Marbogårdens samfällighetsförening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Marbogårdens samfällighetsförening"

Transkript

1 Marbogårdens samfällighetsförening

2 Marbogårdens Sid 1(2) September 2014 INFORMATIONSKATALOG inklusive stadgar och regler för medlemmar i Marbogårdens. (GA 4, vägar, småbåtshamn, avlopp mm) (GA 7, vatten) Enligt årsmötesbeslut bifogas inte namn- och adresslista i Informationskatalogen. Namn- och adresslista, för de som önskar kommer att finnas hos Slingansvarig i respektive område. Dessa namn kan du också finna i de handlingar som varje år sänds ut till medlemmarna: Årsmötesprotokoll Ordförande, styrelsemedlemmar, revisorer, ersättare för revisorer, valberedning. Bilaga till protokoll från konstituerande styrelsemöte (första mötet efter årsmötet) uppdrag inom styrelsen, arbetsutskott, kommittéansvariga, nya fastighetsägare inom det gångna året. För Styrelsen Britt-Marie Carlsson Ordf

3 Marbogårdens Sid 2(2) September 2014 REGISTER 1 Information om MBS (Marbogårdens ) 2 Adresskarta. 3 Allmänna regler 4 Stadgar för föreningen 5 Regler för båthamnen 6 Regler för torpet 7 Regler för skötsel av grönområden inklusive översiktsritning och skogsområdesförteckning 8 Arbetsuppgifter för kommittéer mm 9 Protokoll från föreningens årsmöten (Egen insättning) 10 Bilageprotokoll från konstituerande styrelsemöte (Egen insättning)

4 Marbogårdens Kap 1 Sid 1(1) September 2014 Kap 1 INFORMATION OM MARBOGÅRDENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Som ny eller gammal medlem i vår förening hälsar vi Dig varmt välkommen. Med denna informationskatalog vill vi berätta om hur vår förening är organiserad och vilka regler och anvisningar som gäller och som vi måste följa för att kunna utveckla och hålla vårt område i gott skick. Har Du frågor så kontakta gärna någon i styrelsen som kan lämna närmare upplysningar. ALLMÄNT Föreningens ekonomi och organisation redovisas i årsmötesprotokollet och bilaga till protokoll från konstituerande Styrelsemöte samt de handlingar som skickas ut i samband med kallelsen till årsmöte. Årsmöte hålls under april månad. DET GEMENSAMMA ARBETSANSVARET Vi har inom vårt område ett eget litet samhälle, där vi gemensamt måste driva och underhålla det som i en kommun sköts av kommunens förvaltningar. Sålunda ansvarar vi för vår gatumark, skogs- och grönområden, promenadstigar och vår båthamn. Dessutom har vi ansvar för reningsverk, hushållsvatten och avlopp med tillhörande ledningsnät. Vi har också en del byggnader som skall underhållas bl.a. torpet där vi ibland har gemensamma aktiviteter. Hur det hela skall skötas framgår av föreningens Allmänna regler med separata tillägg för hamn, skogs- och grönområden samt torpet. Det mesta sköter vi med frivilliga insatser av medlemmarna. Styrelsen har det yttersta ansvaret. Till sin hjälp utser styrelsen Kommitté ansvariga mm som med hjälp av medlemmarna i samfälligheten ser till att det löpande underhållet fungerar. För att alla skall få möjlighet att göra sin arbetsinsats bestämmer årsmötet om en eller flera arbetsdagar per år, då lämpliga arbetsinsatser kan utföras. Arbetsuppgifter går även att utföra vid andra tillfällen om någon inte har möjlighet att komma på ordinarie arbetsdagar. Den som är intresserad tar kontakt med respektive kommittéansvarig och får en lämplig arbetsuppgift tilldelad. På anslagstavlan kan också kommittéansvarig anslå arbetsuppgifter. För att få en rättvis fördelning av arbete bestämmer årsmötet varje år om antal arbetstimmar per fastighet och vilket värde en arbetstimma skall ha. Den som inte fullgjort den beslutade arbetstiden debiteras för felande timmar året efter. BÅTHAMNEN Båthamnen är vårt gemensamma ansvar för både båtägare och andra. Ingen båtplats tillhör någon fastighet. Båtplats tilldelas efter hänvisning till Båtkommittén. Mer om detta står att läsa i Regler för båthamnen. VÄGSAMFÄLLIGHETEN Alla som äger en fastighet i Marbogården måste också tillhöra Sjövik-Hästhallsvikens vägsamfällighet, som ansvarar för genomfartsvägen genom byn. Vägsamfälligheten fakturerar fastigheten en avgift, enligt förbestämt andelstal i vägen. Vägslingorna inom vårt övriga område sköts dock av Marbogårdens GEMENSAMMA AKTIVITETER Varje år anordnas gemensamma aktiviteter. Arbetsdagar och midsommarfirande. På arbetsdagarna bjuder föreningen på kaffe och smörgås. Alla dessa aktiviteter ansvarar Trivselkommittén för.

5 Marbogårdens Kap 2 Sid 1(1) September 2014 Adresskarta för Marbogårdens.

6 Marbogårdens Kap 3 Sid 1(2) September 2014 ALLMÄNA REGLER För allas trivsel och för att på bästa sätt ta tillvara samfällighetens intressen och omvårdnad av de gemensamma anläggningarna krävs vissa ordningsregler. Föreningsstämman har därför antagit följande allmänna regler. VATTEN OCH AVLOPP Sparsamhet skall iakttagas vad det gäller vattenförbrukningen. Bevattning med spridare är FÖRBJUDET. Dagvattenledningar (som stuprör, dräneringsledningar mm) får inte anslutas till avloppssystemet. För att undvika kostsamt och onödigt arbete, samt förhindra driftstopp i reningsverket, är det inte tillåtet att spola ned handdukar, disktrasor, dambindor, preventivmedel etc. TRAFIK OCH PARKERING Rekommenderad hastighet inom området är 30 km per timma. Vi förväntar oss att denna rekommendation respekteras. Varje fastighetsägare skall på den egna fastigheten anordna parkeringsutrymme som ej får inkräkta på samfällighetens mark (väg, vägdike eller grönområden). För de som önskar parkera vid båthamnen finns p-plats anordnad. BÅTHAMN-BÅTPLATSER Förtöjning av båtar får endast ske vid numrerade platser vid bryggorna samt på utmärkta platser i båtrännan. Uppgift om plats kan erhållas av ledamot i båtkommittén. Uppläggning av båtar får endast ske inom område som anvisats av båtkommittén (gäller mark tillhörig samfällighetens gemensamma områden). VÄNDSLINGOR-DIKEN Vändslingor med tillhörande grönområden och diken skall hållas vårdade genom fastighetsägarnas försorg, på respektive slingor. Ytorna får inte användas som upplag för olika slag av materiel eller långvarig uppställningsplats för bilar, båtar etc. För att hålla grönområden och diken vårdade bekostar föreningen ett grundutförande inkl materiel och arbetstimmar. Förslag och kalkyl från fastighetsägarna lämnas till styrelsen som sedan granskar och lämnar ett godkännande. Ett visst antal arbetstimmar per år för skötsel, (olika beroende på vändslingans utseende) bestäms av styrelsen. ÖVRIGA ALLMÄNNA OMRÅDEN Samråd måste alltid ske med ansvarig kommitté innan nedtagning av träd, röjning av sly, dikesgrävning etc. påbörjas. Föreningens samtliga gemensamma områden får inte användas som upplagsplats eller belamras med skräp eller avfall från tomt eller annat material, utan skall hållas fria från all slags nedskräpning.

7 Marbogårdens Kap 3 Sid 2(2) September 2014 ADRESSÄNDRING-ÄGARBYTEN-UTHYRNING Varje fastighetsägare är skyldig att informera styrelsen (sekreteraren) om den ordinarie bostadsadressen och vid ev. ändring av densamma. Vid ev. försäljning av fastighet i samfälligheten skall säljaren omedelbart informera styrelsen (sekreteraren) om den nya ägaren och dennes adress så att styrelsen har möjlighet att sända information och räkningar för de samfällda avgifterna. Den som är ägare till fastigheten när fakturan förfaller är betalningsskyldig. Saldot för fastighetens arbetstimmar nollställes vid ägarbyte, såväl överskott som underskott stryks. Inkommer inte dessa uppgifter kvarstår skyldighet för den gamla ägaren att stå för uppkomna kostnader/avgifter till samfälligheten. REGLER FÖR TORPET Vi hänvisar till separat ordningsstadga för torpet och till separata anslag i torpet eller kontakta ansvarig stugvärd.

8 Marbogårdens Kap 4 Sid 1(1) September 2014 Stadgar för föreningen Föreningens stadgar är upprättade med organisationsnummer med registerbeteckning Kedum ga:4 i Norra Kedums socken av Länstyrelsen i Skaraborgs län Stadgeändringar Årsmöte Räkenskapsperiod ändras från till Ordinarie stämma skall hållas under April månad. 14 Motioner till årsstämman skall vara inlämnade senast under Januari månad. Årsmöte ändras till Styrelsen utses vid ordinarie föreningsstämma och väljs på två år, halva antalet på udda år, halva på jämna år. Kommittéansvariga skall i fortsättningen utses av styrelsen. Årsmöte och 4 (ga:7) ändras enligt nedan: (Registrerad Lantmäterimyndigheten, ärendenummer ) 3 Stadgeändring 2 Vattenförsörjningen. I Gemensamhetsavläggningen Kedum ga:4 bryts Vattenförsörjningen ut för att placeras i den nya gemensamhetsanläggningen Kedum ga:7 som skall förvaltas av Marbogårdens samfällighetsförening. 18 Omröstning Skall omröstning ske i fråga som berör flera Verksamhetsgrenar gemensamt (t.ex. administrationskostnader) har vid tillämpningen av huvudtalsmetoden varje medlem en röst. Ombud får vid utövande av rösträtt ej företräda mer än fem medlemmar. Medlem äger endast rösträtt i den verksamhetsgren (anläggning) som denne har del i. 4 Medlem Samtliga nuvarande ägare av fastighet eller därmed jämställd egendom, som har del i samfälligheten Kedum ga:4 samt fastigheterna Kedum 3:3, 3:84 och 3:4 byggn å (Erik Törnkvist byggnad).

9 Marbogårdens Kap 5 Sid 1(1) September 2014 REGLER FÖR BÅTHAMNEN 1. Varje medlem (tomtägare) har rätt till en båtplats vid tillgång. Om alla platser är upptagna, gäller kö-ordning. Det är inte tillåtet att överlåta båtplatsen till tredje part, den är personlig. 2. Båtens totala längd får EJ överstiga 5,6 meter. Lämplig plats tilldelas av båtkommittén. Båtkommittén kan bevilja undantag årligen men ej för båtar över 24 fot (ca 7,3 m). 3. Båtkommittén kan vid behov och efter samråd med båtägaren omdisponera båtplatser, så att båthamnen utnyttjas maximalt. 4. Vid ett eventuellt båtplatsbyte kommer båtkommittén att informera respektive medlem senast 1 maj gällande år. Båtplatslista sätts upp på anslagstavlorna senast 15 maj. 5. Om en medlem ej tänker använda sin båtplats för säsongen, måste detta meddelas till båtkommitténs ordförande senast 15 april gällande år. Om så ej sker, förlorar vederbörande sin båtplats och måste ansöka om Ny båtplats nästkommande år. 6. Tilldelad båtplats, som inte kan utnyttjas, kan efter begäran hos båtkommittén hållas vilande under en tid av 1 år. Anmälan ingives till båtkommittén senast 15 april, så att platsen kan disponeras av båtkommittén under kommande säsong. Om detta gäller båtplats med Y-bom, så måste Y-bommen ändå läggas i så att båtplatsen kan utnyttjas och så att den som ligger intill inte får problem med fastsättning av sin båt. 7. Båtägaren åligger - att rätta sig efter båtkommitténs och styrelsens föreskrifter och tillsägelser; - att till båtkommittén omedelbart anmäla ändring av adress och telefonnummer och båtbyte; - att (gäller för bryggan) förtöja fören med en fjäder och aktern med dubbla förtöjningar till Y- bom eller boj; - att lägga i Y-bommen senast den 1 maj och att ta upp Y-bommen tidigast den 1 oktober. 8. Lediga båtplatser hyrs i första hand ut till medlemmar som behöver extra båtplats. Årsavgiften för dessa och andra båtplatser bestäms av styrelsen och betalas mot faktura. Betalningen skall vara gjord före sjösättning. 9. Redan befintliga båtplatser får inte förändras, varken i mått eller utseende. 10. Y-bom kan läggas vid den fasta bryggan men eftersom de är privatägda måste varje båtägare ta ansvar för sin Y-bom. Detta gäller också för boj, fjäder och rep. 11. Önskemål angående eventuella förändringar eller klagomål beträffande båtplats lämnas skriftligen till båtkommittén.

10 Marbogårdens Kap 6 Sid 1(1) September 2014 REGLER FÖR TORPET Torpet ägs gemensamt av Samfällighetens medlemmar. Önskar man låna Torpet vänder man sig till Stugvärden. Rökning inne i byggnaden samt Övernattning tillåts inte ORDNINGSFÖRESKRIFTER Ansvarig för Torpet är den medlem som låst upp byggnaden. Sommarvatten finns i Torpet Städning av Torpet samt rengöring av eventuell lånad utrustning skall göras senast dagen efter lånet. Nyckel återlämnas efter det att städning utförts. Om åverkan uppstår på inredning eller något går sönder anmäls detta till Stugvärden. Den som lånat Torpet kan bli ekonomiskt ansvarig. Innan ni lämnar Torpet, vänligast se till att, samtliga fönster är stängda och krokade, att kylskåpsdörren står öppen samt att sopor och avfall är borttransporterade. Lås ytterdörren.

11 Marbogårdens Kap 7 Sid 1(3) September 2014 REGLER FÖR SKÖTSEL AV SAMFÄLLIGHETENS GRÖNOMRÅDEN (Beslutat på Marbogårdens s årsmöte ) Den skogskommitté som avses i dessa regler är styrelsen som ska ha hand om de praktiska frågorna, rörande skötseln av föreningens grönområden. Styrelsen ska agera i enlighet med de av föreningen beslutade skötselreglerna, se sid 2 och 3. a) På fyrametersremsorna mellan tomterna bör alla stora träd avverkas. b) Eventuell eldning av ris skall göras i anknytning till röjningsområdet efter anvisningar av styrelsen. c) Vilka träd som skall fällas på mark, i anslutning till tomterna, beslutas i första hand av styrelsen efter information till tomtägarna minst en månad i förväg. Den tomtägare som ogillar ett beslut om fällning, kan vända sig till styrelsen för avgörande. d) Ingen avverkning får utföras av enskilda tomtägare på föreningens mark utan medgivande från styrelsen. e) En stor del av föreningens skog utgörs av sämre virkeskvalitéer, mest lämpad som ved. Den som åtar sig att ta ned träd på föreningens mark har rätt att ta hand om veden för eget bruk. Se även förteckning och karta över områdesindelning. Styrelsen kan i vissa fall godkänna att arbete kan räknas som arbetstimmar. OBS! Denna sida är under omarbetning och förslag kommer att presenteras på årsmötet 2015.

12 Bild: Skötselkarta skog och mark

13 Marbogårdens Kap 7 Sid 3(3) September 2014 FÖRTECKNING ÖVER SKÖTSEL AV OMRÅDEN ENLIGT BIFOGAD KARTA MED OMRÅDESINDELNING. (Beslutat av Marbogårdens s årsmöte ) 1. Utarrenderas för att brukas men inte till betesmark. 2. Ingen avverkning, förutom torra träd. 3. Stigen närmast sjön röjes. 4. Området nedanför torpet hålls öppet. 5. Ingen avverkning, förutom torra träd. 6. Försiktig röjning. 7. Området fem meter närmast åkern röjes helt så att inte träden onödigtvis inkräktar på åkermarken. Resten av aspdungen röjes så att trädbeståndet glesas ut. Nyuppkomna träd gallras så att en del av träden kan växa upp. 8. Gallring av parkkaraktär. 9. Röjes. 10. Gallring till parkkaraktär. 11. Gallring till parkkaraktär. 12. Gallring till parkkaraktär. 13. Avverka större träd. 14. Ingen åtgärd. 15. Avverka alla stora granar. 16. Avverka alla stora granar som är sjuka. 17. Ungskog röjes. 18. Hålles öppet, ev. anlägges skogsväg mellan 3:10 och 3: Mogen skog avverkas med måtta, vindkänsligheten iakttages, ev. anläggning av skogsväg bakom 3: Avverka all barrskog förutom någon vacker tall eller björk som behålls. 21. Utarrenderas för att brukas men inte till betesmark. 22. Nyuppkomna träd gallras så att en del av träden kan växa upp. 23. Nyuppkomna träd gallras så att en del av träden kan växa upp. OBS! Denna sida är under omarbetning och förslag kommer att presenteras på årsmötet 2015.

14 Marbogårdens Kap 8 Sid 1(3) September 2014 ARBETSUPPGIFTER OCH FÖRDELNING AV ANSVARSOMRÅDEN FÖR KOMMITTÉER i Marbogårdens. För alla kommittéer gäller: - Klarlägg behov av åtgärder. Prioritera åtgärderna. - Kostnadsuppskatta samt beräkna tid för arbetsinsats (ex. 2 personer i 2 timmar). - Lämna er prioriterade lista till styrelsen (sekreteraren) med tid- och kostnadsuppskattning. Behåll en egen kopia. - Invänta styrelsens beslut. - Samordnaren för varje slinga och kommittéansvariga för en förteckning över gjorda arbetstimmar utanför arbetsdagarna. Denna lista lämnas vidare till kassören. VA-verk - Drift och underhåll av ledningar från Tunbanans huvudvattenledning till fastighetsgräns samt inom/till torpet och gamla vattenverket. - Drift och underhåll av reningsverket med tillhörande brunnar och ledningar från fastighetsgräns samt från/inom torpet. - Drift och underhåll av avloppsledningar med tillhörande brunnar. - Kontakt med ansvarig för invallningspump med tillhörande ledningar. - Uppsikt över diken och dräneringsbrunnar. - Yttre och inre (inklusive mtrl) renhållning och städning av resp. verk. - Föra driftjournal och samla statistik från vattenprover och provanalyser. Bygg - Underhåll/renovering av byggnader vid vattenverk, reningsverk, torpet med förråd, anslagstavlor och skyltar. - Underhåll och nyanskaffning av anordning för brevlådor. Väg - Drift och underhåll av vägslingor inom området. Sly- och gräsborttagning i direkt anslutning. - Drift och underhåll av parkeringsplatser som är gemensamma. - Drift och underhåll av väggrenar inom samfälligheten där tomtmark inte gränsar mot väg. - Utsättning och intagning av snökäppar samt saltning mot damm. - Ordna med snöröjning inom området i samråd med Sjövik-Hästhallsvikens. - Fyllning av sandlådor. - Varje slinga har en rondellansvarig. - Halkbekämpning av slingor, rondellansvarig ansvarar för halkbekämpning inom sin slinga.

15 Marbogårdens Kap 8 Sid 2(3) September 2014 Båthamn - Underhåll av båthamnen samt båtuppställningsplats. - Underhåll/nyanskaffning av bryggor och fästanordningar. - Utmärkning av båtplatser, grund och infartsleder i hamnen. - Fördela båtplatser enligt Regler för båthamn. - Anslå fördelning av båtplatser på anslagstavlor. - Rolf Elwing, Vitsippan 11, tillhandahåller nycklar till vägbom mot kvitto. Skog/Grönområden OBS! Denna text är under omarbetning och förslag kommer att presenteras på årsmötet Genomföra skogsskötsel enligt fastställda Regler för skötsel av grönområden. - Vid behov lämna förslag till ändring av dessa Regler till styrelsen. - Ansvara för röjning av sly och ris efter trädfällning. - Utföra märkning av träd före fällning. - Meddela berörda fastighetsägare minst en månad före start av beslutad trädfällning. Trivsel - Planera och genomföra midsommar. - Planera och genomföra kaffeservering på arbetsdagar. - Planera och genomföra annan trivselverksamhet. - Inre renhållning av Torpet. - Föra kassabok över verksamhetens kostnader. Stigar - Märkning och underhåll av stigar mellan fastigheter. - Märkning och underhåll av stigar runt området. Stugvärd - Låna ut nyckel mot kvittens samt gå igenom ordningsreglerna för den samfällighetsmedlem som önskar låna torpet. - Yttre renhållning kring torpet. - Biträda Trivselkommittén vid behov. Material - Anskaffa/föreslå anskaffning, av redskap och maskiner för sly och gräsklippning. - Anskaffa/föreslå anskaffning av drivmedel - Underhåll av redskap och maskiner samt övrig material. - Städning av förråd i anslutning till torpet. Släpvagn - Underhåll/föreslå anskaffning av släpkärra. - Uthyrningsansvarig för kassabok över intäkter från kärrans uthyrning.

16 Marbogårdens Kap 8 Sid 3(3) September 2014 samfällighetsförening Lås - Föra förteckning över lås och nycklar. - Lämna ut nycklar mot kvittens. - För kassabok över intäkter från försäljning av nycklar. - Rolf Elwing, Vitsippan 11, tillhandahåller nycklar till vägbom mot kvitto. Styrelsen - Förvarar och reviderar ritningar över föreningens marker. - Förvarar och reviderar kartor över ledningar och staket. - Förvarar och reviderar adressregister. - Förvarar och reviderar adresskarta - Förvarar/kompletterar arkiverade handlingar. - Sammanhåller markunderhåll av fria ytor som inte ingår i någon kommittés ansvar. - Huvudansvar för samtliga kommittéers och övriga med särskilt ansvar, för deras verksamhet Övriga uppgifter utöver Rondellansvarigas och Kommittéansvarigas: - Organisera gräsklippning av fotbollsplan och gräsytor kring Torpet. Även kantklippning kring byggnaderna. Anslå arbetslista på anslagstavlan. - Gräsklippning utmed stigen nedanför Torpet och gräsklippning utmed vägen ned till sjösättningsplatsen.

Vid varje form av adressändring eller liknande var god meddela kassören. De allmänna reglerna om allemansrätt gäller även för vårt område.

Vid varje form av adressändring eller liknande var god meddela kassören. De allmänna reglerna om allemansrätt gäller även för vårt område. ADMINISTRATION Ett av verksamhetsområdena inom föreningen. Omfattar främst arbetsuppgifter för styrelse, kassör och sekreterare. Leder till kostnader för bl.a. porto, försäkring, lokalhyra vid möten, ersättning

Läs mer

Stadgar för Fiversätraöns Intresseförening utan personligt ansvar

Stadgar för Fiversätraöns Intresseförening utan personligt ansvar Stadgar för Fiversätraöns Intresseförening utan personligt ansvar 1 (6) Firma 1 Föreningens firma är Fiversätraöns Intresseförening utan personligt ansvar. 2 Föreningen skall ha till ändamål att främja

Läs mer

Tänk särskilt på att hålla Din hund kopplad vid badet och ta upp hundbajset efter Din hund. Se även under avsnitt Hundar!

Tänk särskilt på att hålla Din hund kopplad vid badet och ta upp hundbajset efter Din hund. Se även under avsnitt Hundar! Allmänningar Är de grönområden som inte är tomtmark eller åker. Allmänningarna är allas vårt ansvar och ska hållas tillgängliga för att ströva i. Nedskräpning eller uppläggning av sten, träd eller annan

Läs mer

Stadgar för Torsby Båtklubb

Stadgar för Torsby Båtklubb Torsby Båtklubb bildades 1957 och har sitt verksamhetsområde i Övre Fryken i Värmland. Stadgarna ändrades och reviderades år 2003. 1 Föreningens ändamål o säte 1.1 Ändamål Torsby Båtklubb är en allmännyttig

Läs mer

Föreningens firma är Östra Laxsjöns samfällighetsförening.

Föreningens firma är Östra Laxsjöns samfällighetsförening. 1.(5) FÖRSLAG STADGAR Stadgar för Östra Laxsjöns samfällighetsförening antagna vid årsstämma 2015-06-28 (gäller efter godkännande av Lantmäteriet). enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter

Läs mer

Älvnäs vägförening Stadgar faststäl da 2003 Reviderade 2011

Älvnäs vägförening Stadgar faststäl da 2003 Reviderade 2011 Älvnäs vägförening Stadgar fastställda 2003 Reviderade 2011 2011-02-16 sid 1(4) Stadgar för Älvnäs vägförening Antagna vid ordinarie årsmöte 2002-03-12 samt vid extramöte 2002-08-28. Stadgar reviderade

Läs mer

1. Vägarna omfattar även diken, vändplatser, trummor under vägen samt allmänna parkeringsplatser

1. Vägarna omfattar även diken, vändplatser, trummor under vägen samt allmänna parkeringsplatser TRIVSELREGLER I HAMNVIKEN I denna handling sammanfattas vilken verksamhet Hamnvikens samfällighetsförening bedriver och de Trivselregler som föreningens medlemmar har att följa. För de som har tilldelats

Läs mer

Lunds Lasaretts Idrottsförening

Lunds Lasaretts Idrottsförening Lunds Lasaretts Idrottsförening MÅLSÄTTNING 1 Lunds Lasaretts idrottsförening är en korporationsidrottsförening för personalen inom Lunds sjukvårdsdistrikt, stiftad den 9 oktober 1950. Föreningen har som

Läs mer

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet NÄSTORPSBLADET 2016 Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet Viktiga datum Lördag den 23 april: Vårens arbetsdag Lördagen den 23 april är det dags för vårens arbetsdag. Samling kl. 10.00 vid

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Skebäcks Varfsförening

Skebäcks Varfsförening Skebäcks Varfsförening ORDNINGSFÖRESKRIFTER för området vid Skebäcks småbåtshamn Ordningsföreskrifter beslutade på styrelsemöte 2012-01-12. Sid 1(5) ORDNINGSFÖRESKRIFTER Inledning Ordningsföreskrifterna

Läs mer

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Älgö ga:3 i Nacka kommun, bestående av en enskild väg samt en till vägen anslutande brygga.

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar Älgö ga:3 i Nacka kommun, bestående av en enskild väg samt en till vägen anslutande brygga. 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2016 03 14 Sammanträdesledare --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Stadgar för Gåsöområdets

Läs mer

ORGANISATION: Styrelsen har yttersta ansvaret för målsättningar, planer och skötsel av våra vägar, allmänningar och gemensamma anläggningar.

ORGANISATION: Styrelsen har yttersta ansvaret för målsättningar, planer och skötsel av våra vägar, allmänningar och gemensamma anläggningar. 2008-04-29 version 2.3 Organisation med ansvarsområden vad gäller vägar, allmänningar, och andra gemensamma anläggningar på Hästnäs tomtområde, Mariefred Skall sättas under flik 3 i Hästnäspärmen. ORGANISATION:

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses.

1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses. Lundsbäckskolonier i Helsingborg, stadgar av 2010 1 FIRMA Föreningens firma är: Lundsbäcks Koloniförening i Helsingborg och tecknas av den eller de av styrelsens ledamöter som därtill utses. 2 ÄNDAMÅL

Läs mer

Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54

Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54 82 Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54 Miljö och byggnadsnämndens beslut Miljö och byggnadsnämnden beslutar: 1. efter lokaliseringsprövning

Läs mer

www.sjobo.nu/karupsnygard

www.sjobo.nu/karupsnygard www.sjobo.nu/karupsnygard Årgång 31 KARUPSBLADET nr 1 2011 Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar Sommar igen!! Härligt!! Det är ju nu man uppskattar att bo i naturen eller hur?

Läs mer

Stadgar för VIGGBYHOLMS BÅTKLUBB

Stadgar för VIGGBYHOLMS BÅTKLUBB Stadgar för STADGAR GÄLLANDE FÖR - ANTAGNA 1983 - REVIDERADE 1989, 1990, 1995, 1996, 1997, 1998, 2005, 2011-05-19/CN. 1. NAMN OCH HEMORT Viggbyholms båtklubb bildades den 31 augusti 1947 under namnet Stora

Läs mer

Sjöskogens samfällighetsförening

Sjöskogens samfällighetsförening Sjöskogens samfällighetsförening Boendeinformation 2015 Inledning Sjöskogen är ett fritidsområde som är beläget cirka två mil sydost om Nyköping, direkt vid Bråvikens strand. Området präglas av dess undersköna

Läs mer

Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 3

Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 3 Gisekvarn 2010-01-25/lb Hemsida: E-post: www.gise.se foreningen@gise.se Skogsvårdsprojektet Informationsblad nr 3 Skogsvårdsgruppen har nu fått in kommentarer från områdesledare och enskilda medlemmar

Läs mer

2 SAMFÄLLIGHETER Föreningen förvaltar: anläggningssamfällighet bildad genom anläggningsbeslut 1982-04-20, dnr Tk2 57/76.

2 SAMFÄLLIGHETER Föreningen förvaltar: anläggningssamfällighet bildad genom anläggningsbeslut 1982-04-20, dnr Tk2 57/76. 1 FIRMA Föreningens firma är: Lötgärdets samfällighetsförening. 2 SAMFÄLLIGHETER Föreningen förvaltar: anläggningssamfällighet bildad genom anläggningsbeslut 1982-04-20, dnr Tk2 57/76. 3 GRUNDERNA FÖR

Läs mer

Stadgar för Rönnby Byalag Samfällighetsförening

Stadgar för Rönnby Byalag Samfällighetsförening Stadgar för Rönnby Byalag Samfällighetsförening Detta är en avskrift av gällande stadgar förvarade på Lantmäteriet, Västerås Västerås 2011-05-12 (Revision 2, ersätter revision 1 från 2009-12-08) Stadgarna

Läs mer

Kommun: Värmdö Stockholm. Föreningens firma är Kungsdalens Samfällighetsförening(SKÄRMARÖ GA:3) Föreningen förvaltar Skärmarö GA:3.

Kommun: Värmdö Stockholm. Föreningens firma är Kungsdalens Samfällighetsförening(SKÄRMARÖ GA:3) Föreningen förvaltar Skärmarö GA:3. Sida 1 (10) STADGAR Sammanträdesdatum 2005-06-11 Sammanträdesledare Sven G Nilsson Ärende Kungsdalens Samfällighetsförening Organisationsnummer:716417-2673 2006-01-04 Registrerades i protokoll 2005-06-11

Läs mer

Tyresö Centrums Samfällighetsförening Organisationsnummer STADGAR 716418-5501 2013-04-25

Tyresö Centrums Samfällighetsförening Organisationsnummer STADGAR 716418-5501 2013-04-25 1 Tyresö Centrums Samfällighetsförening Organisationsnummer STADGAR 716418-5501 2013-04-25 Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser

Läs mer

STADGAR FÖR VÄRMDÖVIKS VÄGFÖRENING

STADGAR FÖR VÄRMDÖVIKS VÄGFÖRENING 1 STADGAR FÖR VÄRMDÖVIKS VÄGFÖRENING Lantmäterimyndigheten Stockholms län 2002-01-20 registrerade i protokoll 2001-05-10 intagna beslut om ändring av stadgar för Värmdöviks vägförening Stadgar för Värmdöviks

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

VIDJA VÄGFÖRENING STADGAR 1 (5) - s a m f ä l l i g h e t s f ö r e n i n g

VIDJA VÄGFÖRENING STADGAR 1 (5) - s a m f ä l l i g h e t s f ö r e n i n g VIDJA VÄGFÖRENING STADGAR 1 (5) Stadgar för Vidja Vägförening Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltning skall

Läs mer

2 Föreningen förvaltar. Anläggningssamfällighet tillkommen genom Samfälligheter anläggningsbeslut 2000-11-17 (Dnr H 99672).

2 Föreningen förvaltar. Anläggningssamfällighet tillkommen genom Samfälligheter anläggningsbeslut 2000-11-17 (Dnr H 99672). Styrelsens förslag till STADGAR för Stora Frö Samfällighetsförening Dessa stadgar har antagits föreningsstämma den 26 oktober 2002. Enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser

Läs mer

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17.

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. STADGAR för Grinnekullens Samfällighetsförening Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. Stadgar för Grinnekullens Samfällighetsförening enligt

Läs mer

Grunderna för förvaltningen Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål.

Grunderna för förvaltningen Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål. Stadgar för Norra Havsängens Samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår av dessa

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SMÅLAND 4 & 5. Organisationsnummer: 716416-7129 FIRMA OCH ÄNDAMÅL 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Småland 4 och 5. Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

4 MEDLEM Medlem i föreningen är ägare till fastighet eller därmed jämställd egendom, som har del i samfällighet

4 MEDLEM Medlem i föreningen är ägare till fastighet eller därmed jämställd egendom, som har del i samfällighet Tegefjälls Samfällighetsförening Åre Org nr STADGAR Sammanträdesdatum 716414-9507 1986-03-04 Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens

Läs mer

Gamla Prästgårdens Fastighetsförenings Båtsektions Hamnordning

Gamla Prästgårdens Fastighetsförenings Båtsektions Hamnordning Gamla Prästgården den 8 september 2012 Gamla Prästgårdens Fastighetsförenings Båtsektions Hamnordning Styrelsen i Gamla Prästgårdens Fastighetsförening vill med denna Hamnordning (version 3.4 av den 120908)

Läs mer

STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974

STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974 ST ADG AR sid 1(5) STADGAR FÖR NÄSKE BÅTSÄLLSKAP Stiftat den 28 januari 1974 Ändamål: Näske Båtsällskap, stiftat den 28 januari 1974, har till syfte att sammansluta båtägare och för båtsporten intresserade

Läs mer

Stadgar för 101Net Käglinge

Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101net Käglinge Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Malmö

Läs mer

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal Årsmöteshandlingar Verksamhetsberättelse för perioden 1 maj 2010 30 april 2011 Ordinarie årsmöte hölls lördagen den 12 juni 2010 i Rosenlundskyrkans

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm. Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget. Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Information till ledning för medlem i bostadsrättsföreningen

Information till ledning för medlem i bostadsrättsföreningen 1 Brf Ekerum 1o2 Information till ledning för medlem i bostadsrättsföreningen 1. Ägare, medlem och årsavgift Bostadsrättsföreningen (föreningen) äger fastigheten, dvs. mark och hus. Medlemmen (bostadsrättshavare)

Läs mer

Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna

Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna Sida 1 av 5 Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna Sida 2 av 5 Styrelsen har sammanställt vad som gäller utifrån anläggningsbeslut, avtal, lag om förvaltning av samfälligheter

Läs mer

Stadgar. Sammanträdesdatum 2011-11-19

Stadgar. Sammanträdesdatum 2011-11-19 Stadgar Sammanträdesdatum 2011-11-19 Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning af samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte

Läs mer

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET Brf BoKlok Färsna hage Ordningsregler 2013-07-03 Ordningsregler Dessa ordningsregler har beslutats av styrelsen den 2 juni 2013 att gälla tills styrelsen fattar nya beslut. Utöver dessa ordningsregler

Läs mer

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna.

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1(4) Art: Årsmöte Tid: kl 19.00 20.45 Plats: Kvarterslokalen N ärvarande: 18 st, se närvarolista. 1. Mötets öppnande Ordförande Christer Nilsson öppnade mötet och hälsade de närvarande

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Välkommen till Orgelns Samfällighet

Välkommen till Orgelns Samfällighet Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening

Läs mer

Nedan följer de paragrafer, med föreslagen ordalydelse som stadgeändringarna avser. Ändringarna är gjorda för att vara i enlighet med föreningslagen.

Nedan följer de paragrafer, med föreslagen ordalydelse som stadgeändringarna avser. Ändringarna är gjorda för att vara i enlighet med föreningslagen. FÖRSLAG PÅ STADGEÄNDRINGAR Nedan följer de paragrafer, med föreslagen ordalydelse som stadgeändringarna avser. Ändringarna är gjorda för att vara i enlighet med föreningslagen. 5 Styrelse säte, sammansättning

Läs mer

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening

För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening 1 För vår gemensamma trivsel i Norra Kopparmora Samfällighetsförening Inledning Syftet med följande trivselregler är att främja både trivsel, trygghet och säkerhet i Norra Kopparmora. Det är därför angeläget

Läs mer

UNDERHÅLLS- OCH FÖRNYELSEPLAN FÖR KULLÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UNDERHÅLLS- OCH FÖRNYELSEPLAN FÖR KULLÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UNDERHÅLLS- OCH FÖRNYELSEPLAN FÖR KULLÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Innehållsförteckning Upprättad: 2016-03-13... 3 Reviderad:... 3 1. Bakgrund... 3 2. Samfällighetens tillgångar... 4 3. Asfaltsvägar, grusvägar,

Läs mer

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA - INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA OM ATT BO I BOSTADSRÄTT Alla medlemmar äger föreningen tillsammans. Det är stor skillnad att bo i bostadsrätt jämfört med hyresrätt, förenklat kan man säga

Läs mer

2 SAMFÄLLIGHETER Föreningen förvaltar följande samfällighet: Anläggningssamfällighet tillkommen genom anläggningsbeslut 1974-12-17 (dnr AB2 132/73).

2 SAMFÄLLIGHETER Föreningen förvaltar följande samfällighet: Anläggningssamfällighet tillkommen genom anläggningsbeslut 1974-12-17 (dnr AB2 132/73). Söra Södra Samfällighetsförening Stadgar (inkluderande de ändringar som gjorts enligt stämmobeslut 1976, 1977, 1995, 2004 och 2005) för samfällighetsföreningen, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

1 Föreningens firma är Tygelsjö Norra samfällighetsförening. Organisationsnummer 71 64 06-6354

1 Föreningens firma är Tygelsjö Norra samfällighetsförening. Organisationsnummer 71 64 06-6354 STADGAR för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973: 1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår av dessa stadgar. (Att

Läs mer

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar följande samfällighet; Rotebro GA:2 och GA:2

2 Samfälligheter Föreningen förvaltar följande samfällighet; Rotebro GA:2 och GA:2 2007-06-25 Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagen bestämmer om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår av dessa stadgar.

