Minnesanteckningar ABE LG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar ABE LG"

Transkript

1 Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Skepparholmens konferensanläggning, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef Katja Grillner, prefekt Arkitektur Maria Malmström, prefekt SEED Sabine Höhler, prefekt Filosofi och historia Johan Silfwerbrand, prefekt Byggvetenskap Maria Håkansson, prefekt Samhällsplanering och miljö Inga-Lill Söderberg, prefekt Fastigheter och byggande Malin Åberg Wennerholm vice Grundutbildningsansvarig Anders Karlström, Forskarutbildningsansvarig Johanna Stellan, administrativ chef Catherine Pimenta, HR-ansvarig Studeranderepresentant GRU David Leffler/Helena Westerlind, studeranderepresentant doktorand Emelie Blomgren, sekreterare Kjartan Gudmundsson, Grundutbildningsansvarig Ulf Arvidsson, ekonomiansvarig 1 Föregående minnesanteckningar Läggs till handlingarna. 2 Information a) Från rektors strategiska råd/skolchefsråd KTH:s styrelse kommer att följa upp KTH:s utvecklingsplan samt de myndighetskapitalsatsningar som görs på KTH. Rektor kommer att följa upp detta genom skoldialogerna. På skoldialogen kommer rektor och prorektor även att diskutera hur vi har använt medlen för genomslag/open access publiceringar samt personrörlighet. Cases of support diskuterades under internatet. Philip von Segebaden kommer att behöva en kontaktperson för varje case som skolan för fram. 1 (5)

2 KTH firar 200 år 2027 och förberedelsearbetet kring detta kommer att sätta igång redan nu, kommer att koppla detta firande till fundraising. Ett utkast till reviderad arbetsordning har presenterats, blir en remissomgång i slutet av april. En första PM kring resursfördelning har tagits fram av Anders Lundgren, Malin Ryttberg och Maria Östberg. Resursfördelningsutskottet fanns tidigare, nu har KTH en grupp som jobbar med frågan. En gemensam tråd i dokumentet är att balans är viktigt, dock saknas konsekvensanalyser. b) GA/FA Grundutbildning Malin informerade om Europan Sverige och föreningsbildandet av en ideell förening. KTH sitter med i deras styrelse och Malin är KTH:s representant. Malin Åberg Wennerholm Föreningen grundades nyligen av två av arkitekturskolorna på LTH och KTH, tillsammans med ArkDes och Sveriges Arkitekter. Föreningens syfte Föreningens syften är att: Genomföra den internationella arkitekttävlingen Europan, samt verka för att de vinnande tävlingsförslagen förverkligas. Främja nyskapande verksamhet kring arkitektur, stadsutveckling och bostadsbyggande, i ett svenskt och internationellt perspektiv. Verka för en stärkt samverkan mellan kommuner, offentliga och privata byggherrar, forsknings-, utvecklings- och utbildningsmiljöer, samt praktiserande arkitekter. Stimulera och bidra till både en breddning och fördjupning av debatten i frågor om arkitektur, stadsutveckling och bostadsbyggande. Skapa varaktiga resultat till exempel i form av byggda hus och miljöer, samarbets- och organisationsformer, innovationer, utbyte, publikationer, utställningar. Möjliggöra ett långsiktigt nätverk för de aktörer som medverkat i Europan. Skapa ekonomiska förutsättningar för genomförandet av dessa aktiviteter. Europan Europan Sverige ska fungera som nationell organisation (National Structure) till Europan, en europeisk icke vinstdrivande organisation med säte i Paris, och därmed vara en av dess aktiva medlemmar. Europan Sverige är tillsammans med andra nationella organisationer som godkänts av Europan medlemmar i denna organisation, och bidrar i enlighet med dess stadgar med delegater till Europans stämma (General Assembly). Därför ska Europan Sveriges stadgar vara inom ramen för vad som stipuleras av Europan, och föreningen ska verka i enlighet med Europans regler och riktlinjer. 2 (5)

3 EIT KIC en ansökan om att inrätta ett mastersprogram har skickats in till Utbildningsutskottet. ABE skolan kommer att bli programansvarig skola. En ansökan om att avveckla magisterprogrammet Urbana studier har lämnats in till UU. Katja lyfte frågan kring hur frågor om uppdragsutbildning bäst hanteras när de dyker upp inom institutionen. Katja hänvisades till att kontakt bör tas med Johanna Stellan för en första vägledning i frågan. Forskarutbildning KTH har beslutat om ny administrativ ordning vid antagning till forskarutbildningen, beslutet skickades ut med föregående minnesanteckningar. Denna förändring medför att skolan behöver se över processen för att upprätta och fastställa individuella studieplaner efter det att beslut om antagning har skett. Det är ett gemensamt ansvar för samtliga berörda inom skolan att säkerställa att upprättandet av en ISP sker. När beslut om antagning har skett kommer ett mail att skickas via forskarutbildningshandläggarfunktionen till huvudhandledare, doktorand och prefekt med information om att en e-isp måste upprättas tillsammans med en deadline för när detta måste vara klart. Anders Karlström En arbetsgrupp är tillsatt inom forskarutbildningsrådet som ser över tillgodoräknanden. Fokus på tillgodoräknanden av tidigare studier, förslag till nästa forskarutbildningsråd och sedan LG. Tgr av tidigare studier kommer att ske i samband med antagning. Vi är skyldiga att göra en prövning av tidigare studier. PA kommer att bereda dessa ärenden inför beslut av FA. I samband med att utbildningsplatsen öppnas (ex. annonseras) måste verksamheten tillse att tillräckliga resurser finns; finansiering för studierna samt handledarresurser under studietiden. Önskemål från mötet att om möjligt tillse att mängden blanketter inte ökar utan uppgifterna kan inhämtas genom befintliga blanketter. c) Ekonomi Bordlades d) HR I HR+ har en Chefsmodul lagts upp, där finns rapporter med ex. konteringsuppgift på personal. Catherine Pimenta Johanna Stellan Ett arbete kring strategin för kommunikation av arbetsvarumärket pågår på KTH under ledning av HR och Kommunikation. En styrgrupp är tillsatt och flertalet intervjuer har skett inledningsvis med skolledningarna på KTH. I steg 2 kommer projektansvariga att genomföra fokusgrupper i slutet av april och till dessa fokusgrupper bör vi kring föreslå deltagare från ABE. Johanna mailar prefekterna efter mötet med en förfrågan om förslag på namn. Mötet informerades om att AVA begreppet kommer att fasas ut inom skolan. AVA begreppet infördes för ca. 10 år sedan utifrån de förutsättningar som då gällde inom skolan. I dagsläget har nästan alla institutioner administrativa 3 (5)

4 gruppchefer med ett uttalat personalansvar varför AVA begreppet har tappat sin betydelse. e) Fakultetsförnyelse På senaste FFA mötet diskuterades tjänstledigheter och hur man ser på dessa. Regelverket gäller och bland annat anger detta att tjänstledighet inte beviljas om arbetstagaren har fått en annan statlig tillsvidaretjänst (man kan inte ha två tjänster inom staten). Alla tjänstledighetsansökningar skall bedömas och utgångsläget är inga tjänstledigheter. En lönekartläggning skall göras på KTH. Ett samverkansprojekt mellan Malmö Högskola och KI kring att motverka sexuella trakasserier har inletts där Klara Folkesson från Equality Office deltar. Reseach Office och Equality Office har lämnat in en Horizon 2020 ansökan kring Gender training (kompetensutveckling inom genus). Arbete pågår just nu inom KTH och skolan med att ta fram kompetensförsörjningsplaner, kommer att diskuteras på kommande kvalitetsdialoger. Översyn av CV mallen sker, behöver ev. kompletteras. Hur ska den pedagogiska portföljen presenteras? Lyfta in delar i mallen som borde vara meriterade inom KTH, ex. ledarskap. f) JML Nästa möte i skolans JML-grupp kommer att ske den 7 maj. Mats Wilhelmsson Ett stormöte på KTH sker den 27 maj då alla JML grupper på KTH kommer att träffas för att bland annat byta erfarenheter mellan olika skolor. Skolan har gått in med en EU ansökan, SIGN EQUAL (SIGN-EQUAL Scenarios for Integrating GeNder Equality in Research Organisations and Universities), där KTH föreslås vara koordinator. Katarina Larson är huvudkoordinator för ansökan. Mats återkopplade även från gårdagens JML pass på internatet och informerade mötet om att han kommer att arbeta vidare med att ta fram statistik kring avslut och se över frågan om en enkät kan utformas för att samla in mer information från de som har valt att lämna KTH. g) Impact Cases for support diskuterades på internatet varför punkten utgick. 4 (5)

5 3 Övrigt a) MIT samarbetet invigdes den 29 mars. Kommer att leda till nya projekt och ABE/KTH kan komma att behöva hitta resurser. Detta är något som måste prioriteras. Var skall labbet placeras? Vi tjänar på att det är mitt i vår verksamhet, diskussion kring hur detta skulle kunna lösas. b) Myndighetskapitalsatsning KTH:s satsningar har presenteras för Universitetsstyrelsen. Inom ABE har vi utgått från vår utvecklingsplan och våra strategiska mål och därmed äskat följande: a. basmedelssatsning - 10 mkr/år, b. infrastruktursatsning 10 mkr/år under 4 år, c. postdoktorsprogram 10 mkr/år d. doktorandsatsning 10 mkr/ under 4 år* * Vi ser en minskning av antalet antagna doktorander, på ABE skolan har minskningen varit 20% och även trendmässigt visar kurvan på minskning. Detta är högre än på övriga KTH där minskningen har stagnerat runt 10%. c) Mot bakgrund av att det görs myndighetskapitalsatsningar kommer inga sedvanliga äskanden på riktade satsningar ske inför verksamhetsplanen för år d) Bisysslor förtydliganden i ny riktlinje är på gång. Alla har skyldighet att anmäla bisyssla. Lärare har möjlighet att ha en bisyssla genom lärarundantaget men den måste alltid godkännas innan den påbörjas. Får inte göra reklam för sin bisyssla via sin KTH tjänst ex. via e-post signatur. e) Arwidssons donation är till för hela ABE skolan, en satsning på ett ämne, en ämnesutveckling med långsiktigt perspektiv. Ann Legeby är kontaktperson f) GAIA leadership kommer att delta på möten framöver i syfte att utveckla vår möteskultur. Sitta med på planeringsmöte på skolnivå, ABE LG möten och prefektmöten. Kommer att skicka ut en enkät innan den 29 april, tre öppna frågor. Delta på vårt internat den september. Vid anteckningarna Johanna Stellan 5 (5)

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2019-02-13 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef/ t.f. prefekt SEED Katja

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2019-01-16 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef/ t.f. prefekt SEED Katja

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2018-10-17 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Sabine Höhler, prefekt Filosofi och historia Johan Silfwerbrand,

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2018-11-14 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande: Muriel Beser Hugosson, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Externa representanter Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin (fr.o.m. 2 ) Arvid Nilsson

Externa representanter Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin (fr.o.m. 2 ) Arvid Nilsson PROTOKOLL Sida Nr 3/19 1 (8) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2019-04-23 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus

Läs mer

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Innehåll Inledning... 2 Figur 1: Strategiska mål... 2 1. Attraktiv arbetsplats... 3 Strategiskt mål: Attraherar och utvecklar våra medarbetare....

Läs mer

Externa representanter Susanne Norgren Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin

Externa representanter Susanne Norgren Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin PROTOKOLL Sida Nr 4/19 1 (10) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2019-05-21 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund,

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2016-05-16 kl. 13.00 15.00 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Sven Ove Hansson, FA Anders

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Muriel Beser Hugosson,

Läs mer

Forskarutbildningsrådet. 29 april Rum 3112 Drottning Kristinas väg 30. Filosofi och historia/historiska studier. studier) Fastighetsekonomi)

Forskarutbildningsrådet. 29 april Rum 3112 Drottning Kristinas väg 30. Filosofi och historia/historiska studier. studier) Fastighetsekonomi) Forskarutbildningsrådet 29 april 10-12 Rum 3112 Drottning Kristinas väg 30 Närvarande: Sven Ove Hansson Daniel Koch John Cantwell Anders Ansell Sabine Höhler Åsa Svenfelt (ers. Göran Cars) Peter Ekbäck

Läs mer

2/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

2/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 2/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Närvarande (övriga): Frånvarande: Per Berglund, ordförande, prodekanus Mats Boij Anne Håkansson, via länk

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Minnesanteckningar Datum för mötet: 2015-09-23 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Stellan Lundström, ordförande KTH, skolchef Muriel Beser Hugosson KTH, vice

Läs mer

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare Arkitektur och Samhällsbyggnad Ledningsgrupp Minnesanteckningar 5 juni 2012 Namn Närvaro Förhinder Ersättare Erik Stenberg Leif Brodersen Kjell Nilvér Thomas Kalbro Nina Wormbs Berit Balfors Göran Cars

Läs mer

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D MINNESANTECKNINGAR Forskarutbildningsrådet Minnesanteckningar Forskarutbildningsrådet Datum och tid för mötet:, kl. 10.00 Plats för mötet Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Närvarande: Frånvarande:

Läs mer

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden.

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden. Befattningar Skolchef Skolchefen leder skolans arbete och ansvarar mot rektor för skolans verksamhet. Skolchef har en ställföreträdare, benämnd 1: vice skolchef. Skolchefen är arbetsgivarens representant

Läs mer

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 5/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Per Berglund, ordförande, prodekanus Linda Barman Mats Boij Massimiliano Colarieti Tosti Anne Håkansson

Läs mer

Ett KTH för alla studier och arbete på lika villkor. Mångfaldspolicy och mångfaldsplan

Ett KTH för alla studier och arbete på lika villkor. Mångfaldspolicy och mångfaldsplan Ett KTH för alla studier och arbete på lika villkor Mångfaldspolicy och mångfaldsplan Denna plan är fastställd av KTHs styrelse i september 2003. Den är framtagen i samarbete med arbetstagar- och studentrepresentanter.

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Kollegierummet, plan 6, Osquars backe 5, Arkitektur,

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet MINNESANTECKNING 2019-06-03 Forskarutbildningsrådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2019-06-03 kl. 10.00 12.00 Plats för mötet Närvarande:

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA Typ av dokument: Instruktion Datum: (beslutsdatum) Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Organisation, delegation och beslutsstruktur

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Besluts och delegationsordning

Besluts och delegationsordning Skapat av Johanna Stellan, adm.chef Besluts och delegationsordning Delegationer till skolchefen och dennes vidaredelegationer Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Gällande från 2015-10-15. Sammanfattning

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet Luleå tekniska universitet Universitetsstyrelsen, beslut 2007-02-15 Fastställd antagningsordning för utbildning på forskarnivå tillämpas vid antagning av doktorander från och med 2007-07-01 2017-02-01

Läs mer

Verksamhetsplan 2012. Styrelsen för forskarutbildning. Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09

Verksamhetsplan 2012. Styrelsen för forskarutbildning. Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09 Verksamhetsplan 2012 Styrelsen för forskarutbildning Dnr: 1302/2012-500 Fastställd: 2012-03-09 Styrelsen för forskarutbildning - Verksamhetsplan 2012 2 (5) Verksamhetsplan 2012 - Styrelsen för forskarutbildning

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2018-03-12 kl. 10.00 12.00 Plats för mötet Närvarande: Konferensrummet, skolkansliet, Teknikringen 74 D Sven Ove Hansson, ordförande, FA Mattias

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Stellan Lundström,

Läs mer

Anvisning om regelbunden granskning av utbildning vid KTH

Anvisning om regelbunden granskning av utbildning vid KTH ANVISNING Gäller från och med Diarienummer 2018-08-29 V-2018-0730 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Fakultetsrådet 2018-08-29 UF/PLU Anvisning om regelbunden granskning av utbildning vid

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Rapport från intern miljörevision

Rapport från intern miljörevision Intern miljörevision på Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad 2018-11-27 Rapport från intern miljörevision Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE) Intern miljörevision på Skolan för arkitektur

Läs mer

Medarbetarhandbok. Guiden till din arbetsplats. KTH Arkitektur och samhällsbyggnad

Medarbetarhandbok. Guiden till din arbetsplats. KTH Arkitektur och samhällsbyggnad Medarbetarhandbok Guiden till din arbetsplats KTH Arkitektur och samhällsbyggnad Skolchefen hälsar välkommen Jag vill hälsa dig välkommen till Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad. Vi är en av fem

Läs mer

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen Institutionen för Tema 2006-05-02 Dnr Tema 67/04-20 Beslut IS 2005-04-21 Senast reviderad 2007-01-26 BESLUT Beskrivningar för ledningsfunktioner och organisation vid Tema Temainstitutionen är indelad i

Läs mer

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020

Fakulteten för teknik. Strategi 2015 2020 Fakulteten för teknik Strategi 2015 2020 Attraktivt utbildningsutbud. Starka forskningsmiljöer. Samhörighetskänsla, ansvar och tydliga mål. Välkommen till Fakulteten för teknik! Fakulteten för teknik Strategi

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet RUTIN Gäller från och med Diarienummer 2019-02-22 V-2019-0217 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef 2019-02-22 KTH Sustainability Office Universitetsövergripande rutin för

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga Dnr SAMFAK 2011/65 Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten Reviderat beslut Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2012-05-31 UPPSALA UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Anställningsformer för doktorander

Anställningsformer för doktorander 2007-04-02 BESLUT LiU 455/07-50 1(1) Anställningsformer för doktorander Med hänvisning till föreliggande skriftligt underlag beslutar universitetsstyrelsen härmed att utbildningsbidrag fr o m 1 juli 2007

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle professor Nordberg Karlsson,

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) PM 20171103 Dnr LED 1.3 2017/536 Ersätter Dnr LED 1.3 2017/16 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) Beslut i olika är delegerade

Läs mer

Rektors delegationsordning

Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning är fastställd 2017-06-13 och träder i kraft samma datum. Dnr HS 2017/474 1 Inledning Beslut i alla frågor som ankommer på Högskolan förutom de frågor

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid KTH

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid KTH FÖRESKRIFT Gäller från och med 2012-03-12 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid KTH Gäller fr o m 2001-06-07 Ändrad fr o m 2008-12-03, 2012-03-12 fastställd av universitetsstyrelsen 2008-12-03

Läs mer

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg PROTOKOLL Sida Nr 7/18 1 (9) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2018-11-07 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus

Läs mer

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION Typ av dokument: Regel Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2018-09-01 2024-08-31 Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande. Andreas Svenning Ledamot GV

Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande. Andreas Svenning Ledamot GV 2013-09-03 (Dnr. ) 1 (av 5) Malmö högskola, Bibliotek och IT, Peter Nilsson, Administrativ assistent Minnesanteckningar Från möte BIT-råd BIT-råd 2013-09-03 Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande

Läs mer

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Hej! Studentguiden finns för er studenter för att ni ska veta vart ni kan vända er om ni stöter på något slags problem under er studietid här på KTH - Studienämnden!

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i utbildning inom ramen för miljöledningssystemet

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i utbildning inom ramen för miljöledningssystemet RUTIN Gäller från och med Diarienummer 2019-02-22 V-2019-0216 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef 2019-02-22 KTH Sustainability Office Universitetsövergripande rutin för

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Intern miljörevisionrapport för Kungliga Tekniska högskolan(kth)

Intern miljörevisionrapport för Kungliga Tekniska högskolan(kth) Kristina von Oelreich, Hållbarhetschef, KTH Intern miljörevisionrapport för Kungliga Tekniska högskolan(kth) Kristina von Oelreich, hållbarhetschef, KTH 1 Information om revisionsbesöken 1.1 Datum, plats

Läs mer

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14.

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Fakulteten för skogsvetenskap Forskarutbildningen Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Innehåll 1. Allmänt 2. Utlysning och antagning

Läs mer

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Hej! Studentguiden finns för er studenter för att ni ska veta vart ni kan vända er om ni stöter på något slags problem under er studietid här på KTH - Studienämnden!

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Jessica Lindberg, Johanna Stellan, Milan Horemuz

Jessica Lindberg, Johanna Stellan, Milan Horemuz Minnesanteckningar från Grundutbildningsrådet för samhällsbyggnad 2012-02-03 Närvarande Anders Wörman Joel Franklin Eva Liedholm Jonsson Göran Finnveden Per-Magnus Roald Övriga närvarande Parivash Salimi

Läs mer

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH Projektplan Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH 2014-2015 Bakgrund I handlingsplanen till KTH:s kvalitetspolicy slås fast att kvalitetsuppföljning ska göras regelbundet.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM Verksamhetsplan 2016 För Personalstaben vid skolan för Industriell Teknik och Management, ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 1 MÅL 2016 Ledarwebb Personalstaben

Läs mer

studeranderepresentant, 2:a suppl.

studeranderepresentant, 2:a suppl. Minnesanteckningar - FoB Sammanträdesdatum 2013-04-04 Forskningsberedningen Närvarande ledamöter: Anders Axelsson rektor, p. 5-6 Annika Mårtensson prorektor, mötesordförande Ulla Holst vicerektor Björn

Läs mer

Anvisningar för avtalsskrivning vid Karolinska Institutet. Juridiska avdelningen,

Anvisningar för avtalsskrivning vid Karolinska Institutet. Juridiska avdelningen, Anvisningar för avtalsskrivning vid Karolinska Institutet Juridiska avdelningen, Anvisningar för avtalsskrivning vid Karolinska Institutet Dnr 1-786/2016 INNEHÅLL 1. Inledning... 1 2. Avtalsansvarig...

Läs mer

GA:s, FA:s och PA:s uppdrag

GA:s, FA:s och PA:s uppdrag Skapat av Arbetsgrupp för översyn av FA/GA/PA:s uppdrag 2017-09-15 V-2017-0216 GA:s, FA:s och PA:s uppdrag Rapport från fakultetsrådets arbetsgrupp 1 (10) Sammanfattning Arbetsgruppen lämnar förslag som

Läs mer

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor vid Umeå universitet 2015-01-27 Sid 2 (7) Innehåll 1 Namn...3 HandelshögskolanvidUmeåuniversitet(HH)UmeåSchoolofBusinessandEconomics(USBE)

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008/09 Sacos lokalförening vid KTH Årsmötet 2008 Styrelsen Arbetsfördelning inom styrelsen

Verksamhetsberättelse 2008/09 Sacos lokalförening vid KTH Årsmötet 2008 Styrelsen Arbetsfördelning inom styrelsen Verksamhetsberättelse 2008/09 Sacos lokalförening vid KTH Årsmötet 2008 Sacos lokalförening vid KTH höll sitt årsmöte 2008 05 22. Styrelsen redovisade sin verksamhetsberättelse för året som gått, vilken

Läs mer

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag:

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag: Göteborgs universitet Naturvetenskapliga fakulteten Ledningen PROTOKOLL nr 4 Sammanträdesdatum 2015-02-03 e APPENDIX e 2 Ärende Beslut/åtgärd 1 V 2015/ 128 Uppdrag för Svenskt NMR-centrum och ställningstaganden

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga fakulteten

Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga fakulteten SPRÅKFAK 2012/29 Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga Fastställd av Språkvetenskapliga 2012-06-12 Innehållsförteckning 1 Antagning av excellent lärare vid den Språkvetenskapliga 3 Pedagogisk

Läs mer

Ny process för antagning till forskarutbildningen

Ny process för antagning till forskarutbildningen Ny process för antagning till forskarutbildningen Catharina Lavebratt Studierektor forskarutbildningen MMK Katarina Breitholtz Administrator 20180913 Ann-Britt Wikström Administrator Högskoleförordningen

Läs mer

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg PROTOKOLL Sida Nr 8/18 1 (11) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2018-12-12 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund,

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga Dnr SAMFAK 2011/65 Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 2015-10-15 Innehållsförteckning Antagning av excellent lärare vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten 3 Pedagogisk

Läs mer

Anvisningar för uppföljning 2015 samt för budget- och verksamhetsplanering 2016. Teknisk- naturvetenskaplig fakultet. Dnr: FS 1.3.

Anvisningar för uppföljning 2015 samt för budget- och verksamhetsplanering 2016. Teknisk- naturvetenskaplig fakultet. Dnr: FS 1.3. för uppföljning 2015 samt för budget- och verksamhetsplanering 2016. 1. Inledning Dessa anvisningar inleder budget- och verksamhetsplaneringen inför år 2016. Samtliga dokument för uppföljning, budget

Läs mer

RIKTLINJER VID KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING AV ANSTÄLLDA VID

RIKTLINJER VID KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING AV ANSTÄLLDA VID Sida 1 av 6 HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT fattat av rektor 2010-10-12 Dnr 692-10-92 RIKTLINJER VID KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING AV ANSTÄLLDA VID HÖGSKOLAN I BORÅS 1 Hantering av ärenden Till grund för kränkande

Läs mer

2/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

2/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 2/18 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Närvarande (övriga): Frånvarande: Per Berglund, ordförande, prodekanus Maria Håkansson Linda Barman Mats

Läs mer

3/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

3/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 3/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Närvarande (övriga): Frånvarande: Per Berglund, ordförande, prodekanus Massimiliano Colarieti Tosti Mats

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa Inledning En delegation innebär ett överförande av viss beslutsbefogenhet från ett organ till ett underordnat organ. Att bestämma

Läs mer

KTH:S JÄMSTÄLLDHETS-, MÅNGFALDS- OCH LIKABEHANDLINGSARBETE

KTH:S JÄMSTÄLLDHETS-, MÅNGFALDS- OCH LIKABEHANDLINGSARBETE Sida 1(6) KTH:S JÄMSTÄLLDHETS-, MÅNGFALDS- OCH LIKABEHANDLINGSARBETE Inledning Tekniska högskolans studentkår (THS) anser att det finns brister i KTH:s arbete med jämställdhet-, mångfald- och likabehandlingsfrågor

Läs mer

Fakultetskollegiet onsdagen 12 sep 2018, kl Välkomna till fakultetskollegiet! / Welcome to the faculty assembly!

Fakultetskollegiet onsdagen 12 sep 2018, kl Välkomna till fakultetskollegiet! / Welcome to the faculty assembly! Fakultetskollegiet onsdagen 12 sep 2018, kl. 08.30-10.30 Lokal: Salongen KTH Bibilotek, Osquars backe 31 Frukostsmörgås serveras från 08.15. Välkomna till fakultetskollegiet! / Welcome to the faculty assembly!

Läs mer

Mall 2 för utvecklingssamtal. 2013-09-19 Personalavdelningen

Mall 2 för utvecklingssamtal. 2013-09-19 Personalavdelningen Mall 2 för utvecklingssamtal 2013-09-19 Personalavdelningen Utvecklingssamtal 1 Vid Linnéuniversitetet genomförs utvecklingssamtal årligen. Inför utvecklingssamtalet ska både chef och medarbetare i god

Läs mer

Verksamhetsföreträdare

Verksamhetsföreträdare Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus Katarina Renström, studievägledare Sara

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden

Prioriterade utvecklingsområden Prioriterade utvecklingsområden 1. Rekrytering av akademiska chefer Problemformulering: Att ha en gemensam och transparent process som möjliggör kollegialt inflytande vid rekrytering av personer med akademiska

Läs mer

Handledning och studieuppföljning inom utbildning på forskarnivå i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde

Handledning och studieuppföljning inom utbildning på forskarnivå i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde Rektor RIKTLINJER 2017-10-23 Dnr HS 2017/547 Handledning och studieuppföljning inom utbildning på forskarnivå i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde 1 Om handledning inom utbildning på forskarnivå

Läs mer

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Dnr G 213 4367/07 Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Nedanstående riktlinjer är antagna av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens sammanträde

Läs mer

Externa representanter Lars-Gunnar Hedström (dock ej 2 d - 4) Studeranderepresentanter Tage Mohammadat Jonathan Edin (till och med 11) Arvid Nilsson

Externa representanter Lars-Gunnar Hedström (dock ej 2 d - 4) Studeranderepresentanter Tage Mohammadat Jonathan Edin (till och med 11) Arvid Nilsson PROTOKOLL Sida Nr 1/19 1 (11) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2019-02-05 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund,

Läs mer

Handlingsplan. För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, 2014. Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab

Handlingsplan. För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, 2014. Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab HANDLINGSPLAN Skapat av Deans office ITM Handlingsplan För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab 2. Verksamhetsplan, kommunikationsstab

Läs mer

1. Presentation av handläggningsordning för examensbevis för ickeprogramstudenter

1. Presentation av handläggningsordning för examensbevis för ickeprogramstudenter Minnesanteckningar från FAB 2011-08-25 Närvarande: Johanna t o m p 5, Cecilia M, Nina Gemvik (CHE/BIO), Manja, Margareta B, Margareta K, Karin Blom (SCI), Lena, Yvonne, Janos p 1-2, Kattis, Åsa, Maria

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Datum: 2015-04-15 Tid: 13.00 15.15 Plats: Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Företrädare för studenter: Frånvarande: Boo Johansson, ordförande

Läs mer

Skolchefens delegationer

Skolchefens delegationer Skapat av Administrativ chef Skolchefens delegationer Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Fastställd 2018-06-07 Gäller från och med 2018-06-15 1 (20) Innehåll Inledning... 3 Hållbarhet... 3 Jämställdhet,

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-12-10, kl. 09.00 12.00 Vetenskapens Hus, Roslagstullsbacken 29 Närvarande: Mikael Lindström

Läs mer

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Regel Datum: 2018-02-20 Beslutad av: Giltighetstid: Tillsvidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå 2016

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå 2016 1(9) SLU ID:ua.2016.1.1.1-438 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Forskning och utbildning på forskarnivå Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Styrelsen Avdelning/kansli: Planeringsavdelningen Handläggare:

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd

Linnéuniversitetets kvalitetsråd Mötesdatum: Linnéuniversitetets kvalitetsråd Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Lena Fritzén, prorektor, ordförande Niklas Ammert, Fakulteten för konst och humaniora Bo Bergbäck, prorektor Cristoffer

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: 2017-12-19, kl. 10:00 17:15 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Campus Gräsvik, Karlskrona. Närvarande Ordförande Peter

Läs mer

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 6 Tid och plats 31 maj 2016 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C) Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Lennart Bengtsson

Läs mer

Återkoppling från utbildningsutskottet på prioriterade frågor för utbildningen. Per Berglund, prodekanus

Återkoppling från utbildningsutskottet på prioriterade frågor för utbildningen. Per Berglund, prodekanus Återkoppling från utbildningsutskottet på prioriterade frågor för utbildningen Per Berglund, prodekanus Allmän återkoppling Arbetsgrupperna har gjort ett mycket värdefullt arbete. UU vill att arbetet med

Läs mer

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare)

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) AU Telefonmöte 20140425 Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) 1. Justerad Arbetsordning NSPH Skåne Arbetsordningen har justerats enligt

Läs mer

KTH:s pedagogiska program

KTH:s pedagogiska program KTH:s pedagogiska program Övergripande mål KTH:s utbildningsmiljö kännetecknas av meningsfullhet, ansvarsfullhet och kreativitet för både studenter och lärare. Utbildningarna håller hög pedagogisk kvalitet

Läs mer

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Sida 1 (5) 2017-10-31 Dnr: 2017/4546-1.2 Handläggare: Ymke Mulder Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Fakulteten för hälso- och livsvetenskap erbjuder

Läs mer

Utebliven förnyelse av anställning som doktorand (KTH:s dnr , dossnr 413)

Utebliven förnyelse av anställning som doktorand (KTH:s dnr , dossnr 413) Kungl. Tekniska högskolan Rektor 100 44 Stockholm Juridiska avdelningen Teresa Edelman Utebliven förnyelse av anställning som doktorand (KTH:s dnr 930-2005-0118, dossnr 413) Anmälan N N har ifrågasatt

Läs mer

Anvisning om individuell studieplan

Anvisning om individuell studieplan ANVISNING Gäller från och med 2012-04-18 Anvisning om individuell studieplan Gäller fr o m 2007-07-01 Ändrad 2012-04-18 Denna anvisning grundar sig på: Högskoleförordningen (SFS 1993:100) Förordning om

Läs mer

Ranking QS Global ranking QS Engineering & Technology global ranking

Ranking QS Global ranking QS Engineering & Technology global ranking KTH 2007-2016 Internationell ställning Ranking 2007 2011 2015 QS Global ranking 192 180 92 QS Engineering & Technology global ranking - 53 36 QS Global subject ranking top 50 rankings - 0 5 Times Higher

Läs mer

SKOLLEDNINGEN INFORMERAR

SKOLLEDNINGEN INFORMERAR ABE-NYTT Februari 2011 Internt nyhetsbrev för Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad SKOLLEDNINGEN INFORMERAR av samhällsbyggandets aktörer. Det mest påtagliga som händer just nu är omstruktureringen

Läs mer

Handläggning av en ansökan om indragning av resurser för utbildning på forskarnivå

Handläggning av en ansökan om indragning av resurser för utbildning på forskarnivå Kungl. Tekniska högskolan Rektor Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Sofia Almqvist 08-563 085 64 sofia.almqvist@hsv.se

Läs mer

1/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

1/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 1/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Närvarande (övriga): Frånvarande: Per Berglund, ordförande, prodekanus Linda Barman Mats Boij Massimiliano

Läs mer