Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 25 november (19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl , Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson Bengt-Olof Persson Åsa Hååkman Felth Britt-Marie Wall Helene Larsson-Saikoff Ulf Söhrman Christer Olsson Peter Johansson Patrik Fornander Ersättare: Övriga deltagande: Britt-Inger Gustafsson, ekonomstrateg 124, 125 Hannes Fellsman, miljö- och bygg 123 Claes Hultgren, kommunchef Catrin Marsell, sekreterare Utses att justera: Christer Olsson Justeringens plats och tid: Kommunkansliet 29 november 2013 Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Justerande Christer Olsson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen : 25 november 2013 Anslagsdatum: 29 november 2013 Datum för anslagets nedtagande:23 december 2013 Förvaringsplats: Kommunstyrelsens kansli Underskrift Annika Jansson

2 Kommunstyrelsen 25 november Ks 119 Dnr 2013/146 Kommunrevisionen Kommunrevisionens ordförande Lars-Åke Hugosson, ledamöterna Monica Iversen, Lars-Olov Eriksson, Sigvard Sjöstedt, Göran Skogsberg, Simone Hullstöm och Sara Linge KPMG kommunicerar kommunstyrelsens ledamöter gällande området ekonomisk rapportering och styrning. Dessa områden är fokus i årets övergripande granskning.

3 Kommunstyrelsen 25 november Ks 120 Drifts- och servicenämnden Karlstads kommuns IT-chef Inge Hansson och IT-samordnare Håkan Lindström informerade om pågående och kommande samverkansområden och utvecklingsarbeten inom den gemensamma Drifts- och servicenämnden. Nämnden bildades den 14 april 2010 och alla Värmlands kommuner ingår. Bland annat lanseras gemensamt av Filipstads, Kristinehamns och Storfors kommuner funktion för e-tjänster. Lansering sker den 4 december vid E-dagarna i Karlstad.

4 Kommunstyrelsen 25 november Kommunstyrelsen 28 augusti Kommunfullmäktige 13 juni Ks 121 Ks 82 Kf 50 Dnr 2013/108 Motion ang. trafiksituationen i Persberg I motion 7 maj 2013 anför Alfred Maultasch (MP) följande: Filipstads kommun är en framstegskommun där man insett nödvändigheten att skydda fotgängare och cyklister. Väg 26/63 drar rakt genom Persberg och delar samhället åt. Korsningen Högbergsvägen och väg 26/63 är ett äventyr för alla som skall ut eller över vägen. Kommunen försökte att minska tillåten hastighet från 70 till 50 km/h på den vägsträckan under år Vägverket och Länsstyrelsen (beslut ) biföll inte denna framställan utan ansåg att 70 km/h skall gälla" Inom ramen for gällande hastighetsbegränsningar åligger det föraren att enligt bestämmelser i 3 kap 14 och 15 nämnda förordningen att anpassa hastigheten till vad trafiksäkerheten kräver" blev en fotgängare dödad aven timmerlastbil sedan dess har trafiken i korsningen mångfaldigas. Vid en hastighetsmätning utförd den av Göte Persson och Erland Eriksson kunde man avläsa att hastigheten vid korsningen var 71km/h till 122 km/h, de flesta körde där runt 90 km/h. Vad gör barnen som inte kan gå över vägen? De väljer att följa järnvägen och går under vägen i järnvägstunneln. Detta ger en falsk trygghet, då tåg kan komma när som helst, även om det är sällan. Trafiksäkerhet skall även skydda fotgängare och cyklister och det finns tyvärr många bil-lastbilförare som saknar empati for dessa grupper. I Filipstad och Lesjöfors gjorde man byggåtgärder på genomfartsvägen for att tvinga trafikdeltagare att minska hastigheten, samma sak behövs i Persberg. Jag framställer därför till kommunen att påverka vägverket så att en förbättring av trafiksäkerheten i Persberg händer snabbt och trafikolyckor kan undvikas. Både hastighetsbegränsning till 50 km/h, hastighetsövervakning med kamera och en förbättring av trafiksäkerheten behövs.

5 Kommunstyrelsen 25 november Kommunstyrelsen 28 augusti Kommunfullmäktige 13 juni Glesbyggdsbefolkningen i Persberg måste skyddas mot galna trafikanter!. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen. Beslutsexp: TU att remittera motionen till teknikutskottet. Teknikutskottet har behandlat motionen den 11 november 2013, 70 och beslutat att yttrande från teknik & service utgör svar på motionen samt att den därmed får anses besvarad. Yttrande: Trafikverket är väghållare på Rv 63 genom Persberg och avseende beslut om hastighetsbegränsningar lägre än 90 km/h är det länsstyrelsen som beslutar på läns och riksvägar om vilken hastighetsbegränsning som skall gälla. Kommunen har under 2005 försökt att få sänkt hastighet från 70 km/h till 50 km/h förbi Persberg utan bifall. De faktiska omständigheterna i frågan har inte ändrats varför kommunen inte anser att det är värt att göra en ny framställan om hastighetsbegränsning. Kommunen har en dialog med Trafikverket om olika trafikfrågor som rör både väg och järnvägstrafiken inom Filipstads kommun och i den dialogen kommer vi försöka få till en diskussion om eventuell fartövervakning med kamera i Persberg som ett alternativ till ytterligare hastighetsbegränsning på väg 26/63 genom Persberg. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att teknikutskottets förslag utgör svar på motionen samt att motionen därmed anses besvarad.

6 Kommunstyrelsen 25 november Kommunstyrelsen 28 augusti Kommunfullmäktige 13 juni Ks 122 Ks 81 Kf 49 Dnr 2013/107 Motion ang. cykelväg till Persberg I motion 7 maj 2013 anför Alfred Maultasch (MP) följande: Filipstads kommun är en framstegskommun där man insett att vi måste arbeta för att minska utsläppen av klimatgaser från trafiken, samt att förbättra cykelturismen i kommunen. Väg 26/63 drar rakt genom Persberg, precis där vägen är smal, så är den tillåtna hastigheten 70 respektive 90km/h, det är därför att många som skulle vilja cykla till Filipstad avstår från detta. På bredsträckan till Filipstad upplevs vägen som en motorväg och det körs så därefter. Undertecknad kan intyga detta att man blir hela tiden omkörd när man kör 90km/h. Detta kunde lätt ändras om man gjorde cykelväger och därmed skyddar fotgängare och cyklister som idag kan bli tvungen att köra ner i vägdiket för att ge plats, när två lastbilar möts på vägen. ( egen upplevelse) Detta borde kunna göras i samband med när man även gör förbättringsarbeten med staket skall skydda vår dricksvattentäkt "Yngen" från trafiken och delvis använder "gamla Persbergsvägen" vid sjön. Därefter är vägen 26/63 så bred att det finns plats göra en cykelväg på befintlig asfalt. Jag föreslå därför att kommunen för en dialog med vägverket för att förbättra situationen för cyklister och fotgängare längs vägen 26/63. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen. Beslutsexp: TU att remittera motionen till teknikutskottet.

7 Kommunstyrelsen 25 november Teknikutskottet har behandlat motionen vid sammanträdet 11 november 2013, 69 och beslutat att teknik & service yttrande utgör svar på motionen samt att den därmed får anses besvarad. Yttrande: Trafikverket som är väghållare på Rv 26/63 har tillsammans med Värmlands alla kommuner under 2012 gjort en inventering på var det finns önskemål och behov att bygga ut cykelvägnätet. I det arbetet har Filipstads Kommun deltagit och framfört kommunens önskemål om utbyggnad av cykelvägar. Filipstads kommun har framhållit att en utbyggnad av cykelväg mellan Persberg och Filipstad är angeläget för att främja cyklandet och möjlighet att arbetspendla miljövänligt. Trafikverket använder en modell vid inventering och planering av cykelvägs stråk som kallas för Kågesonsmodellen efter den kände miljö debattören Per Kågeson som har uppdrag inom Trafikveket. Den modellen tar hänsyn till hur stor befolkning respektive ort har samt vilket avstånd det är mellan orterna för att prioritera vilka utbyggnader av cykelvägnätet som är mest aktuella. I detta planeringsarbete mellan Trafikverket och kommunen visar det sig att Filipstads kransorter Persberg, Nykroppa, Brattfors och Nordmark har för liten folkmängd och ligger på för stort avstånd från huvudorten för att det skall vara lönsamt att bygga cykelvägar enligt denna Trafikverkets modell. Kommunen kommer givetvis att fortsätta att jobba för att få till en utbyggnad av cykelvägar trots att Trafikverket inte prioriterar det i dagsläget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att teknikutskottets förslag utgör svar på motionen samt att motionen därmed anses besvarad.

8 Kommunstyrelsen 25 november Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november Ks 123 Au 78 Dnr 2013/198 Taxa för avgifter enligt Alkohollagen Kanslichef Catrin Marsell meddelar i tjänsteskrivelse daterad att Filipstads kommun reviderade taxan för avgifter enligt Alkohollagen senast från och med Nuvarande taxas konstruktion innefattar inte någon indexjustering och det har tillkommit några kategorier av tillstånd som inte finns upptagna i taxa. De nu föreslagna justeringarna är i delar baserade på indexökning av avgifter och i några fall en justering mot den genomsnittliga nivån i Värmland. Vidare är avgiften för tillfälliga serveringstillstånd till allmänheten delad, där innehavare av stadigvarande tillstånd i Filipstads kommun debiteras en lägre avgift. Vad gäller avgift för kunskapsprov föreslås att prov 1 ingår i avgiften och prov 2 respektive 3 debiteras 1000 kr per prov. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslås besluta föreslå att anta förslag till ny taxa för avgifter enligt alkohollagen att ny taxa gäller från och med Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att anta förslag till ny taxa för avgifter enligt alkohollagen att ny taxa gäller från och med Kanslichef Catrin Marsell presenterar ärendet och besvarar frågor i anslutning härtill. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förslag till ny taxa för avgifter enligt alkohollagen att ny taxa gäller från och med

9 Kommunstyrelsen 25 november Ks 124 Dnr 2013/201 Sammanträdesdagar 2014 Kommunfullmäktige:13 februari, 13 mars, 10 april, 15 maj, 12 juni, 18 september, 16 oktober, 13 november (budget), 11 december Sammanträdestid: torsdagar kl Kommunstyrelsen: (22 januari utgick enligt beslut), 26 februari, 26 mars, 30 april (09.00), 28 maj, 27 augusti, 24 september, 29 oktober (budget), 25 november, 17 december Sammanträdestid: onsdagar kl Kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsens teknikutskott: 10 februari, 10 mars, 14 april, 12 maj, 16 juni, 8 september, 13 oktober, 10 november, 8 december Sammanträdestid: Kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträder måndagar kl och kommunstyrelsens teknikutskott sammanträder måndagar kl Kultur- och föreningsutskottet: 20 februari, 20 mars, 24 april, 28 maj, 12 juni, 11 september, 23 oktober, 11 december Sammanträdestid: Kl Budgetberedning: 17 mars (information), 7 april, 5 maj, 15 september, 6 oktober Sammanträdestid: Kl Ulf Söhrman yrkar att kommunstyrelsens sammanträde 22 januari utgår. att förutom kommunstyrelsens sammanträde 22 januari fastställa sammanträdesdagar och tider för kommunstyrelsens arbetsutskott, teknikutskott, kultur- och föreningsutskott och kommunstyrelsen enligt ovan Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa sammanträdesdagar och tider för kommunfullmäktige enligt ovan.

10 Kommunstyrelsen 25 november Ks 125 Dnr 2013/202 Taxa inom miljöbalkens område Miljö- och stadsarkitektkontoret har upprättat ett förslag på ny taxa inom miljöbalkens område. Förslaget på taxan grundar sig på en av Sveriges kommuner och landsting föreslagen taxeutformning utifrån risk- och erfarenhetsbedömning. Timavgiften på 700 kr kvarstår sedan tidigare och kommer att omräknas under 2014 och vid eventuell revidering gå upp som ett separat ärende. Vid sammanträdet 13 november 2013, 71 beslutade Miljö- och byggnadsnämnen att föreslå kommunfullmäktige anta redovisat förslag till nya taxor inom miljöbalkens område med giltighet från och med Förvaltningschef Hannes Fellsman presenterar ärendet och besvarar frågor i anslutning härtill. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta redovisat förslag till nya taxor inom miljöbalkens område med giltighet från och med

11 Kommunstyrelsen 25 november Ks 126 Dnr 2013/02 Redovisning av medelsplacering, lån och likviditetsställning Vid sammanträdet redovisas den förteckning över placeringar, lån och likviditetsställning som upprättats av ekonomienheten för perioden 21 oktober-15 november att med godkännande lägga redovisningen till handlingarna. _

12 Kommunstyrelsen 25 november Beslutsexp: EK Ks 127 Dnr 2013/69 Budgetuppföljning oktober 2013 Ekonomienheten har sammanställt budgetuppföljning per oktober månad 2013 för kommunstyrelsens, miljö- och byggnadsnämndens, socialnämndens och barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden. Sammanställningen kommenterar kortfattat de olika verksamheternas utfall. Sammantaget prognostiseras för år 2013 ett resultat om tkr före extra ordinära poster. Ekonomstrateg Britt-Inger Gustafsson och kommunchef Claes Hultgren presenterar uppföljningen och besvarar frågor i anslutning härtill. att med godkännande lägga budgetuppföljningen till handlingarna

13 Kommunstyrelsen 25 november Beslutsexp: SPF i Filipstad Ks 128 Dnr 2013/156 Ansökan om bidrag till riksmästerskap på skidor 2014 Sveriges pensionärsförbund I skrivelse daterad ansöker Sveriges Pensionsärsförbund i Filipstad om bidrag på kr till att arrangera 2014 års riksmästerskap på skidor i samarbete med Filipstads skidförening. Arrangemanget äger rum den februari och innefattar visning av museer och sevärdheter med samkväm och underhållning för tävlande med respektive samt tävling på Filipstads skidstadio. Tävlingen kan omfatta allt från 100 upp till 200 deltagare eller flera. SPF Filipstad ansöker om bidrag för att kunna marknadsföra och genomföra tävlingen Kultur och föreningsutskottet beslutade , 59 att föreslå kommunstyrelsen bevilja bidrag till evenemanget. att bevilja ansökan med 20 tkr samt att finansiering sker med kommunstyrelsens tillgängliga medel.

14 Kommunstyrelsen 25 november Kultur- och föreningsutskottet 23 oktober Ks 129 KFU 54 Dnr 2013 / 177 Ansökan Filipstadsmässa 2014 FFIS I skrivelse daterad ansöker Filipstadsföretag i samverkan om ett bidrag på kr till marknadsföring, planering och genomförande av Filipstadsmässan i Wasahallen/Ishallen maj Mässan har tidigare genomförts vart annat år från samt Jubileumsåret 2011 besöktes mässan av ca 7000 personer och 130 utställare fanns på plats. För en lyckad Filipstadsmässa krävs bl.a. en kraftfull marknadsföring vilket är ett av skälen till ansökan. Arbetet med mässan sker helt med ideellt arbete och kommer att pågå 1 april 16 maj. Butgeterade kostnader innefattar marknadsföring, hyra av scen, ljud o ljus, hyra av tält, transporter m.m. till en sammanlags kostnad av kr. Budgeterade inkomster innefattar avgifter mässutställare kr och bidrag från Filipstads kommun på kr. Filipstadmässan ger möjlighet att på ett samlat sätt visa vad Filipstad har i form av företag, föreningar, kulturyttringar och kreativa verksamheter. Mässan arrangeras i samverkan med Filipstads kommun. Vi erbjuder kommunens förvaltningar att delta och tillhandahåller 1 plats/3 m per verksamhet. Kfu beslutar: att föreslå KS bevilja FFIS bidrag med kr till 2014 års mässa under förutsättning att arrangemanget genomförs. att bifalla kultur- och föreningsutskottets förslag samt Beslutsexp: FFIS att finansiering sker med kommunstyrelsens tillgängliga medel.

