UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansierings- och kostnadsinformation Gumtäktsvägen HELSINGFORS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansierings- och kostnadsinformation Gumtäktsvägen 3 00520 HELSINGFORS 09-7747 7766"

Transkript

1 ANMÄLAN AV DRIFTSKOSTNADER ENLIGT FUNKTION ÅR 2007 GYMNASIEUTBILDNING UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansierings- och kostnadsinformation Gumtäktsvägen 3 Telefax HELSINGFORS Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens nummer 1 Adress Kontaktpersonens namn 2 Telefon Telefax Uppgifterna bekräftas av, underskrift och datum E-post Utgifter som hör till statsandelen, I EURO Avlöningar L01 Övriga utgifter (exkl. moms) L02 Mervärdeskatt L03 Undervisning K010 Inkvartering K020 Måltider K031 Övrig elevvård K039 Intern förvaltning K061 Underhåll av fastigheter K062 Små projekt K090 Sammanlagt K100 Utgifter som inte hör till statsandelsgrunden (inkl. moms) K199 Prestationer Undervisningstimmar, antal/år Undervisningsverksamhet S200L001Avgiftsbelagda tjänster S200L015 1) Utbildningsanordnarens nummer finns t.ex. på samlingslistan i punkten "mottagaridentifikation". 2) Här ges kontaktuppgifter för den person som kan ge ytterligare information om innehållet i blanketten.

2 IFYLLNADSANVISNING 1(6) Anmälan av driftskostnader enligt funktion år 2007 GYMNASIEUTBILDNING Med denna förfrågan samlas kostnadsuppgifter om gymnasieutbildningen i de statliga skolorna och hos de privata utbildningsanordnare som har fått tillstånd att anordna gymnasieutbildning. På blanketten inkluderas också med stöd av undervisningsministeriets beslut uppgifter om fristående verksamhetsenheter som hör till Steinerskola. Också gymnasieutbildning som ordnas i folkhögskolor anmäls på denna blankett. Uppgifter om dag- och vuxengymnasier eller vuxenlinjer meddelas på en gemensam blankett. Kostnader för grundläggande utbildning som ett vuxengymnasium ordnat anmäls inte på denna blankett, utan på blanketten för grundläggande utbildning. Kostnaderna i punkten Avlöningar och Övriga kostnader meddelas utan mervärdeskatt. De mervärdeskatter som funktionerna förorsakar meddelas separat i egen kolumn. Utgifter som inte hör till statsandelsgrunden meddelas inklusive mervärdeskatt. Kostnadsuppgifterna skall motsvara de uppgifter om gymnasieutbildningens elevantal som getts på registreringsdagarna. Beloppen uppges som hela euro och prestationerna som hela tal. Allmän avgränsning av kostnadsgrunden Kostnadsuppgifterna bildas av kostnader som hör till statsandelsgrunden och kostnader som inte hör till statsandelsgrunden enligt funktion. I statsandelsgrunden innefattas de bokföringsenliga bruttodriftskostnaderna för gymnasieutbildningen och sådana investeringskostnader för anläggningsprojekt vilkas helhetskostnader beräknas underskrida det av statsrådets fastställda minimibeloppet för anläggningsprojekt (FinF 1395/2001, euro, utan moms). Lönekostnaderna meddelas dock som netto, personalersättningar avdragna. Kostnader som motsvarar de extra statsunderstöd som beviljas med stöd av 42 i finansieringslagen (635/1998) räknas till I kostnadsuppgifterna anmäls således också kostnaderna för stödundervisning för invandrare som anordnats med särskilt statsunderstöd och kostnaderna för modersmålsundervisning för elever med samiska, romani eller ett främmande språk som modersmål (UBS:s meddelande 25/2007, ). När det genomsnittliga priset per enhet räknas ut avdrar undervisningsministeriet av de riksomfattande driftskostnaderna för gymnasieutbildningen ett belopp som motsvarar de statsunderstöd som med stöd av 42 har beviljats utbildningsanordnarna för gymnasieutbildningen (FinL 1071/2005, 23 3 mom.). Opetushallitus/Rahoitus- ja kustannustietopalvelut Kumpulantie 3, Helsinki, puhelin (09) , faksi (09) , etunimi.sukunimi@oph.fi, Utbildningsstyrelsen/Finansierings- och kostnadsinformation Gumtäktsvägen 3, Helsingfors, telefon (09) , fax (09) , förnamn.efternamn@oph.fi,

3 I statsandelsgrunden för verksamheten får inte inräknas de i 23 lagen (635/1998) om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet, nedan kallad finansieringslagen, nämnda kostnader som skall lämnas obeaktade då priserna per enhet räknas ut. 2 Särskilda avgränsningar av statsandelsgrunden 1. Avgränsningar enligt 23 i finansieringslagen (635/1998) Anläggningsprojekt och förvärv eller hyrning av markområden Finansieringskostnader Till statsandelsgrunden räknas inte kostnader för i 31 finansieringslagen nämnda anläggningsprojekt som överskrider det av statsrådet fastställda eurobeloppet (FinF 1395/2001, 20 a ) eller för förvärv eller hyrning av markområden. Med anläggningskostnader avses byggande, förvärv, grundlig reparation eller motsvarande åtgärder i fråga om lokaler som bildar en funktionell helhet samt anskaffning av lösegendom i samband med sådana åtgärder, om åtgärdens beräknade totalkostnader uppgår till minst euro (utan moms). De s.k. små projekt som understiger detta eurobelopp och för vilka inte har erhållits särskild statsandel som utgår för anläggningsprojekt, räknas till kostnadsgrunden. Kostnader för skötsel av lån och kalkylerade eller inre räntor räknas inte till Avskrivningar och räntor på anläggningstillgångarna Avskrivningar och räntor på utbildningsanordnarens anläggningstillgångar räknas inte till statsandelsgrunden, liksom inte heller avskrivningar och räntor som ingår i de interna hyrorna. Övrig verksamhet som berättigar till statsfinansiering Kostnader för vilka beviljas separat statsfinansiering som stöder sig på lag räknas inte till kostnadsgrunden. I fråga om personer som anställts med sysselsättningsanslag kan nettoutgifterna ändå räknas till kostnadsgrunden. Kostnader motsvarande statsunderstöd som fåtts med stöd av programmet för höjning av vuxnas utbildningsnivå (KUNSKAPSLYFTET) räknas inte till kostnadsgrunden. Driftskostnader för vilka har beviljats finansiering ur Europeiska gemenskapernas budget Avgiftsbelagd service Driftskostnader för vilka fås finansiering ur Europeiska gemenskapernas budget får räknas till de driftskostnader som hör till statsandelsgrunden endast till den del som finansieringen ur Europeiska gemenskaperna budget och motsvarande särskilda finansiering enligt statsbudgeten inte täcker dessa kostnader. Kostnader för avgiftsbelagd service som utbildningsanordnaren ordnat räknas inte till I den avgiftsbelagda servicen uppbär utbildningsanordnaren avgifter för utbildning och andra tjänster som han sålt till utomstående köpare, t.ex. till andra utbildningsanordnare, offentliga samfund eller privata samfund eller stiftelser.

4 Förvaltningskostnader Mervärdeskatt 3 Avgiftsbelagd service är t.ex. personalutbildning och måltidstjänster som utbildningsanordnaren sålt samt avgiftsbelagda måltider för personalen och undervisningstjänster som sålts till den primära utbildningsanordnaren. Med den primära utbildningsanordnaren avses den läroanstalt där eleven är inskriven och som är berättigad till statsandel. Endast kostnader som ordnandet av gymnasieutbildningen omedelbart förorsakat i form av förvaltningskostnader och utgifter för skolans direktion kan räknas till Till statsandelsgrunden hänförs inte mervärdeskatt som ingår i anskaffningspriset för varor och tjänster. För privata utbildningsanordnare beaktas dock mervärdeskatten som höjning av priserna per enhet (FinL 1389/2001, 23 a ). 2. Övriga särskilda avgränsningar Inköp av undervisningstjänster Gemensamma kostnader Till statsandelsgrunden räknas köp av undervisningstjänster från andra än egna enheter för gymnasieutbildning, t.ex. då en i läroplanen inskriven kurs köps från en yrkesläroanstalt. Den undervisning utbildningsanordnaren köper av andra läroanstalter, av egna verksamhetsenheter eller av andra utbildningsanordnare är alltså en kostnad som hör till köparens kostnadsgrund, men för försäljaren avgiftsbelagd service. Eftersom en utgift får räknas till statsandelsgrunden endast en gång, skall kostnader mellan de egna verksamhetsenheterna hänföras till de ifrågavarande enheterna som utgiftsöverföringar. Interna tjänster kan räknas till statsandelsgrunden endast om kostnadsfördelningen bygger på den faktiska användningen av prestationerna. Gemensamma kostnader fördelas enligt huvudregeln i förhållande till elevantalen, undervisningstimmarna eller det antal kvadratmeter som står till förfogande (t.ex. andelen av lönen åt en gemensam lärare eller annan personal eller av gemensamma utrymmen). Hur kostnaderna hänförs till olika funktioner Undervisning K010 Gymnasieutbildningens egentliga undervisningsverksamhet. Till undervisningsverksamheten hänförs utbildningsanordnarens omedelbara löner till rektorer och lärare inklusive de lagstadgade avgifterna samt pensioner, lärarnas personalutbildning, inköp av material och tjänster, hyror för maskiner och inventarier, övriga skjutsningar av studerandena än sådana mellan hemmet och skolan och övriga omedelbara kostnader för undervisningen. Undervisningsverksamhetens andel av fastighetskostnaderna uppges i punkt K062 Underhåll av fastigheter.

5 Inkvartering K020 4 Måltider K031 Övrig elevvård K039 Intern förvaltning K061 Inkvarteringskostnaderna för gymnasieutbildningen. Också kostnaderna för inkvartering av gymnasieelever i grundskolas elevhem. Inte kostnader för måltider som serverats i samband med inkvarteringen; de skall anmälas i punkt K199 Utgifter som inte hör till Totalkostnaderna för de måltider som ordnats för heltidsstuderande* ) i gymnasiet; lönerna inklusive de lagstadgade avgifterna, livsmedel, inventarier, anordningar, skjutsningar och övriga kostnader i anslutning till ordnandet av bespisningen. Även bespisning som ordnats som köptjänst. Inte kostnader för fastigheten; dessa kostnader anmäls i punkt K062 Underhåll av fastigheter. * ) Gymnasiestudierna betraktas som heltidsstudier när deras omfattning enligt lärokursen är minst 75 kurser (GyF 810/1998, 15 ). Om matsalen erbjuder måltider även för elever i andra skolformer (t.ex. yrkesutbildning osv.) fördelas kostnaderna för måltiderna mellan de olika skolformerna i förhållande till antalen elever som deltar i måltiderna. I punkt K031 anmäls endast gymnasieutbildningens andel av måltidskostnaderna. Kostnaderna för avgiftsbelagda måltider för gymnasieelever som fullgör en lärokurs som omfattar mindre än 75 kurser, för utomstående matgäster, personal och för måltider som serverats i samband med inkvartering (med undantag av internat) samt övriga måltidskostnader anmäls i punkt K199 Utgifter som inte hör till Övrig elevvård med undantag av inkvartering och måltider. Till punkten Övrig elevvård får inte hänföras verksamhet som lyder under folkhälso- eller barnskyddslagen (såsom t.ex. kostnader för skolhälsovård, skolpsykolog och skolkurator). De anmäls på blanketten i punkt K199 Utgifter som inte hör till Kostnader som omedelbart förorsakats av ordnandet av gymnasieutbildningen, såsom löner för den inre förvaltningen inklusive de lagstadgade avgifterna, pensioner, inköp av material och tjänster, hyror för maskiner och inventarier, direktionens mötesarvoden och övriga kostnader i anslutning till den interna förvaltningen som inte kan hänföras till funktionerna ovan. Till statsandelsgrunden räknas inte sådana förvaltningskostnader enligt 23 finansieringslagen som inte omedelbart förorsakas av ordnandet av gymnasieutbildningen. Underhåll av fastigheter K062 Fastighetskostnaderna med undantag av elevhem. Även underhållskostnader för tomt och gata som omedelbart tjänar fastigheterna. Fastighetspersonalens löner inklusive de lagstadgade avgifterna samt pensioner, inköp av material och tjänster, hyror och övriga kostnader i anslutning till fastigheternas skötsel och underhåll. Om underhållet av fastigheterna har skötts centraliserat av en annan förvaltningsnämnd och kostnaderna fördelas, beaktas den fördelade posten i ovannämnd omfattning i denna punkt utan kalkylerade räntor eller avskrivningar.

6 Kostnadsandelen för lärar- och andra personalbostäder som inrymts i skolfastigheten samt bostäder och andra utrymmen som uthyrts till utomstående får inte räknas till fastighetskostnaderna utan de anges i punkt K199 Utgifter som inte hör till 5 Små projekt K090 I investeringarna ingående s.k. små projekt som underskrider det av statsrådet fastställda eurobeloppet (FinF 1395/2001, euro utan moms) och för vilka inte har erhållits särskild statsandel som betalas för anläggningsprojekt, alla kostnader sammanlagt för gymnasieutbildningen under räkenskapsåret. Specificering av utgiftsslag Utgifter som hör till Kostnaderna som ingår i funktionerna ovan anges enligt utgiftsslag i kolumner på blanketten: - Avlöningar - Övriga utgifter - Mervärdeskatt Avlöningarna innehåller löner och arvoden, pensioner, pensionsavgifter och andra avlöningskostnader. Dessa skall motsvara utbildningsanordnarens avlöningskostnader för gymnasieutbildningen. Lönekostnaderna meddelas som netto, personalersättningar avdragna. Övriga utgifter anges utan mervärdeskatt. I kolumnen mervärdeskatt indelas mervärdeskatt som inkluderats i anskaffningspriset för varor och tjänster funktionsvis och enligt bokföring. Indelningen enligt funktion kan göras också utgående från mervärdeskatteprocenterna. Utgifter som inte hör till statsandelsgrunden (inkl. moms) K199 I de kostnader som inte räknas till statsandelsgrunden anmäls utgifter som skall lämnas obeaktade då priserna per enhet räknas ut. Sådana utgifter är t.ex.: - den stödbelagda andelen av avlöningskostnaderna för personer som avlönats med sysselsättningsstöd - kostnader som motsvarar statsunderstöd som erhållits för länsstyrelsens program Kunskapslyftet - avgiftsbelagda måltider för utomstående, personal och ämnesstuderande, övriga elevmåltider än sådana som ansluter sig till internatinkvartering - utgifter för lärar- och andra personalbostäder - understöd för skolresor - övriga avgiftsbelagda tjänster - avskrivningar och räntor på anläggningstillgångarna Varken anläggningskostnader som överskrider det av statsrådet fastställda eurobeloppet (FinF 1395/2001) eller finansieringskostnader skall anmälas på denna blankett. De utgifter som inte hör till statsandelsgrunden meddelas inklusive mervärdeskatt sammanlagt.

7 Prestationer 6 Antal undervisningstimmar/år Undervisningsverksamhet S200L001 Det faktiska antalet undervisningstimmar som hållits under kalenderåret 2007, d.v.s. vårterminen höstterminen 2007 uttryckt i årstimmar exklusive undervisningstimmar som hör till den avgiftsbelagda servicen (ej årsveckotimmar). Med undervisningstimmar avses närundervisningsavsnitt omfattande minuter, d.v.s. klasstimmar samt närundervisning som ges i form av nätundervisning i enlighet med det timantal som har fastställts för läraren. Även stödundervisning beaktas. I undervisningstimmarna inräknas inte specialuppgifter för lärarna som inte innefattar kontakt med eleverna och inte heller planeringstimmar, klubbtimmar eller koefficientstillägg. Avgiftsbelagda tjänster S200L015 Antalet undervisningstimmar som sålts till utomstående.

Övriga utgifter (exkl. moms) L02. Avlöningar L01. Mervärdesskatt L03. Undervisning K010. Inkvartering och skolskjuts K020.

Övriga utgifter (exkl. moms) L02. Avlöningar L01. Mervärdesskatt L03. Undervisning K010. Inkvartering och skolskjuts K020. ANMÄLAN AV DRIFTSKOSTNADER I EURO ENLIGT FUNKTION ÅR 2006 GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansierings- och kostnadsinformation PB 380 Telefax 00531 HELSINGFORS 09-7747 7766 Kontaktuppgifter

Läs mer

GYMNASIEUTBILDNING. Allmän avgränsning av statsandelsgrunden. IFYLLNADSANVISNING 1(9) Anmälan av driftskostnader, inkomster och prestationer år 2015

GYMNASIEUTBILDNING. Allmän avgränsning av statsandelsgrunden. IFYLLNADSANVISNING 1(9) Anmälan av driftskostnader, inkomster och prestationer år 2015 IFYLLNADSANVISNING 1(9) Anmälan av driftskostnader, inkomster och prestationer år 2015 GYMNASIEUTBILDNING Med denna enkät samlas information om kostnader, inkomster och prestationer i de statliga skolorna

Läs mer

Utgifter och inkomster som hör till statsandelsgrunden

Utgifter och inkomster som hör till statsandelsgrunden KOSTNADER, INKOMSTER OCH PRESTATIONER ÅR 2010 GYMNASIEUTBILDNING UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering PB 380 Fax 00531 HELSINGFORS 040 348 7766 Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

Övriga utgifter (exkl. moms) L02. Avlöningar L01. Mervärdesskatt L03. Undervisning K010. Inkvartering och skolskjuts K020.

Övriga utgifter (exkl. moms) L02. Avlöningar L01. Mervärdesskatt L03. Undervisning K010. Inkvartering och skolskjuts K020. ANMÄLAN AV DRIFTSKOSTNADER I EURO ENLIGT FUNKTION ÅR 2004 GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster PB 380 Telefax 00531 HELSINGFORS 09-7747 7766 Kontaktuppgifter Undervisningsanordnare

Läs mer

ANMÄLAN AV DRIFTSKOSTNADER ENLIGT FUNKTION ÅR 2009 FÖRSKOLEUNDERVISNING UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering. Övriga utgifter (exkl.

ANMÄLAN AV DRIFTSKOSTNADER ENLIGT FUNKTION ÅR 2009 FÖRSKOLEUNDERVISNING UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering. Övriga utgifter (exkl. ANMÄLAN AV DRIFTSKOSTNADER ENLIGT FUNKTION ÅR 2009 FÖRSKOLEUNDERVISNING UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering PB 380 Fax 00531 HELSINGFORS 040 348 7766 Kontaktuppgifter Undervisningsanordnare Undervisningsanordnarens

Läs mer

00531 HELSINGFORS Uppgifterna bekräftas av, underskrift och datum K199

00531 HELSINGFORS Uppgifterna bekräftas av, underskrift och datum K199 ANMÄLAN AV DRIFTSKOSTNADER I EURO ENLIGT FUNKTION ÅR 2004 FÖRSKOLEUNDERVISNING UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster PB 380 Telefax 00531 HELSINGFORS 09-7747 7766 Kontaktuppgifter Undervisningsanordnare

Läs mer

Förändringar i uppgiftsinsamlingen om gymnasiernas kostnader, inkomster och prestationer 2017:

Förändringar i uppgiftsinsamlingen om gymnasiernas kostnader, inkomster och prestationer 2017: IFYLLNADSANVISNING 1(9) Anmälan av driftskostnader, inkomster och prestationer år 2016 GYMNASIEUTBILDNING Förändringar i uppgiftsinsamlingen om gymnasiernas kostnader, inkomster och prestationer 2017:

Läs mer

Egentlig verksamhet. Övriga utgifter (exkl. moms) L02. Avlöningar L01. Mervärdesskatt L03. Utgifter (i euro) Undervisning K010.

Egentlig verksamhet. Övriga utgifter (exkl. moms) L02. Avlöningar L01. Mervärdesskatt L03. Utgifter (i euro) Undervisning K010. KOSTNADER, INKOMSTER OCH PRESTATIONER ÅR 2010 FÖRSKOLEUNDERVISNING UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering PB 380 Fax 00531 HELSINGFORS 040 348 7766 Kontaktuppgifter Undervisningsanordnare Undervisningsanordnarens

Läs mer

Allmän avgränsning av kostnadsuppgifterna

Allmän avgränsning av kostnadsuppgifterna IFYLLNADSANVISNING 1(8) Kostnader, inkomster och prestationer år 2014 GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING Med denna enkät samlas information om kostnader, inkomster och prestationen inom den grundläggande utbildningen

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE KONSTUNDERVISNING

GRUNDLÄGGANDE KONSTUNDERVISNING IFYLLNADSANVISNING 1(6) Kostnader, inkomster och prestationer år 2014 GRUNDLÄGGANDE KONSTUNDERVISNING Musikläroanstalter och andra läroanstalter som ordnar konstundervisning På blanketten ges uppgifter

Läs mer

Fax 00530 Helsingfors 040 348 7766. Telefon. E-post

Fax 00530 Helsingfors 040 348 7766. Telefon. E-post KOSTNADER, INKOMSTER OCH PRESTATIONER ÅR 2008 Musikläroanstalt och annan läroanstalt som ordnar konst UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering Hagnäskajen 6 Fax 00530 Helsingfors 040 348 7766 Konstområde

Läs mer

Kostnadsuppgifterna skall motsvara de uppgifter om elevantalen som getts på registreringsdagen 20.9.

Kostnadsuppgifterna skall motsvara de uppgifter om elevantalen som getts på registreringsdagen 20.9. IFYLLNADSANVISNING 1(8) Kostnader, inkomster och prestationer år 2013 FÖRSKOLEUNDERVISNING Med denna enkät samlas information om kostnader, inkomster och prestationen inom förskoleundervisningen och inom

Läs mer

KOSTNADER, INKOMSTER OCH PRESTATIONER ÅR 2011 GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING UTBILDNINGSSTYRELSEN

KOSTNADER, INKOMSTER OCH PRESTATIONER ÅR 2011 GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING UTBILDNINGSSTYRELSEN KOSTNADER, INKOMSTER OCH PRESTATIONER ÅR 2011 GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering PB 380 00531 HELSINGFORS Kontaktuppgifter Fax 040 348 7766 Undervisningsanordnare Undervisningsanordnarens

Läs mer

Telefax Helsingfors Telefon. E-post

Telefax Helsingfors Telefon. E-post KOSTNADER, INKOMSTER OCH PRESTATIONER ÅR 2007 Musikläroanstalt och annan läroanstalt som ordnar konst UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansierings- och kostnadsinformation Gumtäktsvägen 3 Telefax 00520 Helsingfors

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE KONSTUNDERVISNING

GRUNDLÄGGANDE KONSTUNDERVISNING IFYLLNADSANVISNING 1(8) Kostnader, inkomster och prestationer år 2018 GRUNDLÄGGANDE KONSTUNDERVISNING Musikläroanstalt och annan läroanstalt som ordnar konstundervisning På blanketten ges uppgifter om

Läs mer

MUSEER, TEATRAR OCH ORKESTRAR

MUSEER, TEATRAR OCH ORKESTRAR IFYLLNADSANVISNING 1(8) Anmälan om driftskostnader och prestationer år 2014 MUSEER, TEATRAR OCH ORKESTRAR ALLMÄNT Med denna förfrågan samlas uppgifter om museers, teatrars och orkestrars kostnader, årsverken

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING

GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING IFYLLNADSANVISNING 1(11) Kostnader, inkomster och prestationer år 2017 GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING Med denna enkät samlas information om kostnader, inkomster och prestationen inom den grundläggande utbildningen

Läs mer

UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster Pb 380. Telefax HELSINGFORS Konstområde

UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster Pb 380. Telefax HELSINGFORS Konstområde Kostnader, inkomster (i euro) och prestationer år 2004 för verksamhet vid musikläroanstalt och annan läroanstalt som ordnar konst enligt lagen om konst UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster Pb 380

Läs mer

UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansierings- och kostnadsinformation Gumtäktsvägen HELSINGFORS. Telefon. E-post

UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansierings- och kostnadsinformation Gumtäktsvägen HELSINGFORS. Telefon. E-post KOSTNADER, INKOMSTER OCH PRESTATIONER ÅR 2007 FRITT BILDNINGSARBETE - Folkghögskola - Idrottsutbildningscenter UTBILDNINGSSTYRELSEN Telefax Finansierings- och kostnadsinformation 09-7747 7766 Gumtäktsvägen

Läs mer

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster BASUPPGIFTER/Gymnasieutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Situationen 20.1.2007 1. Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

00531 HELSINGFORS Typ av institution Museum Teater Orkester

00531 HELSINGFORS Typ av institution Museum Teater Orkester ANMÄLAN OM DRIFTSKOSTNADER OCH PRESTATIONER ÅR 2005 MUSEER, TEATRAR OCH ORKESTRAR UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster PB 380 Telefax 00531 HELSINGFORS 09-7747 7766 Typ av institution Museum Teater

Läs mer

MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET

MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET IFYLLNADSANVISNINGAR 1(6) Kostnader, inkomster och prestationer år 2015 MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET Enligt 21 1 momentet i lagen om fritt bildningsarbete (632/1998) ska huvudmännen för läroanstalterna

Läs mer

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster BASUPPGIFTER/Gymnasieutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Situationen 20.9.2006 1. Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering BASUPPGIFTER/Gymnasieutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Situationen 20.1.2011 1. Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster PB HELSINGFORS

UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster PB HELSINGFORS Kostnader, inkomster ( i euro) och prestationer år 2004 för verksamhet som folkhögskola och idrottsutbildningscenter enligt lagen om fritt bildningsarbete UTBILDNINGSSTYRELSEN Telefax Redovisningstjänster

Läs mer

Telefonnummer. Telefax. 4.1 Antal kurser sammanlagt inom ämnesstudierna som ingår i grunderna för bestämmandet av finansieringen

Telefonnummer. Telefax. 4.1 Antal kurser sammanlagt inom ämnesstudierna som ingår i grunderna för bestämmandet av finansieringen UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansierings- och kostnadsinformation BASUPPGIFTER/Gymnasieutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Situationen 20.1.2009 1. Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare

Läs mer

BLANKETT 1. DE EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR ATT ANORDNA GRUNDLÄGGANDE YRKESUTBILDNING OCH YRKESINRIKTAD TILLÄGGSUTBILDNING

BLANKETT 1. DE EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR ATT ANORDNA GRUNDLÄGGANDE YRKESUTBILDNING OCH YRKESINRIKTAD TILLÄGGSUTBILDNING BLANKETT 1. DE EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR ATT ANORDNA GRUNDLÄGGANDE YRKESUTBILDNING OCH YRKESINRIKTAD TILLÄGGSUTBILDNING Tabell 4. Grunduppgifter för ekonomin och utbildningsverksamheten inkl. en

Läs mer

Tabell 41. Kostnaderna för förskoleundervisning, grundläggande. utbildning och gymnasieutbildning INNEHÅLLSBESKRIVNING

Tabell 41. Kostnaderna för förskoleundervisning, grundläggande. utbildning och gymnasieutbildning INNEHÅLLSBESKRIVNING 2015 Tabell Kostnaderna för förskoleundervisning, grundläggande utbildning, morgon- och eftermiddagsverksamhet enligt lagen om grundläggande utbildning och gymnasieutbildning INNEHÅLLSBESKRIVNING 1(37)

Läs mer

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering BASUPPGIFTER/Gymnasieutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Situationen 20.9.2009 1. Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

Yrkeshögskolans kostnader enligt utbildningsområde år 2009

Yrkeshögskolans kostnader enligt utbildningsområde år 2009 Yrkeshögskolans kostnader enligt utbildningsområde år 2009 UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering PL 380 Fax 00531 HELSINGFORS 040 348 7766 Kontaktinformation Yrkeshögskolans huvudman Kontaktpersonens

Läs mer

Kontaktinformation Utbildningsanordnare / huvudman Kontaktpersonens namn 3

Kontaktinformation Utbildningsanordnare / huvudman Kontaktpersonens namn 3 KOSTNADER, INKOMSTER OCH PRESTATIONER ÅR 2012 UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering Pl 380 00531 HELSINGFORS FRITT BILDNINGSARBETE - Folkhögskola - Fax 029 533 1038 Folkhögskola Kontaktinformation

Läs mer

MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET

MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET IFYLLNADSANVISNINGAR 1(6) Kostnader, inkomster och prestationer år 2013 MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET Med denna förfrågan insamlas uppgifter om sommaruniversitet och privata medborgarinstitut.

Läs mer

MUSEER, TEATRAR OCH ORKESTRAR

MUSEER, TEATRAR OCH ORKESTRAR IFYLLNADSANVISNING 1(9) Anmälan om driftskostnader och prestationer år 2011 MUSEER, TEATRAR OCH ORKESTRAR ALLMÄNT Med denna förfrågan samlas uppgifter om museers, teatrars och orkestrars kostnader och

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 12 maj 2015 579/2015 Lag om ändring av lagen om fritt bildningsarbete Utfärdad i Helsingfors den 8 maj 2015 I enlighet med riksdagens beslut ändras

Läs mer

YRKESHÖGSKOLOR ALLMÄNT. IFYLLNADSANVISNING 1(14) Anmälan av driftskostnader, inkomster och prestationer år 2013

YRKESHÖGSKOLOR ALLMÄNT. IFYLLNADSANVISNING 1(14) Anmälan av driftskostnader, inkomster och prestationer år 2013 IFYLLNADSANVISNING 1(14) Anmälan av driftskostnader, inkomster och prestationer år 2013 YRKESHÖGSKOLOR ALLMÄNT Enligt 58 lagen (1705/2009) om finansiering av undervisning och kulturverksamhet (nedan finansieringslagen)

Läs mer

FRITT BILDNINGSARBETE

FRITT BILDNINGSARBETE IFYLLNADSANVISNINGAR 1(11) Kostnader, inkomster och prestationer år 2014 FRITT BILDNINGSARBETE Folkhögskolor och idrottsutbildningscenter Förändringar i uppgiftsinsamlingen gällande folkhögskolornas kostnader,

Läs mer

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering BASUPPGIFTER/Gymnasieutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Situationen 20.1.2013 1. Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

Förfrågans uppgifter ges via internet. Inloggningsadressen till webbsidorna finns på samlingslistan som sänts i anslutning till denna förfrågan.

Förfrågans uppgifter ges via internet. Inloggningsadressen till webbsidorna finns på samlingslistan som sänts i anslutning till denna förfrågan. IFYLLNADSANVISNINGAR 1 (9) 20.1.2018 GYMNASIEUTBILDNING Kontaktuppgifter (1) Enligt 58 i lagen (1705/2009) om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet och 25 i förordningen (1766/2009) om finansiering

Läs mer

FRITT BILDNINGSARBETE

FRITT BILDNINGSARBETE IFYLLNADSANVISNINGAR 1(11) Kostnader, inkomster och prestationer år 2015 FRITT BILDNINGSARBETE Folkhögskolor och idrottsutbildningscenter Förändringar i uppgiftsinsamlingen gällande folkhögskolornas kostnader,

Läs mer

2. Antal elever under 18 år i den grundläggande utbildningen

2. Antal elever under 18 år i den grundläggande utbildningen UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansierings- och kostnadsinformation BASUPPGIFTER/Grundläggande utbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnader Situationen 20.9.2008 Läroanstaltstyp Utlandsskola Folkhögskola

Läs mer

Tabell 41. Kostnaderna för förskoleundervisning, grundläggande. utbildning och gymnasieutbildning INNEHÅLLSBESKRIVNING

Tabell 41. Kostnaderna för förskoleundervisning, grundläggande. utbildning och gymnasieutbildning INNEHÅLLSBESKRIVNING 2016 Tabell Kostnaderna för förskoleundervisning, grundläggande utbildning, morgon- och eftermiddagsverksamhet enligt lagen om grundläggande utbildning och gymnasieutbildning INNEHÅLLSBESKRIVNING 1(30)

Läs mer

MUSEER, TEATRAR OCH ORKESTRAR

MUSEER, TEATRAR OCH ORKESTRAR IFYLLNADSANVISNING 1(10) Anmälan om driftskostnader och prestationer år 2018 MUSEER, TEATRAR OCH ORKESTRAR ALLMÄNT Med denna förfrågan samlas uppgifter om museers, teatrars och orkestrars kostnader och

Läs mer

GYMNASIEUTBILDNING. Basuppgiftsinsamlingen : IFYLLNADSANVISNINGAR 1 (9) Basuppgifter

GYMNASIEUTBILDNING. Basuppgiftsinsamlingen : IFYLLNADSANVISNINGAR 1 (9) Basuppgifter IFYLLNADSANVISNINGAR 1 (9) Basuppgifter 20.1.2015 GYMNASIEUTBILDNING Förändringar i basuppgiftsinsamlingen fr.o.m. 20.9.2015: Regeringen har lämnat till riksdagen en proposition (RP 310/2014) med förslag

Läs mer

FRITT BILDNINGSARBETE

FRITT BILDNINGSARBETE IFYLLNADSANVISNINGAR 1(13) Kostnader, inkomster och prestationer år 2016 FRITT BILDNINGSARBETE Folkhögskolor och idrottsutbildningscenter Ändringar i uppgiftsinsamlingen om folkhögskolornas kostnader,

Läs mer

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna

Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering BASUPPGIFTER/Gymnasieutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Situationen 20.9.2013 1. Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

Beräkning av statsandelar för driftskostnader Situationen 20.9.2005

Beräkning av statsandelar för driftskostnader Situationen 20.9.2005 UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster BASUPPGIFTER/Grundläggande utbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnader Situationen 20.9.2005 1. Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

Uppgifter om kostnaderna för yrkespedagogisk lärarutbildning begärs separat på egen blankett 8401.

Uppgifter om kostnaderna för yrkespedagogisk lärarutbildning begärs separat på egen blankett 8401. IFYLLNADSANVISNING 1(13) Anmälan av driftskostnader, inkomster och prestationer år 2014 YRKESHÖGSKOLOR ALLMÄNT Enligt 58 lagen (1705/2009) om finansiering av undervisning och kulturverksamhet (nedan finansieringslagen)

Läs mer

I punkten uppges kontaktuppgifter för den person som kan kontaktas i fråga om uppgifterna på blanketten.

I punkten uppges kontaktuppgifter för den person som kan kontaktas i fråga om uppgifterna på blanketten. IFYLLNADSANVISNINGAR 1(5) Basuppgifter 20.9.2015 FOLKHÖGSKOLOR På blanketten samlas uppgifter om antalet studerandeveckor som grund för statsandelsfinansiering för den utbildning som lyder under lagen

Läs mer

Tabell 41. Kostnaderna för förskoleundervisning, grundläggande. utbildning och gymnasieutbildning INNEHÅLLSBESKRIVNING

Tabell 41. Kostnaderna för förskoleundervisning, grundläggande. utbildning och gymnasieutbildning INNEHÅLLSBESKRIVNING 2017 Tabell Kostnaderna för förskoleundervisning, grundläggande utbildning, morgon- och eftermiddagsverksamhet enligt lagen om grundläggande utbildning och gymnasieutbildning INNEHÅLLSBESKRIVNING 1(33)

Läs mer

Förfrågans uppgifter ges via internet. Inloggningsadressen till webbsidorna finns på samlingslistan som sänts i anslutning till denna förfrågan.

Förfrågans uppgifter ges via internet. Inloggningsadressen till webbsidorna finns på samlingslistan som sänts i anslutning till denna förfrågan. IFYLLNADSANVISNINGAR 1 (9) 20.1.2019 GYMNASIEUTBILDNING Enligt 58 i lagen (1705/2009) om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet och 25 i förordningen (1766/2009) om finansiering av undervisnings-

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 18 i lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås

Läs mer

Förfrågans uppgifter ges via internet. Inloggningsadressen till webbsidorna finns på samlingslistan som sänts i anslutning till denna förfrågan.

Förfrågans uppgifter ges via internet. Inloggningsadressen till webbsidorna finns på samlingslistan som sänts i anslutning till denna förfrågan. IFYLLNADSANVISNINGAR 1 (10) 20.9.2018 GYMNASIEUTBILDNING Enligt 58 i lagen (1705/2009) om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet och 25 i förordningen (1766/2009) om finansiering av undervisnings-

Läs mer

2. Antal elever under 18 år i den grundläggande utbildningen

2. Antal elever under 18 år i den grundläggande utbildningen UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansierings- och kostnadsinformation BASUPPGIFTER/Grundläggande utbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnader Situationen 20.9.2007 Läroanstaltstyp Utlandsskola Folkhögskola

Läs mer

I punkten uppges kontaktuppgifter för den person som kan kontaktas i fråga om uppgifterna på blanketten.

I punkten uppges kontaktuppgifter för den person som kan kontaktas i fråga om uppgifterna på blanketten. IFYLLNADSANVISNINGAR 1(5) Basuppgifter 20.9.2016 FOLKHÖGSKOLOR På blanketten samlas uppgifter om antalet studerandeveckor som grund för statsandelsfinansiering för den utbildning som lyder under lagen

Läs mer

MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET

MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET IFYLLNADSANVISNINGAR 1(7) Kostnader, inkomster och prestationer år 2018 MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET Enligt 21 1 mom. i lagen om fritt bildningsarbete (632/1998) ska huvudmännen för läroanstalterna

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 31 december 2014 1410/2014 Lag om ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet Utfärdad i Helsingfors den 30 december 2014

Läs mer

Lag. om ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet. Tillämpningsområde

Lag. om ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet. Tillämpningsområde Lag om ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet I enlighet med riksdagens beslut upphävs i lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet (1705/2009) 1 1 mom.

Läs mer

MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET

MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET IFYLLNADSANVISNINGAR 1(7) Kostnader, inkomster och prestationer år 2016 MEDBORGARINSTITUT OCH SOMMARUNIVERSITET Ändringar i uppgiftsinsamlingen om medborgarinstitutens och sommaruniversitetens kostnader,

Läs mer

UPPGIFTSINSAMLING OM KOSTNADERNA FÖR YRKESUTBILDNINGEN ÅR 2013

UPPGIFTSINSAMLING OM KOSTNADERNA FÖR YRKESUTBILDNINGEN ÅR 2013 IFYLLNADSANVISNINGAR Anmälan av driftskostnader, inkomster och prestationer år 2013 UPPGIFTSINSAMLING OM KOSTNADERNA FÖR YRKESUTBILDNINGEN ÅR 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läroavtal som slutits för unga som

Läs mer

Statsbudgeten Statsandelar och statsunderstöd för driftskostnader för allmänbildande utbildning (förslagsanslag)

Statsbudgeten Statsandelar och statsunderstöd för driftskostnader för allmänbildande utbildning (förslagsanslag) 30. Statsandelar och statsunderstöd för driftskostnader för allmänbildande utbildning (förslagsanslag) Under momentet beviljas 720 558 000 euro. Anslaget får användas till 1) betalning av statsandelar

Läs mer

Yrkeshögskolornas kostnader, inkomster (i euro) år 2004

Yrkeshögskolornas kostnader, inkomster (i euro) år 2004 Yrkeshögskolornas kostnader, inkomster (i euro) år 2004 Blanketter K och M UTBILDNINGSSTYRELSEN Redovisningstjänster PB 380 Telefax 00531 HELSINGFORS 09-7747 7766 Kontaktinformation Yrkeshögskolans huvudman

Läs mer

Lag. om ändring och temporär ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet

Lag. om ändring och temporär ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet Lag om ändring och temporär ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet I enlighet med riksdagens beslut upphävs i lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet

Läs mer

Lag om ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet

Lag om ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet LAGFÖRSLAG 1 Lag om ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet I enlighet med riksdagens beslut upphävs i lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet (1705/2009)

Läs mer

IDROTTSUTBILDNINGSCENTREN

IDROTTSUTBILDNINGSCENTREN IFYLLNADSANVISNINGAR 1(6) Basuppgifter 20.9.2017 IDROTTSUTBILDNINGSCENTREN Enligt 10 i lagen om fritt bildningsarbete (632/1998) fastställer undervisnings- och kulturministeriet årligen det antal studerandedygn

Läs mer

Enkät om hemkommunsersättning inom förskoleundervisning och grundläggande utbildning (6)

Enkät om hemkommunsersättning inom förskoleundervisning och grundläggande utbildning (6) Enkät om hemkommunsersättning inom förskoleundervisning och grundläggande utbildning 31.12.2018 1(6) 2(6) Innehåll ENKÄT OM HEMKOMMUNSERSÄTTNING INOM FÖRSKOLEUNDERVISNING OCH GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING 31.12.2018...

Läs mer

Lag. om ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet

Lag. om ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet Lag om ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet I enlighet med riksdagens beslut upphävs i lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet (1705/2009) 1 1 mom.

Läs mer

Ansökan om behovsprövad förhöjning av priset per enhet för år 2010 insänds före (kryss i rutan)

Ansökan om behovsprövad förhöjning av priset per enhet för år 2010 insänds före (kryss i rutan) UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering BASUPPGIFTER/Yrkesinriktad tilläggsutbildning Beräkning av statsandelar för drifstkostnaderna Förfrågan 20.09.2009 1. Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

Yrkeshögskolans kostnader enligt utbildningsområde år 2007

Yrkeshögskolans kostnader enligt utbildningsområde år 2007 ns kostnader enligt utbildningsområde år 2007 UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansierings-och kostnadsinformation Gumtäktsvägen 3 Telefax 00520 HELSINGFORS 09-7747 7766 Kontaktinformation ns huvudman Kontaktpersonens

Läs mer

4. Ansökan om behovsprövad förhöjning av priset per enhet för år 2011 insänds före (kryss i rutan)

4. Ansökan om behovsprövad förhöjning av priset per enhet för år 2011 insänds före (kryss i rutan) UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering BASUPPGIFTER/Yrkesinriktad tilläggsutbildning Beräkning av statsandelar för drifstkostnaderna Förfrågan 20.09.2011 1. Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2015

Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2015 Anvisningar 1(7) Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2015 Användning av uppgifterna Statistikcentralen sänder uppgifterna på blanketten Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 30 december 2011 1511/2011 Lag om ändring och temporär ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet Utfärdad i Helsingfors

Läs mer

Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2011

Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2011 Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2011 Punkt A ifylls av följande uppgiftslämnare: Kontaktinformation på anordnarnivå anges beträffande de anordnare av utbildning och undervisning

Läs mer

Fax E-post. 7 Social-, hälso- och idrottsområdet. 6 Naturbruk och miljöområdet. 5 Teknik och kommunikation

Fax E-post. 7 Social-, hälso- och idrottsområdet. 6 Naturbruk och miljöområdet. 5 Teknik och kommunikation UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansiering BASUPPGIFTER/Grundläggande yrkesutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Antal studerande 20.9.2016 1.Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

Fax E-post. 6 Naturbruk och miljöområdet. 5 Teknik och kommunikation. 7 Social-, hälso- och idrottsområdet

Fax E-post. 6 Naturbruk och miljöområdet. 5 Teknik och kommunikation. 7 Social-, hälso- och idrottsområdet BASUPPGIFTER/Grundläggande yrkesutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Antal studerande 20.1.2017 1.Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens nummer Kontaktpersonens

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om statsunderstöd till allmännyttiga sammanslutningar och stiftelser för främjande av hälsa och social välfärd I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 i statsunderstödslagen

Läs mer

BASUPPGIFTER/Grundläggande yrkesutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Antal studerande 20.9.2010. Telefonnummer.

BASUPPGIFTER/Grundläggande yrkesutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Antal studerande 20.9.2010. Telefonnummer. UTBILDNINGSSTYRELSEN Data och finansiering BASUPPGIFTER/Grundläggande yrkesutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Antal studerande 20.9.2010 1.Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare

Läs mer

40. Allmänbildande utbildning

40. Allmänbildande utbildning 40. Allmänbildande utbildning F ö r k l a r i n g : Utvecklandet av den allmänbildande utbildningen baserar sig på den plan för utveckling av utbildningen och forskningen som statsrådet har godkänt. Utgångspunkten

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 196/2013 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om temporär ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING

Läs mer

E-post. Naturbruk och miljöområdet. Teknik och kommunikation. Social-, hälso- och idrottsområdet

E-post. Naturbruk och miljöområdet. Teknik och kommunikation. Social-, hälso- och idrottsområdet BASUPPGIFTER/Grundläggande yrkesutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Antal studerande 20.9.2017 1.Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens nummer Kontaktpersonens

Läs mer

UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansiering

UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansiering UTBILDNINGSSTYRELSEN Finansiering BASUPPGIFTER/Grundläggande yrkesutbildning Beräkning av statsandelar för driftskostnaderna Antal studerande 0..0.Kontaktuppgifter Utbildningsanordnare Utbildningsanordnarens

Läs mer

UPPGIFTSINSAMLING OM KOSTNADERNA FÖR YRKESUTBILDNINGEN ÅR 2014

UPPGIFTSINSAMLING OM KOSTNADERNA FÖR YRKESUTBILDNINGEN ÅR 2014 IFYLLNADSANVISNINGAR Anmälan av driftskostnader, inkomster och prestationer år 2014 UPPGIFTSINSAMLING OM KOSTNADERNA FÖR YRKESUTBILDNINGEN ÅR 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förändringar i uppgiftsinsamlingen

Läs mer

Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2018

Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2018 Anvisningar 1(10) Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2018 Användning av uppgifterna Statistikcentralen sänder uppgifterna på blanketten Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning

Läs mer

UPPGIFTSINSAMLING OM KOSTNADERNA FÖR YRKESUTBILDNINGEN ÅR 2016

UPPGIFTSINSAMLING OM KOSTNADERNA FÖR YRKESUTBILDNINGEN ÅR 2016 IFYLLNADSANVISNINGAR Anmälan av driftskostnader, inkomster och prestationer år 2016 UPPGIFTSINSAMLING OM KOSTNADERNA FÖR YRKESUTBILDNINGEN ÅR 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Särskilt att beakta i uppgiftsinsamlingen

Läs mer

Propositionen hänför sig till budgetpropositionen för 2017 och avses bli behandlad i samband med den.

Propositionen hänför sig till budgetpropositionen för 2017 och avses bli behandlad i samband med den. LUONNOS LAUSUNNOLLE Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lagar om ändring av lagen om grundläggande utbildning, gymnasielagen, lagen om grundläggande yrkesutbildning, lagen om elev-

Läs mer

Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2017

Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2017 Anvisningar 1(10) Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning och undervisning 2017 Användning av uppgifterna Statistikcentralen sänder uppgifterna på blanketten Uppgifter på anordnarnivå inom utbildning

Läs mer

RP 115/2013 rd. I denna proposition föreslås det att lagen. De temporära bestämmelser i lagen om finansiering

RP 115/2013 rd. I denna proposition föreslås det att lagen. De temporära bestämmelser i lagen om finansiering Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring och temporär ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet, lag om ändring av 12 a i lagen om fritt bildningsarbete

Läs mer

Enkät om finansiering av förskoleundervisning och grundläggande utbildning

Enkät om finansiering av förskoleundervisning och grundläggande utbildning 1(8) Enkät om finansiering av förskoleundervisning och grundläggande utbildning 20.9.2010 Uppgiftslämnare Enkäten om finansiering av förskoleundervisning och grundläggande utbildning ifylls av alla kommuner

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås

Läs mer

Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen

Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen Jaana Summanen, sakkunnig Allmän anvisning för ansökan av statsunderstöd och korrekt användning av finansieringen Undervisningsväsendets personalutbildning 2013 Informationstillfälle 2.11.2012, Utbildningsstyrelsen

Läs mer

RP 118/2008 rd. I propositionen föreslås det att lagen om grundläggande utbildning och lagen om finansiering

RP 118/2008 rd. I propositionen föreslås det att lagen om grundläggande utbildning och lagen om finansiering RP 118/2008 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lagar om ändring av 9 i lagen om grundläggande utbildning samt 9 och 17 i lagen om finansiering av undervisnings- och kulturverksamhet

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL MOTIVERING Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av 3 2 mom. och 5 1 mom. i lagen om stöd för skolresor för studerande i gymnasieutbildning och yrkesutbildning PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA

Läs mer

HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 140/2002 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lagomändringav11och43 lagenomfinansieringav undervisnings- och kulturverksamhet PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition

Läs mer

Den ändrade föreskriften skall följas fr.o.m. 1.8.2005.

Den ändrade föreskriften skall följas fr.o.m. 1.8.2005. OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN Dnr 28/011/2004 FÖRESKRIFT Lagstadgad, bör iakttas Datum 27.8.2004 Yrkesutbildningsanordnarna Examenskommissionerna GRUNDERNA FÖR LÄROPLANEN OCH FÖR FRISTÅENDE EXAMEN

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE YRKESUTBILDNING SOM ORDNAS VID EN LÄRO- ANSTALT

GRUNDLÄGGANDE YRKESUTBILDNING SOM ORDNAS VID EN LÄRO- ANSTALT IFYLLNADSANVISNING 1(16) Basuppgifter 20.1.2017 GRUNDLÄGGANDE YRKESUTBILDNING SOM ORDNAS VID EN LÄRO- ANSTALT 1 Allmänt Kommuner och utbildningsanordnare ska ge de uppgifter som behövs för beräkning och

Läs mer

Beslutet ändrar ovan nämnda föreskrift enligt följande:

Beslutet ändrar ovan nämnda föreskrift enligt följande: DNR 4/011/2009 Föreskrift Att iakttas som förpliktande Till anordnare av grundläggande utbildning DATUM 16.3.2009 Giltighetstid från och med 16.3.2009 tillsvidare Rätten att meddela Lag om föreskriften

Läs mer

Av anslag i statens budget för år 2018 utlyser Utbildningsstyrelsen ett statsunderstöd

Av anslag i statens budget för år 2018 utlyser Utbildningsstyrelsen ett statsunderstöd MEDDELANDE (3) 7..08 OPH-9-08 Anordnare av grundläggande konstundervisning som inte får statsandel per undervisningstimme ANSÖKNINGSMEDDELANDE/PRÖVNINGSBASERAT STATSUNDERSTÖD FÖR DE ANORDNARE AV GRUND-

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE YRKESUTBILDNING SOM ORDNAS VID EN LÄRO- ANSTALT

GRUNDLÄGGANDE YRKESUTBILDNING SOM ORDNAS VID EN LÄRO- ANSTALT IFYLLNADSANVISNING 1(17) Basuppgifter 20.9.2015 GRUNDLÄGGANDE YRKESUTBILDNING SOM ORDNAS VID EN LÄRO- ANSTALT 1 Allmänt Kommuner och utbildningsanordnare ska ge de uppgifter som behövs för beräkning och

Läs mer

Blankettanvisning för läroanstalternas utbildning som inte leder till examen 2016

Blankettanvisning för läroanstalternas utbildning som inte leder till examen 2016 Blankettanvisning för läroanstalternas utbildning Innehåll Allmänna anvisningar 2 Uppgiftslämnare... 2 Genomförande av datainsamlingen 2 Centrala begrepp och uppgiftsinnehåll... 3 Utbildning. 3 Antalet

Läs mer

INFO: Utbildning & småbarnspedagogik

INFO: Utbildning & småbarnspedagogik INFO: Utbildning & småbarnspedagogik Generell information Grundläggande utbildning Gymnasieutbildning Småbarnspedagogik (daghemsvård & familjedagvård) Produktivitetsjämförelse i kommunerna Generell information

Läs mer

De ekonomiska förutsättningarna för att anordna grundläggande yrkesutbildning och yrkesinriktad tilläggsutbildning

De ekonomiska förutsättningarna för att anordna grundläggande yrkesutbildning och yrkesinriktad tilläggsutbildning BLANKETT 1. De ekonomiska försättningarna för att anordna grundläggande yrkesbildning och yrkesinriktad tilläggsbildning Tabell 1. Grundläggande uppgifter för part som ordnar yrkesinriktad grundbildning

Läs mer