Förslag till dagordning för Equmenia Örbyhus årsmöte onsdag den 27 januari kl i Björkbackskyrkan

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till dagordning för Equmenia Örbyhus årsmöte onsdag den 27 januari kl. 18 30 2016 i Björkbackskyrkan"

Transkript

1 Förslag till dagordning för Equmenia Örbyhus årsmöte onsdag den 27 januari kl i Björkbackskyrkan 1. Inledning, årsmötets öppnande 2. Val av presidium för årsmötet: Valberedningens förslag: Ordf. Louise Pettersson Vice ordf. Helena Jansson (leder p 5-7) Sekr. Martina Lundqvist Justerare Rösträknare 3. Fastställande av dagordning 4. Godkännande av kallelse 5. Föredragande av verksamhetsberättelse inkl. medlemsstatistik, Bilaga 1 6. Föredragande av ekonomisk redogörelse samt revisionsberättelse, Bilaga 2 7. Beslut om ansvarsfrihet för styrelse 8. Verksamhetsplan a. Avstämning av verksamhetsplan 2015 b. Verksamhetsplan Val av ordförande, Bilaga Val av övriga styrelseledamöter, Bilaga Val av revisorer, Bilaga Val av ledare och övriga funktionärer, Bilaga Val av ombud till Equmenias riksstämma samt Region Mitt:s regionstämma, Bilaga Val av ledamöter till valberedningen Väljs på 2 år:

2 Ej valbara, kvar på 1 år: 15. Medlemsavgift US förslag Daniel Edlund Mikaela Mattsson 150:- per termin 16. Anslag US förslag: Riksstämma 1 000:- 17. Information - Påskfest - Lägerfond 18. Övriga frågor (att ta upp för behandling inom US)

3 Bilaga 1 Verksamhetsberättelse 2015 Equmenia Örbyhus har under år 2015 haft barn- och ungdomsarbete för de från 0 år upp till unga vuxna. Våra verksamhetsgrupper har fått vara mötesplatser för barn och ungdomar i våra samhällen. En plats där det har funnits möjlighet att få sjunga, lära sig knyta knopar, spela spel och fika med vänner, lära sig hur man är en bra medmänniska och ta sina första stapplande steg - fysiskt och i kristen tro. Tack alla ni ledare som lägger ner tid, energi och av er själva så att vår förening får vara en plats dit barn och ungdomar vill återkomma vecka efter vecka. Tack alla ni funktionärer som gjorde Equmenias riksstämma i Tierp till en väldigt lyckad riksstämma. Utan ert engagemang hade det inte gått! Oskar Johansson har under året arbetat som ungdomspastor i församlingen. Han har funnits med i barn- och ungdomsarbetet och har också tillbringat lite tid att samtala och möta ungdomar i Örbyhus skola. På årsmötet i januari 2015 deltog 23 personer. Equmenia Örbyhus har haft 93 medlemmar under Ungdomsstyrelsen har träffats sex gånger under året, två av dessa sammanträden har styrelsen haft i Björkbackskyrkan med församlingsstyrelsen. Tillsammans har man utarbetat en gemensam verksamhetsplan. Föreningen har bestått av följande grupper: Tobo: Barn- och föräldragrupp. Örbyhus: Barn- och föräldragrupp, Söndagsklubben, Spårarscout, Upptäckarscout, Äventyrarscout, barnkören Smile och Tonår. Österbybruk: Barnkören Joy. Evenemang: - Den 10 januari hölls en ledarfrukost för föreningens ledare. Atle Svanberg, scoutkoordinator på Equmenia nationellt, hade ett seminarium utifrån materialet Växa i tro. Efter seminariet fanns det tillfälle att planera vårterminens program för de olika grupperna. - Den 10:e maj arrangerades Equmenia Örbyhus sommarfest i Björkbackskyrkan som avslutning på vårterminen. Sommarfesten bestod av musikalen Himlabus, som framfördes av barnkörerna Joy och Smile, följt av en flerkamp. - På Örbyhusdagen den 31 maj sålde scouterna korv för att få in pengar till lägerverksamhet. - Den 5 september anordnade Equmenia Örbyhus samhällets årliga brännbollsturnering som detta år hade 30-årsjubiléum. Turneringen var till en början en tävling mellan olika gator i samhället men har under åren kommit att innefatta fler konstellationer. Turneringen, som ägde rum på Örbyhus IP, bjöd på fint väder, förutom lite regn i pausen, och intensiva matcher. Tobo Turbo stod som segrare.

4 Scouterna grillade hamburgare, sålde fika och sorterade skräp. På kvällen inbjöds lagen till fest i Björkbackskyrkan med buffémat, underhållning, sång och musik av 7-mannaband under ledning av Andreas Hemström och olika tävlingar. En mycket lyckad kväll med ca 100 gäster där många av dem som kom aldrig varit i kyrkan tidigare. Recensionen löd: Kan ni inte ordna festen varje år? Vem ska kunna göra det bättre? Vi känner oss mycket nöjda och glada över denna dag. - Den 4 oktober var det en gudstjänst med scoutinvigning. Ungdomsstyrelsens ledamöter och ledare i Equmenia gjorde en kort film med temat Vad betyder Equmenia för dig? där barn och ungdomar i vår verksamhet fick svara på frågan. Vi fick också möjlighet att visa upp delar av vårt arbete. - Det anordnades ingen familjefest vid Allhelgona detta år. - Den november anordnades Equmenias riksstämma i Borgenkyrkan i Tierp. Equmenia Örbyhus var arrangör tillsammans med Borgenkyrkan Ung. Det blev en lyckad riksstämma med förhandlingar, gudstjänster, caféer och Equmeniagala där ledare inom Equmenia fick uppskattning för sitt engagemang. - Luciafirande anordnades i Örbyhus idrottshall den 12 december. I luciatablån medverkade en projektkör bestående av både barnkör, ungdomar och vuxna. Det var ca 40 personer med i luciatåget och en stor publik på ca 400. Även i Österbybruk avslutades höstterminen med luciafirande, lotteri och fika den 11 december. Ett trevligt evenemang med en nästintill fullsatt kyrka. TOBO: Barn- och föräldragruppen Vi har samlats på måndagsförmiddagarna som vanligt. Antalet har varit ganska konstant men det har varit olika människor. Några har blivit stora och börjat förskolan och några har fötts och kommit till. Det har även varit en del inflyttning som gett nya deltagare, vilket vi är glada för. Verksamheten är densamma. Leka, sjunga, månadens sång, fika och andakt. Under hösten har Viveka Abrahamsson hjälpt till några gånger. Olle Söderström har, trots att han inte varit så pigg, i stort sett varit med varje gång. Viveka har lovat att fortsätta vara med till våren. Föräldrarna till de minsta barnen gläder sig åt att träffa andra vuxna och att träffa andra Tobobor, framförallt de som är nya i byn. När jag skriver detta har Olle lämnat oss. Han fattas oss verkligen! En stor förlust för oss alla. Han har varit mycket populär bland barnen. Med Guds hjälp vill vi dock gå vidare. Tacksamma för nåden att få visa på Jesus för en ny generation människor. ÖRBYHUS: Barn- och föräldragruppen Barn- och föräldragruppen är en viktig mötesplats för barnlediga föräldrar. Där får man träffas, knyta nya kontakter, lära känna varandra och dela livet tillsammans. Samtidigt är det för många den första kontakten med vår kyrka och på så sätt en viktig kontaktyta för oss. Men framförallt är gruppen naturligtvis till för barnen som genom sång, rytm och ramsor får göra nya upptäckter och

5 erfarenheter tillsammans med sina föräldrar. Träffarna börjar med en halvtimmes drop-in och fortsätter sedan med sångstund, fika och en stund för att leka, prata och umgås. Deltagarantalet varierar från gång till gång men under såväl vår- som höstterminen har vi totalt varit ca 15 föräldrar och 18 barn. Fyra damer i församlingen har hjälpt till med att fixa gott fika, vilket har uppskattats av såväl barn och föräldrar som ledare. Söndagsklubben Vi har varit ca barn mellan 1 och 12 år. Katrin Larsson, Jonas Sundholm, Fanny Berlin, Kitty Wiking och Susann Larsson har varit ledare under året. Även Agnes Namuyomba har hjälpt till ibland liksom några av barnens föräldrar. Under vårterminen hade vi kompistema. Vi gjorde kompisarmband och övade på kompisrappen som vi sedan framförde på Equmenia Örbyhus sommarfest. Vi tillverkade även en tavla i 3D med vår jord och alla söndagsklubbsbarn som bildar en kompisring runt om. Den sitter nu på en vägg i Björkbackskyrkans huvudentré. Vid påsk tittade vi på barnscenen från församlingens påskmusikal Hammarslagen där barnen bygger ett pussel och Jesus berättar att alla bitar är lika viktiga. Alla människor är lika viktiga, lika mycket värda och alla behövs precis lika mycket. Vi gjorde även egna pussel den gången. Höstterminen hade tema: bön. Vi arbetade med att skapa en bönekedja varje gång under terminen som visades upp för församlingen på gudstjänsten den tredje advent. Urban och hela församlingen bad även för alla våra böner i bönekedjan. Vi har även traditionsenligt gjort brödpåsar, saftflaskor och syltburkar lite extra fina inför skördeauktionen med t ex vackra höstlöv. En söndag tillverkade alla barn en egen ljusstake som vi sedan tände böneljus i samt knäppte våra händer till en bönekedja. Terminen och året avslutades med vårt julspel på gudstjänsten den tredje advent i Björkbackskyrkan. Vi framförde ett drama om den första julen då Jesusbarnet föddes men vi visade hur det skulle kunna vara om det skulle ha hänt idag, i vår nutid. Maria fick åka elbil till Stockholm istället för åsna till Jerusalem och Jesusbarnet föddes i en städskrubb och lades i en vask på vandrarhemmet Långholmen istället för i ett stall. Himlen fylldes av änglar framför nattvandrarna utanför fryshuset i Stockholm och tre meterologer kom och gav fina presenter till Jesusbarnet. Vi fick även hjälp av några från församlingen i vårt drama. De hjälpte till att vara nattvandrare och änglar. Stort tack för det! Veckan innan vårt drama tillverkade vi kulisser med barnen som t.ex. hotellet Scandic Victoria Tower i Kista. Vi känner oss mycket nöjda med årets julspel och har redan börjat fundera på nästa års. Vi har även fortsatt att samla in pengar till barn i andra länder. Under höstterminen gick pengarna till barn i flyktingläger i Syrien. Stort tack för detta år säger vi till alla barn och till deras föräldrar som låter sina barn komma med på söndagsklubben. Det är en stor glädje för oss ledare!

6 Smile Vårterminen startade 19/1 och vi har träffats 14 gånger för att sjunga och ha det roligt tillsammans. Oliva Lindfors har haft en lite andakt i slutet av våra övningar. I mars var vi med och sjöng på Gudstjänst för alla åldrar tillsammans med Joy. En lördag i april hade Smile och Joy en barnkördag i Björkbackskyrkan då vi övade hela dagen på musikalen Himla-bus. Efter att ha övat hela dagen framförde vi vår musikal för nära och kära. Musikalen blev så bra så att vi fick framföra den en gång till på sommarfesten. Som vanligt är jag, Mia, tokstolt att få vara en av körledarna. Höstens termin startade 31/8 och även denna termin har vi haft 14 övningstillfällen. En onsdag åkte vi till Österby för att sjunga och leka tillsammans med Joy. Det är så roligt att vara många! 4/10 sjöng vi på gudstjänst. Glass är gott så en måndag passade vi på att ha glassfrossa med lek och bus. Efter höstlovet börjar vi med Lucia och då blev vi några nya körmedlemmar, vilket alltid är lika kul. 12/12 gjorde vi om Örbyhus sporthall till en konserthall med ett härligt efterhäng. Vi hade ett lyckat Luciafirande med Smile och även i år bjöd vi in alla som ville vara med och sjunga. Vi som har varit ledare för Smile har varit Monika Nordin, Olivia Lindfors och Mia Norman Vill tacka Oliva som nu har valt att sluta. Vill även tacka Robert Lindvall och Bibbi Larsson som har hjälpt oss med att spela. Spårar- och upptäckarscout Det har blivit en tradition att vi börjar varje termin med olika lekar. Det är ett bra sätt att lära känna varandra. Det kommer alltid några nya scouter varje termin och det blir en bra start med lite lek och bus. En annan tradition är att vi varje vinter åker pulka i Kvarnbacken. Vintern var ju inte speciellt snörik men vi kunde ändå träffas en kväll i februari och åka lite pulka och grilla varsin korv över elden. Våra scouter träffas i helgrupp, spårare första timmen och upptäckare andra timmen. Patrullen, som är en viktig del i scoutmodellen, har vi inte haft mycket av. Det försökte vi ändra på i våras då vi planerade in några patrullkvällar. Scouterna fick hitta på patrullnamn och göra patrullmärken. Sedan hade vi dessa patruller i programmet när det passade, som t.ex. när vi hade surrning och bygge av små vindskyddsmodeller och små lägerkök. Kvällen vi övade hantering av kniv, yxa och såg gjorde vi samtidigt ett spel som kallas Bamboleo, ett balansspel där allt plötsligt kan rasa. En höjdarkväll i slutet av mars engagerade vi många fler än bara oss scoutledare i ett påskspel, där scouterna fick höra vittnen som varit nära Jesus hans sista påsk. Innan sommarfesten i kyrkan åkte vi som vanligt på hajk till Blommenstorp. Vi är som sagt väldigt traditionsbundna, men det är ett mycket fint ställe som ligger vid sjön Stordammen, öster om Österbybruk. Scoutlägret i somras var på Skräddartorp och hette Telmar efter böckerna om Narnia. Hela vår region var inbjudna till lägret och vi var runt 500 deltagare som gjorde det som gör läger så härliga; umgås, hugger, lagar mat, fryser, bygger, sjunger, busar, eldar, ber, leker, badar, vandrar, paddlar, torkar och inte minst latar sig. I början av hösten är det fortfarande ljust när vi har scout och vi är ute varje gång. Det passar bra när vi ska elda, laga mat och surra. Leker gör vi förstås också och en lek som tog hela kvällen var Kalle kaos. En lek där vad som helst kan hända och med mycket tokigheter. Hajken låg ovanligt sent på året så istället för att bygga och sova i vindskydd hade vi med våra militärtält som vi kan elda i. Ingen orkade sitta uppe hela natten och elda men några morgonpigga ledare såg till att det

7 brann i kaminerna och värmen började sprida sig i tältet igen på morgonen när det var dags för scouterna att vakna. Efter några scoutkvällar med pyssel och hantverk vågade vi faktiskt prova något nytt. Nytt i alla fall för oss och det var att spela trashockey. Vi har hört att det var mycket uppskattat förr så det var roligt att prova något som vissa äldre scouter minns som det enda de gjorde på scout. Påskvandringen var ju så lyckad att vi gjorde en annan variant i höstas fast nu förstås med jultema. Till lucia i sporthallen gjorde vi som vanligt lotter men inte de vanliga, kladdigt spritsade pepparkakorna, utan bland annat braständare och nyckelringar av flätad pacord. Aldrig har lotterna tagit slut så fort! Äventyrarscout Under 2015 har Äventyrsscout, som startade upp hösten 2014, fortsatt. Dryga dussinet äventyrare har varit med under året som de fyra ledarna Oskar Johansson, Josef Mattson, Amanda Björk och Filip Lindvall planerat. Eld, berättelser, sjukvård, överlevnad och byggande av lägerstolar är några av sakerna som gjorts under äventyrarkvällarna. I mars äventyrade patrullen på klätterväggarna hos Uppsala Missionskyrka. I maj åkte hela kåren på hajk på Blommenstorp där äventyrarna gav sig ut på öppet vatten. På sommarens regionsläger Telmar bodde äventyrarna i tonårsbyn, detta i kårens sprillans nya tält. Under hösten vandrades det ut på hajk till Honolulukojan, utmed Upplandsleden. Tonår Under 2015 har Tonår samlats många gånger, 19 gånger under vårterminen och 11 gånger under hösten. Några axplock ur aktiviteterna är: 24h Tonår, Fear Factor, Cluedo, Frågesporter, Pyjamasparty med Patric Forsling, Lådbilsbygge utan lådor m.m. Vanligtvis har schemat sett ut som följande: Aktivitet, Andakt, Fika och Häng. Utöver de vanliga tonårskvällarna har vi åkt på Mitt Tonår, regionens tonårshelger, i Hudiksvall och Falun, Connect i Rättvik, Helljus på Lynäs, tonårssommarlägret Rock Solid på Ensro och nyårslägret Kött på Sjövik. De äldre tonåringarna åkte också på festivalen Frizon i början av augusti. Under året har omkring 100 unika personer varit med på Tonår någon gång. Vissa av dessa är hemvändare, andra besökare från andra orter, men majoriteten är återkommande deltagare. Under hösten har det varit något färre deltagare än under våren. På en normal tonårskväll har vi ca närvarade, då är både ledare och deltagare inräknade. Under hösten åkte två bilar med tonårsledare till konferensen Kallad i Linköping. Det var en ekumenisk konferens för ideella och anställda ledare inom kyrkan med fokusområdet tonåringar. Vi kom tillbaka från konferensen uppfyllda med tankar om arbetet. Nu står vi i startgroparna inför nästa verksamhetsår och ser fram emot två kanon-terminer, inte minst det faktum att vi kommer att få stå värd för vårens regionsarrangemang Mitt Tonår. ÖSTERBYBRUK: Barnkören Joy: Under året har barnkören Joy samlats i Missionskyrkan varje onsdag i en timme. Det är en barnkör i samarbete mellan Equmenia och Svenska Kyrkan, ett samarbete som fungerar mycket bra. Vi börjar alltid med att vi sätter oss i en ring med tända ljus och har en liten andakt med läsning ur Barnens Bibel och ber en bön. Sen värmer vi upp oss med diverse roliga övningar innan vi sjunger och leker. Sen fikar vi förstås.

8 Under året har vi haft ca 15 barn i åldrarna 6-10 år. Varje gång kom en förälder för att hjälpa till med fikat. Det har varit mycket uppskattat av både oss ledare och föräldrarna själva, då de får se hur fantastiskt roligt barnen har och höra hur duktiga de är att sjunga. Under hösten har vi varit beroende av den hjälpen eftersom vi bara varit två ledare. En gång på våren bjöds föräldrar och syskon in då vi sjöng tillsammans, lekte och fick extra gott fika. När vi började öva till lucia kom ytterligare 7 barn, barn som varit med i Joy tidigare, samt 3 stycken från Svenska kyrkans grupper. Under året har vi uppträtt ett antal gånger: 8 februari på dopkalas i Kyrkans Hus, 1 mars på Gudstjänst för alla åldrar i Björkbackskyrkan tillsammans med Smile, 28 mars på Schlagermässa i Österbybruks kyrka (då barnen sjöng med vuxenkörer i glittrande kläder i rampljus), 18 april på den mycket bejublade musikalen Himlabus i Örbyhus med Smile (då alla barn var änglar och hade tränat in många sånger). Våren avslutades 10 maj med sommarfest i Björkbackskyrkan. Höstterminen innehöll bl.a.: 30 september då Smile hälsade på oss, 4 oktober då vi sjöng med Smile på Gudstjänst för alla åldrar i Örbyhus, Tacolov -gudstjänst i Kyrkans Hus med föräldrar o syskon inbjudna, ett nytt grepp på eftermiddagstid där vi serverade tacos till ca 80 pers. Mycket populärt och omtalat! 1 dec uppskattad lucia för SPF på deras adventsfika, 11 december Luciafest i Missionskyrkan Österbybruk med lotteri, chokladhjul och fika, där ca 80 personer kom och lyssnade, 13 december Brukets Lucia i Österbybruks kyrka då det nästan var fullsatt i kyrkan. 24 stycken deltog i luciatågen från båda kyrkorna samt fyra konfirmander. Det var fantastiska luciaframträdanden! Elsa Hallin blev korad till Brukets Lucia. Luciasmycket sponsrades av Lions och var tillverkat av GuldForm. Trots att vi bara blev två ledare på hösten har vi träffats och uppträtt som vi brukar med hjälp av föräldrar bl.a. Vi har haft glada barn som kommer till oss.

9 Bilaga 2 Revisionsberättelse

10 Bilaga 3 1. Val av ordförande Valberedningens förslag: Louise Pettersson 2. Val av övriga styrelseledamöter Valberedningens förslag: Pernilla Lindvall (kassör) Anders Gidebo Monica Nordin Karin Sundholm Lars Pettersson Johannes Hillgren Martina Lundqvist Olivia Lindfors Amanda Björk nyval: Mikaela Mattsson Lydia Nordin Filip Lindvall 3. Val av revisorer Valberedningens förslag: Hans Gidebo Ragnar Larsson Per-Åke Sundström (ersättare)

11 Bilaga 4 TOBO 1. Val av ledare till barn- och föräldragrupp valberedningens förslag: Rose-Mari Nejdling Hillevi Söderström ÖRBYHUS 2. Val av ledare till barn- och föräldragrupp valberedningens förslag: Urban Elenäs + 4 medhjälpare i kök Martina Lundqvist nyval: Olivia Lindfors 3. Val av ledare till Söndagsklubben 4. Val av ledare till barnkören Smile 5. Val av ledare till Scout 6. Val av ledare till Tonår valberedningens förslag: Katrin Larsson Jonas Sundholm Susann Larsson Fanny Berlin Kitty Wiking nyval: Agnes Namuyomba valberedningens förslag: Maria Norman Olivia Lindfors nyval: Emilia Lönn valberedningens förslag: Martin Linderstad (kårchef) Susann Larsson Anders Gidebo Pernilla Lindvall Mikael Wallner Daniel Edlund Oskar Johansson Amanda Björk Filip Lindvall Josef Mattsson nyval: Carin Linderstad valberedningens förslag: Oskar Johansson Bibbi Larsson Robert Lindvall Johannes Hillgren Mikaela Mattsson

12 7. Val av musikstudiogrupp ÖSTERBYBRUK nyval: valberedningens förslag: Hampus Mattsson Lydia Ståhlberg Gustav Larsson Simon Helmerson Joakim Lundqvist Fanny Berlin Sandra Kjetselberg Josef Mattsson Martina Lundqvist Kitty Wiking Julia Thuresson Lydia Nordin Gustav Larsson Robert Lindvall Staffan Larsson Ingemar Gidebo 8. Val av ledare till barnkören Joy valberedningens förslag: Barbro Carlsson Mikaela Mattsson + Svenska kyrkans ledare ÖVRIGT 9. Val av Art director (layout, affischer, program mm) valberedningens förslag: Ingemar Gidebo 10. Val av arrangörer för luciafest Österbybruk valberedningens förslag: Barbro Carlsson Örbyhus valberedningens förslag: Katrin Larsson Karin Sundholm Magnus Larsson 11. Val av representant till Verksamhetsrådet valberedningens förslag: Lina Edlund 12. Val av representanter till Riksstämma i höst valberedningens förslag: Lämnar förslag till US i aug 13. Val av representanter till Region Mitt:s stämma i höst valberedningens förslag: Lämnar förslag till US i aug

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus

En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus En Fridfull Julhelg & Ett Välsignat Nytt År önskar Equmeniakyrkan Örbyhus Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Johannes 1:5 Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte

Läs mer

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00

för barn och unga - Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00 TRO & LIV Utifrån en inledning, som bygger på boken Tro & Liv, samtalar vi om några centrala teman i kristen tro och vad de betyder i våra liv. Vi träffas tisdagar jämn vecka kl 19-21. Ingen föranmälan

Läs mer

Förslag till dagordning för Equmenia Örbyhus årsmöte den 28 januari 2015 kl. 18:30 i Björkbackskyrkan

Förslag till dagordning för Equmenia Örbyhus årsmöte den 28 januari 2015 kl. 18:30 i Björkbackskyrkan Förslag till dagordning för Equmenia Örbyhus årsmöte den 28 januari 2015 kl. 18:30 i Björkbackskyrkan 1. Inledning, årsmötets öppnande 2. Val av presidium för årsmötet: Valberedningens förslag: Ordf. Louise

Läs mer

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. ...all information om va ra verksamheter. ...terminsprogram. ...kontaktuppgifter

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. ...all information om va ra verksamheter. ...terminsprogram. ...kontaktuppgifter Aktivitetskatalog Equmenia Linghemskyrkan Detta ha fte inneha ller......all information om va ra verksamheter...terminsprogram...kontaktuppgifter Va rterminen 2016 V ä l k o m m e n t i l l L i n g h e

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro?

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? DU ÄR Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? värd mer än GULD KONFIRMAND MALMÖ 2016-2017 GRATTIS DU FYLLER FJORTON! Tänk dig att

Läs mer

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Spårare 8-9 år I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst,

Läs mer

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013

Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Nyhetsbrev 5 maj 25 aug 2013 Givaren och mottagaren Jag minns den där känslan som det vore i morse. I synnerhet när det går mot juni. Jag önskar att alla har den inom sig och jag vill verkligen att mina

Läs mer

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka!

Näsums Kyrkoblad. Fira Påsk i din kyrka! Näsums Kyrkoblad Nr 1/2010 Mars- Juni 2010 Fira Påsk i din kyrka! Barnen i grupperna välkomnar alla redan på Palmsöndagens familjegudstjänst då vi har stor fest och final på årets Fastekampanj och upptakt

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Årsmöteshandlingar för

Årsmöteshandlingar för Årsmöteshandlingar för Verksamhetsåret 2015 Innehåller: Dagordning Verksamhetsberättelse Valberedningens förslag Bilagor: Ekonomisk redovisning FÖRSLAG TILL DAGORDNING FÖR EQUMENIA VÄXJÖS ÅRSMÖTE I EQUMENIAKYRKAN

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM en del av Programblad 8 mars - 9 juni 2015 NU ÄR DET OFFENSIVEN......som gäller. Det finns inga alternativ. När jag på 70-talet var pastor här i Hässleholm innebar

Läs mer

Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00. Missionskyrkan Österbybruk Barnkören Joy 6 år och uppåt onsdagar 16.30-17.

Kyrksalen Tobo Barn- och föräldragrupp måndagar 9.30-12.00. Missionskyrkan Österbybruk Barnkören Joy 6 år och uppåt onsdagar 16.30-17. Alla gamla och nya sångare är varmt välkomna. Församlingskören övar udda veckor. Något du undrar, kontakta: Barbro Ståhlberg 0295-10802 Rut Larsson 018-337041 Swishnummer Equmenia 123 390 81 00 Swishnummer

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida KONFIRMAND 2011/2012 Startsida Nyfiken på livet? Konfirmand 2011-2012 i Björkekärrs, Härlanda, S:t Pauli och Örgryte församlingar Jag? Världen? Gud? Livet är fullt av frågor! Kyrkan? Jesus? Döden? Meningen

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

Styrelsekandidater en presentation

Styrelsekandidater en presentation Till 10 på dagordningen Styrelsekandidater en presentation NÅGRA BAKGRUNDSFAKTA Salts styrelse består av 12 personer. Under 2014-2015 satt följande personer i styrelsen: Charlotte Erdtman (ordf), Charlotta

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

Kontakt. Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig. Jeremia 31:3. December 2015 Februari 2016

Kontakt. Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig. Jeremia 31:3. December 2015 Februari 2016 Kontakt December 2015 Februari 2016 Ett programblad från Löfstad kyrkan i Tranås samt Gripenbergs & Åsens missionsförsamlingar Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd förbli över dig.

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv

Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv Protokoll, samrådsmöte Sallerups förskolor, Eslöv Datum och plats 19 oktober 2011, Jonasbo förskola Närvarande Erik Andersson Förälder Toftabo Sekreterare Marie Beckvall Personal Munkebo Patrik Bergman

Läs mer

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se Försam lings nytt Nr: 34 program mars april 2014 I detta nummer, bl a: Från pastorns penna Barn o Ungdomsverksamheten Program för mars, april 2014 Ekonomi Vision och mål (måldokument) Annonser mm. mm.

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen. Läsåret 2011 2012

Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen. Läsåret 2011 2012 Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen Läsåret 2011 2012 Arbetslaget som omfattas Kvalitetsarbetet omfattar arbetslaget vid Förskolan Kohagen och Kalvdansen.

Läs mer

Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet

Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet 2010.11.30 Journalnr 2009-5294 VÄGEN, en musikal om Malmköping SAMMANFATTNING De positiva effekter projektet har givit oss är följande, utan inbördes

Läs mer

Gympalätts egen tidning Hösten 2009

Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Gympalätts egen tidning Hösten 2009 Ordförande Helena har ordet Så har ännu en gympatermin passerat och jag som ordförande kan med stolthet se på vår verksamhet. Den rörelseglädje man ser hos våra små

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har

När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har Illustration: En ung munk fick för första gången i ansvar att hålla i morgonandakten.

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan MARS - JUNI 2015 Fo St Kroppen En kropp fungerar för att cellerna har olika uppgifter och för att de troget gör sitt jobb. Hjärtat pumpar blod, lungorna syresätter blodet och levern renar blodet från slaggprodukter

Läs mer

www.linghemskyrkan.se

www.linghemskyrkan.se en del av Equmeniakyrkan 1 dec 2013-2 mars 2014 VÄLKOMMEN till SÅNG i JULNATTEN på julafton kl 23.30 med körsång och textläsning www.linghemskyrkan.se Välkommen till SKOMAKERI och NYCKELSERVICE Läderarbeten,

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

TREHÖRNABLADET. ANSVARIG UTGIVARE: KATARINA BÖRJESSON Nr 90. DECEMBER 2014. 40 år

TREHÖRNABLADET. ANSVARIG UTGIVARE: KATARINA BÖRJESSON Nr 90. DECEMBER 2014. 40 år TREHÖRNABLADET ANSVARIG UTGIVARE: KATARINA BÖRJESSON Nr 90. DECEMBER 2014 40 år Trehörna Byalag 1974-2014 MINNET AV ETT GAMMALT HUS I Trehörnabladet kunde vi för ett tag sen läsa om att vi fått 2 nya hus

Läs mer

Att vara internationellt ombud

Att vara internationellt ombud Att vara internationellt ombud Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Barn och föräldrar våren 2016

Barn och föräldrar våren 2016 Barn och föräldrar våren 2016 Svenska kyrkan i Partille Kom som du är! Små och stora, barn och vuxna - vi hoppas att ni känner er välkomna att besöka någon av våra kyrkor. Här finns mycket att välja på

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Nomineringskommitténs presentation av kandidater till styrelse, verksamhetsgranskande utskott samt nomineringskommitté

Nomineringskommitténs presentation av kandidater till styrelse, verksamhetsgranskande utskott samt nomineringskommitté Inför Riksstämman i Göteborg 5-8 juni 2008 Nomineringskommitténs presentation av kandidater till styrelse, verksamhetsgranskande utskott samt nomineringskommitté Hej alla engagerade medlemmar i equmenia!

Läs mer

SÖNDAGSSKOLAN Barnens Gudstjänst där bibelns berättelser står i centrum. Vi träffas: Söndagar kl 10.00 Kontaktperson: Pernilla Holmquist, tel.

SÖNDAGSSKOLAN Barnens Gudstjänst där bibelns berättelser står i centrum. Vi träffas: Söndagar kl 10.00 Kontaktperson: Pernilla Holmquist, tel. SÖNDAGSSKOLAN Barnens Gudstjänst där bibelns berättelser står i centrum. Vi träffas: Söndagar kl 10.00 Kontaktperson: Pernilla Holmquist, tel. 0732040126 SCOUT EKENÄS - SPÅRARSCOUT Pojkar och flickor som

Läs mer

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare)

ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015. Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) ÄNKANS GÅVA 32 SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 8 NOVEMBER 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Mark 12: 41-44 (eller Mark 12:38-44, nedan väljs den kortare) Änkans gåva Han satte sig mitt för tempelkistan och såg

Läs mer

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 4: Bibeltelefonen. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 4: Bibeltelefonen Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 4 Bibeltelefonen Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion 5 Lektion

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

Märkestavla Upptäckare Termin: 1

Märkestavla Upptäckare Termin: 1 Termin: 1 Vägen Andra repmärket Andra repmärket är en fortsättning på det första repmärket. Genom att jobba med aktiviteter kopplade övar du dig i att lösa problem och hur du kan få nytta av rep till olika

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter.

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter. SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Dagens evangelieläsning är Joh 1:35-42, men i detta kapitel fokuserar vi på den första läsningen som handlar

Läs mer

Årsberättelse 2013/2014

Årsberättelse 2013/2014 Årsberättelse 2013/2014 Bomhus förskoleområde Förskolechef Ewa Åberg Biträdande förskolechefer Ingrid Ahlén Nina Larsson Eva Lindgren 1 Bomhus förskoleområde 2013/2014 Inom Bomhus förskoleområde finns

Läs mer

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Pernilla Kans, Elin Ulander, 2008 Illustrationer

Läs mer

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani Björksäterkyrkan december 2015 - februari 2016 Människor med djup är vår tids brist. Det finns ett överflöd av intelligenta och begåvade människor i vår tid. Men djupa människor kan vi kanske räkna på

Läs mer

På Gång i Skälvums missionshus

På Gång i Skälvums missionshus På Gång i Skälvums missionshus Nr 4. dec 2014 - feb 2015 I detta nummer kan du läsa om... Pastorns sida... 2 Ordförarens sida... 3 Vinterns samlingar... 4 Källan... 6 Ekumenisk bönevecka... 7 equmenia/sku...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Några rader från ordförande. Det är så roligt att jobba i en styrelse där alla är engagerade och hjälper till. Även suppleanterna är med på varje styrelsemöte och är engagerade.

Läs mer

Familjedaghemmet Delfinen

Familjedaghemmet Delfinen Verksamhetsberättelse 2013 Familjedaghemmet Delfinen Presentation Familjedaghemmet har bedrivits i egen villa i bostadsområdet Mälarhöjden. Verksamheten har en egen ingång där barnen har varsin krok/hylla

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Allianskyrkan Skärstad

Allianskyrkan Skärstad Allianskyrkan Skärstad vinterprogram december 2015 februari 2016 God Jul & Gott Nytt År M fin er in ns f he på o ms vår ida Kraften i ett leende Jag har precis kommit hem från en vecka i Aten, Grekland,

Läs mer

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13 Nr 2 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Höst numret denna gång görs på prov i färg. Läs och njut! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Nya rutiner ang. medlemskap i vacterlföreningen. Medlemsavgiften

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Mullhyttans Bygdeförenings styrelse avger följande verksamhetsberättelse för år 2012. STYRELSEN har haft följande sammansättning: Ordinarie ledamöter Wivianne Högman, ordförande Lena

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 24 november, 2014 - onsdag 21 januari, 2015 Sedan vi skrev sist har det gått i ett, det har inte bara varit högsäsong i Thailand utan även för barnhemmet. Det är först nu

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Församlingsbladet. Hösten 2008. Svenska Kyrkan Hemsjö församling

Församlingsbladet. Hösten 2008. Svenska Kyrkan Hemsjö församling Församlingsbladet Hösten 2008 Svenska Kyrkan Hemsjö församling OM VERKLIGHETEN ÄR STÖRRE OM...vad VERKLIGHETEN är det då vi inte ser? ÄR STÖRRE...vad är det då vi inte ser? LEGOLAND sommaren 2008. Vi var

Läs mer

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM?

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM? Konfirmation 2016 VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? Brukar du fundera kring kärleken, livet, Gud, döden, framtiden, sex, vänskap, sorg och glädje? Vill du prata om det med andra? Då kan konfirmation vara

Läs mer

JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och Kållereds kyrka.

JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och Kållereds kyrka. Max kom till Kyrkis i Apelgården och gav oss en fantastisk julängel med riktigt starka gröna vingar. JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och

Läs mer

Klara Färdiga Gå! De tre första samlingarna.

Klara Färdiga Gå! De tre första samlingarna. Mål I Royal Rangers NÅR vi de unga, vi får dem att VÄXA och vi UTRUSTAR DEM TILL TJÄNST. Andligt, själsligt, kroppsligt och socialt. Det är viktigt med en helhetssyn på människan i vår verksamhet. Genom

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Halliwick-läger i Egypten 2008 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM

KONFIRMATION PÅ ÖSTERMALM Konfirmationsresa till Kreta Följ med på en annorlunda resa, både i det inre och till det yttre. Vår första träff äger rum den 4/12 2016. Därefter träffas vi söndagarna: 29/1 19/2, 26/3. Helgen 20-21/5

Läs mer

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen)

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Detta dokument beskriver de olika grupper man som förälder har möjlighet att engagera sig i. Du kan läsa vad rollen innebär, vilken

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

HELGONEN BER FÖR OSS SJUNDE PÅSKSÖNDAGEN (ÅR C) (12 MAJ 2013) Tidsram: 20-25 minuter.

HELGONEN BER FÖR OSS SJUNDE PÅSKSÖNDAGEN (ÅR C) (12 MAJ 2013) Tidsram: 20-25 minuter. SJUNDE PÅSKSÖNDAGEN (ÅR C) (12 MAJ 2013) Tidsram: 20-25 minuter. Dagens evangelieläsning är Johannes evangelium, kapitel 17:20-26. Som omväxling för barnen föreslår vi att dagens bibelberättelse hämtas

Läs mer

Det bästa jag gjort! Tim meier

Det bästa jag gjort! Tim meier Tim meier Det bästa jag gjort! jacqueline glastra Välkommen till Konfirmation 2012! tro, hopp och kärlek. Konfirmationstiden är ett äventyr. Du får chansen att lära känna nya människor, slappna av i en

Läs mer

VINGÅRDSARBETARNAS LÖN

VINGÅRDSARBETARNAS LÖN VINGÅRDSARBETARNAS LÖN 25:E SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG A) (21 SEPTEMBER 2014) Tidsram: 20-25 minuter. Matt 20:1-16 Vingårdsarbetarnas lön Med himmelriket är det som när en jordägare vid dagens början

Läs mer

Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f

Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f Kallbäck Lekis grundades 1.9.1968. Lekiset startade vid Eriksnäsvägen. Sedan 1.9.1994 finns lekiset vid Kuusvägen 19

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera...

Logmöten. 8-26 augusti. Stommen Ornunga. Tomas Sjödin Leif Nordlander Emil Jonzon Britta Hermansson med flera... Logmöten Stommen Ornunga 8-26 augusti Tomas Sjödin Leif Nordlander med flera... Tomas Sjödin Jag lutar åt Gud 9 augusti Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker

Läs mer

Helg med Simon Ådahl. Kom på Regionsfest och Equmenia Väst regionstämma. En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby

Helg med Simon Ådahl. Kom på Regionsfest och Equmenia Väst regionstämma. En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby En INBJUDAN till Equmeniakyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 23 september 17 december 2015 Helg med Simon Ådahl Helgen 6-8 november kommer Simon Ådahl till Vesene 6 fredag 19.00 Simon Ådahl.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VÄSBY FOLKDANSGILLE 2009 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 FÖR STYRELSEN Styrelsen har varit samlad till 5 sammanträden varav två planeringsmöten med dansledarna. Årsmöte den 15 februari

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 Dikter 3b En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 I mina drömmars stad I mina drömmars stad är det varmt. I mina drömmars stad bor det kändisar och fotbollsspelare. I mina

Läs mer

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* Vår

Läs mer

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014

Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Hemvist för Falköpings Missionsförsamling Programblad för Falköpings Missionsförsamling & SMU 1 december 2013 27 februari 2014 Stina Lönnmyr, Nora Rydberg, Ellen Ahlrik, Karl Borgenhard och Joakim Svantesson.

Läs mer

Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332)

Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332) Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332) Datum 2013 03 25 kl 18.00 19.00 (Aktuellt gällande stadgar från 2005 11 14) Plats Stensjökyrkan, Gunnebogatan 18, MÖLNDAL

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2005 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE ÅRSMÖTE 2005 SÖNDAG DEN 13/2 KLOCKAN 15:00 PÅ VALLENCIA Där ska vi som vanligt behandla de frågor som hör ett årsmöte till såsom val av styrelse, kommittéer,

Läs mer

Åldersgrupp Från Spårarscout

Åldersgrupp Från Spårarscout Plåstra En förutsättning för att du som scout ska kunna ta eget ansvar och ge dig ut på olika äventyr är att du kan hantera skador och olyckssituationer som kan uppstå. Det är viktigt att du vet vad man

Läs mer

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010

Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs. Mars och April 2010 Välkommen till Sörbyakyrkan i Antnäs Mars och April 2010 Mars Måndag den 1/3 kl. 10.00-13.00 sportlovskul för sportlovslediga skolbarn Samling för utomhuslek 10.00, Lunch 11.30, 10 kr för barn 20 kr för

Läs mer

Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde.

Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde. Mitt liv som Blåvinge och Scout Sally Stehager Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde. Jag Sally Stehager nybliven Blåvinge i

Läs mer

Tro en vardagsförmiddag- 10:27

Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167 14 Bromma 2 INNEHÅLL Ett litet förtydligande... 4 Att använda materialet...

Läs mer

Minnesanteckningar Uppstartskonferens HT06

Minnesanteckningar Uppstartskonferens HT06 Minnesanteckningar Uppstartskonferens HT06 Märken och stegring... 2 Om ledare i kåren... 2 Belöningssystem... 2 Nya ledare... 2 Ny ledare, ej scout (ofta föräldrar)... 2 Scouter i kåren (seniorer)... 3

Läs mer

GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa. Text och foto: Hanna Klingenberg

GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa. Text och foto: Hanna Klingenberg GERBY SKOLAS EFTIS i Vasa Text och foto: Hanna Klingenberg Det är bara några timmar kvar till sportlovet, men barnen på Gerby Skolas Eftis verkar inte rastlösa. - Det ska nog bli roligt på sportlovet,

Läs mer

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN HANDLEDNINGSMATERIAL Affischbild: Emilia Bergmark-Jiménez FÖR L Ä R A R E O C H A NDRA VUXNA > > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN >>VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Och ingen blev knivhuggen på

Läs mer