VÄSTERÅS SPORTDYKARKLUBB MOLLUSCA. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Vid ordinarie årsmöte i klubblokalen Lögarängen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄSTERÅS SPORTDYKARKLUBB MOLLUSCA. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Vid ordinarie årsmöte i klubblokalen Lögarängen 2014 02 27"

Transkript

1 VÄSTERÅS SPORTDYKARKLUBB MOLLUSCA Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Vid ordinarie årsmöte i klubblokalen Lögarängen

2 Västerås SportDykarklubb Mollusca Styrelsen för Västerås Sportdykarklubb Mollusca får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret Styrelsens sammansättning Lennart Berg Ordförande Peter Turesson Kassör Åsa Ericsson Sekreterare Anders Engman Utbildning Ungdom Andreas Söder Ledamot Fredrik Tedbrant Ledamot Sektionsledare Janina Gardell Roger Lind Åsa Ericsson Jörgen Eriksson Per Jansson Anders Engman Valda revisorer Marie Cornefjord Stefan Johansson Lisa Manske Dyksektionen Material- och lokalsektionen Säkerhetssektionen UV-rugbysektionen Fensimningssektionen Harpunskytte sektionen Ungdomssektionen Utbildningssektionen Sammankallande Suppleant Ombud vid SSDFs förbundsstämma Styrelsen hade av årsmötet fått mandat att lämna över rösträtten vid SSDFs årsmötet till valfri förening. Under 2013 överläts inte rösträtten. Valberedning Andreas Söder Jonas Lindqvist Sammankallande Styrelsemöten Styrelsen har under verksamhetsåret haft sju protokollförda möten. Medlemsantal Vid verksamhetsårets slut uppgick antalet medlemmar till 97 personer, av vilka 52 personer har betalt apparatdykartillägg och 28 personer har betalt nitroxtillägg. Av de 97 medlemmarna var 25 ungdomar. Utöver dessa medlemmar förningen haft åtta medlemmar som kommit till VSDK Mollusca från Oasen (fensimmare).

3 Medlemsavgifter för verksamhetsåret Medlemskateogri Huvudmedlem Familjemedlem Grundavgift grundavgift Minior 7 13 år 225 kr 100 kr Junior år 315 kr 100 kr Senior 20 år 575 kr 360 kr Apparatdykartillägg De medlemmar som önskat nyttja klubbens utrustning för att fylla luft för apparatdykning har betalt ett tillägg om 250 kr. Tillägget har varit samma oavsett om medlemmen varit huvud- eller familjemedlem. För fyllning av andra gaser har ett nitroxtillägg om 200 kr erlagts. Gästmedlem Gästmedlemmar har betalt ordinarie avgift enligt ovan, men med avdrag för avgiften till SSDF. Detta har förutsatt medlemskap i annan CMAS ansluten nordisk förening. Gynnare Gynnare har betalt 125 kr och har för detta bidrag till föreningen tillgång till hemsidan. Badhusträning Föreningen har under året haft tillgång till Lögarängsbadet vid vissa tider. Badtiderna har använts för fridykning. Under 2013 har klubben inte kunnat erbjuda sina medlemmar gratis bad, då kommunen har höjt priserna i badhuset kraftigt. Under våren 2013 har vi också hyrt Kristiansborgsbadet en gång/vecka för UV-rugbyträning. Klubblokalen Under året har lokalen använts till kursverksamhet, föreläsningar, klubbkvällar, övriga gemensamma tillställningar samt till styrelsemöten m m. Kompressorn har varit i drift under huvuddelen av året och har precis som vanligt nyttjats i stor utsträckning.

4 Här följer sektionernas egna verksamhetsberättelser från verksamhetsåret 2013 Utbildningssektionens verksamhetsberättelse Under 2013 har en *-kurs genomförts. Fem elever började kursen och tre elever examinerades. Vidare har vi också genomfört en Nitroxkurs med två deltagare. Vi har också genomfört en blenderutbildning som klubben köpt av Mattias Vendlegård. Under året har flera prova-på dyk genomförts. Många av deltagarna har visat intresse för att gå kurs under nästa år. Avslutningsvis tackar Utbildningssektionen de som under året genomfört kurser för visat förtroende samt önskar både dem och övriga medlemmar på återseende under framtida vidareutbildningar. Anders Engman Utbildningssektionen Ungdoms- och fridykarsektionens verksamhetsberättelse Det har varit en uppslutning på ungefär 12 ungdomar och 6 vuxna per träff. Ungdomarna har jobbat mot steg 1-3 samt olika snorkeldiplom. De äldre har jobbat med steg 1-3, Viking samt avancerad fridykning. Vi deltog ej på FRIKS i år. Under året har vi varit ute på ca 3st utomhustillfällen. 3 st deltog även som funktionärer under fridykar SM som Örebro sportdykarklubb arrangerade i Mars. Vi har även utbildat 5st fridykarinstruktörer steg 1. Tack till alla ungdomar och vuxna som har deltagit och engagerat sig! Ungdomsansvarig Material- och lokalsektionens verksamhetsberättelse Under året har som vanligt en luftanalys genomförts av Granzow. Luftanalysen var utan anmärkning. Kompressorn har servats utan anmärkning. Luftfyllarutbildningar har genomförts under för ett antal personer vid flera tillfällen under året.

5 Under 2013 har fyllanläggningen servats av materialansvarig. Det är o-ringar i kranar som går sönder. Vidare har analoxerna servats. Roger Lind Material- och lokalsektionen Säkerhetssektionens verksamhetsberättelse Även detta år har ur säkerhetssynpunkt varit lugnt för klubben. I stort verkar klubbens medlemmar dyka säkert och med gott omdöme. Klubblägret i Lysekil över Kristi himmelfärdshelgen genomfördes med bra dykledning och stort säkerhetstänk. Arbetet med klubbens krisplan har påbörjats, men är inte färdig ännu. Åsa Ericsson Säkerhetssektionen Dyksektionens verksamhetsberättelse Året har varit fyllt med aktiviteter och många av klubbens medlemmar har bidragit med att anordna utfärder, resor och andra aktiviteter. Dock kan vi se ett minskat antal av deltagare på aktiviteterna jämfört med tidigare år något vi måste försöka ändra på till nästa år. Dykaktiviteter under året Helgutfärder Västkusten Dyk-Leif (vår och höst) Västkusten - Lysekil (Klubbläger) Dagsutfärder Kolsva Fältspatgruva Finntorpet Lånsta grustag Hallsta grustag Kvinnersta Uskavi Siggebohyttan Stenbrott Värmdö, Vrakdykning Harm Övriga dykaktiviteter Avrostningsdyk Uskavi Siggebohyttan Nationaldagsdyk Kolsva Fältspatgruva Nyårsdyk Sala Strå Kvällsdyk under sommaren (7 tillfällen varav två blev inställda pga för få anmälda)

6 Avslutningsvis tackar Dyksektionen alla medlemmar för det gångna året och på återseende vid framtida aktiviteter. Janina Gardell Dyksektionen Harpunskyttesektionens verksamhetsberättelse Då vi väntar på en sektion ska bildas i SSDF så har vi legat lite lågt. Då man bara kan söka tävlingslicens genom förbundet. Harpunskyttesektionen UV-rugbysektionens verksamhetsberättelse Verksamheten har varit uppdelad på två tillfällen i veckan t.o.m April månad. Tisdagarna på Kristiansborgsbadet var inriktade på regelrätt träning medan Söndagarna på Lögarängsbadet inriktades mot att ge ungdomar möjlighet att under lättare former provapå uvr. Verksamheten resterande del av året lades ned då antalet deltagare ej var tillräckligt många i kombination med att vår ekonomiska plan inte tillät fortsatt satsning, detta direkt beroende på drastiskt höjda badkostnader. Stort tack till Marlene Kaas, Susanne- och Pathric Lindström och Samuel Greenhag som har deltagit och engagerat sig i verksamheten! Jörgen Eriksson UV-rugbysektionen Fensimningssektionens verksamhetsberättelse Fensimsektionen blev till efter årsmötet 2013 och fensimmarna åkte till Fensim- SM i Örebro söndag den 17 mars. Molluskas fensimmare tog hem totalt 4 Guld, 4 Silver samt 1 Brons. Tävlingen hölls tillsammans med Fridyknings SM och alla deltagare var mycket nöjda med tävlingen. Fensimmningen har under hösten haft en träningsgrupp på torsdagar och söndagar. Under hösten har allmänheten som badar på Lögarängsbadet haft möjlighet att prova på fensim under träningen och så har skett ca 10 gånger under hösten. Ingen av prova-på aktiviteterna har dock lett till att fler har fortsatt med fensimmen. Sista träningen före jul så ordnade tränaren lite vattenlekar och vi avslutade med en julfika. Under hösten har inga tävlingar genomförts av medlemmarna.

