Verksamhetsplan och internbudget 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan och internbudget 2019"

Transkript

1 Sjukhusstyrelse Trelleborg Verksamhetsplan och internbudget 2019 Postadress: Kristianstad Organisationsnummer: Telefon (växel): Fax: Internet: skane.se

2 2 (9) Inledning Verksamhetsplan för Sjukhusstyrelse Trelleborg beskriver inriktningen på arbetet för att nå fastställda mål och uppdrag. Verksamhetsplanen anknyter till s Verksamhetsplan och budget 2019 med plan för samt uppdrag 2019 och tydliggör styrelsespecifika mål och strategier. Lasarettet Trelleborg ingår i Skånes universitetssjukvård, som är en av s fem hälso- och sjukvårdsförvaltningar. I Skånes universitetssjukvård ingår också sjukhusen i Malmö, Lund, Landskrona och Ystad. Trelleborg och Skånes universitetssjukhus (SUS) har många gemensamma patientflöden och det finns stora möjligheter till ökad samverkan och effektivitet i den nya förvaltningsorganisationen. s övergripande mål s vision är Skåne livskvalitet i världsklass och ska genomsyra allt vi gör. är en värderingsstyrd organisation. Det innebär att alla har ett ansvar att känna till och dela värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt. I fokus står alltid nöjda medborgare. Våra resurser är verksamheten, medarbetarna och ekonomin. Utifrån detta är våra gemensamma styrande mål och delmål enligt nedan: Mål: Serviceinriktad verksamhet med hög kvalitet. - I varje möte välkomnas människor med omtanke och respekt. - En god servicenivå ska prägla alla s verksamheter. - Tillgängligheten och kvaliteten ska ständigt förbättras. Mål: En drivande utvecklingsaktör. - ska arbeta för långsiktigt hållbar utveckling inom alla ansvarsområden. - Skåne ska bli ledande i Europa på forskning, innovationer och utbildning. - IT och digital kommunikation ska förenkla och effektivisera medarbetarnas arbete och öka kvalitet och servicenivån i verksamheterna. Mål: Attraktiv arbetsgivare. - Ledarskapet ska vara närvarande, lyssnande och tydligt samt uppmuntra till delaktighet.

3 3 (9) - ska erbjuda en hälsofrämjande, utvecklande arbetsmiljö med goda förutsättningar att påverka verksamhetens utveckling och resultat. - En genomtänkt strategisk kompetensförsörjning är en förutsättning för att klara framtidens uppdrag. Mål: En långsiktigt stark ekonomi. - ska planera med framförhållning och handlingsberedskap. - s alla beslut ska vara finansierade. - Sambandet mellan resursåtgång, prestation, resultat och effekter ska vara tydligt. s uppdrag för hälso- och sjukvård 2019 s uppdrag för hälso-och sjukvård 2019 är ett strategiskt och styrande dokument som beskriver omfattning, inriktning och mål för den offentligt finansierade hälso- och sjukvården och tandvården i offentlig och privat regi. Uppdraget utgår från Regionfullmäktiges beslut om Verksamhetsplan och budget 2019 med plan för I enlighet med Verksamhetsplan och budget 2019 ska hälso-och sjukvården i vara säker, jämlik, personcentrerad, hälsoinriktad, tillgänglig, kunskapsbaserad och effektiv. Prioriterade områden och inriktning under denna budgetperiod är psykisk hälsa, förlossningsvård, neonatal vård och kvinnors hälsa vilka inkluderas i statliga överenskommelser med riktade statliga medel, samt primärvård, prevention, akutsjukvård, cancervård, rehabilitering, intensivvård, rörelseorganens sjukdomar och njurmedicin. s uppdrag för hälso- och sjukvård 2019 i egen regi s uppdrag i egen regi utgör, tillsammans med s hälso- och sjukvårdsuppdrag, det samlade uppdraget till sjukhusstyrelserna Skånes universitetssjukvård, Landskrona, Trelleborg, Helsingborg, Kristianstad, Ystad, Ängelholm och Hässleholm samt primärvårdsnämnd och psykiatri-, habilitering- och hjälpmedelsnämnd. Uppdraget innefattar även Medicinsk service, som Regionstyrelsen föreslås anta då internbudget för Medicinsk Service beslutas. Styrning och uppföljning sker genom övergripande mål och krav i enlighet med Hälso- och sjukvårdsuppdraget samt givna ekonomiska ramar. Lasarettet Trelleborg Vårdutbudet på Lasarettet Trelleborg svarar väl mot uppdraget att sörja för befolkningens behov av bassjukvård i upptagningsområdet, dock finns kapacitetsbrist inom flera områden såsom till exempel gynekologi.

4 4 (9) Samarbete med övriga vårdgivare inom och utanför regionen ger lokalbefolkningen tillgång till sjukvård på alla vårdnivåer. Lasarettet Trelleborg bedriver akut- och planerad hälso- och sjukvård samt utbildningsverksamhet tillsammans med de skånska lärosätena. I samarbete med SUS har Lasarettet Trelleborg ett ortopediskt centrum med tillhörande vårdavdelning. Tillsammans med Hässleholms sjukhus gör Lasarettet Trelleborg i särklass flest ledprotesoperationer i landet. Dessa utmärker sig med mycket fina resultat i Svenska Höftprotesregistret och Svenska Knäprotesregistret. Sjukhuset bedriver öron-näsa-hals-operationer (framförallt halsmandlar och polyper) för hela sydvästra Skåne samt tandvård/ -operationer. Båda dessa områden är företrädesvis riktade till barn och patientgrupper med särskilda funktionsbehov, vilket innebär att det finns god kompetens för barnanestesi. Till operationsverksamheten hör en uppvakningsavdelning med kapacitet dygnet runt delar av veckan. På sjukhuset finns mottagningar inom flera olika områden inom opererande och icke opererande specialiteter så som ortopedi, gynekologi, öron-näsahals inklusive logopedi, kirurgi, ögon, hud, urologi, allmän internmedicin, kardiologi, neurologi, endokrinologi inklusive diabetes, lungmedicin, reumatologi, gastroenterologi och en omfattande rehabiliteringsverksamhet. Dygnet-runt vård bedrivs på lasarettets tre medicinska vårdavdelningar med specialiserad vård, inklusive palliativ vård och en strokeenhet. Här finns även Framtidens vårdavdelning som är profilerad på utveckling av nya vårdkoncept. Det finns en akutmottagning som är öppen kl alla dagar med tillhörande CDU-platser (bedömningsplatser). Externa aktörer på sjukhusområdet som inte ingår i sjukhusstyrelsen för Trelleborgs ansvar är: tandvård/ -operationer, barn- och ungdomsmottagning, bild och funktion (röntgen), ASIH (Avancerad sjukvård i hemmet) inklusive palliativ vård, labmedicin, Trelleborgsdialysen, medicinteknisk ingenjör, Regionservice, Caverion, korttidsboende (Trelleborgs kommun), vuxenpsykiatrimottagning dagvård, ambulans med flera.

5 5 (9) Vision För att uppnå s vision om livskvalitet i världsklass har Lasarettet Trelleborg en tydlig riktning om att vara det personliga sjukhuset. Lasarettet Trelleborgs vision är: Det personliga sjukhuset Här sätter vi patienten och medarbetaren i förarposition. Det innebär att patienter, medarbetare och ledning arbetar tillsammans. Vi litar på varandra och tror att de bästa idéerna uppstår när vi är trygga och har ett mentalt ägarskap över vårt arbete. Lasarettet Trelleborg är en viktig lokal aktör i samhället. Sjukhusets storlek och närheten till samarbetspartners i primärvård och de tre kommunerna Svedala, Trelleborg och Vellinge skapar utmärkta förutsättningar för en personlig vård. Våra medborgare ska från första vårdkontakten känna trygghet hela vägen hem. Målområde 1: Utveckling och attraktionskraft ska erbjuda utvecklande och stimulerande arbete i god arbetsmiljö. Medarbetarna är sjukhusets viktigaste tillgång och kompetensförsörjningen är vår största utmaning. För att nå effektiva och sammanhållna vårdprocesser och säkerställa en god arbetsmiljö ställs det krav på att möta upp med relevant kompetens vid varje vårdtillfälle. Att attrahera och behålla rätt kompetenser och erbjuda utvecklingsmöjligheter där medarbetarna kan bidra med sin kunskap är nödvändigt för att arbeta i enlighet med inriktning och övergripande mål en attraktiv arbetsgivare. Övergripande mål: Utveckla sjukhuset Skapa en hälsofrämjande arbetsmiljö Satsa på digitalisering Vara nytänkande Under 2019 ska Lasarettet Trelleborg: Arbeta långsiktigt för att kunna behålla och rekrytera medarbetare med rätt kompetens. Detta sker bland annat med följsamhet till beslutad kompetensförsörjningsplan. Öka stolthet och arbetsglädje samt prioritera sociala aktiviteter. Arbeta för en hälsofrämjande arbetsmiljö. Chefer ska ges bra förutsättningar att arbeta med arbetsmiljön.

6 6 (9) Skapa förutsättningar för delaktighet och medarbetarskap där medarbetarnas idéer fångas upp och tas tillvara. Satsa på digitala tjänster med fokus på att öka tillgängligheten och göra patienten mer delaktig i sin egen hälsa. Förbereda implementeringen av Skånes Digitala Vårdsystem (SDV). Sjukhuset står inför förändrade arbetssätt genom införandet av SDV där Trelleborg är med i första utrullningen i november Fortsätta arbetet med utbildningsstrukturen. Målet är hög kvalitet i handledning samt introduktion av nya medarbetare och studenter, vilket skapar goda möjligheter till att behålla och rekrytera medarbetare. Stärka sjukhusets varumärke och fortsatt fokusera på att marknadsföra sjukhuset. Bidra i arbetet för ett attraktivare Trelleborg och stärka närområdets rykte. Under året behöver investeringsplanen analyseras för att i ett längre perspektiv anpassas till sjukhusets behov. Utveckla samspelet med det lokala näringslivet och kommunerna. Sjukhuset är en viktig lokal aktör. Utveckla samspelet med andra sjukhus. Främja innovativa vårdmiljöer. Målområde 2: Kvalitet ansvarar för att de som bor eller befinner sig i Skåne har tillgång till hälso- och sjukvård av hög kvalitet. En serviceinriktad verksamhet med hög kvalitet är ett av Regions Skånes fyra övergripande mål och ambitionen är att kvaliteten ständigt ska förbättras. För Lasarettet Trelleborg är kvalitetsbegreppet centralt och ska genomsyra allt från vård och arbetsmiljö till arbetet utifrån s gemensamma värdegrund. Det gäller hela vårdkedjan från bra patientinformation, ett välkomnande bemötande såväl som i det medicinska omhändertagandet. Det innebär också att samverka med andra aktörer för att patienten ska uppleva vården som enkel och sömlös en vård som utgår från patientens behov snarare än sjukvårdens organisatoriska delar. Övergripande mål: Kvalitet och patientsäkerhet ska utgöra grunden för hur vi utvecklar och bedriver vår verksamhet. Under 2019 ska Lasarettet Trelleborg: Utveckla akutmottagningen.

7 7 (9) Stärka partnerskapet med patienter och närstående. Utveckla den nära vården genom att bland annat öka samverkan med primärvård och kommun samt utveckla arbetet med mobilt vårdteam. Stärka patientsäkerhetsarbetet. Åskådliggöra de kvalitetsregister som sjukhuset deltar i. Målområde 3: Rätt vård i rätt tid Tillgängligheten till vården ska vara god. Övergripande mål: Tillgänglighet Effektivitet Nästa steg ska vara känt Under 2019 ska Lasarettet Trelleborg: Förbättra patientprocessen. Nästa steg ska vara känt. Ha ett ökat fokus på förebyggande insatser. Genomföra åtgärder för att snabbare kunna ta emot patienter och bedöma deras behov. Genomföra kösatsningar och ha ett ökat fokus på produktionsplanering. Genom kontinuerlig planering och framförhållning vara väl förberedd för perioder då verksamheten utsätts för extra påfrestningar såsom vid sommarsemestrar samt jul- och nyårshelg.

8 8 (9) Ekonomiska förutsättningar Regionbidraget är uppräknat med 2,8 %, vilket innebär att förutsättningarna är oförändrade jämfört med I budget 2018 var Framtidens vårdavdelning ofinansierad, men tillåten. Ett förändrat verksamhetsinnehåll (från avdelning till öppenvård) och en delfinansiering från Hälso- och sjukvårdsnämnden har minskat finansieringsgapet. Enheten är även 2019 delvis ofinansierad i nuläget (8,1 Mkr). Obesatta tjänster (budgeterade, men inte bemannade) inom flera verksamheter förväntas även 2019 ge Lasarettet Trelleborg lägre lönekostnader. Det finansierar sannolikt föregående punkt så länge vakansläget är detsamma som nu. Den nya förvaltningstillhörigheten, SUS istället för Sund, ökar den ekonomiska osäkerheten 2019 för Lasarettet Trelleborg avseende övergripande kostnadsfördelningar, fördelning av administrativa tjänster/funktioner m. m.

9 9 (9) Lasarettet Trelleborg arbetar kontinuerligt för att effektivisera (mer vård per skattekrona) vårdens innehåll. Effektiviseringar innebär att vårdkostnaderna i viss mån minskar på kort sikt, men framförallt minskar behovet av framtida kostnadsökningar. Ett gott exempel är vården för patientgrupperna hjärtsvikt och KOL där öppna vårdformer minskar behovet av inneliggande vård på avdelningar. Ett annat exempel är patienter som får en ny höft- eller knäled. För patientgruppen har vårdtiden blivit väsentligen kortare under Uppföljning Uppföljning och analys av verksamheten sker genom uppföljningsindikatorer som är kopplade till de övergripande målen i s uppdrag för hälso- och sjukvård Uppföljning sker i månadsrapporter, delårs- och årsredovisning samt fastställda fördjupade uppföljningar. Uppföljning av intern kontrollplan sker vid delårs- och årsredovisning.

UPPDRAG Sjukhusstyrelse Skånes universitetssjukhus. Sjukhusstyrelse Landskrona. Sjukhusstyrelse Helsingborg. Sjukhusstyrelse Ängelholm

UPPDRAG Sjukhusstyrelse Skånes universitetssjukhus. Sjukhusstyrelse Landskrona. Sjukhusstyrelse Helsingborg. Sjukhusstyrelse Ängelholm 2019-01-25 UPPDRAG 2019 Sjukhusstyrelse Skånes universitetssjukhus Sjukhusstyrelse Landskrona Sjukhusstyrelse Helsingborg Sjukhusstyrelse Ängelholm Sjukhusstyrelse Kristianstad Sjukhusstyrelse Hässleholm

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande

Hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande Datum 2019-02-28 Hälso- och sjukvårdsnämndens yttrande Utifrån regionstyrelsens budgetplanering 2020 och inför beslut om verksamhetsplan och budget 2020-22 Regionstyrelsens beslut 2019-02-07 Inledning

Läs mer

Uppdrag. Omställningsarbete Översyn av ledningsstruktur. Uppdragstagare: FLG

Uppdrag. Omställningsarbete Översyn av ledningsstruktur. Uppdragstagare: FLG Sidnu mmer 1(1) Uppdrag Omställningsarbete Översyn av ledningsstruktur Uppdragsgivare: Ann-Christin Kullberg Uppdragstagare: FLG Bakgrund 1. För hög kostnad i förhållande till given budgetram 2. Uppdraget

Läs mer

1 (7) Budget och Verksamhetsplan 2019 Sjukhusstyrelse Kristianstad

1 (7) Budget och Verksamhetsplan 2019 Sjukhusstyrelse Kristianstad 1 (7) Budget och Verksamhetsplan 2019 Sjukhusstyrelse Kristianstad 2 (7) Inledning Region Skånes vision Utgångspunkten för uppdraget utifrån Sjukhusstyrelse Kristianstads ansvarsområde är Region Skånes

Läs mer

Uppföljningsplan 2018

Uppföljningsplan 2018 Uppföljningsplan 2018 Styrande för uppföljning i samband med Region Skånes samlade delårsrapport och årsredovisning samt nämndernas verksamhetsberättelser. Beslutad av regionstyrelsen den 7 dec 2017 1

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen Vårdproduktionsberedningen DAGORDNING Datum 2013-03-26 1 (9) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/-beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till sammanträde.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden DAGORDNING Datum 2019-02-14 1 (8) Sammanträde i hälso- och sjukvårdsnämnden Ledamöter och ersättare i hälso- och sjukvårdsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-02-14 kl.

Läs mer

Omställningsarbete HSF

Omställningsarbete HSF Omställningsarbete HSF 1. Vårdplatser och dimensionering av dessa 2. KK, barn, akuten och An/Op/IVA 3. Specialistmottagningar, dimensionering, produktivitet och gränsdragning mot primärvården 4. Jourlinjer

Läs mer

Hallands sjukhus. från delar till helhet

Hallands sjukhus. från delar till helhet Hallands sjukhus från delar till helhet Tre sjukhus en ledning Hallands sjukhus - fakta Cirka 4000 medarbetare. Utbudspunkter i samtliga kommuner i Halland. En omsättning på cirka 3,4 miljarder kronor.

Läs mer

Konsekvens. Sannolikhet Risk. Identifierade förbättringsområde enligt granskning eller annat

Konsekvens. Sannolikhet Risk. Identifierade förbättringsområde enligt granskning eller annat Nämnd/Förvaltning/Bolag: HSN Projekt Hälsostaden För rapportering i enlighet med RS uppsiktsplikt ska en samlad riskbedömning göras för det obligatoriska kontollområdet. Som underlag för den samlade bedömningen

Läs mer

Nyheter i korthet: Region Skåne lämnar nya ansökningar för rikssjukvård gällande avancerad hjärtkirurgi för barn och vuxna med medfödda hjärtfel

Nyheter i korthet: Region Skåne lämnar nya ansökningar för rikssjukvård gällande avancerad hjärtkirurgi för barn och vuxna med medfödda hjärtfel Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 26 mars 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

NSM ärende. Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde,

NSM ärende. Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde, 2017-05-09 Daterad 7-05 5-11 NSM ärende Bildspel med delar av Fysisk utvecklingsplan Malmö sjukhusområde, 2017-04-20 Hänvisning till: Fysisk utvecklingsplan, Malmö 2017-04-20 med underliggande dokument:

Läs mer

Uppföljningsplan 2017

Uppföljningsplan 2017 Uppföljningsplan 2017 Styrande för uppföljning i samband med Region Skånes samlade delårsrapport och årsredovisning samt nämndernas verksamhetsberättelser. Beslutad av regionstyrelsen den 8 dec 2016 Inledning

Läs mer

Verksamhetsplan och budget Hässleholms sjukhus

Verksamhetsplan och budget Hässleholms sjukhus Verksamhetsplan och budget 2019 Hässleholms sjukhus 1 Inledning Region Skånes ansvar och uppdrag Utgångspunkten för uppdraget utifrån Hässleholms sjukhus ansvarsområde är att Region Skåne ska verka för

Läs mer

Akademiska enheter inom specialistvård diabetes och neurologi utanför akutsjukhus

Akademiska enheter inom specialistvård diabetes och neurologi utanför akutsjukhus Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-09-19 1 (5) HSN 2016-4301 Handläggare: Eva Lestner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-10-25, p 5 Akademiska enheter inom specialistvård diabetes och

Läs mer

Förslag till ny ledningsstruktur inom HSF

Förslag till ny ledningsstruktur inom HSF Hälso- och sjukvårdsledningen Handläggare Telefon E-post Diarienr Datum 2010-04-29 1 (5) Förslag till ny ledningsstruktur inom HSF Hälso- och sjukvårdsförvaltningen förändras med målet att bli en processinriktad

Läs mer

FRAMTIDENS HÄLSOOCH SJUKVÅRD 2.0

FRAMTIDENS HÄLSOOCH SJUKVÅRD 2.0 FRAMTIDENS HÄLSOOCH SJUKVÅRD 2.0 Innehåll Förebyggande och hälsofrämjande arbete 4 Personcentrerad vård 6 En utbyggd primärvård och en förstärkt närvård 8 Patienter med komplexa behov - kroniker och multisjuka

Läs mer

Budget och Verksamhetsplan. Ängelholms sjukhus

Budget och Verksamhetsplan. Ängelholms sjukhus Budget och Verksamhetsplan 2019 Ängelholms sjukhus Inledning Region Skånes Vision Utgångspunkten för Ängelholms sjukhus uppdrag är Region Skånes vision: Livskvalitet i världs-klass. Utifrån visionen styr

Läs mer

Utvecklingsplan för NU-sjukvården

Utvecklingsplan för NU-sjukvården Beslutad av: styrelsen för NU-sjukvården, 2017-06-22 Diarienummer: NU-2016-00609 Giltighet: från 2017-07-01 till 2020-07-01 2017-08-28 Plan Utvecklingsplan för NU-sjukvården 2017-2026 Planen gäller för:

Läs mer

Frågor och information 16 april

Frågor och information 16 april Frågor och information 16 april Vårdplatser och kompetensförsörjning - Utskrivningsklara patienter - Avtal om externa vårdplatser Organisationsarbetet - Närsjukvård och länsverksamheter - Länskliniker

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för behov, uppdrag och uppföljning. Aleksandra Cavic & Anna Stålhammar

Hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för behov, uppdrag och uppföljning. Aleksandra Cavic & Anna Stålhammar Hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för behov, uppdrag och uppföljning Aleksandra Cavic & Anna Stålhammar 2018-10-25 Agenda Inledning Region Skåne Enheten för behov, uppdrag och uppföljning Behovsprocess

Läs mer

Morgondagens nätverkssjukvård i Stockholm

Morgondagens nätverkssjukvård i Stockholm 2014-10-17 1 FHS Programkontor SLL Arbetsmaterial endast för diskussion Morgondagens nätverkssjukvård i Stockholm Henrik Gaunitz Programdirektör vid Programkontoret för Framtidens hälso- och sjukvård,

Läs mer

Framtidens hälso- och sjukvård 2.0

Framtidens hälso- och sjukvård 2.0 Dokumenttitel: Framtidens hälso- och sjukvård 2.0 Ämnesområde: Planera och styra Nivå: Huvuddokument Författare: Landstingsstyrelsens presidium Dokumentansvarig: Administrativa enheten Beslutad av: Landstingsfullmäktige

Läs mer

Verksamhetsplan och internbudget 2019

Verksamhetsplan och internbudget 2019 Sjukhusstyrelse Landskrona Verksamhetsplan och internbudget 2019 Postadress: 291 89 Kristianstad Organisationsnummer: 23 21 00-0255 Telefon (växel): 044-309 30 00 Fax: 044-309 32 98 Internet: skane.se

Läs mer

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund

Datum Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund DAGORDNING Datum 2017-02-15 1 (6) Sammanträde i sjukvårdsnämnd Sund Ledamöter och ersättare i sjukvårdsnämnd Sund kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-15 09.00-15.00 Plats: Rum Axel Ebbe, Lasarettet i

Läs mer

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild

Framtidens Hälso- och sjukvård. Målbild 1 Framtidens Hälso- och sjukvård Målbild 2015-10-14 2 Aktuella uppdrag till LD Utreda dagakuten i Karlshamn Beskriva en arbetsfördelning mellan Karlshamn och Karlskrona Ta fram en 10-årig investeringsplan

Läs mer

Budget och Verksamhetsplan. Sjukvårdsnämnd Sund

Budget och Verksamhetsplan. Sjukvårdsnämnd Sund Budget och Verksamhetsplan 2017 Sjukvårdsnämnd Sund Inledning Region Skånes Vision Utgångspunkten för uppdraget utifrån Sjukvårdsnämnd Sunds ansvarsområde är Region Skånes vision: Livskvalitet i världsklass.

