BRF DOPPINGEN. Änggatan 17-23

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRF DOPPINGEN. Änggatan 17-23"

Transkript

1 BRF DOPPINGEN Änggatan lägenheter med sjöutsikt, privat strand och brygga. Här finns balkonger, glasverandor, uteplatser och även ett gemensamt båthus.

2

3 LJUVLIG STUND I EGEN ÄPPELLUND Varmt välkomna till Brf Doppingen och denna unika skärgårdsidyll för riktiga livsnjutare med endast 35 minuter från Globen. Här kommer det att uppföras fyra stycken trevåningshus med balkonger och verandor inspirerade av förra sekelskiftets skärgårdsvillor. Antalet lägenheter är 23 stycken, samtliga med sjöutsikt. Den västvända sjötomten erbjuder avskildhet, privat strand med brygga, ett båthus för middagar och fester samt bastu. Tomtens sydöstra del utgörs av en fruktträdgård anlagd på terrasser. Den stolta eken på bilden till vänster är till exempel 200 år gammal.

4 ARKITEKTENS TANKAR När arkitekt Maria Fänge ritade husen i Brf Doppingen, på sjötomten invid Nickstaviken i Nynäshamn, lät hon influenser från skärgårdsromantik, gamla sommarnöjen och hundraåriga lägenhetstraditioner möta nutid. Målet var att skapa en idyll för livsnjutare. Hemma är världens viktigaste plats, anser Maria Fänge, arkitekt vid Brunnberg & Forshed. Redan när Maria kom till tomten invid Nickstaviken första gången förstod hon att det här var en mycket speciell plats. En svagt sluttande, västervänd strandtomt med ett gammalt jugendhus, bevarad fruktträdgård och flera olika typer av träd. Det är något magiskt över den här platsen. Det vackra ljuset, lugnet och stillheten. Det har varit väldigt viktigt att försöka bevara den känslan, säger Maria. Utgångspunkten blev därför att alla lägenheter skulle få del av sjöutsikten. De långa smala husen sträcker sig ner mot vattnet. Balkonger och generösa glasverandor ger god kontakt med omgivningen och 180 graders utsikt. I arbetet med Brf Doppingen har Maria hittat tillbaka till förra sekelskiftets tankar om hur lägenheter ska utformas. I hennes händer har hundraåriga kunskaper fått nytt liv och visat sig fungera utmärkt för en modern livsstil.

5 Illustrationsbild, avvikelser kan förekomma. Båthuset, som kommer att bli en gemensamhetslokal för de boende flankerat av privat brygga och egen strand, för till exempel tankarna till svunna tiders livsnjutande. Grusgångar och stenmurar bidrar också till känslan, liksom grindstolparna som med sina lyktor enligt Maria, ger tomten en värdig entré och minner om en svunnen tid. För att ge ett lätt och elegant intryck är husen endast tre våningar höga, vilket är i nivå med den befintliga Villa Strandskoga. Den vita färgen gör att bebyggelsen känns sammanhållen, som en ensemble, och förstärker den luftiga, eleganta och lätta känslan. Det kommer att bli olika vita nyanser på husen som lyser upp i en fin skala när solen ligger på. Fasaderna av trä och husens karaktäristiska glasverandor är även de inspirerade från förr. Förr hade skärgårdshusen verandor både ute och inne, säger Maria.

6 BADRUM Badrummen är helkaklade och originalinredningen består av fin inredning från Aspen. Vidare finns här wc, kommod, spegel med belysning och dusch. Här finns även en tvättmaskin och torktumlare från Electrolux med en praktisk bänkskiva över. Det färdiga konceptet Bad Doppingen, andas allt det Brf Doppingen är och som ingår i priset för lägenheten. Vill man ändå ha en lite mer personlig touch finns det ett tillvalsutbud som är lika genomtänkt och smakfullt som originalinredningen. Illustrationsbild, avvikelser kan förekomma.

7 LÄGENHETSBESKRIVNING Illustrationsbild, avvikelser kan förekomma. Alla lägenheter är gavellägenheter och har fönster i tre väderstreck. I de lägenheter som är belägna högst upp i husen finns en eldstad. Varje lägenhet har minst en generös balkong eller uteplats. Samtliga lägenheter har en rymlig glasveranda med sjöutsikt. Alla lägenheter, utom treorna längst ner mot trädgården, har två privata balkonger/ altaner med sjöutsikt. Fyrorna har en fantastisk privat master bedroomavdelning, sovrum, klädkammare, badrum och extra wc med dusch. PÅVERKA DINA DRIFTSKOSTNADER I Brf Doppingen mäts förbrukning av el och varmvatten individuellt i varje lägenhet. Du har därigenom möjlighet att påverka dina driftskostnader genom att hushålla med el och varmvatten. Som bastemperatur har 20 grader valts. Uppmätt förbrukning debiteras kvartalsvis tillsammans med månadsavgift. Avvikelser för typ av braskamin kan förekomma.

8 KÖK Inredningsarkitekten har efter den unika skärgårdsidyllen skapat originalitet till varje lägenhet i färg och form. Vi kallar detta Kök Doppingen, ett färdigt koncept som andas allt det Brf Doppingen är och som ingår i priset för lägenheten. Skulle du ändå uppskatta en lite mer personlig touch finns ett tillvalsutbud som är lika genomtänkt och smakfullt som originalinredningen. Originalinredningen består av ett vitt och tidlöst HTH-kök som bjuder in till matlagning med bra arbetsytor och förvaring. Bänkskiva i laminat och energisnåla vitvaror i vit kulör från Electrolux, som består av induktionshäll, integrerad spiskåpa, inbyggnadsugn, diskmaskin, kyl och frys. Illustrationsbild, avvikelser kan förekomma.

9 Mitt emot Brf Doppingen ligger Käringbodas naturreservat. Gröndalsvikens båtklubb har flertalet lediga båtplatser och är belägen runt hörnet. Havet omkring brukar ge musslor och en och annan gädda.

10

11 Från andra våningen i hus tre avnjuts denna vy, en härlig sommarkväll. Illustrationsbild, avvikelser kan förekomma.

12 +0.7 Miljöhus p HKP 5p 5p p 5p Hus 1 - Vinterskär Hus 2 - Fiskeskär Båthuset

13 Strandskoga p Hus 3 - Tärnskär HKP Hus 4 - Utskär

14

15 Illustrationsbild, avvikelser kan förekomma.

16 NYNÄSHAMN Nynäshamn är en äkta skärgårdskommun med all tänkbar service. Här har alla närhet till havet och skärgårdens spännande destinationer. Här finns drygt båtägare och du bor granne med Gröndalsvikens marina. Kommunikationerna är utmärkta och Gröndalsvikens pendeltågsstation ligger alldeles i närheten. Den fyrfiliga motorvägen tar dig snabbt till Stockholm och alla dess upplevelser. Med sina 900 soltimmar tillhör Nynäshamn landets soligaste platser. FRITID I Nynäshamn finns många fina fritidsområden och naturreservat som bjuder på allt från skärgårdsöar med lite mer sparsam växtlighet och fiskmyllrande havsvikar, till odlingslandskap och orörda skogar. Lövhagens friluftsområde har rikligt med vandringsvägar och natursköna rastplatser. Här kan man även sola och bada från både klippor och sandstränder, plocka svamp i skogen eller meta abborre. På populära Folkets Hus finns mycket kultur samlat under ett och samma tak. Här finns ett bibliotek, konsthall, och biograf. Här finns även plats för konferenser, förenings- och personalfester, bröllop m.m. För sportintresserade finns här olika sporthallar och en ishall. Nynäshamns kommun har sex motionsspår. Vintertid finns det även skidspår. Ösmo simhall ligger 1 mil norr om Nynäshamn. För golfintresserade finns Nynäshamns GK, som är belägen i Körunda ca 1,5 mil från Nynäshamn. För ridintresserade finns populära Nynäshamns ridklubb. SHOPPING I Nynäshamn handlar du i mysig utomhusmiljö. Centrumkärnan erbjuder bl.a. klädesbutiker, restauranger, caféer, banker, apotek, matbutiker och systembolag. I Gröndalsviken finns det populära Chokladhuset som erbjuder olika chokladbakelser, bröllopstårtor och chokladprovning m.m. KOMMUNIKATIONER På endast ett par minuters gångavstånd finns Gröndalsvikens pendeltågstation. På ca en timme tar vi oss in till Stockholms Centrum. Här går även Nynäshamns stadsbuss. Destination Gotland tar dig smidigt till Gotland på ca 3 timmar.

17 Nynäs rökeri är belägen i fiskehamnen med butik och servering. De har öppet året runt. Nynäshamns kyrka är vackert belägen med utsikt över staden och skärgården.

18

19 ALLMÄN INFORMATION TRYGGHET För att du som köpare ska känna dig trygg erbjuder vi ett antal trygghetslösningar, garantier och försäkringar. Förskottsgaranti (säkerställer återbetalning av inbetalt förskott om projektet ej blir av), Byggfelsförsäkring (gäller i 10 år från slutbesiktningsdagen) och Färdigställandegaranti (skyddar bostadsrättsföreningen så att produk- tionen färdigställs enligt entreprenadkontraktet). Utöver detta finns en Entreprenadgaranti på utfört arbete samt en garanti att Veidekke förvärvar ev osålda lägenheter senast sex månader efter inflyttning. AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR Årsavgiften kan ändras men under projektets gång görs prognoser om ränte- och kostnadsläget för den tidpunkt ni flyttar in i föreningen. Prognoserna kommuniceras till er i form av en kostnadskalkyl vid tecknandet av förhandsavtal och som en ekonomisk plan då ni tecknar upplåtelseavtal. Den första prognosen upprättas med målsättning att vara stabil över tiden fram tills att den ekonomiska planen upprättas. Om inget oförutsett inträffar, t ex ränteförändringar, ska årsavgifterna inte höjas till tecknande av upplåtelseavtal. FÖRRÅD Alla lägenheterna har förråd antingen i lägenheten eller i hus 4. De större lägenheterna har även en klädkammare. BILPLATS Parkeringsplats hyrs enligt separat hyresavtal. Kostnaden för carport är preliminärt beräknad till 650 kr/mån och öppna parkeringsplatser till 350 kr/mån. Till varje parkeringsplats finns en elstolpe. BÅTPLATS I Gröndalsvikens båtklubb finns 5 stycken båtplatser reserverade till Brf Doppingen. Kontakta mäklaren om du vill hyra en av dessa båtplatser. HÄNDIGE HARRY När det är dags att flytta in brukar allt kännas fantastiskt och samtidigt totalt kaotiskt, därför erbjuder vi alla i Brf Doppingen två timmars kom i ordning hjälp av vår Händige Harry. INFLYTTNING Inflyttning sker cirka 10 månader efter byggstart. Slutgiltigt datum meddelas senast 3 månader före inflyttning.

20 OM VEIDEKKE BOSTAD Veidekke Bostad är kanske en ny bekantskap för dig, men vår historia går så långt tillbaka som till Då befinner vi oss i Norge där två duktiga entreprenörer trotsade den tyska ockupationsmakten, och som tack för det fick statens uppdrag att bygga Stavangers flygplats efter kriget. Idag är vi Nordens fjärde största byggföretag. Vi har funnits i Sverige sedan år 2000 och byggt nära bostäder i våra tre storstadsregioner Stockholm/Mälardalen, Västsverige och Skåne. Veidekke Bostad är ett byggföretag med starka värderingar, inte minst när det gäller klimatfrågan. Bostadssektorn står för en stor andel av de totala koldioxidutsläppen och det är något som vi vill vara med och ändra på. ANSVARIGA MÄKLARE Nils Ekmark Reg. Fastighetsmäklare Thomas Andréasson Reg. Fastighetsmäklare Direkt: Mobil: Direkt: Mobil: Hans Göthe Fastighetsbyrå Scheelegatan10, Stockholm Tel: Fax: E-post:

Välkommen till Stureby! Brf Parkslingan ett Svanenmärkt bostadskoncept.

Välkommen till Stureby! Brf Parkslingan ett Svanenmärkt bostadskoncept. Välkommen till Stureby! Brf Parkslingan ett Svanenmärkt bostadskoncept. När du har bestämt dig Bostäderna i Brf Parkslingan säljs genom oberoende mäklare. Detta garanterar att du som kund får professionell

Läs mer

Med staden för dina fötter. Brf Stadsvyn - 27 bostadsrätter i Uddevalla

Med staden för dina fötter. Brf Stadsvyn - 27 bostadsrätter i Uddevalla Med staden för dina fötter Brf Stadsvyn - 27 bostadsrätter i Uddevalla 1 2 Här ser du ända till bron. Med staden för dina fötter. En vacker vy av framtiden Du har just nu en fantastisk möjlighet i din

Läs mer

Läge för livsnjutare. Brf Äppelblom - 45 bostadsrätter i Hildedal Park, centrala Hisingen.

Läge för livsnjutare. Brf Äppelblom - 45 bostadsrätter i Hildedal Park, centrala Hisingen. Läge för livsnjutare. Brf Äppelblom - 45 bostadsrätter i Hildedal Park, centrala Hisingen. 1 ott om plats för det goda livet Välkommen till Hildedal Park som förenar både grönska och ett 2 av de absolut

Läs mer

Drömmen om här och nu

Drömmen om här och nu BRF HOVÅS PARK Drömmen om här och nu STEG Oxsjön Havet, naturen och det bästa från staden Väg 158 Askimsbadet Säröbanan Fascinerande visioner är nu på väg att bli verklighet i Nya Hovås. Här växer en mysig

Läs mer

Brf. veidekkebostad.se

Brf. veidekkebostad.se 24 RADHUS, RYDEBÄCK, HELSINGBORG Brf havsbrisen NÄRA HEM veidekkebostad.se sov lite längre Hur underbart är det inte att vinna några minuter extra på morgonen? Och tänk så gott att hinna med frukost i

Läs mer

lomma läge Drömmen om att sätta dig själv i centrum 6,2 takhöjd

lomma läge Drömmen om att sätta dig själv i centrum 6,2 takhöjd lomma läge Drömmen om att sätta dig själv i centrum 6,2 takhöjd Låt humöret blomma flytta till Lomma Härliga bad, långa strandpromenader och livfullt hamnliv är bara några anledningar till att Lommaborna

Läs mer

trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område besqab.se/tradgardsstaden

trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område besqab.se/tradgardsstaden trädgårdsstaden i vallentuna kedjehus i trivsamt barnvänligt område Bilderna i denna broschyr är digitala montage. Reservation för ändringar och ev tryckfel. besqab.se/tradgardsstaden mäklare Svensk Fastighetsförmedling,

Läs mer

Moderna drömhem mitt i Nyköping City. Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping

Moderna drömhem mitt i Nyköping City. Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping Moderna drömhem mitt i Nyköping City Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping Välkommen till Östra Villastaden ett smakfullt boende mitt i centrala Nyköping Vill du bo mitt i charmiga Nyköping? Då hälsar

Läs mer

Blecktornet. Södermalm. Vi ses hemma hos oss på Söder!

Blecktornet. Södermalm. Vi ses hemma hos oss på Söder! Blecktornet Södermalm Vi ses hemma hos oss på Söder! På tiden det begav sig. Ett foto från 1939 visar Metargatan 15 och det bostadshus som då låg på samma fastighet där Abacus nu bygger Brf Blecktornet.

Läs mer

BRF GREENROOF. Drömmen om ett cityhak med grönt tak

BRF GREENROOF. Drömmen om ett cityhak med grönt tak BRF GREENROOF Drömmen om ett cityhak med grönt tak Skönt och grönt mitt i stan Hisingsparken St Jörgen Park Golf 2,5 km E6 Brf Greenroof är vår tredje och sista etapp i populära Kvillebäcken i Göteborg.

Läs mer

Här finns det plats för dig! Snart kan du bo klokt i Nyköping!

