Sånghäfte. Längre sånger!5. Föreningssånger!2. Klassiska studentsånger! 2. Sittningssånger!6. Korta sånger!3. Övriga sånger!8 !

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sånghäfte. Längre sånger!5. Föreningssånger!2. Klassiska studentsånger! 2. Sittningssånger!6. Korta sånger!3. Övriga sånger!8 !"

Transkript

1 Sånghäfte Föreningssånger!2 PPMarn!2 Kämpa PPM!2 Klassiska studentsånger! 2 Bordeaux, Bordeaux!2 Feta fransyskor!2 Jag ska festa!2 Porthos visa!2 Spritbolaget!2 Strejk på Pripps!3 Korta sånger!3 Baklängesvisan!3 Denna thaft!3 Fyllevisa!3 Jag ser Ni krökar!3 Nubben goa!!3 Nu med en ny och stadig krök!3 När fyllefesten kommer!3 När som vinet finns i glasen!4 Längre sånger!5 Balladen om Theobald Thor!5 Jag har aldrig vatt på snusen!6 Jag fångade en sup idag!6 Sittningssånger!6 Det var i vår ungdoms fagraste vår!6 En liten blå förgätmigej!6 Du ska få kalsonger blå!6 Johnny-ramsan!6 Kalmarevisan!7 Vi sjunger (vad heter den?)!7 Välkomstvisa!7 Öppningsskål!7 Djungelpunsch!7 Fest-u:s punschvisa!7 Övriga sånger!8 Humlorna!8 När ölen din är kall!8 Gäddan!8 Ode till vinet!4 Pilsnerdrickaren!4 Siffervisan!4 Så länge alla kan stå!4 Sången till kvinnan!4 Vikingen!5! 1 (8)

2 Föreningssånger PPMarn Mel: okänd När PPM arn säger nej Du har hört fel vi lovar Dig. När någon ber oss skåla mer Vi vänder glaset uppochner. Å om Du hör oss säga Stopp! Så har vi inte givit opp Glasen är för små Vi vill ha brännvin i en kopp!!! Kämpa PPM Mel: - När färgen är så grön, och flaggan är i topp. Då ska vi visa vad vi kan, visa vår väg upp. Kämparglöd och energi. Det är våran melodi. PPM,PPM, Tagga PPM. Klassiska studentsånger Bordeaux, Bordeaux Mel: "I sommarens soliga dagar" Jag minns än idag hur min fader, kom hem ifrån staden så glader, och rada' upp flaskor i rader, och sade nöjd som så: Bordeaux, Bordeaux! Han drack ett glas, kom i extas, och sedan blev det stort kalas. Och vi små glin ja vi drack vin, som första klassens fyllesvin, och vi dansade runt där på bordet, och skrek tills vi blev blå: Bordeaux, Bordeaux! Feta fransyskor Mel: Schuberts militärmarsch Jag ska festa Melodi: Bamse Jag ska festa, ta det lugnt med spriten. Ha det roligt utan att va full. Inte krypa runt med festeliten. Ta det varligt för min egen skull. äng: Först en öl i torra strupen, Efter det så kommer supen, I med vinet, ner med punschen, Sist en groggbuffé. Jag är skitfull, däckar först av alla. Missar festen, men vad gör väl de? Blandar hejdlöst öl och gammal filmjölk. Kastar upp på bordsdamen breve. Ref. Spyan rinner ner för ylleslipsen. Raviolin torkar i mitt hår. Vem har lagt mig under matsalsbordet? Vems är gaffeln i mitt högra lår? Ref. Porthos visa Mel: Annie get your gun Jag vill börja gasqua, Var fan är min flaska, Vem i helvete stal min butelj? Skall törsten mig tvinga, En TT börja svinga, Nej, för fan, bara blunda och svälj. Vilken smörja, Får jag spörja: Vem för fan tror att jag är en älg? Till England vi rider, Och sedan vad det lider, Träffar vi välan på någon pub. Och där skall vi festa, Blott dricka av det bästa Utav whisky och portvin, Jag tänker gå hårt in För att smaka på rubb och stuuubb Rubb och stuuub Rubb och stubb Rubb och stubb RUBBO! Feta Fransyskor som svettas om fötterna de trampar druvor som sedan ska jäsas till vin Transpirationen viktig e ty den ger fin boquet Vårtor och svampar följer me, men vad gör väl de? Vi vill ha vin, vill ha vin, vill ha mera vin även om följderna bli att vi må lida pin Flickor: Flaskan och glasset gått i sin Pojkar: Hit med vin, mera vin Flickor: Tror ni att vi är fyllesvin? Alla: Ja, fast större! Spritbolaget Melodi: Snickerboa Till spritbolaget ränner jag och bankar på dess port Jag vill ha nått som bränner bra och gör mig skitfull fort. Expediten sade goda, hur gammal kan min herre va? Har du nått leg ditt fula drägg, kom hit igen när du fått skägg. Men detta var ju inte bra, jag ska bli full ikväll (IGEN) Då plötsligt en idé jag fick, de har ju sprit på Shell. (OK!) Många flaskor stod där på rad, så nu kan jag bli full och glad. Den röda drycken åkte ner Nu kan jag inte se nå mer!! 2 (8)

