Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 november 2013 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 november 2013 kl. 13.00-16.45"

Transkript

1 1 (30) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 12 november 2013 kl Christin Rampeltin Molin (M) ordförande Margareta Nilsson (M) Elin Landerdahl (M), Bo Andersson (M) Rickard Åberg (M) Kajsa Andersson (S) Gunnar Jansson (S) Örjan Brink (S) Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Anna Hertzog (C) Kenneth Hardy Axelsson (FP) Christina Sundsmon (VDM) Se nästa sida Örjan Brink (S) Barn- och utbildningskontoret 15 november 2013 Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgitta Aldebert Ordförande Justerande Christin Rampeltin Molin Örjan Brink Bevis om att justerat protokoll är anslaget Organ Sammanträdesdatum 12 november 2013 Anslaget sätts upp 18 november 2013 Anslaget tas ned 10 december 2013 Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn- och utbildningskontoret Birgitta Aldebert

2 (30) Övriga närvarande Elin Landerdahl (M), ers Kajsa Andersson (S), ers Johnny Wiman (MP), ers Bo Andersson (V), ers Kalle Söderberg, barn- och utbildningschef Birgitta Aldebert, nämndsekreterare Esbjörn Grandalen, kvalitetsutvecklingschef Sven Torstensson, rektor, 126 Christine Andersson, förskolepsykolog, 126 Anne-Catherine Davidsson, tf chefscontroller, Linn Helmner, vik utredningssamordnare, Christel Dorch, elevhälsochef, 126, (tfn)

3 (30) Ärendelista till barn- och utbildningsnämndens sammanträde 12 november Val av justerare Barn- och utbildningskontoret informerar Ekonomirapport Åtgärdsförslag för att få budget i balans Beräkningsförutsättningar för detaljbudget Lägesrapport uppföljning av kostnadsreducering i samband med budgetarbetet Medborgarförslag om att bygga en ny högstadieskola i Gamleby Ung Företagsamhet i Kalmar län Internkontrollplan Läsårstider 2014/ Extra ärenden: Inbjudan Aktualitetskonferens centrala utmaningar och nyheter Rapporter Rapporter från kontaktpolitikerbesök Anmälan om delegationsbeslut Meddelanden (tfn)

4 (30) Bun 125 Val av justerare utser en justerare att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. I tur att justera är Örjan Brink (S). beslutar att utse Örjan Brink (S) till att justera protokollet jämte barn- och utbildningsnämndens ordförande (tfn)

5 (30) Bun 126 Barn- och utbildningskontoret informerar Barn- och utbildningschef Kalle Söderberg och kvalitetsutvecklingschef Esbjörn Grandalen informerar vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde om aktuella ärenden: - Mål och visionsarbetet. - Nya webben. - Skolinspektionens regelbundna tillsyn beslut. - Ökat antal barn i förskolorna i Västervik och färre på norra och södra land. - Barn- och elevantal. - Klagomål och tillbud. - Skolinspektionen ingen anmälan gällande kommunala skolor. - Skrivelse från medarbetare på Audioteket till barn- och utbildningsnämnden. - Ledartjänster och bemanning på kontoret. Rektor Sven Torstensson ger det aktuella läget gällande asylsökande barn och ungdomar. Förskolepsykolog Christine Andersson informerar om arbetet där psykologer granskar förskolan - Får små barn vad de behöver? (tfn)

6 (30) Bun 127 Au 77 Ekonomirapport. Dnr 2013/ Tf chefscontroller Anne-Catherine Davidsson kommer vid arbetsutskottets sammanträde redovisa ekonomirapport för barn- och utbildningsförvaltningen för perioden januari september Efter september månad 2013 uppgår förvaltningens nettokostnad till 495,3 mkr. Det är en minskning från förra årets siffra vid samma tidpunkt då nettokostnaden uppgick till 501,9 mkr, differensen är 6,6 mkr. Budgetramarna har ökat mellan åren från 671,1 mkr till 682,1 mkr varför förbrukningen i procent jämfört 2012 och 2013 har minskat från 74,8% till 72,6%. Barn- och utbildningskontoret föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning. Arbetsutskottets behandling av ärendet Tf chefscontroller Anne-Catherine Davidsson redogör för ekonomirapport för barn- och utbildningsförvaltningen för perioden januari september Prognosen visar på -3,2 mkr. Ordförande yrkar att arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta godkänna lämnad redovisning. Arbetsutskottet beslutar att föreslå barn- och utbildningsnämnden besluta godkänna lämnad redovisning. s behandling av ärendet Tf chefscontroller Anne-Catherine Davidsson redogör för ekonomirapport för barn- och utbildningsförvaltningen för perioden januari september Prognosen visar på -3,2 mkr. Ordförande yrkar att barn- och utbildningsnämnden beslutar godkänna lämnad redovisning. Forts nästa sida (tfn)

7 (30) Bun 127 forts Au 77 beslutar att godkänna lämnad redovisning (tfn)

8 (30) Bun 128 Au 78 Åtgärdsförslag för att få budget i balans. Dnr 2013/ s prognos för 2013 visar på ett minusresultat på 3,2 mkr. Anledningen till minusresultatet beror framförallt på två faktorer. Dels en viss fördröjning av den stora omställning som är gjord inom förvaltningen vilket totalt omfattar en minskning med ca 90 medarbetare. Merkostnaden för detta utöver den extra ersättning som nämnden fick för de beräknade omställningskostnaderna är ca 2,2 miljoner. Dels för att antalet barn inom förskolan är totalt sett både för de kommunala och fristående förskolorna ca 10 fler än det budgeterade antalet vilket inneburit att kostnaden ökat med ca 1 mkr. beslutade , 112 att ge barn- och utbildningskontoret i uppdrag att presentera åtgärdsförslag för att få budget i balans vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde Barn- och utbildningschef Kalle Söderberg kommer vid arbetsutskottets sammanträde att redogöra barn- och utbildningskontorets förslag till åtgärder för att få budget i balans. Barn- och utbildningskontoret föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att anta presenterat åtgärdsförslag för att få budget i balans för barnoch utbildningsnämnden. Arbetsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningschef Kalle Söderberg redogör för barn- och utbildningskontorets förslag till åtgärder för att få budget i balans. Det råder återhållsamhet för samtliga verksamheter för att om möjligt undvika ett minusresultat. Det innebär även att enheter som förväntas göra ett positivt resultat måste på samma sätt som övriga göra allt för att hålla nere sina kostnader så att det blir ett positivt resultat för enheten och på det sättet bidra till resultatet för helheten. Forts nästa sida (tfn)

9 (30) Bun 128 forts Au 78 forts Dessa enheter kommer att föra plusresultat med sig som ett positivt kapital. Ytterligare åtgärder kräver dels en längre tid för att kunna ge effekt samt att det finns en uppenbar risk att då inte längre klara de lagstadgade kraven. Ordförande yrkar att arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att anta presenterat åtgärdsförslag för att få budget i balans för barnoch utbildningsnämnden. Arbetsutskottet beslutar att föreslå barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att anta presenterat åtgärdsförslag för att få budget i balans för barnoch utbildningsnämnden. s behandling av ärendet Barn- och utbildningschef Kalle Söderberg redogör för barn- och utbildningskontorets förslag till åtgärder för att få budget i balans. Det råder återhållsamhet för samtliga verksamheter för att om möjligt undvika ett minusresultat. Det innebär även att enheter som förväntas göra ett positivt resultat måste på samma sätt som övriga göra allt för att hålla nere sina kostnader så att det blir ett positivt resultat för enheten och på det sättet bidra till resultatet för helheten. Dessa enheter kommer att föra plusresultat med sig som ett positivt kapital. Ytterligare åtgärder kräver dels en längre tid för att kunna ge effekt samt att det finns en uppenbar risk att då inte längre klara de lagstadgade kraven. Ordförande yrkar barn- och utbildningsnämnden beslutar godkänna lämnad redovisning samt att anta presenterat åtgärdsförslag för att få budget i balans för barnoch utbildningsnämnden. Forts nästa sida (tfn)

10 (30) Bun 128 forts Au 78 forts beslutar att godkänna lämnad redovisning samt att anta presenterat åtgärdsförslag för att få budget i balans för barnoch utbildningsnämnden. Expedieras till: samtliga ledare (tfn)

11 (30) Bun 129 Au 79 Beräkningsförutsättningar för detaljbudget. Dnr 2013/ Vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde , 113 beslutade barn- och utbildningsnämnden att anta alternativ 3 som beräkningsförutsättning gällande detaljbudget för förskolan som är beräknat för it-satsning inom ram samt hel peng för plats till föräldralediga barn samt alternativ 2 som beräkningsförutsättning gällande detaljbudget för grundskolan som är beräknat för it-satsning inom ram. Beräkningsunderlaget före elev- och förskolepeng har förändrats i och med att kommunfullmäktige förväntas beslutat att tillföra 5,6 mkr avseende it-satsning. Tf chefscontroller Anne-Catherine Davidsson kommer vid arbetsutskottets sammanträde att redogöra förslag till beräkningsunderlag för elev- och förskolepeng. Förslaget innebär hel peng för plats till föräldralediga barn och tillskott till ram för finansiering av it för förskola samt tillskott till ram för finansiering av it för grundskola. Barn- och utbildningskontoret föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att anta barn- och utbildningskontorets förslag till beräkningsunderlag för elev och förskolepeng. Arbetsutskottets behandling av ärendet Tf chefscontroller Anne-Catherine Davidsson redogör för förslag till beräkningsunderlag för elev- och förskolepeng. Förslaget innebär hel peng för plats till föräldralediga barn och tillskott till ram för finansiering av it för förskola samt tillskott till ram för finansiering av it för grundskola. Ordförande yrkar att arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att anta barn- och utbildningskontorets förslag till beräkningsunderlag för elev och förskolepeng. Forts nästa sida (tfn)

12 (30) Bun 129 forts Au 79 forts Arbetsutskottet beslutar att föreslå barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att anta barn- och utbildningskontorets förslag till beräkningsunderlag för elev och förskolepeng. s behandling av ärendet Tf chefscontroller Anne-Catherine Davidsson redogör för förslag till beräkningsunderlag för elev- och förskolepeng. Förslaget innebär hel peng för plats till föräldralediga barn och tillskott till ram för finansiering av it för förskola samt tillskott till ram för finansiering av it för grundskola. Ordförande yrkar att barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna lämnad redovisning samt att anta barn- och utbildningskontorets förslag till beräkningsunderlag för elev och förskolepeng. beslutar att godkänna lämnad redovisning samt att anta barn- och utbildningskontorets förslag till beräkningsunderlag för elev och förskolepeng. Expedieras till: samtliga ledare (tfn)

13 (30) Bun 130 Au 80 Lägesrapport uppföljning av kostnadsreducering i samband med budgetarbetet Dnr 2012/ Barn- och utbildningsförvaltningen fick inför budgetarbetet 2013 i uppdrag att ta fram en budget i balans där resurseffektiva kostnadsposter på bästa möjliga sätt skulle säkerställa barnen och elevernas optimala utveckling och lärande. Målsättningen var att se över såväl sin egen organisation som att ta ansvar för helheten i området. Efter att ha genomfört anpassning av verksamheten till barn- och utbildningsnämndens ekonomiska ramar för år 2012 behövde kostnaderna för barn- och utbildningsförvaltningen reduceras med ytterligare 45 mkr inför år I utmaningen för budgetarbetet låg att skapa en hållbar organisation som skulle kunna anpassas till de rådande ekonomiska förutsättningarna men samtidigt utgå från de nationella styrdokumenten och de befintliga kraven på en hög måluppfyllelse. gav vid sammanträdet barnoch utbildningskontoret i uppdrag att genomföra en uppföljning av de kostnadsreduceringar som genomfördes i samband med budget Vikarierande utredningssamordnare Linn Helmner kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för barn- och utbildningskontorets förslag till utvärderingsplan för utvärdering av kostnadsreduceringarna i samband med budet Barn- och utbildningskontoret föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämna redovisning samt att anta barn- och utbildningskontorets förslag till utvärderingsplan gällande utvärdering av kostnadsreduceringar i samband med budget Forts nästa sida (tfn)

14 (30) Bun 130 forts Au 80 forts Arbetsutskottets behandling av ärendet gav vid sammanträdet barnoch utbildningskontoret i uppdrag att genomföra uppföljning av de kostnadsreduceringar som genomfördes i samband med budget Vikarierande utredningssamordnare Linn Helmner redogör för barn- och utbildningskontorets förslag till utvärderingsplan för utvärdering av kostnadsreduceringarna i samband med budet Enkät med frågor för besvarande av samtliga ledare är utskickad. Intervjuer pågår med personal, elever och föräldrar. Verksamhetsbesök genomförs på utvalda förskolor av kvalitetsutvecklingschefen tillsammans med utvecklingsledaren för förskolan. Resultatet från enkätsvar, intervjuer och verksamhetsbesök kommer att presenteras i rapport för beslut i barn- och utbildningsnämnden Elevhälsochef Christel Dorch redogör för konsekvenser av genomförda centrala besparingar för gruppbehandling, ICDP (International Child Development Programme), verksamheten tal- och språk, handläggarfunktionen för BIBAS och specialpedagog i förskolan, TSS tecken som stöd, skoldatatek samt central kurator. Ordförande yrkar att arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta godkänna lämnad redovisning samt att anta barn- och utbildningskontorets förslag till utvärderingsplan gällande utvärdering av kostnadsreduceringar i samband med budget Arbetsutskottet beslutar att föreslå barn- och utbildningsnämnden besluta godkänna lämnad redovisning samt att anta barn- och utbildningskontorets förslag till utvärderingsplan gällande utvärdering av kostnadsreduceringar i samband med budget Forts nästa sida (tfn)

15 (30) Bun 130 forts Au 80 forts s behandling av ärendet Vikarierande utredningssamordnare Linn Helmner redogör för barn- och utbildningskontorets förslag till utvärderingsplan för utvärdering av kostnadsreduceringarna i samband med budet Elevhälsochef Christel Dorch redogör för konsekvenser av genomförda centrala besparingar för gruppbehandling, ICDP (International Child Development Programme), verksamheten tal- och språk, handläggarfunktionen för BIBAS och specialpedagog i förskolan, TSS tecken som stöd, skoldatatek samt central kurator. Barn- och utbildningschef Kalle Söderberg redogör från MBL 11 den 11 november i ärendet. Förhandlingen avslutas i oenighet med Lärarförbundet. Lärarförbundet yrkar att en mer omfattande utvärdering gällande kostnadsreducering i samband med budgetarbetet 2013 ska göras. Utvärderingen ska göras i två etapper en del att redovisa inför budgetarbetet i april 2014 samt en del i november 2014 för att se långsiktiga effekter för att även kunna belysa konskevenser av beslutet att lägga ner särskilda undervisningsgrupper och hur personalens kompetens tas tillvara. Lärarförbundet yrkar också att personalen ska vara mer involverade i arbetet med utvärderingsplan för utvärdering av kostnadsreduceringarna i samband med budget Förhandlingen avslutades i enighet med Kommunal, Sveriges Skolledarförbund, Lärarnas Riksförbund och SSR men ställer sig bakom Lärarförbundets yrkande. Ordförande yrkar att barn- och utbildningsnämnden beslutar godkänna lämnad redovisning att ge barn- och utbildningskontoret i uppdrag att redovisa plan för fortsatt uppföljning med beaktande av Lärarförbundets yrkande samt att anta barn- och utbildningskontorets förslag till utvärderingsplan gällande utvärdering av kostnadsreduceringar i samband med budget Forts nästa sida (tfn)

16 (30) Bun 130 forts Au 80 beslutar att godkänna lämnad redovisning att ge barn- och utbildningskontoret i uppdrag att redovisa plan för fortsatt uppföljning med beaktande av Lärarförbundets yrkande samt att anta barn- och utbildningskontorets förslag till utvärderingsplan gällande utvärdering av kostnadsreduceringar i samband med budget Expedieras till: barn- och utbildningschef Kalle Söderberg, elevhälsochef Christel Dorch, vik utredningssamordnare Linn Helmner (tfn)

17 (30) Bun 131 Medborgarförslag om att bygga en ny högstadieskola i Gamleby Dnr 2013/ Sofie Johansson, Gamleby har väckt ett medborgarförslag om att bygga en ny högstadieskola i Gamleby för att kunna ta emot alla elever från norra kommundelen. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna förslaget till barn- och utbildningsnämnden för beslut och besvarande. Vikarierande utredningssamordnare Linn Helmner kommer vid barnoch utbildningsnämndens sammanträde redogöra för barn- och utbildningskontorets svar avseende medborgaförslag att bygga ett nytt högstadie i Gamleby. Barn- och utbildningskontoret föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att godkänna barn- och utbildningskontorets svar på medborgarförslaget. s behandling av ärendet Vikarierande utredningssamordnare Linn Helmner redogör för medborgarförslag om att bygga en ny högstadieskola i Gamleby för att kunna ta emot alla elever från norra kommundelen samt för barn- och utbildningskontorets förslag till svar. Ordförande yrkar att barn- och utbildningsnämnden godkänner lämnad information samt att godkänna barn- och utbildningskontorets förslag till svar på medborgarförslaget. beslutar att godkänna lämnad information samt att godkänna barn- och utbildningskontorets förslag till svar på medborgarförslaget. Expedieras till: Sofie Johansson, Gamleby, kommunfullmäktige (tfn)

18 (30) Bun 132 Au 81 Ung Företagsamhet i Kalmar län. Dnr 2012/ Ung Företagsamhet i Kalmar län har i skrivelse 11 december 2012 begärt nytt verksamhetsbidrag från länets kommuner. För Västerviks del 60 tkr kr vilket är 5000 kr lägre jämfört med Den totala budgeten för 2013 är på 2,3 mkr och är uppdelad på fyra delar; länets kommuner 500 tkr, regionförbundet 500 tkr, näringsliv 800 tkr samt övriga projektpengar. Alla länets tolv kommuner går in solidariskt med stöd i förhållande till kommunens storlek. Ung Företagsamhet är en ideell organisation som vill ge konkreta resultat i fler företagare och fler företagsamma medarbetare. Målgruppen är barn och ungdomar mellan 6 och 21 år. Kommunstyrelsen beslutade , 31 om medfinansiering på 65 tkr för år 2012 och att uppdra åt barn- och utbildningskontoret och Västervik Framåt AB att i slutet av verksamhetsåret 2012 gemensamt ge en skriftlig utvärdering kring arbetet med Ung Företagsamhet. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår i skrivelse 15 januari 2013 att finansieringen av verksamhetsbidraget ligger kvar ett sista år hos kommunstyrelsen och att en utvärdering i slutet av verksamhetsåret 2013 sker. Kommunstyrelsen beslutade , 28 att genom kommunstyrelsens utvecklingsanslag medfinansiera Ung Företagsamhet med 60 tkr för år 2013 samt att uppdra på nytt åt barn- och utbildningskontoret och Västervik Framåt AB att i slutet av verksamhetsåret 2013 gemensamt ge en skriftlig utvärdering kring arbetet med Ung Företagsamhet. Kvalitetsutvecklingschef Esbjörn Grandalen kommer vid arbetsutskottets sammanträde enligt kommunstyrelsens beslut , 28 redogöra för utvärdering kring arbetet med Ung Företagsamhet. Forts nästa sida (tfn)

19 (30) Bun 132 forts Au 81forts Barn- och utbildningskontoret föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna redovisad utvärdering samt att föreslå kommunstyrelsen besluta godkänna redovisad utvärdering. Arbetsutskottets behandling av ärendet Kvalitetsutvecklingschef Esbjörn Grandalen redogör för utvärdering kring arbetet med Ung Företagsamhet enligt kommunstyrelsens beslut , 28. Ordförande yrkar att arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta föreslå kommunstyrelsen besluta godkänna redovisad utvärdering samt att kommunstyrelsen fortsätter bevilja Ung Företagsamhet verksamhetsbidrag. Arbetsutskottet beslutar att föreslå barn- och utbildningsnämnden besluta föreslå kommunstyrelsen besluta godkänna redovisad utvärdering samt att kommunstyrelsen fortsätter bevilja Ung Företagsamhet verksamhetsbidrag. s behandling av ärendet Kvalitetsutvecklingschef Esbjörn Grandalen redogör för utvärdering kring arbetet med Ung Företagsamhet enligt kommunstyrelsens beslut , 28. Barn- och utbildningskontoret och Västervik Framåt AB fick uppdraget att i slutet av verksamhetsåret 2013 gemensamt ge en skriftlig utvärdering kring arbetet med Ung Företagsamhet. Forts nästa sida (tfn)

20 (30) Bun 132 forts Au 81forts Ordförande yrkar att barn- och utbildningsnämnden beslutar föreslå kommunstyrelsen besluta godkänna redovisad utvärdering samt att föreslå kommunstyrelsen fortsätta bevilja Ung Företagsamhet verksamhetsbidrag. beslutar att föreslå kommunstyrelsen besluta godkänna redovisad utvärdering samt att föreslå kommunstyrelsen fortsätta bevilja Ung Företagsamhet verksamhetsbidrag. Espedieras till: kommunstyrelsen (tfn)

21 (30) Bun 133 Au 82 Internkontrollplan. Dnr 2013/ Kvalitetsutvecklingschef Esbjörn Grandalen kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för barn- och utbildningskontorets förslag till internkontrollplan 2014 för barn- och utbildningsförvaltningen, Västerviks kommun enligt kommunstyrelsens direktiv. Barn- och utbildningskontoret föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att bifalla barn- och utbildningskontorets förslag till internkontrollplan 2014 för barn- och utbildningsförvaltningen, Västerviks kommun. Arbetsutskottets behandling av ärendet Kvalitetsutvecklingschef Esbjörn Grandalen redogör för barn- och utbildningskontorets förslag till internkontrollplan 2014 för barn- och utbildningsförvaltningen. Internkontrollplanen är en uppdatering av internkontrollplanen för år I internkontrollplanen för 2014 har moment kränkande behandling lagts till. Kontrollmomentet innebär uppföljning att rutiner kring rapportering av kränkande behandling efterlevs. Kontrollmoment attest och utanordning, mål och uppdrag från politiken och momsredovisning har tagits bort som kontrollmoment i internkontrollplanen för Ordförande yrkar att arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta bifalla barn- och utbildningskontorets förslag till internkontrollplan 2014 för barn- och utbildningsförvaltningen, Västerviks kommun. Arbetsutskottet beslutar att föreslå barn- och utbildningsnämnden besluta bifalla barn- och utbildningskontorets förslag till internkontrollplan 2014 för barn- och utbildningsförvaltningen, Västerviks kommun. Forts nästa sida (tfn)

22 (30) Bun 133 forts Au 82 s behandling av ärendet Kvalitetsutvecklingschef Esbjörn Grandalen redogör för barn- och utbildningskontorets förslag till internkontrollplan 2014 för barn- och utbildningsförvaltningen. Internkontrollplanen är en uppdatering av internkontrollplanen för år I internkontrollplanen för 2014 har moment kränkande behandling lagts till. Kontrollmomentet innebär att uppföljning av rutiner kring rapportering av kränkande behandling efterlevs. Kontrollmoment attest och utanordning, mål och uppdrag från politiken och momsredovisning har tagits bort som kontrollmoment i internkontrollplanen för Ordförande yrkar att godkänna lämnad redovisning samt att barn- och utbildningsnämnden beslutar bifalla barn- och utbildningskontorets förslag till internkontrollplan 2014 för barn- och utbildningsförvaltningen, Västerviks kommun. beslutar att godkänna lämnad redovisning samt att bifalla barn- och utbildningskontorets förslag till internkontrollplan 2014 för barn- och utbildningsförvaltningen, Västerviks kommun. Expedieras till: barn- och utbildningskontoret, samtliga ledare (tfn)

23 (30) Bun 134 Au 83 Läsårstider 2014/2015. Dnr 2013/ Barn- och utbildningschef Kalle Söderberg kommer vid arbetsutskottets sammanträde redovisa förslag till förläggning av läsåret 2014/2015 för förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola samt gymnasiesärskola. Förslaget följer Primärkommunala nämndens (PKN) rekommendationer. Barn- och utbildningskontoret föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna förslag till beslut för läsårstider 2014/2015. Arbetsutskottets behandling av ärendet Barn- och utbildningschef Kalle Söderberg redovisar förslag till förläggning av läsåret 2014/2015 för förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola samt gymnasiesärskola. Ordförande yrkar att arbetsutskottet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta godkänna barn- och utbildningskontorets förslag för läsårstider 2014/2015. Arbetsutskottet beslutar att föreslå barn- och utbildningsnämnden besluta godkänna barn- och utbildningskontorets förslag för läsårstider 2014/2015. s behandling av ärendet Barn- och utbildningschef Kalle Söderberg redovisar förslag till förläggning av läsåret 2014/2015 för förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola samt gymnasiesärskola. Ordförande yrkar att barn- och utbildningsnämnden godkänner lämnad redovisning samt att besluta godkänna barn- och utbildningskontorets förslag till läsårstider för 2014/2015. Forts nästa sida (tfn)

24 (30) Bun 134 forts Au 83 beslutar att godkänna lämnad redovisning samt att godkänna barn- och utbildningskontorets förslag till läsårstider för 2014/2015. Expedieras till: samtliga ledare (tfn)

25 (30) Bun 135 Extra ärenden: Inbjudan Aktualitetskonferens centrala utmaningar och nyheter. Dnr 2013/ Skolverket inbjuder till Aktualitetskonferens Centrala utmaningar och nyheter. Konferensen vänder sig till presidier i nämnder som ansvarar för frågor inom förskola, skola och vuxenutbildning och motsvarande styrelser för enskilda huvudmän, förvaltningschefer och verksamhetschefer. s behandling av ärendet Kvalitetsutvecklingschef Esbjörn Grandalen informerar om inbjudan till Aktualitetskonferens Centrala utmaningar och nyheter. Som äger rum vid olika tillfällen och på olika orter. Ordförande yrkar barn- och utbildningsnämnden besluta att barn- och utbildningsnämndens presidium deltar i konferensen den 14 januari 2014 i Stockholm. beslutar att barn- och utbildningsnämndens presidium deltar i konferensen den 14 januari 2014 i Stockholm. Expedieras till: (tfn)

26 (30) Bun 136 Rapporter. Inga rapporter vid dagens möte (tfn)

27 (30) Bun 137 Rapporter från kontaktpolitikerbesök. Följande rapporter lämnas från kontaktpolitikernas verksamhetsbesök: Kontaktpolitiker Gunnar Jansson (S) Christin Rampeltin Molin (M) Christin Rampeltin Molin (M) Förskola/skola Kullerbyttan Loftahammar skola och förskola Erneberg och Åbyäng beslutar att godkänna lämnade rapporter (tfn)

28 (30) Bun 138 Anmälan om delegationsbeslut Barn- och utbildningschefens beslut Dnr 2013/ Anmälan om fattade delegationsbeslut avseende personer som fått förlängd anställning som förskollärare och skolassistent inom barn- och utbildningsförvaltningen under perioden Dnr 2013/ Anmälan om fattade delegationsbeslut avseende personer som anställts som barnskötare, elevassistent, gymnasielärare, lärare 4-9, förskollärare, lärare 1-7, fritidspedagog och gymnasielärare yrkesämnen Övrigt Dnr 2013/ Skolskjutssamordnares beslut gällande ansökan om dispens från gällande skolskjutsregler för elev vid Åbyskolan. Dnr 2013/ Förskolan Björkens sammanställning för september 2013 gällande beslut för barn i behov av särskilt stöd enligt Skollagen 8 kap 5 och 7. Dnr 2013/ Skolskjutssamordnares beslut gällande ansökan om skolskjuts vid växelvis boende för elev vid Fågelbärets skola. Dnr 2013/ Förskolechef Susanne Myrgårds sammanställning gällande beslut för barn i behov av särskilt stöd enligt skollagen 8 kap. 5 och 7 och 14 kap. 5 och 6. Dnr 2013/ Rektor Mats Linströms sammanställning gällande beslut för barn i behov av särskilt stöd enligt 2:a kap. 9 skollagen. Forts nästa sida (tfn)

29 (30) Bun 138 forts. Dnr 2013/ Sammanställning gällande beslut för barn i behov av särskilt stöd enligt skollagen 8 kap. 5 och 7 och 14 kap. 5 och (tfn)

30 (30) Bun 138 Meddelanden Dnr 2013/ Rapport Attityder till skolan Fler lärare stressade och fler elever saknar stöd. Dnr 2013/ Tillsynrapport gällande Ellen Keyskolan, Läkaren 6. Dnr 2013/ Tillsynsrapport gällande Marieborgsskolan, Resedan 15. Dnr 2013/ Tillsynsrapport gällande Lidhemsskolan, Skäddan 9. Dnr 2013/ Tillsynsrapport gällande Ludvigsborgsskolan, Eleven 1. Dnr 2013/ Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor. Dnr 2013/ Ks beslut 307, i ärendet Remiss om strategi för samverkan mellan skola och kultur i Kalmar län yttrande. Dnr 2013/ Rapport 394, Det svåra valet Elevers val av utbildning på olika slags gymnasiemarknader. 2013/ Argument för kommunen att spara pengar på lägre skolpeng (tfn)

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 november 2013 kl. 16.00 17.10.

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 november 2013 kl. 16.00 17.10. 1 (5) 2013-11-26 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 november 2013 kl. 16.00 17.10. Christin Rampeltin Molin (M) ordförande Rickard Åberg (M) Bertil Gyllenram,

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 september 2014 kl. 13.00 16.00.

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 september 2014 kl. 13.00 16.00. 1 (35) 2014-09-02 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 september 2014 kl. 13.00 16.00. Christin

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 19 april 2016 kl. 13.00 17.20

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 19 april 2016 kl. 13.00 17.20 1 (29) 2016-04-19 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 19 april 2016 kl. 13.00 17.20 Gunnar Jansson (S) ordförande Marcus Fridlund (S) Tomas Sundell (S) Nisreen

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 november 2016 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 november 2016 kl 1 (6) 2016-11-29 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 november 2016 kl. 14.30 15.50. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Kajsa Andersson (S)

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl 1 (5) 2015-09-01 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl. 15.45 16.10 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Nisreen

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30 1 (5) 2014-12-01 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30 Christin Rampeltin

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl 1 (11) 2013-03-26 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl. 16.30 17.50 Christin Rampeltin Molin (M), ordförande Margareta Nilsson (M) Bo Andersson (M)

Läs mer

Miniaulan, Västerviks Gymnasium 2 februari 2015 kl. 13.00 16.30.

Miniaulan, Västerviks Gymnasium 2 februari 2015 kl. 13.00 16.30. 1 (41) 2015-02-03 Plats och tid Beslutande Miniaulan, Västerviks Gymnasium 2 februari 2015 kl. 13.00 16.30. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Nisreen Henriksson (S)

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) 1 (5) 2016-05-31 Plats Tingssalen, och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 maj 2016 kl. 14.30 15.15. Beslutande Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl 1 (10) 2017-05-30 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl. 13.00 13.30. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Malin

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 oktober 2014 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 oktober 2014 kl 1 (22) 2014-10-07 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 oktober 2014 kl. 13.00 15.45 Christin Rampeltin

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 december 2013 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 december 2013 kl 1 (31) 2013-12-10 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 december 2013 kl. 13.00 17.00 Christin Rampeltin

Läs mer

Utskottet för lärande 2015-10-12

Utskottet för lärande 2015-10-12 1 Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Ellös F-6 skola 2015-10-12 kl 08:15-12:00 Em: Kommunhuset, s-rum 3 Hälsön 2015-10-12 13:00-16:30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) 2013-06-05

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (9) 2013-06-05 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik Ajournering 10.30-11.30 för gruppmöten 5 juni 2013 kl. 08.30 11.30 Peter Johansson (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Ronny Pettersson (S) tjg.ers

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008. Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008. Innehållsförteckning Barn- och utbildningsnämnden 9 september 2008 Innehållsförteckning * Delårsrapport per juni 2008, 41... 2 * Ekonomisk rapport per augusti 2008, 42... 3 * Konsekvensanalys Dvärsätts skola 43... 4 * Detaljplan

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.50 Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S)

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Personalföreträdare Tid och plats för justering Måndagen den 25 februari 2008 klockan 16.00

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Sal 114 14:00-16:00 ande Anders Tell, ordförande. Fredrik Axelsson (M), vice ordf. Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S) Anna Pettersson (S) Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-14 65 (76) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 14 september 2011, kl. 08.30-12.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Utses att justera Lena Furén,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 08:00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen () Övriga deltagande

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 27 maj 2014 kl. 13.00 17.25

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 27 maj 2014 kl. 13.00 17.25 1 (35) 2014-05-27 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 27 maj 2014 kl. 13.00 17.25 Christin Rampeltin

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 16.00-18.30 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:...

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:... 2008-03-31 18 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Helene

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2008-02-20 1 (23) Plats och tid Lilla Rådmansgatan 2 Kl. 18.00 20.20 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20.

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson, 30-32 Kenneth Rosén Stefan Ohlsson Johan Renfors Klas Lundbergh Gunilla Lidberg

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16 Innehåll Sammanträdesdag 56 Godkännande av ärendelista... 67 57 Budget 2016... 68 58 Statusrapport... 69 59 Ansökan om dispens från anställningsstopp...

Läs mer

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M)

tjänstgörande för Marie Fridén (M) tjänstgörande för Birgitta Hedström (M) 2013-03-26 1(7) Tid och plats Tisdagen den 26 mars 2013, kl. 17.00-18.20, Utbildningskontorets sammanträdesrum Omfattning 31-44 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Birgitta Bergman (M) Mattias Danielsson

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2008-12-09 1 (15) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Bolgakov (m) Thomas Carlsson (c) Maria Toll

Läs mer

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(14) Plats och tid sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-12.00 ande ledamöter Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 23 oktober kl. 17.00-18.15, Yrkeshögskolan Bryggaregatan 17

Tid och plats Tisdagen den 23 oktober kl. 17.00-18.15, Yrkeshögskolan Bryggaregatan 17 2012-10-23 1(8) Tid och plats Tisdagen den 23 oktober kl. 17.00-18.15, Yrkeshögskolan Bryggaregatan 17 Omfattning 115-130 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Per Carlsson (S) Birgitta Bergman (M)

Läs mer

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1

I - ä < - Sammantfictesprotetall. Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-12 1 I - ä < - Sammantfictesprotetall Barn- och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung Kl. 09.00-10.50 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Thomas

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2014-06-17 45 (56) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonas Nyberg (S), ordförande Anna Grimberg (C) Kenneth Gunnarsson (MP) Gunnar Larsson (FP) Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 17 juni kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Information - ungdomsenheten

Information - ungdomsenheten Bildningsnämnden 2015-04-27 1(20) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 14.00 17.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Hans Bolin (S) ersätter Steinar Ruud

Läs mer

Paragraf 89 justeras omedelbart.

Paragraf 89 justeras omedelbart. Nämnden för Förskola & Grundskola SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 18.00-19.30 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Christian Haneson (FP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Utbildningsnämnden 2011-12-20 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 84-95. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Koordinaren Stora Mötet kl 13.15-17.10 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Mikael Sporgelin (S)

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M)

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Takåsrummet, Kommunhuset, onsdagen den 28 mars 2012, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

Per Blom, förvaltningschef Noomi Calov, förvaltningssekreterare

Per Blom, förvaltningschef Noomi Calov, förvaltningssekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (23) Plats och tid Beslutande Måndagen den 9 februari 2015 i sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13.00-16.00 Sammanträdet ajournerades klockan 14.15-14.30

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-22

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-22 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(24) Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby den 22 oktober 2012, klockan 13.15-17.25, ajournerat klockan 16.15-16.25 Bo Ederström (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare 2012-01-12 kl 13.30-17.10 i Skånes Fagerhultsrummet Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 2015-06-18 1(23) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kl. 08.30-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S), ordförande Birgit Karlsson (MP) Cecilia

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-19 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 21.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2011-11-08 1 (7) Madängsholm, Stadshuset, Tidaholm 2011-11-08, kl. 11:00 12:20

Barn- och utbildningsnämnden 2011-11-08 1 (7) Madängsholm, Stadshuset, Tidaholm 2011-11-08, kl. 11:00 12:20 Barn- och utbildningsnämnden 2011-11-08 1 (7) Plats och tid Madängsholm, Stadshuset, Tidaholm 2011-11-08, kl. 11:00 12:20 Paragrafer 168-169 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Pereric Gustafsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 november 2012 (1)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 november 2012 (1) KROKOMS KOMMUN 6 november 2012 (1) Plats: Mus-Olle, Kommunhuset i Krokom Datum och tid: Tisdagen den 6 november 2012 kl 8.30-15.45 Beslutande: Övriga deltagande: Karin Wallén, (C), ordf Leif Olsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-09 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2014-08-28

Utbildningsnämndens protokoll 2014-08-28 Datum: Torsdagen den 28 augusti Tid: 16.00 17.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 3 september Paragrafer: 64-73 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Förskola & Grundskola arbetsutskott. Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane Andersson (S)

Förskola & Grundskola arbetsutskott. Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane Andersson (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Löftadalsrummet Klockan 08:30-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane-Andersson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-03-08 i Skånes Fagerhultsrummet, 13.30-17.15 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande, 30-41 Thomas Bjertner (S) -

Läs mer

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner

Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Bror Sterner Utbildningsnämnden 2001-02-20 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.50. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Agneta Rönn Mayvor Lundberg Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Solveig Mäkinen Patrik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-08-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.05 ande Övriga deltagare Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande Margareta Ahlm (S), ordförande Peder

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Plats och tid Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Stefan Ohlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; Presentation av ny psykolog och genomgång av utbildningsserie för åk 4 och 7

1 Inslag från verksamheten; Presentation av ny psykolog och genomgång av utbildningsserie för åk 4 och 7 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-10-14 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 oktober 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 27 april 2011, klockan 16.00-17.50 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Elisabeth Persson (S), Margareta Barkselius

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Måndag 17 oktober 2011 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2009-06-17 1 (25) Plats och tid Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

7 Information gällande busskort till elever på Wasaskolan. 11 Rapportering från möte i Ronneby gällande vuxenutbildningen.

7 Information gällande busskort till elever på Wasaskolan. 11 Rapportering från möte i Ronneby gällande vuxenutbildningen. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-01-30 1 Meddelanden. 2 Anmälan om delegationsbeslut. 3 Bokslut 2012. 4 Information Elitishockeygymnasium. 5 Information Särskolan. 6 Yttrande över revisionsrapport gällande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-04-07 40 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-17.20 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Leif Andersson c ledamot Åsa Olsson v ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Beatebergsgården, Terapilokalen kl. 13:00 17:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Leif Andersson (S), Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C),

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-11-28 415

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-11-28 415 Utskottet Lärande och stöd 2007-11-28 415 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-17 00 Studiebesök på gymnasiesärskolan, Taserudsgymnasiet Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2015 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2015 kl 1 (25) 2015-04-14 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2015 kl. 13.00 16.50. Gunnar Jansson (M) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Nisreen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Onsdag den 12 juni 2013, kl. 18.00 20.50 i Biblioteket, Ekebyhovs slott Beslutande Ledamöter Lena Gerby (M) ordförande Rolf Bergenstråhle (M) t o m 41 Hanna Svensson

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-10-08 75 (85) Plats och tid Hälsoäventyret, Tierps köping, Kl. 08.30 16.00 Beslutande Övriga närvarande Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth Gunnarsson

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13 ) 2005-02-24 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda, torsdagen den 24 februari 2005, kl 9.00 15.45. Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Plats och tid Kommunhuset 10 september 2015 kl. 13.30 18.10 Mötet ajournerades 15.10 15.20 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl M Elise Benjaminsson

Läs mer