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Datum 2014-10-15 1 (5) Behovsbedömning Öron-Näs och Halsmottagning (ÖNH) i Skåne Hälso- och sjukvårdsnämndens samlade uppdrag 2014 Hälso- och sjukvårdsnämndens

Läs mer

Budget och Verksamhetsplan. Sjukvårdsnämnd Sund

Budget och Verksamhetsplan. Sjukvårdsnämnd Sund Budget och Verksamhetsplan 2018 Sjukvårdsnämnd Sund Inledning Region Skånes Vision Utgångspunkten för uppdraget utifrån Sjukvårdsnämnd Sunds ansvarsområde är Region Skånes vision: Livskvalitet i världsklass.

Läs mer

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr )

YTTRANDE. Datum Dnr Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr ) Regionstyrelsen Ingvar Thell Enhetschef 044-309 31 39 Ingvar.Thell@skane.se YTTRANDE Datum 2017-12-07 Dnr 1700179 1 (5) Granskning av psykiatri - uppföljning (rapport nr 9-2017) Revisorerna har översänt

Läs mer

LANDSTINGSPLAN KORTVERSION

LANDSTINGSPLAN KORTVERSION 2017 LANDSTINGSPLAN KORTVERSION Landstinget ansvarar för hälsooch sjukvård, tandvård och regional utveckling i Värmland. Vården ska vara förebyggande, effektiv och behovsanpassad samt utföras på lika

Läs mer

Presskonferens Lasarettet i Ystad

Presskonferens Lasarettet i Ystad Presskonferens Lasarettet i Ystad 2013-03-27 Rein Seensalu, projektsamordnare, 0451-298845 Matz Widerström, sjukhuschef Ystad Johan Cosmo, sjukhuschef Kristianstad Eva Rosenqvist, hälso- och sjukvårdsstrateg

Läs mer

Skånevård Kryh Förvaltningsledning och stab

Skånevård Kryh Förvaltningsledning och stab Skånevård Kryh Förvaltningsledning och stab Alice Lindström Handläggare 046-770892 alice.lindstrom@skane.se Datum 2016-08-02 Version Dnr 1 (10) Utvärdering av effekter av organisatoriska förändringar inom

Läs mer

Beredningen för framtidens sjukvård

Beredningen för framtidens sjukvård Beredningen för framtidens sjukvård Rita Jedlert Bitr medicinsk direktör 040-675 31 38 Rita.Jedlert@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-04-20 Dnr 1501541 1 (8) Beredningen för framtidens sjukvård Fortsatt

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet

Vårdproduktionsutskottet PROTOKOLL 23 38 Datum 2014-03-31 1 (10) Protokoll från vårdproduktionsutskottets sammanträde Tid: 2014-03-31, kl. 15.45-16.10 Plats: Skånevåningen, Dockplatsen, Malmö Beslutande Stefan Lamme (M), Ordförande

Läs mer

Förslag på en ny modern Psykiatri

Förslag på en ny modern Psykiatri 1(5) Förslag på en ny modern Psykiatri Bakgrund Område Psykiatri i Region Jämtland Härjedalen har under 2018 genomlysts i syfte att föreslå förändringar för en mer jämlik och effektiv vård för länets medborgare.

Läs mer

Uppföljning jan-maj Jämförelser

Uppföljning jan-maj Jämförelser Uppföljning jan-maj 2019 Jämförelser Tillgänglighet besök andel väntande inom 90 dgr antal väntande mer än 90 dagar Mål: andel väntande inom 90 dagar >95 % 2 Tillgänglighet operation/åtgärd andel väntande

Läs mer

Bilaga Uppföljning Region Skånes uppdrag för hälso- och sjukvård 2018

Bilaga Uppföljning Region Skånes uppdrag för hälso- och sjukvård 2018 2017-11-28 Bilaga Uppföljning Region Skånes uppdrag för hälso- och sjukvård 2018 Denna bilaga beskriver övergripande mål till årets prioriterade område i Region Skånes uppdrag. Till varje övergripande

Läs mer

Förslag till beslut Styrelsen för Sahlgrenska Universitetssjukhuset föreslås besluta: 1. Styrelsen beslutar att fastställa utvecklingsplan 2016

Förslag till beslut Styrelsen för Sahlgrenska Universitetssjukhuset föreslås besluta: 1. Styrelsen beslutar att fastställa utvecklingsplan 2016 Punkt 15 Tjänsteutlåtande Datum 2015-10-06 Diarienummer SU 301-1247/2015 Förvaltning/enhet Handläggare: Barbro Fridén Till styrelsen för Utvecklingsplan 2016 Förslag till beslut Styrelsen för föreslås

Läs mer

Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett. 1. Sammanfattning. Sida 1(8)

Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett. 1. Sammanfattning. Sida 1(8) Sida 1(8) Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett 1. Sammanfattning Alingsås lasarett är ett akutsjukhus med närsjukvårdsuppdrag till befolkningen i närområdet. Sjukhuset erbjuder hälso- och sjukvård dygnet

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

KlinikKurt Klinisk handledning

KlinikKurt Klinisk handledning 1 KlinikKurt Klinisk handledning En jämförelse mellan sjukhusets kliniker (T5-T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2014 Totalpoängen är medelvärdet (6 = max) av de tio frågorna rörande

Läs mer

Inledning Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!...

Inledning Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!... INNEHÅLL Inledning... 2 Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål... 2 På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!... 2 Ett hållbart Varberg... 2 Socialnämndens mål- och inriktning...

Läs mer

God och nära vård. GR:s socialchefsnätverk

God och nära vård. GR:s socialchefsnätverk God och nära vård GR:s socialchefsnätverk 180831 Hälso- och sjukvården en gemensam resurs Staten har ett övergripande systemansvar lagstiftning, tillsyn, m.m (1,5%) 21 landsting och regioner ansvarar för

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Stefan Karlegärd Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 36 70 Stefan.Karlegard@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-31 Dnr 1202760 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Hantering

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare 040-675 30 59 Sven.Oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2018-03-19 Dnr 1800275 1 (7) Hälso- och sjukvårdsnämnden Regional satsning på akutsjukvård

Läs mer

Framtidens Hälso- och sjukvård. Livskvalitet för dig, vårdkvalitet för oss

Framtidens Hälso- och sjukvård. Livskvalitet för dig, vårdkvalitet för oss 1 Framtidens Hälso- och sjukvård Livskvalitet för dig, vårdkvalitet för oss Kompetens Kvalitet Befolkningsförändringar Ojämlik hälsa Folksjukdomar Tio utmaningar för Landstinget Blekinge Global sårbarhet

Läs mer

Minnesanteckningar Dialogforum Brukarsamverkan Skånevård Sund, Trelleborg

Minnesanteckningar Dialogforum Brukarsamverkan Skånevård Sund, Trelleborg Skånevård Sund Kristina Olsson Närsjukvårdsstrateg Tel 0431-818 83 Kristina.g.olsson@skane.se Datum 2014-09-19 Minnesanteckningar Dialogforum Brukarsamverkan Skånevård Sund, Trelleborg Tid: 2014-09-08,

Läs mer

för omställning av hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen

för omställning av hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen Västra Götalandsregionen 2017-05-16 Diarienr: HS 2017-00022-12 Strategi för omställning av hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen Det övergripande målet för hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen

Läs mer

Regiondirektören. Chefs- och ledarkriterier i Region Skåne. Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM. Alf Jönsson Regiondirektör BESLUT

Regiondirektören. Chefs- och ledarkriterier i Region Skåne. Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM. Alf Jönsson Regiondirektör BESLUT Regiondirektören Alf Jönsson Tfn: +46 44 309 31 21 Mail: alf.jonsson@skane.se BESLUT Datum 2016-03-29 Dnr 1600180 1 (6) Chefs- och ledarkriterier i Regiondirektörer beslutar i enlighet med bifogat PM.

Läs mer

Framtidsplan för hälso- och sjukvården. mer vård, bättre lokaler och nya arbetssätt

Framtidsplan för hälso- och sjukvården. mer vård, bättre lokaler och nya arbetssätt Framtidsplan för hälso- och sjukvården mer vård, bättre lokaler och nya arbetssätt Catarina Andersson Forsman, Hälso- och sjukvårdsdirektör, NKS-konferensen 25 april 2014 Sidan 2 Stockholms län växer vårdbehovet

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Sven Oredsson Medicinsk rådgivare 040-675 30 59 Sven.Oredsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-04-20 Dnr 1500885 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Icke-kirurgisk behandling

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Christina Ståhl Enhetschef 040-675 31 34 christina.stahl@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-03-31 Dnr 1300977 1 (5) Beredningen för primärvård, psykiatri

Läs mer

Bilaga Uppföljning Region Skånes uppdrag för hälso- och sjukvård 2018

Bilaga Uppföljning Region Skånes uppdrag för hälso- och sjukvård 2018 2017-11-02 Bilaga Uppföljning Region Skånes uppdrag för hälso- och sjukvård 2018 Denna bilaga beskriver övergripande mål till årets prioriterade område i Region Skånes uppdrag. Till varje övergripande

Läs mer

Plan för verkställande av landstingsfullmäktiges beslut om närsjukvård i Blekinge

Plan för verkställande av landstingsfullmäktiges beslut om närsjukvård i Blekinge Blekingesjukhuset 2016-08-18 Ärendenummer: 2016/00240 Förvaltningsstaben Dokumentnummer: 2016/00240-4 Lars Almroth Till Nämnden för Blekingesjukhuset Plan för verkställande av landstingsfullmäktiges beslut

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Uppföljning tillgänglighet SUS maj 2016

Uppföljning tillgänglighet SUS maj 2016 Tillgänglighetsuppföljning Datum 160610 Version 1 (8) Uppföljning tillgänglighet SUS maj 2016 Förändring Förändring mot Tillgänglighet 60d apr-16 maj-15 Väntande totalt apr-16 maj-15 Besök 65,6% 1,3% 1,3%

Läs mer

Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping Det här är Lasarettet i Enköping Eva Telne, förvaltningsdirektör januari, 2019 Lasarettet i Enköping Stor omtanke i litet format Drygt 550 medarbetare fördelat på: Verksamhetsområde medicin Verksamhetsområde

Läs mer

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne Enheten för folkhälsa, området hälsoinriktad hälso- och sjukvård Anna Friberg 044-309 34 53, sms: 0768-87 07 49 anna.friberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2010-08-27 Dnr 1001045 1 (6) Ersättningsmodell

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning

Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Dnr: 2017-761-1.1. Bilaga 8 Kompetensförsörjningsplan på 3-5 års sikt för Östermalms stadsdelsförvaltning Enligt anvisningarna för nämndernas arbete med verksamhetsplan 2018 ska nämndens kompetensförsörjningsplan

Läs mer

Svar på interpellation 2016:1544 av Håkan Jörnehed (V) angående det hårda patienttrycket och arbetsbelastningen på Södersjukhusets akutmottagning

Svar på interpellation 2016:1544 av Håkan Jörnehed (V) angående det hårda patienttrycket och arbetsbelastningen på Södersjukhusets akutmottagning Sjukvårdslandstingsråd Marie Ljungberg Schött (M) INTERPELLATIONSSVAR 2017-02-09 1 (5) LS 2016-1544 Svar på interpellation 2016:1544 av Håkan Jörnehed (V) angående det hårda patienttrycket och arbetsbelastningen

Läs mer

Patientfall i in- och utskrivningsprocessen

Patientfall i in- och utskrivningsprocessen Patientfall i in- och utskrivningsprocessen ETT STÖD FÖR VERKSAMHETERNA ATT VÄLJA RÄTT PROCESS Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård omfattar alla enskilda individer som bedöms

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 29 41 Datum 2013-03-26 1 (10) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2013-03-26, kl. 09.00 14.15 Plats: Skånes universitetssjukhus, Malmö Beslutande Michael Sandin (M), ordförande

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Arbetsgivarpolicy. Antagen av kommunfullmäktige , 94

Arbetsgivarpolicy. Antagen av kommunfullmäktige , 94 Arbetsgivarpolicy Antagen av kommunfullmäktige 2018-05-31, 94 Lyssna, lära, leda. Så lyder våra förhållningssätt för att leva upp till visionen: Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet.

Läs mer

Vänteläget juli Uppföljning Kömiljard (inom 60 dagar) Övergripande per förvaltning eller motsvarande Problemområde

Vänteläget juli Uppföljning Kömiljard (inom 60 dagar) Övergripande per förvaltning eller motsvarande Problemområde Vänteläget juli 2011 Uppföljning Kömiljard (inom 60 dagar) Övergripande per förvaltning eller motsvarande Problemområde Väntande till besök per landsting/region, juli 2011, sorterat på Andel inom 60 dgr,

Läs mer

Regionfastigheter Division Bygg Malmö

Regionfastigheter Division Bygg Malmö Regionfastigheter Division Bygg Carola Joelsson Bilaga: Politiska beslut Nya Sjukhusområdet Datum 170502 1 (9) Politiska beslut: Nya Sjukhusområdet bygginvestering Nov 2011 Regionstyrelsen Fastighetsutvecklingsplan

Läs mer

Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning

Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning Skånes universitetssjukvård Förvaltningsledning Beslutsunderlag Datum: 2016-08-23 1 (5) Utfasning av inhyrda sjuksköterskor dagtid på SUS Bakgrund Den ökande svårigheten att rekrytera viss vårdpersonal

Läs mer

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 17 Dnr 2012 110 Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Agenda. Inledning Uppdraget Information om förstudie för Laboratoriemedicinskt centrum i Lund Fortsatt arbete Övrigt Nästa möte

Agenda. Inledning Uppdraget Information om förstudie för Laboratoriemedicinskt centrum i Lund Fortsatt arbete Övrigt Nästa möte 1 Agenda Inledning Uppdraget Information om förstudie för Laboratoriemedicinskt centrum i Lund Fortsatt arbete Övrigt Nästa möte 2 Referensgrupp Kunder Staffan Banke, Centralsjukhuset i Kristianstad Eva

Läs mer

Kirurgisk behandling av åderbråck i Region Skåne

Kirurgisk behandling av åderbråck i Region Skåne Specialiserad planerad vård 1 (5) Kirurgisk behandling av åderbråck i Gemensamma riktlinjer för utredning och behandling av åderbråckssjukdom har saknats i. Ett vårdprogram för patienter med åderbråckssjukdom

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab för ekonomistyrning Åsa Adolfsson, budgetprocessansvarig

Koncernkontoret Koncernstab för ekonomistyrning Åsa Adolfsson, budgetprocessansvarig Koncernkontoret Koncernstab för ekonomistyrning Åsa Adolfsson, budgetprocessansvarig asa.adolfsson@skane.se 040-675 36 97 Datum 2017-05-12 Sjukvårdsnämnds Kryhs yttrande Utifrån regionstyrelsens planeringsdirektiv

Läs mer

Svensk hälso- och sjukvård

Svensk hälso- och sjukvård Svensk hälso- och sjukvård Värdsledande succé eller krisigt renoveringsobjekt? Anna-Lena Sörenson, vice ordf. Socialutskottet samt gruppledare (S) Mål för regeringens hälso- och sjukvårdspolitik Politiken

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen

Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Vårdproduktionsutskottet/ -beredningen DAGORDNING Datum 2013-11-27 1 (7) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/ -beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

MÄVA medicinsk vård för äldre. Vård i samverkan med primärvård och kommuner

MÄVA medicinsk vård för äldre. Vård i samverkan med primärvård och kommuner MÄVA medicinsk vård för äldre Vård i samverkan med primärvård och kommuner 1 300 000 Vi blir äldre 250 000 200 000 150 000 100 000 85 år och äldre 65-84 år 0-64 år 50 000 0 2008 2020 Jämförelse av fördelningen

Läs mer

Framtidsplan för hälso- och sjukvården

Framtidsplan för hälso- och sjukvården Framtidsplan för hälso- och sjukvården Framtidsplan för hälso- och sjukvården Vården står inför stora utmaningar Länet växer med ca 37 000 nya invånare varje år. Ytterligare 380 000 invånare till 2020

Läs mer

Budget och verksamhetsplan. Psykiatri Skåne

Budget och verksamhetsplan. Psykiatri Skåne Budget och verksamhetsplan 2019 Psykiatri Skåne 1 Inledning Region Skånes Vision Utgångspunkten för uppdraget är Region Skånes vision: Livskvalitet i världsklass. Utifrån visionen styr Region Skåne budget

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvdsstyrning Joanna Linde Hälso- och sjukvdsstrateg 040-675 32 23 Joanna.linde@skane.se Datum 2016-02-18 Dnr 1202080 1 (5) Behovsanalys vid förlängning av

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Karin Hesselgard Förvaltningsstabschef 040-770802 karin.hesselgard@skane.se YTTRANDE Datum 2015-04-09 Dnr 1400098 1 (5) Granskning av förvaltningarnas förmåga att klara sina

Läs mer

Stockholms Sjukhem har för ändamål att till vård emottaga av obotlig eller långvarig sjukdom lidande personer; företrädesvis från huvudstaden, och

Stockholms Sjukhem har för ändamål att till vård emottaga av obotlig eller långvarig sjukdom lidande personer; företrädesvis från huvudstaden, och ARBETA MED OSS stockholms Sjukhems ändamålsparagraf är densamma idag som vid grundandet 1867: Stockholms Sjukhem har för ändamål att till vård emottaga av obotlig eller långvarig sjukdom lidande personer;

Läs mer

HSNS Mål och inriktning 2019 södra hälso- och sjukvårdsnämnden beslutad

HSNS Mål och inriktning 2019 södra hälso- och sjukvårdsnämnden beslutad HSNS 2018-00072 Mål och inriktning 2019 södra hälso- och sjukvårdsnämnden beslutad 2018-06-20 1 (6) Bakgrund Hälso- och sjukvårdsnämndens mål och inriktning är utgångspunkten för nämndens beställningsarbete

Läs mer

Förslag till Mål och Inriktningar för Ambulanssjukvården Halland 2013.

Förslag till Mål och Inriktningar för Ambulanssjukvården Halland 2013. 2012-10-09 Förslag till Mål och Inriktningar för Ambulanssjukvården Halland 2013. Innehållande Mål och inriktningar samt internbudget inklusive investeringsplan Ambulanssjukvården Halland utgörs av verksamheterna:

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab för ekonomistyrning Kontakt: Åsa Adolfsson, koncernstab ekonomistyrning. Datum

Koncernkontoret Koncernstab för ekonomistyrning Kontakt: Åsa Adolfsson, koncernstab ekonomistyrning. Datum Koncernkontoret Koncernstab för ekonomistyrning Kontakt: Åsa Adolfsson, koncernstab ekonomistyrning Datum 2016-05-27 Folkhälsoberedningens mall för yttrande Utifrån regionstyrelsens planeringsdirektiv

Läs mer

Moderaternas förslag till Finansplan

Moderaternas förslag till Finansplan Moderaternas förslag till Finansplan 2018-2020 Inledning Regionfullmäktige fastställde i juni 2017 en strategisk plan med budget för åren 2018-2020. Moderaterna föreslog en alternativ strategisk plan som

Läs mer

BASALA UPPGIFTER. Hälso- och sjukvård i Västra Götaland Verksamhetsanalys 2011 REVIDERAD VERSION 2012 06-01

BASALA UPPGIFTER. Hälso- och sjukvård i Västra Götaland Verksamhetsanalys 2011 REVIDERAD VERSION 2012 06-01 BASALA UPPGIFTER Hälso- och sjukvård i Västra Götaland Verksamhetsanalys 2011 Regionkansliet Hälso- och sjukvårdsavdelningen maj 2012 REVIDERAD VERSION 2012 06-01 Rev 2012-06-01 163 Basala uppgifter om

Läs mer

Bilaga Uppföljning Region Skånes uppdrag för hälso- och sjukvård 2019

Bilaga Uppföljning Region Skånes uppdrag för hälso- och sjukvård 2019 2019-01-11 Bilaga Uppföljning Region Skånes uppdrag för hälso- och sjukvård 2019 Denna bilaga beskriver övergripande mål samt delmål till årets prioriterade område i Region Skånes uppdrag för hälso- och

Läs mer

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen

Vårdproduktionsutskottet/- beredningen Vårdproduktionsutskottet/- beredningen DAGORDNING Datum 2013-10-03 1 (6) Sammanträde i vårdproduktionsutskottet/- beredningen Ledamöter och ersättare i vårdproduktionsutskottet/-beredningen kallas till

Läs mer

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011 Klinisk handledning en tävling mellan sjukhusets kliniker 1 Klinisk handledning En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011 Totalpoängen är

Läs mer

Bättre tillgänglighet till logopeder ska minska köerna för dyslexiutredningar

Bättre tillgänglighet till logopeder ska minska köerna för dyslexiutredningar Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 29 mars 2012. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-02-21 Dnr 1400196 1 (6) Hälso- och sjukvårdsnämnden Budget justeringar

Läs mer

Information till moderata seniorer i Trelleborg

Information till moderata seniorer i Trelleborg Information till moderata seniorer i Trelleborg REGION SKÅNE Carl Johan Sonesson regionråd i opposition Region Skåne Följ oss på 149 mandat i regionfullmäktige 51 11 23 8 56 35 5 9 7 M 35 (-13) KD 5 (0)

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdens utveckling i Landstinget Västernorrland

Hälso- och sjukvårdens utveckling i Landstinget Västernorrland Hälso- och sjukvårdens utveckling i Landstinget Västernorrland 2016-09-20 2(7) 1. Inledning Landstinget Västernorrland driver ett omfattande omställningsarbete för att skapa en ekonomi i balans. Men jämte

Läs mer

Vårdproduktionsberedningen

Vårdproduktionsberedningen PROTOKOLL 43 53 Datum 2014-04-30 1 (4) Protokoll från vårdproduktionsberedningens sammanträde Tid: 2014-04-30, kl. 09.00-12.35 Plats: Konferensrum 15, Psykiatriska kliniken, Baravägen, Lund Beslutande

Läs mer

Insamlingsstruktur för verksamhetsstatistiken

Insamlingsstruktur för verksamhetsstatistiken Insamlingsstruktur för verksamhetsstatistiken I detta dokument finns information gällande SKL:s verksamhetsstatistik och vilka uppgifter som årligen samlas in från Sveriges landsting och regioner avseende

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Carina Wirth 040-675 30 64 carina.wirth@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1202189 1 (2) Personal- och arbetsgivarutskottet Personalidén - personalpolitisk

Läs mer