Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med tkr vilket finansieras av eget kapital.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital."

Transkript

1 Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 1999 Ks 26 Dnr KS99/ Tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt 1998 Ekonomiavdelningen redovisar tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt från Totalt föreslås ombudgetering med tkr. Vissa inventarier/maskiner föreslås avräknas ombudgetering av driftbudget med tkr. Överskottet inom investeringsbudgeten 1998 uppgår till totalt tkr. Barn- och utbildningsförvaltningen redovisar i en kompletterande skrivelse en ändring av förslaget så att ombudgeteringarna föreslås minskas med 278 tkr från 966 tkr till 688 tkr. Totalt föreslås därmed ombudgeteringarna till tkr. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med tkr vilket finansieras av eget kapital. Ks 27 Dnr KS99/ Ny personuppgiftslag (PUL), personuppgiftsombud Personuppgiftslagen trädde i kraft den 24 oktober Den ersätter datalagen men övergångsvis gäller datalagen fram till den 30 september 2001 för sådan behandling av personuppgifter som påbörjats före ikraftträdandet av PUL. Lagen omfattar all automatiserad behandling av personuppgifter oavsett om uppgifterna finns i ett register eller ej. Det är tillåtet att föra över personuppgifter till tredje land endast om den registrerade lämnat samtycke därtill. Det innebär att det krävs samtycke för de personuppgifter som finns registrerade på kommunens webbsida. Kommunens informationsenhet kommer under våren att begära in samtycke från föreningar, företag samt alla förtroendevalda. Kommunens anställda kommer också att ges möjlighet att avge en viljeyttring. En personuppgiftsansvarig får utse ett personuppgiftsombud som självständigt skall

2 kontrollera behandlingen av personuppgifter inom myndigheten. Då försvinner anmälningsplikten till Datainspektionen. Kommunen har nu att ta ställning till om personuppgiftsombud ska utses eller om anmälningsplikten ska tillämpas. Datainspektionen föreslår att regeringen genom en ändring ipersonuppgiftsförordningen gör det tillåtet att skriva om andra personer än sig själva i löpande text på Internet om det uppenbart saknas risk för kränkning av den registrerades integritet. Vidare föreslås undantag för kommunernas informationsverksamhet. Undantagen medför att kommunen inte behöver begära in samtycke från personer som namnges på kommunens webbsida om det uppenbart saknas risk för kränkning. Ett personuppgiftsombud utses per myndighet/nämnd. Respektive nämnd utser sina ombud. Uppgifterna lämnas till Datainspektionen. Till kommunstyrelsens personuppgiftsombud utses kommunsekreterare Anna Wikstrand. Ks 28 Dnr KS98/ Förskottering av medel för ombyggnad av Gunnarskogskorset Enligt nyligen fastställd detaljplan ska Gunnarskogsvägens anslutning till Rv61 byggas om. Huvudman för ombyggnaden är vägverket, som också har fastställt arbetsplan för ombyggnaden. Arbetet bekostas av vägverket, men det är oklart hur snart medel för projektet kan anslås. I detaljplanen ingår också industrimark. Innan etablering sker på industrimarken måste av praktiska skäl vägombyggnaden vara klar. Intressent till industrimarken finns, varför det ut kommunens synpunkt är mycket angeläget att vägombyggnaden kommer igång snabbt. För att möjliggöra en snabb utbyggnad har ett förslag till överenskommelse erhållits från vägverket. Överenskommelsen innebär att kommunen förskotterar medel till ombyggnaden. Återbetalning ska ske så fort som möjligt och senast under år Kommunstyrelsen behandlar ärendet vid ett extra sammanträde den 29 april Ks 29 Dnr KS97/

3 Certifiering av kommunens skogsbruk, avtal Håkan Hansson från Skogssällskapet och stadsträdgårdsmästare Benno Gustafsson lämnarutskottet begärd redovisning av planerade skogsvårdsåtgärder och skogsavverkning m m. Forest Stewardship Council (FSC) är en oberoende, internationell medlemsorganisation med säte i Mexiko. FSC ska uppmuntra till miljöanpassat, samhällsnyttigt och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. FSC verkar för ett frivilligt ackrediteringsprogram för organisa-tioner och företag som certifierar skogsbruk, I FSCs principer och kriterier finns övergripande riktlinjer för skogsbruk som gäller generellt över hela världen. Certifieringssystemet ska emellertid anpassas till de olika ländernas lokala förutsättningar och en av FSCs viktigaste uppgifter är därför att stödja arbetena för att utveckla nationella standarder. Certifiering i enlighet med FSCs bestämmelser utgör en garanti för att företaget/ markägaren bedriver ett miljöanpassat, samhälls- nyttigt och ekonomiskt bärkraftigt skogsbruk i överensstämmelse med gällande lagar och förordningar, FSCs principer och kriterier samt svensk FSC-standard. Sådan certifiering innebär också att skogsprodukter från certifierade markinnehav kan märkas med FSCs symbol i former som FSC beslutar. Kostnaden för certifiering är blygsam. KommunTeknik har tillsammans med Skogssällskapet upprättat förslag till avtal för certifiering av kommunens skogsbruk. Kommunstyrelsens beslut Godkänna upprättat avtal med Skogsällskapet. Uppdra till stadsträdgårdsmästare Benno Gustafsson att för kommunens räkning underteckna avtalet. Ks 30 Dnr KS99/ Motion, projekttjänst för Arvikas yngre ungdomar, Sverker Lindström m fl (v) Vänsterpartiet i Arvika genom Sverker Lindström yrkar att kr avsätts för att en projektledare som är fristående från förvaltningarna, ska kunna anställas under 1 år. Projektledaren skall påverka och samverka med näringslivet, kommunen och ungdomarna, för att få till stånd ett ungdomscafé och ungdomsdisco mm.

4 Vid sammanträdet konstateras att det finns en centrumsamordnare anställd av Arvika Näringslivscenter som bl. a. har miljöfrågorna i innerstaden som en uppgift. Kommunstyrelsens beslut Motionen remitteras till innerstadsgruppen för synpunkter. Ks 31 Dnr KS99/ Stiftelsen Försvarsgården, överlåtelse av försvarsgården på Vik till räddningstjänsten Stiftelsen Försvarsgården framförde under våren 1998 en önskan om samverkan med räddningstjänsten om att driva försvarsgården på Vik, då man inte ansågs sig ha ekonomiska resurser att driva gården vidare. Räddningstjänsten är intresserad av samverkan om byggnaden kan flyttas till deras övningsfält där behovet av lokal för omklädning och undervisning finns. Kostnaden för grundläggning, flyttning och upprustning av byggnaden är beräknad till 125 tkr. Kommunstyrelsens beslut Ärendet återremitteras för en redovisning av driftkostnader, flytt- och upprustningskostnader. Ks 32 Dnr KS98/ Försäljning av Radhuset 4, Utblicksvägen 14 A i Dottevik, Arvika KommunTeknik har enligt kommunfullmäktiges beslut den 30 september 1996 erhållit uppdraget att sälja Radhuset 3 och 4 sedan dagbarnsverksamheten flyttat därifrån. Mäklartjänst som fått försäljningsuppdraget, har upprättat köpekontrakt på Radhuset 4 vilket överlämnas för prövning och godkännande. KommunTeknik uppger att köparen önskar häva köpet. Kommunstyrelsen medger att försäljning av Radhuset 4 till Ahmad Jabbar häves.

5 Ks 33 Dnr KS99/ Förvärv av mark på prästlönefastigheten Grytterud 2:1 i Arvika kommun Vid sjön Mangens norra strand äger Arvika kommun hagmark omfattande 3,3 hektar. Området har röjts från sly och gallrats ur och framstår nu som en mycket naturskönt belägen betesmark. Diskussioner har förts det gångna året att förvärva cirka 3 hektar av det åt öster angränsande skiftet. Naturtyperna i detta område är lövbevuxen f.d. ängsmark, myrmark samt f.d. strandäng. Nuvarande markägare, Karlstads stift ställer sig positiv till en försäljning. KommunTeknik uppger att kommunens reningsverk ligger i anslutning till den kommunägda marken. Efter behandling i reningsverket går det renade avloppsvattnet via Tobyälven direkt ut i sjön Mangen. KommunTeknik har undersökt möjligheten att genom en filtreringsanläggning av typ markbädd ytterligare rena det utgående avloppsvattnet. Denna typ av lösning ger dock en hög anläggningskostnad samt oönskade ingrepp i naturen. Södra delen av det föreslagna markförvärvet utgörs av en naturlig strandzon och våtmark. Området lämpar sig för ekologisk rening av avloppsvatten. För att säkerställa framtida möjligheter till våtmarksrening är det av vikt att kommunen äger marken. Kommunstyrelsens förslag till kommunfulllmäktige: Med hänvisning till markens höga naturvärde och för att säkerställa framtida möjligheter till våtmarksrening av avloppsvatten i områdets södra del, förvärvar Arvika kommun av Karlstad Stift ovan redovisad mark till en kostnad av 17 tkr. Kostnaden belastar KommunTekniks budget. Marken jämte därtill hörande vattenområde, genom fastighetsreglering, överförs till kommunens fastighet Grytterud 2:11. Ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson undertecknar köpehandlingarna. Ks 34 Dnr KS99/ Ändrad tomträttsavgäld Travaren 1, Snickaregatan 4, Arvika KommunTeknik har upprättat förslag till ändrad tomträttsavgäld för Travaren 1, Arvika. Avgälden är baserad på 30 kronor per kvm med 5,8% ränta.

6 Godkänna ändrad tomträttsavgäld på Travaren 1 i Arvika beräknad på 30 kr per kvadratmeter och med 5,8% ränta. Tomträttshavare är Rune Thuresson. Ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson undertecknar handlingen. Ks 35 Dnr KS99/ Ändrad tomträttsavgäld Travkusken 6, Snickaregatan 5, Arvika KommunTeknik har upprättat förslag till ändrad tomträttsavgäld för Travkusken 6, Arvika. Avgälden är baserad på 30 kronor per kvm med 5,8% ränta. Godkänna ändrad tomträttsavgäld på Travkusken 6 i Arvika beräknad på 30 kr per kvadratmeter och med 5,8% ränta. Tomträttshavare är Amplion Fastigheter Västra AB. Ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson undertecknar handlingen. Ks 36 Dnr KS98/ Studie över framtida verksamhet för Arvika Energi AB och Arvika Energi Elnät AB Sven Inge Eriksson, Rejlers Ingenjörer AB, presenterar en studie över framtida verksamhet för Arvika Energi AB och Arvika Energi Elnät AB. Till detta informationsärende har de nyvalda fullmäktigeledamöterna inbjudits. Rapporten har nu varit föremål för överläggningar i partigrupperna. Den redovisar följande fyra framtida möjliga inriktningar för kommunens ägarroll: Alternativ 1: försäljning av hela verksamheten, alternativ 2: behålla hela verksamheten, alternativ 3: sälja elhandeln och behålla nätverksamheten, alternativ 4: behålla nätverksamheten och ingå partnersamverkan för elhandeln. Yrkande Claes Pettersson yrkar bifall till arbetsutskottets förslag.

7 Leif Björnlod yrkar att kommunen behåller båda bolagen i sin ägo. Gösta Frödin, med instämmande av Anders Manholm och Mikael Toremark yrkar att kommunen behåller nätbolaget och försäljer handelsbolaget. Åge Zetterberg yrkar att kommunen behåller nätbolaget och ingår partnersamverkan vad avser handelsbolaget. Propositionsordning Följande propositionsordning godkänns: Ordföranden konstaterar att enighet finns kring arbetsutskottets förslag att behålla nätbolaget, dvs Arvika Energi Elnät AB i kommunens ägo. Därefter prövar ordföranden arbetsutskottets förslag, Leif Björnlods yrkande, Gösta Frödins yrkande och Åge Zetterbergs yrkande och konstaterar att kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: För att undvika ekonomiskt risktagande för kommunen ges Arvika Stadshus AB i uppdrag att i samråd med Arvika Energi AB ta upp förhandlingar om försäljning eller partnersamverkan vad avser Arvika Energi AB. Arvika kommun behåller tills vidare nätverksamheten i Arvika Energi Elnät AB i sin ägo. Deltar ej i beslut Erik A Eriksson deltar inte i beslutet. Reservation Leif Björnlod reserverar sig till förmån för sitt yrkande. Hans Ericsson och Åge Zetterberg reserverar sig till förmån för Åge Zetterbergs yrkande.gösta Frödin, Anders Manholm och Mikael Toremark reserverar sig till förmån för Gösta Frödins yrkande. Ks 37 Hänv KS95/248 Dnr KS95/ Förslag till yttrande till länsrätten avseende Ulf Ola Fredriksson mål rotel 1 Regeringsrätten har den 12 juni 1998 i mål nr , sedan Ulf Ola Fredriksson överklagat Kammarrätten i Göteborgs beslut i protokoll den 4 september 1996 i mål nr , ej funnit skäl meddela Fredriksson prövningstillstånd.

8 Regeringsrätten har vidare, till den del målet avser ansökan om återställande av försutten tid, överlämnat målet till kammarrätten för handläggning. Kammarrätten i Göteborg avvisar i beslut den 14 januari 1999 i mål nr Ulf Ola Fredrikssons ansökan om återställande av försutten tid. Ulf Ola Fredriksson har i skrivelse den 16 januari 1999 till länsrätten, med åberopande vad han tidigare anfört i målet, överklagat Arvika kommuns ej lagakraftvunna uppsägning den 5 april Länsrätten har den 5 februari 1999 förelagt kommunen att senast den 6 april 1999 avge yttrande i målet. Yttrande Kommunjuristen har den 25 februari 1999 avgett yttrande i ärendet Kommunstyrelsen beslutar att med åberopande av kommunjuristens yttrande samt till vad som tidigare anförts i ärendet hos länsstyrelsen yrka i första hand att Ulf Ola Fredriksson föreläggs styrka att han är medlem av Arvika kommun eller att han äger rätt att företräda ägarna när det gäller frågor som gäller fastigheten Arvika Lenungen 1:144. Kan Fredriksson ej styrka sin processbehörighet har Fredriksson enligt 10 kap 1 kommunallagen ej besvärsrätt i ärendet och hemställes att länsrätten avvisar Fredrikssons talan, i andra hand, om Fredriksson förmår styrka sin processbehörighet, att uppsägningen är att betrakta som en ren verkställighetsåtgärd som inte får överklagas då enligt 10 kap 2 kommunallagen enbart beslut av fullmäktige och kommunal nämnd får överklagas varför Fredrikssons överklagande mot denna bakgrund inte ska föranleda till någon länsrättens åtgärd utan att rätten beslutar avskriva överklagandet från fortsatt handläggning, i tredje hand, om Fredriksson förmår styrka sin processbehörighet och för den händelse länsrätten skulle finna att av kommunen gjord uppsägning får överklagas, att Ulf Ola Fredriksson inte anfört någon omständighet som skulle föranleda att den av kommunen på korrekt sätt gjorda uppsägningen skulle vara olaglig i något av de hänseenden som sägs i 10 kap 8 kommunallagen och att länsrätten till följd härav lämnar Fredrikssons överklagande utan bifall. Ks 38 Dnr KS99/ Tilläggsanslag/ombudgetering av driftanslag Ekonomiavdelningen överlämnar förslag till ombudgeteringar från driftbudget 1998.

9 Totalt föreslås efter samråd med nämnderna ombudgeteringar med sammanlagt tkr. Särskilda undantag från balanseringsprincipen föreslås medges för socialnämnden med 80 tkr och för barn- och utbildningsnämnden med tkr. Kommunstyrelsen beslut: Kommunstyrelsen godkänner tilläggsanslag/ombudgetering till kommunstyrelsens förvaltningar av driftanslag enligt förvaltningarnas redovisning med totalt tkr. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Kommunfullmäktige beviljar tilläggsanslag/ombudgetering med tkr av 1998 års driftöverskott att finansieras av disponibla rörelsemedel. Särskilda undantag för balanseringsprincipen medges för socialnämnden med 80 tkr och för barn- och utbildningsförvaltningen med tkr. Ks 39 Dnr KS98/ Ändrad sotningstaxa Senast kommunfullmäktige ändrade sotningstaxan var i juni Det timpris som då fastställdes var 256 kr/timme och har gällt sedan dess. Inställelseavgift för sotning fastställdes till 67:90 för helårsbebott hus och 106:30 för fritidshus i övrigt fastställdes de belopp som framgick av cirkulär 1997:69. Svenska Kommunförbundet som tidigare tecknat avtal med Skorstensfejarmästarnas Riksförbund om sotningstaxan, vilket sedan legat till grund för kommunernas beslut, har i år rekommenderat att en taxa utarbetas lokalt mellan respektive kommun och sotningsdistrikt. KommunTeknik har haft uppdraget att lokalt förhandla med skorstensfejarmästaren. Förvaltningen konstaterar efter avslutad förhandling att motparten inte anser sig kunna underteckna föreslaget avtal som bygger på ett femårigt avtal med start 1 juni Kommunen har ett avtal med skorstensfejarmästare P.G. Olsson som gäller till den 31 december Förvaltningen föreslår i samråd med räddningschefen att nivån på sotningstaxan justeras från 256 kr/timme till 269 kr/timme att gälla från 1 april Inställelseavgift för helårsbebott hus blir då 71:50 och för fritidshus 111:50, i övrigt enligt objektprislista. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: Sotningstaxan fastställs till 269 kr /timme från och med 1 april 1999 och tills vidare. Inställelseavgift för helårsbebott hus blir då 71:50 och för fritidshus 111:50, i övrigt enligt objektprislista. Årsarvodet lämnas oförändrat kr. Ingen protokollering föreskrivs.

10 Ks 40 Dnr KS99/ Förvärv av Lycke 2:6 inom Lycke industriområde i Arvika Kommunen har erbjudits att förvärva Lycke 2:6. Som ett led i kommunens strävan att äga all mark inom Lycke industriområde har, efter värdering av mäklare, överenskommelse träffats om förvärv av fastigheten. KommunTeknik överlämnar överenskommelse för prövning och godkännande. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: 1 Godkänna förvärv av Lycke 2:6 inom Lycke industriområde i Arvika för en köpeskilling av kronor från Lilian Sahlin, Dotteviksvägen 4, Arvika och Solveig Andersson, Mötterud Lillåsen, Arvika. Ersättningen skall betalas ur konto 4014/ inköp av reglerings- och saneringsfastigheter. 2 Uppdra till kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson att med kontrasignation av tekniske chefen Rolf Gustafsson underteckna överenskommelsen. Ks 41 Dnr KS99/ Om- och tillbyggnad av Gate Gästgifveri, Arvika Ulla Elgh, som av Arvika kommun hyr Gate Gästgifveri har till KommunTeknik inkommit med en begäran om att kommunen bygger till fastighetens köksdel. Produktionskostnaden är beräknad till ca kronor och byggnationen kan finansieras genom att del av projektkonto 1103 Ändring av arbetslokaler får disponeras. 1 Uppdra till KommunTeknik att genomföra föreslagen om- och tillbyggnad av Gate Gästgifveri. 2 Kostnaden tkr belastar av konto 1103, ändring av arbetslokaler. 3 Lars-Eric Stennrick utses som projektledare.

11 Ks 42 Dnr KS98/ Översyn av tippavgifter Leif Björnlod föreslår vid dagens sammanträde att en översyn görs av tippavgifter vid Mossebergs deponi. KommunTeknik uppger att det i renhållningstaxan för 1998 i huvudsak finns två noterbara förändringar mot tidigare taxa. Tippavgifterna för osorterat affärs-, grov-, industri- och byggnadsavfall som tidigare var olika stora, höjdes till en enhetlig avgift om 600 kr/ton exkl. moms. En avgift om 5 kr/säck exkl. moms infördes för avlämnande av enstaka säck med osorterat avfall, medan säckar med sorterat avfall får avlämnas gratis. Förändringarna ska ses som en möjlighet att använda taxan som ett instrument för att stimulera ökad sortering och återvinning. Förvaltningen föreslår att nuvarande system för tippavgifter bibehålls. Olovlig tippning i naturen polisanmäles regelmässigt och förvaltningen ser ingen koppling mellan olovlig tippning och införandet av avgift för enstaka säck. De föremål som tippas olovligen kan ofta lämnas gratis på deponin. Rapporten läggs till handlingarna. Kommunstyrelsen betonar vikten av att KommunTeknik aktivt informerar kommuninnevånarna om renhållningstaxan. Ks 43 Dnr KS99/ Kommunförbundet Värmland, bemyndigande att utse revisorer till Värmlands läns vårdförbund Kommunförbundet Värmland önskar bemyndigande från Arvika kommun att utse revisorer till Värmlands läns vårdförbund. Arvika kommun bemyndigar Kommunförbundet Värmland att utse revisorer till Värmlands läns vårdförbund. Ks 44 Delegationsärenden Ks 45 Dnr KS96/

12 Millenniefirandet Arbetsgruppen redovisar att det bland föreningar och organisationer finns förslag på aktiviteter kring millennieskiftet. Arbetsgruppen vill gå vidare och erbjuda stöd i form av ekonomiskt bidrag eller förlustbidrag till projekt som anknyter till firandet. Projekt som speciellt riktas till ungdomar ska prioriteras. Arbetsgruppen för millenniefirandet ges i uppdrag att informera föreningar och organisationer om möjligheten att söka bidrag till projekt med anknytning till millenniefirandet. Arbetsutskottet ges i uppdrag att behandla de ansökningar som kommer in inom ramen för tilldelade ekonomiska ramar. Ks 46 Dnr KS99/ Föreningen Vänerland, val av kommunens representanter till årsmöte Föreningen Vänerland är en sammanslutning av 16 kommuner runt Vänern, vars syfte är att utvidga besöksnäringen runt och på Vänern. Varje kommun representeras av en förtroendevald plus ersättare samt en tjänsteman. Årsmötet planeras till den 18 april. Som kommunens tjänsteman deltar turistchef Hilde Nilsson. Maud Sundqvist utses till ordinarie och Anders Manholm till ersättare vid årsmöten med föreningen Vänerland. Valet avser hela mandatperioden t.o.m. år Turistchef Hilde Nilsson deltar som kommunens tjänsteman. Ks 47 Dnr KS99/ Information om KommunTekniks verksamhet Tekniske chefen Rolf Gustafsson informerar kommunstyrelsens ledamöter om KommunTekniks verksamhet.

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital.

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital. Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 1999 Kf 29 Dnr KS99/57 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt 1998 Ekonomiavdelningen redovisar tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt

Läs mer

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Ks 173 Dnr KS06/595 001 Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Kommunstyrelsens reglemente har reviderats med anledning av ny organisation. Kommunfullmäktige beslutar anta reviderat reglemente

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 23 februari 2004 Kf 12 Dnr KS03/713 828 Medborgarförslag om att göra restaurangen vid Ingestrand till en motionscentral, Anders Johansson och Kristin Jonsson Anders Johansson

Läs mer

Remiss - samverkan kring kalkningsverksamheten i Värmland

Remiss - samverkan kring kalkningsverksamheten i Värmland Protokoll Kommunstyrelsen 14 augusti 2000 Ks 94 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Ärende Lissbritt Aurvind (v) har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika Protokoll Kommunstyrelsen den 14 november 2005 Ks 131 Dnr KS03/470 702 Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan

Läs mer

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift Protokoll Kommunstyrelsen 11 september 2000 Ks 108 Dnr KS00/352 282 Kompetensgruppen i Värmland AB, uppsägning av hyreskontrakt för lokaler på Snickaregatan 8, Arvika Kompetensgruppen i Värmland AB uppger

Läs mer

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40

onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1994-06-01 Plats och tid Stadshuset, Storrummet onsdagen den 1 juni 1994, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf Dan-Åke

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Ks 98 Dnr KS03/346 107 Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Arvika Stadshus AB kallar till bolagsstämma den 16 juni 2003. Stämman hålls i direkt anslutning

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Ks 46 a Dnr KS04/226 005 Information om nya hemsidan Informationssekreterare Eva Österlind informerar om Arvika kommuns nya hemsida. Ks 47 Dnr KS03/706 311 Information

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden Åstorps kommuns Reglemente för överförmyndarnämnden Beslutat av Kommunfullmäktige 2014-11-17 197 Dnr 2014/292 2(8) Innehåll 1 VERKSAMHETER... 3 2 NÄMNDSPECIFIKA UPPGIFTER:... 3 3 NÄMNDGEMENSAMMA UPPGIFTER:...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-06-04 Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 4 juni 2008, klockan 17.00-17.40 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Lennart Eriksson (s) Linda Axäng

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294

Andreas Trygg (V) Bo Nilsson kommundelschef, 292 Johan Hallberg rektor, Kolsva, 292 Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 293-294 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.25 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Sollentuna Antagen av fullmäktige 1992-04-27, 38 Reviderad 1994-03-21, 28 Reviderad 2003-05-19, 65 Reviderad 2003-11-17, 142 ( 5 och 22) Reviderad 2006-02-06, 29

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022

Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022 1 Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Antaget av fullmäktige 2014-12-10, 200 att gälla från och med 2015-01-01. Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022 Innehållsförteckning 1 Verksamhetsområde

Läs mer

Integrationsverket, överenskommelse om flyktingmottagning 1999

Integrationsverket, överenskommelse om flyktingmottagning 1999 Protokoll Kommunstyrelsen 8 februari 1999 Ks 10 Dnr KS98/475 1997 Integrationsverket, överenskommelse om flyktingmottagning 1999 Integrationsverket önskar teckna överenskommelse med Arvika kommun om flyktingmottagande

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN

DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Dnr 2015/249/002 Id 48156 DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Antagen av kommunstyrelsen 2015-06-16, KS 269 Gäller från och med 2015-08-01 2 INNEHÅLL Generella bestämmelser 3 Administration 5 Ekonomifrågor

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 11, 12, 14. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 11, 12, 14. 1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut UTKAST. 3. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (21) Ärendelista 9 mars 2015 Ärenden till kommunfullmäktige: 11, 12, 14 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Helårsrapport

Läs mer

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21 Kommunfullmäktige 2011-02-14 Sammanträdesdatum Sida 1-13 Plats och tid Moraparken, Mora, måndagen den 14 februari 2011,, kl. 18.30-19.35 ande Ordförande Bengt Jernhall samt 29 ordinarie ledamöter och 11

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11-00 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 juni 2001, klockan 17.00 17.30 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Sven-Inge Carlsson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (2) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 25 maj 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:30-11:08 Sekreterare

Läs mer

REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I MORA, IS/IT

REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I MORA, IS/IT REGLEMENTE SERVICENÄMNDEN I MORA, IS/IT Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som är av

Läs mer

Remiss, Nya Värmlandsvägen förslag till övergripande styrsystem och verksamhetsstruktur för Landstinget i Värmland (LIV)

Remiss, Nya Värmlandsvägen förslag till övergripande styrsystem och verksamhetsstruktur för Landstinget i Värmland (LIV) Protokoll Kommunstyrelsen 17 maj 1999 Ks 73 Dnr KS99/263 100 Remiss, Nya Värmlandsvägen förslag till övergripande styrsystem och verksamhetsstruktur för Landstinget i Värmland (LIV) Inom LIV pågår ett

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-10-02

Sammanträdesdatum 2012-10-02 PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 2 oktober 2012, kl. 15.00-17.55 ANDE LEDAMÖTER Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C) Hans Eriksson (M) Anders Johansson (S) Rita Gunnarsson (S) Maj-Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 17.30-17.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-04-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19 1 Plats och tid Kommunhuset, Sävsjö, Vallsjösalen, måndagen den 19 februari 2007 klockan 19.00-20.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Harald Petersson (m), Anna Eriksson (kd), Anette

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999.