7 Per Jansson Fensimningssektionen Slutord från ordförande Ännu ett år till handlingarna. Dyktoppen fortsätter med sin nedåtgående trend igen precis som föregående år. Detta återspeglades även på onsdagsdykningarna där det var få deltagare. För egen del har jag nog inte dykt så lite under något av mina dykår som detta. Den stora positiva behållningen under året var nog resan till Malta, helt fantastisk. En av de stora negativa sakerna vi möttes av inför 2013 var att badhuset aviserade kraftigt höjda entréavgifter vilket medförde att styrelsen fick införa stopp av gratis inträde. Trots flertalet försök till förhandlingar så gick det inte att förhandla med badhusets enhetschef och avgifterna stod fast. Den andra negativa händelsen är att UV-rugbyn av olika orsaker numer endast existerar på papperet. Om det går att få fart på verksamheten igen får framtiden utvisa. Jag utgår dock ifrån att ambitionen hos ansvarig sektionsledare är hög och optimistisk. En annan tråkig händelse var att VF Oasen la ner sin verksamhet i början av Det positiva är att de ville bli en del av Mollusca, så numer har vi en fensimningssektion. De rönte för övrigt stora framgångar på SM i fensimning med flera framträdande positioner och medaljer! Även på ungdomssidan tycker jag mig se en fortsatt positiv utveckling både i bassängen och antalet nya ungdomar klubben får. Årets badstrandsrensningar klarades med ett nödrop skulle jag vilja påstå. Jag förstår inte oviljan att ställa upp för klubben? Att vara med i en ideell föreningen innebär faktiskt att man får offra sig och ställa upp ibland. Om varje apparatdykare ställer upp vid två tillfällen skulle vi inte ha några som helst problem. Jag ser även gärna fler som anmäler sitt intresse till att bli delaktig/engagerad i styrelsen. Jag vill rikta ett stort tack till styrelsen och alla de som gör arbete för klubbens räkning, samt alla medlemmar. Extra stort tack till er som ställer upp gång efter gång, år efter år på badstrandsrensningarna. Ni vet vilka ni är, utan er hade vi aldrig löst det. Jag hoppas ni har den viljan och engagemanget kvar under Dyk säkert... Lennart Berg Ordförande

8 Lennart Berg Ordförande Åsa Ericsson Sekreterare Ungdom Peter Turesson Kassör Anders Engman Utbildning Andreas Söder Ledamot Fredrik Tedbrant Ledamot

VÄSTERÅS SPORTDYKARKLUBB MOLLUSCA. Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2014 Vid ordinarie årsmöte i klubblokalen Lögarängen 2014 02 27

VÄSTERÅS SPORTDYKARKLUBB MOLLUSCA. Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2014 Vid ordinarie årsmöte i klubblokalen Lögarängen 2014 02 27 VÄSTERÅS SPORTDYKARKLUBB MOLLUSCA Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2014 Vid ordinarie årsmöte i klubblokalen Lögarängen 2014 02 27 Västerås SportDykarKlubb Mollusca VSDK Mollusca är en ideell och politisk

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män.

Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Original 27 27 Styrelsens sammansättning Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör samt fyra övriga ledamöter. Styrelsen skall bestå av både kvinnor och män. Styrelsen utser inom sig vice ordförande

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

SMK Västerås Årsmöte

SMK Västerås Årsmöte SMK Västerås Årsmöte 2018-02-22 1. Mötets öppnande. Ordförande Mikael Wadsten hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. 2. Fastställande av närvarolista och röstlängd Röstlängd och närvarolistan godkändes

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse för år 2017 Verksamhetsberättelse 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen har under verksamhetsåret haft ett årsmöte, 10 protokollförda styrelsesammanträden, tränarmöten, samt löpande kontakt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening 2017-01-01 2017-12-31 Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening, MDRF 2017 Styrelsen får härmed avge verksamhetsberättelse

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF 2013-01-01-2013-12-31 Prisbordet till Romfarsritten som vi tackar våra sponsorer för. 1(5) Mälardalens distansrytarförening Enköping Uppland

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsåret omfattar tiden 1 september 2012 t.o.m. 31 augusti 2013 Styrelse Styrelsen har under det gångna året bestått av följande personer: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Linköpings Sportdykarklubb Årsmöte 2016-02-07

Linköpings Sportdykarklubb Årsmöte 2016-02-07 Linköpings Sportdykarklubb Årsmöte 2016-02-07 Innehåll Föredragningslista vid årsmötet i Linköpings Sportdykarklubb 2016-02-07 Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsens förvaltningsberättelse Budget

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Anslutna föreningar I Dalarnas Judoförbund finns 10 stycken klubbar anslutna till Dalarnas Judoförbund, och över 650 medlemmar. Borlänge

Läs mer

Föreningsträdet Simning. Min förening

Föreningsträdet Simning. Min förening Föreningsträdet Simning Min förening Föreningskunskap Vad erbjuder min förening Att vara funktionär Aktiva 15 år Handledning Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Org.nr: Föreningsstadgar

Org.nr: Föreningsstadgar Föreningsstadgar Upprättad 2007-06-24 vid bildandet av föreningen i Boda, Österåker. Reviderad 2011-11-16 vid extra medlemsårsmöte. Reviderad 2012-10-16 vid extra medlemsårsmöte. Reviderad 2017-03-18 vid

Läs mer

www.brastadgolfcenter.nu/golfklubb Ordinarie årsmöte, Brastad GK Plats: Stångenäs AIS klubbstuga Datum 2009-02-14 Tid: 13:00 Förslag till dagordning 1 Öppnande 2 Fastställande av röstlängd 3 Fastställande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun.

STADGAR. för. Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. STADGAR för Sällskapet bildades den 24 mars 2004 och har sin verksamhet vid Måns Ols, Sala Kommun. 1 Ändamål Kägelhanesällskapet är en ideell förening och har till ändamål att främja kägelsporten och att

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF 2015-01-01-2015-12-31 Mälardalens distansryttarförening Enköping Uppland Organisationsnummer 802462-5397 1(5) Verksamhetsberättelse för

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Innehållsförteckning Ordförande har ordet 3 DUS STYRELSEN 2012 4 SAMMANTRÄDEN UNDER ÅRET 4 DUS VERKSAMHET UNDER 2012 5 DUS årsmöte 5 US-campen 5 Vi i

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2014 Januari 2015 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 311 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Protokoll. DK Juniordykarna. Datum: 13 oktober 2016 Tid: Plats: Olof Wijksgatan 6

Protokoll. DK Juniordykarna. Datum: 13 oktober 2016 Tid: Plats: Olof Wijksgatan 6 ! Protokoll DK Juniordykarna Datum: 13 oktober 2016 Tid: 18.30-21.00 Plats: Olof Wijksgatan 6 Närvarande: Simon Pettersson, Alma Wetterek, Roger Olausson, Gabriel Manne, Andrea Olsson, Stig Mattsson, Johan

Läs mer

Kallelse DK Juniordykarna. Datum: 6 April 2017 Tid: Plats: Olof Wijksgatan 6. Dagordning: Peter. 2. Godkännande av dagordning. Godkännes.

Kallelse DK Juniordykarna. Datum: 6 April 2017 Tid: Plats: Olof Wijksgatan 6. Dagordning: Peter. 2. Godkännande av dagordning. Godkännes. ! Kallelse DK Juniordykarna Datum: 6 April 2017 Tid: 18.30-21.00 Plats: Olof Wijksgatan 6 Dagordning: 1. Val av justerare Peter 2. Godkännande av dagordning Godkännes. 3. Träningarna; söndag, onsdag och

Läs mer

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011

Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 1(5) Stadgar för Islandshästföreningen ODDUR, antagna vid årsmöte den 17 februari 2011 Dessa stadgar följer i tillämpliga delar SVENSKA ISLANDSHÄSTFÖRBUNDETS (SIFs) stadgar som antogs vid Riksårsmötet

Läs mer

Svenska Australian Shepherdklubben

Svenska Australian Shepherdklubben SASK Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Svenska Australian Shepherdklubben (SASK) avger härmed följande verksamhetsberättelse avseende verksamhetsåret 2011. Styrelsen Styrelsen har från föregående

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

Malmö Sportdykarklubb

Malmö Sportdykarklubb Malmö Sportdykarklubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2012 1/10 Verksamhetsberättelse för Malmö sportdykarklubb MSDK år 2012 Styrelsen MSDK:s styrelse har under året haft följande sammansättning: Ordförande

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING 2008-01-01--2008-12-31 JAKOBSBERGS FÄKTKLUBB Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubbs styrelse får härmed avge följande berättelse för verksamheten under tiden

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR SKÖVDE KONSTÅKNINGSKLUBB SÄSONGEN 2008 2009 2 (5) Skövde Konståkningsklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008 2009 Styrelsen har under året haft

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22

Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 Stadgar för Leksands Dykarklubb Antagna vid årsmötet 2014-02-22 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Leksands Dykarklubb (LDK) 2 - Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Leksand. 3 Föreningsform

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker REFERENSNR TITEL VERSION KLASSIFICERING DATUM SMA..100503 FÖR SMA 1.0 GODKÄND PUBLIK 2010-05-25 Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker FÖRBEREDD AV YASMIN KHAN SKRIVEN FÖR SVERIGES MUSLIMSKA AKADEMIKER

Läs mer

Djupet DJUPA TANKAR. Nr: 2. www.aqualund.nu. Dags att summera 2006.

Djupet DJUPA TANKAR. Nr: 2. www.aqualund.nu. Dags att summera 2006. Nr: 2 Djupet www.aqualund.nu 2006 Dags att summera 2006. DJUPA TANKAR Kanske inte det allra roligaste året i klubbens historia, men det finns en del att glädja sig åt. Aqualund cup i slutet av januari.

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

DUNÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE

DUNÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE DUNÖ SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Styrelsen för Dunö samfällighetsförening i Kalmar får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under 20100101-20101231. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012 Styrelsen för Vit Herdehundklubb SBKs rasklubb för vit herdehund lämnar härmed följande berättelse över verksamhets- och räkenskapsåret 1 januari 2011 31

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

Stadgar för Hälsingekatten ansluten till SVERAK Bildad 20 maj 1993

Stadgar för Hälsingekatten ansluten till SVERAK Bildad 20 maj 1993 Stadgar för Hälsingekatten ansluten till SVERAK Bildad 20 maj 1993 1 Benämning, tillhörighet och syfte 1.1 Klubben är en ideell förening och dess namn är Hälsingekatten, vilket förkortas HÄK. 1.2 Klubben

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Juniordykarna 1 Mar 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Juniordykarna 1 Mar 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Juniordykarna 1 Mar 2015 Roll i styrelsen + ansvarsområde Ordförande Kassör Sekreterare -hemsidan -bidrag -material -HLR -funktionshinder -likabehandling -läger -tävling -medlemsregistrering

Läs mer

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Inledning I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning.med konkreta metoder och utifrån samhällets utmaningar uppmanar vi till

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Dagordning vid årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer.

Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer. Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer. 1 (5) 1 Mötets öppnande Ordförande Ronny Liljegren förklarade mötet öppnat med en kort skildring av allt positivt som hänt i klubben under

Läs mer

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund STADGAR FÖR SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund KAPITEL 1: TILLHÖRIGHET OCH ÄNDAMÅL 1.1 Tillhörighet Seniorpsykologer i Sveriges Psykologförbund (Seniorpsykologerna) är en förening inom Sveriges

Läs mer

Årsberättelse 1/1-31/12 2010

Årsberättelse 1/1-31/12 2010 Årsberättelse 1/1-31/12 2010 - 2 - Förbundsstyrelse / övriga uppdrag Styrelseuppdrag Ordförande Sekreterare, vice kassör Mats Simonsson Lödde Birgitta Nilsson Lödde Eleonor Ståhl Ängelholm Tommy Persson

Läs mer

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2

NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 FÖRSLAG TILL NYA STADGAR FÖR ÅS BÅTKLUBB UTGÅVA 2 Ändringslogg Ändring Datum Utgåva 1, antagen vid klubbens bildande 1983 09 19 Revision till utgåva 2 2013 05 15 Ås Båtklubb är en ideell förening, bildades

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Flygvapenfrivilliga region väst överlämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-01-01 tom. 2014-12-31 1 Organisation 2014-01-01 2014-12-31 Regionsordförande

Läs mer

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T)

för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) STADGAR för Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan (VIF-T) Ändamål 1 Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförening Trollhättan, som bildades 1 oktober 1941, är en förening bland personal inom

Läs mer

torsdagen den 15 mars kl. 18:30

torsdagen den 15 mars kl. 18:30 Medlemsblad och inbjudan till årsmötet 2018 Medlemmar i föreningen Jaktskyttarna Trollhättan kallas härmed till ordinarie årsmöte torsdagen den 15 mars kl. 18:30 Mötet hålls i klubblokalen på Hultet. Mötesförhandlingar

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 18 januari 2015 klockan 12:30 till 16.30 (cirka) Plats: Klubbhuset, Segelsällskapet Gäddviken i Nacka Ring: Lars Gradén 0705-454694 eller

Läs mer

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar ÄNDAMÅL 1 Hembygdsgillet i Karlstad, Gillet, är en ideell förening vars ändamål och syfte är att med folklig tradition som grund verka för ett sunt nöjesliv i förening med god arbetsvilja. Gillets verksamhet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013 STYRELSENS BERÄTTELSE Styrelsen för Västra Medelpads Brukshundklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2013. Medlemsbladet Mitthunden har utkommit vid

Läs mer

Stadgar för AHN Nerja

Stadgar för AHN Nerja Stadgar för AHN Nerja Antagna G92302595 1. Namn Föreningens namn är Asociación Hispano-Nórdica de Nerja (här kallad föreningen). Föreningen bildades år 2001 och styrs av nedanstående stadgar, bestämmelser

Läs mer

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun.

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. STADGAR FÖR CLUB 65 Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell och social verksamhet

Läs mer

Eastfield s Linedancers Club. Föreningsstadgar

Eastfield s Linedancers Club. Föreningsstadgar Eastfield s Linedancers Club Reviderad 2011-11-16 vid extra medlemsårsmöte. 1 Föreningens namn och mål Org.nr.: 802437-4764 Föreningsstadgar Föreningens namn är Eastfield s Linedancers Club (EFLD). Dess

Läs mer

Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC).

Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC). STADGAR FÖR FÖRENINGEN Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC). 1 Föreningens firma Föreningens firma är; Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC) 2 Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning för

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR

STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR STADGAR FÖR MBK TRE KRONOR Klubben stiftades den 29 september 1922 och har sin hemort i Stockholm. Stadgarna antogs 1923 och har reviderats: 1927, 1933, 1935, 1943, 1949, 1955, 1959, 1962, 1967, 1968,

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 30/9 2017 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 15 medlemmar med rösträtt

Läs mer

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003 1(5) Västkustens Isjaktssällskap - VIS Protokoll från ordinarie årsmöte 20/11 2003 Plats: Johan Gregerssons kontor i Johanneberg Närvarande: 12 st. medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet. Enligt

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2013 Januari 2014 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 285 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2018

Verksamhetsberättelse för år 2018 Verksamhetsberättelse för år 2018 Styrelsen för SeniorNet Södermalm får avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2018. 1. FUNKTIONÄRER Styrelsen Lars Bogren, ordförande Elizabeth Ehrby, vice ordförande

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Uppsala MK - status Uppsala MK Status

Uppsala MK - status Uppsala MK Status Uppsala MK - status Uppsala MK Status (Cross & Enduro) 2019 Antal medlemar ~300 Uttagna licenser MX vs Enduro 120 MX och 84 Enduro Antal förare I serielaget 2018 Totalt ca 25 förare Antal deltagande på

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Chalmers Dykarklubb 2012-02-23

Årsmötesprotokoll för Chalmers Dykarklubb 2012-02-23 Årsmötesprotokoll för Chalmers Dykarklubb 2012-02-23 1. Frågan om årsmötets behöriga utlysande godkändes. 2. För mötet valdes följande till: a. Ordförande Karl Pettersson b. Sekreterare Anna Dahlgren 3.

Läs mer

STADGAR. Riksnätverket Fryshusandan. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1.

STADGAR. Riksnätverket Fryshusandan. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1. STADGAR Riksnätverket Fryshusandan En ideell förening för utvecklingen av ungdomsverksamheter i Sverige 1 Föreningens namn Föreningens namn är Riksnätverket Fryshusandan 1. 2 Syfte & ändamål Riksnätverket

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17)

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17) 2015 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2014-10-17) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna 6-18 år. Föräldraföreningar

Läs mer

Bohuslän-dals konståkningsförbund

Bohuslän-dals konståkningsförbund Bohuslän-dals konståkningsförbund Styrelsen Verksamhetsberättelse 2016-2017 Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning Ordförande Helen Karlsson Vice ordförande Therese Arvidsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Styrelsen för Region SYD SkidSkytteFörbundet (Region SYD SSF) får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 2015-05-01 - - 2016-04-30). Styrelsens sammansättning.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad )

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad ) 2018 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2017-11-16) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna P/F7-19 år

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Strängnäs VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Mandattid Ordförande: 1 år till årsmötet 2013 Viceordförande: Saga Svalelid

Läs mer