Mälarhöjden- Hägersten Förening Bildad 1966

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mälarhöjden- Hägersten Förening 149 - Bildad 1966"

Transkript

1 Mälarhöjden- Hägersten Förening Bildad 1966 Föreningens hemsida Föreningens e-postadress

2 2 STYRELSEN m.fl. Ordförande Rolf Lindquist Vice ordförande, studieombud Anne-Marie Bergström Kassör Birgitta Airas Sekreterare Vivian Johansson Vice sekreterare, reseombud Ann Falk Medlemssekr. Ulla Lundström Medlemssekr. Barbro Olsson Klubbmästare Britt-Marie Öquist Trafikombud Gunnar Carlsson Hemsidesansvarig Margareta Regnström Valberedningens ordförande Ingrid Franek Synombud Margareta Ingelman Hörselombud Karin Blomberg SPFSeniorerna Distriktskansli tel.tid: SPF Seniorerna Förbundskansli tel.tid:

3 3 VÄLKOMNA TILL HÖSTEN 2015! Vi har fått ett nytt namn, SPF Seniorerna Mälarhöjden-Hägersten, men vi hoppas och tror att ni ska känna igen er i vår förening. Två hörnstenar i vår verksamhet är liksom tidigare friskvård/hälsa och kultur. Den sociala gemenskapen får vi på köpet. Vår ambition är att alla ska hitta något som passar. Programmet innehåller som vanligt många inspirerande och intressanta studiebesök, resor, träffar och föreläsningar, förutom alla våra återkommande aktiviteter både inomhus och utomhus för såväl kropp som själ. En nyhet för hösten är en läkemedelscirkel Må bra utan läkemedel. Den inleds med ett fristående föredrag på aktivitetsmötet 10/9. Observera att vi fortsätter med tidigaste anmälningsdag till resor och studiebesök och även för de andra aktiviteterna med begränsat deltagarantal, för att alla ska få samma chans oavsett postgång. För hösten gäller: tidigast 26/8 kl (OBS!). Läs på sidan 8 om betalnings- och återbudsreglerna. Även i höst gäller två veckor i förväg i många fall. Våra inomhusaktiviteter äger rum i Axelsbergs seniorboende - om inte annat anges - och entrén är från Axelsbergs torg 3. I programmet hittar du distriktets erbjudanden för medlemmar i SPF Seniorerna (nu även spel på en golfbana söder om stan bl.a.). Även Äldrecentrums intressanta föreläsningar om aktuella frågor finns med och en hel del annat att markera i kalendariet på mittuppslaget. God läsning! *********************************** Medlemsavgiften för 2015, 240 kronor, (betalas en gång per år, normalt under januari månad). Om du betalade i våras ska du alltså inte betala igen. Avgiften för Vänmedlem (= fullbetalande i annan SPF-förening) är 75 kronor/år. Avgiften betalas till föreningens plusgiro: eller bankgiro

4 4 MÅNADSTRÄFFAR Fredagar kl ca Lokal: Stora samlingssalen Kostnad 40 kronor, inklusive kaffe med dopp, som betalas på plats. Fredag 18 september Bokbytardag med underhållning Man tar med sig några böcker hemifrån, byter och kommer hem med en annan bok. Trubaduren Håkan Ström underhåller oss med ett vis- och berättarprogram, där han sjunger, spelar och berättar historier ur visans värld. Denna gång handlar det om den stora visvågen som kom på 60-talet. Fredag 23 oktober Blomsterkonstnären Gunnar Kaj berättar om sitt liv som blomsterdekoratör och om färg, form och komposition. Under många år ansvarade han för blomsterarrangemangen på Nobelbanketten och han har också gjort flera uppmärksammade utställningar. I denna blommande föreläsning får du ta del av hans tankar om färg och form genom ord och bild. Gunnar Kaj har också böcker med sig till försäljning. Foto Charlotte Gawell Inget lär främja kreativiteten så som brist på pengar.

5 5 Fredag 20 november Jag hör melodin natt och dag.. Ett program om Edith Piaf som skulle fyllt 100 år i år. Eva Lagerheim, sång och Bengt Höglund, piano framför ett urval av Edith Piafs mest välkända sånger, och några av de mindre kända, presenterade med hjälp av berättelser om avgörande episoder i hennes liv. En historia om kärlekens lust och plåga i Edith Piafs liv och sånger, många av dem ur hennes egen självbiografi. Fredag 11 december Årets jullunch börjar med glögg och pepparkaka i entrén. Sen är det dags att smaka på julbordet som avslutas med saffranspannkaka. Kören Gammarna sjunger julsånger medan vi dricker kaffe med kaka. Lotterier. Anmälan till Britt-Marie Öquist Tel: (även information) OBS! När anmälan gjorts betalas avgiften, 295 kronor, på föreningens plusgiro eller bankgiro och ska vara oss tillhanda senast 27/11. Se även Allmänt om betalning återbetalning på sid 8.

6 6 AKTIVITETSMÖTEN Torsdagar kl ca Lokal: Stora samlingssalen Torsdag 10 september Har du koll på Dina läkemedel? Anders Magnusson, leg läkare och läkemedelsansvarig för SPF Seniorerna Stockholmsdistriktet, berättar och svarar på frågor. Det finns många läkemedel som är olämpliga för äldre eftersom de ger just äldre hög risk för biverkningar. Kunskapen om olämpliga läkemedel är bristfällig i vården och samhället. Denna information följs upp av en studiecirkel för intresserade om 4 träffar, som startar 22/9. Läs mer på sidan 21. Diabetes typ 1 och typ 2 Torsdag 8 oktober Göthe Maxe informatör vid Storstockholms diabetesförening berättar. Diabetes är en kronisk sjukdom, men med rätt egenvård, ändring av livsstilen och behandling kan blodsockernivån närma sig normala värden. Har du frågor om diabetes varför inte ta med dem och Göthe Maxe svarar? Bra kommunikation mellan människor är lika stimulerande som mörkt kaffe och det är precis lika svårt att somna efteråt.

7 7 Torsdag 12 november Vart går Ryssland under Putin? Stig Fredriksson kommer tillbaka till oss och berättar. Han har följt utvecklingen i Ryssland under mer än 30 år. Stig Fredriksson talar flytande ryska och få svenskar har så lång erfarenhet av Sovjetunionen och Ryssland som han. Foto: Erik Fredrikson Stig har också böcker med sig till försäljning John Botvid Torsdag 3 december Kjell Pihlgren berättar om och visar filmsnuttar med sin morfar film- och revyskådespelaren John Botvid. Han var en av Sveriges mest anlitade filmskådespelare och deltog i 109 filmer. Han blev aldrig de stora rollernas man. Men med sin pipiga röst och komiska mimik blev han älskad av biopubliken. Våra aktivitetsmöten och återkommande verksamheter anordnas i samarbete med:

8 8 ALLMÄNT om BETALNING/ÅTERBETALNING och ÅTERBUD/AVANMÄLAN Anmälan sker till angiven person. När anmälan gjorts - och plats bekräftats - ska kostnaden inbetalas till föreningens plusgiro eller bankgiro och vara oss tillhanda senast två veckor före aktuell aktivitet om ej annat anges. Ange aktivitet + ditt namn och telefonnummer vid anmälan. OBS 1! Om du inte har betalat i tid kan din plats gå till någon på väntelista. Glöm inte att lämna återbud i god tid om du får förhinder för att ge plats för andra. OBS 2! Anmälan är bindande. Eventuell avanmälan måste göras senast två veckor före aktiviteten om återbetalning ska ske! STUDIEBESÖK För studiebesöken gäller att anmälan görs till Ann Falk, tel (även för mer information) eller på lista vid månadsträffar i mån av plats. OBS anmälan tidigast 26/8 kl ! Måndag 7 september kl Följ med bakom kulisserna på Sveriges Television. En dubblerad visning för er som inte kom med på visningen i april. Plats finns för ännu några intresserade. Samling i TV-husets foajé, Oxenstiernsgatan 34. Vi får en allmän introduktion av SVT och Public Service samt en rundvandring i bland annat studior, kontrollrum och dekorverkstad. Ingen kostnad. Max 30 personer.

