgsnämnden 2008-12-17 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Stadshuset, kl. 16.00 18.30 ande Övriga närvarande Bernt Nilsson (s) Lesley Holmberg (fp) Elo Larsen (s) Agneta Nilsson (s) Kerstin Ekoxe (s) Lars-Erik Björklund

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 Sida 1 (5) Paragrafer 150-152 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Klippan kl 10.00-10.40 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

Stockholms krisledning Motion av Magnus Haglund (m) (2005:10)

Stockholms krisledning Motion av Magnus Haglund (m) (2005:10) Utlåtande 2005:130 RI (Dnr 307-740/2005) Stockholms krisledning Motion av Magnus Haglund (m) (2005:10) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion (2005:10) av Magnus Haglund (m)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Mikael Jonsson. Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-04-24. Beslutande organ

Mikael Jonsson. Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-04-24. Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Vänersalen kl 17.00-19.45 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Evert Eklind (MAP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Köping, Rådhuset, 2014-11-13 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Köping, Rådhuset, 2014-11-13 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 10.00 10.20 ande Elizabeth Salomonsson ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Linda Larsson, gatuchef Nina Andersson, trafikingenjör

Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Linda Larsson, gatuchef Nina Andersson, trafikingenjör Protokoll Nr 2014-8 Sammanträdesdatum 2014-11-12 Sammanträdestid 9.00-9.40 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Rune Niserius (M), ordförande Bo-Gunnar Andersson (C) Yen Gunnarsson (S) Tjänstemän Linda Larsson,

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 26 januari 2010 kl. 18.30 19.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP),

Läs mer

Tekniska nämnden. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Grå, 2011-12-15 kl 17:00

Tekniska nämnden. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Grå, 2011-12-15 kl 17:00 1 Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Grå, 2011-12-15 kl 17:00 Beslutande: Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Lars Lindström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (15) Plats och tid Hellqvistsalen, onsdagen den 25 november 2009, klockan 16.30 18.30 ande Tjänstgörande ersättare Görel Nilsson (S) Lennart Pettersson (S) Elisabeth Persson (S) Börje

Läs mer