Efter 170 år i branschen är vi fortfarande lika nyfikna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Efter 170 år i branschen är vi fortfarande lika nyfikna"

Transkript

1 S

2

3 När man går belastas fötterna med två till tre gånger kroppsvikten. Därför är det väldigt viktigt att välja skor som ger fötterna stöd, stabilitet och avlastning exempelvis genom bra stötdämpning och gelänk. En för mjuk sko utan stabilitet i hålfoten kan leda till att foten inte böjs på rätt sätt i gångcykeln, vilket kan ge smärtor i knän, höfter eller rygg. Eva Jangdin Ergonom/leg sjukgymnast på ERGONOMEVA Testa skon för hand Peter Geisler, vd och ägare, arbesko AB Efter 170 år i branschen är vi fortfarande lika nyfikna Jag får ofta frågor om vad det är som är drivkraften för oss på Arbesko. Mitt svar är alltid detsamma ständig nyfikenhet och viljan att göra något nytt. Vi drivs också av en önskan att utveckla den tradition vi bär med oss. Det här företaget har nämligen funnits i samma familj i 170 år! Att vi var först och fortfarande finns kvar är i sig ett tydligt bevis på att våra värderingar, vårt sätt att arbeta och vår nyfikenhet fungerar precis så bra som vi själva tycker. Det är även en drivkraft att som svenskt företag utveckla svenska produkter och visa att vi klarar den internationella konkurrensen. Arbesko är ett ovanligt innovativt företag och en av få i branschen som satsar på egen forskning. Att vi har valt att bedriva vår forskning, utveckling och tillverkning i Sverige är ett mycket medvetet val. Här finns erfarenheten och kunskapen vi behöver. Dessutom ställer de svenska kunderna, tack vare många år av arbetsskyddslagstiftning, högsta tänkbara krav på oss och våra produkter. Det lyfter oss och vår kvalitet ännu högre. En del skydds- och yrkesskor kan kännas mjuka och sköna när du först provar dem, men det är inte säkert att de ger dina fötter rätt stöd. Alltför mjuka skor gör dig trött i ben och fötter och kan leda till både smärtor och belastningsskador. En sko som är uppbyggd på rätt sätt ska ha effektiv stötdämpning, ge stöd för hålfoten, ha en rundad, stadig bakkappa, vara vridstyv och dessutom böja sig där foten böjer sig. Testa själv nästa gång du provar skor och gör det med händerna. Försök att vrida skon med händerna. En sko med gelänk är vridstyv och stabil och ger foten bra stöd. Ju vridstyvare, desto bättre. Känn på hälkappan. Den ska vara i starkt material, kännas stabil och följa hälens rundade form. Greppa om klacken och tån på skon och försök böja hela skon. Den ska inte kunna böjas vid hålfoten utan bara strax bakom tårna.

4 Hemligheten heter ständig utveckling Arbesko är en ledande tillverkare av skydds- och yrkesskor och ofta först med nya material och ny teknik. Vi är dessutom en av de få som fokuserar på hur viktiga skorna du jobbar i är för ditt liv vid sidan av jobbet. Hemligheten bakom nytänkande design, spännande material och innovativa tekniklösningar är förstås vårt ständigt pågående utvecklingsarbete. Det är, och har alltid varit, den starkast lysande ledstjärnan för vårt företag. Arbesko Comfort System Med hjälp av unika metoder och konstruktioner, samlade under namnet Arbesko Comfort System, tillverkar vi skor som ger fötterna rätt stöd och kroppen rätt balans. Svensk komfort som räcker längre, helt enkelt. Stability System är grundkonceptet som garanterar skor med komfort och kvalitet. Energy Gel ger viktig stötdämpning i varenda steg. Energy Gel Duo innebär ännu mera stötupptagning och avlastning. Moisture Transport System står för flera smarta lösningar som leder bort fukt från foten.

5 Innehåll Inledning 2 Arbesko skyddsskor Lågskor 6 Tofflor 11 Kängor 12 Stövlar 13 Värmetåligt sortiment 15 Nyheter 16 Arbesko yrkesskor Nyheter 18 Lågskor 20 Sandaler 20 Kängor 21 Tofflor 22 Gummi- och PU-stövlar 24 Arbesko Accessories 26 Skyddsklasser 30 Symbolförklaringar 31

6 ARBESKO Skyddsskor Arbesko skyddsskor För oss är den sköna känslan lika självklar som skyddsfunktionerna. Arbeskos skyddsskor finns med alla de skyddsfunktioner du behöver. Skyddståhätta och spiktrampskydd. Värmetåligt skinn och ESD-funktion. Med mera. Lägg till stötupptagande gelkuddar, extremt hög grundkvalitet och en sko som ger foten rätt stöd i varje steg. Resultatet? Pålitliga och bekväma skyddsskor som du gärna har på dig hela dagarna och som gör att du inte känner dig trött och sliten i fötter och rygg när arbetsdagen är slut. Som gör att du orkar med, även efter jobbet. Det är det som är skillnaden. Arbesko 935 Luftig skyddssandal i impregnerat skinn, med bekväm kardborreknäppning, slitskydd på tån, inbyggd stötdämpning, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, P, SRA. Storlekar: Arbesko 812 Skyddssko, modell loafer, med hög komfort och inbyggd stötdämpning, lätt aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, SRA. Storlekar: Arbesko 252 NYHET hösten 2010! Skyddssko i impregnerat skinn, med mjuk polstring runt vristen, bälgplös, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och bekväm stötdämpning. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, SRA. Storlekar: Arbesko 465 Skyddssko med inbyggd stötdämpning, lätt aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd, ESD-funktion och massor av komfort och slitstyrka. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, P, SRA. Storlekar: Arbesko 862 Skön, slitstark skyddssko med bekväm stötdämpning, slitskydd på tån och spiktrampskydd. Skyddsklass: EN 345-1, S1, P. Storlekar: Arbesko 282 NYHET hösten 2010! Luftig skyddssko med smidig kardborreknäppning, inbyggd stötdämpning, aluminiumtåhätta och mjukt spiktrampskydd. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, P, SRA. Storlekar: Arbesko 350 Lätt och luftig skyddssko med slitskydd på tån, mjukt spiktrampskydd, lätt aluminiumtåhätta och bekväm stötdämpning. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, P, SRA. Storlekar: Arbesko 353 Slitstark och lätt skyddssko med suverän stötdämpning, slitskydd på tån, aluminiumtåhätta och mjukt spiktrampskydd. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, SRA. Storlekar: Arbesko 772 Bekväm och slitstark skyddssko med extra rymligt tåparti, inbyggd stötdämpning, mjukt spiktrampskydd och slitsula i nitrilgummi. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, HI, HRO, SRC. Storlekar:

7 Stability System. Bästa grunden för ett par skor. Stability System är Arbeskos eget grundkoncept för att tillverka skor som är sköna att stå och gå i hela dagarna, som håller längre än vanligt och dessutom är ergonomiskt riktiga (vilket är bra för hela kroppen). En kvalitetsmärkning utöver det vanliga. ARBESKO Skyddsskor 1. Inpinnat skinn. Skinnet sträcks och fästs noga under bindsulan. Det gör att skinnet inte töjer sig och att skon behåller sin passform. 2. Stabil hälkappa. Hälkappan är anatomiskt rätt avrundad och formpressad i starkt material för att behålla passformen och sluta åt ordentligt runt hälen. 3. Formpressad bindsula. Bindsulan följer fotens böjda form och ger skönt stöd under skons hela livslängd. 4. Gelänk. Gelänken ger foten nödvändigt och skönt stöd och bidrar till en vridstyv och stabil sko som böjer sig där foten gör det. Arbesko 442 Lätt och skön skyddssko med aluminiumtåhätta, bekväm stötdämpning, mjukt spiktrampskydd och slitskydd på tån. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, P. Storlekar: Arbesko 462 Slitstark skyddssko i specialimpregnerat skinn, med värmetåliga skoband, tätade sömmar, suverän stötdämpning, aluminiumtåhätta, slitskydd på tån och mjukt spiktrampskydd. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, SRA. Storlekar: Arbesko 412 Bekväm och tålig skyddssko med spiktrampskydd, aluminiumtåhätta och slitskydd på tån. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, SRA. Storlekar: Arbesko 432 Tuff och tålig skyddssandal med spiktrampskydd och slitskydd på tån. Skyddsklass: EN 345-1, S1, P. Storlekar: Testa skon för hand En del skydds- och yrkesskor kan kännas mjuka och sköna när du först provar dem, men det är inte säkert att de ger dina fötter rätt stöd. Alltför mjuka skor gör dig trött i ben och fötter och kan leda till både smärtor och belastningsskador. En sko som är uppbyggd på rätt sätt ska ha effektiv stötdämpning, ge stöd för hålfoten, ha en rundad, stadig bakkappa, vara vridstyv och dessutom böja sig där foten böjer sig. Testa själv nästa gång du provar skor och gör det med händerna. Arbesko 365 Stabil och bekväm skyddssko med suverän stötdämpning, praktisk kardborreknäppning, slitskydd på tån, lätt aluminiumtåhätta och mjukt spiktrampskydd. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, SRA. Storlekar: Arbesko 293 NYHET! Slitstark och luftig skyddssko med tålig nitrilgummisula, slitskydd på tån, smidig kardborreknäppning, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och inbyggd stötdämpning. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, P, HRO, SRA. Storlekar: Försök att vrida skon med händerna. En sko med gelänk är vridstyv och stabil och ger foten bra stöd. Ju vridstyvare, desto bättre. Greppa om klacken och tån på skon och försök böja hela skon. Den ska inte kunna böjas vid hålfoten utan bara strax bakom tårna.

8 ARBESKO Skyddsskor Arbesko 355 Luftig skyddssko med suverän stötdämpning, lätt aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, SRA. Storlekar: Arbesko 803 Lätt och smidig skyddssko med tätade sömmar, lätt aluminiumtåhätta, bekväm stötdämpning och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S2. Storlekar: Arbesko 777 Skön skyddssko i PU-belagd mikrofiber med skinnkänsla, lätt att rengöra och perfekt för hygieniska miljöer, med aluminiumtåhätta, bekväm stötdämpning och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S2. Storlekar: Arbesko 936 Lätt och luftig skyddssandal med inbyggd stötdämpning, lätt aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, SRA. Storlekar: Arbesko 877 Sober skyddssko, helt i skinn, med ESD-funktion, inbyggd stötdämpning och skön komfort. Skyddsklass: EN 345-1, S1. Storlekar: Arbesko 835 Skyddssko med hög komfort, inbyggd stötdämpning, lätt aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, SRA. Storlekar: Arbesko 925 Bekväm skyddssko med smidig kardborreknäppning, slitskydd på tån och inbyggd stötdämpning. Skyddsklass: EN 345-1, S1. Storlekar: Arbesko 888 Bekväm skyddssko med inbyggd stötdämpning. Skyddsklass: EN 345-1, S1. Storlekar: Arbesko 359 NYHET! Sportig skyddssko i skinn med inslag av luftig mesh, med suverän stötdämpning, lätt aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, SRA. Storlekar:

