Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S)"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk kl Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Övriga deltagare Per Borg, kommunchef Anders Dryselius 202 Elin Lundgren, sekreterare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Elin Lundgren Lennart Ohlsson (C) Ronny Löfquist (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet, Hyltebruk Datum för anslags nedtagande Underskrift

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 198 Meddelanden KS 2012 Dnr 2012 KS0013 Följande meddelanden redovisas och läggs till handlingarna: - Länsstyrelsens beslut Anmälan för samråd enl miljöbalken ang lövträdsplantering på jordbruksmark Vallshult 1:4 i Hylte kommun - Försvarsmakten vindmätningsmast Hylte Ramnared 1:18 - Regeringskansliet. Återtagande överklagan ombyggnad väg SKL. Funktionsnedsättning och arbete - Skolinspektionen skolmåltider - Energimarknadsinspektionen Förlänhning nätkoncession. - Stora Enso. Ansökan utöka förbränningen. - SmåKom. Behörighetsförordningen (för lärare) - Länsstyrelsen. Borabo1.2 riskklassning - Länsstyrelsen. Stora Hässlehult 1.47 Riskklassning - SKL"Ekonomirapporten" - Beslut om utbetalning kommuner 2012 för uppgifter i krishanteringssystemet - Info om ers till kommuner krishanteringssystemet Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit del av redovisade meddelanden.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 199 Information och rapporter Entreprenörsregionen Johan Edenholm (KV) har varit på möte med Entreprenörsregionen. Frågor som diskuterades: ansvar för skolresultat, yrkeshögskola i regionen. SKL ordförandedag Lennart Ohlsson (C) och Ronny Löfquist (S) var på plats. Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit del av informationen.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 200 Kommunberedningen Vid kommunberedningens sammanträde 16 maj behandlades följande frågor: Det nya avtalet för hemsjukvård i Halland. Bredband i glesbygd. Budgetarbete i respektive kommun. Nästa kommunberedning äger rum 15 augusti 2012.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 201 Helhet kring skola och barnomsorg i Kinnared Dnr 2011 KS0236 Vid arbetsutskottets sammanträde , anmälde Ronny Löfquist (S) ett nytt ärende Helhet kring skola och barnomsorg i Kinnared. Kommunstyrelsens arbetsutskott gav , 281, kommunledningskontoret i uppdrag att ansvara för en utredning kring framtidens skola och barnomsorg i Kinnared. Syftet med uppdraget var att få ett helhetsgrepp kring en tänkt investering i en ny förskola på orten. Utredningen sätter upp fyra tänkbara scenarier för hur skolan och förskolan i Kinnared skulle kunna se ut i framtiden. De tre scenarier som på olika sätt handlar om att bygga ihop en ny byggnad med den befintliga gymnastiksalen på Kinnaredsskolan skulle ge samordningsvinster på omkring kronor, beroende på vilken variant man väljer. Vinsten kommer främst av samordningen i ett gemensamt kök, där totalt en halvtidstjänst kan sparas in fördelat på köks- och städpersonal (190 tkr/år). Den andra delen av vinsten ligger i tidsvinster för samordning av öppning och stängning mellan fritidshem och förskola (100 tkr/år). En konvertering av oljepanna till pelletspanna ska enligt en kalkyl från energirådgivaren minska driftskostnaden med kronor per år. Hyltebostäder bedömer dock att underhållet för en pelletspanna är jämförelsevis högre än en oljepanna. Underhållskostnaderna bör därför ses som en osäkerhetsfaktor i kalkylen för en ny pelletspanna. Båda parter är dock ense om att en helhetslösning för skolans och förskolans uppvärmning bör hittas. Någon kostnadsberäkning för investering i nybyggnation eller en jämförelse av driftskostnaderna före och efter en nybyggnation har i dagsläget inte kunnat genomföras. Anledningen till det är Hyltebostäders pågående inventering av kommunens fastighetsbestånd. Utredningen föreslår därför att denna del överlämnas till Hyltebostäder. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Per Borg/Susanne Mared Utredning kring skola och barnomsorg i Kinnared, Kommunledningskontoret 2012 Protokollsutdrag KSAU 281/11 Kommunledningskontorets förslag till beslut Kommunstyrelsen överlämnar frågan om kostnadsberäkningar för nybyggnation av förskola i Kinnared och en jämförelse av driftskostnaderna före och efter en nybyggnation till Hyltebostäder. Yrkanden - Ronny Löfquist (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen överlämna frågan om kostnadsberäkningar för nybyggnation av förskola i Kinnared med inriktining på

