Verksamhetsoch. Förvaltningsberättelse 2004 VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsoch. Förvaltningsberättelse 2004 VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND"

Transkript

1 Verksamhetsoch Förvaltningsberättelse 2004 VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND

2 Innehållsförteckning Västergötlands Ridsportförbunds Årsberättelse Ordförande har ordet 3 Fyra hörnstenar för ett väl fungerande distrikt 5 Åliggande, ur stadgan 6 Distriktsstyrelsen Sammanträden, representation, uppvaktningar 8 Sektionsverksamhet 9 Verksamhetsplan Avstämning verksamhetsplan 14 Projekt Rökfri Ridanläggning 15 Kurser, statistik Serier, statistik DM-resultat Resultaträkning 20 Balansräkning 21 Tilläggsupplysningar 22 Underskrifter 23 Revisionsberättelse Omslagsbild: Kim och Lina på läger sommaren 2004 Vi ber ombuden att ta med Verksamhetsberättelsen till distriktsårsmötet. Vi skickar ut en uppsättning per klubb. Sid 1(24)

3 ORDFÖRANDE HAR ORDET Idrotten är Sveriges största folkrörelse och ridsporten en av de största. Men vi är inte bara stora. Vi har våra speciella särdrag genom att hästen intar den centrala platsen i vårt idrottsutövande. Framgång i vår sport beror därför på två individer, där samarbetet bygger på ordlös kommunikation, ömsesidig respekt, målmedveten träning och ett stort mått av ödmjukhet. Förståelse för ridsportens speciella förutsättningar ställer stora krav på oss utövare, tränare och ledare. När samtidigt flertalet ridande är barn och ungdomar, som rimligen inte hunnit skaffa sig den erfarenhet och kunskap som krävs, höjs kraven ytterligare på vår proffessionalism. Vi har alla ett mål med vår idrott. Men vägarna dit är många och långa. - Målet kanske inte blir det viktigaste, när vi väl är där. Det är vägen dit som fyller våra sinnen genom oförglömliga upplevelser, som för några av oss kommer att förändra hela vår tillvaro. Glädjen som en idrottsutövare känner efter framgångar kan bara den förstå, som fått uppleva detta. Men jag påstår att ryttarens framgång tillsammans med sin häst är av högre karat än något annat inom idrottsvärlden. Det finns en emotionell ingrediens i ridsporten, som bara ryttaren - av alla idrottare - kan uppleva. Värdet av en verksamhet med sådant innehåll i ett många gånger hårt, egocentriskt och krasst samhälle kan inte överskattas. Den insikten har alla ni, som är förtroendevalda i våra klubbar och distrikt. Det är därför som ert arbete har en ovärderlig social betydelse. Belöningen är att vi inom ridsporten bidrar till en bättre värld, för alla våra medlemmar och för våra hästar. Det är i den andan som Svenska Ridsportförbundet verkar och som inspirerar över förtroendevalda i klubbar över hela Sverige, att dagligen göra personliga insatser till glädje för över medlemmar. Vårt distrikt är ett av landets största och starkaste. Vi har generationer av gediget hästkunnande i våra led. Vi har alla förutsättningar att hävda oss i framtiden. Låt oss arbeta vidare tillsammans i den positiva anda, som jag som ordförande fått verka i under Vad framtiden kommer att innebära för utvecklingen av ridsporten i vårt land vet vi inte. Men kan vi ena oss om en gemensam värdegrund, så kan vi alla påverka utvecklingen i en positiv riktning, oberoende av olika uppfattningar i enskilda frågor. Tack alla förtroendevalda för ert fina jobb under året som gått och låt oss fortsätta att utvecklas tillsammans! Sid 2(24)

4 Fyra hörnstenar för ett väl fungerande distrikt Demokrati Kompetens Resurser Samarbete/samordning Distriktens roll / Distriktens idé Klubbarna är såväl distriktens som förbundets uppdragsgivare. Uppdragen sköts i vissa fall på central nivå och i vissa fall på distriktsnivå. Att vara samarbetsorganisation för klubbarna i sitt distrikt. Att ta till vara klubbarnas intresse i samhället. Att distriktet tar hänsyn till de behov som finns hos klubbarna. Att distrikten är flexibla och anpassar sin verksamhet efter behovet. Att distriktet genom utbildning, stöd och rådgivning ger klubbarna verktyg så att de kan bedriva en bra verksamhet för klubbens medlemmar. Närhet till medlemmarna (klubbarna) dvs lokalkännedom är en viktig förutsättning för en god kontakt med klubbarna. Uppgifter för distriktet basutbud Utbildning inom följande områden: Fortbildning för verksamma instruktörer i distriktet Ledarutbildning ULK, fortbildning för dem. Ridledarutbildning, fortbildning för dem. Ledarutbildning i barn- och ungdomsfrågor. Klubbstyrelseutbildning Utbildning i Hästhållning och hästkunskap Clinics i de olika ridsportgrenarna Tävlingsfunktionärsutbildning upp till och med regionalnivå inom alla grenar. Handikappledarutbildning Utbildning i Ridskoleadministration och utvecklingsfrågor Uppsökande verksamhet: Besöka klubbar och ridskolor i distriktet Egentillsyn Anslutningsärenden Ge klubbar och ridskolor råd och stöd Administration / service Att administrera verksamheten i distriktet Att registrera medlemsuppgifter tas över av klubb online Kunskapsförmedling Ha kunskap om, samt förmedla var klubbarna kan få spetskompetens inom olika områden på nationell nivå. Samordning av distriktets resurser (kompetenser). Sid 3 (23)

5 Kommun och landstingskontakter Skapa ekonomiska förutsättningar i det egna distriktet. Organisations kontakter Kontakter med idrottsförbundet och SISU. Information Att genom kalendrar, hemsida, uppsökande verksamhet, träffar och utskick informera klubbarna i distriktet. Tävling Att samordna tävlingsverksamheten i distriktet upp till och med regionalnivå. granskning av propositioner tävlingsterminer Att utbilda, stödja och engagera tävlingsarrangörer Att sammanställa regler för DM, cuper och allsvenskan Träningar i de olika ridsportgrenarna, där behov finns Ungdom Stödja klubbarnas ungdomssektioner Att bevaka ungdomarnas rätt och möjligheter att påverka verksamhet och aktiviteter på alla nivåer. Planera och genomföra aktiviteter för ungdomar i distriktet Barn- och ungdomsverksamhet Verka för att barn- och ungdomsverksamheten på ridskolor/klubbar skall bedrivas enligt de riktlinjer som finns. Ridsporten vill Sid 4 (23)

6 16 Åligganden Distriktsstyrelsen skall: 1. Verkställa distriktsårsmötets beslut 2. hålla sig väl underrättad om verksamheten i de anslutna föreningarna och övervaka den idrottsliga ordningen samt hästhållningen i denna 3. handha ridsporten enligt gällande stadgar och bestämmelser, verka för ridsportens utveckling samt i övrigt tillvarata ridsportens intressen 4. föranstalta om DM-tävlingar och andra tävlingar enligt RF:s och Ridsportförbundets bestämmelse samt godkänna DM-rekord 5. handha och ansvara för distriktets medel 6. bereda ärenden, som skall föreläggas distriktsårsmötet 7. förelägga distriktsårsmötet förslag till verksamhetsplan 8. avge stadgeenliga rapporter samt tillhandagår Riksidrottsstyrelsen (RS), Riksidrottsnämndens (RN) Ridsportförbundets Styrelse och RF-distriktets styrelse med upplysningar och yttranden 9. bestämma om organisationen av tjänster vid distriktets kansli samt i förekommande fall anställa distriktets arbetstagare 10. föra protokoll och erforderliga böcker m.m samt sköta löpande ärenden i övrigt Sid 5 (23)