9 ARBESKO Skyddsskor Arbesko 200 NYHET! Lätt och luftig skyddssko med smidig kardborreknäppning, bekväm stötdämpning, aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, SRA. Storlekar: Arbesko 899 Lätt och luftig skyddssko med suverän stötdämpning, aluminiumtåhätta och slitstark, värmetålig nitrilgummisula. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, HRO, SRA. Storlekar: Arbesko 855 Lätt och luftig skyddssko med aluminiumtåhätta, bekväm stötdämpning och ESD-funktion. Skyddsklass: EN 345, S1. Storlekar: Arbesko 370 NYHET! Lätt och luftig skyddssko med lång snörning, ventilerande mjuk plös, inbyggd stötdämpning, aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1 SRA. Storlekar: Energy Gel. Värdefull stötdämpning. Många av Arbeskos skor är utrustade med Energy Gel räddningen för dig som jobbar på hårda betonggolv. Energy Gel är en elastisk gelkudde, placerad i klacken på skon, som ger optimal stötupptagning. En stor studie* visar att sjukfrånvaron p.g.a. muskeloch ledsmärtor sjönk med hela 78 procent när man använde skor med Energy Gel. Siffror som talar sitt tydliga språk. * Mer information om undersökningen finns på arbesko.se Arbesko 889 Lätt skyddssko med högsta komfort, inbyggd stötdämpning, lätt aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN 345-1, S1. Storlekar: Arbesko 373 NYHET! Luftig skyddssandal med smidig kardborreknäppning, ventilerande mjuk plös, inbyggd stötdämpning, aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, SRA.Storlekar: Promenadskor (rek. max 300) Fritidsskor (rek. max 200) Sportskor (rek. max 150) Arbesko Energy Gel (uppmätt värde 135) Låg stötupptagning Hög stötupptagning Arbesko 950 Lätt, sval och slitstark skyddssko med bekväm stötdämpning, smidig kardborreknäppning, aluminiumtåhätta, slitskydd på tån och ESD-funktion. Skyddsklass: EN 345-1, S1. Storlekar: Arbesko 389 NYHET! Skyddssko med härlig passform, bälgplös, polstrad ovandel, inbyggd stötdämpning, aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S2, SRA. Storlekar: Energy Gel Duo. Dubbel stötdämpning. Energy Gel Duo ger dig dubbel stötdämpning med en elastisk gelkudde i klacken och en skönt avlastande gelplatta i trampet. Gelplattan minskar belastningen på fotens trampdyna och är särskilt uppskattad av alla som står mycket på hårda underlag.

10 ARBESKO Skyddsskor Rätt skor på jobbet ger mer energi till annat. Också.

11 Stability System. Bästa grunden för ett par skor. Stability System är Arbeskos eget grundkoncept för att tillverka skor som är sköna att stå och gå i hela dagarna, som håller längre än vanligt och dessutom är ergonomiskt riktiga (vilket är bra för hela kroppen). En kvalitetsmärkning utöver det vanliga. ARBESKO Skyddsskor 1. Inpinnat skinn. Skinnet sträcks och fästs noga under bindsulan. Det gör att skinnet inte töjer sig och att skon behåller sin passform. 2. Stabil hälkappa. Hälkappan är anatomiskt rätt avrundad och formpressad i starkt material för att behålla passformen och sluta åt ordentligt runt hälen. 3. Formpressad bindsula. Bindsulan följer fotens böjda form och ger skönt stöd under skons hela livslängd. 4. Gelänk. Gelänken ger foten nödvändigt och skönt stöd och bidrar till en vridstyv och stabil sko som böjer sig där foten gör det. Arbesko 183 Skön och luftig skyddstoffel med ställbar vristrem för perfekt passform. Skyddsklass: EN 345-1, SB, E. Storlekar: Arbesko 187 Slitstark skyddstoffel med ställbar vristrem och ESD-funktion. Skyddsklass: EN 345-1, SB, A, E. Storlekar: Arbesko 191 Bekväm och flexibel skyddstoffel med kombinerad vristrem/ hälrem. Skyddsklass: EN 345-1, SB, E. Storlekar: Testa skon för hand En del skydds- och yrkesskor kan kännas mjuka och sköna när du först provar dem, men det är inte säkert att de ger dina fötter rätt stöd. Alltför mjuka skor gör dig trött i ben och fötter och kan leda till både smärtor och belastningsskador. En sko som är uppbyggd på rätt sätt ska ha effektiv stötdämpning, ge stöd för hålfoten, ha en rundad, stadig bakkappa, vara vridstyv och dessutom böja sig där foten böjer sig. Testa själv nästa gång du provar skor och gör det med händerna. Försök att vrida skon med händerna. En sko med gelänk är vridstyv och stabil och ger foten bra stöd. Ju vridstyvare, desto bättre. Arbesko 193 Bekväm och tålig skyddstoffel med ställbar vristrem och resårbakrem. Skyddsklass: EN 345-1, SB, E. Storlekar: Arbesko 171 Skön, hygienisk skyddstoffel i PU-belagt mikrofibermaterial som är lätt att rengöra. Skyddsklass: EN 345-1, SB, E, WRU. Storlekar: Greppa om klacken och tån på skon och försök böja hela skon. Den ska inte kunna böjas vid hålfoten utan bara strax bakom tårna.

12 ARBESKO Skyddsskor Energy Gel. Värdefull stötdämpning. Många av Arbeskos skor är utrustade med Energy Gel räddningen för dig som jobbar på hårda betonggolv. Energy Gel är en elastisk gelkudde, placerad i klacken på skon, som ger optimal stötupptagning. En stor studie* visar att sjukfrånvaron p.g.a. muskeloch ledsmärtor sjönk med hela 78 procent när man använde skor med Energy Gel. Siffror som talar sitt tydliga språk. Arbesko 452 Slitstark och bekväm skyddskänga med inbyggd stötdämpning, tätade sömmar, aluminiumtåhätta, slitskydd på tån, mjukt spiktrampskydd och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3. Storlekar: * Mer information om undersökningen finns på arbesko.se Arbesko 662 Bekväm och vattensäker skyddskänga med inbyggd stötdämpning, lätt aluminiumtåhätta och mjukt spiktrampskydd. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, WR, SRA. Storlekar: Arbesko 482 Skön och tålig skyddskänga med både dragkedja och snörning, ofodrat skaft, suverän stötdämpning, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och slitskydd på tån. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, SRA. Storlekar: Promenadskor (rek. max 300) Fritidsskor (rek. max 200) Sportskor (rek. max 150) Arbesko Energy Gel (uppmätt värde 135) Låg stötupptagning Hög stötupptagning Energy Gel Duo. Dubbel stötdämpning. Energy Gel Duo ger dig dubbel stötdämpning med en elastisk gelkudde i klacken och en skönt avlastande gelplatta i trampet. Gelplattan minskar belastningen på fotens trampdyna och är särskilt uppskattad av alla som står mycket på hårda underlag. Arbesko 422 Bekväm, robust skyddskänga med slitskydd på tån, aluminiumtåhätta och spiktrampskydd. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, SRA. Storlekar: Arbesko 680 Lätt skyddskänga med massor av komfort, inbyggd stötdämpning och lätt aluminiumtåhätta. Skyddsklass: EN ISO 20345, S2. Storlekar:

13 ARBESKO Skyddsskor Super8 Super8 är ett fullnarvigt kvalitetsskinn som står emot väta i hela åtta timmar i följd. Super8-skinnet är genomimpregnerat den speciella behandlingen når in i skinnet och till skillnad från ytimpregnering nöts den inte bort. Arbesko 692 Skön, varmfodrad skyddskänga med Thermolite isolering, vattenavstötande membran i fotdelen, dragkedja på insidan av skaftet, reflex, suverän stötdämpning, slitskydd på tån, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och slitstark, värmebeständig nitrilgummisula med mycket bra fäste. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, CI, HRO, SRA. Storlekar: Arbesko 672 Extra rymlig, varm och skön skyddskänga med både fiberpäls och Thinsulate, inbyggd stötdämpning, mjukt spiktrampskydd och slitsula i nitrilgummi. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, CI, HRO, SRC. Storlekar: Arbesko 512 Skyddsstövel med värmeisolerande fiberpäls, slitskydd på tån, dragkedja, spiktrampskydd och aluminiumtåhätta. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, CI, SRA. Storlekar: Arbesko 695 Varm och smidig skyddskänga med ullfoder och fleecesula, vattenavstötande membran i fotdelen, dragkedja på insidan av skaftet, suverän stötdämpning, aluminiumtåhätta och mjukt spiktrampskydd. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, CI, SRA. Storlekar: Arbesko 572 Extra rymlig, vattensäker och vinterisolerad skyddsstövel med snölås, tätade sömmar, inbyggd stötdämpning, mjukt spiktrampsskydd och slitsula i nitrilgummi. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, CI, HRO, WR, SRC. Storlekar: Arbesko 562 Extra rymlig vinterskyddsstövel, dubbelfodrad med fiberpäls och Thinsulate, med dragkedja, tätade sömmar, inbyggd stötdämpning, mjukt spiktrampskydd och slitsula i nitrilgummi. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, CI, HRO, SRC. Storlekar:

14 ARBESKO Skyddsskor Asymetrix Nitril. Slitstark och värmetålig. Asymetrix Nitril är vår tåligaste funktionssula. Den är slitstark som få. Ger mycket bra fäste på alla typer av hala underlag. Och är oslagbar i riktigt heta miljöer. Asymetrix Nitril tål upp till 300 C men är för den skull inte bara lämplig för arbeten som kräver hög värmetålighet. Arbesko skyddsskor med nitrilgummisula är ett naturligt val för gjuterier, metallindustrier, bilverkstäder och många andra tuffa miljöer.

15 ARBESKO Skyddsskor Tufft och tåligt för krävande miljöer Vissa arbetsmiljöer är mer utsatta än andra. Där heta gnistregn, stänk av smält metall och hög värme hör till vardagen fungerar det inte med vilka skor som helst. Arbeskos skyddsmodeller för gjuterier, metallindustrier och andra heta arbetsmiljöer är utrustade med allt som krävs, som slitsulor av värmebeständigt nitrilgummi, värmetåligt skinn och starka sömmar av kevlartråd som tål hög värme. Inte nog med det. Den unika nitrilgummisulan, Asymetrix Nitril, gör den här typen av skyddsskor perfekta för alla tuffa miljöer. Asymetrix Nitril tål kemikalier och oljor bättre än de flesta, är otroligt slitstark och ger ett fäste utöver det vanliga på hala underlag. En favorit hos många. Arbesko 532 Värmetålig, slitstark och skön skyddsstövel med suverän stötdämpning, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd, slitskydd på tån och värmebeständig nitrilgummisula med mycket bra fäste. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, HRO, HI, SRA. Storlekar: Arbesko 605 Slitstark gjutarkänga i impregnerat, värmetåligt skinn, med suverän stötdämpning, slitskydd på tån, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och värmebeständig nitrilgummisula med mycket bra fäste. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, HRO, HI, SRA. Storlekar: Arbesko 655 Värmetålig gjutarkänga med högt skaft, slitskydd på tån, suverän stötdämpning, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och elektriskt isolerande, värmebeständig nitrilgummisula med mycket bra fäste. Skyddsklass: EN ISO 20345, SB, P, E, WRU, HRO, HI, SRA. Storlekar: Arbesko 654 Värmetålig gjutarkänga med flexibel skyddskappa för mellanfoten, suverän stötdämpning, slitskydd på tån, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och elektriskt isolerande, värmebeständig nitrilgummisula med mycket bra fäste. Skyddsklass: EN ISO 20345, SB, P, E, WRU, M, HRO, HI, SRA. Storlekar: Arbesko 632 Arbesko 732 Skön skyddskänga i impregnerat, värmetåligt skinn, med slitskydd på tån, mjukt spiktrampskydd, aluminiumtåhätta, suverän stötdämpning och värmebeständig nitrilgummisula med mycket bra fäste. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, HRO, HI, SRA. Storlekar: Slitstark skyddssko i impregnerat, värmetåligt skinn, med suverän stötdämpning, slitskydd på tån, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och värmebeständig nitrilgummisula med mycket bra fäste. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, HRO, HI, SRA. Storlekar: Arbesko 702 Värmetålig svetsarsko med hög komfort och slitstyrka, suverän stötdämpning, slitskydd på tån, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och värmebeständig nitrilgummisula med mycket bra fäste. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, HRO, HI, SRA. Storlekar:

16 ARBESKO Skyddsskor Nyh Arbesko 200 NYHET! Lätt och luftig skyddssko med smidig kardborreknäppning, bekväm stötdämpning, aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, SRA. Storlekar: Arbesko 389 NYHET! Skyddssko med härlig passform, bälgplös, polstrad ovandel, inbyggd stötdämpning, aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S2, SRA. Storlekar:

17 eter 2010 ARBESKO Skyddsskor Arbesko 293 NYHET! Slitstark och luftig skyddssko med tålig nitrilgummisula, slitskydd på tån, smidig kardborreknäppning, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och inbyggd stötdämpning. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, P, HRO, SRA. Storlekar: Arbesko 373 NYHET! Luftig skyddssandal med smidig kardborreknäppning, ventilerande mjuk plös, inbyggd stötdämpning, aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, SRA. Storlekar: Arbesko 252 nyhet hösten 2010! Skyddssko i impregnerat skinn, med mjuk polstring runt vristen, bälgplös, aluminiumtåhätta, mjukt spiktrampskydd och bekväm stötdämpning. Skyddsklass: EN ISO 20345, S3, SRA. Storlekar: Arbesko 282 nyhet hösten 2010! Luftig skyddssko med smidig kardborreknäppning, inbyggd stötdämpning, aluminiumtåhätta och mjukt spiktrampskydd. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, P, SRA. Storlekar: Arbesko 359 NYHET! Sportig skyddssko i skinn med inslag av luftig mesh, med suverän stötdämpning, lätt aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1, SRA. Storlekar: Arbesko 370 NYHET! Lätt och luftig skyddssko med lång snörning, ventilerande mjuk plös, inbyggd stötdämpning, aluminiumtåhätta och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20345, S1 SRA. Storlekar:

18 ARBESKO Yrkesskor Nyheter 2010 Arbesko 1354 NYHET! Bekväm yrkessko i impregnerat skinn och luftig mesh, med skön passform, inbyggd stötdämpning och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20347, 01, FO, SRA. Storlekar:

19 ARBESKO Yrkesskor Arbesko yrkesskor Välj dina skor efter hur det känns när du har tagit av dig dem. Yrkesskor behöver inte skyddsfunktioner som tåhätta och spiktrampskydd. Yrkesskor är skor som ska ge bra stöd åt foten, bidra med effektiv stötdämpning och kännas bekväma varenda dag på jobbet. Yrkesskor från Arbesko innehåller så mycket komfort och smarta funktioner att du känner av det även efter jobbet, när du har tagit av dig skorna och har massor av energi kvar till resten av livet. Tänk på det när du väljer dina nya skor. Det har vi gjort. Arbesko 1901 NYHET! Klassiskt elegant yrkessko i skinn, utrustad med suverän stötdämpning i tramp och klack samt ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Storlekar: Arbesko 1921 NYHET! Modern skinnloafer, självklart utrustad med stötdämpare i klack och tramp samt ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Storlekar: Arbesko 1911 NYHET! Bekväm och representativ yrkessko i skinn, med skön stötdämpning i klack och tramp samt ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Storlekar:

20 ARBESKO Yrkesskor Det svenska kocklandslaget använder skor från Arbesko. Arbesko 1354 NYHET! Bekväm yrkessko i impregnerat skinn och luftig mesh, med skön passform, inbyggd stötdämpning och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20347, 01, FO, SRA. Storlekar: Arbesko 3000 Smidig och skön yrkessko, modell sneaker, i skinn och luftig vattenfrånstötande textil, med inbyggd stötdämpning och bekväm snabbsnörning. Skyddsklass: EN ISO 20347, O1, FO. Storlekar: Arbesko 1327 Lätt och bekväm sandal i lättrengjort mikrofibermaterial, med ställbara kardborreremmar, inbyggd stötdämpning och ESDfunktion. Storlekar: Arbesko 3447 Skönt ventilerande och hygienisk yrkessko i lättrengjort mikrofibermaterial, med inbyggd stötdämpning, kardborreknäppning och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20347, OB, A, E, FO. Storlekar: Arbesko 1855 Suveränt sval och skön yrkessko i impregnerad mocka, med sidor av luftande nätmaterial, inbyggd stötdämpning, ESDfunktion och sula med nitrilgummi i klacken. Skyddsklass: EN 347-1, O1. Storlekar: Arbesko 1337 Skön, luftig sandal i lättrengjort mikrofibermaterial, med inbyggd stötdämpning, kardborreremmar, snabbspänne över vristen och ESD-funktion. Storlekar: Arbesko 1451 Smidig, skön och luftig yrkessko i skinn, med inbyggd stötdämpning och ESD-funktion. Skyddsklass: EN 347-1, O1. Storlekar: Arbesko 1950 Sval och skön yrkessko i skinn, med inbyggd stötdämpning, slitskydd på tån, ESD-funktion och sula med nitrilgummi i klacken. Skyddsklass: EN 347-1, O1. Storlekar: Arbesko 1355 Bekväm yrkessko i impregnerat skinn och slitstark Cordura, med suverän stötdämpning och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20347, O1, FO. Storlekar:

21 ARBESKO Yrkesskor Arbesko 1692 Varmfodrad känga i impregnerat skinn, med vattenavstötande membran, Thermolite foder, dragkedja på insidan av skaftet, reflex, suverän stötdämpning och värmebeständig nitrilgummisula med mycket bra fäste. Skyddsklass: EN ISO 20347, O2, CI, HRO, FO, SRA. Storlekar: Arbesko 4038 Skön, fotriktig yrkessko i skinn, pumpsmodell med gummisula med bra grepp och bekväm höjd på klacken (35 mm). Storlekar: Arbesko 1695 Varm, skön och smidig känga i impregnerat skinn, med vattenavstötande membran, värmande ullfoder, dragkedja på insidan av skaftet och suverän stötdämpning. Skyddsklass: EN ISO 20347, O2, CI, FO, SRA. Storlekar: Energy Gel. Värdefull stötdämpning. Många av Arbeskos skor är utrustade med Energy Gel räddningen för dig som jobbar på hårda betonggolv. Energy Gel är en elastisk gelkudde, placerad i klacken på skon, som ger optimal stötupptagning. En stor studie* visar att sjukfrånvaron p.g.a. muskeloch ledsmärtor sjönk med hela 78 procent när man använde skor med Energy Gel. Siffror som talar sitt tydliga språk. * Mer information om undersökningen finns på arbesko.se Arbesko 2000 Bekväm yrkessko i mjukt, extraimpregnerat skinn, med tätade sömmar, reflex bak, suverän stötdämpning och ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20347, O2, FO. Storlekar: Arbesko 1911 NYHET! Bekväm och representativ yrkessko i skinn, med skön stötdämpning i klack och tramp samt ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Storlekar: Promenadskor (rek. max 300) Fritidsskor (rek. max 200) Sportskor (rek. max 150) Arbesko Energy Gel (uppmätt värde 135) Låg stötupptagning Hög stötupptagning Arbesko 1901 NYHET! Klassiskt elegant yrkessko i skinn, utrustad med suverän stötdämpning i tramp och klack samt ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Storlekar: Arbesko 1921 NYHET! Modern skinnloafer, självklart utrustad med stötdämpare i klack och tramp samt ESD-funktion. Skyddsklass: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Storlekar: Energy Gel Duo. Dubbel stötdämpning. Energy Gel Duo ger dig dubbel stötdämpning med en elastisk gelkudde i klacken och en skönt avlastande gelplatta i trampet. Gelplattan minskar belastningen på fotens trampdyna och är särskilt uppskattad av alla som står mycket på hårda underlag.

22 ARBESKO Yrkesskor Stability System. Bästa grunden för ett par skor. Stability System är Arbeskos eget grundkoncept för att tillverka skor som är sköna att stå och gå i hela dagarna, som håller längre än vanligt och dessutom är ergonomiskt riktiga (vilket är bra för hela kroppen). En kvalitetsmärkning utöver det vanliga. 1. Inpinnat skinn. Skinnet sträcks och fästs noga under bindsulan. Det gör att skinnet inte töjer sig och att skon behåller sin passform. 2. Stabil hälkappa. Hälkappan är anatomiskt rätt avrundad och formpressad i starkt material för att behålla passformen och sluta åt ordentligt runt hälen. 3. Formpressad bindsula. Bindsulan följer fotens böjda form och ger skönt stöd under skons hela livslängd. 4. Gelänk. Gelänken ger foten nödvändigt och skönt stöd och bidrar till en vridstyv och stabil sko som böjer sig där foten gör det. Arbesko 1071 Hygienisk och bekväm yrkessko med kombinerad vristoch hälrem. Skyddsklass: EN 347-1, ORO, E. Storlekar: Arbesko 1057 Skön och hygienisk yrkessko med kombinerad vrist- och hälrem samt ESD-funktion. Skyddsklass: EN 347-1, A, E, ORO. Storlekar: Arbesko 1072 Bekväm toffel med kombinerad vrist- och hälrem. Skyddsklass: EN 347-1, ORO, E. Storlekar: Arbesko 1077 Praktisk och stabil skinntoffel med justerbar vrist. Skyddsklass: EN 347-1, ORO, E. Storlekar: Testa skon för hand En del skydds- och yrkesskor kan kännas mjuka och sköna när du först provar dem, men det är inte säkert att de ger dina fötter rätt stöd. Alltför mjuka skor gör dig trött i ben och fötter och kan leda till både smärtor och belastningsskador. En sko som är uppbyggd på rätt sätt ska ha effektiv stötdämpning, ge stöd för hålfoten, ha en rundad, stadig bakkappa, vara vridstyv och dessutom böja sig där foten böjer sig. Testa själv nästa gång du provar skor och gör det med händerna. Arbesko 1073 Praktisk, skön och lättrengjord toffel med ställbar vristrem. Skyddsklass: EN 347-1, ORO, E. Storlekar: Arbesko 1087 Bekväm ESD-toffel som är lätt att hålla ren. Storlekar: Försök att vrida skon med händerna. En sko med gelänk är vridstyv och stabil och ger foten bra stöd. Ju vridstyvare, desto bättre. Greppa om klacken och tån på skon och försök böja hela skon. Den ska inte kunna böjas vid hålfoten utan bara strax bakom tårna. Arbesko 1037 Skön, sval ESD-toffel i skinn med kombinerad vrist- och hälrem. Skyddsklass: EN 347-1, A, E, ORO. Storlekar: Arbesko 1097 Skön ESD-toffel i skinn med ställbar vristrem. Skyddsklass: EN 347-1, A, E, ORO. Storlekar:

23 Rätt skor på jobbet ger mer energi till annat. Också. ARBESKO Yrkesskor

24 tretorn gummistövlar Stövlar som håller tätt Stövlar är en vetenskap i sig en vetenskap som svenska Tretorn är proffs på. Tretorn är kända över hela världen för att tillverka sköna, stabila gummioch PU-stövlar för alla tänkbara arbetsmiljöer. Att det är stövlar av hög kvalitet som tål det mesta är förstås anledningen till att vi har valt att låta Tretorns stövlar ingå i Arbeskos sortiment. Modell Spiktramp Bekväm, rymlig gummistövel med reflexband och specialkonstruerat pådrag/avdrag, snabbtorkande foder, spiktrampskydd, justerbart skaft och dubbningsbar sula av oljebeständigt nitrilgummi. Skyddsklass: EN 345, SB, P, mönstrad slitsula. Storlekar: Skafthöjd: ca 34 cm. Modell Lättvikt Lätt allroundgummistövel med skön passform, reflexband, snabbtorkande foder, specialkonstruerat pådrag/avdrag, justerbart skaft och sula av oljebeständigt nitrilgummi. Skyddsklass: EN 345, SB, mönstrad slitsula. Storlekar: Skafthöjd: ca 34 cm. Modell Spiktramp Winter Rymlig, varmfodrad gummistövel med reflexband, specialkonstruerat pådrag/avdrag, justerbart skaft, spiktrampskydd och sula av oljebeständigt nitrilgummi. Skyddsklass: EN 345, SB, P, mönstrad slitsula. Storlekar: Skafthöjd: ca 34 cm. Modell Lumber Pro Mycket lätt och rymlig gummistövel med utökat sågskydd, reflexband, snabbtorkande foder, justerbart skaft och dubbningsbar sula av oljebeständigt nitrilgummi. Skyddsklass: EN 345-2, SB, class 3, mönstrad slitsula. Storlekar: Skafthöjd: ca 37 cm. Modell Mineral S Bekväm gummistövel med reflexband, snabbtorkande foder, spiktrampskydd, förstärkt vristskydd och sula av oljebeständigt nitrilgummi, lämplig för gruv- och anläggningsarbete etc. Skyddsklass: EN 345, SB, P, mönstrad slitsula. Storlekar: Skafthöjd: ca 37 cm. Modell Firepro Flamtålig, slitstark gummistövel med reflexband, specialkonstruerat pådrag/avdrag, snabbtorkande foder, spiktrampskydd och antistatisk sula av värme- och oljebeständigt nitrilgummi, lämplig för räddningstjänst etc. Skyddsklass: EN 15090, F2A, SRA. Storlekar: Skafthöjd: ca 37 cm.

25 Tretorn gummistövlar Modell 31700, Gul Modell 31710, grön Modell Industry Lite och Rancher Lite Lätt och tålig PU-stövel med spiktrampskydd och sula med bra halkmotstånd och hög beständighet mot kemikalier, oljor m.m. Skyddsklass: EN 345, S5. Storlekar: Modell Strong Slitstark och bekväm gummistövel med tåligt kanvasfoder, anatomiskt utformad läst och justerbart skaft. Storlekar: Skafthöjd: ca 37 cm. Modell Bore Stötdämpande, skön vintergummistövel med ullfoder, justerbart skaft och nylonkrage. Storlekar: Skafthöjd: ca 37 cm. Modell Thermolite Lätt PU-stövel som isolerar mot kyla och är smidig och följsam även vid minus 40 C, med extra tjock sula med bra halkmotstånd och hög beständighet mot kemikalier m.m. Skyddsklass: EN 345, S4. Övrigt: Extra materialtjocklek för köldisolering. Storlekar: Modell Scout Skön och stabil gummistövel med slitstarkt kanvasfoder och justerbart skaft. Storlekar: Skafthöjd: ca 32 cm. Modell Castor Rymlig och bekväm allroundgummistövel med reflexband, snabbtorkande foder, justerbart skaft, självrensande sula och stötdämpad klack. Skyddsklass: EN 347, E. Storlekar: Skafthöjd: ca 33 cm.

26 Arbesko Accesories Arbesko Accessories Arbeskos tillbehör är samlade under namnet Arbesko Accessories. Här hittar du inläggssulor, strumpor och skoband, som alla uppfyller våra egna högt ställda krav och är anpassade till vårt breda sortiment av skydds- och yrkesskor. Poliyou inläggssulor med högsta komfort Poliyou inläggssulor är anatomiskt utformade och konstruerade för att skapa en torr, luktfri och skön arbetsmiljö för dina fötter. Den speciella konstruktionen med PU-skum med öppna celler ger både ventilation och fuktabsorption. I kärnan finns naturmaterialet bambu, som absorberar lukt och motverkar svamp- och bakterietillväxt. Dessutom är sulan skönt stötdämpande. Modell 87 Poliyou helsula för skor med skyddståhätta. Samma egenskaper som modell 17, men något tunnare i tån perfekt anpassad till skor med skyddståhätta. Storlekar: Modell 17 Poliyou helsula. Stötupptagande, elastisk sula som andas och ventilerar. Håller foten sval och torr och motverkar dålig lukt. Sjunker inte ihop utan behåller sina stötdämpande egenskaper. Storlekar: Modell 16 Poliyou helsula med ovansida i läder. Kombinerar Poliyou -sulans alla fördelar (stötdämpning, fukt- och luktabsorption m.m.) med lädrets naturligt sköna komfort och slitstyrka. Storlekar: Modell 15 Poliyou helsula med ovansida av fleece. Utvecklad för varmfodrade stövlar och kängor. Storlekar: Moisture Transport System håller dina fötter torra Moisture Transport System är Arbeskos eget koncept för att ge fötterna en behaglig arbetsmiljö. Det handlar om samarbete mellan skor, sulor och strumpor, om genomtänkta konstruktioner, invävda luftkanaler och innovativa material. Resultatet? Ett effektivt fukttransportsystem som håller fötter torra och sköna dag efter dag. Istället för traditionellt skumgummi innehåller plösen ett luftigt material som andas och bidrar till skön ventilation. Ventilerande material, snabbtorkande foder, luftiga konstruktioner och naturligt skinn alla bidrar de till att snabbt ventilera ut fukten ur skon. Strumporna är tillverkade i material som leder bort fukt och håller foten torr. Dessutom har de ventilationskanaler och tunnare partier som effektivt transporterar bort fukten från foten. Inläggssulan Poliyou släpper igenom fukten från fot och strumpa och håller foten torr och skön hela dagen. Fukten absorberas av bindsulan och dunstar sedan till nästa arbetsdag.

27 Arbesko Accesories ComfOrtho skön komfort för hela foten ComfOrtho inläggsulor förebygger och lindrar hälsmärtor och inflammationer, trötthet och bränningar under fotsulan, framfotsbesvär, ömmande stortå samt knä-, höft- och ryggproblem. ComfOrtho är testad och godkänd ur skyddssynpunkt. Kan ersätta befintlig sula i både skydds- och yrkesskor från Arbesko. ComfOrtho För lågt fotvalv. Hjälper fötter som har ett lägre fotvalv än det normala och därmed belastar för mycket på insidan av foten. Storlekar: Ovansida av skön, slitstark textil. Kärna av PU-skum med öppna celler ger sulan ventilerande och fuktabsorberande egenskaper. ComfOrtho För högt fotvalv. Anpassad för fötter med högt fotvalv, vilket ofta ger en alltför hög belastning på häl och främre trampdynan. Storlekar: Uppbyggd av anpassade hårdheter som ger foten maximalt med stöd och komfort. Stabilt underskikt i formgjuten TPU ger en stadig grund för sulans uppbyggnad. Fotfel vanligare än du tror Hur fötterna mår påverkar resten av kroppen. En felaktig belastning i foten kan ge smärtor i knän, höfter och rygg smärtor som man kanske inte ens förknippar med fötterna. Så många som 8 personer av 10 har en avvikande fotställning. Extra stötdämpning i hälpartiet. Pronation foten lutar inåt. Supination foten lutar utåt.

28 Arbesko Accesories Strumpor gör också skillnad I Arbesko Accessories finns flera olika strumpmodeller, anpassade för att passa perfekt i både våra skomodeller och olika typer av arbetsmiljöer. Strumporna är sköna, slitstarka och av hög kvalitet. Dessutom är de tillverkade i material som leder bort fukt och håller foten torr, och stickade med ventilationskanaler och tunnare partier som effektivt transporterar bort fukten från foten. MODELL Flamsäker strumpa med slitstark filtsula. Material: 75 % ull, 23 % Polyamid och 2 % Lycra. Färg: Svart. Övrigt: Uppfyller kraven på flamspridning enligt SS-EN 532:1995. Storlekar: MODELL Skönt luftig, kort modell med förstärkt sula. Material: 74 % Coolmax, 25 % Polyamid och 1 % Lycra. Färg: Svart. Storlekar: MODELL Ventilerande höger-/vänsterstrumpa med förstärkning. Material: 45 % Tactel, 45 % Polyamid och 10 % Lycra. Färg: Svart. Storlekar: MODELL Härligt luftig strumpa med förstärkt sula. Material: 60 % Coolmax, 20 % Polyamid, 12 % Cordura och 8 % Lycra. Färg: Svart/grå. Storlekar: MODELL Härligt ventilerande och med förstärkt sula. Material: 74 % Coolmax, 25 % Polyamid och 1 % Lycra. Färg: Vit. Storlekar: MODELL Tunn, skön strumpa med maximal fukttransport. Material: 52 % Coolmax, 40 % Polyamid och 8 % Lycra. Färg: Svart. Storlekar: MODELL Behaglig, kammad bomull och högsta komfort. Material: 80 % bomull, 15 % Polyamid och 5 % Lycra. Färg: Svart. Storlekar: MODELL Strumpa med luftkanaler och slitstark filtsula. Material: 29 % bomull, 24 % acryl, 20 % ull, 25 % Polyamid och 2 % Lycra. Färg: Grå/svart. Storlekar: MODELL Luftig och skön modell, speciellt anpassad för ESD-skor. Material: 60 % Tactel, 26 % Polyamid, 7 % Lycra och 7 % Bekinox. Färg: Svart/grå. Storlekar: MODELL Värmeisolerande ullstrumpa med extraförstärkt sula. Material: 66 % ull, 33 % Polyamid och 1 % Lycra. Färg: Svart/grå. Storlekar: Skoband med slitstyrka Skoband som håller är ett måste i en vardag med skydds- eller yrkesskor på fötterna. Därför har vi tagit fram ett antal olika skoband, anpassade för både våra skor och för olika arbetsmiljöer. Modell Färg Längd Material Övrigt Förpackning vit 90 cm polyester extra starkt 10 par i ask svart 90 cm polyester extra starkt 10 par i ask svart 120 cm polyester extra starkt 10 par i ask svart 150 cm polyester extra starkt 10 par i ask svart 90 cm Nomex m. polyesterkärna värmebeständigt 10 par i ask svart 100 cm polyester extra starkt 10 par i ask svart 80 cm bomull mjukt, följsamt 10 par i ask svart 80 cm bomull vaxat 10 par i ask svart m. röd Arbesko-text 100 cm polyester extra starkt 10 par i ask svart m. blå Arbesko-text 100 cm polyester extra starkt 10 par i ask svart 70 cm polyester elastiskt 1 par

29 Rätt skor på jobbet ger mer energi till annat. Också. Arbesko Accesories

30 Här hittar du förklaringen till skyddsklassen som finns angiven vid respektive modell. Symbol Skyddsegenskaper SB Baskrav, Skyddsskor (Tåskydd 200 J) OB Baskrav, Yrkesskor (Inget tåskydd) Kategoribeteckning SB S1 S2 S3 S4 S5 OB O1 O2 O3 O4 O5 A Antistatiska skodon E Energiupptagning i klacken WRU Vattentåligt ovandelsmaterial P Spiktrampskydd - Mönstrad sula C Elektriskt ledande skodon I Elektriskt isolerande skodon WR Vattentålig konstruktion M Metatarsal (mellanfots-) skydd CI Isolering mot kyla HI Isolering mot värme HRO Värmetålig slitsula AN Vristskydd CR Skydd mot skärskador ORO Oljebeständig slitsula (EN 345 / EN 347) FO Oljebeständig slitsula (EN ISO / EN ISO 20347) SRA SRB SRC Halktestad på klinkers med NLS Halktestad på rostfri plåt med glycerol Halktestad på klinkers med NLS och på rostfri plåt med glycerol = Obligatorisk = Skodonet skall, utöver baskraven, även uppfylla minst ett av dessa krav = Skodonet skall uppfylla minst ett av dessa krav

31 Symbolförklaring Skor från Arbesko är utrustade med mängder av smarta funktioner och viktiga skydd. Vid varje modell beskriver olika symboler vad just den skon har för innehåll. Här hittar du förklaringen till varje symbol. Skyddståhätta Skyddar tårna mot fallande föremål 200 Joule samt kompression Newton, enligt EN 345 / EN ISO Skyddståhätta Aluminium Skyddståhätta av lätt, stark aluminium istället för stål sparar 100 g per sko-par och ger bättre balans i skon. Skyddar tårna mot fallande föremål 200 Joule samt kompression Newton, enligt EN 345 / EN ISO Spiktrampskydd Skyddar mot genomträngning av spik eller andra vassa föremål, 1100 Newton, enligt EN 345 / EN ISO Mjukt spiktrampskydd Vårt nya, mjuka spiktrampskydd är konstruerat utan metall. Istället är skyddet utvecklat av olika högteknologiska textilfibrer. Skor med det nya spiktrampskyddet får hög komfort, blir flexiblare (böjligare) och leder inte kyla. Spiktrampskyddet uppfyller självklart gällande skyddsnormer, EN 345 / EN ISO Oljebeständig Sulan är oljebeständig och har god beständighet mot kemikalier. Värmebeständig Sulorna är värmebeständiga och tål 300 C. De isolerar också mot värmestrålning. Energiupptagande Energiupptagande sula som ger skön svikt. Antistat Sulorna avleder statisk elektricitet. Resistens mellan 100 kohm och 1000 MOhm, enligt EN 345 / EN ISO ESD Sulorna avleder statisk elektricitet. De har en resistens under 100 MOhm och uppfyller kraven enligt Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut, samt IEC Vattenavvisande Skinn som impregnerats eller belagts med ytskikt som gör det vattenavvisande. Energy Gel Energy Gel är en elastisk gelkudde placerad i klacken på skon och speciellt utformad för att ge optimal verkan. Kudden pressas samman av kraften från stegisättningen och absorberar därigenom stöten. Förutom högeffektiv stötdämpning ger Energy Gel även viss energi och lyfthjälp tillbaka när kudden återgår till sin ursprungliga form. Energy Gel Duo En högeffektiv stötupptagningskonstruktion med både elastisk gelplatta i trampet på skon och elastisk gelkudde i klacken. Energy Gel Duo är en vidareutveckling av välkända Energy Gel och tar effektivt upp den belastning som uppstår på fotens trampdyna när man går och står mycket på hårda golv. A-Tex En konstruktion som gör att skons fotdel tål fukt. Består av ett membran i andasmaterial som är tätt från utsidan men låter fotens fukt ventileras ut. Smartec Air Plus Ett nyutvecklat mjukt och behagligt funktionsmaterial i två lager. Används som foder i flera av våra skor. Kanalsytt och transporterar därför mycket effektivt bort fukt och värme från foten. Super8 Super8 är ett fullnarvigt kvalitetsskinn som står emot väta i hela åtta timmar i följd. Super8-skinnet är genomimpregnerat den speciella behandlingen når in i skinnet och till skillnad från ytimpregnering nöts den inte bort. Poliyou Inläggssula av Poliyou som dämpar stötar och ger hög komfort. Sulan släpper igenom luft och fotens fukt.

32 Arbesko sponsrar det svenska yrkeslandslaget Arbesko Makes a difference Arbesko utvecklar och tillverkar skor för professionella användare, det vill säga för dig som arbetar hela dagarna i dina skydds- eller yrkesskor. Skor från Arbesko har ett högt teknikinnehåll och är uppbyggda för att motsvara alla tänkbara krav. Dessutom innehåller de mängder av komfort som håller länge. Skillnaden märks kanske tydligast när du kommer hem från jobbet, tar av dig skorna och har energi kvar till resten av livet. Arbesko är ett svenskt familjeföretag med huvudkontor i Örebro och produktion i Kumla och Strömstad. Systerföretaget Cast Medical AB tillverkar individuellt anpassade fotbäddar enligt strikt medicinskt och ergonomiskt helhetstänkande. Arbeskos fabriker, AB Norrvikens Skofabrik i Strömstad och Age Skofabriks AB i Kumla, är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2000 samt miljöcertifierade enligt ISO ARBESKO AB, Box 1642, Örebro. Tfn: Fax: e-post: info@arbesko.se

ARBESKO 2014 SKYDDS- OCH YRKESSKOR RÄTT SKOR PÅ JOBBET GER MER ENERGI TILL ANNAT. OCKSÅ.

ARBESKO 2014 SKYDDS- OCH YRKESSKOR RÄTT SKOR PÅ JOBBET GER MER ENERGI TILL ANNAT. OCKSÅ. ARBESKO 2014 SKYDDS- OCH YRKESSKOR RÄTT SKOR PÅ JOBBET GER MER ENERGI TILL ANNAT. OCKSÅ. www.arbesko.se 1 SKOR SOM GÖR SKILLNAD FRÅN TOPP TILL TÅ Är skon uppbyggd på rätt sätt? Testa den för hand! INNEHÅLL

Läs mer

ARBESKOPRODUKTER 2015 VVS-SORTIMENTET

ARBESKOPRODUKTER 2015 VVS-SORTIMENTET ARBESKOPRODUKTER 2015 VVS-SORTIMETET Uppdaterad april 2015 Skor som gör skillnad från topp till tå Vi på Arbesko är övertygade om att fötterna påverkar hur hela kroppen mår. Och att rätt skor på jobbet

Läs mer

Efter 170 år i branschen är vi fortfarande lika nyfikna

Efter 170 år i branschen är vi fortfarande lika nyfikna SKYDDS- & YRKESSKOR, Verne- & arbeidssko, Job- & Sikkerhedssko, Turva- & työjalkineet, Safety & occupational footwear, Professionele & Veiligheidsschoenen, Sicherheits- & berufsschuhe, CHAUSSURES DE TRAVAIL

Läs mer

ARBESKO 2012/2013 SKYDDS- OCH YRKESSKOR RÄTT SKOR PÅ JOBBET GER MER ENERGI TILL ANNAT. OCKSÅ.

ARBESKO 2012/2013 SKYDDS- OCH YRKESSKOR RÄTT SKOR PÅ JOBBET GER MER ENERGI TILL ANNAT. OCKSÅ. ARBESKO 2012/2013 SKYDDS- OCH YRKESSKOR RÄTT SKOR PÅ JOBBET GER MER ENERGI TILL ANNAT. OCKSÅ. VI BYGGER RÄTT SKOR FÖR HELA KROPPEN! Att använda rätt skor på jobbet kan innebära en avsevärd förbättring

Läs mer

SYMBOLER. Skyddståhätta Aluminium Vattenavvisande Spiktrampskydd Energy Gel Mjukt spiktrampskydd Energy Gel Duo Oljebeständig. A-Tex Värmebeständig

SYMBOLER. Skyddståhätta Aluminium Vattenavvisande Spiktrampskydd Energy Gel Mjukt spiktrampskydd Energy Gel Duo Oljebeständig. A-Tex Värmebeständig 35 8 : PERSONLIGT SKYDD SKYDDSSKOR SKYDDSSKOR För oss är den sköna känslan lika självklar som skyddsfuk;onerna Arbeskos skyddsskor finns med alla de skyddsfuk2oner du behöver. Skyddståhä;a och spiktrampskydd.

Läs mer

INNEHÅLL SKYDDSSKOR ARBETSKLÄDER ILÄGGSSULOR TILLBEHÖR REGISTER. 3 Inledning, skyddsklasser, symboler 4 1977-14 5 BROOKLYN-90

INNEHÅLL SKYDDSSKOR ARBETSKLÄDER ILÄGGSSULOR TILLBEHÖR REGISTER. 3 Inledning, skyddsklasser, symboler 4 1977-14 5 BROOKLYN-90 R-009-2.0 INNEHÅLL 3 Inledning, skyddsklasser, symboler SSKOR 4 1977-14 5 BROOKLYN-90 7 JEFF-00 STEVE-14 PETE-14 8 R300-12 R400-90 11 SNOWBOOT-90 GOODS-69 12 S200-12 / S400-70 S300-12 S500-90 15 SILJAN

Läs mer

JOBBSKOR SOM PALLAR 2013

JOBBSKOR SOM PALLAR 2013 JOBBSKOR SOM PALLAR 2013 Kräver ditt jobb att du går i skyddsskor? Då vet du att skyddsskor måste hålla högsta kvalitet och vara säkra, funktionella och bekväma. Hur många timmar går du på en arbetsdag?

Läs mer

ARBESKOPRODUKTER 2015 VA-SORTIMENTET

ARBESKOPRODUKTER 2015 VA-SORTIMENTET ARBESKOPRODUKTER 2015 VA-SORTIMETET Uppdaterad april 2015 Skor som gör skillnad från topp till tå Vi på Arbesko är övertygade om att fötterna påverkar hur hela kroppen mår. Och att rätt skor på jobbet

Läs mer

ARBESKO Skyddas lagerlagda skyddsskor och tillbehör

ARBESKO Skyddas lagerlagda skyddsskor och tillbehör ARBESKO 2017 Skyddas lagerlagda skyddsskor och tillbehör Vi FORTSÄTTER ATT TÄNKA PÅ DIG Vi på Arbesko fortsätter att utveckla och bygga våra skyddsoch yrkesskor med fokus på hur ditt liv ser ut. På jobbet

Läs mer

prislista Sveriges yrkesjägarförening 2012/2013

prislista Sveriges yrkesjägarförening 2012/2013 Klä din fot rätt! Strumpan närmast foten Har till uppgift att transportera bort fukt och hålla foten torr. Dessa strumpor kallas för liners. Närmast foten ska du aldrig bära en bomullsstrumpa, den suger

Läs mer

ARBESKO 2017 SKYDDS- OCH YRKESSKOR. - Våra produkter finns hos Ahlsell -

ARBESKO 2017 SKYDDS- OCH YRKESSKOR. - Våra produkter finns hos Ahlsell - ARBESKO 2017 SKYDDS- OCH YRKESSKOR - Våra produkter finns hos Ahlsell - Vi FORTSÄTTER ATT TÄNKA PÅ DIG Vi på Arbesko fortsätter att utveckla och bygga våra skyddsoch yrkesskor med fokus på hur ditt liv

Läs mer

SIEVI STÅR FÖR PROFESSIONALISM

SIEVI STÅR FÖR PROFESSIONALISM 2014 sievi.com SIEVI STÅR FÖR PROFESSIONALISM Sievi är Nordeuropas största tillverkare av skydds- och yrkesskor. Sievi kännetecknas av hög kvalitet, god passform och utmärkt användarkomfort, utan att pruta

Läs mer

ARBESKO 2016/2017 SKYDDS- OCH YRKESSKOR

ARBESKO 2016/2017 SKYDDS- OCH YRKESSKOR ARBESKO 2016/2017 SKYDDS- OCH YRKESSKOR Vi FORTSÄTTER ATT TÄNKA PÅ DIG Vi på Arbesko fortsätter att utveckla och bygga våra skyddsoch yrkesskor med fokus på hur ditt liv ser ut. På jobbet förstås, så att

Läs mer

Skydds- och yrkesskor

Skydds- och yrkesskor Skydds- och yrkesskor 2018 v.1 1 Får vi presentera familjen Umeå Vår nya skofamilj Umeå är skyddsskor utvecklade för den moderna hantverkaren och industriarbetaren. Sportiga outdoormodeller som passar

Läs mer

MILJÖ Robustor är anslutet till Fti-förpacknings & tidningsinsamlingen som garanterar att förpackningar och tidningar återvinns till nytt material.

MILJÖ Robustor är anslutet till Fti-förpacknings & tidningsinsamlingen som garanterar att förpackningar och tidningar återvinns till nytt material. R-009-4.0 ERGONOMI OCH FUNKTION I FOKUS ROBUSTOR Robustor arbetar ständigt för att ligga i framkant när det gäller utvecklingen av skyddsskor och yrkeskläder. Vi söker hela tiden nya tillverkningsmetoder

Läs mer

Hand- & Fotskyddskatalog 2013

Hand- & Fotskyddskatalog 2013 2013 Hand- & Fotskyddskatalog 2013 Skydd för dina fötter information om våra skyddsskor... 146 Sandaler.... 162 Mjukskor...171 Lågskor... 174 Kängor och läderstövlar... 186 PU-stövlar.... 197 information

Läs mer

Viktigt att veta om skyddsskor

Viktigt att veta om skyddsskor Viktigt att veta om skyddsskor Skydda dina fötter! Foten är en fantastisk konstruktion som består av 26 olika ben som hålls samman av ledband, senor och muskler. Fötterna är kroppens fundament och kräver

Läs mer

MILJÖ Robustor är anslutet till Fti-förpacknings & tidningsinsamlingen som garanterar att förpackningar och tidningar återvinns till nytt material.

MILJÖ Robustor är anslutet till Fti-förpacknings & tidningsinsamlingen som garanterar att förpackningar och tidningar återvinns till nytt material. R-009-5.0 ERGONOMI OCH FUNKTION I FOKUS ROBUSTOR Robustor arbetar ständigt för att ligga i framkant när det gäller utvecklingen av skyddsskor och yrkeskläder. Vi söker hela tiden nya tillverkningsmetoder

Läs mer

ARBESKOPRODUKTER 2018

ARBESKOPRODUKTER 2018 ARBESKOPRODUKTER 2018 Uppdaterad jan 2018 Arbesko har ett unikt sätt att bygga skor på. Vi kallar det Stability System Det handlar om ett eget grundkoncept för att bygga skor som är sköna att stå och gå

Läs mer

NYA PRODUKT- FAMILJEN SOLID

NYA PRODUKT- FAMILJEN SOLID SE NYA PRODUKT- FAMILJEN SOLID Solid XL+ S3 52293-353 Solid S2 52296-142 Solid XL S2 52296-103 Solid Lady S3 52293-342 Solid IN S3 52291-342 Solid IN XL S3 52291-303 52291-304 Sievi Star XL+ S3 52760-153

Läs mer

fotbeklädnad INNEHÅLL SÄker på foten hela dagen Aboutblu... 4 Uvex... 10 Träskor... 16 Gummistövlar... 18 Tillbehör... 20 Symbolförklaring...

fotbeklädnad INNEHÅLL SÄker på foten hela dagen Aboutblu... 4 Uvex... 10 Träskor... 16 Gummistövlar... 18 Tillbehör... 20 Symbolförklaring... SKOR 2008 INNEHÅLL Aboutblu... 4 Uvex... 10 Träskor... 16 Gummistövlar... 18 Tillbehör... 20 Symbolförklaring... 23 SÄker på foten hela dagen Fall- och vridskador utgör en väsentlig del av det totala antalet

Läs mer

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning

Skyddsutrustning. Skyddsutrustning för professionell användning Skyddsutrustning Skyddsutrustning för professionell användning Extra säkert. Extra elegant. Kärchers nya arbetsutrustning sätter nya riktlinjer för säkerhet och utseende. Våra produkter skyddar mot smuts,

Läs mer

ARBESKO 2015 SKYDDS-OCH YRKESSKOR

ARBESKO 2015 SKYDDS-OCH YRKESSKOR ARBESKO 2015 SKYDDS-OCH YRKESSKOR Vi tänker på dig - och ditt liv När vi på Arbesko utvecklar och bygger våra skydds- och yrkesskor fokuserar vi på hur ditt liv ser ut. På jobbet förstås, så att du får

Läs mer

GOOD SHOE DAYS! GORE-TEX SkOGuiDE HÖSTEN 2011 HOS JARméuS

GOOD SHOE DAYS! GORE-TEX SkOGuiDE HÖSTEN 2011 HOS JARméuS GOOD SHOE DAYS! GORE-TEX skoguide HÖSTEN 2011 HOS Jarméus Vi på Jarméus har i många år längtat efter fler roliga och trendiga skor som står emot väder och vind. Det är ju i vardagen många av oss kämpar

Läs mer

yr edik yr & P Manik

yr edik yr & P Manik 19-224 19-220 19-221 19-222 19-219 19-234 19-236 19-235 19-233 19-244 19-211 19-212 12 www.vadeco.se

Läs mer

Ullmax för dig! Coolmax Sock Basic. Ullmax för föreningslivet i Norden. Nyhet! Produktkatalog 2009-2010. 4 pairs 149:-

Ullmax för dig! Coolmax Sock Basic. Ullmax för föreningslivet i Norden. Nyhet! Produktkatalog 2009-2010. 4 pairs 149:- Ullmax för dig! Ullmax för föreningslivet i Norden Coolmax Sock Basic Produktkatalog 2009-2010 4 pairs 149:- Fler produkter och spännande nyheter >> Ullmax kollektion 2009-2010 Micro 4-13 Skön microfiber

Läs mer

Bäddmadrasser med funktion Sensity /TempSmart /Coolmax

Bäddmadrasser med funktion Sensity /TempSmart /Coolmax Bäddmadrasser med funktion Sensity /TempSmart /Coolmax För en naturligt renare sängmiljö Rätt temperatur hela natten För en torr och luftig komfort Bäddmadrasser med funktion Sensity /TempSmart /Coolmax

Läs mer

Katalog 30 SKÅNE TOFFELN. Produktkatalogen till: Sjukvård - OP - Städ - Livsmedel - Kök - Lab

Katalog 30 SKÅNE TOFFELN. Produktkatalogen till: Sjukvård - OP - Städ - Livsmedel - Kök - Lab Katalog 30 Produktkatalogen till: Sjukvård - OP - Städ - Livsmedel - Kök - Lab Introduktion Välkommen till Skåne Toffeln! Ett familjeföretag... Skåne Toffeln grundades 1976 med sin träskotillverkning.

Läs mer

Behandlingsskor. Information till brukare

Behandlingsskor. Information till brukare Behandlingsskor Information till brukare Vad är en behandlingssko? Du har fått en sko som ingår i en behandling. Under själva behandlingstiden är det viktigt att du bara använder dessa skor, både inom-

Läs mer

Sköna fötter känns i hela kroppen

Sköna fötter känns i hela kroppen med rätt SKOR kan du gå långt Sköna fötter känns i hela kroppen Sköna Marie är skor för medvetna kvinnor som värdesätter skor med kombinationen komfort, funktion och kvalitet. Skor med anatomiskt utformade

Läs mer

INSTICKAT BUDSKAP STICKER UT

INSTICKAT BUDSKAP STICKER UT INSTICKAT BUDSKAP STICKER UT Vårt varumärke är byggt på sköna, stickade mössor och strumpor. Nu kan du bygga ditt på samma sätt. Seger är ett varumärke förknippat med absolut högsta kvalitet och komfort.

Läs mer

SVERIGE/DANMARK JELD-WEN YRKESKLÄDER

SVERIGE/DANMARK JELD-WEN YRKESKLÄDER SVERIGE/DANMARK JELD-WEN YRKESKLÄDER INDUSTRIBYXA 1725 1800 SERVICEBYXA 1400 1800 SERVICEBYXA DAM 7120 1800 TRÖJA 3340 1158 172518008500 INDUSTRIBYXA 140018008500 SERVICEBYXA 712018008500 SERVICEBYXA DAM

Läs mer

500: TEAM SPORTIA MOTALA SPARA CASHBACK! 1000: och du är med PREMIÄRPRIS! 599:

500: TEAM SPORTIA MOTALA SPARA CASHBACK! 1000: och du är med PREMIÄRPRIS! 599: NYSTART! TEAM SPORTIA MOTALA Nya ägare samma proffsiga sportbutik! Många känner redan igen oss. Kanske framförallt som säljare på Team Sportia, men också som fotbollsspelare, bandyspelare och maratonlöpare.

Läs mer

599: 16/7-25/7. O-Ringen Priser!!!v. Priserna gäller på Team Sportia i kristianstad City och på Team Sportia Outlet i Härlövs handelsområde

599: 16/7-25/7. O-Ringen Priser!!!v. Priserna gäller på Team Sportia i kristianstad City och på Team Sportia Outlet i Härlövs handelsområde www.teamsportia.se 16/7-25/7 Priserna gäller på Team Sportia i kristianstad City och på Team Sportia Outlet i Härlövs handelsområde Välkomna in! 5 ord. PRIS 11- Salomon Fellraiser Ultralätt och smidig

Läs mer

Min Jakthund testar. GPS-västar

Min Jakthund testar. GPS-västar Min Jakthund testar GPS-västar Fördelarna med en GPS-väst är många i jämförelse med att ha en pejl i ett band runt halsen på hunden. Men då förutsätter det att västen sitter bra, att hunden trivs med västen

Läs mer

FLAME Q. flamskyddsplagg för din säkerhet

FLAME Q. flamskyddsplagg för din säkerhet FLAME Q flamskyddsplagg för din säkerhet Flame Q kollektionen är en ny och attraktiv kollektion yrkeskläder för heta arbeten. Kollektionen håller högsta klass när det gäller komfort såväl som skydd och

Läs mer

Tillbehör för RH Ambio Lounge: Armstöd i antracitgrått lackerat trä med läderklädd armstödsplatta.

Tillbehör för RH Ambio Lounge: Armstöd i antracitgrått lackerat trä med läderklädd armstödsplatta. rh ambio lounge En stol för avslappnade stunder RH Ambio Lounge är en stol för mer informella möten och för pauserna mellan de hårdare arbetspassen. Självklart designad med god ergonomi i åtanke. Ryggstödet

Läs mer

Fotkryss finns i olika utföranden: silver, svart eller i polerat aluminium. Hjul finns för både mjuka och hårda golv.

Fotkryss finns i olika utföranden: silver, svart eller i polerat aluminium. Hjul finns för både mjuka och hårda golv. RH Extend RH Extend är lika användarvänlig som ergonomisk och slitstark. Därför passar den perfekt för receptioner, utbildningsmiljöer och kontorsarbete. Eftersom RH Extend är enkel att ställa in och ställa

Läs mer

Innehåll. Mästarklass. RAVELLI EN UNIK KOLLEKTION FÖR TRÄNING OCH VARDAG

Innehåll. Mästarklass. RAVELLI EN UNIK KOLLEKTION FÖR TRÄNING OCH VARDAG höst / vinter 2014 RAVELLI EN UNIK KOLLEKTION FÖR TRÄNING OCH VARDAG Mästarklass. När Ravelli introducerades i våras handlade det om ett test. Hur skulle produkterna tas emot, hur skulle försäljningen

Läs mer

Delta Mycket prisvärd skyddskänga av läder med. stålhätta och spikskydd. Insidan är beklädd

Delta Mycket prisvärd skyddskänga av läder med. stålhätta och spikskydd. Insidan är beklädd aspen Mycket prisvärd skyddssko av läder med stålhätta och spikskydd. Insidan är beklädd med andasmaterial och en iläggssula som absorberar fukt. Sulan är av 2-komponents PU med hög stötupptagningsförmåga.

Läs mer

Svankstödet ställs in med en pump som luftfyller kudden i svanken som ger extra stöd.

Svankstödet ställs in med en pump som luftfyller kudden i svanken som ger extra stöd. RH Logic RH Logic är en serie stolar för den som sitter mycket i arbetet. Därför är den helt och hållet designad utifrån 2PP, vår filosofi om vikten av rörelse i sittandet för att orka med dagar med långa

Läs mer

Svankstödet ger extra stöd åt svank och därmed åt hela ryggen. Pumpen luftfyller en kudde i svanken som ger extra stöd.

Svankstödet ger extra stöd åt svank och därmed åt hela ryggen. Pumpen luftfyller en kudde i svanken som ger extra stöd. RH Logic 400/300 RH Logic 400/300 är en av våra mest populära stolserier. Dels tack vare ergonomin och komforten, dels tack vare den långa livslängden. RH Logic 400 har en hög rygg och RH Logic 300 en

Läs mer

%DODQFH & +' XSSI\OOHU GH WXIIDVWH NUDYHQ G Y V & RFK KDU HQ K J VLGVW\YKHW %DODQFH +' KDU

%DODQFH & +' XSSI\OOHU GH WXIIDVWH NUDYHQ G Y V & RFK KDU HQ K J VLGVW\YKHW %DODQFH +' KDU 152 HUVUD 153 154 Pannlampshållare Glöm tiden då du behövde borra och skruva för att få fast din lampa på hjälmen. Nu är ett enkelt litet clips allt som behövs. Trä på hållaren på hjälmen och tryck till.

Läs mer

Vinter kollektion 2010/2011. Beställ redan idag på: www.berendsen.se

Vinter kollektion 2010/2011. Beställ redan idag på: www.berendsen.se Vinter kollektion 2010/2011. Beställ redan idag på: www.berendsen.se 1 Vi önskar en riktigt varm och skön vinter Varsågod här är Berendsens vinterkatalog 2010/2011. Vi på Berendsen är experter på yrkeskläder

Läs mer

Ortopediska produkter, till skydd och stöd för aktiva människor och idrottare. Rehband har ett komplett sortiment av produkter som erbjuder stöd och

Ortopediska produkter, till skydd och stöd för aktiva människor och idrottare. Rehband har ett komplett sortiment av produkter som erbjuder stöd och REHBAND SPORT Ortopediska produkter, till skydd och stöd för aktiva människor och idrottare. Rehband har ett komplett sortiment av produkter som erbjuder stöd och skydd för idrottare på alla nivåer; från

Läs mer

TEAM SPORTIA SKADEHANDBOK SKOR

TEAM SPORTIA SKADEHANDBOK SKOR TEAM SPORTIA SKADEHANDBOK SKOR INNEHÅLLER VÄRDEFULLA TIPS & RÅD inför skoköp och vid skador www.teamsportia.se TEAM SPORTIA SKADEHANDBOK SKOR INLEDNING DET ÄR VIKTIGT ATT VI TAR HAND OM VÅRA FÖTTER. DET

Läs mer

FÖR ETT AKTIVT FRILUFTSLIV

FÖR ETT AKTIVT FRILUFTSLIV FÖR ETT AKTIVT FRILUFTSLIV Kennel Equip är en serie högkvalitativa produkter utvecklade för ett aktivt uteliv med hunden. Med inspiration från norskt friluftsliv är de noggrant anpassade till vårt nordiska

Läs mer

SÄVEDALEN AIK s KLÄDKOLLEKTION 2012

SÄVEDALEN AIK s KLÄDKOLLEKTION 2012 SÄVEDALEN AIK s KLÄDKOLLEKTION 2012 Försäljning av kläder kommer att ske ett par gånger per år i Trimtex webshop som öppnas när vi känner behov. I webshopen handlas endast jacka och tävlingsblusar. Lättviktare

Läs mer

MAGAZINE VÅR OCH SOMMAR PLAGG OCH UTRUSTNING FÖR ALLA YRKEN. från 49:- LÄTTA OCH SMIDIGA SKYDDSSKOR. från 649:- VÅR & SOMMAR KAMPANJ SAFE WORKWEAR

MAGAZINE VÅR OCH SOMMAR PLAGG OCH UTRUSTNING FÖR ALLA YRKEN. från 49:- LÄTTA OCH SMIDIGA SKYDDSSKOR. från 649:- VÅR & SOMMAR KAMPANJ SAFE WORKWEAR 2016 MAGAZINE VÅR OCH SOMMAR PLAGG OCH UTRUSTNING FÖR ALLA YRKEN från 49:- LÄTTA OCH SMIDIGA SKYDDSSKOR från 649:- VÅR & SOMMAR KAMPANJ SAFE WORKWEAR EXTRA VISIBILITY PLAGG FÖR ATT ÖKA SYNLIGHETEN 195:-

Läs mer

Boka en gratis visning på www.jobi.se eller ring 042-22 00 60. Du förbinder dig inte att köpa något. Hos oss har du garanterat råd med rådgivning.

Boka en gratis visning på www.jobi.se eller ring 042-22 00 60. Du förbinder dig inte att köpa något. Hos oss har du garanterat råd med rådgivning. skor som funkar gör att du funkar En vanlig orsak till belastningsskador är dåliga eller fel sorts skor. Vi på vet att arbetsskor måste vara uppbyggda på rätt sätt för att funka på jobbet. Den som stått

Läs mer

Grimskaft. GPA Easy art. nr 584000 08 Jacka Maya art. nr 584204 09 Handske grepp art. nr 584870 75

Grimskaft. GPA Easy art. nr 584000 08 Jacka Maya art. nr 584204 09 Handske grepp art. nr 584870 75 HÖST 2014 Jacka Meg art. nr 585514 18 Handske Lång grepp jacka art. Meg nr 584870 75 SEK 995 Grimskaft Hanskar tvåfärgat art.nr. 584698 Varmfodrad Ridbyxa jodhpurs Ava art. nr 580246 54 Rek. pris Skor

Läs mer

KAO Rehab Värmehjälpmedel 2011 / 2012

KAO Rehab Värmehjälpmedel 2011 / 2012 KAO Rehab Värmehjälpmedel 2011 / 2012 Adress Telefon E-post Metallgatan 17 A 076-401 00 98 kaorehabsverige@live.se 262 72 Ängelholm Fax 0431-191 93 Inledning KAO Rehab har efter flera års arbete med värmehjälpmedel

Läs mer

stalex foddes 1952...

stalex foddes 1952... NOW SHOWING! THE NEW BREED stalex foddes 1952......av den stolta föräldern Arbesko (det är vi) ett svenskt failjeföretag i fete generationen so utvecklar och tillverkar skydds- och yrkesskor för professionella

Läs mer

Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med

Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med Kemskydd Avancerad skyddsutrustning för kemiskt skydd Ända sedan vi utvecklade våra första produkter för kemiskt skydd 1992, har vi arbetat i samråd med slutanvändare över hela världen. Idag kan vi erbjuda

Läs mer

Berendsen Workwear 2015 VÅR & SOMMAR KOLLEKTION

Berendsen Workwear 2015 VÅR & SOMMAR KOLLEKTION Berendsen Workwear 2015 VÅR & SOMMAR KOLLEKTION Du får en lättviktsjacka på köpet!* Värde 199 kr Vi önskar en skön sommar! Varsågod! Här är Berendsens vår- & sommarkollektion 2015. Vi på Berendsen är experter

Läs mer

Skötselråd bäddmadrasser

Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser För att du ska bli riktigt nöjd med din nya Ekens bäddmadrass så är det viktigt att du följer några enkla råd. Sängen och bäddmadrassen ska forma sig efter

Läs mer

hösten 2014 Shoes with the high-tech functionality of

hösten 2014 Shoes with the high-tech functionality of GOOD SHOE DAYS! GORE-TEX skoguide hösten 2014 Shoes with the high-tech Shoes with the high-tech Skoglädje i höstrusket Nu kan hela familjen hitta sin favorit i den nya kollektionen med GORE-TEX -skor.

Läs mer

Unna dina fötter snygga och bra strumpor

Unna dina fötter snygga och bra strumpor - Samarbete med en svensk strumpfabrik med anor och erfarenhet i över 80 år - Unna dina fötter snygga och bra strumpor Ekologiskt färgade bomullsknästrumpor. Våra stödknästrumpor är speciellt tillverkade

Läs mer

SYMBOLFAKTA SELECTED BRANDS NORDIC AB. Syntetmaterial från 3M med extremt goda isoleregenskaper. Behandling av bomullsfibern

SYMBOLFAKTA SELECTED BRANDS NORDIC AB. Syntetmaterial från 3M med extremt goda isoleregenskaper. Behandling av bomullsfibern SYMBOLFAKTA Lätt fleecematerial med andasfunktion. Syntetmaterial från 3M med extremt goda isoleregenskaper. Patenterad konstruktion på yttersulan för överlägset grepp. Behandling av bomullsfibern som

Läs mer

Mediro Medir yal Sulor oyal Sulor Living Proof m mediro oya al.se

Mediro Medir yal Sulor oyal Sulor Living Proof m mediro oya al.se Mediroyal Sulor mediroyal.se Sulor som hjälper Överbelastningsskador är vanliga inom både idrott och arbete. Vid normal gång utsätts dina fötter och knän för upp till tre gånger din egen kroppsvikt. Hårda

Läs mer

Opus Bima Sortiment 2012

Opus Bima Sortiment 2012 September 2012 Opus Bima Sortiment 2012 innehåll skyddshandskar montagehandskar................................. 3 lågskor........................................ 15 halvfodrade handskar...........................

Läs mer

Rätt skor på jobbet. Skor som provas och levereras på ditt jobb

Rätt skor på jobbet. Skor som provas och levereras på ditt jobb Rätt skor på jobbet 2016 Skor som provas och levereras på ditt jobb JOBI älskar glada fötter JOBI älskar att göra fötter glada. Det har vi gjort i över i 30 år. För att vara riktigt säkra på att vinna

Läs mer

löpsteg njut av varje 999kr www.teamsportia.se

löpsteg njut av varje 999kr www.teamsportia.se www.teamsportia.se njut av varje löpsteg Det är dags att ställa pjäxorna på hyllan. Nya löparskor, personligt anpassade sulor och sköna funktionsstrumpor gör det lättare att ta steget. Välkommen! nike

Läs mer

HANDSKSORTIMENT 2010-07

HANDSKSORTIMENT 2010-07 HANDSKSORTIMENT 2010-07 07 KROMFRI HANDSKE KROMFRI HANDSKE Kromfri allroundhandske i mjuk och slitstark specialgarvad svinnarv. Förstärkning av pekfinger, fingertoppar och sömmar. Keystonetumme för maximal

Läs mer

TVÄTTA OCH TA BORT SPÅREN AV HÅRT ARBETE

TVÄTTA OCH TA BORT SPÅREN AV HÅRT ARBETE Skötsel, certifikat & material Skötsel, certifikat & material TVÄTTA OCH TA BORT SPÅREN AV HÅRT ARBETE Alla verktyg och maskiner behöver regelbundet underhåll också arbetskläderna. När arbetskläderna sköts

Läs mer

REKLAMINSTICK MED KOMFORT OCH FUNKTION

REKLAMINSTICK MED KOMFORT OCH FUNKTION REKLAMINSTICK MED KOMFORT OCH FUNKTION Har ditt företag också vittring på seger? Satsa på stickade, svensktillverkade profilprodukter med kvalitet i varje maska. Seger är ett varumärke förknippat med absolut

Läs mer

Så väljer du rätt skor Här är guiden som hjälper dig att välja rätt i skodjungeln. Och testet

Så väljer du rätt skor Här är guiden som hjälper dig att välja rätt i skodjungeln. Och testet labbet RÄTT SKODD? Testgruppen provar sig igenom höstens skoutbud. Så väljer du rätt skor Här är guiden som hjälper dig att välja rätt i skodjungeln. Och testet som visar vilka av höstens träningsskor

Läs mer

skyddsskor, arbetsskor & arbetskläder R

skyddsskor, arbetsskor & arbetskläder R skyddsskor, arbetsskor & arbetskläder R-2017.1 ergonomi och funktion i fokus SNEAKERS MED - LETS BRING YOUR STYLE TO WORK! Robustor tillverkar skyddsskor och arbetskläder med stort fokus på design, funktion

Läs mer

MEDIROYAL INLÄGG. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se

MEDIROYAL INLÄGG. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 1 MEDIROYAL INLÄGG mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 2 DIASOFT BEIGE INLÄGG MED ¾-BAS B41454 DiaSoft Beige inlägg med ¾-bas Färg: Beige/Vit, finns bifogad Storlekar: 35-47/48 B41454

Läs mer

DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR

DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR CUSHIONS DYNOR MED ENASTÅENDE LÖSNINGAR DDKan användas direkt DDMycket bra tryckfördelning DD DDiserande DD egenskaper DDRyggdyna med enkel och stabil montering via kardborre DDRyggdynor inställbara i

Läs mer

Skötselråd bäddmadrasser

Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser För att du ska bli riktigt nöjd med din nya Stjärnbädden bäddmadrass så är det viktigt att du följer några enkla råd. Sängen och bäddmadrassen ska forma

Läs mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer Lättare och starkare bankar som klarar mer Bankarna har de egenskaper som krävs för säkra och krävande transporter under lång tid E-Seriens bankar passar alla virkestransporter Förändringar på marknaden

Läs mer

Material FC Café Opera - Stadium / Adidas 2008

Material FC Café Opera - Stadium / Adidas 2008 Material FC Café Opera - Stadium / Adidas 2008 Klubben har nyligen tecknat ett 4 årsavtal (tom år 2011) med Adidas som officiellt märke av våra klubbkläder och Stadium som officiell leverantör. Avtalet

Läs mer

Dräger SPC 3700 med CVA 0700 Stänkskyddsdräkt med luftanslutning

Dräger SPC 3700 med CVA 0700 Stänkskyddsdräkt med luftanslutning Dräger SPC 3700 med CVA 0700 Stänkskyddsdräkt med luftanslutning Engångsdräkten Dräger SPC 3700 för konstant flöde, i kombination med den unika västen CVA 0700 ger det perfekta skyddet, komfort och flexibilitet.

Läs mer

HEAVY DUTY ARCTIC GRIP Nu introducerar vi nya JALAS HEAVY DUTY Arctic Grip

HEAVY DUTY ARCTIC GRIP Nu introducerar vi nya JALAS HEAVY DUTY Arctic Grip HEAVY DUTY ARCTIC GRIP Nu introducerar vi nya JALAS HEAVY DUTY Arctic Grip FÖR EXTREMA FÖRHÅLLANDEN Nu introducerar vi nya JALAS Heavy Duty Arctic Grip METALLFRIA SKOR Många arbetsmiljöer kräver metallfri

Läs mer

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Welcome W Velkommen Välko Accueil illkommen Tervetuloa mmen Första intrycket består Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. Det första

Läs mer

Jobb skor Hösten 2012

Jobb skor Hösten 2012 Jobb skor Hösten 2012 skor som funkar gör att du funkar På JOBI väljer vi vårt utbud med stor omsorg. Omsorg om din fot. Vilka skor du än väljer ska de vara funktionella, bekväma och snygga. Ett par riktiga

Läs mer

SKOVÅRD. Art.13406 (GLASBURK) NUBUCK & MOCKA BALSAM Återfuktar och mjukgör nubuck och mockan, samt återställer den originala färgen.

SKOVÅRD. Art.13406 (GLASBURK) NUBUCK & MOCKA BALSAM Återfuktar och mjukgör nubuck och mockan, samt återställer den originala färgen. 2014-2016 SKOKRÄM LÄDER BIVAX POLISH MOCKA GELÉ NUBUCK SPRAY LIM HÅLFOT RENGÖRINGING STRETCH GLANS DEO CORDOVAN SKOSVAMP BORSTE MINKFETT IMPREGNERGING FRESH BALSAM SKOBLOCK SKOSNÖRE STÄLLNING SULA SKOBLOCK

Läs mer

VÅR 2012 Alla priser exkl. moms. Frakt tillkommer.

VÅR 2012 Alla priser exkl. moms. Frakt tillkommer. WIAREDS AB STRUMPORMED MED FUNKTION OCH VANLIGA SOCKAR VÅR 2012 Alla priser exkl. moms. Frakt tillkommer. Välkommen till Wiareds AB Vi är ett familjeföretag beläget i Borås som startade år 1997 och har

Läs mer

Skötselråd bäddmadrasser

Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser För att du ska bli riktigt nöjd med din nya Ekens bäddmadrass så är det viktigt att du följer några enkla råd. Sängen och bäddmadrassen ska forma sig efter

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

STRUMPOR & UNDERKLÄDER 2012

STRUMPOR & UNDERKLÄDER 2012 STRUMPOR & UNDERKLÄDER 2012 Stöd oss! Ditt köp hjälper oss att förverkliga vår dröm Hälsningar Idrottslag/förening/skolklass 6 PRODUKT- KATALOG Innehåll Dam sid 4-17 Sköna basplagg från topp till tå. Underställ,

Läs mer

JHInova AB, Flötviksvägen 17, SE-165 72 Hässelby Tel: +46 (0) 8 5644 41 20, Fax: +46 (0) 8 739 25 33 www.jhinova.se, info@jhinova.

JHInova AB, Flötviksvägen 17, SE-165 72 Hässelby Tel: +46 (0) 8 5644 41 20, Fax: +46 (0) 8 739 25 33 www.jhinova.se, info@jhinova. JHInova AB, Flötviksvägen 17, SE-165 72 Hässelby Tel: +46 (0) 8 5644 41 20, Fax: +46 (0) 8 739 25 33 www.jhinova.se, info@jhinova.com ÖVERSIKT PATELLASTÖD - Avlastar en smärtande knäskål - Stöder rehabiliteringsprocessen

Läs mer

2008-04-22. Med reservation för tryckfel och förändringar. Kronstrands sortiment revb.doc

2008-04-22. Med reservation för tryckfel och förändringar. Kronstrands sortiment revb.doc Jonathan Kronstrands meriter... 2 Några bra regler och förklaringar... 3 Klubbans längd... 3 Left eller right... 3 Flex... 3 Blad... 4 Ctrl4... 4 Outwit7... 4 Vanish4... 5 Klubbor säsongen 04/05... 6 Legend

Läs mer

PMS 322 C. Hygienstolar

PMS 322 C. Hygienstolar PMS 322 C Hygienstolar Amfibi Hygienstol Fördelen med GATEs hygienstolar är att de mycket snabbt kan anpassas efter varje individs behov och varje situations krav. Justera sitthöjden med manuell- eller

Läs mer

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfödem i över 50 år. JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfödem i över 50 år. JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat JOBST Elvarex Kompressionsbehandling av lymfödem i över 50 år JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat BSN medical BSN medical AB, Uggledalsvägen 13, SE-427 40 Billdal

Läs mer

Hard-wearing safety shoes developed. for active work. where high demands comes first.

Hard-wearing safety shoes developed. for active work. where high demands comes first. Hard-wearing safety shoes developed for active work where high demands comes first. Skyddssko L.Brador 760 En snörad låg skyddssko framtagen för aktivt arbete där höga krav ställs på komfort, stötdämpning

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

Jubileums-Carpenter PLAGG

Jubileums-Carpenter PLAGG Jubileums-Carpenter ACE PLAGG 1 Carpenter ACE Carpenter ACE har fler smarta detaljer än någonsin! D-ring och löstagbart nyckelband i fickan Dubbla verktygsfack som är förstärkta Pennficka Förstärkta hantverksfickor

Läs mer

GET THE RIGHT SUPPORT!

GET THE RIGHT SUPPORT! 9 ADJUSTABLE SPORTS BRA Rätt stöd och god komfort är A och O för alla sport-bh:ar, men extra viktigt för dig med lite större byst. Den här modellen har inbyggda kupor och är framtagen för just dig med

Läs mer

STICKAD PROFILERING SOM VÄRMER

STICKAD PROFILERING SOM VÄRMER STICKAD PROFILERING SOM VÄRMER Vårt varumärke är byggt på sköna, stickade mössor och strumpor. Nu kan du bygga ditt på samma sätt. Seger är ett varumärke förknippat med absolut högsta kvalitet och komfort.

Läs mer

DAGS FÖR VINTERKLÄDER!

DAGS FÖR VINTERKLÄDER! Välkommen in och värm dig! DAGS FÖR VINTERKLÄDER! ERBJUDANDET GÄLLER TOM 15/12-2013. MOMS TILLKOMMER PÅ ALLA PRISER. Nu är det hög tid att byta till varmare skyddskläder. Vi erbjuder dig bra och prisvärda

Läs mer

Vad är knäledsartros? Hur uppkommer knäledsartros?

Vad är knäledsartros? Hur uppkommer knäledsartros? Ont i knäna? Får du ont i knäna när du går i trappor eller när du reser dig upp? Eller har du svårt för att sitta på huk och måste lägga något mjukt under knäna när du till exempel rensar i rabatten? Då

Läs mer

IK Granits. Klädkatalog. Leverantör

IK Granits. Klädkatalog. Leverantör IK Granits Klädkatalog Leverantör Klä der fö r Vuxnä Element Jacka Mycket lätt och teknisk träningsjacka med reflexer. Jackan är vindtät och vattenavvisande och ger bra skydd mot nedkylning. Material som

Läs mer

BERGAL FLEX 77 FLEXIBILITET, STABILITET OCH HÖGSTA KVALITET.

BERGAL FLEX 77 FLEXIBILITET, STABILITET OCH HÖGSTA KVALITET. NY T HE FEELING & FUNC TION BERGAL FLEX 77 FLEXIBILITET, STABILITET OCH HÖGSTA KVALITET. FAKTA FOTEN ÄR KONSTANT UNDER BELASTNING. OAVSETT OM DU STÅR ELLER GÅR. Utan Bergal Flex 77 Promenader, löpning

Läs mer

Inläggsguiden En guide till Bauerfeinds populäraste inlägg

Inläggsguiden En guide till Bauerfeinds populäraste inlägg INLÄGG Inläggsguiden En guide till Bauerfeinds populäraste inlägg Innehåll Sport GloboTec comfort, Fotbollsinlägget GloboTec comfort sports (run, play, walk, golf) ErgoPad ski & skate ErgoPad ball & racket

Läs mer

Berendsen Workwear. Beställ. Vår- & sommarkollektion 2014. innan 30/5 så bjuder vi på ett träningsställ!* Värde 338 kr

Berendsen Workwear. Beställ. Vår- & sommarkollektion 2014. innan 30/5 så bjuder vi på ett träningsställ!* Värde 338 kr Berendsen Workwear Vår- & sommarkollektion 2014. Beställ innan 30/5 så bjuder vi på ett träningsställ!* Värde 338 kr * Gäller vid beställning till ett värde av minst 1 000 kronor och vid ett köptillfälle.

Läs mer

STICKADE BUDSKAP SOM VÄRMER INOMBORDS

STICKADE BUDSKAP SOM VÄRMER INOMBORDS STICKADE BUDSKAP SOM VÄRMER INOMBORDS segerstrumpor Har ditt företag också vittring på seger? Satsa på stickade, svensktillverkade profilprodukter med kvalitet i varje maska. Seger är ett varumärke förknippat

Läs mer

FORTSÄTT JOBBA. OAVSETT VÄDER.

FORTSÄTT JOBBA. OAVSETT VÄDER. Vatten- och vindtät med andasfunktion. Lång livslängd ger kostnadsbesparing. Maximal användning: vår-, vinter- och regnplagg i ett. Noggrant testad för bästa funktion och kvalitet. Jacka 100968 -lager

Läs mer

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de Trappklättrare för rullstolar Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor www.aat-online.de Trappor utgör ett problem i vardagen för många människor. Oavsett om man ska till

Läs mer