Hejsan! PRISVÄRT MATERIAL TILL ERA TEMANUMMER! Trädgård? Må Bra? Motor? Jul? Sommar? Resor? Privatekonomi?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hejsan! 2010-12-14 PRISVÄRT MATERIAL TILL ERA TEMANUMMER! Trädgård? Må Bra? Motor? Jul? Sommar? Resor? Privatekonomi?"

Transkript

1 Hejsan! Här kan du läsa det senaste redaktionsmaterialet från Phillips Media. Maila eller ring om du vill beställa. Beställt material levereras som Word-filer och högupplösta jpg-filer via nedladdningslänk. Bildtexter och bildkällor medföljer. ENKELT OCH SMIDIGT MED REDAKTIONELLT MATERIAL FRÅN PHILLIPS MEDIA! Nu har det blivit ännu enklare att köpa redaktionellt material från Phillips Media. Så här går det till: 1. Vi skickar varje månad ut en pdf-länk med vårt nya material. En artikelbank med befintliga artiklar är också under uppbyggnad på vår hemsida. 2. Ni mailar oss om vilka artiklar ni vill ha och vi levererar omgående genom nedladdningslänkar. 3. Ni faktureras enligt följande prislista: 1 artikel 450 kr/st 2 artiklar 400 kr/st 3 artiklar 350 kr/st 4 artiklar 300 kr/st 5 eller fler 250 kr/st 4. Priserna gäller för varje beställningstillfälle. 5. Vill ni göra det bekvämt för er och få material levererat automatiskt varje månad så sätter vi gärna ihop ett skräddarsytt paket för prenumeration. Prenumerationspriserna är samma som priserna ovan och det finns ingen uppsägningstid. VILLKOR: - Högupplösta bilder medföljer alla artiklar. - Ni är fria att förkorta och redigera materialet. - Material levereras i kompimerade mappar med Wordoch jpg-filer. - Artiklar kan publiceras i max tre tidningar inom samma företag. - Betalning sker mot faktura. - Moms tillkommer. - Vi innehar f-skattsedal. PRISVÄRT MATERIAL TILL ERA TEMANUMMER! Trädgård? Må Bra? Motor? Jul? Sommar? Resor? Privatekonomi? Om er tidning ger ut temanummer kan vi hjälpa till med produktion av redaktionellt material. Genom att samarbeta med oss får ni ett skräddarsytt paket bekvämt levererat i god tid. Ni bestämmer själva hur mycket ni själva vill vara med och bestämma paketets innehåll och hur mycket ni vill överlåta på oss. Så här går det till: Ni berättar vilka temanummer ni har under resten av året samt utgivningsdatum och datum för leverans av material. Ni specificerar vad ni behöver för era olika temanummer, antingen generellt (t.ex. varje temanummer ska ha 3 artiklar på 2500 tecken och 5 kortare artiklar på 1500 tecken samt 1-3 bilder till varje artikel ) eller detaljerat med rubrikförslag och antal tecken för varje temanummer. Vi behöver också veta om ni vill ha ensamrätt på materialet eller om det räcker att vi inte säljer det till konkurrerande tidningar i ert närområde. Vi återkommer med ett prisförslag som ni tar ställning till. Om vi kommer överens ser vi sedan till att ni får temamaterialet bekvämt levererat i god tid inför varje temanummer. Faktura skickas efter varje leverans. Hör av er till oss om ni är intresserade av samarbete! Simon och Tove Phillips Media ps. berätta gärna om ni har några konkurrerade tidningar i området, så att det inte blir några krockar...

2 Håll formen i jul Börjar du bli nervös för hur julens alla utsvävningar kommer att påverka kroppen? Att lägga på sig över jul är väl ofrånkomligt eller? Men så behöver det inte alls vara. Så länge du plockar rätt bitar från julbordet och varvar med hurtiga vinterpromenader behöver du inte lägga på dig ett endaste kilo. Du kan till och med äta julgodis varje dag så länge du vet när det räcker. Här är fem supersäkra tips som gör att du kan njuta av julen utan att tappa formen: 1. Tänk GI/LCHF/Atkins. Julmaten är full av protein och fett och även om du inte brukar följa Låg-kolhydrat-dieter i normala fall, så är det ett effektivt sätt att undvika viktuppgång under julen. Frossa i skinka, prinskorv, revben, ägg, köttbullar, lax och sill. Matcha med ugnsstekt brysselkål, broccoli, palsternacka och lök. Var sparsam med bukfyllare som vörtbröd och potatis. 2. Visst kan du njuta av julgodiset, men alla vet att de där sista bitarna inte är särskilt goda. Lär dig säga stopp i tid och släck suget med en stor kopp te. 3. Är sötsuget stort så är det framför allt nötter och torkad frukt som du ska äta. Det betyder inte att man kan vräka i sig obegränsade mängder. Trots deras nyttighet innehåller de nämligen mängder av kalorier. 4. Drick vatten. Julmust, öl och glögg är toppengott, men för mycket av det goda är inte längre gott. Man behöver inte dricka en halv petflaska för att tillfredsställa julmustbehovet det räcker med ett halvt glas. Sedan vatten. Och visst är det juligt med öl, men rödvin är bättre för figuren. 5. Raska promenader varje dag kompenserar för det ökade kaloriintaget. Ta för vana att gå en snabb entimmespromenad varje dag. Njut av vintern och känn hur frisk luft och motion tar hand om de dagliga synderna.

3 Krukväxter för alla När trädgårdarna ligger i vila är det trevligt att lägga lite mer omtanke på inomhusväxterna. Att pryda hemmet med levande växter är ett effektivt sätt att skapa en hemtrevlig känsla. Många krukväxter bidrar dessutom till en bättre inomhusmiljö. Utbudet av krukväxter är stort och nya spännande sorter tillkommer med jämna mellanrum. Det är lätt att låta ögonen välja, men ett tips är att ta reda på lite mer om växtens krav på läge och skötsel först. För dig som har en tendens att ha ihjäl krukväxter, tipsar vi här om några riktiga godbitar som det är svårt att misslyckas med. Hoya Hoya är en gammaldags växt som också kallas porslinsblomma. Den kastar ut långa rankor med glansiga, mörkgröna blad och blommar med vackra och väldoftande små blommor som ser ut som de är gjorda av porslin. Hoyan är mycket lättskött den trivs i alla väderstreck och har inget emot att bli bortglömd emellanåt. Rosenkalla Rosenkallan är en vacker kallasort som med sin knallröda blomstrut lyser upp fönsterbrädan. Den är lättskött och trivs i skuggan en bit in i rummet, men vill ha regelbunden vattning. Den vackra blomman kan hålla i två tre månader. Lyktranka Lyktrankan, eller Hjärtan-på-snören som den också kallas, är en väldigt söt växt med långa rankor av silvriga, hjärtformade små blad. Den kan exempelvis hängas i ampel eller slingra sig runt en liten ställning. Lyktrankan klarar både sol och lätt skugga, ska torka upp mellan vattningarna och har inga stora skötselkrav. Peperomia Peperomian är en tacksam krukväxt som finns i många olika sorter. De har ofta spännande blad med olika mönster och färger. Den trivs bäst i ljusa lägen, men klarar sig också på platser utan mycket ljus. Den är tålig och ska helst torka upp mellan vattningarna. Monstera Monsteran är en härlig rumsväxt som blir ganska stor och som med sina mörkgröna, flikiga blad kan skapa fräcka effekter. Den är en av få växter som klarar av att stå en bit in i rummet, utan större ljustillgång. Den vill ha regelbunden vattning, men är annars väldigt lättskött. Svärmorstunga Svärmorstungan är en klassisk ungkarlsväxt som fått populär retrostatus på senare år. Den är oerhört tålig och kan klara sig i månader utan vatten. Den trivs i alla lägen och är vacker i sin stela elegans. Paradisträd Paradisträdet är en vacker fetbladsväxt som är väldigt lättskött. Som andra fetbladsväxter har den förmåga att lagra vätska i bladen, vilket gör att den kan klara av att torka upp. Den kan med tiden bli ganska stor och beskäras på många olika sätt.

