Hejsan! PRISVÄRT MATERIAL TILL ERA TEMANUMMER! Trädgård? Må Bra? Motor? Jul? Sommar? Resor? Privatekonomi?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hejsan! 2010-12-14 PRISVÄRT MATERIAL TILL ERA TEMANUMMER! Trädgård? Må Bra? Motor? Jul? Sommar? Resor? Privatekonomi?"

Transkript

1 Hejsan! Här kan du läsa det senaste redaktionsmaterialet från Phillips Media. Maila eller ring om du vill beställa. Beställt material levereras som Word-filer och högupplösta jpg-filer via nedladdningslänk. Bildtexter och bildkällor medföljer. ENKELT OCH SMIDIGT MED REDAKTIONELLT MATERIAL FRÅN PHILLIPS MEDIA! Nu har det blivit ännu enklare att köpa redaktionellt material från Phillips Media. Så här går det till: 1. Vi skickar varje månad ut en pdf-länk med vårt nya material. En artikelbank med befintliga artiklar är också under uppbyggnad på vår hemsida. 2. Ni mailar oss om vilka artiklar ni vill ha och vi levererar omgående genom nedladdningslänkar. 3. Ni faktureras enligt följande prislista: 1 artikel 450 kr/st 2 artiklar 400 kr/st 3 artiklar 350 kr/st 4 artiklar 300 kr/st 5 eller fler 250 kr/st 4. Priserna gäller för varje beställningstillfälle. 5. Vill ni göra det bekvämt för er och få material levererat automatiskt varje månad så sätter vi gärna ihop ett skräddarsytt paket för prenumeration. Prenumerationspriserna är samma som priserna ovan och det finns ingen uppsägningstid. VILLKOR: - Högupplösta bilder medföljer alla artiklar. - Ni är fria att förkorta och redigera materialet. - Material levereras i kompimerade mappar med Wordoch jpg-filer. - Artiklar kan publiceras i max tre tidningar inom samma företag. - Betalning sker mot faktura. - Moms tillkommer. - Vi innehar f-skattsedal. PRISVÄRT MATERIAL TILL ERA TEMANUMMER! Trädgård? Må Bra? Motor? Jul? Sommar? Resor? Privatekonomi? Om er tidning ger ut temanummer kan vi hjälpa till med produktion av redaktionellt material. Genom att samarbeta med oss får ni ett skräddarsytt paket bekvämt levererat i god tid. Ni bestämmer själva hur mycket ni själva vill vara med och bestämma paketets innehåll och hur mycket ni vill överlåta på oss. Så här går det till: Ni berättar vilka temanummer ni har under resten av året samt utgivningsdatum och datum för leverans av material. Ni specificerar vad ni behöver för era olika temanummer, antingen generellt (t.ex. varje temanummer ska ha 3 artiklar på 2500 tecken och 5 kortare artiklar på 1500 tecken samt 1-3 bilder till varje artikel ) eller detaljerat med rubrikförslag och antal tecken för varje temanummer. Vi behöver också veta om ni vill ha ensamrätt på materialet eller om det räcker att vi inte säljer det till konkurrerande tidningar i ert närområde. Vi återkommer med ett prisförslag som ni tar ställning till. Om vi kommer överens ser vi sedan till att ni får temamaterialet bekvämt levererat i god tid inför varje temanummer. Faktura skickas efter varje leverans. Hör av er till oss om ni är intresserade av samarbete! Simon och Tove Phillips Media info@phillipsmedia.se ps. berätta gärna om ni har några konkurrerade tidningar i området, så att det inte blir några krockar...

2 Håll formen i jul Börjar du bli nervös för hur julens alla utsvävningar kommer att påverka kroppen? Att lägga på sig över jul är väl ofrånkomligt eller? Men så behöver det inte alls vara. Så länge du plockar rätt bitar från julbordet och varvar med hurtiga vinterpromenader behöver du inte lägga på dig ett endaste kilo. Du kan till och med äta julgodis varje dag så länge du vet när det räcker. Här är fem supersäkra tips som gör att du kan njuta av julen utan att tappa formen: 1. Tänk GI/LCHF/Atkins. Julmaten är full av protein och fett och även om du inte brukar följa Låg-kolhydrat-dieter i normala fall, så är det ett effektivt sätt att undvika viktuppgång under julen. Frossa i skinka, prinskorv, revben, ägg, köttbullar, lax och sill. Matcha med ugnsstekt brysselkål, broccoli, palsternacka och lök. Var sparsam med bukfyllare som vörtbröd och potatis. 2. Visst kan du njuta av julgodiset, men alla vet att de där sista bitarna inte är särskilt goda. Lär dig säga stopp i tid och släck suget med en stor kopp te. 3. Är sötsuget stort så är det framför allt nötter och torkad frukt som du ska äta. Det betyder inte att man kan vräka i sig obegränsade mängder. Trots deras nyttighet innehåller de nämligen mängder av kalorier. 4. Drick vatten. Julmust, öl och glögg är toppengott, men för mycket av det goda är inte längre gott. Man behöver inte dricka en halv petflaska för att tillfredsställa julmustbehovet det räcker med ett halvt glas. Sedan vatten. Och visst är det juligt med öl, men rödvin är bättre för figuren. 5. Raska promenader varje dag kompenserar för det ökade kaloriintaget. Ta för vana att gå en snabb entimmespromenad varje dag. Njut av vintern och känn hur frisk luft och motion tar hand om de dagliga synderna.

3 Krukväxter för alla När trädgårdarna ligger i vila är det trevligt att lägga lite mer omtanke på inomhusväxterna. Att pryda hemmet med levande växter är ett effektivt sätt att skapa en hemtrevlig känsla. Många krukväxter bidrar dessutom till en bättre inomhusmiljö. Utbudet av krukväxter är stort och nya spännande sorter tillkommer med jämna mellanrum. Det är lätt att låta ögonen välja, men ett tips är att ta reda på lite mer om växtens krav på läge och skötsel först. För dig som har en tendens att ha ihjäl krukväxter, tipsar vi här om några riktiga godbitar som det är svårt att misslyckas med. Hoya Hoya är en gammaldags växt som också kallas porslinsblomma. Den kastar ut långa rankor med glansiga, mörkgröna blad och blommar med vackra och väldoftande små blommor som ser ut som de är gjorda av porslin. Hoyan är mycket lättskött den trivs i alla väderstreck och har inget emot att bli bortglömd emellanåt. Rosenkalla Rosenkallan är en vacker kallasort som med sin knallröda blomstrut lyser upp fönsterbrädan. Den är lättskött och trivs i skuggan en bit in i rummet, men vill ha regelbunden vattning. Den vackra blomman kan hålla i två tre månader. Lyktranka Lyktrankan, eller Hjärtan-på-snören som den också kallas, är en väldigt söt växt med långa rankor av silvriga, hjärtformade små blad. Den kan exempelvis hängas i ampel eller slingra sig runt en liten ställning. Lyktrankan klarar både sol och lätt skugga, ska torka upp mellan vattningarna och har inga stora skötselkrav. Peperomia Peperomian är en tacksam krukväxt som finns i många olika sorter. De har ofta spännande blad med olika mönster och färger. Den trivs bäst i ljusa lägen, men klarar sig också på platser utan mycket ljus. Den är tålig och ska helst torka upp mellan vattningarna. Monstera Monsteran är en härlig rumsväxt som blir ganska stor och som med sina mörkgröna, flikiga blad kan skapa fräcka effekter. Den är en av få växter som klarar av att stå en bit in i rummet, utan större ljustillgång. Den vill ha regelbunden vattning, men är annars väldigt lättskött. Svärmorstunga Svärmorstungan är en klassisk ungkarlsväxt som fått populär retrostatus på senare år. Den är oerhört tålig och kan klara sig i månader utan vatten. Den trivs i alla lägen och är vacker i sin stela elegans. Paradisträd Paradisträdet är en vacker fetbladsväxt som är väldigt lättskött. Som andra fetbladsväxter har den förmåga att lagra vätska i bladen, vilket gör att den kan klara av att torka upp. Den kan med tiden bli ganska stor och beskäras på många olika sätt.

4 En läshörna för själen I en värld där de digitala medierna tar upp stora delar av vår fritid och våra hem kan det ibland kännas viktigt att värna om stillhet och traditionell avkoppling, som exempelvis bokläsning. Vissa forskare hävdar att surfandet och tv-tittandet försämrar vår förmåga att läsa böcker. Vi vill därför slå ett slag för ökad läsning genom att inspirera till skapandet av en härlig läshörna i hemmet. En läshörna behöver inte ta upp särskilt stor plats. Den behöver inte heller placeras i ett hörn, även om hörn är att föredra. Väggar på båda sidor skapar en mysig krypin -känsla. Läshörnans viktigaste ingrediens är utan tvekan sittplatsen. Har man utrymme för en soffa så är det naturligtvis trevligt, men annars är det en skön fåtölj som gäller. Fåtöljen ska inte bara vara skön, den ska också se skön ut. Stor, varm, mjuk och inbjudande lockar den till fantastiska resor i böckernas värld. Därför är det värt att lägga lite extra möda på fåtöljen. Åk runt i möbelaffärer och provsitt, leta på loppis och kolla annonser på Blocket. En fotpall är pricken över i:et och slösa gärna med kuddar och plädar i varma färger för att höja mysfaktorn. Det näst viktigaste är belysningen. Läslampan ska vara riktbar så att man kan belysa bokens uppslag och inte behöver anstränga ögonen mer än nödvändigt. Vägglampa eller golvlampa är en smaksak, men det skadar inte om den är snygg. Gå gärna till loppis eller auktion och leta upp ett unikt exemplar. Sedan är det bara böckerna som fattas. Naturligtvis är välfyllda bokhyllor den härligaste bakgrunden till en läshörna, men för den som inte samlat ihop ett stort personligt bibliotek går det lika bra med ett sidobord eller en liten bokkorg vid sidan om fåtöljen. Fyll den med godbitar som Ian McEwans Försoning eller Virginia Woolfs Mrs Dalloway för en härlig och nedkopplad bokvinter.

5 Läckert linoleumgolv Det heltäckande linoleumgolvet glöms ofta bort när man ska välja golv till hemmet. Synd, eftersom det är ett snyggt golv med väldigt många fördelar. Linoleum är en naturprodukt som består av linolja, kork, trämjöl och harts. Ingredienserna kokas och pressas ihop på ett underlag av juteväv. Produkten uppfanns 1860 av engelsmannen Fred Walton. Fram till 1950-talet var linoleum populärt i hemmen, men ersattes efter hand med plastmattor och andra typer av golv. Under lång tid har det framför allt varit ett golv som använts i offentliga lokaler, där det passat bra på grund av sin slitstyrka. Idag har linoleumgolvet fått ett uppsving, inte minst på grund av att det är ett miljövänligt alternativ. Det enda man bör tänka på innan man lägger linoleumgolv är att det är känsligt för större vattenmängder. Det ska därför aldrig användas i våtrum. Man ska inte heller låta vatten ligga kvar och självtorka efter våttorkning det kan göra att den skyddande vaxpolishen löses upp och att mattan till slut förstörs. Linoleumgolv passar perfekt i kök, där slitaget är stort och man vill ha en skön yta att gå på. Men miljön är inte det enda som gör linoleum till ett bra val här är ytterligare några fördelar: 1. Det är som sagt mycket slitstarkt och långlivat. Eftersom ytan består av organiska material har den en förmåga att självläka repor med tiden. 2. Det är ljuddämpande och värmeisolerande. Linoleumgolvet är skönt att gå på och bidrar till att göra bostaden värmeeffektiv. 3. Det finns i ett stort utbud av färger och mönster. 4. Linoleumplattor med klick-läggning gör att du enkelt kan lägga golvet själv. Läggning av heltäckande matta bör däremot göras av fackman. 5. Det känns varken för modernt eller för gammalt, utan passar i alla typer av hem, från 1800-talshus till funkishem och moderna villor.

6 Så klarar du dagen efter Visst är det härligt med julens alla festligheter, men med sena timmar, god mat och alkohol kan morgnarna bli mindre härliga. Det som händer i kroppen när vi druckit större mängder alkohol är bland annat att vätskebalansen rubbas (vi blir uttorkade), slemhinnor i mage och tarm irriteras (vi blir dåliga i magen), blodsockret sjunker (vi blir trötta och svaga), blodkärlen vidgas och signalsubstanser i hjärnan påverkas (vi får huvudvärk). Här är några tips på vad du kan göra för att undvika herr Ågren, huvudvärk och torr mun. På kvällen: 1. Det kan inte sägas tillräckligt många gånger vatten är baksmällans värsta fiende. Drick mycket vatten under dagen och håll dig till regeln varannan vatten under kvällen. Häll i dig ett stort glas innan du lägger dig och ställ ett bredvid sängen. Dagen efter 5. Fortsätt dricka vatten. Varva eventuellt med c- vitaminrika drycker som äppeljuice eller apelsinjuice. ProViva är en riktigt bra bakisdryck som lugnar ner magen på köpet. 6. Prova eventuellt Resorb eller någon annan vätskeersättning. 7. Hård fysisk ansträngning kan skapa yrsel, men en lång promenad i den friska luften gör att du känner dig hundra gånger fräschare. 8. Sov. Att sova bort baksmällan är aldrig fel. 9. Ät kolhydrater. Blodsockernivån sjunker gärna dagen efter, så det är bra att fylla på med smörgåsar, bakad potatis eller pasta. 2. Mörka drycker som rödvin och whisky ger mer huvudvärk än ljusa drycker som vitt vin och vodka. 3. Ät ordentligt och fyll gärna på med smörgåsar under kvällen. Om magen är välfylld absorberas alkoholen bättre och går inte direkt ut i blodet. Proteinrik mat är att rekommendera. 4. Byt vinglas mot temugg vid tolvslaget. Det är lätt att fortsätta dricka in på småtimmarna även om det egentligen inte smakar så gott. Koka istället en rejäl balja te och bjud laget runt vid tolvslaget det smakar mums efter rödvin!

7 Knäckebröd och hummus Få saker går upp mot att ha skafferiet fulladdat med hembakt knäckebröd. När man väl fått snits på tekniken är det lätt som en plätt att få till fantastiskt krispiga och kryddiga knäckebröd allt du behöver är en vanlig kavel, en kruskavel och massor av bakplåtspapper. Toppa med hemgjord hummus för en underbar blandning av Sverige och Mellanöstern. 40 stora knäckebröd 3 liter grovt rågmjöl 2 dl blandat frö (t.ex. linfrö, sesamfrö, pumpafrö) 25 gram jäst 1 msk salt 2 msk kryddblandning (krossade kardemummakärnor, kummin och anis) 1 liter vatten Blanda frö, jäst, salt kryddor och vatten i en stor bunke. Rör ner hälften av mjölet och rör ihop till en lös smet. Ställ in i kylskåpet över natten. Tillsätt ytterligare ½ - 1 liter av mjölet och knåda snabbt ihop till en deg. Rulla ut hela degklumpen och skär i 40 lika stora bitar. Använd resten av mjölet till utbakning och kavla ut degbitarna tunt, först med vanlig kavel och sedan med kruskavel. Placera två bröd på varje bakplåtspapper och stapla papperena ovanpå varandra. Lägg slutligen en handduk över högen och låt bröden jäsa i två timmar. Grädda i mitten av ugnen, 275 grader, i cirka fem minuter. Låt svalna på galler utan duk. Hummus 1 burk avrunna kikärter ½ rödlök 1 stor vitlöksklyfta saften av ½ citron 2 msk olivolja eller tahini (sesampasta) salt och peppar (spiskummin, paprikakrydda) Kör kikärter, lök, vitlök, citronsaft och olja i en mixer tills du har en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar och krydda eventuellt med spiskummin och paprikakrydda. Den klarar sig i kylen i cirka en vecka och är ett väldigt gott, nyttigt och billigt pålägg.

8 Bilprovningen gör trafiken tryggare Den 1 juli 2010 avskaffades Bilprovningens monopol på att utföra den besiktning som kontrollerar att de bilar som kör på våra vägar är i trafikdugligt skick. Syftet med omregleringen var att öka tillgängligheten för kunderna genom att skapa konkurrens. Sedan bilbesiktning blev öppet för nya aktörer har hittills bara ett nytt företag etablerat sig, Carspect (Abesiktning) på Tyresö utanför Stockholm. Bilprovningen (AB Svensk Bilprovning) som bildades 1963 äger alltså fortfarande så gott som hela marknaden. Företaget ägs till 50 procent av svenska staten. Här lite statistik: Varje dag besiktigas cirka fordon av Bilprovningen och av dessa får körförbud direkt, på grund av att de är en fara i trafiken. Ytterligare cirka 130 fordon tas ur trafiken eftersom de inte anses värda att reparera, utan är färdiga för skroten. Ungefär var tredje av de tre miljoner personbilar som besiktigas årligen har så allvarliga brister att de måste återkomma för efterkontroll. Drygt hälften klarar besiktningen utan anmärkning flest godkända bilar finns i Stockholms och Hallands län. Den vanligaste orsaken till efterkontroll av personbilar är brister i bromssystemet. Allt fler bilar klarar besiktningen andelen underkända bilar år 2000 var 35 procent, mot 29 procent år Detta är mycket på grund av bilarna blir yngre och yngre vi uppdaterar alltså våra bilar allt oftare.

9 Visste du att om 2011? Estland blir det sjuttonde landet att överge sin valuta och gå med i euron? Drygt hälften av befolkningen tycker om idén enligt undersökningarna, trots att den gemensamma valutans framtid har sett ljusare ut. Tallin har även utnämnts till årets kulturhuvudstad i EU. det den 28 februari är 25 år sedan Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm? 2011 skulle blivit året då mordet preskriberades - ingen skulle längre kunna åtalas för mordet. Riksdagen har nu avskaffat preskriptionstiden för mycket allvarliga brott, men någon åtal under året är dock knappast att vänta. scouter från världens alla hörn träffas vart fjärde år i Världsscoutjamboreen? 2011 äger den tjugoandra jamboreen rum på Rinkabyfältet utanför Kristianstad. Runt besökare väntas komma från 150 länder ser ut att bli något av ett uppföljarår i Hollywood? Filmbranschen lägger förhoppningar på nya titlar med Cars, Pirates of the Caribbean, X-Men, Harry Potter och Mission Impossible. Och Rambo. Även inom musikens sfär kan det bli ett stort år för (väldigt) gamla bekanta. Iron Maiden, Eric Clapton, Roxette, Roger Waters och Judas Priest, officiellt för sista gången, är klara för spelningar under året. Handbolls- och orienterings-vm kommer att äga rum i Sverige under 2011? Pakistan för första gången kommer att skicka upp en satellit i rymden? Detta är en del av vad som har kallats den asiatiska rymdkapplöpningen mellan i första hand Indien och Kina, men även Japan och andra länder som varit i gång under flera år har utnämnts till internationella skogsåret av FN? Syftet är bland annat att stärka kunskap och medvetande om hållbart skogsbruk.

Hejsan! Ett våffelpaket i sista minuten - tre trevliga texter för 800 kronor! Högupplösta bilder medföljer... 2011-03-17

Hejsan! Ett våffelpaket i sista minuten - tre trevliga texter för 800 kronor! Högupplösta bilder medföljer... 2011-03-17 2011-03-17 Hejsan! Ett våffelpaket i sista minuten - tre trevliga texter för 800 kronor! Högupplösta bilder medföljer... VILLKOR: - Högupplösta bilder medföljer alla artiklar. - Ni är fria att förkorta

Läs mer

Hejsan! 2011-06-30 ENKELT OCH SMIDIGT MED REDAKTIONELLT MATERIAL FRÅN PHILLIPS MEDIA!

Hejsan! 2011-06-30 ENKELT OCH SMIDIGT MED REDAKTIONELLT MATERIAL FRÅN PHILLIPS MEDIA! 2011-06-30 Hejsan! Här kan du läsa det senaste redaktionsmaterialet från Phillips Media. Maila eller ring om du vill beställa. Beställt material levereras som Word-filer och högupplösta jpg-filer via nedladdningslänk.

Läs mer

Grova bröd. Grova limpor, 2 st. Grova skållade bullar, 20 st. Bröd med solrosfrön. Dietistverksamheten. Skållning: Efter skållningen:

Grova bröd. Grova limpor, 2 st. Grova skållade bullar, 20 st. Bröd med solrosfrön. Dietistverksamheten. Skållning: Efter skållningen: Grova bröd Grova skållade bullar, 20 st. Skållning: 3 dl grahamsmjöl 3 dl kokande vatten Efter skållningen: 50 g margarin 3 dl vatten 1½ tsk salt 2 msk sirap 5 dl grahamsmjöl 4-5 dl vetemjöl Skållningen:

Läs mer

Vecka 33. Pastaskruvar med tonfisk. Öppen moussaka. Lotta Lundgren Huevos Rancheros. Vesuvio-pizza

Vecka 33. Pastaskruvar med tonfisk. Öppen moussaka. Lotta Lundgren Huevos Rancheros. Vesuvio-pizza Vecka 33 Pastaskruvar med tonfisk Öppen moussaka Lotta Lundgren Huevos Rancheros Vesuvio-pizza Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i en skapligt hälsosam

Läs mer

RECEPT B R Ö D

RECEPT B R Ö D 2019 RECEPT BRÖD TORNEDALSRIESKA 1 ¼ kg kornmjöl 11 dl kallt vatten 1 pkt jäst 1 msk salt En norrländsk delikatess Lägg GSB på ugnens trådgaller och ställ ugnen på 250 grader Rör ut jästen i lite ljummet

Läs mer

Kryddigt bröd. Det här brödet är superenkelt att baka. Du rör bara ihop degen och lägger den i en form. Sedan in i ugnen! 1 bröd.

Kryddigt bröd. Det här brödet är superenkelt att baka. Du rör bara ihop degen och lägger den i en form. Sedan in i ugnen! 1 bröd. Kryddigt bröd Det här brödet är superenkelt att baka. Du rör bara ihop degen och lägger den i en form. Sedan in i ugnen! 1 bröd 1 dl mörk sirap 2 dl naturell yoghurt 3 dl vetemjöl ½ dl linfö eller krossat

Läs mer

Vecka 18. Pasta med tonfisk och grönkål. Broccolibollar med ost och basilika. Borsjtj med kryddig korv. Mexikansk tacopanna

Vecka 18. Pasta med tonfisk och grönkål. Broccolibollar med ost och basilika. Borsjtj med kryddig korv. Mexikansk tacopanna Vecka 18 Pasta med tonfisk och grönkål Broccolibollar med ost och basilika Borsjtj med kryddig korv Mexikansk tacopanna Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

Kryddigt bröd. Det här brödet är superenkelt att baka. Du rör bara ihop degen och lägger den i en form. Sedan in i ugnen! 2 BRÖD GÖR SÅ HÄR:

Kryddigt bröd. Det här brödet är superenkelt att baka. Du rör bara ihop degen och lägger den i en form. Sedan in i ugnen! 2 BRÖD GÖR SÅ HÄR: Kryddigt bröd Det här brödet är superenkelt att baka. Du rör bara ihop degen och lägger den i en form. Sedan in i ugnen! 2 BRÖD 4 dl mörk sirap 4 dl naturell yoghurt 6 dl vetemjöl 1 dl linfö eller krossat

Läs mer

3. Blanda smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja.

3. Blanda smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja. Vitlöksbröd med flingsalt 30 34 små börd (kan göras större) 25 g jäst 4 dl vatten, fingervarmt 2 msk rapsolja 1 ½ tsk salt 8 10 dl vetemjöl ca 50 g smör, smält ca 2 vitlöksklyftor flingsalt färsk persilja,

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

Fingerfood. Lönkan, 14.1 2015. med Anders Mattas

Fingerfood. Lönkan, 14.1 2015. med Anders Mattas Fingerfood Lönkan, 14.1 2015 med Anders Mattas Innehållsförteckning Asiatisk krabbsallad på endivblad...3 Kallrökt lax på mörkt bröd...4 Pulled pork med avokadosås...5 Vitlökspaté med saltgurka...6 Musslor

Läs mer

ENKLA SMÅRÄTTER MED. varg SOM BAS

ENKLA SMÅRÄTTER MED. varg SOM BAS ENKLA SMÅRÄTTER MED varg SOM BAS PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE Kvarg har blivit mycket populärt under de senaste åren. Med sitt höga innehåll av protein är det en bra produkt för alla med en aktiv livsstil.

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för soliga vårdagar Ann-Louises Quinoasallad med passionsfrukt, torkad physalis och nötmix, 4 portioner Ann-Louises fantastiska Lemony-lime hummus, en stor sats Till

Läs mer

Vegetariska receptfrån Paul Svensson. var smart! servera vegetariskt

Vegetariska receptfrån Paul Svensson. var smart! servera vegetariskt Vegetariska receptfrån Paul Svensson Couscous tagine med ugnsrostade grönsaker, yoghurt och saffran fullkornscouscous grönsaksbuljong 9 dl 7,5 dl lagerblad 2 gurkmeja saffran y msk 1 g tomater 3 aubergine

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 18. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 18. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Potatis/ris/pasta 900-000 gram potatis förp pasta förp quinoa Hej! En snabblagad och krämig soppa på potatis och purjolök med bönhummus på gott knäckebröd får inleda denna

Läs mer

Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar. Kyckling tandoori. Falukorv caprese. Sötpotatis- och kikärtsgryta

Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar. Kyckling tandoori. Falukorv caprese. Sötpotatis- och kikärtsgryta Vecka 48 Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar Kyckling tandoori Falukorv caprese Sötpotatis- och kikärtsgryta Laktosfria kassen är för dig som känner som jag, att det är viktigt med smak, gärna

Läs mer

Vecka 24. Medelhavsfisk. Omelett med skinka och broccoli. Kryddiga biffar med tabbouleh. Panerad tofu med puré och gurkasallad

Vecka 24. Medelhavsfisk. Omelett med skinka och broccoli. Kryddiga biffar med tabbouleh. Panerad tofu med puré och gurkasallad Vecka 24 Medelhavsfisk Omelett med skinka och broccoli Kryddiga biffar med tabbouleh Panerad tofu med puré och gurkasallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en

Läs mer

Vecka 19. Panerad fisk med örtsås. Pasta med morotssås och krunchiga kikärter. Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost.

Vecka 19. Panerad fisk med örtsås. Pasta med morotssås och krunchiga kikärter. Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost. Vecka 19 Panerad fisk med örtsås Pasta med morotssås och krunchiga kikärter Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost Stroganoff Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är

Läs mer

Ingredienser v 40. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 40. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 40. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 40. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 40 Recept Potatis/ris/pasta förp nudlar Ca kg sötpotatis Hej! Vi inleder denna höstvecka med en ljuvlig rätt i form av rotfrukter tillsammans med kantareller, lingon

Läs mer

Vecka 25. Lax med rosépeppar och fänkålssallad. Pasta penne med bacon och dijonsenap. Köttfärspanna. Vegetarisk enchiladas

Vecka 25. Lax med rosépeppar och fänkålssallad. Pasta penne med bacon och dijonsenap. Köttfärspanna. Vegetarisk enchiladas Vecka 25 Lax med rosépeppar och fänkålssallad Pasta penne med bacon och dijonsenap Köttfärspanna Vegetarisk enchiladas Laktosfria kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 3 Recept Kött/fisk 600 gram kycklingfilé pkt bratwurst 500 gram laxfilé 1 3 Potatis/ris/pasta 1 förp risoni Hej! Vi inleder denna augustivecka med en riktigt lättlagad och god middag.

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 14 MÅNDAG Gratinerad

Läs mer

Vecka 41,4 port. Monikas 3 dagarskasse! Ingredienser. Recept. Bra att ha hemma! 1 1 1 2 2,3 1 1 3. Välkomna till en av mina riktiga favoritveckor!

Vecka 41,4 port. Monikas 3 dagarskasse! Ingredienser. Recept. Bra att ha hemma! 1 1 1 2 2,3 1 1 3. Välkomna till en av mina riktiga favoritveckor! Vecka 4,4 port Monikas dagarskasse! Välkomna till en av mina riktiga favoritveckor! Här finns både välkända och klassiska goda smaker samt mindre kända smaker i nytänkande rätt. Min personliga favorit

Läs mer

Vecka 32. Lasagne med rökt lax och spenat. Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin. Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky

Vecka 32. Lasagne med rökt lax och spenat. Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin. Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky Vecka 32 Lasagne med rökt lax och spenat Äggakaka med stekfläsk, rårörda lingon och rosmarin Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky Zucchinibiffar Familjekassen är för dig som känner precis som vi, att

Läs mer

Recept. Ingredienser v 41. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 41. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 41. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 41. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 4 Recept Potatis/ris/pasta förp nudlar Ca kg sötpotatis Hej! Vi inleder denna höstvecka med en ljuvlig rätt i form av rotfrukter tillsammans med kantareller, lingon och

Läs mer

Biryani med kyckling INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR

Biryani med kyckling INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR Biryani med kyckling 300 g halvkokt basmatiris 400 g kycklinglår 200 g skivad lök 320 g hackad tomat 2 dl grekisk yoghurt 2 msk malet lagerblad 2 msk raffinerad olja 1 tsk korianderpulver 1/2 tsk vitlökspasta

Läs mer

4. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Strö över lite rågkross.

4. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Strö över lite rågkross. Fullkornsbröd Gott, grovt bröd som inte behöver jäsa! Bara att röra ihop och grädda. 1 bröd 8 dl rågsikt 2 dl rågkross 1 dl havre- eller vetekli 1 dl linfrö 1 tsk salt 1 msk bikarbonat 1 dl lingonsylt

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Ingredienser v 51. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 51. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre

Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre Enkla recept med NutriniKid Multi Fibre Recept och inspiration från Nutricia Hela dagens måltider lika goda som nyttiga Mättande mellanmål lätta att ta med Mat för extra energi Smoothie på ett kick Experimentera

Läs mer

müsli Müsli är jättegott och superlätt att göra. Ta en plåt och ha i massa havregryn (7-8dl kanske), typ 1,5 dl rapsolja, 2 dl socker, och 3 dl

müsli Müsli är jättegott och superlätt att göra. Ta en plåt och ha i massa havregryn (7-8dl kanske), typ 1,5 dl rapsolja, 2 dl socker, och 3 dl Vi börjar med att förberedda inför veckan med att göra bröd och müsli. Brödet slänger vi in i frysen när det är klart, så håller det sig fräscht och gott hela veckan. fantastiskt bröd Ta en bunke och blanda

Läs mer

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar.

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar. Fleximenyn v. 40 42 Recept och planering för fyra av veckans middagar. 40 Recept 1 Tofu tikka 4 portioner *3 dl jasris 250 g naturell tofu neutral olja, till stekning *1 gul lök, hackad *2 vitlöksklyftor,

Läs mer

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

THORILDS BASRECEPT. 1 ½ tsk torrjäst 1 msk matolja ½ dl fibrex ½ dl krossade linfrö ½ dl solrosfrö 2 dl vatten (37 )

THORILDS BASRECEPT. 1 ½ tsk torrjäst 1 msk matolja ½ dl fibrex ½ dl krossade linfrö ½ dl solrosfrö 2 dl vatten (37 ) Gör så här: För samtliga recept som följer på det här uppslaget (Thorilds recept) skriver Thorild att man efter att maskinen gått i 10 minuter ska: - Kontrollera att alla ingredienser kommit in i degen.

Läs mer

Bulgurmenyn. 1 ägg på 77 kcal 70 gram frysta blåbär 0.70 55= 38.5 kcal (110 gram, 60.5 kcal) Te utan mjölk och socker typ 0 kcal

Bulgurmenyn. 1 ägg på 77 kcal 70 gram frysta blåbär 0.70 55= 38.5 kcal (110 gram, 60.5 kcal) Te utan mjölk och socker typ 0 kcal Bulgurmenyn Frukost totalt 115.5 kcal (138 kcal): 1 ägg på 77 kcal 70 gram frysta blåbär 0.70 55= 38.5 kcal (110 gram, 60.5 kcal) Te utan mjölk och socker typ 0 kcal Salta ägget. Grönt ekologiskt te är

Läs mer

Vecka 18. Grönsaksris med räkor och stekt ägg. Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver. Krispiga bönbollar i tortillabröd

Vecka 18. Grönsaksris med räkor och stekt ägg. Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver. Krispiga bönbollar i tortillabröd Vecka 18 Grönsaksris med räkor och stekt ägg Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver Krispiga bönbollar i tortillabröd Allt-i-ett med kyckling, rödbetor och fetaostsås Familjekassen är för dig som

Läs mer

Vecka 32. Tonfisksallad. Rostbiff med medelhavsgrönsaker. Bönburgare med salsa och limeyoghurt. Kycklingspett med krispig råkostsallad

Vecka 32. Tonfisksallad. Rostbiff med medelhavsgrönsaker. Bönburgare med salsa och limeyoghurt. Kycklingspett med krispig råkostsallad Vecka 32 Tonfisksallad Rostbiff med medelhavsgrönsaker Bönburgare med salsa och limeyoghurt Kycklingspett med krispig råkostsallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har

Läs mer

mangosmoothie med lime & ingefära

mangosmoothie med lime & ingefära Näringsvärde per portion: Energi: 118 kcal Fett: 1,7 g Mättat fett: 0,2 g Kolhydrater: 23 g Protein: 1 g Kalcium: 158 g D-vitamin: 2 μg Järn: 0,4 mg C-vitamin: 18,8 mg ekv: 0,056 kg mangosmoothie med lime

Läs mer

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp pasta, Hej! Välkommen till en somrig vecka här i matkassen. Först ut på menyn har vi en superenkel och god pasta med smakrik

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 3 Måltid 1 Ratatouille

Läs mer

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46 Pasta mozzarella med bresaola vecka 46 inspiration Pasta mozzarella med bresaola Bönor steks ihop med vitlök där sedan citronsaft, färsk basilika, soltorkade tomater och riven mozzarella blandas till en

Läs mer

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås Vecka 44 Råraka med räkor Ugnsbakade bönor med kyckling Bibimbap Auberginerullader i tomatsås Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en kasse med både hälsosamma,

Läs mer

Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid!

Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid! Äkta matglädje GI Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 47 Måltid 1

Läs mer

Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn!

Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn! Eko-mellis från kungen av ekologiskt! Perfekt till alla sugna barn! Gott för barnens magar och ditt samvete! Att svänga ihop ett gott men ändå nyttigt eko-mellis till barnen är inte alltid det lättaste.

Läs mer

Ramp -- svenska som andraspråk

Ramp -- svenska som andraspråk På span efter vårt dagliga bröd (sas) AV-nummer: 31404tv 11 /Vinjettbilder på programledarna: Lina Zacharias och Lincoln Robbin Coker./ Det har funnits i alla tider. Man kan göra det hemma om man vill.

Läs mer

Vecka 32. Fisksoppa med grädde och citron. Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås. Tjockkorv med tysk surkål. Pasta med krämig sås och svamp

Vecka 32. Fisksoppa med grädde och citron. Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås. Tjockkorv med tysk surkål. Pasta med krämig sås och svamp Vecka 32 Fisksoppa med grädde och citron Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås Tjockkorv med tysk surkål Pasta med krämig sås och svamp Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det

Läs mer

Recept. Ingredienser v 46. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 46. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 46. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 46. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 46 Recept Potatis/ris/pasta förp lasagneplattor Grönsaker vitlök rödlökar citron paprika tomater salladshuvud förp groddar förp salladsmix 500 gram förkokta rödbetor

Läs mer

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer.

Koka upp citronsaft, salt och socker, reducera till hälften. Rör ner citronskal och olja, mixa slät med stavmixer. Viktor Westerlind, Årets Kock 2009 Tävlingsuppgift 2: Naturlighet möter teknik, 4 portioner Havsvattenrimmad mjölkbakad sejrygg med citronette, knaperstekt slag och krispigt skinn. Mörkokt fänkålshjärta

Läs mer

Vecka 25. Prickiga fisknuggets. Ugnsbakade bönor med crème fraiche. Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami. Kinesisk färspanna

Vecka 25. Prickiga fisknuggets. Ugnsbakade bönor med crème fraiche. Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami. Kinesisk färspanna Vecka 25 Prickiga fisknuggets Ugnsbakade bönor med crème fraiche Tagliatelle med crème fraiche, tomatsås och salami Kinesisk färspanna Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet ROSA BANDET EDITION a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 42 a Broccolisoppa med tunnbrödsrulle b Chicken nuggets med arrabbiatakräm c Hoisinstekt lax med gröna bönor ica.se/matkasse

Läs mer

Vintermeny med vårsmak

Vintermeny med vårsmak Ryds Vin- och Gourmetklubb Vintermeny med vårsmak 2013-02-02 Starter: Förrätt: Varmrätt: Dessert: Spröda knäckepinnar Wontonknyten med krabba Lamm med salt och örtblandning Fruktfinal Välkomna på efterträff

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta kg potatis, Grönsaker rödlök gul lök vitlök paprika blomkål chilipeppar citron kruka dill knippe rädisor ask babyspenat kg morötter,,,, Hej! Välkomna till

Läs mer

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET Grilla Vilt är något alldeles extra Receptsamlingen med grillat från åke P är här. Fullproppad med unika recept med

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök citroner aubergine gurka salladshuvud kruka basilika kruka persilja påse bladspenat tomat,,,,, Hej! En krämig och snabblagad

Läs mer

Paprikapasta med hyvlad halloumi. vecka 14

Paprikapasta med hyvlad halloumi. vecka 14 Paprikapasta med hyvlad halloumi vecka 14 inspiration Paprikapasta med hyvlad halloumi Grillad paprika bidrar till de fina aromerna i rätten. Genom att mixas med lök, vitlök, solrosfrön och basilikablad

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 18 Grönsaksris med räkor och stekt ägg Köttfärsbiffar med krossade tomater och oliver Krispiga bönbollar i tortillabröd Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi,

Läs mer

Linssallad med halstrad lax. Krämig rotfruktssoppa. Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger. Kikärtsbiffar

Linssallad med halstrad lax. Krämig rotfruktssoppa. Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger. Kikärtsbiffar Vecka 35 Linssallad med halstrad lax Krämig rotfruktssoppa Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger Kikärtsbiffar Jag gillar verkligen lax. Det är gott med bara lite flingsalt på men går dessutom att

Läs mer

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se Gott med BÖNOR BÖNOR & LINSER Bönor och linser är lätta att använda och passar bra i både kalla och varma rätter. Snabbt kan du göra en härlig bönsallad, en het salsa eller piffa upp grytan lite extra

Läs mer

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Vecka 24 Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan Böngryta Vegobollar i kålblad Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med

Läs mer

Egyptierna använder sig ofta av ingredienser som lamm, kyckling, duva, bönor och örter.

Egyptierna använder sig ofta av ingredienser som lamm, kyckling, duva, bönor och örter. Här kan du testa att göra maträtter som är vanliga i Egypten. Kanske vill du använda menyn på ett kalas med egyptiskt tema eller bara prova på hur deras favoriter smakade. Fråga en vuxen om hjälp och börja

Läs mer

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v. Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkarré Ca 000 gram kycklingben Recept Potatis/ris/pasta mm kg fast potatis, Grönsaker gul lök vitlök 500 gram morötter 500 gram palsternackor

Läs mer

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33 Varmrökt lax med ljummen potatissallad vecka 33 inspiration Varmrökt lax med ljummen potatissallad Potatissalladen får smak av saften och skalet från citron och pepparrot. Det syrliga möter det riviga

Läs mer

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Aioli på palsternacka 10 portioner

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Aioli på palsternacka 10 portioner Aioli på palsternacka 700 g palsternacka 250 g potatis 1 st röd chili 2 st vitlöksklyftor 1 st citron(saften) 1 dl matolja 1 l grönsaksbuljong örtsalt,vitpeppar socker 1. Skala och skär palsternackan och

Läs mer

Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 8 Recept Potatis/pasta/ris 4 sötpotatisar Hej! Välkomna till en färgsprakande vecka med tre härliga vegorätter på menyn. Först ut så hittar du en lyxig sallad med spenat,

Läs mer

NIVÅ 1 HÖFTLYFT. Bra övning för löpare då baksidan av benen och sätet tränas ordentligt. Tränar: Säte, baksida lår, vader.

NIVÅ 1 HÖFTLYFT. Bra övning för löpare då baksidan av benen och sätet tränas ordentligt. Tränar: Säte, baksida lår, vader. NIVÅ 1 NIVÅ 1 HÖFTLYFT Bra övning för löpare då baksidan av benen och sätet tränas ordentligt. Tränar: Säte, baksida lår, vader. Utgångsposition: Ligg på rygg med fötterna på en bänk eller stol. Pressa

Läs mer

Smörgås med päron, getost och valnötter

Smörgås med päron, getost och valnötter PICKNICK recept Smörgås med päron, getost och valnötter 1 msk Buko naturell blandad sallad 1 tunn skiva chevre 1 päron honung till honungsvatten 1 tsk valnötsvinägrett (se separat recept) ärtskott till

Läs mer

TOMS FRITERADE POTATISSKAL MED TACOKRYDDA OCH AVOCADOYOGHURT

TOMS FRITERADE POTATISSKAL MED TACOKRYDDA OCH AVOCADOYOGHURT Tema: Vegetariskt TOMS FRITERADE POTATISSKAL MED TACOKRYDDA OCH AVOCADOYOGHURT POTATISSKAL 200-300 g potatisskal Olja till fritering Salt Skiva potatisen tunt och lägg i ljummet vatten och salt ca 5 minuter.

Läs mer

Har du koll på dagarna?

Har du koll på dagarna? Har du koll på dagarna? Den här veckan hyllar vi kanelbullen och skickar ut en kasse fylld med godsaker för dig som älskar att baka. Och det passar dessutom perfekt eftersom det är Kanelbullens dag torsdagen

Läs mer

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner)

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner) Moussaka (4 portioner) 2 st auberginer 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 400 gr köttfärs eller kycklingfärs 4 msk smör 1 burk krossade tomater 1 dl vispgrädde Svartpeppar Örtsalt SÅS 2 tsk kanel 2 dl grädde

Läs mer

Ingredienser v.37. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.37. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Ingredienser v.37. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.37. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! v.7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 600 gram laxfilé Ca 700 gram bjärekycklingfilé pkt prosciutto Potatis/ris/pasta mm pkt bulgur pkt glasnudlar Grönsaker vitlök rödlök gul lök 50 gram sugersnaps plocksallad

Läs mer

Kalkonpytt med citron och oregano. Vecka 43

Kalkonpytt med citron och oregano. Vecka 43 Kalkonpytt med citron och oregano A Vecka 43 Kalkonpytt med citron och oregano Snabblagad variant av pytt i panna med kalkon och fräsch smak av citron och oregano. Till detta en sval tzatziki och riven

Läs mer

3 DAGAR VECKA 48 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 48 VECKANS MENY 3 DAGAR VECKA 48 Hej! Vi är inne på 3:e veckan med vår folkkära gästkock Plura Jonsson. I över 40 år har han varit sångare och låtskrivare i gruppen Eldkvarn. Men det är först på senare år Plura Jonsson

Läs mer

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering.

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering. 1 Vardagslyxa med lax Lax är lättlagat och ändå lite festligt. Prova våra enkla recept! 5 Recept Farfalle med lax och rosésallad Ingredienser 4 portioner 400 g pastafjärilar 400 g kallrökt lax, i bit 1

Läs mer

Vecka 45. Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås. One pot-pasta. Stekt ris med nötfärs och curry. Vegetariska enchiladas

Vecka 45. Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås. One pot-pasta. Stekt ris med nötfärs och curry. Vegetariska enchiladas Vecka 45 Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås One pot-pasta Stekt ris med nötfärs och curry Vegetariska enchiladas Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

familj Snabba gulaschen Krämig pasta med kycklingbacon Minutbiff med bakade potatisskivor och tzatziki

familj Snabba gulaschen Krämig pasta med kycklingbacon Minutbiff med bakade potatisskivor och tzatziki a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 51 a Snabba gulaschen b Krämig pasta med kycklingbacon och tomat c Minutbiff

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 4. Måltid 1 Laxpytt med citronkräm. Måltid 2 Korv med potatisquesadilla. Måltid 3 Köttfärslåda med tomat & ost

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 4. Måltid 1 Laxpytt med citronkräm. Måltid 2 Korv med potatisquesadilla. Måltid 3 Köttfärslåda med tomat & ost FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 4 Måltid 1 Laxpytt

Läs mer

Pappardelle med rostbiff och basilika. vecka 51

Pappardelle med rostbiff och basilika. vecka 51 Pappardelle med rostbiff och basilika vecka 51 inspiration Pappardelle med rostbiff och basilika För att få den något höstiga känslan och smaken i denna rätt steks köttet tillsammans med svamp och purjolök.

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 00 gram räkor Ca 700 gram tvådelad kycklingfilé Potatis/ris/pasta mm pkt glasnudlar Hej! Välkomna till en ny vecka fylld av spännande smaker från världens

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 500 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré 1 Potatis/ris/pasta 1 kg potatis 1, Hej! Somriga köttbullar med smak av gräslök och citron i krämig gräddsås

Läs mer

Ingredienser v 15. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 15. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning!

Ingredienser v 15. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 15. Ekologisk Matkasse. 3-dagar. Allergenförteckning! Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 15 Recept Kött/fisk 400 gram nötfärs 500 gram fryst lax 1 Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 1 kg potatis 1 Grönsaker 1 vitlök 1 citron 1 kg morötter 1 färsk gräslök

Läs mer

Bi Bim Bap. med räkor. Vecka 16

Bi Bim Bap. med räkor. Vecka 16 Bi Bim Bap med räkor A Bi Bim Bap med räkor Bi Bim Bap är en koreansk specialitet där flera olika sorters grönsaker läggs ovanpå nykokt ris i en djup skål. Den här gången har vi valt att toppa rätten med

Läs mer

FINDUS WEBB-TV - GRÖN DELI OAS PRODUCTION. Copyright Oas Production

FINDUS WEBB-TV - GRÖN DELI OAS PRODUCTION. Copyright Oas Production FINDUS WEBB-TV - GRÖN DELI By OAS PRODUCTION Copyright Oas Production RECEPT 1: PASTA MED LAXSPETT () Produkt: Bladspenat, paprika & sockerärter FADE IN: INT. FINDUS/BJUV - CHEF S CORNER - DAG SUPER: FINDUS

Läs mer

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk Vecka 44 Panerade fiskbiffar med picklad rödlök Linsbiffar med klyftpotatis Yakiniku Tofugryta med kokosmjölk Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i

Läs mer

Ingredienser v 39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 39. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 39. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 9 Recept Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Ännu en härlig höstvecka står för porten och den ska vi fylla med nya smarriga middagar. Den här veckan kör vi ordentligt

Läs mer

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 3 VECKANS MENY DAGAR VECKA Hej och välkomna tillbaka till vardagen efter några härliga julveckor. Vi fortsätter på temat med lätta och fräscha rätter så här i början av det nya året. Först ut på menyn har vi klassikern

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.3 Recept Kött/fisk 00 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 800 gram fläskkarre 2 pkt bacon 400 gram torskfilé 400 gram lax 2 3 4 Potatis/ris/pasta mm 2 kg potatis pkt pasta 3, Hej! Vi har en

Läs mer

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 7 Recept Potatis/pasta/ris 4 sötpotatisar Hej! Välkomna till en färgsprakande vecka med tre härliga vegorätter på menyn. Först ut så hittar du en lyxig sallad med spenat, krämig

Läs mer

3 DAGAR VECKA 46 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 46 VECKANS MENY DAGAR VECKA 46 Hej! Vi presenterar stolt Plura Jonsson som vår nya gästkock i matkassen. I över 40 år har han varit sångare och låtskrivare i gruppen Eldkvarn. Men det är först på senare år Plura Jonsson

Läs mer

Het lövbiff med ingefära och ananas. Vecka 50

Het lövbiff med ingefära och ananas. Vecka 50 Het lövbiff med ingefära och ananas A Vecka 50 Het lövbiff med ingefära och ananas Strimlade lövbiffar med ingefära och ananas ger en spännande och sötstark maträtt med sting! Blanda i lite färsk koriander

Läs mer

IFK NORRKÖPING UNGDOM KOST OCH PRESTATION

IFK NORRKÖPING UNGDOM KOST OCH PRESTATION IFK NORRKÖPING UNGDOM KOST OCH PRESTATION ANSVARSOMRÅDEN FÖR ATT UTVECKLAS OCH BLI EN BÄTTRE FOTBOLLSSPELARE Faktorer som du kan påverka -Träning -Kost -Sömn -Vila - Skola Faktorer som du inte kan påverka

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 25 Pasta penne med bacon och dijonsenap Köttfärspanna Vegetarisk enchiladas Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i en skapligt

Läs mer

PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE

PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE Kvarg har blivit mycket populärt under de senaste åren. Med sitt höga innehåll av protein är det en bra produkt för alla med en aktiv livsstil. Men protein är också bra för

Läs mer

Vecka 18. Ångad fisk med ratatouille och gult ris. Kikärtsbiffar. Rostat grönt med pocherade ägg. Biff med frisk bulgursallad

Vecka 18. Ångad fisk med ratatouille och gult ris. Kikärtsbiffar. Rostat grönt med pocherade ägg. Biff med frisk bulgursallad Vecka 18 Ångad fisk med ratatouille och gult ris Kikärtsbiffar Rostat grönt med pocherade ägg Biff med frisk bulgursallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök vitlök chilipeppar äpplen avokado 400 gram grönkål 500 gram morötter purjolök salladshuvud 50 gram cocktailtomater broccolihuvuden,,,,

Läs mer

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest!

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Matinspiration & Recept från Coop Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Låt Coop planera veckans middagar! Matlådan Vår Middag hjälper dig att äta mer varierat utan att du behöver lägga

Läs mer

Fingerfood. Anders Mattas

Fingerfood. Anders Mattas Fingerfood Anders Mattas Steinerskolan, 23.1.2019 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Asiatisk krabbsallad på endivblad... 3 Kallrökt lax på mörkt bröd... 4 Pulled pork med avokadosås... 5 Vitlökspaté med saltgurka...

Läs mer

3 DAGAR VECKA 26 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 26 VECKANS MENY DAGAR VECKA 6 Hej! Sommar, sol och lyxiga färsburgare i pitabröd med fetaost- och avokadoröra får inleda veckans meny. Både burgare och majskolv passar utmärkt att grilla en varm sommardag om man så vill.

Läs mer

Lägg kikärtor (ca 250 g) i blöt över natten. Koka ca en timme med en buljongtärning. Låt stå tills de har svalnat (häll inte bort vattnet!).

Lägg kikärtor (ca 250 g) i blöt över natten. Koka ca en timme med en buljongtärning. Låt stå tills de har svalnat (häll inte bort vattnet!). Lägg kikärtor (ca 250 g) i blöt över natten. Koka ca en timme med en buljongtärning. Låt stå tills de har svalnat (häll inte bort vattnet!). Ingredienser Kikärtor Sesamfrön Kokosolja Olivolja Salt Citron

Läs mer

Ingredienser v.45. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.45. Köp gärna med fler matvaror!

Ingredienser v.45. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.45. Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v.45 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram minutfilé förp rökt makrill Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök vitlök 500 gram vitkål ask cocktailtomater

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 16. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 16. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 16. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 16. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 6 Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta Hej! Vi inleder denna aprilvecka med en riktigt snabb pastarätt med milda goda edamamebönor, även kallat sojabönor. Edamamebönan härstammar från Östasien och

Läs mer