Läs mer

Minneslista. Sopförråd

Minneslista. Sopförråd Sopförråd Inom samfälligheten finns två sopförråd. Sopförråden används dels för sopkärl och dels för förvaring av samfällighetens gemensamma saker, t.ex. stegar och gräsklippare. Sophämtning Varje fastighetsägare

Läs mer

Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun

Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun 1 I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Sida 1 Ändamål... 3 2 Sammansättning... 3 3 Anslutning... 3 4 Verksamhetsområde... 3

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN Du bor i en av Sundbybergs äldsta bostadsföreningar. Den bildades redan 1920 och fungerar fortfarande som en ekonomisk förening, det vill säga vi bestämmer själva

Läs mer

Föreningens firma är Alsjöns Samfällighetsförening. För föreningen skall finnas en styrelse med säte i Lerums Kommun.

Föreningens firma är Alsjöns Samfällighetsförening. För föreningen skall finnas en styrelse med säte i Lerums Kommun. REGISTRERINGSBEVIS STADGAR Org nr 71 79 02-4356 Datum 1998-04-15 Lantmäterimyndigheten i Västra Götalands län har denna dag verkställt registrering av Alsjöns Samfällighetsförening (med ändring enligt

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 1(5) Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad

Läs mer

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21)

Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) 1 Stadgar Brf Stapelbädden 7 (2015-05-21) Innehåll 1 Föreningsnamn... 4 2 Ändamål och verksamhet... 4 3 Föreningens säte... 4 4 Inträde i föreningen... 4 5 Antagande av medlem... 4 6 Vägrat medlemskap...

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Riktlinjer för markupplåtelse i Oxelösunds kommun. Antagen av Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2016-02-24, 23

Riktlinjer för markupplåtelse i Oxelösunds kommun. Antagen av Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2016-02-24, 23 Riktlinjer för markupplåtelse i Oxelösunds kommun Antagen av Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2016-02-24, 23 Riktlinjer för markupplåtelser 2(7) Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 1.1 Lagar och bestämmelser...

Läs mer

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM 1 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm.

Läs mer

Stadgar för Lövsta Båtklubb

Stadgar för Lövsta Båtklubb Stadgar för Lövsta Båtklubb Klubben bildades 1969 och har sin hemort / verksamhetsområde i Enhörna i Södertälje kommun. Stadgarna antagna 1969. Reviderade 2010-05-16. 1 Ändamål Klubben är en allmännyttig

Läs mer

Envikens Båtklubb Bergshamra

Envikens Båtklubb Bergshamra Stadgar för Envikens Båtklubb Bergshamra Klubben bildades 1979-01-21 och har sin hemort i Bergshamra, Norrtälje. Stadgarna senast reviderad 2003 Innehåll Sid 3 1 Ändamål 2 Medlemskap 2.1 Ansökan 2.2 Antagning

Läs mer

Stadgar för Rickeby Samfällighetsfören ing

Stadgar för Rickeby Samfällighetsfören ing 2008 03 27 ~ ~ hr~ul om m~ndr~no r~cc~or (c~n~~r~vna ord. fleciofl) ~ö Rickeby,// ;.j~, f~) //é7.~jv,a~ ~~- 717903 3910 ~ / Li~jestrand 2007-11-26 Stadgar för Rickeby Samfällighetsfören ing Stadgar för

Läs mer

Föreningens firma är _ ONSALA-SEVEDALENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Föreningens firma är _ ONSALA-SEVEDALENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Sida l (8) Aktbilaga ST STADGAR Sammanträdesdatum 2011-06-15 Sammanträdesledare Åke Uthas Ärende Stadgar för ONSALA-SEVEDALENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 1 Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 Medlem och bostadsrättshavare i Porslinsbruket 23 Välkommen som medlem och bostadsrättshavare i bostadsrättsföreningen

Läs mer

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 FÖRSLAG TILL NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 Ändringslogg Ändring Datum Utgåva 1, antagen vid klubbens bildande 1983 09 19 Revision till utgåva 2 2013 05 15 Ås Båtklubb är en ideell förening, bildades

Läs mer

Namn och ändamål. Medlemskap. Besittningsrätt

Namn och ändamål. Medlemskap. Besittningsrätt Stadgar för Bostadsföreningen Söderbo utan personlig ansvarighet 1994-04-24 2004-05-16: ändring 5 andra stycket 2005-05-26: Nytt stycke tillagt till 5 angående överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Läs mer

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA - INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA OM ATT BO I BOSTADSRÄTT Alla medlemmar äger föreningen tillsammans. Det är stor skillnad att bo i bostadsrätt jämfört med hyresrätt, förenklat kan man säga

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning :

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening. Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2016 Tjällmora-Forsviks tomtägareförening Tid: Söndagen den 17 april 2016, kl. 10.00 Plats: Brunns skola, matsalen Dagordning : 1. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG. 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag 2 Syfte Föreningens syfte är att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö att ansvara för gemensamma angelägenheter för medlemmarna

Läs mer

ANPASSNING AVSEENDE ANDRAHANDSUPPLÅTELSER P G A VÄNTAD LAGÄNDRING juli 2014. Följande bestämmelser skiljer sig från stadgeförslaget: 12, 40 och 44

ANPASSNING AVSEENDE ANDRAHANDSUPPLÅTELSER P G A VÄNTAD LAGÄNDRING juli 2014. Följande bestämmelser skiljer sig från stadgeförslaget: 12, 40 och 44 APPENDIX A Ny lydelse av paragraferna 17, 21 och 22 om resultatet av motion 4 blir att stämman ska välja styrelseordförande. Ändringarna är markerade med rött 17 Dagordning Ordinarie föreningsstämma Vid

Läs mer

Föreningens firma är Rutsbergs Samfällighetsförening. Föreningen förvaltar Rutsberg ga:l och Rutsberg ga:2.

Föreningens firma är Rutsbergs Samfällighetsförening. Föreningen förvaltar Rutsberg ga:l och Rutsberg ga:2. STADGAR Sammanträdesdatum 2012-10-03 Sammanträdesledare Linn Collin Sida 1 (8) Aktbilaga ST1 Ärende Stadgar för RUTSBERGS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter

Läs mer

Stadgar för Araby Båtklubb

Stadgar för Araby Båtklubb Sida 1 av 9 Stadgar för Araby Båtklubb 1 Namn Araby Båtklubb är en ideell förening för sjö- och båtintresserade Medlemmar som har eller köar för båtplatser i Araby småbåtshamn. 2 Ändamål och syfte Att

Läs mer

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG

STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2007-03-24 1(5) 1 Firma Föreningens firma är Rangarnö byalag STADGAR FÖR RANGARNÖ BYALAG 2 Syfte Föreningens syfte är - att stärka gemenskapen mellan boende i Rangarnö - att ansvara för gemensamma angelägenheter

Läs mer

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening

Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening 2014-03-29 Motion om Bestämmelser för hamn och båtuppläggningsplats Logarns Västerviks samfällighetsförening Allmänt Vi har en vacker hamn här i Logarns Västervik och många har glädje av bryggorna för

Läs mer

STADGAR. för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET

STADGAR. för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET Bilaga 5 till dagordningen vid Dessa stadgar har SvVF Årsstämma 2015 förelagts årsstämman 2014 och 2015 och blivit antagna 1(5) STADGAR Sammanträdesdatum 2015 04 15 STADGAR för SVINNINGE SAMFÄLLIGHET Sammanträdesledare

Läs mer

KVALITETSHANDBOK 1. Inledning 2. Vinterväghållning 3. Underhåll av vägnätet 4. Diken och vägtrummor 5. Vägområde och körbanebredd 6.

KVALITETSHANDBOK 1. Inledning 2. Vinterväghållning 3. Underhåll av vägnätet 4. Diken och vägtrummor 5. Vägområde och körbanebredd 6. Rev 3, 2011-04-20/BEWN Grimsta vägsamfällighet KVALITETSHANDBOK 1. Inledning 2. Vinterväghållning 3. Underhåll av vägnätet 4. Diken och vägtrummor 5. Vägområde och körbanebredd 6. Vägars jämnhet 7. Mötesplatser

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013.

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (1) KALLELSE Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. Tid: Söndagen den 24 mars 2013, kl. 12.00 14.00 Plats: Mörtviksskolans

Läs mer

Välkommen till Eneby Båtklubb

Välkommen till Eneby Båtklubb Välkommen till Eneby Båtklubb Klubbens marina ligger i norra ändan av Stavbofjärden drygt 20 km om söder Södertälje. Eneby Båtklubb och bildades 1978 har ca 230 medlemmar. Eneby Båtklubb är anslutet till

Läs mer

Stadgar för Billingens Golfklubb Stiftad år 1949

Stadgar för Billingens Golfklubb Stiftad år 1949 Stadgar för Billingens Golfklubb Stiftad år 1949 Stadgar för Billingens Golfklubb, som är en ideell förening, stiftad 1949 och med hemort i Lerdala i Skövde kommun Stadgarna antagna den 11 april 1996,

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Åbylund

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Åbylund Obs! I stadgarna används olika termer som kan behöva förklaring. För ordlista se under länken "Bo i bostadsrätt". Stadgar för Bostadsrättsföreningen Åbylund Föreningens firma och ändamål 1 Föreningens

Läs mer

Stadgar för Grön kultur Högsbo

Stadgar för Grön kultur Högsbo Stadgar för Grön kultur Högsbo Giltiga från och med föreningens årsmöte 2016 1 SYFTE Föreningen Grön kultur Högsbo ska understödja och utveckla initiativ för interkulturell rikedom i staden med mat-, odlings-,

Läs mer

Kniva. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Kniva. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Kniva Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Förslag till nya stadgar 2012

Förslag till nya stadgar 2012 Förslag till nya stadgar 2012 För beslut om godkännande på extra föreningsmöte tisdagen 18/9 2012 grundat på Lantmäteriets normalstadgar för samfälligheter och av REV rekommenderade justeringar Väsentliga

Läs mer

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas.

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas. \ÇÇx{üÄÄ f wa G G iùä~éåça4 fàçüxäáxç fàùååaç fàawzaü Yaáà z{xàxç Yaáà z{xàáàx~ç á~a uxáàùååxäáxü Yaáà z{xàáá~ àáxä Év{ awå Ç áàüaà ÉÇ ZÜ ÄÄÑÄaàá aaåçá~çäàaü Év{ ÑÉÜà~Éw féñ{açàxü Çz güùwzüüwázüâññ gü

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2014

MÅNADSINFORMATION MAJ 2014 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2014 Sommarvärme,, piingst Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat någon sedan förra

Läs mer

STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR

STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR Klubben stiftades den 29 september 1922 och har sin hemort i Stockholm. Stadgarna antogs 1923 och har reviderats: 1927, 1933, 1935, 1943, 1949, 1955, 1959, 1962, 1967, 1968,

Läs mer

Stenlidens samfällighetsförening stadgar

Stenlidens samfällighetsförening stadgar Stenlidens samfällighetsförening stadgar Sammanträdesdatum: 1981-09-02 Uppdaterad: 2015-12-07 Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens

Läs mer

Stadgar. 1 FIRMA Föreningens firma är Olsgårdens samfällighetsförening

Stadgar. 1 FIRMA Föreningens firma är Olsgårdens samfällighetsförening Stadgar 1988-03- 21 Stadgar för samfällighetsförening. bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inget annat framgår av

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 2013 i november VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 Vår förening bildades 1978 och den består av 84 lägenheter som samtliga är bostadsrätter. Att bo i bostadsrätt. Att köpa en bostadsrätt

Läs mer

Föreningens firma är Täljö vägförening

Föreningens firma är Täljö vägförening 1 Stadgar för Täljö vägförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår av dessa stadgar. Stadgarna godkända

Läs mer

STADGAR FÖR CHALMERS DYKARKLUBB CDK

STADGAR FÖR CHALMERS DYKARKLUBB CDK STADGAR FÖR CHALMERS DYKARKLUBB CDK Antagna 1969-03-06 Reviderade 1969-12-16 1971-12-16 1974-12-12 1975-11-27 1976-05-04 1984-12-11 1995-12-05 1999-03-17 2002-03-06 2004-03-04 2009-02-26 Innehåll 1-3 Medlemskap

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 Tiiden mellllan hägg och syren är här Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Söderköpings Båtklubb (SBK).

Söderköpings Båtklubb (SBK). Söderköpings Båtklubb (SBK). Ordningsregler gällande klubbens varvsområde, utrustning och materiel antagna vid årsmöte 16 februari 2002 med revideringar antagna av årsmötet den 22 februari 2003. 1. Inledning...

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

Vårt område Duvesjöns Samfällighetsförening

Vårt område Duvesjöns Samfällighetsförening Vårt område Duvesjöns Samfällighetsförening 1 Inledning Denna information är framtagen för att ge samtliga medlemmar i föreningen inblick i funktioner och drift av samfälligheten. År 2005 bildades Duvesjöns

Läs mer