Verksamhetsberättelse verksamhetsåret 2014/2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse verksamhetsåret 2014/2015"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse verksamhetsåret 2014/2015 Styrelsens sammansättning Juridiska Föreningen vid Örebro universitets styrelse för verksamhetsåret 2014/2015 valdes på valmötet den 13 maj Följande poster valdes in: - Ordförande: Adrian Hallström - Vice ordförande: Joakim Johansson - Sekreterare: Annika Molander - Ekonomiansvarig: Marcus Axelsson - Studiesocialt ansvarig: Frida Qvant - Utbildningsansvarig juristprogrammet: Odysseas Georgakakis Paulsson - Utbildningsansvarig rättsvetenskapliga programmet: Maria Bernström - Marknadsansvarig: Micke Hagström Observera att den tidigare posten som IT-ansvarig togs bort efter verksamhetsåret 2013/2014 varför denna post inte valdes på aktuellt valmöte. Styrelsens målsättning verksamhetsåret 2014/2015 Vid årsmötet den 11/11 redovisade styrelsen sin strategi inför verksamhetsåret. Under föregående verksamhetsår expanderade föreningen kraftigt och verksamheten har växte lavinartat. Styrelsens mål med verksamhetsåret var därför att samla ihop verksamheten och bygga en stark grund inför framtida styrelser. Arbetet startade direkt under uppstartsverksamheten där nya medlemmar rekryterades till föreningen. Målsättningen med detta var att aktivera en stor del av de nya medlemmarna i utskott under styrelsen. Rekryteringen av nya medlemmar gick över förväntan och en mycket stor del av deltagarna i uppstarten engagerades i utskott under styrelsen. För att styrelsearbetet skulle flyta på bättre än tidigare år uppdaterades varje enskild styrelseposts verksamhetsbeskrivning och styrelsen röstade igenom mandat för varje post. Detta skapade en tydligare ram för varje styrelsemedlem och effektiviserade styrelsearbetet. Styrelsens huvudsakliga målsättning var att skapa en kultur i föreningen vilken främjar engagemang från studiernas start till studiernas slut. Tanken var att knyta närmare kontakt med Juristmässan och Medborgarjuristerna, två verksamheter som tillhör JF men som flutit ifrån och gått sin egen väg. Styrelsen hade som målsättning att fortsätta med framförallt JF-Pub, JF-Klubb, JF-Idrott och framförallt den omåttligt populära Slottsbalen. Även årets uppstart och kommande verksamhetsårs uppstart skulle ägnas stor energi. Vid årsmötet presenterades det fortsatta arbetet med kårutredningen och styrelsen tillsatte ett Kårutskott vilken under verksamhetsåret har utrett och lämnat förslag på fortsatt arbete mot Kårstatus I övrigt påtalade styrelsen att föreningen och föreningens styrelse skulle försöka att aktivt leta efter nya lokaler för föreningens verksamhet. Detta har fortskridit men inte resulterat i något konkret alternativ till det som tidigare funnits.

2 Ekonomi Ekonomiansvarige Marcus Axelsson tillsatte ett Ekonomiutskott vid verksamhetsårets start. Ekonomiutskottet har främst ansvarat för bidragsansökningar och budgetuppföljning. Därutöver har utskottsledamöterna gått igenom vissa verksamheter för att se hur dessa kan effektiviseras ekonomiskt. Utskottet har bestått av 3 medlemmar utöver föreningens Ekonomiansvarige. Arbetet med bidrag har inneburit att såväl identifiera sökbara bidrag som att utforma ansökningar och att sköta kontakten med potentiella bidragsgivare. En viktig skiljelinje att dra är att utskottet aldrig sökt finna sponsorer, utan detta har varit förbehållet Marknadsutskottet. Budgetuppföljningen har inneburit att föreningens resurser har kunnat omplaneras och användas på ett effektivare sätt. Följsamhet i det ekonomiska arbetet ökade signifikativ under året tack vare detta arbete. Bidragen som har sökts har avsett hela föreningens verksamhet, även om visst fokus har legat på idrottsevenemang och föreningens tidskrift. Utskottet har inte använts till dess fulla potential, då detta utan problem kunnat genomföra större utredningar av ekonomisk karaktär för föreningens räkning. Studiesocial verksamhet JF-Pub: Vid 6 tillfällen höll föreningen JF-Pub på Röda Paviljongen på campus. Trots den undermåliga lokalen valde styrelsen att använda sig av denna då lämpliga alternativ inte har hittats. Verksamheten har bedrivits som tidigare verksamhetsår. I anknytning till Juristmässan hölls en specialpub där deltagarantalet var väldigt högt. I slutet av terminen hölls även en pub där föreningen bistod besökare med sällskapsspel vilket var populärt. JF-Klubb: Föreningen har under verksamhetsåret fortsatt samarbetet med ägarna till Restaurang Wobbler. Under verksamhetsåret har föreningen anordnat klubbkvällar vid 6 tillfällen där ett av tillfällena sammanföll med Juristmässans kickoff. Även Medborgarjuristernas kickoff hölls på Wobbler vilken avslutades med en JF-klubb. Dessa evenemang funkade mycket bra och drog ytterligare deltagare till klubbarna! Klubbverksamheten har gått väldigt bra och det samarbetet med ansvariga på Wobbler har fungerat mycket smidigt. JF-Idrott: Under onsdagskvällar hela året spelades fotboll i Idrottssalen på campus. Deltagarantalet var så pass högt att icke-medlemmar inte fick deltaga vilket de fått tidigare år pga lågt deltagarantal. S.U.P-sittningen: I oktober hölls S.U.P-sittningen för fjärde gången i ordningen tillsammans med MSF och Sesam. Den här gången var sittningen förlagd till Frimis. De tre föreningarnas studiesocialt ansvarige ansvarade för planering och marknadsföring. Biljetter tilldelades sedan föreningarna som sedan skötte försäljningen till medlemmarna separat. Introkväll på Pitchers: Föreningen arrangerade en helkväll på Pitchers/Strömpis med mat och bowling för föreningens aktiva. Syftet var att visa dessa uppskattning och starta verksamhetsåret. Kvällen avslutades med fest på Strömpis. Drygt 80 deltagare fanns med och gjorde kvällen magisk.

3 Julsittning: Den 13 december anordnade föreningen tillsammans med ELSA en julsittning med temat Winter Wonderland. Drygt 70 medlemmar firade in julledigheten med julbord och efterföljande fest på Strömpis. Allt som allt en mycket lyckad kväll! JFs Åreresa: Den 25 januari anordnades återigen föreningens oerhört populära Åre-resa. Dryga 50 studenter åkte med buss till Åre och Student-skiweek. Med bra väder och mycket snö blev dagarna succé och förhoppningen är att denna tradition kommer att hålla mycket länge. Deltagarantalet ökade med drygt 100% och biljetterna såldes slut otroligt fort. Examensceremoni: I februari arrangerade föreningen den traditionsenliga examensceremonin för examinerade jurist- och rättsvetarstudenter. Ceremonin hölls i musikhögskolans aula och evenemanget var mycket lyckat. Nytt för iår var att föreningen stöttade ett initiativ för avgående juristklass med anmälningshjälp och bokning för avslutningsmiddag på Frimis. 60 examinander och 250 anhöriga deltog i ceremonin. Tjejsittning: Den 13 mars hölls den årliga tjejsittningen. Likt tidigare år var deltagarantalet förhållandevis lågt, endast ca 25 medlemmar deltog. Inför kommande år bör föreningen fundera över om evenemanget ska fortsätta i samma anda. Evenemanget bör kanske marknadsföras på ett annat sätt för att locka fler gäster? JF i London: Den april åkte 15 JF-medlemmar till London för ett par trevliga dagar i Englands huvudstad. Föreningen besökte bland annat universitet i Oxford och domstol i London. Även en advokatbyrå tog emot föreningens medlemmar och berättade om hur det var att arbeta som affärsjurist i staden. Boendet var dock problematiskt, standarden var inte alls tillräckligt hög och det skulle företagits bättre research innan boendet bokades. I övrigt var resan mycket uppskattad. Juridiska Olympiaden: I början av maj anordnades sedan den traditionella olympiaden. Dagen bjöd på bra väder och många tävlande lag. Dagen avslutades med en informell sittning på Satin med efterföljande fest. Slottsbalen: Den 16 maj anordnades den fjärde slottsbalen i ordningen. Dryga 100 gäster kom och firade med föreningen på Örebro Slott. Nytt för i år var att gästerna efter middagen bussades till röda paviljongen vilken var hyrd för efterfest. På röda paviljongen väntade nattamat, bar och DJ. Balen var mycket uppskattad och gästerna från övriga systerföreningar var mycket nöjda. Styrelsen började dagen med lunch för inbjudna gäster på Wobbler och därefter fördrink hemma hos ordförande. Tyvärr krockade balen med olika aktiviteter för våra sponsorer vilket gjorde att dessa inte kunde deltaga. Även lärarkåren var svåra att locka, något som måste tas tag i till nästa tillfälle. Avtackningsfest: I Slutet av maj arrangerade styrelsen avtackningsfesten för engagerade medlemmar. Drygt 50 medlemmar vilka ingått i utskott under året bjöds på mat och dryck under en helkväll på Röda Paviljongen. Delar av sällskapet fortsatte sedan kvällen på Kåren.

4 Utbildningsbevakning Samarbetet med Örebro Studentkår har fortlöpt och avtalet har förnyats, dock utan den utvärderingsperiod som tidigare var avtalad. Innebörden av avtalet är att Juridiska Föreningen och Sobra tillsammans bedriver utbildningsbevakning på juristprogrammet och rättsvetenskapliga programmet. Gemensamt håller föreningarna studentråd och har kontakt med Örebro studentkår och doktorand- och studerandeombudet på kårkansliet. Årets arbete har flutit på utan större märkvärdigheter och Juridiska Föreningens arbete har varit uppskattat framförallt från ansvariga lärare. Vi har upplevt att vi haft väldigt mycket att säga till om och föreningen har satt stort värde i att delta i de aktiviteter som har omgärdat utbildningsbevakningen. JURO-samarbetet: Samarbetet mellan systerföreningarna inom ramen för JURO har fortsatt. En ny ordförande valdes under hösten på mötet i Göteborg. Föreningen har deltagit med en representant på samtliga möten under året. Aktiviteter med Arbetsmarknadsanknytning Juristmässan: Den 2 december arrangerades den årliga Juristmässan. Mässan slog rekord med 54 utställare vilket var fantastiskt. Mässan hölls traditionsenligt i forumhuset men spred sig upp mot matsalsdelen och inga utställare stod på den övre våningen. Dagen var mycket lyckad och avslutades med sittning på Örebro Slott. Styrelsen och framförallt ordförande var kontaktman gentemot mässan ledningsgrupp och Juristmässans Inspektor David Höög. Juristmässans ledningsgrupp leddes av projektledare Johanna Mohlin och vice projektledare Fredrika Hjelmberg. Verksamheten fungerar för närvarande bra med för att mässan ska kunna växa krävs både ett ökat deltagarantal och kanske även en annan lokal. Detta ska då naturligtvis vägas gentemot de fördelar som lokaler på campus bär med sig. Lindahl BLC: Föreningen assisterade Advokatfirman Lindahl och deras studentambassadörer med marknadsföring via föreningens sociala medier inför eventet. Svenska Juridiska Mästerskapen: Johanna Hansson och Antonia Dee Palmqvist valdes som projektledare till SJM och ansvarade för de delar som förlades till Örebro. Kontakten mellan föreningen och SJM sköttes av föreningens ordförande. Tävlingen led av brist på deltagare, troligvis beroende på svårighetsgraden på den inledande kvalfrågan. Medborgarjuristerna: MBJ leddes av projektledarna Lejla Mujic och Katerina Madzerova. Nytt för i år var att föreningen, som ett led mot bättre kontakt med MBJ, bjöd in till kickoff på Wobbler i början av verksamhetsåret. MBJ sysselsatte i vanlig ordning ett dryga 20-tal medarbetare och verksamheten flöt på förhållandevis bra. Lunchföreläsning med JUSEK: Den 16 februari arrangerades en lunchföreläsning för föreningens medlemmar i samarbete med fackförbundet JUSEK. Ämnet som avhandlades var tiden efter examen. Eventet besöktes av ett tjugotal medlemmar.

5 Vingekvällen: Den 12 mars arrangerades den populära Vingekvällen. Tillsammans med medarbetare från Vinges Göteborgskontor hölls en kväll med presentationer och caseövningar samt efterföljande middag och mingel. Lokalen Ljusgården användes och kvällen var mycket populär med drygt 25 deltagande juriststudenter. Juroday: Den 18 mars besökte 6 medlemmar Juroday på Linköpings universitet. Juroday arrangeras av Affärsjuridiska föreningen. LiU betalade transport till Linköping. Tyvärr var intresset lågt men de som åkte uppskattade både mässdagen och efterföljande bankett. Casekväll med Mannheimer Swartling: Den 7 maj arrangerades en casekväll med Mannheimer Swartling. Återigen en mycket populär och intressant kväll som avslutades med snittar och mingel. Drygt 30 juriststudenter deltog i den intressanta presentationen och efterföljande case, återigen förlagt i Ljusgården. Övrigt Prima-Facie: Tidningen Prima Facie har sedan verksamhetsårets start bedrivits i en egen förening vilken kontrollerats av Juridiska Föreningen. Tidningen gavs ut vid två tillfällen under hösten varefter arbetet gick i stå. Detta skedde på grund av tidsbrist och dålig kommunikation mellan styrelsen och redaktionen för Prima Facie. Kommande styrelser och redaktioner måste definiera arbete och skapa tydligare ramar för hur arbetet ska fortskrida. Det är, enligt avgående styrelse, mycket viktigt att tidningen fortlever. Bokbytardagarna: Den 4 september och den 8 januari arrangerade föreningen bokbytardagar. Evenemangen var mycket populära och vid hösttillfället sålde föreningen även drygt 50 lagböcker. Eventet fungerade mycket bra och lockade både nya och gamla medlemmar. Kårutskottet: Kårutskottet bestående av Sebastian Berglind, David Höög, Johanna Åkesdotter- Sundquist samt Adrian Hallström har under året arbetat med en mindre utredning kring ett framtida bildande av studentkår. En kort utredning kommer presenteras för medlemmarna under årsmötet vilken kommer ligga till grunden för ett beslut kring en fortsättning. Kontakt med en mindre kår vid Malmö högskola, Örebro Kommun och Örebro Universitet har upprättats för att inhämta information för utredningen. Medlemmar: Vid starten av verksamhetsåret fanns drygt 1000 medlemmar registrerade i medlemssystemet Membit. Efter ett antal gallringar var medlemsantalet dryga 860 vid verksamhetsårets slut. Styrelsearbetet: Under verksamhetsåret har styrelsen haft dryga 21 styrelsemöten. Detta har inneburit ungefär 1 möte per varannan vecka vilket har varit målsättningen. Styrelsearbetet har i större mån präglats av individuellt arbete tack vare de mandat som styrelsen röstade igenom vid starten av verksamhetsåret. Styrelsens möten har därför haft en prägel av avstämning och information.

6 Representation: Föreningen har under året besökt samtliga systerföreningar vid deras högtider. Vid varje tillfälle har föreningen skickat minst två representanter. Vår upplevelse har varit att föreningens anseende har växt och våra besök har varit mycket uppskattade. Likt tidigare styrelse besökte vi även systerföreningen i Oslo i oktober IT och Marknadsföring: I och med att styrelseposten IT-ansvarig togs bort av föregående styrelse har en mindre omorganisation gjorts. Hemsidan har skötts av en extern (från styrelsen) IT-ansvarig som framförallt har haft kontakt med föreningens ekonomiansvarige. Marknadsföringen har även den skötts av två, från styrelsen, fristående ersoner vilka har mottagit instruktioner från berörd styrelserepresentant. Överlämning: Styrelsen arrangerade i maj en överlämningsdag för den nya styrelsen där vi, under en heldag, gick igenom föreningens arbete och värderingar. Dagen avslutades med en middag. Arrangemanget var mycket lyckat och förhoppningen är att det skapade en enklare start för den nyligen valda styrelsen! Övrigt: Under våren startade planeringen för kommande uppstart och för första gången på drygt 4 år blev JF inbjudna att delta i den av Studentkåren arrangerade introduktionen. Tillsammans med Sobra planerades en pubkväll på Wobbler i september för alla nya jurist- och rättsvetarstudenter. Även ett besök av Centrum för Rättvisa planerades in under våren, eventet gick även det av stapeln i september. Å styrelsens vägnar, Adrian Hallström. Ordförande, Juridiska Föreningen vid Örebro universitet

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Föreningens syfte Verksamhetsplan 2015/2016 Föreningens målsättning är enligt 1 kap. 2 JF-stadgar att verka för dess medlemmar och att stärka juridiken som ämne vid Örebro universitet. Vidare framgår att

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011/2012

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011/2012 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011/2012 Styrelsens sammansättning Juridiska Föreningen vid Örebro förenings (JF Örebros) styrelse för det gångna verksamhetsåret valdes på valmötet den 10 maj

Läs mer

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 6e september 2014

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 6e september 2014 Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 6e september 2014 Närvarande: Ordförande Markus Marttila Vice ordförande Mary Ohrling Skattmästare Anton Sahlén Ordförande för sociala

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013/2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013/2014 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013/2014 Styrelsens sammansättning Juridiska Föreningen vid Örebro universitets styrelse för det föregående verksamhetsåret valdes på valmötet den 13 maj 2013.

Läs mer

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst.

Civilingenjör i Teknisk biologi är ett bioteknikprogram med betoning på teknik och materialvetenskap i biologins tjänst. Välkommen! Hej och välkommen till TBi-sektionens samarbetsfolder! Vi är en glad sektion på Linköpings Tekniska Högskola vars studenter utbildar sig till civilingenjörer och naturvetare inom kemi och bioteknik.

Läs mer

Ett kvällsledningsgruppsmöte har arrangerats vilket uppskattades av såväl heltidare som deltidare.

Ett kvällsledningsgruppsmöte har arrangerats vilket uppskattades av såväl heltidare som deltidare. 1 (13) Under punkten presidiet kommer styrelsen genom presidiet redogöra inför FuM om hur arbetet inom LinTek flutit på, främst då inom ledningsgruppen. Men även vissa gemensamma delar eller kring forum

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse - 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund, Linköping 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Medlemmar... 3 3. Styrelsen... 3 3.1 Arbetssätt... 4 3.2 Mål...

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision.

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Internationella Utskottet. Verksamhetsbeskrivning. Internationella utskottets vision. UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning (IC) ska arbeta aktivt för att skapa kontaktnät mellan studiekamrater, partneruniversitet och företag och därigenom främja kulturella utbyten, internationella

Läs mer

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 MSF Umeå för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 Introduktion MSF Umeås verksamhetsår 2014-2015 har varit händelserikt. Styrelsen har under detta verksamhetsår haft en god representation från såväl prekliniska

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2006-10-09 Plats: Studiecentrum Ordförande: Erik Wendel TM05 Sekreterare: Anna Hansson TM05 Jenny A Andersson TM06 Jenny

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet Uppstart Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet VÄLKOMMEN INNEHÅLL Hej! Hej! Välkommen till oss rättsvetar- och juriststudenter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 för sektionsstyrelsen BeEkIng vid ITS

Verksamhetsberättelse 2013 för sektionsstyrelsen BeEkIng vid ITS Verksamhetsberättelse 2013 för sektionsstyrelsen BeEkIng vid ITS Denna verksamhetsberättelse avser perioden januari till december 2013 för BeEkIng, sektionen för Beteendevetare, Ekonomer och Ingenjörer.

Läs mer

Nordpols Verksamhetsberättelse VT-14

Nordpols Verksamhetsberättelse VT-14 VT-14 Nordpols Verksamhetsberättelse Nordpols styrelse har under vårterminen 2014 genomfört en rad aktiviteter och lagt stort fokus på arbetslivsanknytning men också kommunikationen mellan styrelsen och

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

Reglemente. Antaget 2013-04-12

Reglemente. Antaget 2013-04-12 Antaget 2013-04-12 Innehållsförteckning Förtext... 3 Organisation... 3 2.1 Organisationens olika enheter... 3 2.2 Styrelsens sammansättning och arbetsordning... 4 2.3 Utskottens sammansättning och arbetsordning...

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Postbeskrivning för Technology Management Studenternas styrelseposter

Postbeskrivning för Technology Management Studenternas styrelseposter Postbeskrivning för Technology Management Studenternas styrelseposter Detta dokument är avsett att vara en guide och en beskrivning av hur tidigare styrelser har arbetat. Det är inte ett regelverk och

Läs mer

Föreningen EnergisystemTeknologerna

Föreningen EnergisystemTeknologerna Föreningen EnergisystemTeknologerna, Sida 1 av (13) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL... 3 ORGANISATION... 3 STADGAR... 3 MEDLEMMAR... 4 STORMÖTEN... 4 STYRELSE... 4 STYRELSEMÖTEN...

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Datum Senast uppdaterad Daphne Sevelin 2015-08-17 2015-08-18 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019

Verksamhetsplan 2018/2019 Verksamhetsplan 2018/2019 Föreningens syfte Föreningens målsättning är enligt 1 kap. 2 JF-stadgar att verka för dess medlemmar och att stärka juridiken som ämne vid Örebro universitet. Vidare framgår att

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Gotlands Veteranbilklubb 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Gotlands Veteranbilklubb 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Gotlands Veteranbilklubb 2015 MEDLEMSAKTIVITETER Aktiviteterna för Gotlands Veteranbilklubb (GV) under verksamhetsåret 2015 inleddes med ett årsmöte 22 mars då vi avslutade det förutvarande

Läs mer

Inledning. Antagningsprocess

Inledning. Antagningsprocess SISU HT 2011 Inledning Jag vill inleda med att tacka för förtroendet till mitt stipendium från IA. Det gav mig möjlighet att betala hyran på mitt boende under min termin i Shanghai samt gav mig utrymme

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen

Projektplan. Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen Projektplan Tånga Julmarknad Jul för alla sinnen 1. Projektets namn: Tånga Julmarknad 2. Projektidé Vårgårda kommun har tillsammans med Herrljunga kommun en geografisk gränsroll i Sjuhäradsregionen och

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (4) E-post lintek@lintek.liu.se Hemsida www.lintek.liu.se 2 (4) I arbetet med masterprogrammen så kommer det ofta upp diskussioner kring vad LinTek anser vara tillräckligt för att vi ska anse att en

Läs mer

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal.

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Dagordning 1 Mötets öppnande - Ordförande Malin Öström öppnar mötet och hälsar alla välkomna 2 Mötets behörighet

Läs mer

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar

Uppdaterad 2013 04-24. Juridiska föreningen i Uppsala. Grundad 24 maj 1844. Stadgar Juridiska föreningen i Uppsala Grundad 24 maj 1844 Stadgar Innehållsförteckning Kapitel 1 Inledande bestämmelser... 3 Kapitel 2 Medlemskap... 3 Kapitel 4 Föreningsstämma... 5 Kapitel 5 Styrelse... 6 Kapitel

Läs mer

Stimulus miljö- och handlingsplan i Grön sektion. läsåret 2016/2017

Stimulus miljö- och handlingsplan i Grön sektion. läsåret 2016/2017 Stimulus miljö- och handlingsplan i Grön sektion läsåret /2017 Grundläggande krav för diplomering o Organisation O1. Mål Åtgärd Tidplan Ansvarig Uppföljning/resultat Två (minst en) utsedda miljöansvariga

Läs mer

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet

IDIOT. IDIOT Styrelsemöte nr 02. Protokoll fört vid. 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 02 2016-02-11 Kl 12.15 Plats: 21A344 Hus 21, Karlstads universitet IDIOT Intresseföreningen för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1 Öppnande

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

DEMOKRATINATTA. Hur gick det?

DEMOKRATINATTA. Hur gick det? DEMOKRATINATTA Tänk dig en eftermiddag/kväll med många spännande föreläsningar, möten och workshops. Tänk dig att få ställa politikerna mot väggen och berätta om vad just DU tycker ska bli bättre i Borås.

Läs mer

Vägledande dokument SSTSS

Vägledande dokument SSTSS 1 av 5 STS-sektionen, Senast uppdaterad 2015-07-15 Vägledande dokument Kapitel 1 STS-sektionens Projektfond 1 Projektfonden är på 5 000 SEK per termin. 2 För att söka pengar ur projektfonden måste de sökande

Läs mer

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse Lärarförbundet Arboga U10 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för 2015 och andra funktioner Ordförande Helena Kindberg 2015 V. ordförande Susanne Skyllkvist 2015-2016

Läs mer

DRAMAPROJEKT ÅLANDS SKÄRGÅRD

DRAMAPROJEKT ÅLANDS SKÄRGÅRD DRAMAPROJEKT ÅLANDS SKÄRGÅRD SCENKONSTLINJEN YRKESHÖGSKOLAN NOVIA I VASA DRAMAPEDAGOGIK Under vecka 35 besökte 11 studeranden från Yrkeshögskolan Novias scenkonstlinje Föglö. Under veckan erbjöds heldags

Läs mer

2013 års kriterier för miljödiplomering av studentsektioner vid LiU

2013 års kriterier för miljödiplomering av studentsektioner vid LiU Linköpings Universitet Beslut LiU-2013-00358 Universitetsförvaltningen 2013-02-14 2013 års kriterier för miljödiplomering av studentsektioner vid LiU Diplomeringen av studentsektioner som Gröna Sektioner

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 ! Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 Bakgrund Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

Läs mer

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Institutionen för psykologi Psykologprogrammet Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Erik Aspeqvist, Emma Jarbo, Oskar Foldevi, Fredric Malmros och Hanna Stapleton 2011-11-11 Bakgrund Om utvärderingen Växthus

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Innehållsförteckning 1. Sammanfattning..2 2. Föreningen..2 3. Samarbete med Röda Korset...2 4. Medlemmar.3 5. Styrelsen..3 5.1 Förtroendevalda....3

Läs mer

Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 21 oktober 2014

Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 21 oktober 2014 Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 21 oktober 2014 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Fredrik Ferrand Drake del Castillo. 2 Närvaro Ordförande Fredrik Ferrand Drake del Castillo,

Läs mer

JURIDISKA FÖRENINGEN S TOCKHOLM

JURIDISKA FÖRENINGEN S TOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED JURIDISKA FÖRENINGENS STYRELSE DEN 15 FEBRUARI 2012 Närvarande styrelseledamöter: Hrafn Steiner Fredrik Hansson Anna da Silva Börjesson Andreas Stadler Josefin Rundström

Läs mer

Styrelsen. Möten. Uppdrag i förbund och organisationer. Ekonomi. Nya i styrelsen. Har avgått under året. Styrelsen 2008-12-31

Styrelsen. Möten. Uppdrag i förbund och organisationer. Ekonomi. Nya i styrelsen. Har avgått under året. Styrelsen 2008-12-31 Stockholm Speedskaters verksamhetsberättelse 2008 Klubben är inne på sitt fjärde år och fortsätter att växa. Jag tycker att detta är väldigt roligt och det har möjliggjort nya satsningar. Många av klubbens

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer

Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 16 september 2014

Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 16 september 2014 Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 16 september 2014 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Fredrik Ferrand Drake del Castillo. 2 Närvaro Ordförande Fredrik Ferrand Drake del Castillo,

Läs mer

Styrelsemöte 150210. Tid: 16:15-17:45 Plats: Konferensrummet 20-39

Styrelsemöte 150210. Tid: 16:15-17:45 Plats: Konferensrummet 20-39 Styrelsemöte 150210 Tid: 16:15-17:45 Plats: Konferensrummet 20-39 Närvarande röstberättigande: Ordförande Dennis Lindh f.r.o.m 32 Vice ordförande Viktor Winberg t.o.m 32 Studentombud Jonas Kjällgren Utbildningsansvarig

Läs mer

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 14 december 2015

Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 14 december 2015 Uppsala den 14 december 2015 Protokoll: Styrelsemöte. Utrikespolitiska föreningen i Uppsala den 14 december 2015 1. Öppnande av möte Mötet öppnades kl. 17.06 Närvarande: Brors, Åström, Gladh, Englund Davidsson,

Läs mer

Uppsägning av tillsvidareanställd personal

Uppsägning av tillsvidareanställd personal Uppsägning av tillsvidareanställd personal Bakgrund Linköpings Teknologers Studentkår, nedan LinTek, står i och med kårobligatoriets avskaffande 2010 inför ett betydande omställningsarbete med strukturella

Läs mer

Näringslivsdagen. Tema Jakt. Jakten på affärer med underleverantörer i fokus. Utvärdering

Näringslivsdagen. Tema Jakt. Jakten på affärer med underleverantörer i fokus. Utvärdering Näringslivsdagen Tema Jakt 2012 Jakten på affärer med underleverantörer i fokus Utvärdering 2. Vad var den/de främsta anledningarna till att du valde att delta på Tema Jakt? Svar: Att få lyssna till Maria

Läs mer

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008

Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 Verksamhetsberättelse SPF Skärholmen 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2008 2 STYRELSEN har under året haft följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Kassör + medlemssekreterare Sekreterare + vice

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen har under 2015 bestått av Augusta Hagman ordförande Ingrid Dahlström vice ordförande Åsa Sjöstedt Nilsson kassör Sigrid Sjöstrand sekreterare Christine Lindbäck Solveig

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

Fredagsakademi på Regionförbundet 19 februari 2010

Fredagsakademi på Regionförbundet 19 februari 2010 Sidan 1 av 5 Fredagsakademi på Regionförbundet 19 februari 2010 Tema: Valdeltagande varför är det viktigt, varför minskar det och vad kan vi göra åt det? Med Stefan Dahlberg, forskare vid Göteborgs universitet

Läs mer

Motion 1- Motion om ST

Motion 1- Motion om ST Motion 1- Motion om ST Motion till Sektionen för Energi och miljö Till SM6 2014/2015 Motivering/bakgrund: Det har tidigare varit tal om att masterprogrammet Sustainable technology (på svenska Teknik och

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2016-03-23

Protokoll Styrelsemöte 2016-03-23 Protokoll Styrelsemöte 2016-03-23 Telefon: 08-16 16 82 E-post: info@disk.su.se Hemsida: www.disk.su.se Org.nr: 802401-9047 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Mötets öppnande... 1 2 Formalia... 1 2.1 Val av mötessekreterare...

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

En viktig mässa för alla

En viktig mässa för alla Gunilla Südow Mölnlycke bibliotek, Härryda kommun gunilla.sudow@harryda.se 2013 En viktig mässa för alla I dagens läge, med en snabb teknikutveckling, inte minst inom den digitala sfären, behöver vi förr

Läs mer

Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17

Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17 Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17 Klockan 17:00 i Skeppet, 4e våningen, Sjöfartshögskolan, Kalmar. Närvarande: Camilla Carlén, Agnes Olsson, Lucas Hallgren, Daniel Regnér, Tina Wendpaap,

Läs mer

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP52. 00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP52. 00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Närvarande: Philip Karlsson, Ordförande Mike Persson, Festerichef Alexander Lagerbielke, Rekrytering Erik Wetterin, Webb/Tryck/PR Elias Olsson, Näringsliv Jerry Sundin, SnOrdf Niklas Bohman, Vice SnOrdf

Läs mer

Juridiska Föreningen i Uppsalas februaristämma 2008

Juridiska Föreningen i Uppsalas februaristämma 2008 1 Juridiska Föreningen i Uppsalas februaristämma 2008 Protokoll 2008-02-16, kl. 12.00 i Grotiussalen 1 Stämmans öppnande Ordförande Antonia Wopenka förklarade stämman öppnad (kl. 12.11). 2 Val av stämmoordförande

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 2 3. Effekt... 3 4. Goda

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 .doc 1 (5) Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 1. Inledning Under verksamhetsåret 12/13 har Studentkåren Malmö genomfört många förbättringar i Kårens struktur men än är arbetet inte klart och Kåren

Läs mer

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde

Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Kapitel 1: KODEN för Aktiva Seniorer Skövde Föreningen beslutar på föreningsstämma att arbeta efter KODEN, som är en verksamhetsbeskrivning och ett styrdokument. Syfte

Läs mer

Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 23 september 2014

Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 23 september 2014 Juridiska föreningens styrelsemöte tisdagen den 23 september 2014 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Fredrik Ferrand Drake del Castillo. 2 Närvaro Ordförande Fredrik Ferrand Drake del Castillo,

Läs mer

Produktportfölj 2015/2016

Produktportfölj 2015/2016 Produktportfölj 2015/2016 Kontakt Hej! Jag heter Linnea Kyrö Stenlund och är ansvarig för näringslivsfrågor på NTK. Det är mig ni ska vända er till om ni är intresserade av något förslag eller har några

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb Styrelse Styrelsen har under året bestått av: Bengt Branzén Ordförande - Vice ordförande Staffan Törnros Kassör Bengt-Åke Ericsson Sekreterare Håkan Elderstig Ledamot Medlemmar Antalet betalande medlemmar

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2006

KVALITETSREDOVISNING 2006 KVALITETSREDOVISNING 2006 Agneshög Rektor Eva-Lott Petersson Grierson Adress Agneshögs gård Postadress 591 71 Motala Telefon 0141-225420 Fax 0141-53265 E-post eva-lott.petersson@motala.se Barn/elever enl

Läs mer

Välkommen till Ellen Key skolan

Välkommen till Ellen Key skolan Välkommen till Ellen Key skolan Utgiven av Ellen Key skolans föräldraförening. Oktober 2010 Innehåll * Föräldraengagemang * Föräldraföreningen * Klassen * Skolmaten * Kalendarium Förälder i Ellen Key skolan

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-12-13 Plats: Wallenbergrummet, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Hanna Edlundh, Jakob

Läs mer

Förslag på styrelse 2016

Förslag på styrelse 2016 Förslag på styrelse 2016 Ordförande Yusra Imsheiel Yusra läser pol kand-programmet och siktar på en ekonomikandidat i juni 2016. Hon har tidigare varit engagerad i Tamams läxhjälp och eftermiddagsverksamhet,

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet.

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet. 1 2 Stadgar Kap. 1 Allmänna bestämmelser Kap. 2 Medlemskap Kap. 3 Allmänna mötet Kap. 4 Odontologiska studentkårens styrelse (OSS) Kap. 5 Styrelsemedlemmarna Kap. 6 Inspektorn Kap. 7 Utskotten Kap. 8 Grupper

Läs mer

TECHNOLOGY MANAGEMENT

TECHNOLOGY MANAGEMENT TECHNOLOGY MANAGEMENT STUDENTERNAS FÖRSTA ORDINARIE STÄMMA 2010 TORSDAGEN DEN 28 JANUARI Plats: Pepparholm, Studiecentrum, Lund öö öö öö ö åäöä å ä öå öå ä ä ä å ö ö ö ä Öå öö ö Procedurregler 1. Yttranderätt

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum 2015 11 23 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Andersson (Informationsansvarig)

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Styrelsen Ordförande Inger Kallings Vice ordförande Kerstin Pirard Sekreterare har alternerat mellan styrelsens medlemmar

Läs mer

Bilagor Bilaga 2 Budget verksamhetsår 14/15... 2 Bilaga 3 Samlade protokoll verksamhetsår 14/15... 5 Bilaga 4 HumUS utbildningsutbud...

Bilagor Bilaga 2 Budget verksamhetsår 14/15... 2 Bilaga 3 Samlade protokoll verksamhetsår 14/15... 5 Bilaga 4 HumUS utbildningsutbud... Bilagor Bilaga 2 Budget verksamhetsår 14/15... 2 Bilaga 3 Samlade protokoll verksamhetsår 14/15... 5 Bilaga 4 HumUS utbildningsutbud... 15 *Bilaga 1 Verksamhetsberättelse se separat dokument. Bilaga 2

Läs mer

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte 2013/2014, 10 december 2013, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Liisa A, Anna HE, Anna J, Jonas L, Boris K, Fredrik R, Albin T, Hanna N, Hannah E, Melinda P, Julia M, Ebba D och Emmy L 1.

Läs mer

En heldag om klimatanpassning i praktiken!

En heldag om klimatanpassning i praktiken! konferens s t h l m 25 sept En heldag om klimatanpassning i praktiken! Om strategier, verktyg och goda exempel för klimatanpassning i praktiken samt diskussion och debatt om framtidens utmaningar: Vad

Läs mer

VI ÄR EXCITERA MARTIN HEDLUND HADAR GREINSMARK REBECCA LIND MAX DYRHAGE KYRIAKI SARAMPAISNA VICE ORDFÖRANDE ORDFÖRANDE BUSINESS RELATIONS MANAGER

VI ÄR EXCITERA MARTIN HEDLUND HADAR GREINSMARK REBECCA LIND MAX DYRHAGE KYRIAKI SARAMPAISNA VICE ORDFÖRANDE ORDFÖRANDE BUSINESS RELATIONS MANAGER EXCITERA PORTFOLIO OM OSS Excitera är en ideell studentförening och nätverk för entreprenörskapsintresserade studenter. Vårt syfte är att skapa intresse för företagande, startups och kommersialisering

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-09-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 mälardalens frilansklubbs årsmöte 9/2 2015 verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 sammansättning av styrelsen Gert Lundstedt ordförande Elisabet Wahl vice ordförande och upphovsrättsansvarig

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013.

Verksamhetsberättelse för år 2013. Verksamhetsberättelse för år 2013. Styrelsen för HjärtLung i Kalmar får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse och funktionärer. Ordförande: Per-Olof Rossberg. Vice ordförande:

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2014

Verksamhetsberättelse för 2014 Verksamhetsberättelse för 2014 Vi ser tillbaks på ännu ett spännande år 2014 ännu ett år med många aktiviteter i vår krets. Trots att styrelsenes arbete gått lite upp och ner har ändå de mest aktiva grupperna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 VÄSTERKLUBBEN

Verksamhetsberättelse 2014 VÄSTERKLUBBEN Verksamhetsberättelse 2014 VÄSTERKLUBBEN 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Vision Göteborg Västerklubben 2014 Västerklubben bildades den 28 maj 1998. Klubben organiserar medlemmar i stadsdelsförvaltningarna Askim-Frölunda-Högsbo

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum 2015 11 3 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Andersson (Informationsansvarig)

Läs mer

UDDEVALLA UNGDOM Verksamhetsberättelse 2008

UDDEVALLA UNGDOM Verksamhetsberättelse 2008 UDDEVALLA UNGDOM Verksamhetsberättelse 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR UDDEVALLA FÖRSVARSUTBILDNINGSUNGDOMSFÖRENING 2008 1. STYRELSEN Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Ordförande: Sekreterare:

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköping Studentkår, 2015/16 150420. Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016

Verksamhetsplan för Jönköping Studentkår, 2015/16 150420. Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016 Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016 INLEDNING... 1 DISPOSITION... 1 FOKUSFRÅGA STRÄVAN MOT DEN GODA UTBILDNINGEN... 2 1. ORGANISATION OCH LEDNING... 3 1.1 INTERNATIONALISERING... 3 1.2

Läs mer

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Ambitionen för det Sociala Utskottet är att verka för en så bra studiesocial miljö som möjligt för PULS medlemmar detta genom arbetsgrupperna som är del av utskottet.

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott 2004-01-08 1(7) Plats och tid: Borås, kl. 17.00 19.15 Beslutande: Övriga Deltagare: Sassi Wemmer Eva Johansson Sven-Olof Carlsson Jan Vinkvist Ted Öjbro Utses att justera: Jan Vinkvist Paragrafer: 1-9

Läs mer

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #186 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 27 april 2013)

Protokoll från ordinarie styrelsemöte #186 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 27 april 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Johan Ringstedt (JR), ej punkt 9.1 Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer