Genomförande av specialiseringstjänstgöring i kardiologi inom KC hjärtsjukvård, Sunderby sjukhus

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Genomförande av specialiseringstjänstgöring i kardiologi inom KC hjärtsjukvård, Sunderby sjukhus"

Transkript

1 Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (8) Genomförande av specialiseringstjänstgöring i kardiologi KC hjärtsjukvård, Sunderby sjukhus Lagrum och styrande förutsättningar I enlighet med 4 kap 1 patientsäkerhetsförordningen (2010:1369) och föreskrifter för läkares specialiseringstjänstgöring (SOSFS 2015:8) ska legitimerade läkare göra en specialiseringstjänstgöring under handledning på minst 60 månader (motsvarande heltidstjänstgöring), för att förvärva de kunskaper, färdigheter och förhållningssätt och föreskivs för specialiteten. Specialiseringstjänstgöringen ska vara målstyrd, utgå från ST-läkarens individuella förutsättningar och fullgöras genom tjänstgöring och olika kompletterande utbildningar. Om läkaren är specialistkompetent en eller flera andra specialiteter kan som mest 30 månader tillgodoräknas från denna/dessa specialiteter. Syfte Syftet med den här rutinen är att skapa en struktur för specialiseringstjänstgöringen så att den håller en hög och jämlik nivå för samtliga ST-läkare, med målet att de ska uppfylla målbeskrivningen under de stipulerade 5 åren. Beskrivning arbetsgång Allmänt Varje ST-läkare ska ha ett ST-kontrakt och ett individuellt utbildningsprogram som utgår från målbeskrivningen (se regionövergripande rutin för specialiseringstjänstgöring för läkare). Inom kompetenscentrumet ska det finnas en mall att utgå ifrån för utbildningsprogramet. Det individuella utbildningsprogrammet skapas genom att mallen anpassas till den enskilde ST-läkarens förutsättningar. Utifrån målbeskrivningen delas specialiteten kardiologi in i fyra olika fokusområden plus den gemensamma kunskapsbasen. ST-läkaren avsätter tid för varje fokusområde och ska under den perioden genomföra de tjänstgöringar som ingår i fokus, handlägga mottagningspatienter, delta i andra utbildningsaktiviteter och genomföra litteraturstudier fokus. ST-läkarens ansvar ST-läkaren ansvarar själv för att meddela schemaläggaren om sina placeringsönskemål utifrån fokus och för att planera in de rekommenderade utbildningsaktiviteterna, litteraturstudier och kurser.

2 Sida 2 (8 ST-läkaren ansvarar även att påtala till mottagningen om ST-läkaren behöver träffa patienter med någon särskild sjukdom eller tillstånd för att kunna uppfylla målbeskrivningen. Utbildningsaktiviteter Tjänstgöring på andra enheter på sjukhuset än de kardiologiska fullgörs med fördel under den gemensamma kunskapsbasen. Kurser går oftast inte att planera in under rätt fokusområde, utan får planeras in där det är praktiskt möjligt. Avdelningsarbete Vid tjänstgöring på avdelningarna ska ST-läkaren fullgöra de arbetsuppgifter som ingår i avdelningsarbetet även om dessa arbetsuppgifter faller utanför fokus. ST-läkaren ska utgå från de patienter som vårdas på avdelningen för tillstånd som inkluderas i fokus i sina litteraturstudier. Under den gemensamma kunskapsbasen ska ST-läkaren i så stor utsträckning som möjligt ges tillfälle att ronda under handledning av avdelningsöverläkaren. Efter att ST-läkaren har genomfört majoriteten av placeringarna för den gemensamma kunskapsbasen, uppfyller huvuddelen av denna målbeskrivning och genomfört minst en kunskapsbedömning av en rond och utifrån denna kunskapsbedömning anses mogen att börja ronda självständigt ska ST-läkaren ges tillfälle att börja ronda självständigt på avd 46. STläkaren rondar då patientsalarna 2, 8 och 9 med stöd av överläkaren på avd 46 och salarna 1,10 och 11, med stöd av HIA-läkaren. Efter den gemensamma kunskapsbasen ska ST-läkaren succesivt ges större ansvar vid sina placeringar på HIA. Under sista året av specialiseringstjänstgöringen ska ST-läkaren ta huvudansvaret för ronden med stöd av HIAöverläkaren. I slutfasen av ST, efter gemensam bedömning av ST-läkaren, handledaren, studierektor och verksamhetschef, kan ST-läkaren schemaläggas utan överläkare på HIA med stöd av överläkaren på avd 46. Specialistkompentent läkare som specialiserar sig kardiologi rondar avd 46/HIA självständigt. Det bör finnas en specialist i kardiologi på någon av positionerna på avd 46/HIA. Övriga funktioner vid kliniken Efter en introduktion på s48 kan ST-läkaren svara på sökningarna på länssökaren med stöd av angiograförerna. Då ST-läkaren har börjat ronda självständigt kan ST-läkaren gå den korta rondjouren på avd 46 med stöd av kardiologjouren. ST-läkaren, handledaren, studierektor och verksamhetschef tar gemensamt beslut om när ST-läkaren är redo för att vara kardiologkonsult. ST-läkaren ska ha uppfyllt den gemensamma kunskapsbasen. ST-läkaren ska ha stöd av HIA-läkaren eller den läkare som handleder ST-läkarna på mottagningen.

3 Sida 3 (8 Mottagningsverksamhet Vid inbokning av patienter ska ST-läkarna i så stor utsträckning som möjligt få patienter sitt fokusområde. För att underlätta vid inbokningen av patienter på mottagningen ska det finnas riktlinjer för vilka patientkategorier som är lämpliga vid de olika fokusområden och för ST-läkare som sidoutbildar sig på kliniken. Mottagningen organiseras så att en överläkare/erfaren specialistläkare handleder 2-3 ST-läkare, både egna och de som sidoutbildar sig på kliniken. Den handledande läkaren ska inte ha egna patienter inbokade eller andra schemalagda uppgifter. Fokusområden Gemensam kunskapsbas ST-läkaren ska börja med att uppfylla målen för den gemensamma kunskapsbasen (delmål c1-c5), som tagits fram i samarbete centrum medicin och geriatrik. Den gemensamma kunskapsbasen beräknas ta minst 30 månader i anspråk. Fokusområde ischemisk hjärtsjukdom: Rekommenderad tidsåtgång: 12 månader, tidigt i specialiseringstjänstgöringen Tjänstgöringar: akuten, avd 46, avd 47, avd s48, coronarlab, THIVA/thoraxkirurgen Övriga utbildningsaktiviteter: en eller flera kurser, delta vid hjärtskolans föreläsningar, delta i ischemirond på mottagningen, coronarlab, thoraxrond med hjärtcentrum NUS, om möjligt delta vid mottagningsbesök inför och vid inläggning av baksträngsstimulator. Beskrivning: Förutom sedvanlig tjänstgöring på avdelningarna 46 och 47 ska ST-läkaren träffa post-pci och post-infarktpatienter, nybedömningar av ischemisk hjärtsjukdom, postoperativa kontroller efter CABG och patienter med kronisk ischemiskt hjärtsjukdom på mottagningen. Tjänstgöring på avdelning s48 är ett viktigt inslag i fokus. Under denna tjänstgöring ska ST-läkaren ges fortlöpande möjlighet att delta i diskussioner om diagnostik och behandling av patienterna med angiograförerna. Under minst 2 veckor ska ST-läkaren vara placerad på angiolab för att få förståelse för det praktiska tillvägagångsättet. Under dessa veckor ska STläkaren stå med i det sterila under ingreppen och tolka coronarangiografibilder under handledning. Dessa veckor kan med fördel samordnas med den tid ST-läkaren ska vara med på pacemakeroperationer.

4 Sida 4 (8 Sidotjänstgöring på THIVA/thoraxkirurgen med möjlighet att delta vid CABG-operationer bör även genomföras som del av fokus, men förläggs med fördel senare under ST. Fokusområde kardiologisk diagnostik Rekommenderad tidsåtgång: 6 månader, tidigt i ST, kan delas upp i flera delar. Tjänstgöringar: Klinisk fysiologi och ev. röntgenavdelningen Övriga utbildningsaktiviteter: en eller flera kurser, delta på ekorond Beskrivning: Huvudplaceringen under fokus är klinisk fysiologi. Även röntgenavdelningen vid Sunderby sjukhus eller andra sjukhus i landet kan vara aktuella. Under placeringen ska ST-läkaren lära sig att självständigt tolka arbets-ekg, holter-ekg, holter-bt, självständigt genomföra och tolka ekocardiografi, samt ha tillägnat sig kunskap om transeosofagal ekokardiografi, arbets-ekokardiografi, stress-ekokardiografi och hjärtscintigrafi. Dessutom ska ST-läkaren ha kännedom om DT, MR och PET-undersökningar av hjärtat och thorakalaorta. Fokusområde arytmi och pacemaker Rekommenderad tidsåtgång: 6 månader Tjänstgöringar: akuten, 46, 47, s48, arytmilab NUS, ev. barnkardiologen NUS Övriga utbildningsaktiviteter: en eller flera kurser, delta vid TAS, delta vid pacemakerinläggningar, gå med pacemakersköterskorna, pacemakerronder, ges möjlighet att bedöma pacemakerremisser under handledning, inläggning av revealdosor. Beskrivning: Förutom tjänstgöringsplaceringar ska ST-läkaren träffa patienter med hjärtarytmier på mottagningen och ta ställning till utredning, behandling och antikoagulantia. Under fokus ska ST-läkaren tjänstgöra vid avd s48 med att skriva in och ut patienter som ska operera in pacemaker, CRT och ICD eller genomföra dosbyte. ST-läkaren ska vidare delta vid operationerna i sterilt område, samt vara med vid postoperativ programmering. Även under övriga placeringar ska ST-läkaren beredas möjlighet att delta i operationer av device. Under 3-4 veckor ska ST-läkaren följa med på pacemakersköterskornas mottagning för att lära sig att läsa av och göra basala programmeringar av pacemakrar, samt dokumentera detta i journalen (under pacemakersköterskornas användarnamn). ST-läkarna kan även gå med på pacemakerläkarnas mottagning. De ansvarar då själva för att avtala med respektive läkare. ST-läkaren ska därutöver delta vid pacemakerronderna, TAS på fyslab och självständigt kunna lägga in revealdosor.

5 Sida 5 (8 Fokusområde hjärtsvikt, klaffar och GUCH: Rekommenderad tidsåtgång: 6 månader, genomförs efter ekokardiografiplaceringen på klinisk fysiologi. Tjänstgöringar: akuten, 46, 47, s48, ev. barnkardiologen NUS och/eller GUCH-mottagningen på Östra sjukhuset, THIVA/thoraxkirurgen NUS, ev. cardiologen och transplantationscentrum Sahlgrenska universitetssjukhuset. Övriga utbildningsaktiviteter: En eller flera kurser, delta vid hjärtsviktsrond på mottagningen, delta i ekoronder och thoraxronder med hjärtcentrum NUS, delta vid hjärtkateterisering och hjärtbiopsi (arytmilab vid NUS, cardiologen/transplantationsenheten Sahlgrenska eller GUCH-mottagningen Östra sjukhuset Göteborg.) Beskrivning: Under fokus ska huvuddelen av tiden ägnas åt hjärtsvikt. Vid tjänstgöring på avd s48 ska ST-läkaren i första hand handlägga patienter som ska genomgå preoperativ utredning inför klaffintervention och diagnostiska angiografier vid hjärtsvikt. På mottagningen ska ST-läkaren träffa patienter med HFrEF, HFpEF, klaffel och postoperativa kontroller efter klaffoperationer. Speciellt då ST-läkaren handlägger patienter med klaffel är det viktigt att det finns tillgång till klinisk instruktör klaffel. ST-läkaren ska även gå med specialist på GUCHmottagningen och kan även handlägga enklare GUCH-patienter under handledning av specialist med kunskap om GUCH. ST-läkaren ansvarar själv för att avtala med aktuell specialist om att följa med på mottagningen. Tjänstgöringar vid andra sjukhus fokus kan förläggas under senare del av ST. Övriga rekommenderade utbildningsaktiviteter: Delta vid genetisk rådgivning via kardiovaskulärt genetiskt centrum, NUS. Kan även arrangeras via videolänk när det finns familjer som genomgår genetisk utredning i Sunderbyn eller på cardiologen, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Svenska kardiologföreningen rekommenderar 50 jourer med självständigt ansvar för HIA Uppföljning Kunskapsbedömningar I enlighet med SOSFS 2015:8 ansvarar handledare och verksamhetschef för att ST-läkarnas kompetensutveckling bedöms kontinuerligt med utgångspunkt i målbeskrivningen och det individuella utbildningsprogrammet. I praktiken är ST-läkarena, med stöd av handledare och studierektor, ansvariga för att bedömningarna sker. Bedömningstillfällena ska dokumenteras och redovisas för handledare, studierektor och verksamhetschef. Dokumentationen ska användas för att bedöma om ST-läkaren följer förväntad kompetensutveckling och ligga till grund för att utfärda intyget om uppnådd specialistkompetens. Om STläkaren inte uppfyller kompetenskraven ska ST-läkare, handledare, studie-

6 Sida 6 (8 rektor och verksamhetschef ta fram en åtgärdsplan i enlighet med den regionövergripande rutinen för specialiseringstjänstgöring för läkare. Bedömningarna ska göras med på förhand kända och överenskomna metoder. Det är viktigt att även göra kunskapsbedömningar med hänseende på a- och b- delmålen. Under de olika fokusområdena ska ST-läkaren genomföra kompetensbedömningar kontinuerligt. Se tabell. Vid samtliga bedömningstillfällen ska fokus ligga på att ge ST-läkaren konkret och detaljerad återkoppling med syfte att ST-läkaren ska utvecklas ytterligare i sin medicinska kunskap och professionella roll. ST-läkaren och handledaren ska revidera det individuella utbildningsprogrammet utifrån återkopplingen. Fokusområde Bedömningsmodell Antal kommentar Ischemisk hjärtsjukdom Arytmi och pacemaker Hjärtsvikt/klaffar Mini-Cex/medsittning 2 Med läkare med kompetens Rondmall 1 Med läkare med kompetens CBD 2 Med handledare DOPS 1 för varje praktisk procedur Med medarbetare Krävs godkänt för att få utföra proceduren självständigt Mini-Cex/medsittning 1 Med läkare med kompetens CBD 1 Med handledare DOPS 1 för varje praktisk procedur Med medarbetare Krävs godkänt för att få utföra proceduren självständigt Mini-Cex/medsittning 1 Med läkare med kompetens

7 Sida 7 (8 /GUCH Kardiologisk diagnostik CBD 1 Med handledare DOPS 1 för varje praktisk procedur Med medarbetare Krävs godkänt för att få utföra proceduren självständigt Tolkning av a-ekg 1 Med medarbetare Tolkning av holter-ekg 1 Med medarbetare Undersökningsteknik/bildvalitet vid ulj hjärta 1 Med medarbetare Tolkning av ulj hjärta 2 Med valfri instruktör med kompetens att själv göra bedömningen För att självständigt få tolka på ulj hjärta ska ST-läkaren ha klarat provet Generella färdigheter Feedbackverktyg för a- delmål och delmål b1 Årligen Hela eller delar av Specialistläkarkollegium 2 under ST 360-gradersbedömning 1 under ST Årsrapport i ST-forum Årligen

8 Sida 8 (8 Övrigt I övrigt ska specialiseringstjänstgöringen följa Region Norrbottens rutin för specialiseringstjänstgöring för läkare. Rekommenderad litteratur och lista över kompetensnivåer för olika färdigheter återfinns i Svenska Kardiologföreningens målbeskrivning på

Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten

Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (8) Rutin för specialiseringstjänstgöringen för läkare i Region Norrbotten Lagrum och styrande förutsättningar Av 4 kap. 1 patientsäkerhetsförordningen (2010:1369) framgår

Läs mer

Specialiseringstjänstgöring i Barn- och ungdomsmedicin, version kust

Specialiseringstjänstgöring i Barn- och ungdomsmedicin, version kust Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (6) Specialiseringstjänstgöring i Barn- och ungdomsmedicin, version kust ST i Barn- och ungdomsmedicin vid barnklinikerna Kalix, Piteå och Sunderbyn, Region Norrbotten

Läs mer

Vårdgivardirektiv angående läkarnas specialiseringstjänstgöring (ST)

Vårdgivardirektiv angående läkarnas specialiseringstjänstgöring (ST) Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Vårdgivardirektiv 1 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Marie-Louise Mauritzon övergripande studierektor Vårdgivardirektiv angående

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Skånes universitetssjukhus Klinik Thoraxkirurgiska kliniken Specialitet 2018-11-28 Lund atum Ort Mattias Karlsson, överläkare thoraxkirurgi Umeå

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Klinisk neurofysiologi Sahlgrenska universitetssjukhuset Klinik Klinisk neurofysiologi Specialitet 2018-11-27 Göteborg atum Ort Greta Gustafsson

Läs mer

Överenskommelse träffad mellan följande parter:

Överenskommelse träffad mellan följande parter: ST-KONTRAKT Överenskommelse träffad mellan följande parter: ST-läkare Verksamhetschef Delegerad specialist 1 Huvudhandledare ST-studierektor ST-läkarens anställning Division Verksamhetsområde Avsedd basspecialitet

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Salgrenska och Östra sjukhuset Klinik Obstetrik och Gynekologi Specialitet 5-7/12 Göteborg atum Ort Olov Grankvist och Karin Hilden Inspektörer Styrkor

Läs mer

Utbildning av ST-läkare inom Hälso- och sjukvården i Gotlands kommun

Utbildning av ST-läkare inom Hälso- och sjukvården i Gotlands kommun 1 (6) RIKTLINJE Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Dokumentet gäller för HSF Innehållsförteckning Specialiseringstjänstgöring (ST)...2 Bakgrund...2 Behov av ST på Gotland...2 Målsättning för ST-utbildning

Läs mer

Del 3: Checklista för inspektion

Del 3: Checklista för inspektion Del 3: Checklista för inspektion Nedanstående checklista används som riktlinjer för SPUR:s bedömning, som grund till enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten. Obs! Svaren

Läs mer

Ansvar för att utbildningsprogrammet revideras regelbundet och därutöver vid behov i samband med handledaren och ST-läkaren.

Ansvar för att utbildningsprogrammet revideras regelbundet och därutöver vid behov i samband med handledaren och ST-läkaren. Vem gör vad ST Vägledning för ST-utbildning Ortopedkliniken Vrinnevisjukhuset Upprättat av ST-studierektor Peter Rockborn 150217 Verksamhetschef Arbetsuppgifter och ansvar Skapa förutsättning för god kompetensutvecklingsmiljö.

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Vallås Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-10-03 Datum Halmstad Ort Erik Tyrberg och Magnus Tufvesson Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT

Läs mer

Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8)

Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8) 1 Del 3: Checklista för inspektion (SOSFS 2015:8) Nedanstående checklista används som riktlinjer för SPUR:s bedömning, som grund till enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten.

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Närhälsan Vårgårda vårdcentral Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-04-25 Datum Vårgårda Ort Erik Tyrberg och Magnus Tufvesson Inspektörer LÄKARNAS

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Skillingaryds vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-23 Skillingaryd atum Ort Magnus Tufvesson och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Närhälsan Horred vårdcentral Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-04-05 Datum Horred Ort Erik Tyrberg och Robert Svartholm Inspektörer LÄKARNAS

Läs mer

Nya ST 2015 SOSFS 2015:8

Nya ST 2015 SOSFS 2015:8 Nya ST 2015 SOSFS 2015:8 eller ny-nya ST eller ST 2.0 Börja om från början, börja om på nytt... Börja om från början, börja om på nytt... Nja, inte helt Nya ST 2015= SOSFS 2015:8 Började gälla 1 maj 2015

Läs mer

Psykiatri i Norr UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI

Psykiatri i Norr UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI 1 Psykiatri i Norr UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI ST-läkare Klinik Handledare Verksamhetschef Studierektor Legitimationsdatum: 2 ALLMÄN INFORMATION Specialisttjänstgöring Den legitimerade läkare

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-02-13 arn- och ungdomskliniken Klinik Region Kronoberg Ort Ulrika Uddenfeldt Wort och Erik Stenninger Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Rydaholms vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-22 Rydaholm atum Ort Magnus Tufvesson och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Välrenommerad

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Västra Vall Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-06 Varberg atum Ort Erik Tyrberg och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Engagerade

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Läjeskliniken Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-05 Träslövsläge atum Ort Erik Tyrberg och Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Välrenommerad

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Bäckagård Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-10-04 Datum Halmstad Ort Erik Tyrberg och Magnus Tufvesson Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE

KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE KRAVSPECIFIKATION AVSEENDE SPECIALIST- TJÄNSTGÖRING (ST) I ALLMÄNMEDICIN INOM HÄLSOVAL BLEKINGE Bilaga till kontrakt mellan vårdgivare i och Landstinget Blekinge gällande anställning av ST-läkare i allmänmedicin:....

Läs mer

Nya föreskrifter för ST - ännu nyare ST SOSFS 2015:18

Nya föreskrifter för ST - ännu nyare ST SOSFS 2015:18 Nya föreskrifter för ST - ännu nyare ST SOSFS 2015:18 Vad är syftet med regleringen av läkarnas specialiteter? Utgöra en kvalitetsgaranti i förhållande till patienter och allmänhet Direktiv om erkännande

Läs mer

ST- Utbildningskontrakt

ST- Utbildningskontrakt 1(4) ST- Utbildningskontrakt Specialiseringstjänstgöring i allmänmedicin i VG Primärvård Undertecknade förbinder sig att följa detta ST-utbildningskontrakt för specialiseringstjänstgöring i allmänmedicin

Läs mer

Appendix. A. Verksamheten

Appendix. A. Verksamheten Appendix Nedanstående checklista används som riktlinjer för poängbedömning, i enkäterna samt som självvärderingsinstrument för den utbildande enheten. När inspektörerna använder checklistan gällandes räknas

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2018-01-18 arn- och ungdomskliniken Klinik Helsingborg Ort Ulrika Uddenfeldt Wort och an ndersson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Neptunuskliniken Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-06 Varberg atum Ort Erik Tyrberg, Gert-Ingvar Åkesson Inspektörer Styrkor Korta beslutsvägar,

Läs mer

Med kunskap i centrum för god hälsa, vård och omsorg

Med kunskap i centrum för god hälsa, vård och omsorg Med kunskap i centrum för god hälsa, vård och omsorg Ragnhild Mogren 2014-12-11 Förslag till nya bestämmelser om läkarnas ST: Utredningen, regelverket, målbeskrivningarna Utredningen Våra direktiv Översyn

Läs mer

Läkarnas ST - vad krävs?

Läkarnas ST - vad krävs? Läkarnas ST - vad krävs? Förord ST-läkare tjänstgör över hela landet, på sjukhus och vårdcentraler, offentligt och privat, med olika förutsättningar, utbildningsstrukturer och kunskap om ST. Gemensamt

Läs mer

ST- Utbildningskontrakt

ST- Utbildningskontrakt 1(4) ST- Utbildningskontrakt Specialiseringstjänstgöring i allmänmedicin i VG Primärvård Undertecknade förbinder sig att följa detta ST-utbildningskontrakt för specialiseringstjänstgöring i allmänmedicin

Läs mer

ST-läkare. Klinik. Handledare. Verksamhetschef. Studierektor UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI STUDIEORDNING SOSFS 2008:17 (M)

ST-läkare. Klinik. Handledare. Verksamhetschef. Studierektor UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI STUDIEORDNING SOSFS 2008:17 (M) 1 Psykiatri i Norr UTBILDNINGSLOGG FÖR ST-LÄKARE I PSYKIATRI STUDIEORDNING SOSFS 2008:17 (M) ST-läkare Klinik Handledare Verksamhetschef Studierektor Legitimationsdatum: 2 ALLMÄN INFORMATION Specialisttjänstgöring

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Sunderby sjukhus Klinik Ögonsjukdomar Specialitet 2019-05-27 2019-05-28 Datum Sunderbyn Ort Kerstin Edlund och Susann Andersson Inspektörer LÄKARNAS

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Örnäsets hälsocentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-10-02 Luleå atum Ort Thord Svanberg, Gunnar Nilsson Inspektörer Styrkor Väl anpassad tid

Läs mer

Sidotjänstgöring för ST-läkare från primärvården

Sidotjänstgöring för ST-läkare från primärvården Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (7) Sidotjänstgöring för ST-läkare från primärvården Syfte ST-läkare i primärvården behöver sidotjänstgöra sig inom internmedicinska specialiteter. Denna arbetsbeskrivning

Läs mer

Nytt i nynya ST (2015:8)

Nytt i nynya ST (2015:8) Nytt i nynya ST (2015:8) michael.andresen@regionorebrolan.se elina.sarasalo@sll.se Övergångsregler Man kan välja den gamla nya ST om man har fått legitimation före den 1 maj 2015 lämnar in ansökan före

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Södra Älvsborgs sjukhus Röntgen Klinik Radiologi Specialitet 2018-10-04 orås atum Ort arbara Elmståhl och Ida lystad Inspektörer Styrkor Engagerade

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-granskning Granskningsdatum: 2018-05-21 Neurofysiologiska kliniken Klinik Universitetssjukhuset i Linköping Ort harlotte Sjöberg Larsson Inspektörer Roland Flink Gradering Övriga

Läs mer

ST Ny Författning Målbeskrivningstruktur. Vidareutbildningen; Struktur? Årsmöte SKI och SLFTM maj 2015

ST Ny Författning Målbeskrivningstruktur. Vidareutbildningen; Struktur? Årsmöte SKI och SLFTM maj 2015 ST Ny Författning Målbeskrivningstruktur Vidareutbildningen; Struktur? Årsmöte SKI och SLFTM maj 2015 Legitimation i Sverige före den 1 maj 2015, kan följa det gamla regelverket (SOSFS 2008:17) eller det

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring RM Göteborg Klinik Rättsmedicin Specialitet 20181030 Göteborg atum Ort Ingemar Thiblin; an ndersson Inspektörer Styrkor rbetssättet med kontinuerlig

Läs mer

ST-kontrakt avseende specialistutbildning i allmänmedicin inom Gotlands kommun

ST-kontrakt avseende specialistutbildning i allmänmedicin inom Gotlands kommun 1 (5) ST-kontrakt avseende specialistutbildning i Dokumentet gäller för HSF, Primärvården ST-läkare: Åtagande Specialiseringstjänstgöringen (ST) ska utformas utifrån Socialstyrelsens föreskrifter. Detta

Läs mer

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m.

Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. Gemensamma författningssamlingen avseende hälso- och sjukvård, socialtjänst, läkemedel, folkhälsa m.m. ISSN 2002-1054, Artikelnummer xxxxxxxx Utgivare: Chefsjurist Pär Ödman, Socialstyrelsen Socialstyrelsens

Läs mer

Nya bestämmelser om läkarnas ST

Nya bestämmelser om läkarnas ST Nya bestämmelser om läkarnas ST Febe Westberg Ragnhild Mogren Kim Thorsen 2016-03-30 Agenda De nya bestämmelserna ansvarsfördelningen i ST Målbeskrivningarna Utbildningsstöd Frågestund Tidsplan De nya

Läs mer

ST-KONTRAKT i. Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8. ST- läkare.

ST-KONTRAKT i. Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8. ST- läkare. 1 ST-KONTRAKT 5 sidor ST-KONTRAKT i Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8 Kontraktsparter ST- läkare Huvudhandledare Verksamhetschef Studierektor Mål

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Helsa Vårdcentral Kneippen Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-09-21 Norrköping atum Ort Lasse Karlsson, Robert Svartholm Inspektörer Styrkor Goda

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Västerås ögonklinik Klinik Ögon Specialitet 11-12 februari 2019 Västerås atum Ort Kristina Fromm och Kerstin Edlund Inspektörer Styrkor God kollegial

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Kvinnokliniken Falu lasarett Klinik Obstetrik och gynekologi Specialitet 181126-181127 Falun atum Ort Elle Wågström och Gustaf iasoletto Inspektörer

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring jörknäs Hälsocentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2019-02-18 oden atum Ort Tommy romander, Henrik Nord Inspektörer Styrkor Engagerad handledning

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Västmanlands Sjukhus Västerås Klinik Kardiologi Specialitet 2019-05-14 2019-05-14 Datum Västerås Ort Ola Ohlsson Inspektör LÄKARNAS INSTITUT FÖR

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Sorgenfrimottagningen llmänmedicin Klinik Specialitet 2018-11-14 Malmö atum Ort Åsa Tunelli, Gösta Eliasson Inspektörer Styrkor Utbildningsvänlig

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-13--14 Kvinnokliniken Klinik Skellefteå Ort hristiane Sackbrook och Jenny Immerstrand Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-11-24 2016-11-25 Universitetssjukhuset Örebro Örebro Neurologi Sjukhus Ort Klinik Snjolaug rnardottir och Lisa ergström Inspektörer Gradering

Läs mer

Klinisk fysiologi i basspecialiteten Bild- och funktionsmedicin (Om man väljer Klinisk fysiologi-spåret inom Bild- och funktionsmedicin) (2)

Klinisk fysiologi i basspecialiteten Bild- och funktionsmedicin (Om man väljer Klinisk fysiologi-spåret inom Bild- och funktionsmedicin) (2) Svensk Förening för klinisk Fysiologi 060815 Klinisk fysiologi i basspecialiteten Bild- och funktionsmedicin (Om man väljer Klinisk fysiologi-spåret inom Bild- och funktionsmedicin) (2) Definition av kunskapsområdet

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 23-24/11 2017 Neurologiska kliniken Klinik kademiska sjukhuset, Uppsala Ort Snjolaug rnardottir och Lisa ergström Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Västmanlands sjukhus Västerås Klinik Klinisk kemi Specialitet 2019-05-02 2019-05-03 Datum Västerås Ort Charlotte Becker och Lina Ekdahl Inspektörer

Läs mer

Kompetensbeskrivning. Specialiteten kärlkirurgi karaktäriseras av

Kompetensbeskrivning. Specialiteten kärlkirurgi karaktäriseras av Kompetensbeskrivning Specialiteten kärlkirurgi karaktäriseras av kunskaper och färdigheter i handläggning av sjukdomar och skador som engagerar kroppens samtliga blodkärl utanför hjärta och hjärna och

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Husläkarna Falkenberg Klinik Allmänmedicin Specialitet 2018-12-07 Datum Falkenberg Ort Anders Lundqvist och Britt Bergström Inspektörer LÄKARNAS

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Helsa Vårdcentral Skarptorp Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-09-21 Norrköping atum Ort Lasse Karlsson, Robert Svartholm Inspektörer Styrkor Liten

Läs mer

Anvisningar till. Ansökan om specialistkompetens för läkare med legitimation efter 1 juli 2006 (SOSFS 2008:17)

Anvisningar till. Ansökan om specialistkompetens för läkare med legitimation efter 1 juli 2006 (SOSFS 2008:17) Anvisningar till Ansökan om specialistkompetens för läkare med legitimation efter 1 juli 2006 (SOSFS 2008:17) Du får gärna citera Socialstyrelsens texter om du uppger källan, exempelvis i utbildningsmaterial

Läs mer

Kontrakt för ST-läkare i allmänmedicin

Kontrakt för ST-läkare i allmänmedicin FoU-avdelningen ST-enheten Landstingets ledningskontor Kontrakt för ST-läkare i allmänmedicin Överenskommelse om utbildningens genomförande under specialiseringstjänstgöring Kontraktet gäller ST-läkare

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Kroksbäck Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-10-26 Malmö atum Ort Ellinore Nilsson, Magnus Tufvesson Inspektörer Styrkor God läkarbemanning

Läs mer

I. Övergripande målbeskrivning

I. Övergripande målbeskrivning ANESTESI OCH INTENSIVVÅRD I. Övergripande målbeskrivning Profil verksamhetsfält Anestesi intensivvård är en medicinsk specialitet vars verksamhet syftar till att göra patienter smärtfria i samband med

Läs mer

Delmål nr Metoder för lärande Uppföljning

Delmål nr Metoder för lärande Uppföljning Utbildningsplan ST Bilaga 1 Utbildningsplanen är ett dokument som tillsammans med tjänstgöringsplan utgör ST-läkarens utbildningsprogram enligt 3 kap. 3 i Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd

Läs mer

Utbildning. Sökande. ANSÖKAN om bevis om specialistkompetens. Till Socialstyrelsen 106 30 Stockholm. Specialistkompetens i

Utbildning. Sökande. ANSÖKAN om bevis om specialistkompetens. Till Socialstyrelsen 106 30 Stockholm. Specialistkompetens i Bilaga 1 : Personuppgifter som lämnas på denna ansökningsblankett registreras av Socialstyrelsen i ett ärendehanteringssystem. Med stöd av förordningen (2006:196) om register över hälsooch sjukvårdspersonal

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Västmanlands sjukhus Västerås Klinik Internmedicin Specialitet 2019-05-14 2019-05-16 Datum Västerås Ort Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 24-25/11 2015 Centralsjukhuset Karlstad Karlstad Medicinkiniken, Kardiologi Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson... Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Västmanlands sjukhus Västerås Klinik Hud- och könssjukdomar Specialitet 2019-06-10 2019-06-11 Datum Västerås Ort Birgitta Stymne och Åsa Boström

Läs mer

Utbildningsbeskrivning

Utbildningsbeskrivning Utbildningsbeskrivning Klinik Hematolog- och onkologkliniken, SÄS, Borås Klinikens huvudverksamhet Kliniken handlägger vanliga cancersjukdomar och hematologiska sjukdomar. Upptagningsområdet är 160 000

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-05-06--07 Västmanlands sjukhus Västerås Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen ndersberg Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-10-12 Halmstad atum Ort Katarina engtsson nnika Pahlmblad Inspektörer LÄKRNS INSTITUT

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 171120-171122 Ortopedi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset Göteborg Klinik Ort Sara Hagelin, Richard Wallensten Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Laponia hälsocentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-09-19 Gällivare atum Ort harlotte Ståhl och Gösta Eliasson Inspektörer Styrkor Relativt

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Hertig Knut Klinik llmänmedcin Specialitet 2018-10-11 Halmstad atum Ort Katarina engtsson, nnika Pahlmblad Inspektörer LÄKRNS INSTITUT

Läs mer

SPUR-inspektion Information till enhet inom slutenvård

SPUR-inspektion Information till enhet inom slutenvård 1 SPUR-inspektion Information till enhet inom slutenvård Inledning SPUR är läkarledd inspektionsverksamhet för granskning av utbildningskvaliteten för ST-läkare och avsikten med inspektionen är att bistå

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Unicare pladalens Vårdcentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-22 Värnamo atum Ort Gert-Ingvar Åkesson, Magnus Tufvesson Inspektörer Styrkor

Läs mer

SOSFS 2008:17 (M) Föreskrifter och allmänna råd. Läkarnas specialiseringstjänstgöring. Socialstyrelsens författningssamling

SOSFS 2008:17 (M) Föreskrifter och allmänna råd. Läkarnas specialiseringstjänstgöring. Socialstyrelsens författningssamling SOSFS (M) Föreskrifter och allmänna råd Läkarnas specialiseringstjänstgöring Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens författningssamling (SOSFS) publiceras myndighetens föreskrifter och

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Åbågens Vårdcentral Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-03-28 Datum Arboga Ort Elisabeth Jaenson och Karin Ekelund Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-10-26--27 Hudkliniken, Länssjukhuset Klinik Kalmar Ort Åsa oström och Lill-Marie Persson Inspektörer Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda,

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 20-21 maj 2015 Lasarettet i Motala Motala Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A Socialstyrelsens

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2015-02-14 Skaraborgs Sjukhus Skövde Medicinkliniken Sjukhus Ort Klinik Ola Ohlsson och Bengt Sallerfors Inspektörer Gradering A B C D Socialstyrelsens

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Sandens hälsocentral Klinik llmänmedicin Specialitet 2019-02-18 oden atum Ort Henrik Nord och Tommy romander Inspektörer Styrkor Tydligt allmänmedicinskt

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Helsa Vårdcentral Spiran Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-09-20 Norrköping atum Ort Lasse Karlsson, Robert Svartholm Inspektörer Styrkor rett

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring CityPraktiken Klinik Allmänmedicin Specialitet 2019-05-29 Datum Västerås Ort Annette G. Friström och Saad Rammo Inspektörer LÄKARNAS INSTITUT FÖR

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-10-27-2016-10 28 Gävle sjukhus Gävle Neurologmottagningen Sjukhus Ort Klinik Snjolaug rnardottir och Lenka Nováková Nyrén Inspektörer Gradering

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-11-29 n/op/iv Klinik Norrtälje Sjukhus Ort Maja Ewert Varberg Ingrid erkestedt Lund Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Barn- och ungdomskliniken Klinik Barn- och ungdomsmedicin Specialitet 2018-11-28 Jönköping atum Ort Eva lbinsson och an ndersson Inspektörer Styrkor

Läs mer

Läkarnas specialiseringstjänstgöring

Läkarnas specialiseringstjänstgöring Läkarnas specialiseringstjänstgöring Nu höjs kvaliteten på utbildningen till specialist Från och med den 1 september 2008 gäller högre krav och breddat innehåll för den som vill utbilda sig till specialistläkare.

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Hand- och plastikkirurgi, Skånes Universitetssjukhus Klinik Plastikkirurgi Specialitet 190131 Malmö atum Ort Rojda Gümüscü Åsa Edsander Nord Inspektörer

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 24-25 oktober 2016 Gävle sjukhus Gävle Klinisk fysiologi Sjukhus Ort Klinik Karin Rodmar och Eva Persson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Riktlinjer för. Klinikstudierektorer. vid Universitetssjukhuset i Örebro

Riktlinjer för. Klinikstudierektorer. vid Universitetssjukhuset i Örebro Riktlinjer för Klinikstudierektorer vid Universitetssjukhuset i Örebro Denna folder utgör ett utdrag ur sjukhusledningsbeslut 110309 Riktlinjer för klinikstudierektorer vid Universitetssjukhuset i Örebro

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-granskning SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-granskning Granskningsdatum: 2018-05-15 Neurokirurgiska Kliniken Klinik Lund Ort Per lmqvist Inspektörer Hans Ericson Gradering Övriga kvalitetskriterier är uppfyllda, men enstaka

Läs mer

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkarnas specialiseringstjänstgöring;

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkarnas specialiseringstjänstgöring; SOSFS 2014:X (M) Utkom från trycket den 2014 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkarnas specialiseringstjänstgöring; beslutade den.. 2014. Socialstyrelsen föreskriver följande med stöd

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 9 10 november 2016 Värnamo sjukhus Värnamo Ögonmottagningen. Sjukhus Ort Klinik Kerstin Edlund och Kerstin Hallnäs. Inspektörer Gradering Socialstyrelsens

Läs mer

SPUR-inspektion Information till kliniken

SPUR-inspektion Information till kliniken SPUR-inspektion Information till kliniken Inledning SPUR är läkarledd inspektionsverksamhet för granskning av utbildningskvaliteten för ST-läkare. Syftet med kvalitetsgranskningen är att hjälpa kliniken

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring Västmanlands Sjukhus Västerås Klinik Neurologi Specialitet 2019-03-19 2019-03-20 Datum Västerås Ort Johan Zelano och Snjolaug Arnardottir Inspektörer

Läs mer

Målbeskrivning för Specialiseringstjänstgöring för Sjukhusfysiker

Målbeskrivning för Specialiseringstjänstgöring för Sjukhusfysiker Svenska Sjukhusfysikerförbundet, SSFF, och Svensk Förening för Radiofysik, SFfR April 2011 Målbeskrivning för Specialiseringstjänstgöring för Sjukhusfysiker 1. Övergripande kompetensdefinition 1.1 Definition

Läs mer

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkarnas specialiseringstjänstgöring;

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkarnas specialiseringstjänstgöring; SOSFS 2015:X (M) Utkom från trycket den 2015 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkarnas specialiseringstjänstgöring; beslutade den 17 februari 2015. Socialstyrelsen föreskriver följande

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Ortopedi Region Jönköpings län Klinik Ortopedi Specialitet 2018-11-26--27 Jönköping atum Ort Nader Mafi, Richard Wallensten Inspektörer Styrkor Patientunderlaget

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Fågelbacken Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-11-13 Malmö atum Ort Gunnar Nilsson, Erik Tyrberg Inspektörer Styrkor Engagerade handledare

Läs mer

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring

EXTERN KVALITETSGRANSKNING av specialiseringstjänstgöring EXTERN KVLITETSGRNSKNING av specialiseringstjänstgöring Vårdcentralen Lindeborg Klinik llmänmedicin Specialitet 2018-10-26 Malmö atum Ort Ellinore Nilsson, Magnus Tufvesson Inspektörer Styrkor llsidig

Läs mer