3 Strejk på Pripps Melodi: I natt jag drömde I natt jag drömde något som, Jag aldrig drömt förut. Jag drömde det var strejk på Pripps Och alla ölen var slut. Jag drömde om en jättesal, där ölen stod på rad. Jag drack så där en femton bärs och reste mig och sa: ARMEN I VINKEL BLICKEN I SKYN SÅ VAR DET MENAT WHISKY OCH RENAT VÅRT MÅL ALKOHOL! FÖR DEM SOM TÅL! SKÅL!!! Korta sånger Baklängesvisan Melodi: "Hej tomtegubbar" Toj hämtigubbar gla i såsen och kvasi vastiga lura. Toj hämtigubbar gla i såsen och kvasi vastiga lura. Ten hiten lid, vi heva lär med möcken myda och svärt bestor Toj hämtigubbar gla i såsen och kvasi vastiga lura. Denna thaft Melodi: "Helan går" Denna thaft, är den bäthta thaft thythtemet haft. Denna thaft är den bäthta thaft dom haft. Och den thom inte har nån kraft, han ej thkall dricka denna thaft. Denna thaft, till landth, till sjöth, till havth. Fyllevisa Melodi: Vi gå över daggstänkta berg Vi som oss för att glupa satt, supa glatt, ity den som försmår sin första tår, törsta får. Av längtan vi tryckas av trängtan att lyckas. Vi nu med bravur häller ur, eller hur? Jag ser Ni krökar Melodi: "Nej se det snöar" Jag ser Ni krökar, jag ser Ni krökar det var väl roligt, Hurra! Nu blir Ni fulla, nu blir Ni fulla men se det blir inte jag. För jag har huve t på skaft och dricker blott saft. För jag vill minnas den tiden jag med Er har haft. Nubben goa! Melodi: "Gubben Noak" 1a versen: Nubben goa, nubben goa är en hedersdryck. När den går till magen blir man lätt i tagen. Nubben goa, nubben goad tar man med ett knyck. 2a versen Nubben goa, nubben goa är en hederssup. Uti alkohålet töm den om du tål'et. Nubben goa nubben goa är en hederssup. Nu med en ny och stadig krök Melodi: "Med en enkel tulipan" Nu med en ny och stadig krök på armen gör vi försök att lyfta glaset, att lyfta glaset som står och väntar. Håll blicken fäst vid glasets rand och darra inte på hand. Nu allesammans, nu allesammans på munnen gläntar. När fyllefesten kommer Melodi: "Den blomstertid" När fyllefesten kommer, med kräk och brännevin En snaps i högra näven, i vänster Lemon Gin. När ölens dofter skönjas och dimman griper tag; Seså min vän, ta groggen! Känn fyllans välbehag! Vi ger titt och tätt strupen sitt, supen stritt skall forsa och snart får tarmen vår, varm en tår. Er öven i seder och söven sen ned er vid denna protest-bullerfest: full är bäst!! 3 (8)

4 När som vinet finns i glasen Melodi: Fröken Fräken När som vinet finns i glasen på kalasen. Ingen bister min kan ses läckergommen kräver mer av det goda livet ger. Så man blir väl smått i gasen men för fasen det är vinets ändamål. Så lyft glaset högt igen och drick en skål. Ode till vinet Melodi: "Vintern rasat" Fordom odlade man vindruvsranka av vars frukt man gjorde ädelt vin. Nu man pressar saften ur en planka doftande av äkta terpentin. Höj nu bägaren o broder, syster. Låt den svenska skogen rinna kall. Ner i strupen, och om du är dyster, låt oss dricka upp en liten tall. Pilsnerdrickaren Melodi: "En sockerbagare" En pilsnerdrickare här bor i staden, han dricker pilsner mest hela dagen. Han dricker gröna, han dricker blå, han dricker några med renat på. Och i hans fönster hänger tomma glasen och alla burkarna ifrån kalasen. Och är han nykter, så kan han gå ner till butiken och fylla på! Siffervisan Mel: Ritch-Ratch 1, 2, 75, 6, 7, 75, 6, 7, 75, 6, 7 1, 2, 75, 6, 7, 75, 6, 7, , 103, , 6, 19, 27 17, 18, 16, 15 13, 19, 18, 17 19, 16, 15, 11, 8, 100 jämnt! Så länge alla kan stå Melodi: Så länge skutan kan gå Så länge rösten är mild så länge ingen är vild så länge spegeln på väggen ger halvskaplig bild så länge alla kan stå så länge alla kan gå så länge alla kan tralla så fyller vi på. För vem har sagt att just du kom med storken. för att bli glad av att lukta på korken? men kring vårt bord här nå'nstans, vi höjer bägar'n med glans och låter ölet gå ner i en yrande dans. För vem har sagt att just du ska vara yster ikväll, och dansa och fröjda på kalaset? Ja, vem har sagt att du inte bli alldes för full, om du alltid har fullt uti glaset? Så länge rösten är mild så länge ingen är vild så länge spegeln på väggen ger halvskaplig bild så länge alla kan stå så länge alla kan gå så länge alla kan tralla så fyller vi på. Sången till kvinnan Melodi: "Mors Lilla Olle" Hej, du min pangbrud, jag sjunger för dig, sången till kvinnan, kom lyssna på mig! Sällan jag sett dig så fager och skär vad jag vill säga det är ungefär: Vad vore livet, om Kvinnan ej fanns? Just som en jul utan ljusenas glans. Just som en natt utan stjärnorna små, just som en korv utan senapen på! Åh, du min schlager, mitt livs melodi! Vad är en man, om hans tant ej står bi? Torr som en öken förutan oas, trist som en fest utan klangen av glas! Du är min lykta i levnadens natt när jag blir gammal och grinig och matt, då ska du vara mitt livs Eau de vie, gök i mitt kaffe, förr n allt är förbi! Åh, du min lycka, min krycka, mitt stöd, russin och saffran i vardagens bröd. Vad jag är lycklig, åh, lyckliga jag! Nu ska jag skåla för Kvinnan hurra! Studielånet Melodi: Hej tomtegubbar //: Mitt lilla lån det räcker inte, det går till öl och till brännvin! :// Till öl och brännvin går det åt och till små flickor emellanåt. Mitt lilla lån det räcker inte, det går till öl och till brännvin.! 4 (8)

5 Vi Älskar Öl Melodi: Ser du stjärnan i det blå Täckt av silver sejdeln full gnistrar mot oss med sitt guld humle, malt, är livets salt, vi älskar öl. Källarsval så bärs den in för att glädja gommen din släcka törsten, stärka rösten, till dess lov. Knubbig blir du, men so what gott och roligt har du fått extra turen, rensat njuren, öl är gott. Vikingen Melodi: When Johnny comes marching home / Norrlands guld reklamen En viking vill ha livets vann, hurra, hurra! Den hastigt i mitt svalg försvann, hurra, hurra! Till kalv, till oxe, till fisk, till fläsk. När kärringar bara dricker läsk, då vill alla sanna vikingar ha en bäsk. När vi har druckit bäsken slut, tragik, tragik. Då bäres varje viking ut som lik, sig lik, och sen om vi vaknar vi sjunger en bit, sen korkar vi upp Skånes Akvavit. SKÅL för alla vikingar som kom hit. Längre sånger Balladen om Theobald Thor En man som hette Theobald Thor, han var en skicklig tamburmajor. Succén han gjorde var alltid stor, när han snurra och svängde sin kuk. : Det var en stor kuk, lång och kraftig och tung. Från dess topp till dess rot, var den tre, fyra fot, med en medelstor ryggsäck till pung Pung pung pungeli pung pung pung En dag gick Theobald ut en stund för att lufta sin lem i en lummig lund. Han mötte en söt liten dam med en hund som fick se honom svänga sin kuk. Och Theobald prova ett trick han lärt, han släppte sin lem med en kraftig snärt i huvet på hunden som avled tvärt mens han snurra och svängde sin kuk. Till följd av damens arga gnäll han anhölls redan samma kväll och sattes i en ensamcell att snurra och svänga sin kuk. När målet kom i rätten opp sa åklagarn: Det får bli stopp, man får ej vifta med sin snopp och snurra och svänga sin kuk, fast.. Men domarn han var tolerant. Han sa: själv gör jag likadant, jag tycker att det är intressant att snurra och svänga min kuk. Och jag har en stor () Så Theobald han släpptes fri, och liksom domarn tycker vi att tjejer de ska skita i om man snurrar och svänger sin kuk. Det var en stor kuk, lång och kraftig och tung. Från dess topp till dess rot, var den sju, åtta fot, med en jättestor ryggsäck till pung Pung pung pungeli pung pung pung! CSN sången Melodi: Mördar-Anders Jag har tjänat fyra spänn, fyra spänn Jag har tjänat fyra spänn, fyra spänn Jag har tjänat fyra spänn men jag tar lån av CSN Så jag får lämna dom igen tamejfan Ville tjäna mig en slant, mig en slant Ville tjäna mig en slant, mig en slant Samla flaskor för dess pant, men jag fick ge dom till en tant För hon kom från CSN tamejfan Börja jobba på fabrik, på fabrik Börja jobba på fabrik, på fabrik Tjäna feta pengar där, lever ändå i misär För dom går till CSN tamejfan Sen så blev jag pensionär, pensionär Sen så blev jag pensionär, pensionär Skulle sättas på ett hem när dom kapa av min lem Det var jag skyldig CSN tamejfan Nu så är jag ganska död, ganska död Nu så är jag ganska död, ganska död Sankte Per sa: känn dig blåst, Pärleporten den är låst! För du ska ner till CSN tamejfan Men damen hon blev helt bestört, hon svor och skrek nåt oerhört. Så det var ingen lyckad flirt att snurra och svänga sin kuk fast..! 5 (8)

6 Jag har aldrig vatt på snusen LUA (? - wiki har en liknande variant) Jag har aldrig vatt på snusen, aldrig rökat en cigarr, halleluja! Mina dygder äro tusen, inga syndiga laster jag har. Jag har aldrig sett nått naket, inte ens ett litet nyfött barn. Mina blickar går mot taket, därmed undgår jag frestarens garn. Halleluja, halleluja... Bacchus spelar på gitarren, Satan spelar på sitt handklaver. Alla djävlar dansar tango, säg vad kan man väl önska sig mer? JO! Att alla bäckar vore brännvin, stadsparksdammen full av bayerskt öl, konjak i varenda rännsten, och punsch i varendaste pöl. Och mera öl Jag fångade en sup idag Melodi: "Jag fångade en räv idag" Jag fångade en sup idag men supen gled ur näven. Men lika glad för det är jag men gladast är nog levern. Jag fångade en präst idag men han föll genom gatan. Men lika glad för det är jag men gladast är nog satan. Jag fångade en bög idag men bögen ville inte. Då åkte jag till Afrika och knullade Kunta Kinte. Jag fångade en tjej idag men tjejen slank ur sängen men lika glad är jag för det vi fortsatte på ängen Jag mjölkade en ko idag men när jag såg på juvret så hade jag nog tagit fel för gladast var nog tjuren Sittningssånger Det var i vår ungdoms fagraste vår Det var i vår ungdoms fagraste vår, vi drack varandra till, och vi sade Gutår! Alla så dricka vi nu XX till, - XX han säger inte nej därtill. För det var i vår ungdoms fagraste vår, vi drack varandra till, och vi sade: Gutår! En liten blå förgätmigej Sjungs för personalen när sittningen är slut Hur gärna ville jag ej vara en liten blå förgätmigej, en liten blå förgätmigej. Då skulle jag för dig förklara, hur innerligt jag älskar dig. Du ska få kalsonger blå Du skall få kalsonger blå, med amerikanska flaggan på, bara jag får söva, söva bakom röva. äng (alla): Nej, nej, nej, det får du ej. Du skulle bara killa mej. Killa mej på buken, med den stora... : Ompa ompa ompappa : Fortsätt med eget påstående, eller: - Du skall få en liten õrt att stoppa i din jättestjärt... - Du skall få en oljad nål, att köra i ditt anushål... - Du ska få min nattasärk att stoppa för ditt pessaverk... - Du ska få ett djungeltält att resa på ditt sädesfält... - Du ska få en brunstig tjur att stånga upp din jungfrubur... - Du ska få en hink med is att sätta på din clitoris... - Du ska få en barkad stam att stoppa i ditt hål där fram... - Du ska få en gummikuk att använda för eget bruk... - Du skall få en cykelpump att pumpa upp din jättegump... - Du skall få en gren av al att köra i din bajskanal... - Du ska få ett båtroder att köra i din livmoder... - Du ska få ett litet får för att beta av ditt pubertshår... - Du ska få en lärarbrud så du får dig ett riktigt sug Johnny-ramsan Hej! Jag heter Johnny. Jag har kone, fire barn og jeg jobber i en knappe fabrikk. En dag kom chefen in. Og han sa; Johnny, har du det knapert? Og jeg sa; nei. Og han sa; Kan du sy i knappen med din høyre hånd? Och jag sa ja. Verserna därefter har varsin ny utmaning från chefen (& varje kroppsdel har en tillhörande rörelse):... knappen med din venstre hånd?... knappen med din høyre fot?... knappen med din venstre fot?... knappen med magen din?... knappen med tungen din? Sången avslutas:...og han sa; Johnny, har du det knapert? Og jeg sa; JAAA!!! 6 (8)

7 Kalmarevisan Uti Kalmare stad ja, där finns det ingen kvast förrän lördagen. Hej dick Hej dack Jag slog i och vi drack. Hej dickom dickom dack Hej dickom dickom dack. För uti Kalmare stad ja, där finns det ingen kvast förrän lördagen. : När som bonden kommer hem kommer bondekvinnan ut : Och är så stor i sin trut. Hej dick : Var är pengarna du fått? Ja dom har jag supit upp : uppå Kalmare slott. Hej dick : Jag skall mäla dig an för vår kronbefallningsman : Och du ska få skam. Hej dick : Vad ska bonden ha till mat sura sillar och potat.: Det blir sillsalat. Hej dick Lambo Alla: Sätt nu glaset till din mun tjofaderittan lambo och drick ur din fyllefyllehund tjofaderittan lambo. Se hur dropparna i glaset rinner ner i fylleaset. Lambo-hej,lambo-hej, tjofaderittan lambo. Solo: Jag nu glaset druckit har Alla: tjofaderittan lambo där finns ej en droppe kvar Alla: tjofaderittan lambo Solo: Som bevis jag nu vill vända glaset på dess rätta ända. Alla: Lambo-hej, lambo-hej tjofaderittan lambo. Solo: Låt oss gå till nästa man och se vad han förmår. :/: XX på bordet :/: Dem skiter vi i! Melodi: "Flickan hon går i ringen" Sjungs ofta vid caps... Vi skålar för våra vänner och dem som vi känner. Men dem som vi inte känner, dom sätter vi på! :/: Hejhå hejhå dem sätter vi på! :/: Välkomstvisa Melodi: "Jänta o ja" Välkomna hit. Ta er en bit. Spill ej på duken som är så vit. Skoj ska vi ha, dansa vi ska trivas så där förtroligt. Humöret på alla toppen ska nå skratta och sjunga det kan vi få med minnet av kvällen hemåt vi gå. Ikväll ska vi ha det roligt! Öppningsskål Melodi: Vintern rasat Gomen längtar efter vin att svalka tungan som skall njuta av dess smak innan ned i strupen det skall halka ska vi ha en sång att öppna med. Skål på dig och mig och skål på er alla och hjärtligen välkomna till vårt hus tar nå'nting här slut på mer skall vi kalla ät och drick go' vänner utan krus. Punchsånger Djungelpunsch Mel: Var nöjd med allt som livet ger Jag gillar alla tiders punsch, punsch till frukost, punsch till lunch, en punsch till förrätt, varmrätt och dessert. Jag gillar punsch, för vet du vad, rent kaffe gör ju ingen glad. Så punsch i fulla muggar vill jag ha. Med konjak du lockar, den bästa Renault. Förlåt om jag chockar och tar punsch ändå. Och bjuder du på fin likör får du ursäkta om det stör, jag väljer hellre Grönstedts Blå, en Cederlunds eller Flaggpunsch å kanske har du ren Platin? Jag gillar punsch. Ger du mig punsch så är jag din. För evigt din. Fest-u:s punschvisa Mel: Midnatt råder Punschen, punschen, rinner genom strupen, Ner i djupen. Blandas, konfronteras där med supen, Där med supen. Gula droppar stärker våra kroppar, punsch, Punsch, Punsch! Punschen kommer (kall) Mel: Änkedansen ur Glada Änkan Punschen kommer, punschen kommer, ljuv och sval glasen immar, röster stimmar i vår sal Skål för glada minnen Skål för varje vår Inga sorger finnes mer När punsch vi får! 7 (8)

8 Övriga sånger Humlorna Vi äro små humlor vi, bzz-bzz. Vi äro små humlor vi, bzz-bzz. Vi äro små humlor som tar oss en geting. Vi äro små humlor vi, bzz-bzz! När ölen din är kall Norrlands Guld reklamen När ölen din kall min vän Och hjärtat längtar hem igen Ta din öl och håll hårt i den, från Norrlands jord och till himmlen Och sjung HUURA när ölen din är kall! När ölen din är kall min vän När sejdeln den är fylld igen När frosten glittrar som kristall, när guldet glimrar som shit va kallt? Och sjung HUURA när ölen din är kall! När ölen din kall min vän Och hjärtat har hittat hem igen Ta en klunk och tänk sen på, hur helt otroligt man kan må Och sjung HUURA när ölen din är kall! Gäddan När gäddan står uti vikar och vass Och solen går ner bakom Sjöbloms dass Ja, då är det vår Och helan går Sångerna är hämtade från hemsidan LUAs sånghäfte (som jag fick ta del av under SFSFUM 2013), samt resterande sånger är ifrån utlandsphester, sittningar och andra roliga tillfällen som jag (Lisa Halléhn) fått uppleva.! 8 (8)

Malaj för: Operation Ökenstorm. Ht-2015. n0llans lilla gröna

Malaj för: Operation Ökenstorm. Ht-2015. n0llans lilla gröna Malaj för: Operation Ökenstorm Ht-2015 n0llans lilla gröna Viktig information till n0llan! Som n0lla vet man ingenting, och därför ber vi er läsa igenom Malajen NOGA! N0lleveckan går i första hand ut på

Läs mer

Vårt land. Hymn ur Finlandia. Solenna akten

Vårt land. Hymn ur Finlandia. Solenna akten Solenna akten Solenna akten Vårt land Text: J. L. Runeberg Musik: F. Pacius Vårt land, vårt land, vårt fosterland, ljud högt, o dyra ord! /: Ej lyfts en höjd mot himlens rand, ej sänks en dal, ej sköljs

Läs mer

På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson

På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson På bänken ska vi andas By O.M.Jansson Published by O.M.Jansson at Smashwords Copyright 2011 O.M.Jansson På bänken ska vi andas av O.M.Jansson Öppna fönster. Stänga fönster. Går inte att stänga fönster.

Läs mer

Att försvinna ner i någon annans minne

Att försvinna ner i någon annans minne Att försvinna ner i någon annans minne av Patrik Bergner och Ursula Fogelström Personer: Modern Sonen Brodern Tack Claes Lundberg Götgatan våren 94 -2- Ett vardagsrum/matrum. Lådor fyller rummet. De har

Läs mer

1. Låt mig sitta på en sten i den mörka skog Låt mig vila mina vingar jag har flugit länge nog

1. Låt mig sitta på en sten i den mörka skog Låt mig vila mina vingar jag har flugit länge nog 1. Låt mig sitta på en sten i den mörka skog Låt mig vila mina vingar jag har flugit länge nog Hela natten har jag svävat mellan månljusa träd Och mitt hjärta bävar för förvandlingens väg Mina vänner ser

Läs mer

Tre vardagsrysare. Mårten Steen. Boksidan

Tre vardagsrysare. Mårten Steen. Boksidan Tre vardagsrysare Mårten Steen Boksidan Tre vardagsrysare Mårten Steen Copyright: Förlaget Boksidan 2007 Box 558 146 33 Tullinge Tre vardagsrysare, ISBN-nummer: 978-91-86199-19-7 Du får gärna kopiera denna

Läs mer

EN PJÄS I FYRA DELAR AV

EN PJÄS I FYRA DELAR AV Fara flytt flugit av Hanna Åkerfelt 1 / 49 FARA FLYTT FLUGIT EN PJÄS I FYRA DELAR AV HANNA ÅKERFELT Hanna Åkerfelt Hakerfelt@hotmail.com Mobil: 045-6769769 Fara flytt flugit av Hanna Åkerfelt 2 / 49 DEL

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Den gamla Änkan såg vad som hände och blev vansinnig. Hon skrek åt Kadir:

Den gamla Änkan såg vad som hände och blev vansinnig. Hon skrek åt Kadir: PROLOG Året är 1976 och vårens första regn upphör, solen skiner på stadens våta gator och trottoarer och himlen lyser med ett skarpt blått sken. Kadir ligger ihopkrupen på sin smala säng, han vaknar sent

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

1. Baka baka Baka baka liten kaka Rulla rulla liten bulla Ringla ringla liten kringla Mjöla den och sockra den Och skjuts in i ugnen

1. Baka baka Baka baka liten kaka Rulla rulla liten bulla Ringla ringla liten kringla Mjöla den och sockra den Och skjuts in i ugnen 1. Baka baka Baka baka liten kaka Rulla rulla liten bulla Ringla ringla liten kringla Mjöla den och sockra den Och skjuts in i ugnen 2. Barnen i lådan Barnen i lådan barnen i lådan Vad har ni för er sover

Läs mer

N Y T E X T! Volym i v

N Y T E X T! Volym i v NY TEXT! Volym i v SVERIGES STÖRST MNUSTÄVLING NY TEXT! är ett samarbete mellan: YTETERN, DRM- LET, GÖTEORGS DRMTISK TETER, PLY TETERKONST, POTTOPOTTO, PROFILTETERN, REGIONTETERN LEKINGE KRONOERG, RIKS-

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Glimtar från en inlåst tid

Glimtar från en inlåst tid Glimtar från en inlåst tid Av Ia Ohrsell "Write the truth the truth never lies and it's the one that sounds best" Mathew Chilcott 1 Förord "Välkommen till polisen. Hur kan jag stå till tjänst?" "Ja hej,

Läs mer

Till läsaren. I årets bokmässa i Helsingfors kommer fyra

Till läsaren. I årets bokmässa i Helsingfors kommer fyra Till läsaren Nylands litteraturförening grundades den 31 mars 1982, vilket betyder att föreningen fyller 30 år i år. För att fira det utlyste vi i höstas en skrivartävling som var öppen för alla. Temat

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

1. INT. FÄNGELSE. DAG.

1. INT. FÄNGELSE. DAG. 1. INT. FÄNGELSE. DAG. Ljuset skär mellan gallret framför fönstret, i breda stråk genom röken från cigaretterna. Stumma och uppslukade spelar männen runt bordet sina kort. De har alla samma grå bruna kläder

Läs mer

TANKAR FRÅN EN VÄNTSAL

TANKAR FRÅN EN VÄNTSAL TANKAR FRÅN EN VÄNTSAL med Anna Döbling, Solja Krapu & Thomas Lundin Piano: Per Rosenius Regi: Marina Motaleff TEXTERNA Texterna i detta häfte är skyddade av upphovsrättslagen och får inte mångfaldigas

Läs mer

Döden i havsbandet. Tomas Ahlbeck. Ebokförlaget Serum ISBN 91-89424-71-9

Döden i havsbandet. Tomas Ahlbeck. Ebokförlaget Serum ISBN 91-89424-71-9 1 Döden i havsbandet Tomas Ahlbeck Ebokförlaget Serum ISBN 91-89424-71-9 2 3 Döden i havsbandet Tomas Ahlbeck DEL 1 kapitel 1 kapitel 2 kapitel 3 kapitel 4 kapitel 5 kapitel 6 kapitel 7 kapitel 8 kapitel

Läs mer

Brooklandsvägen. Brookland Road

Brooklandsvägen. Brookland Road Brooklandsvägen Jag var nöjd och alltid mig själv till behag och trodde mig visst inte dum tills på Brooklandsvägen jag mötte en dag en ungmö, som gjorde mig stum. Lågt ned, lågt ned, där små lyktor gå

Läs mer

Bomben En roman av Christina Nordlander

Bomben En roman av Christina Nordlander Bomben En roman av Christina Nordlander Le chien: sur le chien je n ai rien à dire c est un soupir et c est un cri c est un spasme un charivari La ville: sur la ville je n ai rien à dire Le cœur: sur le

Läs mer

Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu...

Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu... Dialoglister: svenske film RÖD TRÄNARE Okej lyssna på mig nu. Idag skall vi kämpa och så ska vi köra riktigt hårt, ok? Kom igen nu...får jag höra lite glöd nu...jag måste se det i ögonen. Nu kämpar vi

Läs mer

Facit till Svenska för utländska studenter GUNILLA REHNQVIST

Facit till Svenska för utländska studenter GUNILLA REHNQVIST Facit till Svenska för utländska studenter GUNILLA REHNQVIST ÖVNING 002 a) svar eller svara b) plural c) hon 003 a) 12 (tolv) b) 21 (tjugoett) c) 18 (arton) d) 11 (elva) e) 20 (tjugo) f) 22 (tjugotvå)

Läs mer

Alla monologerna kan spelas av både kvinnliga och manliga sökande.

Alla monologerna kan spelas av både kvinnliga och manliga sökande. Alla monologerna kan spelas av både kvinnliga och manliga sökande. Ur Bad Girls av Joyce Carol Oates MARIETTA Åh herregud!!! Vad är det, har det hänt nåt? Varför sitter du här i mörkret? Sitter du och

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

SAGOSTIGEN AB ENTRÉSTUGAN 0157-441 24 HÄLLARENS GÅRD CAFÉSTUGAN 0157-440 33 640 32 MALMKÖPING www.sagostigen.se FAX: 0157-442 72

SAGOSTIGEN AB ENTRÉSTUGAN 0157-441 24 HÄLLARENS GÅRD CAFÉSTUGAN 0157-440 33 640 32 MALMKÖPING www.sagostigen.se FAX: 0157-442 72 TRE BJÖRNAR ASKUNGE- PRINSENS SLOTT BOCKARNAS BRO TUMMAHÅLET ARBETSBYTET DVÄRGEN SNÖVIT LEK- OMRÅDE ASKUNGEN LINBANA LADUGÅRDEN *TOALETTER CAFÉ MORS LILLA OLLE KEJSARENS NYA KLÄDER SÖTGRÖTEN PRINSESSAN

Läs mer

SOMMARKRIGET. av Sven-Arne Silve

SOMMARKRIGET. av Sven-Arne Silve SOMMARKRIGET av Sven-Arne Silve 143 Av Sven-Arne Silve har tidigare utkommit: Livsfilosofiskt Forums Förlag, Malmö: Handboksserien omfattande 5 småskrifter: 1. Utveckling av Mediumitet Ulla & Sven-Arne

Läs mer

Jag funderar på att bli helt galen och flytta till Istanbul

Jag funderar på att bli helt galen och flytta till Istanbul Jag funderar på att bli helt galen och flytta till Istanbul När vi körde över bron på väg hem kom de ut och mätte vår kära ISAK-bil. 5,83 meter. Den ser längre ut, sa de. Jaha, sa vi. En väldigt skön

Läs mer

thomas tidholm Blandade dikter 1964 2004 Wahlström & Widstrand

thomas tidholm Blandade dikter 1964 2004 Wahlström & Widstrand thomas tidholm Blandade dikter 1964 2004 Wahlström & Widstrand Så att det går att fortsätta, sen Copyright Thomas Tidholm 2004 Tryckt hos XXX, XXX 2004 isbn 91-46-20468-7 Han kommer ridande genom Hälsinglands

Läs mer

62 Dagar Senare... SiS unga berättar 2013

62 Dagar Senare... SiS unga berättar 2013 62 Dagar Senare... SiS unga berättar 2013 62 Dagar Senare... SiS unga berättar 2013 Grafisk form och tryck: Ineko 2013 Förord Varje år tas cirka 26 000 ungdomar omhand av samhället för vård utanför det

Läs mer