First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm. Jan Sahlin, ordf Pär-Ove Lindqvist, v ordf Björn Pettersson Bengt Storbacka

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm. Jan Sahlin, ordf Pär-Ove Lindqvist, v ordf Björn Pettersson Bengt Storbacka"

Transkript

1 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm Tid: Närvarande Styrelse: Övriga: Jan Sahlin, ordf Pär-Ove Lindqvist, v ordf Björn Pettersson Bengt Storbacka Anniette Lindvall, LIBO Kurt Scharnke, TUAB Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef Roger Sixtensson, vice VD Justerare: Bengt Storbacka Underskrift Protokollförare L5 /` St1 Eriksson Ordförande.,, Justerare Bengt Storbacka Anslag: Protokollet anslås på Sammanträdesclatum: Datum då protokollet anslås: Förvaringsplats för protokoll: LIBO \k5"

2 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Alhnänna ärenden Informations- och anmälningsärenden 32 Rapporter 33 Delårsrapport och prognos 2 34 Budget/ VP Övrigt Sekretessärenden k- --.

3 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 31 Informations och anmälningsärenden studiebesök Styrelsen uttalar sin tillfredsställelse med dagens studiebesök, föredragningar och diskussioner samt lägger informationen till handlingarna för att ingå i styrelsens beslutsunderlag för budget och VP LIBO:s styrelse kommer att besluta om hur LIBO kommer att gå vidare med frågan om andelsägarlägenheter. Styrelserna i FALAB, LIBO och TUAB genomför under onsdagen den 3 oktober ett mycket intressant studiebesök hos Botkyrkabyggen. Våra värdar är, förutom företrädare för Botkyrkabyggen, företrädare för konceptet "Andelsägarlägenheter". Våra värdar redovisade dagsläget i processen med att "sälja ut" ett antal lägenheter till hyresgästerna. Man redovisar upplägg av ärendet och de beslut som fattats i Botkyrkabyggen. Man beräknar att ca 25 procent av två fastigheter i bolagets bostadsområde i Eriksberg ingår i en första etapp och att fler lägenheter kan komma att bli berörda i ett senare läge. Det finns ett relativt stort intresse bland hyresgästerna i Eriksbergsområdet av att "köpa" sin lägenhet. Upplägget med andelslägenheter ska inte blandas ihop med bildandet av en bostadsrättsförening och ägandet av en bostadsrättslägenhet. I en bostadsrättsförening äger du en andel i en ekonomisk förening och i upplägget med andelslägenheter äger du en del av en fastighet. Upplägget innebär också att Botkyrkabyggen fortfarande äger en bas på ca 75 procent av lägenheterna och av fastigheten i övrigt. Det upprättas också ett civilrättsligt avtal mellan Botkyrkabyggen och de enskilda ägarna av andelslägenheterna om skötsel och hantering av fastighet och marken utanför den enskilda lägenheten. Under eftermiddagen genomförs ett besök vid de aktuella fastigheter som behandlats under förmiddagen.

4 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 31 forts. Informations och anmälningsärenden fusion FALAB/Lexplo Informationen läggs till handlingarna. VD informerar styrelsen om att fusionen mellan moderbolaget Fastigheter i Linde AB (FALAB) och Linde Exploatering AB (Lexplo) är avslutad och att Lexplo därmed upplöst genom fusionen.

5 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 31 forts. Informations och amnälningsärenden redovisning av revisionsrapport Styrelsen lägger informationen till handlingarna. VD och vvd redovisar den granskningsrapport som pwc upprättat angående den s.k. hyresmodell som införts i kommunen. Rapporten redovisar modellens konstruktion och söker svara på frågeställningarna om modellen är förenlig med de krav som kan ställas på en hållbar hyresmodell. Resultatet av granskningen redovisas dels i en allmän del och dels en del som berör avskrivningar, räntekostnader samt drift- och underhållskostnader. Rapporten gör också bedömning utifrån en rad revisionsfrågor och synpunkter ur ett revisionsperspektiv. Den slutliga bedömningen från revisorernas horisont är att modellen är oförutsägbar för hyresgästen, kommunen. Modellen innebär en risk för kostnadsökningar för kommunen som är svåra att förutse, påverka och avstyra. Man har även förlorat möjligheten att med hyresmodellen skapa incitament för kostnads- och lokaleffektivisering och revisorernas bedömning är att modellen bör ersättas med en annan modell. Ett förslag som också beslutats genomföras.

