Torkel Schlegel Jurist, enhetschef

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Torkel Schlegel Jurist, enhetschef"

Transkript

1 Torkel Schlegel Jurist, enhetschef

2 Tillsynshandbok Bl.a. för att tydliggöra formella krav på myndighetsutövningen vid tillsyn enligt LSO och för att ge stöd i myndighetsutövningen

3 Föreläggande och förbud Föreläggande är ett beslut med krav på åtgärd för att man ska uppfylla visst krav. Förbud är ett beslut som innebär att man inte får göra vissa handlingar, åtgärder eller bedriva viss verksamhet. Föreläggande och förbud kan kombineras.

4 Verktygslådan Föreläggande om åtgärd Förbud Tid för åtgärdande Gäller även om det överklagas Vite Använd verktygen utifrån risken!

5 Kort om vite Föreläggande/förbud kombineras med vite Vite är ett hot om en framtida konsekvens Beloppet så stort att det kan förmå den enskilde att följa föreläggande / förbud

6 Förvaltningslagens allmänna krav på handläggningen Så enkelt, snabbt och billigt som möjligt utan att säkerheten eftersätts Själv inhämta upplysningar och yttranden från andra myndigheter Uttrycka sig lättbegripligt Underlätta för den enskilde att ha med den att göra

7 Motivering av beslut - FL Ett beslut varigenom en myndighet avgör ett ärende ska innehålla de skäl som har bestämt utgången, om ärendet avser myndighetsutövning mot någon enskild. Skälen får dock utelämnas helt eller delvis i vissa särskilda fall.

8 Grundkrav för ett beslut Ej reglerat i FL men. Dagen för beslutet Beslutets innehåll / innebörd Skälen för beslutet Beslutsfattare Hur man överklagar

9 Disposition - beslut/föreläggande Ej reglerat i FL men.. Beslutet först eller sist! Redogörelse för ärendet / sakförhållandena Skäl för beslutet Regler som åberopas Motivering om varför reglerna inte uppfyllts (bevisbördan!) och varför de begärda åtgärderna ska vidtas De som deltagit i beslutet Hur man överklagar

10 Beslutsmening, exempel Hotell A föreläggs härmed att anordna en ytterligare utrymningsväg i matsalen. Utrymningsvägen ska vara belägen i motsatt ända av lokalen i förhållande till ingången. Åtgärden ska vara vidtagen senast den 1/ Hotell A förbjuds att använda rummen på tredje våningen till övernattning till dess de försetts med utrymningslarm. Förbudet gäller med omedelbar verkan även om det överklagas.

11 Vite, exempel Hotell A föreläggs härmed vid vite om 50.ooo kr att anordna en ytterligare utrymningsväg i matsalen. Utrymningsvägen ska vara belägen i motsatt ända av lokalen i förhållande till ingången. Åtgärden ska vara vidtagen senast den 1/

12 Regelhänvisning, exempel Som följer av 2 kap 2 LSO ska det i varje byggnad i skälig omfattning vidtas åtgärder för att förebygga brand och för att hindra eller begränsa skador till följd av brand. Enligt MSB:s allmänna råd om brandvarnare bör varje bostad ha en brandvarnare för att bostaden ska anses ha ett skäligt brandskydd.

13 Koppla brist - åtgärd regel, exempel Bostaden saknar brandvarnare och det har inte vidtagits några särskilda åtgärder för att skydda de boende vid brand. Om en brand inträffar nattetid finns därför en stor risk för att de boende inte hinner utrymma bostaden för att rädda sig. Monteras brandvarnare kommer de boende att få en avsevärt större möjlighet att hinna utrymma. Av dessa skäl är det därför nödvändigt att förse byggnaden med brandvarnare för att den ska uppfylla kraven på skäligt brandskydd enligt 2 kap. 2 LSO.

14 Beslut Vandrarhem AB (org. nr. xxx) föreläggs att vidta följande åtgärder på fastigheten A (adress): Byggnadens samtliga rum ska förses med seriekopplade brandvarnare. Gästrummen på plan två ska förses med nödutgång i form av dörrar och trappor eller fasadmonterade stigbryggor och stegar som leder till mark. De angivna åtgärderna ska vidtas senast den xx Vandrarhem AB förbjuds att hyra ut gästrummen på plan två till dess åtgärden enligt p.2 vidtas. Förbudet gäller med omedelbar verkan även om det överklagas. Detta beslut har fattats med stöd av 5 kap. 2 och 10 kap. 4 andra stycket lag (2003:778) om skydd mot olyckor.

15 Motivering - Bakgrund Räddningstjänsten i X kommun genomförde den xx tillsyn på fastigheten A. Tillsynens syfte var att kontrollera huruvida ägaren eller nyttjanderättshavaren lever upp till de skyldigheter som anges i 2 kap 2 lagen om skydd mot olyckor. Fastigheten ägs av Vandrarhem AB. Verksamheten som bedrivs på fastigheten avser korttidsuthyrning enligt så kallad bed- and breakfastmodell för högst 4 rum eller högst 8 gäster. Byggnaden är byggnadstekniskt uppförd som enbostadshus i två plan. På markplanet finns två gästrum, vardagsrum, kök och entréhall med trappa. På plan två finns trapphall samt två gästrum. Individuella brandvarnare finns uppsatta i de fyra gästrummen. Insatstiden till objektet är cirka 20 minuter.

16 Motivering - Gällande regler Enligt 2 kap. 2 LSO ska ägare eller nyttjanderättshavare till byggnader eller andra anläggningar i skälig omfattning hålla utrustning för släckning av brand och livräddning vid brand eller annan olycka och i övrigt vidta de åtgärder som behövs för att förebygga brand och för att hindra och begränsa skador till följd av brand. Av 5 kap. 2 andra stycket LSO följer att tillsynsmyndigheten får meddela de förelägganden och förbud som behövs i enskilda fall för att denna lag eller föreskrifter som meddelats med stöd av lagen ska efterlevas. Av 10 kap. 4 andra stycket LSO följer att, om det finns särskilda skäl, en tillsynsmyndighet får bestämma att dess beslut ska gälla även om det överklagas. Statens räddningsverk har utfärdat Allmänna råd och kommentarer (SRVFS 2008:3) om brandskydd i hotell, pensionat, vandrarhem och liknande anläggningar. De allmänna råden omfattar byggnader med hotell, pensionat, vandrarhem eller liknade anläggning med minst 9 gäster eller minst 5 uthyrningsrum. I de allmänna råden anges att bränder i sådana objekt medför stora risker, eftersom människor här sover i okända miljöer där säkerheten är beroende av hur verksamheternas ledning har organiserat sitt brandskydd.

17 Motivering - bedömning Även om hotelltillstånd inte behövs för Vandrarhem AB och det allmänna rådet SRVFS 2008:3 inte är tillämpbart så är det likaväl fråga om en yrkesmässig rörelse med ändamål att tillhandahålla tillfällig bostad, som är möblerad. I denna typ av byggnader och verksamheter är det viktigt med tidigt larm och tillgång till två av varandra oberoende utrymningsvägar för gästernas säkerhet. Vid tillsynsbesöket har det konstaterats följande. Byggnaden är byggnadstekniskt uppförd för enfamiljsboende och saknar brandtekniska avskiljningar. Anordning för tidig upptäckt av brand saknas. Gästrummen på plan två saknar två av varandra oberoende utrymningsvägar. Enda utrymningsvägen utgörs av en brant och smal invändig trappa. De befintliga fönstren i gästrummen på plan två kan inte användas för utrymning eftersom fönsteröppningarna är för smala. Ovanstående innebär att en brand snabbt kan spridas inom fastigheten vilket i sin tur kan medföra att sovande personer med dålig lokal kännedom riskerar att inte klara av att utrymma innan kritiska förhållanden uppstår. De konstaterade bristerna visar att Vandrarhem AB inte uppfyller krav på skäligt brandskydd enligt 2 kap. 2 LSO.

18 Kommunen gör bedömningen att det är skäligt att kräva att ett brandvarningssystem för tidig upptäckt av brand installeras. Detektering bör ske med hjälp av rökdetektorer. Systemet bör omfatta alla gästrum och alla delar som har samband med uthyrningsverksamheten inklusive kök. Kravet på tidigt larm uppfylls med seriekopplade brandvarnare. Eftersom gästrummen på plan två saknar två av varandra oberoende utrymningsvägar utgör detta en allvarlig brist. För gästernas säkerhet vid brand ska en ytterligare utrymningsväg anordnas. Utrymningsvägen från plan två kan enligt kommunen anordnas genom öppningsbart fönster via fasadmonterad stigbrygga och stege som leder till mark. Med hänsyn till bristens allvarliga karaktär är det nödvändigt att Vandrarhem AB upphör med rumsuthyrningen på plan två tills en ytterligare utrymningsväg anordnas. Då det handlar om allvarliga brister gör kommunen bedömningen att särskilda skäl föreligger för att beslutet ska gälla omedelbart, dvs. även om det överklagas.