4 En läshörna för själen I en värld där de digitala medierna tar upp stora delar av vår fritid och våra hem kan det ibland kännas viktigt att värna om stillhet och traditionell avkoppling, som exempelvis bokläsning. Vissa forskare hävdar att surfandet och tv-tittandet försämrar vår förmåga att läsa böcker. Vi vill därför slå ett slag för ökad läsning genom att inspirera till skapandet av en härlig läshörna i hemmet. En läshörna behöver inte ta upp särskilt stor plats. Den behöver inte heller placeras i ett hörn, även om hörn är att föredra. Väggar på båda sidor skapar en mysig krypin -känsla. Läshörnans viktigaste ingrediens är utan tvekan sittplatsen. Har man utrymme för en soffa så är det naturligtvis trevligt, men annars är det en skön fåtölj som gäller. Fåtöljen ska inte bara vara skön, den ska också se skön ut. Stor, varm, mjuk och inbjudande lockar den till fantastiska resor i böckernas värld. Därför är det värt att lägga lite extra möda på fåtöljen. Åk runt i möbelaffärer och provsitt, leta på loppis och kolla annonser på Blocket. En fotpall är pricken över i:et och slösa gärna med kuddar och plädar i varma färger för att höja mysfaktorn. Det näst viktigaste är belysningen. Läslampan ska vara riktbar så att man kan belysa bokens uppslag och inte behöver anstränga ögonen mer än nödvändigt. Vägglampa eller golvlampa är en smaksak, men det skadar inte om den är snygg. Gå gärna till loppis eller auktion och leta upp ett unikt exemplar. Sedan är det bara böckerna som fattas. Naturligtvis är välfyllda bokhyllor den härligaste bakgrunden till en läshörna, men för den som inte samlat ihop ett stort personligt bibliotek går det lika bra med ett sidobord eller en liten bokkorg vid sidan om fåtöljen. Fyll den med godbitar som Ian McEwans Försoning eller Virginia Woolfs Mrs Dalloway för en härlig och nedkopplad bokvinter.

5 Läckert linoleumgolv Det heltäckande linoleumgolvet glöms ofta bort när man ska välja golv till hemmet. Synd, eftersom det är ett snyggt golv med väldigt många fördelar. Linoleum är en naturprodukt som består av linolja, kork, trämjöl och harts. Ingredienserna kokas och pressas ihop på ett underlag av juteväv. Produkten uppfanns 1860 av engelsmannen Fred Walton. Fram till 1950-talet var linoleum populärt i hemmen, men ersattes efter hand med plastmattor och andra typer av golv. Under lång tid har det framför allt varit ett golv som använts i offentliga lokaler, där det passat bra på grund av sin slitstyrka. Idag har linoleumgolvet fått ett uppsving, inte minst på grund av att det är ett miljövänligt alternativ. Det enda man bör tänka på innan man lägger linoleumgolv är att det är känsligt för större vattenmängder. Det ska därför aldrig användas i våtrum. Man ska inte heller låta vatten ligga kvar och självtorka efter våttorkning det kan göra att den skyddande vaxpolishen löses upp och att mattan till slut förstörs. Linoleumgolv passar perfekt i kök, där slitaget är stort och man vill ha en skön yta att gå på. Men miljön är inte det enda som gör linoleum till ett bra val här är ytterligare några fördelar: 1. Det är som sagt mycket slitstarkt och långlivat. Eftersom ytan består av organiska material har den en förmåga att självläka repor med tiden. 2. Det är ljuddämpande och värmeisolerande. Linoleumgolvet är skönt att gå på och bidrar till att göra bostaden värmeeffektiv. 3. Det finns i ett stort utbud av färger och mönster. 4. Linoleumplattor med klick-läggning gör att du enkelt kan lägga golvet själv. Läggning av heltäckande matta bör däremot göras av fackman. 5. Det känns varken för modernt eller för gammalt, utan passar i alla typer av hem, från 1800-talshus till funkishem och moderna villor.