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Protokoll Kommunstyrelsen 7 juni 1999 Ks 83 Dnr KS99/305 042 Budgetuppföljning 1999 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Socialnämndens

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Reglemente 2015-09-28 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Diarienummer

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden Dnr KS.2014.208

Reglemente för överförmyndarnämnden Dnr KS.2014.208 Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: Kommunfullmäktige Ansvarig: Kanslichefen Revideras: Vart 4:e år, 1:a året i mandatperioden Följas upp: Minst vart 4:e

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet.

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet. Innehåll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHET... 2 1 Nämndens ansvarsområden och uppgifter... 2 2 Generella uppgifter och bemyndiganden för nämnden... 2 3 Delegering från kommunfullmäktige... 3 4 Planering,

Läs mer

Allmänna bestämmelser för jönköpings kommuns nämnder Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder

Allmänna bestämmelser för jönköpings kommuns nämnder Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder Allmänna bestämmelser för kommunens nämnder Ks 2010:525 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Allmänna bestämmelser för jönköpings kommuns nämnder Ingår i Allmänna bestämmelser och

Läs mer

2013-10-15. Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392

2013-10-15. Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg IO 2013-10-15 311 Medborgarförslag om att anpassa trottoarkanterna på Slätten för rollator och rullstolar. Dnr 2012-392 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-05-03 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.20 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Pia Thulin (m) ersättare, deltog i 122 punkt 1-2 Inga-Lill

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-11-02

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-11-02 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Anders Söderström (S),

Läs mer

Dokumentbeteckning Arbetsordning för kommunfullmäktige. Handläggare/Förvaltning Kommunstyrelsens förvaltning

Dokumentbeteckning Arbetsordning för kommunfullmäktige. Handläggare/Förvaltning Kommunstyrelsens förvaltning Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Antalet ledamöter 1 Fullmäktige har 61 ledamöter. Ordförande och vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 4 november 2014 kl. 13.30 16.15 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s) 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan Wilhelmsson

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m) 01-14 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 30. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m) Övriga

Läs mer

Göran Lidström, sekr. Rickard Norberg

Göran Lidström, sekr. Rickard Norberg VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Vilhelmina folkets hus, torsdagen 16 juni 2011 15.00-18.45 Beslutande Åke Nilsson, ordf. Ewa Hed Gunilla Prång Mikael Österberg Inga Jonsson Mikael Danielsson

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn

Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg Britta Bergström Catharina Fredriksson (s) Hans Trovik Agneta Rönn SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad 1 (18) Plats och tid rum 293 i Kommunhuset kl 14.10-15.45 Beslutande Benita Vikström (s) Emil Carlsson (v) Katarina Jakobsson (m) Sören Carlsson, 78-91 (s) Olle Berg (s) Britta

Läs mer

Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, tisdagen den 7 december 2004, kl. 09.00-12.00. Upprop och justering

Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, tisdagen den 7 december 2004, kl. 09.00-12.00. Upprop och justering Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, tisdagen den 7 december 2004, kl. 09.00-12.00 Föredragande Ärenden Upprop och justering Gunilla

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 158-172 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c), tom 12.00, 158-161,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 173-181 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-14.55 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson

Läs mer

Protokoll 2009-11-16

Protokoll 2009-11-16 2009-11-16 Plats och tid Folkets Hus, Teatern, 2009-11-16, klockan 17:00 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Gun-Britt Ahlin (S) Britt Gelin (S) Roger Arvidsson (S) Thomas Bäck (S) Göran Arveståhl (M) Annica

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

onsdagen den 17 november 1993, kl 17.00-17.45

onsdagen den 17 november 1993, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-11-17 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 17 november 1993, kl 17.00-17.45 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

DOM 2013-09-25 Stockholm

DOM 2013-09-25 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Avdelning 6 060204 DOM 2013-09-25 Stockholm Mål nr M 11075-12 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Statens va-nämnds beslut 2012-11-30, BVa 85, i mål nr Va 448/12, se bilaga A KLAGANDE OCH MOTPART Stockholm

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14:30-15:15. Justeras Anna Thunell (MP) Johan Eriksson(M)

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14:30-15:15. Justeras Anna Thunell (MP) Johan Eriksson(M) 1 (9) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 24 maj 2016 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14:30-15:15 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2011-02-07 1-21 Plats och tid: Kommunkontoret, Lessebo måndagen den 7 februari 2011 kl 13.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Anders Palmengren (s) ordf Monica Johansson (s)

Läs mer

Förbundsordning FÖR SKARABORGS KOMMUNALFÖRBUND ANTAGEN AV SKARABORGS FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE 2015-01-15

Förbundsordning FÖR SKARABORGS KOMMUNALFÖRBUND ANTAGEN AV SKARABORGS FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE 2015-01-15 Förbundsordning FÖR SKARABORGS KOMMUNALFÖRBUND ANTAGEN AV SKARABORGS FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE 2015-01-15 Förbundsordning för Skaraborgs Kommunalförbund Namn och säte 1 Kommunalförbundets namn är Skaraborgs

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 15 december 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 15 december 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 15 december 2003 Kf 183 Dnr KS03/589 330 Medborgarförslag om utvecklingen av hamnen och torget i Arvika, Margaretha Troell och Meta Flodén Margaretha Troell och Meta Flodén

Läs mer

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-12-04

Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-12-04 Samhällsbyggnad, miljö och service 2008-12-04 Plats och tid Taserudsgymnasiet kl. 14.00-17.00 Beslutande Inger Hjerpe, ordförande (s) Nils-Gunnar Andersson (s) Torgny Danielsson (s) Marika Jakobsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

Svedala Kommuns 4:26 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 4:26 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Reglemente för kultur- och fritidsnämnden antaget av kommunfullmäktige 2014-11-10, 144 Gäller från 2015-01-01 För kultur- och fritidsnämnden gäller vad som föreskrivs i kommunallagen,

Läs mer

KALLELSE Valnämnd 2015-01-28. Valnämnd kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8.

KALLELSE Valnämnd 2015-01-28. Valnämnd kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8. KALLELSE Valnämnd 2015-01-28 Valnämnd kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8. Tid och plats torsdagen den 5 februari 2015 klockan 13.30 i C- salen, Växjö

Läs mer

Reglemente för Kommunstyrelsen

Reglemente för Kommunstyrelsen Nummer: 03:1 Blad: (1) Reglemente för Kommunstyrelsen Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsen i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. A Kommunstyrelsens övergripande uppgifter Ledningsfunktionen

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2007-05-09 1 Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 08.30-9.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens tid och plats Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars-Göran Wiberg (c) v ordf Tommy Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 146 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-20.20 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

Svar över vidtagna åtgärder önskas före februari månads utgång 2009.

Svar över vidtagna åtgärder önskas före februari månads utgång 2009. Kommunrevisionen 2009-01-14 Renhållningsstyrelsen Miljönämnden Byggnadsnämnden Socialnämnden För kännedom: Kommunfullmäktige Granskning av personuppgiftslagens tillämpning På uppdrag av Lunds kommuns revisorer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 9 april 1997 kl 17.00-17.50 Beslutande Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Rolf Östman Annica Eriksson Torbjörn Ahlin Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad 1 av 7 Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad Det gemensamma reglementet innehåller grundläggande bestämmelser om arbetsformer för Vaxholms stads nämnder. Det gemensamma reglementet

Läs mer

AB Svenska Bostäders överlåtelse av fastigheter/tomträtter i Hagsätra till Ikano Bostad i Hagsätra AB

AB Svenska Bostäders överlåtelse av fastigheter/tomträtter i Hagsätra till Ikano Bostad i Hagsätra AB Utlåtande 2012:70 RI+V (Dnr 023-344/2012) AB Svenska Bostäders överlåtelse av fastigheter/tomträtter i Hagsätra till Ikano Bostad i Hagsätra AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2003-11-20 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Regler för behandling av personuppgifter vid Högskolan Dalarna

Regler för behandling av personuppgifter vid Högskolan Dalarna Regler för behandling av personuppgifter vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2015-11-02 Reviderad: - Dnr: DUC 2015/1924/10 Ersätter: Tillämpning av personuppgiftslagen (PUL) inom HDa, DUF 2001/1433/12

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.55 Beslutande Bengt Andersson (s) ordf 14-20 Lars Olsson (c) 1:e v ordf, ordf 13 Urban Widmark (m) Margareta Axelsson (s) Lennart Westdahl (s) Margareta Sundin

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 70-75 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-08-11 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00 18:55 Beslutande Claes Jägevall (FP), ordförande Ann-Britt Danielsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S)

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-09 1(23)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-09 1(23) 2012-05-09 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, kl. 08.30 11.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Ahlkvist (M) ordförande Pelle Skerup (M) Kjell-Åke

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

4. Rapport: VA-verksamhetsområde Sörfjärden. 5. Rapport: Projekt Medborgarservice. 6. Information om de nya föreningsbidragen.

4. Rapport: VA-verksamhetsområde Sörfjärden. 5. Rapport: Projekt Medborgarservice. 6. Information om de nya föreningsbidragen. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens ledningsutskott KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 27 mars 2014 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Godkännande

Läs mer

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Förbundet Aktiva Seniorer Program Förbundet Aktiva Seniorer är en ideell

Läs mer

Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01

Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01 Tekniska nämnden 2010 11 18 124 304 Tekniska nämndens arbetsutskott 2010 11 04 188 463 Dnr 2010/847.514 Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01 Bilagor: Zonindelning Luleå centrum 2010, bil 1 Zonindelning Luleå

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer