Nära alla möjligheter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nära alla möjligheter"

Transkript

1 Nära alla möjligheter Brf Vildvinet. Välkommen till framtidens Kongahälla och ett bekvämt boende nära shopping, friluftsliv, kommunikationer och Göteborg.

2 Välkommen till brf Vildvinet Framtidens Kongahälla 4 Nära alla möjligheter 6 Kungarnas stad 10 Hållbar arkitektur 12 Kreativ gårdsmiljö 14 Ledande hållbarhetsarbete 16 Visualisering av interiör 18 Sammanfattning brf Vildvinet 24 Byggnadsbeskrivning 26 Rumsbeskrivning 27 Välkommen till ett hem för hela livet 28 Situationsplan och planlösningar finns att ladda ner som separat PDF på Hej, kul att du har intresserat dig för en bostad hos oss på Riksbyggen! Med det här magasinet vill vi ge dig en bild av vårt nya bostadsområde i Kongahälla och hur nära du har till alla möjligheter här. Vi är både stolta och inspirerade att få vara med och bygga det nya Kungälv och i förlängningen en mer hållbar, sammanhängande och sprudlande stad. Jag hoppas att du är med oss hela vägen och att vi ses snart för att prata planritningar, inredning och möjligheter. Varmt välkommen till Kongahälla och brf Vildvinet. Margareta Josefsson Säljare, Riksbyggen Tel: Mail: margareta.josefsson@riksbyggen.se 2 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

3 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 3

4 Framtidens Kongahälla Med 900 nya lägenheter och cirka kvm handel kommer det nya Kongahälla att bli en sprudlande och levande del av Kungälvs stad. Här bygger och förvaltar vi på Riksbyggen sammanlagt 270 nya bostadsrättslägenheter fördelat på tre av sammanlagt 11 kvarter. Kongahälla blir en blandning av 900 lägenheter, handel, verksamheter och service som binder samman stadens delar till en helhet. Pulsen från centrum förlängs och förstärks med såväl områdets gångstråk och affärslokaler i bottenplan som det urbana livet mellan husen. Bostadsområdet får många nya gröna ytor, energisnåla lösningar, förnybar energi, miljömässiga och hälsosamma materialval samt alla förutsättningar för att leva ett hållbart liv. Ett exempel är de innovativa och enkla återvinningsstationerna. Ett annat det nya resecentrat i området som gör det smidigt att resa kollektivt till och från jobbet. Här bygger vi tre kvarter och sammanlagt 270 nya bostadsrättslägenheter. Först ut är brf Vildvinet som ligger i mitten av området och som består av 81 lägenheter. Den andra etappen och det kvarter som ligger närmast det nya köpcentrat kommer att bestå av ca 120 lägenheter jämt fördelat på en förening för Bonum Seniorboende och en för Riksbyggen. Medan den tredje etappen närmast ICA Maxi blir en Riksbyggenförening på ca 60 lägenheter. Fakta brf Vildvinet Boendeform: Bostadsrätt Antal lägenheter: 81 Storlekar: 1 5 rok (ca kvm) Köpcenter: 200 m Coop: 200 m ICA Maxi: 200 m Resecenter/busshållplatser: 200 m Mimers Hus: 350 m Oasen sim- och ishall: 500 m Centrum: 500 m Sjukhus: 500 m Parkering: Garageplats under gården Miljöbyggnad: Silver Preliminär inflyttning: Våren BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

5 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 5

6 Nära alla möjligheter Det som gör Kongahälla unikt är just närheten till allt du behöver för en bekväm vardag och aktiv fritid. Här gör du det inte bara enkelt för dig du frigör en massa tid till det du verkligen vill göra. Handel, shopping och service Kongahällas trevliga småtorg och affärslokaler längs med gångstråken skapar en aktiv och levande stadsmiljö. Ett hundratal meter bort har du Coop och det nya köpcentrat med varierat utbud av butiker. På andra sidan gården ligger ICA Maxi, Kungälv Centrum och alltifrån små butiker, caféer, restauranger, frisörer, apotek, vårdcentral, blomsteraffär, banker, resebyråer, mäklare och Systembolaget till flera stora klädkedjor. Kulturella utflykter och aktiviteter Kungälvs största och mest kända attraktion är förstås Bohus Fästning som ligger någon kilometer bort. Vägen dit är kantad av kulturella aktiviteter och smakfulla minnen som inte går någon förbi. Närmast ligger stadens mötesplats nummer ett Mimers Hus som rymmer Kungälvs bibliotek, konsthall, teater och kulturskola. Efter det Strandgatan och nybakade dofter från Göteborgs Kex som bakat kakor sedan Intill fabriken ligger Bräckboden som säljer godsaker med mindre skavanker till ännu mindre priser. Parallellt slingrar sig den kullerstenlagda Västra Gatan genom historien och flera hundra år tillbaka i tiden med sina vackra låga trähus mot Kungälv Kyrka, Östra Gatan och anrika Fars Hatt som ligger alldeles i anslutning till fästningen. För att inte tala om Marstrand som är en av västkustens allra största pärlor. Strosa på kajpromenaden, njut av de pittoreska fasaderna, upptäck alla mysiga butiker, ateljéer och konstutställningar samt restauranger och sköna bad. Eller varför inte Carlstens Fästning som är öns stolthet och största sevärdhet. Här kan du gå på guidade turer och få syn på såväl Karolinersoldater, spöken och Lasse-Maja som en och annan kanonkula. Motion och hälsa Du som gillar att röra på dig har nära till många olika motionsformer. En av de populärare är Fontins frilufts- och rekreationsområde som är hela 212 hektar stort. Här har du tillgång till en helt ny motionscentral som är naturskönt integrerad i den oändliga terrängen med utsikt över Göta- och Nordre älv, Kungälvs stad, Bohus Fästning, Tjuvholmen, Kastellegårdsskogen och 6 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

7 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 7

8 Strandpromenad Hisingen. Behöver du en riktig bensträckare kan det vara skönt att veta att Bohusledens 37 mil långa vandringsled från Lindome till Strömstad går förbi Motionscentralen Fontin och Grandalen. Är du golfare finns det flera banor och klubbar att välja på i och kring Kungälv. Utöver det finns det dessutom gym, gruppträningsmöjligheter och rehabträning i närområdet. Samt inte minst sim- och ishallen Oasen för såväl stora som små simmare och skridskoåkare. Skolor och gymnasium För dig som har barn finns det flera skolor att välja på i närområdet, utöver den nya förskolan i kvarteret. Strandskolan Montessori har både förskola och grundskola upp till årskurs 9. Liksom den centralt belägna Montessoriskolan Älvkullen. Samt Fredkullaskolan med waldorfpedgogik som också har både förskola och grundskola upp till nian. När det gäller gymnasieskolor har Mimers Hus Gymnasium en stark idrottsprofil och många olika program att välja på. Smidiga kommunikationer Förutom att du har nära till av- och påfarter till E6 kommer Kungälvs nya resecentrum att byggas i anslutning till bostadsområdet. Centrats tvåvåningsbyggnad beräknas vara klar i slutet av 2017 och får preliminärt ett 10-tal hållplatslägen för buss, väntutrymmen och sittplatser, toaletter, kiosk och biljettförsäljning. Här bor du bara 20 minuter från centrala Göteborg med bil eller buss. Sjukhus Mimershallen Marstrandsvägen P-däck P-däck ICA Mimers Hus gymnasium Bibliotek E6 Köpcentrum Marknadsplatsen Riksbyggen Riksbyggen Brf Vildvinet Nya Kongahälla Broparken Nytorget Nytt resecenter Oasen Sim & Ishall Thorildskolan Västra gatan Västra gatan Skarpe Nord 8 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

9 Mataffär Post Apotek Bank Skola & dagis Bibliotek Café Restaurang Frisör Systembolag Bio/Teater Hotell Resecentrum Västra gatan Kungälvs Kyrka Den populära och välpromenerade strandpromenaden sträcker sig från Kexfabriken ner till Bohus Fästning. Fars Hatt Bohus Fästning RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 9

10 Till minne av trekungamötet 1101 restes Arvid Källströms staty Tre kungar på Nytorget Kungarnas stad Ingen dag kan ha varit den andra lik i 1000-talets Kungälv. Här gjorde de norska, danska och svenska kungarna sitt yttersta för att göra livet surt för varandra. Nordens mest dramatiska och förmodligen äldsta stad har en helt sagolik historia. Norges sydligaste utpost Även om det sägs att den svenska kungen Olof Skötkonung och Norges kung Olof Haraldsson satt här och spelade tärning om Hisingen år 1019, är det först under 1130-talet som namnet Coneghella finns återgivet. Sedan dess har benämningen utvecklats via Kongahälla, Kungahälla, Kongelf och Kongälv till dagens Kungälv. Kongahälla var strategiskt placerad norr om Nordre älv där Norges, Danmarks och Sveriges gränser möttes. Något som gjorde staden till Norges sydligaste och viktigaste utpost. Borgarnas borg Den norske kungen Haakon V grundlade år 1308 Bohus Fästning med tre meter tjocka och över 13 meter höga ringmurar. Borgarnas borg skulle sedan komma att bli stormad minst 14 gånger utan att någon lyckades erövra den i strid. Först 350 år senare närmare bestämt den 30 mars 1658 skulle Sverige med den svenska kungen Karl X Gustav i spetsen rida in på borggården efter att Bohus blivit svenskt vid freden i Roskilde. Den norske skjutglade ståthållaren Ulrich Fredrik Gyldenlöwe var dock inte så mycket för fred. Under två sommarmånader 1678 bombarderade 10 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

11 FOTOGRAF THERESE NILSSON BOHUSLÄNS MUSEUMS SAMLINGAR Värdshuset Fars Hatt har sedan starten 1684 gått från åtta till dagens 120 rum. Namnet kommer från Bohus Fästning och det centraltorn som än idag ger fästningen dess karaktäristiska silhuett. FOTOGRAF THERESE NILSSON BOHUSLÄNS MUSEUMS SAMLINGAR Västra- och Östra gatans låga trähus slingrar sig vackert längs med Fontinberget. Alla husen utom ett är från och 1800-talet det Schwartzska huset från 1632 och tiden då Bohuslän tillhörde Norge. hans mannar Bohus Fästning dygnet runt. Dagböcker skvallrar om kanonkulor, tusentals bomber och hundratals granater, glödande kulor och stenbumlingar. Fästningen stod återigen pall men räddades i sista stund av förstärkning från den svenska armén. Mötesplats för handel Kungälv hade inte bara varit kungarnas och stridernas stad, utan hade även fungerat som mötesplats för köpmän och handelsmän långväga ifrån. Jordbruket skulle komma att dominera under lång tid och var också länge den främsta näringen i Kungälv var staden en idyll med cirka 900 innevånare. Industrin började successivt etablera sig och antalet invånare blev allt fler. Glasbrukets start 1876 följt av Kexfabriken 1888 bidrog till att befolkningsmängden ökade snabbt i början av 1900-talet. Sedan dess har staden haft en stark tillväxt och är idag känd för sitt rika näringsliv, sin intressanta kultur, sitt heltäckande serviceutbud och sina attraktiva bostadsområden. Här kommer det nya Kongahälla att spela en viktig roll i framtiden. Och bland annat bidra till att Kungälv har invånare RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 11

12 Hållbar arkitektur Brf Vildvinets kvarter ligger i hjärtat av det nya bostadsområdet och kommer sätta ribban för hela Kongahällas hållbarhetsprofil. Här har arkitekten haft allt klart för sig från början. Samspelande helhet Kommunens målsättning är att området ska få en egen identitet som samtidigt upplevs kungälvsk och som en integrerad del av staden. Planeringsarbetet av kvarterens utformning och gestaltning har därför varit extra viktig för att skapa en samspelande helhet. Mot gatumiljön har vi med hjälp av olika kulörer, varierad fönstersättning och varierade materialval försökt att bryta upp fasaderna i en mindre skala. Inåt gården blir det en mer enhetlig och ljus färgsättning med matta och blanka skivor i olika format, säger Görel Abrahamsson, arkitekt på KUB. Öppna sköna rum Brf Vildvinets kvarter och 81 lägenheter består av 1-5 rok och välplanerade kvadratmeter. Designade för dig som värdesätter modern arkitektur, stora balkonger, luftiga planlösningar och nya innovationer som sparar miljö, energi och pengar. Planlösningarna är öppna mellan vardagsrum och kök, där de flesta större lägenheterna har köksöar. Fönstersättningar och siktlinjer är noga genom- tänkta för att maximera ljusinsläppet och känslan av rymd. Nästan alla lägenheter har stora balkonger, några har två och några har en stor och en fransk balkong. Även uteplatserna på markplan är tilltagna med minimerad insyn. Längst upp har vi ritat in exklusiva penthouselägenheter med stora takterrasser. Några av dessa kommer att bli i två plan, fortsätter Görel. Hållbara material och lösningar Förutom att Riksbyggen är ledande inom hållbar samhällsutveckling och ställer höga krav på sig själva använder man sig av SundaHus verktyg för medvetna materialval och certifieringssystemet Miljöbyggnad. Något som också ligger i linje med Kongahällas tydliga miljöprofil och Kungälv Kommuns mål att det ska vara enkelt att leva ett hållbart och miljöriktigt stadsliv här. All användning av energi ska vara förnybar och utemiljön grön, levande och inspirerande att vistas i. När det gäller material utgår vi från projektets strikta riktlinjer och att våra val klarar de hållbarhetskrav som är uppsatta, avslutar Görel. 12 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

13 växthus träpanel möjliga balkonginglasningar (kan förekomma på alla plan) räcken klädda med skivor, även på undersida Gårdsfasad mot väster skivor Gårdshus - gavel mot norr Olika faser i planering och designarbetet över området i Kongahälla. Den strategiska placeringen av husen, de genomtänkta fönstersättningarna och lägenheternas maximerade siktlinjer gör att alla vardagsrum har utblickar i två väderstreck. skivor träpanel räcke, sidor och tak i glas Fasad mot öster (parken) KUB Arkitekter - fr.v. Håkan Trygged (ansvarig arkitekt), Peter Rudblom (handläggande ingenjör), Görel Abrahamsson (handläggande arkitekt) och Frauke Bimberg (arkitekt). Kongahälla Kv Kungälv presentation fasadstudie gårdshus grön fasad mot parken skala 1:200 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 13

14 Kreativ gårdsmiljö Vare sig du är yngre, äldre eller någonstans mittemellan finns det en favoritplats för dig. Gården inspirerar till såväl samtal som kreativa möten och aktiviteter. Grön och avkopplande gårdsmiljö Kvarteret är som gjort för en hållbar livsstil och för att skapa en bra balans mellan liv, arbete och lek. Gården är multifunktionell och anpassad för alla åldrar och intressen. Bra med lekutrymmen för barnen och gott om sittplatser för spontana möten och samtal. Vi återvinner dagvattnet genom vackra ränndalar som är riktade mot parken och torget med avslutande vattenspegel och integrerade vattenkaskader. Mot parken kommer också fasaderna att kläs med murgröna och vildvin. När de fått växa till sig kommer det att lyfta fram årstiderna och säkerställa att kvarteret blir grönt året runt, säger Oskar Ivarsson, Landskapsarkitekt på Mareld. Mitt på gården finns det också en mindre verkstad/förrådsbyggnad/samlingsplats för kreativa intressen. Här kan du sommartid till exempel meka med cykeln och skruva på andra saker som inte lämpar sig i lägenheten. Utanför finns det upphöjda sittplatser, en separat arbetsbänk/köksbänk och lite längre bort odlingslotter där du kan odla dina egna grönsaker. Gårdens vattenrännor och den centralt placerade verkstadsbyggnaden Pumpen ger kvarteret en stark egen identitet och speglar såväl den sociala som den ekologiska hållbarheten, avslutar Oskar Ivarsson. Inspirerande gemensamhetsutrymmen Utöver privata förrådsutrymmen, övernattningslokal, gemensamhetslokal för fest, kalas, möten och andra aktiviteter har du tillgång till miljösmarta sopsugsanläggningar och miljörum för tidningar, plast, batterier och glödlampor. Gården har en bra balans mellan öppna lekfulla ytor och mer avskilt lugna ju närmare man kommer de privata uteplatserna. 14 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

15 01. Parkstråk 02. Torgstråk 03. Vattenrännor 04. Odlingsområde 05. Stenmjölsyta 06. Besökscykelparkering (halv-privat zon) 07. Planteringar med lågt skötselbehov 08. Gräsytor 09. Regnträdgårdar 10. Kreativ workshop 11. Småtorget 12. Bänkarna/murar 13. Uteplatser 14. Gemensamhetslokal/mötesplats 15. Lekområde Doorstep play tema 16. Sandlåda RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 15

16 16 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

17 Ledande inom hållbar samhällsutveckling Charlotta Szczepanowski är Hållbarhetschef på Riksbyggen. Hon ska se till att projektet håller högsta nivå när det gäller miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Miljöcertifierat och energieffektivt Riksbyggen lägger ner ett omfattande arbete på att utveckla energisnåla bostäder. Man kräver till exempel att alla bostäder ska ha mindre energianvändning än vad myndigheterna kräver. Förutom att kwh ska minimeras är det viktigt att ta hänsyn till vilken typ av energislag det ska vara och hur den ska framställas. Sett ur ett längre förvaltningsperspektiv är det minsta möjliga negativa miljöpåverkan som gäller. För att säkerställa högsta möjliga hållbarhetsnivå för brf Vildvinet använder vi Sweden Green Building Councils certifieringssystem Miljöbyggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis och ger ett kvitto på nybyggnationers kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Det betyder att vi minskar användandet av ändliga resurser, att du får ett sunt inneklimat och att den låga energianvändningen ger dig pengar över till annat. Riksbyggens Hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski arbetar för att alla Riksbyggens projekt håller högsta nivå när det gäller miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet: Vill man som vi leda och driva vår bransch mot mer hållbara lösningar som gagnar vår planet får vi inte slarva nånstans. Vi får heller inte ta några genvägar för att ett visst material är billigare eller har kortare leveranstid. Vi är noggranna i allt vi gör men också i våra val av underleverantörer och partners. Med tanke på att vi förvaltar våra egna hus vore det ganska dumt att inte lägga manken till. Det ligger i vårt eget intresse att bygga hus och bostadsområden med hög kvalitet och som påverkar vår planet så lite som möjligt. Årets hållbarhetschef 2014 Under konferensen Sustainability Day utsågs Riksbyggens Hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski till Sveriges bästa hållbarhetschef RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 17

18 18 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

19 Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger rymd och en luftig känsla av frihet. Något som de generösa fönsterpartierna också förstärker. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 19

20 Köket är lika genomtänkt som det är inspirerande att laga mat i. En perfekt blandning av funktionell förvaring, energisnåla vitvaror och arbetsyta att breda ut sig på. 20 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

21 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 21

22 Badrummet är en fröjd för kropp och själ. Här finns plats för såväl eftertanke som för handdukar, tvål, schampo, tvättmedel, sköljmedel, doftljus och allt annat som hör hemma här. 22 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

23 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 23

24 Sammanfattning brf Vildvinet Här bor du lugnt, skönt och hållbart nära service, centrum och kommunikationer. Som boende i brf Vildvinet gör du det enkelt för dig och får tid över till det du verkligen vill göra. 1 5 välplanerade rum och kök Föreningens kvarter och 81 lägenheter består av 1-5 rok och ca välplanerade kvadratmeter. Designade för dig som värdesätter modern arkitektur, stora balkonger, luftiga planlösningar och nya innovationer som sparar energi, miljö och pengar. Nära alla möjligheter Det unika med Kongahälla är närheten till allt du behöver för en bekväm vardag och aktiv fritid. Ett hundratal meter bort har du Coop och det nya köpcentrat. På andra sidan gården ligger ICA Maxi och hela Kungälv Centrum. För att inte tala om närheten till motion, hälsa, historisk kultur och aktiviteter. Kreativa rum Föreningen har gott om gemensamma rum som stimulerar mötet mellan människor. En trevlig gård för spontana möten i alla åldrar, gemensamhetslokal för fest, kalas och träffar, övernattningslokal och en verkstad/förrådsbyggnad/samlingsplats för kreativa intressen. Hållbart val Att brf Vildvinet är ett hållbart val betyder inte bara att bostaden är energieffektiv och klimatsmart, består av hållbara material, ger en hälsosam innemiljö och att bostadsområdet byggs utifrån naturens förutsättningar. Det betyder också att du får inbyggda lösningar som gör det enkelt att tänka på miljön och jordens kretslopp. 24 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

25 RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 25

26 Byggnadsbeskrivning Grundläggning Pålad källare. Stomme Bottenplatta, källarväggar, bjälklag och lägenhetsskiljande väggar av betong. Stålpelare i ytterväggar. Ytterväggar Regelstomme med isolering. Fasad Tegel, slammat tegel och skivmaterial. Betongsockel. Yttertak Papp och sedumtak. Fönster/fönsterdörr Glidhängda utåtgående fönster och fönsterdörrar av aluminium/trä, vita invändigt. Invändiga fönstersmygar i mdf, vita. Fönsterbänkar Ljusgrå natursten. Uteplats/balkong Uteplatserna till lägenheter i bottenplan har trätrall. Balkongplattan är av betong. Takterrasser med trätrall. Entréportar Entrédörrar, ek. Rumshöjd Rumshöjden är cirka 2,5 meter. Innertak Målad betong respektive målad gips. Innerväggar Gipsskivor på reglar. Väggar runt bad/tvätt och största sovrum isoleras. Innerdörrar Karmar och dörrar, vita. Tröskelplatta i ek. Handtag i aluminium. Foder, vita. Lägenhetsförråd Förråd till varje bostad finns i källarvåningen, minst 2,5 kvm. Gård Mellan husen skapas en gård med plats för både små barns lek och vuxnas samvaro. Gemensamma utrymmen Övernattningslägenhet, gemensamhetslokal, cykelutrymmen i garage- och källarvåning, rullstols- och barnvagnsförråd i alla trapphus. Bilparkering 64 parkeringsplatser i garagevåningen. Bil-pool utanför huset på Vendergatan, medlemskap ingår första året. Värme och ventilation Vattenburet radiatorsystem med uppvärmning av fjärrvärme. Ventilationen utgörs av FTX-system. Installationer Gruppcentral med automatssäkringar och jordfelsbrytare. Individuell mätning av el-, varm- och kallvatten i varje lägenhet. Uttag för bredband, digital-tv och telefon via fiber från Telia Triple Play (25 tv-kanaler och 100/10 Mbit/s) placeras i kök, vardagsrum och sovrum. Brandvarnare. Avfallshantering Hushållsavfall kan sorteras i 10 fraktioner. Restoch matavfall lämnas i soppsugsnedkast. Färgat och ofärgat glas, metall-, plast- och pappförpackningar, tidningar, batterier och lampor lämnas i miljörum vid Vendergatan. 26 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

