Sånghäfte. Längre sånger!5. Föreningssånger!2. Klassiska studentsånger! 2. Sittningssånger!6. Korta sånger!3. Övriga sånger!8 !

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sånghäfte. Längre sånger!5. Föreningssånger!2. Klassiska studentsånger! 2. Sittningssånger!6. Korta sånger!3. Övriga sånger!8 !"

Transkript

1 Sånghäfte Föreningssånger!2 PPMarn!2 Kämpa PPM!2 Klassiska studentsånger! 2 Bordeaux, Bordeaux!2 Feta fransyskor!2 Jag ska festa!2 Porthos visa!2 Spritbolaget!2 Strejk på Pripps!3 Korta sånger!3 Baklängesvisan!3 Denna thaft!3 Fyllevisa!3 Jag ser Ni krökar!3 Nubben goa!!3 Nu med en ny och stadig krök!3 När fyllefesten kommer!3 När som vinet finns i glasen!4 Längre sånger!5 Balladen om Theobald Thor!5 Jag har aldrig vatt på snusen!6 Jag fångade en sup idag!6 Sittningssånger!6 Det var i vår ungdoms fagraste vår!6 En liten blå förgätmigej!6 Du ska få kalsonger blå!6 Johnny-ramsan!6 Kalmarevisan!7 Vi sjunger (vad heter den?)!7 Välkomstvisa!7 Öppningsskål!7 Djungelpunsch!7 Fest-u:s punschvisa!7 Övriga sånger!8 Humlorna!8 När ölen din är kall!8 Gäddan!8 Ode till vinet!4 Pilsnerdrickaren!4 Siffervisan!4 Så länge alla kan stå!4 Sången till kvinnan!4 Vikingen!5! 1 (8)

2 Föreningssånger PPMarn Mel: okänd När PPM arn säger nej Du har hört fel vi lovar Dig. När någon ber oss skåla mer Vi vänder glaset uppochner. Å om Du hör oss säga Stopp! Så har vi inte givit opp Glasen är för små Vi vill ha brännvin i en kopp!!! Kämpa PPM Mel: - När färgen är så grön, och flaggan är i topp. Då ska vi visa vad vi kan, visa vår väg upp. Kämparglöd och energi. Det är våran melodi. PPM,PPM, Tagga PPM. Klassiska studentsånger Bordeaux, Bordeaux Mel: "I sommarens soliga dagar" Jag minns än idag hur min fader, kom hem ifrån staden så glader, och rada' upp flaskor i rader, och sade nöjd som så: Bordeaux, Bordeaux! Han drack ett glas, kom i extas, och sedan blev det stort kalas. Och vi små glin ja vi drack vin, som första klassens fyllesvin, och vi dansade runt där på bordet, och skrek tills vi blev blå: Bordeaux, Bordeaux! Feta fransyskor Mel: Schuberts militärmarsch Jag ska festa Melodi: Bamse Jag ska festa, ta det lugnt med spriten. Ha det roligt utan att va full. Inte krypa runt med festeliten. Ta det varligt för min egen skull. äng: Först en öl i torra strupen, Efter det så kommer supen, I med vinet, ner med punschen, Sist en groggbuffé. Jag är skitfull, däckar först av alla. Missar festen, men vad gör väl de? Blandar hejdlöst öl och gammal filmjölk. Kastar upp på bordsdamen breve. Ref. Spyan rinner ner för ylleslipsen. Raviolin torkar i mitt hår. Vem har lagt mig under matsalsbordet? Vems är gaffeln i mitt högra lår? Ref. Porthos visa Mel: Annie get your gun Jag vill börja gasqua, Var fan är min flaska, Vem i helvete stal min butelj? Skall törsten mig tvinga, En TT börja svinga, Nej, för fan, bara blunda och svälj. Vilken smörja, Får jag spörja: Vem för fan tror att jag är en älg? Till England vi rider, Och sedan vad det lider, Träffar vi välan på någon pub. Och där skall vi festa, Blott dricka av det bästa Utav whisky och portvin, Jag tänker gå hårt in För att smaka på rubb och stuuubb Rubb och stuuub Rubb och stubb Rubb och stubb RUBBO! Feta Fransyskor som svettas om fötterna de trampar druvor som sedan ska jäsas till vin Transpirationen viktig e ty den ger fin boquet Vårtor och svampar följer me, men vad gör väl de? Vi vill ha vin, vill ha vin, vill ha mera vin även om följderna bli att vi må lida pin Flickor: Flaskan och glasset gått i sin Pojkar: Hit med vin, mera vin Flickor: Tror ni att vi är fyllesvin? Alla: Ja, fast större! Spritbolaget Melodi: Snickerboa Till spritbolaget ränner jag och bankar på dess port Jag vill ha nått som bränner bra och gör mig skitfull fort. Expediten sade goda, hur gammal kan min herre va? Har du nått leg ditt fula drägg, kom hit igen när du fått skägg. Men detta var ju inte bra, jag ska bli full ikväll (IGEN) Då plötsligt en idé jag fick, de har ju sprit på Shell. (OK!) Många flaskor stod där på rad, så nu kan jag bli full och glad. Den röda drycken åkte ner Nu kan jag inte se nå mer!! 2 (8)

3 Strejk på Pripps Melodi: I natt jag drömde I natt jag drömde något som, Jag aldrig drömt förut. Jag drömde det var strejk på Pripps Och alla ölen var slut. Jag drömde om en jättesal, där ölen stod på rad. Jag drack så där en femton bärs och reste mig och sa: ARMEN I VINKEL BLICKEN I SKYN SÅ VAR DET MENAT WHISKY OCH RENAT VÅRT MÅL ALKOHOL! FÖR DEM SOM TÅL! SKÅL!!! Korta sånger Baklängesvisan Melodi: "Hej tomtegubbar" Toj hämtigubbar gla i såsen och kvasi vastiga lura. Toj hämtigubbar gla i såsen och kvasi vastiga lura. Ten hiten lid, vi heva lär med möcken myda och svärt bestor Toj hämtigubbar gla i såsen och kvasi vastiga lura. Denna thaft Melodi: "Helan går" Denna thaft, är den bäthta thaft thythtemet haft. Denna thaft är den bäthta thaft dom haft. Och den thom inte har nån kraft, han ej thkall dricka denna thaft. Denna thaft, till landth, till sjöth, till havth. Fyllevisa Melodi: Vi gå över daggstänkta berg Vi som oss för att glupa satt, supa glatt, ity den som försmår sin första tår, törsta får. Av längtan vi tryckas av trängtan att lyckas. Vi nu med bravur häller ur, eller hur? Jag ser Ni krökar Melodi: "Nej se det snöar" Jag ser Ni krökar, jag ser Ni krökar det var väl roligt, Hurra! Nu blir Ni fulla, nu blir Ni fulla men se det blir inte jag. För jag har huve t på skaft och dricker blott saft. För jag vill minnas den tiden jag med Er har haft. Nubben goa! Melodi: "Gubben Noak" 1a versen: Nubben goa, nubben goa är en hedersdryck. När den går till magen blir man lätt i tagen. Nubben goa, nubben goad tar man med ett knyck. 2a versen Nubben goa, nubben goa är en hederssup. Uti alkohålet töm den om du tål'et. Nubben goa nubben goa är en hederssup. Nu med en ny och stadig krök Melodi: "Med en enkel tulipan" Nu med en ny och stadig krök på armen gör vi försök att lyfta glaset, att lyfta glaset som står och väntar. Håll blicken fäst vid glasets rand och darra inte på hand. Nu allesammans, nu allesammans på munnen gläntar. När fyllefesten kommer Melodi: "Den blomstertid" När fyllefesten kommer, med kräk och brännevin En snaps i högra näven, i vänster Lemon Gin. När ölens dofter skönjas och dimman griper tag; Seså min vän, ta groggen! Känn fyllans välbehag! Vi ger titt och tätt strupen sitt, supen stritt skall forsa och snart får tarmen vår, varm en tår. Er öven i seder och söven sen ned er vid denna protest-bullerfest: full är bäst!! 3 (8)

4 När som vinet finns i glasen Melodi: Fröken Fräken När som vinet finns i glasen på kalasen. Ingen bister min kan ses läckergommen kräver mer av det goda livet ger. Så man blir väl smått i gasen men för fasen det är vinets ändamål. Så lyft glaset högt igen och drick en skål. Ode till vinet Melodi: "Vintern rasat" Fordom odlade man vindruvsranka av vars frukt man gjorde ädelt vin. Nu man pressar saften ur en planka doftande av äkta terpentin. Höj nu bägaren o broder, syster. Låt den svenska skogen rinna kall. Ner i strupen, och om du är dyster, låt oss dricka upp en liten tall. Pilsnerdrickaren Melodi: "En sockerbagare" En pilsnerdrickare här bor i staden, han dricker pilsner mest hela dagen. Han dricker gröna, han dricker blå, han dricker några med renat på. Och i hans fönster hänger tomma glasen och alla burkarna ifrån kalasen. Och är han nykter, så kan han gå ner till butiken och fylla på! Siffervisan Mel: Ritch-Ratch 1, 2, 75, 6, 7, 75, 6, 7, 75, 6, 7 1, 2, 75, 6, 7, 75, 6, 7, , 103, , 6, 19, 27 17, 18, 16, 15 13, 19, 18, 17 19, 16, 15, 11, 8, 100 jämnt! Så länge alla kan stå Melodi: Så länge skutan kan gå Så länge rösten är mild så länge ingen är vild så länge spegeln på väggen ger halvskaplig bild så länge alla kan stå så länge alla kan gå så länge alla kan tralla så fyller vi på. För vem har sagt att just du kom med storken. för att bli glad av att lukta på korken? men kring vårt bord här nå'nstans, vi höjer bägar'n med glans och låter ölet gå ner i en yrande dans. För vem har sagt att just du ska vara yster ikväll, och dansa och fröjda på kalaset? Ja, vem har sagt att du inte bli alldes för full, om du alltid har fullt uti glaset? Så länge rösten är mild så länge ingen är vild så länge spegeln på väggen ger halvskaplig bild så länge alla kan stå så länge alla kan gå så länge alla kan tralla så fyller vi på. Sången till kvinnan Melodi: "Mors Lilla Olle" Hej, du min pangbrud, jag sjunger för dig, sången till kvinnan, kom lyssna på mig! Sällan jag sett dig så fager och skär vad jag vill säga det är ungefär: Vad vore livet, om Kvinnan ej fanns? Just som en jul utan ljusenas glans. Just som en natt utan stjärnorna små, just som en korv utan senapen på! Åh, du min schlager, mitt livs melodi! Vad är en man, om hans tant ej står bi? Torr som en öken förutan oas, trist som en fest utan klangen av glas! Du är min lykta i levnadens natt när jag blir gammal och grinig och matt, då ska du vara mitt livs Eau de vie, gök i mitt kaffe, förr n allt är förbi! Åh, du min lycka, min krycka, mitt stöd, russin och saffran i vardagens bröd. Vad jag är lycklig, åh, lyckliga jag! Nu ska jag skåla för Kvinnan hurra! Studielånet Melodi: Hej tomtegubbar //: Mitt lilla lån det räcker inte, det går till öl och till brännvin! :// Till öl och brännvin går det åt och till små flickor emellanåt. Mitt lilla lån det räcker inte, det går till öl och till brännvin.! 4 (8)

5 Vi Älskar Öl Melodi: Ser du stjärnan i det blå Täckt av silver sejdeln full gnistrar mot oss med sitt guld humle, malt, är livets salt, vi älskar öl. Källarsval så bärs den in för att glädja gommen din släcka törsten, stärka rösten, till dess lov. Knubbig blir du, men so what gott och roligt har du fått extra turen, rensat njuren, öl är gott. Vikingen Melodi: When Johnny comes marching home / Norrlands guld reklamen En viking vill ha livets vann, hurra, hurra! Den hastigt i mitt svalg försvann, hurra, hurra! Till kalv, till oxe, till fisk, till fläsk. När kärringar bara dricker läsk, då vill alla sanna vikingar ha en bäsk. När vi har druckit bäsken slut, tragik, tragik. Då bäres varje viking ut som lik, sig lik, och sen om vi vaknar vi sjunger en bit, sen korkar vi upp Skånes Akvavit. SKÅL för alla vikingar som kom hit. Längre sånger Balladen om Theobald Thor En man som hette Theobald Thor, han var en skicklig tamburmajor. Succén han gjorde var alltid stor, när han snurra och svängde sin kuk. : Det var en stor kuk, lång och kraftig och tung. Från dess topp till dess rot, var den tre, fyra fot, med en medelstor ryggsäck till pung Pung pung pungeli pung pung pung En dag gick Theobald ut en stund för att lufta sin lem i en lummig lund. Han mötte en söt liten dam med en hund som fick se honom svänga sin kuk. Och Theobald prova ett trick han lärt, han släppte sin lem med en kraftig snärt i huvet på hunden som avled tvärt mens han snurra och svängde sin kuk. Till följd av damens arga gnäll han anhölls redan samma kväll och sattes i en ensamcell att snurra och svänga sin kuk. När målet kom i rätten opp sa åklagarn: Det får bli stopp, man får ej vifta med sin snopp och snurra och svänga sin kuk, fast.. Men domarn han var tolerant. Han sa: själv gör jag likadant, jag tycker att det är intressant att snurra och svänga min kuk. Och jag har en stor () Så Theobald han släpptes fri, och liksom domarn tycker vi att tjejer de ska skita i om man snurrar och svänger sin kuk. Det var en stor kuk, lång och kraftig och tung. Från dess topp till dess rot, var den sju, åtta fot, med en jättestor ryggsäck till pung Pung pung pungeli pung pung pung! CSN sången Melodi: Mördar-Anders Jag har tjänat fyra spänn, fyra spänn Jag har tjänat fyra spänn, fyra spänn Jag har tjänat fyra spänn men jag tar lån av CSN Så jag får lämna dom igen tamejfan Ville tjäna mig en slant, mig en slant Ville tjäna mig en slant, mig en slant Samla flaskor för dess pant, men jag fick ge dom till en tant För hon kom från CSN tamejfan Börja jobba på fabrik, på fabrik Börja jobba på fabrik, på fabrik Tjäna feta pengar där, lever ändå i misär För dom går till CSN tamejfan Sen så blev jag pensionär, pensionär Sen så blev jag pensionär, pensionär Skulle sättas på ett hem när dom kapa av min lem Det var jag skyldig CSN tamejfan Nu så är jag ganska död, ganska död Nu så är jag ganska död, ganska död Sankte Per sa: känn dig blåst, Pärleporten den är låst! För du ska ner till CSN tamejfan Men damen hon blev helt bestört, hon svor och skrek nåt oerhört. Så det var ingen lyckad flirt att snurra och svänga sin kuk fast..! 5 (8)

6 Jag har aldrig vatt på snusen LUA (? - wiki har en liknande variant) Jag har aldrig vatt på snusen, aldrig rökat en cigarr, halleluja! Mina dygder äro tusen, inga syndiga laster jag har. Jag har aldrig sett nått naket, inte ens ett litet nyfött barn. Mina blickar går mot taket, därmed undgår jag frestarens garn. Halleluja, halleluja... Bacchus spelar på gitarren, Satan spelar på sitt handklaver. Alla djävlar dansar tango, säg vad kan man väl önska sig mer? JO! Att alla bäckar vore brännvin, stadsparksdammen full av bayerskt öl, konjak i varenda rännsten, och punsch i varendaste pöl. Och mera öl Jag fångade en sup idag Melodi: "Jag fångade en räv idag" Jag fångade en sup idag men supen gled ur näven. Men lika glad för det är jag men gladast är nog levern. Jag fångade en präst idag men han föll genom gatan. Men lika glad för det är jag men gladast är nog satan. Jag fångade en bög idag men bögen ville inte. Då åkte jag till Afrika och knullade Kunta Kinte. Jag fångade en tjej idag men tjejen slank ur sängen men lika glad är jag för det vi fortsatte på ängen Jag mjölkade en ko idag men när jag såg på juvret så hade jag nog tagit fel för gladast var nog tjuren Sittningssånger Det var i vår ungdoms fagraste vår Det var i vår ungdoms fagraste vår, vi drack varandra till, och vi sade Gutår! Alla så dricka vi nu XX till, - XX han säger inte nej därtill. För det var i vår ungdoms fagraste vår, vi drack varandra till, och vi sade: Gutår! En liten blå förgätmigej Sjungs för personalen när sittningen är slut Hur gärna ville jag ej vara en liten blå förgätmigej, en liten blå förgätmigej. Då skulle jag för dig förklara, hur innerligt jag älskar dig. Du ska få kalsonger blå Du skall få kalsonger blå, med amerikanska flaggan på, bara jag får söva, söva bakom röva. äng (alla): Nej, nej, nej, det får du ej. Du skulle bara killa mej. Killa mej på buken, med den stora... : Ompa ompa ompappa : Fortsätt med eget påstående, eller: - Du skall få en liten õrt att stoppa i din jättestjärt... - Du skall få en oljad nål, att köra i ditt anushål... - Du ska få min nattasärk att stoppa för ditt pessaverk... - Du ska få ett djungeltält att resa på ditt sädesfält... - Du ska få en brunstig tjur att stånga upp din jungfrubur... - Du ska få en hink med is att sätta på din clitoris... - Du ska få en barkad stam att stoppa i ditt hål där fram... - Du ska få en gummikuk att använda för eget bruk... - Du skall få en cykelpump att pumpa upp din jättegump... - Du skall få en gren av al att köra i din bajskanal... - Du ska få ett båtroder att köra i din livmoder... - Du ska få ett litet får för att beta av ditt pubertshår... - Du ska få en lärarbrud så du får dig ett riktigt sug Johnny-ramsan Hej! Jag heter Johnny. Jag har kone, fire barn og jeg jobber i en knappe fabrikk. En dag kom chefen in. Og han sa; Johnny, har du det knapert? Og jeg sa; nei. Og han sa; Kan du sy i knappen med din høyre hånd? Och jag sa ja. Verserna därefter har varsin ny utmaning från chefen (& varje kroppsdel har en tillhörande rörelse):... knappen med din venstre hånd?... knappen med din høyre fot?... knappen med din venstre fot?... knappen med magen din?... knappen med tungen din? Sången avslutas:...og han sa; Johnny, har du det knapert? Og jeg sa; JAAA!!! 6 (8)

7 Kalmarevisan Uti Kalmare stad ja, där finns det ingen kvast förrän lördagen. Hej dick Hej dack Jag slog i och vi drack. Hej dickom dickom dack Hej dickom dickom dack. För uti Kalmare stad ja, där finns det ingen kvast förrän lördagen. : När som bonden kommer hem kommer bondekvinnan ut : Och är så stor i sin trut. Hej dick : Var är pengarna du fått? Ja dom har jag supit upp : uppå Kalmare slott. Hej dick : Jag skall mäla dig an för vår kronbefallningsman : Och du ska få skam. Hej dick : Vad ska bonden ha till mat sura sillar och potat.: Det blir sillsalat. Hej dick Lambo Alla: Sätt nu glaset till din mun tjofaderittan lambo och drick ur din fyllefyllehund tjofaderittan lambo. Se hur dropparna i glaset rinner ner i fylleaset. Lambo-hej,lambo-hej, tjofaderittan lambo. Solo: Jag nu glaset druckit har Alla: tjofaderittan lambo där finns ej en droppe kvar Alla: tjofaderittan lambo Solo: Som bevis jag nu vill vända glaset på dess rätta ända. Alla: Lambo-hej, lambo-hej tjofaderittan lambo. Solo: Låt oss gå till nästa man och se vad han förmår. :/: XX på bordet :/: Dem skiter vi i! Melodi: "Flickan hon går i ringen" Sjungs ofta vid caps... Vi skålar för våra vänner och dem som vi känner. Men dem som vi inte känner, dom sätter vi på! :/: Hejhå hejhå dem sätter vi på! :/: Välkomstvisa Melodi: "Jänta o ja" Välkomna hit. Ta er en bit. Spill ej på duken som är så vit. Skoj ska vi ha, dansa vi ska trivas så där förtroligt. Humöret på alla toppen ska nå skratta och sjunga det kan vi få med minnet av kvällen hemåt vi gå. Ikväll ska vi ha det roligt! Öppningsskål Melodi: Vintern rasat Gomen längtar efter vin att svalka tungan som skall njuta av dess smak innan ned i strupen det skall halka ska vi ha en sång att öppna med. Skål på dig och mig och skål på er alla och hjärtligen välkomna till vårt hus tar nå'nting här slut på mer skall vi kalla ät och drick go' vänner utan krus. Punchsånger Djungelpunsch Mel: Var nöjd med allt som livet ger Jag gillar alla tiders punsch, punsch till frukost, punsch till lunch, en punsch till förrätt, varmrätt och dessert. Jag gillar punsch, för vet du vad, rent kaffe gör ju ingen glad. Så punsch i fulla muggar vill jag ha. Med konjak du lockar, den bästa Renault. Förlåt om jag chockar och tar punsch ändå. Och bjuder du på fin likör får du ursäkta om det stör, jag väljer hellre Grönstedts Blå, en Cederlunds eller Flaggpunsch å kanske har du ren Platin? Jag gillar punsch. Ger du mig punsch så är jag din. För evigt din. Fest-u:s punschvisa Mel: Midnatt råder Punschen, punschen, rinner genom strupen, Ner i djupen. Blandas, konfronteras där med supen, Där med supen. Gula droppar stärker våra kroppar, punsch, Punsch, Punsch! Punschen kommer (kall) Mel: Änkedansen ur Glada Änkan Punschen kommer, punschen kommer, ljuv och sval glasen immar, röster stimmar i vår sal Skål för glada minnen Skål för varje vår Inga sorger finnes mer När punsch vi får! 7 (8)

8 Övriga sånger Humlorna Vi äro små humlor vi, bzz-bzz. Vi äro små humlor vi, bzz-bzz. Vi äro små humlor som tar oss en geting. Vi äro små humlor vi, bzz-bzz! När ölen din är kall Norrlands Guld reklamen När ölen din kall min vän Och hjärtat längtar hem igen Ta din öl och håll hårt i den, från Norrlands jord och till himmlen Och sjung HUURA när ölen din är kall! När ölen din är kall min vän När sejdeln den är fylld igen När frosten glittrar som kristall, när guldet glimrar som shit va kallt? Och sjung HUURA när ölen din är kall! När ölen din kall min vän Och hjärtat har hittat hem igen Ta en klunk och tänk sen på, hur helt otroligt man kan må Och sjung HUURA när ölen din är kall! Gäddan När gäddan står uti vikar och vass Och solen går ner bakom Sjöbloms dass Ja, då är det vår Och helan går Sångerna är hämtade från hemsidan LUAs sånghäfte (som jag fick ta del av under SFSFUM 2013), samt resterande sånger är ifrån utlandsphester, sittningar och andra roliga tillfällen som jag (Lisa Halléhn) fått uppleva.! 8 (8)

Drikkeviser. - snapsvisor - Sida 1 av 8

Drikkeviser. - snapsvisor - Sida 1 av 8 Drikkeviser - snapsvisor - Sida 1 av 8 1. En Kungens Man Björn Afzelius Maria går på vägen som leder in till byn Hon sjunger och hon skrattar åt lärkorna i skyn Hon är på väg till torget för att sälja

Läs mer

Övningssittning. Sittningshäfte. Grupp:

Övningssittning. Sittningshäfte. Grupp: Övningssittning Sittningshäfte Grupp: Regler 1. När toastmastern talar är man TYST. När toastmastern påkallar uppmärksamhet har man tre ord på sig att avsluta pågående samtal. Har man halva inne, må man

Läs mer

9 mars 2013. Kom full Nyktra till Gå hem nyktert

9 mars 2013. Kom full Nyktra till Gå hem nyktert 9 mars 2013 Kom full Nyktra till Gå hem nyktert Sittningsregler När toastmaster talar är man TYST! När toastmaster har ordet, är det strängt förbjudet att äta, prata eller på annat sätt ignorera toastmaster.

Läs mer

Finsittning 12-09-2014 SÅNGHÄFTE

Finsittning 12-09-2014 SÅNGHÄFTE Finsittning 12-09-2014 SÅNGHÄFTE NOTERA ATT SÅNGERNA STÅR I GANSKA SLUMPMÄSSIG ORDNING Konungens skål Ståendes. Utbringaren: "Hans Majestät Konungens skål!" Alla: "Konungen!" Om Kungen är närvarande tittar

Läs mer

snapsvisor sommar www.sabb-blomqvist.se 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9).

snapsvisor sommar www.sabb-blomqvist.se 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9). 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9). snapsvisor sommar 3. Häfta ihop dem! Klart! www.sabb-blomqvist.se Jag tror Melodi: Jag tror på sommaren

Läs mer

Alla tallarna. Blindvisan. Alla tallarna, alla tallarna, alla 'tora alla 'må Alla tallarna, alla tallarna, ska vi koka brännvin på

Alla tallarna. Blindvisan. Alla tallarna, alla tallarna, alla 'tora alla 'må Alla tallarna, alla tallarna, ska vi koka brännvin på Alla tallarna Alla tallarna, alla tallarna, alla 'tora alla 'må Alla tallarna, alla tallarna, ska vi koka brännvin på Alla tallarna, alla tallarna, från dess rot och till dess topp Alla tallarna, alla

Läs mer

snapsvisor www.sabb-blomqvist.se 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9).

snapsvisor www.sabb-blomqvist.se 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9). 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9). snapsvisor 3. Häfta ihop dem! Klart! www.sabb-blomqvist.se Jag tror Melodi: Jag tror på sommaren Jag tror,

Läs mer

Åsa 40 år. Bilder från festen kommer att ligga på www.åsafyller40.se alternativt www.xn--safyller40-05a.se

Åsa 40 år. Bilder från festen kommer att ligga på www.åsafyller40.se alternativt www.xn--safyller40-05a.se Åsa 40 år Bilder från festen kommer att ligga på www.åsafyller40.se alternativt www.xn--safyller40-05a.se Den goa, goa, riktigt goa skålen Ååååååååååååå sååååååå Svingar vi på sejdelen igen, hej skål!

Läs mer

Välkomna Försvårad ankring

Välkomna Försvårad ankring Försvårad ankring Melodi: Med käckhet kan man komma långt Med åror kan man komma långt Med segel kan man komma längre Men med en flaska brännvin, smör, ost och sill Kommer man så långt man vill! Men det

Läs mer

Kallelse Ohmsits Till Ohmsits för före detta styrit-medlemmar verksamhetsåret 10/11.

Kallelse Ohmsits Till Ohmsits för före detta styrit-medlemmar verksamhetsåret 10/11. Kallelse Ohmsits Till Ohmsits för före detta styrit-medlemmar verksamhetsåret 10/11. Plats: Hubben Tid: Fredagen den 15 april klockan 19.00 Preliminär föredragningslista 1. Preliminärer a. Mötets öppnande

Läs mer

Hos Malin & KG 23:e juni 2007

Hos Malin & KG 23:e juni 2007 Hos Malin & KG 23:e juni 2007 Detta sånghäfte och bilder från festen kommer att finnas på http://wiberg.cc/midsommar07 Välkommen Melodi: Vårvinar friska Festen skall börja, kråsen skall smörjas magen skall

Läs mer

1. På topp i kroppen. 3. Var nöjd med ölen. Melodi: Med en enkel tulipan

1. På topp i kroppen. 3. Var nöjd med ölen. Melodi: Med en enkel tulipan HASH HYMNER 1. På topp i kroppen Melodi: Med en enkel tulipan Nu ska vi häva våra glas både kulla och mas Vi har promillen vi har promillen på topp i kroppen! Jag vill ha ölen i min hand efter avslutat

Läs mer

Presenterar. Rymdsittning. Punschen kommer Melodi: ur Glada Änkan

Presenterar. Rymdsittning. Punschen kommer Melodi: ur Glada Änkan Punschen kommer Melodi: ur Glada Änkan Punschen kommer, punschen kommer ljuv och sval. Glasen imma, röster stimma i vår sal. Skål för glada minnen! Skål för varje vår! Inga sorger finnas mer, när punsch

Läs mer

PLATS FÖR GYCKEL. Origos. En riktig ölfest. Eventuella klagomål ifylles rutan nedan. Var god skriv tydligt

PLATS FÖR GYCKEL. Origos. En riktig ölfest. Eventuella klagomål ifylles rutan nedan. Var god skriv tydligt PLATS FÖR GYCKEL Origos En riktig ölfest Eventuella klagomål ifylles rutan nedan 12 Var god skriv tydligt Regler: 1. Detta är en ölfest. Drick öl! 2. Njut av din öl. 3. Ölmissbruk rapporteras snarast till

Läs mer

Powerdisc på Ackord. Till varje klo. (Räven raskar över isen) Kräftor kräver ju små nubbar. Kräftor kräver ju små nubbar

Powerdisc på Ackord. Till varje klo. (Räven raskar över isen) Kräftor kräver ju små nubbar. Kräftor kräver ju små nubbar Powerdisc på Ackord 2013-09-07 Kräftans Hyllning. (Mors lilla Olle) Kräftorna glöda i dräkt av dill. Ölet i glaset och snapsen intill. Tänk att få trivas på sådant kalas, man känner sig vara med månen

Läs mer

ALLSÅNGSHÄFTE. Denna thaft är den bätha thaft thythemet haft Denna thaft är den bätha thaft dom haft.

ALLSÅNGSHÄFTE. Denna thaft är den bätha thaft thythemet haft Denna thaft är den bätha thaft dom haft. ALLSÅNGSHÄFTE Mel:Diana Aim såo jang änd jår såo åold - dis mai darling aiv biin tåold. Ai dåont käär djast vått dej sej kåås får evör ai vill prej juu änd ai vill bii äss frii äss dö bööds ap om dö trii.

Läs mer

1. VAR NÖJD MED ALLT SOM LIVET GER

1. VAR NÖJD MED ALLT SOM LIVET GER MIDSOMMAR 1. VAR NÖJD MED ALLT SOM LIVET GER Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser glöm bort bekymmer, sorger och besvär. Var nöjd och glad, för vet du vad en björntjänst gör

Läs mer

PLATS FÖR GYCKEL. Gutår!

PLATS FÖR GYCKEL. Gutår! PLATS FÖR GYCKEL Gutår! 16 HÄRJAREVISAN Melodi: Gärdebylåten Liksom våra fäder, vikingarna i Norden. Drar vi riket runt och super oss under borden. Brännvinet har blitt ett elixir, för kropp såväl som

Läs mer

3. Namn: Studielånet. Mitt lilla lån det räcker inte det går till öl och till brännvin!

3. Namn: Studielånet. Mitt lilla lån det räcker inte det går till öl och till brännvin! Julsnapsar 2005 1. Supsalavals Mel: Sjösalavals Rönnerdahl han raglar upp på osäkra ben, och den vita skjortan, den släpar kring vaderna. Full som en alika i majsolens sken, skrålar han för ekorrn som

Läs mer

Lördag den 20 Augusti startar vi festandet Klockan 16:00 med en liten tipspromenad. Har ni priser till prisbordet uppskattas det av alla.

Lördag den 20 Augusti startar vi festandet Klockan 16:00 med en liten tipspromenad. Har ni priser till prisbordet uppskattas det av alla. Lördag den 20 Augusti startar vi festandet Klockan 16:00 med en liten tipspromenad. Har ni priser till prisbordet uppskattas det av alla. Alla har med sig mat och dryck efter eget behag till tältet på

Läs mer

PLATS FÖR GYCKEL Årets julcitat: "HO-HO-HO" 16

PLATS FÖR GYCKEL Årets julcitat: HO-HO-HO 16 PLATS FÖR GYCKEL Årets julcitat: "HO-HO-HO" 16 ODE TILL TREO COMP Melodi: Längtan till landet Morgonstund med smak av döda bävrar. Frukostmorgonen är över oss. Hur vi stretar, hur vi alla vägrar, så går

Läs mer

Lars Ekdahls snapsvisefavoriter

Lars Ekdahls snapsvisefavoriter Lars Ekdahls snapsvisefavoriter Visor jag brukar sjunga tillsammans med mina vänner 1 Stockholm Anno 2014 Välkomna Melodi: Å jänta å ja www.ekdahl.org Välkomna hit, ta er en bit njut utav brännevin å akvavit.

Läs mer

PLATS FÖR GYCKEL. Gutår!

PLATS FÖR GYCKEL. Gutår! PLATS FÖR GYCKEL Gutår! 16 HÄRJAREVISAN Melodi: Gärdebylåten Liksom våra fäder, vikingarna i Norden. Drar vi riket runt och super oss under borden. Brännvinet har blitt ett elixir, för kropp såväl som

Läs mer

Glad Midsommar! Köp dina favoritdrycker upp till 70% billigare än i Sverige och få det hemkört direkt till din dörr! Välkommen till www.vinsajten.com!

Glad Midsommar! Köp dina favoritdrycker upp till 70% billigare än i Sverige och få det hemkört direkt till din dörr! Välkommen till www.vinsajten.com! Glad Midsommar! Köp dina favoritdrycker upp till 70% billigare än i Sverige och få det hemkört direkt till din dörr! Välkommen till www.vinsajten.com! 1. Hej alla vänner Mel: Hej tomtegubbar Hej, alla

Läs mer

Brännvin är för den gemene man oundgängligt, såvida det måttligt brukas, tjänar dem både till läkedom och styrka RIKSDAGEN 1723

Brännvin är för den gemene man oundgängligt, såvida det måttligt brukas, tjänar dem både till läkedom och styrka RIKSDAGEN 1723 Brännvin är för den gemene man oundgängligt, såvida det måttligt brukas, tjänar dem både till läkedom och styrka RIKSDAGEN 1723 Så drick och var glad: - på vår sorgliga jord man gläder sig aldrig för ofta.

Läs mer

Ställ er i en stor ring och håll varandra i händerna under hela dansleken.

Ställ er i en stor ring och håll varandra i händerna under hela dansleken. Flickorna de små 1. Flickorna de små uti ringen de gå, de tänka just som så, en vän jag kunde få, 2. och om du vill bli allra kärastes min så bjuder jag dig att i dansen 3. träda in. 4. För bomfaderalla,

Läs mer

snapsvisor juletid www.sabb-blomqvist.se 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9).

snapsvisor juletid www.sabb-blomqvist.se 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9). 1. Skriv ut alla sidorna. 2. Skär eller klipp dem på längden och sortera i sidnummerordning (1-9). snapsvisor juletid 3. Häfta ihop dem! Klart! www.sabb-blomqvist.se När snön ligger vit.. Melodi: Sjöbloms

Läs mer

jáçëçãã~ê kìääéîáëçê=

jáçëçãã~ê kìääéîáëçê= = jáçëçãã~ê kìääéîáëçê= Innehåll Innehåll... 2 Thank you for the brännvin... 3 Stilla konversation med blicken fäst på glaset framför dej.... 3 Helan går variant... 3 Hembrännarnas nationalsång... 3 Uti

Läs mer

Karolins. Introduktionshäfte

Karolins. Introduktionshäfte Karolins Introduktionshäfte 2017 Hej och välkommen till Linnéuniversitetet! / SIMPEL KARTA Overallen Namn: David Hedström Inriktning: Gymnasielärare, Historia & Svenska. Intressen: Afrobeat, Frijazz,

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

ODE TILL TREO COMP O GAMLA KLANG OCH JUBELTID BÄR UT MIG I SNÖN

ODE TILL TREO COMP O GAMLA KLANG OCH JUBELTID BÄR UT MIG I SNÖN PLATS FÖR GYCKEL Årets julcitat: "HO-HO-HO" Did you ever notice that life seems to follow certain patterns? Like I noticed that every year around this time, I hear Feliz Navidad. 16 ODE TILL TREO COMP

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Välkommen till Dungens 40-års kalas!

Välkommen till Dungens 40-års kalas! 17. Bort allt vad oro gör Bort allt vad oro gör, Bort allt vad hjärtat kväljer Bäst att man väljer bland Desse buteljer Sin maglikör. : Granne, gör du just som jag gör, Vet denna oljan ger humör. Vad det

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Laboration i Festologi

Laboration i Festologi Laboration i Festologi Abraham van Helsing och Abraham van Helsings sekreterare 1 februari 2014 1 Introduktion Till en stor sittning brukar det serveras öl, vin, nubbe och punsch. Av laborationstekniska

Läs mer

Mamma Mia! Är jag där igen? Nej, nej, kan jag inte vända? Mamma Mia! Du är här igen

Mamma Mia! Är jag där igen? Nej, nej, kan jag inte vända? Mamma Mia! Du är här igen Som du lurade mig och du vet när det var Så jag sa till mig själv; du är inget att ha Lära sig gå Det var svårt för jag snubblade på Alla tankar som nuddar dig Dom som tänder en eld i mig När jag ser dig

Läs mer

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola En vanlig höstdag så ska klass 5a gå på utflykt till den gamla fyren. Alla har med sej massäck, när dom väl kom fram till fyren så berättade Tommy dess historia.

Läs mer

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö

Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö Sånger och ramsor Öppna förskolan Sävsjö 1. När man sjunger så blir man så glad När man sjunger så blir man så glad. När man sjunger så blir man så glad. Så det vill man göra varendaste dag, ja, det vill

Läs mer

BALLADEN OM KRÄFTAN KURT Melodi: Sådan är kapitalismen Text: Tomas Malm. En augustikväll vid Hissö, kräftan Kurt på friarstråt

BALLADEN OM KRÄFTAN KURT Melodi: Sådan är kapitalismen Text: Tomas Malm. En augustikväll vid Hissö, kräftan Kurt på friarstråt BALLADEN OM KRÄFTAN KURT Melodi: Sådan är kapitalismen Text: Tomas Malm En augustikväll vid Hissö, kräftan Kurt på friarstråt Skulle ut och träffa Emma, där de igår på braxen åt På sin vandring genom gyttjan,

Läs mer

Våra snapsvisefavoriter

Våra snapsvisefavoriter www.ekdahl.org Våra snapsvisefavoriter Visor vi brukar sjunga tillsammans med våra vänner 1 Välkomna Melodi: Å jänta å ja www.ekdahl.org/ snapsvisor.htm Välkomna hit, ta er en bit njut utav brännevin å

Läs mer

Allsång på Korpen. Ja därför måste alla nu få ropa hejsan och du, jag säger hejsan, du svarar hejsan, Vi ropar hejsan, hej, hej!

Allsång på Korpen. Ja därför måste alla nu få ropa hejsan och du, jag säger hejsan, du svarar hejsan, Vi ropar hejsan, hej, hej! Allsång på Korpen HEJSAN Melodi: Med en enkel tulipan Vi tar en enkel liten sång, men den skall ej bli så lång, det gäller bara, det gäller bara att bli bekanta. Vi alla titlar lägger bort, så kan det

Läs mer

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord

Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Musiklek med Susanne Lind, texter och ackord Välkomna F Gm 7 F Välkomna till Musiklek, idag ska vi ha det bra F Gm 7 F Vi ska sjunga och dansa och fira att alla kan va m Gm 7 F Gm 7 F Här här här, du är

Läs mer

Snapsvisor Midsommar 2005

Snapsvisor Midsommar 2005 Blindvisan Mel: Emil i Lönneberga Till spritbolaget ränner jag och bankar på dess port. Jag vill ha nåt som bränner till och gör mig sketfull fort. Snapsvisor Midsommar 2005 Expediten sa"godda, hur gammal

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er

Stanna tiden. Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Stanna tiden Vi kan inte stanna tiden Bara sitta ned och åka med Vi kommer med musiken, åt er Vi tar ingenting för givet Vi är glada att ni kommit hit Vi kommer med musiken, åt er Vi kan inte stanna tiden

Läs mer

29:e augusti 2009. Amanda. Angora-quatten. Armarna böj! Mel: I Apladalen

29:e augusti 2009. Amanda. Angora-quatten. Armarna böj! Mel: I Apladalen Amanda Mel: I Apladalen Amanda gångar sig uti lunden där får hon se att en tjur står bunden. Amanda gångar sig hem igen slår upp en djävel och tömmer den. Angora-quatten Mel: Vi gå över daggstänkta berg

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Textbladet får skrivas ut och kopieras Talgoxen Hallå, hallå, hallå vad är det som står på? Nu kommer våren snart, helt underbart så klart! En talgoxe

Läs mer

2 Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den.

2 Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den. Flawless av Alexandra Loonin Tre kvinnor. Jag sitter på en bar med en kompis som har slutat äta. Han berättar om rollen han vill ha och varför han måste gå ner i vikt för att få den. Han säger att han

Läs mer

Nu bor du på en annan plats.

Nu bor du på en annan plats. 1. Nu bor du på en annan plats. Ibland tycker jag det känns lite svårt borta är det som en gång varit vårt Aldrig mer får jag hålla din hand Mor, döden fört dig till ett annat land refr: Så du tappade

Läs mer

Styret 4 Sittningssånger 13 C-huset 8 Ordlista 9 Kuriosa 10 Klädsel 10 Kontaktuppgifter 23 Schema 24

Styret 4 Sittningssånger 13 C-huset 8 Ordlista 9 Kuriosa 10 Klädsel 10 Kontaktuppgifter 23 Schema 24 Småttinghandbo k 14 Innehåll Styret 4 Välkomstord 4 Ordförande, Mottagningsansvarig 4 Vice ordförande, Intendent 4 Konversationspassansvarig, Inköp 5 Studienämdsordförande 5 Kassör 5 Sekreterare, IT,

Läs mer

Kören håller på att förbereda ett kalas och behöver hjälp med att städa.

Kören håller på att förbereda ett kalas och behöver hjälp med att städa. Sångtexter Sexårskören 2017 1 01 VÄLKOMNA HIT Kören håller på att förbereda ett kalas och behöver hjälp med att städa. Välkomna hit till vårt hus och vår svit Det är dammigt och smutsigt i varje vrå Hej

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Tippen är toppen. Tippen är toppen xxx (klapp) Ja, alla tycker tippen är toppen. Tippen är toppen xxx

Tippen är toppen. Tippen är toppen xxx (klapp) Ja, alla tycker tippen är toppen. Tippen är toppen xxx Tippen är toppen Tippen är toppen xxx (klapp) Ja, alla tycker tippen är toppen Tippen är toppen xxx Ja, alla tycker tippen är toppen xxx xxx Och alla sjunger A-a-a-a.. Och alla sjunger a-a-a A-a-a-a och

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter.

BrÖLLoPEt I KANA. Tidsram: 20-25 minuter. ANDRA SÖNDAGEN UNDER 2. SÖNDAGEN ÅRET (ÅRGÅNG UNDEr året C) 17 JANUARI (år C) (20 2016 JANUArI 2013) Tidsram: 20-25 minuter. På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Jesus

Läs mer

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta

Lille katt, lille katt, lille söte katta, vet du att, vet du att det blir mörkt om natta Heja Bamse, starkast är vår Bamse. Men han tycker inte om att slåss! Dunderhonung, farmors dunderhonung, äter han för att bli stark förstås. Och kommer det en stöddig typ, och ger en liten svag ett nyp,

Läs mer

Babysång Öppna förskolan Sävsjö

Babysång Öppna förskolan Sävsjö Babysång Öppna förskolan Sävsjö 1. Hej, hej på dej Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n. Hej, hej på dej, hej, hej på dej, jag kan klappa händerna hela da n 2. Jag kan klappa

Läs mer

Emil i Lönneberga. När Emil hissade upp lilla Ida i flaggstången. Publicerat med tillstånd. Emil i Lönneberga

Emil i Lönneberga. När Emil hissade upp lilla Ida i flaggstången. Publicerat med tillstånd. Emil i Lönneberga Det hade hon inte. Och nu blev det ett liv i Katthult. Kalaset fick vänta. Alla måste ut och leta efter Emil. Han måste vara i snickarboden, kan du väl förstå, sa Emils mamma, och alla rusade dit för att

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Visit the beautiful RESÖ. Travel to the titular travelisland!

Visit the beautiful RESÖ. Travel to the titular travelisland! Visit the beautiful RESÖ Travel to the titular travelisland! Helan Gar Mel. Helan Går Helan går, Sjung hopp falleri faderallan lej, Helan går, sjung hopp faderallan lej Och den som inte helan tar Han inte

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Hälsa och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Hälsa och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Alkohol i Sverige Förut drack svenskarna mycket alkohol.

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Så startade Systembolaget Systembolaget startade 1955

Läs mer

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011 En olydig valp Det var en varm dag fram på höstkanten. I en bil satt den lilla jack russell-valpen Puzzel. Hon var en terrier och rätt så envis av sig. När dörren öppnades slank hon snabbt ut. Tyst som

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET

VERKAVIKENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Valborgsångtexter LÄNGTAN TILL LANDET 1(7) LÄNGTAN TILL LANDET Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ner och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö. Snart är sommarn här. I purpurvågor,

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter

Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Sexårskören 2015 Min vän i Rymden Sångtexter Innehåll Spår på CDn Titel Sidnummer 01 Alla är så ensamma här 2 02 Vi har letat 2 03 Rymdramsa 3 04 Raketbyggarna 4 05 Vi är på väg till rymden 5 06 Rymdvals

Läs mer

Utbildningsföreningar på Karlstad Universitetet:

Utbildningsföreningar på Karlstad Universitetet: Utbildningsföreningar på Karlstad Universitetet: BAMSE: Byggingenjörer, Energi- och miljöingenjörer, Maskiningenjörer. Aprikos overall. CURA: Sjuksköterskeprogrammet, Idrottsvetenskap, Tandhygienistprogrammet.

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

SeKeL sången (Melodi: I sommarens soliga dagar) O, gamla klang och jubeltid! (Melodi: O alte Burschenherrlichkeit)

SeKeL sången (Melodi: I sommarens soliga dagar) O, gamla klang och jubeltid! (Melodi: O alte Burschenherrlichkeit) O, gamla klang och jubeltid! (Melodi: O alte Burschenherrlichkeit) O, gamla klang och jubeltid, ditt minne skall förbliva, och än åt livets bistra strid ett rosigt skimmer giva! Snart tystnar allt vår

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

2. Kungssången. 1. Centerstudenternas gamla kampsång

2. Kungssången. 1. Centerstudenternas gamla kampsång 1. Centerstudenternas gamla kampsång Vi komma från landet och staden med fanor som fladdra så grönt Du ungdom, gå med i paraden -hör sångerna klinga så skönt! För centerstudenterne knutit ett band mellan

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

Kräftskiva. för hermeliner och vänner

Kräftskiva. för hermeliner och vänner Kräftskiva för hermeliner och vänner Varmt välkomna på Hermelinordens kräftskiva i apans år, 2008. Som ni märker är gästerna indelade i fyra (4) trevliga gäng. Låtom kräftmätningarna börja! /nämnden (sandra,

Läs mer

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER Grådask eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER (före detta Snövit) (hennes man) (den åttonde, bortglömde, dvärgen) SÅNGER Min dröm, vart

Läs mer

3. Hmm Hmm Hmm osv. 2. Se, då krypa tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna Lyssna speja trippa fram på tårna, fram på tårna

3. Hmm Hmm Hmm osv. 2. Se, då krypa tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna Lyssna speja trippa fram på tårna, fram på tårna LUCIASÅNGEN Natten går tunga fjät runt gård och stuva Kring jord som soln förlät, skuggorna ruva Då i vårt mörka hus Stiger med tända ljus Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus Natten var stor och

Läs mer

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm..

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm.. Lucia - Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm.. Jag funderar, jag har liksom inte riktigt kommit på vad jag vill ha jag menar, det finns ju så mycket saker nu för tiden.

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008.

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. (journalist) och (sexsäljare) befinner sig i en bar i Pattaya, Thailand. En intervjusituation. och det va som om

Läs mer

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15.

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd 7 2011-01-26 15. Sömngångare När jag vaknade la jag genast märke till tre konstiga saker: 1. Jag var inte hungrig. Det var jag annars alltid när jag vaknade. Fast jag var rejält törstig. 2. När jag drog undan täcket märkte

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om författaren Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin Om boken Klara är elva år och har en kompis som heter Amanda. Det finns en dum kille som heter Tobias.

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

sjuk trött svag ful orakad smutsig orolig tråkig ledsen hungrig

sjuk trött svag ful orakad smutsig orolig tråkig ledsen hungrig en-ord Ett-ord Plurar Adjektiv Adjektiv + Substantiv Adjektiv beskriver hur något är eller ser ut. Jag är en stor man. Jag äter ett stort äpple. Jag äter stora äpplen. Jag är en liten man. Jag äter ett

Läs mer

Sånghäfte Everlövs Midsommartävlingar

Sånghäfte Everlövs Midsommartävlingar Sånghäfte Everlövs Midsommartävlingar Detta är ett sånghäfte. Det betyder att man ska sjunga. Det behöver inte vara tonsäkert. Det behöver inte vara vackert. Men sjunga, det bör man. Gärna glatt. Gärna

Läs mer

Douglas Foley. Habib: Tre gånger guld

Douglas Foley. Habib: Tre gånger guld Douglas Foley Habib: Tre gånger guld Tidigare utgivet av Douglas Foley: Ingen återvändo 2001 Shoo bre 2003 Habib: Meningen med livet 2005 Habib: Friheten minus fyra 2005 Habib: Paris tur och retur 2006

Läs mer

Malaj för: Operation Ökenstorm. Ht-2013. n0llans lilla gröna

Malaj för: Operation Ökenstorm. Ht-2013. n0llans lilla gröna Malaj för: Operation Ökenstorm Ht-2013 n0llans lilla gröna Viktig information till n0llan! Som n0lla vet man ingenting, och därför ber vi er läsa igenom Malajen NOGA! N0lleveckan går i första hand ut på

Läs mer

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN

MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN MUSIKALEN: JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN Text Karl-Gunnar Svensson, 1992 Musik: Karl-Gunnar Svensson och Diana Stigsson (Kärlek) 1991-1992 Arrangemang: Karl-Gunnar Svensson, 2013 1 En m usikal om att

Läs mer

Donny Bergsten. Skifte. vintern anlände i natt den har andats över rosor och spindelnät en tunn hinna av vit rost

Donny Bergsten. Skifte. vintern anlände i natt den har andats över rosor och spindelnät en tunn hinna av vit rost Donny Bergsten Skifte vintern anlände i natt den har andats över rosor och spindelnät en tunn hinna av vit rost bäcken syr sitt täcke igelkotten luktar på vinden ute på havet seglar ett skepp mot horisonten

Läs mer

Jakten på färgpiraterna

Jakten på färgpiraterna Jakten på färgpiraterna SÅNGTEXTER SEXÅRSKÖREN 2016 01 INTRO/REGNRAMSA Regn regn regn regn Det har regnat här i flera år Regn, regn mera regn Regn och mera regn ändå Och mera regn Välkommen sol, välkommen

Läs mer

Burken Berta och flaskan Frans. - En saga om pant

Burken Berta och flaskan Frans. - En saga om pant Burken Berta och flaskan Frans - En saga om pant Fakta om burken 1 1 miljard dryckesburkar säljs varje år i Sverige och av dessa återvinns 90 %. Alla pantade aluminiumburkar kan bli till nya burkar, utan

Läs mer

Bokstavskedjor Ordkedjor Meningskedjor

Bokstavskedjor Ordkedjor Meningskedjor -2 Bokstavskedjor Ordkedjor Meningskedjor Detta exemplar är framställt för Vittra Utbildning AB under licens från Hogrefe Psykologiförlaget AB. Licensen avser användning inom Vittra Utbildning AB:s pedagogiska

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN.

POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. POMPERIPOSSAS SÅNGHÄFTE HÄR KOMMER LITE AV VÅRA SÅNGER SOM VI SJUNGER PÅ SAMLINGEN OCH PÅ TEATERVERKSTADEN. Nu spelar vi på trumman. Nu spelar.på trumman Han/hon spelar medan vi sjunger såhär God dag,

Läs mer