6 kap. 33 och 34 kommunallagen reglerar en nämnds (i detta fall kommunstyrelsens) möjligheter att delegera beslutanderätt i ärenden.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "6 kap. 33 och 34 kommunallagen reglerar en nämnds (i detta fall kommunstyrelsens) möjligheter att delegera beslutanderätt i ärenden."

Transkript

1 KOMMUN %\ Kommunledningskontoret Ingegärd Bornelind Kommu nj u rist/avd.chef Tjänsteutlåtande Sidan 1 av 8 Dnr 2013/ Diariekod: 023 Kommunstyrelsen Ny delegationsordning för kommunstyrelsen Förslag till beslut Kommunledningskontoret föreslår kommunstyrelsen besluta följande: Ny delegationsordning för kommunstyrelsen fastställs enligt bilaga 1 till kommunledningskontorets tjänsteutlåtande Sammanfattning Kommunstyrelsen har, i likhet med övriga nämnder, möjlighet att delegera beslutanderätt till utskott, enskilda förtroendevalda eller tjänstemän hos kommunen. Delegation meddelas vanligen genom en delegationsordning. Kommunledningskontoret har upprättat ett förslag till ny delegationsordning för styrelsen. Formalia Kommunallagens reglerom delegering 6 kap. 33 och 34 kommunallagen reglerar en nämnds (i detta fall kommunstyrelsens) möjligheter att delegera beslutanderätt i ärenden. 6 kap. 37 reglerar s.k. vidaredelegering. Vem som kan utses till delegat En nämnd far uppdra åt ett utskott, åt en ledamot eller ersättare eller åt en anställd hos kommunen att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden. Vilka ärenden som ej får delegeras Följande ärenden får inte delegeras: 1. ärenden som avser verksamhetens mål, inriktning, omfattning eller kvalitet 2. framställningar eller yttranden till fullmäktige 3. ärenden som rör myndighetsutövning mot enskilda, om de är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt 4. vissa ärenden som anges i särskilda föreskrifter Denna typ av ärenden måste alltså avgöras av kommunstyrelsen. Besök Postadress Telefon växel Fax reception Internet Turebergshuset Turebergs torg Sollentuna

2 Tjänsteutlåtande Dnr 2013/ Sidan 2 av 8 Vidaredelegering S.k. vidaredelegering innebär att delegaten överför sin beslutanderätt till någon annan. Detta är bara möjligt när delegaten är förvaltningschef och nämnden (kommunstyrelsen) uttryckligen medgett vidaredelegering. Gränsen mellan beslut och verkställighet I praktiken finns det i den kommunala verksamheten en mängd ärenden som inte är beslut i kommunalrättslig mening och som avgörs på tjänstemannanivå. Det utmärkande för denna kategori av ärenden är att de inte innefattar något politiskt ställningstagande, och att kommunmedlemmarnas intresse av att fa ett överklagbart beslut bedöms som ringa. Det gäller i första hand interna driftsförhållanden som inköp, fastighetsförvaltning och personaladministration. Rätten för de anställda att vidta sådana åtgärder följer inte av delegering, utan av den arbetsfördelning mellan förtroendevalda och de anställda som måste finnas för att verksamheten skall kunna fungera. S.k. "verkställighetsbeslut" återfinns inte i delegationsordningen. Ärenden av principiell beskaffenhet När det gäller all delegation är det värt att notera den allmänna restriktionen som finns på sid. 1 i delegationsordningen: "Ärenden som är av principiell beskaffenhet ska delegaten hänskjuta till kommunstyrelsen för avgörande." Förslaget till ny delegationsordning - kommentarer Kommunledningskontoret har upprättat ett förslag till ny delegationsordning (bilaga 1). Här nedan följer kommunledningskontorets kommentarer till den nya delegationsordningen, rubrik för rubrik. Punkt 1 - Myndighetsuppgifter 1.1 Skydds-, säkerhets- och totalförsvarsärenden Uppgiften i punkt att ansvara för skyddsrum har övergått till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Delegationen är därför borttagen. 1.3 Beslut enligt kommunens renhållningsordning Rätten att besluta om annan hämtningsplats av hushållsavfall, än vid innehavarens fastighet har kompletterats med den nya (kommande) tjänsten som miljöstrateg samt kommunstyrelsens miljöutskott.

3 Tjänsteutlåtande Dnr 2013/ Sidan 3 av Beslut enligt plan- och bygglagen - gatukostnadsärenden Benämningarna KLK 12, KLK 19 och KLK 24 har genomgående ersatts av en gemensam benämning för kommunledningskontorets exploateringsingenjörer; KLK Beslut enligt fastighetsbildningslagen Rätten att avge yttranden eller ansökningar till lantmäterimyndigheten har kompletterars med plan- och exploateringsutskottet. 1.7 Beslut enligt miljöbalken En ny delegationspunkt har lagts till; Beslut om tillfälliga dispenser från föreskrifter för naturreservat. Kommunledningskontoret föreslår att tillfälliga dispenser från natuireservatsföreskrifter delegeras till miljöutskottet. Dispenserna kan avse t.ex. en orienteringstävling som ska pågå några dagar. 1.8 Namnsättningsärenden Förändringen avser enbart en justering av delegatens tjänstebeteckning. 1.9 Beslut enligt offentlighets- och sekretesslagen Delegationerna har kompletterats med kommunjuristen, biträdande kommunjuristen och i vissa fall administrative chefen för att bättre täcka semester frånvaro m.m. Benämningen SK 130 har ändrats till KLK 7 med anledning av den nya organisation förkommunledningskontoret som trädde i kraft den 1 januari 2013, där avdelningen för konsult och service upphörde och dess enheter införlivades med kommunledningskontoret Beslut enligt lagen om vidareutnyttjande av handlingar från den offentliga förvaltningen (PSMagen) Syftet med PSI-lagen är att främja utvecklingen av en informationsmarknad genom att underlätta enskildas användning av handlingar som tillhandahålls av myndigheten. Lagen reglerar inte själva tillgången till informationen, bara vidareutnyttjandet av informationen. Med vidareutnyttjande förstås användning av handlingar för annan verksamhet än för den ursprungliga verksamheten för vilken handlingarna behandlas av myndigheten. En myndighet kan göra sina handlingar tillgängliga på internet och på så sätt tillåta vidareutnyttjande fritt eller enligt standardiserade villkor s.k. öppna data. Men all information kan inte tillgängliggöras på detta sätt. Flera olika lagar hindrar detta bland annat offentlighets- och sekretesslagen, personuppgiftslagen och en mängd olika s.k. registerlagar samt upphovsrätt slagen.

4 Tjänsteutlåtande Dnr 2013/ Sidan 4 av 8 Myndigheten måste därför ha beredskap för att hantera en begäran om att få vidareutnyttja handlingar. Enligt PSI-lagen ska begäran behandlas skyndsamt och beslutet är myndighetsutövning som kan överklagas. En begäran om vidareutnyttjande får inte sammablandas med en begäran om att ta del av allmänna handlingar. Kommunledningskontoret föreslår att beslut om vidareutnyttjande delegeras till KLK 30 och KLK Beslut enligt förvaltningslagen Delegationen i punkt avser s.k. rättidsprövningar vid överklagade förvaltningsbeslut (som är fattade av tjänsteman med stöd av delegation) samt omprövning av sådana beslut för det fall de är uppenbart oriktiga. Delegationen för "delegaten i ursprungsbeslutet" har tagits bort. I stället föreslås delegation till KLK 10, KLK 14, KLK 15, KLK 30 och KLK 31. Delegationen i punkt avser s.k. rättidsprövningar vid överklagade förvaltningsbeslut som är fattade av utskott med stöd av delegation eller av kommunstyrelsen. Delegationen har kompletterats med KLK 14 och KLK Beslut enligt kameraövervakningslagen Ordet "allmän" i allmän kameraövervakning har tagits bort som en följd av ändrad benämning i lagstiftningen. Punkt 2 - Fastighetsärenden och expioateringsärenden 2.1 Köp och försäljning av fastighet eller fastighetsdel Delegationen till KLK 12 har höjts från 300 till 500 tkr. Delegationen till KLK 14 har höjts från 1,0 mkr till 2,0 mkr. Delegationen till KLK 10 har höjts från 2,5 mkr till 3,5 mkr. Delegationen till PEU har höjts från 10,0 mkr till 15,0 mkr. I övrigt har benämningarna KLK 12, 19 och KLK 24 har ersatts av en gemensam benämning för kommunledningskontorets exploateringsingenjörer; KLK Yttrande till annan myndighet Rätten att yttra sig till annan kommunal nämnd, i Sollentuna eller annan kommun, i ärenden om bygglov har kompletterats med KLK 12. Vid delegationen avseende rätten att yttra sig, ansöka eller framställa till annan myndighet i ärenden om fastighetsbildning eller annat ärende som rör kommunen i dess egenskap av fastighetsägare har benämningarna KLK 12, KLK 19 och KLK 24 ersatts av en gemensam benämning för kommunledningskontorets exploateringsingenjörer; KLK 12.

5 Tjänsteutlåtande Dnr 2013/ Sidan 5 av Nyttjanderätt, servitut och panträtt Delegationen att ingå avtal om arrende och övriga nyttjanderätter eller säga upp sådana avtal har kompletterats med KLK 12, upp till 150 tkr årligen. Vid delegationen att upplåta servitut i av kommunen ägd fastighet eller tillförsäkra kommunen rätt till servitut i annans fastighet. Behörigheten innefattar även rätt att upphäva eller ändra servitut har benämningarna KLK 12, KLK 19 och KLK 24 har ersatts av en gemensam benämning för kommunledningskontorets exploateringsingenjörer; KLK Beslut om exploateringsåtgärd Delegationen till KLK 12, 17, 23 och 25 har höjts från 300 till 500 tkr. Delegationen till KLK 14 har höjts från 1,0 mkr till 2,0 mkr. Delegationen till KLK 10 har höjts från 2,5 mkr till 3,5 mkr. Delegationen till PEU har höjts från 10,0 mkr till 15,0 mkr. I övrigt har benämningarna KLK 12, KLK 19 och KLK 24 ersatts av en gemensam benämning för kommunledningskontorets exploateringsingenjörer; KLK Handräckning hos Kronofogden Det förekommer att egendom olovligt placeras på kommunens mark. Ett exempel är kringresande hantverkares husvagnar. För det fall kommunen vill avhysa den olovliga placeringen krävs ett s.k. handräckningsbeslut av Kronofogden. En begäran om sådan handräckning föreslås delegeras till KLK 1, KLK2, KLK 10, KLK 14, KLK 20 och KLK 39. Punkt 3 - Ekonomisk förvaltning 3.1 Fordringar Delegationen avseende betalningsanstånd med fordringar inom styrelsens ansvarsområde har kompletterats med KLK 4. Delegationen avseende avskrivning av övriga fordringar inom styrelsens verksamhetsområde har kompletterats med KLK 4. Punkt 4 - Anställningsbeslut m.m. Delegationen till KLK 1 avseende anställning, lönesättning och uppsägning samt övriga personaladministrativa beslut har kompletterats med politiska sekreterare. Punkt 8 - Uppgifter som kommunens personalorgan Delegationen att avgöra frågor om tolkning och tillämpning av lag, avtal och andra bestämmelser rörande förhållandet mellan kommunen som arbetsgivare och dess arbetstagare har kompletterats med KLK 51.

6 Tjänsteutlåtande Dnr 2013/ Sidan 6 av 8 Punkt 9 - Upphandlingsärenden 9.1 Direktupphandling Delegationen att besluta om direktupphandling av varor och tjänster samt utse vinnande anbud har reviderats med hänsyn till motsarande revidering i de av kommunstyrelsen antagna reglerna för upphandling där den s.k. direktupphandlingsgränsen har höjts. Därutöver har benämningen SK 130 ändrats till KLK 7 med anledning av den nya organisation förkommunledningskontoret som trädde i kraft den 1 januari 2013, där avdelningen för konsult och service upphörde och dess enheter införlivades med kommunledningskontoret. 9.2 Försäkringar En ny delegationspunkt föreslås gällande rätten att avge yttranden till kommunens försäkringsbolag SRF. Delegationen avser yttranden till SRF, i ärenden där bolaget avser att handla upp kompletterande försäkringar, som t.ex. skadedjursförsäkring. Kommunledningskontoret föreslår att delegation lämnas till KLK 20 och KLK Befolkningsprognoser Delegationen avser rätten att besluta om upphandling av samt utse vinnande anbud för framtagning av befolkningsprognoser. Delegationen är flyttad från KLK 11 till KLK 2 och KLK 5 med anledning av att den samlade uppgiften att hantera kommunens statistik kommer att överföras från avdelningen för juridik och utredningar till avdelningen för ekonomi och verksamhetsstyrning. 9.4 Placering och medelsförvaltning Delegationen att besluta om upphandling samt val av förvaltare inom ramen för de av fullmäktige antagna riktlinjerna för placeringsverksamhet avseende långsiktig medelsförvaltning är kompletterad med KLK Ramavtal En ny delegationspunkt föreslås; "Beslut om upphandling samt utse vinnande anbud avseende ramavtal". Punkten kompletterar reglerna om upphandling som anger att ramavtal hanteras av kommunens upphandlingsfunktion. Delegationen föreslås ges till KLK 1, KLK 2, KLK 7 och KLK Förlängning av avtal Punkt 9.8 i delegationsordningen avser rätt att förlänga sådana avtal där det ursprungliga beslutet inte är taget med stöd av delegation. Delegationspunkten är förenklad till att avse förlängning av samtliga sådana avtal och föreslås ges till KLK 1 och KLK 2. Delegationen är villkorad till att bara gälla under förutsättning av att pris och övriga villkor i avtalet inte väsentligt ändras.

7 Tjänsteutlåtande Dnr 2013/ Sidan 7 av 8 Punkt 10- Övrigt 10.1 Yttranden till domstolar Delegationen är kompletterad med MU. Benämningen SK 130 har ändrats till KLK 7 med anledning av den nya organisation för kommunledningskontoret som trädde i kraft den 1 januari 2013, där avdelningen för konsult och service upphörde och dess enheter införlivades med kommunledningskontoret Skadeståndsärenden Delegationen att fatta beslut i skadeståndsärenden är kompletterad med MU avseende ärendegrupper som enligt kommunstyrelsens reglemente bereds av MU. Delegationen att fatta beslut i samtliga ärenden i enlighet med rekommendation från kommunens försäkringsbolag är kompletterad med en delegation att fatta beslut i samtliga där skadeståndsbeloppet understiger kr Övervakningskameror AU har rätt att fatta beslut i ärenden om kommunens nämnder och helägda bolag i sina verksamheter skafå använda Övervakningskameror har AU. I ärenden som på grund av säkerhetsskäl är brådskande är beslutanderätten enligt ovan delegerad till bl.a. kommunens säkerhetschef. Tiden för övei-vakningskamerans placering föreslås öka från fyra till åtta veckor med anledning av att dessa beslut ofta tas under sommartid då AU har uppehåll i sammanträdesschemat Kommunledningskontorets organisation Beslut om kommunledningskontorets indelning i avdelningar och enheter föreslås delegeras till KLK 1. Delegationspunkten är ny Uppsikt över kommunens bolag Enligt 6 kap. 1 andra stycket kommunallagen ska kommunstyres len ha uppsikt över sådana bolag som kommunen äger. I Sollentuna utövas denna uppsikt praktiskt genom att kommunstyrelsens arbetsutskott två gånger årligen träffar företrädare för bolagen i s.k. ägardialog. Kommunledningskontoret föreslår att detta avspeglas i delegationsordningen.

8 Tjänsteutlåtande Dnr 2013/ Sidan 8 av 8 Förteckning över delegaterna Varje delegat har angivits med bokstavs förkortningar och - för tjänstemännen - en siffra. I bilaga A till delegationsordningen finns en koppling mellan den använda förkortningen och den befattning som delegaten har. Kommundirektören ger några gånger per år ut "Meddelande om behörighet", med en aktuell förteckning över delegaterna. Bilagor: 1. Förslag till ny delegationsordning

9 för kommunstyrelsen Antagen av kommunstyrelsen , 224 Dnr 2011/ Reviderad av kommunstyrelsen , 86 Dnr 2012/ Reviderad av kommunstyrelsen 2013-xx-xx, xx, Dnr 2013/ Innehållsförteckning Förutsättningar för delegering...4 Lagregler om delegering 4 Brådskande ärenden...5 Vid jäv hos delegat 5 Vid tveksamhet ei. dyl. hos delegat 5 Vid oenighet om delegationsbeslut i utskott 5 Tillförordnad tjänsteman 5 Övergripande delegationsrätt...5 Vidaredelegering 5 Anmälan av delegationsbeslut till kommunstyrelsen 5 Förteckning över delegater m.m Myndighetsuppgifter, Skydds-, säkerhets- och totalförsvars ärenden Beslut enligt arkivlagen Beslut enligt renhållningsordning för Sollentuna kommun Beslut enligt plan- och bygglagen - planärenden Beslut enligt plan- och bygglagen - gatukostnadsärenden Beslut enligt fastighetsbildningslagen Beslut enligt miljöbalken Namnsättnings ärenden Beslut enligt offentlighets- och sekretesslagen Beslut enligt lagen om vidareutnyttjande av handlingar från den offentliga förvaltningen 15 l:\sfs\förslag\deiegationsordning för kommunstyrelsen.docx Sida 1 av 41

10 1.11 Beslut enligt förvaltningslagen Beslut enligt lagen o-m-a4-h=aä4 kameraöv ervakn ingslagen Fastighetsärenden och exploateringsärenden Köp och försäljning av fastighet eller fastighetsdel, inom ramen för fullmäktiges bemyndigande till kommunstyrelsen: Köp och försäljning av bostadsrätt Inteckningsåtgärder Yttranden till annan myndighet Förvaltningsavtal Nyttjanderätt, servitut och panträtt Beslut om - rivning av kommunägd byggnad - att i anslutning till detta göra erforderliga upphandlingar och anta eller förkasta anbud samt - att för detta ändamål ta i anspråk medel ur kommunstyrelsens fastighetsbudget Beslut om - exploateringsåtgärd - att i anslutning till detta göra erforderliga upphandlingar och anta eller förkasta anbud samt - att för detta ändamål ta i anspråk medel ur kommunstyrelsens exploateringsbudget Försäljning av tomträtt Begäran om handräckning hos Kronofogden 23 3 Ekonomisk förvaltning Fordringar Borgensförbindelser Lån budget oförutsett 25 4 Ärendehantering, Anställningsbeslut m.m., 27 6 Kurser m.m. för förtroendevalda i kommunstyrelsen Deltagande i kurser och konferenser och studieresor där den totala kostnaden per person och tillfälle inte överstiger kr 28 7 Arkivärenden, 29 8 Uppgifter som kommunens personalorgan 30 9 Upphandlingsärenden Direktupphandling Försäkringar Befolkningsprognoser 33 l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 2 av 41

11 9.4 Placering och medels förvaltning Företagshälsovård Ramavtal Särskilt budgeterade varor eller tjänster samt löpande förvaltning Förlängning av avtal Övrigt Yttranden till domstolar m.m Brådskande ärenden Kommunen logotyp Skadeståndsärenden Övervakningskameror Arbetsresor utomlands Kommunledningskontorets organisation Uppsikt överkommunens bolag 37 Bilaga A...38 till kommunstyrelsens delegationsordning...38 Delegater 38 Förkortning Beteckning 38 Lagar Förkortning Beteckning 40 Politiska organ 40 Förkortning Beteckning 40 Övriga förkortningar Förkortning Beteckning 40 l:\sfs\f0rslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 3 av 41

12 *M Förutsättningar för delegering Lagregler om delegering De lagliga förutsättningarna för delegering finns i 6 kap. kommunallagen. Enligt kommunallagen är kommunstyrelsen en nämnd. Nämnddelegering 33 En nämnd far uppdra åt ett utskott, åt en ledamot eller ersättare eller åt en anställd hos kommunen eller landstinget att besluta på nämndens vägnar i ett visst ärende eller en viss grupp av ärenden, dock inte i de fall som avses i 34. Delegeringsförbud 34 I följande slag av ärenden far beslutanderätten inte delegeras: 1. ärenden som avser verksamhetens mål, inriktning, omfattning eller kvalitet, 2. framställningar eller yttranden till fullmäktige liksom yttranden med anledning av att beslut av nämnden i dess helhet eller av fullmäktige har överklagats, 3. ärenden som rör myndighetsutövning mot enskilda, om de är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt, 4. ärenden som väckts genom medborgarförslag och som överlåtits till nämnden, och 5. vissa ärenden som anges i särskilda föreskrifter. Punkt 3 ovan innebär att delegationen inte far utnyttjas om delegaten inser att ärendet är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt. Anmälningsskyldighet 35 Beslut som har fattats med stöd av uppdrag enligt 33 skall anmälas till nämnderna, som bestämmer i vilken ordning detta skall ske. Vidaredelegering 37 Om en nämnd med stöd av 33 uppdrar åt en förvaltningschef inom nämndens verksamhetsområde att fatta beslut, får nämnden överlåta åt förvaltningschefen att i sin tur uppdra åt en annan anställd inom kommunen eller landstinget att besluta i stället. Sådana beslut skall anmälas till chefen. l:\sfs\förslag\ för kom munstyrelsen.docx Sida 4 av 41

13 \é\ - ilk SOLLENTUNA Brådskande ärenden Enligt 6 kap. 36 kommunallagen far en nämnd uppdra åt ordföranden eller en annan ledamot som nämnden har utsett att besluta på nämndens vägnar i ärenden som är så brådskande, att nämndens avgörande inte kan avvaktas. Denna speciella delegation framgår av punkt 10.2 i delegationsordningen. Sådant beslut ska anmälas och föredras vid kommunstyrelsens nästa sammanträde. Vid jäv hos delegat När jäv eller annat förfall föreligger för delegaten ska beslut fattas av ko mmund irektören. När jäv eller annat förfall föreligger för kommundirektören ska beslut fattas av kommunstyrelsen. Vid tveksamhet el. dyl. hos delegat Delegationerna avser generellt rutinärenden som inte är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt. I ärenden av principiell beskaffenhet eller större vikt ska beslut fattas av kommunstyrelsen. Delegat ska överlämna ärende till kommunstyrelsen om ärendets beskaffenhet påkallar detta, t.ex. om delegaten känner osäkerhet vid handläggningen, särskilt om kommunstyrelsens inställning inte är känd. Vid oenighet om delegationsbeslut i utskott Ärende som ska avgöras av arbetsutskottet eller plan- och exploateringsutskottet ska överlämnas till kommunstyrelsen för avgörande om det begärs av utskottet genom majoritetsbeslut. Tillförordnad tjänsteman Samma delegation, som för delegat, gäller för den som är tillförordnad på den tjänst som delegationen avser. Övergripande delegationsrätt Kommundirektören har delegationsrätt i alla ärenden i denna delegationsordning om inget annat anges vid respektive ärendegrupp. Vidaredelegering Kommundirektören har rätt att vidaredelegera sin beslutanderätt till anställd hos kommunstyrelsen. För de ärendetyper där vidaredelegering är medgiven finns detta angivet vid respektive ärendegrupp. Anmälan av delegationsbeslut till kommunstyrelsen Delegationsbeslut anmäls till kommunstyrelsen genom att förteckning över beslut hålls tillgänglig vid nämndens sammanträde. l:\sfs\forslag\ för korn munstyrelsen.docx Sida 5 av 41

14 Förteckning över delegater m.m. Förteckning över delegaterna samt övriga förkortningar framgår av bilaga A. Förkortningarna i förteckningen kan innehas av flera tjänstemän, dvs, flera delegater. Ärende grupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor Myndighetsuppgifter 1.1 Skydds-, säkerhets- och totalförsvarsärenden Interna skydds- och säkerhetsåtgärder i kommunens verksamheter samt utfärdande av rutiner/anvisningar i anslutning härtill samt regler, anvisningar och rutiner för bevakning av kommunala anläggningar KLK 20 Efter samråd med berörd KLK 39 l e d mn gspersonal Besluta om och ingå avtal i ärenden om skydd och bevakning av kommunala anläggningar KLK Löpande revidering av antagna krishanteringsplaner och handlingsplaner för förebyggande verksamhet KLK 20 KLK Beslut om rekrytering, utbildning och övning av personal i kommunens fredskrisoch krigsorganisation samt registrering och placering av sådan personal KLK 20 För förtroendevalda efter medgivande av AU Beslut om säkerhetsprövning av personal i säkerhet sk lassad befattning KLK 20 l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 6 av 41

15 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 7 av 41

16 Ärendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor Beslut om åtgärder vid akuta hot och KLK 20 säkerhetsrisker mot kommunala KLK 39 anläggningar och verksamheter Yttranden vid antagande av hemvärnsmän KLK 20 KLK Samverkansöverenskommelser med myndigheter och organisationer i ärenden rörande förebyggande verksamhet, krishantering och totalförsvar AU KLK 20 KLK 20:s delegation gäller ej överenskommelser som innebär ekonomiskt åtagande för kommunen Övriga beslut rörande förebyggande verksamhet, krishantering och totalförsvar AU Beslut om ersättning till personer som ingår KLK 20 i kommunens frivilliga resursgrupp l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 8 av 41

17 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr 1.2 Beslut enligt arkivlagen Beslut om gallring i de kommunala myndigheternas och bolagens arkiv KLK arkivlagen 1.3 Beslut enligt renhållningsordning för Sollentuna kommun Beslut om annan hämtningsplats av hushållsavfall, än vid innehavarens fastighet KLK 16 Enligt regler i kommunens KLK 14 renhållningsordning TFN-gc MU l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 9 av 41

18 Ärendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 1.4 Beslut enligt plan- och bygglagen - planärenden Beslut om att påbörja och avbryta arbete med samt beslut om att inte upprätta eller ändra detaljplan, fastighetsplan eller o mrådesb est ämmels er PEU APBL5:1 PBL 4:2 Delegationen omfattar även kommunens skyldighet att lämna planbesked enl. PBL 5:2 ÄPBL tillämpas enligt övergångsbest ämmels er i PBL Beslut om utställning av detaljplan, PEU fastighetsplan eller områdesbestämmelser ÄPBL 5:23 och 24 ÄPBL 6:12 Enligt ö vergångsb estämmels er i PBL Beslut om kungörande/granskning av detaljplan vid normalt förfarande PEU PBL 5: Beslut om kungörande/granskning av detaljplan vid enkelt förfarande KLK 15 PBL 5:1; KLK Beslut om antagande av fastighetsplan, som PEU ej antas samtidigt som detaljplan APBL 6:13 Enligt övergångsbestämmelser i PBL l:\sfs\forslag\deiegationsordning för kommunstyrelsen.docx Sida 10 av 41

19 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr Beslut om upphävande av fastighetsplan PEU ÄPBL 6:14 Enligt ö vergångsb est ämmels er i PBL Medgivande till eller begäran hos länsstyrelsen eller besvärsmyndighet avseende upphävande av plan i viss del respektive genomförande av plan i viss del KLK 10 APBL12 KLK 15 ÄPBL 13 8, första st APBL 13 8, andra st PBL 11:11 PBL 13:17 ÄPBL tillämpas enligt övergångsbestämmelser i PBL l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 11 av 41

20 Ärendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 1.5 Beslut enligt plan- och bygglagen - gatukostnadsärenden Beslut om utredning och kungörande/granskning avseende fastighetsägares skyldighet att betala för gatukostnader m.m. PEU APBL6:31 ÄPBL 6:32 ÄPBL 6:36 PBL 6:24 PBL 6:25 PBL 6:28 PBL 6:29 ÄPBL tillämpas enligt övergångsbestämmelser i PBL Beslut om enskilds ersättningsskyldighet i KLK 10 PBL 6:35 enlighet beslut om gatukostnader m.m. KLK 12 KLK Beslut om jämkning av enskilds skyldighet KLK 10 PBL 6:33 att betala för gatukostnader m.m. KLK 12 PBL 6*37 KLK Beslut om avbetalning avseende betalningsskyldighet för gatukostnader m.m. KLK 10 PBL 6:36 KLK 12 KLK 14 l:\sfs\förslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 12 av 41

21 Ärendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 1.6 Beslut enligt fastighetsbildningslagen Yttranden eller ansökningar till lantmäterimyndigheten KLK 10 Avser ärenden där KLK 15 s^ a ^t r a o r m a v s^ * ^ nämnd för plan- och PEU byggnads väsendet 1.7 Beslut enligt miliöbalken Beslut om tillfälliga dispenser från föreskrifter för naturreservat MU MB 7:7 l:\sfs\f0rslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 13 av 41

22 Arendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 1.8 Namnsättningsärenden Namnsättning av gator, vägar, torg, parker PEU och övriga infrastrukturanläggningar Med övriga infrastrukturanläggningar avses t.ex. broar, tunnlar och cirkulationsplatser Namnsättning av kvarter MBK-Ki MBK-Mt Namnsättning av by- och gatuadressområden PEU Namnsättning av gårdsadressområden KLK Namnsättning av kommunägda byggnader PEU och anläggningar Sätta belägenhetsadresser (adressättning) MBK-Mi Beslut i ärenden om fastställande av belägenhets adress och lägenhetsnummer enligt lagen om lägenhetsregister MBK-Mi!:\SFS\FÖRSLAG\ för kommunstyrelsen.docx Sida 14 av 41

23 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr 1.9 Beslut enligt offentlighets- och sekretesslagen Beslut i frågor om utlämnande av allmän handling och prövning enligt offentlighets- och sekretesslagen: Enligt 15 kap. och 18 kap. offentlighets- KLK 20 och sekretesslagen KLK 39 KLK 30 KLK Enligt 19 kap. 3 och 31 kap. 16 offentlighets- och sekretesslagen KLK 7 KLK 30 KLK Enligt offentlighets- och sekretesslagen, KLK 30 utom samt ovan. KLK 31 KLK 33 KLK 36 KLK 37 KLK 38 KLK Beslut enligt lagen om vidareutnyttjande av handlingar från den offentliga förvaltningen Beslut om villkor för vidareutnyttjande av KLK 30 8 och 14 PSI handling eller beslut om avslag på begäran 31 om vidareutnyttjande av handling l:\sfs\förslag\ för kom munstyrelsen.docx Sida 15 av 41

24 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr 1.11 Beslut enligt förvaltningslagen Prövning och beslut enligt 24 och 27 förvaltningslagen när det gäller överklagande av delegationsbeslut av tjänsteman KLK 10 KLK 14 KLK 15 KLK 30 KLK Prövning enligt 24 förvaltningslagen när KLK 10 det gäller överklagande av utskotts- eller KLK. 14 kommunstyrelsebeslut KLK 15 KLK 30 KLK 31 KLK Beslut enligt lagen-om-awmart kameraövervakninqslaqen Yttrande till Länsstyrelsen över AU 18 KAL ansökningar om 8B^B kameraövervakning ^ ^ j l:\sfs\f0rslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 16 av 41

25 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr 2 Fastighetsärenden och exploateringsärenden Gäller även byte, 2.1. Köp och försäljning av fastighet eller fastighetsreglering och fastighetsdel, inom ramen för fullmäktiges inlösen bemyndigande till kommunstyrelsen: Där köpeskilling eller vederlag ej överstiger KLK 12 U k r KLK Där köpeskilling eller vederlag ej Överstiger KLK 14 imm 2.0 mkr Där köpeskilling eller vederlag ej överstiger KLK mkr Där köpeskillingen ej överstiger PEU " 15,0 mkr l:\sfs\förslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 17 av 41

26 Ärendegrupp nr Arendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 2.2 Köp och försäljning av bostadsrätt Med en avtalad köpeskilling om högst 2,5 mkr KLK Med en avtalad köpeskilling över 2,5 mkr PEU 2.3 Inteckningsåtgärder Ansökan om och medgivande till inteckningsåtgärder enligt 22 kap. Jordabalken KLK 10 KLK Yttranden till annan myndighet Yttrande till annan kommunal nämnd, i KLK 10 Avser ärenden där Sollentuna eller annan kommun, i ärenden y^lk 12 s^ a yt t r a 1 s*& eg ens^ap om bygglov av fastighetsägare Yttrande, ansökan eller framställan till annan myndighet i ärenden om fastighetsbildning eller annat ärende som rör kommunen i dess egenskap av fastighetsägare KLK 14 KLK 15 PEU PEU l:\sfs\förslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 18 av 41

27 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr 2.5 Förvaltningsavtal Ingå avtal om förvaltning av mark och AU fastigheter l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 19 av 41

28 FÖRFATTNINGS SAMLING Ärendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 2.6 Nyttjanderätt, servitut och panträtt Ingå avtal om arrende och övriga nyttjanderätter eller säga upp sådana avtal KLK 10 KLK 14 KLK 12 Upptill 150 tkr årligen För att tillvarata kommunens intressen, vid KLK 10 exekutiv auktion, ropa in fast egendom eller tomträtt där kommunen har fordran med panträtt eller där kommunen åtagit sig att infria lån med panträtt i fastighet Ingå avtal om omreglering av tomträttsavgäld KLK 10 KLK Upplåta servitut i av kommunen ägd fastighet eller tillförsäkra kommunen rätt till servitut i annans fastighet. Behörigheten innefattar även rätt att upphäva eller ändra servitut. KLK l lwbbbbh, l ej rätt att upphäva servitut l:\sfs\förslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 20 av 41

29 Ärende grupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 2.7 Beslut om - rivning av kommunägd byggnad - att i anslutning till detta göra erforderliga upphandlingar och anta eller förkasta anbud samt - att för detta ändamål ta i anspråk medel ur kommunstyrelsens fastighetsbudget Sådant beslut ersätter inte beslut om rivningslov enligt PBL Mindre byggnad eller byggnad med ett ringa värde KLK 22 Exempelvis förrådsbyggnad Övliga byggnader AU l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 21 av 41

30 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr Gäller även rätt att 2.8 Beslut om _ besluta att påbörjad - exploatermgsatgard «,.,,i,, a t - att i anslutning till detta göra erforderliga a r d s k a 1 1 a v t e y t a s upphandlingar och anta eller förkasta anbud samt - att för detta ändamål ta i anspråk medel ur kommunstyrelsens exploateringsbudget Objekt med en beräknad kostnad om högst KLK tkr KLK 17 KLK 23 KLK Objekt med en beräknad kostnad om högst KLK 14 2,0 mkr Otrjekt med en beräknad kostnad om högst KLK mkr Objekt med en beräknad kostnad om högst PEU LOtÖ I M mkr i:\sfs\förslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 22 av 41

31 Ärende- Arendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr 2.9 Försäljning av tomträtt Beslut om avsteg från fullmäktiges beslut vad gäller friköp av tomträtter PEU Gäller mindre avsteg för KLK 10 ^, a ' köpeskillingens storlek och tillträdestid 2.10 Begäran om handräckning hos Kronofogden Begäran om handräckning hos Kronofogden avseende borttagande av egendom på kommunägd fastighet KLK 1 KLK 2 KLK 10 KLK 14 KLK 20 KLK 39 l:\sfs\förslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 23 av 41

32 Ärendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor Ekonomisk förvaltning Fordringar Betalningsanstånd med fordringar inom styrelsens ansvarsområde KLK 2 KLK Avskrivning av fordringar, alternativt beslut om ackord, avseende utlöst kommunal borgen enligt lagstiftning om statligt bostadsstöd AU Avskrivning av övriga fordringar inom styrelsens verksamhetsområde KLK 2 KLK Borgensförbindelser Ingå borgen inom ramen för fullmäktiges bemyndigande och för lån som kommunens bostadsföretag tar upp, om lånet avser objekt som godkänts för statlig belåning, räntebidrag och/eller kreditgaranti AU Pröva och godkänna borgensförbindelse och annan säkerhet där fullmäktige eller kommunstyrelsen beslutat att kommunen ska ha säkerhet för sitt åtagande. KLK 2 KLK 3 l:\sfs\förslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 24 av 41

33 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr 3.3 Lån Genomföra fullmäktiges beslut att ta upp KLK 2 l å n KLK Beslut om ändrade villkor för tidigare KLK 2 upptagna lån samt ändring i tidigare KLK 3 borgensåtagande i anledning av att lån konverteras samt beslut om betalningsanstånd med högst två månader Medgivande till övertagande av statliga KLK 2 bostadslån med kommunal borgen KLK budget oförutsett Beslut om ianspråktägande av AU kommunstyrelsens budget för oförutsedda utgifter till ett belopp av högst 500 tkr per beslutstillfälle l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 25 av 41

34 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr 4 Ärendehantering 4.1 Remiss av motioner AU l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 26 av 41

35 Arendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 5. Anställningsbeslut m.m. 5.1 Anställning, lönesättning och uppsägning samt övriga personaladministrativa beslut rörande a) personal inom kommunledningskontoret, b) nämndernas förvaltningschefer c) politiska sekreterare KLK 1 Före beslut avseende nämndernas förvaltningschefer ska samråd ske med nämndens ordförande Delegaten har rätt att vidaredelegera sin beslutanderätt punkt a) till annan inom kommunledningskontoret 5.2 Lönesättning och övriga personaladministrativa beslut avseende kommundirektör O Beslut få fattas efter samråd med lvo och 2vo. Delegationen avser ej anställning och avslut av anställning. l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 27 av 41

36 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr 6 Kurser m.m. för förtroendevalda i kommunstyrelsen 6.1 Deltagande i kurser och konferenser och studieresor där den totala kostnaden per person och tillfälle inte överstiger kr Avseende ordf. 1 vo AU Avseende övriga ledamöter och ersättare i O l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 28 av 41

37 Ärende- Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor grupp nr 7 Arkivärenden 7.1 Beslut om alternativ plan för förtecknande KLK 33 av allmänna handlingar 7.2 Beslut om alternativa bestämmelser för KLK 33 upprättande av dokumenthanteringsplan l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 29 av 41

38 Ärendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 8 Uppgifter som kommunens personalorgan ;.i Med bindande verkan för kommunen genom lokala kollektivavtal reglera frågor rörande förhållandet mellan kommunen som arbetsgivare och dess arbetstagare KLK 50 KLK Förhandla på kommunens vägar enligt gällande lagstiftning och förhandlingsrätt utom vad gäller och 38 Lagen om medbestämmande i arbetslivet. KLK 50 KLK Avgöra frågor om tolkning och tillämpning av lag, avtal och andra bestämmelser rörande förhållandet mellan kommunen som arbetsgivare och dess arbetstagare KLK 50 KLK 51 l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 30 av 41

39 Ärendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor Upphandlingsärenden 9.1 Direktupphandling Besluta om direktupphandling av varor och tjänster samt utse vinnande anbud, till ett belopp över 7-%^>ch upp till 15 % av tröskelvärdet enl. LOU KLK 1 KLK 7 Enligt kommunstyrelsens bemyndigande avseende samtliga nämnder. Beslut far fattas om det ;ehians-y-h-h4i upphandlingens art eller idcrna föf ha-nd-hngt B-finns synnerliga skäl. Om anbud lämnas av ordf, 1 vo eller 2vo i eller nämnd ska ärendet överlämnas till AU för beslut om utseende av vinnande anbud l:\sfs\förslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 31 av 41

40 9.2 Försäkringar Besluta om upphandling samt utse vinnande AU anbud om kommunens försäkringsskydd Besluta om erforderliga mindre justeringar KLK 20 och kompletteringar i gällande KLK 39 försäkringsavtal som är påkallade av förändringar i kommunens organisation, verksamhet eller egendomsförhållanden Avge yttranden till SRF i ärenden om KLK 20 SRF:s upphandlingar av försäkringar KLK 39 som rör kommunen \\SOLPUB360P\360users\work\ntdom01\ingbor\ för kommunstyrelsen.docx _599760_0.DOCX Sida 32 av 41

41 Ärendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 9.3 Befolkningsprognoser Besluta om upphandling av samt utse vinnande anbud för ff amtagning av befolkningsprognoser KLK 2 KLK Placering och medelsförvaltning Besluta om upphandling samt val av KLK 2 förvaltare inom ramen för de av fullmäktige JQ-^ 3 antagna riktlinjerna för placerings verksamhet avseende långsiktig mede lsfö rvaltning 9.5 Företagshälsovård Besluta om upphandling samt utse vinnande KLK 50 anbud avseende företagshälsovård 9.6 Ramavtal Besluta om upphandling samt utse vinnande KLK 1 anbud avseende ramavtal KLK 2 KLK 7 KLK 9 l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 33 av 41

42 Ärendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 9.7 Särskilt budgeterade varor eller tjänster samt löpande förvaltning Besluta om upphandling samt utse vinnande anbud avseende varor och tjänster som rör den löpande förvaltningen eller är särskilt beslutade i eller KF: Gäller under förutsättning av att medel finns i budget a) Upp till 500 tkr per KLK 1 upphandlingstillfälle ^ V ( j c^ b) Mellan 500 tkr och tkr per KLK 1 upphandlingstillfälle Om anbud lämnas av ordf, lvo eller 2vo i, utskott eller nämnd ska ärendet överlämnas till AU för beslut om utseende av vinnande anbud 9.8 Förlängning av avtal Besluta om förlängning av avtal utöver avtal enligt ärendegrupperna KLK 1 KLK 2 Gäller under förutsättning av att pris och övriga villkor inte i väsentlig omfattning ändras l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 34 av 41

43 Arendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 10 Övrigt 10.1 Yttranden till domstolar m.m Yttranden till domstolar och myndigheter i ärenden där det ursprungliga beslutet är fattat med stöd av delegation eller särskilt bemyndigande av KLK 1 KLK 2 KLK 7 KLK 10 KLK 30 KLK 31 AU PEU MU 10.2 Brådskande ärenden Beslut i ärenden som är så brådskande att kommunstyrelsens beslut inte kan avvaktas O ^ 2vo KL 6: Kommunen logotyp Rätt att använda kommunens logotyp AU KLK 40 l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 35 av 41

44 Ärendegrupp nr Ärendetyp och uppdragets innehåll Delegat Föreskrift eller villkor 10.4 Skadeståndsärenden Beslut i skadeståndsärenden avseende: ärendegrupper som enligt PEU kommunstyrelsens reglemente bereds av PEU ärendegrupper som enligt MU kommunstyrelsens reglemente bereds av MU - övriga ärenden AU samtliga ärenden i enlighet med rekommendation från kommunens försäkringsbolag eller där skadeståndsbeloppet understiger kr KLK 20 KLK 30 KLK 31 KLK Övervakningskameror Besluta om kommunens nämnder och helägda bolag i sina verksamheter skall använda övervakningskameror AU Besluta om övervakningskameror enligt punkt i fall som på grund av säkerhetsskäl är brådskande KLK 20 Gäller enbart r, T 1 /,n användning av kamera i högst jgge att a veckor 10.6 Arbetsresor utomlands Beslut enligt regler om bidrag ur kommunstyrelsens särskilda medel för arbetsresor utomlands - AU Enl. beslut i , 86 l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 36 av 41

45 internationaliseringsbidrag 10.7 Kommunledningskontorets organisation Beslut om kommunledningskontorets KLK 1 indelning i avdelningar och enheter 10.8 Uppsikt överkommunens bolag Svara för och genomfora kommunstyrelsens AU KL 6:1 uppsikt över kommunens bolag l:\sfs\f0rslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 37 av 41

46 Bilaga A till kommunstyrelsens delegationsordning Delegater Förkortning AU Avd.ch. O lvo 2vo Beteckning Kommunstyrelsens arbetsutskott Chef för avdelning inom KLK Kommunstyrelsens ordförande Kommunstyrelsens förste vice ordförande Kommunstyrelsens andre vice ordförande MBK-Mi Mätningsingenjör hos MBK KLK 1 Kommundirektör KLK 2 Ekonomichef och kommundirektörens ställföreträdare KLK 3 Finans och redovisftingsehef Finanschef KLK 4 Controller KLK 5 Controller KLK 6 Redovisningschef KLK 7 Upphandlings chef KLK 9 Upphandlings ledare KLK 10 Stadsbyggnadschef KLK 11 Utredare KLK 12 Exploateringsingenjör KLK 13 Fastighetscontroller KLK 14 Exploateringschef KLK 15 Planeringschef KLK 16 Miljö strateg l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 38 av 41

47 KLK 17 KLK 18 KLK 19 KLK 20 KLK 21 KLK 22 KLK 23 KLK 24 KLK 25 KLK 30 KLK 31 KLK 32 KLK 33 KLK 34 KLK 35 KLK 36 KLK 37 KLK 38 KLK 39 KLK 40 KLK 50 KLK 51 Projektchef Näringslivschef )loatcringsi Controller PLEX Säkerhetschef Planförfattare Kommunantikvarie Kommunjurist Biträdande kommunjurist Registrator Kommunarkivarie Assistent Nämnd sekret er are PEU Arkivarie Ko mmuns ekr et erare Administrativ chef. KLK Biträdande säkerhetschef Kommunikations chef Personalchef Förhandlare Förhandlingschef Rekrytort KLK 52 Personal stråt eg TFN-gc Chefen för gata, park och trafik hos TFN l:\sfs\forslag\ för kommunstyrelsen.docx Sida 39 av 41

48 Lagar Förkortning Beteckning KAL Kameraövervakningslag (2013:460) KL Kommunallagen (1991:900) LOU Lagen (2007:1091) om offentlig upphandling MB Miliöbalken 0988:808) PBL Plan- och bygglagen (2010:900) PSI Lagen om vidareutnyttjande av handlingar från den offentliga förvaltningen (2010:566) ÄPBL Plan- och bygglagen (1987:10) Politiska organ Fö rko rtn i ng AU KF MU MBN PEU TFN Beteckni ng Kommunstyrelsens arbetsutskott Ko mmunfullmäkt ige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens miljöutskott Miljö- och byggnadsnämnden Kommunstyrelsens plan- och exploateringsutskott Trafik- och fastighetsnämnden Övriga förkortningar Förkortning KLK MBK mkr SK SOH tkr Beteckning Kommunledningskontoret Miljö- och byggnadskontoret Miljoner kronor Konsult- och serviceavdelningen inom KLK AB Sollentunahem Tusen kronor l:\sfs\förslag\ för kornmunstyrelsen.docx Sida 40 av 41

49 SRF Stockholmsregionens Försäkringsaktiebolag l:\sfs\förslag\ för kom munstyrelsen, docx Sida 41 av 41