Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2014 med Anita Larsson som ersättare.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2014 med Anita Larsson som ersättare."

Transkript

1 Klockrike byråd Verksamhetsberättelse 2014 Om Klockrike byråd Klockrike byråd bildades 14 mars Klockrike byråd är ett partipolitiskt och religiöst neutralt nätverk för föreningar, verksamheter och boende i Klockrike som vill: verka för Klockrikes hållbara utveckling marknadsföra Klockrike som en livskraftig bygd att bo och verka i eller besöka stärka Klockrikebornas möjlighet till inflytande i samhällsfrågor värna om och förbättra offentlig service samt näringslivets förutsättningar sammanställa information om föreningar, aktiviteter och arrangemang i ett informationsblad På gång i Klockrike två gånger per år inspirera och stödja varandra samt samråda vid planering av arrangemang samverka om aktiviteter i Klockrikebygden, såsom valborgsmässo- och midsommarfirande. Ansvarspersoner Ansvarspersoner i Klockrike byråd har under 2014 varit: Kjell Alsetun, ordförande Helena Jansson, kassör Karin Wiesner, sekreterare Föreningar som ingår i Klockrike byråd Klockrike hembygdsförening, Klockrike församlingsråd, Byggnadsföreningen Klockrikegården upa, Klockrike allmänna idrottsförening, Rhododendrondalens vänner, Nätverket Företagare i Klockrike och Pingstförsamlingen Borensberg-Klockrike ingår i Klockrike byråd. Föreningsrepresentanter Föreningarnas representanter i Klockrike byråd har varit: Axel Lindén, Klockrike hembygdsförening Gerd Mellberg, Klockrike hembygdsförening Helena Jansson, Klockrike församlingsråd Ulla-Britt Andersson, Byggnadsföreningen Klockrikegården Clas Lessel, Klockrike allmänna idrottsförening Janne Jansson, Klockrike allmänna idrottsförening Robert Gomez, Nätverket Företagare i Klockrike Anna Bjuremark, Rhododendrondalens vänner Sven-Olof Fagerhov, Pingstförsamlingen Borensberg-Klockrike Revisorer Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2014 med Anita Larsson som ersättare. Valberedning Lotta Claesson-Melin utsågs till valberedning på bystämman Klockrike byråd, Verksamhetsberättelse 2014 Version kl. 18:05 1 av (5)

2 Byråd Klockrike byråd har samlats 15 januari och 25 augusti vilket har dokumenterats i minnesanteckningar. Däremellan har ansvarspersonerna och ledamöterna haft kontakt per telefon och e-post och vid andra sammankomster. Bystämma Bystämma arrangerades för tionde gången i modern tid lördag 29 mars 2014 i Klockrikegården. Åtta Klockrikebor deltog i bystämman. Verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse för 2013 redovisades och lades till handlingarna. Ansvarspersoner för Klockrike byråd utsågs och verksamhetsplan för 2014 fastställdes. Byrådets ansvarspersoner fick i uppdrag att se till att byrådets planerade verksamhet finansierades. Verksamhet På gång i Klockrike Informationsbladet På gång i Klockrike har getts ut med ett nummer på våren och ett nummer på hösten. Ica Ganestål har varit ansvarig för sammanställning av bladet. Byrådet har distribuerat På gång i Klockrike i egen regi. Inriktningen för informationsbladets layout är att uppgifterna ska ordnas kronologiskt i möjligaste mån. Byrådets arrangemang ska lyftas fram. För hjälp till finansieringen av bladet ges plats till max åtta annonser för 300 kronor per blad. Dubbel annons kostar 500 kronor. Valborgs- och midsommarfirande Klockrike byråd, Klockrike allmänna idrottsförening och Klockrike hembygdsförening samarbetar för att arrangera valborgsmässo- och midsommarfirande i Klockrike. Funktionärsmöte för planering anordnades måndag den 14 april i Klockrikegården. Ica Ganestål gjorde affischer. Valborgsmässofirande Valborgsmässoafton 30 april Valborgsmässoafton firades på traditionsenligt sätt i Hålan i Klockrike med många deltagare. Kyrkokören sjöng och Roy Carlsson hälsade våren välkommen. Årskurs 5 i Klockrike skola var nöjda med försäljningen av lotter, godis, korv och kaffe. Behållningen gick till deras skolresa. Midsommarfirande midsommarafton 20 juni Många hjälpte till med blomsterplockning i Ättorpa äng och klädning av midsommarstången dagen innan midsommaraftonen. På midsommaraftonen arrangerades traditionsenligt midsommarfirande på Klockrikevallen. Många kom och dansade kring midsommarstången till inspelad musik. Daniel Kobli hade lånat ut en musikanläggning. Robert Gomez, Pär Claesson, Charlotta Claesson-Melin och Eva Kind ansvarade för firandet. Lotteri anordnades. Järnvägsparken Klockrike hembygdsförening har haft ansvar för skötseln av Järnvägsparken som tidigare. Robert Bobby Gomez tackas för att ha ordnat så att blommorna i Järnvägsparken kan vattnas under sommaren. Klockrike byråd, Verksamhetsberättelse 2014 Version kl. 18:05 2 av (5)

3 Kollektivtrafik Turtätheten för busslinje 63 och 620 utefter länsväg 1050 förbi Klockrike minskade kraftigt från och med den 8 april 2013 när pendeltågen började trafikera Motala. Öster om Klockrike, förbi Flistad och Maspelösa, är turtätheten ännu sämre eftersom busslinje 614 går vägen till/från Borensberg efter att ha passerat eller är på väg till Klockrike. Byalag 1050 (våra grannar i Flistad/Gullberg med omnejd) tog initiativ till att byalag och hembygdsföreningar utmed länsväg 1050 träffades under hösten 2014 i avsikt att samarbeta kring frågor om kollektivtrafiken. Vi tror vi kan få bättre gehör genom att föra gemensam talan för oss som är boende utmed vägen gentemot beslutsfattare och Östgötatrafiken. För att få en uppfattning om vilket intresse det finns för frågorna om kollektivtrafik utmed länsväg 1050 har Byalag 1050 skapat en enkät som finns på Internet; OBS! Länken är en kortlänk som vidarebefordrar dig till rätt sida. Boende i Klockrike uppmanas att besvara enkäten. Samåkning Behovet av och intresset för organiserad samåkning förmodas öka som en följd av sämre turtäthet för busstrafiken och dyrare bensinkostnader. Under 2014 skapades ett par samåkningsgrupper inom Skjutsgruppen på Internet: Samåkning Klockrike: Samåkning utefter länsväg 1050: Välkomna att delta i dessa samåkningsgrupper! Webbplatsen Det finns möjlighet för föreningar, företag och Klockrikebor att få uppgifter om aktiviteter och arrangemang samt nyheter publicerade på klockrike.se. För publicering kontaktas webbmaster Kjell Alsetun liksom för tips och förslag om texter för publicering. Taxa för annonser på beslutades av Klockrike byråd 16 mars Annonser Webbsida Pris Fiberanslutning i Klockrike 400 kronor per år för företag 500 kronor per år för företag 250 kronor per år för hobbyverksamhet Den lokala internetoperatören BoreNet har meddelat att de planerar att blåsa fiber i de rör som är nedlagda i marken i Klockrike. Anslutningskostnaden per hushåll har tidigare beräknats till ca kronor. Mer information: Sysselsättningsplats Byrådet har kontakt med arbetsförmedlingen om en ny anvisning till en sysselsättningsplats i Klockrike för en arbetssökande inom Jobb- och sysselsättningsgarantin (fas 3) som parkskötare/vaktmästare. Den huvudsakliga sysselsättningen som parkskötare/vaktmästare är att sköta Klockrikevallen, Hålan, Järnvägsparken, Rhododendrondalen och Gamla kyrkogården samt hjälpa till vid olika föreningsarrangemang. Klockrike byråd, Verksamhetsberättelse 2014 Version kl. 18:05 3 av (5)

4 Landsbygdsutveckling Leader Klockrike byråd är medlemmar i Leader Folkungaland. Kjell Alsetun deltog vid Leader Folkungalands seminarium samt årsstämma torsdag den 8 maj 2014 i Vreta Kluster samt vid ett strategimöte om Leader i Fornåsa bygdegård onsdag den 10 september Leader är en del av det svenska landsbygdsprogrammet. Inför den nya programperioden som omfattar åren vill Motala kommun att hela kommunen ska tillhöra samma område för landsbygdsutveckling; Leader Folkungaland. Den 4 december 2014 lämnades ansökan från Leader Folkungaland om att driva lokalt ledd utveckling med Leadermetoden perioden till Jordbruksverket. Tillsammans med ansökan lämnades en lokalutvecklingsstrategi som är baserad på de förslag och idéer som kom fram under ett flertal Open Space möten under hösten Leader Folkungalands område omfattar kommunerna Finspång, Linköping, Mjölby, Motala, Vadstena och Åtvidaberg samt delar av Norrköpings kommun. Leader Folkungaland avser att arbeta med Europeiska jordbruksfonden, Socialfonden och Regionala utvecklingsfonden i den nya perioden. Ansökan från Leader Folkungaland som kompletterades i januari 2015 kan förhoppningsvis godkännas av Jordbruksverket någon gång under våren Urval och godkännande görs av en kommitté efter specifika kriterier. Får Leader Folkungaland ett godkännande under våren 2015 förväntas det bli möjligt för föreningar, företag och nätverk att ansöka om stöd från Leader Folkungaland för lokala projekt för utveckling av landsbygden under senhösten Mer information: och samt eader.4.465e dbfe f.html Motala kommun Anders Bengtson, landsbygdssamordnare i Motala kommun, arrangerade ett möte i Nykyrka tisdag den 11 mars 2014 för representanter för de lokala utvecklingsgrupperna på landsbygden i Motala kommun. Kjell Alsetun representerade Klockrike byråd. Mer information: Hela Sverige ska leva Östergötland Årsmöte Klockrike byråd hade inte någon representant närvarande vid Hela Sverige ska leva Östergötlands årsmöte söndag den 27 april 2014 i Vånga. Mer information: Riksorganisationen Hela Sverige ska leva Klockrike byråd är en av ca utvecklingsgrupper inom byarörelsen Riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Klockrike byråd hade inte någon representant närvarande vid landsbygdsriksdagen i maj 2014 i Sandviken. Mer information: Östgötating Kjell Alsetun deltog vid Östgötatinget i Tjällmo lördag den 24 maj 2014 som arrangerades av Länsstyrelsen Östergötland. Klockrike byråd, Verksamhetsberättelse 2014 Version kl. 18:05 4 av (5)

5 Ekonomisk redovisning Av den ekonomiska berättelsen framgår att 2014 års inkomster uppgick till kronor och utgifter till kronor. Årets underskott blev kronor. 31 december 2014 var behållningen på bank kronor och i kassan 43 kronor, vilket totalt blir kronor. Motala kommunbygderåds kapital har under 2014 funnits på Klockrike byråds konto. Huvuddelen av bankmedlen har varit insatta på ett räntebärande placeringskonto. Reseersättning vid representation lämnas av byrådet i form av skattefri kilometerersättning för egen bil. Den ersättning, 225 kronor per arbetsdag, som Klockrike byråd erhöll under perioden 25 oktober oktober 2013 för att anordna en sysselsättningsplats inom jobb- och utvecklingsgarantin (fas 3) har även under 2014 räckt till för att betala bensin och service för gräsklipparen som används på Klockrikevallen och i Järnvägsparken. I övrigt hänvisas till den ekonomiska berättelsen. Bygdepengens betydelse För Klockrike byråd har bygdepengen haft stor betydelse och använts för kostnaderna för informationsbladet På Gång i Klockrike som distribueras till alla hushåll i Klockrike vår och höst samt till webbplatsen Den ekonomiska grundplåt som bygdepengen om kronor per år utgör är en förutsättning för verksamheten i Klockrike byråd. Slutord Klockrike byråd har en viktig funktion att fylla för Klockrikebygden för samverkan mellan boende och föreningar/organisationer samt för att arrangera gemensamma aktiviteter i Klockrikebygden, såsom valborgs- och midsommarfirande. Klockrike byråd vill stärka Klockrikebornas möjlighet till inflytande i samhällsfrågor, värna om och förbättra offentlig service och näringslivets förutsättningar samt marknadsföra Klockrike. Ytterligare föreningar som är verksamma i Klockrikebygden är välkomna att ingå i Klockrike byråd. Med ett varmt tack för visat intresse och uppskattning under 2014 lämnas uppdragen som ansvarspersoner i Klockrike byråd till årsmötets förfogande. Klockrike Kjell Alsetun Helena Jansson Karin Wiesner Ordförande Kassör Sekreterare Klockrike byråd, Verksamhetsberättelse 2014 Version kl. 18:05 5 av (5)

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2015 med Anita Larsson som ersättare.

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2015 med Anita Larsson som ersättare. Klockrike byråd Verksamhetsberättelse 2015 Om Klockrike byråd Klockrike byråd bildades 14 mars 2001. Klockrike byråd är ett partipolitiskt och religiöst neutralt nätverk för föreningar, verksamheter och

Läs mer

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för Klockrike byråd med Anita Larsson som ersättare.

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för Klockrike byråd med Anita Larsson som ersättare. Klockrike byråd Verksamhetsberättelse 2012 Om Klockrike byråd Klockrike byråd bildades 14 mars 2001. Klockrike byråd är ett partipolitiskt och religiöst neutralt nätverk för föreningar, verksamheter och

Läs mer

Klockrike hembygdsförening Årsmöte onsdag 18 juni 2014 Klockrikegården

Klockrike hembygdsförening Årsmöte onsdag 18 juni 2014 Klockrikegården Klockrike hembygdsförening Årsmöte onsdag 18 juni 2014 Klockrikegården ---- www.hembygd.klockrike.se Klockrike hembygdsförening Förslag till Dagordning årsmöte onsdag 18 juni 2014 kl. 18 1. Mötet öppnas

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning för Övre Motala ströms Vattenråd 2012-07-30

Verksamhetsbeskrivning för Övre Motala ströms Vattenråd 2012-07-30 Verksamhetsbeskrivning för Övre Motala ströms Vattenråd 2012-07-30 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 1. Inledning...2 1.1 Geografisk avgränsning...2 1.2 Syfte...4 2. Deltagare...4 2.1 Övriga

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott 2004-01-08 1(7) Plats och tid: Borås, kl. 17.00 19.15 Beslutande: Övriga Deltagare: Sassi Wemmer Eva Johansson Sven-Olof Carlsson Jan Vinkvist Ted Öjbro Utses att justera: Jan Vinkvist Paragrafer: 1-9

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2013 med Anita Larsson som ersättare.

Mailis Carlsvärd och Liselotte Johansson har varit av bystämman utsedda revisorer för 2013 med Anita Larsson som ersättare. Klockrike byråd Verksamhetsberättelse 2013 Om Klockrike byråd Klockrike byråd bildades 14 mars 2001. Klockrike byråd är ett partipolitiskt och religiöst neutralt nätverk för föreningar, verksamheter och

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Viktiga rubriker att läsa:

Viktiga rubriker att läsa: MEDDELANDEN FRÅN UTTRANS FASTIGHETSÄGAREFÖRENING Meddelande 173 Uttran i april 2015 Viktiga rubriker att läsa: Valborg i Uttran - vad händer... sid 1 Information från årsmötet... sid 2 Diverse... sid 3

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

BESLUT din ansökan om projektstöd

BESLUT din ansökan om projektstöd Returadress Länsstyrelsen Östergötland 581 86 [Eventuell Linköping Leader-logga] Regionalekonomiska enheten Jonas Jernberg Tfn: 010-2235294 E-postadress: jonas.jernberg@lansstyrelsen.se Motala kommun Box

Läs mer

Verksamhetsberättelse 10

Verksamhetsberättelse 10 Verksamhetsberättelse 10 Samt inbjudan till Årsmöte Clevegården, Skoghall Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Inbjudan till kretsstämma/årsmöte Inbjudan till

Läs mer

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-)

Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) Plats: Hammenhögs församlingshem Dag: Onsdag 17 februari 2010 Tid: 19.00 Medlemmar bjuds soppa, bröd, kaffe & kaka. (övriga 75:-) DAGORDNING 1. Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. 2. Val av

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2005 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE ÅRSMÖTE 2005 SÖNDAG DEN 13/2 KLOCKAN 15:00 PÅ VALLENCIA Där ska vi som vanligt behandla de frågor som hör ett årsmöte till såsom val av styrelse, kommittéer,

Läs mer

Utveckla ditt företag och din landsbygd med andra.

Utveckla ditt företag och din landsbygd med andra. Utveckla ditt företag och din landsbygd med andra. 1 Leadermetoden kopplar den lokala kunskapen och erfarenheten med samhällets målsättningar. 2 Leader stöd till landsbygdsutveckling Har du en projektidé?

Läs mer

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna brev Sommaren närmar sig. Hoppas ni har haft en bra vår tillsammans i Klippan-sektionerna! Ta med det här nyhetsbrevet till Klippan-sektionens nästa möte

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE MÖTE Sida 2009-12-03 1(5) Plats och tid: Roasjö, Syfabriken kl: 18:00 21:30 Beslutande: Övriga: Jan Vinkvist Agneta Lindström Per-Åke Davidsson Tina Yngvesson Claes Bergqvist Holger Sandin Sassi Wemmer

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

Minnesanteckningar Klockrike byråd 2008-09-23

Minnesanteckningar Klockrike byråd 2008-09-23 Minnesanteckningar Klockrike byråd 2008-09-23 Plats: Klockrikegården Närvarande: Janne och Helena Jansson, Erik Öhman, Annika Nord, Gustav Berry, Kjell Alsetun, Karin Wiesner och Mikael Thorstensson (8

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2015. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

UTBILDNINGAR & SEMINARIER

UTBILDNINGAR & SEMINARIER UTBILDNINGAR & SEMINARIER HÖSTEN 2016 - VÅREN 2017 Att utveckla styrelsens kompetens löpande - är en investering för hela bostadsrättsföreningen KUNSKAP ÄR VÄGEN TILL DET GODA BOENDET! Vägen till utveckling

Läs mer

Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd.

Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Bilaga 1 Följ affärsplanen och beslutet Du ska genomföra din insats enligt din affärsplan och beslutet

Läs mer

Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020

Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020 Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020 1 Namn Föreningens namn är Kustlandet 2014-2020, härefter kallad föreningen, och är en allmännyttig ideell förening. Föreningen är självständig och neutral gentemot

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från ledningsgruppsmöte onsdagen den 15 januari 2014 i Växjö Närvarande: Martin Myrskog, Landstinget Kronoberg Peter Hogla, Regionförbundet Södra Småland Johan Assarsson, projektledare Peter

Läs mer

Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010

Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010 Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010 Vi Unga Vi Unga är en partipolitiskt och religiöst obunden ungdomsorganisation. Vi baserar all vår verksamhet

Läs mer

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015

Årsmöte 2015 24 mars. Årsta Scenfolk. Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014. Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsmöte 2015 24 mars Verksamhetsberättelse 2014 Ekonomisk berättelse 2014 Förslag Arbetsplan 2015 Budget 2015 Årsta Scenfolk FÖRSLAG TILL FÖREDRAGNINGSLISTA ÅRSMÖTE 2015 1. Öppnande 2. Fastställande av

Läs mer

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman)

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman) SPF-NYTT 2009-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10 (Foto: Lennart Ekman) Styrelse Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Vice sekr: Ledamöter: Ersättare: Karin Michols 253 98 Barbro Andréason 147 72

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 FÖR STYRELSEN Styrelsen har varit samlad till 5 sammanträden varav två planeringsmöten med dansledarna. Årsmöte den 15 februari

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Jordbruksbyrån I, N20

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Jordbruksbyrån I, N20 PROTOKOLL Nummer 9 1.7.2015 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Jordbruksbyrån I, N20 Beslutande Föredragande Justerat Minister Fredrik Karlström Landskapsagronom

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2013-01-07 Diarienummer:2010-061 AC Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Fiber till Borgstena Checkens namn Borgstena fiber ek. för. Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009

Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Verksamhetsberättelse för Varbergs FUB 2009 Medlemmar Möten Antalet medlemmar var vid årets slut 211 st. Styrelsemöten har hållits 11 gånger under året. Årsmötet hölls den 10 mars på FUB-gården. Styrelsen

Läs mer

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Vår ref: Susann Gustafson Turist och landsbygdsutvecklare Datum: 2013 04 22 Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Tid: torsdagen den 18 april, klockan 18.30 Plats: Rådde gård, Länghem Närvarande: Dalstorps

Läs mer

Havs- och fiskeriprogrammet slår upp portarna

Havs- och fiskeriprogrammet slår upp portarna Webbversion Skicka vidare Dela: November 2015/Nr 3 Havs- och fiskeriprogrammet slår upp portarna Nu har landsbygdsprogrammet sakta men säkert kommit igång och de ansökningar om stöd som kommit in sedan

Läs mer

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Datum: Söndagen 25/3-2012 kl. 13.00 Plats: Föreningslokalen Pärlgatan 7a Kulturskolan, Källarplan 691 41 Karlskoga Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Fastställande

Läs mer

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund.

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Karl Johan Adolfsson, Leader

Läs mer

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ)

Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) Årsmöteshandlingar Sundsvallssektionen (YZ) 16/4 2015 Kallelse till Årsmöte för Caravan Club of Sweden, Sundsvallssektionen, YZ 2014. Plats Quality Hotel Sundsvall, Esplanaden 29 (Folkets Hus). Tid Torsdag

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07 Närvarande: Ericson Louise Rosengren Sofie Falkman Ulla Terneby Giesela Edström Karin Andersson Lena Jovén Ej närvarande: Monica Åkesson Tina Bodin

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013.

Verksamhetsberättelse för år 2013. Verksamhetsberättelse för år 2013. Styrelsen för HjärtLung i Kalmar får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse och funktionärer. Ordförande: Per-Olof Rossberg. Vice ordförande:

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-11-26 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Närvarande Alma Basic (s) Anita Jernberger (fp) Anna-Lena Sörenson

Läs mer

Minnesanteckningar Klockrike byråd måndag 12 januari 2009

Minnesanteckningar Klockrike byråd måndag 12 januari 2009 Minnesanteckningar Klockrike byråd måndag 12 januari 2009 Plats: Klockrikegården Närvarande: Kjell Alsetun, Ulla-Britt Andersson, Lena Berglert, Gustav Berry, Jan Gyllenhammar, Janne och Helena Jansson,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I YDREFORS 2014-08-18

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I YDREFORS 2014-08-18 MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I YDREFORS 2014-08-18 Datum: 2014-08-18 Tid: 19.00 20.25 Plats: Deltagare: Brosjögården 26 personer Kindas kommunalråd Pia Tingvall hälsar välkommen till medborgarträffen

Läs mer

i Helgum, Långsele och Graninge församlingar

i Helgum, Långsele och Graninge församlingar Det händer i Helgum, Långsele och Graninge församlingar Sö 7/2 11.00 Gudstjänst, Helgums församlingshem. Kyrkkaffe och semlor. 15.00 Gudstjänst, Långsele kyrka, församlingsrådets kyrkkaffe och semlor.

Läs mer

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag årets ungdomssatsning på landsbygden. Namn på förslaget: Lärande Sommarjobb, Leader Linné projekt Lärande Bygd Journalnummer:

Läs mer

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013

BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013 Besök Bolmsö sockenråds hemsida på http://www.bolmso.se BOLMSÖ SOCKENBLAD Nr 301 JUNI 2013 TACK För alla ekonomiska bidrag till Bolmsö sockenblad Sockenrådet har Bankgiro nummer 5850-5959 Bolmsö Sockenråd

Läs mer

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av (13) INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering

Läs mer

Lokalt ledd utveckling gör skillnad

Lokalt ledd utveckling gör skillnad Lokalt ledd utveckling gör skillnad Bakgrund Lokalt ledd utveckling stammar ur de erfarenheter man har av flera programperioder med Leadermetoden inom EU. Leader var från början ett gemenskapsinitiativ

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? Juni 2015. Öppettider i Centrumhuset juni:

Vad händer i Färgelanda? Juni 2015. Öppettider i Centrumhuset juni: Vad händer i Färgelanda? Juni 2015 Inlämning av manus ska vara oss tillhanda innan den 15:e i varje månad för införande nästkommande månad. Vad händer i Färgelanda för Juli månad kommer att finnas på Färgelanda

Läs mer

Granskning av EU-arbete inom Motala kommun

Granskning av EU-arbete inom Motala kommun Revisionsrapport Granskning av EU-arbete inom Motala kommun November 2008 Elisabeth Björk Innehållsförteckning Sammanfattning...3 1 Inledning...4 1.1 Bakgrund...4 1.2 Syfte och metod...4 1.3 Revisionsfråga...4

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Skärgårdarnas Riksförbund

Skärgårdarnas Riksförbund Skärgårdarnas Riksförbund Verksamhetsberättelse 2007 Vad är SRF och vad vill vi? Skärgårdarnas Riksförbund är en riksorganisation för den bofasta befolkningen i landets skärgårdsområden, på kusten och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2009-01-20, Stockholm Sida 1/6 Verksamhetsberättelse 2015 CISV Sweden Address: CISV Sweden, Högalidsgatan 36A, 117 30 Stockholm, Sweden E-mail: secretary@se.cisv.org, Phone +46 8 7515544, Webb: www.cisv.se

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2012-02-27 Diarienummer:2010-061 L Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Kinnarumma Fiber Checkens namn Kinnarumma Fiber Ek. För Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus.

MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL. Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Medlemsblad Nr 1 Årg.19 (2010) MEDLEMMARNA I FÖRENINGEN SVEDALA-BARABYGDEN KALLAS HÄRMED TILL ÅRSMÖTE Måndagen den 9:e mars 2009 klockan 19.00 I Svedala Folkets Hus. Program: Årsmötesförhandlingar. Efter

Läs mer

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening

KALENDARIUM. Juli. Arr: Intresseföreningen. EFFK - Edsvära/Norra Vånga FF Arr: Elmer-Fåglum FK. Arr: Fåglums Hembygdsförening Navet Nr 3 2014 KALENDARIUM Här har vi samlat inkomna uppgifter om vad som är på gång i Fåglum under juli - september 2014. Alla är välkomna att lämna in uppgifter till nästa nummer av Navet som gäller

Läs mer

Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet 2014-2020 Version 2015-09-24

Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet 2014-2020 Version 2015-09-24 Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet 2014-2020 Version 2015-09-24 1 Inledning Under hela perioden för genomförandet av landsbygdsprogrammet 2014-2020 är det viktigt med god information och kommunikation

Läs mer

Arbetsplan 2013. Hela Sverige ska leva - Uppsala län

Arbetsplan 2013. Hela Sverige ska leva - Uppsala län Arbetsplan 2013 För att nå största möjliga framgång med föreningen har denna arbetsplan tagits fram. Arbetsplanen ska underlätta för styrelsen, revisorer, valberedning och arbetsgrupper att utföra de uppdrag

Läs mer

DIS-Bergslagen. Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen. Verksamhetsberättelse 2012

DIS-Bergslagen. Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen. Verksamhetsberättelse 2012 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2012 Årsmöte DIS-Bergslagen Söndagen den 24 februari 2013 kl. 15.00 Culturen, Västerås. Förslag

Läs mer

Landsbygdsfotbollen som bygdeutvecklare

Landsbygdsfotbollen som bygdeutvecklare Landsbygdsfotbollen som bygdeutvecklare Projektledare Mikael Israelsson Dalslands Fotbollförbund e-post: mi.famis@telia.com telefon: 070-227 53 85 Layoutarbete Ingela Gustavsson e-post: ingela.gustavsson@westgotasport.se

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2010-03-11

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2010-03-11 Verksamhetsberättelse 2009 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2010-03-11 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 11 mars 2010 kl 18.30 i Gurkans kvarterslokal,

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunbygderåd

Minnesanteckningar från kommunbygderåd Vår ref: Susann Gustafson Turist- och landsbygdsutvecklare Datum: 2012-11-12 Minnesanteckningar från kommunbygderåd Tid: onsdagen den 7 november, klockan 18.30 Plats: Byakrogen, Ambjörnarp Närvarande:

Läs mer

LAG:s bedömning av projektansökningar

LAG:s bedömning av projektansökningar Bilaga 6 LAG:s bedömning av projektansökningar inom LEADER Mellansjölandet Urvalskriterier och poängbedömning Inledning Denna bilaga beskriver LAG:s system för granskning av inkomna ansökningar och efter

Läs mer

KORTVERSIONEN AV VÅR LEADERSTRATEGI 2014-2020

KORTVERSIONEN AV VÅR LEADERSTRATEGI 2014-2020 KORTVERSIONEN AV VÅR LEADERSTRATEGI 2014-2020 Välkommen till kortversionen av vår strategi Syftet med denna kortversion är att snabbt ge dig en idé om vad Leader är, hur du kan söka Leaderpengar och för

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Sveriges landsbygdsprogram 2014-2020. Hans-Olof Stålgren Landsbygdsnätverket 2014 01 16

Sveriges landsbygdsprogram 2014-2020. Hans-Olof Stålgren Landsbygdsnätverket 2014 01 16 Sveriges landsbygdsprogram 2014-2020 Hans-Olof Stålgren Landsbygdsnätverket 2014 01 16 Min presentation Inledning Generell info Budget Tidsplan Gårdsstöd LFA Miljöstöd Flerfond CLLD Transnationell komponent

Läs mer

VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD 2010-07-02

VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD 2010-07-02 VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD 2010-07-02 INNEHÅLL 1. Inledning...2 1.1 Geografisk avgränsning...3 1.2 Syfte...4 2. Deltagare...4 2.1 Övriga aktörer...5 3. Organisation...5

Läs mer

Årsrapport 2014. Leader Södermanland. Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling.

Årsrapport 2014. Leader Södermanland. Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling. Årsrapport 2014 Med lokalt engagemang i gränsöverskridande samverkan möjliggörs en livskraftig landsbygd i utveckling Mälaren Kungsör Hjälmaren Eskilstuna Strängnäs Nykvarn Vingåker Öljaren Katrineholm

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

Kommunal medverkan inom lokal ledd utveckling genom Leadermetoden under EU:s strukturfondsprogram 2014-2020

Kommunal medverkan inom lokal ledd utveckling genom Leadermetoden under EU:s strukturfondsprogram 2014-2020 Kommunstyrelsens kontor Handläggare: Ylva Hedman Datum 2015-03-24 Dnr KS 2015/01 10 Till Kommunstyrelsen Kommunal medverkan inom lokal ledd utveckling genom Leadermetoden under EU:s strukturfondsprogram

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2010

BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2010 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING u.p.a Verksamhetsberättelse 2010 och kallelse till årsmöte måndag 28 mars kl. 19.00-21.00 Sockenstugan Doktor Abrahams väg invid Prästgården. 1 BROMMA KYRKAS VILLAÄGARFÖRENING

Läs mer

Levande landsbygd och skärgård April

Levande landsbygd och skärgård April Levande landsbygd och skärgård April 2016 Innehåll 3 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 8 9 11 Inledning Landsbygdens och skärgårdens möjligheter Utveckling på ett hållbart sätt Lokalt utvecklingsarbete så går det till

Läs mer

Goda råd för ett bättre klimat

Goda råd för ett bättre klimat Goda råd för ett bättre klimat 1 Energiinformation som når över 200 000 svenskar Energimyndigheten ET 2010:22 Svenska utgåvan: 3000 ex Layout och produktion: ETC Omslagsfoto: Per Westergård Övriga bilder:

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 Sammanfattning HRF:s Örebroförening har under året haft nio styrelsemöten och ett årsmöte samt julfest kombinerad med höstmöte där vi antog

Läs mer

Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif

Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif Nr 1 2015 c 1 d Innehållsförteckning Sida 3 Ordföranden har ordet Sida 4 Klubboveraller Sida 5 Rapport från årsmötet Sida 6 Facebook Sida 7 Fotkomfort, Arbetsdag

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 SPF SENIORERNA ARBRÅ 320 Styrelsen: Styrelsen har under året bestått av ordförande Gunilla Lundkvist, vice ordförande Marjatta Onkenhout, kassör Barbro Englund, sekreterare Lillemor

Läs mer

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016

Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Årsmöte på Mae råkes -lokalen vid torget i Brunflo den 25 februari 2016 Dagordning: 1 Årsmötets öppnande Parentation över avlidna medlemmar 2 Mötets stadgeenliga utlysande 3 Val av årsmötesfunktionärer:

Läs mer

* Gärdsta, Gammalgården * Storsjötrolling i Hallen * Storsjötrolling i Hallen * 13.00 Hallen, Ifvarsgården

* Gärdsta, Gammalgården * Storsjötrolling i Hallen * Storsjötrolling i Hallen * 13.00 Hallen, Ifvarsgården 19 juni Midsommarafton * Gärdsta, Gammalgården Marby Hbf ordnar traditionellt Midsommarfirande. Vi blomstersmyckar och reser midsommarstången tillsammans. Plocka gärna blommor här innan eller ta med hemifrån.

Läs mer

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 3 2010

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 3 2010 Månadsbladet Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 3 2010 Hej allihopa! Sommaren är äntligen här och många av er njuter nog nu av ett härligt sommarlov. Många av er laddar nog också inför årets Riksläger

Läs mer

FÖRENINGEN SVERIGES STADSTRÄDGÅRDSMÄSTARE

FÖRENINGEN SVERIGES STADSTRÄDGÅRDSMÄSTARE FÖRENINGEN SVERIGES STADSTRÄDGÅRDSMÄSTARE ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2011-08-25 TID Torsdagen den 25 augusti kl. 16.30 PLATS OMFATTNING 1 23 HANDLINGAR Västrastation Västra stationstorget 10, Lund Dagordning, verksamhetsberättelse

Läs mer

Väntjänsten i Ödeshög

Väntjänsten i Ödeshög 1 (5) Väntjänsten i Ödeshög Verksamhetsberättelse för 2012 Medlemsantal Föreningen har under året haft 49 medlemmar Styrelse Ordförande: Anita Sandberg Sekreterare: Birgitta Blomqvist Övriga styrelseledamöter:

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse

Verksamhetsledarnas kvartalsberättelse Civilförsvarsförbundet Region Mellersta nr 2 Information till distrikt och medlemmar i den Mellersta regionen. Vi verksamhetsledare har som avsikt att informera om vad som händer i distriktet 4 gånger

Läs mer

Konto Benämning Ingående balans Förändring Utgående balans 120101 1201-1212 121231

Konto Benämning Ingående balans Förändring Utgående balans 120101 1201-1212 121231 Balansrapport Sid 1 (av 1) RFSL Ungdom Karlstad, 802427-5219 (RFSLUKD) Utskrifts-ID: 485 Period: 1201-1212 Senast reg verifikat: A:214 Utskriven: 130102 17:17 av RFSL U-KD Konto Benämning Ingående balans

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016

Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 VP PALEMA 2016.docx Förslag till verksamhetsplan för Cancerföreningen PALEMA under verksamhetsåret 2016 PALEMA s ändamål och uppgift, enligt ändamålsparagrafen, är att verka för en förbättrad vård och

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Styrelsemöte 2004 12 02. Närvarande. Anders Ahlqvist Silva Holmér Ulrik Bergquist Ulrika Pettersson Vanja Ljung Rinnie Iderborn Lars Erik Johansson Kerstin Sundberg Ej

Läs mer

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40

Arne Nordstrand Sylvia Bodin Anita Elsasdotter. Yvonne Eriksson. Karin Jonsson Socialchef. Ove Johansson 26-40 PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8.30 12.00 Ordförande Suppleanter Robert Sten Birgitta Johansson Ingemar Dahlström Doris Carlsson Laila Nydahl Bertil Larsson Elisabeth Karlsson Arne Nordstrand Sylvia

Läs mer

Minnesanteckningar Näringslivsråd 8 september 2015, kl. 16:00-18:00, lokal: Bornholm, Visborg

Minnesanteckningar Näringslivsråd 8 september 2015, kl. 16:00-18:00, lokal: Bornholm, Visborg Handlingstyp Minnesanteckning 1 (6) Datum 8 september 2015 Näringslivsråd 8 september 2015, kl. 16:00-18:00, lokal: Bornholm, Visborg Deltagare: Björn Jansson (Region Gotland, S), Eva Nypelius (Region

Läs mer

Bystämma Lördag 5 april 2008 kl Klockrikegården

Bystämma Lördag 5 april 2008 kl Klockrikegården Bystämma Lördag 5 april 2008 kl 15.00 Klockrikegården www.byrad.klockrike.se Förslag till dagordning vid Klockrike Bystämma lördag 5 april 2008 1. Bystämman öppnas 2. Val av mötesfunktionärer a) Val av

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 1 Folkdansringen i Örebro län VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Tur att Orsa spelmän hade tak över huvudet i alla fall! 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSEN FÖR 2010 Styrelsen för Folkdansringen i Örebro län, tillhörig Svenska

Läs mer

PRO Eslöv 70 år 1943 2013.

PRO Eslöv 70 år 1943 2013. PRO Eslöv 70 år 1943 2013. Inledning 1942 mitt under brinnande krig bildades Sveriges pensionärers riksorganisation. Anledningen till detta var pensionärernas svåra situation i samhället. Få pensionärer

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD. För perioden 2 april 2013 till 1 april 2014 2013-09-13

VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD. För perioden 2 april 2013 till 1 april 2014 2013-09-13 VERKSAMHETSBESKRIVNING FÖR NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD För perioden 2 april 2013 till 1 april 2014 2013-09-13 INNEHÅLL 1. Inledning...2 1.1 Geografisk avgränsning...3 1.2 Syfte...4 2. Deltagare...4

Läs mer

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars

Slutrapport. Från. Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Slutrapport Från Konferensen Mellanlanda 2009 26 27 mars Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 LUVG, Lokal Utveckling Västra Götaland... 3 Tema... 4 Målgrupp... 4 Organisation... 4 Medverkande... 5 Deltagare...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Hela Sverige ska leva Uppsala län Stavby 110 747 94 ALUNDA hemsida www.helasverige.se/uppsala-laen Mobil 070 299 42 22 e-post info@lbruppsala.se

Läs mer

SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012

SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012 SÅ GICK DET FÖR KOMMUNEN 2012 En sammanfattning av årsredovisningen DET EKONOMISKA RESULTATET För femtonde året i rad hade kommunen ett positivt resultat. Överskottet var 5,9 miljoner kronor och berodde

Läs mer

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun

Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun PROMEMORIA 2009-10-15 Planeringsavdelningen Mårthen Gunnarsson 08-5555 93 49 marthen.gunnarsson@taby.se Bestämmelser för stöd till föreningar i Täby kommun Innehåll: 1. Allmänna bestämmelser: Berättigade

Läs mer