6 Så klarar du dagen efter Visst är det härligt med julens alla festligheter, men med sena timmar, god mat och alkohol kan morgnarna bli mindre härliga. Det som händer i kroppen när vi druckit större mängder alkohol är bland annat att vätskebalansen rubbas (vi blir uttorkade), slemhinnor i mage och tarm irriteras (vi blir dåliga i magen), blodsockret sjunker (vi blir trötta och svaga), blodkärlen vidgas och signalsubstanser i hjärnan påverkas (vi får huvudvärk). Här är några tips på vad du kan göra för att undvika herr Ågren, huvudvärk och torr mun. På kvällen: 1. Det kan inte sägas tillräckligt många gånger vatten är baksmällans värsta fiende. Drick mycket vatten under dagen och håll dig till regeln varannan vatten under kvällen. Häll i dig ett stort glas innan du lägger dig och ställ ett bredvid sängen. Dagen efter 5. Fortsätt dricka vatten. Varva eventuellt med c- vitaminrika drycker som äppeljuice eller apelsinjuice. ProViva är en riktigt bra bakisdryck som lugnar ner magen på köpet. 6. Prova eventuellt Resorb eller någon annan vätskeersättning. 7. Hård fysisk ansträngning kan skapa yrsel, men en lång promenad i den friska luften gör att du känner dig hundra gånger fräschare. 8. Sov. Att sova bort baksmällan är aldrig fel. 9. Ät kolhydrater. Blodsockernivån sjunker gärna dagen efter, så det är bra att fylla på med smörgåsar, bakad potatis eller pasta. 2. Mörka drycker som rödvin och whisky ger mer huvudvärk än ljusa drycker som vitt vin och vodka. 3. Ät ordentligt och fyll gärna på med smörgåsar under kvällen. Om magen är välfylld absorberas alkoholen bättre och går inte direkt ut i blodet. Proteinrik mat är att rekommendera. 4. Byt vinglas mot temugg vid tolvslaget. Det är lätt att fortsätta dricka in på småtimmarna även om det egentligen inte smakar så gott. Koka istället en rejäl balja te och bjud laget runt vid tolvslaget det smakar mums efter rödvin!

7 Knäckebröd och hummus Få saker går upp mot att ha skafferiet fulladdat med hembakt knäckebröd. När man väl fått snits på tekniken är det lätt som en plätt att få till fantastiskt krispiga och kryddiga knäckebröd allt du behöver är en vanlig kavel, en kruskavel och massor av bakplåtspapper. Toppa med hemgjord hummus för en underbar blandning av Sverige och Mellanöstern. 40 stora knäckebröd 3 liter grovt rågmjöl 2 dl blandat frö (t.ex. linfrö, sesamfrö, pumpafrö) 25 gram jäst 1 msk salt 2 msk kryddblandning (krossade kardemummakärnor, kummin och anis) 1 liter vatten Blanda frö, jäst, salt kryddor och vatten i en stor bunke. Rör ner hälften av mjölet och rör ihop till en lös smet. Ställ in i kylskåpet över natten. Tillsätt ytterligare ½ - 1 liter av mjölet och knåda snabbt ihop till en deg. Rulla ut hela degklumpen och skär i 40 lika stora bitar. Använd resten av mjölet till utbakning och kavla ut degbitarna tunt, först med vanlig kavel och sedan med kruskavel. Placera två bröd på varje bakplåtspapper och stapla papperena ovanpå varandra. Lägg slutligen en handduk över högen och låt bröden jäsa i två timmar. Grädda i mitten av ugnen, 275 grader, i cirka fem minuter. Låt svalna på galler utan duk. Hummus 1 burk avrunna kikärter ½ rödlök 1 stor vitlöksklyfta saften av ½ citron 2 msk olivolja eller tahini (sesampasta) salt och peppar (spiskummin, paprikakrydda) Kör kikärter, lök, vitlök, citronsaft och olja i en mixer tills du har en slät och krämig hummus. Smaka av med salt och peppar och krydda eventuellt med spiskummin och paprikakrydda. Den klarar sig i kylen i cirka en vecka och är ett väldigt gott, nyttigt och billigt pålägg.

