Markanvisningsprogram Seminariet Härnösand

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Markanvisningsprogram Seminariet Härnösand"

Transkript

1 Markanvisningsprogram Seminariet Härnösand Nu har du möjlighet att vara med i ett av Härnösands mest spännande bostadsprojekt, kvarteret Seminariet. Vi utvecklar en stadsdel i centrala Härnösand. Vi tänker oss att ett flertal exploatörer kommer att bygga. På området finns bland annat en gammal skolbyggnad, där du kan skapa en unik boendemiljö. Här finns även plats för nyproduktion av bostäder. Läge Kvarteret Seminariet ligger några hundra meter från centrum. På området finns en vacker skolbyggnad från början av 1900-talet. I närheten finns förskolor, skolor och idrottsanläggningar. Här finns busshållplatser i närheten. Det finns även gång- och cykelstråk runt området. Seminariet gränsar till en äldre lummig stadsdel som till stor del består av större tvåplansvillor byggda i början av 1900-talet.

2 Omfattning Fastigheten Seminariet 18 ägs av Härnösands kommun och är m². Fastigheten delas in i områden som sedan lämnas ut på markanvisning. Stadsbild, miljö och grönstruktur Seminariet ligger i en stadsmiljö med skiftande karaktär, med i huvudsak äldre träbebyggelse. Idag består större delen av Seminariet av en stor gräsyta och en grusparkering. Kulturmiljö Området ligger delvis inom riksintresse för kulturmiljövård. Här finns de gamla skolbyggnaderna, som är exempel på skolstadens karaktärsbyggnader. Huvudbyggnaden och gymnastiksalen bör ses som en enhet, för att skapa känslan av en skolgård. Huvudbyggnaden och gymnastiksalen har ett högt kulturhistoriskt värde då de berättar om folkskoleseminariet som en del i svenska skolväsendets historia, men de är också ett uttryck för Härnösand som skolstad.

3 Konstnärlig utsmyckning inom området Ca en procent av investeringen ska gå till konstnärlig utsmyckning, enligt kommunens riktlinjer. Vi ser gärna att exploatörerna följer dem. Detaljplan En ny detaljplan ska upprättas tillsammans med de exploatörer som får markanvisning på området. Planarbetet beräknas påbörjas hösten Plankostnad tas ut i samband med bygglovet. Upplåtelseform Det är fritt att bygga både hyresrätter och bostadsrätter. Vi ser gärna att det byggs fler hyresrätter i Härnösand. Pris för marken Marken säljs till marknadsvärde. Intressenten lämnar ett bud. Teknisk försörjning Vatten och avlopp Fastigheten kan anslutas till kommunalt vatten och avlopp. Kostnad för anslutning betalas av exploatören. Dagvatten Dagvattenhantering utreds under planarbetet. El Kostnad för elanslutning betalas av exploatören. Fiber Kostnad för anslutning till fiber betalas av exploatören. Fjärrvärme Det finns möjlighet att ansluta till fjärrvärme. Parkering Parkering ska i första hand ske inom egen fastighet. Markundersökningar och geoteknik Geoteknisk utredning görs vid behov under kommande planläggning. Arkeologisk undersökning utfördes hösten Belastningar Området belastas inte av några rättigheter.

4 Komunens vision Ny bebyggelse ska bestå av bostäder. Ett önskemål är att den gamla skolbyggnaden i första hand används till bostäder, medan gymnastiksalen kan användas till någon typ av verksamhet. A - Skolbyggnad B - Vinkelbyggnad C - Gymnastiksal Skolbyggnaden och gymnastiksalen har ett sådant kulturhistoriskt värde att de ska bevaras på platsen, medan vinkelbyggnaden som är byggd på 1940-talet kan rivas och ersättas med en ny byggnad. B C A Den nya bebyggelsen bör vara stadsmässig och göra avtryck för vår tids arkitektur, men samtidigt harmonisera med befintliga byggnader i volym. Bebyggelsens höjd ska anpassas till den befintliga skolbyggnaden och till den huvudsakliga karaktären på villabebyggelsen. För att skapa en trivsam boendemiljö och skapa känslan av en skolgård ska ett parkområde skapas mellan byggnaderna. Härnösands kommun ser gärna att den framtida bebyggelsen inom Seminariet har en god miljömässig, teknisk och ekonomisk utformning för långsiktigt förvaltande. Bebyggelse i trä och energieffektiva åtgärder som solfångare, gröna tak, laddstolppar etc, är fördelaktiga.

5 Markanvisningsområden Förslagsskiss över delområdena. Området kan delas upp i olika delområden som kan tilldelas olika exploatörer. Följande områden går att lämna in intresseanmälan för. Område 1 Detta område angränsar mot den äldre träbebyggelsen. Här är det lämpligt med lägre bebyggelse med en höjd på ca 6 meter. Ytan är ca 4100 m². Uppskattad BTA 2200 m². Område 2 Området angränsar mot Villa Nybo, som är en äldre byggnad i två plan med tillhörande komplementbyggnader i ett plan. Här är det lämpligt med lägre bebyggelse med en höjd på ca 6-9 meter, men det går även att bygga ett högre hus i höjd med skolbyggnaden. Det är viktigt att en högre byggnads utformning och placering inte stör kulturmiljön och att den är stadsmässig och har en karaktär som smälter in i området. Ytan är ca 2500 m². Uppskattad BTA 2500 m². Område 3 Detta område har en central plats, och är tongivande för rumsligheten. För att få en trivsam innergård med mycket sol och ljus är det lämpligt med en lägre bebyggelse, med en höjd på ca 6 meter. Ytan är ca 1300 m². Uppskattad BTA 500 m². Område 4 Område 4 delas upp i olika alternativ, där kommunen kommer att ta ställning till de förslag som kommer in. Område 4.1 Omfattar hela skolbyggnaden med vinkelbyggnad och gymnastiksal. Kommunen ser i första hand att skolbyggnaden används till bostäder. Gymnastiksalen kan användas till bostäder eller en verksamhet. Total area ca 3560 m² enligt uppgift från tidigare ägare. Område 4.2 Omfattar enbart den äldre delen av skolbyggnaden, vilken i första hand bör omvandlas till bostäder. Område 4.3 I det fall vinkelbyggnaden mellan skolbyggnaden och gymnastiksalen rivs, kan det byggas ett högre bostadshus i höjd med skolbyggnaden. Det är viktigt att en högre byggnads utformning och placering inte stör kulturmiljön och att den är stadsmässig och har en karaktär som smälter in i området. En byggnad på denna yta bör trappas ner mot den gamla skolbyggnaden för att inte upplevas så stor och inkräkta på riksintresset. En byggnad på denna plats skulle kunna vara meter hög. Ytan är ca 1500 m². Uppskattad BTA ca 1100 m². Område 4.4 Omfattar enbart gymnastiksalen, vilken skulle kunna inrymma bostäder eller någon verksamhet. Planprocessen får visa hur stor markyta byggnaden behöver utanför huskroppen.

6 Riktad markanvisning Riktad markanvisning innebär att kommunen bjuder in flera intressenter att lämna in anbud med en projektbeskrivning på området. Anbudet ska innehålla de handlingar som efterfrågas i detta dokument. Kommunen bedömer förslagen och väljer ut lämplig exploatör. Slutligt beslut om försäljning fattas av kommunstyrelsen. Inbjudan att delta i denna riktade markanvisning läggs ut på kommunens hemsida, Objektvision och skickas ut per e-post till de företag som anmält intresse att bygga bostäder i Härnösands kommun. Hur bedöms de inkomna anbuden? De inlämnade anbuden bedöms av en tjänstemannagrupp, bestående av representanter från kommunstyrelseförvaltningen och samhällsförvaltningen. En samlad bedömning av förslagen görs utifrån bedömningspunkterna: Anbud (pris på marken). Koncept/gestaltning. Genomförandetid. Hållbarhet. Upplåtelseform, där hyresrätter premieras. I befintliga byggnader premieras konvertering till bostäder framför annan verksamhet.

7 Vad händer sedan Efter tilldelning, våren och försommaren 2019, undertecknas ett markanvisningsavtal mellan exploatören och Härnösands kommun. Under markanvisningstiden som löper under 2,5 år deltar exploatören i planarbetet och projekterar byggnationen i samråd med Härnösands kommun. När detaljplanen vunnit laga kraft, projekteringen är klar och exploatören kan påvisa hur exploateringen ska realiseras upprättas ett köpekontrakt, med tillträde den dag exploatören kan uppvisa ett lagakraftvunnet bygglov. Bidraget ska innehålla Företagsuppgifter, namn, organisationsnummer, kontaktuppgifter. Erbjuden köpeskilling för fastigheten. Eventuella villkor för budet. Projektbeskrivning med referensobjekt eller visionsskiss som visar vad man tänkt bygga. Beskrivning av hur byggnaden/byggnaderna ska utformas och placeras för att smälta in i området, samtidigt som de ska ge avtryck för vår tids arkitektur. Upplåtelseform av bostäderna. I köpehandlingen kommer det att ställas krav på att byggnation ska vara påbörjad senast två år från lagakraftvunnet bygglov. I det fall detta krav inte uppfylls har kommunen rätt att förelägga om ett vite motsvarande 50 procent av köpeskillingen. Markanvisningen gäller under förutsättning av att Härnösands kommunstyrelse beslutar om det. Om kommunstyrelsen inte beslutar att godkänna avtalet eller om kommunstyrelsens beslut inte vinner laga kraft förfaller avtalet och tilldelningen av marken, utan ersättningsskyldighet för någon av parterna. Ange ungefärligt lägenhetsantal. Tidsplan för byggstart och uppskattad genomförandetid. Ratingintyg som visar exploatörens kreditvärdighet enligt upplysningscentralens soliditet/ likviditetsbedömning eller liknande. Alternativt finansieringsplan och lånelöfte från bank (max 3 månader gammalt). Eventuella referensobjekt. Hur ni tänkt arbeta med hållbarhet. Allmänna villkor Kommunen lämnar ingen ersättning för inlämnade anbud/förslag. Kommunen förbehåller sig fri prövningsrätt av lämnade förslag. Kommunen förbehåller sig rätt att avbryta markanvisningsförfarandet. Kommunen förbehåller sig rätt att förkasta förslag som inte är kompletta. Marktilldelningen får inte överlåtas utan kommunens skriftliga medgivande. Villkor i köpekontraktet är inte förhandlingsbara.

8 Centrala Härnösand Bondsjöhöjden Murbergsstaden Brännan Centrum Härnön Seminariet Fastlandet Geresta Seminariet, Kastellgatan 6, Härnösand. Inlämning av bidrag Ifylld intresseanmälan och efterfrågade handlingar ska vara Härnösands kommun, Tillväxtavdelningen tillhanda senast 31 juni Härnösands kommun Tillväxtavdelningen Att: Hanna Viklund Härnösands kommun E post: hanna.viklund@harnosand.se Telefon: Mer info? Kontaktperson Hanna Viklund Telefon: E post: hanna.viklund@harnosand.se

Markanvisningsprogram. Lövudden. Härnösand

Markanvisningsprogram. Lövudden. Härnösand Markanvisningsprogram Lövudden Härnösand Lövudden På Lövudden, Strandängsvägen, i Härnösand finns ett bostadsområde i en attraktiv miljö, nära hav, stad och natur till salu. Härnösands kommun bjuder in

Läs mer

Bussar till Kalmar via Ljungbyholm går ungefär en gång i timmen på vardagar.

Bussar till Kalmar via Ljungbyholm går ungefär en gång i timmen på vardagar. 2 Läge Ett par mil söder om Kalmar ligger Tvärskog där du kan ta del av de små byarnas gemenskap i lummiga landskap. Här finns utrymme för tysta promenader på jakt efter svamp eller blåbär och det är inte

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark Ljungs-Kärr 1:214 Inbjudan till markanvisning för Ljungs-Kärr 1:214 Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

Riktad markanvisning Tallbocken 1

Riktad markanvisning Tallbocken 1 Tävlingsprogram Riktad markanvisning Tallbocken 1 Kalmar kommun bjuder nu in ett antal byggherrar till att lämna förslag på ny bostadsbebyggelse längs Norra vägen i Kalmar. Tävlingen omfattar fastigheten

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING Tomt för förskola Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Innehåll Inbjudan... 3 Tävlingsprocessen... 3 Om Åkerkullan 8... 4 Förutsättningar... 5 Underlag... 6 Redovisning...

Läs mer

Bygg bostäder på Läroverksvallen!

Bygg bostäder på Läroverksvallen! Bygg bostäder på Läroverksvallen! Inbjudan till markanvisning av del av fastigheten Borlänge Hagalund 1:1 Borlänge kommun inbjuder härmed till försäljning genom anbud av del av fastigheten Borlänge Hagalund

Läs mer

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler 1 (5) Datum 2015-03-20 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler VÄSTERÅS STAD 2 (5) 1. Inbjudan Västerås stad bjuder

Läs mer

NOLBY 38:24. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast

NOLBY 38:24. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast NOLBY 38:24 Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås Inlämnas senast 2016-12-05 Anbudsförfrågan Anbudsförfrågan Alingsås kommun bjuder härmed in till markanvisning genom anbud för uppförande

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 1 Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 Period för anmälan: 2017-12-11-2018-01-19 2 Området till vänster, källa: Google maps.se Inbjudan till intresseanmälan för

Läs mer

Valsjöskogen. Inbjudan till anbudstävling

Valsjöskogen. Inbjudan till anbudstävling Valsjöskogen Inbjudan till anbudstävling Prospekt avseende försäljning av mark för uppförande av bostäder i Valsjöskogen i Åkersberga, Österåkers Kommun Innehåll INBJUDAN... 3 BAKGRUND... 3 ANBUDSOMRÅDET...

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret.

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. INBJUDAN TILL MARKANVISNING Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. Samhällsbyggnadsnämnden 2018 Innehåll Inledning... 3 Områdesbeskrivning... 3 Tekniska förutsättningar... 5 Ambition...

Läs mer

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN På Flintebro-området i den västra delen av Skurup vill vi se en förtätning med nya bostäder. En detaljplan är antagen som möjliggör

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING Förklarar hur Eslövs kommun arbetar med markanvisningar och hur byggherrar som vill delta i markanvisningar ska göra i sin kontakt med Eslövs kommun. Avser endast försäljning

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Byggnation på del av fastigheten Junkaremålen 2:1 i Tranås kommun Tranås kommun - 573 82 Tranås - vxl: 0140-68100 - tranaskommun@tranas.se - www.tranas.se

Läs mer

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

Inbjudan till markanvisning. med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken

Inbjudan till markanvisning. med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken Inbjudan till markanvisning med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken Information om fastigheten Bromsen 9 ÖVERSIKTSKARTA Fastigheten Bromsen 9 ligger i direkt

Läs mer

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast NOLBY 38:17 Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås Inlämnas senast 2016-11-27 Anbudsförfrågan Anbudsförfrågan Alingsås kommun bjuder härmed in till markanvisning genom anbud för uppförande

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande delar

Läs mer

ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK. Östersund Ope 7:1

ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK. Östersund Ope 7:1 ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK Östersund Ope 7:1 Bakgrund Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. Storsjö Strand, etapp 1 är under uppförande och är snart färdigställt. Kommunen fortsätter

Läs mer

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 MARKANVISNING 1(8) Datum 2018-09-12 Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Köpeavtalets förutsättningar... 6 4. Anbudets

Läs mer

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo 2018-05-31 INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo Bild 1. Ortofoto över området. Norrtälje kommun bjuder in till lämnade av anbud för uppförande av bostäder med en

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning KS.2017.0178 Sida 1 (6) 2017-04-04 Gustav Svebring 0413-625 47 Gustav.Svebring@eslov.se Kommunstyrelsens arbetsutskott Riktlinjer för markanvisning Ärendebeskrivning Den 1 januari 2015 trädde ny lagstiftning

Läs mer

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Inbjudan Nu bjuder Helsingborgs stad, genom enheten för mark och exploatering, in exploatörer att göra en intresseanmälan för tilldelning

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Detta markanvisningsavtal tecknas för att reglera samarbetet kring en överlåtelse och exploatering av Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Detta markanvisningsavtal tecknas för att reglera samarbetet kring en överlåtelse och exploatering av Fastigheten. 2013-11-12 Sida 1 av 5 Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och Einar Mattsson Projekt AB, org nr 556628-1920, nedan kallad Exploatören, har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

Riktlinjer. Luleå kommun. VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå.

Riktlinjer. Luleå kommun. VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå. Riktlinjer VISION Ger en bild av det samhälle vi vill nå. RIKTNINGAR Visar vad som är avgörande att prioritera för Luleå som samhälle halvvägs till Vision Luleå 2050. Balanserar de värden och intressen

Läs mer

Markanvisningsprogram - Karlssons äng

Markanvisningsprogram - Karlssons äng Markanvisningsprogram - Karlssons äng Kalmar kommun bjuder nu in byggherrar till att lämna förslag på ny bostadsbebyggelse i norra Kalmar, Karlssons äng. Tävlingen är uppdelad i fem områden, A-E. Byggherrar

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2015-09-22 Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom

Läs mer

ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK. Mjölksilen 1, Ängsmon, Torvalla. Sida 1 av 6

ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK. Mjölksilen 1, Ängsmon, Torvalla. Sida 1 av 6 ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK Mjölksilen 1, Ängsmon, Torvalla Sida 1 av 6 Bakgrund Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. Storsjö Strand etapp 1 är under uppförande och snart färdigställt.

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN Kommunstyrelsekontoret, Samhällsbyggnad, Mark och exploatering Förslag 2017-05-02 Eva Källander Mark- och exploateringschef Norrtälje kommun växer Norrtälje

Läs mer

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs.

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Stefan Sköldén Mark-exploateringsingenjör Telefon 08 555 010 74 stefan.skolden@nykvarn.se kv. Kaffebryggaren KS/2017:458 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

Markanvisning Tängsta

Markanvisning Tängsta Markanvisning Tängsta Inbjudan till att delta om tilldelning av markanvisning för bostäder på Tängsta 1:1, Stigtomta Nyköpings kommun inbjuder härmed till att delta om tilldelning av markanvisning för

Läs mer

INTRESSEFÖRFRÅGAN BOSTADSUTVECKLING, HAGA UMEÅ

INTRESSEFÖRFRÅGAN BOSTADSUTVECKLING, HAGA UMEÅ INTRESSEFÖRFRÅGAN BOSTADSUTVECKLING, HAGA UMEÅ Nu finns möjligheten att vara med och anmäla ert intresse att utveckla bostadsområdet inom kvarteret Guldskrinet, Haga, Umeå. INBJUDAN I stadsdelen Haga i

Läs mer

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen 2017 Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan

Läs mer

Intresseanmälan för prekvalificering Helsingborgs stad

Intresseanmälan för prekvalificering Helsingborgs stad Intresseanmälan för prekvalificering Helsingborgs stad Maria station etapp 2, 2018 Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom enheten för mark- och exploatering byggherrar att göra intresseanmälan för

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH FÖRSÄLJNING AV KOMMUNENS MARK

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH FÖRSÄLJNING AV KOMMUNENS MARK KF 2015-01-29 6 Blad 1(6) RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH FÖRSÄLJNING AV KOMMUNENS MARK Med markanvisning avses en överenskommelse mellan kommunen och en byggherre som ger byggherren ensamrätt att under

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö Strand flerbostadshus

Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö Strand flerbostadshus Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö Strand flerbostadshus 2015-03-26 Sid 2(9) Sid 3(9) Innehållsförteckning Inbjudan... 5 Anbudsförutsättningar... 6 Underlag... 6 Utveckling

Läs mer

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten Markanvisningstävling Kv. Diamanten Allmänt om kv. Diamanten Kvarteret Diamanten ligger centralt beläget i Falköping, söder om korsningen mellan Ållebergsvägen och Petter Ryttings väg. Avståndet till Stora

Läs mer

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande

Läs mer

Riktlinjer för kommunala markanvisningar

Riktlinjer för kommunala markanvisningar Riktlinjer för kommunala markanvisningar Framtagen av: Antagen av kommunfullmäktige: 2017-04-12 54 Innehåll... 3 Lag om riktlinjer för kommunala markanvisningar... 3 Syfte... 3 Handläggningsrutiner och

Läs mer

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Inbjudan Strömstads kommun inbjuder till inlämnande av anbud avseende förvärv av kvartersmark, av del av fastigheten Hjältsgård 6:1 i Skee, för

Läs mer

Riktlinjer för kommunala markanvisningar

Riktlinjer för kommunala markanvisningar 1/5 Beslutad när: 2018-01-29 13 Beslutad av Diarienummer: Ersätter: Gäller för: Gäller fr o m: 2018-02-06 Gäller t o m: Dokumentansvarig: Uppföljning: Kommunfullmäktige KS/2016:373-003 Markanvisningspolicy

Läs mer

Kvarter 3, Sundsstrand

Kvarter 3, Sundsstrand Kvarter 3, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för kvarter 3, Sundsstrand, Uddevalla kommun. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga det tredje och sista kvarteret

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö strand rad/kedjehus

Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö strand rad/kedjehus Inbjudan till markanvisningstävling för byggnation av bostäder i Frösjö strand rad/kedjehus 2015-03-26 Sid 2(9) Sid 3(9) Innehållsförteckning Inbjudan... 5 Anbudsförutsättningar... 6 Underlag... 6 Utveckling

Läs mer

ÖSTERSUNDS KOMMUN FÖRSÄLJNING AV MARK

ÖSTERSUNDS KOMMUN FÖRSÄLJNING AV MARK 2018-10-25 ÖSTERSUNDS KOMMUN FÖRSÄLJNING AV MARK Tanken 1, Valla centrum, Frösön Bakgrund Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. Storsjö Strand, etapp 1 är under uppförande och snart färdigställt,

Läs mer

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Områdets förutsättningar Fantastiskt läge i Vaxholm nära stadskärna och havet! Planområdet omfattar cirka 26 000 kvm mark Området ingår

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum

Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum Hanna Andersson 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING Bollebygds kommun bjuder in till markanvisning för 7 småhustomter i populära Tyftet, som ligger i naturskön miljö i norra delen av Bollebygds tätort. Vi söker byggaktörer som

Läs mer

Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Sidan 2 av 5 Lidköping vid Vänern, Stan växer och vi behöver fler bostäder. Ge oss ert förslag! Sidan 3 av 5 BESKRIVNING AV OMRÅDET

Läs mer

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge 2013-08-20 att skapa en varierad stadsdel i samklang med den omgivande naturen. Anbudsgivare med den bästa projektidén får markanvisning och möjlighet att köpa alternativt disponera den blivande tomten

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning Inbjudan till markanvisning Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera mark för bostäder vid Skidgatan i stadsdelen Fasseröd och bjuder därför in till markanvisning.

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN i Mölnlycke Härryda kommun 1 2 Inbjudan till markanvisningstävling Enebacken i Mölnlycke INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING Genom denna markanvisningstävling ser vi förslag

Läs mer

Exploateringsområde. Inbjudan. Förutsättningar

Exploateringsområde. Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter i Gantofta där ett nytt bostadsområde har planlagts och ska

Läs mer

Markanvisningstävling. Älvdansen

Markanvisningstävling. Älvdansen Markanvisningstävling Älvdansen 2 (10) Inbjudan Enköpings kommun bjuder in till markanvisning för bostadsbebyggelse inom Älvdansen. Marknadens aktörer är välkomna att skicka in anbud och intresseanmälan

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga.

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga. MARKANVISNINGSTÄVLING E2010-513-00077 Per-Bruno Wisth / Annika Norberg 08-508 263 10, 08-508 27126 perbruno.wisth@expl.stockholm.se annika.norberg@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp Inbjudan till markanvisningstävling 1(6) 2014-05-27 (Rev. 2014-07-07) Evolution KS 2014/366 INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp del av Kv. Lejonet

Läs mer

INBJUDAN MARKANVISNING DEL AV NOTVIKEN 4:40

INBJUDAN MARKANVISNING DEL AV NOTVIKEN 4:40 INBJUDAN MARKANVISNING DEL AV NOTVIKEN 4:40 Luleå kommun avser att sälja delar av fastigheten Notviken 4:40 i anslutning till Hyvelgränd och Stickvägen. Syftet är att bygga prisvärda bostadsrätter för

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet

Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet Markanvisning Fixfabriken kvarter 5 Fastighetskontoret Illustration: Okidoki Arkitekter Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet Den 19 september 2019 öppnar markanvisningstävlingen

Läs mer

Småkvarter, Sundsstrand

Småkvarter, Sundsstrand Småkvarter, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för fyra småkvarter i Sundsstrand. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga ett antal småkvarter inom det nya bostadsområdet

Läs mer

Utvärdering. Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen. Tilldelning, motivering och bedömning

Utvärdering. Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen. Tilldelning, motivering och bedömning Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen Utvärdering Tilldelning, motivering och bedömning 1(6) Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen Utvärdering Bakgrund Helsingborg stad bjöd genom enheten för mark

Läs mer

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge 2016-02-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/713-251 Kommunstyrelsen Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Marktilldelning av fastigheten Norrköping Östra Eneby 1:191 (Svärtinge) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av fastigheten Norrköping Östra Eneby 1:191 (Svärtinge) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2018-07-17 Marktilldelning av fastigheten Norrköping Östra Eneby 1:191 (Svärtinge) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna

Läs mer

Riktlinjer för kommunal markanvisning i Oxelösunds kommun

Riktlinjer för kommunal markanvisning i Oxelösunds kommun markanvisning i Oxelösunds (framtagen enligt SFS 2014:899) Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Kommunstyrelsen Dokumentansvarig Förvaring Dnr Mark- och exploateringsstrateg KS.2015.134

Läs mer

Försäljning av mark för parhus i Brittsbo

Försäljning av mark för parhus i Brittsbo 2015-01-28 Försäljning av mark för parhus i Brittsbo Sida 1 av 6 Attraktiva Brittsbo Östersunds kommun har planlagt Brittsbo i syfte att kunna erbjuda invånarna bostadsbyggande i ett attraktivt naturskönt

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen

Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen Jonas Norberg 08-508 264 81 jonas.n.norberg@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse inom del

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning 2014-02-13 1 (5) Bilaga 1 Dnr KFKS 2014/115-260 Riktlinjer för markanvisning Hållbar framtid i Nacka Nacka är attraktivt som bostadsort och många exploatörer är intresserade av att bygga i kommunen. Stockholmsregionen

Läs mer

Markanvisningsavtal. 1. Bakgrund. 2. Detaljplan. 3. Markanvisning. 4. Överlåtelse av mark. 4.1 Framtida förvärv. 4.

Markanvisningsavtal. 1. Bakgrund. 2. Detaljplan. 3. Markanvisning. 4. Överlåtelse av mark. 4.1 Framtida förvärv. 4. 1(7) Markanvisningsavtal Mellan Lunds kommun, genom dess kommunstyrelse, org.nr. 212000-1132, Box 41, 221 00 Lund, nedan kallad Kommunen och Lunds kommuns fastighets AB, org.nr. 556050-4341, Box 1675,

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2019/230 Exploateringschef 2019-04-02 Kommunstyrelsen Markanvisning inom del av fastigheten Gredelby 7:78, revidering KS-2019/230

Läs mer

Inbjudan till markförsäljning för industritomt söder om Kappetorpsvägen

Inbjudan till markförsäljning för industritomt söder om Kappetorpsvägen Kommunledningskontoret Therese Fyhn Sidan 1 av 6 Öster om St Dnr 2015/0569 KS-6 Diariekod: 236 Inbjudan till markförsäljning för industritomt söder om Kappetorpsvägen Öppen budgivning Den här inbjudan

Läs mer

Markanvisningsavtal för Eskilshem 4:8

Markanvisningsavtal för Eskilshem 4:8 Kommunstyrelsen 2018-12-20 Kommunledningskontoret Samhällsbyggnad KSKF/2018:490 Urban Svantesson 016-710 92 49 1 (2) Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för Eskilshem 4:8 Förslag till beslut Markanvisningsavtal

Läs mer

Intresseanmälan Markanvisning på Norrlandet

Intresseanmälan Markanvisning på Norrlandet SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE Intresseanmälan Markanvisning på Norrlandet Gävles nya kustnära boende! Gävles nya kustnära boende! Inledning Läget Gävle kommun inbjuder till intresseanmälan för nytt småhusområde

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla 1 Markanvisningstävling Malmudden Vill du vara med och utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter inom kvarteret Sigridstorp, Eskilsminne. Vi ställer oss

Läs mer

Grupphus på Björkebacken. Inbjudan till intresseförfrågan Sektor samhällsbyggnad, enhet Mark- och exploatering

Grupphus på Björkebacken. Inbjudan till intresseförfrågan Sektor samhällsbyggnad, enhet Mark- och exploatering Grupphus på Björkebacken 2019-01-10 Sektor samhällsbyggnad, enhet Mark- och exploatering Innehållsförteckning 1 Allmän orientering... 3 1.1 Orientering om objektet... 3 1.2 Orientering om projektet och

Läs mer

Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text.

Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text. www.kristianstad.se/markanvisning Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text. 1 Innehåll Markanvisning Lingenäs bostadsområde...

Läs mer

Marktilldelning av Nordanskog 1:175 m.fl. i Nordanskog (Arkösund) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av Nordanskog 1:175 m.fl. i Nordanskog (Arkösund) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2018-06-01 Marktilldelning av Nordanskog 1:175 m.fl. i Nordanskog (Arkösund) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter i Ödåkra. Vi ställer oss även positiva till att exempelvis

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING VALSJÖSKOGENS FÖRSKOLA

MARKANVISNINGSTÄVLING VALSJÖSKOGENS FÖRSKOLA MARKANVISNINGSTÄVLING VALSJÖSKOGENS FÖRSKOLA Inbjudan till markanvisningstävling gällande fastigheten Tråsättra 1:879 Innehåll Inbjudan... 3 Bakgrund... 3 Kommunens ambitioner... 4 Tävlingsområde... 5

Läs mer

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB 12:1 12:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE 12:3 Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-11-20 1/2 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Markförsäljning för industritomt söder om Kappetorpsvägen

Markförsäljning för industritomt söder om Kappetorpsvägen Markförsäljning för industritomt söder om Kappetorpsvägen Den här inbjudan avser ett markområde inom detaljplan söder om Kappetorpsvägen. Fastighetens omfattning är 2 045 m² och är avsedd för industriverksamhet

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning Riktlinjer för markanvisning Ronneby kommun Antagen av KF 2016-06-16 265 Bakgrund Enligt lag (SFS 2014:899) ska alla kommuner, så länge de genomför markanvisningar, anta riktlinjer för dem. Riktlinjerna

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Fastighetskontoret. Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan. Bakgrund

Fastighetskontoret. Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan. Bakgrund Fastighetskontoret Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan Bakgrund Området Södra Viktoriagatan ligger i Vasastaden, i en mycket central del av Göteborg. Det är en blandad stadsdel med nära

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx. RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL

Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx. RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL Innehåll Riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal 3 Markanvisning generellt 5 Markanvisning vid

Läs mer

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl.

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (7) kommunstyrelsen Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. Ärende Kommunstyrelsen beslutade 2016-01-11 4 att ge byggnadsnämnden i uppdrag att utarbeta ett förslag

Läs mer

Anbudstävling för Prästviken.

Anbudstävling för Prästviken. Stockholm 29 mars 2016 Anbudstävling för Prästviken. Prästlönetillgångar i Stockholms stift bjuder härmed in till lämnandet av anbud på mark för bostadsbebyggelse med lokaler inom ett markområde öster

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning och riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för markanvisning och riktlinjer för exploateringsavtal TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Josefine Blomlöf 2019-09-04 KS 2019/0898 50088 Kommunfullmäktige Riktlinjer för markanvisning och riktlinjer för exploateringsavtal Förslag till beslut

Läs mer

Godkännande av markanvisningsavtal avseende del av Tälje 2:103 i Norrtälje stad

Godkännande av markanvisningsavtal avseende del av Tälje 2:103 i Norrtälje stad 2017-02-13 2014-1156 Sid 1 av 6 Handläggare: Matilda Johansson Till Titel: Exploateringsingenjör Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: Matilda.johansson2@norrtalje.se Godkännande av markanvisningsavtal

Läs mer

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5)

Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Markanvisningstävling Vattmyravallen 1(5) Mellan Järfälla kommun (org. nr 212000-0043), nedan kallad Kommunen, och XXX (org. nr YYYYYY-yyyy), nedan kallad Exploatören, har träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer