Habilitering & Hälsa har medel för forsknings- och utvecklingsarbete och under 2014 kommer en plan att presenteras hur det arbetet ska bedrivas.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Habilitering & Hälsa har medel för forsknings- och utvecklingsarbete och under 2014 kommer en plan att presenteras hur det arbetet ska bedrivas."

Transkript

1 Sida 1(18) Detaljbudget 2014 Habilitering & Hälsa 1. Sammanfattning Allmänt Hälsa är ett centralt begrepp inom Habilitering & Hälsa. Habilitering och rehabilitering innebär att bistå med att försöka förbättra livssituationen hos den enskilde så mycket som möjligt genom att förebygga och minska de svårigheter som funktionsnedsättningen kan medföra i det dagliga livet. Många av de insatser som ges syftar till ökad aktivitet och stöd med sociala kontakter, det vill säga att skapa förutsättningar för ett gott liv genom hälsofrämjande insatser. Verksamheterna ska sträva efter ett hälsofrämjande perspektiv i arbetet. Övriga omvärldsfaktorer Den statliga utredningen om framtida organisation av tolktjänsten kommer inte att beröra förvaltningen under 2014, då något nytt organisatoriskt förslag ännu inte har kommit på remiss från Socialdepartementet. Habilitering & Hälsa arbetar aktivt med att förbättra vården genom att delta i många rikstäckande arbeten såsom exempelvis NYSAM, den nationella arbetsgruppen kring intyg till patienter tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting och Försäkringskassan samt i samarbetet på riksnivå om innehållet i Syn- och Hörselverksamheterna. Habilitering & Hälsa är också representerade i nationella samverkansgrupper såsom Talför och Habiliteringschefsföreningen. Nivån på överenskommelserna kommer inte att täcka den faktiska kostnadsökningen. Antal patienter i behov av insatser från förvaltningens olika verksamheter ökar ständigt vilket innebär ett stort krav på ständiga förbättringar och effektiviseringar. Detaljbudgeten för 2014 är mycket stram och ger inte utrymme för några extra kostnadsökningar. Nya administrativa styrsystem har också kraftigt påverkat det ekonomiska utrymmet, som exempel kan nämnas internhyresmodellen. Under 2013 har det arbetats med att ta fram en organisationsförändring som kommer att genomföras Syftet är bland annat att skapa en mer jämlik vård för patienterna. Fokus kommer även fortsatt att handla om att utveckla och mäta hur bra insatserna till våra patienter är och upplevs. De fastställda tillgänglighetsmålen ska uppnås. Habilitering & Hälsa har medel för forsknings- och utvecklingsarbete och under 2014 kommer en plan att presenteras hur det arbetet ska bedrivas. Ett av de stora problem som barn- och ungdomshabiliteringen har haft de senaste åren är det stora inflödet av patienter med neuropsykiatriska diagnoser. Det är därför glädjande att förvaltningen fått ta del av de medel som är avsedda för att förbättra insatserna till dessa patienter (BUP-miljonerna). Förvaltningen ser också positivt på den beslutade utredningen i regionfullmäktige kring hur situationen för denna patientgrupp kan förbättras. Hjälpmedelskostnaderna för barnhjälpmedel fortsätter inte att öka och förvaltningens nya

2 Sida 2(18) organisation fungerar utmärkt. Ett orosmoment är den ökade kostnaden för hörhjälpmedel som är resultatet av en överklagad upphandling. Införandet av ett nytt informationssystem Asynjavisph har nu kommit in i ett aktivt genomförande vilket innebär en belastning på verksamheterna utifrån minskad tillgänglighet samt en ökad kostnad. Habilitering & Hälsa kommer att arbeta aktivt med regionfullmäktiges beslutade mål samt med de uppdrag som finns i överenskommelserna. Förvaltningen har tagit fram ett dokument som fokuserar på de viktigaste områdena under 2013 och Kompetensförsörjningen inom vissa yrkesgrupper är problematisk. Orsaken är både en brist på tillgång men ibland även en lönefråga där Habilitering & Hälsa inte alltid kan konkurrera. De särskilda medlen för jämställda löner är ett steg i rätt riktning men är inte tillräckligt för att åtgärda kompetensförsörjningen där lönen är avgörande. Sjukfrånvaron har de senaste åren ökat för både kvinnor och män. Majoriteten av långtidssjukskrivningarna bottnar i en psykisk ohälsa. Resultatet av medarbetarenkäten kommer att vara vägledande för arbetet med hälsofrämjande och hälsoåterskapande åtgärder. 2. Verksamheten 2.1 Verksamhetens övergripande uppdrag Habilitering & Hälsa får uppdrag från samtliga 12 hälso- och sjukvårdsnämnder och har till uppgift att i hela regionen bedriva: Habiliteringsverksamhet Tolkverksamhet Hörselverksamhet Synverksamhet Dessutom ska Habilitering & Hälsa: Bereda och besluta kring ansökningar om råd och stöd enligt LSS 9:1. I uppdraget ingår att sprida information om LSS-lagstiftningen samt ansvara för utredning, bedömning och beslut i samtliga råd och stödärenden enligt policyn.

3 Sida 3(18) 2.2 Verksamhetens mål Verksamheternas mål i medborgar-/patient-/kundperspektivet Vi ger rätt åtgärder, har god tillgänglighet och ett bra bemötande Våra åtgärder ger önskade effekter För att verksamheten ska göra rätt åtgärder ska dessa utgå från patientens behov och situation. Åtgärderna ska syfta till att ge positiva effekter i patientens livssituation och vara baserade på kunskap, erfarenhet och evidens. Förvaltningen arbetar för att säkerställa kvaliteten i såväl vårdprocesser som vårdresultat. Vården ska ha hög kvalitet och patientsäkerhet. Att vårdplaner konsekvent upprättas tydliggör våra överenskommelser med patienterna och bidrar till att fördjupa och säkra kvaliteten i habiliteringsarbetet. Verksamheterna ska redovisa mätning av måluppfyllelsen i vårdplanerna. Detta är ett viktigt område att arbeta vidare med. Vi arbetar med hälsofrämjande hälso- och sjukvård Habilitering & Hälsa ska sträva efter ett hälsofrämjande förhållningssätt i alla möten och i all vård. Arbetet ska inriktas på att lyfta fram individens resurser och möjligheter istället för att fokusera på svagheter. Många funktionsnedsättningar kan ge tillkommande fysisk och psykisk ohälsa. Det är viktigt att verksamheterna uppmärksammar detta och skapar förutsättningar samt stödjer individen i processen att ta kontroll över sin egen hälsa. Genom påverkan av levnadsvanor kan människors hälsa förbättras. Verksamheterna ska medverka till att regionens prioriterade mål avseende förebyggande och hälsofrämjande insatser uppfylls. Habiliteringsverksamheten ska implementera framtagna rutiner för att följa kosthållningen för barn/ungdomar med alternativ nutrition. Habiliteringsverksamheten ska följa upp BMI för samtliga barn med gastrostomi. Vuxenhabiliteringen ska analysera och utveckla livsstilsenkäten som erbjudits ungdomar 18 år vid första vårdplaneringsbesöket. Vi utvecklar samverkan med våra patienter Alla patienter är medskapare i den egna vårdprocessen. Vården ska ges med respekt och lyhördhet för individens specifika behov, förväntningar och värderingar. Dessa ska vägas in i beslut kring vilka åtgärder och vilket stöd patienten ska få. Information ska ges med respekt för patientens integritet, rätt till delaktighet och självbestämmande. I alla möten blir patienter och närstående sedda och lyssnade på, blir förstådda och förstår och kan göra medvetna val. Patienter och deras anhöriga ska bjudas in att ge synpunkter på den vård de mött inom Habilitering & Hälsa. Avvikelser och klagomål ska registreras i MedControl och utgöra underlag för förbättringsåtgärder. Verksamheterna ska beskriva hur patientupplevelsen har mätts, vilket resultat som har uppnåtts samt vilka förändringar som åstadkommits utifrån patientsynpunkter.

4 Sida 4(18) Samma mätmetod ska eftersträvas inom varje verksamhetsgren (Tolk-, Syn, Habiliterings- respektive Hörselverksamheten). Samverkan med brukarorganisationerna ska ske regelbundet. Verksamheternas mål i verksamhets-/processperspektivet Vi arbetar med god kvalitet på ett effektivt sätt och i aktiv samverkan Värdeskapande processer - Vi använder oss av processer som ger god effekt. Förbättringskunskap behöver förankras hos alla medarbetare och användas för att uppnå hälso- och sjukvårdslagens krav på att kvaliteten i verksamheten systematiskt och fortlöpande ska utvecklas och säkras. Viktiga kvalitetsvariabler som ska säkerställas är förutom vårdens effekter: bemötande, delaktighet och tillgänglighet. Huvudprocesserna är kartlagda för verksamheterna och i flera fall även delprocesserna. Alla processer ska utgå från patientens (kundens) behov, krav och önskemål. I processarbetet ska de olika områdena i god vård beaktas (vården ska vara patientfokuserad, kunskapsbaserad, jämlik, effektiv, säker och ges i rimlig tid). I patientfokuserade processer bör patienter vara delaktiga i utveckling och förbättring av flöden. Värdeskapande och icke värdeskapande aktiviteter i våra processer ska identifieras. Icke värdeskapande aktiviteter ska minimeras. Patientsäkerhet - Vi arbetar med att patienten ska få en trygg och säker vård Habilitering & Hälsa genomförde sin andra patientsäkerhetskulturmätning under april Sammanställningen visade att förvaltningen har sina förbättringsmöjligheter främst inom områdena benägenhet att rapportera händelser, lärandeorganisation samt återföring och kommunikation kring avvikelser. Inom de här områdena ligger förvaltningen lägre än genomsnittet inom Västra Götalandsregionen. Habilitering & Hälsa har upprättat en handlingsplan för ökad patientsäkerhetskultur där betydelsen av avvikelsehanteringen på olika nivåer inom förvaltningen betonas. Planen ingår även i förvaltningens Fokusområden. Det övergripande målet är att alla avvikelser ska rapporteras. Dessutom ska verksamheterna göra en samlad analys, inklusive förbättringsåtgärder, av dokumenterade avvikelser förvaltningsledningen göra en övergripande analys av patientsäkerhetsarbete och förbättringsåtgärder Övrig säkerhet Habilitering & Hälsa samverkar med Folktandvården och Närhälsan för att föra över ansvaret för fastighetsbunden säkerhet till Västfastigheter i enlighet med mål 3 i regionens strategi. Under 2014 ska inventeringar genomföras och resultaten dokumenteras. Prioriteringsarbete - Tillgängliga resurser används på bästa sätt

5 Sida 5(18) Effektiv vård är ett krav på att tillgängliga resurser utnyttjas på bästa sätt för att nå uppsatta mål. Den ekonomiska situationen kommer inte att möjliggöra att verksamheterna tillförs mer resurser än tidigare, samtidigt som antalet nytillkomna patienter ökar. Därför måste såväl vårdprocesser som stödprocesser ständigt omprövas för att frigöra mer tid för patienterna (direkt och indirekt patienttid). Detta kan ske genom effektiviseringar men också genom att verksamheterna samverkar för att uppnå synergieffekter. Habiliteringsverksamheten arbetar med att införa ett systematiskt prioriteringsarbete efter den nationella modellen för öppna prioriteringar. Modellen har anpassats till ICF/ICF-CY. Syftet är att tydliggöra hur olika insatser ska prioriteras vid olika funktionstillstånd och att skapa en samsyn om detta bland medarbetare. Prioriteringarna ska vara ett stöd för att bedriva en kvalitativ och kostnadseffektiv verksamhet. Innebörden är att vissa åtgärder blir lågt prioriterade för att kunna ge utrymme för åtgärder och satsningar som är högt prioriterade. Det innebär också att verksamheten inte ska ta över andras ansvar när andra vårdgivare saknar resurser eller kunskaper att ta hand om gemensamma patienter inom sitt ansvarsområde, eftersom detta medför att tid tas från någon annan patient som kan få vänta orimligt länge. Ny kunskap och evidensbaserade riktlinjer måste implementeras i verksamheterna och gamla metoder revideras eller avvecklas. Alla verksamheter ska ha en aktuell och politiskt beslutad prioriteringsordning. Beslutad prioriteringsordning ska användas i det dagliga arbetet. Förvaltningsledningen ska göra en övergripande analys av prioriteringsarbetet i relation till vårdgivarens ansvar. Samverkan - All organisatorisk samverkan ska resultera i synergieffekter Många patienter har flera kombinerade funktionsnedsättningar eller diagnoser vilket ökar komplexiteten i insatserna. I ett sådant perspektiv är samverkan med andra vårdgivare och samhällsaktörer som ger insatser åt samma målgrupper en förutsättning. Syftet med samverkan är att säkerställa vårdens kvalitet utifrån patientens perspektiv. Socialstyrelsens författning SOSFS 2008:20 är vägledande för hur samverkan kring enskilda patienter ska organiseras. Västra Götalandsregionen och kommunerna har kommit överens om gemensamma rutiner. Verksamheterna ska vara drivande i fråga om att kalla till samordningsmöte, utse kontaktperson och att säkerställa att patienten blir delaktig i diskussioner och beslut. Habilitering & Hälsa medverkar i samordnad vårdplanering och ska använda det regiongemensamma IT-stödet KLARA för att bättre och säkrare kunna samverka med sjukhus, primärvård och kommunal vård. För att följa upp att processarbetet ger önskade effekter samverkar verksamheterna med andra landsting i nationella jämförelser. Jämförelser med andra likvärdiga verksamheter är viktiga inslag i ett systematiskt arbetssätt för att öka patientsäkerhet och minska kvalitetsbrister. Habilitering & Hälsa ska delta i nationella nyckeltalsjämförelser, nationella kvalitetsregister och Västra Götalandsregionens egna redovisningar. Ett regionalt mål är att uppnå minst riksgenomsnittet i nationella jämförelser.

6 Sida 6(18) Habilitering & Hälsa har varit delaktig i revidering av regelverket Remiss inom hälso- och sjukvård. Regelverket syftar till att tydliggöra Socialstyrelsens föreskrifter gällande remissansvaret och att öka patientsäkerheten. Verksamhetscheferna ska säkerställa att regelverket tillämpas inom respektive verksamhet. Varje verksamhet ska redovisa hur verksamheten utvecklas över tid och i jämförelse med andra liknande verksamheter i landet. Verksamheterna redovisar utvecklingen av kvalitetsregister inom sina verksamhetsområden. Organisatorisk samverkan som inte ger synergieffekter ska minimeras. 2.3 Insatser för kommunikation Det ska vara lätt att nå oss och förstå oss i det personliga mötet, på webben och när det gäller trycksaker! Under 2014 kommer det säkerställas att kommunikationen på externa webben sker på "Tydlig svenska". Förvaltningen ska sträva efter att öka patientkommunikationen såväl via den egna webbplatsen som genom att förbättra informationen på 1177 och genom att använda Mina vårdkontakter. En ny grafisk profil för tryckt material kommer att tas fram under 2014, för att säkerställa rätt nivå i profil och innehåll. Marknadskommunikationen för framför allt Hörselverksamheten behöver utvecklas och ökas. Användningen av videofilm för att förstärka kommunikationen på webben kommer att ökas. Alla som möter förvaltningen ska få information anpassad efter sina behov. 2.5 Jämlik Vård Att arbeta för jämställdhet och jämlikhet inom verksamhetsområdena handlar om att utveckla och tillvarata alla människors olikheter. Fördelningen av förvaltningens resurser ska främja vård på lika villkor. Förvaltningens värdegrund fastslår att varje människa är unik och värdefull och ska bemötas med omtanke, inlevelse och respekt. Detta tydliggörs i förvaltningens riktlinje för ett gott patientbemötande och motverkande av diskriminering. En ny organisationsmodell implementeras i förvaltningen. Förändringen syftar till att utveckla nya arbetssätt med mer fokus på regionala verksamhetsövergripande vårdprocesser. Målet är en mer specialiserad och jämlik vård inom Habilitering & Hälsa. Organisationen ska underlätta möjligheten att samutnyttja resurser för att kunna erbjuda patienter, oavsett var man bor lika möjligheter till en mer specialiserad vård. En hållbar utveckling kräver ett barnperspektiv på politiken. Det innebär bland annat att konsekvenser för barn och ungdomar ska analyseras och vägas in inför alla beslut. Ett Västra Götaland där barn mår bra är även en bra plats för vuxna. (RF budget 2014). Habilitering & Hälsa arbetar för att göra barn och ungdomar delaktiga i sin vård och behandling, bland annat genom att underlätta kommunikation. På uppdrag av regeringen har Socialstyrelsen i samråd med Statens folkhälsoinstitut och

7 Sida 7(18) Sveriges Kommuner och Landsting att leda, samordna och stimulera ett nationellt utvecklingsarbete för adekvat stöd till barn som har föräldrar med missbruk/beroende. Inom ramen för uppdraget kommer ett utvecklingsarbete att genomföras för stöd till barn och unga enligt hälso- och sjukvårdslagen (2 g ). Västra Götalandsregionen har tillsammans med fyra andra landsting blivit utvald att bedriva ett utvecklingsarbete. Projektets syfte är att efter projekttidens slut ha utvecklat stödet till barn som anhöriga så att det finns relevanta långsiktiga stödstrukturer inom regionens alla verksamheter. Synverksamheten har ett ombud i projektet Stöd till barn som anhöriga som också finns som resurs för hela förvaltningen. Habilitering & Hälsa ska sträva efter god tillgänglighet för patienter att komma i kontakt med verksamheterna. Tillgänglighet i vid mening avser öppettider, väntetider, möjlighet att få kontakt (via telefon, e-post och andra system) samt möjlighet att göra sig förstådd på sitt språk eller kommunikationsmetod. Den fysiska tillgängligheten till lokalerna ska vara anpassad för alla patienter och redovisas i Tillgänglighetsdatabasen. Under 2014 ska verksamheterna i utvecklingsarbeten som berör barn, presentera hur barnets rätt att uttrycka sina åsikter i frågor som berör dem utformats och hur barns åsikter har påverkat utformningen av verksamheten. En strukturerad samverkan mellan habiliteringen och ungdomsmottagningarna i regionen ska fortsätta. Syftet är att även ungdomar som har kontakt med habiliteringen ska få tillgång till ungdomsmottagningarna på samma villkor som andra ungdomar. Synverksamheten ska redovisa förändringar i verksamheten utifrån resultat i den patientundersökning, som genomförts till alla barn/ungdomar mellan 7-18 år som fått insatser, om delaktighet och bemötande. Varje verksamhet ska ha ett barnrättsombud. Hörselverksamheten ska redovisa arbetet med regiongemensamma grupper för föräldrar till barn med bestående hörselnedsättningar och annan språklig bakgrund. Verksamheterna ska aktivt arbeta med teknikutveckling för att på så sätt öka tillgängligheten, bland annat genom införandet av vårdportalen Tolkverksamheten ska erbjuda SMS-påminnelse till tolkanvändare/tolkställen. Habiliteringsverksamheten ska redovisa hur man arbetar med åtgärder för att minimera återbud och uteblivna besök. Vid alla nyetableringar ska regionens tillgänglighetsregler beaktas. Verksamheterna ska fortsätta arbetet med att åtgärda fel och brister som belysts i Tillgänglighetsdatabasen. Minst 90 procent av Habilitering & Hälsas lokaler ska vara inregistrerade i Tillgänglighetsdatabasen. Planen för patientbemötande inklusive förhindrande av diskriminering ska vara förankrad i verksamheterna. Synverksamheten ska under året göra en analys av sin verksamhet avseende hjälpmedel ur ett jämlikhetsperspektiv. Vuxenhabiliteringen ska tillsammans med HSNK analysera patientgrupper avseende främst kriterier för omhändertagande. Verksamheterna ska redovisa och analysera skillnader i åtgärder utifrån ett genusperspektiv.

8 Sida 8(18) 2.6 Vårdgaranti - tillgänglighet Ingen patient ska behöva vänta oskäligt länge på de vårdinsatser som han eller hon har behov av. Vårdgarantin ska följas. Patienten ska uppfatta väntetiden som rimlig. Reglerna i vårdgarantin kan inte tillämpas för Tolkverksamheten som i stället arbetar utifrån Tolkverksamhetens prioriteringsgrunder. Verksamheten har också i uppdrag att tillhandahålla beredskapstolkar dygnet runt. Vårdgarantin ska hållas och eventuella avvikelser ska rapporteras. Vårdgarantin ska mätas och redovisas enligt anvisningar från Västra Götalandsregionen och sker från verksamheterna. Väntetidsrapporteringen ska kvalitetssäkras. Interna köer ska identifieras. Tolkverksamheten verkar för god tillgänglighet och målet 2014 är att minst 92 procent av alla beställda uppdrag (sen avbokning exkluderad) ska utföras. 2.7 Prestationer Inomregional vård Läkarbesök i specialiserad vård Övriga besök i specialiserad vård Utomregional vård Övriga besök i specialiserad vård 660 Habilitering & Hälsa rapporterar prestationer i form av läkarbesök, övriga besök och utomregionala besök. Budget 2014 bygger på rapporterat utfall till och med september Budget 2014 överensstämmer med förväntat utfall Miljömål Miljömålen för Habilitering & Hälsa utgår från miljöprogram för Västra Götalandsregionens verksamheter Av de sju prioriterade områdena i miljöprogrammet återfinns förvaltningens största miljöpåverkan inom områdena transporter, energi samt produkter och avfall. Av dessa utgör transporter förvaltningens största miljöpåverkan. Andelen fordon som drivs med förnybar energi skall öka, och andelen resta mil i privata fordon skall minska. Energiförbrukningen beräknas ofta med en generell schablon och är därför svår att mäta. Det är dock viktigt att bidra till att minska den totala energiförbrukningen i Västra Götalandsregionen. Mängden avfall från våra verksamheter är också svår att mäta då lokaler delas med andra verksamheter. Avfallet ska tas om hand på rätt sätt, och förbrukningen av kopieringspapper ska minska. Vid behov av möbler skall återanvändning prioriteras före nyinköp. Berörda verksamheter ska följa rutiner gällande rekonditionering och återlämnande av hjälpmedel. Förvaltningens miljömål utgår bland annat från regionens miljöpolitiska program. De miljöområden som förvaltningen huvudsakligen behöver arbeta med är transporter,

9 Sida 9(18) energi, produkter och avfall. Inom Habilitering & Hälsa genomförs många resor i tjänsten och det är inom transporterna som förvaltningen har den största miljöpåverkan. Antalet resta mil i tjänsten måste minska oavsett färdmedel. 3. Personal Verksamheternas mål i medarbetarperspektivet Vi är en attraktiv och utvecklingsinriktad förvaltning Vi har chefer som är tydliga och stödjande Information och utbildning för chefer är en förutsättning för att klara de krav på kvalitets- och verksamhetsutveckling som ställs. Två gånger om året samlas alla chefer i förvaltningen till chefsdagar. Chefsdagarnas innehåll varierar utifrån aktuella frågor och syftar bland annat till att cheferna ska kunna utbyta erfarenheter, höja kompetensen inom olika områden, skapa nätverk och få en uppdatering och inblick i vad som är på gång i Västra Götalandsregionen. Samtliga chefer/ledare ska under 2014 ha genomgått en webbaserad utbildning som stärker genusmedvetenheten i enligt med regionfullmäktiges tidigare beslut. Under året kommer en kvalitetssäkring av nyanställda chefers kompetens att sjösättas. I början av 2014 kommer ett mentorskapsprogram för chefer som varit yrkesverksamma i några år att starta. Programmet sker i samarbete med Närhälsan och Folktandvården. En viktig del i chefsansvaret är att fånga upp signaler om ohälsa och att aktivt arbeta för att åtgärda påverkbara orsaker till sjukfrånvaro. Den totala sjukfrånvaron har de senaste åren ökat. Målet för 2014 är att sjukfrånvaron inte ska överstiga 6,0 procent, vilket var nivån för Långtidssjukfrånvaron (mer än 60 dagar) ska ej överstiga 50 procent av total sjukfrånvaro. Förhoppningen är att det nya upplägget av företagshälsovård ska medföra mer proaktiva än reaktiva åtgärder men eftersom sjukfrånvaron ökat de senaste åren finns åtminstone inledningsvis ett stort behov av rehabiliterande åtgärder. Resultatet av medarbetarenkäten kommer att vara vägledande för arbetet med både hälsofrämjande och hälsoåterskapande åtgärder. Av erfarenhet är det också känt att omorganisationer, som Habilitering & Hälsa startat upp från och med 2014, innebär en del turbulens vilket kan leda till en något förhöjd ohälsa. De kontakter som byggts upp via nodarbetet ska upprätthållas för att på så vis lättare och snabbare hitta lösningar genom samarbete över förvaltningsgränserna. Samtliga chefer ska under året ha genomgått utbildning i genuskompetent ledarskap. En förvaltningsövergripande fördjupad sjukfrånvarokartläggning ska genomföras en till två gånger per år. Under året kommer en fördjupad arbetsmiljöutbildning inom området förbättrad hälsa/minskade sjukskrivningar att genomföras för förvaltningens chefer, fackliga representanter och skyddsombud. I slutet av 2014 ska Habilitering & Hälsa gå in i Heroma Resurshantering, vilket kräver utbildningsinsatser för både chefer och medarbetare i olika grad.

10 Sida 10(18) Vi arbetar aktivt med kompetensförsörjning på kort och lång sikt Balansen mellan tillgång och efterfrågan varierar beroende på yrkeskategori och ort. Dock råder redan en stor brist på habiliteringsläkare inom hela Västra Götalandsregionen. Bemanningsföretag har inte heller i tillräcklig utsträckning kunnat bistå med kompetensen. De fyra ST-block som förvaltningen erhållit finansiering för är ett led i en lösning på sikt men bristen på rätt läkarkompetens kommer att kvarstå under lång tid framöver. Svårigheter att rekrytera psykologer föreligger även inom de geografiska områdena Skaraborg och Fyrbodal. Kommande pensionsavgångar försämrar kompetensförsörjningsläget även för Södra Älvsborg och Göteborgsområdet. För att försörja förvaltningen med rätt kompetens krävs nya tankebanor. Inom vissa yrkeskategorier råder det god tillgång men det kan ändå vara svårrekryterat på grund av att Habilitering & Hälsa inte kan konkurrera lönemässigt. Förvaltningen ska fortsätta sitt arbete för att uppnå den önskvärda medellönestrukturen bland annat med hjälp av regionens jämställdhetspengar. Ett numerärt kompetensgap har uppstått beträffande audionomer. Anledningen är att det inte funnits någon audionomutbildning i Göteborg de senaste åren. Habilitering & Hälsa och Sahlgrenska akademien har dock samarbetat och på så vis har utbildningen återigen startat upp hösten Den första kullen examineras sommaren Det innebär att behovet av audionomkompetens på sikt kommer att säkerställas. Utbildningen medför att ett stort antal studenter ska ha verksamhetsförlagd utbildning inom Hörselverksamheten och därför måste rutinerna för detta fortsätta att utvecklas. Den handledarmodell som tagits fram för Hörselverksamheten är ett stöd i arbetet med studenthandledning. Färdigutbildade synpedagoger finns inte att rekrytera. Därför anställs till exempel arbetsterapeuter, sjuksköterskor eller medarbetare med en pedagogisk examen där arbetsgivaren ser till att de får bygga på sin kompetens till synpedagog. En ettårig yrkeshögskola startades hösten 2013 och en medarbetare från Habilitering & Hälsa antogs. Förvaltningen hoppas vid nästa kursstart att kunna få tillgång till utbildningsplatser i större utsträckning. Tolkverksamheten har haft svårt att rekrytera skrivtolkar på grund av att det nästan inte utbildats några i Sverige de senaste åren. Tolkverksamheten gav därför Nordiska folkhögskolan i uppdrag att anordna en påbyggnadsutbildning för teckenspråkstolkar med kompetens i skrivtolkning. Under 2012 slutförde fem anställda teckenspråkstolkar denna påbyggnadsutbildning men på sikt finns behov av fler med skrivtolkningskompetens. Den ekonomiska situationen omöjliggör en satsning på utbildningen år I reglementet för Habilitering & Hälsas styrelse framgår att de har till uppgift att ansvara för forskning och utveckling. Efter aktivt arbete från förvaltningens sida har tre miljoner kronor avsatts till Habilitering & Hälsa för FoU-arbete från och med En projektledare har anställts i ett år för att utarbeta ett förslag runt hur förvaltningens FoU-organisation ska formas. Under året kommer beslut om detta att fattas. Kompetenförsörjningsplanen ska följas upp med utvärdering och framtagande av nya aktiviteter utifrån regionens årscykel. Planen bygger på de olika

11 Sida 11(18) verksamhetsområdenas egen kartläggning och analys. Arbetet med jämställda löner utifrån regionens jämställdhetspengar fortsätter. Vi arbetar för ett gott medarbetarskap Personalvision 2021 ska implementeras och förankras på alla arbetsplatser. En grund för att uppnå visionen är den medarbetarenkät som genomfördes hösten Utifrån den ska alla arbetsplatser analysera sitt resultat och i samverkan arbeta fram en handlingsplan. Förvaltningen följer den regiongemensamma processen. Kvinnornas lön i förvaltningen är 91 procent av männens lön. Målet för 2014 är 92 procent. Löneskillnaden inom Habilitering & Hälsa beror på att männen främst förekommer inom de högre avlönade yrkena så som till exempel chefer, psykologer och läkare. Att förändra könsuppdelningen som råder inom olika yrken och branscher är en allt för omfattande uppgift för att Habilitering & Hälsa ska kunna påverka. Analyser har inte påvisat att skillnader i medellön som förekommer mellan kvinnor och män i samma yrke är könsrelaterat. Genom att se över arbetsvärderingar enligt BAS, för att säkerställa kvaliteten, ska eventuella oskäliga löneskillnader mellan könen upptäckas och åtgärdas. Detta är grunden för kommande lönerevisioner. En plan för översynen av BAS-värderingarna finns och följs. Andelen deltidsanställningar har minskat de senaste åren men andelen ofrivilligt deltidsanställda är ganska konstant. Ett 35-tal medarbetare är ofrivilligt deltidsanställda. Över hälften av dessa vill ha högre sysselsättningsgrad endast på den egna arbetsplatsen. Vid vakanser undersöks alltid om en höjning av sysselsättningsgraden kan ske istället för nyrekrytering. Den geografiska spridningen av förvaltningen försvårar måluppfyllelsen. Uppföljning sker i samband med årsredovisningen. Under våren utarbetas handlingsplaner utifrån resultatet av den regiongemensamma medarbetarenkäten. Uppföljningen av det nya samverkansavtalet, som trädde i kraft den 1 maj 2012, kommer att slutföras. En ny mångfaldsplan ska arbetas fram och förankras. 4. Övrigt IS/IT Införandet av den nya vårdinformationstjänsten Asynjavisph är det största enskilda projektet för förvaltningen, tillsammans med övergången till den nya IT-basmiljön och Windows 7. Bland övriga frågor för 2014 finns bland annat: Arbete för att få till en tillfredsställande förvaltning av verksamhetskritiska kärnsystem, övriga applikationer och IT-komponenter. Verksamhetens behov av öppen internetåtkomst via VGR-nätet, både trådlös och trådbunden, för att kunna hantera och uppdatera behandlings- och patientdatorer samt andra hjälpmedel. Utbyte av Office 2003, mot Office respektive LibreOffice.

12 Sida 12(18) Behov av bättre stöd och teknisk support - ofta på plats. Verksamheterna använder sig av en mängd olika IT-hjälpmedel och stöd i form av både hård- och mjukvara som ofta är så avancerade att det krävs särskild kompetens för att kunna hantera dem. Den interna IS/IT-organisationen kommer att ses över. Det behövs kompetensutveckling av LITA- och IS-samordnarfunktionerna och troligtvis en större arbetsinsats för att kunna utföra LITA-uppdragen. En SIS-funktion behöver också skapas, för att fördela ansvar och uppgifter inom området. Dessutom behövs en bättre förankring av IS/IT-frågorna i verksamheten och i verksamhetsplaneringen, något som är grunden för att kunna arbeta i den nya IS/ITstyrmodellen. Habilitering & Hälsa kommer att behöva vara delaktig i objektifieringsarbetet och bidra med objektspecialister inom de objekt där förvaltningen har stora intressen. 5. Ekonomi Verksamheternas mål i ekonomiperspektivet Vi har en god ekonomisk hushållning Vi når planerings- och måltal och genomför uppdrag i enlighet med överenskommelserna med hälso- och sjukvårdsnämnderna Enligt regionstyrelsen beslut för att säkerställa långsiktighet i de verksamhetsmässiga och ekonomiska förutsättningarna har förvaltningen tecknat 2-åriga överenskommelser ( ) med samtliga hälso- och sjukvårdsnämnder. Det har också tecknats tilläggsöverenskommelser med nämnderna i Göteborg och Södra Bohuslän samt med nämnderna i Södra Älvsborg. Under 2014 kommer medel för ST-block inom habiliteringen att ersättas via Hälso- och sjukvårdsnämnderna. Verksamheterna ska uppnå de mål och uppdrag som finns i överenskommelserna. Uppföljning ska göras enligt separat mål- och uppföljningsplan i samband med årsredovisning. Den totala ersättningen från Hälso- och sjukvårdsnämnderna för 2014 uppgår till tkr, exklusive ersättningen för ST-block. Ersättningen för ST-block uppgår till tkr. Under 2013 och 2014 har det tecknats särskilda överenskommelser med hälso- och sjukvårdsnämnderna 4-12 avseende förstärkta insatser för barn och unga med psykisk ohälsa. Medlen är i projektform och avsedda för att arbeta med barn med neuropsykiatriska diagnoser under åren Utöver överenskommelserna med hälso- och sjukvårdsnämnderna kommer förvaltningen utifrån regionfullmäktiges budget erhålla medel till Forskning och utveckling med tkr. Jämställda löner för att rätta till oskäliga skillnader i lönestrukturen med tkr för 2013 och cirka tkr för 2014.

13 Sida 13(18) Utökat glasögonbidrag till barn och ungdomar från 7 år upp till 16 år med maximalt tkr. Vi är kostnadseffektiva Kravet på 0,6 procents effektivisering från regionfullmäktige innebär att Habilitering & Hälsa ska ta fram åtgärder av varaktig karaktär och det ska inte ses som ett generellt sparbeting. Styrelsen för Habilitering & Hälsa har informerats om att effektiviseringskravet på 0,6 procent måste hanteras inom varje nämndområde. Styrelsen har ställt sig positiv till ett sådant arbetssätt. Verksamheten ska strikt efterleva och tillämpa gällande upphandlingsavtal och se över sitt inköp av varor och tjänster. Genom till exempel utmönstring av gamla metoder och annat förbättringsarbete frigöra resurser på onödiga icke värdeskapande aktiviteter för att minska kostnader som påverkar ekonomin positivt. Habilitering & Hälsas resurser ska användas på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Detta kräver ett kontinuerligt förbättringsarbete inom verksamheterna. Produktivitet och kvalitet är mått på verksamheten som kan utvecklas genom jämförelser. En verksamhet kan jämföras över tid eller med andra liknande verksamheter. En förutsättning för jämförelser är att kontinuerligt registrera och följa upp valda parametrar. Verksamheterna ska kontinuerligt följas upp och jämföras med likvärdiga verksamheter. Verksamhetscheferna ska utifrån den analys som görs av materialet utveckla verksamheterna till att bli så kostnadseffektiva som möjligt. Uppföljning sker via dialogmöten med verksamheterna. Habiliteringsverksamheten och Hörselverksamheten ska månadsvis rapportera till regionens vårddatabas Vega. Verksamheterna ska ha en ekonomi i balans. Redovisning sker löpande under året. Habilitering & Hälsa kommer att arbeta med att öka produktiviteten Arbetet med ökad produktivitet måste koncentreras till hur insatta resurser används för att utföra produktionen. Läkemedel och hjälpmedel har under de senaste åren haft en kraftig kostnadsutveckling. Läkemedelskostnaderna ska följas och analyseras löpande. I årsredovisningen ska Habilitering & Hälsa redovisa förvaltningens läkemedelsarbete genom läkemedelsplan. I förvaltningen finns en hjälpmedelsorganisation inom habiliteringsverksamheten som arbetar med en sammanhållen hantering av hjälpmedel för att kunna ge en likvärdig vård/behandling. Denna organisation analyserar hjälpmedelskostnaderna och ska vid behov redovisa förslag till omställningar av hjälpmedelsförskrivning med likvärdig vård i fokus.

14 Sida 14(18) 5.1 Ekonomiskt resultat Habilitering & Hälsa budgeterar ett +/- 0 resultat. I resultatet har stora besparingar gjorts och planeras för att hantera effekterna av den nya internhyresmodellen. Kostnader för införande av en ny vårdinformationstjänst (Asynjavisph) är av den storleksordningen att Habilitering & Hälsa inte ser möjligheter att finansiera dessa inom ordinarie budgetram. Se avsnitt 7.4 Eget kapital där förvaltningen hemställer om att få utnyttja eget kapital på tkr. Kostnader för hörselhjälpmedel utöver basåtagandet på debiteras löpande HSN 4, 5, 7, 11 och 12 efter fullgjort basåtagande. Ersättningen debiteras med en snittkostnad på kr per hörselrehabilitering. Ersättning utgår med maximalt belopp på tkr. Uppföljning av förskrivning av binaurala hörapparater ska göras kvartalsvis. Läkemedelskostnader och kostnader för barnhjälpmedel utöver den totala budgeten på tkr för läkemedel och tkr för barnhjälpmedel debiteras löpande HSN 4, 5, 7, 11 och 12. Ersättning utgår utöver budget med maximalt tkr för läkemedel och barnhjälpmedel totalt. För kostnader därutöver tillämpas riskdelningsmodell enligt följande: om den faktiska kostnaden överskrider tkr tillskjuter beställaren 50 procent av det överskjutande beloppet. Avstämning görs kvartalsvis.

15 Sida 15(18) 5.3 Eget kapital Habilitering & Hälsa hade vid ingången av 2013 ett eget kapital på tkr. Under 2013 har förvaltningen beviljats att få nytta tkr av det egna kapitalet för införande av nytt vårdinformationssystem och merkostnader som en följd av den nya internhyresmodellen. I prognosen för september 2013 beräknas dessa medel att utnyttjas. Detta innebär att det utgående egna kapitalet 2013 bedöms uppgå till tkr. Habilitering & Hälsa har tillsammans med Närhälsan beslutat om införande/uppgradering av en ny vårdinformationstjänst Asynjavisph. På grund av ett överklagande av upphandlingen, problem med att konvertera uppgifter från det gamla systemet till det nya har införandet blivit försenat. Under 2013 har utbildningsinsatser och förberedelser för ett införande gjorts och en pilot inom Habiliteringen Göteborg och Södra Bohuslän planeras till vecka 48. Införandet har påbörjats vilket innebär att merparten av kostnaderna för införandet faller ut under 2013 och Införandet av en ny vårdinformationstjänst (Asynjavisph) kommer att medföra kostnader motsvarande tkr under Kostnader för införande av en ny vårdinformationstjänst (Asynjavisph) samt är av den storleksordningen att Habilitering & Hälsa inte ser möjligheter att finansiera dessa inom ordinarie budgetram. Som en konsekvens av detta hemställer styrelsen för Habilitering & Hälsa att få utnyttja; tkr av eget kapital för införande av ny vårdinformationstjänst (Asynjavisph) 5.4 Investeringar Låneram 2014 för fastigheter är tkr. Inga planerade fastighetsinvesteringar är kända i dagsläget. Låneram 2013 för utrustning är tkr. Kostnaden för utrustningsinvesteringar 2013 beräknas uppgå till tkr. Investeringarna består av möbelinköp i samband med lokalförändringar, utrustning till optikerrum samt mätutrustningar till Hörselverksamheten. REGIONFULLMÄKTIGES ÖVERGRIPANDE MÅL Västra Götalandsregionens egna verksamheter ska vara föregångare i miljöarbetet Indikator Användning av fossil energi i egna verksamheter (%). (Samtliga nämnder och styrelser) Utfall 2011 Utfall ,0% 25,0%

16 Sida 16(18) Andel ekologiska livsmedel (ökning %) (Samtliga nämnder och styrelser) Användningen av miljö- och hälsofarliga ämnen (minskning %) (Samtliga nämnder och styrelser) 26,0% 35,0% 40,0% 32,0% 80,0% Förvaltningen kommer att arbeta enligt nedan för att nå måltalen. Enbart fordon med biogas som drivmedel kommer att vara aktuella vid nyanskaffning av leasingbilar. Riktlinjer vid resor skall följas för att minska miljöpåverkan. Uppmuntra och underlätta resfria möten. De arbetsplatser som kan mäta energiförbrukningen sätter upp egna mål för minskad energiförbrukning och följer upp dessa. Skapa insikt hos medarbetarna om hur man kan minska energiförbrukningen genom att ändra vanor och beteenden. Minska åtgången av kopieringspapper genom att ställa in skrivare på dubbelsidig utskrift samt påverka vanor och beteenden. Effektivisera verktygen för återanvändning av möbler. Se över rutinerna för källsortering. Informera berörda verksamheter om rutiner för rekonditionering och återlämning av hjälpmedel. för 2014: Andelen biogasbilar skall vara 70 procent vid utgången av Förbrukningen av kopieringspapper skall minska med 10 procent från utgången av 2013 till utgången av Regionstyrelsen och Kommittén för rättighetsfrågor ansvarar för att regionens verksamheter ska vara tillgängliga för alla invånare Indikator Andel sjukhus i egen regi som har inventerat 90% av sina verksamheter i Tillgänglighetsdatabasen, % Andel övriga förvaltningar inom VGR som har inventerat 90% av sina verksamheter i Tillgänglighetsdatabasen (%) Andel privata vårdgivare med avtal med VGR som inventerat 90% av sina verksamheter i Tillgänglighetsdatabasen, % Utfall 2011 Utfall saknas 50,0% 80,0% 90,0% saknas 60,0% 70,0% 80,0% saknas 40,0% 60,0% 80,0% Andel bolag som har inventerat 100% av saknas 100,0% 100,0% 100,0%

17 Sida 17(18) sina verksamheter i Tillgänglighetsdatabasen, % Andel upphandlade leverantörer med krav på inventering i Tillgänglighetsdatabasen som är upphandlade via VGR:s inköpsorganisation som har inventerat 100% av sina verksamheter, % saknas 20,0% 30,0% 40,0% Under 2014 kommer inrapporterade uppgifter att konverteras till den nya Tillgänglighetsdatabasen. Dessutom sker en nyinventering via projektanställd personal från Rättighetskommitténs kansli. Regionstyrelsen ska stärka regionen som en attraktiv arbetsgivare Indikator Utfall 2011 Utfall Andel anställda med erbjuden heltidsanställning (%) saknas 80% 83% Andelen chefer som genomgått utbildning i genuskompetent ledarskap saknas 70% 100% 100% 100% (%) Andelen medarbetare som upplever arbetsmiljön som god i saknas 70% 80% medarbetarenkäten Andelen medarbetare som upplever delaktigheten som god i saknas 70% 80% medarbetarenkäten (%) Andelen anställda som har en kompetensutvecklingsplan (%) 77% 80% 85% 90% Andelen tillfälliga anställningar (%) 9,4% 9,0% 8,5% 8,0% Samtliga chefer/ledare ska under 2014 ha genomgått en webbaserad utbildning som stärker genusmedvetenheten i enligt med regionfullmäktiges tidigare beslut. Kontinuerlig uppföljning sker och de chefer som inte genomgått utbildningen kommer under året att få påminnelse. Det fortsatta arbetet runt resultatet av medarbetarenkäten kommer att följa det regiongemensamma konceptet med handlingsplaner. Andelen anställda som har en kompetensutvecklingsplan har alltjämt legat runt procent. Anledningen är att en del är nyanställda och inte hunnit få en plan upprättad, några planerar gå i pension inom kort och en del chefstillsättningar fördröjer det hela. Därför kommer förvaltningen aldrig att uppnå 100 procent men alla chefer arbetar för att nå målet. Andelen deltidsanställningar har minskat de senaste åren men andelen ofrivilligt deltidsanställda är ganska konstant. Ett 35-tal medarbetare är ofrivilligt deltidsanställda. Över hälften av dessa vill ha högre sysselsättningsgrad endast på den egna arbetsplatsen. Vid

18 Sida 18(18) vakanser undersöks alltid om en höjning av sysselsättningsgraden kan ske istället för nyrekrytering. Den geografiska spridningen av förvaltningen försvårar måluppfyllelsen. REGIONFULLMÄKTIGES UPPDRAG Alla verksamheter ska ha kostnadskontroll och redovisa ekonomisk balans Verksamheterna ska ha en ekonomi i balans. Uppföljning sker löpande under året av både intäkts- och kostnadsutveckling och resultatet i förhållande till budget. Alla verksamheter ska arbeta för att öka sin produktivitet och effektivitet Habilitering & Hälsa står inför stora utmaningar under de närmaste åren då antalet personer som har behov av insatser från förvaltningen stadigt ökar. För att klara av att ge en bra vård till de personer som har behov av insatser från förvaltningen krävs därför en stor insats från personal och chefer för att förändra arbetssätten och därigenom frigöra mer tid för patientarbete. Habilitering & Hälsas resurser ska användas på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Detta kräver ett kontinuerligt förbättringsarbete inom verksamheterna. Produktivitet och kvalitet är mått på verksamheten som kan utvecklas genom jämförelser. En verksamhet kan jämföras över tid eller med andra liknande verksamheter. En förutsättning för jämförelser är att kontinuerligt registrera och följa upp valda parametrar. Verksamheterna ska kontinuerligt följas upp och jämföras med likvärdiga verksamheter. Verksamhetscheferna ska utifrån den analys som görs av materialet utveckla verksamheterna till att bli så kostnadseffektiva som möjligt. Uppföljning sker via dialogmöten med verksamheterna. Habilitering & Hälsa kommer att arbeta med att öka produktiviteten Arbetet med ökad produktivitet måste koncentreras till hur insatta resurser används för att utföra produktionen.

För att minska miljöpåverkan skall antalet körda mil i tjänsten minska jämfört med 2014 och fler möten genomföras på distans via IT-lösningar.

För att minska miljöpåverkan skall antalet körda mil i tjänsten minska jämfört med 2014 och fler möten genomföras på distans via IT-lösningar. Sida 1(8) Detaljbudget 2015 Hälsan och Stressmedicin 1. Sammanfattning Hälsan och Stressmedicins uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag samt att

Läs mer

Detaljbudget 2014 Göteborgs botaniska trädgård

Detaljbudget 2014 Göteborgs botaniska trädgård Sida 1(6) Detaljbudget 2014 Göteborgs botaniska trädgård 1. Sammanfattning Göteborgs botaniska trädgård bidrar till det goda livet. Trädgården utgör ett av de största besöksmålen i Västsverige och dess

Läs mer

Nationella jämställdhetsmål

Nationella jämställdhetsmål Grästorps kommun Jämställdhetsplan Antagandebeslut: Kommunstyrelsen 2014-04-08, 86 Giltighet: 2014-2016 Utgångspunkter Grästorp kommuns jämställdhetsplan tar sin utgångspunkt från de nationella jämställdhetsmålen,

Läs mer

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Projektägare: Landstinget i Värmland Projektperiod: 2014 09 01 2015 12 31 1. Bakgrund Ohälsotalet är högre än

Läs mer

Redovisning av säkerhetsarbetet och säkerhetsläget i Västra Götalandsregionens verksamheter 2013

Redovisning av säkerhetsarbetet och säkerhetsläget i Västra Götalandsregionens verksamheter 2013 1(5) Rapport Datum 2014-03-11 Diarienummer RS 1393-2013 Ver. 2.0 Administrativa avdelningen/säkerhet Handläggare Jan S Svensson 0708-630 642 E-post jan.s.svensson@vgregion.se Redovisning av säkerhetsarbetet

Läs mer

STRATEGI. Dnr KK15/410. EU-strategi för Nyköpings kommun

STRATEGI. Dnr KK15/410. EU-strategi för Nyköpings kommun STRATEGI Dnr KK15/410 EU-strategi för Nyköpings kommun Antagen av kommunfullmäktige 2015 Dokumentrubrik från kortet 2/12 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3 2 Bakgrund... 4 3 Mål,

Läs mer

Handlingsplan Datum 2015-09-22 Diarienummer HS 63-2015. Handlingsplan för tillgänglighet och samordning för en mer patientcentrerad vård 2015

Handlingsplan Datum 2015-09-22 Diarienummer HS 63-2015. Handlingsplan för tillgänglighet och samordning för en mer patientcentrerad vård 2015 Handlingsplan Datum 2015-09-22 Diarienummer HS 63-2015 Handlingsplan för tillgänglighet och samordning för en mer patientcentrerad vård 2015 Innehåll Sammanfattning... 3 Överenskommelse om tillgänglighet

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014 Vision Bromma sdf INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision Stockholms Stad är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för

Läs mer

BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012

BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Antagen: 2011-11-25 1 INLEDNING Samverkande parter i förbundet är Vänersborgs och Melleruds kommun, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen

Läs mer

BUDGET 2014 - tillgänglighet

BUDGET 2014 - tillgänglighet BUDGET 2014 - tillgänglighet Visstidsanställning av personer med funktionsnedsättning 5 mnkr Alfa: information och vägledning om sysselsättning, studier, praktik och arbete till personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Folkhälsoarbete Verksamhetsberättelse 2012

Folkhälsoarbete Verksamhetsberättelse 2012 Folkhälsoarbete Verksamhetsberättelse 2012 1 För folkhälsoarbetetinnehållsförteckning FÖR FOLKHÄLSOARBETETINNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 INLEDNING... 3 FOLKHÄLSOARBETETS ORGANISATION... 3 FOLKHÄLSOINSATSER UNDER

Läs mer

Socialna mndens ma l- och inriktningsdokument 2016-2019

Socialna mndens ma l- och inriktningsdokument 2016-2019 2015-09-24 Socialna mndens ma l- och inriktningsdokument 2016-2019 Inledning Socialnämndens mål utgår från vision, verksamhetsidé och förhållningsätt på kommunövergripande nivå. Med utgångspunkt i dessa

Läs mer

Handlingsplan för kompetensförsörjning

Handlingsplan för kompetensförsörjning 1(7) Handlingsplan för kompetensförsörjning Norrbottningen ska leva ett rikt och utvecklande liv i en region med livskraft och tillväxt. En fungerande och effektiv kompetensförsörjning krävs för att kunna

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

Ekonomi. Verksamhetsberättelse 2013. Omsorgsnämnden

Ekonomi. Verksamhetsberättelse 2013. Omsorgsnämnden Verksamhetsberättelse 2013 Omsorgsnämnden Det ekonomiska resultatet för 2013 visar ett underskott mot budget med 10 Mkr. Personalkostnaderna inom Vård och omsorg står för den största delen av budgetunderskottet.

Läs mer

Jomala kommun Mål och riktlinjer 2011-2012

Jomala kommun Mål och riktlinjer 2011-2012 Jomala kommun Mål och riktlinjer 2011-2012 Godkända av kommunfullmäktige den 14 december 2010, 96 Förord Detta är Jomala kommuns första dokument om övergripande mål och riktlinjer. Ett flertal år har våren

Läs mer

En gemensam plan. Merete Tillman, förvaltningschef. Bodil Eriksson, verksamhetschef Barn och ungdom. Peter Sonnsjö, verksamhetschef Vuxenvården

En gemensam plan. Merete Tillman, förvaltningschef. Bodil Eriksson, verksamhetschef Barn och ungdom. Peter Sonnsjö, verksamhetschef Vuxenvården Arbete och välfärdsförvaltningens verksamhetsplan 2016 2018 En gemensam plan Arbete och välfärdsförvaltningens verksamhetsplan för 2016-2018 är en plan för att utveckla och förbättra verksamheten för

Läs mer

Detaljbudget 2014 Billströmska folkhögskolan. 1. Sammanfattning. 2. Verksamheten. 2.1 Verksamhetens övergripande uppdrag.

Detaljbudget 2014 Billströmska folkhögskolan. 1. Sammanfattning. 2. Verksamheten. 2.1 Verksamhetens övergripande uppdrag. Sida 1(8) Detaljbudget 2014 Billströmska folkhögskolan 1. Sammanfattning De ekonomiska förutsättningarna blir något sämre för Billströmska folkhögskolan 2014, jämfört med de senaste åren. Statsbidraget

Läs mer

Avtalet gäller från tid för undertecknande t o m 20171231, med möjlighet till förlängning med två år åt gången.

Avtalet gäller från tid för undertecknande t o m 20171231, med möjlighet till förlängning med två år åt gången. Överenskommelse om samverkan mellan Region Östergötland och Boxholm, Finspång, Kinda, Linköping, Motala, Mjölby, Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik, Vadstena, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshögs kommun, avseende

Läs mer

29 JANUARI 2010. Jämställdhetsredovisning för 2009

29 JANUARI 2010. Jämställdhetsredovisning för 2009 Jämställdhetsredovisning för 2009 Vad är jämställdhet? Jämställdhet i arbetslivet innebär att kvinnor och män ska ha lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter till utveckling i fråga om arbete, anställningsoch

Läs mer

Bilaga till protokoll vid regeringssammanträde 2010-06-17

Bilaga till protokoll vid regeringssammanträde 2010-06-17 Bilaga till protokoll vid regeringssammanträde 2010-06-17 Socialdepartementet Enheten för sociala tjänster Ämnesråd Gert Knutsson Telefon 08-405 33 27 Mobil 070-660 56 50 E-post gert.knutsson@social.ministry.se

Läs mer

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Inledning Högskolan i Halmstads 1 kvalitetsarbete vilar på ett flerdimensionellt kvalitetsbegrepp:

Läs mer

Detaljbudget 2016 Sahlgrenska International Care AB

Detaljbudget 2016 Sahlgrenska International Care AB Detaljbudget 2016 Sahlgrenska International Care AB Innehållsförteckning Detaljbudget 2016 Sahlgrenska International Care AB... 1 1. Sammanfattning... 2 2. Verksamheten... 2 2.1. Verksamhetens övergripande

Läs mer

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län Projekt Sammanhållen hemvård i Gävleborg 2012-02-22 Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län - utredning av förutsättningar för och förslag till kommunalisering av hemsjukvården

Läs mer

Sammanställning av återrapporteringar utifrån medarbetarperspektivet

Sammanställning av återrapporteringar utifrån medarbetarperspektivet Sammanställning av återrapporteringar utifrån medarbetarperspektivet Perspektiv Arbetsområde Projekt, aktivitet m.m. Sjukhus eller vårdorganisation Medarbetarperspektivet Evenemang Friskvård /levnadsvanor

Läs mer

Ange datum. 1 (6) DELÅRSRAPPORT 2014 NÄMND: Socialnämnd FÖRVALTNING: Socialförvaltning Ordförande: Bo Brantmark Förvaltningschef: Lena Landström VERKSAMHET Vård och omsorg har ansvar för kommunens vårdboenden,

Läs mer

Folkhälsokommitténs sekretariat. Johan Jonsson 2013-03-18

Folkhälsokommitténs sekretariat. Johan Jonsson 2013-03-18 1(9) PM Folkhälsokommitténs sekretariat Referens Datum Diarienummer Johan Jonsson 2013-03-18 FOLKHÄLSOKOMMITTÈN Regionfullmäktiges uppdrag regionstyrelsen ska utvärdera regionens samlade folkhälsoinsatser

Läs mer

2015-05-12 Dnr 9.2-2851/2014 1(9) Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm. Lägesrapport om verksamheter med personligt ombud 2014

2015-05-12 Dnr 9.2-2851/2014 1(9) Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm. Lägesrapport om verksamheter med personligt ombud 2014 2015-05-12 Dnr 9.2-2851/2014 1(9) Avdelningen för regler och behörighet Anders Molt anders.molt@socialstyrelsen.se Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm Lägesrapport om verksamheter med

Läs mer

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter Kommunstyrelsen 2013-05-08 1 (10) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2013:228 Cecilia Boström 016-710 29 96 Kommunstyrelsen Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel

Läs mer

Missiv Dok.bet. PID131548

Missiv Dok.bet. PID131548 PM59003.0 UTKAST Missiv PID3548 Utbildningsdepartementet 03 33 Stockholm Redovisning av uppdrag i regleringsbrevet för 203 Plan för jämställdhetsintegrering Härmed översänder Pensionsmyndigheten bifogad

Läs mer

Revisionsrapport Sigtuna kommun Kommunens demensvård ur ett anhörigperspektiv

Revisionsrapport Sigtuna kommun Kommunens demensvård ur ett anhörigperspektiv Revisionsrapport Sigtuna kommun Kommunens demensvård ur ett anhörigperspektiv Lars Högberg Februari 2012 2012-02-24 Lars Högberg Projektledare Carin Hultgren Uppdragsansvarig 2 Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Hälsofrämjande arbetsplats - en strategi för det systematiska hälso- och arbetsmiljöarbetet i Närhälsan

Hälsofrämjande arbetsplats - en strategi för det systematiska hälso- och arbetsmiljöarbetet i Närhälsan Sida 1(2) Tjänsteutlåtande Datum 2013-10-10 PVV 361-2013 HR-avdelningen Handläggare Ulrika Dahl Eriksson, HR-chef Primärvårdsstyrelsen Hälsofrämjande arbetsplats - en strategi för det systematiska hälso-

Läs mer

Statsbidrag för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess 2012. Miljarden

Statsbidrag för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess 2012. Miljarden 1(7) TJÄNSTEUTLÅTANDE Hälso- och sjukvårdsavdelningen Christina Möller/Mats Swanberg 2012-02-10 Dnr RS 690-2011 Till Hälso- och sjukvårdsutskottet Statsbidrag för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess

Läs mer

Lönepolicy. med kriterier, tillämpningar, samt handlingsplan för åren 2014-2016. Fastställd av Kommunfullmäktige 2014-xx-xx, paragraf xx 2014-04-29

Lönepolicy. med kriterier, tillämpningar, samt handlingsplan för åren 2014-2016. Fastställd av Kommunfullmäktige 2014-xx-xx, paragraf xx 2014-04-29 A Lönepolicy med kriterier, tillämpningar, samt handlingsplan för åren 2014-2016 Fastställd av Kommunfullmäktige 2014-xx-xx, paragraf xx 2014-04-29 Inledning Dorotea kommuns samtliga verksamheter har till

Läs mer

Lönepolitiska riktlinjer

Lönepolitiska riktlinjer Lönepolitiska riktlinjer Antagna av kommunstyrelsen 2012-05-14, 159 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Mål 3. Grundläggande principer och definitioner 4. Ansvar 5. Riktlinjer vid lönesättning 6. Lönebildning

Läs mer

Handlingsplan för att stärka patientens ställning i hälso- och sjukvården :

Handlingsplan för att stärka patientens ställning i hälso- och sjukvården : Handlingsplan för att stärka patientens ställning i hälso- och sjukvården : genom medborgare, patient och Datum: 2015-06-24 Version: 1 Dnr: 150054 Sammanfattning Medborgare, patienter och närståendes

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE 2005-2007

ÖVERENSKOMMELSE 2005-2007 2005-11-09 ÖVERENSKOMMELSE 2005-2007 REVIDERING 2006 Folktandvården ÖVERENSKOMMELSE FÖR ÅR 2005-2007 OM TANDVÅRD FÖR INVÅNARE I UPPSALA LÄN 1 VÅRDÖVERENSKOMMELSE AVSEENDE TANDVÅRD FÖR INVÅNARE I UPPSALA

Läs mer

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Olofström Sölvesborg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...2 Syfte...2 Projektmål...2 Tidplan...2

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 2015-03-16 Verksamhetsområde Verksamhet för personer med funktionsnedsättning Diarienummer: VON 2014/1040 009 Verksamhetsområdets verksamhetsplan beslutad av vård- och omsorgsdirektör

Läs mer

Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun

Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun 1 Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun Stadskontoret April 2007 Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun 2 Bakgrund FAS 05, Förnyelse Arbetsmiljö Samverkan, är ett centralt

Läs mer

Handlingsplan för barn och unga

Handlingsplan för barn och unga Handlingsplan för barn och unga Barnkonventionen I Jönköpings län 2013 Innehållsförteckning Landstingsdirektörens ord... 3 Barnkonventionen i Landstinget i Jönköpings län... 4 Begrepp... 5 Kunskap om barnkonventionen...

Läs mer

Arbetsmöte 1. Vi arbetar med vår värdegrund

Arbetsmöte 1. Vi arbetar med vår värdegrund Om arbetsmöten Arbetsmötena handlar om hur vi ska arbeta för att värdegrunden ska ge resultat, det vill säga att de äldre personer som vi ger stöd och omsorg kan ha ett värdigt liv och känna välbefinnande.

Läs mer

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2016

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2016 Datum 2015-12-09 Stödstrukturen för evidensbaserad praktik inom vård, omsorg och socialtjänst, Skåne Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2016 Mål ur den enskildes perspektiv

Läs mer

Verksamhetsplan. Verksamhetsplan för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadskontoret 2015 2015-04-08

Verksamhetsplan. Verksamhetsplan för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadskontoret 2015 2015-04-08 Verksamhetsplan 2015-04-08 Verksamhetsplan för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadskontoret 2015 AVN 2015/0058-1 012 Antagen av chef för arbetsmarknadskontoret den 8 april 2015 ARBETSMARKNADSKONTORET 2 (21)

Läs mer

Utvecklingsplan för ekonomisk balans Närsjukvården mellersta Dalarna. Riskanalys

Utvecklingsplan för ekonomisk balans Närsjukvården mellersta Dalarna. Riskanalys 209 Närsjukvården Mellersta Dalarna 2009-01-19 Bilaga Utvecklingsplan för ekonomisk balans Närsjukvården mellersta Dalarna. Riskanalys ~ Utvecklingsplanen for ekonomisk balans innehåller forslag till åtgärder

Läs mer

Sid 1 (12) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2008-05-08 HSN 0801-0121 LS 0801-0047 SLL1144 Bilaga 1

Sid 1 (12) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2008-05-08 HSN 0801-0121 LS 0801-0047 SLL1144 Bilaga 1 Sid 1 (12) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning 2008-05-08 HSN 0801-0121 LS 0801-0047 SLL1144 Bilaga 1 KRAVSPECIFIKATION Psykiatrisk öppenvård för vuxna med geografiskt områdesansvar 1 Mål och inriktning

Läs mer

Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete

Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete Revisionsrapport Elevhälsans uppdrag, organisation och arbete Viktor Prytz Trelleborgs kommuns revisorer Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...2 2.1. Revisionsfråga...2 2.2. Revisionskriterier...2

Läs mer

Dnr A 151/11:1. Verksamhetsplan 2012. Alingsås lasarett. Fastställd av Styrelsen för Alingsås lasarett 2011-12-15

Dnr A 151/11:1. Verksamhetsplan 2012. Alingsås lasarett. Fastställd av Styrelsen för Alingsås lasarett 2011-12-15 Dnr A 151/11:1 Verksamhetsplan 2012 Alingsås lasarett Fastställd av Styrelsen för Alingsås lasarett 2011-12-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VISION... 3 VÄRDEGRUND... 3 UPPDRAG OCH VERKSAMHETSIDÉ... 3 FOKUSOMRÅDEN

Läs mer

Västra Götalandsregionens egna verksamheter ska vara föregångare i miljöarbetet

Västra Götalandsregionens egna verksamheter ska vara föregångare i miljöarbetet Sida 1(5) Årsredovisning 2015 Kultur i Väst 1. Sammanfattning Verksamheten på Kultur i Väst baseras på ett treårigt uppdrag som beslutats av Kulturnämnden där 2015 var första året. Verksamheten under året

Läs mer

Verksamhetsplan. för jämställdhet. Diarienummer: Ks2015/0392.192. Gäller från: 2016-01-01. Fastställd av: Kommunstyrelsen, 2016-01-12 18

Verksamhetsplan. för jämställdhet. Diarienummer: Ks2015/0392.192. Gäller från: 2016-01-01. Fastställd av: Kommunstyrelsen, 2016-01-12 18 Diarienummer: Ks2015/0392.192 Verksamhetsplan för jämställdhet Gäller från: 2016-01-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommunstyrelsen, 2016-01-12 18 Utarbetad av: Jämställdhetsstrategerna Revideras

Läs mer

kort- version Region Skånes budget och verksamhetsplan 2016 med plan för 2017 2018

kort- version Region Skånes budget och verksamhetsplan 2016 med plan för 2017 2018 kortversion Region Skånes budget och verksamhetsplan 2016 med plan för 2017 2018 Sammanfattning Allmänna förutsättningar Region Skåne är en permanent region med ett uppdrag att främja hållbarhet och tillväxt.

Läs mer

Jämställdhetsplan för Trosa kommun 2016-2018

Jämställdhetsplan för Trosa kommun 2016-2018 Jämställdhetsplan för Trosa kommun 2016-2018 Antagen av kommunfullmäktige 2015-12-02, 127. Dnr KS 2015/106 Denna plan är ett stöd och ett verktyg för ökad jämställdhet. Planen är främst avsedd för chefer

Läs mer

Vision för en psykiatrisamverkan i Världsklass 2015 strategisk samverkan i Örnsköldsvik

Vision för en psykiatrisamverkan i Världsklass 2015 strategisk samverkan i Örnsköldsvik Vision för en psykiatrisamverkan i Världsklass 2015 strategisk samverkan i Örnsköldsvik Antagen av Politiska samverkansledningsgruppen i Örnsköldsvik (POLSAM) och Örnsköldsviks Samordningsförbunds styrelse

Läs mer

Förarbete, planering och förankring

Förarbete, planering och förankring Förarbete, planering och förankring Förarbete, planering och förankring Att arbeta med vilka etiska värden och normer som ska känneteckna den äldreomsorgsverksamhet vi arbetar i och hur vi konkret ska

Läs mer

Tid och plats: Tisdag 2013-02-12, kl 13:00 Garvaren, Förvaltningshuset Eksjö. Ärenden 1 Ledningsutskottets protokoll 2013-01-15

Tid och plats: Tisdag 2013-02-12, kl 13:00 Garvaren, Förvaltningshuset Eksjö. Ärenden 1 Ledningsutskottets protokoll 2013-01-15 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2013-02-04 Sammanträde med: Ledningsutskottet Tid och plats: Tisdag 2013-02-12, kl 13:00 Garvaren, Förvaltningshuset Eksjö Ärenden 1 Ledningsutskottets protokoll 2013-01-15 Verksamhet-

Läs mer

Chefs- och ledarhandbok i Markaryds Kommun

Chefs- och ledarhandbok i Markaryds Kommun Mats Rydby 2004-12-16 Chefs- och ledarhandbok i Markaryds Kommun Jag är som ledare och chef medveten om att organisationens kärna och höjdpunkt är kunden/brukaren och dennes möte med medarbetaren i ett

Läs mer

Riktlinjer för löneprocessen i Nybro kommun

Riktlinjer för löneprocessen i Nybro kommun Riktlinjer för löneprocessen i Nybro kommun Prel. 05 2015-11-01 1 Inledning Dessa riktlinjer gäller för samtliga anställda inom kommunen samt dess ägda bolag i tillämpliga delar. 2 Grundläggande principer

Läs mer

Samverkansavtal för fastighetsbranschen samt avtal om arbetsmiljö, likabehandling och kompetensutveckling

Samverkansavtal för fastighetsbranschen samt avtal om arbetsmiljö, likabehandling och kompetensutveckling Samverkansavtal för fastighetsbranschen samt avtal om arbetsmiljö, likabehandling och kompetensutveckling Överenskommelse av den 25 maj 2007 med ändringar av den 27 januari 2011. Giltigt från den 1 januari

Läs mer

Granskning av kommunens jämställdhetsarbete i enlighet med CEMRdeklarationen

Granskning av kommunens jämställdhetsarbete i enlighet med CEMRdeklarationen Revisionsrapport Granskning av kommunens jämställdhetsarbete i enlighet med CEMRdeklarationen David Boman Revisorerna Söderhamns kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Iakttagelser... 2 2.1.

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:57 1 (10) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Program för att förebygga, bemöta och följa upp våld och hot i arbetsmiljön Föredragande landstingsråd: Maria Wallhager Ärendet Produktionsutskottet

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2016

Verksamhetsplan 2014-2016 Umeå kommun, Vännäs kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen Verksamhetsplan 2014-2016 Budget 2014-2016 Antagen av styrelsen för samordningsförbundet 2013-11-29 Innehållsförteckning

Läs mer

Strategi. Länsstyrelsens arbete med Jämställdhetsintegrering i Södermanlands län

Strategi. Länsstyrelsens arbete med Jämställdhetsintegrering i Södermanlands län Strategi Länsstyrelsens arbete med Jämställdhetsintegrering i Södermanlands län 2014-2016 Titel: Strategi - Länsstyrelsens arbete med jämställdhetsintegrering i Södermanlands län 2014-2016 Utgiven av:

Läs mer

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 Daglig Verksamhet Falkenberg Nytida AB

2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 Daglig Verksamhet Falkenberg Nytida AB 2015 års patientsäkerhetsberättelse och plan för 2016 Daglig Verksamhet Falkenberg Nytida AB Datum och ansvarig för innehållet 2016-01-12 Ewa Sjögren Mallen är anpassad av Nytida AB utifrån Sveriges Kommuner

Läs mer

RAPPORT. Översyn av anhörigstödet i Nacka. 2013-01-21 Annika Lindstrand

RAPPORT. Översyn av anhörigstödet i Nacka. 2013-01-21 Annika Lindstrand RAPPORT Översyn av anhörigstödet i Nacka 2013-01-21 Annika Lindstrand Sammanfattning En översyn har gjorts av anhörigstödet i Nacka. Syftet är att ge ett förslag till inriktningsbeslut och att utreda tillhörigheten

Läs mer

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2015

Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2015 Datum 2015-02-10 Stödstrukturen för evidensbaserad praktik inom vård, omsorg och socialtjänst, Skåne Handlingsplan för sammanhållen vård och omsorg om mest sjuka äldre 2015 Mål ur den enskildes perspektiv

Läs mer

Lönestrategi 2016-2018

Lönestrategi 2016-2018 LULEÅ KOMMUN 1 (6) 2015-11-13 Lönestrategi 2016-2018 Lönebildning i Luleå kommun Lönebildningen i kommunen ska bidra till att nå målen i verksamheten. Lönen ska stimulera till förbättringar av verksamhetens

Läs mer

Uppdragshandling för boendestödjare

Uppdragshandling för boendestödjare 2013-02-21 Nf 506/2011 Uppdragshandling för boendestödjare Förvaltningen för funktionshindrade Örebro kommun Antagen av förvaltningschef och samverkad med fackliga representanter, Förvaltningen för funktionshindrade

Läs mer

Ny Diskrimineringslag...3 Diskrimineringsgrunderna...3 Tillsyn...4 Påföljder...4 Jämställdhetsplan och handlingsplan...5 Lönekartläggning...

Ny Diskrimineringslag...3 Diskrimineringsgrunderna...3 Tillsyn...4 Påföljder...4 Jämställdhetsplan och handlingsplan...5 Lönekartläggning... Jämställdhetsplan Jämställdhetsplanen är framtagen i samverkan med de fackliga organisationerna i Gnosjö kommun. Antagen av kommunfullmäktige 2010-06-29 Distribueras av personalavdelningen INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

HANDIKAPPOLITISKT PROGRAM FÖR LEKEBERGS KOMMUN

HANDIKAPPOLITISKT PROGRAM FÖR LEKEBERGS KOMMUN Förslag antaget av kommunstyrelsens handikappråd 2009-05-28 Rev. KS-AU 2009-10-05 211 Rev. Kommunfullmäktige 2009-11-26 100 Revidering av HANDIKAPPOLITISKT PROGRAM FÖR LEKEBERGS KOMMUN 1 Bakgrund Kommunfullmäktige

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Koncept. Prestationsbaserat statsbidrag till insatser för äldre en överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting

Koncept. Prestationsbaserat statsbidrag till insatser för äldre en överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting Koncept Bilaga till protokoll vid regeringssammanträde 2011-01-27 nr Socialdepartementet Enheten för sociala tjänster Karin Hellqvist tel. 08 405 59 23 Prestationsbaserat statsbidrag till insatser för

Läs mer

Kommentarer och riktlinjer för tillämpning av Håbo kommuns samverkansavtal

Kommentarer och riktlinjer för tillämpning av Håbo kommuns samverkansavtal Kommentarer och riktlinjer för tillämpning av Håbo kommuns samverkansavtal RIKTLINJER Ersätter alla tidigare kommentarer och riktlinjer Samverkansavtalets övergripande syfte Medbestämmandelagen (MBL),

Läs mer

Kvalitetsrapport för Grangärde/ Säfsen skolområde läsåret 2014-15

Kvalitetsrapport för Grangärde/ Säfsen skolområde läsåret 2014-15 Kvalitetsrapport för Grangärde/ Säfsen skolområde läsåret 2014-15 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN Saxdalens förskola Ansvarig förskolechef under året Carola Michaelsdotter, skriven av Ulrika N Eriksson Innehåll

Läs mer

Gemensam sjukvårdspolitisk valplattform 2010 för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Kalmar län

Gemensam sjukvårdspolitisk valplattform 2010 för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Kalmar län Gemensam sjukvårdspolitisk valplattform 2010 för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Kalmar län Jessica Rydell (MP), Anders Henriksson (S), Linda Fleetwood (V), Lena Segerberg (S) Trygg

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ÖKAD MÅLUPPFYLLELSE I GRUNDSKOLAN 2015-2018

HANDLINGSPLAN FÖR ÖKAD MÅLUPPFYLLELSE I GRUNDSKOLAN 2015-2018 2015-05-11 HANDLINGSPLAN FÖR ÖKAD MÅLUPPFYLLELSE I GRUNDSKOLAN 2015-2018 GOD UTBILDNING I TRYGG MILJÖ 1. INLEDNING Ulricehamns kommun behöver förbättra resultaten i grundskolan, särskilt att alla elever

Läs mer

2014 års patientsäkerhetsberättelse för:

2014 års patientsäkerhetsberättelse för: 2014 års patientsäkerhetsberättelse för: Kärnabrunnsgatan 1B Söderleden 41 Platensgatan 33 Mörnersgatan 9 Hjälmsätersgatan 14C Rydsvägen 9 Rydsvägen 288 Trumslagaregatan 77 Hunnebergsgården Datum och ansvarig

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av kommunens företagshälsovård. Krokoms kommun

Revisionsrapport Granskning av kommunens företagshälsovård. Krokoms kommun Revisionsrapport Granskning av kommunens företagshälsovård Krokoms kommun Juni 2014 Innehåll Sammanfattning... 2 1.Inledning... 3 2.Granskningsresultat... 4 3. Bedömning och rekommendationer... 10 1 Sammanfattning

Läs mer

Ks 583/2011. Jämställdhets- och ickediskrimineringsplan 2012-2015. för Örebro kommun

Ks 583/2011. Jämställdhets- och ickediskrimineringsplan 2012-2015. för Örebro kommun Ks 583/2011 Jämställdhets- och ickediskrimineringsplan 2012-2015 för Örebro kommun Innehållsförteckning Sammanfattning...2 Om Jämställdhets- och icke-diskrimineringsplan 2012-2015 för Örebro kommun...3

Läs mer

2005-04-05. Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006

2005-04-05. Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006 PM Socialtjänstförvaltningen Yasmine Ekman Munir, Shahid Saleem, Ulla-Britt Fingal 2005-04-05 Bilaga 1 Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006 Bakgrund

Läs mer

Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen

Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen Landstingets kansli 2010-01-11 Planeringsavdelningen Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen Kvalitén inom hälso- och sjukvården ska systematiskt och fortlöpande utvecklas och säkras samt vara

Läs mer

Inledning Nedan redovisas inkomna förbättrings- och förenklingsförslag med tillkommande kommentarer från berörda förvaltningar.

Inledning Nedan redovisas inkomna förbättrings- och förenklingsförslag med tillkommande kommentarer från berörda förvaltningar. Bilaga 2 Sammanställning 2016-04-13 över hur inkomna förenklings- /förbättringsförslag hanteras/hanterats (hälso- och sjukvårdsnämndens ansvarsområde och angränsande förvaltningar) Inledning Nedan redovisas

Läs mer

Sida 1 (9) 1 Politisk inledning

Sida 1 (9) 1 Politisk inledning Sida 1 (9) 1 Politisk inledning 2a stycket Prioriterade grupper Landstingsfullmäktige har slagit fast att barn och ungdom, liksom de äldre ska prioriteras. I varje kommun ska det finnas tillgång till landstingspersonal

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Lextorpsskolans fritidshem 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Lextorpsskolans fritidshem 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Lextorpsskolans fritidshem 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Modell för styrningen i Kungälvs kommun - Från demokrati till effekt och tillbaka

Modell för styrningen i Kungälvs kommun - Från demokrati till effekt och tillbaka Antagen av KF 2008-04-10 (Justerade redaktionella detaljer i denna text 2008-08-14 av Håkan Hambeson) Modell för styrningen i Kungälvs kommun - Från demokrati till effekt och tillbaka Kungälvs kommuns

Läs mer

Rapport från StrateGIS-projektet år 2002, etapp 3

Rapport från StrateGIS-projektet år 2002, etapp 3 1 Rapport från StrateGIS-projektet år 2002, etapp 3 Uppdrag och organisation av arbetet Länsstyrelserna fick i sitt regleringsbrev för 2001 uppdrag att fullfölja satsningen på utbildning inom GIS i StrateGIS-projektets

Läs mer

Personlig pensionsrådgivning

Personlig pensionsrådgivning SKATTESEKTIONEN MOTION 12 angående Personlig pensionsrådgivning Jusek ställer, tillsammans med samarbetspartners, upp med olika typer av pensionsföreläsningar i grupp. Förtroendevalda vid Skatteverket

Läs mer

Förhandlingsprotokoll Massa/Papper. Förbundsförhandling. Föreningen Sveriges Skogsindustrier Sveriges Ingenjörer. Tid: den 10 april 2010

Förhandlingsprotokoll Massa/Papper. Förbundsförhandling. Föreningen Sveriges Skogsindustrier Sveriges Ingenjörer. Tid: den 10 april 2010 Förhandlingsprotokoll Massa/Papper Art: Parter: Förbundsförhandling Föreningen Sveriges Skogsindustrier Sveriges Ingenjörer Tid: den 10 april 2010 Plats: Ärende: Närvarande: Stockholm Alternativt löneavtal

Läs mer

Socialtjänstlagen 2 kap. 2 Kommunen har det yttersta ansvaret för att de som vistas i kommunen får det stöd och den hjälp som de behöver

Socialtjänstlagen 2 kap. 2 Kommunen har det yttersta ansvaret för att de som vistas i kommunen får det stöd och den hjälp som de behöver Riktlinjer för Anhörigstödet i Boxholms kommun 2011-04-14 Bakgrund Kommunens stöd till anhöriga utgår från socialtjänstlagen och främst 5 kap 10 Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

PM nr 2 inför löneöversyn 2016

PM nr 2 inför löneöversyn 2016 PM nr 2 inför löneöversyn 2016 Detta PM är avsett att vara ett stöd för organisationen och lönesättande chefer inför och under löneöversyn 2016. Varje förvaltningschef och HR konsult ansvarar för att lönesättande

Läs mer

Lönepolicy. Landskrona stad

Lönepolicy. Landskrona stad Sida 1 (7) Lönepolicy Landskrona stad Sida 2 (7) Lönepolicyns syfte och roll Lönepolicyn är ett centralt arbetsgivardokument, och det är därför särskilt viktigt att chefer med ansvar för lönesättning är

Läs mer

Barns rätt som närstående - att utveckla evidensbaserad handlingsplan i palliativ vård

Barns rätt som närstående - att utveckla evidensbaserad handlingsplan i palliativ vård TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Eva Elisabeth Johansson Aalbu Folkhälsocentrum +4616104894 2013-10-20 HBN13-023-1 Ä R E N D E G Å N G Hållbarhetsnämnden M Ö T

Läs mer

Handlingsplan för införande av standardiserade vårdförlopp i Västra Götalandsregionen 2015

Handlingsplan för införande av standardiserade vårdförlopp i Västra Götalandsregionen 2015 Västra Götalandsregionen 1 (6) Datum 2015-03-25 Diarienummer HS 87-2015 Socialdepartementet 103 33 Stockholm Handlingsplan för införande av standardiserade vårdförlopp i Västra Götalandsregionen 2015 Bakgrund

Läs mer

ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING BILAGA 3

ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING BILAGA 3 ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING BILAGA 3 ÅRSREDOVISNING INTERNKONTROLL 2009 SID 1 (11) 2010-01-21 ÅRSREDOVISNING INTERNKONTROLL 2009 Bakgrund I nämndens interna kontrollsystem och internkontrollplan beskrivs

Läs mer

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015

Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Trainee för personer med funktionsnedsättning - 2015 Ett arbetsmarknadsprogram för personer med funktionsnedsättning, i samarbete mellan Göteborgs Stad, Arbetsförmedlingen och HSO Göteborg. Programmet

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Samordningsförbund Välfärd i Nacka Verksamhetsplan och budget 2014 Samordningsförbund Välfärd i Nacka Org.nr 222000-2774 Innehåll Uppdrag... 3 Samordningsförbundet Välfärd i Nacka ska verka för att...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Bilagor Slutversionen av VP efter beslut kommer att innehålla: Sid. 5 5 5 6 6 7 8 8 9 10 11 12 12 13

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Bilagor Slutversionen av VP efter beslut kommer att innehålla: Sid. 5 5 5 6 6 7 8 8 9 10 11 12 12 13 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning 2. Visions hjärtefrågor 3. Ekonomiska förutsättningar 4. Vision Stockholms stads gemensamma fokusfråga 5. Vision Stockholms stads organisation och uppdrag 6. Verksamhetshjulet

Läs mer

Personalpolitisk Handlingsplan 2011-2014

Personalpolitisk Handlingsplan 2011-2014 Personalpolitisk Handlingsplan 2011-2014 trygghet d I alog möj L igheter de L aktighet meningsfullhet framåtaanda engagemang jämlikhet hälsa utveckling ansvar Antagen av kommunstyrelsen den 8 februari

Läs mer

Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013

Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013 Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013 1. Förbundets ändamål och uppgifter Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 4. Förbundets ändamål är att inom Trelleborgs kommun svara för

Läs mer

PROGRAM FÖR GEMENSAMMA INSATSER

PROGRAM FÖR GEMENSAMMA INSATSER Närvård i Sörmland Kommuner - Landsting i samverkan PROGRAM FÖR GEMENSAMMA INSATSER till psykiskt funktionshindrade samt personer med beroende-/missbruksproblematik som bor i Eskilstuna och Strängnäs kommuner

Läs mer