8 Bilprovningen gör trafiken tryggare Den 1 juli 2010 avskaffades Bilprovningens monopol på att utföra den besiktning som kontrollerar att de bilar som kör på våra vägar är i trafikdugligt skick. Syftet med omregleringen var att öka tillgängligheten för kunderna genom att skapa konkurrens. Sedan bilbesiktning blev öppet för nya aktörer har hittills bara ett nytt företag etablerat sig, Carspect (Abesiktning) på Tyresö utanför Stockholm. Bilprovningen (AB Svensk Bilprovning) som bildades 1963 äger alltså fortfarande så gott som hela marknaden. Företaget ägs till 50 procent av svenska staten. Här lite statistik: Varje dag besiktigas cirka fordon av Bilprovningen och av dessa får körförbud direkt, på grund av att de är en fara i trafiken. Ytterligare cirka 130 fordon tas ur trafiken eftersom de inte anses värda att reparera, utan är färdiga för skroten. Ungefär var tredje av de tre miljoner personbilar som besiktigas årligen har så allvarliga brister att de måste återkomma för efterkontroll. Drygt hälften klarar besiktningen utan anmärkning flest godkända bilar finns i Stockholms och Hallands län. Den vanligaste orsaken till efterkontroll av personbilar är brister i bromssystemet. Allt fler bilar klarar besiktningen andelen underkända bilar år 2000 var 35 procent, mot 29 procent år Detta är mycket på grund av bilarna blir yngre och yngre vi uppdaterar alltså våra bilar allt oftare.

9 Visste du att om 2011? Estland blir det sjuttonde landet att överge sin valuta och gå med i euron? Drygt hälften av befolkningen tycker om idén enligt undersökningarna, trots att den gemensamma valutans framtid har sett ljusare ut. Tallin har även utnämnts till årets kulturhuvudstad i EU. det den 28 februari är 25 år sedan Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm? 2011 skulle blivit året då mordet preskriberades - ingen skulle längre kunna åtalas för mordet. Riksdagen har nu avskaffat preskriptionstiden för mycket allvarliga brott, men någon åtal under året är dock knappast att vänta. scouter från världens alla hörn träffas vart fjärde år i Världsscoutjamboreen? 2011 äger den tjugoandra jamboreen rum på Rinkabyfältet utanför Kristianstad. Runt besökare väntas komma från 150 länder ser ut att bli något av ett uppföljarår i Hollywood? Filmbranschen lägger förhoppningar på nya titlar med Cars, Pirates of the Caribbean, X-Men, Harry Potter och Mission Impossible. Och Rambo. Även inom musikens sfär kan det bli ett stort år för (väldigt) gamla bekanta. Iron Maiden, Eric Clapton, Roxette, Roger Waters och Judas Priest, officiellt för sista gången, är klara för spelningar under året. Handbolls- och orienterings-vm kommer att äga rum i Sverige under 2011? Pakistan för första gången kommer att skicka upp en satellit i rymden? Detta är en del av vad som har kallats den asiatiska rymdkapplöpningen mellan i första hand Indien och Kina, men även Japan och andra länder som varit i gång under flera år har utnämnts till internationella skogsåret av FN? Syftet är bland annat att stärka kunskap och medvetande om hållbart skogsbruk.

Hejsan! 2011-02-14 ENKELT OCH SMIDIGT MED REDAKTIONELLT MATERIAL FRÅN PHILLIPS MEDIA!

Hejsan! 2011-02-14 ENKELT OCH SMIDIGT MED REDAKTIONELLT MATERIAL FRÅN PHILLIPS MEDIA! 2011-02-14 Hejsan! Här kan du läsa det senaste redaktionsmaterialet från Phillips Media. Maila eller ring om du vill beställa. Beställt material levereras som Word-filer och högupplösta jpg-filer via nedladdningslänk.

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

Kristyr. Skum tomte Deg Julmust. Kronljus Glögg Mums Brysselkål Vörtbröd Julost Julklapp Apelsin God öl

Kristyr. Skum tomte Deg Julmust. Kronljus Glögg Mums Brysselkål Vörtbröd Julost Julklapp Apelsin God öl Nyårsgott! Appa hem julbordet. Handla julmaten på nätet. Vi kommer hem till din dörr. Kristyr Skum tomte Deg Julmust Kronljus Glögg Mums Brysselkål Vörtbröd Julost Julklapp Apelsin God öl Inlagd sill Nötter

Läs mer

Lärande Liv- En inspirationsbok om odling på Rosengård

Lärande Liv- En inspirationsbok om odling på Rosengård Lärande Liv- En inspirationsbok om odling på Rosengård Drömmarnas Hus och Lärande Liv Drömmarnas Hus är ett kulturhus för barn och ungdomar mellan 7-17 år med bas i Rosengård i Malmö. Här har föreningen

Läs mer

Älsklingsrätter KNÅDA OCH NJUT! ur Sveriges mesta kokbok. *!3A0B9A-aieicc! nr 9 KRYDDIGT FRÅN GOA PÅ ÄVENTYR I DET INDISKA KÖKET

Älsklingsrätter KNÅDA OCH NJUT! ur Sveriges mesta kokbok. *!3A0B9A-aieicc! nr 9 KRYDDIGT FRÅN GOA PÅ ÄVENTYR I DET INDISKA KÖKET nr 9 Så gör du krydda av svamp Matprat med Jamie Oliver Mjukglass till mellis PÅ HYLLAN: Underkläder för ungar, sidan 27. KRYDDIGT FRÅN GOA PÅ ÄVENTYR I DET INDISKA KÖKET Älsklingsrätter ur Sveriges mesta

Läs mer

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R...

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... JAG KOMMER HÄR ATT VISA DIG HUR DU TAR FRAM PRODUKTER ELLER TJÄNSTER SOM GENERERAR PENGAR UTAN

Läs mer

SMART MAT. för små och stora magar. Recept från förskolekockar i Malmö stad

SMART MAT. för små och stora magar. Recept från förskolekockar i Malmö stad Miljöförvaltningen, Malmö stad Recept: Förskolekockar i Malmö stad Matstyling: Diana Dosen Grunning Design: Giv Akt Skåne Foto: Giv Akt Skåne Omslagsfoto: Christiaan Dirksen Bakgrunder: Tapeter från Tapetorama,

Läs mer

Kvinnlig hälsa i olika åldrar

Kvinnlig hälsa i olika åldrar www.formochfigur.se Mötesplatsen för kvinnor med intresse av hälsa & livsstil Kvinnlig hälsa i olika åldrar Om att bli medlem Träningen som passar oss kvinnor så bra Detta ingår i ditt medlemskap Kvinnor

Läs mer

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN OP COMMUNICATION ANNONS. Ett eko från Rhônedalen +++ SUPERFYND! Dina Viner (27/2, 14)

ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN OP COMMUNICATION ANNONS. Ett eko från Rhônedalen +++ SUPERFYND! Dina Viner (27/2, 14) ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN OP COMMUNICATION ANNONS MEDFÖLJER SVENSKA DAGBLADET DEN 25 OKTOBER 2014 Per Morberg: Jag kan laga mat, jag är envis och jag har intuition Höstens LÄCKERHETER

Läs mer

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

Jag, mina val miljön

Jag, mina val miljön Skola: Storåskolan Lärare: Ermin Pervanic Klass: 6 Antal elever: 21 Jag, mina val miljön Steg 2 Läsår 12/13 Hej! De här symbolerna tycker vi är bra att känna till. Du kan läsa mer om dom i boken. >> Steg

Läs mer

Konsumentverket 2013 ISBN 978-91-7398-975-6 Redaktör och projektledare: Helén Spetsmark Författare: Eva Molander och Ingrid Sillén Medförfattare:

Konsumentverket 2013 ISBN 978-91-7398-975-6 Redaktör och projektledare: Helén Spetsmark Författare: Eva Molander och Ingrid Sillén Medförfattare: vid matbordet och i affären Hem- och konsumentkunskap Konsumentverket 2013 ISBN 978-91-7398-975-6 Redaktör och projektledare: Helén Spetsmark Författare: Eva Molander och Ingrid Sillén Medförfattare: Maria

Läs mer

Innehållsförteckning. Bakgrund... 3. Affärsidé... 3. Organisation... 3. Logotyp och företagsnamn... 4. Rådgivare... 4. Miljö... 5. Produkt...

Innehållsförteckning. Bakgrund... 3. Affärsidé... 3. Organisation... 3. Logotyp och företagsnamn... 4. Rådgivare... 4. Miljö... 5. Produkt... Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Affärsidé... 3 Organisation... 3 Logotyp och företagsnamn... 4 Rådgivare... 4 Miljö... 5 Produkt... 5 Produktion... 6 Marknad... 6 Kunder... 7 Konkurrenter... 7 Marknadsföring...

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

BÄTTRE HÄLSA. Pulkaparty. *!3A0B9A-aieicc! nr 1. Så gör kocken variationer på gravad lax. Ladda för en heldag i backen

BÄTTRE HÄLSA. Pulkaparty. *!3A0B9A-aieicc! nr 1. Så gör kocken variationer på gravad lax. Ladda för en heldag i backen nr 1 Sara Begners receptfavoriter Bitterljuv grapefrukt Till hemmets lugna vrå PÅ HYLLAN: Bröd som knäcker. Sidan 8. Pulkaparty Ladda för en heldag i backen *!3A0B9A-aieicc! Pris 18:- BÄTTRE HÄLSA med

Läs mer

Vanliga frågor och svar om gastric by pass

Vanliga frågor och svar om gastric by pass Vanliga frågor och svar om gastric by pass Generella frågor Hur kan jag förbereda mig? Vad är målet med operationen? Hur får jag stöd i min omgivning för viktminskningsarbetet? Hur högt BMI måste man ha

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

WJ NÄRINGSLIV. Wäsby Golf en oas i Wäsby. Läs om härliga tjänste-/förmånsbilar sid 8 9. sid 4

WJ NÄRINGSLIV. Wäsby Golf en oas i Wäsby. Läs om härliga tjänste-/förmånsbilar sid 8 9. sid 4 t i l l v d, ä g a r e e l l e r l e d n i n g s g r u p p w ä s b y j o u r n a l e n s e d a n 1 9 9 7 WJ NÄRINGSLIV u p p l a n d s v ä s b y n o v e m b e r, 2 0 1 2 Wäsby Golf en oas i Wäsby sid 4

Läs mer

Svartkonst. HÖSTGRYTOR Coop Mersmak nr 9 2007. En inspirationstidning om mat och hälsa. *!3A0B9A-aieicc! Premiär! Nu fi kar vi efter kunskap!

Svartkonst. HÖSTGRYTOR Coop Mersmak nr 9 2007. En inspirationstidning om mat och hälsa. *!3A0B9A-aieicc! Premiär! Nu fi kar vi efter kunskap! nr 9 Lyxigt med höstsvamp Svenska kanelbullar i Paris Lär dig laga risotto PÅ HYLLAN: Sätt smak på koppen. Sidan 8. Svartkonst Nu fi kar vi efter kunskap! *!3A0B9A-aieicc! Pris 30:- MÄSTERKOCKEN PETER

Läs mer

Jultomten! Om du vore GRATIS. Vad skulle du då ge till alla i Sverige? TIDNINGEN MED GLADA NYHETER. Robert Broberg är tillbaka! Spännande samarbete!

Jultomten! Om du vore GRATIS. Vad skulle du då ge till alla i Sverige? TIDNINGEN MED GLADA NYHETER. Robert Broberg är tillbaka! Spännande samarbete! GRATIS Nr 5 DEC 2006 TIDNINGEN MED GLADA NYHETER Robert Broberg är tillbaka! 67 år på benen varav 50 på scenen! Möt Robert där han berättar om livet, showen och kärleken till publiken. Sid. 20-21 Om du

Läs mer

HeMlän t Tidningen för dig som är kund hos Uppsalahem nr 2 2014

HeMlän t Tidningen för dig som är kund hos Uppsalahem nr 2 2014 Ett levande Uppsala Det gröna bostadsbolaget Vi bygger staden HeMlän t Tidningen för dig som är kund hos Uppsalahem nr 2 2014 ELSA BILLGREN - med passion för det gamla! Styling By Bobutiken Spara sommarens

Läs mer

Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB.

Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB. Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB. Om ni vill komma i kontakt med oss maila till csr@sveaekonomi.se eller ring 08-735 90 00. Att unga människor på väg in

Läs mer

NätSmart TIM & TOM. Två bröder e(n) butik. 44 000 ordrar och bara en man! Locka fram fördelarna och öka försäljningen SID 12 DENISE RUDBERG: SID 15

NätSmart TIM & TOM. Två bröder e(n) butik. 44 000 ordrar och bara en man! Locka fram fördelarna och öka försäljningen SID 12 DENISE RUDBERG: SID 15 SÅ E-HANDLAR VI: EROTISKA PRODUKTER NätSmart NUMMER 1 JANUARI 2010 EN TIDNING FRÅN E-BUTIK.SE DENISE RUDBERG: Min utopi om ett välfyllt kylskåp EN DAG MED: FRÖKEN FRÄKEN VITAMINVARUHUSET.SE 44 000 ordrar

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

Helgmys med. Nya. frasiga pajer! Matiga & alldeles underbara. Snabb lasagne. Krämiga. Så får du barnen att äta grönsaker

Helgmys med. Nya. frasiga pajer! Matiga & alldeles underbara. Snabb lasagne. Krämiga. Så får du barnen att äta grönsaker tips & trix / hett med Chili / barnens kockskola / trendspaning / erbjudanden Nya Tävl a & vinn! Coop matkasse för en godare vardag frasiga pajer! Matiga & alldeles underbara Snabb lasagne Gör den redan

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

Äta, röra sig och må bra. handledning för personal i gruppbostad & daglig verksamhet

Äta, röra sig och må bra. handledning för personal i gruppbostad & daglig verksamhet Äta, röra sig och må bra handledning för personal i gruppbostad & daglig verksamhet Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin tillhör Stockholms läns landsting, och har ett nära samarbete med Karolinska

Läs mer

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall. Allt du sparar Allt du vinner. bli rök- och snusfri

Fimpa Nu! Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall. Allt du sparar Allt du vinner. bli rök- och snusfri Fimpa Nu! bli rök- och snusfri Allt du sparar Allt du vinner Vi hjälper dig ta ställning Så klarar du fällorna Så undviker du återfall Hallå där du som röker eller snusar! Funderar du på att sluta? Klokt

Läs mer

Goda recept för integration och demokrati En bok i serien Nytt liv i Sverige LOs kraftsamling för integration i arbetslivet

Goda recept för integration och demokrati En bok i serien Nytt liv i Sverige LOs kraftsamling för integration i arbetslivet Engagemang mat och möten Goda recept för integration och demokrati En bok i serien Nytt liv i Sverige LOs kraftsamling för integration i arbetslivet 2006 Landsorganisationen i Sverige Efter en idé och

Läs mer

Höstlovsskoj på Himlabadet

Höstlovsskoj på Himlabadet Restauranger Catering Delikatesser Konferenser Utbildning Julbord Höstlovsskoj på Himlabadet På höstlovet blir det ännu mer härliga plask och glada stänk. Hela veckan är fylld med skojiga aktiviteter.

Läs mer