A står för skapande, U står för bevarande, M står

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "A står för skapande, U står för bevarande, M står"

Transkript

1 1866 Det var då Root beer tillverkades i kommersiellt syfte för första gången. En doft som förvånar, inte bara vintergröna utan verkligen noter av rötter. Alla Hjärtans Dag AnanasDrömmar Apelsin Rött hjärteljus med söt blommig hjärtedoft! Till alla som älskar och älskas! Solmogna ananaser, tropiska drinkar och annat som gör livet värt att leva. Gult och gott ljus! Söt fräsch apelsindoft. Inte någon bi-doft av kemikalier som det ofta är utan ren apelsindoft, färskpressad juice! Orange! Apelsin och Kryddor Aum Orange färgat ljus som doftar såklart apelsin och kryddor, mer passande kombination får man leta efter! A står för skapande, U står för bevarande, M står upplösande. Den heligaste av alla stavelserna inom hinduismen. En doft att meditera, focusera eller bara softa till! Turkost. NYHET Bananbakelse Åhh så söt och så god, strunta i att baka bara tänd ljuset och njut! Favoritbakelsen i en burk! Garanterat kalorifritt! Bara Kvinna Exklusiv kvinnlig doft, bejaka din kvinnliga sida (gäller alla!). Vitt. Bara Man Exklusiv manlig doft, attraherar alla farligt manliga eller dom som dras till det farligt manliga. Björkbacke Björnbärs- Drömmar Bondeljuset Skir vårgrönska med blommande vårblommor. Grönt. Mörkblått ljus som får det att vattnas i munnen. Färska, syrliga, söta björnbär. Kan det bli godare? Favorit! Bonde säker ljus? Nej inte nu längre! Nu finns detta vita ljus som doftar milt av söt grönska. Naturligt! Blommor & Blad Skönt ljus som doftar både blommor och blad. T o m blad från någon exotisk citrusfrukt kanske?

2 Blåbärsmuffins Bröllopsljuset Citronmuffins Så fantastiskt gott doftande, man vill bara äta! Det perfekta köksljuset? Blå. Glädje, glitter, glamour, helt galet och alldeles, alldeles underbart. Det här är något extra, icing on the cake! Inte bara citronmuffins utan faktiskt också kristyren! Vitt ljus. CocoLime! Champagne! Den vita trädgården Diva Drömmar om Toscana Efter Regn Ja, vi har tillsatt cocos till limen! För god att avstå! Limegrön. En riktigt häftig doft, bubblor i näsan! Vi gillar den så skarpt. Guldkant på vilken vardag som helst. Det är vi värda! Finns även med etiketten Bröllop. Milda, mjuka vita blommor i skön harmoni med gröna blad. Lila! Dekadens, livsglädje, lyxliv. Alla kan drömma! Ljust terrakotta färgat ljus om doftar som i Toscana, lavendel, citrus och så mycket mer. Ny favorit? Min i alla fall och jag drömmer om Toscana! Så frisk och svalt som det blir efter ett sommarregn. Ljust blå. Alltid en storsäljare, fräscht åt det lite mildare hållet. Enbärsbacke Engelsk Fruktkaka Engla Mörkt grönt ljus som doftar som en skön skogspromenad. Mild behaglig doft som passar till och med friluftsmänniskan. Den klassiska, allt julgott i en enda kaka eller som nu i ett ljus. Engelsk röd. Mild, ljuv och så behaglig doft. Harmoni. Lila. Fika Kaffe och fika är inte det ganska lika? Jo det är det! Passar bra i köket eller var som helst om du som vi älskar att fika! Fika i Bersån Sommargrönt ljus som doftar vaniljbullar och kaffe ute i bersån!

3 Fika i Lusthuset Fjällstuga Vitt ljus som doftar som ett helt bageri! Precis som du vill att det ska dofta i lusthuset när den fullmatade kaffebrickan står där och väntar! Skön doft av öppen eld och vildmarks längtan, semester, avkoppling, lugn och ro, nära moder jord. Fransk Vanilj Nu pratar vi Vaniljernas Vanilj! Det kan inte bli bättre! Vitt! Frihet Fräscha Gröna Äpplen Fånga en Dröm Frihet doftar, innerligt, längtansfullt och mjukt! Ljust blå. Så fräscht doftande att man vill bita i nått. Grönt! Kvinnlig exklusiv doft som attraherar alla! Lila färgad. Stor favorit! Passa på och Fånga en Dröm! Förförelse Förfärligt förförande gott! Beroendeframkallande. Rosa! Gardenia Det här är blomsterälskaren Drömljus! Gult. Grapefrukt! På begäran faktiskt och nu har vi hittat en perfekt, blodgrapedoft, tycker vi i varje fall! Hallon Röda söta mogna Hallon. Det vattnas i munnen inte sant? Rött. Havsbris Mjuk, fräsch doft med lite längtan, till havet Blå. Havsgudens Frisk, fräsch manlig doft. Havsblå! Havskänsla Fräsch är bara förnamnet på denna doft!!! Populär året om! Blå. Hem Ljuva Hem Vitt ljus som luktar för gott! Du vill inte gå hemifrån Ett av våra nyaste stjärnskott?! När t o m vi på Klockargården blir totalt imponerade då är doften extra, extra god!

4 Häxans Kök I Häxans kök doftar det örter, körsbär (både vin och sylt!), nybakat, saft och sylt av olika slag! Raffinerat, förföriskt! Och det doftar magiskt mycket! Rött. Höstlöv Orange färgat ljus som doftar som lek i nyfallna löv! Fräsch och god! Lekfull!!! Härlig doft, året runt. HöstNätter Också ett orange färgat ljus, favorit i repris. Höst, kryddor och värme. Höströd Värmande, kryddig doft som verkligen gör gott en gråkall höstdag! Eller varför inte som smygstart på julen? NYHET Skönt orange färgat ljus, doftar så härligt av höstens skörd av bär, gott och fräscht. Storsäljare. Ett måste när dagarna blir kortare! Jaktstugan Jakt grönt ljus som doftar som namnet kanske antyder? Öppen eld, naturliv och en hel del rövarhistorier. Passar alla med smak för det ursprungliga, naturnära. Jasmine Jasmine är alltid Jasmine! Ljuvligt! Vitt. Jordgubbar & Grädde Rött ljus som doftar, ja precis det solmogna jordgubbar med grädde. Finns det någon som inte tycker om det??? Höstvindar Jordgubbsmuffins Rosafärgat ljus som doftar jordgubbar, grädde, frosting, ja så underbart gott! Jul i vårt hus Rart ljus med mysig julstämning. Mys, stressa inte mys! Julgröt Favorit i repris. Kanske den enda juldoften som behövs. Du behöver inte ens gilla att äta julgröt för att älska detta goda ljus! NYHET Julkök Om nu "någon" inte hinner göra glögg, baka, köpa mängder med julfrukter och göra 10 olika sorter julgodis så vara lugn och tänd bara detta ljus och njut! Julmuffins Röda juläpplen, julkryddor och lite annat smått och gott. Massor med frosting! Julrött. Julängel Som en ängels vårdande vingslag, doftar så himmelskt att allt annat slutar att existera. Glöm julstress och unna dig en lugn stund, det är du verkligen värd! Vitt ljus.

5 Juläpplen Doft av röda äpplen, nötter och hela gottebordet! NYHET Kaffe och Kaka Mmmm vad det luktar gott! Kaffe, bakelser, bullar och kakor av alla de slag! Kan det bli bättre? Kanel Det här är på riktigt! Som att sticka ner näsan i en burk med malen kanel men du slipper dammet. Brun färg, så klart. Kladdkaka Varning: Risken finns att någon måste börja baka också! Brunt. Klockargårdens Jul Detta ljus har allt, precis allt som gör julen till den bästa högtiden. Vi lovar! Rött. Kokos Vitt ljus som doftar ljuvligt av söt, färsk kokos. Patricias favorit! Källvatten Det fräschaste vi har, passar även på toaletten. Ljust blå. Köksljuset Svart ljus som ger den perfekta doften i köket oavsett om det var ett tag sedan du både lagade mat och bakade! NYHET Lantkök Nybakat, äppelmos och marmelader. Kryddor! Mörkt vinröd. Alltid en storsäljare! Lila Moln Tänk att sväva på ett moln, ett lila moln. Sköna smått blommiga toner i din näsa och allt är så stressfritt det kan bli. Sväva på ett lila moln! Liljekonvaljer Som att dofta på en nyplockad bukett, så äkta är den! Vit. Magiska Nätter Magi och månstråle. Storsäljare sedan länge. Mörkt blå. Mammas Egna Ljus! Tack för att du är min Mamma och alltid finns där för mig. Miljoner Meloner! Mammas ljus är rosa och doftar helt underbart av champagne, rosor och jordgubbar. Precis vad en mamma behöver! Melondoft i kubik kan man lugnt säga! Fruktig, söt, mild men ändå kraftfull om det inte låter för motsägelsefullt! Gul!

6 Nejlika Nygräddad Äppelkaka Härligt doftande ljus som kan fylla ett helt hus. Äkta doft av den omtyckta blomman kraftfull men inte för tung. En ny favorit för blomsterälskaren?! Nygräddad äppelkaka, mmm vi vill ha!!! Ett nytt underbart köksljus! Färg som varma äpplen. Nyklippt Gräs Ja, detta gröna, fantastiska ljus doftar precis så! Behövs ingen mer beskrivning. Näckrosor Vitt magisk doftande ljus, mörka skogstjärnar fyllda med näckrosor. Doft som väcker minnen, från tider utan stress. Unna dig att njuta av lugn och harmoni. Nötmuffins Oliver & Citroner Ovan Molnen Pappas Egna Ljus Tack för att du är min Pappa och alltid finns där för mig. Party Picknick i Parken! Pomegranate Kärleksfrukt! Ännu ett godisljus med Fikatema. Det kan man aldrig ha för mycket av, favoritsysselsättningen nummer 1! Gillar du nötter, nötcreme och goda bakverk är detta ljuset för dig. Tealfärgat ljus som doftar så gott av olivblommor, citrus, grön te och rara örter. Bättre kan det inte bli. En stor favorit redan! Favorit i repris. Detta vita ljus har en doft som verkligen är helt unik. Du vill bara sväva på ett moln och njuta. Livet kan vara enkelt! Havsblått ljus som doftar pappafräscht! Alltid en bra present till pappa. Coolt doftande ljus. Party, party-stämning!!! Blå. Ett ljusgrönt ljus som verkligen doftar hur mycket olika saker som helst. Grönt gräs, blommande blommor, picknick korg proppfull med godsaker, som man bara kan drömma om, lek och bus, frukter och glass, ja jag vet inte allt som får plats i detta enda ljus! Vår absolut storsäljare, året om. Kärleksfrukter! Lila. Prins Ljusblått prinsljus som doftar milt och sött med kunglig glans. Prinsessa Rosa prinsessljus som doftar milt och behagligt med kunglig glans.

7 Purple Rain Ren Rabarber & Jordgubbspaj Raggarljuset Purpurfärgat ljus med exklusiv 80-tals känsla. En doft att njuta av och med. Som namnet antyder, en ren doft! Som du vill att det ska dofta hemma när hela huset är nystädat! Ljust blått ljus. Ja, kära nån, hur ska vi kunna göra detta röda ljus rättvisa med bara futtiga ord Himmelskt gott, det vattnas i munnen, är det "bara" ett ljus?!?! Vad ska man säga?! Ett av de godaste NÅGONSINN!!! Detta är ett ljus till den som lever för, i, med sin amerikanska bil! Kraftfull doft, inget för veklingar. Lädervitt! Rent & Fräscht! Retro Romantik Romantiska Nätter Rosa Sommar Rosor Rökelse & Mystik Sandelträd Sjöstuga Skogsbärsmuffins Skogsväg Tänk dig ren tvätt som har hängt ute i ljumna sommarvindar. Fräscht! Vitt Snyggaste hittills! Romantiskt ofärgat ljus som doftar som ett helt drömbröllop! Inte bara för prinsar och prinsessor. Exklusiv, romantisk, kärleksfull, passionerad och alldeles, alldeles underbar är denna sensuella doft. Mörkt blå. Härligt, somrigt ljus som doftar sommar blommor och sköna dagar. Rosa, såklart. Som en fullt blommande rosenbuske i mormors trädgård. Rosa. Nag champa rökelse! Men i lagom dos. Brunt. Det här är en så fantastisk kopia, exakt som den äkta extremt dyra och sällsynta eteriska oljan. Ett så bra substitut, det kan faktiskt inte finnas någon bättre? Tränoter med gröna toppnoter, rökig men åt det mjukare hållet. Manlig men ändå så attraktiv för Vitt ljus som doftar tjära, öppen eld, hemtrevligt och alldeles, alldeles unikt! Passar dom som gärna lever lite primitivt. Vinrött ljus som doftar som alla skogens söta bär och massor med frosting. Så himla gott!!! Terrakotta färgat ljus som doftar extra kraftfullt och gott av uteliv i skog och mark, trä-noter utöver de vanliga, exklusivt! Vi höstmänniskor faller för detta ljus, hårt!

8 SkördeMåne Kryddig, otroligt varm och skön doft. Myspysdoft i hösttider. Orange. Snickarboa Ljus som doftar som en hel snickarbod, nysågat, lite bets och hyvelspån. När längtan blir stor, när tiden inte räcker till, när man vill påminna eller bli påmind. Det är viktigt att skapa! Snödroppe Mild, söt och så behaglig blomdoft. Drömmar om våren och skir grönska. Ljust grön. Snöflinga Isblått ljus som har en sval, mintig doft. Fräsch, så fräsch! Snöängel Vitt ljus med snökänsla. Men inte bara det utan tänk barndomsminnen, lovikavantar, isrosor, rimfrost och vintermagiska kvällar. NYHET Solros Solsken till Frukost Solskens Trädgård Solängel Sommar! Gult ljus som doftar sommar, sol och ljuvligt av milda behagliga sköna solrosor! Soligt, sött och så raffinerat ljus som passar vid frukost dags! Aprikosfärgat. Solskensgult ljus som doftar så himmelskt gott. Drömmarnas trädgård, mirakler och solsken. Exklusiv unik doft som passar de allra, allra flesta. Som en smekning av en solstråle. Ett annorlunda ljus, ett änglaljus, för den ger vingar åt tankar och sol i ditt sinne. Sommar, sommar, sommar! Fruktigt gott, rent otroligt gott doftar detta ljus. En doft att bli glad av! Sommargrönt! Sommarbris Blått ljus som doftar som en hel sommardag. Svalkar och fräschar upp på ett milt sätt. Passar alla med soligt sinne! Sommarminne Ljusgrönt ljus som doftar som man minns sommaren: heta sommardagar vid en strand, söta svalkande meloner, sommarblommor, ljusa sommarnätter, ren och skär lycka! SommarMoln Som att sväva på ett moln. Relaxad! Fräsch med mild sötma. Aquagrön. Sommarnätter Ljuva sommarnätter med blommande blommor som kaprifol. Populär året om. Alla vill drömma! Mörkt blå

9 Svart lakrits Svenska Jordgubbar Syren Favoritgodis? Svart ljus som doftar exakt som det ska. Älskar du lakrits är detta ljuset för dig. Ojojoj, detta är nästan för bra för att vara sant! Vi älskar detta ljus helt enkelt. Detta är en äkta syrendoft, tänk ett stort fång nyplockade syren. Helt enkelt ljuvligt! Söta Ljuset Citrus med exklusiv skön sötma men absolut mer citrusfräsch än söt. Gult. Alltid en stor favorit hos liten och stor! Titan Tomte- Fars Grått, snyggt ljus som har en fräsch, kanske åt det manliga hållet doft. Men absolut fräschet som passar alla! Tomtens egna doft, vitt ljus som doftar manligt, hemtrevligt och tryggt. Passar året runt, inte bara kring jul. Tomtegott! Tomte gott, tomteklubba, söt klassisk doft som är helt gudomlig! TomteMors Kakor Tomtens Verkstad Nybakade sju sorters kakor, vitt ljus som doftar som ett helt bageri! I tomtens verkstad doftar det pyssel, julstämning, hemtrevligt, julgran och gofika. Färg som sågat virke! Tranbär Röd och söt. Men ändå krispigt fräsch! Storsäljare. Tranbär & Kanel Tranbärs-muffins Tulpaner Som ovan men med kryddig kanel. Perfekt doft som passar lika bra innan jul som på julafton och länge efteråt! Vitt ljus som doftar extra gott av färska tranbär i skön harmoni med kryddor och vanilj. Så gott värmande under kalla vinter dagar. Skön doft av tulpan, gröna inslag. Mild. Gul. TuttiFrutti Frukt ÄR godis. Sött och gott, glädje och fest, frukt och bär. Prova detta ljus och få många överraskningar i en enda doft! Uppfräscharen! Vitt! Eliminerar röklukt och andra mindre trevliga dofter. Ny bättre doft!

10 Urskogen Varma Kryddor Vintage Vintermåne VinterNätter Skogsgrönt manligt doftande ljus. Detta är en doft som verkligen är sann och ger äkta naturkraft. Brunt ljus som doftar som en hel kryddbod i Indien. Det här är en doft som verkligen passar i Köket! Kryddigt, varmt och enormt hemtrevligt! Nytt ljus som doftar helt, ja, helt magiskt underbart. Stor, stor favorit. Dimrosa Månskensvitt ljus som värmer inte bara en vinternatt utan året runt. En unik blandning som doftar vintrigt uteliv och samtidigt värmande "kura skymning" känsla. Det ultimata vinter- och julljuset! Tänk glögg, julstämning och massor av värme! Vintervitt. Vårnätter Rart ljus som doftar på-nytt-födelse. Som våren! Grå/blå Vårregn Vårrus Älskling ÄnglaVingar Äntligen Semester! Öppna Landskap Dripp, dropp lätta regnstänk. Vårregn, doftar mjukt friskt och gör sinnet lättare. Ljust grönt ljus som doftar ren och skär vårglädge! Nu börjar vi om och det kan man göra oavsett årstid! Favorit i repris. Älsklingen är fräsch med lite citrus i botten. Älsklingsdoft, älsklingsljus! Storsäljare. Turkost. Som en smekning av änglavingar! Det kan inte bli bättre. Rosa. Mjuk mild doft. Det här har blivit en riktig storsäljare!!! Ett nytt ljus som verkligen ger semesterlängtan, semester till fjärran länder. Det här är en kraftfull doft som är extra exklusiv, extra extraordinär, doftar helt enkelt extra, extra gott! Blått som havet! Doftar som en hel naturupplevelse! Ljuv sommarbris, blommande ängsblommor, svala havsvindar och ren livsglädje. Det är härligt att leva!

Party. Rosor. Prins. Prinsessa. Retro. Romantik. Romantiska Nätter. Pepparkakor. Snyggaste hittills! Ovan Molnen. Picknick i Parken!

Party. Rosor. Prins. Prinsessa. Retro. Romantik. Romantiska Nätter. Pepparkakor. Snyggaste hittills! Ovan Molnen. Picknick i Parken! Namn Bild Beskrivning Magiska Nätter Magi och månstråle. Storsäljare sedan länge. Mörkt blå. Mammas Egna Ljus! Tack för att du är min Mamma och alltid finns där för mig. Miljoner Meloner! Mammas ljus är

Läs mer

Aum. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Blå Sommar. AnanasDrömmar. Bara Man. Björnbärs- Drömmar. Bondeljuset. Blåbärsmuffins.

Aum. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Blå Sommar. AnanasDrömmar. Bara Man. Björnbärs- Drömmar. Bondeljuset. Blåbärsmuffins. Doftljus Sida 1 av 10 1866 Det var då Root beer tillverkades i kommersiellt syfte för första gången. En doft som förvånar, inte bara vintergröna utan verkligen noter av rötter. Alla Hjärtans Dag AnanasDrömmar

Läs mer

Aum BABY. 20s. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Ananas. 1866: Root Beer. Amarant Diamant. Advent. Bara Man. Bjällerklang. Björnbärs- Drömmar

Aum BABY. 20s. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Ananas. 1866: Root Beer. Amarant Diamant. Advent. Bara Man. Bjällerklang. Björnbärs- Drömmar Doftljus Sida 1 av 10 1866: Root Beer 20s Advent Alla Hjärtans Dag Amarant Diamant Ananas Apelsin Aum BABY Bara Kvinna Bara Man Bjällerklang Bananbakelse Björnbärs- Drömmar Blommor & Blad Blåbärsmuffins

Läs mer

Aum BABY. 20s. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Ananas. 1866: Root Beer. Amarant Diamant. Blåbärspaj. Blå Citrus. Bara Man. Björnbärs- Drömmar

Aum BABY. 20s. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Ananas. 1866: Root Beer. Amarant Diamant. Blåbärspaj. Blå Citrus. Bara Man. Björnbärs- Drömmar Doftljus Sida 1 av 10 1866: Root Beer 20s Amarant Diamant Ananas Apelsin Aum BABY Bara Kvinna Bara Man Det var då Root beer tillverkades i kommersiellt syfte för första gången. En doft som förvånar, inte

Läs mer

Bubblor & Bus NYHET! NYHET! Choklad. Blå Vanilj. Champagne. Choklad- Skrubb Magnifik! CocoLime! Blommor & Blad. Bonde söker tvål?

Bubblor & Bus NYHET! NYHET! Choklad. Blå Vanilj. Champagne. Choklad- Skrubb Magnifik! CocoLime! Blommor & Blad. Bonde söker tvål? (). Finns som Alexanders Camouflagetvål! en för friluftsmänniskor, jägare och fiskare! Kaffet i tvålen gör att den mänskliga doften camoufleras. Anisoljan attraherar fiskar och kanske godisråttor. En tvål

Läs mer

ETT LITE MJUKARE HASTA

ETT LITE MJUKARE HASTA HOME SWEDEN ETT LITE MJUKARE HASTA På Hasta har vi alltid tyckt att design är viktigt. För oss förtjänar även något så funktionellt som en gardinsskena en vacker formgivning. Så för ett tag sedan ställde

Läs mer

Höst/Jul 2013. En ScentGlow doftlampa för varje. Stil! Stämning! Rum!

Höst/Jul 2013. En ScentGlow doftlampa för varje. Stil! Stämning! Rum! Höst/Jul 2013 En ScentGlow doftlampa för varje Stil! Stämning! Rum! ScentGlow doftlampor & Scent Plus Melts gör varje rum i huset personligt. Värmeplattans exklusiva teknologi ger optimal doftspridning.

Läs mer

Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden

Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden Dalängen Hus 4 Hus 2 (Attendo Care) Brukarundersökning i Håbo Äldreboenden Syfte En temperaturmätning som signalerar hur våra brukare värderar oss och upplever

Läs mer

Bärens Kraft... Spel och lek om bären

Bärens Kraft... Spel och lek om bären Bärens Kraft... Spel och lek om bären Nedan presenteras scenarion för tre lektioner som har skapats i samband med reklam- och informationskampanjen "Enastående egenskaper hos vanliga frukter för att uppmuntra

Läs mer

Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar. 27 goda orasaker att plantera lök i höst. eller. www.exoticgarden.

Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar. 27 goda orasaker att plantera lök i höst. eller. www.exoticgarden. 2015, Exotic Garden Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar eller 27 goda orasaker att plantera lök i höst Darwinhybridtulpanerna är kraftiga och ståtliga, ca 60 cm

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Bröllopssortiment 2016

Bröllopssortiment 2016 Nedan hittar du Stigs & Bernards bröllopssortiment. Önskar man annan dekoration än förslagen går det bra, men kan tillkomma extra kostnad för andra sorters band, färger eller blommor. Färger i vårt standardsortiment

Läs mer

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 002 Din levnadsdag är slut, Din jordevandring ändad Du här har kämpat ut Och dina kära lämnat Nu vilar Du i ro och frid Hos Jesu Krist till

Läs mer

LUCIA. Stigtomta 2013

LUCIA. Stigtomta 2013 LUCIA Stigtomta 2013 Tomte läser: Ni sitta så tysta, vad är det ni väntar? Vem är det som sjunger, vem är det som gläntar i gryningen/skymningen på Eder dörr? Den sången och synen ni minns från förr. Det

Läs mer

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 Dikter 3b En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 I mina drömmars stad I mina drömmars stad är det varmt. I mina drömmars stad bor det kändisar och fotbollsspelare. I mina

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Men riktiga herrgårdar är för dyra. Och ligger för långt ut. Man vill ju kunna dra ner på stan och göra nåt kul om andan faller på!

Men riktiga herrgårdar är för dyra. Och ligger för långt ut. Man vill ju kunna dra ner på stan och göra nåt kul om andan faller på! Hmmm Herrgårdskänslan. Det är ju den vi vill åt. Att kunna ta en skogspromenad rakt utanför hotellet. Få vila ögonen på naturen när vi äter. Spatsera med en drink på altanen. Men riktiga herrgårdar är

Läs mer

4-6 4-6 4-6 36 4-6 Dela ut antingen färska frukter, blommor, grönsaker och sädeslag eller bilder på detta till eleverna. Vilka känner de igen, vad heter de? Skriv eller berätta

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN APRIL (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN APRIL (NR 2) 2007 HANTVERKSKAMMAREN Vi firar 3 år i stallet! HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN APRIL (NR 2) 2007 NU BLIR DET KALAS Vi blir bara äldre och äldre och mer och mer erfarna i vår butik alltså. Den fyller 3 år i

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott!

marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott! Mmm marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott! Granatäppleapelsinmarmelad C-vitaminfylld och vackert röd! Passar perfekt till en vällagrad ost. 3 dl granatäpplejuice 600 g apelsinkött i bitar

Läs mer

Bild Artikelnr Förklaring Antal Pris/st SIDNEY S KITCHEN

Bild Artikelnr Förklaring Antal Pris/st SIDNEY S KITCHEN SIDNEY S 1 KRYDDLAGRET AB, Kraftgatan 15, SE-242 35 Hörby, Tfn:+4-(0)415-153 00, Fax:+4-(0)415-153 02, E-post: info@kryddlagret.se 34-01 Sidney s Kitchen Olivolja Basilika 200ml Olivolja med underbar smak

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Populära företagsgåvor

Populära företagsgåvor Dags att beställa dina Vackra julblommor & härliga godsaker! Vi i tackar för ditt stöd! Glada minnen för livet En skolresa eller cup är ofta ett äventyr man minns resten av livet, som både utvecklar deltagarna

Läs mer

Tjäna pengar till klubbkassan.

Tjäna pengar till klubbkassan. DELA UT TILL LAGLEDAREN Tjäna pengar till klubbkassan. Sälj kakor, knäcke och godis! Vi tjänade 36.313:- Våren 2015 Gott och lätt att sälja! Vi tjänade 32.520:- Läs mer! Ett enkelt sätt att tjäna 1000-tals

Läs mer

Fråga gärna efter smaker som passar ihop. Jag hjälper gärna till om ni har svårt att bestämma er.

Fråga gärna efter smaker som passar ihop. Jag hjälper gärna till om ni har svårt att bestämma er. SMAK & FYLLNING TÅRTANS INNEHÅLL Jag får ofta höra tårtan är vacker, men är den god? Mina kunder kan försäkra om att JA, den är riktigt god! Jag bakar allt från grunden och använder mig enbart av noga

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

PRESSMEDDELANDE 2015 01 29

PRESSMEDDELANDE 2015 01 29 TREND 2015 modern färgsättning från Caparol I färgkartan TREND 2015 presenterar Caparol fem spännande miljöer med färgsättning inspirerad av de senaste heminredningstrenderna. Till varje miljö hör en palett

Läs mer

Räkna med Rutiga Familjen

Räkna med Rutiga Familjen Räkna med Rutiga Familjen Ett grafiskt mattespel som behandlar de fyra räknesätten med positiva och negativa tal. Utan siffror och symboler. Med lärande agenter. Saga Http://rutigafamiljen.se 2008-11-06

Läs mer

Produkt och ljuskatalog

Produkt och ljuskatalog Produkt och ljuskatalog Doftbeskrivningar Vanilj Äpple Den söta och varma doften av vanilj lugnar, balanserar, förhindrar trötthet och därmed förbättrar den fysiska och psykiska aktiviteten. Inre spänningar

Läs mer

Uppskattade måltidsdrycker med enkel hantering

Uppskattade måltidsdrycker med enkel hantering Uppskattade måltidsdrycker med enkel hantering God mat och dryck, men också god ekonomi. Självklart ska dina matgäster få vällagad och god mat med passande måltidsdrycker. Det är grunden. Men att servera

Läs mer

REKLAMKONFEKTYR 2015

REKLAMKONFEKTYR 2015 REKLAMKONFEKTYR 2015 - Håll kontakten med en smakrik budskapsbärare - I katalogen finner ni ett brett urval av mycket goda reklamprodukter. För att ge er extra krydda i marknadsföringen förstärker vi ert

Läs mer

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut I den första övningsdelen började du stärka din självbild bland annat med hjälp av en lista med positiva affirmationer anpassade just för dig. Förhoppningsvis

Läs mer

Hälsobutiken i Nöbbelöv. Våren är här! men glöm inte att ta hand om dig själv!

Hälsobutiken i Nöbbelöv. Våren är här! men glöm inte att ta hand om dig själv! Våren är här! men glöm inte att ta hand om dig själv! Tiden är här när kvällarna är lite ljusare och längre, tiden när solen värmer och vi mer än gärna vistas ute i naturen igen. Det är lätt att glömma

Läs mer

Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom

Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom fram till: Jag pratade med min pappa. För 20-30 år sedan

Läs mer

Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig

Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig Jag är inte rädd C,G,C,G C,G,C,G a,c,c,g a,c,g Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig Ibland frågar någon: Säg kan

Läs mer

TOPP 10 HÄLSOSAMMA FRUKTER

TOPP 10 HÄLSOSAMMA FRUKTER TOPP 10 HÄLSOSAMMA FRUKTER ebuzzdaily 30 September, 2014 at 21:21 1207 Frukt har alltid klassats som något hälsosamt och nyttigt, och man lägger gärna ihop frukt och grönsaker till fruktogrönt, till ett

Läs mer

1. Grinden in. Hur ser din personliga livsgrind ut och vart leder den dig? Jordband & själsvingar Susanne Bergman

1. Grinden in. Hur ser din personliga livsgrind ut och vart leder den dig? Jordband & själsvingar Susanne Bergman 1. Grinden in Grinden stod välkomnande på glänt. Handtaget var rostigt trots att grinden var ganska nymålad. Dofter av blommor och gräs hälsade mig och fick mig att tänka på min barnsdoms trädgård, klätterträdets

Läs mer

Göingegården. kv. Aroma

Göingegården. kv. Aroma Göingegården kv. Aroma VILLOR Välkommen till Göingegården! Precis invid en genuin gammal äppelodling växer en helt ny stadsdel fram, centralt belägen nära stan och med utmärkta förbindelser till både Halmstad

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007 HANTVERKSKAMMAREN Har men ingen snö får man uppfinna den! HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007 SÅ HAR VI FIRAT 1:A ADVENT Vi mötes av regn den morgonen julmarknaden öppnade. Så här års

Läs mer

Ladda för fotboll i Södertälje FK

Ladda för fotboll i Södertälje FK Ladda för fotboll i Södertälje FK Guiden till hur DU ökar din prestationsförmåga genom att ge kroppen rätt energi - 1 - Innehåll Inledning sid 2 Frukost - det viktiga målet sid 3 Vilken frukosttyp är du?

Läs mer

Nyhetsbrev V.20. Färsk vitlök med blast. Art nr 3471

Nyhetsbrev V.20. Färsk vitlök med blast. Art nr 3471 Nyhetsbrev V.20 Färsk vitlök med blast Nu börjar det växa till sig med godsaker från våra grönsaksodlingar. Från Gotland kommer denna härliga primör. Art nr 3471 Vi har många krassesorter... Krasse Motti

Läs mer

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ)

mina intressen:... mina favoriträtter:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) namn:... klass:... ålder:... familj:... mina intressen:... mina favoriträtter:... dagens datum:... JAG ÄR EN SOM... (SÄTT ETT KRYSS FÖR JA ELLER NEJ) JA NEJ tycker om att vara tillsammans med andra tycker

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Lev utan Stress & Oro

Lev utan Stress & Oro Det finns olika nivåer av stress i våra liv. Ofta talas det om olika sorters stress, som om den ena sortens stress är annorlunda än den andra. Men i grund och botten handlar det om samma sorts stress,

Läs mer

Mindfulness i harmoni med den sköna naturen. Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1

Mindfulness i harmoni med den sköna naturen. Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1 Mindfulness i harmoni med den sköna naturen Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1 Mindfulness i harmoni med den sköna naturen www.webbplats.org/mindfulness 2 Vad är

Läs mer

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 1 2 Översättning: Göran Gademan FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 3 ERWARTUNG 4 black 5 In här? Man ser inte vägen 10 15 Så silvrigt stammarna skimrar som björkar! Åh, vår

Läs mer

Känn ingen oro, jultomten har klappar till dig i år också...

Känn ingen oro, jultomten har klappar till dig i år också... God Jul 2010 Känn ingen oro, jultomten har klappar till dig i år också... Julen är vår allas favorit och bäst firas den med en härlig blandning av det allra senaste samt traditionella klassiker, som alla

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk Fredrik konditor AV-nummer 41511tv 4 Programvinjett /Fredrik är på sin arbetsplats Nya Konditoriet i Umeå. Han förbereder dagens tårtor./ Det var i nian, när jag skulle ut på en tvåveckorspraktik. Och

Läs mer

Sagans värld. För vuxna, men även för barn!

Sagans värld. För vuxna, men även för barn! Sagans värld För vuxna, men även för barn! 1 F OLKSAGOR Det finns massor av olika folksagor och många av dom är väldigt gamla så vissa sagor vet man inte när dom kom eller var. I början skrev man inte

Läs mer

4 FEBRUARI - 30 APRIL 2013 PRESENTKOLLEKTION Det bästa för dig och dina kära IMPONERANDE ERBJUDANDEN

4 FEBRUARI - 30 APRIL 2013 PRESENTKOLLEKTION Det bästa för dig och dina kära IMPONERANDE ERBJUDANDEN 4 FEBRUARI - 30 APRIL 2013 PRESENTKOLLEKTION Det bästa för dig och dina kära IMPONERANDE ERBJUDANDEN De kommande månaderna är fyllda av tillfällen att skämma bort kvinnorna i ditt liv. Din mamma, din

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

För alla 2014. En undersökning om barns och ungas hälsa av Landstinget Sörmland. För alla.indd 1 2014-01-13 09:01:53

För alla 2014. En undersökning om barns och ungas hälsa av Landstinget Sörmland. För alla.indd 1 2014-01-13 09:01:53 För alla 2014 En undersökning om barns och ungas hälsa av Landstinget Sörmland. För alla.indd 1 2014-01-13 09:01:53 För alla.indd 2 2014-01-13 09:01:53 Frågor om dig och din familj Sätt ett kryss på varje

Läs mer

Det är vår igen alla knoppar brister ut

Det är vår igen alla knoppar brister ut VÄLKOMMEN VÅREN Himlen är så jätteblå solen den lyser där på Av med strumpor och med skor vi springer ut där blommorna bor! Sen dansar vi i solens sken med våra bara ben.. Välkommen våren, välkommen igen

Läs mer

Allsång & Visor på berget

Allsång & Visor på berget Allsång & Visor på berget 1 Sundsandvik i mitt hjärta Solljuset stiger ur havet, spelar i koppar och glas, Sundsandvik i gryningen strålar som var hon en gyllene vas, med blommor från Skageraks stränder,

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Det är magiskt! Från den ena minuten till den andra är stämningen förvandlad till laddad och sensationell. Lockande. Förförande.

Det är magiskt! Från den ena minuten till den andra är stämningen förvandlad till laddad och sensationell. Lockande. Förförande. Förbjuden Frukt Kan en doft vara syndigt god? Det är magiskt! Från den ena minuten till den andra är stämningen förvandlad till laddad och sensationell. Lockande. Förförande. I dessa stunder njuter vi

Läs mer

Beckers. Trendrapport 2014

Beckers. Trendrapport 2014 Beckers Trendrapport 2014 Naturen, djuren & kulturen Med fokus på miljö kommer inspirationen från organiskt mjuka former och blommande mönster. Färgskalan i den här trenden är lågmäld och diskret utan

Läs mer

Stöd oss och köp kakor, knäckebröd och godis!

Stöd oss och köp kakor, knäckebröd och godis! Säljkatalog Stöd oss och köp kakor, knäckebröd och godis! Hjälp oss att nå vårt mål genom att köpa Kakservice jättegoda produkter. Varje såld burk tar oss närmare vårt mål och ger dig något gott att bjuda

Läs mer

MIDSOMMAR. med matjes. Text & recept Tina Nordström Foto Magnus Palmér Receptutvecklare Benny Cederberg

MIDSOMMAR. med matjes. Text & recept Tina Nordström Foto Magnus Palmér Receptutvecklare Benny Cederberg Tina NORDSTRÖM: MIDSOMMAR med matjes Text & recept Tina Nordström Foto Magnus Palmér Receptutvecklare Benny Cederberg Min slarvigt hackade lök Har inte ro att finhacka den. Ett personlighetsdrag helt enkelt!

Läs mer

Bild Artikelnr Förklaring Antal Pris/st/kg. Engelsk Fudge Apelsin/Tranbär (styck inslagna i klar film) TST Plexikartong 150 g

Bild Artikelnr Förklaring Antal Pris/st/kg. Engelsk Fudge Apelsin/Tranbär (styck inslagna i klar film) TST Plexikartong 150 g 44-5145lös 44-5145plexi Engelsk Fudge Apelsin/Tranbär (styck inslagna i klar film) 44-5090lös 44-5090plexi Engelsk Fudge Choklad (styck inslagna i klar film) 44-5143lös 44-5143plexi Engelsk Fudge Clotted

Läs mer

Drin barak ar Michael Krantz foto: Håkan Aspnäs

Drin barak ar Michael Krantz foto: Håkan Aspnäs bara Drinkar Michael Krantz foto: Håkan Aspnäs bara Drinkar Copyright 2011, Michael Krantz Mångfaldigande av text och bilder i detta verk genom tryckning, kopiering, skanning eller på annat sätt är förbjudet

Läs mer

anita Carlsson Mindful garden med ögon känsliga för grönt 1 n

anita Carlsson Mindful garden med ögon känsliga för grönt 1 n anita Carlsson Mindful garden med ögon känsliga för grönt 1 n 2014 Actout, Anita Carlsson Mångfaldigandet av innehållet i denna bok, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrätt förbjudet utan medgivande

Läs mer

Prisad färg 2014. tävlingsbidrag av Eva Sundman

Prisad färg 2014. tävlingsbidrag av Eva Sundman Prisad färg 2014 tävlingsbidrag av Eva Sundman Inspiration från 5 olika decennier: Jag använde mig av internet, olika köksböcker och vänner som har bra minne för vad som har varit modernt genom åren. 60-tal:

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

I Guds hus får jag vara. Ögonstenar. I Guds hus vill jag vara, i Guds hus vill jag bo. Jag kan inte förklara, jag kan bara tro.

I Guds hus får jag vara. Ögonstenar. I Guds hus vill jag vara, i Guds hus vill jag bo. Jag kan inte förklara, jag kan bara tro. I ditt stora hjärta I ditt stora hjärta har du mig. I ditt stora hjärta har du rum för mig. Du bryr dig om mig, du ser, du hör. I ditt stora hjärta har du mig. (T o M: Sara Flodström ) I Guds hus får jag

Läs mer

LYRICUS SAMTAL NR. 1. Att uppleva Helhetens Navigatör

LYRICUS SAMTAL NR. 1. Att uppleva Helhetens Navigatör 1 Swedish Translation LYRICUS DISCOURSES 1 Experiencing the Wholeness Navigator LYRICUS SAMTAL NR. 1 Att uppleva Helhetens Navigatör James, skaparen av WingMakers material, har översatt dessa samtal till

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

KLUBBEN. Nr 2 2014 PYSSEL! TECKNINGAR. Kan fiskar känna smärta? Läs om det på

KLUBBEN. Nr 2 2014 PYSSEL! TECKNINGAR. Kan fiskar känna smärta? Läs om det på KLUBBEN Nr 2 2014 PYSSEL! TECKNINGAR Kan fiskar känna smärta? Läs om det på sidan 7. 1 H ej! Brevlådan Nu är det äntligen sommar! Årstiden som de flesta människor har som favorit. Men för många djur kan

Läs mer

Nu är det jul igen...

Nu är det jul igen... Nu är det jul igen... Hur är det med julkänslan? Är du klar med julkorten, satt glöggen, handlat och slagit in samtliga julklappar och bakat lussekatter, pepparkakor och diverse julgodis? Inte? Då är du

Läs mer

Innehåll. Förord 5 Om surdeg 7 Starta en surdegsgrund 8 Förvara och mata en surdeg 13 Baka med surdeg 16 Redskapen 20 Om recepten 23

Innehåll. Förord 5 Om surdeg 7 Starta en surdegsgrund 8 Förvara och mata en surdeg 13 Baka med surdeg 16 Redskapen 20 Om recepten 23 Innehåll russin och solros 27 valnötsbröd 29 det suraste 33 baguette på rågsurdeg 35 fikon och hasselnöt 39 ljusa dinkelbröd 41 fruktbröd 45 grytbröd med autolys 47 gotlandslimpa 51 drottningholmslimpa

Läs mer

Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen.

Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen. Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen. Inspirationsdag om barn och fetma 17 september 2014 Anna Ek, dietist, doktorand Mahnoush Etminan Malek,

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00 Röda viner Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) Corvina Veronese, Rondinella, Molinara Fräsch och fruktig doft med inslag av körsbär som även finns i smaken. Rekommenderas till vitt kött, pasta,

Läs mer

ÖRJAN ÅSTRAND MALOU HOLM ÅSA SWANBERG. Drinkar för gravida RIKTIGA DRINKAR INGEN ALKOHOL

ÖRJAN ÅSTRAND MALOU HOLM ÅSA SWANBERG. Drinkar för gravida RIKTIGA DRINKAR INGEN ALKOHOL ÖRJAN ÅSTRAND MALOU HOLM ÅSA SWANBERG Drinkar för gravida RIKTIGA DRINKAR INGEN ALKOHOL Skål och välkommen! Är du gravid? Grattis! Det måste du fira. Gör en god drink! Bara ordet drink andas glamour, fest,

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog II om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog II om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog II om psykisk hälsa Hur mår du? Under oktober månad 2013 besökte representanter från nämnden sju gymnasieskolor i Sjuhärad; Almåsgymnasiet, Jensen Gymnasium, Naturbruksgymnasiet

Läs mer

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Textbladet får skrivas ut och kopieras Talgoxen Hallå, hallå, hallå vad är det som står på? Nu kommer våren snart, helt underbart så klart! En talgoxe

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

Tack för ditt stöd! Lillebrors Bästa Kolab. Mammas Chokladb. Kajsas Kafékakor är. Jag som säljer heter. Vi samlar till Förening / klass

Tack för ditt stöd! Lillebrors Bästa Kolab. Mammas Chokladb. Kajsas Kafékakor är. Jag som säljer heter. Vi samlar till Förening / klass Jag som säljer heter Tack för ditt stöd! Vi samlar till Förening / klass ndning la b la o K ta s ä B rs ro b Lille landning Lillebrors Bästa Kolab a kolor lsk ge en äl såv består rk bu som fruktkolor Varje

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

Det är bara till storleken som ett Petit Hotel är litet TILL SJÄL OCH HJÄRTA ÄR DE ALLA STORA

Det är bara till storleken som ett Petit Hotel är litet TILL SJÄL OCH HJÄRTA ÄR DE ALLA STORA Det är bara till storleken som ett Petit Hotel är litet TILL SJÄL OCH HJÄRTA ÄR DE ALLA STORA Små konferenser och små hotell hör ihop HANDEN PÅ HJÄRTAT, DE FLESTA KONFERENSER ÄR JU SMÅ Vad är minnet av

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna 1. Statistik 1.1 Statistik över förslagslämnare Figur 1. Åldersfördelning av total andel förslag (196 st) Figur 2. Fördelningen på bostadsområde

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Färglära. Olika sätt att sortera färger. Vilket system är det rätta? Peter Stenlund, Solviks folkhögskola

Färglära. Olika sätt att sortera färger. Vilket system är det rätta? Peter Stenlund, Solviks folkhögskola Färglära Olika sätt att sortera färger Titta dig omkring. Försök att urskilja några färger runt omkring dig. Vilken färg har stolen du sitter på? Vilken färg har golvet eller befinner du dig utomhus? Färgerna

Läs mer

Växtpärm Frukt och bär

Växtpärm Frukt och bär Sida 1 av 8 Växtpärm Frukt och bär Här har jag samlat mina favoriter bland frukt och bär. Det är sorter som är beprövade och som har väldigt bra smak och är motståndskraftiga mot diverse växtsjukdomar.

Läs mer

FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273)

FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273) FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273) Inte heller jag dömer dig. Gå, och synda inte mer! (Joh 8:11) Det kommer ett starkt budskap från vår Herre

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog I & II om psykisk hälsa Hur mår du? Under maj och oktober månad 2013 besökte representanter från nämnden sammanlagt tolv gymnasieskolor i Sjuhärad;,, Naturbruksgymnasiet

Läs mer

ftåätwx áéçxààxü ECCF @ ECDD à ÄÄ ué~àüùwxà Ñü ^tàxwütäá~éätçá skolgård i Lund exwt~à Ü ^Ü áà Çt [tää Çw

ftåätwx áéçxààxü ECCF @ ECDD à ÄÄ ué~àüùwxà Ñü ^tàxwütäá~éätçá skolgård i Lund exwt~à Ü ^Ü áà Çt [tää Çw ftåätwx áéçxààxü ECCF @ ECDD à ÄÄ ué~àüùwxà Ñü ^tàxwütäá~éätçá skolgård i Lund exwt~à Ü ^Ü áà Çt [tää Çw VÅRSONETT VID BOKEN 2003 Nu smälter isen, tvekar, dröjer, droppar... Nu abdikerar kylan från sin

Läs mer

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Om jag skulle beskriva mig själv och mina intressen så skulle inte ordet politik finnas med. Inte för att jag tror att det är oviktigt på något sätt. Men jag har ett

Läs mer

E-postbilagor / infogade i vanlig e-post

E-postbilagor / infogade i vanlig e-post E-postbilagor / infogade i vanlig e-post Av Asta Burvall Med e-postbilagor menar jag allt icke arbetsrelaterat eller på andra sätt nödvändigt material som vi skickar i e-post till varandra. Många gånger

Läs mer