Här finns det plats för dig! Snart kan du bo klokt i Nyköping! Här finns det plats för dig! Snart kan du bo klokt i Nyköping! Plasknära Från 4.830:- i månaden. Se mer i boendekalkylen på sidan 15. Vi beräknar månadsavgifterna utifrån ett förväntat ränteläge. Förändras

Läs mer

Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste!

Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste! Här finns plats för dig! Hej Linköpings klokaste! Nu bygger vi radhus för er i Harvestad. Boendekostnad från 8.375:- i månaden Se mer i boendekalkylen på sidan 14. Nybyggt, ursnyggt och klokt som bara

Läs mer

SEGESTRAND Bekvämt boende på nya höjder

SEGESTRAND Bekvämt boende på nya höjder SVEDALA Segestrand SEGESTRAND Bekvämt boende på nya höjder Huset sträcker sig högt över landskapet. Tio våningar hemkänsla Nu bygger Seniorgården Segestrand som är ett 55+boende, tre minuters promenad

Läs mer

Här finns plats för dig! Hej Upplands Väsbys klokaste!

Här finns plats för dig! Hej Upplands Väsbys klokaste! Här finns plats för dig! Hej Upplands Väsbys klokaste! Nu bygger vi radhus för er i Fresta. En boendekostnad på 10.265:- i månaden Se mer i boendekalkylen på sidan 19. Nybyggt, ursnyggt och klokt som bara

Läs mer

Nu ingår alla tre hus i samma förening!

Nu ingår alla tre hus i samma förening! u ingår alla tre hus i samma förening! Bofakta maj 2014 Innehåll 2 Inledning 2 Välkommen hem till Äppellunden 4-5 Välkommen till Bollebygd 6 Situationsplan 7 Inredningsval 8-9 Beskrivning 10-11 ägenhetsfördelning

Läs mer

Tyresö. Nybyggt och bekvämt i trädgårdsstaden

Tyresö. Nybyggt och bekvämt i trädgårdsstaden Tyresö tyresö STRANDTORG Nybyggt och bekvämt i trädgårdsstaden N jut av design och kom fort på hemmaplan. Ett behagligt hem med vackra former Flytta till den väletablerade trädgårdsstaden i Tyresö Strand.

Läs mer

vårt nya bostadsområde ullna park ger hela familjen det bästa av t vå världar. en trygg och bekväm närmiljö men också närhet

vårt nya bostadsområde ullna park ger hela familjen det bästa av t vå världar. en trygg och bekväm närmiljö men också närhet Brf Ullna Park TÄBY vårt nya bostadsområde ullna park ger hela familjen det bästa av t vå världar. en trygg och bekväm närmiljö men också närhet till cit ylive t. den framväxande trädgårdsstaden innebär

Läs mer

stockholm kista KISTa ToRN High-End Living

stockholm kista KISTa ToRN High-End Living stockholm kista kista torn High-End Living JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten. Kista Torn sträcker sig

Läs mer

Området. Hus och Arkitektur. Information. Om Sverigehuset

Området. Hus och Arkitektur. Information. Om Sverigehuset I MÖLNDAL 5 8 16 18 Området Hus och Arkitektur Information Om Sverigehuset 3 4 Kvarteret Stiernhielm ligger i anslutning till Toltorpsdalen på en perfekt adress för livsnjutare som gillar stadens puls

Läs mer

Trygga framtiden. Brf Ljusglimten. Här bor du som är över 55 år i en öppen, ljus och hållbar miljö nära alla tänkbara bekvämligheter.

Trygga framtiden. Brf Ljusglimten. Här bor du som är över 55 år i en öppen, ljus och hållbar miljö nära alla tänkbara bekvämligheter. Trygga framtiden Brf Ljusglimten. Här bor du som är över 55 år i en öppen, ljus och hållbar miljö nära alla tänkbara bekvämligheter. Innehåll Nya Tuve Centrum 4 Trygga framtiden 6 Nära och bekvämt 8 Förändring

Läs mer

Brf Stationsparken VÄXJÖ

Brf Stationsparken VÄXJÖ Brf Stationsparken VÄXJÖ tänk dig en morgonpromenad runt sjön en solig lördag. en snabb dusch hemma, sen lite shopping på stan och en kaffe på favoritkaféet. välkommen till brf stationsparken växjös charmigaste

Läs mer

Farsta strand Ett rikare kvartersliv

Farsta strand Ett rikare kvartersliv stockholm farsta strand Farsta strand Ett rikare kvartersliv JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten. JM reserverar

Läs mer

Gudö Park. Kedjehus i Haninge. Familjeidyll lite söder om söder

Gudö Park. Kedjehus i Haninge. Familjeidyll lite söder om söder Gudö Park Kedjehus i Haninge Familjeidyll lite söder om söder Hitta hem lite söder om Stockholm Nära till natur och badsjö. Och bara 20 minuter till stan! Lite söder om Söder i Haninge kommun, växer ett

Läs mer

mer tid att leva och bo

mer tid att leva och bo Trollskogen Bromma En central bostad ger mer tid att leva och bo Trollskogen Järntorget bygger Brf Trollskogen med 105 stycken ljusa och vackra bostadsrätter fördelade på sex trapphus samt två lokaler.

Läs mer

Anmäl intresse nu! BRF SKOGSSTJÄRNAN HÄSSELBY. Antal lägenheter: 126 storlek: 1-3 rum och kök Inflyttning: Från hösten 2016 i olika etapper

Anmäl intresse nu! BRF SKOGSSTJÄRNAN HÄSSELBY. Antal lägenheter: 126 storlek: 1-3 rum och kök Inflyttning: Från hösten 2016 i olika etapper Anmäl intresse nu! BRF SKOGSSTJÄRNAN HÄSSELBY Antal lägenheter: 126 storlek: 1-3 rum och kök Inflyttning: Från hösten 2016 i olika etapper Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Hiss finns och det

Läs mer

VÄLKOMMEN HEM. BOSTADS- RÄTTER NR 180 WWW.SKANDIAMÄKLARNA.SE SIDAN 4-8

VÄLKOMMEN HEM. BOSTADS- RÄTTER NR 180 WWW.SKANDIAMÄKLARNA.SE SIDAN 4-8 SkandiaMäklarnas Bostadsmagasin Annonsbilaga i Jönköpings-posten Del 3 onsdag 3 april 2013 VÄLKOMMEN HEM. NR 180 WWW..SE BOSTADS- RÄTTER SIDAN 4-8 Bymarken sid 2 Liljeholmen sid 5 Torpa sid 6 LIXTVÄRDERA

Läs mer

Vill du bo granne med en hel park? Välkommen till Brf S:t Lars Park i Lund

Vill du bo granne med en hel park? Välkommen till Brf S:t Lars Park i Lund Vill du bo granne med en hel park? Välkommen till Brf S:t ars i und jut av fågelsången, lugnet och ett bekvämt boende nära city Vissa bostäder är vackrare och mer lockande än andra därför att de ligger

Läs mer

Hej Hisingens klokaste!

Hej Hisingens klokaste! Naturnära, nytt och snyggt! Hej Hisingens klokaste! Nu bygger vi lägenheter för er vid Sjumilaskogen Från 3.918:- i månaden Se mer i boendekalkylen på sidan 15. Vi beräknar månadsavgifterna utifrån ett

Läs mer

Storseglet. Henriksdalshamnen

Storseglet. Henriksdalshamnen Storseglet Henriksdalshamnen Områdesbeskrivning Hammarby Sjöstad är ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt. Området är ett mycket lyckat exempel på modern stadsutveckling. Dess unika blandning

Läs mer

BRF KAPTEN BREDSANDSBYN 12 NYA LÄGENHETER ETT STENKAST FRÅN MÄLARENS STRAND

BRF KAPTEN BREDSANDSBYN 12 NYA LÄGENHETER ETT STENKAST FRÅN MÄLARENS STRAND BRF KAPTEN BREDSANDSBYN 12 NYA LÄGENHETER ETT STENKAST FRÅN MÄLARENS STRAND 2 Jan Hardenborg. Välkommen till Bredsandsbyn Här har vi ritat hållbara bostäder med värden som gör att jag och mina medarbetare

Läs mer