Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum"

Transkript

1 1(15) Plats och tid Nämndrummet, plan 5 Värjan, Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna Klockan 13:00 ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anita Neuhaus (S), ordförande Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Elias Catano (V) Bruno Karlsson (L) Leif Andersson (S) David Dishart (M) Bengt Karlsson (M) Ida Myrbäck (V) Ulf Norström (V) Lina Simola, avdelningschef överförmyndarkontoret Lorenzo Diaz Zamora, teamledare Evelina Roos, nämndsekreterare Cecilia Läräng Westerlund, handläggare Elise Westblom, handläggare Nishtiman Hassan, ekonomistrateg Elin Lindh, utvecklare Maja Sejdic. utvecklare Agneta Wahlberg, projektledare , 200 Osman Aytar, Mälardalens högskola 203 Barbro Lundkvist Justeringens plats och tid Paragrafer Underskrifter... Sekreterare Evelina Roos Ordförande Justerande... Anita Neuhaus... Barbro Lundkvist Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Förvaringsplats för protokollet Anslaget tas ner Ledning och administration, Socialförvaltningen Eskilstuna Underskrift...

2 2(15) Camilla Ehrlund, Vård-och omsorgsförvaltningen 203 Carina Loeb, Mälardalens högskola 203

3 3(15) Ärendeordning Ärende 1-11, 13, 12, 14-16

4 4(15) 188 Protokollsjustering Barbro Lundkvist (M) utses att justera protokollet.

5 5(15) ÖFNES/2018: Anmälan av ordförandebeslut - Beviljat uttagstillstånd, akt 4188 Anmäls och läggs till handlingarna. 190 Avskrivning anmälan godmanskap, akt 6009 ÖFNES/2018:155 beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. ÖFNES/2018: Vitesföreläggande ej inkommen årsräkning 2017, akt 560 beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. ÖFNES/2018:162

6 6(15) 192 Ansökan om utdömande av försuttet vite avseende ej inkommen årsräkning 2016, akt 4247 beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. ÖFNES/2018: Ansökan om utdömande av försuttet vite avseende ej inkommen årsräkning 2017, akt 4247 beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. ÖFNES/2018: Ansökan om utdömande av försuttet vite avseende ej inkommen förteckning, akt 4247 beslutar i enlighet med förvaltningens förslag.

7 7(15) ÖFNES/2018: Avslag på ansökan om uttag, akt 1104 beslutar i enlighet med förvaltningens förslag.

8 8(15) ÖFNES/2018: Månadsrapportering december 2018 Rapporten över ekonomiskt utfall till och med december 2018 samt resultat för styrkort godkänns och överlämnas till kommunstyrelserna i Eskilstuna och. Ärendebeskrivning Förvaltningen redovisar varje månad det ekonomiska utfallet för överförmyndarnämndens verksamhet. För perioden jan-nov redovisar överförmyndarnämnden ett totalt överskott på tkr inklusive överfört överskott med tkr från tidigare år. En analys av resultatet visar att drift av kontoret redovisar ett överskott om 900 tkr kronor för perioden. Detta utgörs av ett plus på tjänster och intäkter från AMS. För arvoden till gode män och förvaltare redovisar ett överskott på 471 tkr och Eskilstuna redovisar plus 485 tkr. Arvoden till gode män för ensamkommande barn Eskilstuna utan uppehållstillstånd redovisar ett negativt resultat på tkr för perioden. Detta täcks av överskottet från tidigare år. De högre kostnaderna härrör till att större utbetalningar gjorts till i relation till budget. Kostnaden för nämnden visar ett överskott om 25 tkr. Prognos för helåret 2018 är att överförmyndarnämnden har ett överskott på tkr vid årsskiftet.

9 9(15) ÖFNES/2018: Överförmyndarnämndens internkontrollplan 2019 godkänner internkontrollplanen för 2019 Ärendebeskrivning Nämnden är ansvarig för att intern styrning och kontroll är tillräcklig för att säkra ändamålsenlig och kostnadseffektiv verksamhet som uppfyller lagar, föreskrifter och andra regler och riktlinjer. Den interna styrningen och kontrollen ska också säkra tillförlitlig finansiell rapportering och information om verksamheten. Internkontrollplanen innehåller prioriterade risker där bedömningen har gjorts att de behöver hanteras på något sätt. Hanteringen kan vara genom kontrollåtgärder, åtgärder för att säkra styrning och kontroll för att risken inte ska inträffa, eller kontrollmoment, att följa upp att befintliga åtgärder för att hantera risken fungerar. Kontrollåtgärder och kontrollmoment finns dokumenterade i internkontrollplanen. Förslaget till 2019 års internkontrollplan omfattar sju kontrollmoment och tre kontrollåtgärder. Av kontrollmomenten är fyra beslutade av Eskilstuna kommunfullmäktige och de är gemensamma för alla nämnder i Eskilstuna kommun. Tre av kontrollmomenten är specifika för nämndens verksamhet. Kontrollmomenten är fördelade över processområdena Vård och sociala tjänster, Processkvalitet, Ekonomi och Säkerhet. Konsekvenser för hållbar utveckling och en effektiv organisation Internkontrollens syfte är att säkra både att verksamheten är ändamålsenlig för medborgarnas bästa och att säkra kostnadseffektivitet. Att följa upp att internkontrollen fungerar genom internkontrollplanen är viktigt för att säkra hållbar utveckling och en effektiv organisation.

10 10(15) ÖFNES/2018: Överförmyndarnämndens verksamhetsplan och budget 2019 Överförmyndarnämndens verksamhetsplan för 2019 godkänns och översändes till kommunstyrelsen i Eskilstuna respektive kommun. Ärendebeskrivning Överförmyndarnämndens verksamhetsplan med åtaganden för 2019 utgår från Eskilstuna och kommuns strategiska och övergripande inriktningar och mål samt de åtaganden som beslutats om av kommunfullmäktige. I egenskap av värdkommun är det Eskilstuna kommuns anvisning och styrsystem som används som ramverk för den gemensamma nämndens verksamhetsplan. I nämndens verksamhetsplan har nämnden sammanställt tjugo åtaganden för Nämnden har tilldelats tolv åtaganden från kommunfullmäktige, varav nio gjorts föremål för tolkning och anpassats till nämndens uppdrag och verksamhet. Nämnden har formulerat ytterligare åtta åtaganden för att stärka och tillförsäkra trygghet och rättssäkerhet för nämndens huvudmän och ställföreträdare.

11 11(15) ÖFNES/2018: Utbildningskrav eller motsvarande för ställföreträdare. Överförmyndarnämnden antar förvaltningens förslag enligt nedan: Följande personer uppfyller kravet på motsvarande kunskap för att bli ställföreträdare: - Tidigare varit ställföreträdare och gjort det utan anmärkning. - Är ställföreträdare i en annan kommun utan anmärkning. - Tidigare genomgått utbildning för att bli ställföreträdare. - Har relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet. Bedömningen sker i varje enskilt fall av förvaltningen. Övriga frågor kring kravet på utbildning och motsvarande kunskaper hanteras av förvaltningen.

12 12(15) ÖFNES/2018: Överenskommelse om IOP med God man föreningen 1. ger förvaltningen i uppdrag att ingå ett 3-årigt IOP-avtal med Eskilstunas god man-och förvaltarförening avseende utbildningsverksamhet samt stödverksamhet för gode män och förvaltare i Eskilstuna kommun, med en årlig kostnad om kr. 2. Överenskommelsen om IOP ska kompletteras med en utbildningsplan som dels är övergripande och dels tydligt inkluderar samtliga ställföreträdare med uppdrag i Eskilstuna och kommuner. Finansiering för detta ska säkerställas. Motivering till beslut Överförmyndarnämnden är positiv till överenskommelsen om IOP. Enligt lag är nämnden skyldig att erbjuda utbildning till alla sina ställföreträdare. Nämnden har ansvar för ett erforderliga utbildningsinsatser håller hög kvalitet. Ärendebeskrivning IOP-Idéburet offentligt partnerskap är en alternativ avtalsform mellan upphandling och föreningsbidrag, med stort fokus på samverkan och transperens parterna emellan. Socialförvaltningen har gemensamt med Eskilstuna god man-och förvaltarförening arbetat fram ett förslag till IOP om en utbildnings-och stödverksamhet för gode män i Eskilstuna kommun. Se bilaga Utvecklat stöd till gode män och förvaltare förslag till idéburet offentligt partnerskap (Socialförvaltningen ). Yrkanden Anita Neuhaus (S) yrkar tillägg till förvaltningens förslag till beslut. Maj-Britt Magnusson (S), Barbro Lundkvist (M), Elias Catano (V) och Bruno Karlsson (L) instämmer i yrkandet.

13 13(15) ÖFNES/2018:1, ÖFNES/2018:156, ÖFNES/2018: Skriftliga rapporter Skriftliga rapporter till nämnden i december 2018 läggs till handlingarna efter överförmyndarnämnden Eskilstuna godkännande. Kommunstyrelsens beslut , 184 Delårsrapport 2, 2018 Eskilstuna kommun(öfnes/2018:1) Kommunstyrelsens beslut , 131 Revidering av de lokala ordningsföreskrifterna (ÖFNES/2018:1) Kommunstyrelsens personalutskotts beslut , 155 Priser för personalmåltider i kommunens restauranger och matsalar från och med 1 februari 2019 (ÖFNES/2018:1) Kommunfullmäktiges beslut , 186 Utvärdering av överförmyndarverksamheten i Eskilstuna (ÖFNES/2018:156) Kommunfullmäktiges beslut , 162 Utvärdering av överförmyndarverksamheten i Eskilstuna (ÖFNES/2018:156)

14 14(15) ÖFNES/2018:2 202 Delegationsrapporter till nämnden december 2018 Efter anmälan läggs följande delegationsrapport, daterad 20 november 2018, vilken redovisar beslut i enlighet med överförmyndarnämnden Eskilstuna delegationsordning, till handlingarna: - Delegationsbeslut personalärenden, punkt 9.3.1, daterat Delegationsbeslut personalärenden, punkt 9.3.1, daterat Delegationsbeslut personalärenden, punkt 9.3.1, daterat Delegationsbeslut personalärenden, punkt 9.3.1, daterat Delegationsbeslut personalärenden, punkt 9.3.1, daterat Delegationsbeslut personalärenden, punkt 9.3.1, daterat Handlingarna finns tillgängliga på nämndens kansli.

15 15(15) ÖFNES/2018:1 203 Muntliga rapporter och meddelanden till nämnden Muntliga rapporter till nämnden i december 2018 läggs till handlingarna efter överförmyndarnämnden Eskilstuna godkännande. Rapport från fördjupningsområde Osman Aytar, Camilla Ehrlund, Carina Loeb informerar om det preliminära resultatet av den förstudie som tagits fram. Syftet med studien är att undersöka huvudmännens förväntningar och upplevelser av att leva med en förvaltare.

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(12) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Glunten, Strängnäs kommunhus, Nygatan 10 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:20 13:40. Av sekretesskäl

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs. Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 16:00 16:10. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Ajournering för paus mellan 14:45 15:00. Sekretessärenden behandlades mellan 13:45 14:45. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Glunten, Strängnäs kommunhus, Nygatan 10 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:10 14:10. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll. Beslutande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 14:05 14:45 Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll.

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 15:05 15:25. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll.

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(9) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:05 13:20. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll.

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(20) Plats och tid kommunhus - Magistern Klockan 13:00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Anita Neuhaus (S) ordförande Maj-Britt Magnusson (S), vice ordförande Barbro Lundkvist (M) Elias Catano (V)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(16) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 17:15. Sekretessärenden behandlades mellan 14:10 14:40. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll.

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs, Klockan 13:30 17:10. Sekretessärenden behandlades mellan 13:30 15:00, 16:10 16:30 Beslutande Anita Neuhaus (S), ordförande Maj-Britt Magnusson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(16) Plats och tid Glunten, Strängnäs kommunhus, Nygatan 10 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:00 13:40. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll. ande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00-15:40 i sekretessärenden se separat B-protokoll ande Ersättare Gunilla Ternert (M), ordförande Maj-Britt Magnusson (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:10 13:45 och 14:20 14:55. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat

Läs mer

Justeringens plats och tid Paragrafer Anita Neuhaus... Bruno Karlsson

Justeringens plats och tid Paragrafer Anita Neuhaus... Bruno Karlsson 1(22) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 13:10 13:55. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll.

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 11:15 Ajournering för paus mellan 9:30 10:00 Beslut i sekretessärenden, se separat B-protokoll Beslutande Ej tjänstgörande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-08-21

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-08-21 1(8) Plats och tid Nämndrummet, Värjan, plan 5, Alva Myrdals gata 5, klockan 13:40 14:40 ande Ersättare Övriga närvarande Eila Clarstedt, ordförande (V) Siw Jansson, vice ordförande (S) Samuel Deivard

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Socialnämnden

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Socialnämnden 1(14) Plats och tid Nämndrummet, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 14:45 Ajournering för paus mellan 09:30 10:00. Beslut i sekretessärenden, se separat B-protkoll. Beslutande Ej tjänstgörande Ersättare

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-04-17

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-04-17 1(15) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, lokal: Sabeln, klockan 13:15-14:45, Sekretessärenden behandlades mellan klockan 13:00 13:15, se separat

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(17) Plats och tid Nämndrummet, våningsplan 5 i Värjan klockan 08.30 11.40 Ajournering för kaffe mellan klockan 09.40 10.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Marie Svensson (S),

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden 1 Överförmyndarnämnden 2 Överförmyndarnämnden Plats och tid Väktaren, Rådhuset, Alingsås Paragrafer 7-10 kl. 17:30-18:05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Holger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:55 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L)

Läs mer

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (13) Diarienummer ÖFN 2016/0006 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.45 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00 11:00 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson, ordf (S) Kerstin Frånlund, (S) Johanna Zidén, (M) Leif Georgsson, (V) Ida Stafrin, tj ers, (C) Ej

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) Diarienummer ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.15 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

Ärendelista. Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ärendelista. Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Stadshuset Lycksele, klockan 13.00-14.30 ande Ledamöter Elis Ivarsson, ordförande Eva Strömberg ersättare för Peter Danielsson Margareta Berg Eva Borgström ersättare för Gun-Brith Stenvall

Läs mer

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00--11.00 Beslutande ledamöter Leif Georgsson, ordf, (V) Kerstin Frånlund, (S) Magnus Svensson, (C) Lillemor Zidén, (M), tj ers Ej beslutande ersättare

Läs mer

Missiv internkontrollplan 2018 delårsrapport 1 överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs

Missiv internkontrollplan 2018 delårsrapport 1 överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs 2018-04-09 1 (1) Socialförvaltningen Utveckling och ÖFNES/2017:124 Elin Lindh /016-710 42 26 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Missiv internkontrollplan

Läs mer

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) 15:30-16:00 Anneli Eskilandersson Ordinarie ledamot(sd)

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) 15:30-16:00 Anneli Eskilandersson Ordinarie ledamot(sd) 1(12) Överförmyndarnämnd Plats och tid K-huset 14:00 16:00, Beslutande Ledamöter Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) 15:30-16:00 Anneli Eskilandersson Ordinarie ledamot(sd)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 14:00. Ajournering för paus mellan 9:30 10:00 Beslut i sekretessärenden, se separat B-protokoll Beslutande Göran Gredfors

Läs mer

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Anneli Eskilandersson Tjänstgörande ersättare(sd)

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Anneli Eskilandersson Tjänstgörande ersättare(sd) 1(13) Överförmyndarnämnd Plats och tid K-huset 14:00 16:15, Beslutande Ledamöter Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Anneli Eskilandersson Tjänstgörande ersättare(sd) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (20)

Sammanträdesprotokoll 1 (20) Sammanträdesprotokoll 1 (20) Plats och tid Överförmyndarenheten S:t Larsgatan 41, kl. 13:30-16:10 Beslutande Se nästa sida Övriga deltagande Se nästa sida Paragrafer 45-61 Utses att justera Göran Falkenberg

Läs mer

Britt-Inger Pettersson (S) Eva Borgström (S) Björg Sjögren (opolitisk) Maria Nordenstam, handläggare 67

Britt-Inger Pettersson (S) Eva Borgström (S) Björg Sjögren (opolitisk) Maria Nordenstam, handläggare 67 1(16) Plats och tid Inspektören, klockan 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Elis Ivarsson (M), ordförande Marika Lindgren (S) Eva Strömberg (C) ersättare för Peter Danielsson (S) Margareta Berg (KD) Gun-Brith

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden 17-21 2 17 Frågor till nämnder inför årlig granskning 2016...4 18 Vitesföreläggande enligt 16:13 Föräldrabalken...7 19 Vitesföreläggande enligt 16:13 Föräldrabalken...8 20 Vitesföreläggande

Läs mer

Elis Ivarsson (M), ordförande Marika Lindgren (S) Margareta Berg (KD) Lilian Holloway (M)

Elis Ivarsson (M), ordförande Marika Lindgren (S) Margareta Berg (KD) Lilian Holloway (M) 1(14) Plats och tid Lycksele Stadshus, Rådrummet, klockan 13.00-14.40 Beslutande Ledamöter Elis Ivarsson (M), ordförande Marika Lindgren (S) Margareta Berg (KD) Lilian Holloway (M) Övriga närvarande Björg

Läs mer

Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), ordförande Cecilia Widéen (BP) Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Bertil Eriksson (KD)

Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), ordförande Cecilia Widéen (BP) Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Bertil Eriksson (KD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset i Edsbyn, tisdagen den 12 december 2017 kl. 08:00-11:10 Ajournering Kl. 09:50-10:20 ande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP),

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-10-05, kl. 08:00 Underskrifter

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 14:45 Ajournering för paus mellan 9:40 10:00. i sekretessärenden, se separat B-protokoll. ande Ersättare Göran Gredfors,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ylva Näsström, handläggare ( 1-11 ) Ordförande...

Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ylva Näsström, handläggare ( 1-11 ) Ordförande... 1 Datum Tid Kl. 10.00 12.00 Plats Beslutande Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare ( 1-11 ) Ylva Näsström,

Läs mer

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare...

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare... 1 Datum Tid Kl. 10.00 11.30 Plats Beslutande Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare ( 52,56-60) Niklas Nordén,

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (16) ÖFN 2016/0040

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (16) ÖFN 2016/0040 Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (16) Diarienummer ÖFN 2016/0040 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.30 Ledamöter Gunnar Håkansson (MP), ordförande

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Produktionsutskottet

DANDERYDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Produktionsutskottet DANDERYDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholm slott, kl. 19.00-20.45 Paragrafer 25 32 Beslutande Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg Ordinarie ledamot(sd)

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg Ordinarie ledamot(sd) 1(17) Överförmyndarnämnd Plats och tid K-huset 14:00 17:00, Beslutande Ledamöter Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg Ordinarie ledamot(sd) Övriga närvarande

Läs mer

Helena Maxon Jakob Hallman (KD) Marie Oscarsson (L) sekreterare ordförande justeringsperson

Helena Maxon Jakob Hallman (KD) Marie Oscarsson (L) sekreterare ordförande justeringsperson Tid: 14:45-16:00 Plats: Kommunhuset i Stenungsund, Strandvägen 15, lokal Rodret Beslutande Jakob Hallman (KD) ordförande Lars-Erik Anderström (M) ersätter Annette Fransson (S) Anders Wingård (FO) Marie

Läs mer

Missiv Slutrapport internkontroll 2016

Missiv Slutrapport internkontroll 2016 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs 2017-01-04 Socialförvaltningen Utveckling och innovation ÖFNES/2015:109 Elin Lindh /016-710 42 26/ 1 (2) Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Missiv Slutrapport

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00. Nedzad Karamehmedovic, ekonom ( 27) Underskrift Sekreterare Paragrafer 26-33

Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00. Nedzad Karamehmedovic, ekonom ( 27) Underskrift Sekreterare Paragrafer 26-33 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare - Silva Karlsson (), Ordförande Katarina Karlberg (C), 1:e vice ordförande Anne Giertz (S)

Läs mer

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson Protokoll 1 (8) Plats och tid: Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Nordberg (V) Bo Lindgren (S) Louise Jonsson (M) Lena Gustafsson (S) Eva Hallander (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark 1(6) Plats och tid Viktoriagården, 10:00 Beslutande Ledamöter Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén Tjänstgörande ersättare Marianne Hägglund Johan Nordenmark Närvarande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard Thorell (M)

Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard Thorell (M) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Dillö, Stadshuset, kl. 8.30-10:00 Beslutande Erik Ekblom (M) ordförande Leif Andersson (S) vice ordförande Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Sida 1(8) Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101, kl. 17:00 17:25 Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (FP), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Ulf Torstensson (S) Cecilia Widéen (BP) Bertil Eriksson (KD)

Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Ulf Torstensson (S) Cecilia Widéen (BP) Bertil Eriksson (KD) 1(21) Plats och tid Ajournering ande Överförmyndarenhetens kontor, tisdagen den 14 februari 2017 kl 08:45 12:20. Kl. 10:05 10:35. Ledamöter Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande

Läs mer

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg Ordinarie ledamot(sd)

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg Ordinarie ledamot(sd) 1(12) Överförmyndarnämnd Plats och tid K-huset 14:00 16:00, Beslutande Ledamöter Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg Ordinarie ledamot(sd) Övriga närvarande

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(8) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:25 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

Bernt Persson (S), ordförande, Mora Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (S), Älvdalen

Bernt Persson (S), ordförande, Mora Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (S), Älvdalen myndighetsutövning Sammanträdesdatum Sida 1-8 Plats och tid Konferensrum Älven, Socialkontoret i Mora, kl 13.15-14.30 ande Bernt Persson (S), ordförande, Mora Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-10-13. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15.

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-10-13. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15. Överförmyndarnämnd 2014-10-13 Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ingemar Andersson (C) Gösta Alness (M) Douglas Adolfsson (S) Björn

Läs mer

Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) Maria Truedsson

Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) Maria Truedsson 2019-10-09 1 (14) Plats och tid Beslutande Höörs kommun, Kommunhuset, Konferensrum Backasalen Onsdagen den 9 oktober 2019 kl. 14:00 16:00 Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC, Arvika 09.30-11.20 Beslutande Patric Carlsson (V) ersättare för Birgitta Eklund (S) Ersättare saknas för Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC Arvika kl 9.00-11.45 Beslutande Birgitta Eklund (S) ordförande Gunnar Adolfson (C) ersättare för Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista) Övriga närvarande

Läs mer

Stadshuset, sal Malmköping. Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande

Stadshuset, sal Malmköping. Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande Plats och tid Stadshuset, sal Malmköping Kl 08:30-10:40 1 Beslutande Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagare Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 214, kl. 17:00 18.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (L), vice ordförande Maka Achalbedachvili (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:50 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L) (vice ordförande) Maka Achalbedachvili

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-15:10 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingemar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:50 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2018-01-16 Skåne Fagerhults rummet i kommunhuset kl. 14.00-16.00 Beslutande Helena Vestman (KD) - ordförande Ingemar Svensson (S) - vice ordförande Lennart Anderberg

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 12:10 Beslutande Ej tjänstgörande Ersättare Göran Gredfors, ordförande (M) Nina Tuncer (S) Lotta Jonsson (KD) Peter Sköldin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101, kl. 17:00 17:20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (L), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5. Klockan 08:30 11:30. Ajournering för paus mellan 9:30 10:00. Individärenden protokollförs i separat B-protokoll. ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Ingvar Kylestorp (C)

Reine Östlund (S), Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Ingvar Kylestorp (C) 1 SOCIALNÄMNDEN 2017-12-06 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, klockan 15:00 16:45 Beslutande Marie-Louise Karlsson (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 22-36

Sammanträdesprotokoll 22-36 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-02-19 Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll 22-36 Sammanträdesdatum 19 februari 2019 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, kl 13:00-14:35 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 15.00 16.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Inga Karlsson (V), Ludvika Vanja Larsson (V), Smedjebacken

Inga Karlsson (V), Ludvika Vanja Larsson (V), Smedjebacken SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Lillkyrkan, Hällvägen 11, Ludvika kl. 14:00 15:30 ande ledamöter Mohammed Alkazhami (S), Ludvika Hag Lasse Persson (S), Ludvika Maria Hellstrand

Läs mer

Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd Sammanträdesdatum

Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, D-salen kl. 13.30-15.00 Ledamöter och ersättare Beslutande Leif Karlsson (s) ordf Anniola (m) Ersättare Kjell Arvidsson (c) Ulla Jansson(s) Ulf Melén (m) Övriga deltagare

Läs mer

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Victoria Häggkvist, sekr/handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Victoria Häggkvist, sekr/handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, vån 3, 09.00 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson, ordf (S) Kerstin Frånlund, (S) Leif Georgsson, (V) Ida Stafrin, (C), tj ers Lillemor Zidén, (M), tj ers Ej

Läs mer

Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs, onsdagen den 13 februari 2019 kl 08:30-13:30

Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs, onsdagen den 13 februari 2019 kl 08:30-13:30 1(22) Plats och tid ande Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs, onsdagen den 13 februari 2019 kl 08:30-13:30 Ledamöter Britt-Inger Dobbrown (S), Ordförande Inga-Lill Gustafson (BP) Barbro Wåger

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014

Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014 Sid Justering... 3 53 Fastställande av ärendelistan... 4 54 Ekonomi... 5 55 Delårsrappport 2014... 6 56 Avrapportering av internkontrollplan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (25)

PROTOKOLL 1 (25) PROTOKOLL 1 (25) 2018-09-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:55 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sekreteraren, Stadshuset, klockan 13.00-14:30 Beslutande Ledamöter Elis Ivarsson (M), ordförande Marika Lindgren (S) Eva Strömberg, ersättare för Peter Danielsson (S) Margareta Berg

Läs mer

Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs onsdagen den 31 oktober 2018 kl 08:30

Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs onsdagen den 31 oktober 2018 kl 08:30 69(14) Plats och tid ande Överförmyndarenheten, Sjukhusvägen 39, Bollnäs onsdagen den 31 oktober 2018 kl 08:30 Ledamöter Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Cecilia Widéen (BP) Maria Rens

Läs mer

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg ordinarie ledamot(sd) Kenneth Jacobsson Ersättare(M)

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg ordinarie ledamot(sd) Kenneth Jacobsson Ersättare(M) 1(12) Överförmyndarnämnd Plats och tid K-huset 15:00 17:00, Beslutande Ledamöter Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg ordinarie ledamot(sd) Övriga närvarande

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 55 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.45 ande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.05 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-03-18. ... Marie Svensson... Elin Blomberg

Sammanträdesdatum 2015-03-18. ... Marie Svensson... Elin Blomberg 1(15) Plats och tid Nämndrummet, våningsplan 5 i Värjan klockan 08.00 15.10 Ajournering för kaffe klockan 09.40 10.05 Ajournering för paus klockan 10.55 11.05 Ajournering för lunch klockan 11.35 13.00

Läs mer

Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Kerstin Tåqvist. Justerare...

Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Kerstin Tåqvist. Justerare... 1 Datum Tid Kl. 10.00 11.00 Plats Beslutande Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Ylva Näsström, sekreterare (föredragande 8,9) Marlene Åkerlund

Läs mer

Öppet för allmänheten 48-57

Öppet för allmänheten 48-57 SERVICE- OCH TEKNIKNÄMNDEN 2018-09-27 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18, Katrineholm, klockan 13.15 14:45 Öppet för allmänheten 48-57 Beslutande Beslutande ersättare Anneli Hedberg (S) ordförande,

Läs mer

Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Karolina Berglund, ekonomichef Sandra Lindholm, kommunsekreterare. Kommunkansliet den 3 mars 2016

Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Karolina Berglund, ekonomichef Sandra Lindholm, kommunsekreterare. Kommunkansliet den 3 mars 2016 Sammanträdesprotokoll 2016-02-23 1 (9) Plats och tid Fagerstas kommunhus, klockan 13.15-13.40 Beslutande Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Övriga deltagande Karolina Berglund, ekonomichef Sandra Lindholm,

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (21) Diarienummer ÖFN 2016/0036 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.45 Ledamöter Ersättare Gunnar Håkansson

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6,, kl. 09:00 09:20 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-06-04, kl. 14:00 Underskrifter

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-12-12 51 Plats och tid Kommunhuset, Blå rummet, Töreboda, tisdagen den 12 december 2017, klockan 8.30 10.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2019-04-09 Gemensam överförmyndarnämnd för Skellefteå, Norsjö, Malå, Arjeplog och Arvidsjaur kommun Plats och tid Odenrummet 14:00 16:20 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2016-10-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid E1 Brinken kl. 14:00 15:30 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Roger Johansson (S) Anna-Karin

Läs mer

Fredrik Berlin, enhetschef Viktoria Cadle, enhetschef Marita Gustafsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare. Marita Gustafsson.

Fredrik Berlin, enhetschef Viktoria Cadle, enhetschef Marita Gustafsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare. Marita Gustafsson. Sida 1(13) Plats och tid Mölndals stadshus, rum 214, klockan 17.30 18.10. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Emil Forsberg (S) tjänstgör för Lars Möglebust (S) My Högfeldt (MP), ordförande

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Tibro kommun Bonaren, tisdagen den 7 februari 2017 kl 14:00-15:45. ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Pierre Rydén (S) Britt-Marie Sjöberg

Läs mer