27 Rumsbeskrivning Hall Golv: Klinker mm, 1m 2. Ekparkett, 3-stav, mattlackad. Golvsockel: Ek Väggar: Tapet Tak: Målat, vit Inredning: Skjutdörrsgarderober, vita. Hylla och klädstång, vita. Vardagsrum Golv: Ekparkett, 3-stav, mattlackad Golvsockel: Ek Väggar: Tapet Tak: Målat, vit Allrum Golv: Ekparkett, 3-stav, mattlackad Golvsockel: Ek Väggar: Tapet Tak: Målat, vit Sovrum Golv: Ekparkett, 3-stav, mattlackad Golvsockel: Ek Väggar: Tapet Tak: Målat, vit Klädkammare Golv: Ekparkett, 3-stav, mattlackad Golvsockel: Ek Väggar: Målade, vita Tak: Målat, vit Inredning: Hylla och klädstång, vita. Takbelysning. Kök Golv: Ekparkett, 3-stav, mattlackad Golvsockel: Ek Väggar: Tapet. Stänkskydd av kakel, vit, blankt mm stående, ljusgrå fog. Tak: Målat, vit Inredning: Skåpsinredning från Vedum med vita släta luckor och lådor, handtag i rostfritt stål. Platinagrå bänkskiva av laminat med rak kant och underlimmad diskho. Köksblandare, krom. LED-belysning under väggskåp. Utrustning: Vitvaror från Siemens. Infälld induktionshäll. Spisfläkt. Inbyggnadsugn, vit. Inbyggnadsmikro, vit. Kyl, vit. Frys, vit. Vit diskmaskin. Bad Golv: Klinker, varmgrå, matt, mm, mellangrå fog. I dusch, varmgrå, matt mm. Väggar: Kakel, vitt, matt, mm, liggande, ljusgrå fog Tak: Målat, vit Inredning: Golvmonterad WC-stol. Vägghängd kommod från Vedum med lådor och tvättställ, vita. Tvättställsblandare, krom. Spegel med belysning. Duschväggar i klarglas med silverprofiler. Duschblandare och duschset, krom. Platinagrå bänkskiva av laminat med rak kant. Väggskåp från Vedum med vita släta luckor med pushöppning. Handduks- och klädkrokar, krom. Toalettpappershållare, krom. Takbelysning. Handdukstork, krom. Utrustning: Tvättmaskin och torktumlare från Siemens, vita GWC utan dusch Golv: Klinker, varmgrå, matt, mm, grå fog Golvsockel: Klinker, varmgrå, matt, mm, grå fog Väggar: Väv, målad, vit. Kakel på vägg med tvättställ, vitt, matt, mm, liggande, ljusgrå fog. Tak: Målat, vit Inredning: Golvmonterad WC-stol. Vägghängd kommod från Vedum med lucka och tvättställ, vita. Tvättställsblandare, krom. Spegel med belysning. Handdukskrokar, krom. Toalettpappershållare, krom. Takbelysning. GWC med dusch Golv: Klinker, varmgrå, matt, mm, mellangrå fog. Klinker i dusch, grå, matt mm. Väggar: Kakel, vitt, matt, mm, liggande, ljusgrå fog Tak: Målat, vit Inredning: Golvmonterad WC-stol. Vägghängd kommod från Vedum med lådor och tvättställ, vita. Tvättställsblandare, krom. Spegel med belysning. Duschväggar i klarglas med silverprofiler. Duschblandare och duschset, krom. Handduks- och klädkrokar, krom. Toalettpappershållare, krom. Takbelysning. GWC/Tvätt Golv: Klinker, varmgrå, matt, mm, mellangrå fog. I dusch, varmgrå, matt mm. Väggar: Kakel, vitt, matt, mm, liggande, ljusgrå fog Tak: Målat, vit Inredning: Golvmonterad WC-stol. Vägghängd kommod från Vedum med lådor och tvättställ, vita. Tvättställsblandare, krom. Spegel med belysning. Duschväggar i klarglas med silverprofiler. Duschblandare och duschset, krom. Platinagrå bänkskiva av laminat med rak kant. Väggskåp från Vedum med vita släta luckor med push-öppning. Handduks- och klädkrokar, krom. Toalettpappershållare, krom. Takbelysning. Handdukstork, krom. Torkställning, aluminium. Utrustning: Tvättmaskin och torktumlare från Siemens, vita Tvätt Golv: Klinker, varmgrå, matt, mm, mellangrå fog Golvsockel: Klinker, varmgrå, matt, mm, grå fog Väggar: Väv, målad, vit Tak: Målat, vit Inredning: Platinagrå bänkskiva av laminat med rak kant. Väggskåp från Vedum med vita släta luckor med push-öppning. Takbelysning. Torkställning, aluminium. Utrustning: Tvättmaskin och torktumlare från Siemens, vita RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 27

28 Välkommen till ett hem för hela livet 28 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

29 Tack för att du har intresserat dig för en bostad från Riksbyggen. På resan fram till inflyttning vill vi att du ska få bra vägledning och vara så välinformerad som möjligt. Här tar vi upp vanliga frågeställningar och guidar dig på vägen. Vi vill dessutom uppmärksamma dig på nyttan och värdet av att leva och bo i en bostad från Riksbyggen samt berätta lite om vad det innebär att vara medlem i en bostadsrättsförening. Vi på Riksbyggen bryr oss alltid lite extra. Om dig, din bostad och om miljön runt omkring. Att ta långsiktigt ansvar är någonting vi har gjort i över 75 år. Och det är någonting som vi kommer att fortsätta med långt in i framtiden en framtid vi gärna delar med dig. Så här går köpet till När du har bestämt dig för att köpa en bostad är första steget att teckna ett förhandsavtal och andra steget är ett upplåtelseavtal. Under den här tiden får du välja tillval och inredning och därmed vara med och utforma ditt framtida boende. Tiden mellan beslut om köp och inflyttning är olika lång, beroende på i vilket skede av utvecklingen av de nya bostäderna du kommer in som köpare. Du får information löpande om utvecklingen av ditt nya hem under tiden mellan avtal och inflyttning. Förhandsavtal Förhandsavtal tecknas mellan dig och bostadsrättsföreningen. Det garanterar dig som köpare rätten att förvärva en viss lägenhet. Avtalet grundas på föreningens kostnadskalkyl som är registrerad av Bolagsverket. När du tecknar förhandsavtalet görs en kreditupplysning och du får per post en faktura på förskottsbeloppet, som är en del av handpenningen. Upplåtelseavtal När föreningens slutliga ekonomiska plan är registrerad av Bolagsverket, skickar vi upplåtelseavtalet till dig. Avtalet undertecknas och returneras därefter till oss. Sedan skickar vi fakturan på handpenningen för din nya bostad. Det vanliga är att du betalar 10 procent av insatsen med avdrag för förskottet som betalades i samband med tecknandet av förhandsavtalet. Tillvalsavtal Du som är med tidigt i utvecklingen av de nya bostäderna har stor möjlighet att sätta personlig prägel på ditt framtida hem genom att göra inredningsval och i vissa fall påverka planlösningen. Vilka möjligheter att välja inredning du har, varierar beroende på vilket projekt du är intresserad av och i vilket skede du kommer in. Din personliga inredare kan berätta vad som gäller för just ditt nya boende. Tillvalsavtalet är en separat uppgörelse mellan dig och Riksbyggen. Det vanligaste är att du betalar 25 procent av tillvalskostnaden i samband med beställningen och resterande summa i samband med inflyttning. Tillträde och inflyttning På dagen för tillträde ska slutbetalningarna för lägenheten inklusive dina tillval och betalning av månadsavgiften vara gjorda. När betalningen är erlagd får du nycklarna till ditt nya hem. Vid tillträdet överlämnas en Bopärm som innehåller drifts- och skötselanvisningar. För att förbereda dig på inflyttningen skickar vi i god tid innan ut information via nyhetsbrev eller ordnar informationsträffar. Besiktning och garanti I samband med att alla byggnadsarbeten är slutförda sker en slutbesiktning av en sakkunnig besiktningsman. Därefter gäller en garantitid på fem år. Efter två år genomförs en besiktning av alla byggnader och mark. Vid garantitidens slut görs en avstämning av de fel som anmälts under garantitiden (vid detta tillfälle genomförs inte en besiktning). Riksbyggen åtgärdar de eventuella fel som noterats av besiktningsmannen. Betalning av årsavgift Årsavgiften betalas månadsvis i förskott, från och med tillträdesdagen. Första avin skickas hem till dig och ska vara betald senast på tillträdesdagen. Att bospara Det är inte nödvändigt att bospara för att köpa en bostad via Riksbyggen. Men genom att spara till din bostad via Riksbyggen får du förtur till nybyggda bostäder i bra lägen över hela landet. Förturen gäller vid säljstarten av varje projekt därefter är det öppen försäljning. För varje år du sparar hos oss, får du poän g som sedan används när intresse anmälningarna till de bostäder som du är intresserad av ska hanteras. Ju fler poäng du har, desto bättre ligge r du till att få förtur att välja lägenhet i de projek t du är intresserad av. För mer information om Bospar, kontakta oss kostnadsfritt på eller gå in på RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 29

30 Bostadsrättsföreningen Att vara med i en bostadsrättsförening Att äga en bostadsrätt innebär att du förfogar över och har tillgång till din lägenhet, men också att du är medlem i bostadsrättsföreningen. Enkelt uttryckt är det en ekonomisk förening där de boende tillsammans genom föreningen äger eller förfogar över mark och byggnader. I föreningen fattas alla beslut som handlar om förvaltning och utveckling av de gemensamma delarna trapphus, gårdar, förråds utrymmen och liknande. Bostadsrättsföreningen Då bostadsrättsföreningen bildas har den en styrelse som består av tjänstemän och förtroendevalda inom Riksbyggen. När byggnationen av föreningens hus är slutförd väljs styrelseledamöter av de boende vid en stämma. Styrelsen består därefter av boende i föreningen samt en erfaren och kunnig representant från Riksbyggen. Inför stämman kan du anmäla intresse att sitta i styrelsen och på så sätt delta och engagera dig djupare. Riksbyggen erbjuder utbildningar i styrelsearbete och vi har flera kurser som du kan gå för att lära dig mer om vad det innebär att vara styrelseledamot i din förening. Fast pris och inköpsgaranti Genom att teckna ett s.k. Riksbyggenavtal med Riksbyggen får bostadsrättsföreningen ett fast pris på sitt nybyggnadsprojekt. Det innebär att föreningens slutliga anskaffningskostnad är känd när den ekonomiska planen upprättas och bostadsrätterna upplåts. Riksbyggen svarar för alla kostnader och intäkter fram till den sista dagen i den månad som infaller fem månader efter godkänd slutbesiktning. Om någon lägenhet inte är såld åtar sig Riksbyggen att köpa den. Ett kooperativ företag Riksbyggen är en ekonomisk förening med ungefär bostadsrättsföreningar som medlemmar och delägare du blir med andra ord inte bara medlem i en bostadsrättsförening, indirekt blir du också delägare av hela Riksbyggen. Återbäring En klassisk princip för kooperativ är att ge medlemmarna återbäring. Inom Riksbyggen bygger återbäringen på de förvaltningstjänster som bostadsrättsföreningarna köper, ju bättre det går för vår förvaltning, desto mer pengar blir det över till bostadsrättsföreningarna. 30 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

31 Ett större ansvar Vi har ett brett program av tjänster som stödjer hållbar utveckling, både när vi utvecklar nya bostäder och när vi förvaltar fastigheter Planeten ska med! Miljöskolan Vi jobbar med att inspirera och engagera alla våra medlemmar. En del i det arbetet är att vi erbjuder alla boende att gå i Riksbyggens Miljöskola som är en interaktiv webbplats med råd och tips om hur du kan leva mer hållbart och minska din energianvändning och miljöpåverkan. Besök gärna Miljöskolan via Andra miljö- och energitjänster Vi erbjuder din förening flera tjänster inom energioptimering som stöttar er i miljöarbetet och hjälper er nå det resultat ni önskar. Vi har tagit fram vad vi kallar Riksbyggens enkla miljöidéer med förslag på åtgärder för att hjälpa er att minska miljöbelastningen från byggnader och boende. Årets hållbarhetsförening Årets Hållbarhetsförening är en tävling som är öppen för alla föreningar som är medlemmar i Riksbyggen. Den vinnande föreningen blir en inspirationskälla för andra bostadsrättsföreningar och vinner ett bidrag att användas till förbättrande åtgärder och köp av tjänster. Riksbyggen är miljö- och kvalitetcertifierade enligt ISO och Ekosystemtjänstanalys i alla våra bostadsprojekt På Riksbyggen arbetar vi hårt för att vi själva och våra medlemmar ska bedriva ett mer effektivt håll barhetsarbete. Ett exempel är att vi mäter eko systemtjänster, de nyttor som naturen skapar för oss alla. När vi tar oss an mark kan vi nu mäta vad naturen bidrar med på just den platsen, och se hur vi kan agera för att minst bidra på samma sätt när vårt område är färdigt, t ex att minska buller, binda koldioxid eller att rena vatten. Helst ska vi hitta en nivå där vi når ett bättre resultat när vi är färdiga. RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 31

32 Lugn, du köper en Riksbyggenbostad För att säkerställa att vi möter alla moderna kvalitetskrav på bostäder har vi utvecklat något vi kallar för Riksbyggenbostaden vår modell för en god bostad. I Riksbyggenbostaden har vi tagit hänsyn till både boendes önskemål och samhällets krav på bland annat energieffektivitet, funktionalitet och trygghet. Bostäder för unika platser och människor Husen kan se väldigt olika ut beroende på plats och vem som ska bo där. Det handlar om att säkerställa estetik, tillgänglighet, trygghet i husen och områdena, trädgårdsmiljön, energieffektivitet mm. Gemensamt för en Riksbyggenbostad är att de ska uppfylla vissa grundläggande egenskaper. Exempel: Gemensamhetslokal Ska finnas i alla projekt med fler än 25 lägenheter. Den kan användas till t ex styrelsemöten, barnkalas eller övernattningsrum. Trygghet Trygghetsplanering utförs individuellt i varje projekt. Det handlar om t ex utemiljö, belysning och låssystem. Gröntrivselfaktor Ett sätt att kvalitetssäkra trivsel, grönska och biologisk mångfald på gårdarna. Långsiktig förvaltning Riksbyggenbostaden är planerad för att vara lättskött ur ett förvaltningsperspektiv. Det är bra både för dem som har fastigheten som arbetsplats och din bostadsrättsförening. Tillgänglighet Planlösningarna ska vara genomtänkta och uppfylla vissa mått. Att t ex entréer, trapphus och balkonger/uteplatser har hög tillgänglighet är en självklarhet i en Riksbyggenbostad. En miljöcertifierad byggnad En Riksbyggenbostad ska certifieras enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad som tittar på områdena energi, innemiljö och material. Granskning och certifiering utförs av Sweden Green Building Council. Riksbyggens målsättning är att vår nyproduktion av bostadsrätter i flerbostadshus ska uppfylla näst högsta certifieringsnivån Silver. Det är ett kvitto på förhöjda kvaliteter i byggnaden. Några exempel på krav som ställs i Miljöbyggnad för att uppnå certifieringsnivå Silver: Fuktsäkerhet Höga krav på våtrum och VVS-installationer För att minimera risken för framtida vatten- s ka dor ställs krav på att installationer ska utföras av auktorisera d VVS-installatör enligt branschreglerna säker vatten. Våtrum ska utföras av auktoriserat företag enligt Svensk våtrumskontroll, GVKs branschregler Säkra Våtrum. Dokumentation av material och utfasning av farliga ämnen För dokumentationen använder Riksbyggen sig av SundaHus databas. Det är ett verktyg för att fasa ut särskilt farliga ämnen från byggproduktionen. Vår ambition är att alltid välja det som är bäst ur miljösynpunkt utan att ge avkall på kvalitet. Bostadsrättsföreningen har sedan tillgång till dokumentationen, för den löpande driften och framtida ombyggnader. Låg klimatbelastning och energianvändning En Riksbyggenbostad ska vara energieffektiv, energianvändning ska vara minst 25 procent lägre än gällande byggregler. Det är inte enbart antal KWh som räknas, utan även vilka energislag och hur den är framställd som har betydelse för en byggnads energiprestanda. Dagsljus och inneklimat Fönster har stor betydelse Tidigt i planering av ett nytt bostadshus genomför vi studier och beräkningar av dagsljus och inneklimat. Utifrån det planeras t ex fönstrens placering och storlek för att säkerställa tillräckligt med dagsljus, men även behovet av eventuella framtida solskydd för att undvika att bostaden blir alltför varm under sommaren. Fönster är både identitetsskapande för byggnaden och har inverkan på energianvändning. Inget störande buller i bostaden En Riksbyggenbostad ska ha en bra ljudmiljö. Där det är möjligt ska ljudklass B uppnås, vilket ger betyg guld enligt Miljöbyggnad. Det är betydligt bättre än myndighetskravet, som är ljudklass C. Vill du veta mer om Miljöbyggnad? Du hittar mer på 32 BRF VILDVINET RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

33 När andra säger hej då, säger vi hej hej Riksbyggen utvecklar inte bara nya bostäder, vi är också en av landets ledande förvaltare av fastigheter och bostadsrättsföreningar. Faktum är att förvaltningsdelen av Riksbyggen omfattar långt fler människor än vad byggandet av nya bostäder gör. Många av våra uppdrag får vi från alla de bostadsrättsföreningar som vi har utvecklat och byggt och alltid tar hand om minst fem år efter att de står färdiga för inflyttning men oftast mycket längre. Det här förhållandet att vi jobbar vidare med huset och föreningen under många år gör att vi tänker långsiktigt och uthålligt. Vi bygger rejält och stabilt redan från början, vilket både du och vi tjänar på. Vi är med er de första fem åren. Minst. Under de första fem åren som du bor i din nya bostad, ansvarar vi på Riksbyggen för såväl ekonomisk och teknisk förvaltning som den dagliga fastighetsservicen. Efter de första åren, är vår förhoppning att ni ska fortsätta att anlita oss som förvaltare även i framtiden. Värdefulla tjänster Vi vet att det krävs ett helhetstänkande för att en bostadsrättsförening ska fungera väl. Det är lika viktigt med välskötta trapphus och gårdar som att ekonomin hanteras på ett bra sätt allt för att bevara fastighetens värde. Vi har specialister inom varje område och vår erfarenhet och vårt stöd ökar både trivseln och husets värde. Här kan du läsa om våra tjänster mer i detalj. Teknisk förvaltning Med en genomtänkt teknisk förvaltning ser du till att fastighetens värde säkras på lång sikt. Vi hjälper dig med underhållsplanering och tar hand om den löpande driften. Dessutom kan vi se till att er förening är energioptimerad. Fastighetsservice Nyckeln till långsiktigt bra skötsel handlar om att vara omsorgsfull och närvarande. Vi ger din fastighet daglig tillsyn och sköter om byggnader, uterum och alla typer av tekniska installationer. Ekonomisk förvaltning Det finns en hel del ekonomiska frågor som ska hanteras i en bostadsrättsförening. Vi hjälper er med redovisnings- och finansieringstjänster som säkerställer korrekt och effektiv hantering av föreningens ekonomi. Riksbyggen håller öppet dag & natt Riksbyggen erbjuder en unik kundservice med vårt kommunikationscentrum som håller öppet dygnet runt sju dagar i veckan. Du ringer oavsett ärende och var du befinner dig i landet. Vi hanterar alla typer av frågor oavsett tid på dygnet. Riksbyggen Dag&Natt Teknisk förvaltning Driftövervakning Installationsservice Underhållsplanering Underhållsadministration Energibesiktning Energioptimering Försäkringsadministration Myndighetsbesiktningar Statuskontroll lägenheter Systematiskt brandskyddsarbete Obligatorisk ventilationskontroll, OVK Lekplatsbesiktning Boendekontakter Individuell mätning Ekonomisk förvaltning Bokföring och bokslut Uppföljning och planering Lånehantering Överlåtelsehantering och uthyrning Föreningsservice Kundwebb Bostadsrättsjuridisk rådgivning Fastighetsservice Fastighetsservice Huset Fastighetsservice Trädgård Fastighetsservice Tekniska installationer Jour Trädgårdsutveckling Mindre byggarbeten Lokalvård Ombyggnad Exempel på genomförda projekt: Tak- och fasadrenovering Stambyte Byte av fönster och dörrar Renovering av p-däck Inglasning av balkonger Tillbyggnader Anpassning av lokaler Upprustning av gårdar och lekplatser Installation av hissar Energisparande åtgärder Renovering av trapphus Tillgänglighetsanpassning Påbyggnad och förtätning RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR. BRF VILDVINET 33

34 Nyfiken på Riksbyggen? Att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen är som att starta en relation. Det är spännande, utmanande, lite läskigt men också väldigt givande. Och som med alla nya relationer är det viktigt att titta närmare på den som man ska vara tillsammans med. Låt oss berätta vad som gör oss på Riksbyggen speciella. JANUARI 2016 Vi har långsiktigheten och helheten I det läget då våra konkurrenter säljer och lämnar över sina lägenheter, börjar vårt viktigaste engagemang den dagliga skötseln och långsiktiga utvecklingen av fastigheten. Vi är med på resan under många år, vilket gör att vi tar ett helt annat ansvar redan från början. Eftersom vi tar hand om bostadsrätten under många år, planerar vi på ett mer långsiktigt sätt redan från början. Vi har erfarenheten Riksbyggen har funnits i över 75 år och vi har utvecklat bostäder i hela Sverige under hela den tiden. Vi har lärt oss massor under de här åren om hur man ska bygga och sköta om. Men också att lyssna på hur människor vill ha det för sådant ändras över tiden. Vi lyssnar hela tiden med alla våra medlemmar om hur de vill bo idag och i framtiden. Lyhördheten gör vår erfarenhet ännu mer värdefull. Vi styrs inte av kvartalsekonomi Riksbyggen är medlemsägt. Det betyder att när du köper en bostadsrätt av oss, är du genom ditt medlemskap i föreningen också ägare i Riksbyggen. Vi är ett kooperativt företag som jobbar för ditt bästa. Uppstår överskott som inte behövs för utveckling i verksamheten går det åter som utdelning till medlemmarna. Vi har en tydlig värdegrund Som det kooperativa företag vi är, tror vi på samverkan och att lyssna på varandra. Vi tror på trygghet, vi vet att boendet är centralt för alla människor och att det ska kännas säkert. Vi tror också på långsiktighet, vi lever i våra bostäder i många år och för den dag då du kanske funderar på att flytta vill vi att värdet på din bostad ska vara beständigt. Vi är hållbara När vi tar fram nya bostäder utgår vi från vad du behöver och vill ha. Men vi ser också till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Idag är vi miljöcertifierade enligt ISO och ofta ligger vi långt före vad normerna föreskriver, men vi nöjer oss inte med det Riksbyggens ambition är att leda utvecklingen. Vi tar vårt samhällsansvar Under alla år har Riksbyggen sett på bostäder utifrån ett brett perspektiv. Vi sätter dig i centrum, men inte bara din lägenhet, vi vill att hela sammanhanget som du flyttar till ska fungera. Det betyder att vi engagerar oss i allt från hur gator och gångvägar planeras till hur kommunal service fungerar. Vi har mer än bara bostäder Förutom utveckling och förvaltning av bostadsrätter är Riksbyggen en ledande aktör på marknaden för offentlig och kommersiell fastighetsförvaltning. FÖR MER INFORMATION OM BRF VILDVINET KONTAKTA: Margareta Josefsson margareta.josefsson@riksbyggen.se RIKSBYGGEN RESERVERAR SIG FÖR EV. TRYCKFEL OCH FÖRBEHÅLLER SIG RÄTTEN TILL ÄNDRINGAR.

Nära alla möjligheter. Brf Vildvinet. Här hittar du planritningar och situationsplan över alla våra lägenheter.

Nära alla möjligheter. Brf Vildvinet. Här hittar du planritningar och situationsplan över alla våra lägenheter. Nära alla möjligheter Brf Vildvinet. Här hittar du planritningar och situationsplan över alla våra lägenheter. Välkommen till brf Vildvinet Situationsplan och lägenhetsnummer 3 Planlösningar 1 rok 4 Planlösningar

Läs mer

Upptäck Bandhagen. Brf Hammarbandet, Bandhagen. 36 moderna, bekväma och rymliga lägenheter. Välkommen att titta närmare i vårt inredningsprogram.

Upptäck Bandhagen. Brf Hammarbandet, Bandhagen. 36 moderna, bekväma och rymliga lägenheter. Välkommen att titta närmare i vårt inredningsprogram. Upptäck Bandhagen Brf Hammarbandet, Bandhagen. 36 moderna, bekväma och rymliga lägenheter. Välkommen att titta närmare i vårt inredningsprogram. Viktigt att veta Inredning, val- och tillval är utarbetade

Läs mer

Situationsplan. Brf Studio 58 Aspelin Ramm Fastigheter AB Arkitekterna Krook & Tjäder AB Svensk Fastighetsförmedling, Göteborg Eriksberg

Situationsplan. Brf Studio 58 Aspelin Ramm Fastigheter AB Arkitekterna Krook & Tjäder AB Svensk Fastighetsförmedling, Göteborg Eriksberg Bostadsfakta Byggherre Totalentreprenör Arkitekt Försäljning Brf Studio 58 Aspelin Ramm Fastigheter AB Arkitekterna Krook & Tjäder AB Svensk Fastighetsförmedling, Göteborg Eriksberg Situationsplan öst

Läs mer

Riksbyggens bostadsrättsförening Överstinnan

Riksbyggens bostadsrättsförening Överstinnan Riksbyggens bostadsrättsförening Överstinnan Bofakta 16 moderna bostadsrättslägenheter på Viksäng i Västerås. 2 Riksbyggen BOFAKTA Överstinnan Riksbyggen reserverar sig för ev. tryckfel och förbehåller

Läs mer

BRF MARTALLEN, MIDSOMMARKRANSEN NYA BOSTÄDER MED BÄSTA LÄGET

BRF MARTALLEN, MIDSOMMARKRANSEN NYA BOSTÄDER MED BÄSTA LÄGET BRF MARTALLEN, MIDSOMMARKRANSEN NYA BOSTÄDER MED BÄSTA LÄGET NYTT HEM ATT LÄNGTA TILL Midsommarkransen bästa läget vid Svandammsparken. Nyproduktion bostadsrätter -5 rok med balkong, uteplats eller härliga

Läs mer

61 smakfulla utsikter

61 smakfulla utsikter 61 smakfulla utsikter Brf Salteriet. Här lever du i symbios med havet, utsikten och det goda i livet längst ut på kajen vid vattnet i Västra Eriksberg. Innehåll Välkommen till Västra Eriksberg 4 Nära det

Läs mer

BRF BORGEN - UNIKT OCH BEKVÄMT BOENDE I KNEIPPEN SYD

BRF BORGEN - UNIKT OCH BEKVÄMT BOENDE I KNEIPPEN SYD BRF BORGEN - UNIKT OCH BEKVÄMT BOENDE I KNEIPPEN SYD STADSNÄRA OCH BEKVÄMT BOENDE I KNEIPPEN SYD. Här skapas ett nytt och attraktivt område där Brf Borgen kommer att vara en del i en bebyggelse med tilltalande

Läs mer

Ljusstaden. Brf Picknicken i Kalmar Bofakta Parhus och Kedjehus

Ljusstaden. Brf Picknicken i Kalmar Bofakta Parhus och Kedjehus Brf Picknicken i Kalmar Bofakta Parhus och Kedjehus Välkommen till Brf Picknicken i Kalmar. Nu bygger vi eleganta bostadsrätter i Ljusstadens mest citynära del. Kvarteret Picknicken blir en modern oas

Läs mer

Modernt boende med äldre charm. Bostadsrätter i Karl Johans skola

Modernt boende med äldre charm. Bostadsrätter i Karl Johans skola Modernt boende med äldre charm Bostadsrätter i Karl Johans skola Fastighetsbyrån Folkparken som granne - Bostadsrätter i hjärtat av Norrköping Med Folkparken som närmaste granne och närhet till det bästa

Läs mer

Livskvalité i Brf Mässingen. Bostadsrätter i centrala Norrköping

Livskvalité i Brf Mässingen. Bostadsrätter i centrala Norrköping Livskvalité i Brf Mässingen Bostadsrätter i centrala Norrköping Fastighetsbyrån Kv. Mässingen - Livskvalité i hjärtat av Norrköping! Med Motala ströms vackra promenadstråk runt knuten och Norrköpings Centralstation

Läs mer

KV BRAGE 4, SUNDBY PARK STRÄNGNÄS NYA LÄGENHETER MED HISS OCH HÄRLIGA UTEMILJÖER

KV BRAGE 4, SUNDBY PARK STRÄNGNÄS NYA LÄGENHETER MED HISS OCH HÄRLIGA UTEMILJÖER KV BRAGE 4, SUNDBY PARK STRÄNGNÄS NYA LÄGENHETER MED HISS OCH HÄRLIGA UTEMILJÖER NYTT HEM ATT LÄNGTA TILL Nyproduktion av bostadsrätter 1-4 rok med balkong, uteplats eller härliga takterrasser. I Kv. Brage

Läs mer

Området. Hus och Arkitektur. Information. Om Sverigehuset

Området. Hus och Arkitektur. Information. Om Sverigehuset I MÖLNDAL 1 2 3 5 8 16 20 Området Hus och Arkitektur Information Om Sverigehuset 4 5 Kvarteret Stiernhielm ligger i anslutning till Toltorpsdalen på en perfekt adress för livsnjutare som gillar stadens

Läs mer

BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE

BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE BRF SOLGLÄNTAN STRÅLANDE LÄGE FÖR BEKVÄMT BOENDE SÖDRA HAGA I SUNDSVALL HSB ÄR INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder,

Läs mer

Toltorpsgatan. Storgatan. Frölundagatan. Infart. Åbyvägen. Infart

Toltorpsgatan. Storgatan. Frölundagatan. Infart. Åbyvägen. Infart Innehåll 5... På Stallbacken 6... Situationsplan 8... Exteriör 10... Enplanshus 16... Tvåplanshus 21... Interiör 24... Treplanshus 31... Byggnadsbeskrivning 32... Att köpa småhus 33... Våra miljötankar

Läs mer

Ritningar och beskrivningar Välkommen till Brf Söderängarna 2, Örebro

Ritningar och beskrivningar Välkommen till Brf Söderängarna 2, Örebro Reviderad 2015-06-12 Ritningar och beskrivningar Välkommen till Brf Söderängarna 2, Örebro 1 Välkommen till ditt nya hem! När du är ute och tittar på lägenheter så är det inte bara en ny bostad du är

Läs mer

Planlösningar Hus 3 och 4

Planlösningar Hus 3 och 4 Planlösningar Hus 3 och 4 Brf ppsala, ppsala 24,5 kvm 12,5 kvm 8,0 kvm Badrum 2 7,5 kvm 9,0 kvm Badrum 3,5 kvm 22,0 kvm Sovrum 4 lk 3,5 kvm Mitt i ppsala I den här broschyren hittar du alla planlösningar

Läs mer

Backahusen. Hyresrätter i Malmö. Allt om din nya bostad! ikanobostad.se/hyresratter

Backahusen. Hyresrätter i Malmö. Allt om din nya bostad! ikanobostad.se/hyresratter Backahusen Allt om din nya bostad! Hyresrätter i Malmö Kontakt: Uthyrare Anna Cederström, 010-330 44 92 Förvaltare Ulrica Altenborg, 010-330 44 81 ikanobostad.se/hyresratter Välkommen till Kirseberg 3

Läs mer

BRF ONSALA HERRGÅRD Elegant boende vid havet

BRF ONSALA HERRGÅRD Elegant boende vid havet 1 BRF ONSALA HERRGÅRD Elegant boende vid havet 2 Innehåll Allmänt om projektet s3 Priser s4 Ritningar s6 Illustrationer s8 Byggnads och rumsbeskrivning s9 Tillval s12 Frågor och svar s13 Företagspresentation

Läs mer

AMUNDÖ MARINA HOVÅS HILLS

AMUNDÖ MARINA HOVÅS HILLS BOFAKTA OM HOVÅS HILLS På de högst belägna tomterna i hela ya Hovås byggs Hovås Hills. Två exklusiva bostadshus i mo dern och stilren tappning. Husens fasader är främst klädda i ljust tegel som ger struktur

Läs mer

ring oss redan idag Välkommen in på innergården för brf Pokalen.

ring oss redan idag Välkommen in på innergården för brf Pokalen. ring oss redan idag Gå på visning innan huset är byggt. Brf Pokalen har en virtuell 3D -modell av lägen heterna, huset och gården. Titta själv på hittabostad.hsb.se eller kontakta oss. Välkommen in på

Läs mer

New England-stil i Linköping. Ullstämma, Bronslunden. Titta närmare på våra fräscha kedje hus i bästa New England-stil.

New England-stil i Linköping. Ullstämma, Bronslunden. Titta närmare på våra fräscha kedje hus i bästa New England-stil. New England-stil i Linköping Ullstämma, Bronslunden. Titta närmare på våra fräscha kedje hus i bästa New England-stil. Innehållsförteckning Välkommen till Bronslunden... 5 Situationsplan... 6 Byggnadsbeskrivning...

Läs mer

2010-01-26. 08-704 90 44 www.svh.se. Då denna broschyr är framtagen i ett tidigt skede i projektet vill vi reserva oss för ändringar och ev.

2010-01-26. 08-704 90 44 www.svh.se. Då denna broschyr är framtagen i ett tidigt skede i projektet vill vi reserva oss för ändringar och ev. 2010-01-26 08-704 90 44 www.svh.se Då denna broschyr är framtagen i ett tidigt skede i projektet vill vi reserva oss för ändringar och ev. tryckfel STRÄNGNÄS BÄSTA LÄGE MODERNA BOSTADSRÄTTER VID MÄLAREN

Läs mer

KVARTERET HELSINGBORG

KVARTERET HELSINGBORG KVARTERET HELSINGBORG BRF Rådhusgatan 15, Karlshamn Byggherre: Bostadsrättsföreningen Rådhusgatan 15 Totalentreprenör: PMB Sverige. Arkitekt: White Arkitekter PMB Sverige förbehåller sig rätten till ändringar.

Läs mer

Brf Vasaportalen. - 78 moderna bostadsrätter i centrala Linköping

Brf Vasaportalen. - 78 moderna bostadsrätter i centrala Linköping Brf Vasaportalen - 78 moderna bostadsrätter i centrala Linköping Övre Vasastaden - Linköpings nyaste stadsdel! Linköpings nyaste stadsdel, Övre Vasastaden, är belägen i Linköpings norra del som en förlängning

Läs mer

Bofakta Munksjöstranden

Bofakta Munksjöstranden Bofakta Munksjöstranden Beskrivning, standard och tillval Munksjöstranden Nära stad och sjö i Jönköping Plats: Jönköping/ Munksjöstrand Hustyp: lerbostadshus Antal lgh: 9 st Storlek: -5 rok 58- m Byggstart:

Läs mer

BOSTADSFAKTA ROSTERIET

BOSTADSFAKTA ROSTERIET rg o m r r fö e d ä t bos ns e g a d on st ma l o h k oc re BOSTADSFAKTA ROSTERIET 2. 3. PROJEKTBESKRIVNING Bostadsrättsföreningen Rosteriet ligger i Liljeholmen och består av en byggnad (nedan benämnda

Läs mer

Brf Hagabo 2 BOFAKTA

Brf Hagabo 2 BOFAKTA Brf Hagabo 2 BOFAKTA Välkommen till Brf Hagabo 2 i Älmhult I Älmhults nya och naturnära bostadsområde Haganäs planerar vi för 18 moderna och eleganta bostadsrätter fördelat på två plan i tre olika hus.

Läs mer

Bo bra må bättre, i våra seniorbostäder. Välkommen till vårt inredningsprogram

Bo bra må bättre, i våra seniorbostäder. Välkommen till vårt inredningsprogram Bo bra må bättre, i våra seniorbostäder Välkommen till vårt inredningsprogram Välkommen till inredningsprogrammet INREDNINGSPROGRAMMET Inredningskatalog I din hand håller du inredningskatalogen som visar

Läs mer

Brf Ränndalen BOFAKTA

Brf Ränndalen BOFAKTA Brf Ränndalen BOFAKTA Ovan 3D-bild vy över trädgårdssida. Välkommen till Brf Ränndalen i Växjö. Vikaholm är Växjös gröna uppstickare bland bostadsområden. I kvarteret Ränndalen planerar vi för 14 st moderna

Läs mer

Charmiga lägenheter. med havsutsikt. Brf Blinkfyren. Ljusa och välplanerade 1:or 5:or mitt i Västra Hamnen, Malmö.

Charmiga lägenheter. med havsutsikt. Brf Blinkfyren. Ljusa och välplanerade 1:or 5:or mitt i Västra Hamnen, Malmö. Charmiga lägenheter och tornhus med havsutsikt Brf Blinkfyren. jusa och välplanerade 1:or 5:or mitt i Västra Hamnen, Malmö. Innehållsförteckning... sid Öppna dörren och du är där...3 När du vill njuta

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TERRASSEN 12 BOSTADSRÄTTER I SÖDERBY PARK, SALEM

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TERRASSEN 12 BOSTADSRÄTTER I SÖDERBY PARK, SALEM BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TERRASSEN 12 BOSTADSRÄTTER I SÖDERBY PARK, SALEM Välkommen till Söderby Park! I lugna och trivsamma Söderby Park, bygger Derome Mark & Bostad 12 bostadsrätter i parhusform som tillsammans

Läs mer

Nya bostäder på hög höjd i Brf Vasatornet. Bostadsrätter i centrala Linköping

Nya bostäder på hög höjd i Brf Vasatornet. Bostadsrätter i centrala Linköping Nya bostäder på hög höjd i Brf Vasatornet Bostadsrätter i centrala Linköping Svensk Fastighetsförmedling Brf Vasatornet - Livskvalité i hjärtat av Övre Vasastaden! Med bästa läge i den nya stadsdelen har

Läs mer

Höviks Äng HÖVIKSNÄS, TJÖRN 16 BOSTADSRÄTTER

Höviks Äng HÖVIKSNÄS, TJÖRN 16 BOSTADSRÄTTER Höviks Äng HÖVIKSNÄS, TJÖRN 16 BOSTADSRÄTTER Välkommen till Höviksnäs På den nordöstra delen av Tjörn, ett par minuters bilfärd från Tjörnbron, hittar du idylliska Höviksnäs. Ett gemytligt samhälle omgivet

Läs mer

DANSKA PARKEN. Funkisinspirerade stadshus i Lund

DANSKA PARKEN. Funkisinspirerade stadshus i Lund DANSKA PARKEN Funkisinspirerade stadshus i Lund DANSKA PARKEN Funkisinspirerade stadshus i Lund På gröna, sköna Oscarshem i ett naturligt grönområde växer bostadsområdet Danska Parken fram. Här uppför

Läs mer

Ystad porten mot Österlen

Ystad porten mot Österlen Ubåten I Edvinshem Ystad porten mot Österlen En gammal småstad som växer är precis vad Ystad är. Med sina genuina gatstensmiljöer kantade av unika korsvirkeshus och milslånga stränder så förstår man varför

Läs mer

Välkommen till Brf Konstnären

Välkommen till Brf Konstnären Välkommen till Brf Konstnären Smarta hem för ett skönt vardagsliv Etapp 1 Arkitekt White Arkitekter örsäljning Svensk Nyproduktion Malin Enlund Tel: 070-859 63 38 E-post: malin.enlund@svensknyproduktion.se

Läs mer

inbyggd omtanke 1 och 1½-planshus med havsnära läge

inbyggd omtanke 1 och 1½-planshus med havsnära läge inbyggd omtanke S V A N S H A L L 1 och 1½-planshus med havsnära läge Bo i vänlig bymiljö nära till hav och strand S VA N S H A L L Antal bostäder 9 Storlekar 120 och 134 kvm Svanshall ligger naturskönt

Läs mer

SILON - VÄSTRA SKEPPSBRON. Spelhagen

SILON - VÄSTRA SKEPPSBRON. Spelhagen SILON - VÄSTRA SKEPPSBRON Spelhagen Silon I expansiva Nyköping planerar Peab bostadsprojektet Västra Skeppbron. Ett högklassigt boende med omedelbar närhet till Nyköpings hamn och skärgård. I första etappen

Läs mer

KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING

KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING 2016-05-26 KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING KOLORISTEN, LILLA SKÖNDAL, STOCKHOLMS KOMMUN ETAPP 2, KEDJEHUS sid 2(8) ALLMÄNT HUSEN Entré, kök, allrum/matplats, vardagsrum/matplats, hall,

Läs mer

KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING

KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING 2016-04-18 KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING KOLORISTEN, LILLA SKÖNDAL, ETAPP 2, RADHUS sid 2 (9) ALLMÄNT HUSEN Entré, kök, matplats/allrum, vardagsrum/matplats, förråd, wc/dusch, klädvård

Läs mer

Bara några få tramptag till city. Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg

Bara några få tramptag till city. Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg Bara några få tramptag till city Brf Cyklisten 75 nya bostadsrätter i Kvillebäcken, centrala Göteborg 1 En ny puls i Göteborg Uppskattar du charmiga kvarter med skön avspänd atmosfär? Då är Kvillebäcken

Läs mer

KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING

KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING 2016-05-26 KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING KOLORISTEN, LILLA SKÖNDAL, STOCKHOLMS KOMMUN ETAPP 2, VILLOR sid 2(8) ALLMÄNT HUSEN Entré, kök, allrum/matplats, vardagsrum/matplats, allrum/kontor/sovrum,

Läs mer

B R F Ä n g s h u s e n

B R F Ä n g s h u s e n BRF Ängshusen en ny sorts ekoby På östra sidan av Tjörn, i Höviksnäs, växer det just nu fram en ekoby. Den kommer att bestå av ett femtiotal lägenheter, där de första bostäderna kommer vara klara för inflyttning

Läs mer

B O F A K T A G E R N A N D T S K A L Y C K A N

B O F A K T A G E R N A N D T S K A L Y C K A N B O F A K T A G E R N A N D T S K A L Y C K A N BOFAKTA Nybyggnationen sker inom LKFs fastighet kvarteret Gernandtska lyckan 19 i Lund. Det nya huset får adress Helgeandsgatan 11. Trygghetslägenheterna

Läs mer

KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING

KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING 2016-02-24 KORTFATTAD TEKNISK BESKRIVNING OCH RUMSBESKRIVNING JÄRVA KULLE, NORRA DELEN, SUNDBYBERG sid 2 (7) MARK UTRUSTNING PÅ TOMTMARK Se även bofaktablad för respektive tomt Kallförråd enligt bofaktablad

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÖREBROS NYA SÖDER

VÄLKOMMEN TILL ÖREBROS NYA SÖDER BRF LINDHAGEN VÄLKOMMEN TILL ÖREBROS NYA SÖDER HSB ÄR INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder, och vi bygger i olika

Läs mer

Här hälsar havet dig välkommen hem...

Här hälsar havet dig välkommen hem... TANUMS BOSTÄDER BYGGER PASSIV PÅ HÄRLIDSBERGET I GREBBESTAD Här hälsar havet dig välkommen hem... HYRESRÄTTER Grebbestad är den perfekta platsen för alla som vill bo i ett levande kustsamhälle Höjden av

Läs mer

Brf Förstäven 2, Västerås. Inredningsstandard för ditt nya hem

Brf Förstäven 2, Västerås. Inredningsstandard för ditt nya hem Brf Förstäven 2, Västerås Inredningsstandard för ditt nya hem Innehåll Inledning............................. 3 Ditt Kök.............................. 5 Standardval, kök...................... 6 Ditt Badrum...........................

Läs mer

Välplanerade lägenheter i ljusa och gedigna stenhus Hamnallén Lomma Hamn

Välplanerade lägenheter i ljusa och gedigna stenhus Hamnallén Lomma Hamn Välplanerade lägenheter i ljusa och gedigna stenhus amnallén Lomma amn TT TM / dusch/ Sovrum,0 kvm all Sovrum 7,5 kvm,5 kvm Sovrum,0 kvm Välj din drömlägenhet Det är nu det roliga börjar för på de kommande

Läs mer

SKOGSIDYLL I KORTEDALA ETAPP

SKOGSIDYLL I KORTEDALA ETAPP SKOGSIDYLL I KORTEDALA ETAPP 02 Området PILGRIMSPARKEN Pilgrimsparken är ett populärt nybyggt bostadsområde i Kortedala. Husen i första etappen sålde slut på nolltid och nu är det dags för nästa etapp

Läs mer

Livskvalité invid grönskan. Kooperativa hyresrätter i södra Linköping

Livskvalité invid grönskan. Kooperativa hyresrätter i södra Linköping Livskvalité invid grönskan Kooperativa hyresrätter i södra Linköping Boka din lägenhet Bostäder i Ullstämma - Närhet till grönska och service I Ullstämma söder om Linköping bygger vi åtta hyresradhus och

Läs mer

Solrosen. Johannelund/Vällingby. Familjevänliga radhus i västerort

Solrosen. Johannelund/Vällingby. Familjevänliga radhus i västerort Solrosen Johannelund/Vällingby Familjevänliga radhus i västerort Familjen Dahlberg flyttade in i ett liknande radhus 2012 och trivs jättebra. Med några egna tillval som golvvärme både uppe och nere samt

Läs mer

Stadsradhus brf Radiomasten

Stadsradhus brf Radiomasten Stadsradhus brf Radiomasten Tre våningar med många alternativ på inredning och material Modernt bekvämt boende med hög kvalitet ETAPP 2 Stadsradhus för dig som vill bo med lite mer frihet. Bo modernt och

Läs mer

OFAKTA INGARED LÄGENHETER

OFAKTA INGARED LÄGENHETER OFAKTA INGARED LÄGENHETER Situationsplan INNEHÅLL Situationsplan och områdesbeskrivning sid. 3 Planlösningar sid. 4-14 Fasader sid. 16-17 Rumsbeskrivning sid. 18-19 Teknisk beskrivning sid. 20-21 Byggnaderna

Läs mer

Inredningsstandard för ditt nya hem. Välkommen till Väppeby Äng, Bålsta

Inredningsstandard för ditt nya hem. Välkommen till Väppeby Äng, Bålsta Inredningsstandard för ditt nya hem Välkommen till Väppeby Äng, Bålsta INNEHÅLL Inledning............................. 3 Ditt Kök.............................. 5 Standardval, kök......................

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Skräddarebyn 2 A Kommun Malmö Storlek 4 rum (3 sovrum) / 111 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Skräddarebyn 2 A Kommun Malmö Storlek 4 rum (3 sovrum) / 111 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 4 rum (3 sovrum) / 111 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Här bor man på ett mycket lugnt och trivsamt område med närhet till storslagna

Läs mer

Limhamns Sjöstad. Malmö. Planlösningar

Limhamns Sjöstad. Malmö. Planlösningar Limhamns Sjöstad. Malmö Planlösningar 2 4 Hur ser området ut Karta, situationsplan och förklaring 6 Hus 1 4 Hus 1 Hus 2 4 Tredje våning i hus 2 Alternativ planlösning våning 2 14 Hus 5 16 Hus 5 7 1 Hus

Läs mer

Bryggan mellan det moderna och det genuina

Bryggan mellan det moderna och det genuina Bryggan mellan det moderna och det genuina. Påskagänget i Dalby. 0 nya bostadsrättsradhus i ett eller två plan på solig sydvästsluttning. Innehållsförteckning Den rätta känslan av Skåne Påskagänget, en

Läs mer

solbacken! Strandnorum Län: Västra Götaland Datum 140423

solbacken! Strandnorum Län: Västra Götaland Datum 140423 solbacken! Strandnorum Län: Västra Götaland Kommun: stenungsund Datum 140423 Vi bygger hus som tål livet Vi vet att en bra hemkänsla är något av det viktigaste som finns. Det är hemma familjemiddagar,

Läs mer

Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINGAN. Radhus att trivas i

Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINGAN. Radhus att trivas i Karlstad - Norra Stockfallet BRF SOLSLINAN Radhus att trivas i En adress nära natur och bekvämlighet Välkommen till Brf Solslingan - ett modernt och behagligt boende på Norra Stockfallet. På en fin tomt

Läs mer

Bifrostgatan Toltorpsgatan E20 MÖLNDAL. Storgatan. Frölundagatan SOLÄNGEN CENTRUM FÄSSBERG. Infart. Åby Travbana. Åbyvägen. Infart.

Bifrostgatan Toltorpsgatan E20 MÖLNDAL. Storgatan. Frölundagatan SOLÄNGEN CENTRUM FÄSSBERG. Infart. Åby Travbana. Åbyvägen. Infart. 0 2 Innehåll 5... På Stallbacken 6... Situationsplan 8... Exteriör 10... Enplanshus 16... Tvåplanshus 21... Interiör 24... Treplanshus 31... Byggnadsbeskrivning 32... Att köpa småhus 33... Våra miljötankar

Läs mer

Bo rofyllt i småstadsidyll vid havet HISSTORNET LIMHAMNS LÄGE

Bo rofyllt i småstadsidyll vid havet HISSTORNET LIMHAMNS LÄGE Bo rofyllt i småstadsidyll vid havet HISSTORNET LIMHAMNS LÄE Med sin småstadskänsla, sitt lugn, gemenskapen mellan invånarna och närheten till havet, är Limhamn ett av Malmös mest eftertraktade områden.

Läs mer

LÄGENHETSBESKRIVNING. BRf RåcK16, VÄLLINGBY PARKSTAD

LÄGENHETSBESKRIVNING. BRf RåcK16, VÄLLINGBY PARKSTAD HEM SOM HåLLER VÄLLINGBY PARKSTAD PEAB VÄLLINGBY PARKSTAD PEAB LÄGENHETSBESKRIVNING. BRf RåcK16, VÄLLINGBY PARKSTAD MER ÄN BARA KVADRATMETER I Råck16 kommer 231 lägenheter att byggas i varierande storlekar

Läs mer

Tegelviken Nyslottsgatan 5 B 67,5 kvm 3 rok

Tegelviken Nyslottsgatan 5 B 67,5 kvm 3 rok Tegelviken Nyslottsgatan 5 B 67,5 kvm 3 rok Jag är Er fastighetsmäklare Åsa Holmkvist Tel: 070-2126719 0480-420200 Mail: asa.holmkvist@pontuzlofgren.se Mycket framgångsrik bostadsrättsmäklare och kontorets

Läs mer

Brf Skogsdungen. Bulltofta Friluftsstad, Malmö

Brf Skogsdungen. Bulltofta Friluftsstad, Malmö Brf Skogsdungen Bulltofta Friluftsstad, Malmö Välkommen till Brf Skogsdungen Här lever du med grönska, natur och storslagna vyer runt husknuten och har samtidigt ynka nio minuter till Malmös stadspuls.

Läs mer

Backsippan. Höjdarläge i Åstorp

Backsippan. Höjdarläge i Åstorp Backsippan Höjdarläge i Åstorp Ljusa och bekväma bostadsrätter med inflyttning hösten 2017 Bilden är en illustration, avvikelser kan förekomma. Läge för ett skönare boende Nu är det läge för dig som vill

Läs mer

Bofakta Brf Fotö Brygga

Bofakta Brf Fotö Brygga Bofakta Brf Fotö Brygga www.sbc.se/nybostad Välkommen till Fotö Brygga Innehållsförteckning Vi startade arbetet med Fotö Brygga med ambitionen att skapa ett högkvalitativt, modernt och miljöanpassat boende

Läs mer

ETAPP 2 BRF GRÅSEJEN 2 TA CHANSEN ATT BO PÅ GAMLA LIMHAMN SISTA BYGGBARA TOMTEN

ETAPP 2 BRF GRÅSEJEN 2 TA CHANSEN ATT BO PÅ GAMLA LIMHAMN SISTA BYGGBARA TOMTEN ETAPP 2 BRF GRÅSEJEN 2 TA CHANSEN ATT BO PÅ GAMLA LIMHAMN SISTA BYGGBARA TOMTEN HSB ÄR INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG SEX STEG TILL NY BOSTAD I HSB En av de bästa

Läs mer

SOLLENTUNA, NATURNÄRA LÄGENHETER

SOLLENTUNA, NATURNÄRA LÄGENHETER HSB BRF RÖSJÖ ÄNGAR SOLLENTUNA, NATURNÄRA LÄGENHETER MILJÖVÄNLIGT OCH NATURNÄRA BOENDE Letar du efter en ny och modern bostad nära natur och friluftsliv? Då är HSB brf Rösjö Ängar något för dig! Här bor

Läs mer

Brf Fårholmen i Karlstad

Brf Fårholmen i Karlstad Södra Råtorp. Exklusivt boende vid Klarälvens strand. Allmänt Södra Råtorp har under de senaste åren vuxit fram till en populär och modern stadsdel med villor, radhus och flerfamiljshus samt förskola.

Läs mer

BRF VIKAHOLMS ALLÉ 3

BRF VIKAHOLMS ALLÉ 3 BRF VIKAHOLMS ALLÉ 3 911 912 811 812 1012 1011 1112 1111 1512 1511 1212 1211 1312 1311 1412 1411 MODERNT BOENDE I POPULÄRA VIKAHOLM Var området ligger och status på objekten hittar du på www.myresjohus.se/projekt

Läs mer

Kvibergs terrasser - Brf MAJOREN

Kvibergs terrasser - Brf MAJOREN BOADSATA vibergs terrasser - Brf MAJORE IEHÅ Att köpa och äga bostadrätt... orienteringsplan... BOADSATABAD...-8 BYTEIS BESRIVI...9 ÄEHETSBESRIVIar...0- BESRIVI AV AMÄA UTRYMME... A ÖPA OCH ÄA BOADSRÄ.

Läs mer

BOFAKTA. 10 bostadsrätter i Tingshuset, Alvesta

BOFAKTA. 10 bostadsrätter i Tingshuset, Alvesta BOFAKTA 10 bostadsrätter i Tingshuset, Alvesta Steg för steg Så här går det till att köpa bostadsrätt 1 Ta del av informationen i försäljnings- och bofaktafoldern om bostadsrätterna. 2 Studera planlösningarna

Läs mer

Bastasjö. www.karnhem.se. Nära till. Skapa livsrum! 25 vackra tidlösa villor i klassisk stil

Bastasjö. www.karnhem.se. Nära till. Skapa livsrum! 25 vackra tidlösa villor i klassisk stil www.karnhem.se Bastasjö 25 vackra tidlösa villor i klassisk stil Nära till Centrum, 9 km Skola, 2 km Förskola, intill Mataffär, 2 km Cykelväg, intill Mitt i naturen! Bastasjö friluftsområde med elljusspår

Läs mer

Planlösningar. Fredriksdalskajen, Västra Hammarby Sjöstad Trapphus 1 6 HT SG. Sovrum 1 16,0 m ². Bad/tvätt 5,5 m ². Vardagsrum 22,0 m ² SG SG

Planlösningar. Fredriksdalskajen, Västra Hammarby Sjöstad Trapphus 1 6 HT SG. Sovrum 1 16,0 m ². Bad/tvätt 5,5 m ². Vardagsrum 22,0 m ² SG SG Planlösningar Fredriksdalskajen, Västra Hammarby Sjöstad Trapphus 6 5,5 m ² TM TT Sovrum 6,0 m ² 22,0 m ² Sovrum 2 0,0 m ² 4,0 m ² 2,0 m ² EC HS Skansbron Fredriksdalskajen Fredriksdalsgatan Hammarby allé

Läs mer

NYTT HEM MED BÄSTA LÄGE

NYTT HEM MED BÄSTA LÄGE NYTT HEM MED BÄSTA LÄGE MODERNT BOENDE NÄRA DET MESTA Preliminära skisser på terrassradhusen Nyproducerat hem - Terrassradhus I korsningen Blåsippsbacken/ Blåeldsvägen i Hässelby Villastad planerar vi

Läs mer

Tureberg / Terrinen. Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014. Planerad inflyttning. Bofakta april 2012

Tureberg / Terrinen. Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014. Planerad inflyttning. Bofakta april 2012 Sollentunahem Bofakta april 2012 Planerad inflyttning Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014 Tureberg / Terrinen Bostäder i certifierad Miljöbyggnad BofaktaA april 2012 BofaktaA

Läs mer

OFAKTA INGARED RADHUS

OFAKTA INGARED RADHUS OFAKTA INGARED RADHUS Situationsplan INNEHÅLL Situationsplan och områdesbeskrivning sid. 3 Planlösningar sid. 4-6 Fasader sid. 8-9 Rumsbeskrivning sid. 10-11 Teknisk beskrivning sid. 12-13 Byggnaderna

Läs mer

Län Västra Götaland Gatuadress Liedstrandsgatan 10 Kommun Göteborg Storlek 4 rum / 100 m² Område Örgryte Tillträde tidigast 2014-03-27

Län Västra Götaland Gatuadress Liedstrandsgatan 10 Kommun Göteborg Storlek 4 rum / 100 m² Område Örgryte Tillträde tidigast 2014-03-27 Län Västra Götaland Gatuadress Kommun Göteborg Storlek 4 rum / 100 m² Område Örgryte Tillträde tidigast 2014-03-27 " Vi bor i området idag och fastnade för den fantastiska utsikten i en mycket välplanerad

Läs mer

VILLABYN NEW ENGLAND. (Bilderna är extrautrustade med tillval)

VILLABYN NEW ENGLAND. (Bilderna är extrautrustade med tillval) VILLABYN NEW ENGLAND - De senaste åren har jag gång på gång stött på behovet från många kunder, att kunna kombinera trygghet och bekvämlighet, funktion och design med ett pris som är överkomligt. Det är

Läs mer

Bo intill Gavleån med utsikt mot havet Brf Superior Gävle Strand

Bo intill Gavleån med utsikt mot havet Brf Superior Gävle Strand Bo intill avleån med utsikt mot havet Brf Superior ävle Strand Välkommen till ett hem vid havet ävle Strand är en ny stadsdel på Alderholmen nära ävle centrum. Äntligen har hamnkvarteren fått nytt liv

Läs mer

BOFAKTA. BRF Hagabostrand Älmhult

BOFAKTA. BRF Hagabostrand Älmhult BOFAKTA BRF Hagabostrand Älmhult Välkommen till BRF Hagabostrand i Älmhult På bästa läget i Älmhults nya bostadsområde Hagabostrand planerar vi för byggnation av 44 stycken bostadsrättslägenheter med sjöutsikt.

Läs mer

Ett perfekt läge Segehus 2&3

Ett perfekt läge Segehus 2&3 Vackert beläget vid Sege ås strand skapas ett nytt skönare boende för alla åldrar och faser i livet. På Segestrand bor man nära naturen, med handel och service runt knuten och med goda pendlingsmöjligheter

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Mangårdsvägen 28 A Kommun Båstad Storlek 4 rum (3 sovrum) / 114 m² Område Båstad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Mangårdsvägen 28 A Kommun Båstad Storlek 4 rum (3 sovrum) / 114 m² Område Båstad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Båstad Storlek 4 rum (3 sovrum) / 114 m² Område Båstad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Ett vidunderligt vackert landskap, med berg, skog, hagar och västerhav. Och

Läs mer

Mjuklandning i ditt nya hem INNEHÅLL

Mjuklandning i ditt nya hem INNEHÅLL INNEHÅLL Mjuklandning i ditt nya hem...3 Linköping gammal anrik stad som blir allt yngre...5 Stadsvillor punkthus med känsla av större villor...6 En frisk fläkt i Valla...7 Många smarta kvadrat med naturlig

Läs mer

BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO

BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO BRF SKILJEBO BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO HSB Är INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder, och vi bygger i olika stilar,

Läs mer

DÄR TIDEN RÄCKER TILL

DÄR TIDEN RÄCKER TILL HSB BRF KLOCKARängen DÄR TIDEN RÄCKER TILL Den gamla gården Klockargården I ett grönt kulturlandskap och granne med Klockargården, med anor från 1700- talet växer HSB brf Klockarängen fram. Den gamla gården

Läs mer

HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade

HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade Arkitektens bästa tips inför HUSBYGGET Bygga nytt hus? Ett stort och omfattande projekt, och också väldigt roligt. Allt om Villor&Hus frågade Tony Sundberg, arkitekt SAR/MSA på Sävsjö Trähus, om hans bästa

Läs mer

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter Nu är det dags att fundera på om du vill bo i vårt nya trygghetsboende på Lindgården. Ta del av vårt erbjudande i detta prospekt och återkom om du har några frågor. TRYGGHETSBOENDE Erland Skagerö Kontaktperson

Läs mer

Brf. Silo III Huset & lägenheterna

Brf. Silo III Huset & lägenheterna Brf. Silo III Huset & lägenheterna Ett hus som fascinerar med en nästan 100-årig historia, imponerar med hög grundstandard och attraherar med sitt läge på nya Kvarnholmen mitt emellan skärgård och city.

Läs mer

Attraktiva Råtorp nära Klarälven

Attraktiva Råtorp nära Klarälven Sverigehuset bygger 24 lägenheter med bostadsrätt Attraktiva Råtorp nära Klarälven Något utöver det vanliga Ett tryggt boende med närhet till Klarälven och centrala Karlstad I det attraktiva och centrala

Läs mer

Äganderätt. Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ

Äganderätt. Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ Bo i äganderätt bonava.se Äganderätt Vad är ett hem? PLATSER ATT MÖTAS OCH UMGÅS PÅ Är det ett eget hus med en äppelträdgård? Är det området där du känner alla grannar och är stammis på det lokala bageriet?

Läs mer

Vakna vid havet. Brf Skeppsbyggaren 34 bostadsrättsradhus på Brandholmen i Nyköping.

Vakna vid havet. Brf Skeppsbyggaren 34 bostadsrättsradhus på Brandholmen i Nyköping. Vakna vid havet Brf Skeppsbyggaren 34 bostadsrättsradhus på Brandholmen i Nyköping. Bo naturnära med staden inom räckhåll När du köper en bostad i Brf Skeppsbyggaren får du ett av Nyköpings bästa lägen

Läs mer

Moderna hem nära Norrvikens vackra natur Välkommen till Brf Roddaren, Häggvik Strand

Moderna hem nära Norrvikens vackra natur Välkommen till Brf Roddaren, Häggvik Strand 2015-09-01 Moderna hem nära Norrvikens vackra natur Välkommen till Brf Roddaren, Häggvik Strand Välkommen till Häggvik Strand Nära till service och butiker Strax söder om den härliga sjön Norrviken i Sollentuna

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Kalkstensvägen 19 Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m². Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Kalkstensvägen 19 Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m². Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m² Område " Victoria Park/Limhamn Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Detta är ett extra bekvämt boende för alla åldrar, i ett lugnt

Läs mer

Kalkstensvägen 15. Kalkstensvägen 15. www.hemverket.se - Sida 1 av 15

Kalkstensvägen 15. Kalkstensvägen 15. www.hemverket.se - Sida 1 av 15 Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 64 m² Område Victoria Park Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 15 Exteriör Välkommen till våning två och

Läs mer

Björkviken. Brf Björkviken Bofakta

Björkviken. Brf Björkviken Bofakta Brf Björkviken Bofakta Välkommen till Brf Björkviken i Borgholm Med bästa läge mitt emellan Borgholm och Köpingsvik ligger Björkviken med havet som närmsta granne. Området ligger mitt i det öländska lugnet

Läs mer

Parken är din trädgård. Brf Eric Ruuthsparken 28 nya bostadsrätter i centrala Höganäs

Parken är din trädgård. Brf Eric Ruuthsparken 28 nya bostadsrätter i centrala Höganäs Parken är din trädgård Brf Eric Ruuthsparken 28 nya bostadsrätter i centrala öganäs 1 Den lilla staden för det stora livet Få platser är så populära som Kullabygden. it till denna natursköna bygd vallfärdar

Läs mer

Rumsbeskrivning. Rums- & byggnadsbeskrivning. Generellt Typ villadörr, vit med runt fönster Dooria Addera vit, trycke i krom.

Rumsbeskrivning. Rums- & byggnadsbeskrivning. Generellt Typ villadörr, vit med runt fönster Dooria Addera vit, trycke i krom. Rumsbeskrivning Generellt Lägenhetsdörr Innerdörrar Sockel, karm, foder Skåpsnickerier Vitvaror Typ villadörr, vit med runt fönster Dooria Addera vit, trycke i krom Fabriksmålade vita Fabr Vedum Fabr Siemens

Läs mer

Nyrenoverad trea med balkong och sjöutsikt! KÖHLERPLATSEN 3D, ULRICEHAMN MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83

Nyrenoverad trea med balkong och sjöutsikt! KÖHLERPLATSEN 3D, ULRICEHAMN MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83 Nyrenoverad trea med balkong och sjöutsikt! KÖHLERPLATSEN 3D, ULRICEHAMN MÄKLARE ANNA TIDEBRINK 076-827 23 83 Välkommen till Köhlerplatsen 3d! Med ett högt och fritt utsiktsläge över Stadsparken ner mot

Läs mer