Mixed Media Canvas 40 years young Tutorial

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mixed Media Canvas 40 years young Tutorial"

Transkript

1 Mixed Media Canvas 40 years young Tutorial 1. Välj ut en canvastavla i lagom storlek, jag har mestadels kört i 30x30, en gammal vana från Scrapbooking LO s antar jag 2. Ta fram metall-prylar som ni vill sätta på tavlan. Jag brukar lägga till mer och ta bort en del vartefter jag jobbar med tavlan och vet vad jag är ute efter. Går ofta på loppisar och plockar på mig olika typer av Skrot, har länsat min mans verktygslåda och även mammas vedbod på landet efter olika delar. Allt, eller nästan allt går att använda på en tavla. 3. Måla ett lager med vit Gesso på tavlan. Jag har köpt min Gesso på nätet men det finns att köpa på Panduro och i de flesta hobbybutiker. 4. Välj ut eventuella kant-detaljer (band, spets eller kedjor). Till den här tavlan valde jag kedjor, annars har jag kört ofta med spetsband, de blir superfina när man målar och sprejar dem. 5. Ta fram eventuella stenciler du vill använda till bakgrunden för att få olika strukturer. 6. Ovan ser ni hur tavlan ser ut när den är vitmålad. Trumpinnar är ditsatta med limpistol och sedan har jag limmat tjocka kedjor innanför trumpinnarna för att rama in tavlan lite mer.

2 Jag har använt stencil brick wall och till den Deco Art Decorating Paste för att få lite extra tjocklek på min murade vägg. Annars brukar jag använda mig av en hemmagjord gegga (en blandning gesso, mod podge och babypuder). 7. Tog också fram lite gips-nät-skarv (rutigt) som jag köpt för nån femma eller dyligt på Dollar Store och klistrade detta på ett par ställen på tavlan för att få ytterligare lite struktur i bakgrunden. 8. Sen är det dags att måla alla metall-delar med Gesso. Detta är absolut den tråkigaste delen av att göra en sån här tavla. Det tar en väldans massa tid. Jag har sett att många limmar på metalldelarna först på tavlan och sedan målar dessa med gesso på plats men jag brukar oftast måla alla delar först och sen limma fast dem. Räkna med många timmar som man sitter och målar gesso på alla delar lite terapi-arbete. De delar jag visste skulle bli svarta på tavlan målade jag på en gång med svart gesso.

3 9. Sen är det dags att börja pröva sig fram med layouten. Var ska allt ligga på tavlan

4 10. Sen börjar allt limmas fast. Det är lite prövande fram och tillbaka innan man är nöjd. Jag använder mig både av limpistol och av snabblim (superglue) för att få fast alla delar. 11. Jag tycker det ser läckert ut bara med vitt och svart men naturligtvis behöver jag fortsätta med färgläggningen Jag brukar börja från höger och gå mot vänster. Eftersom jag vet att den ska vara svart börjar jag måla allt i svart, med pensel (mists/sprejs kommer senare). Alla metalldelar målas, bakgrunden målas, i alla vråer osv.

5 12. Det svarta tändstiftet var så tungt så för att säkra den satte jag en ros under, var rädd att den kanske skulle lossna annars. Sen börjar jag med nästa färg. I detta fall lila. Även denna vill jag börja att täcka med en pensel och målarfärg. Jag har små burkar med lila metallfärg Violett Precious metal colour som jag köpt från K-Design. Älskar den färgen eftersom den blir ganska mycket metallisk när man torkar med värme-heat tool. Sen går jag på med en lika dan turkos färg, även denna från K-Design ( Turquoise Precious Metal Colour ).

6 13. Bestämmer mig sen för att jag vill ta den sista delen i silver. På bilden ovan är det fortfarande vitt. 14. När jag målat även silverfärgen är det dags att börja blenda ihop alla färger med mists. Till den svarta delen behövde jag inte spreja något. Det enda jag gjorde där var att måla delarna med Mod Podge gloss då blir delarna mer glansiga. Över den blå delen och även lite över den lila sprejade jag mist från Glimmer Mist. Använde mig av den blå som heter Jack Frost. Använde även en till mist från Lindy s stamp Gang som heter Caribbean Blue. Över den lila delen och lite in på den svarta sprejade jag lila Ink Spray från Dylusions. Båda dessa sprejer har jag köpt från antingen Kristina s Scrapbooking eller Scrap-perra jag minns inte. På silver-delen av tavlan sprejade jag också lite av Jack Frost, så att den delen skulle blendas ihop färgmässigt med den blå.

7 15. Sist, men nästan viktigast, är highligts. Jag har high-lightat med både silver och lila. Det gör jag genom att ta en ganska tjock pensel och väldigt lite färg på (Dry brush) och så drar jag med pensel från vänster till höger typ som att tänka sig att en lampa lyser från vänster till höger, sen blir det alltid lie extra duttar här och var med hightlights. Ja, så var det med det. Har ni några fler frågor får ni mer än gärna fråga mig. Titta gärna in på min blogg för att se fler alster: