Ansö kan öm barnbidrag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansö kan öm barnbidrag"

Transkript

1 Ansö kan öm barnbidrag Anvisningar fö r dig söm anva nder e-tja nsten Du kan ansöka om barnbidrag elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten, men eventuella bilagor måste ändå skickas per post. Du kan också ansöka om barnbidrag antingen med blankett LL1r Ansökan om barnbidrag, SV 9r Moderns ansökan om föräldraförmåner eller SV 29ar Faderns ansökan om föräldraförmåner. Det går inte att skicka bilagor till ansökan elektroniskt. Sänd eventuella bilagor per post och ange tydligt att du har fyllt i en ansökan via vår e-tjänst på Internet. Så fyller du i en elektronisk ansökan Fyll i en sida åt gången. Du kommer vidare till nästa sida genom att klicka på Fort- sätt. Du kan gå tillbaka till föregående sidor genom att i menyn till vänster välja rubriken på den sida som du vill återvända till för att ändra de uppgifter som du har gett. Använd inte webbläsarens funktioner Föregående eller Back. Med knappen Töm tar du bort de uppgifter som du gett på sidan i fråga. Med knappen Avbryt kan du avbryta ifyllandet av ansökan. De uppgifter som du har gett sparas då inte. Ansökan steg för steg Förmåner - Om du ansöker om barnbidrag på basis av den beräknade tidpunkten för barnets födelse ska du ange detta datum och hur många barn som föds. - Om du ansöker om barnbidrag för ett barn som redan har fötts ska du ange från och med när du önskar bidraget. Barnbidrag betalas för hela kalendermånader, vilket innebär att man kan ansöka om bidraget endast från och med den första dagen i månaden. Du kan ansöka om barnbidrag tidigast räknat från början av kalendermånaden efter den då barnet föddes eller t.ex. från början av månaden efter flyttning till Finland. Ange personbeteckningarna för de barn för vilka du nu ansöker om barnbidrag. Med en elektronisk ansökan kan du ansöka om barnbidrag endast för barn som du har att försörja. Om barnet inte har en finsk personbeteckning, kan du i fältet för personbeteckning skriva in endast födelsedatum.

2 Om du ansöker om barnbidrag för fler än fyra barn får du fram ytterligare fält för personbeteckningar genom att klicka på Lägg till fält. - Om du ansöker om ensamförsörjartillägg ska du ange från och med vilket datum du ansöker om tillägget. Datumet ska vara den första dagen i månaden. Med ensamförsörjare avses en person som har rätt att lyfta barnbidrag och som i början av betalningsmånaden för barnbidraget inte lever i äktenskap eller som före betalningsmånadens början har flyttat ifrån sin make i syfte att upphöra med samlevnaden. Som ensamförsörjare anses dock inte en person som utan att ingå äktenskap fortgående lever tillsammans med en annan person i gemensamt hushåll under förhållanden av äktenskapsliknande natur. (7 3 mom. i barnbidragslagen) Till exempel om maken flyttade till en annan adress 5.11 på grund av söndring i äktenskapet kan ensamförsörjartillägg beviljas tidigast från När du ansöker om barnbidrag eller ensamförsörjartillägg kan du avbryta utbetalningen av barnbidraget för något barns del genom att välja Jag meddelar om en ändring gällande barnbidrag som redan betalas. Samtidigt kan du meddela ändringar gällande barnbidrag som redan betalas. Om du bara vill meddela en ändring ska du i menyn till vänster välja Barnbidrag och Meddelande om ändringar. Uppgifter om barnet Ge ytterligare uppgifter om ett barn som inte har finsk personbeteckning. Om barnet har en finsk personbeteckning kan du gå tillbaka till föregående sida genom att i menyn till vänster välja sidan Förmåner. Skriv in personbeteckningen och fortsätt genom att klicka på Fortsätt. Indragning På sidan visas de barn för vilka du har barnbidrag den dag då ansökan görs. Om du vill att utbetalningen av något barns barnbidrag ska avbrytas ska du kryssa för vilka barn indragningen av barnbidraget gäller samt ange från och med vilket datum utbetalningen ska avbrytas. Om du vill kan du lämna ytterligare uppgifter på sidan Ytterligare upplysningar. Familjeförhållanden På sidan visas den make/maka/sambo/registrerade partner som FPA har uppgift om. Om sådan uppgift saknas, visas meddelandet Inga uppgifter om make/maka/sambo/registrerad partner. FPA får uppgifter om äktenskap och skilsmässor från magistraten.

3 Om det har skett förändringar i dina familjeförhållanden kan du redogöra för detta här. Om du svarar Ja på frågan om huruvida det har skett förändringar i familjeförhållandena ska du också redogöra för på vilket sätt familjeförhållandena har förändrats. Om ett eventuellt äktenskap eller samboförhållande har upphört, ange datum från och med vilket samboförhållandet har upphört. FPA får uppgifter om skilsmässor, men om du eventuellt redan bor åtskils från din make/maka på grund av söndring i äktenskapet ska du ange det datum från och med vilket ni bor åtskilda. Om du är samboende ska du ange från och med när du är samboende. Ange också din sambos personbeteckning eller födelsedatum. Om du ansöker om ensamförsörjartillägg t.ex. i en sådan situation då du fortfarande bor på samma adress som din make/maka/sambo/registrerade partner kan du ge en annan utredning om ensamförsörjarskapet. Uppgifter om sambo Ge ytterligare uppgifter om din sambo om han eller hon inte har en finsk personbeteckning. Om din make/maka/sambo/registrerade partner har en finsk personbeteckning kan du gå tillbaka till föregående sida genom att i menyn till vänster välja rubriken Familjeförhållanden. Skriv in personbeteckningen och fortsätt genom att klicka på Fortsätt. Bosättning utomlands Föräldrarnas arbete utomlands kan påverka rätten till barnbidrag. Om du svarar Ja på den första eller andra frågan ska du också redogöra för bosättningen och arbetet utomlands samt huruvida ni eventuellt omfattas av den sociala tryggheten i ett annat land eller en internationell organisation. Med en internationell organisation avses t.ex. Europeiska unionen, Förenta nationerna och dess specialorgan etc. Om barnet eller barnen som ansökan avser bor utomlands ska du ange i vilket land. Desssutom ska du ange om det på grund av barn betalas sociala förmånen från utlandet. Ange också eventuell utbetalare. Inom EU-/EES-området och i Schweiz kan barnbidrag och andra s.k. familjeförmåner betalas samtidigt från två länder i vissa situationer. I så fall sammanjämkas förmånerna från de olika länderna. Om ditt svar inte ryms inom det givna fältet kan du fortsätta på sidan Ytterligare upplysningar.

4 Försenad ansökan Redogör för orsakerna till att din ansökan är försenad. Barnbidrag kan inte utan särskilt skäl beviljas retroaktivt för längre tid än sex kalendermånader före ansökan. Om ditt svar inte ryms inom det givna fältet kan du fortsätta på sidan Ytterligare upplysningar. Ytterligare upplysningar Om du vill kan du på den här sidan ge ytterligare upplysningar om något som rör ansökan, ifall du tycker att allt väsentligt inte kom fram i de frågor som ställdes. Det kan t.ex. handla om eventuella bilagor eller ytterligare upplysningar om vistelse utomlands. Här kan du också t.ex. meddela att du ansöker om barnbidrag eller ensamförsörjartillägg för en viss tid. Kontonummer Ange det kontonummer till vilket du vill att barnbidraget betalas, eller kontrollera givet kontonummer som hänför sig till en tidigare ansökan. Du kan ändra kontonumret genom att skriva ett nytt ovanpå det gamla. FPA använder den internationella standarden för kontonummer IBAN samt BIC-kod vid utbetalningen av förmåner. IBAN skiljer sig från det nationella sättet att ange kontonummer såtillvida att kontonumret börjar med koden FI och två siffror som hänför sig till banken i fråga. Efter dessa anges själva kontonumret. Kontonumret kan vara färdigt ifyllt i fältet. Om kontonumret redan finns på skärmen och du inte vill ändra det kan du gå vidare genom att klicka på Fortsätt. Om kontonumret inte finns färdigt på skärmen eller om du vill ändra det, ska du ange kontonumret i IBAN-format vilket innebär att kontonumret förses med FI-kod och två siffror framför det egentliga nationella kontonumret. Ett IBAN-kontonummer har inga bindestreck. IBAN-kontonumret hittar du till exempel på ditt kontoutdrag eller via din nätbank.någon BIC-kod behöver man inte ange eftersom den bildas automatiskt på basis av IBANkontonumret. Om du bor utomlands och vill att barnbidraget betalas till ditt utländska bankkonto skall du välja Bankförbindelse utomlands. Då får du upp en sida där du kan ge närmare uppgifter. Barnbidrag betalas till ett enda konto, även om ansökan om barnbidrag gällde flera barn. Bankförbindelse utomlands Barnbidraget betalas till en bank i Finland, men det kan också överföras till en utländsk bank.

5 Ange den utländska bankens kontonummer (IBAN) och bankens kod (BIC). IBAN är ditt bankkontonummer i form av en internationell kod. BIC är din banks internationella kod. Båda uppgifterna finns bland annat på ditt kontoutdrag. När det gäller betalningar inom EU-/EES-området är IBAN och BIC obligatoriska uppgifter. Om du vill att förmånsutbetalningarna ska överföras till ett land utanför EU-/EES-området ska du ange uppgift om kontonumret och Bank-ID (SWIFT) eller kontonumret och bankens namn och land. Kontaktinformation På sidan visas den adress dit beslutet skickas. FPA får adressuppgifterna från befolkningsdatasystemet. Om du har meddelat FPA en adress som är en annan än din officiella adress visas den adressen. Du kan inte ändra din adress här. Om du har bytt adress ska du anmäla detta till magistraterna ( Uppgiften om din nya adress förmedlas då också till FPA. Om du vill kan du ge ditt telefonnummer och/eller din e-postadress så att vi kan ta kontakt i eventuella frågor som gäller din ansökan. Om du ytterligare vill meddela något i samband med dina kontaktuppgifter kan du göra detta på sidan Ytterligare upplysningar. Sammandrag Sammandraget är den ansökan som du sänder till FPA. Kontrollera uppgifterna och kryssa för Jag försäkrar att de uppgifter jag lämnat är riktiga och att jag meddelar om de ändras. Om du vill ändra uppgifterna i sammandraget, välj i menyn till vänster rubriken på den sida som du vill gå tillbaka till. Efter ändringen gå du vidare till sammandraget genom att klicka på knappen Fortsätt. Skicka iväg din ansökan genom att klicka på Godkänn och sänd. Det går inte att ångra en insänd ansökan. Vänta en stund sedan du klickat på Godkänn och sänd. Klicka inte med musen och gör inga nya val. Du får ett meddelande från FPA där man bekräftar att sändningen lyckades. Kom ihåg att bryta förbindelsen till FPA:s e-tjänst genom att klicka på Logga ut uppe på sidan. Datasäkerhet Då du börjar använda e-tjänsten etableras en säker förbindelse. Logga alltid ut för att säkra att förbindelsen bryts och att uppgifterna inte längre är åtkomliga utan ny identifiering. Om du besöker e-tjänsten från en allmän dator som används av många, töm webbläsarens cacheminne och stäng webbläsarfönstret då du avslutar programmet.

6 Hur uppgifterna används De uppgifter som FPA har fått för att kunna avgöra detta förmånsärende kan också användas för ett annat förmånsärende om uppgifterna enligt lag ska beaktas i samband med ärendet. Likaså kan uppgifter som erhållits i samband med en annan förmån användas vid avgörandet av detta förmånsärende.

Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten

Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten Du kan sända ditt meddelande elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten.om du sänder ett elektroniskt meddelande behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

Ansö kan öm möderskapsunderstö d

Ansö kan öm möderskapsunderstö d Ansö kan öm möderskapsunderstö d Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs

Läs mer

Ansökan om underhållsstöd

Ansökan om underhållsstöd Ansökan om underhållsstöd Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen

Läs mer

Ansö kan öm barnava rdsstö d

Ansö kan öm barnava rdsstö d Ansö kan öm barnava rdsstö d Anvisningar fö r dig söm anva nder e-tja nsten Du kan lämna in din ansökan via vår e-tjänst i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan

Läs mer

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan via vår e-tjänst i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan via vår e-tjänst i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten. Så här fyller du i en elektronisk ansökan

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten. Så här fyller du i en elektronisk ansökan Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Innehåll Så här fyller du i en ansökan i e-tjänsten... 2 Ansökan steg för steg... 2 Uppgifter om barnet... 2 Uppgifter om maka, sambo, registrerad partner...

Läs mer

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten

Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan via e-tjänsten i stället för att använda pappersblanketten. Det går inte att foga bilagor till ansökan, men du kan lämna in dem separat

Läs mer

De löneuppgifter som eventuellt behövs från din arbetsgivare kan arbetsgivaren lämna in via e-tjänsten.

De löneuppgifter som eventuellt behövs från din arbetsgivare kan arbetsgivaren lämna in via e-tjänsten. Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan via e-tjänsten i stället för att använda pappersblanketten. Det går inte att foga bilagor till ansökan, men du kan lämna in dem separat

Läs mer

Rubrikerna i innehållsförteckningen fungerar som länkar. Klicka på dem så kommer du till rätt ställe i anvisningen.

Rubrikerna i innehållsförteckningen fungerar som länkar. Klicka på dem så kommer du till rätt ställe i anvisningen. Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Rubrikerna i innehållsförteckningen fungerar som länkar. Klicka på dem så kommer du till rätt ställe i anvisningen. Innehåll... 1 Anvisningar för dig som använder

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA PK2_plus 1 *1439901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA Denna blankett är avsedd för dig, finsk medborgare, vars utländska make/maka ansöker om

Läs mer

Ansökan om bostadsbidrag för pensionstagare

Ansökan om bostadsbidrag för pensionstagare Ansökan om bostadsbidrag för pensionstagare Allmänna anvisningar om hur e-tjänsten fungerar Att fylla i en ansökan I e-tjänsten går man vidare genom att klicka på knappen Fortsätt. Genom att klicka på

Läs mer

Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare

Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare Så här söker du sjukdagpenning till arbetsgivare E-tjänsten för arbetsgivare Från 6.0.08 Innehåll Inloggning och autentisering Val av program Funktioner Val av förmån Lön för sjuktid Uppvisad sexmånadersinkomst

Läs mer

Beräkning av barnavårdsstöd

Beräkning av barnavårdsstöd Beräkning av barnavårdsstöd Med beräkningsprogrammet kan du räkna ut en uppskattning av storleken på hemvårdsstödet och privatvårdsstödet. Om du bor på Åland ska du kontrollera barnavårdsstödets belopp

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN Innan du kan skriva ditt barn till skolan ska du göra ett användarnamn i wilma. Om ditt barn redan går på en förskola där Wilma tagits i bruk använd då samma

Läs mer

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Denna anvisning är avsedd för dem som ansöker om anslutning till Kanta-tjänsten eller uppdaterar sina kunduppgifter. I anvisningen

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA PK2_plus 1 *1439901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT FÖR FINSK MEDBORGARE: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA Denna blankett är avsedd för dig, finsk medborgare, vars utländska make/maka ansöker om

Läs mer

Ifyllningsanvisningar för ansökan om bostadsbidrag i e-tjänsten

Ifyllningsanvisningar för ansökan om bostadsbidrag i e-tjänsten Ifyllningsanvisningar för ansökan om bostadsbidrag i e-tjänsten Allmänna anvisningar om hur tjänsten fungerar Att fylla i en ansökan I e-tjänsten går du vidare genom att klicka på knappen Fortsätt. Genom

Läs mer

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA

+ + FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA PK1_plus 1 *1429901* FAMILJEUTREDNINGSBLANKETT: ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR MAKE/MAKA Denna blankett är avsedd för dig vars maka/make ansöker om sitt första uppehållstillstånd i Finland på grund

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN

ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN ANVISNINGAR FÖR ATT SKAPA ETT WILMAANVÄNDARNAMN Innan du kan skriva ditt barn till skolan ska du göra ett användarnamn i wilma. Om ditt barn redan går på en förskola där Wilma tagits i bruk använd då samma

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV FAMILJEBAND

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV FAMILJEBAND OLE_JATKO_PS 1 *1289901* ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV FAMILJEBAND Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har beviljats tidsbegränsat uppehållstillstånd

Läs mer

Ifyllningsanvisningar fö r ansö kan öm grundla ggande utkömststö d pa na tet

Ifyllningsanvisningar fö r ansö kan öm grundla ggande utkömststö d pa na tet Ifyllningsanvisningar fö r ansö kan öm grundla ggande utkömststö d pa na tet Allmänna anvisningar om hur e-tjänsten fungerar Att fylla i en ansökan I e-tjänsten går du vidare genom att klicka på knappen

Läs mer

RP 75/2007 rp. 1. Nuläge och föreslagna ändringar

RP 75/2007 rp. 1. Nuläge och föreslagna ändringar RP 75/2007 rp Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av i barnbidragslagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att barnbidragslagen skall ändras

Läs mer

Inkomstregistrets inverkan på dagpenningsärenden vad förändras år 2018? Webbseminariet

Inkomstregistrets inverkan på dagpenningsärenden vad förändras år 2018? Webbseminariet Inkomstregistrets inverkan på dagpenningsärenden vad förändras år 2018? Webbseminariet 6.9.2018 Inkomstregistrets inverkan på skötseln av FPA-ärenden FPA:s webbseminarium för arbetsgivare 6.9.2018 Program

Läs mer

Så här meddelar du arbetsgivarvisa kontonummer i e-tjänsten

Så här meddelar du arbetsgivarvisa kontonummer i e-tjänsten Så här meddelar du arbetsgivarvisa kontonummer i e-tjänsten Guide för e-tjänsten för arbetsgivare (sjuk- och föräldradagpenningar, rehabiliterinspenning samt ersättningar för familjeledigheter. Anvisningar

Läs mer

Att söka försörjningsstöd. Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut

Att söka försörjningsstöd. Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut Att söka försörjningsstöd Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut 2 Du som är folkbokförd i Hallstahammar kan enkelt söka

Läs mer

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens

1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens ANVISNINGAR 1 Registrera ett kundkonto i Befolkningsregistercentralens e-tjänst 2 1.2 Registrering 2 1.2 Identifiering 3 1.2.1 Identifiering med identitetskort 3 1.2.2 Identifiering med mobilcertifikat

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV FAMILJEBAND

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV FAMILJEBAND OLE_JATKO_PS 1 *1289901* ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV FAMILJEBAND Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har beviljats tidsbegränsat uppehållstillstånd

Läs mer

Bruksanvisning för Omapalvelu. Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt.

Bruksanvisning för Omapalvelu. Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt. Bruksanvisning för Omapalvelu Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt. Innehållsförteckning Vad är Omapalvelu? 3 Egna uppgifter och Kontaktsätt 4 Beskrivning

Läs mer

Ansökan om tomt. Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på

Ansökan om tomt. Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på Esbo stad Teknik- och miljösektorn Tomtenheten tonttiyksikko@espoo.fi Tfn 09 81621 (växel) Tomtansökningar: tfn 050 395 2151 eller 043 825 1557 Ansökan om tomt Alla som lämnat in en godkänd ansökan i tid

Läs mer

Finns inte. Är eller har någon av dina föräldrar tidigare varit finsk merborgare? Ja Nej. Civilstånd Gift Ogift Frånskild Änka/änkling Sambo

Finns inte. Är eller har någon av dina föräldrar tidigare varit finsk merborgare? Ja Nej. Civilstånd Gift Ogift Frånskild Änka/änkling Sambo EU_REK 1 REGISTRERING AV UNIONSMEDBORGARES UPPEHÅLLSRÄTT (Gäller inte nordiska medborgare) Jag ansöker om registrering av uppehållsrätt Gäller även medborgare i Schweiz och Liechtenstein (UtlänningsL 153

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Så här skickar du in esara-filer till FPA

Så här skickar du in esara-filer till FPA Så här skickar du in esara-filer till FPA E-tjänstguide till för arbetsgivare som använder Ilmoitin.fi-tjänsten för att skicka meddelanden och ansökningar som filer. En fil kan innehålla en eller flera

Läs mer

Yrkande på utbetalning av familjeförmåner hur gör man? Sidan uppdaterad 05/2016

Yrkande på utbetalning av familjeförmåner hur gör man? Sidan uppdaterad 05/2016 Yrkande på utbetalning av familjeförmåner hur gör man? Sidan uppdaterad 05/2016 Ansökan eller betalningsyrkande? I denna presentation berättar vi när och hur en kommun kan framställa ett betalningsyrkande

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND - MAKEN/MAKAN FINSK MEDBORGARE

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND - MAKEN/MAKAN FINSK MEDBORGARE OLE_PH2 1 *1309901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND - MAKEN/MAKAN FINSK MEDBORGARE Denna blankett är avsedd för dig om du ansöker om första uppehållstillstånd i Finland på grund av familjeband. Din make/maka

Läs mer

Beskrivning av posterna Anmälan om lönesumma och Ansökan/ändring av förskott för TYVIgränssnittet

Beskrivning av posterna Anmälan om lönesumma och Ansökan/ändring av förskott för TYVIgränssnittet Meddelande Arbetslöshetsförsäkringsfonden förbereder sig att ta emot elektroniska anmälningar från löneadministrationsprogram beskrivning av poster för TYVI-gränssnittet har publicerats För att effektivisera

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av 7 barnbidragslagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I propositionen föreslås att barnbidragslagen skall ändras så att barnbidraget

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

Så här meddelar arbetsgivare samtycke till elektroniska beslut i e-tjänsten

Så här meddelar arbetsgivare samtycke till elektroniska beslut i e-tjänsten Så här meddelar arbetsgivare samtycke till elektroniska beslut i e-tjänsten Guide till e-tjänsten för arbetsgivare (sjukdagpenning, föräldradagpenning, rehabiliteringspenning och ersättning för familjeledigheter)

Läs mer

+ + A. UPPGIFTER SOM PÅVERKAR IDENTITETEN OCH MEDBORGARSKAPSSTATUSEN KAN_6_240518PP +

+ + A. UPPGIFTER SOM PÅVERKAR IDENTITETEN OCH MEDBORGARSKAPSSTATUSEN KAN_6_240518PP + KAN_6 1 *1219901* MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; UNG PERSON Denna anmälningsblankett är avsedd för att förvärva finskt medborgarskap för dig som är mellan 18 och 22 år gammal, inte har dömts till fängelsestraff

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; TIDSBEGRÄNSAT UPPEHÅLLSTILLSTÅND AV KONTINUERLIG KARAKTÄR

+ + ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; TIDSBEGRÄNSAT UPPEHÅLLSTILLSTÅND AV KONTINUERLIG KARAKTÄR OLE_JATKO_A 1 *1269901* ANSÖKAN OM FORTSATT TILLSTÅND; TIDSBEGRÄNSAT UPPEHÅLLSTILLSTÅND AV KONTINUERLIG KARAKTÄR Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har beviljats kontinuerligt,

Läs mer

Det europeiska sjukvårdskortet

Det europeiska sjukvårdskortet Det europeiska sjukvårdskortet 26.07.2019 Innehåll 1 Det europeiska sjukvårdskortet... 1 1.1 Uppgifter som rör kortet... 1 1.2 Kortets giltighetstid... 2 1.3 Kortansökan... 2 1.4 Beställning av kortet...

Läs mer

+ + A. UPPGIFTER SOM PÅVERKAR IDENTITETEN OCH MEDBORGARSKAPSSTATUSEN. KAN_6_sv_180214PP +

+ + A. UPPGIFTER SOM PÅVERKAR IDENTITETEN OCH MEDBORGARSKAPSSTATUSEN. KAN_6_sv_180214PP + KAN_6 1 *1219901* MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; UNG PERSON Denna anmälningsblankett är avsedd för att förvärva finskt medborgarskap för dig som är mellan 18 och 22 år gammal, inte har dömts till fängelsestraff

Läs mer

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide

Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Skatteförvaltningen Användarguide, VETUMA-identifierad skattskyldig Punktskattedeklaration 1/36 Punktskattedeklaration, Tillfälliga VETUMA-identifierade skattskyldiga, användarguide Innehåll INLOGGNING

Läs mer

Information från Löne- och Pensionsservice

Information från Löne- och Pensionsservice Information från Löne- och Pensionsservice Information om bankbyte och övergång till e-lönebesked Den 1 juni 2011 byter Östersunds kommun bank till Swedbank. Det innebär att lön kommer att betalas ut via

Läs mer

TILL FINLANDS BARNMORSKEFÖRBUND

TILL FINLANDS BARNMORSKEFÖRBUND Se ifyllnadsanvisningarna på blankettens baksida Anlänt: 1. SÖKANDE Efternamn och förnamn Personbeteckning Titel eller yrke Tjänst eller befattning Adress Postnummer och postanstalt Telefon, arbete Telefon,

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

RP 163/2017 rd. I denna proposition föreslås det en ändring av den paragraf i barnbidragslagen som gäller

RP 163/2017 rd. I denna proposition föreslås det en ändring av den paragraf i barnbidragslagen som gäller Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av 7 i barnbidragslagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås det en ändring av den paragraf i barnbidragslagen

Läs mer

Anmäla eller ändra lönekonto med Bank-Id hos Danske Bank. Så här gör du för att registrera ditt lönekonto

Anmäla eller ändra lönekonto med Bank-Id hos Danske Bank. Så här gör du för att registrera ditt lönekonto Anmäla eller ändra lönekonto med Bank-Id hos Danske Bank Som nyanställd ska du anmäla vilket konto du vill att Danske Bank ska utbetala din lön till. Om Danske Bank saknar uppgifter om bankkonto kommer

Läs mer

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter

Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Såhär fyller du i ansökan om anslutning och uppdaterar du dina kunduppgifter Denna anvisning är avsedd för dem som ansöker om anslutning till Kanta-tjänsten. I anvisningen behandlas alla punkter som krävs

Läs mer

Att flytta till Finland eller utomlands

Att flytta till Finland eller utomlands Att flytta till Finland eller utomlands När får du rätt till FPA-stöd i Finland? Vad händer när du flyttar bort från Finland? KORT OCH LÄTTLÄST Innehåll Vem kan få FPA-stöd? 2 Vad betyder det att vara

Läs mer

Så här söker du moderskaps-, faderskaps- eller föräldradagpenning till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare 2018

Så här söker du moderskaps-, faderskaps- eller föräldradagpenning till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare 2018 Så här söker du moderskaps-, faderskaps- eller föräldradagpenning till arbetsgivaren E-tjänsten för arbetsgivare 2018 Inloggning Logga in på e-tjänsten för arbetsgivare på adressen www.fpa.fi /arbetsgivare

Läs mer

*1279901* DEL A + + OLE_P_PEU 1. 1 Egna uppgifter 1.1 Personuppgifter ANSÖKAN OM PERMANENT UPPEHÅLLSTILLSTÅND

*1279901* DEL A + + OLE_P_PEU 1. 1 Egna uppgifter 1.1 Personuppgifter ANSÖKAN OM PERMANENT UPPEHÅLLSTILLSTÅND OLE_P_PEU 1 *1279901* ANSÖKAN OM PERMANENT UPPEHÅLLSTILLSTÅND Med denna blankett kan du ansöka om antingen permanent uppehållstillstånd i Finland (P) eller EU-uppehållstillstånd för medborgare i tredje

Läs mer

Så här söker du semesterkostnadsersättning. till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare

Så här söker du semesterkostnadsersättning. till arbetsgivaren. E-tjänsten för arbetsgivare Så här söker du semesterkostnadsersättning till arbetsgivaren E-tjänsten för arbetsgivare 2017 Inloggning Logga in på e-tjänsten för arbetsgivare på adressen www.fpa.fi /arbetsgivare Du behöver auktorisering

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_OPI 1 *1079901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV STUDIER Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har för avsikt att vistas i Finland på grund av studier vid

Läs mer

Ifyllningsanvisningar fö r elektrönisk ansö kan öm böstadsbidrag

Ifyllningsanvisningar fö r elektrönisk ansö kan öm böstadsbidrag Ifyllningsanvisningar fö r elektrönisk ansö kan öm böstadsbidrag Index Allmänna anvisningar om hur e-tjänsten fungerar Addressuppgifter Ansökningstid Betalningsuppgifter Hushållet Uppgifter om bostaden

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_MUU 1 *1069901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND I FINLAND; ÖVRIG GRUND Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på basis av en grund för vilken

Läs mer

+ + MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; EN UTLÄNNING FÖDD UTOMLANDS UTOM ÄKTENSKAP MED EN FADER SOM VAR FINSK MEDBORGARE VID UTLÄNNINGENS FÖDELSE

+ + MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; EN UTLÄNNING FÖDD UTOMLANDS UTOM ÄKTENSKAP MED EN FADER SOM VAR FINSK MEDBORGARE VID UTLÄNNINGENS FÖDELSE KAN_4 1 *1199901* MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; EN UTLÄNNING FÖDD UTOMLANDS UTOM ÄKTENSKAP MED EN FADER SOM VAR FINSK MEDBORGARE VID UTLÄNNINGENS FÖDELSE Denna anmälningsblankett är avsedd för att förvärva finskt

Läs mer

Arbetslöshet. Stöd för arbetslösa. Kort och lättläst

Arbetslöshet. Stöd för arbetslösa. Kort och lättläst Arbetslöshet Stöd för arbetslösa Kort och lättläst Innehåll Arbetslöshet 1 FPA:s stöd för arbetslösa 2 När du blir arbetslös 3 Arbetslöshetsdagpenning 3 Arbetsmarknadsstöd 4 Integrationsstöd till invandrare

Läs mer

Så här skickar du in esara-filer till FPA

Så här skickar du in esara-filer till FPA Så här skickar du in esara-filer till FPA E-tjänstguide till för arbetsgivare www.fpa.fi/arbetsgivare Innehåll Krav på löneprogrammet Krav på användaren Filerna som skickas in ökningar som skickas i esarafiler

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR EN I FINLAND BOSATT UTLÄNNINGS MAKE/MAKA

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR EN I FINLAND BOSATT UTLÄNNINGS MAKE/MAKA OLE_PH1 1 *1299901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR EN I FINLAND BOSATT UTLÄNNINGS MAKE/MAKA Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om första uppehållstillstånd

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR VÅRDNADSHAVARE BARNET I FINLAND

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR VÅRDNADSHAVARE BARNET I FINLAND OLE_PH3 1 *1449901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND FÖR VÅRDNADSHAVARE BARNET I FINLAND Denna blankett är avsedd för dig om du ansöker om första uppehållstillstånd i Finland på grund av familjeband. Du har

Läs mer

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST

30.1.2014 MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST 1 (8) MANUAL FÖR STATISTIKCENTRALENS OCH FINLANDS BANKS RAPPORTERINGSTJÄNST Månadsenkät om utländska finansiella fordringar och skulder i betalningsbalansen (BOPM) Statistikcentralens och Finlands Banks

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_EN 1 *1049901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV TIDIGARE FINSKT MEDBORGARSKAP Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på grund

Läs mer

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Bruksanvisning 31.10.2007 1 (1) Innehållsförteckning 1 Program för fakturerarmeddelande... 1 2 Uppgörande av fakturerarmeddelande... 1 3 Datainnehållet i

Läs mer

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare.

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare. ANSÖKNINGSANVISNINGAR 2006 Innan du fyller i ansökan: *Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant. *Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret. Kryssa

Läs mer

Skapa betalningsfil med utländska fakturor

Skapa betalningsfil med utländska fakturor Skapa betalningsfil med utländska fakturor När du ska skicka utländska fakturor via betalningsfil är det viktigt att du lägger upp dina utländska leverantörer med rätt inställningar för att rätt information

Läs mer

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ÅTERFLYTTNING

+ + ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ÅTERFLYTTNING OLE_IN 1 *1059901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ÅTERFLYTTNING Denna blankett för ansökan är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på grund av att du har hört till de ingermanlänningar

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_MUU 1 *1069901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND I FINLAND; ÖVRIG GRUND Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på basis av en grund för vilken

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_IN 1 *1059901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ÅTERFLYTTNING Denna blankett för ansökan är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd som s.k. ingermanländsk återflyttare. 1) Du har

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 VIKTIGT! Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant innan du fyller i ansökan! Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret.

Läs mer

ebygglov.vasa.fi IFYLLNINGSGUIDE TILL EN ELEKTRONISK ANSÖKAN

ebygglov.vasa.fi IFYLLNINGSGUIDE TILL EN ELEKTRONISK ANSÖKAN ebygglov.vasa.fi IFYLLNINGSGUIDE TILL EN ELEKTRONISK ANSÖKAN 1(7) Allmänt om webbtjänsten Via byggnadstillsynens webbtjänst för byggande kan du ansöka om lov för de flesta byggprojekt, som t.ex. bygglov,

Läs mer

+ + Denna anmälningsblankett är avsedd för dig som är en tidigare finsk medborgare och som har förlorat ditt finska medborgarskap.

+ + Denna anmälningsblankett är avsedd för dig som är en tidigare finsk medborgare och som har förlorat ditt finska medborgarskap. KAN_7 1 *1229901* MEDBORGARSKAPSANMÄLAN; TIDIGARE FINSK MEDBORGARE Denna anmälningsblankett är avsedd för dig som är en tidigare finsk medborgare och som har förlorat ditt finska medborgarskap. Om du ansöker

Läs mer

OLE_OPI 1 + + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

OLE_OPI 1 + + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_OPI 1 *1079901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV STUDIER Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har för avsikt att vistas i Finland på grund av studier vid

Läs mer

Ansökan om vårdnadsbidrag

Ansökan om vårdnadsbidrag Ansökan om vårdnadsbidrag 1 Barnets uppgifter: Namn Personnummer Mottagare av vårdnadsbidrag, vårdnadshavare Namn Personnummer Adress E-postadress Telefon, mobiltelefon Kontoförande bank Clearingnummer

Läs mer

Information om hur du ansöker om ekonomiskt bistånd

Information om hur du ansöker om ekonomiskt bistånd Information om hur du ansöker om ekonomiskt bistånd Om du inte kan försörja dig och din familj kan du ansöka om ekonomiskt bistånd. För att ha rätt till detta i Stockholms stad måste du bo eller vistas

Läs mer

Flytta till Finland eller utomlands Vad som händer med din sociala trygghet när du flyttar till eller från Finland Kort och lättläst

Flytta till Finland eller utomlands Vad som händer med din sociala trygghet när du flyttar till eller från Finland Kort och lättläst Flytta till Finland eller utomlands Vad som händer med din sociala trygghet när du flyttar till eller från Finland Kort och lättläst Innehåll När du flyttar till eller från Finland När du flyttar till

Läs mer

Ansökan om namnändring

Ansökan om namnändring Ansökan om namnändring Ändring av förnamn Ändring av efternamn Ändring av för- och efternamn Anvisningar om ansökan finns på sidan 4 MAGISTRATEN FYLLER I ANKOMSTTID OCH DIARIENUMMER Ankomsttid Diarienummer

Läs mer

Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig

Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig Skatteförvaltningen Användarguide, Katso-identifierad skattskyldig - Punktskattedeklaration 1 / 32 Användarguide för tjänsten Punkskattedeklaration, Katso-identifierad skattskyldig Innehåll STARTSIDA...

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Aktiebolag / publikt aktiebolag 1 FIRMA DATUM FÖR AVTAL OM BOLAGSBILDNING AKTIEKAPITAL OCH AKTIER Aktiekapitalets belopp Antal aktier Aktiens nominella belopp

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_OPI 1 *1079901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV STUDIER Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som har för avsikt att vistas i Finland på grund av studier vid

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_ADO 1 *1019901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV ADOPTION Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som är bosatt i Finland och ansöker om uppehållstillstånd för ett

Läs mer

Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret

Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret En guide till hur man ansöker om dagpenningar och familjeledighetsersättning via inkomstregistrets anmälan om löneuppgifter Innehåll Vad

Läs mer

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad för Ansök till förskola/p Dnr Sida 1 Förskola, pedagogisk omsorg och fritidswebben Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad Den här manualen beskriver hur man ansöker till Förskola

Läs mer

Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret

Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret Så här ansöker arbetsgivare om FPA-förmåner via inkomstregistret En guide till hur man ansöker om dagpenningar via inkomstregistrets anmälan om löneuppgifter Uppdaterad 15.4.2019 Innehåll Vad förutsätter

Läs mer

Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion för föreningar

Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion för föreningar Kennelklubbens Omakoira-medlemstjänst Instruktion för föreningar 19.9.2016 2(13) Instruktion för föreningar Föreningsuppgifter-fliken... 3 Val av förening - Kenneldistrikt och grenförbund... 3 Val av förening

Läs mer

Lättläst om Nordea internetbank

Lättläst om Nordea internetbank Lättläst om Nordea internetbank Så här loggar du in till Nordea internetbank: 1. Skriv in www.nordea.fi i adressfältet och tryck på Enter-tangenten. 2. Skriv ditt användar-id och inloggningskoden i fälten.

Läs mer

Ifyllningsanvisningar fö r elektrönisk ansö kan öm böstadsbidrag

Ifyllningsanvisningar fö r elektrönisk ansö kan öm böstadsbidrag Ifyllningsanvisningar fö r elektrönisk ansö kan öm böstadsbidrag Index Allmänna anvisningar om hur e-tjänsten fungerar Orsaken till justeringen Addressuppgifter Betalningsuppgifter Hushållet Uppgifter

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Sida 1 av 12 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto 4 1.3

Läs mer

Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på

Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på Ansökan om tomt Principerna för överlåtelse av tomter och villkoren för att en ansökan ska godkännas beskrivs på. Viktigt att notera vid ansökning av tomt: 1) Sökande fyller i endast en ansökan under ansökningstiden

Läs mer

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Utländsk näringsidkares filialrörelse

Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Utländsk näringsidkares filialrörelse Etableringsanmälan Bilaga till blankett Y1 Utländsk näringsidkares filialrörelse 3 FIRMA NÄRINGSIDKARE Firma Rättslig form på språket i näringsidkarens hemland Den stat under vars lagstiftning näringsidkaren

Läs mer

Flytta till Finland eller utomlands Vad som händer med din sociala trygghet när du flyttar till eller från Finland Kort och lättläst

Flytta till Finland eller utomlands Vad som händer med din sociala trygghet när du flyttar till eller från Finland Kort och lättläst Flytta till Finland eller utomlands Vad som händer med din sociala trygghet när du flyttar till eller från Finland Kort och lättläst Innehåll När du flyttar till eller från Finland När du flyttar till

Läs mer

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag.

+ + Ansökan ska fyllas i noggrant och undertecknas. Avsaknad av uppgifter kan förlänga behandlingstiden och leda till avslag. OLE_EN 1 *1049901* ANSÖKAN OM UPPEHÅLLSTILLSTÅND PÅ GRUND AV TIDIGARE FINSKT MEDBORGARSKAP Denna blankett för ansökan om uppehållstillstånd är avsedd för dig som ansöker om uppehållstillstånd på grund

Läs mer

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38. Centralen för utredning av penningtvätt WEBBAPPLIKATION 4.1 REGISTERING GUIDE APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.0 Stödtelefon: tfn: 0295 486 833 (vardagar 8 16) e-post: goaml.krp@poliisi.fi Frågor

Läs mer

Anmälan om arbetsolycksfall > Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning

Anmälan om arbetsolycksfall > Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning Anmälan om arbetsolycksfall 2016 -> Ny elektronisk blankett, ifyllande chef och löneförvaltning Start Välj först skadetyp och klicka på Fortsätt. Om det öppnas tilläggsfrågor i anslutning till försäkringen,

Läs mer

Manual för ansökan om stöd från Mariehamns stad KULTUR- OCH FRITIDSSEKTORN

Manual för ansökan om stöd från Mariehamns stad KULTUR- OCH FRITIDSSEKTORN Manual för ansökan om stöd från Mariehamns stad KULTUR- OCH FRITIDSSEKTORN 22.11.2018 Innehåll E-tjänsten för bidrag... 2 Kort fakta om e-tjänsten... 2 Symboler... 2 Ansökan om bidrag som inte kräver inloggning...

Läs mer