15 Kommunstyrelsen 25 november Ks 130 Dnr 2013/173 Ferlin- folkrörelse- föreningsstipendiet och jubileumsstipendiet Nomineringarna till Ferlin-, folkrörelse- och föreningsstipendierna för år 2013 uppgår till 10 st och antalet ansökningar och nomineringar till jubileumfonden till 8 st. Kultur- och föreningsutskottet har vid sammanträdet 23 oktober 2013 behandlat de inkomna ansökningarna och nomineringarna. Utskottet beslutade uppdra till ordförande att vid kommunstyrelsens kommande sammanträde redovisa förslaget till utdelning. Kultur- och föreningsutskottets ordförande Torbjörn Parling presenterar utskottets förslag till stipendiater. Ferlin stipendiet: Marina Tallberg Föreningsstipendiet: Hans Lundberg Folkrörelsestipendiet: Ronald Engelbrekt Jubileumsstipendiet: Katrin Skoog, Emma Hultgren, Johanna Hultgren och Robin Fryk Beslutsexp: Kultursekr. att bifalla kultur- och föreningsutskottets förslag.

16 Kommunstyrelsen 25 november Ks 131 Dnr 2013/151 Nytänkare Kommunfullmäktige beslutade 14 mars att kommunstyrelsen två gånger per år skall utse Nytänkare inom kommunens verksamheter. Med nytänkare avses förslag eller idé, alt genomförda förändringar, som är till nytta och gagn för kommunens verksamhet och våra kommunmedborgare. Arbetesplatser/arbetslag/enheter omfattas av möjligheten att utnämnas till nytänkare. Förslag inlämnas skriftligt till kommunkansliet. Inlämnade förslag bereds av förvaltningschefsgruppen som lämnar förslag på Nytänkare till kommunstyrelsen Förslag på Nytänkare överlämnas till kommunstyrelsen för ställningstagande. Godkända förslag redovisas till Kommunfullmäktige. Belöning utgår med ett belopp mellan 5000 kronor och kronor att fritt användas av verksamheten ex. kompetensutveckling. Utdelning Nytänkare sker 2 gånger per år i samband med kommunfullmäktiges sammanträde två gånger per år. Det har inkommit 4 förslag till Nytänkare. Kommunchef Claes Hultgren och kanslichef Catrin Marsell presenterar förvaltningschefsgruppens förslag med motiveringen: Utmärkelsen Nytänkare, går hösten 2013 till avdelningen Tofsöra vid Storbrons förskola, för införande och tillämpning av metoden "Föräldraaktiv inskolning". Medarbetare har på eget initiativ funnit alternativ metod för inskolning. Arbetslag har gemensamt vågat pröva den och det har fallit mycket väl ut. Det goda exemplet har även spridits till andra förskolor i kommunen vilket medfört en kvalitetsökning för såväl barn som föräldrar. Storbrons förskola premieras med kronor. att utmärkelsen Nytänkare hösten 2013 tilldelas Storbrons Förskola enligt ovan att Storbrons förskola premieras med 10 tkr samt att finansiering sker med kommunstyrelsens tillgängliga medel.

17 Kommunstyrelsen 25 november Ks 132 Dnr 2013/102 Ung i Filipstad Rapport om projektet Ung i Filipstad lämnas av Maria Thiery Wase, näringslivskontoret i tjänsteskrivelse daterad Projektets första 5 deltagare är igång och de näst kommande fem är på gång in. Kommunens verksamheter har ställt ett antal platser till förfogande. Ärendet presenteras av kommunchef Claes Hultgren. att med godkännande lägga rapporten till handlingarna.

18 Kommunstyrelsen 25 november Ks 133 Anmälningsärenden 1. Delegation Ekonomienheten att lägga anmälningsärendet med godkännande till handlingarna.

19 Kommunstyrelsen 25 november Ks 134 Delgivning 1. Anvisning av kommun att ta emot ensamkommande barn Migrationsverket, Länsstyrelser att lägga delgivningen till handlingarna.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 december (13) Plats och tid: Folkets Hus, biosalongen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 december (13) Plats och tid: Folkets Hus, biosalongen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 12 december 2013 1 (13) Plats och tid: Folkets Hus, biosalongen kl 18.15-19.00 Ajournering kl. 18.35-18.50 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Bo Forsberg, sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november 2016 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-10.40 Ajournering 9.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars 2016 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-10.57 Ajournering 09.46-10.02 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017 Kommunstyrelsen 29 november 2017 1 (17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.36 Ajournering kl. 14.37-15.00, 16.00-16.25 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5) föreningsutskott 3 oktober 2017 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00-15.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling Kommunstyrelsen 20 januari 2016 1(13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.17 Ajournering kl.13.40-14.00, 15.00-15.45, 16.01-16.04 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21 Kommunstyrelsen 22 februari 2017 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.15-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 16 mars 2017 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.31 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 25 oktober (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 25 oktober (11) föreningsutskott 25 oktober 2017 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10.05 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Åsa Hååkman Felth (S) Christer Olsson (M)

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari Kommunstyrelsen 25 januari 2017 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.28 Ajournering kl. 14.30-14.50, 15.10-15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 september (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 september (9) föreningsutskott 20 september 2016 1 (9) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.20-11.00 Ajournering kl. 09.31-10.03 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Åsa Hååkman Felth (S) Christer Olsson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 oktober (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 20 oktober (9) föreningsutskott 20 oktober 2016 1 (9) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.01-10.11 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Anders Eriksson,

Läs mer

Kommunstyrelsens Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskott 17 december (7)

Kommunstyrelsens Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskott 17 december (7) Kommunstyrelsens Kultur- och föreningsutskott 17 december 2015 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-10.45 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande (dock ej vid del av 47)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 29 september 2017 Datum för anslagets nedtagande: 23oktober

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 29 september 2017 Datum för anslagets nedtagande: 23oktober Kommunstyrelsen 20 september 2017 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.06 Ajournering kl. 14.50-15.05, 15.40-16.01 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.53 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj 2016 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.57 Ajournering kl. 10.05-10.22 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.00 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth, ordförande Henric Forsberg Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni 2017 1 (5) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 9.00 11.57 Ajournering kl:10.07-10.25, 11.35-11.45 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordf Torbjörn

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december 2016 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.10 Ajournering 10.20-10.30, 10.56-10.58 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Åsa Hååkman Felth

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 oktober (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 oktober (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 16 oktober 2014 1 (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.51 Ajournering kl.19.04-19.25 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari 2012 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-13.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december 2017 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-11.00 Ajournering 09.50-10.00 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) ej 78

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 7 maj 2018 Datum för anslagets nedtagande: 29 maj 2018

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 7 maj 2018 Datum för anslagets nedtagande: 29 maj 2018 Kommunstyrelsen 25 april 2018 1 (13 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.58 Ajournering kl. 14.23-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 15 december (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 15 december (11) föreningsutskott 15 december 2016 1 (11) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.00-10.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Anders

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Kultur- och föreningsutskottet 13 december 2012 1 ( 10 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Åsa Hååkman Felth Ulf Söhrman Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 maj (9)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 maj (9) Kultur- och föreningsutskottet 24 maj 2016 1 (9) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.00-10.03 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Anders Eriksson, föreningsenheten

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 november (14)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 november (14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 november 2015 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.17 Ajournering kl. 10.22-10.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg Kommunstyrelsen 10 december 2015 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 15.30-16.50 Ajournering kl. 16.10-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Christer Olsson Torbjörn Parling Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 12 juni (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 12 juni (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl Kommunstyrelsen 12 juni 2017 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 08.30-10.34 Ajournering kl.9.40-10.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson (M) Torbjörn

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10) Kultur- och föreningsutskottet 19 februari 2015 1 (10) Plats och tid: Beslutande: Ericssonrummet 9.00-11.00 Torbjörn Parling, ordförande Christel Iversen Patrik Fornander Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Patrik Fornander, Benny Ahremark- Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Patrik Fornander, Benny Ahremark- Persson Kommunstyrelsen 28 augusti 2013 1( 25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30 18.30 Ajournering kl. 15.00-15.25, 16.25-17.45, 18.07-18.17 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 november (7) Miljö- och byggnadsnämnden 12 november 2014 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.00 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Ann-Marie Rosö Iréne Frisk

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunstyrelsen

Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 23 mars 2016 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.20 Ajournering kl. 14.50-15.15, 16.00-16.15 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson (M) Torbjörn

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD)

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Kommunstyrelsen 21 december 2016 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 15.25-15.40 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 maj (10)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 maj (10) föreningsutskott 23 maj 2017 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.20 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Åsa Hååkman Felth (S) Övriga deltagande: Henrik Arneng, fritidschef

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-11-22 Bröderna Ericssonrummet den 28 november 2018 kl. 13.30 Kommunfullmäktigeärenden 1. Svar på motion om kommunal borgen

Läs mer

Kommunstyrelsens Sammanträdesdatum Blad Kultur-och föreningsutskott 17 september (8)

Kommunstyrelsens Sammanträdesdatum Blad Kultur-och föreningsutskott 17 september (8) Kommunstyrelsens Kultur-och föreningsutskott 17 september 2015 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 09.00-10.10 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf Patrik Fornander Ersättare: Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 februari (6) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 februari (6) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 februari 2017 1 (6) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 08.00-12.00 Ajournering 09.10-09.25, 11.05-11.15 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december 2014 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.40 Beslutande: Urban Granfelt, ordf Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson Ersättare:

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni ( 9 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni ( 9 ) Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2014 1 ( 9 ) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Resa med föreningsbesök Persberg/Nordmark 8.00-15.00 Torbjörn Parling, ordförande Ulf Söhrman Åsa Hååkman Felth

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 mars 2009 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.50 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Harry

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 mars ( 7 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 mars ( 7 ) Kultur- och föreningsutskottet 20 mars 2014 1 ( 7 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-10.00 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling, ordförande Ulf Söhrman Åsa Hååkman Felth Bengt-Olov Persson 11, 13

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 9 januari (7)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 9 januari (7) Kultur- och föreningsutskottet 9 januari 2006 1 (7) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 08.00-10.10 Beslutande: Anders Nilsson, ordf Benny Persson Bengt-Olof Persson (deltar ej i 6) Ersättare: Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 21 april (9)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 21 april (9) Kultur- och föreningsutskottet 21 april 2016 1 (9) Plats och tid: Beslutande: Fagerkvistrummet kl.09.03-10.32 Ajournering: 09.34-09.51 Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Patrik Fornander

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april (11)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 april 2018 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.37 Ajournering kl. 10.05-10.17 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 oktober ) Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 oktober ) Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 9 oktober 2017 1 11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.13.30-15.05 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Jomark Polintan

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 maj (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 maj (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 9 maj 2016 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.26-14.45 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Patrik Fornander

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 5 februari (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 5 februari (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 5 februari 2016 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.35-16.05 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Jomark

Läs mer

Kommunstyrelsens Sammanträdesdatum Blad Kultur-och föreningsutskott 28 maj (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Kommunstyrelsens Sammanträdesdatum Blad Kultur-och föreningsutskott 28 maj (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens Kultur-och föreningsutskott 28 maj 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 09.00-09.50 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf Patrik Fornander Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD), Christel Iversen (V), Stephanie Treviranus (MP) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 79-88

Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD), Christel Iversen (V), Stephanie Treviranus (MP) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 79-88 Kommunstyrelsen 21 september 2016 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.55 Ajournering kl. 15.07-15.30 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 23 maj (22) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 23 maj (22) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl Kommunstyrelsen 23 maj 2018 1 (22) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.45 Ajournering kl. 15.00-15.33 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti (10 )

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti (10 ) Miljö- och byggnadsnämnden 20 augusti 2014 1 (10 ) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.20 Beslutande Ersättare: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 70-78

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 70-78 Kommunstyrelsen 23 augusti 2017 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.45 Ajournering kl. 14.10-14.40 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari (13)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2015 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-12.02 Ajournering kl. 10.26-10.42 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 februari (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 23 februari (8) föreningsutskott 23 februari 2017 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-10.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Henrik Arnäng, fritidschef

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 14 augusti 2014 1 ( 6 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 14 augusti 2014 1 ( 6 ) Kultur- och föreningsutskottet 14 augusti 2014 1 ( 6 ) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Ericssonrummet 9.00-10.30 Torbjörn Parling, ordförande Ulf Söhrman Åsa Hååkman Felth Övriga deltagande: Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-17.50 Ajournering kl. 15.45-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk t o m 17.25

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 7 november 2016 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Patrik

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Jomark Polintan, Robert Spector, Stephanie Treviranus, Marcos Ciscar. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 23-

Jomark Polintan, Robert Spector, Stephanie Treviranus, Marcos Ciscar. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 23- Kommunstyrelsen 25 februari 2015 1() Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.56 Ajournering kl. 15.08-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Christer Olsson Torbjörn Parling

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-, 13-34, 14.45-15.10, 16.25-16-43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 oktober (9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 12 oktober (9) Miljö- och byggnadsnämnden 12 oktober 2016 1 (9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.03-10.12 Beslutande: Åsa Hååkman Felth (S), ordförande Lillvor Eriksson (S) Irene Frisk (S) Karin Löfstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 21 mars (17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 21 mars (17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl Kommunstyrelsen 21 mars 2018 1 (17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 15.07-15.30 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 15 december 2016 1 (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.12 Ajournering kl. 18.40-18.50 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 14 november 2012 1(27) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-17.45 Ajournering kl. 16.20-17.10, 17.15-17.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 5 september 2012 1 ( 13 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 5 september 2012 1 ( 13 ) Kultur- och föreningsutskottet 5 september 2012 1 ( 13 ) Plats och tid: Byströmrummet 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Ulf Söhrman Bengt-Olov Persson Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 juni (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 juni (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 15 juni 2015 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Urban Granfeldt Patrik Fornander Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 12 maj 2014 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 maj (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 maj (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 11 maj 2015 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.45 Beslutande: Urban Granfeldt, ordf Marina Isaksson, 25 Sebastian Nilsson Patrik Fornander

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 september (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 september (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 september 2017 1 (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 april ( 9 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 april ( 9 ) Kultur- och föreningsutskottet 24 april 2014 1 ( 9 ) Plats och tid: Ericssonrummet 9.00-11.00 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Åsa Hååkman Felth Ersättare: Övriga deltagande: Inger Johansson Ann

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 11 december 2014 1 (14)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 11 december 2014 1 (14) Kultur- och föreningsutskottet 11 december 2014 1 (14) Plats och tid: Beslutande: Ericssonrummet 9.00-11.00 Torbjörn Parling, ordförande Ulf Söhrman Bengt-Olov Persson Åsa Hååkman Felth Ersättare: Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 december (13)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 december (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 december 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.02-11.30 Ajournering kl.10.15-10.20 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj 2017 1 (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.15 Ajournering 10.32-10.42 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.53 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Christer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Riddarnäset, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Riddarnäset, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-05-10 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Riddarnäset, kl 13-15.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Jerry Rothin (FIL)

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Kultur- och föreningsutskottet 17 juni 2009 1 (9 ) Plats och tid: Nämndhuset kl. 9.00-10.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Marian Väpnargård Ersättare: Övriga deltagande: Inger

Läs mer

26 augusti 2015 kl. 13.30. Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för att ta del av synpunkter kring utvecklingsarbetet Nya Perspektiv

26 augusti 2015 kl. 13.30. Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för att ta del av synpunkter kring utvecklingsarbetet Nya Perspektiv Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-08-19 Kommunstyrelsens sammanträdesrum den 26 augusti 2015 kl. 13.30 Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8) Kommunstyrelsens teknikutskott 17 december 2008 1 (8) Plats och tid: Sammanträdesrum BUN kl 13.30-14.30 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson Ersättare:

Läs mer