6 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 32 Rapporter Ekonomisk och finansiell rapport Rapporten läggs till handlingarna. VD presenterar den finansiella rapport som FALAB:s samarbetspartner Entropi upprättat den 9 september Av rapporten framgår en betydande oro för den globala ekonomins fortsatta utveckling. De viktiga frågor vi har att ta ställning till är Hur lång räntebindningstid skall vi välja och vilka risker är relevanta att acceptera? De 10-åriga obligationsräntorna är på historiskt fullständigt ofattbart låga nivåer. När vänder pendeln? Det är de långa räntorna som diskonterar framtiden. En framtid som innehåller arbetslöshet, åtstramningar, kapitalbrist och pä sikt inflation. Penningpolitiken är redan så expansiv den kan vara och skuldberget hänger över oss och risken för kaos och politiska kriser står för dörren. Frågan är när man får nog och rensar skuldbördan genom att "trycka på inflationsknappen". Låga räntor och ett Japanscenario är ingen varaktig lösning på den situation som vi befinner oss i. Ingemar Wall och Ulf Malrnqvist från Entropi i Göteborg, FALAB:s finansiella partner, redovisar den makroekonomiska utvecklingen i Sverige och i vår omvärld under de senaste åren. Redovisningen betraktade det globala finansiella läget i vår omvärld och i Sverige. Sedelpressarna går varma runt om i vår omvärld och centralbankerna köper tid med ökade budgetunderskott. Föredrogs tänkbara scenarier i den finansiella utveckling vi går till mötes och som vi kan ana för de närmaste åren. Konstaterades att vi lever i en osäker och instabil finansiell tillvaro. Vart vi är på väg är ganska klart, men i vilken takt utvecklingen går och vad konsekvenserna blir av den utvecklingen är mer osäker. Vi diskuterade också det förhållningssätt vi bör ha inför en osäker framtid. Det vi kan konstatera är att den långa swapräntan för närvarande är extremt låg vilket är en situation som bör tas tillvara som en försäkring inför de närmaste åren.

7 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 32 forts. Rapporter Planerade bostadsprojekt Rapporten läggs med ett godkännande till handlingarna. Ärendet. Vice VD Roger Sixtensson redovisar dagsläget när det gäller aktuella bostadsprojekt. Roger redovisar även de platser i centrala Lindesberg som diskuteras mellan FALAB/LIBO och BMB som är lämpade för byggande av högre flerfamiljshus. Det område som i dag bedöms ha störst möjlighet till att på kortaste tid vara bebyggd är området väster om den s.k. Tivoliplan. f5-7

8 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 33 Delårsbokslut Styrelsen beslutar att fastställa delårsrapporten enligt det presenterade förslaget. VD och ekonomichef presenterar det delårsbokslut som tagits fram efter årets åtta första månader. Bokslutet visar på ett resultat i koncernen FALAB efter finansiella poster på 94 tkr (rnoderbolaget tkr) och årsprognosen pekar på ett resultat efter finansiella kostnader på tkr (moderbolaget tkr), vilket är under budgeterad nivå. FALAB-koncernens rörelseresultat på årsbas är beräknade till tkr och den finansiella nettokostnaden är beräknad till tkr. I prognosen är inte full hänsyn tagen till effekterna av förändringarna i bolags- och fastighetsstrukturen samt hyresmodellens alla effekter. Balansräkningen i koncernen beräknas omsluta tkr (moderbolaget tkr).

9 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 34 Mål och ramar för budget/vp Styrelsen beslutar att arbeta vidare med planeringsmodellen och fastställa verksamhetsplanen vid sitt sammanträde i december VD redovisar det utkast till Verksamhetsplan som upprättats för FALAB-koncernen och dess dotterbolag. Planen redovisar det övergripande uppdrag och syfte som respektive bolag i koncern har utifrån bolagsordningar och ägardirektiv. Respektive dotterbolag skall med utgångspunkt från kommunens strategiplan för perioden , bolagsordningar och ägardirektiv, utveckla sin egen affärsplan och sin affärsidé. Affärsplanen ska11 vara en handlingsplan som beskriver respektive bolags affärsidé, hur verksamheten är tänkt att fungera, vad bolaget planerar att göra, verksamhetens mål och hur man tänkt nå de mål och ambitioner som är uppställda. eå'>

10 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Övrigt Fusion av Energikällan Linde AB och Lindesberg Arena AB Styrelsen beslutar att godkänna Energikällan Linde AB:s förvärv av Lindesberg Arena AB och att en fusion där Energikällan Linde AB absorberar Lindesberg Arena AB genomförs. Styrelsen beslutar vidare att i samråd med Energikällan Linde AB och Lindesberg Arena AB upprätta en fusionsplan i enlighet med ovanstående beslut. Vice VD informerar styrelsen om att kommunfullmäktige i Lindesberg nu beslutat om att Energikällan Linde AB skall förvärva Lindesberg Arena AB och att Lindesberg Arena AB fusioneras in i Energikällan Linde AB.

11 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL forts. Övrigt Nästa styrelsemöte Styrelsen håller sitt nästa sammanträde onsdagen den 5 december Nästa styrelsemöte.

First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm. Jan Sahlin, ordf Anniette Lindvall, v ordf

First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm. Jan Sahlin, ordf Anniette Lindvall, v ordf LIBO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: First Hotell Reisen, Skeppsbron Stockholm Tid: 2012-10-03 07.30 16.30 2012-10-04 08.00 13.00 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf Anniette Lindvall, v ordf Bengt Storbacka

Läs mer

Protokollet anslås på www.libo.se

Protokollet anslås på www.libo.se TUAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 15.00 16.15 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Kurt Scharnke Bengt Storbacka Övriga: Stefan Eriksson, vvd Gerd

Läs mer

Banvägen 28, Lindesberg. Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka

Banvägen 28, Lindesberg. Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Fastigheter i Linde AB Sammantrkiesdatum: 2013-02-06 Plats: Tid: Närvarande Styrelse: Banvägen 28, Lindesberg 13.00 15.30 Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Pär-Ove Lindqvist,

Läs mer

Banvägen 28, Lindesberg. Pär-Ove Lindqvist, v ordf Kurt Scharnke. Roger Sixtensson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef Stefan Eriksson, vice VD

Banvägen 28, Lindesberg. Pär-Ove Lindqvist, v ordf Kurt Scharnke. Roger Sixtensson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef Stefan Eriksson, vice VD TUAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 15.15 16.30 Närvarande Styrelse: Övriga: Pär-Ove Lindqvist, v ordf Kurt Scharnke Bengt Storbacka Monica Iwarsson Roger Sixtensson, VD Gerd

Läs mer

FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2013-06-12

FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2013-06-12 FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 13.00 15.15 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka Övriga:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2013-04-10. Banvägen 28, Lindesberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2013-04-10. Banvägen 28, Lindesberg FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 13.00 15.00 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka Övriga: Stefan

Läs mer

Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka. Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef

Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka. Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef EALAB Fastigheter i Linde AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum: 2012-0441 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 13.00 15.00 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn

Läs mer

LIBO. STYRELSEMÖTESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Banvägen 28, Lindesberg. Plats: Tid: Närvarande Styrelse:

LIBO. STYRELSEMÖTESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Banvägen 28, Lindesberg. Plats: Tid: Närvarande Styrelse: Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 16.30 18.30 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Anniette Lindvall, v ordf. Anne Nyström Bengt Storbacka Övriga: Roger Sixtensson, VD Maria Fossen

Läs mer

Banvägen 28, Lindesberg. Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Anniette Lindvall, v ordf. Anne Nyström Bengt Storbacka

Banvägen 28, Lindesberg. Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Anniette Lindvall, v ordf. Anne Nyström Bengt Storbacka LIBO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Lindesbergsbostäder AB Sammanträdesdatum: 2013.06-12 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 16.45 18.00 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Monica Iwarsson Anniette Lindvall,

Läs mer

Scandic Upplands Väsby. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Monica Iwarsson Kurt Schamke

Scandic Upplands Väsby. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Monica Iwarsson Kurt Schamke TLIF1B" 1- STYRELSEMISTESPROTOKOLL 1 Plats: Scandic Upplands Väsby Tid: 09.30-16.30, 09.00-14.30 Närvarande Styrelse: Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Monica Iwarsson Kurt Schamke Bengt Storbacka Övriga: Roger

Läs mer

Kommunhuset, Lindesberg

Kommunhuset, Lindesberg 114AB SAMMANTRÄDESPROD)KOLL 1 Plats: Kommunhuset, Lindesberg Tid: 16.00 18.00 Närvarande Styrelse: Anders Ceder, ordf Tina Morling Greger Nilsson Övriga: Stefan Eriksson, vd Justerare: Tina Morling Underskrift

Läs mer

Banvägen 28, Lindesberg

Banvägen 28, Lindesberg ILAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 08.00 10.00 Närvarande Styrelse: Anders Ceder, ordf Pia Gröndahl Jan Hansson Greger Nilsson Tina Morling Övriga: Stefan Eriksson, VD Justerare:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr 1 Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 12.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 27-32

Läs mer

Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef. tefan Erikss. Jan Sahlin. Justerare,---0-u-Lul Anniette Lindvall

Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski, ekonomichef. tefan Erikss. Jan Sahlin. Justerare,---0-u-Lul Anniette Lindvall SAMMANTRÄDESPROTOKOLI1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 16.15 17.30 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Anniette Lindvall, v ordf. Bengt Storbacka Övriga: Stefan Eriksson, VD Gerd Sköld Ylikoski,

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 10.10 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl Lindesbergs kommun Plats och tid ande Adjungerade Övriga deltagande Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl. 09.00-11.15 Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Tommy Kragh Pär-Ove Lindqvist, vice

Läs mer

Leif Björnfot, kommunsekreterare Eva Wahlsten, biträdande kommunchef

Leif Björnfot, kommunsekreterare Eva Wahlsten, biträdande kommunchef Plats och tid Smedjan, Masugnen i Lindesberg kl. 17:00-18:08 ande Se bilaga Närvarande 33 ordinarie fullmäktige, 10 ersättare, 2 frånvarande Övriga deltagande Leif Björnfot, kommunsekreterare Eva Wahlsten,

Läs mer

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012

Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Rättningskommentarer Högre Revisorsexamen hösten 2012 Övergripande kommentarer Högre Revisorsexamen Max poäng Genomsnittspoäng Antal tentander 75 100 77,0 (77,0 %) 28 (72 %) 28 tentander av 39 (72 %) har

Läs mer

KALLELSE Sammanträdesdatum: 2014-11-25 Plats: Kommunhuset, Leja Tid: 13.30 16.00

KALLELSE Sammanträdesdatum: 2014-11-25 Plats: Kommunhuset, Leja Tid: 13.30 16.00 KALLELSE Sammanträdesdatum: 2014-11-25 Plats: Kommunhuset, Leja Tid: 13.30 16.00 Val av justerare samt fastställande av dagordning DAGORDNING Allmänna ärenden 28 Informations- och anmälningsärenden 29

Läs mer

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Bolagspolicy Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Innehåll 1 Inledning 5 2 Ägarroll 6 2.1 Kommunfullmäktige... 6 2.2 Kommunstyrelsen... 6 3

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 8.30-11.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi

Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi 2014:19 Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi Uppföljning initierad av IAF Rättssäkerhet och effektivitet i arbetslöshetsförsäkringen Dnr: 2014/61 Arbetslöshetskassan Alfas ekonomi Uppföljning initierad av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 11.10 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

p.2014.1215 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Lindesbergsbostäder AB

p.2014.1215 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Lindesbergsbostäder AB p.2014.1215 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Lindesbergsbostäder AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-05-13 89 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning

Läs mer

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2013-11-25, kl. 13.30

Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2013-11-25, kl. 13.30 Sidan 67 Plats och tid Beslutande Mönsterås Bostäder AB, Mönsterås Storgatan 38 2013-11-25, kl. 13.30 Veine Backenius ordf. (VB) Björn Nilsson (BN) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ) Göran Sjögren

Läs mer

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 1(8) Plats och tid ande Ledamöter Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 Mikael Johansson (S), ordförande Angelica Rage (S), vice ordförande Kenneth Eriksson (S) Stina

Läs mer

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Styrelsemöte nr 5 2009-12-07 1 [9] Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Beslutande Lars Thorsson (M), ordf Rosita Runegrund (KD) Mona-Lisa Dahlberg (S), v ordf Övriga närvarande

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

Ayse Mertoglu, sekreterare Gunilla Sandgren, ekonomichef. Ingrid Åberg (ersättare Linda Svahn) Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Ayse Mertoglu, sekreterare Gunilla Sandgren, ekonomichef. Ingrid Åberg (ersättare Linda Svahn) Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-12:20 ande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber (C) Ingrid Åberg (KD) Övriga deltagande

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport Åsa Bejvall Cecilia Fehling Granskning av delårsrapport 2013 Borgholms kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2012-02-08. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Fastigheter i Linde AB Sammanträdesdatum: 2012-02-08. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka FALAB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats: Banvägen 28, Lindesberg Tid: 13.00 14.30 Närvarande Styrelse: Jan Sahlin, ordf. Pär-Ove Lindqvist, v ordf. Björn Pettersson Bengt Storbacka Övriga: Stefan Eriksson,

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 10.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till extra sammanträde med kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott, tisdagen den 28 augusti 2012 direkt

Läs mer

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare 2011-11-29 150 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Hans Forsell, tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens uppsikt över bolagen

Kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Revisionsrapport Kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Östersunds kommun 2010-10-22 Kjell Pettersson, certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Inledning... 4 2.1 Bakgrund

Läs mer

Ägardirektiv för Borås Lokaltrafik AB

Ägardirektiv för Borås Lokaltrafik AB Ägardirektiv för Borås Lokaltrafik AB 006:151 Ägardirektiv för Borås Lokaltrafik AB Antagna av Kommunfullmäktige 2015-03-26 samt fastställda av bolagsstämman 2015-04-01. Dessa ägardirektiv gäller för verksamheten

Läs mer

Jämshögs Gästgivargård

Jämshögs Gästgivargård Sida 1 Plats och tid ande Ej tjänstgörande ersättare Jämshögs Gästgivargård Mats Lindstén Per-Olof Larsen Carl-Eric Birgersson Bengt-Åke Karlsson Olle Olsson Gert Gustavsson Nelly Alvarsson Torsten Cairenius

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Pajala kommun Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Anna Carlénius Revisionskonsult 17 oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2

Läs mer

Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry Elvin

Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry Elvin Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset i Lindesberg, kl. 13.30-15:40 1 ande Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry

Läs mer

STYRELSENS ARBETSORDNING. jämte. Instruktion avseende arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören. samt

STYRELSENS ARBETSORDNING. jämte. Instruktion avseende arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören. samt + STYRELSENS ARBETSORDNING jämte Instruktion avseende arbetsfördelning mellan styrelsen och verkställande direktören samt instruktion avseende ekonomisk rapportering till styrelsen för Nacka Energi AB

Läs mer

Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382

Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 264 Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Uppföljning - Ägarstyrning av kommunens företag

Uppföljning - Ägarstyrning av kommunens företag Revisionsrapport Uppföljning - Ägarstyrning av kommunens företag Nyköpings kommun Februari 2009 Lars Wigström Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Inledning...3 1.1 Bakgrund...3 1.2 Revisionsfrågan...3

Läs mer

Revisionsrapport Kommunstyrelsens arbete för en ekonomi i balans

Revisionsrapport Kommunstyrelsens arbete för en ekonomi i balans s revisorer Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium Revisionsrapport Kommunstyrelsens arbete för en Revisionen har via KPMG genomfört en granskning inom ovanstående område. Revisionen

Läs mer

ezr--)g... SAMMAN TRÄDESPROTOKOLL 'ri n a Morling Greger Nilsson Anslag: Protokollet anslås på Sammanträdesdatum:

ezr--)g... SAMMAN TRÄDESPROTOKOLL 'ri n a Morling Greger Nilsson Anslag: Protokollet anslås på  Sammanträdesdatum: 11.AB Industrdokaler i Iiinde AB SAMMAN TRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2012-04-12 Plats : Tid: Närvarande Styreise: Banviigen 28, Lindesherg 08.00 10.30 Anders Ceder, ordf. Jan Hansson, v ordli Pia

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12)

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30 16:00 ande: Övriga deltagande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) 38-44 Anders Wikström (M) Robert Bengtsson (S) Peter

Läs mer

Kansliet, Kommunhuset, 20 maj kl. 12.00. Anna Nilsson. Ordförande Bengt Storbacka. Justerare... Bengt Evertsson. Justerare... Christina Pettersson

Kansliet, Kommunhuset, 20 maj kl. 12.00. Anna Nilsson. Ordförande Bengt Storbacka. Justerare... Bengt Evertsson. Justerare... Christina Pettersson Plats och tid Fröviskolan, Frövi, kl. 17-20.35 ande Se bilaga Övriga deltagande Anna Nilsson, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Gunilla Sandgren, ekonomichef Stefan Eriksson, vice VD LIBO Linda Svahn

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2016-04-21 4/2016 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 april 2016 Sid nr 40 Sammanträdets öppnande och justering... 2 41 Godkännande av dagordning... 2 42 Föregående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Källman (Hela Edas Lista) Johanna Söderberg (C) Hans-Peter

Läs mer

Kommunstyrelsens budgetberedning

Kommunstyrelsens budgetberedning 1 (13) Datum och tid 2013-10-03 kl. 09.00-16.15 2013-10-04 kl.09.00-14.45 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Johnny Högberg, kommunchef Agneta Sundqvist

Läs mer

Revisionsrapport Uppföljning av Lantmäteriverksamheten. Uppsala kommun. Roger Burström

Revisionsrapport Uppföljning av Lantmäteriverksamheten. Uppsala kommun. Roger Burström Revisionsrapport Uppföljning av Lantmäteriverksamheten i Uppsala kommun Uppsala kommun Roger Burström September 2014 Innehållsförteckning 1 SAMMANFATTANDE BEDÖMNING... 2 2 INLEDNING... 3 2.1 BAKGRUND...

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Pajala Folkets Hus, 2014-06-16, kl 1000-1430 ande Harry Rantakyrö, S Vesa Hiltunen, S Holger Videkull, NS Kurt Wennberg, S Gotthard Patomella, S

Läs mer

Ägardirektiv. Övergripande verksamhetsdirektiv för Vara Koncern AB. Utfärdat av fullmäktige 2015-09-28 75 Fastställt av bolagsstämman 2015-XX-XX

Ägardirektiv. Övergripande verksamhetsdirektiv för Vara Koncern AB. Utfärdat av fullmäktige 2015-09-28 75 Fastställt av bolagsstämman 2015-XX-XX Ägardirektiv Övergripande verksamhetsdirektiv för Vara Koncern AB Utfärdat av fullmäktige 2015-09-28 75 Fastställt av bolagsstämman 2015-XX-XX INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bolaget som en del av den kommunala

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sidan 31 Plats och tid Storgatan 38 kl. 13.30 Beslutande Björn Nilsson, ordf. (BN) Alexandra Elonen (AE) Fredrik Lindquist (FL) Kjell Quarfot (KQ) Waileth Elmersson (WE) Ingemar Jansson (IJ)... Övriga

Läs mer

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson

Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Sten Nordlander Maud Linder Sören Carlsson Bo Jender Hans Nilsson Emil Carlsson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Nr 3/2007 Plats och tid Beslutande Kommunala bolagens sammanträdesrum, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 24 april 2007, kl 10.40 11.30 Styrelseledamöterna Birger Svensson,

Läs mer

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med beredande kommunstyrelsen, onsdagen den 14 december 2016 efter beslutande kommunstyrelsen i Näset, kommunhuset Ledamot

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR AB TIMRÅBO Organisationsnummer 556109-9572

ÄGARDIREKTIV FÖR AB TIMRÅBO Organisationsnummer 556109-9572 FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 15 a 1 (6) ÄGARDIREKTIV FÖR AB TIMRÅBO Organisationsnummer 556109-9572 Fastställda av kommunfullmäktige 2011-06-13, 70 Reviderad av kommunfullmäktige 2015-06-15, 88 1. Bolaget

Läs mer

Ägardirektiv. Övergripande verksamhetsdirektiv för VaraNet AB

Ägardirektiv. Övergripande verksamhetsdirektiv för VaraNet AB Ägardirektiv Övergripande verksamhetsdirektiv för VaraNet AB Beslutat av fullmäktige 2015-09-28 75 Utfärdat av Vara Koncern AB 2015-XX-XX Fastställt av bolagsstämman 2015-XX-XX INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag 2015-12-14

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdag 2015-12-14 PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats Kl 14.00 14.05 Omfattning 11 16 Närvarande Ulf Olsson (S) Annette Carlson (M) Tom Andersson (MP) Lena Palmén (S) Ida Legnemark (V) Kjell Classon (S) Yvonne Persson (S) Per

Läs mer

Företagspolicy för Luleå kommuns bolag

Företagspolicy för Luleå kommuns bolag Policy Företagspolicy för Luleå kommuns bolag 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning. 3 2. Koncerndefinitioner...3 3. Ledning av kommunens bolag.4 3.1 Kommunfullmäktige....4 3.2 Kommunstyrelsen.... 4 3.3

Läs mer

Strategi för ägarstyrning. kommunens bolag. Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner

Strategi för ägarstyrning. kommunens bolag. Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner Strategi för ägarstyrning av kommunens bolag Strategi Plan/program Riktlinje Regler och instruktioner 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning

Läs mer

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 2015-12-16 1(8) Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Göran Dahl,

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 3 mars 2015

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 3 mars 2015 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 3 mars 2015 Sid Justering... 3 57 Information om socialnämndens konkreta handlingsplan ekonomisk återrapport...

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist (M) Kristine Andersson

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 9 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att delta, bör

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-08-28 168 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 164-172 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare)

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare) Plats och tid Kalkningsförbundets kontor 12:45-15:00 Beslutande Ej närvarande Anders Eriksson, Forshaga Helena Anshammar, Sunne Irene R-Karlsson, Hagfors Gerd Karlsson, Arvika Bengt-Olov Persson, Filipstad

Läs mer

Starkt första halvår med positiv utveckling och expansion

Starkt första halvår med positiv utveckling och expansion Delårsrapport Q2, januari-juni 2014 Starkt första halvår med positiv utveckling och expansion Nettoomsättning för perioden uppgick till 132,7 (79,0) MSEK Rörelseresultat för perioden uppgick till 19,4

Läs mer

Bolagspolicy för Vara kommun

Bolagspolicy för Vara kommun Bolagspolicy för Vara kommun Antagen av kommunfullmäktige XXXX-XX-XX XX 1. Bakgrund och omfattning Kommunallagen ställer krav på kommunalt inflytande och kontroll över all kommunal verksamhet, även den

Läs mer

Bolagsordning för Besök Linde AB

Bolagsordning för Besök Linde AB Bolagsordning för Besök Linde AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och tidplan för denna ansvarar: Kommunledningsstaben Dokumentet

Läs mer

Finspångs kommun Revisorerna. Revisionsrapport Granskning av kommunstyrelsens uppsikt över nämnder och kommunala företag

Finspångs kommun Revisorerna. Revisionsrapport Granskning av kommunstyrelsens uppsikt över nämnder och kommunala företag Finspångs kommun Revisorerna Revisionsrapport Granskning av kommunstyrelsens uppsikt över nämnder och kommunala företag Innehållsförteckning Sammanfattning...3 1 Inledning...4 1.1 Uppdrag...4 1.2 Metod...5

Läs mer

Gertrud Jernberg-Zernig

Gertrud Jernberg-Zernig Familje- och utbildningsnämnden 2012-03-27 Plats och tid Familje- och utbildningsförvaltningen, klockan 13:00-15:00 Beslutande Bengt Norrlén (S) ordförande Åsa Engberg (S) vice ordförande Lars-Ove Norling

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

RÄNTEFOKUS DECEMBER 2014 FORTSATT LÅGA BORÄNTOR

RÄNTEFOKUS DECEMBER 2014 FORTSATT LÅGA BORÄNTOR RÄNTEFOKUS DECEMBER 2014 FORTSATT LÅGA BORÄNTOR SAMMANFATTNING Återhämtningen i svensk ekonomi har tappat fart till följd av den mycket tröga utvecklingen på många av landets viktigaste exportmarknader.

Läs mer

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S)

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Övriga deltagande Erik Nordén), VD

Läs mer

Revisionsrapport Genomförd på uppdrag av revisorerna 2012. Vetlanda kommun. Kommunstyrelsens uppsiktsplikt

Revisionsrapport Genomförd på uppdrag av revisorerna 2012. Vetlanda kommun. Kommunstyrelsens uppsiktsplikt Revisionsrapport Genomförd på uppdrag av revisorerna 2012 Vetlanda kommun Kommunstyrelsens uppsiktsplikt Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Inledning... 3 2.1. Bakgrund... 3 2.2. Uppdrag och syfte... 3

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 8 maj 2012, kl. 18.00-18.45 i Debatten, kommunhuset Jan-Eric Billter (FP), ordf. Anna-Karin Ullgren (M) Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2016

STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2016 Sida 1 av 6 STYRELSEPROTOKOLL nr 3/2016 Sammanträde med styrelsen för AB Stockholmshem Datum: 2016-04-21 Plats: Scandic Europa, Göteborg Närvarande: Ordföranden Vice ordföranden Ledamöter Suppleanter Kadir

Läs mer

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 1-6

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 1-6 2014-02-06 1(8) Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30 Beslutande Lars Waltari, ordförande Magnus Hedman Mikael Sundling Övriga deltagande Christer Nygren, VD Per Eriksson,

Läs mer

Bengt Evertsson (MP) ersättare Margareta Ahlm (S) Kanslienheten, måndag 30 november 2015. Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka

Bengt Evertsson (MP) ersättare Margareta Ahlm (S) Kanslienheten, måndag 30 november 2015. Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka 1 Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9.00-12.00 ande Bengt Storbacka (S), ordförande John Omoomian (S) Margareta Ahlm (S) Susanne Karlsson (C), vice ordförande Anniette Lindvall (M) Bengt Evertsson (MP)

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Kl 09:00 10.45 Åke Uddén, ordförande (C) Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2014

Granskning av årsredovisning 2014 www.pwc.se Revisionsrapport Sanna Hellblom-Björn Granskning av årsredovisning 2014 Samordningsförbundet Västerås Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 1 Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Revisionsfråga

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

Fastställande av resultat och balansräkningarna för 2012 samt om ansvarsfrihet för styrelsen och verkställande direktören.

Fastställande av resultat och balansräkningarna för 2012 samt om ansvarsfrihet för styrelsen och verkställande direktören. Bolagsstyrning Dannemora Mineral AB är ett svenskt publikt aktiebolag noterat på NASDAQ OMX First North. Styrelsen i Dannemora Mineral beslutade 2010 att bolaget ska ansluta till Svensk kod för bolagsstyrning

Läs mer

Förbundsordning för Kalmarsunds gymnasieförbund

Förbundsordning för Kalmarsunds gymnasieförbund Förbundsordning för Kalmarsunds gymnasieförbund Godkänd av kommunfullmäktige i Borgholm den 14 juni 2004, 63, av kommunfullmäktige i Kalmar den 24 maj 2004, 76, av kommunfullmäktige i Mörbylånga den 21

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

Finspångs kommun Revisorerna. Revisionsrapport Granskning av kommunens säkerställande av effektivt underhåll på kommunens fastigheter

Finspångs kommun Revisorerna. Revisionsrapport Granskning av kommunens säkerställande av effektivt underhåll på kommunens fastigheter Finspångs kommun Revisorerna Revisionsrapport Granskning av kommunens säkerställande av effektivt underhåll på kommunens fastigheter 1 Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Iakttagelser:...3 Rekommendation:...3

Läs mer

Rapport avseende granskning av koncernstyrningen. Habo Kommun

Rapport avseende granskning av koncernstyrningen. Habo Kommun Rapport avseende granskning av koncernstyrningen. Habo Kommun november 2012 Innehåll Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 1.2 Revisionsfråga... 2 1.2.1 Avgränsning... 2 1.3 Metod... 2 2. Utgångspunkter

Läs mer

Resultatprognos per april 2015 för Uppsala stadshuskoncern och moderbolag

Resultatprognos per april 2015 för Uppsala stadshuskoncern och moderbolag UPPSALA STADSHUS AB ORG.NR. 556500-0642 Handläggare Datum Diarienummer Johan Lambe 2015-05-25 USAB-2015/19 Bisera Jusufbasic Maria Larsson Edberg Styrelsen för Uppsala Stadshus AB Resultatprognos per april

Läs mer

Uppsiktsplikt och ägarstyrning

Uppsiktsplikt och ägarstyrning www.pwc.se Revisionsrapport Uppsiktsplikt och ägarstyrning Margareta Irenaeus Cert. kommunal revisor Botkyrka kommun Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 1. Uppdrag... 2 1.1. Bakgrund... 2 1.2. Revisionsfråga...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-04 1 Innehållsförteckning Ärende 19 Godkännande av dagordning... 3 20 Redovisning av delegationsbeslut... 4 21 Information om hemteam... 5 22 Sammanställning av inkomna synpunkter 2014... 6 23

Läs mer

Granskning av ekonomiskt bistånd

Granskning av ekonomiskt bistånd KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Egnell Eva Datum 2013-11-21 Rev 2013-12-03 Diarienummer UAN-2013-0522 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Granskning av ekonomiskt bistånd Förslag

Läs mer

Ägardirektiv för Tjörns Kommunala Förvaltnings AB

Ägardirektiv för Tjörns Kommunala Förvaltnings AB Ägardirektiv för Tjörns Kommunala Förvaltnings AB Reviderat senast: Kommunfullmäktige 2014-01-30 (KF 4) Bolagsstämma 2014-04-24 (TFAB 15) Tjörn Möjligheternas ö Ägardirektiv Tjörns Kommunala Förvaltnings

Läs mer

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:...

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:... 2008-03-31 18 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Helene

Läs mer

Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1

Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1 Principer för styrning av Sundbybergs stads bolag 1 1 Antagna av kommunfullmäktige den 16 februari.2009 och gäller från och med den 1 mars 2009 till och med 2012 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2011-08-23 52 (62) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 23 augusti 2011, kl. 17.30-18.45 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Gerd Johansson (KD) tjänstg ers 43 Kent

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i aktiebolagslagen (2005:551); SFS 2008:12 Utkom från trycket den 22 januari 2008 utfärdad den 10 januari 2008. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om

Läs mer