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) scenario 4: Avveckla Prästgården och sälja Lillstugan. Två nya avdelningar byggs ihop med Kinnaredsskolans gymnastiksal. - Micael Arnström (S) yrkar att driftskostnadsanalysen skall innefatta uppvärmning med miljövänligt alternativ. - Lennart Ohlsson (C) yrkar att antal folkbokförda per som är födda 2007 till och med 2011 i Torup-, Drängsered- och Kinnareds församlingar ska tas fram. Proposition Ordförande ställer proposition på bifall eller avslag till Ronny Löfquists (S) yrkande och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat bifalla yrkandet. Ordförande ställer proposition på bifall eller avslag till Micael Arnströms (S) yrkande och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat bifalla yrkandet. Ordförande ställer proposition på bifall eller avslag till Lennart Ohlssons (C) yrkande och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat bifalla yrkandet. Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen överlämnar frågan om kostnadsberäkningar för nybyggnation av förskola i Kinnared med Inriktining på scenario 4: Avvekla Prästgården och sälja Lillstugan. Två nya avdelningar byggs ihop med Kinnaredsskolans gymnastiksal. - Driftkostnadsanalysen skall innefatta uppvärmning med miljövänligt alternativ. - Antal folkbokförda per som är födda 2007 till 2011 i Torup-, Drängseredoch Kinnareds församlingar ska tas fram.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 202 Formerna för omvärldsbevakning Dnr 2012 KS0031 I samband med omvärldsanalysen 2011 delegerade kommunstyrelsen till arbetsutskottet att se över hur kommande omvärldsbevakning och -analys ska ske (Dnr 2011 KS ). Kommunledningskontoret har tagit fram ett förslag till hur processen skulle kunna se ut. I förslaget beskrivs momenten från omvärldsanalysen till och med kommunfullmäktiges beslut om de ekonomiska ramarna för mål- och resursperioden. De föreslagna förändringarna i processen syftar till att förbättra underlaget till beslut om de ekonomiska ramarna för följande mål- och resursplansperiod. Omvärldsanalysen breddas genom att sammanföra information från den senaste resultatredovisningen med information om förändringar i vår omvärld och att detta blir belyst utifrån kommunens långsiktiga mål (Vision 2020 och de fem övergripande målen för mandatperioden). Omvärldsanalysen innehåller alltså tre delar: den interna effektiviteten (resultat) de externa förväntningarna (omvärld) den politiskt långsiktiga inriktningen (mål) Omvärldsanalysen ska på det här sättet ge en helhetsbild över vilka förutsättningar vi har som organisation och vilka utmaningar kommunen står inför under de kommande åren. Tillsammans med tillgänglig finansiell information, med bland annat prognoser för skatteunderlaget, bildar detta planeringsförutsättningarna som i sin tur ligger till grund för förslag och beslut kring de ekonomiska ramarna. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Per Borg/Susanne Mared Förslag till riktlinjer för kommunens omvärldsanalys, Kommunledningskontoret och EPISTELM Kommunledningskontorets förslag till beslut Kommunstyrelsen antar riktlinjerna för genomförande av omvärldsanalysen i Hylte kommun. Yrkanden Lennart Ohlsson (C) yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag med tillägget att Kommunråden hjälper till med förslag på vilken typ av externt stöd man ska använda. Proposition Ordförande ställer proposition på bifall eller avslag till Lennart Ohlssons (C) yrkande och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat bifalla yrkandet.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen antar riktlinjerna för genomförande av omvärldsanalysen i Hylte kommun med tilläget att kommunråden hjälper till med förslag på vilken typ av externt stöd man ska använda.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 203 Analys av befolkningsutvecklingen Dnr 2012 KS0039 Kommunstyrelsens arbetsutskott gav kommunledningskontoret i uppdrag att lägga fram förslag till genomförande av en analys av befolkningsutvecklingen. Förslag till upplägg för genomförande redovisades för arbetsutskottet Upplägget innehöll två delar: den första delen var en form av nulägesanalys, där man dels gjorde en kvantitativ analys av kommunens demografiska statistik, och dels en kvalitativ analys i form av fokusgrupp eller intervjuer med de som har flyttat till eller ifrån Hylte. Den andra delen innebar att ta fram förslag till strategiska åtgärder som skulle bilda underlag till en utvecklingsstrategi för kommunen de kommande åren. Offert på genomförande av analysen har lämnats från Högskolan i Halmstad och ligger på kronor exklusive moms. Beslutsunderlag Protokollsutdrag KSAU 130/12 Offert från Högskolan i Halmstad Tjänsteskrivelse , Per Borg/Susanne Mared Kommunledningskontorets förslag till beslut Kommunstyrelsen ger kommunledningskontoret i uppdrag att genomföra en analys av befolkningsutvecklingen i samarbete med Högskolan i Halmstad. Finansiering av genomförandet sker via kommunstyrelsens post för oförutsedda utgifter. Yrkande Lennart Ohlsson (C) yrkar att kommunstyrelsen inväntar resultat från enkäten om trygghetsboende som skickats ut till boende i kommunen mellan 55 och 80 år. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på förslagen och finner att man beslutar i enlighet med Lennart Ohlssons (C)förslag. Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsen inväntar resultat från enkäten om trygghetsboende.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 204 Lantbrevbärarservice Dnr 2012 KS0021 Posten AB beslutade tidigare att slå ihop brevbärarkontoret i Hylte kommun med brevbärarkontoret i Smålandsstenar. Brevbärarkontoret i Hylte kommun kommer därmed att försvinna från och med 1 juni Skrivelse har skickats till Posten AB, Post- och telestyrelsen, Näringsdepartementet, Finansdepartementet samt Finansmarknadsministern och svar erhållits endast från Posten. Hylte kommun efterlyser svar från Post- och telestyrelsen, Näringsdepartementet, Finansdepartementet och Finansmarknadsministern och avser därför att skicka en skrivelse till dessa där man begär besked om när kommunen kan förvänta sig ett svar. Beslutsunderlag Förslag till skrivelse Protokollsutdrag KSAU 10, Skrivelse Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar skicka föreslagen skrivelse till Post- och telestyrelsen, Näringsdepartementet, Finansdepartementet och Finansmarknadsministern.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 205 Revidering av vindkraftplanen Dnr 2012 KS0177 Vid arbetsutskottets sammanträde anmälde Ronny Löfquist (S) ett nytt ärende: Revidering av vindkraftsplanen Sedan vindkraftsplanen antogs i kommunfullmäktige har ny teknik och ny forskning ändrat förutsättningarna för vindkraft. Vi anser därför att Hylte Kommuns riktlinjer för vindkraft ska skrivas om. Teknikutvecklingen möjliggör byggnation av högre verk än tidigare. Planen hanterar inte riskavstånd/respektavstånd till dessa verk. Högre verk medför att ett högintensivt ljus måste användas för att markera verken för luftfarten. För att minska störningen av ljuset finns en teknik med radar. En teknik med hajtänder på vingarna för att minska bullret är under utveckling. Inget av detta berörs av nuvarande plan. Nya rön om människans påverkan av vindkraft har kommit. Framförallt hur lågfrekvent ljud påverkar oss finns det ny forskning som publicerats. Det är av stor vikt att den medicinska forskningen följs upp. Just nu är ett antal ansökningar om etablering av vindkraftsparker i Hylte Kommun på gång. I samband med dessa inkommer det ett stort antal skrivelser från oroliga närboende. Det är helt uppenbart att den demokratiska processen måste göras om från grunden. Nuvarande plan saknar förankring hos medborgarna. I början av mandatperioden avslog Hyltealliansen en motion om revidering av vindkraftsplanen med motiveringen att kostnaden var för hög. Vi anser att kostnaden för en felaktigt placerad vindkraftspark vida överstiger kostnaden för vad en revidering kan tänkas kosta. Om inte planen aktualiseras kommer det framöver bli oerhört svårt att använda befintlig plan som riktlinje när nya ansökningar ska hanteras. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet föreslår därför att kommunfullmäktige beslutar att revidera Hylte Kommuns tematiskt tillägg till översiktsplan för vindkraft. Yrkanden Ronny Löfquist (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att revidera Hylte kommuns tematiska tillägg till översiktsplan för vindkraft. Lennart Ohlsson (C), med instämmande av Johan Edenholm (KV), yrkar att arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att i nuläget inte revidera Hylte kommuns temastiska tillägg till översiktsplan för vindkraft. Proposition Ordförande ställer proposition på de båda yrkandena och finner att arbetsutskottet beslutat i enlighet med Lennart Ohlssons yrkande.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Votering Votering begärs och verkställs efter det att följande omröstningsproposition godkänts. Den som röstar för Lennart Ohlssons yrkande röstar Ja, den som röstar för Ronny Löfquists yrkande röstar NEJ. Det avgavs 3 Ja-röster av Lennart Ohlsson (C), Johan Edenholm (KV), Desirée Hultberg (M) och 2 Nej-röster av Ronny Löfquist (S), Micael Arnström (S). Arbetsutskottet förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att i nuläget inte revidera Hylte kommuns temastiska tillägg till översiktsplan för vindkraft.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 206 Anmälan av nya ärenden Ronny Löfquist (S) anmäler ett nytt ärende: Inför budget har Hyltebruks tennisklubb lämnat in en begäran om kommunalt bidrag för klubbens planerade kombihall. En investering i fler halltider är något som föreningslivet i kommunen efterfrågar men som leder till kostnader för kommunen under lång tid. Därför eftersöker vi ett brett beslutsunderlag. Vi vill därför initiera ett uppdrag där alla möjliga lösningar runt hallfrågan måste belysas ur många olika infallsvinklar. Hur ser det totala hallbehovet ut i kommunens delar? Vilket investeringsbehov finns på våra befintliga hallar? Vad blir kommunens totala kostnad om alternativet med Kombihall inklusive kommunens delar med VA anslutning, infrastruktur etc. Vad innebär det i kostnader om man väljer att bygga en B-hall i anslutning till Örnahallen i Hyltebruk. Vilken status har Torups gymnastikhall? Vilka kostnader innebär en upprustning av dagens hall respektive att bygga en ny idrottshall i Torup. Då uppdraget berör många delar av den kommunala verksamheten föreslås att kommunledningskontoret får det sammanhållande ansvaret för arbetet. Resultatet av uppdraget ska presenteras innan 2012 års utgång. Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott tar emot ärendet som återkommer vid kommande sammanträde.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 207 Behovsprövning Personalutskottsärenden 2012 Dnr 2012 KS0017 Lennart Ohlsson (C) informerar om läget avseende tjänster som kontoren vill besätta och som ska behovsprövas av personalutskottet (se bilaga) Personalutskottets beslut Personalutskottet har inget att erinra mot att följande befattningar återbesätts/tillsätts: BUK gymnasiet rektor tv 100% BUK Elias Fries skola Förskollärare vt 100% SBK kosten kock vt 95% BUK ensamkommande flyktingbarn Socialsekreterare tv 100% BUK Örnaskolan Lärare ma/no tv 100% BUK Örnaskolan Lärare i bild tv 80% Personalutskottet delegerar återbesättningsprövning av nyanställningar/återbesättning av tjänst till kommunstyrelsens ordförande under semesterperioden

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 208 Övrigt ärende Skärshults camping Dnr 2012 ks0129 Kommunstyrelsen beslutade , 115, att uppdra åt kommunstyrelsens arbetsutskott att utse entreprenör för skötsel av Skärshults camping under perioden Kommunledningskontoret har nu gått igenom de anbud som inkommit. Yrkanden Lennart Ohlsson (C) yrkar att teckna avtal med Monica Bengtsson, enskild firma,, från och med till och med Proposition Ordförande ställer proposition på bifall eller avslag till Lennart Ohlssons yrkande och finner att arbetsutskottet beslutat bifalla yrkandet. Arbetsutskottets beslut Avtal tecknas med Monica Bengtsson, enskild firma,, från och med till och med för skötsel av Skärshults camping.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) 209 Övriga ärenden Brev från personal på Torups skola Det har inkommit en skrivelse till kommunstyrelsen daterad den 11 maj från personal på Torups skola och detta brev har inte registrerats förrän den 30 maj. Enligt lag ska inkomna handlingar registreras skyndsamt. Per Borg, kommunchef, redovisar vad som gått fel i hanteringen vid nästa sammanträde. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet har tagit del av informationen.

17

Kommunfullmäktige sammanträde 2012-09-27

Kommunfullmäktige sammanträde 2012-09-27 Kommunfullmäktige Hyltebruk 2012-09-12 Handlingar till Kommunfullmäktige sammanträde 2012-09-27 Kommunfullmäktige Hyltebruk 2012-09-12 KALLELSE Kommunfullmäktige kallas till sammanträde: Plats: Forum,

Läs mer

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm, (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Ronny Löfquist (S)

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm, (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Ronny Löfquist (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-28 1 (15) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 8:30-11 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm,

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-06 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Hyltebruk kl 8.30 11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) till kl 10.45 Ronny

Läs mer

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Ronny Löfquist (S)

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Ronny Löfquist (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-26 1 (12) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 8:30 10:45 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

Ahova Lood (S), ordförande Anna Roos (KV) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare

Ahova Lood (S), ordförande Anna Roos (KV) Bruno Granath (C), tjänstgörande ersättare Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-02-28 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet, Arbets- och näringslivskontoret, kl. 13.15 15.40 Beslutande Ahova Lood (S), ordförande Anna Roos (KV) Bruno

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-30 1 (26) Plats och tid Kommunkontoret, Hyltebruk kl 8.30 12.15 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-04-19

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 2016-04-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-19 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-10:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ronny Löfquist (S) (ordförande), Marie-Louice

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV)

Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2012-10-25 1 (11) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset, kl. 13:15 14:50 Beslutande Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-28 1 (19)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-28 1 (19) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-28 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret, Hyltebruk kl 8.30 11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare Plats och tid: Grön, 2014-03-27, kl. 13:15-16:15 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Ersättare: Övriga närvarande: Lena Östblom,

Läs mer

Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV)

Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-10-01 1 (8) Plats och tid Arbets- och näringslivskontorets sammanträdesrum. Kl. 13.15-14.35 Beslutande Övriga deltagare Gunnel Johansson (S), ordförande Leif Smith (S)

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Jenny Hagesjö, sekreterare

Se bifogad närvarolista. Per Borg, kommunchef Jenny Hagesjö, sekreterare Kommunfullmäktige 2012-09-27 1 (28) Plats och tid Forum, Hyltebruk kl 18.30-20.00 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga deltagare Per Borg, kommunchef Jenny Hagesjö, sekreterare Utses att justera Johan

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-06-26 1 (14) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum 13:00 15:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Göran Edberg (S) ordförande

Göran Edberg (S) ordförande Arbets- och näringslivsnämnden 2015-03-18 1 (15) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 14:20-15:40 Beslutande Göran Edberg (S) ordförande Birgitta Årzén (S) Jens-Åke Olofsson (KV) Roland

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S)

Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström (S) Bengt-Åke Torhall (FP) tjänstgörande ersättare. Maria Johansson Arnström (S) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2014-06-03 1 (7) Plats och tid Samhällsbyggnadskontorets sammanträdesrum, kl. 08:00-09:30 Beslutande Övriga deltagare Åke Morin (KV) ordförande Maria Johansson Arnström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Gunnel Johansson (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Gunnel Johansson (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-15 1 (36) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk kl 8.30 10.45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S)

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell Wåxnäs (M) tjänstgörande ersättare Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell Wåxnäs (M) tjänstgörande ersättare Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-14 1 (17) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 8.30 9.30 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Pierre

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-31 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum A2, kl. 9.00-12.00 Beslutande Jörgen Warborn (M) Ann-Charlotte Stenkil (M) Harald Lagerstedt (C) Jana Nilsson (S) Ewa Klang

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Gunnel Johansson (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Gunnel Johansson (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-02 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk kl 8.30 10.15 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S)

Läs mer

Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9)

Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9) Arbets- och näringslivsnämnden 2011-03-15 1 (9) Plats och tid Lärcentrum rum 203, kl. 9.00-10.15 Beslutande Övriga deltagare Henrik Erlingson (C), ordförande Ahova Lood (S) Anna Roos (KV) Niclas Erlandsson

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell Wåxnäs (M) tjänstgörande ersättare Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell Wåxnäs (M) tjänstgörande ersättare Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-28 1 (18) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 8.30 11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Kjell

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Beslutande Simhallen och därefter kommunhuset i Tomelilla, den 4 november 2015, kl. 08.00-13.00 Leif Sandberg (C), ordförande Marianne Åkerblad (M), tjg ers Torgny Larsson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun 2012-09-05 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Ahlkvist (M) ordförande Pelle Skerup (M) Kjell-Åke

Läs mer

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 4 april 2016, kl. 08.15-09.15. Hans Jildesten (S) Eva-Lotta Härdig Eriksson (S) Inger Nordström (V) Håkan Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden 1(19) Tid och plats 2014-12-02 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 71-84 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S) Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson, ej tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 Sida 1 (5) Paragrafer 150-152 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Klippan kl 10.00-10.40 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S)

Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée Hultberg (M) Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-08-12 1 (14) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 8:30 9:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Ronny Löfquist (S) vice ordförande Johan Edenholm (KV) Desirée

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Erling Johansson ANSLAG/BEVIS. 2012 Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret

Erling Johansson ANSLAG/BEVIS. 2012 Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret Kommunala Pensionärsrådet 2012-06-13 1 (7) Plats och tid Hörsalen, Hyltebruk kl: 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Johansson (S) ordförande Karl-Gustav Lindbäck (KV) Rune Christiansson (PRO Torup) Tore Klingborg

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbets- och näringslivsnämnden 2008-06-17 1 (9) Plats och tid Lärcentrum sal 301, 13.15-17.15 Beslutande Gunnar Schoberg (c), ordförande Bruno Granath (c) Ingemar Andersson (s) Tord Wahlström (kv) Pontus

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2014-02-03 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Göran Pettersson (M), ordförande Åsa Wennerfors

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 7 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 3 mars 2014 kl 14.00 16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Micael Arnström (S) Gunnel Johansson (S) tjänstgörande ersättare

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Johan Edenholm (KV) Micael Arnström (S) Gunnel Johansson (S) tjänstgörande ersättare HYLTE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-18 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret, Hyltebruk kl 8.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-04-25 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.10 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S)

Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice ordförande Micael Arnström (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-10 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hyltebruk kl 8.15-16 Beslutande Lennart Ohlsson (C) ordförande Desirée Hultberg (M) Tommy Edenholm (KV) Ronny Löfquist (S) vice

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 1 september 2015 kl. 08:30-10.30 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars-Erik

Läs mer

PROTOKOLL. Roland Bäckman (S) Yvonne Oscarsson (V) Leif Hansen (SRD) Marie-Louise Hellström (M), ersättare för Lars Molin (M) Helena Brink (C)

PROTOKOLL. Roland Bäckman (S) Yvonne Oscarsson (V) Leif Hansen (SRD) Marie-Louise Hellström (M), ersättare för Lars Molin (M) Helena Brink (C) Plats och tid Enåsenrummet, Förvaltningshuset, Ljusdal, klockan 9:00-12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Roland Bäckman (S) Yvonne Oscarsson (V) Leif Hansen (SRD) Marie-Louise Hellström

Läs mer

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Köping, Rådhuset, 2015-11-19 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Daniel Åkervall. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.20 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot

Läs mer

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2

Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00. Enl. särskild förteckning, sid. 2 2009-06-17 1 (25) Plats och tid Förvaltningskontoret, Lilla Rådmansgatan 2 kl. 18.00 20.00 Beslutande Enl. särskild förteckning, sid. 2 Övriga närvarande Enl. särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 146 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-20.20 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 14.30 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-11-06 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 10.00-15.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57 2009-03-25 57 Plats och tid Älvkullen, Höör, kl 19.00-19.55 Beslutande Enligt sammanträdeslista Övriga deltagare Jan Sohlmér, kommundirektör Karin Masthagen, kanslichef Christer Lidheimer, barn- och utbildningschef,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Paragrafer 90 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 18.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-12-01 154

Kommunstyrelsen 2009-12-01 154 Kommunstyrelsen 2009-12-01 154 Plats och tid Hörsalen, Hyltebruk, klockan 14.00-16.45 Beslutande se bif närvarolista Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Ulrika Jansson, ekonomichef Gun Nilsson, sekreterare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

Roland Leben (KD), ordförande

Roland Leben (KD), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Tekniska nämnden Plats och tid Folkets Hus Långön Kl. 17.00-18.25. Beslutande Ledamöter Roland Leben (KD), ordförande Björn Nyström (M) Elsie-Marie Arvidsson (M) Ulf Athlei (-)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19:00 20.20 Katja Larsson, ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Torsdagen den 16 februari 2012, kl. 08.30-15.00 Beslutande se bifogad närvarolista ajournering 08.40-08.45, 09.40-10.00, 12.00-13.00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2009-05-20 1(8) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 8.30 9.40 Närvarande Beslutande Yvonne Stein (FP), ordförande Håkan Heglert (S) Berit Svensson (S) Stina Svennberg (S) Lennart Norman

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55

Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 18.55 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) kl. 17.35 18.55 Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande

Läs mer

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2011-05-05 1 (11) Plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl 13.15-15.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 15.00 16.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRADESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-07-09. Astrakanen, Kommunkontoret i Båstad, måndagen den 9 juli 2012 kl. 08.30-09.10

SAMMANTRADESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-07-09. Astrakanen, Kommunkontoret i Båstad, måndagen den 9 juli 2012 kl. 08.30-09.10 Ekonomiutskottet Sammanträdesdatum 2012-07-09 1(10) Plats och tid: Beslutande: Astrakanen, Kommunkontoret i Båstad, måndagen den 9 juli 2012 kl. 08.30-09.10 Anette Åkesson (M), ordförande Ann-Marie Johnsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-15.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 4 februari 2016, kl. 14.00-15.30

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 4 februari 2016, kl. 14.00-15.30 : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (L), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Ewa Carnbrand (M), ersättare för Per Skoog

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

Tommy Nordkvist Anders Westerlund. Förvaltningskontoret 2015-08-27. Agneta Henriksson. Justerare Tommy Nordkvist Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS

Tommy Nordkvist Anders Westerlund. Förvaltningskontoret 2015-08-27. Agneta Henriksson. Justerare Tommy Nordkvist Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.20 Beslutande Anette Lantz (M), ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande (t o m 42) Anders Westerlund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C), ledamot

Läs mer

Isabell Korn (M) 28-33, 35-37 Natalya Raad (S)

Isabell Korn (M) 28-33, 35-37 Natalya Raad (S) 1(14) Plats och tid: Barnkammaren, kommunhuset Alafors kl 09.00 12.00 Beslutande Jan Skog, ordf (M) Lennart Dahl (C) 28-33, 35-37 och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Rikard Paulin (S) Isabell

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer