SAMRÅDSREDOGÖRELSE augusti 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE augusti 2014"

Transkript

1 Granskningshandling Dnr: BN 2012/6-215 Detaljplan för Åmåsängsgårdens camping, del av Utmeland 89:70 m.fl. i Mora kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE augusti 2014 Hur samrådet har bedrivits Förslaget till detaljplan har varit utsänt för samråd från den 30 maj till den 11 juli Remissinstanser, kända sakägare och närboende har givits möjligheter att lämna synpunkter på detaljplanen genom utskick av samrådsinbjudan per post samt annonsering i Mora Tidningen, Falu Kuriren och Dalademokraten den 30 maj Samrådshandlingarna har varit utställda på Stadsbyggnadsförvaltningen och på kommunens webbplats. Inkomna yttranden under samrådstiden Statliga yttranden S.1 Länsstyrelsen Dalarna, den 23 juni 2014 S.2 Trafikverket, den 18 juni 2014 S.3 Lantmäteriet, den 24 juni 2014 Kommunala yttranden S.4 Socialnämnden, den 18 juni 2014 S.5 Barn- och utbildningsförvaltningen, den 24 juni 2014 S.6 Miljönämnden, den 3 juli 2014 Yttranden från övriga S.7 TeliaSonera Skanova Access AB, den 5 juni 2014 S.8 Fastighetsägaren Utmeland 46:5, den 3 juli 2014 S.9 Fortum, den 8 juli 2014 S.10 Fastighetsägare, Utmeland 35:42, den 11 juli 2014 S.11 Fastighetsägare, Fågelvägarna, den 14 juli 2014 Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa 1(9)

2 Sammanfattning och kommentarer till inkomna synpunkter Nedan återges och kommenteras inkomna synpunkter. De skriftliga yttrandena är diarieförda och finns på Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsas planenhet. S.1 Länsstyrelsen Dalarna Länsstyrelsen har för samråd mottagit rubricerade detaljplan, daterad i april Vad gäller riksintressen, mellankommunal samordning, miljökvalitetsnormer, strandskydd samt hälsa och säkerhet har Länsstyrelsen ingen erinran. Behovsbedömning enligt 6 förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar Länsstyrelsen delar kommunens bedömning att detaljplanen inte medför betydande miljöpåverkan. - S.2. Trafikverket Trafikverket har inget att erinra mot innehållet i detaljplanen. Angående trafik till och från campingen: Viss trafik kommer troligen åka via Sollerövägen (väg 947) för att komma till och från campingen. Trafikmängden från campingen, samt trafik som genereras från planerat industriområde Örjastäppan, gör att belastningen på Sollerövägen, och anslutningen till den, ökar. Mora kommun och Trafikverket bör beakta eventuella konsekvenser av detta tex. inom ramen för den överenskommelse om samarbete som finns mellan Mora kommun och Trafikverket. Stadsbyggnadsförvaltningen instämmer i att kommunen bör relatera den trafikökning som utbyggnad av camping medför, till trafiken i tätorten som helhet. Detta kan ske inom samarbetet med Trafikverket men även i arbetet med den fördjupade översiksplanen för tätorten. Förhoppningsvis kommer utbyggnad av camping i detta läge att leda till att trycket på campingen på Prästholmen, i centrala Mora, minskar och därmed till att trafiken med husvagnar och husbilar genom centrala Mora minskar. S.3 Lantmäteriet Lantmäteriet har inga synpunkter vad avser rubricerat förslag. - S.4 Socialnämnden Beslut 1. Socialnämnden har inga synpunkter på Åmåsängsgårdens camping detaljplan i Mora kommun. 2. Yttrandet översänds till Stadsbyggnadsförvaltningen i Mora Orsa. Sammanfattning Detaljplan för Åmåsängsgårdens camping i Mora kommun ute för samråd, normalt planförande. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra en utökning av campingen på den intilliggande fastigheten. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse från socialchef daterad Detaljplan Åmåsängsgårdens camping i Mora kommun (kort webbversion). Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa 2(9)

3 Tjänsteförslag till beslut 1. Socialnämnden har inga synpunkter på Åmåsängsgårdens camping detaljplan i Mora kommun. - S.5 Barn- och utbildningsförvaltningen Statsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett förslag på detaljplan för Åmåsängsgårdens camping och önskat synpunkter på förslaget. Barn- och utbildningsförvaltningen har inget att erinra under förutsättning att området även fortsättningsvis kan användas som friluftsområde för förskola och skola samt att inte säkerhet när det gäller gång- och cykelväger till förskolor och skolor påverkas. Idag används området mellan den tilltänkta campingen och stranden som skolskog. I detaljplanen får området användningen NATUR och ska även fortsättningsvis kunna användas för förskolans och skolans behov. Säkerheten för gång- och cykeltrafikanter kommer att förbättras eftersom Funäsvägen, som inte är öppen för allmän fordonstrafik, ska få ny beläggning, förses med belysning och utpekas som gång- och cykelstråk från Utmeland till Åmåsäng. S.6. Miljönämnden Beslut Mora Orsa miljönämnd beslutar att lämna följande synpunkter på upprättad detaljplan för Åmåsängsgårdens camping: 1. I det fall uppställningsplatserna för husvagnar och husbilar kommer asfalteras bör dagvattnet från dessa platser renas innan det leds till allmänt system eller recipient. 2. Vad gäller frågan om exploatering av åkermark hänvisar miljönämnden till sitt yttrande i samband med planprogrammet för Åmåsäng. Bakgrund Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa har upprättat ett förslag till detaljplan för Åmåsängsgården. Föreslagen detaljplan har upprättats då ägaren till Mora Life Åmåsängsgården önskar utöka sin camping, framförallt för husbilar, på den intilliggande fastigheten Utmeland 89:70, som ägs av kommunen. Motivering Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa har tillsammans med miljökontoret Mora Orsa upprättat en behovsbedömning för miljöbedömning och bedömt att planen inte medför någon betydande miljöpåverkan. Någon miljökonsekvensbeskrivning inom ramen för en miljöbedömning enligt 6 kap 11 miljöbalken behöver därför inte upprättas. Planbeskrivningen kompletteras angående dagvatten. T.ex. skulle rening av dagvatten i detta område kunna ske genom att vattnet leds ut över en gräsyta innan det leds till recipient. Frågan bevakas i samband med bygglovet. Stadsbyggnadsförvaltningen instämmer i att odlingsmark i första hand inte bör exploateras för ny bebyggelse. I planprogrammet föreslås att stora delar av den centrala odlingsmarken undantas från exploatering. Campingen är i behov av mer mark för att kunna utöka sin verksamhet och den är på tre sidor omgiven av jordbruksmark och gränsar på den fjärde sidan mot bostadsbebyggelse. Jordbruksmarken västerut är till hälften igenvuxen men den fastighetsägaren har inte varit Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa 3(9)

4 intresserad av att upplåta mark för campingverksamhet. Stadsbyggnadsförvaltningen anser att det är motiverat att ianspråkta jordbruksmarken på del av Utmeland 89:70 för camping eftersom det finns ett stort behov av fler platser för husbilscamping i närheten av tätorten. Idag är campingen på Prästholmen i centrala Mora sommartid i stor utsträckning fullbelagd. Besöksnäringen är enligt den strategiska planen ett av kommunens prioriterade verksamhetsområden. S.7 TeliaSonera Skanova Access AB Bakgrund TeliaSonera Skanova Access AB (Skanova) har tagit del av samråd för detaljplan enligt ovan, och låter framföra följande: Yttrande Skanova har luftledningar och önskar behålla befintligt nät som passerar i området enligt bifogad karta. Om undanflyttningsåtgärder krävs förutsätter Skanova att den part som initierar åtgärden även bekostar den. För övrigt har vi inget att erinra mot detaljplanen. Om så önskas kan ledningarna skickas digitalt i dwg-format för att infogas på planeringsunderlaget. Kontakta Telefonledningens stolpar är inmätta och finns med i detaljplanens grundkarta. Inga åtgärder planeras som kan inverka på luftledningarna. S.8 Fastighetsägare Utmeland 46:5 Vi anser att utbyggnaden av campingen är olämplig med tanke på att värdefull åkermark försvinner. Marken i området är olämplig/svår att få bärbar till en camping för husbilar. Den allmänna badplatsen och båtplatsen blir påverkad. Området innehåller jordbruksmark och blir svårt att blanda, turister och jordbrukare. Många boende blir störda i området, bla av trafiken. Vi anser att förslaget till detaljplan medför miljöpåverkan negativt. Vi tycker att det också är konstigt att ingen kontaktat oss för vidare information då vi äger mark och vill planlägga även den. Vi tycker även att det brist i information och kommunikationsplikten ifrån kommunens sida. Vi har vid tillfälle träffat bla. Andrea Andersson och inblandade för att föra en kommunikation och framlägga våra åsikter och vår kunskap om marken i området utan respons. Vi anser även att mora life fått fördelar och förmåner gentemot andra näringsidkare såväl markägare. Vi anser att man bör titta på att värdefull jordbruksmark inte bör tas bort från kommunen. Vi är tveksamma till om detta gått rätt till gentemot lagar och förpliktelser. Vi anser även att det borde gå att bygga ut campingen mot ett annat håll eller finna en lämpligare plats utan att det stör boende och jordbrukare. Vi som markägare borde blivigt tillfrågade på ett mer lämpligt sätt. Kostnader för byggnation av vägar mm är något som kommunen bör se efter på ett mer grundligare plan. Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa 4(9)

5 Exploatering på jordbruksmark och alternativa riktningar för utökning Stadsbyggnadsförvaltningen instämmer i att odlingsmark i första hand inte bör exploateras för ny bebyggelse. I planprogrammet föreslås att stora delar av den centrala odlingsmarken undantas från exploatering. Campingen är i behov av mer mark för att kunna utöka sin verksamhet och den är på tre sidor omgiven av jordbruksmark och gränsar på den fjärde sidan mot bostadsbebyggelse. Jordbruksmarken västerut är till hälften igenvuxen men den fastighetsägaren har inte varit intresserad av att upplåta mark för campingverksamhet. Stadsbyggnadsförvaltningen anser att det är motiverat att ianspråkta jordbruksmarken på del av Utmeland 89:70 för camping eftersom det finns ett stort behov av fler platser för husbilscamping i närheten av tätorten. Idag är campingen på Prästholmen i centrala Mora sommartid i stor utsträckning fullbelagd. Besöksnäringen är enligt den strategiska planen ett av kommunens prioriterade verksamhetsområden. Markförutsättningar Stadsbyggnadsförvaltningen bedömer att marken kan iordningsställas för camping. Att avgöra vilka åtgärder som krävs är upp till exploatören. Idag används marken väster om Åmåsängsvägen för uppställning av husbilar och det verkar fungera utan bekymmer. Badplats Avståndet mellan campingen bedöms vara så pass långt (som närmast ca 80 m) att de olika verksamheterna inte kommer att störa varandra. Badplatsen bedöms tåla en högre belastning än idag. Det finns ingen egentlig iordningsställd båtuppläggningsplats i området, utan detta sker på kommunens mark på initiativ av boende i området. Störningar Det finns en bestämmelse om att skyddsplanteringar ska anordnas mot fastighetsgränserna åt norr och söder och detta bedöms skydda jordbruket från campingen och vice versa samt skydda bostäderna från störningar mot norr. Trafik Då Klockarhagen planerades och byggdes ut hade man idéer om att bostadsbebyggelsen skulle fortsätta söderut över största delen av Åmåsängsområdet och därför dimensionerades Yvradsvägen som en matargata, där bostäderna angörs via lokalgator. Avståndet mellan bostäderna och vägen varierar mellan 15 och 40m. Konsultfirman Vectura har tagit fram en trafikutredning för området med en prognosticerad trafikbelastning år Åmåsängsvägen genom Yvraden är väldigt smal och därför föreslås att Yvradsvägen förlängs mot Åmåsängsvägen öster om bostadstomterna på Orrvägen. Åmåsängsvägen får initialt 3 st mötesplatser om 90 m vardera men om det behövs kan Åmåsängsvägen så småningom breddas. Funäsvägen utpekas som gång- och cykelstråk, får ny beläggning och förses med belysning för att vara mer attraktiv för gång- och cykeltrafikanter. Därtill ska åtgärder för att göra Yvradsvägen mer trafiksäker studeras. Idag beräknas Åmåsängsvägen sommartid trafikeras av ca 325 fordon per dag varav ca 140 resor beräknas alstras av campinggäster och övriga (185) resor av badgäster och boende i Åmåsäng. Antalet fordon på Yvradsvägen har inte beräknats i utredningen men i den punkt där den ansluter till Zornvägen bedöms idag ca 800 bilar passera per dygn, som till största delen får antas bestå av boende i Klockarhagen. När campingen är utbyggd beräknas denna totalt alstra ca 460 resor/dygn. Detta innebär (sommartid) att antalet fordon på Yvradsvägen, innan korsningen med Zornvägen, blir 1445 fordon/dygn och vid busshållplatsen vid Ripvägen 645 fordon/dygn. Hastighetsbegränsningen på Yvradsvägen är idag 40 km/h och när denna förlängs ner till Åmåsängsvägen kommer antagligen hastighetsbegränsningen att bli 40 km/h hela vägen ner till badplatsen. Även om årsmedeldygnstrafiken ökar bedömer kommunen att Naturvårdsver- Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa 5(9)

6 kets riktvärden för buller inte kommer att överskridas, eftersom hastigheten är begränsad till 40 km/h och avståndet mellan vägen och bostäderna är så pass stort. I trafikutredningen har även kostnader beräknats. Miljöpåverkan Stadsbyggnadsförvaltningen har tillsammans med miljökontoret tagit fram en s.k. behovsbedömning för att bedöma om detaljplanen kan medföra betydande miljöpåverkan. Kommunen anser att den inte medför någon betydande miljöpåverkan. Länsstyrelsen delar kommunens bedömning. Planläggning av Utmeland 46:5 och 51:5 Byggnadsnämnden beslutade den 27 juni 2014 att bevilja positivt planbesked för bostadsbebyggelse på fastigheterna Utmeland 46:5 och 51:5, vilket har meddelats per brev och e- post. Kommunikation Stadsbyggnadsförvaltningen har träffat fastighetsägarna för Utmeland 46:5 vid ett flertal tillfällen. Stadsbyggnadsförvaltningen har i planprogramsarbetet även haft ett möte med de fastighetsägare som mest berörs av campingens utvidgning. Vid samrådet för både planprogrammet och detaljplanen för camping har annonsering skett i ortspress. Vid ansökan om planbesked för utvidgning av camping sändes meddelande ut till ca 80 fastighetsägare i Åmåsäng. I samrådet för planprogrammet skickades meddelande ut till ca 280 sakägare i området och i samrådet för detaljplanen för camping till ca 50 sakägare. Fastighetsägarna för Utmeland 46:5 har ingått i samtliga utskick. MoraLife - förmåner Stadsbyggnadsförvaltningen upprättar detaljplan för camping på uppdrag av Tekniska förvaltningen, som är markägare. Frågor beträffande om någon har fått förmåner, hänvisas dit. Lagar och regler Detaljplanen handläggs enligt Plan- och bygglagen 2010:900. S.9 Fortum Fortum Distribution AB har tagit del av detaljplanen för Åmåsängsgårdens camping och har inget att erinra mot förslaget. - S.10 Fastighetsägare Utmeland 35:42 Undertecknade, ägare till fastigheten Utmeland 35:42, har i detta sammanhang inga synpunkter beträffande omfattningen av Åmåsängsgårdens verksamhet på annat sätt än beträffande trafiksituationen. Den föreslagna trafiklösningen avlastar/befriar Yvradsbyn från en redan nu besvärande trafiksituation. Detta är lovvärt. Förslaget att leda trafiken Yvradsvägen ner till bussvändplatsen, därifrån åt höger längs en liten grusväg fram till Åmåsängsvägen och sedan följa denna fram till Åmåsängsgården har emellertid avsevärda nackdelar enligt nedan. Området mellan villabebyggelsen och den nedre delen av Åmåsängsvägen utgör en sista rest av den jordbruksmiljö som fanns i dessa trakter. Området är alltså att betrakta som en värdefull miljö av stort kulturhistoriskt värde. Här betar hästar, kor och får vilket är unikt för i varje fall denna del av Mora. Området är mycket uppskattat av innevånarna i Klockarhagen m fl som promenadstråk och rekreationsområde, det enda tillgängliga till fots. Områdets vägar utnyttjas flitigt för promenader, ofta i sällskap av barn och hundar, och den Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa 6(9)

7 intensiva trafiken som Åmåsängsgården genererar med oftast stora fordon gör situationen riskabel, speciellt vid möten. Det måste också beaktas att vägen används för att åka till badplatsen i Åmåsäng, speciellt av cyklande barn. Att trafiken stundtals är intensiv är ingen överdrift, vid ett tillfälle räknade jag och det kom ett fordon var tionde sekund. Sex fordon per minut, mest stora sådana är mycket för Åmåsängsvägen, en lösning med mötesplatser är orealistisk i verkligheten. Utvidgningen av Åmåsängsgården med husvagnscamping kommer givetvis att avsevärt förvärra trafiksituationen.. Denna värdefulla, och i varje fall för denna del av Mora unika, kulturmiljö och rekreationsområde måste kunna utnyttjas av innevånarna på ett säkert och ostört sätt så långt detta är möjligt. Det föreliggande förslaget innebär en avsevärd försämring som inte är acceptabel. För Yvradsvägen som är en lugn lokalgata avsedd att mata Fågelvägarna innebär det risker för lekande barn. Grusvägen med dess vackra björkallé har sedan generationer varit förbindelsen mellan Yvradsgårdana och deras marker vid Siljan. Någon annan trafik har inte funnits där och man måste vara medveten om att vägen utgör en viktig del av ovan beskrivna kulturmiljö. Ett utnyttjande av denna väg, anlagd för häst och vagn för tung dubbelriktad trafik måste innebära en total ombyggnad inklusive skövlig av allén. För bägge vägarna innebär förslaget en kraftigt ökad miljöbelastning jämfört med nuvarande goda situation. Att medvetet tillföra avgasproblem för ett bostadsområde förefaller inte vara i samklang med dagens starka miljömedvetenhet. Inga klagomål utan ett förslag till alternativ! Vi föreslår att det byggs en ny väg från korsningen av Åmåsängsvägen och Klockarmyrsvägen fram till korsningen av Zornvägen och Vinäsvägen. Denna skulle gå genom ett område utan några uppenbara miljövärden, trafiken skulle inte störa tillgängligheten till rekreations/kulturmiljöområdet och bostadsområdena skulle inte behöva utsättas för skadlig miljöpåverkan. Kostnaden kan vi inte beräkna men man sparar kostnaden för nybyggnad av grusvägen och komplettering av Åmåsängsvägen samt, och detta är viktigt, uppnår en på sikt hållbar lösning av de problem som nuvarande förslag till detaljplan medför. Den allra största delen av hagmarken är i planprogrammet utpekad som värdefull för landskapsbilden och den bör inte bebyggas eller tillåtas växa igen. Kommunen har haft samråd med markägaren, Funäs gemensamhetsskog, om detta. Trafiken ska inte ledas via den befintliga, smala grusvägen, utan en ny förbindelse mellan Yvradsvägen och Åmåsängsvägen avses byggas längre bort från bebyggelsen. Då Klockarhagen planerades och byggdes ut hade man idéer om att bostadsbebyggelsen skulle fortsätta söderut över största delen av Åmåsängsområdet och därför dimensionerades Yvradsvägen som en matargata, där bostäderna angörs via lokalgator. Avståndet mellan bostäderna och vägen varierar mellan 15 och 40m. Konsultfirman Vectura har tagit fram en trafikutredning för området med en prognosticerad trafikbelastning år Åmåsängsvägen genom Yvraden är väldigt smal och därför föreslås att Yvradsvägen förlängs mot Åmåsängsvägen öster om bostadstomterna på Orrvägen. Åmåsängsvägen får initialt 3 st mötesplatser om 90 m vardera men om det behövs kan Åmåsängsvägen så småningom breddas. Funäsvägen utpekas som gång- och cykelstråk, får ny beläggning och förses med belysning för att vara mer attraktiv för gång- och cykeltrafikanter. Därtill ska åtgärder för att göra Yvradsvägen mer trafiksäker studeras. Idag beräknas Åmåsängsvägen sommartid trafikeras av ca 325 fordon per dag varav ca 140 Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa 7(9)

8 resor beräknas alstras av campinggäster och övriga (185) resor av badgäster och boende i Åmåsäng. Antalet fordon på Yvradsvägen har inte beräknats i utredningen men i den punkt där den ansluter till Zornvägen bedöms idag ca 800 bilar passera per dygn, som till största delen får antas bestå av boende i Klockarhagen. När campingen är utbyggd beräknas denna totalt alstra ca 460 resor/dygn. Detta innebär (sommartid) att antalet fordon på Yvradsvägen, innan korsningen med Zornvägen, blir 1445 fordon/dygn och vid busshållplatsen vid Ripvägen 645 fordon/dygn. Hastighetsbegränsningen på Yvradsvägen är idag 40 km/h och när denna förlängs ner till Åmåsängsvägen kommer antagligen hastighetsbegränsningen att bli 40 km/h hela vägen ner till badplatsen. Även om årsmedeldygnstrafiken ökar bedömer kommunen att Naturvårdsverkets riktvärden för buller inte kommer att överskridas, eftersom hastigheten är begränsad till 40 km/h och avståndet mellan vägen och bostäderna är så pass stort. En anslutning mellan Zornvägen och Åmåsängsvägen kan bli en mycket kostsam lösning. Sträckan är ca 750 m, jämfört med ca 200 m för en förbindelse mellan Yvradsvägen och Åmåsängsvägen. Detta innebär en relativt stor kostnad i jämförelse med den nytta en sådan väg ger. En ny väg ger även relativt stora ingrepp i tidigare oexploaterad skogsmark och är svår att motivera då en enklare lösning finns tillhanda. S.11 Boende på Fågelvägarna, 176 st namnunderskrifter Vi som boende på Fågelvägarna Utmeland motsätter oss en utökad trafik inom området i samband med utökning av Åmåsängsgården då störningen för oss boende påverkar negativt för den nu så lugna miljö vi har i närområdet. Detta då vi ser att man kan lösa trafiksituationen utan att föra in mer trafik inom det tätbebyggda området. Om man leder trafiken via Zornvägen med en direkt anslutningsväg till korsningen Åmåsängsvägen/Klockarmyrvägen kan man utöka verksamheten på Åmåsängsgården utan att påföra ytterligare störning för de fast boende inom området. Vi motsätter oss alltså inte en utökning av verksamheten på Åmåsängsgården då detta verkar positivt för områdets utvecklig utan enbart påverkan utifrån den trafiksituation som tillkommer då antalet bussar, husbilar samt övriga större ekipage skall trafikera vårat närområde. Då Klockarhagen planerades och byggdes ut hade man idéer om att bostadsbebyggelsen skulle fortsätta söderut över största delen av Åmåsängsområdet och därför dimensionerades Yvradsvägen som en matargata, där bostäderna angörs via lokalgator. Avståndet mellan bostäderna och vägen varierar mellan 15 och 40 m. Konsultfirman Vectura har tagit fram en trafikutredning för området med en prognosticerad trafikbelastning år Åmåsängsvägen genom Yvraden är väldigt smal och därför föreslås att Yvradsvägen förlängs mot Åmåsängsvägen öster om bostadstomterna på Orrvägen. Åmåsängsvägen får initialt 3 st mötesplatser om 90 m vardera men om det behövs kan Åmåsängsvägen så småningom breddas. Funäsvägen utpekas som gång- och cykelstråk, får ny beläggning och förses med belysning för att vara mer attraktiv för gång- och cykeltrafikanter. Därtill ska åtgärder för att göra Yvradsvägen mer trafiksäker studeras. Idag beräknas Åmåsängsvägen sommartid trafikeras av ca 325 fordon per dag varav ca 140 resor beräknas alstras av campinggäster och övriga (185) resor av badgäster och boende i Åmåsäng. Antalet fordon på Yvradsvägen har inte beräknats i utredningen men i den punkt där den ansluter till Zornvägen bedöms idag ca 800 bilar passera per dygn, som till största delen får antas bestå av boende i Klockarhagen. När campingen är utbyggd beräknas denna totalt alstra ca 460 resor/dygn. Detta innebär (sommartid) att antalet fordon på Yvradsvägen, innan korsningen med Zornvägen, blir 1445 fordon/dygn och vid busshållplatsen vid Ripvägen 645 fordon/dygn. Hastighetsbegränsningen på Yvradsvägen är idag 40 km/h och när denna förlängs ner till Åmåsängsvägen kommer antagligen hastighetsbegränsningen att bli 40 km/h hela vägen ner till badplatsen. Även om årsmedeldygnstrafiken ökar bedömer kommunen att Naturvårdsver- Stadsbyggnadsförvaltningen Mora Orsa 8(9)

9

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen.

Stadsbyggnadsförvaltningens kommentarer Datum för gällande detaljplans fastställande ändras i planbeskrivningen. Anonymiserad utställningshandling Dnr: BN 2011 / 16 215 Ersättning, del av detaljplan S 73 för del av fastigheten Noret 1:27 m.fl. vid Kniploksvägen och Mitjelåsvägen i Mora kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Åmåsängsgårdens camping, del av Utmeland 89:70 m.fl.

Åmåsängsgårdens camping, del av Utmeland 89:70 m.fl. Granskningshandling Dnr: BN 2012/6 215 Detaljplan för Åmåsängsgårdens camping, del av Utmeland 89:70 m.fl. i Mora kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING augusti 2014 Handlingar Planbeskrivning, augusti 2014

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

del av Viksberg 3:1, Område B

del av Viksberg 3:1, Område B Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan 2013-00033-214 Detaljplan för del av Viksberg 3:1, Område B i Södertälje kommun Upprättad 2015-12-08 Beslut Samhällsbyggnadskontoret fick 2013-02-19

Läs mer

Trafikutredning Kyrkerud- Strand

Trafikutredning Kyrkerud- Strand ÅRJÄNGS KOMMUN Trafikutredning Kyrkerud- Strand UPPDRAGSNUMMER 2337007000 SWECO CIVIL AB, KARLSTAD OLA ROSENQVIST SOFIA WEDIN MAGNUS WACKERFELDT Sweco Innehållsförteckning 1 Inledning 1 1.1 Bakgrund och

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15

GRANSKNINGSHANDLING. Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för expansion av Östra Olofstorp, Mantorp, Mjölby kommun Del av Viby-Olofstorp 4:4 Upprättad 2014-12-15 Detaljplanen har varit på samråd under tiden den

Läs mer

Begäran om planbesked inom Kattleberg 1:3 m.fl.

Begäran om planbesked inom Kattleberg 1:3 m.fl. TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor samhällsbyggnad Diarienummer: KS.2015.296 Datum: 2015-10-29 Planarkitekt Elin Celik E-post: elin.celik@ale.se Kommunstyrelsen Begäran om planbesked inom Kattleberg 1:3 m.fl.

Läs mer

Detaljplan för Svetsaren

Detaljplan för Svetsaren Detaljplan för Svetsaren SAMRÅDSREDOGÖRELSE Januari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget har under 17 september till 29 oktober 2014 funnits tillgängligt på Biblioteket i Malung, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06. Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Södra Kärr 1:55 m.fl. Trafik- och bullerutredning Kund Torsås kommun

Läs mer

PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län

PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län Godkänt av BN 2007-11-26 255 PLANPROGRAM UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL INSJÖN Leksands kommun, Dalarnas län Maj 2007, kompletterat i november 2007 1(5) Planprogram UTÖKNING AV CONTAINERTERMINAL I INSJÖN

Läs mer

Detaljplan för GAMLA TENNISBANORNA, LINDVALLEN. Samrådstiden har varit under tiden 15 november t o m 20 december 2012.

Detaljplan för GAMLA TENNISBANORNA, LINDVALLEN. Samrådstiden har varit under tiden 15 november t o m 20 december 2012. 1(7) Detaljplan för GAMLA TENNISBANORNA, LINDVALLEN SAMRÅDSREDOGÖRELSE augusti 2014 Hur samrådet bedrivits. En beskrivning av hur samrådet bedrivits lämnas i den skrivelse som bifogats vid utsändandet

Läs mer

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun

Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun 1(5) Samhällsbyggnad Tomas Lennartsson, 0573-14076 tomas.lennartsson@arjang.se 2013-03-19 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Töcksmarks-Stom 6:1, Årjängs kommun Planens syfte är att möjliggöra bebyggelse

Läs mer

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012.

Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. PROGRAMSAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr KS/2012:80 Hur programsamrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2012-09 03 2012-09-30 Ett samrådsmöte hölls i kommunhuset den 3 september 2012. Förutsättningar

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Samrådsredogörelse Utställningshandling

Samrådsredogörelse Utställningshandling Samrådsredogörelse Utställningshandling 2010-02-09 BMR/2008:339 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för del av Skiringe 1:11 m fl (Talja norra industriområde) i Flen, Flens kommun, Södermanlands

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1 i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer

Läs mer

Ändring av detaljplan genom tillägg i Tallboda, Dpl nr 831, för område TALLBODA A, Linköpings kommun (del av PARADISET 6)

Ändring av detaljplan genom tillägg i Tallboda, Dpl nr 831, för område TALLBODA A, Linköpings kommun (del av PARADISET 6) 1 (5) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-09-19 Dnr. Sbn 2011-851 Teknik och samhällsbyggnadskontoret Katarina Löfquist, tel 013-206263 katarina.lofkvist-eriksson@linkoping.se SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr.

Granskningsutlåtande. Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden. Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Söder 3:43, söder om kv. Guldsmeden Antagandehandling 2015-10-21 Standardförfarande Dnr. 2015-017 2(12) 3(12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret oktober 2009 Karin Norlander SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av Brakmarsvägen samt bussvändplats i Raksta, Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade juni

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Yttranden utan erinran eller med tillstyrkan har inkommit från: Yttranden med synpunkter eller frågor har inkommit från: 10-1216 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN GÅNARP 43:1, M FL ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda förvaltningar och myndigheter har beretts

Läs mer

4 MARKANVÄNDNING OCH BEBYGGELSEUTVECKLING 4.6 Ellenö

4 MARKANVÄNDNING OCH BEBYGGELSEUTVECKLING 4.6 Ellenö 4.6 ELLENÖ Utgångspunkter Om Ellenö Ellenö är kommunens sydligast belägna samhälle, cirka 6 kilometer söder om Färgelanda. Avståndet till Uddevalla är 2 mil. Samhället har vuxit upp kring en hållplats

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen Juli 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2011 KSM 0020 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Tennet 8 i Tyresö kommun Tyresö kommuns samhällsbyggnadsförvaltning

Läs mer

Markanvändning och bebyggelseutveckling

Markanvändning och bebyggelseutveckling 54 Översiktsplan (ÖP 13) Färgelanda kommun Markanvändning och bebyggelseutveckling Tätorterna Ellenö Utgångspunkter Om Ellenö Ellenö är kommunens sydligast belägna samhälle, cirka 6 km söder om Färgelanda.

Läs mer

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun

Detaljplan för del av Kungsbro 1:1, Nykvarns kommun Samrådsredogörelse, Dnr KS/2013:317 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2015-02-17 2015-03-18. Samrådshandlingarna ställdes ut i kommunens bibliotek och skickades per post till

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN

DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN 1(8) DETALJPLAN FÖR SKIDTORG TANDÅDALEN UTLÅTANDE mars 2014 I bifogad sammanställning redovisas samtliga synpunkter på planförslaget. Beträffande samrådsskedet upprepas de synpunkter och ställningstaganden

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

Markanvändning och bebyggelseutveckling

Markanvändning och bebyggelseutveckling TÄTORTERNA Markanvändning och bebyggelseutveckling ELLENÖ Utgångspunkter Om Ellenö Ellenö är kommunens sydligast belägna samhälle, cirka 6 kilometer söder om Färgelanda. Avståndet till Uddevalla är 2 mil.

Läs mer

Ansökan om ändring av nätkoncession för befintliga 40 kv-kraftledningar vid Stornorrfors, Umeå kommun

Ansökan om ändring av nätkoncession för befintliga 40 kv-kraftledningar vid Stornorrfors, Umeå kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ansökan om ändring av nätkoncession för befintliga 40 kv-kraftledningar vid Stornorrfors, Umeå kommun UMEÅ 2015-02-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Inledning 3 2 Samrådets genomförande 3 3

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun

Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun 1 (6) Detaljplan för Borrby 43:35, 43:40 och del av 299:1, Simrishamns kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planärendet handläggs enligt plan- och bygglagens bestämmelser om normalt planförfarande, (Plan- och bygglagen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR HANDELSCENTER LINDVALLEN

DETALJPLAN FÖR HANDELSCENTER LINDVALLEN 1(8) DETALJPLAN FÖR HANDELSCENTER LINDVALLEN SAMRÅDSREDOGÖRELSE februari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget har under tiden 10 november till och med 22 december funnits tillgängligt på Turistbyrån

Läs mer

7 Förstudie väg 1000, Orsa

7 Förstudie väg 1000, Orsa Det finns fyra stycken hållplatser på var sida av väg 1000 på delen inom förstudieområdet. Hållplatserna är enbart markerade med en skylt vid vägkanten. En av hållplatserna har väderskydd med en mindre

Läs mer

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13 GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR HALLTORP 1:10 TRÄKLUBBAN Upprättad 2015-10-14 Datum Beslut om samråd: 2015-08-27 Samrådstid: 2015-09-04-2015-09-21 Beslut om granskning: 2015-09-24 Granskningstid: 2015-09-28-2015-10-13

Läs mer

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD

Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD BYGGNADSNÄMNDEN LAGA KRAFTBEVIS Datum Dnr 2011-10-17 2011-BN0287 Byggnadsnämnden antog 2011-09-21 165 Ändring av detaljplan för INGELSTAD 3:121, I INGELSTAD Såvitt här fört diarium, har detta beslut inte

Läs mer

I nollalternativet och alternativ A bedöms inte tillgängligheten påverkas längs sträckan.

I nollalternativet och alternativ A bedöms inte tillgängligheten påverkas längs sträckan. Tillgänglighet I nollalternativet och alternativ A bedöms inte tillgängligheten påverkas längs sträckan. De föreslagna åtgärderna i alternativ B och C ger överlag fortsatt god tillgänglighet till bostäder,

Läs mer

Detaljplan för Idre Golf, Ski & Spa Älvdalens kommun, Dalarnas län

Detaljplan för Idre Golf, Ski & Spa Älvdalens kommun, Dalarnas län UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 (8) SAMHÄLLSBYGGNADSAVDELNINGEN PLAN OCH BYGG Tomas Johnsson SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad i november 2008 Hur samrådet har bedrivits Underrättelse Handlingar Ett förslag till detaljplan,

Läs mer

Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2015-08-17 Dnr SBN 2014/0527 Detaljplan för Tusenfotingen 2 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskningen har skett på biblioteket samt på Samhällbyggnad i stadshuset

Läs mer

Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län Detaljplan för del av Båstad 109:368, 109:370 m.fl. i Båstad, Båstads kommun, Skåne län Granskningsutlåtande Detta detaljplaneförslag, har varit utställt under tiden 2015-02-09 till 2015-03-08 för att

Läs mer

Detaljplan för Dagvatten Norra Botkyrka. Del av Fittja III.

Detaljplan för Dagvatten Norra Botkyrka. Del av Fittja III. 1 [9] Stadsbyggnadsenheten 2014-02-19 Referens Lotta Kvist Samrådsredogörelse Detaljplan för Dagvatten Norra Botkyrka. Del av Fittja III. Beskrivning av samrådsförfarandet Samhällsbyggnadsnämnden uppdrog

Läs mer

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län Detaljplan för del av Vistorp 9:2, Pågatågsstation i Förslöv, Båstads kommun, Skåne län Utlåtande Detta detaljplaneförslag, har varit utställt under tiden 2014-12-01 till 2014-12-28 för att ge sakägare,

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING 1 (5)

GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Del av Avesta 5:1 Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2013-01-21, reviderad 2013-04-22. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2013-04-22

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE januari 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE januari 2015 Granskningshandling Dnr: BN 2013/16 215 Detaljplan för Bostäder i Noret norra, del av Noret 1:27 m.fl. i Mora kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE januari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget till

Läs mer

Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun

Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun ULRICEHAMNS KOMMUN Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00

Läs mer

Väg 46 Cirkulationsplats vid Ålleberg center

Väg 46 Cirkulationsplats vid Ålleberg center SAMRÅDSUNDERLAG Väg 46 Cirkulationsplats vid Ålleberg center Falköpings kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2013-12-13 Projektnummer: 138960 Dokumenttitel: Samrådsunderlag, Väg 46, Cirkulationsplats

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Gräsvallen 5 inom Gräsvallen 5, Karlstads kommun, Värmlands län Arkivnr. 1780K-36-P2014/20 Upprättad 2014-10-06 Antagen av SBN 2014-10-22, 12 Laga kraft 2014-11-19 Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRING AV BYGGNADSPLAN FÖR FRITIDSBEBYGGELSE ÖVER DEL AV FASTIGHETEN GÄLLIVARE 1:16 M FL VID VASSARATRÄSKET, INOM GÄLLIVARE KOMMUN, NORRBOTTENS LÄN, AKT 25-P78/52

Läs mer

Granskningsutlåtande Antagandehandling

Granskningsutlåtande Antagandehandling SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-25118 E-post: samh.bygg@bollnas.se Granskningsutlåtande Antagandehandling Detaljplan för Slaktaren 8, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Dnr:15-6161

Läs mer

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015.

Tillägg till byggnadsplan K8 för fastigheter Torresta 1:4 m.fl., i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i maj 2015, reviderad i december 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(5) Datum Vår beteckning 2015-12-08 KS 2015/58 nr. 40 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Tillägg

Läs mer

PM 10136061 2010-05-17

PM 10136061 2010-05-17 Uppdragsnr: 10136061 1 (7) PM 10136061 2010-05-17 Detaljplan för Hövik 5.1 m.fl., Trafikbullerutredning 1 Sammanfattning I Höviksnäs på Tjörn pågår planarbete med detaljplan för Hövik 5:1 m fl. Området

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Kärna 67:1, hyresbostäder i Hermansby socken, Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80

Läs mer

Almöstrand och Tjörns entré, Tjörns kommun

Almöstrand och Tjörns entré, Tjörns kommun 1 Trafik PM 2014 01 28 Almöstrand och Tjörns entré, Tjörns kommun Grundförutsättningar Området kring Almön och entrén till Tjörn från fastlandet utgörs av en hög bergsrygg, som sträcker sig från sydost

Läs mer

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SÄRSKILT UTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214

Samrådsredogörelse GRANSKNINGSHANDLING. Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta. 1(9) SPN 2012/0134 214 Samrådsredogörelse 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Plinten 7 med närområde inom Ingelsta i Norrköping SPN-000/000 den 28 maj 2015 Här infogar du din bild. Den ska få plats i denna ruta.

Läs mer

Plandata Den aktuella fastigheten Stranden 19:7 är belägen på Hantverkaregatan 8, ca 400 m sydväst om Mora kyrka och omfattar ca 0,1 ha.

Plandata Den aktuella fastigheten Stranden 19:7 är belägen på Hantverkaregatan 8, ca 400 m sydväst om Mora kyrka och omfattar ca 0,1 ha. Granskningshandling Dnr: BN 2014/12 215 Ändring 2 av del av detaljplan S 35 för Stranden 19:7 i Mora kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING januari 2015 Handlingar Planbeskrivning (denna handling), januari

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Program Redogörelse för programsamråd Plankarta, skala

Läs mer

Örjastäppans industriområde I Mora, Mora kommun, Dalarnas län

Örjastäppans industriområde I Mora, Mora kommun, Dalarnas län Antagandehandling Dnr: MK BN 2015/00004 Detaljplan för del av fastigheten Utmeland 557:1 m.fl samt ersättning av detaljplan S 104 vid Örjastäppans industriområde I Mora, Mora kommun, Dalarnas län UTLÅTANDE

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling 2009-08-12. Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål STENUNGSUNDS KOMMUN Antagandehandling 2009-08-12 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av Grönviks varv, Näs 1:230 Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län Normalt Planförfarande 1 Normalt

Läs mer

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl

Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Detaljplan för Häggvik 2:4, 6:9, 7:8 m fl Fritidshus på Ringkallen Nordingrå, Kramfors kommun Upprättad av Palle Sjölander AB 2014-01-16 Ringkalleberget sett från Mädan (nordväst om planområdet) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande

Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande Utlåtande Antagandehandling 2010-09-17 1(5) Detaljplan för del av Sunnanå 12:1 (St Bernstorp II) Burlövs kommun Utlåtande Länsstyrelsen i Skåne län konstaterar att förslaget inte strider mot de intressen

Läs mer

Spånstad 4:19 och 2:14

Spånstad 4:19 och 2:14 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING tillhörande detaljplan för del av Spånstad 4:19 och 2:14 ÅLED, HALMSTADS KOMMUN plan 1056 K Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2013-04-16 LAGAR OM MILJÖBEDÖMNINGAR

Läs mer

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera

Myndigheter, organisationer, föreningar, kommunala nämnder med flera 2015-11-03 Dnr PLAN 2014.25 Detaljplan för del av Söderby 1:751 m.fl., Biltema Handen SAMRÅDSREDOGÖRELSE BAKGRUND Kommunstyrelsen beslutade 2014-05-26, 130 att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta

Läs mer

3 Vägprojektet en översikt

3 Vägprojektet en översikt 3 Vägprojektet en översikt 3.1 Nuvarande väg Vägens funktion E20 har en nationell, regional och lokal funktion och den kraftigt ökande lastbilstrafiken visar också att E20 har en vital betydelse för näringslivet

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida

Planarkitekt. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2012-03-14 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-22 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun

Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Detaljplan för del av Vätinge 1:118 (Stationsvägen) i Gripenbergs samhälle i Tranås kommun Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 66/2010 Plan- och genomförandebeskrivning

Läs mer

2013-02-12 Ärendenr:TRV 2014/11500

2013-02-12 Ärendenr:TRV 2014/11500 Beredningsunderlag och Konsekvensutredning 2013-02-12 Ärendenr:TRV 2014/11500 Trafikverket Region Stockholm Daniel Andersson Trafikmiljö Besöksadress: Solnastrandväg 98 Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING

SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV VÅXTORP 6:31 OCH 6:33 VÅXTORP LAHOLMS KOMMUN Detaljplan, normalt planförfarande Tillhör Miljö- och byggnadsnämndens beslut 2014-02-26 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN

PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN PM TRAFIKUTREDNING SKUTHAMNEN 2014-06-10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nulägesbeskrivning... 3 2.1 Biltrafik... 4 2.2 Gång- och cykeltrafik... 5 2.3 Kollektivtrafik... 5 3 Planerad exploatering...

Läs mer

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1.

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1. repo001.docx 2012-03-2914 MÖRBYLÅNGA KOMMUN Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 UPPDRAGSNUMMER 7000175000 STOCKHOLM TRAFIKPLANERING JOHANNA FICK UPPDRAGSLEDARE KARIN RENSTRÖM GRANSKARE

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

FÖRSTUDIE Väg 1000, delen från Fryksåsvägen (väg 1002) till och med Lillågatan i Orsa Orsa kommun, Dalarnas län

FÖRSTUDIE Väg 1000, delen från Fryksåsvägen (väg 1002) till och med Lillågatan i Orsa Orsa kommun, Dalarnas län FÖRSTUDIE Väg 1000, delen från Fryksåsvägen (väg 1002) till och med Lillågatan i Orsa Orsa kommun, Dalarnas län Samrådshandling 2010-12-13 Objekt: 102734 Beställare: Lisbeth Gunnars, Orsa kommun Projektledare:

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR GÄLLIVARE CAMPING. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län

GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR GÄLLIVARE CAMPING. Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR GÄLLIVARE CAMPING Samhällsbyggnadsförvaltningen Norrbottens län HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Detaljplaneförslaget daterat oktober 2014 har varit på samrådsremiss

Läs mer

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser.

Planhandlingen utgörs av denna planbeskrivning samt en plankarta i skala 1:1 000 med tillhörande bestämmelser. Antagandehandling 2010-12-06 Dnr 2009/2094 Detaljplan för del av Gyljeryd 1:3 (Kärleksudden) Mullsjö Mullsjö kommun Godkännande: 2010-10-26, 77, BN Antagande: 2010-12-21, 152, KF Laga kraft: 2011-07-21

Läs mer

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE Samrådshandlingar 1 (6) 2015-06-23 Dnr PLAN.2015.4 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten ÅKAREN 1 i detaljplan för kv. PANTEN, STALLET, TULLEN m. fl. i stadsdelen Östertull,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN

GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN ANTAGANDEHANDLING 2015-06-11 Dnr: 2012:98 Detaljplan för del av DRÄTTINGE 1:9 m.fl. i KAXHOLMEN Jönköpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS. Granskning detaljplan Ett planförslag,

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-10-16 Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMMANFATTNING Syftet med planen är att möjliggöra uppförande av drygt

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m. fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun

Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun Detaljplan för Ope 1:38, 4:14 och 7:1 Bostäder vid Ope fd skola Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 2004/2013 Dnr planmodul: P 17/2014 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i

Läs mer

Särskild sammanställning för Verksamheter vid Trafikplats Rosersberg. DNR BTN 2007/0931-214:R 14 april 2009

Särskild sammanställning för Verksamheter vid Trafikplats Rosersberg. DNR BTN 2007/0931-214:R 14 april 2009 Särskild sammanställning för Verksamheter vid Trafikplats Rosersberg DNR BTN 2007/0931-214:R 14 april 2009 Planförslaget Detaljplanen omfattar två områden, ett större väster om Norrsundavägen (väg 859)

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, godkännande

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, godkännande Tjänsteutlåtande Planarkitekt 2015-01-26 Agnes Hustad 08-590 970 68 Dnr: agnes.hustad@upplandsvasby.se BN/2012:86 Byggnadsnämnden Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, godkännande Sammanfattning

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 Diarienummer 2006/0082 214 Detaljplan för NÄSET, Etapp 2 Kinna 24:169 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands Län P L A N B E S K R I V N I N G UPPRÄTTAD 2006-05-04 reviderad 2006-11-30, 2007-05-07 Plan-

Läs mer

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29

SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Detaljplan HANDELSMANNEN 1 M.FL., Västra Mark Växjö kommun Samrådshandling 2014-06-12 Dnr: 14BN0395 Stadsbyggnadskontoret SAMRÅD T.O.M 2014-08-29 Handläggare Anna Thyrvin 0470-436 06 Detaljplan/Beskrivning

Läs mer

VÄSTRA SILJAN SAMRÅDSHANDLING

VÄSTRA SILJAN SAMRÅDSHANDLING LIS Landsbygdsutveckling i strandnära lägen Tematiskt tillägg till översiktsplan för Mora kommun F3. VÄSTRA SILJAN SAMRÅDSHANDLING 144 Arbetsgrupp Tommy Ek, Stadsarkitekt/förvaltningschef Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2016-02-24

ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2016-02-24 ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Detaljplan för BRÄNNBACKENS ARBETSOMRÅDE Österåkers kommun, Stockholms län. Ett förslag till detaljplan för Brännbackens arbetsområde har varit utställt på

Läs mer

Rastplats Skuleberget vid E4

Rastplats Skuleberget vid E4 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Rastplats Skuleberget vid E4 Kramfors kommun, Västernorrlands län Vägplan, 2015-09-15 Projektnummer: 142420 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Box 186,

Läs mer

Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45. Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01

Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45. Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01 Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45 Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01 Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen 8 Tel. 0640-161 00 Fax 0640-161 05 krokoms.kommun@krokom.se

Läs mer

Detaljplan för Gällö samhälle

Detaljplan för Gällö samhälle Bräcke kommun, Jämtlands län Upprättad 2014-08-29 Samråd 2015-04-16 Granskning Antagen Laga kraft.. Planförfattare: Ulf Alexandersson Stadsarkitekt PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta

Läs mer

planprogram 2012-11-27 Detaljplan för KUNGBÄCK 1:38 m. fl. (Stensvik) Strömstads kommun, Västra Götalands län 1. (12)

planprogram 2012-11-27 Detaljplan för KUNGBÄCK 1:38 m. fl. (Stensvik) Strömstads kommun, Västra Götalands län 1. (12) planprogram --7 Detaljplan för KUNGBÄCK :38 m. fl. (Stensvik) Strömstads kommun, Västra Götalands län. () Innehållsförteckning INLEDNING 3 Bakgrund Planens syfte och huvuddrag PLANDATA 3 Läge, areal och

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, Håbo kommun, Uppsala län UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande del av fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m.fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län NORMALT PLANFÖRFARANDE Samrådshandling

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:171 Lilla Skottek i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:171 Lilla Skottek i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:171 Lilla Skottek i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 10 dec 2007 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET

Läs mer

Trafikutredning för området Uttran-Lindhov 2007. Trafikutredning för området Uttran-Lindhov Inventering och rekommendationer inför exploatering

Trafikutredning för området Uttran-Lindhov 2007. Trafikutredning för området Uttran-Lindhov Inventering och rekommendationer inför exploatering Trafikutredning för området Uttran-Lindhov Inventering och rekommendationer inför exploatering november 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING 3 INLEDNING 4 Uppdrag 4 Definitioner 4 BAKGRUND OCH FÖRUTSÄTTNINGAR

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD Upprättad den 24-09-2013 NORMALT PLANFÖRFARANDE Antagen av kommunfullmäktige. Laga kraft.. Genomförandetid t o m Dnr 1404/2010 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29 Granskningshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-05-18 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande

Läs mer

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, beslut om ny granskning

Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, beslut om ny granskning Tjänsteutlåtande Planarkitekt 2014-11-17 Agnes Hustad 08-590 970 68 Dnr: agnes.hustad@upplandsvasby.se BN/2012:86 Byggnadsnämnden Detaljplan för Fyrklövern 1, allmän platsmark, beslut om ny granskning

Läs mer