9 9 Onsdag 16 september kl ca HagalundsTvätterimuseum, Masmovägen Skrubba farfars kalsonger! Tvätta som förr med stötan, luten, klappträt och sedan upp med tvätten till torkvinden. Vid Albysjöns strand i Vårby ligger Sveriges enda tvätterimuseum. Hit kom tvättarfamiljen Johansson för 100 år sedan och började tvätta stockholmarnas tvätt, som hämtades och lämnades med häst och vagn. Vi får allt berättat för oss av museets förståndare Olle Magnusson. Vi åker med T-banan till Masmo och promenerar 300 m till Masmovägen. Kaffe med bulle och kakor för 65 kronor (betalas på plats) kan förbeställas i samband med anmälan. Kostnad: 55 kronor, oss tillhanda senast den 2 september. Max 20 personer. En fredag i oktober kl (Vi återkommer i höst om datum) E. Pettersons Konstgjuteri AB, Elektravägen 71, Hägersten. Konstgjuteriet är nära kopplat till svenskt konst- och kulturliv sedan Verksamheten leds idag av grundarens sonson Johan Petterson, som i dagsläget är Sveriges enda verksamma konstgjutarmästare. Vi får se hur ett konstverk gjuts efter en gipsmodell. Ingen kostnad. Max 15 personer. Om du kan skilja på goda råd och dåliga råd så behöver du inga råd

10 10 fortsättning STUDIEBESÖK Onsdag 14 oktober ca Museet HAMN i Fisksätra, ett nytt museum som berättar historien på plats. Den smala och grunda vattenvägen Baggensstäket har en tusenårig historia. Sju år av utgrävningar på slagfälten runt Baggensstäket har idag resulterat i över 1000 föremål. Somliga fynd från vikingatiden, men de flesta föremålen kommer från slaget mellan svenska och ryska förband vid Stäket Ta Saltsjöbanan från Slussen till hållplats Fisksätra, ca 200 meters promenad på samma sida som stationen ligger gå (förbi skola och Folkets Hus) mot marinan till museet. Restaurang finns i anslutning till museet och lunch kan förbeställas i samband med anmälan (betalas på plats). Kostnad 85 kronor, oss tillhanda senast den 30 september. Max 20 personer. Onsdag 11 november kl ca Schering Rosenhanes Palats, Birger Jarlstorg 10 på Riddarholmen, ett palats som byggdes i mitten på 1600-talet och arkitekt var Nikodemus Tessin d.ä. År 1697 flyttade riksarkivet in i palatset efter slottsbranden och fanns kvar där till 1783 då det köptes av Frimurarorden köpte staten byggnaden och under tiden fram till 1970-talet fanns krigshögskolan, generalstaben och krigsarkivet i palatset. Idag finns här Svea hovrätt. Vi visas runt av hovrättsrådet Sture Holmberg. Kostnad 70 kronor, oss tillhanda senast den 28 oktober. Max 30 personer.

11 11 Tisdag 24 november kl ca Konstvisning i Folksamhuset, Bohusgatan 14 (Gröna linjen till Skanstull). Folksamhuset invigdes 1960 som huvudkontor för försäkringsbolaget Folksam. Arkitekter var Nils Einar Eriksson och Yngve Tegnér. Under visningen kommer vi att få se detaljer i arkitekturen, interiören med möbler och armaturer som specialbeställdes. Textilgobeläng formgiven av Barbro Nilsson, bronsskulpturer av Carl Eldh, målningar av Isaac Grünewald, glasmosaik av Sven X:et Eriksson är bara ett axplock av den stora konstsamlingen som vi kommer att få se. Vi samlas i kundhallen där den guidade visningen börjar och därefter går vi runt huset, från markplan och ända upp till översta våningen, plan 27, med besök i Malmstensgalleriet. Efter visningen serveras smörgås och vin till de som så önskar. Beställs i samband med anmälan. Kostnad: 20 kronor för enbart visning eller 140 kronor (inkl. smörgås och vin), oss tillhanda senast den 10 november. Max 20 personer. Reklamen får dig att tro att du längtat hela ditt liv efter någonting som du aldrig har hört talas om.

12 12 RESOR För resorna gäller att anmälan görs till Ann Falk, tel (även för mer information) eller på lista vid månadsträffar i mån av plats. OBS! anmälan tidigast 26/8 kl Se även Allmänt om betalning/återbetalning/återbud på sid 8. Till Skagen med CK-resor den 7-9 september En resa som vi annonserat om tidigare (se vårens program). Utförlig resebeskrivning finns också på vår hemsida. Enstaka platser kan finnas kvar. Kostnad: 4200 kronor/person, tillägg för eget rum 540 kronor. Onsdag 23 september kl ca Grönsöö slott ligger högt på en kulle i det glittrande Mälarlandskapet. Ett minnesmärke från svensk stormaktstid. Grönsöö slott byggdes i början på 1600-talet och är ett levande slott med en av Sveriges vackraste parker. Ägarfamiljen von Ehrenheim bor på slottet och familjens hem representerar svensk historia och konsthantverkstradition genom tre sekel. Slottet är bl.a. känt för Sveriges äldsta kommersiella fruktodling med spår från fem olika tidsskiften.

13 13 Den mest unika byggnaden är den kinesiska paviljongen eller snäckhuset från 1700-talet. I trädgården står Drottning Kristinas lind, planterad vid Gustav II Adolfs mammas besök Vid ankomsten börjar vi med en visning av slottet och därefter äter vi lunch. Sedan följer en visning av slottsparken, kinesiska lusthuset och blomstergården. Vi avslutar besöket med kaffe med bröd och egen tid för att handla i slottsboden eller strosa runt i parken. Vi får även möjlighet att se årets temautställning: Konsten på Grönsöö målningar, porträtt och grafik. Kostnad 595 kronor, oss tillhanda senast 9 september. Max 49 personer och minst 37 personer. Resan görs i samarbete med SPF-föreningarna i Brännkyrka, Fruängen och Liljeholmen. OBS! Bussresan börjar och slutar i Liljeholmen (utgången mot Tvärbanan). Andra möjligheter om du vill ut och resa. Reseskaparna och andra erbjuder resor med SPF-rabatt där föreningarna kan boka platser. Bifogat finns informationsblad om resor under 2016 där vår förening bokat platser. Resorna går till Amalfikusten med Sorrento och Capri i maj, Kroatien & Hercegovina i september samt Andalusien i april/maj. (Exakta tider finns i bifogat informationsblad.) Anmälan görs till Ann Falk enligt ovan. Tidig anmälan rekommenderas (dock tidigast 26/8), då vi har ett begränsat antal platser. Läs mer om SPF-rabatter på hemsidan I vår resepärm (ligger framme på månadsträffarna) finns andra erbjudanden samlade. Förbundet erbjuder också rabatter hos vissa researrangörer. Mer information i Veteranen och på förbundets hemsida: Det är lätt att fatta beslut när det inte finns dåliga alternativ.

14 14 Kalendarium hösten 2015 Understrykning innebär aktivitet som återkommer varje vecka. Dag/start Aktivitet Sid Måndagar Tisdagar Tisdagar Torsdagar Torsdag 20/8 Måndagar 24/8 Måndagar 24/8 Tisdagar 25/8 Tisdagar 25/8 Onsdagar xx Torsdagar 27/8 Torsdagar 27/8 Måndagar 31/8 Måndag 31/8 Bridgen fortsätter, måndagar o fredagar Boulen fortsätter Golf, Tjusta GK Golf, Fors Golf Bokcirkeln börjar Vävningen börjar Zumban börjar Lättgympan börjar Seniorgymnastik tisdagar börjar Frigörande dansen börjar? Seniorgymnastik torsdagar börjar Jichu Gong börjar Stavgången börjar Långvandring Onsdagar 2/9 Fredag 4/9 Måndag 7/9 7/9 9/9 Tisdag 8/9 Torsdag 10/9 Onsdag 16/9 Onsdag 16/9 Torsdag 17/9 Fredag 18/9 Tisdag 22/9 Onsdagar 23/9 Onsdag 23/9 Onsdag 23/9 Måndag 28/9 Tisdag 29/9 Onsdag 30/9 SeniorNet Hövdingagården börjar Lunchträff Studiebesök (SVT, dubblering) Resa till Skagen med CK-resor Keramikkursen börjar Aktivitetsmöte Koll på läkemedel Studiebesök Tvätterimuseum Visning av Stadsteaterns kostymförråd Bokcirkel Månadsträff Bokbyte+60-talets visor Studiecirkel om läkemedel NYTT Silverkören börjar Resa till Grönsöö slott Äldrecentrum Tills döden skiljer oss åt? Långvandring Studiecirkel om läkemedel NYTT Pubafton på Villa Fridhem

15 15 Datum Aktivitet Sid Fredag???? Fredag 2/10 Lördag 3/10 Tisdag 6/10 Tisdag 6/10 Onsdag 7/10 Torsdag 8/10 Tisdag 13/10 Onsdag 14/10 Onsdag 14/10 Torsdag 15/10 Torsdag 15/10 Onsdag 21/10 Fredag 23/10 Måndag 26/10 Tisdag 27/10 Studiebesök P:sons konstgjuteri Lunchträff Sällskap på teater Maria Stuart Sällskap på museum Millesgården Studiecirkel om läkemedel NYTT Vinprovning Villa Fridhem Aktivitetsmöte Diabetes Studiecirkel om läkemedel NYTT Studiebesök Museet HAMN Konst o mingel på Kulturhuset Bokcirkel Café Opera Äldrecentrum Ålderism Månadsträff Blomsterkonst Långvandring Pubafton Villa Fridhem Tisdag 3/11 Fredag 6/11 Lördag7/11 Onsdag 11/11 Torsdag 12/11 Måndag 16/11 Torsdag 19/11 Fredag 20/11 Tisdag 24/11 Måndag 30/11 Tisdag 1/12 Torsdag 3/12 Torsdag 3/12 Tisdag 8/12 Torsdag 10/12 Fredag 11/12 Sällskap på museum Thielska galleriet Lunchträff Sällskap på teater Idioten Studiebesök S. Rosenhanes Palats Aktivitetsmöte Vart går Ryssland? Konst o mingel på Kulturhuset Bokcirkel Månadsträff Edith Piafsånger Studiebesök Folksamhusets konst Långvandring Sällskap på museum Kungliga slottet Aktivitetsmöte John Botvid Äldrecentrum Depression och åldrande Konst o mingel på Kulturhuset Bokcirkel Månadsträff/jullunch Kören Gammarna Planer är ingenting planering är allt.

16 16 INOMHUSAKTIVITETER (varje vecka) Se även Allmänt om betalning/återbetalning/återbud på sid 8. MÅNDAGAR Zumba Gold Zumba Gold, ett speciellt anpassat danspass för seniorer med glad världs- och latinomusik. Start den 24/8 kl i Stora samlingssalen. (15 gånger) Ledare: Miriam Ponce de Leon Nya deltagare anmäler sig till: Margaretha Östling, tel Kostnad: 350 kronor/termin, oss tillhanda senast 24/8. Bridgen fortsätter efter sommaren, kl i lokalen Tärnan och pågår måndagar och fredagar. Nya deltagare välkomnas. Kontakta Bengt Andersson, tel Vävning Start den 24/8 kl i vävstugan i källarvåningen. Vi väver tillsammans. Vävstolar finns. Max 12 deltagare. Vissa förkunskaper krävs. Anmälan till: Berit Gyllebrant, cirkelledare (även information), tel eller Kostnad: 125 kronor/termin, oss tillhanda senast 24/8. Materialkostnad tillkommer.

17 17 TISDAGAR Lättgympa Lättare gymnastik för seniorer med hjälp av en stol. Gymnastiken tar extra hänsyn till rygg, leder och muskler. Den innehåller även balansövningar. Start den 25/8 kl i Stora samlingssalen. Ledare och anmälan till: Margaretha Östling, tel Kostnad: 150 kronor/termin, oss tillhanda senast 25/8. Seniorgymnastik med start den 25/8 kl i Stora samlingssalen. Ta med liggunderlag. Ledare: Margaretha Östling, tel Kostnad: 150 kronor/termin, oss tillhanda senast 25/8. Seniorgymnastik tisdag och torsdag: Kostnad: 250 kronor/termin, oss tillhanda senast 25/8. Seniorgymnastik torsdag + Jichu Gong: Kostnad: 250 kronor/termin, oss tillhanda senast 27/8. Seniorgymnastik tisdag och torsdag + Jichu Gong: Kostnad: 350 kronor/termin, oss tillhanda senast 27/8. Den som inte hoppas på att vinna har redan förlorat.

18 18 fortsättning INOMHUSAKTIVITETER (varje vecka) ONSDAGAR Vi hoppas kunna fortsätta med Frigörande dans, dansen som är din egen dans på onsdagar kl , i Stora samlingssalen. Startdatum är dock inte bestämt ännu. Ledare: Gunvor Rönnkvist, tel eller Kostnad: 75 kronor/termin, oss tillhanda senast vid starten. Silverkören Silverkören är en blandad kör som startade 2008 och den har idag 14 medlemmar. Kören leds av Anna Janbäck och repeterar varje onsdag kl i Stora samlingssalen med start den 23/9 (Ca 10 gånger). Fler sångare är välkomna. Kom gärna och lyssna på kören när vi repeterar, innan du bestämmer dig för att vara med. Är du intresserad att bli medlem i kören så ta kontakt med Anna, tel eller Kostnad: 570 kronor/termin, oss tillhanda senast 14/9. Om kärleken vore värdelös bara för att den inte varar för alltid, då vore livet värdelöst av samma skäl.

19 19 TORSDAGAR Seniorgymnastik Start den 27/8 kl i Stora samlingssalen. För mer information: Se under tisdagar. Medicinsk Qigong enligt Biyunmetoden, Jichu Gong Start den 27/8 kl i Stora samlingssalen. Ledare: Marianne Eckerström, tel eller Kostnad: 150 kronor/termin, oss tillhanda senast 27/8. Gratis gym för pensionärer I Fruängsgården, G:a Södertäljevägen 5, finns en träningslokal, som kan utnyttjas gratis. Träningsapparater finns som på andra gym, men lokalen är inte så "flashig" och utan musik. Öppettider är kl , måndag - fredag. Omklädningsrum, dusch och bastu finns liksom en kiosk, ett café och även en restaurang. För att få börja använda träningslokalen måste du först få en introduktion via Seniorhälsan. Ring

20 20 ÖVRIGT INOMHUS Se även Allmänt om betalning/återbetalning/återbud på sid 8. Sällskap på museum Inga guidade turer, ingen föranmälan, alla välkomna. Vi träffas vid Axelsbergs tunnelbana kl.11.55, OBS tiden! Tisdag 6/10 Millesgården Marc Chagall och hans ryska samtid Verk av Chagall och hans ryska kollegor från åren , unika inlån från Ryska Museet i St Petersburg samt privata samlare. Tisdag 3/11 Thielska Galleriet Pärlhantverk och naturfynd Gnistrande pärlblommor kombineras med bevarat växtmaterial i effektfulla installationer av blomsterkonstnären Gunnar Kaj och vetenskapsjournalisten Ragnar Levis unika samling av minnesblommor från 1800-talet till idag. Tisdag 1/12 Pelarsalen, Kungliga Slottet The Lilian Look! En dräktutställning som visar ett 30-tal av de plagg som burits av prinsessan Lilian vid såväl vardagliga som officiella tillfällen. Kontaktpersoner: Vivian Johansson Lisbeth Kjellin Tel Sällskap på teater Tycker du om teater men har ingen att gå med? Då kanske detta är något för dig. Vi sitter tillsammans i salongen och fikar i pausen. Vi fortsätter i höst med två pjäser på Dramatens stora scen. Samling i entrén Biljetterna lämnas ut då. Anmälan till Margareta Regnström, tel , tidigast 26/8 kl men senast 2/9 (gäller båda föreställningarna). Kostnad 295 kronor, inklusive kaffe och kaka i pausen, föreningen tillhanda senast 19/9.

21 21 Lördag 3/10 kl : Schillers Maria Stuart. I rollerna ser vi bland andra Stina Ekblad och systern Ylva Ekblad som de två drottningarna Maria och Elisabeth I. Max 15 personer. Lördag 7/11 kl.13.00: Dostojevskijs Idioten. I huvudrollen som den godhjärtade furst Mysjkin ser vi David Dencik. I övriga roller bl.a. Marie Richardson, Melinda Kinnaman Per Mattsson och Tanja Lorenzon. Max 15 personer. Bokcirkel Är du intresserad av att läsa och tycker om att diskutera vad du läst? I höst läser vi Stoner av John Williams. Start torsdag 20/8 kl i lokalen Tärnan. Övriga datum: 17/9, 15/10, 19/11 och 10/12. Ledare: Gunilla Schöldström, tel Deltagarna betalar sina egna böcker eller lånar på bibliotek. Max 12 deltagare. Anmälan till Anne-Marie Bergström, tel Kostnad: 75 kronor, oss tillhanda senast 17/9 + eventuella böcker. Må bra med eller utan läkemedel NYTT! En studiecirkel för äldre om läkemedel och vanliga sjukdomar såsom diabetes, hjärtkärlsjukdomar, lungsjukdomar, depression, Parkinsons sjukdom m.fl. Ledare: Anders Magnusson, leg. läkare, SPFmedlem Botkyrka. Anders medverkar även vid aktivitetsmötet 10/9 (se sidan 6). Start: tisdag 22/9 kl Övriga datum: 29/9, 6/10 och 13/10. Vi träffas i lokalen Tärnan. Max 8 deltagare. Anmälan till: Anne-Marie Bergström, tel , tidigast 26/8 kl Kostnad 250 kr inkl. kursboken, oss tillhanda senast 17/9.

22 22 fortsättning ÖVRIGT INOMHUS Lunchträffar Föreningens lunchträffar fortsätter även under hösten. De som har lust att äta lunch tillsammans träffas första gången fredag 4/9. Övriga datum: 2/10 och 6/11. Anmälan sker till: Margaretha Östling, tel eller Marianne Sehlmark tel Anmälningslista kommer att finnas på månadsträffarna av vilken framgår tidpunkt då vi träffas vid Axelsbergs T-banestation. Information kommer också att finnas på föreningens hemsida. Krogen är alltid hemlig. Pubafton Två gånger under hösten, onsdag 30/9 och tisdag 27/10, ca kl.19.00, ses vi som tidigare på Villa Fridhem vid Mälarhöjdens T-banestation. Vi tar en öl eller ett glas vin tillsammans i all enkelhet - och kanske en bit mat för den som vill. Ingen föranmälan, alla är välkomna. Vinprovning Höstens vinprovning, liksom tidigare under ledning av Lennart Blom, äger rum onsdag 7/10 kl på Villa Fridhem. Anmälan till Per-Ove Hedberg på telefon eller , tidigast 26/8 kl Max 20 deltagare. Kostnad: 175 kronor, oss tillhanda senast 23/9

23 23 Keramikkurs Prova även du på att dreja med lera hos keramiker Yvonne Svensson, Lugntorpsvägen 3 i Mälarhöjden och bli bekant med detta underbara material. Vi fortsätter i höst med en kurs om tre träffar: 1. Tillverkning, 2. Glasering, 3. Analys och hämtning. Kursstart: tisdag 8/9 kl ca Kostnad 200 kr inkl. material och kaffe. Betalas direkt till Yvonne vid första träffen. Max 6 deltagare. Anmälan till: Anne-Marie Bergström, tel , tidigast 26/8 kl Träffpunkt SPF på Café Opera Stockholmsdistriktet inbjuder till mingel för alla SPF-medlemmar torsdag 15 oktober kl Tyresö Jazzband bjuder på musikunderhållning. Ingen föranmälan. Priset är 100 kronor för ett glas vin eller öl. Träffpunkt Berwaldhallen och Träffpunkt Operan? Distriktets samarbete med Berwaldhallen fortsätter troligen med specialerbjudanden till SPF-medlemmar. Ev blir det även en Träffpunkt Operan. Mer information på månadsträffar och på vår hemsida. Samhället och de äldre Stiftelsen äldrecentrums föreläsningsserie i samarbete med bl.a. SPF Seniorerna och Vuxenskolan. Onsdag 23/9: Tills döden skiljer oss åt? Om nya parrelationer. Onsdag 21/10: Ålderism En mänsklig rättighet att vara äldre? Tisdag 3/12: Depression och åldrande. Lokal: ABF-huset, Sveavägen 41. Tid Kostnad för SPF-medlem 20 kr. (halva priset). Ta med medlemskortet! Mer information på våra månadsträffar/vår hemsida och på Äldrecentrums hemsida:

24 24 fortsättning ÖVRIGT INOMHUS DATA Våra medlemmar erbjuds möjlighet att lära sig mer om datorer och datoranvändning genom SeniorNet Hägersten - Liljeholmen, (SNHL), som träffas på Hövdingagården, Erik Segersälls väg 32 (vid Aspuddens skola), varje onsdag utom när det är skollov, kl ca Träffarna är kostnadsfria och öppna för alla. En gång i månaden kommer en gästföreläsare. Ingen föranmälan. Första träff i höst blir onsdag 2 september. För aktuell information kontakta SNHL, tel eller e-post Hemsida: I Studieförbundet Vuxenskolans folder med höstens rabatterade föreläsningar och cirklar, som bifogas detta program, finns även kurser om data i olika former: (t.ex. råd inför köp, kom igång med dator, surfplattor och smartphones) För mer information ring tel eller gå in på deras hemsida Datorstrul? Hjälp finns! SA Teknik Microservice AB, Stenkilsgatan 3 i Örnsberg, tel lämnar rabatt på både arbetskostnad (30%) och material (10%), om du visar ditt SPF-kort. Mer info även på deras hemsida: Tennis Du som spelat ett par år: Välkommen till Pensionärernas Tennisklubb (PTK) i Mälarhöjdens Tennisklubb. Kontakta Jan Edling, tel eller Bob Reinders, tel för mer information. Start 1 september. Se även hemsidan

25 25 UTOMHUSAKTIVITETER MÅNDAGAR Stavgång Start den 31 augusti kl Samling utanför vårdcentralen i Axelsberg för en vandring i närområdet. Ingen föranmälan, alla är välkomna. Utflykter med SL och till fots, ( Långvandringar ) Lite längre vandringar på olika platser med utgångspunkt från någon T-banestation. Samling vid T-banan, Axelsberg. Tid: senast kl , sista måndagen i månaden med start den 31augusti. Därefter 28/9, 26/10 och 30/11. Ledare: Inger Kvartoft, tel Ingen föranmälan, alla är välkomna. Ta med matsäck. Träna hjärt-lungräddning hemma Föreningens docka för att träna hjärt-lungräddning kan lånas gratis ihop med en video som beskriver hur man gör. Kontakta Inger Kvartoft, tel

26 26 fortsättning UTOMHUSAKTIVITETER TISDAGAR Boulen fortsätter så länge vädret tillåter. Boulebanorna är belägna bakom vårdcentralen i Axelsberg. Tid: Tisdagar kl Ledare: Marianne Melin, tel eller Ingen föranmälan, ingen vana behövs, alla är välkomna. Ta med bouleklot. Golf (även på NY GOLFBANA på torsdagar) På tisdagar kan SPF-medlemmar som tidigare spela på Tjusta GK norr om Stockholm. Samling strax före kl Greenfee är 250 kr. (Med greenfeemedlemskap för 399 kr får du rabatt och betalar endast 200 kr.) Anmälan senast kl måndagen före till Sven-Eric Bergh på tel (även info) eller e-post: Spelordningen lottas och du får ett sms med starttiden. Mer info på hemsidan: Nu har SPF-medlemmar möjlighet att spela golf även på Fors Golf i Västerhaninge. På Fors Golf spelar vi torsdagar från kl Priset för 9 hål är 120 kr och 220 kr för 18 hål. Anmälan senast tisdagen före till receptionen på Fors Golf. Fors Golf lottar sedan ronden och du får ett sms med din starttid. Mer info på hemsidan och e-post eller av Michaela Fröstad Askergren på tel Vi bör odla våra egenskaper och inte våra egenheter.

27 Specialprogram för SPF Seniorernas medlemmar på Kulturhuset Stadsteatern Begränsat antal platser. Betalning sker på plats. Obligatorisk föranmälan 1-2 veckor före (och även information) till Helen Karlsson: tel , eller e-post Konst och mingel kl Priset 120 kronor inkluderar visning samt 1 glas vin och lätt tilltugg. Camilla Thulin kostym, korsetter och Army of Lovers. Onsdag 14/10 och tisdag 8/12, Galleri 3, våning 3. Anna Odell Okänd kvinna Måndag 16/11, Galleri 5 våning 5. Besök på Stadsteaterns kostymförråd Onsdag 16/9 kl Samling i informationen, huvudentrén Sergels torg, senast Pris 40 kr. 27 Rabatterade teaterbiljetter på Stadsteatern och Dramaten Genom vårt ombud får du på Stadsteatern ca 15% lägre pris än teaterns pensionärspris (även övriga kategorier). På Dramaten är ombudspriset 20% lägre än ordinarie priser. (Där finns inga pensionärspriser.) Du som inte har tillgång till Internet kan ta kontakt per telefon för att boka biljetter. (Se även sidorna Sällskap på teater.) Du som har en e-postadress kan anmäla dig att vara med på en sändlista. Då får du erbjudanden till vissa utvalda föreställningar där reservationer gjorts. Möjlighet finns förstås att beställa biljetter även till andra pjäser och datum. Kontakta Margareta Regnström, tel eller via e-post: Titta gärna i teatrarnas program eller gå in på deras hemsidor resp.

28 Tryckt hos trycknu.se VÅR HEMSIDA Adressen är Sidan uppdateras löpande med angivande av datum. Här finns information om vår Förening och vårt Program (där du också hittar Resor som arrangeras av andra). Under rubriken Nyheter och även under Aktuellt hittar du tips på intressanta aktiviteter m.m. Under Minnesbilder finns många foton från våra aktiviteter, träffar och resor under de senaste åtta åren. Det finns förstås också ett Kalendarium och under rubriken Praktisk information - övrigt samlar vi matnyttiga tips av olika slag. Med hjälp av Användbara länkar hittar du lätt andra intressanta hemsidor. Det finns också en Sökfunktion för att lättare hitta på sidan och ett Nyhetsarkiv, där vissa tidigare artiklar sparas. Styrelsen i SPF Seniorerna Mälarhöjden-Hägersten Bakre raden från vänster Anne-Marie Bergström, Vivian Johansson, Ann Falk, ordförande Rolf Lindquist, Gunnar Carlsson, Britt-Marie Öquist och Birgitta Airas. Främre raden Barbro Olsson och Margareta Regnström. Infälld: Ulla Lundström. Redigering och layout: Margareta Regnström

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Årgång 15 nr 5 2013-12-16

Årgång 15 nr 5 2013-12-16 Segeltorp PRO-Nytt Årgång 15 nr 5 2013-12-16 Medlemsmöten Alla medlemsmöten hålls i Segeltorpsskolans gamla matsal. Beräknad mötestid ca 2 timmar. Vårens möten: 11/1. 8/2, 8/3, 12/4 och 10/5 11 januari

Läs mer

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström Höstprogram SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN, 2012 Höstens Program 2012 5.9 Styrelsemöte 12.9 Månadsmöte, Bra för hjärtat - bra för hjärnan Från Landstinget

Läs mer

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow

Program våren 2014. Foto: Britt Tellow Program våren 2014 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna vårens och sommarens aktiviteter intressanta! 20 januari: Information

Läs mer

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2008 2 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Kassör + medlemssekreterare Sekreterare + vice

Läs mer

PIKs program våren 2011

PIKs program våren 2011 PIKs program våren 2011 Här kommer ännu ett späckat vårprogram. Hoppas att det är någon aktivitet som passar just dig. Förra året hade vi över 800 deltagare i olika evenemang, kurser och festligheter.

Läs mer

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl.

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016 Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100:- per

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013)

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 3 Årg. 22 (2013) Medlemsblad Nr 3 Årg. 22 (2013) Bästa medlemmar! Våren blev sen, kall och efterlängtad. Trots mångas misströstan infann den sig till slut, som alltid. Måndagen den 22:e april blev vi guidade på den nybyggda

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Programblad Höst-vinter 2015/16

Programblad Höst-vinter 2015/16 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna!

Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Gävle Program våren 2016 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är välkomna! Jack and the Rippers inleder vårsäsongen med musiken vi minns från 60- och 70-talen.

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

Studieprogram Örebro

Studieprogram Örebro Studieprogram Örebro Vi tror på att Vi äldre lär äldre bäst! Webbsida Örebroklubben: orebro.seniornet.se Jan 2016 Terttu Bohlin Studiecirklar våren 2016 i Örebro Studiecirklarna bedrivs i grupper med ca

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2013 Göteborg i augusti 2013 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

PROGRAM ÅGÅRDEN. Öppet Hus och telefontid: Telefon 0302-135 75 måndagar 10.00 13.00

PROGRAM ÅGÅRDEN. Öppet Hus och telefontid: Telefon 0302-135 75 måndagar 10.00 13.00 Hösten 2015 PROGRAM Våren 2016 ÅGÅRDEN Öppet Hus och telefontid: Telefon 0302-135 75 måndagar 10.00 13.00 Föreningsmöten (Se sid. 3) Möteslokal: Missionskyrkan, Lerum. Mötestid: 3:dje onsdagen i månaden

Läs mer

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING

FYRISGÅRDEN. Mötesplatsen för alla BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING FYRISGÅRDEN Mötesplatsen för alla 2014 2015 BARN UNG VUXEN FUNKTIONS NEDSÄTTNING Fyrisgården är en ideell förening som erbjuder meningsfull fritid för alla människor, oavsett ålder och funktionsförmåga.

Läs mer

Kom med och forma framtiden för pensionärer. Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil. Motionsdanser-Temakvällar

Kom med och forma framtiden för pensionärer. Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil. Motionsdanser-Temakvällar Höör 2016 höst - vinter Kom med och forma framtiden för pensionärer Medlemsmöten-Cirklar-Friskvård-Utflykter med buss o bil Motionsdanser-Temakvällar PRO Höör Expedition Storgatan 7 Hemsida: pro.se/hoor

Läs mer

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Medlemsbladet 2016 februari - augusti kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Ordföranden har ordet Se i medlemsbladet, det finns säkert något

Läs mer

Allaktivitetshuset. Kungshällan

Allaktivitetshuset. Kungshällan Allaktivitetshuset Kungshällan Programblad för 1 September 31 Januari 2012-2013 1 Kungshällan Lilla Torg 1 243 30 Höör Mötesplatsen för ALLA seniorer Här finns det möjlighet att träffas och umgås, ta en

Läs mer

FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans

FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans PRO Täby Centrum Våren 2014 FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans Föreningsmöten Studiecirklar i samarbete med Friskvård Utflykter Föreningens adress PRO Täby Centrum, c/o Träffpunkten Åkerbyvägen

Läs mer

Välkommen till en ny höst!

Välkommen till en ny höst! Vårresan till Gränna Den 23 maj åkte ett glatt gäng till Gränna. Vi fikade på ett mysigt café, tittade på ljustillverkning, smakade på choklad och fick se hur de tillverkar den. Sedan fick vi se hur man

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

NYHETSBREV NR 1. januari - juni 2016

NYHETSBREV NR 1. januari - juni 2016 NYHETSBREV NR 1 januari - juni 2016 ORDFÖRANDEN har ordet; Dags för ett nytt medlemsår inom PRO. Alla medlemmar fick i mars förra året ett brev om att vi inom föreningen startat ett utvecklingsprojekt

Läs mer

Program Anhörigcenter

Program Anhörigcenter Har du frågor, förslag eller funderingar - ta gärna kontakt. Du når oss säkrast måndag - torsdag 08.30-11.30 046-35 82 40 eller via e-post anhorigcenter@lund.se Anhörigkonsulent Maria Boberg Anhörigstödjare

Läs mer

GULDHEDEN Program hösten 2013 GULDHEDEN. Vattentornet, symbol för för Guldheden. Arkitekt: Nils Einar Eriksson. www.spfpension.

GULDHEDEN Program hösten 2013 GULDHEDEN. Vattentornet, symbol för för Guldheden. Arkitekt: Nils Einar Eriksson. www.spfpension. ..SPF FORUM Program hösten 2013 Program våren 2013 Säsongens innehållsrika program. Vattentornet, symbol för för Guldheden. Arkitekt: Nils Einar Eriksson. Medlemsmöten under höstterminen Den andra tisdagen

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter

Täby seniorcenter. Aktuella aktiviteter. taby.se/seniorcenter Täby seniorcenter Aktuella aktiviteter taby.se/seniorcenter Välkommen till Täby seniorcenter Täby seniorcenter är en öppen kommunal verksamhet där du kan träffa andra seniorer. Vi har ett varierat utbud

Läs mer

01 söndag Adventskaffe med Julklapp 14 lördag Julfest med levande musik 21 och 22 lördag/söndag Julgala, Konserthuset 1 av 10

01 söndag Adventskaffe med Julklapp 14 lördag Julfest med levande musik 21 och 22 lördag/söndag Julgala, Konserthuset 1 av 10 Hej Värniter! Här kommer ett extrautskick med tanke på att styrelsen har beslutat om flera träffar som gäller alla medlemmar, men även Er som arbetar på LSS-boenden, som personliga assistenter, ledsagare,

Läs mer

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening

Medlemsblad. Våren 2011. Tranås/Ydre Släktforskarförening Medlemsblad Våren 2011 Tranås/Ydre Släktforskarförening Ordförande har ordet När Ni får detta medlemsblad är vi redan inne i februari på det nya året. Hjälp vad tiden går fort, tänker många och undrar

Läs mer

SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2016. januari, februari, mars

SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2016. januari, februari, mars SPF SENIORERNA Höganäs MEDLEMSBLAD 2016 januari, februari, mars Från kol till kruka 13/1 Kullahistorikern Torbjörn Gerward kåserar om Bruket - området kring Höganäsbolaget och Höganäs Outlet. När: Onsdag

Läs mer

Programblad Vår/Sommar 2016

Programblad Vår/Sommar 2016 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Välkommen till Seniorträffar

Välkommen till Seniorträffar Välkommen till Seniorträffar Hösten 2015 Seniorträffar i Partille Vill du prata med någon över en kopp kaffe? Eller kanske prova på sitt-gympa, gå en datakurs eller delta i en läsecirkel? Hjärtligt välkommen

Läs mer

Robert Brolin, Broline Design, jobbar i metall, sten, betong och glas. Hans Harley Davidson-cyklar fick 1:a och 2:a pris i Motorrevyn 2013.

Robert Brolin, Broline Design, jobbar i metall, sten, betong och glas. Hans Harley Davidson-cyklar fick 1:a och 2:a pris i Motorrevyn 2013. NYHETSBREV WIJ TRÄDGÅRDAR Juli 2013 Rosdagar! HD-utställning pågår! Kurser! Teater! Sommarkvällar med underhållning! Konstutställningar! Glada grisar! Jädraöl! Turbin konsthantverk! Välkommen! Läs mer

Läs mer

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM

MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM MISSIONSKYRKAN & EQUMENIA HÄSSLEHOLM en del av Programblad 8 mars - 9 juni 2015 NU ÄR DET OFFENSIVEN......som gäller. Det finns inga alternativ. När jag på 70-talet var pastor här i Hässleholm innebar

Läs mer

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Välkommen med! Onsdagar 13 januari 27 april kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100 :- per termin för

Läs mer

HÄLSOTEKET. Örgryte-Härlanda. Sommaren 2014

HÄLSOTEKET. Örgryte-Härlanda. Sommaren 2014 HÄLSOTEKET Örgryte-Härlanda Sommaren 2014 Välkommen att delta på våra inspirerande aktiviteter i sommar! Hälsoteket i Örgryte-Härlanda är till för att ge dig förutsättningar för en hälsosam livsstil. I

Läs mer

Mälarhöjden- Hägersten Förening 149 - Bildad 1966

Mälarhöjden- Hägersten Förening 149 - Bildad 1966 Mälarhöjden- Hägersten Förening 149 - Bildad 1966 Föreningens hemsida www.spf.se/malarhojdenhagersten Föreningens e-postadress spfmalarhojden@stockholmsdistriktet.se 2 STYRELSEN m.fl. Ordförande Rolf Lindquist

Läs mer

Vi hoppas du finner något av intresse i vårens utbud!

Vi hoppas du finner något av intresse i vårens utbud! Studieprogram, Cirklar och Studiebesök Anmälan till alla kurser, studiecirklar och studiebesök sker till Studieförbundet Vuxenskolan i Borlänge tel. 0243-820 81 eller till e-post: borlange@sv.se om inte

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan

FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan Vårprogram 2016 Innehåll FEBRUARI 9 Trädgård till tusen 18 Odla tidigt i egen varmbänk Föranmälan MARS 17 Årsmöte i Karlstads Trädgårdssällskap 1, 8, 12, 19 Beskär dina fruktträd Studiefrämjandet 12, 14

Läs mer

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

Afasiföreningens Höstprogram 2015

Afasiföreningens Höstprogram 2015 Afasiföreningens Höstprogram 2015 Kontakt: Tel: 054-21 90 01 Mobil: 076-100 22 52 ( Susanne ) Mailadress: info@afasivarmland.se Hemsida: www.afasivarmland.se Vi finns även på facebook Våra medlemsförmåner

Läs mer

Lasse Haag. Sigtuna MEDLEMSBLAD April 2014. av yngre medlemmar. De är mer insatta och på hugget.

Lasse Haag. Sigtuna MEDLEMSBLAD April 2014. av yngre medlemmar. De är mer insatta och på hugget. 1 Sigtuna MEDLEMSBLAD April 2014 ORDFÖRANDE HAR ORDET Jag får tacka så mycket! Tänk att få en sådan post som ordförande i PRO Sigtuna utan att behöva sända in något CV. Inte heller någon intervju blev

Läs mer

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla.

Har du/ni betalat? Vi har inte fått in medlemsavgiften från alla. 2016-06-08 Hej alla trädgårdsvänner! Välkommen att ta del av sommarens program! Vi ber om ursäkt att vi inte skickat ut tidigare men hoppas ni har överseende med det! Kika in på föreningens hemsida & Facebook!

Läs mer

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 Studieprogram Våren 2016 Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 ABF Burlöv Dalbyvägen 25, Arlöv Öppet hus Lördagen den 16/1 14.00-16.00

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande Program Hösten 2012 Bästa medlemmar Det här är min första introduktion till Höstprogrammet som ny ordförande. Våren har varit mycket intressant. Det har varit väldigt roligt att få vara delaktig i en sådan

Läs mer

FRA:S VETERANFÖRENING

FRA:S VETERANFÖRENING 1 FRA VET informerar 2015 NR 3 FRA VETERANFÖRENING Anmälan senast måndagen den XX augusti till Olle Sandelid: sndelid@compaqnet.se eller till mobiltelefon: 076-800 50 25 Ange färdsätt och om du vill äta

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

Program och utställningar januari juli 2016

Program och utställningar januari juli 2016 Program och utställningar januari juli 2016 Ystads Fornminnesförening med trädgårdsgruppen Sub Rosa och Klostret i Ystad samt Charlotte Berlins museum Programverksamhet samt utflykter Torsdagen den 14

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

Kalendarium DALABULLEN

Kalendarium DALABULLEN DALABULLEN Nr 1 Våren 2015 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Fikaträffar Se sid 3 Föreläsning för anhöriga! 25 mars, se sid 4 Föreläsning för barn! 18 april, se sid 6 Barn & Ungdomsverksamhet Se sid 8

Läs mer

Fika serveras för 20 kr. Anmälan senast lördag 9 januari till agneta.ostlund@telia.com eller Agneta 070-783 80 07.

Fika serveras för 20 kr. Anmälan senast lördag 9 januari till agneta.ostlund@telia.com eller Agneta 070-783 80 07. Vår och sommar 2016 Välkomna till ett nytt trädgårdsår! I vår kommer vi att inleda med vackra bilder och lärorika föredrag om kända och okända växter. Senare får vi lära oss mer om hur vi ska ta hand om

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN Förening 149 - Bildad 1966 Föreningens hemsida www.spf.se/malarhojdenhagersten Föreningens e-postadress spfmalarhojden@stockholmsdistriktet.se 2 STYRELSEN

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

MEDLEMSBLAD 2016 april, maj, juni, juli, augusti, september

MEDLEMSBLAD 2016 april, maj, juni, juli, augusti, september MEDLEMSBLAD 2016 april, maj, juni, juli, augusti, september Klassiska kompositörer i jazzigt framförande 6 april Staffan Jonasson berättar och låter oss lyssna till Klassiska kompositörer i jazzigt framförande.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte år 2016 i AstraZeneca Seniorerna Lund

Protokoll fört vid årsmöte år 2016 i AstraZeneca Seniorerna Lund Protokoll fört vid årsmöte år 2016 i AstraZeneca Seniorerna Lund Tid: fredagen den 5 februari 2016 kl 11.45-12.30 Plats: Hörsalen, Medicon Village Deltagare: 70 medlemmar Kjellåke Lindberg hälsade samtliga

Läs mer

SVEFOs hemsida www.svefo.cx

SVEFOs hemsida www.svefo.cx SVEFOs hemsida www.svefo.cx Kalendarium 2002 Digitalbildtävling Bedömning och redovisning den 13 oktober i Nynäshamn. September Ordföranden har ordet Nr 4/02 Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar

Läs mer

Skeppsposten 2015:4 Programblad

Skeppsposten 2015:4 Programblad Lidingöskeppet Skeppsposten 2015:4 Programblad Engagemang Omtanke Värdighet Clementia hemtjänst Det privata alternativet i Lidingö sedan 2006 Clementia AB är det lilla hemtjänstföretaget i Lidingö som

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

SENIORER I TIDEN 485 BJÖRKEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström

SENIORER I TIDEN 485 BJÖRKEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET. Foto Bengt Backström P r o g r a m SENIORER I TIDEN LIVSKVALITET - INFLYTANDE - VALFRIHET 2014 Foto Bengt Backström 485 BJÖRKEN Program 2014 12.3 Månadsmöte. Roland Cedermark underhåller på stora scen. 3.4 Kvällsträff kl.

Läs mer

MAJ 23-27. Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs kommun. PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS VÄLKOMMEN

MAJ 23-27. Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs kommun. PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS VÄLKOMMEN Foto: Anders Ebefeldt PROGRAM SENIOR I FOKUS 2016 PROGRAM VECKA 21 SENIOR I FOKUS T E M A - H Ä L S A O C H L I V S K V A L I T E T Under vecka 21 anordnas en temavecka för dig som är senior i Höganäs

Läs mer

Ansökningsblankett Seniorkurs Höstterminen 2016 Sökandes namn..

Ansökningsblankett Seniorkurs Höstterminen 2016 Sökandes namn.. Ansökningsblankett Seniorkurs Höstterminen 2016 Sökandes namn.. Man är aldrig för gammal att lära nytt, mer eller på andra sätt. Det som är utmärkande för folkhögskolan är att man i en grupp gemensamt

Läs mer

Annonsera Nu har vi en annonssida på vår webbplats. Här kan du erbjuda andra medlemmar ditt växtöverskott eller andra trädgårdsrelaterade produkter.

Annonsera Nu har vi en annonssida på vår webbplats. Här kan du erbjuda andra medlemmar ditt växtöverskott eller andra trädgårdsrelaterade produkter. Vår och sommar 2014 Nu har det vänt, dagarna blir längre och frökatalogerna har börjat komma. Det är dags att påbörja det nya trädgårdsåret. Välkommen till nya inspirerande träffar i ett välmatat program

Läs mer

Västre Jär. Studier & aktiviteter. gör en annan värld möjlig!

Västre Jär. Studier & aktiviteter. gör en annan värld möjlig! Västre Jär Studier & aktiviteter 2014 1 gör en annan värld möjlig! Västre Jär 2014, ännu ett nytt år med studiecirklar, kulturarrangemang och folkbildning i samarbete med ABF Sydvästra Skåne. Luta dig

Läs mer

I Simrishamns kommun finns det mycket kul att göra för sportlovslediga barn och ungdomar. Vi tackar alla sportlovsarrangörer och ledare.

I Simrishamns kommun finns det mycket kul att göra för sportlovslediga barn och ungdomar. Vi tackar alla sportlovsarrangörer och ledare. Sportlov 2014 Vecka 8 17-23 februari I Simrishamns kommun finns det mycket kul att göra för sportlovslediga barn och ungdomar. Vi tackar alla sportlovsarrangörer och ledare. Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

ÅRSMÖTE Lördag den 24 mars 2012 Nättraby och Karlskrona

ÅRSMÖTE Lördag den 24 mars 2012 Nättraby och Karlskrona ÅRSMÖTE Lördag den 24 mars 2012 Nättraby och Karlskrona Foto: Börje A Y Åkerblom Vicke Lindstrand Skål Snäcka 1940-talet 10.00 Samling med morgonfika som föreningen bjuder på Glastornet Nättraby. Malin

Läs mer

Rospiggen R O S P I G G S N Y T T. Alunda ~ Gimo ~ Valö ~ Harg ~ Östhammar. September - 2015

Rospiggen R O S P I G G S N Y T T. Alunda ~ Gimo ~ Valö ~ Harg ~ Östhammar. September - 2015 ~ Gimo ~ Valö ~ Harg ~ Föreningens årsmöte 12 februari är historiskt då vi beslutade om nytt namn och nya stadgar. Nya stadgarna kan du läsa på vår hemsida. I detta nummer kan du också läsa resultatet

Läs mer

Föreningsblad Nr 3 september 2009

Föreningsblad Nr 3 september 2009 Föreningsblad Nr 3 september 2009 Fritid och Kulturs föreningsblad kommer ut fyra gånger om året: i februari, maj, september och november. Bladet finns även på Höörs kommuns hemsida www.hoor.se under Kultur

Läs mer

Klubb-Nytt november 2015

Klubb-Nytt november 2015 Klubb-Nytt november 2015 Några rader från vår ordförande Löven gulnar och faller av från träden och själva har vi börjat förbereda husbilen för vintervila. Det kan den behöva, efter att i två veckor ha

Läs mer

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT!

Vad händer i Färgelanda? November. Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Vad händer i Färgelanda? November Fritidsgården + Musikskolan = SANT! Onsdag 29 oktober klockan 19.30 välkomnar musiklärare Johan Ahl alla spelsugna ungdomar till Fritidgården. En prova på kväll där du

Läs mer

Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16.

Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16. Program på Äldrecentrum September-oktober 2014 Öppettider: Vardagar: kl. 9.30 12.00, 13.00 16.00 Lördag och söndag: kl. 14.00 16.00 Vissa dagar kan det förekomma andra öppettider, se programmet. Information

Läs mer

OBS! OBS! OM AVBESTÄLLNING INTE SKER I GOD TID FÖRE BEHANDLING DEBITERAS PATIENTEN 100 KR I AVGIFT OAVSETT OM FRIKORT FINNES

OBS! OBS! OM AVBESTÄLLNING INTE SKER I GOD TID FÖRE BEHANDLING DEBITERAS PATIENTEN 100 KR I AVGIFT OAVSETT OM FRIKORT FINNES RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten andra kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Tack för förtroendet ni gav mig på årsstämman den 26 februari. Det gick ju bra både för oss och för hockeygrabbarna som

Läs mer

Skjortan 12-21 Invigningsvecka

Skjortan 12-21 Invigningsvecka Aktivitetshuset Skjortan 12-21 Invigningsvecka februari Aktivitetshuset Skjortan är en social och global mötesplats samt en arena för kultur- och föreningsverksamhet. Nu invigs huset med en rad olika aktiviteter

Läs mer

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Hänt under 2015. Januari Medlemsträff Torsdagen den 22 januari träffades medlemmar i föreningen med temat 60-talet i ord och ton. Sven Thomson berättade minnen och spelade musik från 60-talet. Många minnen

Läs mer

Programblad Hösten 2015

Programblad Hösten 2015 Programblad Hösten 2015 INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET ENSKEDE - ÅRSTA Ordföranden har ordet Hej igen och välkomna åter. Nu är det dags för höstens aktiviteter. Vår duktiga programkommitté: Ingrid,

Läs mer

Möte i Trollhättan augusti 2015

Möte i Trollhättan augusti 2015 1 Föreningen Försvarsdirektörer Emeriti Möte i Trollhättan augusti 2015 Den 29 juni fick vi från mötesarrangören Lennart Olofsson följande hälsning: Jag har fått ihop ett program som ser ut så här: 19

Läs mer

Herrgärdets servicehus

Herrgärdets servicehus MÅNADSPROGRAM Januari 2016 Herrgärdets servicehus Hälsans Hus Månadsprogram 2016 Januari Förvaltning. 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se ÖPPETTIDER: Måndag-fredag: 8.00-17.00 Lördag 2 januari

Läs mer

HL-bladet. Ny bild på ingång. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti 2015. Medlemsblad nr 29

HL-bladet. Ny bild på ingång. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti 2015. Medlemsblad nr 29 HL-bladet Augusti 2015 Medlemsblad nr 29 Ny bild på ingång Höst på väg Foto: Roger Fast Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Då är det dags för andra halvan av 2015, sommar uppehållet

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

UTBILDNINGAR & SEMINARIER

UTBILDNINGAR & SEMINARIER UTBILDNINGAR & SEMINARIER HÖSTEN 2016 - VÅREN 2017 Att utveckla styrelsens kompetens löpande - är en investering för hela bostadsrättsföreningen KUNSKAP ÄR VÄGEN TILL DET GODA BOENDET! Vägen till utveckling

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2016

SOMMARLOVSPROGRAM 2016 SOMMARLOVSPROGRAM 2016 Woodlands klubb är platsen om du vill spela golf i sommar, oavsett om du spelat tidigare eller om du är nybörjare. Passen som heter träning är drop-in, medan passen som heter spel

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Välkommen till Costa Blanca Församling

Välkommen till Costa Blanca Församling VÅRPROGRAMMET 2012 Välkommen till Costa Blanca Församling Installation av nya prästparet med Biskop Sven-Bernhard Fast SVENSKA KYRKAN I UTLANDET ES-03183 Torrevieja, C/ Luis Cánovas Rodriques 4, vid köpcenter

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

Programblad nr 2, vår-sommar 2009

Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Programblad nr 2, vår-sommar 2009 Gillet fyller tio i år. Det måste vi fira! Tänk så fort tiden går, säsongerna susar förbi och nu börjar en ny odlingsperiod igen men när detta skrivs har just den begynnande

Läs mer

Vinn biljett till NPF-forum!

Vinn biljett till NPF-forum! Uppsala Mars 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Anmälan dagläger på Alnäs... sid 2 Kvällspromenader med Attention... sid 3 Få ordning på vardagen inspirationsdag på Ekolnsnäs... sid 4 SIP Samordnad individuell

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN Förening 149 - Bildad 1966 Föreningens hemsida www.spf.se/malarhojdenhagersten Föreningens e-postadress spfmalarhojden@stockholmsdistriktet.se 2 STYRELSEN

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug Okt 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09 22

Läs mer

Blekinge läns Hemslöjd ideell förening firar i år 130-årsjubileum!

Blekinge läns Hemslöjd ideell förening firar i år 130-årsjubileum! Blekinge läns Hemslöjd ideell förening firar i år 130-årsjubileum! 2015 Kalendarium Slöjd i Blekinge är en del av Kultur och Fritid, Region Blekinge. Vi har i uppdrag att utveckla slöjden i hela regionen.

Läs mer

Hälsans hus. Herrgärdets Mötesplats. Månadsprogram december. MÅNADSPROGRAM December

Hälsans hus. Herrgärdets Mötesplats. Månadsprogram december. MÅNADSPROGRAM December MÅNADSPROGRAM December Herrgärdets Mötesplats Hälsans hus 2015 Månadsprogram december Herrgärdets mötesplats Knutsgatan 2D Telefon: 021-39 03 06 Dagverksamhet: 021-39 03 06 Reception: 021-39 03 00 Restaurang:

Läs mer

Välkommen till Costa Blanca Församling

Välkommen till Costa Blanca Församling VÅRPROGRAMMET 2013 Välkommen till Costa Blanca Församling SVENSKA KYRKAN I UTLANDET ES-03183 Torrevieja, C/ Luis Cánovas Rodriques 4, vid köpcenter Aquas Nuevas (Aldi) Kyrkans telefon 966 260 833 gäller

Läs mer