SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2006-06-13"

Transkript

1 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti s s s m m fp mp Namn Torsten Åhman Alf Persson Lars-Owe Edberg Bengt Ohlsson Sverker Nordgren Örjan Ulfshagen René Lundström Övriga närvarande (ersättare) Parti Namn Stefan Gustafsson, teknisk chef Ann Ericsson, sekreterare s Socialdemokraterna fyp Föryngringspartiet m Moderata samlingspartiet kd Kristdemokratiska samhällspartiet bp Barapartiet v Vänsterpartiet fp Folkpartiet mp Miljöpartiet c Centerpartiet skåp Skånepartiet sd Sverigedemokraterna

2 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 37 Dnr Budget 2007 Park- och gatuenheten Inför 2006 fick Park- och gatuenheten 2 % för ökade personalkostnader samt 1 % för övriga kostnader. Inför 2007 är riktlinjerna 2,5 % för ökade personalkostnader och 2 % för övriga kostnader. Inom enheten görs regelbundet ett flertal upphandlingar som regleras via olika index. Inom gatuenheten finns redan avtal tecknade för bl a gatubelysning, asfaltering och vinterväghållning som ger kostnadsökningar motsvarade 291 tkr under 2006 samt 183 tkr under Under samma period ökar kommunbidraget med 95 tkr. I kostnadsökningarna har hänsyn inte tagits till volymförändringar. Därmed blir differensen mellan verkliga kostnadshöjningar och indexhöjningar från kommunfullmäktige ca 380 tkr. Med hänsyn till detta äskar Park- och gatuenheten utökning av driftbudgeten för 2007 med 380 tkr för att täcka 2006 och 2007 års indexökningar. Räddningstjänsten Uppdragsbeskrivningen är i huvudsak oförändrad jämfört med budget Ändrade förutsättningar genom nytt löneavtal, ny lagstiftning och, eventuellt, utökad verksamhetsvolym vid Räddningsgymnasiet inom Nils Fredriksson Utbildning betyder att Räddningstjänsten behöver utökade ramar i 2007 års budget. Möjligheten att minska uppdraget och åtagandet har övervägts av arbetsgrupp ur Tekniskt Utskott. Några verkliga möjligheter att verkligen minska behovet av resurser har inte identifierats. Ny lagstiftning ger minskade intäkter men innebär samtidigt att den tidigare avgiftsbelagda verksamheten ska bedrivas i stort sett i samma omfattning även i fortsättningen. Centralt beslutade löneavtal för räddningstjänstens personal medför kostnader utöver ramen som inte kan täckas på annat sätt. Återanskaffning av utslitna arbetskläder för personalen släpar redan efter en viss neddragning av återanskaffningstakten är dock planerad även för nästa år. Vägverket kommer inte i fortsättningen att ersätta Räddningstjänsten för städning av vägar efter olyckor, trots att detta är Vägverkets ansvarsområde. Det bedöms dock inte möjligt att lämna olycksplatser utan att undanskaffa glassplitter, oljespill eller annan förorening på olyckplatserna. En minskad insatsberedskap förutsätter en helt ny riskanalys för hela kommunen en i sig övermäktig uppgift i dagens läge. Endast med en sådan ny riskanalys kan underlag för minskad insatsberedskap motiveras.

3 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 Räddningstjänstens behov av ramutökning framgår av följande tabell: Olycksutredning samt information och rådgivning i förebyggande Verksamhetvilken enligt LSO inte längre kan avgiftsfinansieras, Årlig anskaffan av arbetskläder som inte rymts inom budget Kläder ersätts i verklig förslitningstakt. Avtalet om ekonomisk ersättning från vägverket vid sanering av vägbanan efter trafikolyckor är uppsagt från vägverkets sida. Korrigering av lönebudgeten i paritet med faktiskt avtalsutfall (5%) minus beräknad och indexerad löneökning (2 %).i budget 2007 Summa 100 tkr 100 tkr 100 tkr 100 tkr 400 tkr Budgetramen inrymmer inte heller planerad expansion av Räddningsgymnasiet inom Nils Fredriksson Utbildning. En eventuell framtida utökning av verksamheten vid Räddningsgymnasiet kommer därför att kräva ytterligare tillskott av medel, vilket dock huvudsakligen bör belasta avsändande kommun genom gymnasieavgiften. Va-enheten Va-enheten har gett SWECO i uppdrag att se över bruknings- och anläggningstaxan inför Förslaget kommer att redovisas i slutet av juni. Med tanke på kostnadsutvecklingen för energi, kemikalier mm görs en preliminär bedömning att brukningsavgiften i va-taxan behöver höjas med ca 10 % från Avfallsenheten Ett förslag finns på att införa en skatt på förbränning av avfall från 1 juli Storleken på skatten beror på hur mycket energi och fjärrvärme som produceras i avfallsanläggningen och varierar mellan ca kr/ton avfall. En bedömning är att Sysav kommer att höja mottagningsavgiften för hushållsavfall med kr/ton från Besked kommer sannolikt att lämnas på ett extramöte med Teknisk delegation

4 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 Svensk Glasåtervinning ansvarar för glasåtervinningen i Sverige. DE har avtal med producenter av glasförpackningar och tar ut en avgift som ska finansiera återvinningen. Under de senaste åren har andelen glasförpackningar som införs privat från utlandet ökat kraftigt och andelen uppgår nu till ca 25 %. Svensk Glasåtervinning anser sig inte ha något ansvar för privatinförda glasförpackningar och vill att kostnaden tas ut av kommunen. Enligt förslag till avtal vill man att Svedala kommun betalar per år för omhändertagande av privatinförda förpackningar. De höjda kostnaderna medför att kostnaden för ett normalabonnemang för hushållsavfall behöver höjas med 8 15 % från Fastighetsenheten I fastighetsenhetens uppdragsbeskrivning för 2007 föreslås en ändring av underhållsnivån från 100 kr/m 2 till 110 kr/m 2. Det innebär en volymförändring som i storlek motsvarar enhetens avkastningskrav på 1000 tkr. Fastighetsenheten föreslår därför att volymförändringen finansieras genom att avkastningskravet på 1000 tkr tas bort. att ställa sig bakom Miljö och tekniks förslag till budget 2007.

5 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 38 Dnr Uppdragsbeskrivningar 2007 Respektive enhets uppdragsbeskrivning gås igenom. att Park- och gatuenhetens uppdragsbeskrivning skall kompletteras med nyckeltal från 2005 och att med denna komplettering godkänna Park- och gatuenhetens uppdragsbeskrivning för att godkänna Fastighetsenhetens uppdragsbeskrivning för att godkänna Avfallsenhetens uppdragsbeskrivning för att godkänna VA-enhetens uppdragsbeskrivning för att under Prioriteringar och särskilda satsningar skall det inte finnas med antal kronor. att med denna ändring godkänna Räddningstjänstens uppdragsbeskrivning för 2007.

6 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 39 Dnr Motion angående förhindrande av att gator och vägar i Svedala används som streetracebanor Irene Carlsson (v) har i motion föreslagit att kommunen tillsammans med polisen omedelbart vidtar åtgärder för att förhindra att allmänna gator och vägar används som streetracebanor. Kommunfullmäktige har , 79 beslutat att till tekniskt utskott överlämna motionen för beredning. Park- och gatuchef Mikael Anderson informerar i ärendet. att överlämna motionen till Trafiksäkerhetsrådet.

7 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 40 Luftkvaliteten i våra lokaler Fastighetschef Staffan Sundström fick vid tekniskt utskotts sammanträde i uppdrag att ta fram rekommendationer för kommunens förskolor om hur många barn som kan vistas i loklarena. Uppdraget är genomfört och Staffan Sundström redogör för resultatet som presenteras ritningsform och delades ut vid mötet. att lägga materialet och informationen till handlingarna.

8 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 41 Dnr Medborgarförslag om förbättring av trafiksäkerheten i korsningen Börringevägen och väg 108 i Svedala Lars Stenfeldt, Enskiftevägen 15, Svedala, har i medborgarförslag föreslagit att kommunen, som ansvarar för Börringevägen, och Vägverket, som ansvarar för väg 108, arbetar fram en temporär lösning på förbättring av trafiksäkerheten för bilister och fotgängare, som fungerar fram till att en permanent lösning anordnas. Kommunfullmäktige har , 64 beslutat att överlämna medborgarförslaget till tekniskt utskott för beredning. Skrivelse från Trafikingenjör Annette Bengtsson föreligger. Redogörelse Kommunen genomförde i samråd med Vägverket en trafikmätning på väg 108 strax öster om korsningen med Börringevägen i december Mätningen visade att medelhastigheten var 54 km/tim och att 15 % av förarna körde fortare än 63 km/tim. Vägverket planerar att uppföra hastighetskameror, varav två kommer att placeras i det aktuella området kring Börringevägen järnvägen. I sydlig riktning placeras kameran före korsningen med Börringevägen och i nordlig riktning före korsningen med järnvägen. Förslag till fortsatt arbete Tekniska kontoret föreslår att Vägverket får utvärdera effekten av kamerorna innan eventuella ytterligare temporära åtgärder studeras. En planskild korsning finns ett par hundra meter norr om Börringevägen. Övergångsstället vid Börringevägen / 108:an har en illa placerad skylt. Möjlighet finns att ändra övergångsstället till passage. Tekniskt utskott har , 32 beslutat att ha förslag till svar på medborgarförslaget klart till detta sammanträde.

9 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 Förslag till svar på medborgarförslag. Lars Stenfeldt, Enskiftesvägen 15, Svedala, har i medborgarförslag föreslagit att kommunen, som ansvarar för Börringevägen och Vägverket som ansvarar för väg 108, ska arbeta fram en temporär lösning på förbättring av trafiksäkerheten för bilister och fotgängare, som fungerar fram till att en planskild korsning skapas år Kommunen genomförde i samråd med Vägverket en trafikmätning på väg 108 strax öster om korsningen med Börringevägen i december Mätningen visade att medelhastigheten var 54 km/tim och att 15 % av förarna körde fortare än 63 km/tim. Vägverket planerar att inom kort uppföra hastighetskameror på väg 108, varav två kommer att placeras i det aktuella området kring Börringevägen - järnvägen. I sydlig riktning placeras kameran före korsningen med Börringevägen och i nordlig riktning före korsningen med järnvägen. Effekten av kamerorna är naturligtvis intressant att följa upp i det kommande arbetet. Med anledning av medborgarförslaget har tekniska kontoret tagit ny kontakt med Vägverket för att studera främst övergångstället med bla en illa placerad skylt och för att diskutera möjligheten att ändra övergångsstället till passage. att ställa sig bakom tekniska kontorets skrivelse och att därmed anse motionen besvarad.

10 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dnr Motion om besparing av energi från Sandviks processer Nils-Åke Hallberg (s) har i motion till kommunfullmäktige föreslagit att man undersöker möjligheterna till att återvinna energi som ansågs gå förlorad från Sandvik Rock Processings (SRP) verksamhet. Kommunfullmäktige beslutade , 24 att överlämna motionen till tekniskt utskott för beredning. Helena Nerbring-Lisell fick i uppdrag att ta kontakt med SRP för att undersöka frågan. Kontakt togs med Per-Olow Karlsson, miljöchef på SRP Svedala, som meddelar följande: SRP har egna miljömål för sin verksamhet och ambitionerna är enligt Per-Olow Karlsson långtgående med att utvinna energi ur processerna både på el- och naturgassidan. Man har sedan 2001 inom hela koncernen arbetat med energieffektiviseringar så företaget har kommit en bit på väg. SRP har precis startat upp en värmeåtervinningsanläggning där energi från ljusugnsprocessen till vissa delar återvinns. Ytterligare två anläggningar kommer att installeras inom en snar framtid. Man räknar med att i första steget minska energibehovet med ca 10 % och framöver kommer att minska dem med ca 5 % årligen. Länsstyrelsen har dessutom lagt in extra villkor som bland annat berör energieffektiviseringar för verksamheten vilket innebär att pressen att genomföra nämnda åtgärder ökar. Sammanfattning och slutsats Det bedöms som att nämnda åtgärder kommer att minska energibehovet och minska den så kallade spillvärmen så pass att utvinning för annan uppvärmning än för SRPs egna lokaler inte är möjligt. att godkänna tekniska kontorets svar på motionen.

11 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Information Grundvattenskydd jordvärme. Va-chef Tom Andersson informerar om ärendet. Tekniskt utskott att lägga informationen till handlingarna dokument1

12 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Meddelande Kommunfullmäktiges beslutsutdrag angående investeringsanslag för ombyggnad av Örtagården Kommunfullmäktiges beslutsutdrag angående inrättande av en intern serviceenhet för lokalvård och vaktmästeri inom Miljö och teknik Kommunfullmäktiges beslutsutdrag angående bokslut för 2005 Trafiksäkerhetsrådet, minnesanteckningar dat Ungdomsparlamentet, protokoll dat Segeåns Vattenvårdsförbund, protokoll årsstämma dat att lägga informationen till handlingarna.

13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Övrigt Sverker Nordgren (m) meddelar att många klagar på att fartgränsen genom Torup inte hålls och undrar vad Svedala kommun kan vidta för åtgärder för att motverka detta. Det beslutas att vidarebefordra klagomålen till Trafiksäkerhetsrådet. Sverker Nordgren (m) ber tekniska kontoret se över hänvisningsskyltarna för tung trafik på Hyltarpsvägen. Skylten är felplacerad vilket gör att lastbilar ofta kör på Kapellvägen vilket är till olägenhet för fastighetsägarna på Kapellvägen. Ärendet lämnas vidare till Trafiksäkerhetsrådet. Sverker Nordgren (m) undrar vilken hastighet som gäller vid cirkulationsplatsen vid Preem. Besiktning av cirkulationsplatsen skall ske i dagarna varvid frågan kommer att tas upp. En cykelkorsningsskylt är också felplacerad. Ärendet skickas vidare till Trafiksäkerhetsrådet. Bengt Ohlsson (m) efterlyser policy för hänvisningsskyltar till platser av allmänt intresse. Bengt Ohlsson (m) yrkar att hänvisningsskyltar till Bara Centrum sätts upp. Ingenjör Ann Ericsson meddelar att tillgänglighetsinventeringen i Klågerup nu är genomförd. Materialet kommer att ställas ut på biblioteket i Klågerup. René Lundström (mp) berättar att föräldrar till barn på någon av kommunens förskolor blir ombedda att ta med sand till förskolan. Detta är inget som tekniska kontoret känner till. Torsten Åhman (s) påminner om att presidierna i miljöutskottet och teknisk utskott snarast träffas för att diskutera energimålen. Tekniskt utskotts presidie skall återrapportera till tekniskt utskott. Torsten Åhman (s) meddelar att Park och gatuchef Mikael Anderson har sagt upp sin tjänst i Svedala kommun. Mikael skall börja i Kävlinge kommun som Gatuchef.

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-09-18

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-09-18 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn s Lars-Owe Edberg s Alexandros Kiotseridis s Alf Persson m Bengt Ohlsson m Göran Jepsson (ordf.) sd Tom Thörnquist

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-01-16

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2007-01-16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti s s s m m bp sd Namn Torsten Åhman Alexandros Kiotseridis Jan-Göran Petersson Bengt Ohlsson Göran Jepsson Anders Swahn

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-01-15

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-01-15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn s Lars-Owe Edberg s Alexandros Kiotseridis s Jan-Göran Petersson m Bengt Ohlsson m Göran Jepsson (ordf.) sd Tom

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2009-10-13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn S Lars-Ove Edberg S Alexandros Kiotseridis S Jan-Göran Petersson, från 18.00 Alf Persson S M Bengt Ohlsson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET Beslutande Parti s s s s m m m sd sd bp fp fyp c Namn Björn Jönsson Jan-Göran Petersson Kerstin Persson Gull-Britt Jönsson Gunilla Nordgren, ordförande Per Mattsson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2010-02-16

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2010-02-16 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Närvarolista tekniskt utskott Beslutande Lars-Owe Edberg, S, till 12 ej beslut Alf Persson, S Jan-Göran Petersson, S Bengt Ohlsson, M Göran Jepsson, M (ordf)

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-01-10

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-01-10 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson fp Per-Olof Lindgren m Gunilla Nordgren s Lars Schultz s Gull-Britt Jönsson sd Lena

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-02-19

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-02-19 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista utbildningsutskottet, 2007-02-19, klockan 18.00-19.50 Beslutande Parti Namn s Kenneth Hovold, ordförande s Jesper Sennertoft s Anne Strömberg m Linda

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2006-05-10

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2006-05-10 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA KOMMUNFULLMÄKTIGE Beslutande Parti Namn Parti Namn s Björn Jönsson bp Bo-Göran Håkansson m Gunilla Nordgren s Ambjörn Hardenstedt s Inga Hansson mp René

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 1-12 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 16.00 ande Närvarande, ej deltagande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Erik Blakstad (m) Ralph Widing

Läs mer

Kommunstyrelsens budgetberedning

Kommunstyrelsens budgetberedning 1 (13) Datum och tid 2013-10-03 kl. 09.00-16.15 2013-10-04 kl.09.00-14.45 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Johnny Högberg, kommunchef Agneta Sundqvist

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-11-25 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL o TRANAS KOMMUN TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-19 Sida 1 (18) Plats och tid Tranan 1, Stadshuset, 2011-09-19 kl. 13:30-15:30 Beslutat Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden 2014-08-26 39-43

Protokoll. Tekniska nämnden 2014-08-26 39-43 Tekniska 39-43 2 Information och överläggningar... 5 Upphandling av FNI bil nr 5 med option om bil 6... 6 Ändring i hastighetsplanen Alingsås kommun... 8 Nolhagagatan och Sidenvägen, problem med höga hastigheter...

Läs mer

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 2014-06-18 1 (20) Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Börje Ohlsson (S) Mikael Jonsson, (M) Ingemar Ehn,

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2002-09-25

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2002-09-25 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 24 Förslag till driftsbudget 2003 Kommunledningsgruppen har fått i uppdrag av budgetberedningen att lägga fram förslag till en balanserad budget för 2003. Efter indexuppräkning,

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-11-11

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2008-11-11 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - 2 - NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti Namn s Lars-Owe Edberg s Alexandros Kiotseridis s Alf Persson m Bengt Ohlsson m Göran Jepsson (ordf.) sd Tom Thörnquist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 SOCIALNÄMNDEN 2007-04-10 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2006-02-14

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Tekniskt utskott 2006-02-14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 NÄRVAROLISTA TEKNISKT UTSKOTT Beslutande Parti s s s s s m bp fp mp Namn Torsten Åhman Alexandros Kiotseridis Jesper Sennertoft Alf Persson Lars-Owe Edberg Bengt

Läs mer

Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M) 99-107 (kl 18.00-20.00)

Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M) 99-107 (kl 18.00-20.00) 2009-12-14 112 Plats och tid Kommunhuset kl 15.00-20.00 Beslutande Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Marie Ferrari (S) Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-04-22 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 66 60 Anmälan av delegationsbeslut... 67 61 Lägesbeskrivning

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19 1 Plats och tid Kommunhuset, Sävsjö, Vallsjösalen, måndagen den 19 februari 2007 klockan 19.00-20.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Harald Petersson (m), Anna Eriksson (kd), Anette

Läs mer

Reningsverket Kil, torsdag 24 november 2011, kl. 14.00-17.30

Reningsverket Kil, torsdag 24 november 2011, kl. 14.00-17.30 1(24) Plats och tid ande Ledamöter Reningsverket Kil, torsdag 24 november 2011, kl. 14.00-17.30 Berndt Björkman (C), ordförande Agneta Käld (KD), vice ordförande Anneli Örtlund (S) Dragan Tesovic (S) Ivo

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-04-08 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Ledamöter Sverker Nordgren, M Bengt Ohlsson, M Bertil Holmgren, M Göran Jepsson, M Björn Jönsson, S, vice ordf Anders Gsaxner, S Lars-Owe Edberg, S Tom

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

SVEDALA KOMMUN. NÄRVAROLISTA BEREDNINGEN FÖR EKONOMI OCH DEMOKRATI Beslutande

SVEDALA KOMMUN. NÄRVAROLISTA BEREDNINGEN FÖR EKONOMI OCH DEMOKRATI Beslutande 2 NÄRVAROLISTA BEREDNINGEN FÖR EKONOI OCH DEOKRATI Beslutande Parti S S S SD BP V FP Namn Göran Jepsson Göran almberg Per attsson Christer Jönsson Torbjörn Sköld Hasse Bengtsson Ulf Lennerling Carin Falck

Läs mer

SÅ FUNKAR N Ä S S J Ö K O M M U N

SÅ FUNKAR N Ä S S J Ö K O M M U N SEPTEMBER 2003 SÅ FUNKAR N Ä S S J Ö K O M M U N Varför behövs en kommun... Kommunen sköter mycket av allt det som behövs för att ett samhället ska fungera. Skola, snöröjning, äldreomsorg, bibliotek, brandkår,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(10) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Paragrafer 56-64 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 16.20 ande Erik Blakstad (m) ordf Nils-Olof Andersson (m) Ralph Widing (c) ordf Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Tidaholms museum kl 15:00-17:15

Tidaholms museum kl 15:00-17:15 1 (12) Plats och tid Tidaholms museum kl 15:00-17:15 Paragrafer 25-33 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) TEKNISKA NÄMNDEN 2002-01-16

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) TEKNISKA NÄMNDEN 2002-01-16 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Listerby-salen, Stadshuset kl 13 30 16 20. Beslutande Nils-Olov Olofsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Bengt Backe S Karl-Gustav Martinsson S

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2014-03-19 Sida 1 (av 12) Tid 2014-03-19, kl 18:30-19:30 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-02-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-02-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-02-26 Innehåll 23 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 26 24 Redovisning av delegationsbeslut... 27 25 Delgivningar...

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 november 2011 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Urban Granfeldt Annika Johansson Peter

Läs mer

Sal A, Guldsmeden, Hudiksvall

Sal A, Guldsmeden, Hudiksvall Protokoll 1 (11) Plats och tid: Sal A, Guldsmeden, Hudiksvall Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Håkan Rönström (M), ordf Thomas Sundlöf (M) Lena Frankenberg Glantz (M) Lars-Olof Widell (C) Mats

Läs mer

Öronmärkning av invandrarelevers pengar Motion av Fahri Ölcer (fp) (2003:31)

Öronmärkning av invandrarelevers pengar Motion av Fahri Ölcer (fp) (2003:31) Utlåtande 2005: RIV (Dnr 322-3820/2003) Öronmärkning av invandrarelevers pengar Motion av Fahri Ölcer (fp) (2003:31) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion (2003:31) av Fahri

Läs mer

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-04-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-06-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Beredningen för Samhällsbyggnad och tillväxt 2014-06-10 2 Sammanträdesdatum Närvarolista Ledamöter Per-Olof Lindgren, FP, ordf Björn Jönsson, S Sverker Nordgren, M Bertil Holmgren, M Bengt Ohlsson, M Göran Jepsson, M Lars-Owe Edberg, S Per Uvgård, SD Tom Thörnqvist

Läs mer

Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-12.20. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Mikael Sääf (m) Rune Sandin (c) Hans-Robert Hansson (fp)

Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-12.20. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Mikael Sääf (m) Rune Sandin (c) Hans-Robert Hansson (fp) Sidnr 1 (17) Plats och sammanträdestid Beslutare Tekniska förvaltningens sammanträdesrum kl 08.00-12.20. Ulf Gustafsson (s) Peter Sövig (stp) Mikael Sääf (m) Rune Sandin (c) Hans-Robert Hansson (fp) Övriga

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S)

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Övriga deltagande Erik Nordén), VD

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-13 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 71-76 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Inpasseringssystem till stadens återvinningscentraler. Genomförandebeslut. Svar på återremiss från nämnden den 10 februari 2009

Inpasseringssystem till stadens återvinningscentraler. Genomförandebeslut. Svar på återremiss från nämnden den 10 februari 2009 Jonas Selander-Lyckeborg Avfall 08-508 465 52 Jonas.selander@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2010-06-08 Inpasseringssystem till stadens återvinningscentraler. Genomförandebeslut. Svar

Läs mer

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012

Tekniska nämnden. Rolf Svensson Tekniska kontoret onsdagen den 28 november 2012 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.15 16.15 Beslutande Staffan Sjöblom (M), ordförande Hans Uhlmann (M) Magnus Sjöberg (C) Mihai Banica (MP) Jörgen Karlsson (S) Rolf Svensson (S) Sven Lundgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12) Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12) Innehåll TEN 49/13 Medborgarförslag om bättre skyltning i och omkring Helénsparken... 3 TEN 50/13 Upphandling av entreprenör för markarbeten på tre skolgårdar...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(17) Beredningen för vård och rehabilitering 2008-05-13 Plats och tid Landstingshuset Hus 2, Kyrkgatan 12, Östersund, plan 2, 2008-05-13 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Alvi Berglund (s) Siw Lundkvist

Läs mer

Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden 2006-09-20 1 (18) Kommunhuset rum 293, kl 13.15 17.00. Catharina Fredriksson Torbritt Bökman

Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden 2006-09-20 1 (18) Kommunhuset rum 293, kl 13.15 17.00. Catharina Fredriksson Torbritt Bökman Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden 2006-09-20 1 (18) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 17.00 Beslutande Emil Carlsson Catharina Fredriksson Torbritt Bökman Torbjörn Bergström Berit Karlsson,

Läs mer

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Protokoll Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Närvarande ledamöter Stefan Nygren (m) ordförande Leif Gustafsson (s) Gunnar Josephson (m) Birgit Ryding (m) Gunnar

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:45. Britta Eklund (MP) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:45. Britta Eklund (MP) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD) Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Sune G Jansson (M), ordf. Britta Eklund (MP) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD) Bengt Larsson (M) Göran Hammarlund

Läs mer

Svar på motion angående Cykelluft

Svar på motion angående Cykelluft STRÖMSTADS KOMMUN Kallelse/föredragningslista Sida 14 (24) Kommunfullmäktige 2014-03-27 Kf 20 Ks 28 Au 55 Ks/2013-0396 Svar på motion angående Cykelluft Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M)

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M) 2009-03-30 15 Plats och tid Kommunhuset kl. 18.00-20.30 Beslutande Ersättare Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Åke Johansson (C) Zoran Petrovic (S) Fredrik Stålhandske (M) Roland Wheeldon

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3/06

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3/06 1 (6) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3/06 Trafik- och räddningsutskottet Sammanträdesdatum 2006-06-20 Sammanträdestid 13.30 17.20 NÄRVARANDE Ledamöter Lars Glimvik (m), ordförande Ann-Britt Ek (s) Calle

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Köping, Rådhuset, 2014-11-13 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) Köping, Rådhuset, 2014-11-13 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 10.00 10.20 ande Elizabeth Salomonsson ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16)

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 14:00-16:30 Paragrafer 44-56 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

2015-01-16. Dnr Kst 2015/28 Riktlinjer, tidsplan och preliminära budgetramar 2016 och 2017. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

2015-01-16. Dnr Kst 2015/28 Riktlinjer, tidsplan och preliminära budgetramar 2016 och 2017. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (8) 2015-01-16 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/28 Riktlinjer, tidsplan och preliminära budgetramar 2016 och 2017 Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

1 Budgetanvisningar 2017 KA 2016/195 Jörgen Karlsson. Kommunfullmäktige sammanträder i Kungshamns Folkets Hus kl 17.30 samma dag.

1 Budgetanvisningar 2017 KA 2016/195 Jörgen Karlsson. Kommunfullmäktige sammanträder i Kungshamns Folkets Hus kl 17.30 samma dag. Kallelse 2016-04-07 Kallelse till EXTRA kommunstyrelse Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 17.15 Plats Ordförande Kungshamns Folkets Hus Mats Abrahamsson Ärende sammanträde Dnr Föredragande 1 Budgetanvisningar

Läs mer

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP)

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP) Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.10 Paragrafer 1-9 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19 Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

KF 49 31 MARS 2014. Nr 49. Motion av Pavel Gamov (SD) om att upphäva nedsläckning av gatubelysning i Uppsala kommun KSN-2013-1035

KF 49 31 MARS 2014. Nr 49. Motion av Pavel Gamov (SD) om att upphäva nedsläckning av gatubelysning i Uppsala kommun KSN-2013-1035 KF 49 31 MARS 2014 Nr 49. Motion av Pavel Gamov (SD) om att upphäva nedsläckning av gatubelysning i Uppsala kommun KSN-2013-1035 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2009-12-10 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-06-28 1 (17) Maria Björklund, ekonom Jan Andersson, gatuingenjör Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2012-06-28 1 (17) Maria Björklund, ekonom Jan Andersson, gatuingenjör Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2012-06-28 1 (17) Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-15.00 Paragrafer 61-75 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick

Läs mer

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare 2009-06-08 46 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-21.00 Beslutande Ersättare Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Marie Ferrari (S) Åke Johansson (C) Fredrik Ståhlhandske (M) Roland Wheeldon

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2012-10-16 1 Innehållsförteckning Revidering av alkoholpolicy vid representation... 3 Motion om att Skövde kommun söker bidrag från regionen för utbyggnad av cykelvägnätet, asfaltering

Läs mer

Tekniska nämnden. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Grå, 2011-12-15 kl 17:00

Tekniska nämnden. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Grå, 2011-12-15 kl 17:00 1 Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Grå, 2011-12-15 kl 17:00 Beslutande: Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Lars Lindström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-29 0 Innehållsförteckning Ärende 72 Projektdirektiv för revidering av miljöprogrammet och energi- och klimatstrategin... 88 73 Upphandling av entreprenad för tillbyggnad av Alléskolan... 89 74

Läs mer

Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun

Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun 2011-04-12 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte för Kvarteret Neptunus, Svedala tätort, Svedala kommun Plats och tid: Centralskolans aula 19:00-21:00 Närvarande: Åhörare: ca 60 medborgare () Förtroendevalda:

Läs mer

ARBOGA KOMMUN. Kommunstyrelsen. Blad 25. Ks 126 Au 129 Dnr 80/2010-101

ARBOGA KOMMUN. Kommunstyrelsen. Blad 25. Ks 126 Au 129 Dnr 80/2010-101 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-10-11 Blad 25 Ks 126 Au 129 Dnr 80/2010-101 Redovisning av ej avslutade motioner Med hänvisning till bestämmelserna i kommunallagen och kommunfullmäktiges

Läs mer

Protokoll nr 14 fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 6 september 2006 kl 15.30-15.45

Protokoll nr 14 fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 6 september 2006 kl 15.30-15.45 Kommunstyrelsen Protokoll nr 14 fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 6 september 2006 kl 15.30-15.45 Justerat den 13 september 2006 Anslaget den 14 september 2006 Annika Billström Kristina

Läs mer

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S)

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Landstingsstyrelsen Datum Tid 09.15 15.00 Plats Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Åke Bengtsson

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Programnämnd barn och utbildning

Programnämnd barn och utbildning Protokoll Bou 1232/2014 Programnämnd barn och utbildning Datum: 2015-02-04 Klockan: 13:15-16:30 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Anders Östman (KD) Ersättare för Kenneth

Läs mer

Kommunhuset - Kolabacken

Kommunhuset - Kolabacken 2014-09-15 1 (20) Jönsson, Christoffer Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2014-09-23 Plats Kommunhuset - Kolabacken Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Anna Mannfalk (M), Ordförande Kristina Fredin

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

2014-2015 BUDGETFÖRSLAG SÖDERHAMNS KOMMUN JOBB OCH VÄLFÄRD

2014-2015 BUDGETFÖRSLAG SÖDERHAMNS KOMMUN JOBB OCH VÄLFÄRD 2014-2015 BUDGETFÖRSLAG SÖDERHAMNS KOMMUN JOBB OCH VÄLFÄRD JOBB- OCH VÄLFÄRDSBUDGETEN 2014-2015 Alliansen Söderhamn bildades på Ranbogården i Mo sensommaren 2011 som ett svar på den längtan vi upplevt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Mästaren, kl. 08.30-11.50 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande, justerande Eva Eklund (S) ersätter A. Rännare Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-04-06. Ärenden:

Sammanträdesdatum 2016-04-06. Ärenden: 2016-04-06 Ärenden: 42 Detaljplan för del av Österby 28:6 m fl vid Pellesberget... 2 43 Planbesked Detaljplan för kvarteret Liljan 4... 3 44 Delegationsbeslut miljöärenden tiden 2016-02-01-2016-02-29...

Läs mer

Protokoll 2009-11-16

Protokoll 2009-11-16 2009-11-16 Plats och tid Folkets Hus, Teatern, 2009-11-16, klockan 17:00 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Gun-Britt Ahlin (S) Britt Gelin (S) Roger Arvidsson (S) Thomas Bäck (S) Göran Arveståhl (M) Annica

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2014-03-17

PROTOKOLL Sida 1 Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2014-03-17 PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Företagshuset, tekniska kontoret Våneviksrummet, kl. 08:00-15:00, ajournering kl. 09:15-09:45 Beslutande Yvonne Bergvall (S), ordförande Thommy Brännström (S) Eva Hardebrant

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 20 februari 2014: 22 Upprop och val av justeringsmän och justering 23 Godkännande av föredragningslista 24 Tekniska

Läs mer

Tid Torsdagen den 26 februari, 2015 kl. 08:30 15:30 Ajournering för lunch kl. 12:25 13:20 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Anders Wiklund (MP)

Tid Torsdagen den 26 februari, 2015 kl. 08:30 15:30 Ajournering för lunch kl. 12:25 13:20 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Anders Wiklund (MP) 2015-02-26 1 (18) Plats konf.rum Gatuenheten, Nygatan 76, Vänersborg Tid Torsdagen den 26 februari, 2015 kl. 08:30 15:30 Ajournering för lunch kl. 12:25 13:20 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Göran Bäckelin (fp) Börje Jansson (s) Jeannette Rasko (s) Mauri Sukuvaara (v) Dagobert Klug (v)

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Göran Bäckelin (fp) Börje Jansson (s) Jeannette Rasko (s) Mauri Sukuvaara (v) Dagobert Klug (v) Servicenämnden 2007-02-02 1. ( 15 ) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 14.00-16.45 Beslutande: Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Göran Bäckelin (fp) Börje Jansson (s) Jeannette Rasko

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Susanne Stangenberg. Sekreterare Paragrafer 23 34 Elisabeth Persson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Susanne Stangenberg. Sekreterare Paragrafer 23 34 Elisabeth Persson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 2, rum 2, kl 19:00-21:15 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Ulf Sundlöf (S) Birgitta Majby

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16 Innehåll Sammanträdesdag 56 Godkännande av ärendelista... 67 57 Budget 2016... 68 58 Statusrapport... 69 59 Ansökan om dispens från anställningsstopp...

Läs mer

PROTOKOLL 2016-02-15. Svar på medborgarförslag 2014:17 om hastighetssänkande åtgärder i korsningen Staffansvägen/Häradsvägen KS-2014/748

PROTOKOLL 2016-02-15. Svar på medborgarförslag 2014:17 om hastighetssänkande åtgärder i korsningen Staffansvägen/Häradsvägen KS-2014/748 Kommunstyrelsens arbetsutskott 49 Utdrag ur PROTOKOLL 2016-02-15 Svar på medborgarförslag 2014:17 om hastighetssänkande åtgärder i korsningen Staffansvägen/Häradsvägen KS-2014/748 Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S)

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Kommunfullmäktiges handlingar 2011-02-28 1(9)

Kommunfullmäktiges handlingar 2011-02-28 1(9) Kommunfullmäktiges handlingar 2011-02-28 1(9) FÖREDRAGNINGSLISTA den 28 februari 2011 kl 18.00 i sessionssalen, Stadshuset Sid nr 1. Val av protokollsjusterare och godkännande av dagordning... 2 2. Information

Läs mer

Ingå vänortsavtal med städer i Rumänien Motion (2015:28) av Erik Slottner och Sofia Modigh (båda KD)

Ingå vänortsavtal med städer i Rumänien Motion (2015:28) av Erik Slottner och Sofia Modigh (båda KD) Utlåtande 2016:25 RI (Dnr 106-867/2015) Ingå vänortsavtal med städer i Rumänien Motion (2015:28) av Erik Slottner och Sofia Modigh (båda KD) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-03-26 Innehåll 42 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 47 43 Redovisning av delegationsbeslut... 48 44 Delgivningar...

Läs mer

Motion om säkrare gång- och cykelvägar

Motion om säkrare gång- och cykelvägar 2007-09-24 202 442 Kommunstyrelsen 2008-01-14 6 14 Arbets- och personalutskottet 2007-12-17 276 580 Dnr 07.541-008 septkf23 Motion om säkrare gång- och cykelvägar Ärendebeskrivning Erika Josbrandt, för

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer