EUROCINE VACCINES AB (publ)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EUROCINE VACCINES AB (publ)"

Transkript

1 Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, Solna, Sweden. vaccines.com

2 Delåret juli 2012 december 2012 i sammandrag Resultatet efter skatt under perioden uppgick till 6,7 Mkr (f.å. 5,6 Mkr) Resultatet efter skatt under andra kvartalet uppgick till 4,4 Mkr (f.å. 2,7 Mkr) Intäkterna under perioden uppgick till 0,0 Mkr (1,0 Mkr) Intäkterna under andra kvartalet uppgick till 0,0 Mkr (0,1 Mkr) Resultat per aktie för perioden 0,57 kr ( 0,52 kr) Resultat per aktie för andra kvartalet 0,37 kr ( 0,25 kr) Likvida medel vid periodens slut var 21,7 Mkr (14,7 Mkr) VD kommenterar Under början av delåret juni december 2012 fortsatte Eurocine Vaccines satsningen på att sluta ett första betydelsefullt licensavtal med ett japanskt bolag. I oktober fick vi det oväntade och tråkiga beskedet av vår japanska samarbetspartner att man inte avsåg att gå vidare med ett licensavtal för Immunose FLU. Man hade fattat beslutet trots de genomgående goda resultaten i utvärderingen. Den bestod bl.a. av en stor musstudie som redovisades för oss efter sommaren. Resultatmässigt kunde vi därför gå stärkta ur samarbetet, trots besvikelsen över beskedet. Tack vare resultaten i såväl människa, iller som mus kunde vi i december informera om den nya profileringen av Immunose FLU som ett influensavaccin främst för barn. Profileringen bygger på egna vetenskapliga resultat som tyder på att vi kan erbjuda en konkurrenskraftig vaccinkandidat för ett marknadssegment med behov av bättre vacciner och därför har utrymme för högre pris. En partner kan förstås välja att dokumentera Immunose FLU även för andra åldersgrupper. De egna vetenskapliga resultaten ligger också till grund för de patentansökningar som vi skickade in i december. Patentansökningarna avser viktiga delar av barnprofileringen och täcker även delar inom andra tillämpningar. Under förutsättning att ansökningarna leder till godkända patent, kan de ge patentskydd till Med en stark profilering inom ett expansivt segment med möjlighet till premiumpris och med nya patentansökningar har vi under början av 2013 relanserat Immunose FLU, bl.a. vid Washington Vaccine Forum i slutet av januari. Förutsättningarna att intressera vaccinbolag för Immunose FLU är bättre än någonsin tidigare och mottagandet har som väntat varit positivt. Flera kontakter med vaccinbolag har återupptagits och nya kontakter har skapats. Jag ser detta som de första positiva stegen i en ny intensiv period med utvärdering av Immunose FLU tillsammans med potentiella licenstagare. Nu ser jag fram emot att få den viktigaste bekräftelsen på att profileringen av Immunose FLU är rätt ett licensavtal. Hans Arwidsson Verkställande direktör 2 (19)

3 Resultat och ställning Resultatet för perioden efter skatt uppgick till 6,7 Mkr ( 5,6 Mkr) eller 0,57 kr ( 0,52kr) per aktie. För andra kvartalet är resultatet efter skatt 4,4 Mkr ( 2,7 Mkr) eller 0,37 kr ( 0,25 kr) per aktie. Likvida medel vid periodens utgång uppgick till 21,7 Mkr (14,7 Mkr). Samtliga uppgifter avser koncern om inte annat anges och uppgifterna inom parentes avser motsvarande period/tidpunkt föregående år. Väsentliga händelser under perioden Årsstämma Till styrelseledamöter för tiden intill nästa årsstämma valdes Michael Wolff Jensen, Alf Lindberg, Björn Sjöstrand, Pär Thuresson och Lena Degling Wikingsson (omval) samt Jan Sandström (nyval). Till styrelsens ordförande valdes Michael Wolff Jensen (nyval). Årsstämman beslutade att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, fatta beslut om nyemission av sammanlagt aktier till marknadsmässiga villkor. Årsstämman beslutade att inrätta en valberedning bestående av styrelsens ordförande samt tre ytterligare ledamöter, vilka skall representera de tre röstmässigt största ägarna den 30 mars varje år. Eurocine Vaccines avslutar samarbete med japanskt bolag Eurocine Vaccines japanska samarbetspartner meddelade i oktober Bolaget att man inte avsåg att gå vidare med ett licensavtal för Immunose FLU, trots goda immunologiska resultat i de utvärderingsstudier som genomförts. Ny profil för Immunose FLU Eurocine Vaccines har profilerat sitt nasala influensavaccin med inriktning mot barn, vilket utgör den snabbast växande delen av influensamarknaden. Strategin grundar sig på bolagets vetenskapliga resultat som tyder på att Immunose FLU kan ta en stark position i barnsegmentet. Bolaget har skyddat viktiga delar av profileringen genom två nya patentansökningar. Organisation Dr Anna Karin Maltais har utsetts till chef för forskning och utveckling (Chief Scientific Officer, CSO). Emma Berglund Eng har utsetts till chef för affärsutveckling (Chief Business Officer, CBO). Prof. Jorma Hinkula finns kvar i sin tidigare roll som rådgivare åt Eurocine Vaccines. Information om verksamheten Eurocine Vaccines utvecklar och kommersialiserar nasala vacciner som fyller stora medicinska behov. Vaccinerna utvecklas till proof of concept (klinisk fas I/II) och licensieras sedan till partners för fortsatt utveckling och kommersialisering. Företagets patentskyddade adjuvansteknologi, Endocine, som är en viktig beståndsdel i de nasala 3 (19)

4 vaccinerna, kan också utlicensieras till andra företag för utveckling inom särskilda indikationer. Företaget har under perioden fokuserat på utlicensiering av det nasala influensavaccinprojektet, Immunose FLU, som har visat proof of concept i en klinisk studie på människa och i en skyddsstudie på iller, samt på preklinisk utveckling av ett nasalt vaccin mot bakteriell lunginflammation. Utvecklingsprojekt Immunose FLU, nasalt influensavaccin Ett nasalt influensavaccin, Immunose FLU, är det första vaccinet som Eurocine Vaccines utvecklar. Influensa är en mycket smittsam sjukdom som globalt smittar procent av befolkningen varje år. Även om hela befolkningen riskerar att smittas, så hör barn och äldre till de mest utsatta grupperna och upp till en halv miljon dödsfall orsakas av influensa varje år. Barn upp till fem år är en grupp som på senare tid pekats ut som en riskgrupp för svår influensa. WHO rekommenderar sedan 2012 att barn 6 59 månader bör vaccineras mot influensa. I USA rekommenderar man sedan två år tillbaka att alla personer över sex månader årligen skall vaccineras mot influensa och i Storbritannien erbjuds alla barn 2 17 år kostnadsfri vaccinering mot influensa. Även Kanada och ytterligare sex europeiska länder rekommenderar årlig influensavaccinering av små barn. Det levande, nasala influensavaccinet Fluenz (FluMist i USA) har dokumenterat gott skydd i barn och dessutom visat signifikant bättre skydd mot influensa än ett injicerat vaccin. Fluenz (FluMist) har ett högre pris än andra influensavacciner för barn. Det saknar godkännande för barn under två år och för barn med svår astma, två av de mest utsatta grupperna inom barnsegmentet. Baserat på bolagets egna resultat har Immunose FLU potentialen att vara ett säkert vaccin för barn från 6 månader och att ge barn ett skydd mot influensa liknande det som uppnås efter nasal vaccinering med Fluenz. Med den bakgrunden har Eurocine Vaccines valt att profilera Immunose FLU med inriktning mot barn. Det är den snabbast växande delen av influensavaccinmarknaden. Eftersom det också är ett av de områden där det finns ett tydligt behov av bättre vacciner, kan ett högre pris förväntas för ett väldokumenterat barnvaccin mot influensa. Viktiga delar av den nya inriktningen har skyddats med patentansökningar. Eurocine Vaccines kan nu erbjuda en patentskyddad vaccinkandidat till licenstagare som kan använda befintliga vaccinantigen som råvaror för ett vaccin med ett framtida premiumpris inom barnsegmentet. En partner kan välja att dokumentera Immunose FLU även för andra åldersgrupper. Prekliniska resultat Eurocine Vaccines har tillsammans med ett japanskt bolag genererat en stor mängd musdata kring Immunose FLU under de senaste två åren. Studierna har visat att Endocine fungerar väl som adjuvans, att det ger en förstärkning av vaccinets effekt och att det är jämförbart med andra viktiga referensadjuvans. 4 (19)

5 Immunose FLU har i studierna jämförts med ett injicerat vaccin adjuvantat med alum samt ett nasalt vaccin adjuvantat med koleratoxin. Både alum och koleratoxin förstärker immunsvaret mot ett vaccin. Alum är ett adjuvans som används i flera injicerade vacciner på marknaden idag. Koleratoxin används som ett referensadjuvans i djur både för nasala och injicerade vacciner men är p.g.a. sin biverkningsprofil inte aktuellt som adjuvans i nasala vacciner för människa. Man har också jämfört Immunose FLU med ett nasalt vaccin helt utan adjuvans samt med olika doser antigen. Resultaten visar en tydlig adjuvanseffekt där Immunose FLU gav gånger högre antikroppsnivåer jämfört med ett nasalt vaccin utan adjuvans. I jämförelsen med koleratoxin gav Immunose FLU jämförbara serumantikroppar men något lägre nasalt IgA. Immunose FLU gav också jämförbara serumantikroppar som alum. Möss används som en första djurmodell där man studerar immunologisk respons av ett influensavaccin. Iller är den djurmodell som är mest erkänd när man vill visa skydd mot influensa. Illrar blir sjuka i influensa på samma sätt som människor och uppvisar liknande skydd som människor vid vaccinering. Det är dock mycket kostsamt att göra studier på iller varför man gör mycket av det basala arbetet på möss. I en studie på iller skyddade nasal influensavaccinering med Immunose FLU samtliga illrar mot influensasmitta. En dos av det nasala vaccinet var tillräckligt för att uppnå robusta HAI nivåer. Det nasala influensavaccinet gav signifikant bättre skydd, signifikant högre HAI nivåer och både ett starkare och bredare immunologiskt svar än den kontrollgrupp som fick ett injicerat vaccin. HAI mäter mängden antikroppar mot en del av influensaviruset, hemagglutinin, och ligger till grund för myndigheternas godkännande av influensavacciner. Resultaten ger stöd för att Immunose FLU kan skydda människor på samma sätt. Kliniska resultat Immunose FLU har i den kliniska studien visat ett immunologiskt svar i både blod och nässlemhinna. Vaccinet gav en ökning av mängden antikroppar i nässlemhinnan jämfört med ett injicerat influensavaccin. Mätningar av antikroppar i blod och nässlemhinna tyder också på att det nasala influensavaccinet ger korsimmunitet. Syftet med den kliniska studien var att studera säkerheten hos Immunose FLU samt den immunologiska effekten av olika doser antigen och adjuvans i kombination. Det är den första kliniska studie som genomförts med Immunose FLU och sammanlagt rekryterades 154 personer. Immunose FLU visade god säkerhet och uppfyllde därmed den primära målsättningen med studien. De rapporterade bieffekterna var mestadels milda och bestod av snabbt övergående irritation i näsan och svalget. Ingen försöksperson avbröt studien på grund av bieffekter från vaccinet. I studien gav Immunose FLU en större ökning av mängden antikroppar i nässlemhinnan än ett injicerat kommersiellt influensavaccin. Antikroppar i nässlemhinnan är en del av kroppens första försvarslinje och därmed en viktig faktor för att skydda mot infektion. Antikropparna i nässlemhinnan och blodet tyder också på att vaccinet ger korsimmunitet mellan två olika influensastammar. Korsimmunitet innebär att ett vaccin ger ett immunsvar mot fler virusstammar än vad som ingår vaccinet. Sammantaget visade Immunose FLU immunologiska resultat, inklusive HAI nivåer, som motiverar fortsatt utveckling. HAI mäter mängden antikroppar mot en del av 5 (19)

6 influensaviruset, hemagglutinin, och ligger till grund för myndigheternas godkännande av influensavacciner. För ett marknadsgodkännande av vaccinet krävs att säkerhet och effekt visas i betydligt större studier än den som Eurocine Vaccines genomfört. Bolaget planerar att genomföra den typen av studier tillsammans med en framtida partner. Bolaget använder de goda resultaten från den kliniska studien samt från illerstudien och musstudierna i diskussioner med potentiella licenstagare med målet att licensiera ut rättigheterna för influensa och därmed generera de första mer betydande intäkterna för Bolaget. En sådan licenstagare, partner, kommer att använda ett eget influensaantigen eller ett antigen levererat från tredje part. Nasalt vaccin mot bakteriell lunginflammation Eurocine Vaccines utvecklar ett nasalt vaccin mot bakteriell lunginflammation (pneumokockinfektion), en annan sjukdom som smittar via slemhinnorna. Eurocine Vaccines experimentella pneumokockvaccin har visat skydd mot pneumokockinfektion i möss. Det monovalenta vaccinet gav ett lika starkt skydd som det marknadsledande, injicerade 13 valenta pneumokockvaccinet Prevenar vid jämförbara doser. Studien visar att möss som fått det monovalenta, nasala pneumokockvaccinet tillsammans med Endocine var skyddade mot infektion även vid lägre antigendoser. Skyddet mättes som insjuknande efter nasal provokation med den pneumokockstam som fanns representerad i vaccinet, samt som förekomst av skyddande antikroppar. Studien visade en tydlig korrelation mellan skydd och förekomst av antikroppar, d.v.s. en vaccineffekt. Skillnaden mellan grupper med och utan Endocine var statistiskt signifikant och bekräftar adjuvansets potentierande effekt för olika vacciner. Det experimentella nasala vaccinet gav ett lika starkt skydd mot den homologa provokationen som Prevenar, både vad gällde insjuknande och förekomst av skyddande antikroppar. Samarbeten Eurocine Vaccines har deltagit med full kostnadstäckning i utvecklingen av ett terapeutiskt nasalt HIV vaccin med finansiellt stöd från Norges Forskningsråd. Ett terapeutiskt vaccin är avsett för behandling av personer som redan är HIV infekterade. Det kan jämföras med en s.k. bromsmedicin. Under året har en klinisk studie på HIVinfekterade patienter genomförts för att testa Bionor Pharmas vaccin Vacc 4x tillsammans med Endocine. Studien har utförts som ett samarbete mellan Eurocine Vaccines, Oslo Universitetsjukhus och Bionor Pharma. Resultaten visade att det nasalt administrerade HIV vaccinet Vacc 4x tillsammans med Endocine gav upphov till ett vaccinrelaterat immunsvar i en placebokontrollerad studie i HIV patienter. Resultaten visade också att Vacc 4x och Endocine var säkert vid nasal administration i denna studie. Under perioden har ytterligare immunologiska analyser genomförts på prover från studien. Prof. Dag Kvale, huvudprövare vid Oslo Universitetssjukhus, sammanfattar: Resultaten från de initiala analyserna av immunresponsen från den placebokontrollerade studien med Vacc 4x och Endocine som nasalt adjuvans 6 (19)

7 indikerar att det finns potential att generera immunrespons lokalt, systemiskt och även i andra slemhinnor. Resultaten öppnar för att nasala vacciner kan vara en lovande, ny och bekväm administreringsform med potential även för lokalt skydd i slemhinnan. Eurocine Vaccines aktie Eurocines aktie är listad på Aktietorget, och handlas i OM Stockholmsbörsens SAX system. Aktien har kortnamn EUCI och ISIN kod SE Antalet utestående aktier per var stycken. Slutkursen den 28 december 2012 var 4,40 kr. Finansiell utveckling Allmänt Bolaget fortsätter sina investeringar i den utveckling som bolaget driver, med huvudfokus på ett nasalt influensavaccin. Vidare har bolaget under perioden fortsatt satsningen på profilering av företaget och det nasala influensavaccinet Immunose FLU. Intäkter De första intäkterna från bolagets produkter beräknas vara licensintäkter från en utlicensiering av Immunose FLU. Bolaget för diskussioner med internationella läkemedelsbolag avseende en internationell licens. Kostnader Årets kostnader präglas som tidigare år av kostnader för forskning och utveckling av bolagets produkter, med huvudfokus på nasalt influensavaccin. Kostnaderna för bolagets forskning och utveckling inklusive löner uppgick för perioden till 4,0 Mkr (4,2 Mkr) och kvartalets kostnader uppgick till 2,7 Mkr (1,6 Mkr). Av periodens forskningskostnader utgörs 81,5 % (85,6 % )av kostnader för underleverantörer och kontraktsforskare, motsvarande siffra för andra kvartalet är 88,3 % (81,4%). Den ökade kostnaden under andra kvartalet, innevarande räkenskapsår, består främst av tillfälligt ökade kostnader för utvecklingen av det nasala pneumokockvaccinet. Rörelseresultat Resultat efter finansiella poster för perioden uppgick till 6,7 Mkr ( 5,6 Mkr). Kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till 4,4 Mkr ( 2,7 Mkr) Finansiering och finansiell ställning Likvida medel uppgick per den 31 december 2012 till 21,7 Mkr (14,7 Mkr). Bolagets befintliga kassa finansierar driften av befintlig verksamhet under minst 12 månader, även utan licensintäkter. Eget kapital Vid kvartalets utgång uppgick Koncernens soliditet till 82,1% (89,0%). 7 (19)

8 Moderbolaget Hela bolagets verksamhet drivs i moderbolaget Eurocine Vaccines AB varför periodens finansiella utveckling i koncernen är densamma som i moderbolaget. Risker och osäkerhetsfaktorer Eurocine Vaccines utvecklar två produkter med egna resurser och har samarbeten avseende produktutveckling med andra bolag. Huvudfokus ligger på det nasala influensavaccinet Immunose FLU. Om Bolagets fortsatta utvecklingsaktiviteter inte skulle uppnå acceptabla resultat, t.ex. med avseende på biverkningar, immunologisk effekt eller skyddseffekt, kan detta komma att väsentligt påverka Bolagets verksamhet negativt. I detta fall kan Bolaget komma att sakna möjligheter att framgångsrikt utveckla och utlicensiera eller kommersialisera sina produkter. Det finns en risk att läkemedelsmyndigheter kan kräva ytterligare studier för att bolagets produkter skall godkännas vilket väsentligt ökar kostnaderna för Eurocine Vaccines. Nyemissionen som genomfördes under juni 2012 har väsentligt reducerat de finansiella riskerna i bolaget. För en utförligare beskrivning av riskfaktorer som påverkar Eurocine Vaccines, se Bolagets årsredovisning för räkenskapsåret. 8 (19)

9 Koncernens resultaträkningar Kvartal /2013 Kvartal /2013 Räkenskapsår Tusentals kronor Nettointäkter Övriga intäkter Rörelsens kostnader Övriga externa kostnader Personalkostnader Rörelseresultat Resultat från finansiella poster Finansiella intäkter och kostnader Resultat efter finansiella poster Periodens resultat Resultat per aktie, kronor 0,37 0,25 0,57 0,52 1,13 Resultat per aktie efter utspädning, kronor 0,37 0,25 0,57 0,52 1,13 Antal aktier vid slutet av perioden ) Genomsnittligt antal utestående aktier Periodens resultat samt resultat per aktie är i sin helhet hänförlig till moderföretagets ägare då koncernen saknar minoritetsintressen Den genomförda företrädesemissionen medför att jämförelsesiffror för genomsnittligt antal aktier och därmed resultat per aktie har omräknats. 1) Avser antalet aktier med hänsyn taget till emissionen som genomfördes i juni och registrerades den 10 juli. 9 (19)

10 Koncernens rapport över totalresultatet Kvartal /2013 Kvartal /2013 Räkenskapsår Tusentals kronor Periodens resultat Övrigt totalresultat Övrigt totalresultat för perioden, netto efter skatt Summa totalresultat för perioden Summa totalresultat hänförligt till: Moderbolagets aktieägare (19)

11 Koncernens förändring i eget kapital Tusentals kronor Aktiekapital Ej registrerat aktiekapital Övrigt tillskjutet kapital Ansamlad förlust Summa eget kapital Ingående balans per 1 juli Summa totalresultat för perioden Utgående balans per 31 december Ingående balans per 1 juli Emissionsregistrering Summa totalresultat för perioden Utgående balans per 31 december (19)

12 Koncernens balansräkningar Tusentals kronor Tillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och Bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar Eget kapital och skulder Eget kapital Aktiekapital Ej registrerat aktiekapital 259 Övrigt tillskjutet kapital Balanserad förlust Summa eget kapital Kortfristiga skulder, icke räntebärande Kortfristiga skulder, räntebärande Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser Ställda säkerheter Inga Inga Inga Ställda ansvarsförbindelser Inga Inga Inga 12 (19)

13 Koncernens kassaflödesanalys 2012/2013 Räkenskapsår Tusentals kronor Den löpande verksamheten Resultat före skatt Justering för poster som ej ingår i kassaflödet Kassaflöde från den löpande verksamheten före förändring av rörelsekapitalet Förändring av rörelsekapitalet Andra kortfristiga fordringar Kortfristiga skulder Kassaflöde från den löpande verksamheten Finansieringsverksamhet Nyemission Kassaflöde från finansieringsverksamhet Periodens kassaflöde Likvida medel vid periodens ingång Förändring likvida medel Likvida medel vid periodens utgång (19)

14 Utestående optioner Optionsprogram 2010 Bolaget beslutade på årsstämman den 14 december 2010 om ett optionsprogram omfattande teckningsoptioner med rätt att under perioden till och med den 31 december 2012 teckna en ny aktie per teckningsoption till en kurs om 37,3 kr. Av optionsprogrammets teckningsoptioner, som emitterades till Eurocine Securities AB, har överlåtits i enligt tabellen nedan. Teckningsoptionerna har på marknadsmässiga villkor överlåtits till anställda och andra nyckelpersoner. De utestående optionerna fördelar sig enligt följande: Optionsinnehavare Antal optioner vid ingången av året Periodens tilldelning Förfallna optioner Antal utestående optioner Antal aktier som optionerna ger rätt att teckna Verkställande direktör Andra ledande befattningshavare Styrelsens ordförande Övriga styrelseledamöter Övriga Summa Inga av programmets optioner har utnyttjats innan förfallodatum. 14 (19)

15 Koncernens nyckeltal Kvartal /2013 Kvartal /2013 Räkenskapsår NYCKELTAL Rörelsemarginal, % na na na na na Vinstmarginal, % na na na na na Soliditet, % Skuldsättningsgrad, % Investeringar Antal anställda vid periodens slut Data per aktie Resultat per aktie, före utspädning, kr Resultat per aktie, efter utspädning, kr Eget kapital per aktie, före utspädning, kr Eget kapital per aktie, efter utspädning, kr 0,37 0,25 0,57 0,52 1,13 0,37 0,25 0,57 0,52 1,13 1,55 1,30 1,55 1,30 2,34 1,55 1,30 1,55 1,30 2,34 Antal aktier vid periodens slut Genomsnittligt antal aktier, före utspädning Genomsnittligt antal aktier, efter utspädning UTDELNING ) Den genomförda företrädesemissionen medför att jämförelsesiffror för genomsnittligt antal aktier och därmed resultat per aktie har omräknats beroende på det s.k. fondemissionselement i företrädesemissionen. DEFINITIONER Rörelsemarginal, %, = Rörelseresultat efter av och nedskrivningar i procent av årets fakturering. Vinstmarginal, %, = Resultat efter finansnetto i procent av årets fakturering. Soliditet, %, = Eget kapital inklusive minoritet i procent av balansomslutning. Skuldsättningsgrad, %, = Räntebärande skulder dividerat med eget kapital. Resultat per aktie, SEK, = Nettoresultat dividerat med genomsnittligt antal aktier. Eget kapital per aktie, SEK = Eget kapital dividerat med antal aktier på balansdagen. 15 (19)

16 Moderbolagets resultaträkningar Kvartal /2013 Kvartal /2013 Räkenskapsår Tusentals kronor Nettointäkter Övriga intäkter Bruttovinst Rörelsens kostnader Övriga externa kostnader Personalkostnader Avskrivning inventarier Rörelseresultat Resultat från finansiella poster Ränteintäkter Räntekostnader och liknande poster Resultat efter finansiella poster Periodens resultat (19)

17 Moderbolagets balansräkningar Tusentals kronor Tillgångar Anläggningstillgångar Aktier i dotterbolag Summa anläggningstillgångar Omsättningstillgångar Kortfristiga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och Bank Summa omsättningstillgångar Summa tillgångar Eget kapital och skulder Eget kapital Aktiekapital Ej registrerat aktiekapital 259 Övrigt bundet eget kapital Övrigt fritt eget kapital Periodens förlust Summa eget kapital Kortfristiga skulder, icke räntebärande Kortfristiga skulder, räntebärande Summa kortfristiga skulder Summa eget kapital och skulder Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser Ställda säkerheter Inga Inga Inga Ställda ansvarsförbindelser Inga Inga Inga 17 (19)

18 Redovisnings och värderingsprinciper Denna delårsrapport är upprättad i överensstämmelse med IAS 34, Interim Financial Reporting. För moderbolaget har Rådet för finansiell rapporterings rekommendation RFR 2 Redovisning för juridisk person tillämpats vid upprättandet av denna delårsrapport. De redovisningsprinciper som i övrigt tillämpas i denna delårsrapport beskrivs närmare i noter till årsredovisningen. Nya redovisningsprinciper 2012 För 2012 finns inga nya eller förändrade redovisningsprinciper som bedöms ha någon betydande inverkan på bolagets rapportering. 18 (19)

19 Nästa redovisningstillfälle Delårsrapport för perioden 1 juli 2012 till 31 mars 2013 publiceras den 15 maj Denna delårsrapport har inte granskats av bolagets revisor. Styrelsens försäkran Styrelsen och verkställande direktören försäkrar att halvårsrapporten ger en rättvisande översikt av företagets och koncernens verksamhet, ställning och resultat samt beskriver väsentliga risker och osäkerhetsfaktorer som företaget och de företag som ingår i koncernen står för. Solna Eurocine Vaccines AB (Publ) Michael Wolff Jensen Alf Lindberg Jan Sandström Styrelseordförande Styrelseledamot Styrelseledamot Björn Sjöstrand Pär Thuresson Lena Degling Wikingson Styrelseledamot Styrelseledamot Styrelseledamot Hans Arwidsson Verkställande Direktör För ytterligare information, vänligen kontakta: Hans Arwidsson, Verkställande direktör Eurocine Vaccines AB (publ) Karolinska Institutet Science Park Fogdevreten Solna Telefon Investor relations kontakt: hans.arwidsson@eurocine-vaccines.com Internet: Orgnr: (19)

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2012 07 01 2013 03 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2007-07-01 2007-09-30 1(11) Delåret juli 2007 - september 2007 i sammandrag Den kliniska studien på Bolagets nasala influensavaccin kontrakteras

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2012 07 01 2012 09 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Bokslutskommuniké för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2012 07 01 2013 06 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delå rsråpport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2015-07-01 2015-09-30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2014 07 01 2014 12 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2011 07 01 2011 09 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2018-07-01 2018-09-30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2013 07 01 2014 03 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2008-07-01 2008-09-30 1(14) Delåret juli 2008 - september 2008 i sammandrag Influensaprojektet fortskrider enligt plan. Patent på Bolagets

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2015 07 01 2015 12 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2014-07-01 2015-03-31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2016 07 01 2016 12 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Bokslutskommuniké för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2006-07-01 2007-06-30 1(14) et 1 juli 2006-30 juni 2007 i sammandrag Bolaget genomförde en nyemission om 15 Mkr under fjärde kvartalet

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2017-07-01 2018-03-31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2017 07 01 2017 12 31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2006-07-01 2006-12-31 1(11) Delåret juli-december 2006 i sammandrag Bolaget genomförde en nyemission om 15 Mkr. Nyemissionen övertecknades.

