Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Sammanträde i regionfullmäktige"

Transkript

1 DAGORDNING Datum (11) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: , kl , kl Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan 12, Kristianstad Fullmäktige kommer att sändas via s webbplats på Internet. Adressen är 1. Förhinder - inkallande av ersättare 2. Upprop 3. Justering 4. Budget 2020 och verksamhetsplan för åren 2021 till 2022 Diarienummer s presidium föreslår regionfullmäktige följande 1. fastställer budget för s revisorer 2020 till ett belopp av motsvarande 17,8 miljoner kronor. Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Besöksadress: Rådhus Skåne, Västra Storgatan 12 Telefon (växel): Fax: Internet:

2 Datum (11) 1. fastställer upprättat förslag till resultatbudget, kassaflödesbudget, och balansbudget för verksamhetsåret 2020 enligt bilaga fastställer upprättat förslag till regionbidrag till s nämnder för verksamhetsåret 2020 enligt bilaga 4a-b. 3. fastställer investeringsram för 2020 enligt bilaga 5a-b. 4. Investeringsramen ställs till regionstyrelsens förfogande. Styrelsen äger rätt att vidarefördela investeringsanslag till annan nämnd. 5. fastställer ramen för långsiktig upplåning (inklusive leasing) till miljoner kronor fastställer de finansiella målen som de beskrivs i avsnitt Ekonomi. 7. uppdrar åt regionstyrelsen och nämnderna att genomföra de uppdrag och vidta de åtgärder som beskrivs i regionstyrelsens budgetförslag inklusive bilagor samt att följa den inriktning som i övrigt anges. 8. uppdrar åt regionstyrelsen och övriga nämnder/styrelser att under 2019, dock senast före oktobers månads utgång, fastställa egna verksamhetsplaner och internbudgetar i enlighet med angiven inriktning i denna verksamhetsplan och budget, inklusive bilagor samt under planperioden genomföra de uppdrag och vidta de åtgärder som beskrivs. Förslag finns till verksamhetsplan och budget 2020 med plan för åren 2021 och Verksamhetsplan och budget innehåller övergripande mål som syftar till god ekonomisk hushållning, ekonomiska förutsättningar samt förslag till regionbidrag för planperioden. 1. Regionstyrelsens beslut , Verksamhetsplan och budget 2020 med plan för Beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar beslut , Regional samverkansgrupp/mbl , 53 respektive Socialdemokraternas förslag till budget Vänsterpartiets förslag till budget Miljöpartiets förslag till budget Sverigedemokraternas förslag till budget Skrivelse från regionfullmäktiges presidium 10. Skrivelse från s revisorer (publiceras senare)

3 Datum (11) 5. Förslag till beslut om skattesats 2020 Diarienummer fastställer för 2020 en skattesats om 11,18 kronor. Skattesats för 2020 ska beslutas av regionfullmäktige före november månads utgång Förslaget innebär en oförändrad skattesats om 11,18 kronor. 1. Regionstyrelsens beslut , Avveckling av bolaget Skåne European Office Diarienummer godkänner att bolaget Skåne European Office, med säte i Belgien, går i likvidation från och med den 1 januari 2020 och att verksamheten övergår till vid samma tidpunkt. 2. godkänner att kostnadsansvaret för Skåne European Office överförs från och med den 1 januari från regionstyrelsen till regionala utvecklingsnämnden. 3. uppdrar åt regionstyrelsen att verkställa beslutet. Bevakningen av europeisk och nationell politikutveckling är centralt för Skånes utveckling, då flera förutsättningar sätts på dessa styrnivåer. I det ingår att driva ett framgångsrikt påverkansarbete, som tar tillvara skånska intressen. Skåne behöver också vara en del av attraktiva europeiska och internationella samarbeten och partnerskap för att upprätthålla den internationella konkurrenskraften och skapa hållbar tillväxt i regionen. Utgångspunkten är att utvecklingen av nya värdekedjor för tillväxt är globala och att kunskapsbildning som krävs inte kan genereras på en plats eller i en region. För att bättre utnyttja s närvaro i Bryssel, samt öka kunskapen i om europeiska politiska processer, förslås verksamheten i Bryssel knytas närmare verksamheten på hemmaplan. Detta motiverar att bolaget Skåne European Office avvecklas och att verksamheten överförs till.

4 Datum (11) 1. Regionstyrelsens beslut , Kortavgift för Skånetrafiken-kortet Diarienummer En kortavgift á 30kr införs för Skånetrafikens nya kort, som är kopplat till Skånetrafikens nya biljettsystem och lanseras under Under 2019 lanserar Skånetrafiken ett nytt kort, som kunder kan koppla biljetter till och resa med. Kortet, som är kopplat till Skånetrafikens nya biljettsystem, är återanvändbart. Kortet lanseras när Skånetrafiken erbjuder fler säljkanaler för biljetter i det nya biljettsystemet. I dagsläget är det nya biljettsystemet endast tillgängligt i Skånetrafikens app. Inför lansering av kortet beslutas ett pris ut mot kund, en så kallad kortavgift, á 30 kr per kort. 1. Regionstyrelsens beslut , Kollektivtrafiknämndens beslut , Skolkortserbjudandet i nya prismodellen Diarienummer fastställer affärsmodell för Skolbiljetter i nya prismodellen, med säljstart höstterminen 2019, enligt föreliggande förslag. En skolbiljett införs i den nya prismodellen. Affärsmodellen för skolbiljetten förenklas genom att administrationen förenklas och tidsbegränsningar på vardagar tas bort. Skolbiljetten kommer att prissättas individuellt för respektive kommun baserat på de resmönster som registrerats för skoleleverna. 1. Regionstyrelsens beslut , Kollektivtrafiknämndens beslut , 25

5 Datum (11) 9. s internationella arbete Diarienummer upphäver sitt beslut , 54 Policy för s internationella arbete. Regional utvecklingsstrategi tillsammans med Strategisk inriktning och prioritering ersätter de skrivningar om internationellt arbete som tidigare funnits i policyn. fastställde , 54, Policy för s internationella arbete. Denna policy har legat till grund för årlig Strategisk inriktning och prioritering som fastställs av regionstyrelsen. Denna hantering regleras i regionstyrelsens beslut om Gemensamma presidiets inriktning och arbetsformer. Förslag föreligger till en förenklad hantering av s styrdokument avseende internationella relationer och intressebevakning, där Regional utvecklingsstrategi tillsammans med Strategisk inriktning och prioritering ersätter de skrivningar om internationellt arbete som tidigare funnits i policyn. 1. Regionstyrelsens beslut , Gemensamma presidiets förslag , Övertagande av ägarandelar i depåbolag Diarienummer övertar samtliga aktier i AB Busspunkten Helsingborg till nominellt belopp, för en köpeskilling om totalt kronor. 2. övertar samtliga aktier i Bussdepån i Kristianstad AB till nominellt belopp, för en köpeskilling om totalt kronor. köper samtliga aktier i de båda depåbolagen AB Busspunkten Helsingborg och Bussdepån i Kristianstad AB för att få kontroll över depåanläggningarna. Det långsiktiga målet är att ska äga och förvalta depåfastigheterna.

6 Datum (11) Under en övergångstid kommer depåbolagen finnas kvar för att tillhandahålla depåkapacitet men på sikt kan depåbolagen avvecklas och tillhandahålla depåkapacitet direkt till berörda trafikföretag. 1. Regionstyrelsens beslut , Delegationsbeslut Aktieöverlåtelseavtal - modell 4. Aktieägaravtal AB Busspunkten Helsingborg 5. Aktieägaravtal Bussdepån i Kristianstad AB 11. Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling - årsredovisning 2018 Diarienummer godkänner årsredovisningen för år 2018 för Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och beviljar ansvarsfrihet för verksamhetsåret Efter likalydande beslut i fullmäktige för de regioner som inom sig rymmer universitetssjukhus konstituerades kommunalförbundet Enligt förbundsordningen för förbundet ska revisionsberättelse jämte årsredovisning, tillställas medlemsregionerna för godkännande. 1. Regionstyrelsens beslut , Skrivelse från Skandionkliniken 12. Sammanträdesplanering för 2020 Diarienummer fastställer följande sammanträdesdagar för regionfullmäktige 2020 i enlighet med förslag från regionfullmäktiges presidium:

7 Datum (11) 25 februari 14 april juni 29 september 2-3 november (2 november reserv) 1 december Förslag föreligger till sammanträdesdagar för 2020 för regionfullmäktige, regionstyrelsen och dess arbetsutskott samt övriga nämnder. 1. Regionstyrelsens beslut , Skrivelse från regionfullmäktiges presidium 13. Ändring av sammanträdesdag för regionfullmäktige 2019 Diarienummer Ordförandens förslag 1. beslutar att flytta tiden för sammanträdet tisdag den 26 november 2019 till tisdag den 3 december Sveriges Kommer och Landsting har beslutat att hålla en ordinarie kongress den november 2019 i Linköping. Det innebär att partigrupperna på kongressen kommer att sammanträda dagen före, det vill säga den 26 november. Av denna anledning behöver regionfullmäktige besluta om att ändra sitt sedan tidigare fastställda sammanträdesdatum den 26 november Förslaget är att regionfullmäktige i stället sammanträder tisdag den 3 december Beslutsförslag Motion. Sommarkort i första klass Diarienummer Motionen anses besvarad. Dagens sommarbiljett finns bara att köpa med giltighet i 2:a klass. Det är inte möjligt att köpa tillägg för resa i 1:a klass.

8 Datum (11) Begränsad kapacitet och ökat tryck på regionala resor under sommaren leder vid en samlad bedömning till rekommendationen att inte införa möjlighet att köpa 1:a klass-tillägg till Sommarbiljetten. 1. Regionstyrelsens beslut , Kollektivtrafiknämndens beslut , Motionssvar s beslut , Regionstyrelsens beslut , Kollektivtrafiknämndens beslut , Motionssvar Motion från Lars Nyström (SD) m fl 15. Motion. Återta hörselvården i offentlig regi Diarienummer avslår motionen. Sara Svensson (V) har i motion ( ) föreslagit att Regionstyrelsen ska ges i uppdrag att påbörja ett arbete för att avskaffa nuvarande vårdval hörselvård och istället återta verksamheten i offentlig regi, samt att Regionstyrelsen även ska få ett uppdrag att utveckla en hörselvård som utgår från patienternas behov och möjligheter till en mångfald av bra hörselhjälpmedel. 1. Regionstyrelsens beslut , Psykiatri-, habilitering- och hjälpmedelsnämndens beslut , 22 med förslag till motionssvar 3. Motion från Sara Svensson (V) 16. Motion: Betala endast banavgift till Trafikverket för levererad produkt Diarienummer Motionen anses besvarad.

9 Datum (11) Kollektivtrafiknämnden besvarar den motion som inkommit gällande förslag om att endast ska betala banavgift för den trafik som genomförs. 1. Regionstyrelsens beslut , Kollektivtrafiknämndens beslut , 38 med förslag till motionssvar 3. Motion från Patrik Jönsson (SD) 17. Motion. Pågatåg i egen regi Diarienummer avslår motionen. Vänsterpartiet har till regionfullmäktige inkommit med en motion om att överta Pågatågen i egen regi samt att utvärderingar och forskning knyts till detta arbete för att kunna utvärdera effekterna av att ha en egen kompetens och driftsorganisation för tågtrafiken. 1. Regionstyrelsens beslut , Kollektivtrafiknämndens beslut , 39 med förslag till motionssvar 3. Motion från Sara Svensson (V) och Vilmer Andersen (V) 18. Motion Inled satsningar på förkortad arbetstid för ett hållbart arbetsliv Diarienummer Motionen avslås. Personalnämnden har att yttra sig om motion Inled satsningar på förkortad arbetstid - för ett hållbart arbetsliv av Sara Svensson (V) som yrkar att: att, som ett första steg, inleda arbetet med att förkorta arbetstiden till 30 timmars arbetsvecka med bibehållen lön på 10 avdelningar i.

10 Datum (11) att därefter fortsätta arbetet med att förkorta arbetstiden årligen med målet att alla avdelningar ska ha 30 timmars arbetsvecka med bibehållen lön. att utvärdera implementering och resultat i samarbete med universitet/högskola. 1. Regionstyrelsens beslut , Personalnämndens beslut , 23 med förslag till motionssvar 3. Motion från Sara Svensson (V) 19. Anmälningsärenden Diarienummer Sammanställning Redovisning av ej avgjorda motioner Diarienummer lägger redovisningen till handlingarna. Redovisning föreligger avseende ej avgjorda motioner i enlighet med 27 i arbetsordningen för regionfullmäktige. 1. Regionstyrelsens beslut , Redovisning Val som ska förrättas av regionfullmäktige Diarienummer Ordförandens förslag 1. Följande avsägelse som ersättare i regionfullmäktige beviljas och ny sammanräkning begärs hos Länsstyrelsen för att utse ny ersättare: Ib Rundqvist (M) nordvästkretsen 2. Avsägelser beviljas och val förrättas i övrigt enligt valberedningens förslag.

11 Datum (11) 1. Förteckning över beviljande av avsägelser och val som ska förrättas 22. Frågestund Diarienummer Ordförandens förslag Förteckning över inkomna frågor (publiceras under sammanträdet) 23. Interpellationer Diarienummer Ordförandens förslag Förteckning över inkomna interpellationer jämte interpellationer (interpellationssvaren publiceras senare) Annika Annerby Jansson Ordförande Enligt uppdrag Gustaf Hallqvist Sekreterare

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2018-12-03 1 (10) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2018-12-10, kl. 09.30 - c:a 17.30 2018-12-11, kl. 08.30 Plats:

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2016-02-22 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-01, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2015-04-20 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2015-04-28, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2014-10-22 1 (5) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-03, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2018-09-17 1 (10) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2018-09-25, kl. 11.00. OBS! Tiden! Plats: Sessionssalen, Rådhus

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2016-09-19 1 (13) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2016-09-27, kl.10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2014-04-24 1 (11) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2014-05-06, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2018-02-19 1 (11) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2018-02-27, kl. 09.30 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-11-23 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-11-30, kl. 09:30 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken,

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-06 1 (6) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-11 kl. 13.00 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Dockplatsen

Läs mer

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Regionfullmäktige PROTOKOLL 88 98 Datum 2014-11-25 1 (8) Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Tid: 2014-11-25 kl. 10.00-15.10 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan 12, Kristianstad 88

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2019-01-31 1 (8) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-01-31

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 57 66 Datum 2018-10-25 1 (6) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2018-10-25, kl 09:30-11:20 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken, Andra Avenyn 7, Hässleholm Beslutande Stefan

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2014-06-18 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-18, kl 14:00-16:30 Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2016-05-31 1 (7) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-05-31 09.00 Plats: Brösarp, Brösarps Gästgifveri

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2016-03-14 1 (7) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-14 09.30-16.00 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2017-02-06 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-06 09.30 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken 1.

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde PROTOKOLL 15 23 Datum 2019-05-24 1 (6) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2019-05-24 kl 09.00-12.00 Plats: Rum 114, Kristianstad Beslutande Pontus Lindberg (M), ordförande Carina Wutzler

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 226-229 Datum 2018-10-22 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2018-10-22, 12.55 13.10 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson, ordförande Annette

Läs mer

Datum 2014-11-20. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum 2014-11-20. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2014-11-20 1 (11) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-27 kl. 13.00 Plats: RS-rummet 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2019-01-31 1 (13) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-07 kl. 10.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Sjukhusstyrelse Kristianstad

Sjukhusstyrelse Kristianstad PROTOKOLL 22 27 Datum 2019-06-26 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Kristianstads sammanträde Tid: 2019-06-26 10:00-12:00 Plats: IVÖ, Blekedamm, Centralsjukhuset i Kristianstad Beslutande Patrik Holmberg

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-05-21 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-05-21 kl.09.30- Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken,

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-05-17 Dnr 1700225 1 (5) Regionstyrelsens arbetsutskott Ombudsinstruktion inför årsstämmor

Läs mer

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö DAGORDNING Datum 2015-03-03 1 (5) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-03-12 kl. 10.15 Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö 1. Justering

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: , kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 27 29 Datum 2019-02-26 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2019-02-26, kl 08.30 08.40 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Carl Johan Sonesson (M), ordförande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-10-19 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen. Daniel Hedén (S) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen. Daniel Hedén (S) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-11-28 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-11-28 09:00-12:00 Avslutning med lunch klockan 12:00

Läs mer

DAGORDNING. Datum Information av ledningen för Musik i Syd kl

DAGORDNING. Datum Information av ledningen för Musik i Syd kl Revisorskollegiet Åsa Nilsson Bitr Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2014-08-28 1 (6) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas

Läs mer

Sjukhusstyrelse Trelleborg

Sjukhusstyrelse Trelleborg PROTOKOLL 5 11 Datum 2019-02-21 1 (4) Protokoll från sjukhusstyrelse Trelleborgs sammanträde Tid: 2019-02-21 kl. 9-12 Plats: direktionsrummet / stora konferensrummet, Lasarettet Trelleborg Beslutande Gunilla

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård PROTOKOLL 49 54 Datum 2016-11-23 1 (4) Protokoll från beredningen för framtidens sjukvårds sammanträde Tid: Plats: 2016-11-23 kl.08.30-12.30 Sal 6, Malmö konferenscenter,

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 27 36 Datum 2017-12-05 1 (5) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2017-12-05, kl 09.00-12,30 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad,

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag DAGORDNING Datum 2017-02-01 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-10 kl. 09.50 Plats: Landskrona museum, Slottsgatan, Landskrona

Läs mer

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde PROTOKOLL 96 109 Datum 2018-10-22 1 (11) Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Tid: 2018-10-22 kl.10:30 15:00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan 12, Kristianstad 96 Förhinder - inkallande

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 6 14 Datum 2019-02-27 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-02-27 kl 09.00-11.20 Plats: Stora sammanträdesrummet, Olympiahuset, Lasarettet Helsingborg Beslutande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-09-11 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

I bifogad PDF-fil finns alla ärenden som avhandlades på mötet

I bifogad PDF-fil finns alla ärenden som avhandlades på mötet Denna information redogör kortfattat för regionfullmäktiges beslut i de ärenden som behandlades vid regionfullmäktiges sammanträde 25 november 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se/rf141125 finns

Läs mer

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde

Datum Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Regionfullmäktige PROTOKOLL 17 28 Datum 2019-04-09 1 (7) Protokoll från regionfullmäktiges sammanträde Tid: 2019-04-09 kl. 09:30-16:40 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan 12, Kristianstad 17

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Åsa Nordström Regionjurist 044-3093061 Asa.K.Nordstrom@skane.se YTTRANDE Datum 2015-08-25 Dnr 1501744 1 (5) Förvaltningsrätten i Malmö Domare 104 Box 4522 203 20 Malmö Laglighetsprövning

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2015-06-18 1 (6) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-06-18 11.00

Läs mer

Sjukhusstyrelse Helsingborg

Sjukhusstyrelse Helsingborg PROTOKOLL 15 20 Datum 2019-03-28 1 (4) Protokoll från sjukhusstyrelse Helsingborgs sammanträde Tid: 2019-03-28 kl 13.00 15.00 Plats: Konferensrum 21, Olympiahuset, Helsingborgs lasarett Beslutande Anders

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 1 12 Datum 2018-02-09 1 (6) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2018-02-09 kl.09.30-15.00 Plats: Raus tågverkstad/marina Plaza i Helsingborg Beslutande Karl-Erik Olsson (S)

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-06-11 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-11 kl. 09.00 Plats: Form/Design Center, Lilla Torg 9, Malmö 1.

Läs mer

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden DAGORDNING Datum 2015-10-15 1 (7) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-22 kl. 09.00-16.00 Plats: Rum Aktiv, Projektkontoret NSH, Bergaliden

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Patrik Engfors Verksamhetsutvecklare 0451-288 631 Patrik.Engfors@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-02-06 Dnr 1602931 1 (5) Kollektivtrafiknämnden Biljetter och priser Skånetrafiken

Läs mer

Nyheter i korthet: Region Skåne

Nyheter i korthet: Region Skåne Denna information redogör kortfattat för regionfullmäktiges beslut i de ärenden som behandlades vid regionfullmäktiges sammanträde 6 maj 2014. På Region Skånes webbplats www.skane.se/rf140506 finns handlingarna

Läs mer

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Dnr Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i Region Skåne Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget BESLUTSFÖRSLAG Karl Gustav Andersson Datum 2012-11-08 Dnr 1200810 1 (5) Samlad budget för förtroendemannaverksamheten i 2013 Ordförandens förslag 1. fastställer föreliggande förslag till detaljbudget om

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 198 200 Datum 2015-11-24 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-11-24 kl. 09.00 09.25 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från personalnämndens sammanträde. Tid: kl Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 24 29 Datum 2019-09-23 1 (4) Protokoll från personalnämndens sammanträde Tid: 2019-09-23 kl 09.00-15.00 Plats: Rum 310, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Pontus Lindberg (M), ordförande Carina

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2014-08-15 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-08-22 09.30

Läs mer

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet

Datum Ordföranden Lars-Erik Lövdén hälsar välkommen och förklarar sammanträdet Revisorskollegiet PROTOKOLL 588 607 Datum 1 (7) Protokoll från sammanträde Tid: Plats: Rådhus Skåne, Kristianstad ande Lars-Erik Lövdén - ordförande Louise Rehn Winsborg - vice ordförande Jana Lund Anders

Läs mer

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl Information av Klas Öberg från IVO

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl Information av Klas Öberg från IVO Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2017-05-18 1(5) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

DAGORDNING. Datum Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet

DAGORDNING. Datum Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (6) Sammanträde i Revisorskollegiet - gamla kollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande

Läs mer

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626

Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 Regionstyrelsen Charlotte Karbassi Stabschef ekonomi 040-675 36 41 Charlotte.Karbassi@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-04 Dnr 1501626 1 (5) Regionstyrelsen Ekonomiskt läge och åtgärder Ordförandens

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 16 18 Datum 2016-05-11 1 (7) Protokoll från upphandlingsstrategiutskottets sammanträde Tid: 2016-05-11, kl 09.00-12.00 Plats: Krinova Incubator Science Park, Kristianstad Beslutande Amela Hodzic

Läs mer

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde. Tid: , kl 13:30-15:30 Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Sjukvårdsnämnd Kryh PROTOKOLL 46 54 Datum 2015-10-29 1 (4) Protokoll från sjukvårdsnämnd Kryhs sammanträde Tid: 2015-10-29, kl 13:30-15:30 Plats: Sammanträdesrum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2018-02-09 1 (5) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-02-09 kl.09.30-16.00 Plats: Helsingborg C/RAUS/Marina

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2018-11-05 1 (6) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2018-11-05

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 19 27 Datum 2018-09-18 1 (5) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2018-09-18, kl 09.00-12.00 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 1-9 Datum 2014-02-03 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: 2014-02-03 kl. 09.30-12.50 Plats: Skånetrafiken, Hässleholm Beslutande Mats Persson (FP), ordf Lars Johansson (M), 1:e vice ordf, Stefan

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 68 75 Datum 2014-12-04 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-12-04 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2015-10-08 1 (3) 161 Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Diarienummer 1502087 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsens föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Datum I ärendet finns följande dokument 1. Regionala utvecklingsnämndens beslut , 79

Datum I ärendet finns följande dokument 1. Regionala utvecklingsnämndens beslut , 79 DAGORDNING Datum 2016-06-17 1 (6) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2016-06-20 kl. 09.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad 1.

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-04-13 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2016-03-03 1 (5) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Sammanträdesplanering. Ärendebeskrivning: 2005: (RF) RS/040138

Sammanträdesplanering. Ärendebeskrivning: 2005: (RF) RS/040138 00-0-. Ärendebeskrivning: Regionkansliet har tagit fram förslag till sammanträdesdagar 00 för regionfullmäktige, regionstyrelsen, arbetsutskottet, hälso- och sjukvårdsnämnden och regionala utvecklingsnämnden.

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Reglemente. Arbetsordning för kommunfullmäktige KS Föreskrifter. Plan. Policy. Program. Riktlinjer. Strategi.

Reglemente. Arbetsordning för kommunfullmäktige KS Föreskrifter. Plan. Policy. Program. Riktlinjer. Strategi. KS18-434 003 Arbetsordning för kommunfullmäktige 2018-10-15 2022-10-14 Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2018-10-10 Antagen av kommunfullmäktige 2018-10-22

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 35 43 Datum 2013-05-02 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2013-05-02 kl. 09.00-11.30 Plats: Sammanträdesrum 3, Skånehuset, Kristianstad

Läs mer

Sjukhusstyrelse Kristianstad

Sjukhusstyrelse Kristianstad PROTOKOLL 14 21 Datum 2019-04-26 1 (5) Protokoll från sjukhusstyrelse Kristianstads sammanträde Tid: 2019-04-26 10:00-11:40 Plats: IVÖ, Blekedamm, CSK Beslutande Patrik Holmberg (C), ordförande Dan Ishaq

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-10-30 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

DAGORDNING. Datum

DAGORDNING. Datum Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2017-12-14 1(5) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2018-01-29 1 (7) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-01-29

Läs mer

Regionala tillväxtnämnden

Regionala tillväxtnämnden DAGORDNING Datum 2014-01-31 1 (8) Sammanträde i regionala tillväxtnämnden Ledamöter och ersättare i regionala tillväxtnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-02-07 08.30-- Plats: Köpenhamns lufthamn,

Läs mer

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Sida 290 av 349 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-04-18 Dnr: KS 2017/114 Kommunstyrelsen Valkretsindelning Region Skåne Yttrande Förslag till beslut

Läs mer

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen

Datum Sammanträde i folkhälsoberedningen DAGORDNING Datum 2018-11-16 1 (5) Sammanträde i folkhälsoberedningen Ledamöter och ersättare i folkhälsoberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2018-11-23 kl. 10.00-13.00 Plats: RådRum, Kristianstad

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Marie Jacobsson Strateg 040-675 31 12 Marie.Jacobsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-04-27 Dnr 1504275 1 (7) Regionstyrelsens arbetsutskott inför årsstämma Ordförandens

Läs mer

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Skånehuset i Kristianstad, sammanträdesrum B

Datum Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde. Tid: Skånehuset i Kristianstad, sammanträdesrum B PROTOKOLL 14 20 Datum 2013-05-31 1 (4) Protokoll från folkhälsoberedningens sammanträde Tid: 2013-05-31 09.00-12.00 Plats: Skånehuset i Kristianstad, sammanträdesrum B Beslutande Birgitta Södertun (KD),

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-02-15 1 (9) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-06-18 1 (8) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård

Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård Utskottet för primärvård, psykiatri och tandvård PROTOKOLL 33 36 Datum 2015-11-16 1 (3) Protokoll från utskottet för primärvård, psykiatri och tandvårds sammanträde Tid: 2015-11-16 11.40-12.00 Plats: Rum

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 20--28 Datum 2013-05-21 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: 2013-05-21, kl 09.00 13.30. Plats: Söderportskolan, Kristianstad Beslutande: Douglas Roth (M)

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2017-01-23 1 (5) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 85 86 Datum 2017-11-07 1 (3) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2017-11-07 18.00-20.00 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken, Andra Avenyn 7, Hässleholm

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2017-02-03 1 (9) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-03

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 14 30 Datum 2019-03-29 1 (11) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2019-03-29 kl 09.30 12.00 Plats: Skånetrafiken, Hässleholm Beslutande Carina Zachau (M), ordförande Lars

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2016-11-21 1 (12) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Offentlighet och sekretess Camilla Ziegler. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna.

Datum Offentlighet och sekretess Camilla Ziegler. Ordförandens förslag 1. Regionstyrelsen lägger rapporten till handlingarna. DAGORDNING Datum 2019-03-14 1 (11) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2019-03-21, kl 10.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 39 50 Datum 2019-08-27 1 (6) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2019-08-27, kl 13.00 14.50 Plats: Rum Öresund, Skånevåningen, Malmö

Läs mer

DAGORDNING. Datum

DAGORDNING. Datum Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 1(7) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till sammanträde.

Läs mer

HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden

HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden HJÄLPREDA Introduktion för nyvalda politiker mandatperioden 2018-2022 Innehåll Färska uppgifter... 3 www.regiondalarna.se... 3 www.regiondalarnaplus.se... 3 Utbildningsdagar... 3 Politisk organisation...

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 89. 88 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN. Fastställd av kommunfullmäktige , 3 att gälla från och med

ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN. Fastställd av kommunfullmäktige , 3 att gälla från och med Dnr 48/2013 ARBETSORDNING FÖR KOMMUNFULLMÄKTIGE I GRÄSTORPS KOMMUN Fastställd av kommunfullmäktige, 3 att gälla från och med 2014-10-15. Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan

Läs mer

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl

DAGORDNING. Datum Kaffe serveras från kl Gemensam lunch på restaurang Glasklart kl Revisorskollegiet Åsa Nilsson Yrkesrevisor 044-309 32 53 asa.v.nilsson@skane.se DAGORDNING Datum 2016-12-05 1(6) Sammanträde i Revisorskollegiet Revisorskollegiets ledamöter och föredragande kallas till

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS DAGORDNING Datum 2015-08-06 1 (5) Sammanträde i sjukvårdsnämnd SUS Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd SUS kallas till sammanträde. Tid: 2015-08-13 09.00- Plats: Tidskriften, Jan Waldenströms gata

Läs mer