7 DISTRIKTSSTYRELSE 2004 Ordförande Vice ordförande Hasse Forssman Marita Mattsson Ledamöter Lars Forsberg Besöksgruppansvarig Synnöve Carlsson Sjunne Andersson Peter Eklund Gun Olsson Louise Önnefors Louise Bergström Ungdomssektionen Bo C Heijl (avgick våren 2004) Ersättare Christina Lindman Eva Andersson Jenny Strömmer Ungdomssektionen Adjungerad Mariana Fransén Sekreterare samt kassör Arbetsutskott Hasse Forssman, Marita Mattsson, Synnöve Carlsson samt adj. Mariana Fransén Revisorer Jill Nordh Ordinarie Sture Pettersson Ordinarie (VIF) Lotta Järnström Ersättare Valberedning Kent Corlin Sammankallande Claes Hansen Camilla Johansson Kristina Engberg Annika Teibl Besöksgruppen Lars Forsberg Besöksansvarig Petra Wirtberg Sekreterare Sid 6 (23)

8 SAMMANTRÄDEN 2004 Styrelsemöten: Konst. möte Årsmöte: Höstmöte: Övriga möten Styrelsen har haft 7 ordinarie protokollförda sammanträde Hölls den.28:e mars i Skövde Distriktets årsmöte avhölls på First Resort Billingehus, Söndagen den 28:e mars dit ett 75-tal medlemmar och ombud infann sig. Distriktets traditionella höstmöte avhölls i dit ett 30-tal medlemmar och ombud infann sig. Förmiddagen ägnades åt föreningsutbildning med Janne Wigdell som kursledare. Valberedningen hade möte 23:e feb i Sjuntorp inför årsmötet. Revisorerna hade sitt avstämningsmöte den 17:e feb i Sjuntorp. DELTAGANDE I UTBILDNINGSTILLFÄLLEN N3-sport, administrationsverktyg ULK-utbildardag Besöksgruppsutbildning/konferens REPRESENTATION Distriktet har genom förtroendevalda och anställda representerats vid följande evenemang: Distriktsordförandekonferens den 2-3 april, Arlanda Västsvenska Idrottsförbundets årsmöte 2004, Göteborg Ridsportforum, Sollentuna Västergötlands Idrottsförbund årsmöte 2004 Sisu Idrottsutbildarna, årsmöte 2004 Hoppningens elitkommitté, Workshop, Bosön Besöksansvarigkonferens UPPVAKTNINGAR och INVIGNINGAR Magnus Olson, 75-årsdag uppvaktning med blommor samt förtjänstnål Sven Tolling, 60-årsdag uppvaktning med blommor Berit Fredriksson, 75-årsdag uppvaktning med blommor Linda Malm, uppvaktning med blommor Bengtsfors Ridklubb 25 år uppvaktades med blommor och förtjänstnålar Skövde Ridklubb, nytt ridhus uppvaktades med blommor Lidköpings Ridklubb 50 år uppvaktades med blommor och förbundets standar Sid 7 (23)

9 SEKTIONSVERKSAMHET Sektionsmöten Tävling: Utbildning: Ungdom: Handikapp: Besöksgrupp: Distriktets Tävlings-, Utbildnings-, och Ungdoms- och Handikappsektion har haft ett stort antal protokollförda möten under året. Där är forum för respektive sektions verksamhet att planerats och följas upp. Exempel på sådan verksamhet är: Planering av serier och cuper, genomgång av överdomarrapporter, DMarrangemang, regelverk för distriktets interna serier, grenledarträffar mm Tillsammans med kansliet planera och genomföra distriktets kurser, på samtliga sektioners uppdrag. I dess uppdrag ingår även att inventera utbildningsbehovet ute i klubbarna, genom att bl a arrangera utbildningsansvarigträffar. Planering av Vi i Stallet -tävlingen, Globenresan samt SKO-kurs. Är uppdelade i tre undergrupper: tävling, utbildning och läger, där en kommitté finns för varje område. Har ansvar för seriedressyren, handikappledarkurs I, samt lägerverksamheten. Ansvara för att besiktning av ridskoleanläggningar sker enligt beslut samt upprätta besöksprotokoll. Tillsammans med länsveterinär och övriga i distriktets besöksgrupp genomföra besiktningar / besök. Besöken sker tillsammans med företrädare för respektive kommuns miljö- och hälsoskyddsförvaltning samt fritidsförvaltning. Följa upp av besöksgruppens föreslagna åtgärder. Handlägga klubbansökningar om Svenska Ridsportförbundets kvalitetsskylt 1 och 2. Fördjupad rapport från besöksgruppen bifogas Sid 8 (23)

10 Verksamhetsplan Fastställd vid årsmöte Januari Februari Ungdomsledarkurs steg II Handikappledarkurs steg I Dressyrdomarkurs lätt A Ridprov till ridledarkursen Mars Med Ridsporten mot Framtiden, steg I och 2 Rep.kurs för Över- och Hoppdomare Ungdomsledarkurs steg III Distriktsårsmöte Upptaktsmöte körserien April Maj Juni Augusti SKO-kurs (DUS) Vi i Stallet, Distriktsfinal Programridning för ryttare med handikapp Utbildningsansvarigträffar Tävlingsledarutbildning Lägerledarkurs, Sämsholm Ridläger på Sämsholm, för ryttare med hk Tävlingsterminsplanering September Ungdomsledarkurs steg I (kurs A) Oktober Ungdsomsledarkurs steg I (kurs B) Distriktshöstmöte Med Ridsporten mot Framtiden steg 3 November Instruktörskonferens Globenresa (DUS) Ryttarträff för alla som har licens December Dressyrdomarkurs lätt A Övrigt som planeras under året Besöksverksamhet, Föreläsningar, grenledarträffar, träffar för utbildningsansvariga, tävlingsansvariga, sektionsansvariga mm. Fortbildning för verksamma ridinstruktörer/ridlärare Fortbildning för verksamma ridskolechefer Sid 9 (23)

11 Avstämning Verksamhetsplan Ungdomsledarkurser Vänder sig till alla i föreningen som arbetar som ledare med den stora barnoch ungdomsverksamheten som finns i våra klubbar. Ämnen som ingått är ledarskap, hästkunskap, ungdomsverksamhet, barn & ungdomars utveckling, föreningskunskap, organisationskunskap, aktivitetsplanering samt en hel del hemuppgifter, inklusive att starta en studiecirkel. Utan tvekan en av distriktets kärnkurser, som varje år tillför distriktets klubbar välutbildade unga ledare. Kurserna har enligt plan genomförts i tre steg med cirka 50 deltagare. Handikappledarkurs steg I Vänder sig till ledare på ridskolan, personal vid handikappridning, personliga assistenter med flera. Målet med kursen är att skapa intresse, nyfikenhet och en önskan om att få mer kunskap om ridning för ryttare med handikapp, samt att verka för en positiv attitydutveckling inför människor med handikapp Ämnen som ingår är Attityder, rollspel och diskussion, Hästens beteende och handhavande, Orientering om olika handikapp, Pröva på att rida med handikapp och hjälpmedel (tåhätta, handtag, tygel), Bär- och lyftteknik, förflyttning. Kursen har hållits enligt plan. Ridprov till ridledarkursen Ridledarkurs Vänder sig till blivande ridledarelever, för att i möjligaste mån avgöra den sökandes möjligheter att tillgodogöra sig ridledarkurs, med betyg godkänt eller högre. I ridprovet ingår en praktisk och en teoretisk del, genomförs som endagskurs. Provet har hållits enligt plan. Vänder sig till dem som avser att söka vidare i ridinstruktörs-utbildningen. Utbildningsmål: Eleven skall efter genomgången kurs under handledare kunna leda elementära lektioner i ridning och i teoretiska ämnen som följer upp ridningen samt bör ha personlig färdighet i ridning och teoretiska kunskaper i ridning och hästkunskap som motsvarar godkänt prov för Bronsmärke, dvs LB dressyr och 1.00-hoppning samt terrängmärke. Kursen genomförs som en tre-veckorskurs, med betoning på ridlära /instruktörskunskap, samt stalltjänst och hästkunskap. Kursen har hållits enligt plan. Rep.kurs för Över- och Hoppdomare Vänder sig till aktiva domare, genomförs en gång per år. Kursen är helt teoretisk. Kursen har ej hållits enligt plan, enligt rekommendation från av Sv Ridpsportförbundets utsedd utbildare. Grundar sig på att tävlingsreglementet ej ändrats nämnvärt. Sid 10 (23)

12 Dressyrdomarkurs lätt A Vänder sig till aktiva domare, genomförs två ggr per år, varav en kurs är tvådagarskurs. I kursen ingår såväl praktisk bedömningsövning som efterföljandediskussion. Kurserna har hållits enligt plan. Med Ridsporten mot Framtiden SKO-kurs (DUS) Vänder sig till styrelsemedlemmar i distriktets klubbar, har genomförts på tre olika geografiska platser i distriktet, vid två endagstillfällen, samt avslutning vid distriktets höstmöte. Mål med kursen: Skapa intresse, nyfikenhet och en önskan om att få mer kunskap om föreningsteknik Ämnen som ingått är: Föreningens styrinstrument, lagstiftning, stadgar m.m. Styrelsens ansvarsområden,- ekonomi, - verksamhet, - planering, - dokumentation, - arkivering - arbetsgivare, Föreningsorganisation, Föreningsspråket, tolkning och konsekvens, Propositionsställande, Föredragningsteknik m.m Kurserna har hållits enligt plan. Vänder sig till US-ledamöter i distriktets klubbar. Mål med kursen: att lära ut grunderna i föreningsteknik, samt vilka roller-uppgifter som respektive ledamot i US-styrelsen har. Ämne som ingår: Föreningens styrinstrument, lagstiftning, stadgar m.m. Styrelsens ansvarsområden,- ekonomi, - verksamhet, - planering, - dokumentation, Föreningsspråket, Föredragningsteknik m.m Kursen har hållits enligt plan, med arbetsnamnet Vet Hur, pga erhållna projektmedel från PLI-fonden. Tävlingsledarutbildning Lägerledarkurs Vänder sig till tävlingsfunktionärer i distriktets klubbar. Mål med kursen: Kursen innefattar grundläggande teori Att arrangera en tävling samt arbete med alla de praktiska detaljer som skall genomföras vid en tävling. Kursen har ej hållits enligt plan, kommer att genomföras våren Vänder sig till ledare vid sommarens ridläger för ryttare med funktionshinder Mål med kursen: att förbereda och informera ledarna om olika handikapp och funktionshinder. Kursen har hållits enligt plan. Ridläger på Sämsholm, för ryttare med funktionshinder Vänder sig till ryttare med funktionshinder. Mål med lägren: att erbjuda ungdomar och vuxna ryttare med funktionshinder möjlighet att delta i ridläger, där allt är anpassat för dem. Innehåll: Häst- stall- och persedelvård, Ridning, körning, teori, märkestagning, bad, båtturer, lägerbål, tävling, disco mm. Lägren har hållits enligt plan Sid 11 (23)

13 Instruktörsfortbildning Instruktörskonferens Distriktsårsmöte Vänder sig till yrkesverksamma ridskolechefer/instruktörer inom distriktets ridskolor. Mål med kurserna: att både med praktiska övningar och teoretiska pass ge uppslag till goda lektionsidéer inom både dressyr, hoppning och tömkörning. I årets kurser har Sten Lindgren, Sten Åstedt och Anders Ericsson varit gästande utbildare. Kursen har hållits enligt plan. Vänder sig till yrkesverksamma ridskolechefer/instruktörer inom distriktets ridskolor. Mål med konferensen: att få tillfälle till att utbyta erfarenheter med kollegor runt omkring i vårt stora distrikt, samtidigt som tillfälle till utbildning/fortbildning ges. I årets konferens deltog Marita Skårelid som använde sig av boken Driva Ridskola under sin föreläsningstid, samt Janne Wigdell som inriktade sig på den adjungerades roll i styrelsen. Kursen har genomförts enligt plan. Arrangerades enligt stadgar Söndagen den 28:e mars i Skövde. Utöver sedvanliga förhandlingar informerades om Handslaget samt hölls ett mycket uppskattat föredrag av Bengt-Göran Sjöholm, präst som föreläser om djurens fantastiska sammanlänkande roll och samvaron mellan ungdomar och vuxna. Under lördagen hölls en mycket uppskattad paneledebatt där ämnet var Ridskola driftsform (föreningsdriven-utarrenderad-privatägd) Lördagkväll ägnades åt trevlig samvaro, samt ett Abba-potpurri framfört av Skövde Operettsällskap. Distriktsårsmöte, DUS Distriktsårsmöte, HK Arrangerades enligt stadgar den 14:e mars i Vara, i samband med ULK-III. Arrangerades den 28:e mars i Skövde, i samband med distriktsårsmötet. Vi i Stallet, Distriktsfinal Arrangerades enligt plan den 2.a maj i Vara. Upptaktsmöte körserien Arrangerades enligt plan den 29:e feb i Vårgårda, samt ett uppföljningsmöte den 24:e oktober, samma plats. Programridning för ryttare med handikapp Har erbjudits men ej genomförts pga för litet intresse. Utbildningsansvarigträffar Har erbjudits på tre olika platser i distriktet, genomförts på två platser. En träff ställdes in pga för litet intresse. På dagordningen har varit utbildningsansvarigs uppgift i klubben, SISU-information samt Handslagsinformation. Sid 12 (23)

14 Tävlingsterminsplanering Distriktshöstmöte Globenresa (DUS) Har hållits enligt plan den 28: aug i Falköping. Här planeras hela nästkommande års tävlingstermin för lokala och regionala tävlingar inom disciplinerna hopp och dressyr. Här ges även tillfälle till att diskutera / sätta regler för kommande års serier och cuper. Har hållits enligt plan och stadgar. I samband med detta möte arrangerades även steg III av styrelseutbildningen Med Ridsporten mot Framtiden Arrangerades den 27:e nov med 96 deltagare till två föreställningar. Resan genomfördes i två bussar som avgick från Vårgårda. Ryttarträff för alla som har licens Clinics Har tyvärr ej arrangerats enligt plan. Fälttävlansclinic har hållits i Skara med Linda Algotsson som tränare/föreläsare. En mycket uppskattad dag där AGRIA djurförsäkringar deltog som sponsor. Distriktet har även varit medarrangör i en KRAFFT-clinic som hölls på Billdals Ridklubbs anläggning tillhörande Göteborgsdistriktet. Sid 13 (23)

15 Snus/tobak/hälsoprojekt 2004 Projekt Mål med arbetet Att skapa en rökfri miljö för ungdomar inom ridsporten, samt att de ska avstå att börja röka. I arbetet ingår också att man ska jobba med kosten, självbild, självförtroende och ideal. Målgrupp Ungdomar inom ridsporten. Kortfattad beskrivning av genomförd verksamhet/metod Den verksamhet som genomförts är besök på klubbar där jag träffat representanter för styrelse, olika sektioner bla. ungdomssektionen och personal. Vi har också lagt in pass som handlar om hälsa och tobak i våra ungdomsledarkurser där vi utbildar ca 50 ungdomar varje år. I höstas genomförde vi en temadag (Ideal & anorexi) i Falköping i samverkan med flera andra idrotter. (i huvudsak fotbollsklubben Falköpings KIKS) Uppföljning Har skett i form av återbesök på klubbarna. Styrkor med projektet Att initiativet till att bli rökfri klubb oftast kommer ifrån ungdomarna själva samt att klubbarna har ungdomsstyrelser där ledamöterna är under 26 år. Svagheter med projektet Att det tar tid att få in projekt i den ordinarie verksamheten då det byts ut folk i styrelserna och vissa saker hamnar mellan stolarna, men tror att det avhjälpts i stor utsträckning genom återbesöken.. Sid 14 (23)

16 Kurser som genomförts under 2004 Typ av kurs/sammankomst Datum Kursdgr Deltagare Delt.dgr Ungdomsledarkurs steg II jan Ungdomsledarkurs steg II 31 jan-1 feb Ungdomsledarkurs steg III mars Ungdomsledarkurs steg I 6-7 nov Ungdomsledarkurs steg I 4-5 dec Ridprov 11 mars Ridledarkurs 19 juli-7 aug Handikappledarkurs feb Instruktörsfortbildning 4 feb Instruktörsfortbildning 10 mars Instruktörsfortbildning 14 april Instruktörsfortbildning 26 maj Instruktörsfortbildning nov Instruktörsfortbildning 16 dec Instruktörsfortbildning 17 dec Föreningsteknik 30 jan Dressyrdomarkurs LA feb Dressyrdomarkurs LA 22 nov Dressyrdomarskrivarkurs 11 maj Vet Hur för US feb Rep.kurs Banbyggare 31 jan-1 feb Ridskolesymposium 27 mars Med Ridsporten mot Framtiden 2 mars Med Ridsporten mot Framtiden 3 mars Med Ridsporten mot Framtiden 4 mars Med Ridsporten mot Framtiden 17 mars Med Ridsporten mot Framtiden 18 mars Med Ridsporten mot Framtiden 19 mars Med Ridsporten mot Framtiden 23 okt Med Ridsporten mot Framtiden 13 nov Lägerledarkurs 11 juni Ridläger för ryttare med handikapp juni Ridläger för ryttare med handikapp juni Summa under året Sid 15 (23)

17 Serier som genomförts under 2004 Division och Disciplin Tidpunkt Tävl.dgr Deltagare Div I Ponny hoppning, 2 serier Vt Div II Ponny hoppning, 4 serier Ht Div I Ponny dresssyr, 1 serie Vt Div II Ponny dressyr, 2 serier Ht Div III Ponny dressyr, 3 serier Vt Royal Trophy, ponny dressyr Vt Div II Ridsportallsvenskan Vt Dr cup I, Ind hästdressyr Ht Div II Dressyrallsvenskan Vt Div III Dressyrallsvenskan Ht Seriekörning Vt Seriedressyr, handikapp Vt-Ht DM ponny hopp Ht DM ponny dressyr Ht DM häst hopp Ht DM häst dressyr Ht DM fälttävlan Ht DM körning Vt DM distans Ht Sid 16 (23)

18 DM RESULTAT VÄSTERGÖTLAND 2004 Hoppning häst Juniorer: Guld Anna Janson & Campari Skaraortens RF Silver Alexandra Bjärne & Santiago Stora Lundby RK Brons Tova Wallemyr & Castro Tidaholmsbygdens HK Seniorer: Guld Magnus Österlund & Pablo Skaraortens RF Silver Anna-Sofia Smirnov & Martagon Lidköpings RK Brons Alexei Smirnov & Cordinat MB Lidköpings RK Hoppning ponny Kat B Guld Johanna Törnqvist & Oboy Stålebo RK Silver Johanna Törnqvist & Irish Cream Stålebo RK Brons Malin Helle & Simberg Hobnob RW 94 Bergs HK Kat C Guld Elin Helle & Galliano Brown Bergs HK Silver Sofia Johansson & Frans Jäger Stora Lundby RK Brons Emma Söderberg & Sweet Rocky Nuntorps HSK Kat D Guld Maria Brunberg & Wiro Fören. Trollhättans SR Silver Frida Johansen & Bonneville Tidaholmsbygdens HSK Brons Anna Blennermark & Dany Boy Fören. Trollhättans SR Dressyr häst Juniorer Guld Christoffer Forsberg & Grafman Tidaholmsbygdens HK Silver My Bodin & Kenobi Färgelanda RK Brons Charlotte Berggren & Ariel Herrljunga RK Seniorer: Guld Ylva Djerf & Leo Lidköpings RK Silver Christina Flood & Chippendale Borås FRK Brons Jenny Johansson & Flamilanse Uleicehamnsbygdens HK Dressyr ponny Kat B Guld Angelica Heldin & Jack the Ripper Bergs HK Silver Jennifer Peterson & Picant Tidaholmsbygdens HK Brons Marie L Cedermark & Caylon Skaraborgs PS Kat C Guld Jenny Faxe & Simberg Hip Hop Tidaholmsbygdens HK Silver Emmelie Gustavsson & Pascall Alingsås RS Brons Tove Melin & Daim Alingsås RS Sid 17 (23)

19 Kat D Guld Hannes Melin & Mustang Alingsås RS Silver Sofia Carlsson & Fredriksbergs Mozart Alingsås RS Brons Anna Jarnald & Mögelholts Obsession Trollhättans FRK Fälttävlan häst Juniorer Guld Elin Götesdotter & Zeus Skaraborgs FK Silver Malin Holmestrand & Ingeborg Loo RF Seniorer Guld Camilla Floberg & Fortissimo Borås Fältrittklubb Silver Viktoria Carlerbäck & Le Marc Borås Fältrittklubb Brons Nina Littunen & Olympus Royal Trollhättans SR Fälttävlan ponny Kat B Guld Amanda Albrektsson & Calippo Bergs HK Silver Charlotte Cedermark & Carmensita VI Skaraborgs PS Brons Louise Nygren & Molly Tranemoryttarna Kat C Guld Carl Hedin & Petite Fleur Borås Fältrittklubb Silver Camilla Almström & ET Smartie Tranemoryttarna Brons Camilla Almström & ET Clondy Tranemortttarna Kat D Guld Hannes Melin & Mustang Alingsås RS Silver Frida Johansen & Bonneville Tidaholmsbygdens HK Brons Malin Holmestrand &Åstratorps Monty Loo RF Handikapp Guld Angelica Hoffman Alingsås RS Silver Sandra Gauffin Skövde RF Brons Andreas Gillqvist Alingsås RS Distans Guld Jan-Erik Edvinsson & Flying King Bergs HK Silver Camilla Johansson & Dugel Bergs HK Brons Jeanette Svensson & Parchan Bergs HK Sid 18 (23)

20 Västergötlands Ridsportförbund Org.nr RESULTATRÄKNING NOT Intäkter Verksamhetsintäkter , ,20 Övriga föreningsintäkter Kostnader Föreningskostnader , ,06 Övriga externa kostnader , ,88 Personalkostnader, inkl resor, fortb.mm , ,62 Avskrivningar av materiella och , ,27 immateriella tillgångar Verksamhetens resultat , ,37 Resultat från finansiella investeringar Ränteintäkter 6 970, ,34 Räntekostnader -623,25-226,00 SPP-medel för Bank och PG-kostnader , ,50 Resultat efter finansiella poster , ,21 Bokslutsdispositioner Avsättning till verksamhetsfond , ,00 Återföring från verksamhetsfond 0, ,20 SPP-medel Årets resultat , ,41 Sid 19 (23)

21 Västergötlands Ridsportförbund Org.nr BALANSRÄKNING NOT TILLGÅNGAR Materiella tillgångar Inventarier , ,98 Omsättningstillgångar Varulager , ,25 Kortfristiga fordringar Kundfordringar , ,00 Övriga fordringar , ,00 Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter , ,00 Kassa och bank , ,06 Summa omsättningstillgångar , ,29 SUMMA TILLGÅNGAR , ,29 Eget kapital Balanserat kapital , ,69 Ändamålsbestämda medel , ,47 Årets resultat , ,41 Summa eget kapital , ,57 Långfristiga skulder Övriga skulder 0,00 0,00 Summa långfristiga skulder 0,00 0,00 Kortfristiga skulder Leverantörsskulder , ,86 Övr kortfristiga skulder 0,00 0,00 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter , ,14 Summa kortfristiga skulder , ,72 SUMMA EGET KAPITAL OCH SKULDER , ,29 Jill Nordh, ord revisor Sid 20 (23)

22 Västergötlands Ridsportförbund Org.nr TILLÄGGSUPPLYSNINGAR Not 1 Redovisnings- och värderingsprinciper Tillämpade redovisnings- och värderingsprinciper överensstämmer med god redovisningssed i Sverige. Not 2 Verksamhetsintäkter Verksamhetsintäkter fördelar sig enligt följande: Kurser och läger , ,38 Tävlingar , ,00 Medlemsavgifter , ,50 Försålda tjänster - - Kalender, prenumeration, annonser mm , ,45 Administration, medl.service, rådgivn , ,73 Övrigt , ,14 Bidrag Landstingsbidrag , ,00 Bidrag (SRF / Agria, SISU, Rökfritproj.) , ,00 Summa , ,20 Not 3 Upplysning verksamhetskostnader Kurser och läger , ,44 Tävlingar , ,00 Administration, medl.service, rådgivn , ,70 Kalendern - - Reseersättningar, biljetter , ,00 Distriktsmöten, representation , ,92 Resebidrag, distriktsmöten , ,00 Summa , ,06 Not 4 Inventarier och verktyg Ingående anskaffningsvärde , ,25 Årets investeringar 6 300, ,00 Försäljning och utrangering ,50 - Utgående ackumulerade anskaffningsvärde , ,25 Ingående avskrivningar enligt plan , ,00 Försäljningar och utrangeringar ,00 Årets avskrivning , ,27 Utgående ackumulerade avskrivningar enligt plan , ,27 Bokfört värde , ,98 Not 5 Ändamålsbestämda medel Verksamhetsfond , ,47 Avsättning Röda Korset,"Tsunamikatastrofen" ,00 Personalfond , ,00 Bokfört värde , ,47 Sid 21 (23)

23 Jill Nordh, revisor Styrelsen för Västergötlands Ridsportförbund Sjunne Andersson ledamot Hasse Forssman Ordförande Synnöve Carlsson ledamot Lars Forsberg ledamot Peter Eklund ledamot Marita Mattsson ledamot Louise Önnefors ledamot Gun Ohlsson Ledamot Louise Bergström Ledamot Sid 22 (23)

24 Västergötlands Ridsportförbund Revisionsberättelse Vi har granskat årsbokslutet och räkenskaperna samt styrelsens förvaltning i Västergötlands Ridsportförbund för år Det är styrelsen som har ansvaret för räkenskapshandlingarna och förvaltningen. Vårt ansvar är att uttala oss om årsbokslutet och förvaltningen på grundval av vår revision. Revisionen har utförts i enlighet med god revisionssed i Sverige. Det innebär att vi planerat och genomfört revision för att i rimlig grad försäkra oss om att årsbokslutet inte innehåller väsentliga fel. En revision innefattar att granska ett urval av underlagen för belopp och annan information i räkenskapshandlingarna. I en revision ingår att pröva redovisningsprinciperna och styrelsens tillämpning av dem samt att bedöma den samlade informationen i årsbokslutet. Vi har granskat väsentliga beslut, åtgärder och förhållanden i föreningen för att kunna bedöma om någon styrelseledamot har handlat i strid mot föreningens stadgar. Vi anser att vår revision ger oss rimlig grund för våra uttalanden nedan. Årsbokslutet har upprättats i enlighet med god redovisningssed i Sverige. Vi tillstyrker att årsmötet fastställer resultaträkningen och balansräkningen för föreningen och beviljar styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för räkenskapsåret. Sjuntorp Jill Nordh Sture Pettersson av Västergötlands Idrottsförbund utsedd revisor Sid 23 (23)

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhets berättelse för 2010 Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010. Ändamålet är att främja och utveckla

Läs mer

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland.

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. 3:e november i Vara Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. Distriktshöstmöte med val till våra sektioner mm Tävlingstermin våren 2016, planering

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsplan 2015 VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsplan 2015 1 Innehållsförteckning 3 Ordförande har ordet 4 Styrelsen 5 Verksamhetsplan 2014 med avstämning 6 Nedslag i verksamheten 8

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Hallands Ridsportsförbunds Ungdomssektion. Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Hallands Ridsportsförbunds Ungdomssektion. Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011 Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011 1 Mål för verksamheten: Samverka med klubbarnas ungdomssektioner, dels genom personlig kontakt och vid stormöten, ordförande konferenser,

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2008 2009 2010

RESULTATRÄKNING 2008 2009 2010 RESULTATRÄKNING 2008 2009 2010 Västergötlands Ridsportförbund Org.nr 864000-7129 Intäkter Not Verksamhetsintäkter 1 2 597 937,33 kr 2 632 657,25 2 741 846,58 kr Övriga föreningsintäkter Kostnader Föreningskostnader

Läs mer

VERK SAM HETS BERÄT TELSE

VERK SAM HETS BERÄT TELSE VERK SAM HETS BERÄT TELSE 1 2012 ÖREBRO LÄNS RIDSPORTFÖRBUND Verksamhets- och förvaltningsberättelse för 2012 verksamheten Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed lämna berättelse för verksamhetsåret

Läs mer

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 Föreningen har möjlighet att söka stöd både till fria satsningar och färdiga paket. Nedan följer exempel på projekt som faller inom ramen för Idrottslyftet 2016 som förhoppningsvis

Läs mer

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31 ÅRSREDOVISNING FÖR KARLSTADS RIDKLUBB räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31 Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Klicka här för att ändra format på bakgrundsrubriken

Klicka här för att ändra format på bakgrundsrubriken Klicka här för att ändra format Klicka här för att ändra format på Mål och vision Nivå Västmanlands två Ridsportförbund 2011-01-18 Nivå fyra Fastställd av distriktsstyrelsen 11 1 Klicka här för Innehåll

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Stadgar för Stockholms Judoförbund

Stadgar för Stockholms Judoförbund Stadgar för Stockholms Judoförbund Fastställda av årsmötet den XX februari 2015 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet RS Riksidrottsstyrelsen RIN Riksidrottsnämnden

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 1 Möten och konferenser, för föreningsstyrelse och sektioner Aktivitet Program, innehåll Målgrupp Distriktsårsmöte Stadgeenligt innehåll, med bl a val till Distriktsstyrelsen och fastställande

Läs mer

Förbundsutveckling Göteborg, 25-26/3-05

Förbundsutveckling Göteborg, 25-26/3-05 Förbundsutveckling Göteborg, 25-26/3-05 Närvarande: Styrelsen, Sandra Olofsson, Jan-Olof Ericsson, Christina Larsson, Ulf Almbladh, Anna-Lena Fransson och Ulf Henrikson Tävlingssektionen, Bertil Wilén

Läs mer

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan DS, TS, RUS, FUS och DUS Distriktens roll / Distriktens idé Närhet till medlemmarna (föreningarna) dvs. lokalkännedom är en viktig

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Valberedningen har nu kommit fram till sitt förslag. Till valberedningen har endast fyra nomineringar inkommit och därför finns det i dagsläget

Läs mer

Sveriges Personalvetarstuderandes Riksförbund

Sveriges Personalvetarstuderandes Riksförbund Årsbokslut för Sveriges Personalvetarstuderandes Riksförbund Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Redovisnings- och

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517

ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517 ÅRSREDOVISNING 2011 FÖRENINGEN STOCKHOLMS KATTHEM ORG.NR 802015-4517 Innehållsförteckning s FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten... 3 Ekonomi... 3 Verksamhetsresultat... 3 Omhändertagande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 1 För organisationsledarna (förtroendevalda) Distriktsårsmöte Träff för utbildningsansvariga Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt fastställande av avgifter Genomförs

Läs mer

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö Styrelsen för Org.nr: 716407-1479 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-09-01-2014-08-31 Resultaträkning 2014-08-31 2013-08-31 Nettoomsättning Not 1 3 072

Läs mer

Årsredovisning. Inspiration Gotland AB

Årsredovisning. Inspiration Gotland AB Årsredovisning för Inspiration Gotland AB 556306-3733 Räkenskapsåret 2014 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Inspiration Gotland AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2007

Verksamhetsberättelse 2007 Verksamhetsberättelse 2007 Styrelsen för Norrköpings Fältrittklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 2007-01-01 2007-12-31. Ridskolan har under hela året drivits i klubbens egen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 1 För organisationsledarna (förtroendevalda) Distriktsårsmöte Träff för utbildningsansvariga Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt fastställande av avgifter Genomförs

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9)

STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9) STADGAR FÖR SVENSKA BANDYFÖRBUNDET (Årsmötesbeslut 2014-06-14) (Kap. 1-9) Kap. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 ÄNDAMÅL Svenska Bandyförbundet (förbundet) är en politisk och religiöst oberoende allmännyttig ideell

Läs mer

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019 Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019 DS, TS, RUS och DUS Distriktens roll/distriktens idé Närhet till medlemmarna (föreningarna) dvs. lokalkännedom är en viktig

Läs mer

STADGAR Antagna 2014-09-28. Svenska Cheerleadingförbundet

STADGAR Antagna 2014-09-28. Svenska Cheerleadingförbundet STADGAR Antagna Kapitel Allmänna bestämmelser... 3 1 Ändamål... 3 2 Sammansättning... 3 3 Tillhörighet... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Verkställande organ... 3 7 Medlemskap... 4 7 Verksamhets- och räkenskapsår

Läs mer

(Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18)

(Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18) Stadgar Stadgar för Djursholms Ridklubb (Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar fastställda av Förbundsstyrelsen 2005-08-18) Stadgarna fastställda av årsmöte 20140216. Godkända av Svenska Ridsportförbundet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 2 (9) Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen för Tobo Golfklubb har nedtecknat följande verksamhetsberättelse för det gångna året. Styrelsens arbete under det gångna året har åter präglats av klubbens ekonomiska

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Downföreningen

Årsredovisning. Svenska Downföreningen Årsredovisning för Svenska Downföreningen Räkenskapsåret 2009 Svenska Downföreningen 1(7) Styrelsen för Svenska Downföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse

Läs mer

1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet. Ordförande Roger hälsar välkommen och förklarar årsstämman öppnat.

1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet. Ordförande Roger hälsar välkommen och förklarar årsstämman öppnat. Protokoll PROTOKOLL Årsstämman 2013 Tid: 17 Mars 2013 Plats: Ansia konferens, Lycksele 1 Mötets öppnande. Förbundets representanter har ordet. Ordförande Roger hälsar välkommen och förklarar årsstämman

Läs mer

Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg. Styrelsen för. Marknadsföreningen. i Helsingborg. Org nr 843002-3559

Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg. Styrelsen för. Marknadsföreningen. i Helsingborg. Org nr 843002-3559 Årsmöte med 70-årsjubileumsmiddag den 27 februari 2003 på Hotel Mollberg Styrelsen för Marknadsföreningen i Helsingborg Org nr 843002-3559 får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari -

Läs mer

Årsredovisning. Styrelsen för HSB Brf Pinjen i Järfälla. Org.nr: 716421-1307

Årsredovisning. Styrelsen för HSB Brf Pinjen i Järfälla. Org.nr: 716421-1307 Årsredovisning Styrelsen för HSB Brf Pinjen i Järfälla Org.nr: 716421-1307 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 HSB:s Brf Pinjen I Järfälla

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Årsredovisning BORÅS KARATEKLUBB

Årsredovisning BORÅS KARATEKLUBB C/O MOLLAGATAN 34 507 45 BORÅS Årsredovisning för BORÅS KARATEKLUBB 864501-8220 Räkenskapsåret 2015 2 (8) Styrelsen för BORÅS KARATEKLUBB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

Februari Repkurs dressyr Kerstin Tell och Pia Lundmark. Mars Ridinstruktörskurs Magdalena, Malin och Linda

Februari Repkurs dressyr Kerstin Tell och Pia Lundmark. Mars Ridinstruktörskurs Magdalena, Malin och Linda VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Allmän information Medlemsantal Kvinnor Män 0-6 år 7 3 7-12 år 60 7 13-20 år 95 6 21-40 år 67 13 40 > 50 26 279 55 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Övriga

Läs mer

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 12 Jan 2014, vänortsrummet, kommunhuset

PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 12 Jan 2014, vänortsrummet, kommunhuset PROTOKOLL, STYRELSE MÖTE 12 Jan 2014, vänortsrummet, kommunhuset Närvarande: Sarah Andersson (SA) ordf., Anna Nord (AN) kassör, Irene Ek (IE) sekr., Terese Öström (TÖ), Åsa Frank (ÅF) ledamöter, Jessica

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 1 Möten och konferenser, för föreningsstyrelse och sektioner Aktivitet Program, innehåll Målgrupp Distriktsårsmöte Kvartal 1 Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt

Läs mer

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615

MVV International Aktiebolag Org.nr 556395-5615 MVV International Aktiebolag ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2009-01-01-2009-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för MVV International Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

VERKSAMHETSRAPPORT BESÖKSGRUPPEN

VERKSAMHETSRAPPORT BESÖKSGRUPPEN VERKSAMHETSRAPPORT BESÖKSGRUPPEN 2004 Foto: Petra Wirtberg BESÖKSANSVARIG: LARS FORSBERG PETRA WIRTBERG VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Lars Forsberg Petra Wirtberg Besöksgruppen skall fungera som en rådgivande

