Sånghäfte. Längre sånger!5. Föreningssånger!2. Klassiska studentsånger! 2. Sittningssånger!6. Korta sånger!3. Övriga sånger!8 !

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sånghäfte. Längre sånger!5. Föreningssånger!2. Klassiska studentsånger! 2. Sittningssånger!6. Korta sånger!3. Övriga sånger!8 !"

Transkript

1 Sånghäfte Föreningssånger!2 PPMarn!2 Kämpa PPM!2 Klassiska studentsånger! 2 Bordeaux, Bordeaux!2 Feta fransyskor!2 Jag ska festa!2 Porthos visa!2 Spritbolaget!2 Strejk på Pripps!3 Korta sånger!3 Baklängesvisan!3 Denna thaft!3 Fyllevisa!3 Jag ser Ni krökar!3 Nubben goa!!3 Nu med en ny och stadig krök!3 När fyllefesten kommer!3 När som vinet finns i glasen!4 Längre sånger!5 Balladen om Theobald Thor!5 Jag har aldrig vatt på snusen!6 Jag fångade en sup idag!6 Sittningssånger!6 Det var i vår ungdoms fagraste vår!6 En liten blå förgätmigej!6 Du ska få kalsonger blå!6 Johnny-ramsan!6 Kalmarevisan!7 Vi sjunger (vad heter den?)!7 Välkomstvisa!7 Öppningsskål!7 Djungelpunsch!7 Fest-u:s punschvisa!7 Övriga sånger!8 Humlorna!8 När ölen din är kall!8 Gäddan!8 Ode till vinet!4 Pilsnerdrickaren!4 Siffervisan!4 Så länge alla kan stå!4 Sången till kvinnan!4 Vikingen!5! 1 (8)

2 Föreningssånger PPMarn Mel: okänd När PPM arn säger nej Du har hört fel vi lovar Dig. När någon ber oss skåla mer Vi vänder glaset uppochner. Å om Du hör oss säga Stopp! Så har vi inte givit opp Glasen är för små Vi vill ha brännvin i en kopp!!! Kämpa PPM Mel: - När färgen är så grön, och flaggan är i topp. Då ska vi visa vad vi kan, visa vår väg upp. Kämparglöd och energi. Det är våran melodi. PPM,PPM, Tagga PPM. Klassiska studentsånger Bordeaux, Bordeaux Mel: "I sommarens soliga dagar" Jag minns än idag hur min fader, kom hem ifrån staden så glader, och rada' upp flaskor i rader, och sade nöjd som så: Bordeaux, Bordeaux! Han drack ett glas, kom i extas, och sedan blev det stort kalas. Och vi små glin ja vi drack vin, som första klassens fyllesvin, och vi dansade runt där på bordet, och skrek tills vi blev blå: Bordeaux, Bordeaux! Feta fransyskor Mel: Schuberts militärmarsch Jag ska festa Melodi: Bamse Jag ska festa, ta det lugnt med spriten. Ha det roligt utan att va full. Inte krypa runt med festeliten. Ta det varligt för min egen skull. äng: Först en öl i torra strupen, Efter det så kommer supen, I med vinet, ner med punschen, Sist en groggbuffé. Jag är skitfull, däckar först av alla. Missar festen, men vad gör väl de? Blandar hejdlöst öl och gammal filmjölk. Kastar upp på bordsdamen breve. Ref. Spyan rinner ner för ylleslipsen. Raviolin torkar i mitt hår. Vem har lagt mig under matsalsbordet? Vems är gaffeln i mitt högra lår? Ref. Porthos visa Mel: Annie get your gun Jag vill börja gasqua, Var fan är min flaska, Vem i helvete stal min butelj? Skall törsten mig tvinga, En TT börja svinga, Nej, för fan, bara blunda och svälj. Vilken smörja, Får jag spörja: Vem för fan tror att jag är en älg? Till England vi rider, Och sedan vad det lider, Träffar vi välan på någon pub. Och där skall vi festa, Blott dricka av det bästa Utav whisky och portvin, Jag tänker gå hårt in För att smaka på rubb och stuuubb Rubb och stuuub Rubb och stubb Rubb och stubb RUBBO! Feta Fransyskor som svettas om fötterna de trampar druvor som sedan ska jäsas till vin Transpirationen viktig e ty den ger fin boquet Vårtor och svampar följer me, men vad gör väl de? Vi vill ha vin, vill ha vin, vill ha mera vin även om följderna bli att vi må lida pin Flickor: Flaskan och glasset gått i sin Pojkar: Hit med vin, mera vin Flickor: Tror ni att vi är fyllesvin? Alla: Ja, fast större! Spritbolaget Melodi: Snickerboa Till spritbolaget ränner jag och bankar på dess port Jag vill ha nått som bränner bra och gör mig skitfull fort. Expediten sade goda, hur gammal kan min herre va? Har du nått leg ditt fula drägg, kom hit igen när du fått skägg. Men detta var ju inte bra, jag ska bli full ikväll (IGEN) Då plötsligt en idé jag fick, de har ju sprit på Shell. (OK!) Många flaskor stod där på rad, så nu kan jag bli full och glad. Den röda drycken åkte ner Nu kan jag inte se nå mer!! 2 (8)

3 Strejk på Pripps Melodi: I natt jag drömde I natt jag drömde något som, Jag aldrig drömt förut. Jag drömde det var strejk på Pripps Och alla ölen var slut. Jag drömde om en jättesal, där ölen stod på rad. Jag drack så där en femton bärs och reste mig och sa: ARMEN I VINKEL BLICKEN I SKYN SÅ VAR DET MENAT WHISKY OCH RENAT VÅRT MÅL ALKOHOL! FÖR DEM SOM TÅL! SKÅL!!! Korta sånger Baklängesvisan Melodi: "Hej tomtegubbar" Toj hämtigubbar gla i såsen och kvasi vastiga lura. Toj hämtigubbar gla i såsen och kvasi vastiga lura. Ten hiten lid, vi heva lär med möcken myda och svärt bestor Toj hämtigubbar gla i såsen och kvasi vastiga lura. Denna thaft Melodi: "Helan går" Denna thaft, är den bäthta thaft thythtemet haft. Denna thaft är den bäthta thaft dom haft. Och den thom inte har nån kraft, han ej thkall dricka denna thaft. Denna thaft, till landth, till sjöth, till havth. Fyllevisa Melodi: Vi gå över daggstänkta berg Vi som oss för att glupa satt, supa glatt, ity den som försmår sin första tår, törsta får. Av längtan vi tryckas av trängtan att lyckas. Vi nu med bravur häller ur, eller hur? Jag ser Ni krökar Melodi: "Nej se det snöar" Jag ser Ni krökar, jag ser Ni krökar det var väl roligt, Hurra! Nu blir Ni fulla, nu blir Ni fulla men se det blir inte jag. För jag har huve t på skaft och dricker blott saft. För jag vill minnas den tiden jag med Er har haft. Nubben goa! Melodi: "Gubben Noak" 1a versen: Nubben goa, nubben goa är en hedersdryck. När den går till magen blir man lätt i tagen. Nubben goa, nubben goad tar man med ett knyck. 2a versen Nubben goa, nubben goa är en hederssup. Uti alkohålet töm den om du tål'et. Nubben goa nubben goa är en hederssup. Nu med en ny och stadig krök Melodi: "Med en enkel tulipan" Nu med en ny och stadig krök på armen gör vi försök att lyfta glaset, att lyfta glaset som står och väntar. Håll blicken fäst vid glasets rand och darra inte på hand. Nu allesammans, nu allesammans på munnen gläntar. När fyllefesten kommer Melodi: "Den blomstertid" När fyllefesten kommer, med kräk och brännevin En snaps i högra näven, i vänster Lemon Gin. När ölens dofter skönjas och dimman griper tag; Seså min vän, ta groggen! Känn fyllans välbehag! Vi ger titt och tätt strupen sitt, supen stritt skall forsa och snart får tarmen vår, varm en tår. Er öven i seder och söven sen ned er vid denna protest-bullerfest: full är bäst!! 3 (8)

4 När som vinet finns i glasen Melodi: Fröken Fräken När som vinet finns i glasen på kalasen. Ingen bister min kan ses läckergommen kräver mer av det goda livet ger. Så man blir väl smått i gasen men för fasen det är vinets ändamål. Så lyft glaset högt igen och drick en skål. Ode till vinet Melodi: "Vintern rasat" Fordom odlade man vindruvsranka av vars frukt man gjorde ädelt vin. Nu man pressar saften ur en planka doftande av äkta terpentin. Höj nu bägaren o broder, syster. Låt den svenska skogen rinna kall. Ner i strupen, och om du är dyster, låt oss dricka upp en liten tall. Pilsnerdrickaren Melodi: "En sockerbagare" En pilsnerdrickare här bor i staden, han dricker pilsner mest hela dagen. Han dricker gröna, han dricker blå, han dricker några med renat på. Och i hans fönster hänger tomma glasen och alla burkarna ifrån kalasen. Och är han nykter, så kan han gå ner till butiken och fylla på! Siffervisan Mel: Ritch-Ratch 1, 2, 75, 6, 7, 75, 6, 7, 75, 6, 7 1, 2, 75, 6, 7, 75, 6, 7, , 103, , 6, 19, 27 17, 18, 16, 15 13, 19, 18, 17 19, 16, 15, 11, 8, 100 jämnt! Så länge alla kan stå Melodi: Så länge skutan kan gå Så länge rösten är mild så länge ingen är vild så länge spegeln på väggen ger halvskaplig bild så länge alla kan stå så länge alla kan gå så länge alla kan tralla så fyller vi på. För vem har sagt att just du kom med storken. för att bli glad av att lukta på korken? men kring vårt bord här nå'nstans, vi höjer bägar'n med glans och låter ölet gå ner i en yrande dans. För vem har sagt att just du ska vara yster ikväll, och dansa och fröjda på kalaset? Ja, vem har sagt att du inte bli alldes för full, om du alltid har fullt uti glaset? Så länge rösten är mild så länge ingen är vild så länge spegeln på väggen ger halvskaplig bild så länge alla kan stå så länge alla kan gå så länge alla kan tralla så fyller vi på. Sången till kvinnan Melodi: "Mors Lilla Olle" Hej, du min pangbrud, jag sjunger för dig, sången till kvinnan, kom lyssna på mig! Sällan jag sett dig så fager och skär vad jag vill säga det är ungefär: Vad vore livet, om Kvinnan ej fanns? Just som en jul utan ljusenas glans. Just som en natt utan stjärnorna små, just som en korv utan senapen på! Åh, du min schlager, mitt livs melodi! Vad är en man, om hans tant ej står bi? Torr som en öken förutan oas, trist som en fest utan klangen av glas! Du är min lykta i levnadens natt när jag blir gammal och grinig och matt, då ska du vara mitt livs Eau de vie, gök i mitt kaffe, förr n allt är förbi! Åh, du min lycka, min krycka, mitt stöd, russin och saffran i vardagens bröd. Vad jag är lycklig, åh, lyckliga jag! Nu ska jag skåla för Kvinnan hurra! Studielånet Melodi: Hej tomtegubbar //: Mitt lilla lån det räcker inte, det går till öl och till brännvin! :// Till öl och brännvin går det åt och till små flickor emellanåt. Mitt lilla lån det räcker inte, det går till öl och till brännvin.! 4 (8)

5 Vi Älskar Öl Melodi: Ser du stjärnan i det blå Täckt av silver sejdeln full gnistrar mot oss med sitt guld humle, malt, är livets salt, vi älskar öl. Källarsval så bärs den in för att glädja gommen din släcka törsten, stärka rösten, till dess lov. Knubbig blir du, men so what gott och roligt har du fått extra turen, rensat njuren, öl är gott. Vikingen Melodi: When Johnny comes marching home / Norrlands guld reklamen En viking vill ha livets vann, hurra, hurra! Den hastigt i mitt svalg försvann, hurra, hurra! Till kalv, till oxe, till fisk, till fläsk. När kärringar bara dricker läsk, då vill alla sanna vikingar ha en bäsk. När vi har druckit bäsken slut, tragik, tragik. Då bäres varje viking ut som lik, sig lik, och sen om vi vaknar vi sjunger en bit, sen korkar vi upp Skånes Akvavit. SKÅL för alla vikingar som kom hit. Längre sånger Balladen om Theobald Thor En man som hette Theobald Thor, han var en skicklig tamburmajor. Succén han gjorde var alltid stor, när han snurra och svängde sin kuk. : Det var en stor kuk, lång och kraftig och tung. Från dess topp till dess rot, var den tre, fyra fot, med en medelstor ryggsäck till pung Pung pung pungeli pung pung pung En dag gick Theobald ut en stund för att lufta sin lem i en lummig lund. Han mötte en söt liten dam med en hund som fick se honom svänga sin kuk. Och Theobald prova ett trick han lärt, han släppte sin lem med en kraftig snärt i huvet på hunden som avled tvärt mens han snurra och svängde sin kuk. Till följd av damens arga gnäll han anhölls redan samma kväll och sattes i en ensamcell att snurra och svänga sin kuk. När målet kom i rätten opp sa åklagarn: Det får bli stopp, man får ej vifta med sin snopp och snurra och svänga sin kuk, fast.. Men domarn han var tolerant. Han sa: själv gör jag likadant, jag tycker att det är intressant att snurra och svänga min kuk. Och jag har en stor () Så Theobald han släpptes fri, och liksom domarn tycker vi att tjejer de ska skita i om man snurrar och svänger sin kuk. Det var en stor kuk, lång och kraftig och tung. Från dess topp till dess rot, var den sju, åtta fot, med en jättestor ryggsäck till pung Pung pung pungeli pung pung pung! CSN sången Melodi: Mördar-Anders Jag har tjänat fyra spänn, fyra spänn Jag har tjänat fyra spänn, fyra spänn Jag har tjänat fyra spänn men jag tar lån av CSN Så jag får lämna dom igen tamejfan Ville tjäna mig en slant, mig en slant Ville tjäna mig en slant, mig en slant Samla flaskor för dess pant, men jag fick ge dom till en tant För hon kom från CSN tamejfan Börja jobba på fabrik, på fabrik Börja jobba på fabrik, på fabrik Tjäna feta pengar där, lever ändå i misär För dom går till CSN tamejfan Sen så blev jag pensionär, pensionär Sen så blev jag pensionär, pensionär Skulle sättas på ett hem när dom kapa av min lem Det var jag skyldig CSN tamejfan Nu så är jag ganska död, ganska död Nu så är jag ganska död, ganska död Sankte Per sa: känn dig blåst, Pärleporten den är låst! För du ska ner till CSN tamejfan Men damen hon blev helt bestört, hon svor och skrek nåt oerhört. Så det var ingen lyckad flirt att snurra och svänga sin kuk fast..! 5 (8)

6 Jag har aldrig vatt på snusen LUA (? - wiki har en liknande variant) Jag har aldrig vatt på snusen, aldrig rökat en cigarr, halleluja! Mina dygder äro tusen, inga syndiga laster jag har. Jag har aldrig sett nått naket, inte ens ett litet nyfött barn. Mina blickar går mot taket, därmed undgår jag frestarens garn. Halleluja, halleluja... Bacchus spelar på gitarren, Satan spelar på sitt handklaver. Alla djävlar dansar tango, säg vad kan man väl önska sig mer? JO! Att alla bäckar vore brännvin, stadsparksdammen full av bayerskt öl, konjak i varenda rännsten, och punsch i varendaste pöl. Och mera öl Jag fångade en sup idag Melodi: "Jag fångade en räv idag" Jag fångade en sup idag men supen gled ur näven. Men lika glad för det är jag men gladast är nog levern. Jag fångade en präst idag men han föll genom gatan. Men lika glad för det är jag men gladast är nog satan. Jag fångade en bög idag men bögen ville inte. Då åkte jag till Afrika och knullade Kunta Kinte. Jag fångade en tjej idag men tjejen slank ur sängen men lika glad är jag för det vi fortsatte på ängen Jag mjölkade en ko idag men när jag såg på juvret så hade jag nog tagit fel för gladast var nog tjuren Sittningssånger Det var i vår ungdoms fagraste vår Det var i vår ungdoms fagraste vår, vi drack varandra till, och vi sade Gutår! Alla så dricka vi nu XX till, - XX han säger inte nej därtill. För det var i vår ungdoms fagraste vår, vi drack varandra till, och vi sade: Gutår! En liten blå förgätmigej Sjungs för personalen när sittningen är slut Hur gärna ville jag ej vara en liten blå förgätmigej, en liten blå förgätmigej. Då skulle jag för dig förklara, hur innerligt jag älskar dig. Du ska få kalsonger blå Du skall få kalsonger blå, med amerikanska flaggan på, bara jag får söva, söva bakom röva. äng (alla): Nej, nej, nej, det får du ej. Du skulle bara killa mej. Killa mej på buken, med den stora... : Ompa ompa ompappa : Fortsätt med eget påstående, eller: - Du skall få en liten õrt att stoppa i din jättestjärt... - Du skall få en oljad nål, att köra i ditt anushål... - Du ska få min nattasärk att stoppa för ditt pessaverk... - Du ska få ett djungeltält att resa på ditt sädesfält... - Du ska få en brunstig tjur att stånga upp din jungfrubur... - Du ska få en hink med is att sätta på din clitoris... - Du ska få en barkad stam att stoppa i ditt hål där fram... - Du ska få en gummikuk att använda för eget bruk... - Du skall få en cykelpump att pumpa upp din jättegump... - Du skall få en gren av al att köra i din bajskanal... - Du ska få ett båtroder att köra i din livmoder... - Du ska få ett litet får för att beta av ditt pubertshår... - Du ska få en lärarbrud så du får dig ett riktigt sug Johnny-ramsan Hej! Jag heter Johnny. Jag har kone, fire barn og jeg jobber i en knappe fabrikk. En dag kom chefen in. Og han sa; Johnny, har du det knapert? Og jeg sa; nei. Og han sa; Kan du sy i knappen med din høyre hånd? Och jag sa ja. Verserna därefter har varsin ny utmaning från chefen (& varje kroppsdel har en tillhörande rörelse):... knappen med din venstre hånd?... knappen med din høyre fot?... knappen med din venstre fot?... knappen med magen din?... knappen med tungen din? Sången avslutas:...og han sa; Johnny, har du det knapert? Og jeg sa; JAAA!!! 6 (8)

7 Kalmarevisan Uti Kalmare stad ja, där finns det ingen kvast förrän lördagen. Hej dick Hej dack Jag slog i och vi drack. Hej dickom dickom dack Hej dickom dickom dack. För uti Kalmare stad ja, där finns det ingen kvast förrän lördagen. : När som bonden kommer hem kommer bondekvinnan ut : Och är så stor i sin trut. Hej dick : Var är pengarna du fått? Ja dom har jag supit upp : uppå Kalmare slott. Hej dick : Jag skall mäla dig an för vår kronbefallningsman : Och du ska få skam. Hej dick : Vad ska bonden ha till mat sura sillar och potat.: Det blir sillsalat. Hej dick Lambo Alla: Sätt nu glaset till din mun tjofaderittan lambo och drick ur din fyllefyllehund tjofaderittan lambo. Se hur dropparna i glaset rinner ner i fylleaset. Lambo-hej,lambo-hej, tjofaderittan lambo. Solo: Jag nu glaset druckit har Alla: tjofaderittan lambo där finns ej en droppe kvar Alla: tjofaderittan lambo Solo: Som bevis jag nu vill vända glaset på dess rätta ända. Alla: Lambo-hej, lambo-hej tjofaderittan lambo. Solo: Låt oss gå till nästa man och se vad han förmår. :/: XX på bordet :/: Dem skiter vi i! Melodi: "Flickan hon går i ringen" Sjungs ofta vid caps... Vi skålar för våra vänner och dem som vi känner. Men dem som vi inte känner, dom sätter vi på! :/: Hejhå hejhå dem sätter vi på! :/: Välkomstvisa Melodi: "Jänta o ja" Välkomna hit. Ta er en bit. Spill ej på duken som är så vit. Skoj ska vi ha, dansa vi ska trivas så där förtroligt. Humöret på alla toppen ska nå skratta och sjunga det kan vi få med minnet av kvällen hemåt vi gå. Ikväll ska vi ha det roligt! Öppningsskål Melodi: Vintern rasat Gomen längtar efter vin att svalka tungan som skall njuta av dess smak innan ned i strupen det skall halka ska vi ha en sång att öppna med. Skål på dig och mig och skål på er alla och hjärtligen välkomna till vårt hus tar nå'nting här slut på mer skall vi kalla ät och drick go' vänner utan krus. Punchsånger Djungelpunsch Mel: Var nöjd med allt som livet ger Jag gillar alla tiders punsch, punsch till frukost, punsch till lunch, en punsch till förrätt, varmrätt och dessert. Jag gillar punsch, för vet du vad, rent kaffe gör ju ingen glad. Så punsch i fulla muggar vill jag ha. Med konjak du lockar, den bästa Renault. Förlåt om jag chockar och tar punsch ändå. Och bjuder du på fin likör får du ursäkta om det stör, jag väljer hellre Grönstedts Blå, en Cederlunds eller Flaggpunsch å kanske har du ren Platin? Jag gillar punsch. Ger du mig punsch så är jag din. För evigt din. Fest-u:s punschvisa Mel: Midnatt råder Punschen, punschen, rinner genom strupen, Ner i djupen. Blandas, konfronteras där med supen, Där med supen. Gula droppar stärker våra kroppar, punsch, Punsch, Punsch! Punschen kommer (kall) Mel: Änkedansen ur Glada Änkan Punschen kommer, punschen kommer, ljuv och sval glasen immar, röster stimmar i vår sal Skål för glada minnen Skål för varje vår Inga sorger finnes mer När punsch vi får! 7 (8)

8 Övriga sånger Humlorna Vi äro små humlor vi, bzz-bzz. Vi äro små humlor vi, bzz-bzz. Vi äro små humlor som tar oss en geting. Vi äro små humlor vi, bzz-bzz! När ölen din är kall Norrlands Guld reklamen När ölen din kall min vän Och hjärtat längtar hem igen Ta din öl och håll hårt i den, från Norrlands jord och till himmlen Och sjung HUURA när ölen din är kall! När ölen din är kall min vän När sejdeln den är fylld igen När frosten glittrar som kristall, när guldet glimrar som shit va kallt? Och sjung HUURA när ölen din är kall! När ölen din kall min vän Och hjärtat har hittat hem igen Ta en klunk och tänk sen på, hur helt otroligt man kan må Och sjung HUURA när ölen din är kall! Gäddan När gäddan står uti vikar och vass Och solen går ner bakom Sjöbloms dass Ja, då är det vår Och helan går Sångerna är hämtade från hemsidan LUAs sånghäfte (som jag fick ta del av under SFSFUM 2013), samt resterande sånger är ifrån utlandsphester, sittningar och andra roliga tillfällen som jag (Lisa Halléhn) fått uppleva.! 8 (8)

9 mars 2013. Kom full Nyktra till Gå hem nyktert

9 mars 2013. Kom full Nyktra till Gå hem nyktert 9 mars 2013 Kom full Nyktra till Gå hem nyktert Sittningsregler När toastmaster talar är man TYST! När toastmaster har ordet, är det strängt förbjudet att äta, prata eller på annat sätt ignorera toastmaster.

Läs mer

Finsittning 12-09-2014 SÅNGHÄFTE

Finsittning 12-09-2014 SÅNGHÄFTE Finsittning 12-09-2014 SÅNGHÄFTE NOTERA ATT SÅNGERNA STÅR I GANSKA SLUMPMÄSSIG ORDNING Konungens skål Ståendes. Utbringaren: "Hans Majestät Konungens skål!" Alla: "Konungen!" Om Kungen är närvarande tittar

Läs mer

Övningssittning. Sittningshäfte. Grupp:

Övningssittning. Sittningshäfte. Grupp: Övningssittning Sittningshäfte Grupp: Regler 1. När toastmastern talar är man TYST. När toastmastern påkallar uppmärksamhet har man tre ord på sig att avsluta pågående samtal. Har man halva inne, må man

Läs mer

ALLSÅNGSHÄFTE. Denna thaft är den bätha thaft thythemet haft Denna thaft är den bätha thaft dom haft.

ALLSÅNGSHÄFTE. Denna thaft är den bätha thaft thythemet haft Denna thaft är den bätha thaft dom haft. ALLSÅNGSHÄFTE Mel:Diana Aim såo jang änd jår såo åold - dis mai darling aiv biin tåold. Ai dåont käär djast vått dej sej kåås får evör ai vill prej juu änd ai vill bii äss frii äss dö bööds ap om dö trii.

Läs mer

Brännvin är för den gemene man oundgängligt, såvida det måttligt brukas, tjänar dem både till läkedom och styrka RIKSDAGEN 1723

Brännvin är för den gemene man oundgängligt, såvida det måttligt brukas, tjänar dem både till läkedom och styrka RIKSDAGEN 1723 Brännvin är för den gemene man oundgängligt, såvida det måttligt brukas, tjänar dem både till läkedom och styrka RIKSDAGEN 1723 Så drick och var glad: - på vår sorgliga jord man gläder sig aldrig för ofta.

Läs mer

Glad Midsommar! Köp dina favoritdrycker upp till 70% billigare än i Sverige och få det hemkört direkt till din dörr! Välkommen till www.vinsajten.com!

Glad Midsommar! Köp dina favoritdrycker upp till 70% billigare än i Sverige och få det hemkört direkt till din dörr! Välkommen till www.vinsajten.com! Glad Midsommar! Köp dina favoritdrycker upp till 70% billigare än i Sverige och få det hemkört direkt till din dörr! Välkommen till www.vinsajten.com! 1. Hej alla vänner Mel: Hej tomtegubbar Hej, alla

Läs mer

Välkommen till Dungens 40-års kalas!

Välkommen till Dungens 40-års kalas! 17. Bort allt vad oro gör Bort allt vad oro gör, Bort allt vad hjärtat kväljer Bäst att man väljer bland Desse buteljer Sin maglikör. : Granne, gör du just som jag gör, Vet denna oljan ger humör. Vad det

Läs mer

Ställ er i en stor ring och håll varandra i händerna under hela dansleken.

Ställ er i en stor ring och håll varandra i händerna under hela dansleken. Flickorna de små 1. Flickorna de små uti ringen de gå, de tänka just som så, en vän jag kunde få, 2. och om du vill bli allra kärastes min så bjuder jag dig att i dansen 3. träda in. 4. För bomfaderalla,

Läs mer

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö 1. När man sjunger så blir man så glad När man sjunger så blir man så glad. När man sjunger så blir man så glad. Så det vill man göra varendaste dag, ja, det vill

Läs mer

Utbildningsföreningar på Karlstad Universitetet:

Utbildningsföreningar på Karlstad Universitetet: Utbildningsföreningar på Karlstad Universitetet: BAMSE: Byggingenjörer, Energi- och miljöingenjörer, Maskiningenjörer. Aprikos overall. CURA: Sjuksköterskeprogrammet, Idrottsvetenskap, Tandhygienistprogrammet.

Läs mer

2 Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den.

2 Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den. Flawless av Alexandra Loonin Tre kvinnor. Jag sitter på en bar med en kompis som har slutat äta. Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den. Han säger att han

Läs mer

Malaj för: Operation Ökenstorm. Ht-2015. n0llans lilla gröna

Malaj för: Operation Ökenstorm. Ht-2015. n0llans lilla gröna Malaj för: Operation Ökenstorm Ht-2015 n0llans lilla gröna Viktig information till n0llan! Som n0lla vet man ingenting, och därför ber vi er läsa igenom Malajen NOGA! N0lleveckan går i första hand ut på

Läs mer

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Välkomna F Gm 7 F Välkomna till Musiklek, idag ska vi ha det bra F Gm 7 F Vi ska sjunga och dansa och fira att alla kan va m Gm 7 F Gm 7 F Här här här, du är

Läs mer

2. Kungssången. 1. Centerstudenternas gamla kampsång

2. Kungssången. 1. Centerstudenternas gamla kampsång 1. Centerstudenternas gamla kampsång Vi komma från landet och staden med fanor som fladdra så grönt Du ungdom, gå med i paraden -hör sångerna klinga så skönt! För centerstudenterne knutit ett band mellan

Läs mer

VÅRfest. för hermeliner och vänner. /nämnden (sandra, tanja, rob, cofa och maku)

VÅRfest. för hermeliner och vänner. /nämnden (sandra, tanja, rob, cofa och maku) VÅRfest för hermeliner och vänner Varmt välkomna på Hermelinordens vårfest i apans år, 2008. Efter den lekfulla eftermiddagen fortsätter vi på liknande tema med gästerna indelade i fyra (4) trevliga gäng.

Läs mer

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Stanna tiden Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Vi tar ingenting för givet Vi är glada att ni kommit hit Vi kommer med musiken, åt er Vi kan inte stanna tiden

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Malaj för: Operation Ökenstorm. Ht-2013. n0llans lilla gröna

Malaj för: Operation Ökenstorm. Ht-2013. n0llans lilla gröna Malaj för: Operation Ökenstorm Ht-2013 n0llans lilla gröna Viktig information till n0llan! Som n0lla vet man ingenting, och därför ber vi er läsa igenom Malajen NOGA! N0lleveckan går i första hand ut på

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer

Sånghäfte. Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007

Sånghäfte. Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007 Sånghäfte Svenska Barngruppen Düsseldorf 2006 / 2007 1 Bussen Hjulen på bussen snurrar Runt runt runt Runt runt runt Runt runt runt Hjulen på bussen snurrar Runt runt runt Runt I hela staden. Dörrarna

Läs mer

Ukulele-brux. Ackordtabell. Liten

Ukulele-brux. Ackordtabell. Liten Ackordtabell Jag har hämtat bilderna på ackorden från ukuleleklubbens hemsida. Det kan du också göra om du vill komplettera någon ny visa, hämtad från internet, med ackord. Listan är inte alls komplett

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

Emil i Lönneberga. När Emil hissade upp lilla Ida i flaggstången. Publicerat med tillstånd. Emil i Lönneberga

Emil i Lönneberga. När Emil hissade upp lilla Ida i flaggstången. Publicerat med tillstånd. Emil i Lönneberga Det hade hon inte. Och nu blev det ett liv i Katthult. Kalaset fick vänta. Alla måste ut och leta efter Emil. Han måste vara i snickarboden, kan du väl förstå, sa Emils mamma, och alla rusade dit för att

Läs mer

Ukulele-brux. Om du vill spela en enkel låt som går i tonarterna D-dur eller B-moll så räcker det ofta med följande ackord: D G A7 F#7 Em Bm

Ukulele-brux. Om du vill spela en enkel låt som går i tonarterna D-dur eller B-moll så räcker det ofta med följande ackord: D G A7 F#7 Em Bm ckordtabell Jag har hämtat bilderna på ackorden från ukuleleklubbens hemsida. et kan du också göra om du vill komplettera någon ny visa, hämtad från internet, med ackord. Listan är inte alls komplett men

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Det var en gång en mycket mäktig kung som bara hade en enda son. Pojken skulle en

Det var en gång en mycket mäktig kung som bara hade en enda son. Pojken skulle en Den magiska sjön. (Saga från Chile) Det var en gång en mycket mäktig kung som bara hade en enda son. Pojken skulle en dag få ärva hela kungariket, men han var så sjuklig och svag att kungen undrade om

Läs mer

När det våras skickar jag till dig. ... frånamsterdam

När det våras skickar jag till dig. ... frånamsterdam När det våras skickar jag till dig... frånamsterdam. Jag ska skicka varje dag till dig... frånamsterdam Vad tar ni för...där i fönstret? Med svansen i vädret så stolt. Vad tar ni för...där i fönstret?

Läs mer

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Innehåll Spår på CDn Titel Sidnummer 01 Alla är så ensamma här 2 02 Vi har letat 2 03 Rymdramsa 3 04 Raketbyggarna 4 05 Vi är på väg till rymden 5 06 Rymdvals

Läs mer

Dryckesmanifest Antaget vid Rådslaget i Linköping, 2010. Förbundsstämman 2011, Örebro

Dryckesmanifest Antaget vid Rådslaget i Linköping, 2010. Förbundsstämman 2011, Örebro Dryckesmanifest Antaget vid Rådslaget i Linköping, 2010 Förbundsstämman 2011, Örebro 1. Centerstudenternes gamla kampsång Vi komma från landet och staden med fanor som fladdra så grönt Du ungdom, gå med

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

En dag gick Theobald ut en stund att gå för sig själv i en lummig lund. Han mötte en söt liten dam med en hund som fick se honom svänga sin kuk.

En dag gick Theobald ut en stund att gå för sig själv i en lummig lund. Han mötte en söt liten dam med en hund som fick se honom svänga sin kuk. BALLADEN OM THEOBALD THOR Mel: Ball of Inverness En man som hette Theobald Thor han var en skicklig tamburmajor Succén han gjorde var alltid stor För han snurra och svängde sin kuk. : Det var en stor kuk

Läs mer

3. Hmm Hmm Hmm osv. 2. Se, då krypa tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna Lyssna speja trippa fram på tårna, fram på tårna

3. Hmm Hmm Hmm osv. 2. Se, då krypa tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna Lyssna speja trippa fram på tårna, fram på tårna LUCIASÅNGEN Natten går tunga fjät runt gård och stuva Kring jord som soln förlät, skuggorna ruva Då i vårt mörka hus Stiger med tända ljus Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus Natten var stor och

Läs mer

Burken Berta och flaskan Frans. - En saga om pant

Burken Berta och flaskan Frans. - En saga om pant Burken Berta och flaskan Frans - En saga om pant Fakta om burken 1 1 miljard dryckesburkar säljs varje år i Sverige och av dessa återvinns 90 %. Alla pantade aluminiumburkar kan bli till nya burkar, utan

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

A A7 Dm. som ifall vi nånsin hade vart ett par.

A A7 Dm. som ifall vi nånsin hade vart ett par. Allt du är Du andas ganska tyst jag tror du somna till slut. Tårar gör en sömnig. Inte sant? Både du och alla ljusen i mitt rum har brunnit ut. A7 A7 De slockna när de brann som mest och du gjorde likadant.

Läs mer

Text och musik: Elsie Petrén. Jag heter kommissarie Tax

Text och musik: Elsie Petrén. Jag heter kommissarie Tax Jag heter kommissarie Tax Jag heter kommissarie Tax och jag vet när det är dax att jaga bovar Jag smyger omkring med mitt förstoringsglas och letar efter spår Jag är den bästa polisen som finns en hjälte

Läs mer

Varmt Valkommen Till KrAftskivan!

Varmt Valkommen Till KrAftskivan! Varmt Valkommen Till KrAftskivan! 16 augusti 2011 Ett gott skratt En dam stiger av bussen. Under armen håller hon en hund. En smålänning frågar vad det är för ras. Det är en korsning mellan en apa och

Läs mer

Rita och Krokodil IGELKOTTEN

Rita och Krokodil IGELKOTTEN Rita och Krokodil IGELKOTTEN af SIRI MELCHIOR ANDERS SPARRING JANNE VIERTH Version 20 April 2011 Director Siri Melchior Kontakt Producer Lennart Ström Auto Images AB Monbijougatan 17E SE-21153 Malmö E-post.

Läs mer

Nu bor du på en annan plats.

Nu bor du på en annan plats. 1. Nu bor du på en annan plats. Ibland tycker jag det känns lite svårt borta är det som en gång varit vårt Aldrig mer får jag hålla din hand Mor, döden fört dig till ett annat land refr: Så du tappade

Läs mer

Måndag 27 december. Publicerat med tillstånd Vingmuttern - min allra bästa vän Text Viveca Lärn Bild Eva Eriksson Rabén & Sjögren 2007

Måndag 27 december. Publicerat med tillstånd Vingmuttern - min allra bästa vän Text Viveca Lärn Bild Eva Eriksson Rabén & Sjögren 2007 Måndag 27 december Så fort jag vaknade i morse, tänkte jag: Jag är så glad. Så särskilt glad. Varför är jag så glad idag? Julaftonen var ju över för tusen år sen. Inte hade jag tappat några nya tänder.

Läs mer

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne.

Jag har legat vaken hela natten, sa hon, och bara tänkt på honom. Hon fnissade till. Hon vände sig mot mig och det lyste om henne. Del 1 Det är jag som är kvar. Det är jag som ska berätta. Jag kände dem båda två, kände till hur de levde och hur de dog. Det är inte länge sedan det hände. Jag är ung, som de. Som de? Kan det vara möjligt?

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Drogenkät vt-2004 Kalmar kommun år 8.

Drogenkät vt-2004 Kalmar kommun år 8. Drogenkät vt-4 Kalmar kommun år 8. Kommunstyrelserna i länets 12 kommuner och Regionförbundet har tillsammans med Fokus i Kalmar län, genomfört en undersökning om grundskolelevers drogvanor. Avsikten med

Läs mer

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN.

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. Nu spelar vi på trumman. Nu spelar.på trumman Han/hon spelar medan vi sjunger såhär God dag,

Läs mer

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15.

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15. Sömngångare När jag vaknade la jag genast märke till tre konstiga saker: 1. Jag var inte hungrig. Det var jag annars alltid när jag vaknade. Fast jag var rejält törstig. 2. När jag drog undan täcket märkte

Läs mer

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN

ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN ELFTE K A P I T L E T OM VAD SOM H A N D E UTE I S K O G E N MEDAN B R U M M E L M A N SATT I N S T A N G D I VISTHUSBODEN olycklig: - Oj oj oj, var bar min egen lilla snalla bjornpojke tagit vagen, sa

Läs mer

Ali, Sara och Allemansråttan. - En saga om allemansrätten

Ali, Sara och Allemansråttan. - En saga om allemansrätten Ali, Sara och Allemansråttan - En saga om allemansrätten Stiftelsen Håll Sverige Rent Juni 2014 Författare: Ann-Christin Björnfot, Håll Sverige Rent Illustrationer: Fia Sjögren Grafisk form: Ida Holmberg,

Läs mer

Innehållsförteckning EKORR N SATT I GRANEN... 4 LILLA SNIGEL... 5 BÄ BÄ VITA LAMM... 7 BJÖRNEN SOVER... 8 GUBBEN I LÅDAN... 9

Innehållsförteckning EKORR N SATT I GRANEN... 4 LILLA SNIGEL... 5 BÄ BÄ VITA LAMM... 7 BJÖRNEN SOVER... 8 GUBBEN I LÅDAN... 9 Innehållsförteckning EKORR N SATT I GRANEN... 4 LILLA SNIGEL... 5 BÄ BÄ VITA LAMM... 7 BJÖRNEN SOVER... 8 GUBBEN I LÅDAN... 9 BLINKA LILLA STJÄRNA... 10 LILLE KATT... 11 TIO SMÅ INDIANER... 12 JAG HAMRAR

Läs mer

Douglas Foley. Habib: Tre gånger guld

Douglas Foley. Habib: Tre gånger guld Douglas Foley Habib: Tre gånger guld Tidigare utgivet av Douglas Foley: Ingen återvändo 2001 Shoo bre 2003 Habib: Meningen med livet 2005 Habib: Friheten minus fyra 2005 Habib: Paris tur och retur 2006

Läs mer

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011 En olydig valp Det var en varm dag fram på höstkanten. I en bil satt den lilla jack russell-valpen Puzzel. Hon var en terrier och rätt så envis av sig. När dörren öppnades slank hon snabbt ut. Tyst som

Läs mer

Jag vill vara som du. Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge

Jag vill vara som du. Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge Text (Rosa): Måns Gahrton l Text (Ville): Johan Unenge Jag vill vara som du Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge www.livet enligtrosa.se JAG VILL VARA

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

En körmässa om att hitta hem

En körmässa om att hitta hem En körmässa om att hitta hem Text och musik av Johan & Hanna Sundström Välkommen Klockringning Andas (Introitus) Andas, andas frihet andas nåd. Morgondagen randas. Sjung Guds ära, Han är här. Glädjens

Läs mer

GLÖD (tidigare "Byrån") Ett kortfilmsmanus av Arman Borghem

GLÖD (tidigare Byrån) Ett kortfilmsmanus av Arman Borghem GLÖD (tidigare "Byrån") Ett kortfilmsmanus av Arman Borghem Arman Borghem Version 4 Vikingavägen 17 Senast ändrad 2012-01-16 149 30 Nynäshamn +46 (0)73 972 00 05 ii. ROLLER RASMUS - snubbe som springer

Läs mer

Rolf H Reimers. Skiss till de första 14 sidorna

Rolf H Reimers. Skiss till de första 14 sidorna SE Skiss till de första 14 sidorna Rolf H Reimers Texten skrevs ursprungligen i april 1990 efter två inte helt lyckade operationer när jag låg på sjukhuset på grund av näthinneavlossning. Den handlar inledningsvis

Läs mer

Latte i lådan Mette Vedsø

Latte i lådan Mette Vedsø Lärarmaterial SIDAN 1 Boken handlar om: Kamal vill gärna ha ett eget marsvin, men hans mamma tycker inte att man ska ha djur i bur. Nu ska Kamal ta hand om Klaras marsvin, Lotto. Han är jätteglad för det.

Läs mer

Tidsram: 20-25 minuter.

Tidsram: 20-25 minuter. 3. Söndagen under året (år C) (27 januari 2013) Vi är lemmar i Kristi kropp Denna gång föreslås att samtalet med barnen får handla om den andra läsningen, Vi är lemmar i Kristi kropp ur Första Korintierbrevet.

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

void quicksort(int* array, int left, int right) { if(left >= right) return;sx Sångbok

void quicksort(int* array, int left, int right) { if(left >= right) return;sx Sångbok void quicksort(int* array, int left, int right) { if(left >= right) return;sx } char* sektionen = för ; int index = partition(array, left, right); quicksort(array, left, index - 1); quicksort(array, index

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Min lillasyster Prim är världens bästa syster, det är hon jag oftast är med. Vi har till och med en massa hemligheter som vi inte har berättat för

Min lillasyster Prim är världens bästa syster, det är hon jag oftast är med. Vi har till och med en massa hemligheter som vi inte har berättat för Av: Sonja Det här är jag, Tris 16 September Kära dagbok, jag önskar att livet var mer som en film. Mer actionfyllt, kärlek. Istället så är livet bara tråkigt, stressat och en massa läxor hela tiden, dåligt

Läs mer

SANKT STAFFANS VISA UT KOMMER STAFFAN

SANKT STAFFANS VISA UT KOMMER STAFFAN SANKT STAFFANS VISA UT KOMMER STAFFAN TEXT och MUSIK: Sankt Staffans visa - Ut kommer Staffan är en legendvisa som är sammanställd av två liknande varianter. Den egenartade melodin är upptecknad i Vittskövle

Läs mer

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.1 OCH Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården 13 2008-02-28 791 40 FALUN 023-262 82 sid.2 EXT. I SKOGEN/ÅN DAG SCEN 1 (10 år) - en söt liten flicka med en röd luva

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Textbearbetning: Boel Werner Illustrationer: Per Hardestam 2005 Räddningsverket, Karlstad Enheten för samhällsinriktat säkerhetsarbete Beställningsnummer:

Läs mer

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is?

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is? Vilken smäll! SIDAN 1 Kapitel 1 En vild jakt A. Varför tror du att de stjäl sprejflaskorna? B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod:

Läs mer

Publicerat med tillstånd Blink Blink med stjärnan Text Ingrid Olsson Gilla böcker 2012

Publicerat med tillstånd Blink Blink med stjärnan Text Ingrid Olsson Gilla böcker 2012 En flicka kisar mot den ljusa strimman. Runt strimman är det svart. Svart som under sängen, svart som rullgardinen med julstjärnan där bakom. Svart som hela golvet fram till den ljusa dörrstrimman. 69

Läs mer

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se

Ensam och fri. Bakgrund. Om boken. Arbetsmaterial LÄSAREN. Författare: Kirsten Ahlburg. www.viljaforlag.se Arbetsmaterial LÄSAREN Ensam och fri Författare: Kirsten Ahlburg Bakgrund Ensam och fri är en berättelse om hur livet plötsligt förändras på grund av en skilsmässa. Vi får följa Lena och hennes tankar

Läs mer

NYANS FILM 2015-04-26. EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv. Tredje versionen. Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36

NYANS FILM 2015-04-26. EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv. Tredje versionen. Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36 NYANS FILM 2015-04-26 EN UPPSTIGNING Ett kortfilmsmanus av Marcus Berguv Tredje versionen Kontakt: nyansfilm@marcusberguv.se +46 702 92 03 36 1. EXT. BALKONGEN- DAG, 70 år, står på balkongen, rökandes

Läs mer

Tips som förgyller festen. Glad Midsommar önskar Svensk Dentalservice

Tips som förgyller festen. Glad Midsommar önskar Svensk Dentalservice Tips som förgyller festen Glad Midsommar önskar Svensk Dentalservice Tack så mycket för första delen av 2013 Nu nalkas semestertider och vi vill tacka för förtroendet under första halvåret 2013. Vi hoppas

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

VÄLSIGNELSE AV ETT HEM

VÄLSIGNELSE AV ETT HEM VÄLSIGNELSE AV ETT HEM Fetstil läser liturg, normal av alla, kursiv är instruktioner SAMLING Samlingen sker i hallen eller annan lämplig plats. Rökelse kan tändas och välsignat vatten bäras tillsammans

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

Nu, då och sen. m i n e g e n b o k

Nu, då och sen. m i n e g e n b o k Nu, då och sen m i n e g e n b o k Innehåll Hur mår du idag? Rita ansikten i den gula ringen! Hej! Det här är din egen bok 3 Det här är jag idag 4 5 Min resa 6 Mitt nya hem 7 Så här såg det ut där jag

Läs mer

Vardagsliv på förskolan ur ett normkritiskt perspektiv

Vardagsliv på förskolan ur ett normkritiskt perspektiv Vardagsliv på förskolan ur ett normkritiskt perspektiv Anette Hellman, PhD Institutionen för pedagogik Kommunikation och lärande Göteborgs Universitet Välkomna! Jag ska prata om: 1. Norm och normalitet

Läs mer

Rebecka 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Rebecka 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade en morgon i mitt hem, jag bodde på landet i en liten by i riket Siltarp. Mitt hem bestod av tre rum där jag, mina sju syskon samt far och mor bodde. I samma sekund kommer

Läs mer

Det behöver bli öken

Det behöver bli öken Det behöver bli öken Av: Johannes Djerf Det var varmt, ja det var olidligt varmt där han gick. Han hade varit ute på vandring i 40 dagar nu. Han var helt utmattad. Och den här dagen var inte direkt svalare

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

enkelt superläskigt. Jag ska, Publicerat med tillstånd Fråga chans Text Marie Oskarsson Bild Helena Bergendahl Bonnier Carlsen 2011

enkelt superläskigt. Jag ska, Publicerat med tillstånd Fråga chans Text Marie Oskarsson Bild Helena Bergendahl Bonnier Carlsen 2011 Kapitel 1 Det var alldeles tyst i klass 2 B. Jack satt med blicken envist fäst i skrivboken framför sig. Veckans Ord var ju så roligt Han behövde inte kolla för att veta var i klassrummet Emilia satt.

Läs mer

Sigtuna projektet Ekilaskolan

Sigtuna projektet Ekilaskolan Sigtuna projektet Ekilaskolan Tre stenar och några träd. En kör längst bak i rummet. Några människor söker efter föda. För länge sedan Innan vi hade internet Och människan trodde Att solen var gud. Då

Läs mer

MEDLEMSBREV No 1, augusti 2008

MEDLEMSBREV No 1, augusti 2008 MEDLEMSBREV No 1, augusti 2008 Hej då sommar! Alla tecken tyder på att sommaren långsamt drar sig tillbaka. Folk börjar jobba. Göteborgskalaset har rullat igång. Annonser om kräftor i dagbladen. Dagarna

Läs mer

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Filmer och diktamen Till detta häfte finns en internetsida. Där hittar du filmer om vokalerna. Du kan också träna diktamen. vokalprogrammet.weebly.com Titta

Läs mer

istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv sekund kan han flyga iväg som en korp, bort från

istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv sekund kan han flyga iväg som en korp, bort från Reslust Tulugaq tycker att det är tråkigt att öva bokstäverna på tavlan. De gör det så ofta. Varje dag faktiskt! Så han ser ut genom fönstret istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv

Läs mer

Jonna Lindberg 2007. Jossan

Jonna Lindberg 2007. Jossan Jossan Jag blir så arg! Nu har vi suttit här i en timme och jag fattar inte hur han kan vara så dum! Lukas och jag har varit ihop i ett halvår, och han litar inte på mig. Han tror att bara för att jag

Läs mer

INSTRUKTIONER TILL ANTAGNINGSPROV MUSIKALINRIKTNINGEN 2015

INSTRUKTIONER TILL ANTAGNINGSPROV MUSIKALINRIKTNINGEN 2015 INSTRUKTIONER TILL ANTAGNINGSPROV MUSIKALINRIKTNINGEN 2015 Antagningsprovet till musikalinriktningen består av följande delar: 1. Rörelse, röst och rytmikövningar (i grupp) 2. Fysiskt rörelseprov med sjukgymnast/danslärare

Läs mer

Grodor. Malmö Naturskola. Små grodorna, små grodorna är lustiga att se Ej öron, ej öron, ej svansar hava de

Grodor. Malmö Naturskola. Små grodorna, små grodorna är lustiga att se Ej öron, ej öron, ej svansar hava de Grodor Små grodorna, små grodorna är lustiga att se Ej öron, ej öron, ej svansar hava de Fel. Grodor har både öron och svans. Öronen sticker inte ut på kroppen som på människor men de finns där. Örat syns

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

En liten klapp.. - ett sånghäfte från Klapp och Klang

En liten klapp.. - ett sånghäfte från Klapp och Klang En liten klapp.. - ett sånghäfte från Klapp och Klang En liten klapp XX, en liten klang XX Var inte slapp XX, Var inte bang XX Var med och sjung en sång som blandas upp med lite klapp XX och klang XX.

Läs mer

Vad är det jag ser? Man står på tårna, håller tal. Höjer glaset och säger skål. Där i muren är det ett hål. Vad är det jag ser, vad är det som sker

Vad är det jag ser? Man står på tårna, håller tal. Höjer glaset och säger skål. Där i muren är det ett hål. Vad är det jag ser, vad är det som sker Vad är det jag ser? Man har idéer och ideal Man står på tårna, håller tal öjer glaset och säger skål är i muren är det ett hål är är en älv bredvid en skog Och på en väg en fårahjord n litet torp, ett

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6 Kapitel 1 David Drake är 28 år och bor i Frankrike.Han bor i en liten lägenhet långt bort från solljus.under sommaren

Läs mer

Fader Bergström, stäm upp och klinga (epistel nr 63)

Fader Bergström, stäm upp och klinga (epistel nr 63) Fader Bergström, stäm upp klinga (epistel nr 6) ext musik: Carl Michael Bellman Soprano 1 Soprano 2 lto enor.. Berg - ström, stäm upp.. Berg - ström, stäm upp.. Berg - ström, stäm upp kling - a, öpp -

Läs mer

Djävulens tre guldhår.

Djävulens tre guldhår. Djävulens tre guldhår. (Saga från Tyskland) Det var en gång en fattig man och kvinna som bodde i en liten by. De hade inte så mycket att glädjas över här i livet och därför blev de mycket lyckliga när

Läs mer

De gröna demonerna. Jorden i fara, del 2

De gröna demonerna. Jorden i fara, del 2 De gröna demonerna Jorden i fara, del 2 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-35-4 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer