Ekologiskt mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör från Kung Markatta

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ekologiskt mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör från Kung Markatta"

Transkript

1 Pressmeddelande den 14 maj 2012 Ekologiskt mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör från Kung Markatta Kung Markatta lanserar nu tre ekologiska nötsmör - mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör, gjorda på enbart sötmandlar, hasselnötter och cashewnötter av finaste kvalitet. Nötsmören innehåller inga som helst tillsatser utan består endast av varsamt rostade och finmalda nötter och mandlar och inget annat. De är ljuvliga att använda i bakning, på smörgåsen eller till efterrätten. De är dessutom godkända av föreningen Äkta vara och är således märkta med Ä-märket. Att nötter är både goda och nyttiga är ingen nyhet. Men det är först på senare tid som efterfrågan av förädlade nötprodukter ökat, såsom till exempel mandelmjölk och mandelsmör. Man har helt enkelt upptäckt flera nya användningsområden, säger Ingrid Herdmo, produktchef för Kung Markatta. De passar bra till bakverk och efterrätter. Men även en gryta kan smaksättas med nötsmör. Ett annat användningsområde är i smoothies och att blanda i glassen. De flesta som äter enligt LCHF eller stenålderskost uppskattar dessa produkter då de naturligt innehåller en hög halt av nyttiga enkelomättade fetter. Tre nya produkter ingår i serien som kommer ut i butik v.19. Sedan tidigare har Kung Markatta i samma segment sina härliga och mycket uppskattade jordnötssmör med och utan salt samt American style.

2 De nya nötsmören består alla av enbart varsamt rostade nötter respektive mandlar. Vi har inte ens tillsatt salt eftersom vi vill att konsumenten själv ska kunna välja om man vill ha salt eller inte, menar Ingrid Herdmo. Produkterna har blivit godkända av föreningen Äkta vara och är märkta med Ä-märket. Denna märkning är till för att hjälpa konsumenter hitta mat utan tillsatser. Mandelsmör: En rund ljuvlig smak från ekologiska sötmandlar. De varsamt rostade mandlarna har fått behålla den näringsrika hinnan vilket ger en rustikare upplevelse med mer fibrer. Passar i efterrätter eller på en sked precis som det är. Ca pris: 38 kr för 180g. Hasselnötssmör: De ekologiska hasselnötterna med den typiska nötsmaken ger de flesta bakverk ett lyft. Även dessa varsamt rostade nötter har fått behålla den näringsrika hinnan. Ca pris: 52 kr för 180g. Cashewnötssmör: Ett lent smör gjort på endast ekologiska cashewnötter som rostats varsamt. En mild rund smak som passar perfekt i smoothies och glass. Ca pris: 52 kr för 180g. För mer information, kontakta: Ingrid Herdmo, Produktchef, , ingrid.herdmo@kungmarkatta.se Hemsida: Här finns också högupplösta bilder på hela sortimentet Facebook: Kung Markatta Om Företaget Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Under varumärket Kung Markatta finns ca 150 produkter, allt från torkad frukt, ris och fröer till kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Idag omsätter Kung Markatta 188 miljoner (2010) och har ca 30 anställda. Företaget distribuerar flera andra varumärken, som t ex Yogi Tea, Alpro Soya, Green & Black s och Schär.

3 Pressmeddelande den 14 maj 2012 Ekologiskt mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör från Kung Markatta Kung Markatta lanserar nu tre ekologiska nötsmör - mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör, gjorda på enbart sötmandlar, hasselnötter och cashewnötter av finaste kvalitet. Nötsmören innehåller inga som helst tillsatser utan består endast av varsamt rostade och finmalda nötter och mandlar och inget annat. De är ljuvliga att använda i bakning, på smörgåsen eller till efterrätten. De är dessutom godkända av föreningen Äkta vara och är således märkta med Ä-märket. Att nötter är både goda och nyttiga är ingen nyhet. Men det är först på senare tid som efterfrågan av förädlade nötprodukter ökat, såsom till exempel mandelmjölk och mandelsmör. Man har helt enkelt upptäckt flera nya användningsområden, säger Ingrid Herdmo, produktchef för Kung Markatta. De passar bra till bakverk och efterrätter. Men även en gryta kan smaksättas med nötsmör. Ett annat användningsområde är i smoothies och att blanda i glassen. De flesta som äter enligt LCHF eller stenålderskost uppskattar dessa produkter då de naturligt innehåller en hög halt av nyttiga enkelomättade fetter. Tre nya produkter ingår i serien som kommer ut i butik v.19. Sedan tidigare har Kung Markatta i samma segment sina härliga och mycket uppskattade jordnötssmör med och utan salt samt American style.

4 De nya nötsmören består alla av enbart varsamt rostade nötter respektive mandlar. Vi har inte ens tillsatt salt eftersom vi vill att konsumenten själv ska kunna välja om man vill ha salt eller inte, menar Ingrid Herdmo. Produkterna har blivit godkända av föreningen Äkta vara och är märkta med Ä-märket. Denna märkning är till för att hjälpa konsumenter hitta mat utan tillsatser. Mandelsmör: En rund ljuvlig smak från ekologiska sötmandlar. De varsamt rostade mandlarna har fått behålla den näringsrika hinnan vilket ger en rustikare upplevelse med mer fibrer. Passar i efterrätter eller på en sked precis som det är. Ca pris: 38 kr för 180g. Hasselnötssmör: De ekologiska hasselnötterna med den typiska nötsmaken ger de flesta bakverk ett lyft. Även dessa varsamt rostade nötter har fått behålla den näringsrika hinnan. Ca pris: 52 kr för 180g. Cashewnötssmör: Ett lent smör gjort på endast ekologiska cashewnötter som rostats varsamt. En mild rund smak som passar perfekt i smoothies och glass. Ca pris: 52 kr för 180g. För mer information, kontakta: Ingrid Herdmo, Produktchef, , ingrid.herdmo@kungmarkatta.se Hemsida: Här finns också högupplösta bilder på hela sortimentet Facebook: Kung Markatta Om Företaget Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Under varumärket Kung Markatta finns ca 150 produkter, allt från torkad frukt, ris och fröer till kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Idag omsätter Kung Markatta 188 miljoner (2010) och har ca 30 anställda. Företaget distribuerar flera andra varumärken, som t ex Yogi Tea, Alpro Soya, Green & Black s och Schär.

5 Pressmeddelande den 14 maj 2012 Ekologiskt mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör från Kung Markatta Kung Markatta lanserar nu tre ekologiska nötsmör - mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör, gjorda på enbart sötmandlar, hasselnötter och cashewnötter av finaste kvalitet. Nötsmören innehåller inga som helst tillsatser utan består endast av varsamt rostade och finmalda nötter och mandlar och inget annat. De är ljuvliga att använda i bakning, på smörgåsen eller till efterrätten. De är dessutom godkända av föreningen Äkta vara och är således märkta med Ä-märket. Att nötter är både goda och nyttiga är ingen nyhet. Men det är först på senare tid som efterfrågan av förädlade nötprodukter ökat, såsom till exempel mandelmjölk och mandelsmör. Man har helt enkelt upptäckt flera nya användningsområden, säger Ingrid Herdmo, produktchef för Kung Markatta. De passar bra till bakverk och efterrätter. Men även en gryta kan smaksättas med nötsmör. Ett annat användningsområde är i smoothies och att blanda i glassen. De flesta som äter enligt LCHF eller stenålderskost uppskattar dessa produkter då de naturligt innehåller en hög halt av nyttiga enkelomättade fetter. Tre nya produkter ingår i serien som kommer ut i butik v.19. Sedan tidigare har Kung Markatta i samma segment sina härliga och mycket uppskattade jordnötssmör med och utan salt samt American style.

6 De nya nötsmören består alla av enbart varsamt rostade nötter respektive mandlar. Vi har inte ens tillsatt salt eftersom vi vill att konsumenten själv ska kunna välja om man vill ha salt eller inte, menar Ingrid Herdmo. Produkterna har blivit godkända av föreningen Äkta vara och är märkta med Ä-märket. Denna märkning är till för att hjälpa konsumenter hitta mat utan tillsatser. Mandelsmör: En rund ljuvlig smak från ekologiska sötmandlar. De varsamt rostade mandlarna har fått behålla den näringsrika hinnan vilket ger en rustikare upplevelse med mer fibrer. Passar i efterrätter eller på en sked precis som det är. Ca pris: 38 kr för 180g. Hasselnötssmör: De ekologiska hasselnötterna med den typiska nötsmaken ger de flesta bakverk ett lyft. Även dessa varsamt rostade nötter har fått behålla den näringsrika hinnan. Ca pris: 52 kr för 180g. Cashewnötssmör: Ett lent smör gjort på endast ekologiska cashewnötter som rostats varsamt. En mild rund smak som passar perfekt i smoothies och glass. Ca pris: 52 kr för 180g. För mer information, kontakta: Ingrid Herdmo, Produktchef, , ingrid.herdmo@kungmarkatta.se Hemsida: Här finns också högupplösta bilder på hela sortimentet Facebook: Kung Markatta Om Företaget Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Under varumärket Kung Markatta finns ca 150 produkter, allt från torkad frukt, ris och fröer till kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Idag omsätter Kung Markatta 188 miljoner (2010) och har ca 30 anställda. Företaget distribuerar flera andra varumärken, som t ex Yogi Tea, Alpro Soya, Green & Black s och Schär.

7 Pressmeddelande den 14 maj 2012 Ekologiskt mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör från Kung Markatta Kung Markatta lanserar nu tre ekologiska nötsmör - mandelsmör, hasselnötssmör och cashewnötssmör, gjorda på enbart sötmandlar, hasselnötter och cashewnötter av finaste kvalitet. Nötsmören innehåller inga som helst tillsatser utan består endast av varsamt rostade och finmalda nötter och mandlar och inget annat. De är ljuvliga att använda i bakning, på smörgåsen eller till efterrätten. De är dessutom godkända av föreningen Äkta vara och är således märkta med Ä-märket. Att nötter är både goda och nyttiga är ingen nyhet. Men det är först på senare tid som efterfrågan av förädlade nötprodukter ökat, såsom till exempel mandelmjölk och mandelsmör. Man har helt enkelt upptäckt flera nya användningsområden, säger Ingrid Herdmo, produktchef för Kung Markatta. De passar bra till bakverk och efterrätter. Men även en gryta kan smaksättas med nötsmör. Ett annat användningsområde är i smoothies och att blanda i glassen. De flesta som äter enligt LCHF eller stenålderskost uppskattar dessa produkter då de naturligt innehåller en hög halt av nyttiga enkelomättade fetter. Tre nya produkter ingår i serien som kommer ut i butik v.19. Sedan tidigare har Kung Markatta i samma segment sina härliga och mycket uppskattade jordnötssmör med och utan salt samt American style.

8 De nya nötsmören består alla av enbart varsamt rostade nötter respektive mandlar. Vi har inte ens tillsatt salt eftersom vi vill att konsumenten själv ska kunna välja om man vill ha salt eller inte, menar Ingrid Herdmo. Produkterna har blivit godkända av föreningen Äkta vara och är märkta med Ä-märket. Denna märkning är till för att hjälpa konsumenter hitta mat utan tillsatser. Mandelsmör: En rund ljuvlig smak från ekologiska sötmandlar. De varsamt rostade mandlarna har fått behålla den näringsrika hinnan vilket ger en rustikare upplevelse med mer fibrer. Passar i efterrätter eller på en sked precis som det är. Ca pris: 38 kr för 180g. Hasselnötssmör: De ekologiska hasselnötterna med den typiska nötsmaken ger de flesta bakverk ett lyft. Även dessa varsamt rostade nötter har fått behålla den näringsrika hinnan. Ca pris: 52 kr för 180g. Cashewnötssmör: Ett lent smör gjort på endast ekologiska cashewnötter som rostats varsamt. En mild rund smak som passar perfekt i smoothies och glass. Ca pris: 52 kr för 180g. För mer information, kontakta: Ingrid Herdmo, Produktchef, , ingrid.herdmo@kungmarkatta.se Hemsida: Här finns också högupplösta bilder på hela sortimentet Facebook: Kung Markatta Om Företaget Kung Markatta AB har ett av Sveriges bredaste sortiment av ekologiska produkter. Lennart Olsson startade företaget 1983, med drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning. Under varumärket Kung Markatta finns ca 150 produkter, allt från torkad frukt, ris och fröer till kakao, fullkornsbröd, te och olivolja. Idag omsätter Kung Markatta 188 miljoner (2010) och har ca 30 anställda. Företaget distribuerar flera andra varumärken, som t ex Yogi Tea, Alpro Soya, Green & Black s och Schär.

Saltå sortiment 2014

Saltå sortiment 2014 Saltå sortiment 2014 50AR Sedan 1964 har Saltå Kvarn förädlat ekologisk spannmål från odlare runt omkring i Sverige. I vår kvarn tar vi in havre, dinkel, vete, råg och korn. Av detta gör vi allt från hel

Läs mer

Nyckelhålet på restaurang - Kunskapsprov

Nyckelhålet på restaurang - Kunskapsprov Sid 1 (5) Nyckelhålet på restaurang - Kunskapsprov Testet består av 15 frågor. Varje fråga har tre svarsalternativ. Ibland är mer än ett svar rätt. Markera det eller de svar du tror är rätt. Lycka till!

Läs mer

STEAKHOUSE EN HELT NY SERIE KVALITETSBURGARE FRÅN LAND OCH HAV

STEAKHOUSE EN HELT NY SERIE KVALITETSBURGARE FRÅN LAND OCH HAV STEAKHOUSE EN HELT NY SERIE KVALITETSBURGARE FRÅN LAND OCH HAV THAL0048_SALJBLAD_BURGERS_121019_8sidor.indd 1 BÄTTRE BURGARE FRÅN LINDSTRÖMS Vi är ett litet livsmedelsföretag med stora planer. Huvudkontoret

Läs mer

god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein

god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein god bakning önskar Nybaka med kokosmjöl! Glutenfritt Rikt på fibrer och protein Fröbröd med GOJIBÄR Ett alldeles ljuvligt bröd som är fullproppat med nyttigheter. Perfekt som frukostbröd, på ostbrickan,

Läs mer

Kundpanelrapport. Hälsa & tillsatser

Kundpanelrapport. Hälsa & tillsatser Kundpanelrapport Hälsa & tillsatser Genomförd 26 mars-1 april Rapport 1 juni 2010 Bakgrund kring ICA Kundpanel och den aktuella undersökningen Under hösten 2009 rekryterades sammanlagt 3,379 ICA-kunder

Läs mer

marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott!

marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott! Mmm marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott! Granatäppleapelsinmarmelad C-vitaminfylld och vackert röd! Passar perfekt till en vällagrad ost. 3 dl granatäpplejuice 600 g apelsinkött i bitar

Läs mer

Saltå. sortiment 2016:1. Saltå. Saltå. 1 kg. 500 g EKOLOGISKT ODLAT. 1,25 kg. 400 g. Snabbkokta goda linser! 750 g EXTRA JUNGFRUOLIVOLJA ITALIEN

Saltå. sortiment 2016:1. Saltå. Saltå. 1 kg. 500 g EKOLOGISKT ODLAT. 1,25 kg. 400 g. Snabbkokta goda linser! 750 g EXTRA JUNGFRUOLIVOLJA ITALIEN 1,25 kg Saltå sortiment 2016:1 OLIO EXTRA VERGINE Snabbkokta goda linser! EKOLOGISKT ODLAT Saltå Saltå EXTRA JUNGFRUOLIVOLJA ITALIEN 500 ml 1 kg 500 g 750 g 400 g Saltå Kvarns ekologiska soltorkade frukter

Läs mer

Inventering av det ekologiska utbudet i Sigtunas livsmedelsbutiker april 2014

Inventering av det ekologiska utbudet i Sigtunas livsmedelsbutiker april 2014 Inventering av det ekologiska utbudet i Sigtunas livsmedelsbutiker april 2014 Inventering av ekologiskt utbud i Sigtunas livsmedelsbutiker mars april 2014 Bakgrund och syfte Med anledning av ett ökat konsumentintresse

Läs mer

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml Bilaga till pressmeddelande från Kung Markatta 26 april 2016 Produktinformation nyheter Kung Markatta sommaren 2016 Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml Kung Markattas Mousserande Äppelmust tillverkas

Läs mer

Bild Artikelnr Förklaring Antal Pris/st SIDNEY S KITCHEN

Bild Artikelnr Förklaring Antal Pris/st SIDNEY S KITCHEN SIDNEY S 1 KRYDDLAGRET AB, Kraftgatan 15, SE-242 35 Hörby, Tfn:+4-(0)415-153 00, Fax:+4-(0)415-153 02, E-post: info@kryddlagret.se 34-01 Sidney s Kitchen Olivolja Basilika 200ml Olivolja med underbar smak

Läs mer

Snyggt är gott? Tyck till. Lycka till!

Snyggt är gott? Tyck till. Lycka till! Snyggt är gott? Du äter med ögonen. Det är ju ett välkänt faktum att en vackert upplagd maträtt förhöjer smakkänslan. Och samma gäller för en snyggt förpackad produkt: snyggt blir gott, för det mesta i

Läs mer

Inventering nr 2 av ekologiskt utbud i Sigtunas livsmedelsbutiker juli 2014

Inventering nr 2 av ekologiskt utbud i Sigtunas livsmedelsbutiker juli 2014 Inventering nr 2 av ekologiskt utbud i Sigtunas livsmedelsbutiker juli 214 Inventering av ekologiskt utbud i Sigtunas livsmedelsbutiker juli 214 Bakgrund och syfte Med anledning av ett ökat konsumentintresse

Läs mer

Vi som älskar öppna landskap

Vi som älskar öppna landskap Vi som älskar öppna landskap Skånemejerier så mycket mer Du känner till Skånemejerier som en leverantör av ett brett utbud av goda skånska mejeriprodukter, goda juicer från Bravo och smakrika ostar såsom

Läs mer

Smaksätt påsken med Muscovadorörsocker! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius.

Smaksätt påsken med Muscovadorörsocker! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius. Smaksätt påsken med! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius. Färg och smak i ljuvlig mix och -sirap kommer från sockerrör som växer på den exotiska ön Mauritius. Smakrika produkter

Läs mer

Inspirationshäfte för mat, klimat & en hållbar livsstil

Inspirationshäfte för mat, klimat & en hållbar livsstil Inspirationshäfte för mat, klimat & en hållbar livsstil Foto: Johann Selles Vikten av bra matvanor för hälsan och miljön Maten har stor betydelse för vårt klimat. Såväl produktion, hantering och transport

Läs mer

Ett nytt sortiment för professionella.

Ett nytt sortiment för professionella. Ett nytt sortiment för professionella. Vi byter sortiment och lanserar Professional - unika kaffeblandningar och single origins för den professionella marknaden. Upptäck vår helt nya produktportfölj med

Läs mer

BÖNOR & MATVETE. 08-556 94 200 dilucafoodservice.se dabas.com

BÖNOR & MATVETE. 08-556 94 200 dilucafoodservice.se dabas.com BÖNOR & MATVETE MEDELHAVSM DELHAVSMAT BÖNOR EN GRUNDPELARE I MEDELHAVSDIETEN Bönor är den goda basen i medelhavsköket. En självklarhet på de flesta italienska middagsbord, i soppor och grytor, i sallad

Läs mer

MATBITEN Druvan tillbehören för en lyckad matupplevelse Nyhet Polarkraft Pumpa Triangel, urkraft från Polarbröd.

MATBITEN Druvan tillbehören för en lyckad matupplevelse Nyhet Polarkraft Pumpa Triangel, urkraft från Polarbröd. MATBITEN Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 2, 2010 Druvan tillbehören för en lyckad matupplevelse Nyhet Polarkraft Pumpa Triangel, urkraft från Polarbröd. Nu kan vi stolt presentera

Läs mer

surdeg hantverk FRENCH BAKERY stenugnsbakat bröd

surdeg hantverk FRENCH BAKERY stenugnsbakat bröd surdeg hantverk FRENCH BAKERY stenugnsbakat bröd sommar sortiment 2013 HANTVERK SURDEG STENUGNSBAKAT KVALITET FRENCH BAKERY ANNO 1985 FRENCH BAKERY ANNO 1985 BAGERIET French Bakery startade 1985 som ett

Läs mer

NYHETER 2012 OKTOBER

NYHETER 2012 OKTOBER NYHETER 2012 OKTOBER Nyhetslansering oktober 2012 I denna nyhetsbroschyr presenterar vi många intressanta och innovativa nyheter med flera inriktningar och användningsområden. Sammanslagningen mellan Unifine

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för mysiga höstdagar1 för Ann-Louises uppiggande pumpasoppa med kokosmjölk, 4 portioner Linas härliga Linfrösnittar med tomatkeso och äpple, ca 12 stycken Till soppan

Läs mer

Lättare. för ditt. hjärta

Lättare. för ditt. hjärta Lättare för ditt hjärta Det lönar sig att aktivt sänka kolesterolvärdet Sex av tio finska vuxna har förhöjda kolesterolvärden 1. När blodet innehåller för mycket kolesterol, börjar det samlas i kärlväggarna

Läs mer

VÄXTTRENDER 2015 Växttrender 2015

VÄXTTRENDER 2015 Växttrender 2015 VÄXTTRENDER 2015 Innehåll VÄXTTRENDER 2015 TRENDSTUDIEN Skapa ett levande hem både inne och ute Unga män med gröna fingrar Ökat intresse för nordiska superbär KONSUMENTSTUDIEN inomhus Odlingstrender 2015

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET. om utvecklingen av marknaden för mjölkprodukter och konkurrerande produkter

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET. om utvecklingen av marknaden för mjölkprodukter och konkurrerande produkter EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 27.6.2007 KOM(2007) 360 slutlig RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET om utvecklingen av marknaden för mjölkprodukter och konkurrerande produkter SV SV RAPPORT

Läs mer

Yvonne Wengström Leg. Dietist 2015 www.finspang.se

Yvonne Wengström Leg. Dietist 2015 www.finspang.se Om matens vikt för god häls Yvonne Wengström Leg. Dietist 2015 Behov Med åldern minskar vikten och längden Med åldern minskar också muskelmassa. För friska äldre minskar energibehovet med åldern. Vid sjukdom

Läs mer

. NOV 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker

. NOV 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker . NOV 2015 Har inte hänt så mycket sedan förra månaden så vi tar oss vidare med våra härliga höst o vinter primörer. Vi är noga med att tänka efter och låter oss inspireras av det som är säsong JUST NU!

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för kyliga vinterdagar Receptet kommer från Ann-Louise som bloggar för Kung Markatta. Ann-Louise som bloggar för Ann-Louises Kokoslinssoppa med grön curry, 4 portioner

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev på www.odense-marcipan.se och få ny inspiration

Prenumerera på vårt nyhetsbrev på www.odense-marcipan.se och få ny inspiration ODENSE Mandelmassa Lyx Du smakar garanterat skillnaden Mandelmassa består av mandel och socker. Ingen konst, låter det som. Man tänker lätt att då är ju mandelmassa bara mandelmassa. Men så enkelt är det

Läs mer

Faktamaterial om Zeta Pasta Regionale. Bakgrund. Gamla traditioner och modernt hälsotänkande

Faktamaterial om Zeta Pasta Regionale. Bakgrund. Gamla traditioner och modernt hälsotänkande Faktamaterial om Zeta Pasta Regionale Bakgrund I maj 2005 lanserar Di Luca & Di Luca Zeta Pasta Regionale, ett helt nytt pastakoncept. Pasta är ett av de centrala inslagen i det italienska köket och därför

Läs mer

Beställ läckra delikatesser

Beställ läckra delikatesser SVENSK IDROT TSSUPPORT Beställ läckra delikatesser från Svensk Idrottssupport och ge alla chansen att vara med DELIPRODUKTER FÖR ALLA 2016 SAMARBETE MED GOTT SAMVETE! Stöd idrottslag och skolklasser Mer

Läs mer

sockrets stora SMAKVÄRLD! Upptäck FARINSOCKER

sockrets stora SMAKVÄRLD! Upptäck FARINSOCKER sockrets Upptäck stora SMAKVÄRLD! FARINSOCKER SMAKCIRKLAR Hur kan man se hur något smakar? Med hjälp av våra smakcirklar får du en bild av sockers olika nyanser och smakrikhet. I broschyren hittar du flera

Läs mer

PERSONER SOM ÄTER LITE

PERSONER SOM ÄTER LITE NYHET! Friska och goda mellanmål för PERSONER SOM ÄTER LITE Vid dålig aptit, risk för undernäring eller ofrivillig viktnedgång med vassleprotein DEN GODA SMAKEN NYCKELN TILL MER NÄRING God smak ökar lusten

Läs mer

Beställ läckra delikatesser

Beställ läckra delikatesser R I RT SV ENS T TSSUPP Beställ läckra delikatesser från Svensk Idrottssupport och ge alla chansen att vara med EIUTER FÖR AA 2016 ARBETE ME SAM TT MVE SA Stöd idrottslag och skolklasser Mer info När du

Läs mer

MATPAJER LASAGNER FOCACCIA KAFÉ /BUTIK SMULPAJER EKOLOGISKT CHEESECAKE BROWNIE. Katalog 2016 CHOKLADBOLL FLOWPACK ÄPPELKAKA KUNDUNIKT

MATPAJER LASAGNER FOCACCIA KAFÉ /BUTIK SMULPAJER EKOLOGISKT CHEESECAKE BROWNIE. Katalog 2016 CHOKLADBOLL FLOWPACK ÄPPELKAKA KUNDUNIKT MATPAJER LASAGNER FOCACCIA KAFÉ /BUTIK SMULPAJER EKOLOGISKT CHEESECAKE Katalog 2016 BROWNIE CHOKLADBOLL FLOWPACK ÄPPELKAKA KUNDUNIKT Vad är FLAVY? Flavy AB är ett företag som tillverkar och levererar färsk

Läs mer

Livsstilsboken. En liten bok om det viktigaste som finns. du.

Livsstilsboken. En liten bok om det viktigaste som finns. du. Livsstilsboken En liten bok om det viktigaste som finns. du. Det här är jag. namn: klass: ålder: familj: mina intressen: mina favoriträtter: dagens datum: 2 JAG ÄR EN PERSON SOM...(sätt ett kryss för ja

Läs mer

Kalvfärsbullar i tomatsås. vecka 43

Kalvfärsbullar i tomatsås. vecka 43 Kalvfärsbullar i tomatsås vecka 43 familj Kalvfärsbullar i tomatsås cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2551 kj/ 596 kcal. Protein 34,9 g. Fett 27,1 g. Kolhydrater 62,1 g. Ingredienser: 1/2

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING PRODUKT BESKRIVNING PRODUKTKATEGORI HISTORIK OM PRODUKTEN SMAKBESKRIVNING INNEHÅLL TILLVERKNINGSMETOD ANALYSDATA ATTRIBUT FÖRPACKNING EMBLEM REKOMMENDATIONER SERVERINGSTIPS MATTIPS

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för soliga vårdagar Ann-Louises Quinoasallad med passionsfrukt, torkad physalis och nötmix, 4 portioner Ann-Louises fantastiska Lemony-lime hummus, en stor sats Till

Läs mer

EN HELT NY SERIE KVALITETSBURGARE FRÅN LAND OCH HAV

EN HELT NY SERIE KVALITETSBURGARE FRÅN LAND OCH HAV STEAKHOUSE EN HELT NY SERIE KVALITETSBURGARE FRÅN LAND OCH HAV BÄTTRE BURGARE FRÅN LINDSTRÖMS Vi är ett litet livsmedelsföretag med stora planer. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn i Värmland men våra

Läs mer

Big Tom tomatjuice EF GRUPPEN AB. Textilgatan 43 120 30 STOCKHOLM VX + 46 8 663 30 09 info@efgruppen.eu www.efgruppen.eu

Big Tom tomatjuice EF GRUPPEN AB. Textilgatan 43 120 30 STOCKHOLM VX + 46 8 663 30 09 info@efgruppen.eu www.efgruppen.eu Big Tom tomatjuice En Bloody Mary mix, tillsätt endast spriten, eller inte, och garnera med Selleri. Smakar likadant varje gång, oavsett vem som står i baren. Snabbt och kostnadseffektivt. Artikel nr Benämning

Läs mer

MATBITEN. Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 3, 2011. Nyheter! Lecora Schnitzel Polarbröd Solfröbulle

MATBITEN. Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 3, 2011. Nyheter! Lecora Schnitzel Polarbröd Solfröbulle MATBITEN Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 3, 2011 Nyheter! Lecora Schnitzel Polarbröd Solfröbulle Tre nya goda schnitzlar Vi lanserar tre hela schnitzlar från schnitzelmakaren i Vadstena.

Läs mer

Nyttig och inspirerande mat i skolan och förskolan

Nyttig och inspirerande mat i skolan och förskolan Så arbetar vi för att grundlägga goda och hälsosamma matvanor hos ditt barn Nyttig och inspirerande mat i skolan och förskolan Matglädje Mat är glädje, inspiration och njutning. Goda måltider, näringsriktig

Läs mer

Hockeylegenden Håkan Loob premiäråt ny maträtt för idrottare.

Hockeylegenden Håkan Loob premiäråt ny maträtt för idrottare. 2009-06-26 PRESSMEDDELANDE FRÅN KONSUM VÄRMLAND, MÅLTIDSRIKET OCH KIL INNOVATION FOOD ARENA (Kifa) Utvecklingsarbete i Måltidsriket ger nytt produktkoncept på marknaden: Hockeylegenden Håkan Loob premiäråt

Läs mer

Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein.

Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein. Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein. Mat med havre Är hållbar mat. SpaRAr växthusgaser, energi och odlingsmark. Ju fler som byter från komjölk till havredryck, desto bättre för planeten. Och ännu

Läs mer

Vår syn på tillsatser & vår mat

Vår syn på tillsatser & vår mat Vår syn på tillsatser & vår mat September 2009 Innehåll s.3 Vår syn på tillsatser s.4 Vår målsättning s.5-6 Vårt arbete s.7 Annat om vår mat s.8 Vår syn på kvalitet och ansvar s.9-10 Kort om Findus s.11-12

Läs mer

pubmeny med bl.a. caesarsallad, jägarsmörgås och biffstek med bearnaisesås.

pubmeny med bl.a. caesarsallad, jägarsmörgås och biffstek med bearnaisesås. restauranger Restauranger F.P. von Knorring byggdes i Arnhem i Holland och hette ursprungligen Jan Nieveen. Sedan år 1989 har fartyget fungerat som båtrestaurang på Åland. Bland kökets klassiker finns

Läs mer

Våra produkter innehåller enbart EU-certifierade ekologiska råvaror. Kontakta oss gärna: info@ewalie.se, tel 08 500 02 895, www.ewalie.

Våra produkter innehåller enbart EU-certifierade ekologiska råvaror. Kontakta oss gärna: info@ewalie.se, tel 08 500 02 895, www.ewalie. NYTTIGT, ÄKTA OCH HIMMELSKT GOTT Älskar du som vi att äta och bjuda på hemlagat men får inte alltid tiden att räcka till? Gör livet enklare genom att blanda ihop våra ekologiska råvarumixar. Inga konserveringsmedel

Läs mer

Skånemejeriers Fruktyoghurt 0,1 %

Skånemejeriers Fruktyoghurt 0,1 % Fruktyoghurt Vårt stora sortiment av fruktyoghurt passar människor med smak för livets goda, som också är måna om att få i sig något nyttigt. Här bjuds på smakupplevelser av både kända och mera exotiska

Läs mer

Kost: Colting style vs. Utbildningens näringslära

Kost: Colting style vs. Utbildningens näringslära Kost: Colting style vs. Utbildningens näringslära Först det uppenbara, enligt Colting bör vi äta mindre kolhydrater, och då framför allt raffinerade kolhydrater i ris, pasta, bröd och tillsatt socker.

Läs mer

Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn!

Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn! Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn! Gott för barnens magar och ditt samvete! Att svänga ihop ett gott men ändå nyttigt eko-mellis till barnen är inte alltid det lättaste.

Läs mer

Fem frågor om saffranextrakt. Guide till ett riktigt bra saffran

Fem frågor om saffranextrakt. Guide till ett riktigt bra saffran Fem frågor om saffranextrakt Guide till ett riktigt bra saffran Kan jag vara säker på att mitt saffran verkligen är äkta och utan tillsatt färg? I en rapport 1 från EU listas tio livsmedel som löper större

Läs mer

OBS! Beställ goda delikatesser! Detta provexemplar får inte

OBS! Beställ goda delikatesser! Detta provexemplar får inte ÖVER 2 MILJONER NÖJDA KUNDER! Beställ goda delikatesser! Tack för att du stödjer: (Fyll i namnet på laget, klassen eller föreningen) G TE R ent s e r P Bra O K Detta provexemplar får inte vid försäljning.

Läs mer

EN URSPRUNGSMÄRKNING FÖR LIVSMEDEL, RÅVAROR OCH VÄXTER Information till dig som vill ursprungsmärka dina produkter.

EN URSPRUNGSMÄRKNING FÖR LIVSMEDEL, RÅVAROR OCH VÄXTER Information till dig som vill ursprungsmärka dina produkter. EN URSPRUNGSMÄRKNING FÖR LIVSMEDEL, RÅVAROR OCH VÄXTER Information till dig som vill ursprungsmärka dina produkter. kött, ÄGG & MJÖLK 100 % svenskt. NU BLIR DET ENKLARE ATT HITTA SVENSKA LIVSMEDEL, RÅVAROR

Läs mer

5 nyheter i ordinarie sortimentet GÖR NYA ÖL- OCH CHAMPAGNEFYND I HÖST OKTOBERFEST PORT CHARLOTTE FRÅN THE MALTMAN BESTÄLLNINGSBAR

5 nyheter i ordinarie sortimentet GÖR NYA ÖL- OCH CHAMPAGNEFYND I HÖST OKTOBERFEST PORT CHARLOTTE FRÅN THE MALTMAN BESTÄLLNINGSBAR P R O D U K T I N F O R M AT I O N F R Å N G A L AT E A B E E R S P I R I T S & WINE SEPTEMBER 2015 Nytt 5 nyheter i ordinarie sortimentet GÖR NYA ÖL- OCH CHAMPAGNEFYND I HÖST Säsongsnyheter OKTOBERFEST

Läs mer

Matiga tips från Atria Foodservice Nr 2 2016. Ekologiska nyheter som både smakar gott och gör gott. Fira Vegetariska Världsdagen och Måltidens dag

Matiga tips från Atria Foodservice Nr 2 2016. Ekologiska nyheter som både smakar gott och gör gott. Fira Vegetariska Världsdagen och Måltidens dag Matiga tips från Atria Foodservice Nr 2 2016 ATRIA FOODSERVICE Ekologiska nyheter som både smakar gott och gör gott. Fira Vegetariska Världsdagen och Måltidens dag NYHETER: Ekologiskt, vegetariskt Ekologiskt

Läs mer

Herbamare och Trocomare med smak av färska grönsaker och kryddörter

Herbamare och Trocomare med smak av färska grönsaker och kryddörter Innehåller recept A.Vogels värld av örter! Herbamare och Trocomare med smak av färska grönsaker och kryddörter Ny förpackningsdesign under 2005 Ett axplock ur A. Vogels sortiment Välkommen att kontakta

Läs mer

Pumpa- och mandelvåfflor Green Kitchen Stories

Pumpa- och mandelvåfflor Green Kitchen Stories Pumpa- och mandelvåfflor Green Kitchen Stories Nyttiga våfflor pepparkakskrydda med Eftersom det är våffeldagen imorgon hade jag som mål att denna vecka hitta ett bra recept på nyttiga våfflor. Av en händelse

Läs mer

Ingredienser. Gör så här (BananChoklad) Mixa bananen, citronjuicen och sockret. Blanda i Kesellan, Fresubin DRINK Choklad och chokladpulvret.

Ingredienser. Gör så här (BananChoklad) Mixa bananen, citronjuicen och sockret. Blanda i Kesellan, Fresubin DRINK Choklad och chokladpulvret. BananaDelight BananChoklad 100 ml Fresubin DRINK Choklad 1 mogen banan juice av ½ citron 50 g socker 200 g lätt Kesella (kvarg, 1 % fett) 4 tsk chokladdryck (pulver) 3 g gelatin (1,5 blad) Vaniljkvarg

Läs mer

KAPITEL 19 BEREDNINGAR AV SPANNMÅL, MJÖL, STÄRKELSE ELLER MJÖLK; BAKVERK

KAPITEL 19 BEREDNINGAR AV SPANNMÅL, MJÖL, STÄRKELSE ELLER MJÖLK; BAKVERK 9 KAPITEL 9 BEREDNINGAR AV SPANNMÅL, MJÖL, STÄRKELSE ELLER MJÖLK; BAKVERK Anmärkningar. Detta kapitel omfattar inte a) livsmedelsberedningar som innehåller mer än 20 viktprocent korv, kött, andra djurdelar,

Läs mer

EKO LOGISKT. Plocktomater. 031-780 27 00 www.hebe.se

EKO LOGISKT. Plocktomater. 031-780 27 00 www.hebe.se EKO LOGISKT Plocktomater 2015 031-780 27 00 www.hebe.se Låt dina kunder njuta av ekologiska plocktomater i sommar. Vi förstärker lösviktstrenden inom ekologiskt! I år utvecklar vi konceptet med plocktomater

Läs mer

Okunskap och myter om bröd

Okunskap och myter om bröd Undersökning: Okunskap och myter om bröd Maj 2011 Ingemar Gröön Sakkunnig bröd, kost och hälsa Brödinstitutet AB Box 55680 102 15 Stockholm Tel. 08-762 67 90 info@brodinstitutet.se www.brodinstitutet.se

Läs mer

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ)

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) namn:... klass:... ålder:... familj:... mina intressen:... mina favoriträtter:... dagens datum:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) JA NEJ tycker om att vara tillsammans med andra tycker

Läs mer

Hälsan betyder allt! Trevlig läsning!

Hälsan betyder allt! Trevlig läsning! Bra att veta om 1 Hälsan betyder allt! Hälsan är en förutsättning för att vi ska kunna leva ett gott liv, det vet vi alla innerst inne. Men trots den vetskapen kan det ändå vara svårt att göra de där kloka

Läs mer

Sweet dreams. Åsa Swanberg. Malou Holm. Wolƒgang Kleinschmidt. Matilda Boström. recept och bakning

Sweet dreams. Åsa Swanberg. Malou Holm. Wolƒgang Kleinschmidt. Matilda Boström. recept och bakning Sweet dreams recept och bakning Åsa Swanberg rekvisita, bildarrangemang och grafisk form Malou Holm foto Wolƒgang Kleinschmidt retusch Matilda Boström ordalaget . CHOKLAD 6 VITT 50 NÖTTER 78 FRUKTIGT 112

Läs mer

Krämig räkpasta med körvel. Vecka 7

Krämig räkpasta med körvel. Vecka 7 Krämig räkpasta med körvel A Vecka 7 Krämig räkpasta med körvel Här är ett läckert och enkelt recept på krämig räkpasta med körvel. Den snabblagade såsen innehåller tomat, lök och grädde och blandas tillsammans

Läs mer

Nyheter! Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 3, 2013

Nyheter! Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 3, 2013 MATBITEN Nyheter och kampanjer från Säljpartner Häll & Co nr. 3, 2013 Nyheter! Ocean Fiskbaddare Rocky & Tacofrilett Condito Hallontårta portion & Mormors äppelkaka Två heta nyheter! NYHETER! Tacofrilett

Läs mer

Matens kemi labbrapporter Astrid och Eveline 6c

Matens kemi labbrapporter Astrid och Eveline 6c Matens kemi labbrapporter Astrid och Eveline 6c Uppdradrag 1-2 labbrapporter 1. Eveline: Mamma: Min mamma växte upp på landet och deras familj hade en bondgård. Detta ledde till att det blev väldigt mycket

Läs mer

Höstterminsplanering i. hem- och konsumentkunskap År 8

Höstterminsplanering i. hem- och konsumentkunskap År 8 Höstterminsplanering i hem- och konsumentkunskap År 8 Livet i hem och familj har en central betydelse för människan. Våra vanor i hemmet påverkar såväl individens och familjens välbefinnande som samhället

Läs mer

MILJÖBERÄTTELSE Verksamhetsår 2014/2015

MILJÖBERÄTTELSE Verksamhetsår 2014/2015 MILJÖBERÄTTELSE Verksamhetsår 2014/2015 Om verksamheten och vårt miljöarbete Mårdskog & Lindqvist bedriver grossistverksamhet inom livsmedel och utensilier och har ca 120 anställda. Miljödiplomeringen

Läs mer

delika t Svenskarnas syn på ekologisk mat Martin & Servera-rapporten 2014

delika t Svenskarnas syn på ekologisk mat Martin & Servera-rapporten 2014 delika t -rapporten 2014: Svenskarnas syn på ekologisk mat genomförde i mars 2014 en undersökning för att ta reda på mer om svenskarnas syn på ekologiska produkter. Undersökningen visar att Sveriges befolkning

Läs mer

Mars 2016. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker

Mars 2016. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker Mars 2016 Hej på er! Nu börjar det hända saker vad gäller våra kära grönsaker. Fortfarande har vi fantastiska kålsorter och rotfrukter! Även på den svenska marknaden börjar det så smått att komma in produkter

Läs mer

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY DAGAR VECKA Hej och välkomna tillbaka till vardagen efter några härliga julveckor. Vi fortsätter på temat med lätta och fräscha rätter så här i början av det nya året. Först ut på menyn har vi klassikern

Läs mer

Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom

Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom fram till: Jag pratade med min pappa. För 20-30 år sedan

Läs mer

MAJ 2012 Nytt. Galatea NYHETSTEMA I MAJ. Hantverkskonst DICTADOR BLACK ISLE S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BERNARD

MAJ 2012 Nytt. Galatea NYHETSTEMA I MAJ. Hantverkskonst DICTADOR BLACK ISLE S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BERNARD Galatea P R O D U K T N Y H E T E R F R Å N G A L AT E A B E E R S P I R I T S & WINE MAJ 2012 Nytt DICTADOR NYHETSTEMA I MAJ Hantverkskonst S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BLACK ISLE BERNARD Dessutom:

Läs mer

Macklean Strategiutveckling AB. Lennart Bjurström. SLU Alnarp, 12 September, 2013

Macklean Strategiutveckling AB. Lennart Bjurström. SLU Alnarp, 12 September, 2013 Macklean Strategiutveckling AB Lennart Bjurström SLU Alnarp, 12 September, 2013 EMV, hälsa och LCHF påverkar producenterna mest De tre viktigaste trenderna* enligt livsmedelsproducenterna EMV (Private

Läs mer

Sätt smak på grillfesten! Marinader, rubs och såser.

Sätt smak på grillfesten! Marinader, rubs och såser. Sätt smak på grillfesten! Marinader, rubs och såser. Magiska marinader Fördjupa och förhöj smaken på både kött och fisk snabbt och enkelt med läckra marinader. Marinad till fläskkött Till cirka 1 ½ kg

Läs mer

Potatis. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro.

Potatis. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Potatis Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Potatisens historia Potatisen har sitt ursprung i Sydamerika där den växer vilt. Hur potatisen kom till Sverige är omtvistat. Växtteoretiker menar

Läs mer

Recept Produktinformation

Recept Produktinformation Recept Produktinformation Varm choklad» 1-2 tsk Kung Markatta Kakao» 1 tsk Kung Markatta Rårörsocker» 2½ dl ekologisk mjölk, sojamjölk eller havredryck Blanda socker och kakao i en kopp. Värm mjölken och

Läs mer

Företagens attityd till barnhälsa i sin marknadsföring

Företagens attityd till barnhälsa i sin marknadsföring Företagens attityd till barnhälsa i sin marknadsföring En undersökning bland livsmedelstillverkare om deras känsla för ansvar Juli 2005 1. Bakgrund Reklam påverkar vårt beteende och får oss att agera,

Läs mer

Strozzapreti med pancetta och råstekt kål. vecka 8

Strozzapreti med pancetta och råstekt kål. vecka 8 Strozzapreti med pancetta och råstekt kål vecka 8 inspiration Strozzapreti med pancetta och råstekt kål Fantastisk god och krämig pastarätt med smak av ljuvlig lite salt pancetta och råstekt flower sprout

Läs mer

Fler än var femte konsument vill köpa mer KRAV-märkt

Fler än var femte konsument vill köpa mer KRAV-märkt Fler än var femte konsument vill köpa mer KRAV-märkt SIFO-undersökning Oktober 2010 Fler än var femte konsument vill köpa mer KRAV-märkt Nästan alla konsumenter, 99 procent, känner till KRAV-märket och

Läs mer

Hälsan tiger still? Vill du äta hälsosamt?

Hälsan tiger still? Vill du äta hälsosamt? Mat och motion Hälsan tiger still? När vi mår bra har vi sällan anledning att klaga. Först när vi börjar känna oss lite risiga funderar vi över vad som är dåligt för oss. Kanske ska vi ibland vända på

Läs mer

Konsumenter granskar sillmarknaden

Konsumenter granskar sillmarknaden Konsumenter granskar sillmarknaden Produkttester sill Varför vi lägger så mycket arbete på sillen har två skäl. Dels är det en stor marknad med massor av variationer, typiskt för hur tillverkare och handel

Läs mer

Västerbottens läns landsting Hälsoinspiratörer. Dietistkonsult Norr Elin Johansson

Västerbottens läns landsting Hälsoinspiratörer. Dietistkonsult Norr Elin Johansson Västerbottens läns landsting Hälsoinspiratörer Dietist sedan 2006 Driver Dietistkonsult Norr sedan 2008 2 bloggar http://blogg.halsa2020.se/dietistbloggen/ www.dietistkonsult.nu Föreläsningar, kostrådgivning

Läs mer

Populära företagsgåvor

Populära företagsgåvor Dags att beställa dina Vackra julblommor & härliga godsaker! Vi i tackar för ditt stöd! Glada minnen för livet En skolresa eller cup är ofta ett äventyr man minns resten av livet, som både utvecklar deltagarna

Läs mer

Krämig pasta med kyckling och saffran. vecka 47

Krämig pasta med kyckling och saffran. vecka 47 Krämig pasta med kyckling och saffran vecka 47 familj Krämig pasta med kyckling och saffran cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2594 kj/ 620 kcal. Protein 48,2 g. Fett 21,7 g. Kolhydrater 54,4

Läs mer

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid!

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid! Att äta och röra sig är ett grundläggande behov hos människan. Det behövs för att vi ska förebygga sjukdom och hålla oss friska. Mat och rörelse är också en källa till glädje, njutning och social samvaro

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är 2012-11-23

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är 2012-11-23 Sida 1 av 13 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2012-11-23 Ställ en fråga om den här upphandlingen Det finns idag endast fonder utan jästextrakt samt konserveringsmedel under en grossists

Läs mer

Goda råd om mat vid KOL KOL & NUTRITION

Goda råd om mat vid KOL KOL & NUTRITION Goda råd om mat vid KOL 1 KOL & NUTRITION INNEHÅLL Varför bör man ha koll på maten när man har KOL? 3 Varför är fett så viktigt? 4 Vilken betydelse har protein? 5 Vad kan du tänka på när det gäller kosten?

Läs mer

Chicken green curry. vecka 18

Chicken green curry. vecka 18 Chicken green curry vecka 18 familj Chicken green curry cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2637 kj/ 629 kcal. Protein 48,9 g. Fett 18,4 g. Kolhydrater 63,4 g. Ingredienser: 2 morötter ca 600

Läs mer

Sätt din egen smak på grillfesten

Sätt din egen smak på grillfesten Sätt din egen smak på grillfesten Med hemgjorda grillmarinader, rubs och såser. 15 RECEPT MED SOCKER OCH SIRAP SOM SMAK- FÖRHÖJARE Magiska marinader Fördjupa och förhöj smaken på både kött och fisk snabbt

Läs mer

Magsmart Jag har nyligen läst boken Magsmart av nutritionisten David Jonsson.

Magsmart Jag har nyligen läst boken Magsmart av nutritionisten David Jonsson. Magsmart Jag har nyligen läst boken Magsmart av nutritionisten David Jonsson. Det är en bok om näringslära kan man säga, men mer specifikt hur vi ska äta för att gynna tarmens goda bakterier som i sin

Läs mer

Det är detta bränsle som vi ska prata om idag. Träff 1

Det är detta bränsle som vi ska prata om idag. Träff 1 Kroppen är som en maskin: Den måste ha bränsle för att fungera. När du är i rörelse, och även vid vila och sömn, går det år energi. Det du äter, som kallas protein, kolhydrater och fett, blir till energi

Läs mer

Här kan du räkna ut ett barns behov av energi när det gäller basalmetabolismen

Här kan du räkna ut ett barns behov av energi när det gäller basalmetabolismen Bild 1 Kost för simmare, ca 8-18 år Järfälla Simklubb Anja Näslund 0709-967099 kroppochknopp@hotmail.com www.hfkk.se www.twitter.com/anjanaslund Bild 2 Kost Hälsa Välmående Prestation Träning Sömn Vila

Läs mer

RIDDAROST KALVFILÉ NORRLANDS GULD RENYTTERFILÉ DIN RESTAURANGGROSSIST. www.snabbgross.se KANONPRIS! KANONPRIS! /kg

RIDDAROST KALVFILÉ NORRLANDS GULD RENYTTERFILÉ DIN RESTAURANGGROSSIST. www.snabbgross.se KANONPRIS! KANONPRIS! /kg GÄLLER 14 DEC - 3 JAN DIN RESTAURANGGROSSIST KALVFILÉ Ca. 1,2 kg Färsk. Danmark Prime RIDDAROST Ca. 3 kg Arla KANONPRIS! 229 Ord.pris 249, 39 Ord.pris 43, HANDLA VIA VÅR E-HANDEL ELLER NÅGON AV VÅRA 21

Läs mer

Grossisterna. En länk i kedjan för ökad användning av ekologiska och närproducerade varor i den offentliga sektorn

Grossisterna. En länk i kedjan för ökad användning av ekologiska och närproducerade varor i den offentliga sektorn Grossisterna En länk i kedjan för ökad användning av ekologiska och närproducerade varor i den offentliga sektorn Av: Linnéa Iseland Mars - april 2001 På uppdrag/under ledning av: Kristina Sjöholm, projektledare

Läs mer

OCEAN Dubbeldryg Världens första klimatneutrala tvättmedel

OCEAN Dubbeldryg Världens första klimatneutrala tvättmedel Världsnyhet OCEAN Dubbeldryg Världens första klimatneutrala tvättmedel Nu lanseras det första klimatneutrala tvättmedlet i världen. Ocean Dubbeldryg gör det möjligt att minska koldioxidutsläppen i Sverige

Läs mer

VECKA 50 3 DAGAR VECKANS MENY

VECKA 50 3 DAGAR VECKANS MENY 3 DAGAR INGREDIENSER VECKA 50 RECEPT Hej och välkomna till sista veckan med vår härliga gästkock Plura Jonsson. I över 40 år har Plura varit sångare och låtskrivare i gruppen Eldkvarn. Men det är först

Läs mer

De nya äppelsorterna produceras nu och är salufärdiga hösten 2015. Våra nya ÄPPLEN. Produktion: www.wakire.se

De nya äppelsorterna produceras nu och är salufärdiga hösten 2015. Våra nya ÄPPLEN. Produktion: www.wakire.se De nya äppelsorterna produceras nu och är salufärdiga hösten 2015 Våra nya ÄPPLEN Produktion: www.wakire.se Malus domestica Agnes E (B:1377) Vacker sommarsort med friskare träd och bättre smak än Discovery!

Läs mer