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2016 07 01 2016 09 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine vaccines.com

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Bokslutskommunike fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 2016 07 01 2017 06 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2007-07-01 2008-03-31 1(15) Delåret juli 2007 - mars 2008 i sammandrag Den kliniska studien på Bolagets nasala influensavaccin kontrakteras

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Årsredovisning och koncernredovisning för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 Räkenskapsåret 2012 07 01 2013 06 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2009-07-01 2009-09-30 1(20) Delåret juli 2009 - september 2009 i sammandrag Eurocine Vaccines nasala influensavaccin klart för klinisk

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Dela rsrapport fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2018-07-01 2019-03-31 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

Halvårsrapport Januari juni 2013

Halvårsrapport Januari juni 2013 Halvårsrapport Januari juni 2013 Period 1 april 30 juni 2013 Nettoomsättningen uppgår till 76 309 (44 394) kkr motsvarande en tillväxt om 72 %. Tillväxten exklusive förvärvade enheter uppgår till 14 %

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Årsredovisning och koncernredovisning för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 Räkenskapsåret INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning...2 VD har ordet... 3 Årsstämma... 4 Förvaltningsberättelse...5

Läs mer

HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ)

HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ) HomeMaid AB (publ) Delårsrapport för perioden 1 januari - 31 mars 2012 Period 1 januari - 31 mars 2012 Nettoomsättningen uppgår till 43 057 (33 079) kkr motsvarande en tillväxt om 30 %. Organisk tillväxt

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2013

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2013 Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2013 Första kvartalet 2012 Nettoomsättningen uppgick till 1 124 (859) tkr Rörelseresultatet uppgick till - 2 844 (- 4 418) tkr Kassaflödet

Läs mer

Delårsrapport för första halvåret 2015

Delårsrapport för första halvåret 2015 Delårsrapport för första halvåret 2015 Väsentliga händelser under perioden (januari juni 2015) Fortsatt oenighet med samarbetspartner i Maragruvan rörande äganderätten till restupplaget Nyemission av aktier

Läs mer

Delårsrapport Almi Företagspartner

Delårsrapport Almi Företagspartner Delårsrapport Almi Företagspartner 1 januari - 31 mars 2014 Delårsrapport januari mars 2014 Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Målet är att fler

Läs mer

1 januari 30 juni 2010

1 januari 30 juni 2010 1 januari 30 juni 2010 BM Impex erbjuder Nordiska bygg och fastighetsföretag ökad konkurrenskraft genom att tillhandahålla högkvalitativa, prisvärda insatsvaror i komponent respektive konceptform. Bolagets

Läs mer

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza

TMT One AB (publ) Delårsrapport. 1 januari 30 september 2001. Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza TMT One AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 september 2001 Wihlborgs förvärvar Postfastigheter AB Avanza det nya namnet på det sammanslagna bolaget HQ.SE Aktiespar och Avanza Utvecklingen under tredje

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2011

New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2011 New Nordic Healthbrands AB (publ) Kvartalsrapport Q1 januari - mars 2011 Årets första kvartal New Nordic koncernens omsättning uppgick under årets första kvartal till 47,3 MSEK (46,1) en ökning med 2,7

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015

New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 New Nordic Healthbrands AB (publ) Sexmånadersrapport januari - juni 2015 SEX MÅNADER 2015 SEX MÅNADER 2014 Q2 2015 Q2 2014 Nettoomsättning, ksek 149 433 136 007 76 486 74 935 Bruttoresultat, ksek 99 545

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI -- SEPTEMBER 2006 FÖR CURERA

DELÅRSRAPPORT JANUARI -- SEPTEMBER 2006 FÖR CURERA DELÅRSRAPPORT JANUARI -- SEPTEMBER 2006 FÖR CURERA Januari -- september 2006 Nettoomsättningen uppgick till ksek 103 977 (98 525) och proforma till ksek 123 360. Rörelseresultatet uppgick till k SEK -2

Läs mer

Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006

Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006 Innate Pharmaceuticals AB (publ) Bokslutskommuniké juli 2005 juni 2006 Resultat efter finansiella poster uppgick till 7,2 Mkr (f.å. 5,8 Mkr) Intäkterna uppgick till 1,7 Mkr (1,0 Mkr) Resultat per aktie

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. Motion Display Scandinavia AB org nr 556682-8231. Delårsrapport för perioden januari 2015 mars 2015

DELÅRSRAPPORT. Motion Display Scandinavia AB org nr 556682-8231. Delårsrapport för perioden januari 2015 mars 2015 DELÅRSRAPPORT Motion Display Scandinavia AB org nr 556682-8231 Delårsrapport för perioden januari 2015 mars 2015 FÖRSTA KVARTALET 2015 (JANUARI MARS) Nettoomsättningen för första kvartalet uppgick till

Läs mer

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet

Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Fortsatt god tillväxt och förbättrad lönsamhet Pressinformation den 16 augusti 2006 Pooliakoncernen visar även för årets andra kvartal ökad tillväxt och förbättrad lönsamhet jämfört med motsvarande period

Läs mer

LESSSEAMLESSSEAMLESSSEAMLESSSEAM

LESSSEAMLESSSEAMLESSSEAMLESSSEAM LESSSEAMLESSSEAMLESSSEAMLESSSEAM Delårsrapport jan-mar 2010. SEAMLESS distribution AB (publ), Dalagatan 100, 113 43 Stockholm, Sverige 1 2 SEAMLESS distribution AB (publ), Dalagatan 100, 113 43 Stockholm,

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2006-07-01 2007-03-31 1(12) Delåret juli 2006 - mars 2007 i sammandrag Bolaget genomförde en nyemission om 15 Mkr. Nyemissionen övertecknades.

Läs mer

HÄNDELSER INTRÄFFADE EFTER PERIODENS SLUT

HÄNDELSER INTRÄFFADE EFTER PERIODENS SLUT Delårsrapport januari - september 2003 Optoventkoncernen Optovent AB (publ) är ett medicintekniskt företag, vars affärsidé är att utveckla och marknadsföra innovativa system och teknikplattformar för säker

Läs mer

DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2015

DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2015 Oboya Horticulture Industries AB DELÅRSRAPPORT KVARTAL 1 2015 Oboya Horticulture har som långsiktigt mål att vara ett världsledande tillverknings- och säljbolag av förbruknings och logistikprodukter till

Läs mer

Generic Sweden AB (publ)

Generic Sweden AB (publ) Generic Sweden AB (publ) Första kvartalet 2012 (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen uppgick till 44,5 MSEK (34,2 MSEK). Rörelseresultatet uppgick till 3,2 MSEK (1,8 MSEK). Resultat

Läs mer

Follicum AB 556851-4532 www.follicum.se DELÅRSRAPPORT 2016-01-01 2016-03-31

Follicum AB 556851-4532 www.follicum.se DELÅRSRAPPORT 2016-01-01 2016-03-31 Follicum AB 556851-4532 www.follicum.se DELÅRSRAPPORT 2016-01-01 2016-03-31 Sammanfattning av delårsrapport Första kvartalet (2016-01-01 2016-03-31) Övriga rörelseintäkter uppgick till 0 TSEK (0 TSEK).

Läs mer

GRIPEN OIL & GAS AB (publ) Delårsrapport, 1:a kvartalet 2014

GRIPEN OIL & GAS AB (publ) Delårsrapport, 1:a kvartalet 2014 Stockholm, 22 Maj 2014 Gripen Oil & Gas AB (publ) Vasavägen 76 181 41 Lidingö GRIPEN OIL & GAS AB (publ) Delårsrapport, 1:a kvartalet 2014 Gripen Oil & Gas AB (publ) (GOG), verksamt inom prospektering

Läs mer

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång CasinoLoco har lanserat Live Casino som ny produkt från spelleverantörerna Ezugi samt Netent.

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång CasinoLoco har lanserat Live Casino som ny produkt från spelleverantörerna Ezugi samt Netent. Delårsrapport för perioden 1 januari 30 september 2015 Samtliga belopp i rapporten avser koncernen och anges i tkr, om inte annat anges. Beloppen inom parentes avser motsvarande period förra året. Fortsatt

Läs mer

Wise Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2014 FORTSATT TILLVÄXT

Wise Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2014 FORTSATT TILLVÄXT Wise Group AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2014 FORTSATT TILLVÄXT Wise Group AB (publ) är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) A rsredovisning och koncernredovisning fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566 4298 Ra kenskapsa ret 2014 07 01 2015 06 30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park,

Läs mer

Kvartalsrapport 2014-01-01 till 2014-03-31

Kvartalsrapport 2014-01-01 till 2014-03-31 Kvartalsrapport 2014-01-01 till 2014-03-31 Sammanfattning av kvartalsrapport Första kvartalet 2014-01-01 till 2014-03-31 Nettoomsättningen uppgick till 1 609 979 SEK (1 422 064). Resultatet efter finansiella

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2010. VD har ordet SEPTEMBER 2009. Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt. Perioden 1 januari 31 mars 2010

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS 2010. VD har ordet SEPTEMBER 2009. Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt. Perioden 1 januari 31 mars 2010 DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 31 MARS SEPTEMBER Genomförda strukturåtgärder börjar ge effekt Rörelseresultatet under årets första kvartal är negativt, men som en effekt av genomförda strukturåtgärder väsentligt

Läs mer

Strålande tillväxt och nya marknader

Strålande tillväxt och nya marknader 1 av 9 Strålande tillväxt och nya marknader Omsättningen för det fjärde kvartalet uppgick till 371 miljoner kronor, en ökning med 80 procent jämfört med samma period föregående år. Det är den högsta omsättningen

Läs mer

Med Bolaget eller Hamlet Pharma menas Hamlet Pharma AB med organisationsnummer 556568-8958

Med Bolaget eller Hamlet Pharma menas Hamlet Pharma AB med organisationsnummer 556568-8958 Q1 Delårsrapport juli september 2015 Med Bolaget eller Hamlet Pharma menas Hamlet Pharma AB med organisationsnummer 556568-8958 Sammanfattning av delårsrapport Första kvartalet (2015-07-01 2015-09-30)

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008 Ett positivt första kvartal för Teracom-koncernen där moderbolaget initierar ett effektiviseringsprogram för att öka intäkterna och minska kostnaderna. Stabilt första

Läs mer

KABE AB > 756,0 (737,3 > 41,7 (45,9). > 4:63 (5:11). > 55,0 (60,7). > 7,3 % (8,2). HALVÅRSRAPPORT JANUARI JUNI

KABE AB > 756,0 (737,3 > 41,7 (45,9). > 4:63 (5:11). > 55,0 (60,7). > 7,3 % (8,2). HALVÅRSRAPPORT JANUARI JUNI KABE AB (publ.) > en uppgick till 756,0 Mkr (737,3 Mkr). > Resultat efter skatt uppgick tilll 41,7 Mkr (45,9). > Resultat per aktie var 4:63 (5:11). > Rörelseresultatet uppgick till 55,0 Mkr (60,7). >

Läs mer

Delårsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30. Clinical Laserthermia Systems AB (publ) 556705-8903

Delårsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30. Clinical Laserthermia Systems AB (publ) 556705-8903 Delårsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30 Clinical Laserthermia Systems AB (publ) 556705-8903 Sammanfattning av delårsrapport Första nio månaderna (2012-01-01 2012-09-30) Nettoomsättning/bidrag uppgick

Läs mer

Aqeri Holding AB (publ) JANUARI DECEMBER 200887

Aqeri Holding AB (publ) JANUARI DECEMBER 200887 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 200887 Mycket starkt fjärde kvartal efter ett turbulent år Under det fjärde kvartalet ökade nettoomsättningen med 78 % till MSEK 34,7 (19,5). Rörelseresultatet under

Läs mer

876 kkr) 2 231 kkr) 0,06. kr) % (68,4 %) och skuldsättningsgraden. 657 kkr) 1 604 kkr)

876 kkr) 2 231 kkr) 0,06. kr) % (68,4 %) och skuldsättningsgraden. 657 kkr) 1 604 kkr) Januari Juni 2013 Faktureringen uppgick till 10 409 kkr (8( 876 kkr) Nettoresultatet uppgick till 1 563 kkr (-( 2 231 kkr) Resultat per aktie, -0, 0,06 06 kr (-( 0,12 kr) Soliditeten är 38,4 % (68,4 %)

Läs mer

Bokslutskommuniké 020101-021231

Bokslutskommuniké 020101-021231 Bokslutskommuniké 020101-021231 Verksamhet * Nettoomsättningen under perioden uppgick till 9,5 Mkr (15,7) * Resultatet efter finansiella poster var -4,0 Mkr (-7,9) * Ett besparingsprogram har genomförts

Läs mer

Triona AB. Kvartalsrapport för 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30. Triona AB 1(7) Kvartalsrapport 3 2009

Triona AB. Kvartalsrapport för 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30. Triona AB 1(7) Kvartalsrapport 3 2009 Triona AB 1(7) Kvartalsrapport för Triona AB 556559-4123 2009-01-01-2009-09-30 Triona AB 2(7) Nyckeltal Nedan redovisas nyckeltal (föregående år inom parentes); Rörelseresultat före skatt och bokslutsdispositioner:

Läs mer

Wonderful Times Group AB (publ) 556684-2695. Delårsrapport. Januari - Juni 2013. Wonderful Times Group AB (publ)

Wonderful Times Group AB (publ) 556684-2695. Delårsrapport. Januari - Juni 2013. Wonderful Times Group AB (publ) Delårsrapport Januari - Juni 213 Wonderful Times Group AB (publ) 1 April - juni 213 Omsättningen ökade med 2 % till 33,8 MSEK (28,1). EBITDA uppgick till -,9 MSEK (-1,4). Kassaflöde efter rörelsekapitalförändringar

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 1 JANUARI 31 DECEMBER Samgående med StjärnaFyrkant och nedskrivning av goodwill SEPTEMBER Under årets fjärde kvartal förvärvades samtliga aktier i StjärnaFyrkant genom nytecknade aktier

Läs mer

Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ)

Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ) Niomånadersrapport, 2010.01.01 2010.09.30 ADDvise Lab Solutions AB (publ) 1 juli 30 september 2010 1 januari 30 september 2010 Orderingången för perioden uppgick till 6,7 MSEK (3,0), en ökning med 123%

Läs mer

Januari december 2011 Nettoomsättningen uppgick till 32 tkr (15 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -5 138 tkr (-4 721 tkr)

Januari december 2011 Nettoomsättningen uppgick till 32 tkr (15 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -5 138 tkr (-4 721 tkr) Challenger Mobile AB (publ) Org nr 556671-3607 Isafjordsgatan39 B SE-164 40 Kista Tel 0722-458 458 www.challengermobile.com info@challengermobile.com Januari december 2011 Nettoomsättningen uppgick till

Läs mer

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder

Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pressinformation den 5 maj 2006 Poolia ökar lönsamheten och visar god tillväxt i samtliga länder Pooliakoncernens omsättning för första kvartalet uppgick till 295,2 Mkr, vilket innebär en tillväxt på 31%

Läs mer

Verksamhetsområden Forshem är indelat i tre verksamhetsområden Projekt, Styckehus och Övrigt, vilka redovisas enligt IFRS 8, Rörelsesegment.

Verksamhetsområden Forshem är indelat i tre verksamhetsområden Projekt, Styckehus och Övrigt, vilka redovisas enligt IFRS 8, Rörelsesegment. Delårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Styrelsen har beslutat att avyttra den verksamhet som koncernen bedriver i Tyskland. Den tyska verksamheten redovisas därför som verksamhet under avyttring. Nettoomsättningen

Läs mer

Bokslutskommuniké 2009

Bokslutskommuniké 2009 Bokslutskommuniké 2009 1 Januari 31 December Omsättning 70 530 Tkr Resultat efter finansiella poster 6 649 Tkr Inneliggande ordervärde 25 Mkr Ny VD Lars Israelsson Trimera AB (publ) Org.nr: 556681-9149

Läs mer

Ekonomisk utveckling under rapportperioden

Ekonomisk utveckling under rapportperioden HomeMaid AB (publ) Delårsrapport för perioden 1 januari - 31 mars 2009 Nettoomsättningen för det första kvartalet uppgår till 20 643 (19 701) kkr motsvarande en tillväxt om 5% Tillväxten exklusive avyttrat

Läs mer

Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport

Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport Stockholm 2011-11-29 Stureguld offentliggör prospekt och uppgifter om eget kapital, skuldsättning, redogörelse för rörelsekapitalet samt reviderad delårsrapport Stureguld AB (publ) lämnade den 27 oktober

Läs mer

Dignitana AB publ 556730-5346. Bokslutskommuniké januari december 2009

Dignitana AB publ 556730-5346. Bokslutskommuniké januari december 2009 Bokslutskommuniké januari december 2009 Resultat och ställning 2009 i sammandrag ( belopp inom parantes motsvarande period 2008 ) Omsättning under perioden 1 924 tkr (2 104) tkr Resultat efter finansiella

Läs mer

Ett positivt resultat för Q1 bekräftar att koncernen är på rätt väg. Delårsrapport januari-mars 2016 för VA Automotive i Hässleholm AB (publ)

Ett positivt resultat för Q1 bekräftar att koncernen är på rätt väg. Delårsrapport januari-mars 2016 för VA Automotive i Hässleholm AB (publ) Delårsrapport januari-mars 2016 för VA Automotive i Hässleholm AB (publ) (Org.Nr. 556767-9625) Ett positivt resultat för Q1 bekräftar att koncernen är på rätt väg www.va-automotive.com (ORGANISATIONSNUMMER

Läs mer

Sectras bästa halvårssiffror

Sectras bästa halvårssiffror Sectra-01.213-2.0sve Pressmeddelande Linköping den 5 december Sectras bästa halvårssiffror Sectra förbättrade resultatet under verksamhetsårets första sex månader med 61% till 15,9 Mkr (9,9) jämfört med

Läs mer

Näsdroppsvaccin för barn mot influensa Stort behov och stor marknadstillväxt

Näsdroppsvaccin för barn mot influensa Stort behov och stor marknadstillväxt Näsdroppsvaccin för barn mot influensa Stort behov och stor marknadstillväxt Anna-Karin Maltais, Ph.D., CSO Eurocine Vaccines AB (publ.) EUCI www.eurocine-vaccines.com Näsdroppsvaccin för barn mot influensa

Läs mer

1 januari 2008-31 december 2008 Helårsperiod 1 januari 2008 31 december 2008

1 januari 2008-31 december 2008 Helårsperiod 1 januari 2008 31 december 2008 1 januari 2008-31 december 2008 Helårsperiod 1 januari 2008 31 december 2008 BOKSLUTSKOMMUNIKÈ JANUARI DECEMBER 2008 Bolaget fick en ny huvudägare den 27 november Ny styrelse och VD utsågs på extra bolagsstämma

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Delårsrapport för EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2010-07-01 2010-12-31 1(21) Delåret juli 2010 - december 2010 i sammandrag Avtal om influensaantigen för användning i illerstudien Eurocine

Läs mer

Mobispine AB 556666-6466. Delårsrapport för perioden 2007-04-01 2007-06-30

Mobispine AB 556666-6466. Delårsrapport för perioden 2007-04-01 2007-06-30 Mobispine AB 556666-6466 Delårsrapport för perioden 2007-04-01 2007-06-30 Sammanfattning av delårsrapport för april juni 2007 april juni 2007 april juni 2006 Resultat efter finansiella poster (SEK) -1

Läs mer

Nettoomsättningen uppgick till 20 tkr (25 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -3 540 tkr (-3 563tkr)

Nettoomsättningen uppgick till 20 tkr (25 tkr) Resultat efter finansiella poster uppgick till -3 540 tkr (-3 563tkr) Challenger Mobile AB (publ) Org. nr 556671-3607 Isafjordsgatan39 B SE-164 40 Kista Tel 0722-458 458 www.challengermobile.com info@challengermobile.com Januari september 2012 Nettoomsättningen uppgick till

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2010

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2010 Fjärde kvartalet - BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Nettoomsättning 2 506 (2 436) Mkr, justerat för förvärvad verksamhet samt valutaeffekter har omsättningen ökat med 3 % Rörelseresultat 152,9 (104,2) Mkr Rörelseresultat

Läs mer

Inbjudan till teckning av aktier i Eurocine Vaccines AB (publ)

Inbjudan till teckning av aktier i Eurocine Vaccines AB (publ) Inbjudan till teckning av aktier i Eurocine Vaccines AB (publ) Viktig information I detta prospekt används definitionerna Eurocine Vaccines och Bolaget som beteckning för Eurocine Vaccines AB (publ), organisationsnummer

Läs mer

Kvartalsrapport Q1-2003 Publiceras 2003-04-16

Kvartalsrapport Q1-2003 Publiceras 2003-04-16 Kvartalsrapport Q1-2003 Publiceras 2003-04-16 * Nettoomsättningen under perioden uppgick till 1,6 Mkr * Resultatet efter finansiella poster var 0,5 Mkr * Bolaget har tecknat avtal med Schibstedt-gruppen

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2007 TracTechnology AB (publ)

Delårsrapport januari juni 2007 TracTechnology AB (publ) Delårsrapport januari juni 2007 TracTechnology AB (publ) Nytt samarbetsavtal och fortsatt integration av förvärv Nettoomsättningen för det andra kvartalet uppgick till 2,2 (0,8) Mkr och för halvåret till

Läs mer

Gullberg & Jansson AB (publ) Bokslutskommuniké januari - december 2014

Gullberg & Jansson AB (publ) Bokslutskommuniké januari - december 2014 Gullberg & Jansson AB (publ) Bokslutskommuniké januari - december 2014 Nettoomsättning 36,9 (25,6) MSEK Rörelseresultat 0,5 (-1,5) MSEK Resultat efter skatt 0,4 (-0,9) MSEK Resultat per aktie 0,10 (-0,18)

Läs mer

556738-7864. Halvårsrapport 2014-01-01 till 2014-06-30

556738-7864. Halvårsrapport 2014-01-01 till 2014-06-30 556738-7864 Halvårsrapport 2014-01-01 till 2014-06-30 Sammanfattning av halvårsrapport Första halvåret (2014-01-01 2014-06-30) Nettoomsättningen uppgick till 0 SEK (0). Resultatet efter finansiella poster

Läs mer

Effnetplattformen AB (publ)

Effnetplattformen AB (publ) Effnetplattformen AB (publ) DELÅRSRAPPORT Januari mars Effnetplattformen AB (publ) Delårsrapport januari mars sida 1 av (8) Effnetplattformen AB (publ) DELÅRSRAPPORT Januari mars Jämförelsesiffror i denna

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q1 2013

DELÅRSRAPPORT Q1 2013 DELÅRSRAPPORT Q1 2013 JOJKA COMMUNICATIONS AB (PUBL) 556666-6466 (JOJK) 26 APRIL 2013 STYRELSEN FÖR JOJKA COMMUNICATIONS AB Siffror i sammandrag Januari mars 2013 Januari mars 2013 jämfört med motsvarande

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2015

Delårsrapport januari juni 2015 Q2 Delårsrapport januari juni 2015 Amnode AB Januari - juni 2015 Nettoomsättningen uppgick till 42,0 MSEK (18,6) Rörelseresultat före avskrivningar EBITDA uppgick till 1,3 MSEK (0,7) Rörelseresultatet

Läs mer

Utdelningen föreslås bli 8,00 kronor (6,50).

Utdelningen föreslås bli 8,00 kronor (6,50). G & L Beijer AB Bokslutskommuniké januari december 2010 Nettoomsättningen steg med sex procent till 5044,3 (4757,7). Rörelseresultatet ökade till 484,0 (280,1) inklusive realisationsvinst på 140 genom

Läs mer

Fjärde kvartalet 2008. 12 månader 2008

Fjärde kvartalet 2008. 12 månader 2008 Bokslutskommuniké 2008 Fjärde kvartalet 2008 Nettoomsättningen uppgick till 18,9 MSEK (21,4) Rörelseresultatet uppgick till -6,5 MSEK (-10,9) Resultatet efter skatt blev -8,4 MSEK (-11,5) Resultatet efter

Läs mer

Bokslutskommuniké 2012

Bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommuniké 2012 20 % tillväxt och på god väg mot lönsamhet Sammanfattning helåret 2012 Tillväxt på 20% i Hedbergs Guld & Silver under 2012. Tillväxten kommer huvudsakligen från e-handeln. Kostnadsbesparingar

Läs mer

Delårsrapport jan-mar 2008

Delårsrapport jan-mar 2008 Delårsrapport jan-mar 2008 Resultat efter finansnetto 2,7 mkr (3,4 mkr) Nettoomsättning ökade med 53% till 32,3 mkr (21,2 mkr) Vinst per aktie 0,56 kr (0,69 kr) Repetitiva intäkter* fördubblade, utgjorde

Läs mer

HÖVDING DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3, MARS MAJ 2014/2015

HÖVDING DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3, MARS MAJ 2014/2015 HÖVDING DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3, MARS MAJ 2014/2015 ÖKANDE FÖRSÄLJNING PÅ NYCKELMARKNADER HÖVDING UTSEDD TILL BRA VAL AV FOLKSAM FINANSIELLT RESULTAT Nettoomsättningen ökade till 4 668 (2 425) TSEK EBITDA

Läs mer

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.)

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2014 Tredje kvartalet 2014 Omsättning för koncernen uppgick till 6.902 Tkr och resultatet till 5.765 Tkr. Av resultatet utgörs cirka 3.300

Läs mer

Trionakoncernen. Proforma balans och resultaträkning för 556559-4123 2009-01-01-2009-10-31. Trionakoncernen 1(6) Proforma balans och resultaträkning

Trionakoncernen. Proforma balans och resultaträkning för 556559-4123 2009-01-01-2009-10-31. Trionakoncernen 1(6) Proforma balans och resultaträkning Trionakoncernen 1(6) för Trionakoncernen 556559-4123 2009-01-01-2009-10-31 Trionakoncernen 2(6) Inledning I och med förvärvet av VegInformatikk den 30 september 2009 vill vi åskådliggöra en proforma resultaträkning

Läs mer

Kvartalsrapport Q2-2014 QBNK Holding AB (publ)

Kvartalsrapport Q2-2014 QBNK Holding AB (publ) Kvartalsrapport Q2-2014 Holding AB (publ) (556958-2439) Holding AB (publ) erbjuder företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset Management. Bolaget är specialiserat på

Läs mer

Kvartalsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30. PharmaLundensis AB (publ) 556708-8074

Kvartalsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30. PharmaLundensis AB (publ) 556708-8074 Kvartalsrapport 2012-01-01 till 2012-09-30 PharmaLundensis AB (publ) 556708-8074 Sammanfattning 2012-01-01 2012-09-30 (9 månader) Nettoomsättningen uppgick till 52 676 SEK (0). Resultatet efter finansiella

Läs mer

EUROCINE VACCINES AB (publ)

EUROCINE VACCINES AB (publ) Bokslutskommunike fo r EUROCINE VACCINES AB (publ) Org.nr. 556566-4298 2017-07-01 2018-06-30 Eurocine Vaccines AB, Fogdevreten 2, Karolinska Institutet Science Park, 171 65 Solna, Sweden. www.eurocine-vaccines.com

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 OKTOBER, 2006 Omsättningen ökade med 30 procent och byråintäkten med 17 procent för jämförbara enheter Rörelseresultatet uppgick till 6,6 Mkr, en ökning med 6,2

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2011

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2011 Fjärde kvartalet - BOKSLUTSKOMMUNIKÉ Orderingång 3 064 (2 507) Mkr, justerat för förvärvade verksamheter samt valutaeffekter har orderingången ökat med 8,7 % Nettoomsättning 3 023 (2 506) Mkr, justerat

Läs mer

Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari september 2008

Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari september 2008 Kilsta Metall AB (publ) Delårsrapport januari september 2008 - Försäljningen under tredje kvartalet ökade med 175 % till 24,8 Mkr (9,0)*. - Resultatet efter finansnetto uppgick till -3,8 Mkr (3,3). - Resultatet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - mars. Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2015.

DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - mars. Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2015. STOCKHOLM 2015-04-15 DELÅRSRAPPORT 2015 Januari - mars Relation & Brand AB (556573-6500) presenterar idag första kvartalet 2015. Händelser under första kvartalet Rörelseresultatet (EBITDA) under perioden

Läs mer

Delårsrapport 2015-01-01 2015-09-30. Follicum AB 556851-4532

Delårsrapport 2015-01-01 2015-09-30. Follicum AB 556851-4532 Delårsrapport 2015-01-01 2015-09-30 Follicum AB 556851-4532 Sammanfattning av delårsrapport Första nio månaderna (2015-01-01 2015-09-30) Övriga rörelseintäkter uppgick till 394 TSEK (1 868 TSEK). Resultatet

Läs mer

Nettomsättningen ökade med 28% från 5 709 till 7 281 KSEK. Löpande telefoniintäkter ökade med 41% från 3 899 till 5 515 KSEK

Nettomsättningen ökade med 28% från 5 709 till 7 281 KSEK. Löpande telefoniintäkter ökade med 41% från 3 899 till 5 515 KSEK Januari-december 2005 Nettomsättningen ökade med 28% från 5 709 till 7 281 KSEK Löpande telefoniintäkter ökade med 41% från 3 899 till 5 515 KSEK Rörelseresultatet uppgick till -4 514 (-3 024) KSEK Resultat

Läs mer