Läs mer

Styrelsen för Brf Johanneberg 1937 i Göteborg

Styrelsen för Brf Johanneberg 1937 i Göteborg Styrelsen för Org.nr: 757200-8899 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Resultaträkning 2014-12-31 2013-12-31 Rörelseintäkter Nettoomsättning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 Brf Cederström. Org.nr. 735000-0878

ÅRSREDOVISNING 2014 Brf Cederström. Org.nr. 735000-0878 ÅRSREDOVISNING 214 Brf Cederström Org.nr. 735-878 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamheten Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Cederström i Karlskrona får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2 (9) Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för Tobo Golfklubb har nedtecknat följande verksamhetsberättelse för det gångna året. Styrelsen känner att Tobo GK är på rätt väg och vi börjar sakta simma över

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010

Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Org nr 802005-7132 Årsredovisning för räkenskapsåret 2010 Styrelsen avger följande årsredovising. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 5 Sid 2(6]) Förvaltningsberättelse

Läs mer

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00

Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 SOLNA FÄLTRITTKLUBB PROTOKOLL Järvavägen 7 STYRELSEMÖTE 2010-04-12 170 79 Solna TID: kl. 18.00 www.sfrk.nu PLATS: Nya cafeterian Närvarande: Ej närvarande Vice ordf. Åsa Edquist Tove Almquist Bo Adrianzon

Läs mer

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET 2014 802008-1587

SVENSKA FRISBEESPORTFÖRBUNDET 2014 802008-1587 802008-1587 ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01 2014-12-31 Förbundsstyrelsen för Svenska Frisbeesportförbundet avger härmed följande årsredovisning Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2-3 Resultaträkning

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Årsredovisning. Koncernårsredovisning. Björklidens Golfklubb

Årsredovisning. Koncernårsredovisning. Björklidens Golfklubb Björklidens Golfklubb Årsredovisning och Koncernårsredovisning för Björklidens Golfklubb 897300-3844 Räkenskapsåret 2014 Björklidens Golfklubb 1(21) Styrelsen för ideella föreningen Björklidens Golfklubb

Läs mer

Serieplan 2014, version 2, tilldelade omgångar

Serieplan 2014, version 2, tilldelade omgångar Grundförutsättningar i denna veckoplan Hopp Vi kör Ponny Div I hoppning och Gota ponny och häst samma helg rakt igenom Det förutsättera att Gota häst körs samma dag som Po Ho div I, och Gota ponny den

Läs mer

Årsredovisning Brf Järven 8

Årsredovisning Brf Järven 8 Årsredovisning Brf Järven 8 Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 1 (10) Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen för Brf Järven 8 avger härmed följande årsredovisning. Alla belopp

Läs mer

~rfs 0i. 1hobø. ri3~o~ Årsredovisning för Brf Skolallén. Org.nr: 769613-8424

~rfs 0i. 1hobø. ri3~o~ Årsredovisning för Brf Skolallén. Org.nr: 769613-8424 ~rfs 0i ri3~o~ 1hobø Årsredovisning för Brf Skolallén Org.nr: 769613-8424 Styrelsen far härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-3 1 Innehåll Sida Förvaltningsberättelse Resultaträkningar

Läs mer

- främja, och själv delta i, en samhällsomdaning i överensstämmelse med arbetarrörelsens grundläggande värderingar;

- främja, och själv delta i, en samhällsomdaning i överensstämmelse med arbetarrörelsens grundläggande värderingar; ABF Stadgar ABF Sjuhärad 1 GRUNDSATSER Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) vill genom en fri och frivillig bildningsverksamhet, grundad på jämlikhetens, solidaritetens och demokratins principer: - främja,

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Styrelsen och verkställande direktören får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2010 09 01-2011 08 31.

Styrelsen och verkställande direktören får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2010 09 01-2011 08 31. Årsredovisning för CWS Comfort Window System AB (publ) Styrelsen och verkställande direktören får härmed lämna sin redogörelse för bolagets utveckling under räkenskapsåret 2010 09 01-2011 08 31. Innehållsförteckning

Läs mer

I IFK GRIMSLÖV DELAR VI ARBETE, GLÄDJE OCH FRAMGÅNG

I IFK GRIMSLÖV DELAR VI ARBETE, GLÄDJE OCH FRAMGÅNG I IFK GRIMSLÖV DELAR VI ARBETE, GLÄDJE OCH FRAMGÅNG VERKSAMHETSIDÉ IFK Grimslöv har till uppgift att genom utövande av idrott höja intresset för densamma och utbilda goda idrottsmän och kvinnor samt verka

Läs mer

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin

Årsbokslut. Svensk Förening För Allmänmedicin Årsbokslut för Svensk Förening För Allmänmedicin 802009-5397 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 12 31 Styrelsen får härmed avlämna årsbokslut för verksamhetsåret 2010-07-01-2011-12-31. Svensk Förening För

Läs mer

Årsredovisning. Kopparhästen Fastigheter AB

Årsredovisning. Kopparhästen Fastigheter AB 02whoigy Årsredovisning för Kopparhästen Fastigheter AB 556762-2195 Räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Tilläggsupplysningar

Läs mer

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar.

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION 2010 DUS STYRELSEN 2010 UPPDRAG OCH VERKSAMHET Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Övriga ledamöter Karolina Peterson Louise Bergström

Läs mer

Brf Ingelstad i Malmö

Brf Ingelstad i Malmö Årsredovisning för Brf Ingelstad i Malmö Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehål Isförteckn ing: Förvaltningsberätteise Resultaträkning Balansräkning Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening

Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening räkenskapsåret 2010-01-01- Styrelsen avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida - verksamheten 1 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 6 Höganäs Gymnastikförening

Läs mer

Årsredovisning. Brf Pergolan 2

Årsredovisning. Brf Pergolan 2 Årsredovisning för Brf Pergolan 2 769621-5081 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen för Brf Pergolan 2 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Verksamhetsberättelse 2010 [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Årsmöte Gävle- Dala BDF Datum: 2010-03-27 Tid: 12.00 16.30 Plats: Rektorsgatan 4, Gävle DAGORDNING.

Läs mer

STADGAR för GÖTEBORGS FOTBOLLFÖRBUND

STADGAR för GÖTEBORGS FOTBOLLFÖRBUND STADGAR för GÖTEBORGS FOTBOLLFÖRBUND 1 Uppgift Göteborgs Fotbollförbund, med säte i Göteborg, och stiftat den 27 maj 1905, i dessa stadgar kallat GFF är en politiskt, religiöst oberoende ideell organisation,

Läs mer

Ändringar av SISU Idrottsutbildarnas stadgar. SISU-stämman beslutar bifalla FS förslag till stadgeändringar enligt nedan.

Ändringar av SISU Idrottsutbildarnas stadgar. SISU-stämman beslutar bifalla FS förslag till stadgeändringar enligt nedan. 13:7 Ändringar av SISU Idrottsutbildarnas stadgar : att SISU-stämman beslutar bifalla till stadgeändringar enligt nedan. 1 Kap Allmänna bestämmelser för Studieförbundet SISU Ändamål/verksamhetsidé Verksamhetsidé

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2009-01-01-2009-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Vallda Parks Samfällighetsförening 717907-5473 Årsredovisning 2012-01-01-2012-12-31 1 Innehåll Sida Innehållsförteckning 2 Verksamhetsberättelse 3-4 Förslag till vinstdisposition 5 Resultaträkning 6 Balansräkning

Läs mer

IF FRISKIS & SVETTIS VISBY. Org.nr. 834001-2882 ÅRSREDOVISNING 2013

IF FRISKIS & SVETTIS VISBY. Org.nr. 834001-2882 ÅRSREDOVISNING 2013 ÅRSREDOVISNING 2013 Styrelsen för IF Friskis & Svettis Visby får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01- 01--2013-12-31. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 3 RESULTATRÄKNINGAR

Läs mer

Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening. räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31

Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening. räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31 Årsbokslut för Höganäs Gymnastikförening räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31 Styrelsen avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida - verksamheten 1 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter 6

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org.nr 712400-1467 Sida 1 av 13 HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org no:712400-1467 Årsredovisning För räkenskapsåret 2003 Org.nr 712400-1467 Sida 2 av 13 Årsredovisning Styrelsen för HSB:s Brf Sjötungan

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Vitbetan 38 769610-5829 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Tillsammans får vi Gotland att växa

Tillsammans får vi Gotland att växa Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Tillsammans får vi Gotland att växa 2015 2015 2015 TILLVÄXT GOTLAND/VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 Tillväxt Gotlands roll är att skapa bättre

Läs mer

Lathund. Att bilda ett kommun-hso

Lathund. Att bilda ett kommun-hso Lathund Att bilda ett kommun-hso Lathund Att bilda ett kommun-hso Innehåll Inledning... 5 Syftet med lathunden... 5 Viktigt med ett Kommun-HSO... 5 Koppling mellan Kommun-HSO och KHR... 5 Grundläggande

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1 (11) Brf Gullrankan i Täby Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll förvaltningsberättelse resultaträkning - balansräkning tilläggsupplysningar

Läs mer

STADGAR för Sveriges Skateboardförbund

STADGAR för Sveriges Skateboardförbund STADGAR för Sveriges Skateboardförbund Antagna 2012-01-20 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 2 Organisation 2 3 Tillhörighet 2 4 Beslutande organ 2 5 Firmateckning 2 6 Verksamhets-

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Röda Stugans Smycke

Bostadsrättsföreningen Röda Stugans Smycke Årsredovisning Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Röda Stugans Smycke får härmed avlämna årsredovisning för tiden 2012-01-01 till 2012-12-31. Årsredovisningen omfattar Sid - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Tid: Måndagen den 21 mars 2011, kl. 17.30 Plats: Närvarande: Frånvarande: KRK Maria Andersson, ledamot Lars Boberg, ledamot Karin Johansson, ledamot

Läs mer

Årsredovisning. Marks Golfklubb

Årsredovisning. Marks Golfklubb Årsredovisning för Marks Golfklubb 865000-1749 Räkenskapsåret 2015 Marks Golfklubb 1 (9) Styrelsen för Marks Golfklubb får härmed avge åresredovinsing för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Väsentliga

Läs mer

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Skottanet Ekonomisk Förening Årsredovisning för Skottanet Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2007 Verksamhetsberättelse för SkottaNet Ekonomisk Förening Organisationsnummer 769611-2797 1. Funktionärer Verksamhetsåret 2007 Styrelsen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. for. ledamot, ordf. ledamot ledamot suppleant

ÅRSREDOVISNING. for. ledamot, ordf. ledamot ledamot suppleant GRÄNJESVÅLEN NR 4 ÅRSREDOVISNING for BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GRÄNJESVÅLEN NR 4 Styrelsen for Bostadsrättsforeningen Gränjesvålen nr 4 får härmed avge redovisning for foreningens verksamhet under räkenskapsåret

Läs mer

Årsmöte 28 februari 2009

Årsmöte 28 februari 2009 KARLSTADS RIDKLUBB Årsmöte 28 februari 2009 Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande för mötet. 3. Anmälan av styrelsens val av sekreterare vid årsmötet. 4. Upprättande av röstlängd. 5. Val

Läs mer

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE

Årsredovisning. Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE Årsredovisning för Föreningen Sveriges Energirådgivare FSE 829501-5161 Räkenskapsåret 2011 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 (7) Resultaträkning 2 (7) Balansräkning 3 (7) Tilläggsupplysningar

Läs mer

Själevads 1 (6) Socialdemokratiska förening 9 februari 2009

Själevads 1 (6) Socialdemokratiska förening 9 februari 2009 Själevads 1 (6) Själevads 2 (6) Dagordning för årsmöte måndag 9 februari 2009 18:30 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av dagordningen 3 Godkännande av kallelse 4 Parentation 5 Val av Presidium: A. Ordförande

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. Bostadsrättsföreningen Wotan

ÅRSREDOVISNING. för. Bostadsrättsföreningen Wotan Bostadsrättsföreningen Wotan Sid 1 (12) ÅRSREDOVISNING för Bostadsrättsföreningen Wotan Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 31 december 2010. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningens

Läs mer

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet Stadgar Svenska Epilepsiförbundet 1 Namn och karaktär Förbundets namn är Svenska Epilepsiförbundet (The Swedish Epilepsy Federation), förkortat SEF. SEF är ett riksomfattande, ideellt, allmännyttigt, partipolitiskt

Läs mer

STADGAR FÖR SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND (SMFF)

STADGAR FÖR SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND (SMFF) Kapitel 1 Allmänt STADGAR FÖR SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND (SMFF) 1 Sveriges Modellflygförbunds (SMFF) mål och inriktning Förbundet skall: främja, leda och administrera modellflyget inom Sverige och representera

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för HSB:s Bostadsrättsförening Blanka i Lund Organisationsnummer: 745000-2154

ÅRSREDOVISNING för HSB:s Bostadsrättsförening Blanka i Lund Organisationsnummer: 745000-2154 ÅRSREDOVISNING för HSB:s Bostadsrättsförening Blanka i Lund Organisationsnummer: Styrelsen får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2003-01-01 2003-12-31 STYRELSE Föreningens

Läs mer

BRF Kruthusbacken i Solna

BRF Kruthusbacken i Solna Årsredovisning för BRF Kruthusbacken i Solna Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Brf Botvid Org.nr 717600-2546

Brf Botvid Org.nr 717600-2546 Sida 1(9) Årsredovisning Brf Botvid Org.nr 717600-2546 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2011. Fastigheten Förvaltningsberättelse 2011 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376. Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Innehåller. Förvaltningsberättelse Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Stenslottet 769607-6376 Räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31 Innehåller Förvaltningsberättelse Resultaträkning Balansräkning Tilläggsupplysningar Revisionsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - tilläggsupplysningar 7 Om inte annat särskilt

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning

Årsredovisning och koncernredovisning Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01--2015-12-31 Styrelsen för Dataföreningen i Sverige avger härmed följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. Flashback Media Group AB. Org.nr. 556561-1174

ÅRSREDOVISNING. för. Flashback Media Group AB. Org.nr. 556561-1174 ('lj ("lj -\ ('lj - ÅRSREDOVISIG för Flashback Media Group AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 212-1-1--212-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och Vision: vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och tävlingsutövare. Vi skall ligga i framkant i vår utbildningsverksamhet och verka

Läs mer

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005

Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 Stadgar för Västerdalarnas Flygklubb 2005 1 15 Reviderade 2008-03-01. Fastställda 2008-07-19 Reviderade 2009-03-28. Fastställda 2009-09-12 1 ÄNDAMÅL Västerdalarnas Flygklubb, i dessa stadgar kallad VFK

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31

Årsredovisning Armada Stenhagen AB. Org.nr 556701-7958 Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31 Årsredovisning Armada Stenhagen AB Org.nr Räkenskapsår 214-1-1-214-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 214-1-1-214-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Armada Stenhagen AB avger härmed

Läs mer