Dini Maloomat for Kabeer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dini Maloomat for Kabeer - 2016"

Transkript

1 Dini Maloomat for Kabeer - Majlis Atfal-ul-Ahmadiyya Sverige ISLAM F-1 Vad ordet "Islam" betyder? S- Islam är ett arabiskt ord som bokstavligen betyder lydnad och fred. Så "Islam" skulle innebära vägen för dem som är lydiga till Allah och dom som etablerar fred med honom och hans varelser. F-2 Vem gav namnet Islam till vår religion? S- Allah gav namnet islam till vår religion. F-3 Vilka är de viktigaste egenskaperna i islam? S- Islam är en perfekt religion. Dess läror är enkla och kan enkelt praktiseras av alla. Det finns en anledning till varenda handling och lära. Den heliga Koranen, vilket är den heliga skriften hos muslimer, är Allahs ord. Allah har lovat att skydda den. Ahmadiyyat F-4 Vad är Ahmadiyyat och vem grundade det? S- Ahmadiyya rörelsen i Islam grundades av Hazrat Mirza Ghulam Ahmad av Qadian Det förutsades av den helige profeten Muhammed (fred Allahs vare med honom) att i de sista dagarna då moraliska och andliga värden skulle vara på tillbakagång bland muslimer, Messias och Mahdi skulle dyka upp och återuppliva islam. Han skulle presentera Islam i sin ursprungliga renhet och skönhet och skulle etablera överlägsenhet av islam över alla andra religioner. Den helige Profeten hade redan för 1400 år sedan berättat att genom den utlovade messias skulle islam spridas till västvärlden. Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (AS) i Qadian hävdade att han var Messias och Mahdi som hade lovats av den helige profeten Muhammed (må frid och välsignelser vare med honom). F-5 Berätta mer om Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (AS) i Qadian.

2 S- Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (AS) föddes 1835 i Qadian (Indien). Han tillhörde en adlig familj av Mughals. Hans far var chef för Qadian. Han föddes i en tid då lite eftertanke gavs till lärande. Det fanns inga vanliga skolor eller högskolor i mindre städer. Hans far var mycket angelägen för sin sons utbildning och därför anställde han privata handledare för hans utbildning. Av dem lärde han sig att läsa den heliga Koranen, några persiska böcker, arabisk grammatik, medicin, logik och filosofi. Efter en kort period av regeringens jobb lämnade han det jobbet och ägnade större delen av tiden åt studien av den heliga Koranen, böcker av Hadith och religiös litteratur. Han älskade pension och avskildhet från världen och hittade sin glädje i meditation och dyrkan av Allah. Han var drygt 40 när hans far dog. Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (AS) var alltid orolig över det fruktansvärda tillståndet som muslimerna hade fallit i. Kristna och hinduer gjorde upprörande angrepp mot den heliga grundaren av islam och på den heliga Koranen. Den utlovade Messias (AS) klev in i strid för att försvara islam. Han skrev hundratals böcker, broschyrer och flygblad som försvarar islam och bevisar sin överlägsenhet över alla andra religioner. Hans första bok som heter Baraheen-i-Ahmadiyya, mottogs entusiastiskt av muslimerna. De kallade honom Lion of Islam. Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (AS) gifte sig två gånger och hade sju söner och tre döttrar. Han profeterade om födelsen av en berömd son som föddes den 12:e Januari 1889 och fick namnet Mirza Bashirud Din Mahmud Ahmad. Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (AS) tillbringade hela sitt liv i tjänsten av islam. Han dog den 25 Maj 1908 i Lahore och begravdes nästa dag i Qadian. F-6 Vilka var efterträdare (Khalifahs) till Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (AS)? S- En Hazrat Alhaj Maulvi Nooruddin (RA) var den första efterträdaren (Khalifah) till Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (AS). Hazrat Mirza Alhaj Bashirud Din Mahmud Ahmad (RA) var den andra Khalifah. Hazrat Mirza Hafiz Nasir (RA) Ahmad var den tredje Khalifah av den utlovade Messias. Hazrat Mirza Tahir Ahmad (RA) var den fjärde Khalifah av den utlovade Messias. Hazrat Mirza Masroor Ahmad (ABA) är den nuvarande chefen för Ahmadiyya rörelsen, och är den femte Khalifah. F-7 Berätta mer om Hazrat Maulvi Nooruddin (RA)? S- Hazrat Maulvi Nooruddin (RA) föddes år 1841 i Bhera (Pakistan). Han var en stor forskare av arabiska och persiska. Han tillbringade några år i Mecka och Medina, där han studerade Hadith och andra teologiska ämnen. Han var en högt kvalificerad läkare och var personlig Läkare till Mahraja i Kashmir under ett antal år. Vid döden av Hazrat Mirza Ghulam Ahmad

3 (AS) valdes han till den mest upphöjda ställning Khalifah av alla medlemmar i gemenskapen. Han avled 1914, på en fredag. F-8 Berätta mer om Hazrat Mirza Bashirud Din Mahmud Ahmad (RA). S- Han var den andra Khalifah och den berömda utlovade sonen av Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (AS). Han föddes den 12 Januari 1889 i Qadian. Efter döden av Hazrat Maulvi Nooruddin (RA) valdes han till den andra efterträdaren (Khalifah) till den utlovade Messias år Han skrev mängder av böcker om olika islamiska ämnen. Han var mycket intelligent. Han gav Jama'at en stark grund. Det var under hans tid som Ahmadiyya Uppdrag utanför Indien etablerades. Hans liv var fullt av landvinningar. Han blev Khalifa vid 25 års åldern. Han startade Tehreeke Jadeed. Han etablerade organisationer som Khuddam, Atfal, Lajna och Ansaar. En av de monumentala framgångar i hans liv var översättningen av koranen i urdu, känd som Tafseer e Sagheer och Tafseer e Kabeer. Han avled F-9 Berätta mer om Hazrat Mirza Nasir Ahmad (RA). S- Hazrat Mirza Hafiz Nasir Ahmad (RA) föddes Han utbildades i Indien och Oxford. Före hans val som Khalifah tjänade han Jama'at på olika sätt. Han lanserade Nusrat Jehan Scheme. Enligt detta system har massor av vårdcentraler och höga skolor öppnats i de västafrikanska länderna i Nigeria, Ghana, Sierra Leone, Liberia, Elfenbenskusten och Gambia. Han dog i Islamabad, Pakistan, F-10 Berätta mer om Hazrat Mirza Tahir Ahmad (RA). S- Hazrat Mirza Tahir Ahmad (RA) föddes 1928 i Qadian, Punjab, Indien. Han fick sin tidiga utbildning i Qadian. Han började studera därefter i government College, Lahore, Pakistan. Han åkte till London för högre studier. När han återvände valdes han till ordförande för Khuddam-ul-Ahmadiyya Association (International) och senare president Ansarullah (International). Han tjänade rörelsen i flera andra kapaciteter innan han valdes till sin position som Khalifatul Masih. En av de monumentala framgångar i hans liv var översättningen av Koranen i Urdu. Han lanserade också en TV-kanal som heter MTA (Muslim Television Ahmadiyya) för den religiösa undervisningen av Jama'at och att sprida budskapet till sanna Islam över hela världen.

4 Hazrat Mirza Tahir Ahmad dog i London 2003 av hjärtsvikt. Den nya efterträdaren av Hazrat Mirza Ghulam Ahmad (AS) blev Hazrat Mirza Masroor Ahmad (aba), som Khalifatul Masih V, Han ledde begravningsbönen, över människor från hela världen deltog. F-11 Vem är den nuvarande chefen för Ahmadiyya rörelsen i islam? S- Hazrat Mirza Masroor Ahmad (ABA). Han föddes den 15 september 1950 på Rabwah, Punjab, Pakistan. Han är gift med Sahibzadi Amatul Sabooh Begum och har en dotter, Amtul Waris Fateh, och en son, Mirza Waqas Ahmad. Han deltog och utexaminerades från Talim-ul-Islam High School och fick sin BA från Talim-ul- Islam College, båda belägna i Rabwah. Han tog sin Master of Science examen i jordbruksekonomi från University of Agriculture, Faisalabad, Pakistan. Han tjänade Jama'at i Ghana i över åtta år. Efter att ha tjänst i Ghana, gick han tillbaka till Pakistan och tjänstgjorde som direktör för utbildning inom gemenskapen i Pakistan. Senare blev han utsågs till Nazir A'ala (Princip direktör) och lokal president till hans val som Khalifatul Masih. Hazrat Mirza Masroor Ahmad (ABA) valdes Khalifatul Masih V i april 2003, tre dagar efter nedläggningen av hans föregångare Mirza Tahir Ahmad (RA). Han har levererat tal viktiga vid olika världsforum, inklusive 1. Mottagning på House of Commons, Westminster, London 2. Europaparlamentet, Bryssel 3. tyska militära högkvarter, Koblenz 4. Mottagning på USA Capitol Hill, Washington DC 5. Mottagning på Montage Hotel, Los Angeles, Kalifornien Må Allah bevilja Hazrat Mirza Masroor Ahmad (ABA) ett hälsosamt och framgångsrikt liv och göra det möjligt för oss att följa hans fotspår (Amin). F-12 Vilka är de viktigaste organisationerna i Ahmadiyya Jama'at? S- A Ahmadiyya Jama'at är organiserad i flera föreningar. Kvinnoföreningen kallas "Lajna Imaullah", som består av två delar. De upp till 15 års ålder kallas Nasiratul Ahmadiyya medan de över 15 kallas Lajna Imaullah. De manliga medlemmar av Jama'ats är indelade i tre föreningar. Barn i åldrarna 7 och 15 är organiserade i en sammanslutning som kallas Atfalul Ahmadiyya. De mellan 15 och 40 är medlemmar i Khuddam-ul-Ahmadiyya. Detta är den mest aktiva av de tre föreningar. De över 40 är organiserade i en förening som kallas Ansarullah.

5 F-13 Var etablerades den första Ahmadiyya Muslimska jamaaten utanför Indo-Pak kontinenten? S- London Mission som grundades 1914 i enlighet med Hazrat Chaudhry Fateh Muhammad Sial, den första Ahmadiyya missionär i England. År 1924 blev The London Mosque av Ahmadiyya Jama'at, den första moskeen som skulle byggas i London. Projektet finansierades helt av kvinnorna i Jama'at. FEM trosartiklar F-14 Vad är Iman? S- Iman betyder tro. En som tror är därför Momin. F-15 Vilka är de viktigaste Trosartiklarna (Iman) i islam? S- Att tro på Enheten av Allah. Att tro på alla Hans änglar. Att tro på alla hans böcker. Att tro på alla Hans profeter. Att tro på Domedagen. ALLAH F-16 Berätta mer om Allah. S- Gud är en och Allsmäktige. Han ensam är värd att dyrka. Han har inga medhjälpare. Han är Evig. Han lyssnar på våra böner och accepterar dem. Han ger liv och orsakar död. Han är Perfekt. Han älskar oss alla och visar barmhärtighet mot oss. Han har kunskap om allt. Han sänder {hans vägledning till oss genom sina profeter. Han är härskaren över Domedagen. Ingen sömn påverkar honom. Han har varken början eller slut. F-17 Vilka är hans främsta egenskaper? S- Det finns fyra huvudsakliga attribut som nämns i Sura Fatiha, det första kapitlet av den heliga Koranen, nämligen

6 Herre. Rabbul 'Alamin Världarnas ر ب ال ع ال م ی ن Nåderike. Arrahman - den الر ح م ن Barmhärtige. Arrahim - Den الر ح ی م Malike Youmiddin - Domedagens Herre م ل ک ی و م الد ی ن F-18 Hur kan vi etablera relation med honom? S- Genom att lyda honom och be ständigt till honom. F-19 Kan Allah prata med folk? S- Ja, svarar han till våra böner. De som lyder honom och göra goda gärningar gynnas med svar på deras böner. F-20 På vilket språk ska man be till honom? S- Man kan be till honom på alla språk. Han kan alla språk. Han är Skaparen av alla språk. F-21 Var är Gud? S- Gud finns överallt. Han ser oss hela tiden, men vi kan inte se Honom med våra fysiska ögon. ÄNGLARNA AV ALLAH F-22 Vad är änglar? S- Änglarna har skapats av Allah. De är andliga varelser. De lyder kommandon från Allah. De är många till antalet och har tilldelats olika uppgifter av Allah. De är också skickas med Allah att hjälpa sina profeter och deras anhängare. F-23 Nämn några av de viktigaste änglarna? S- Det finns fyra viktigaste änglar nämligen Jibraeel, Mikaeel, Israfeel och Izraeel. F-24 Ber vi till änglar? S- Nej, inte alls. Vi dyrkar endast Allah och ingen annan. F-25 Vad är namnet på den ängel som förde Allahs uppenbarelse till profeten (fred och välsignelser vare med honom)?

7 S- Hazrat Jibraeel. BÖCKER AV ALLAH F-26 "Vad menas med ALLAHs böcker? S- Gud skickar hans vägledning till mänskligheten från gång till gång. Dessa riktlinjer överförs till människan genom Profeter. Den innehåller lagar för vårt dagliga liv. Dessa lagar och regler kallas för böcker av Allah. Vi måste tro på alla böcker av Allah. F-27 Vilka är de välkända böckerna? S- A De välkända böckerna är följande: - Den heliga Koranen som är den sista och perfekt bok. Det uppenbarades till profeten Muhammed (frid och välsignelser Gud vare med honom). Det tog nästan 23 år att uppenbaras. Det kom i bitar och små portioner. Toran gavs till profeten Musa (Moses) (frid vare med honom). Psalmerna eller Zaboor gavs till profeten Daud (David) (frid vare med honom). Nya testamentet eller Injeel gavs till profeten Isa (Jesus) (frid vare med honom). Den Mus'haf gavs till profeten Ibrahim (Abraham) (frid vare med honom). F-28 Vilka är de viktigaste funktionerna i den heliga Koranen? S- Den heliga Koranen är en bok av vägledning för oss alla. Varje ord i Koranen är ord av Allah. Koranen har bevarats i sin ursprungliga form som utlovats av Allah i sig. Det bevarades av den helige profeten Muhammed (frid och välsignelser Gud vare med honom) och hans följeslagare (frid vare med dem alla) genom att begå det minne. Det har alltid funnits hundratals människor i åldrar som har lärt hela den heliga Koranen utantill. Denna praxis fortsätter. Koranen är i arabiska språket. Det innehåller många profetior om mänsklighetens framtid och även en fullständig uppförandekod för oss. De som följer den heliga Koranen blir dom mest framgångsrika människor i livet. Koranen har 114 kapitel och är också indelat i 30 delar. F-29 Kommer det att finnas andra böcker efter Koranen? S- Inte alls. Koranen är den perfekta och mest kompletta Bok. Det finns ingen anledning för mänskligheten att se fram emot något annat eftersom Koranen ger vägledning i alla aspekter av livet. Koranen är en levande bok och kommer att förbli så för evigt. F-30 Vilka andra Böcker finns idag i sin ursprungliga form?

8 S- Inga. Alla andra böcker har förändrats. PROFETERNA AV ALLAHs F-31 Vem är en profet? S- På arabiska finns två ord som används för en profet. Rasul betyder "en som sänds" eller "budbärare", och Nabi betyder "en som tar emot och förmedlar ". Båda dessa ord används för en person som väljs av Allah för reformationen och vägledning för mänskligheten. F-32 Nämn några av egenskaperna hos en profet. S- En Profet av Allah väljs bland människor. En profet sätter de bästa exemplen på moraliska och andliga beteenden. De leder mänskligheten till Allah genom att förmedla dem den gudomliga uppenbarelsen och även av sin egen exempel på renhet och rättfärdighet. De är de mest sanningsenliga av män. Deras hjärtan är fulla av kärlek till Gud och Hans skapelser. Alla av dem förmedlar om Enheten av Allah och ber folk att underkasta sig till honom helt. F-33 Vem är chefen för profeterna? S- Den helige profeten Muhammed (frid och välsignelser Gud vare med honom) är den främsta av profeterna. Han är Khatamun-Nabiyyeen dvs. Sigillet av profeterna. Han förde perfekt vägledning för oss från Gud. Han kom som en välsignelse för mänskligheten. Han är en utmärkt föredöme.han visade nåd inte bara för människor utan även för djur.

Dini Maloomat for Sagheer - 2016

Dini Maloomat for Sagheer - 2016 Dini Maloomat for Sagheer - Majlis Atfal-ul-Ahmadiyya Sverige ISLAM F-1 Vad ordet "Islam" betyder? S- Islam är ett arabiskt ord som bokstavligen betyder lydnad och fred. Så "Islam" skulle innebära vägen

Läs mer

Khalifa-tul-Massih V

Khalifa-tul-Massih V Hazrat Mirza Masroor Ahmad Khalifa-tul-Massih V Hazrat Mirza Masroor Ahmad föddes den 15 september 1950 i Rabwah, Pakistan. Hans fader var Hazrat Mirza Mansoor Ahmad och modern hette Sahibzadi Nasira Begum.

Läs mer

Ijtema 2014. Dini Malumaat Test Atfaal Mayare Sagheer

Ijtema 2014. Dini Malumaat Test Atfaal Mayare Sagheer Ijtema 2014 Dini Malumaat Test Atfaal Mayare Sagheer Instruktioner: 1. Det kommer att skriftlig tentamen för både Mayare Sagheer och Mayare Kabeer. 2. Ingen muntlig tentamen. 3. Varje fråga kommer att

Läs mer

MUHAMMAD I BIBELN. Hazrat Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad Khalifa-tul-Masih II. Islams Ahmadiyya jamaá t Sverige

MUHAMMAD I BIBELN. Hazrat Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad Khalifa-tul-Masih II. Islams Ahmadiyya jamaá t Sverige MUHAMMAD I BIBELN Av Hazrat Mirza Bashir-ud-Din Mahmood Ahmad Khalifa-tul-Masih II Islams Ahmadiyya jamaá t Sverige Profetian i 5:e Moseboken Då Moses på Herrens befallning gick upp på berget Horeb, talade

Läs mer

Jihad eller terrorism?

Jihad eller terrorism? Jihad eller terrorism? Islam är emot terrorism Islam och terrorism är motsatsen till varandra, som ljus och mörker, liv och död eller fred och krig. Islam tillåter inte krig eller att vålla andra religioner

Läs mer

ISLAM. Historia Heliga texter Heliga platser Utbredning

ISLAM. Historia Heliga texter Heliga platser Utbredning ISLAM Historia Heliga texter Heliga platser Utbredning FRÅGOR JAG SKA KUNNA BESVARA! Vem var Mohammed? När levde han, var levde han, vad gjorde han? Viktiga årtal? Vad hände med islam efter Mohammeds död?

Läs mer

Ijtema 2014. Dini Malumaat Test Atfaal Mayare Kabeer

Ijtema 2014. Dini Malumaat Test Atfaal Mayare Kabeer Ijtema 2014 Dini Malumaat Test Atfaal Mayare Kabeer Instruktioner: 1. Det kommer att skriftlig tentamen för både Mayare Sagheer och Mayare Kabeer. 2. Ingen muntlig tentamen. 3. Varje fråga kommer att ha

Läs mer

Islam en livshållning Islams uppkomst

Islam en livshållning Islams uppkomst Islam Islam en livshållning Islam är en religion, men för muslimer har ordet religion en vidare innebörd än det i regel har för kristna. Muslimer anser att islam betecknar en livshållning, en grundläggande

Läs mer

Livet efter döden 1. Inlednidn:

Livet efter döden 1. Inlednidn: Danea Asaad Sharif Re B Livet efter döden Innehållsförteckning 1. Inledning Syfte Frågeställning Metod Källkritik 2. Bakgrund 3. Resultat på frågorna 4. Slutsats 5. Källor 1. Inlednidn: Jag har valt det

Läs mer

Ummatun azîmatun - ett stort folk!

Ummatun azîmatun - ett stort folk! 2002-03-02 WWW.ISLAMISKA.ORG _ Ummatun azîmatun - ett stort folk! Inledning Kära läsare, många som kritiserar islam påstår att muslimer är ett folk som har en blind tro, det vill säga att de bara ärvt

Läs mer

OCH VI BER ALLAH SWT ATT VÄCKA ISLAM I VÅRA HJÄRTAN OCH ÖKA OSS I KUNSKAP OCH BELÖNA OSS MED PARADISET.

OCH VI BER ALLAH SWT ATT VÄCKA ISLAM I VÅRA HJÄRTAN OCH ÖKA OSS I KUNSKAP OCH BELÖNA OSS MED PARADISET. FREDAGS KHOTBA 28 FEBRUARI, 2014 BISMILAH AL RAHMAN AL RAHIM ALL LOV PRIS OCH TACKSAMHET TILLKOMMER ALLAH SWT VI TACKAR ALLAH OCH BER ALLAH SWT OM SKYDD OCH VÄGLEDNING PÅ DEN RÄTTA VÄGEN. OCH VI BER ALLAH

Läs mer

2 e Trettondedagen. Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen.

2 e Trettondedagen. Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen. 1/5 2 e Trettondedagen Psalmer: 236, L705 (Ps89), 246, 437, L724, 259 Texter: Jes 55:1-4, Upp 22:16-17, Joh 4:5-26 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen. Låt oss be!

Läs mer

Fråga: Vad är du? Svar: En förnuftig och dödlig människa, en varelse skapad av Gud.

Fråga: Vad är du? Svar: En förnuftig och dödlig människa, en varelse skapad av Gud. En god och nyttig undervisning för alla kristna människor, inte endast för barn och ungdomar, utan i hög grad även nyttig för de gamla, sammanställd som frågor och svar. Fråga: Vad är du? Svar: En förnuftig

Läs mer

Bibeln i korthet. Christian Mölks Bibelkommentarer

Bibeln i korthet. Christian Mölks Bibelkommentarer Bibeln i korthet Christian Mölks Bibelkommentarer Gud är evig och har alltid funnits i Fadern, Sonen och den helige Ande. Vid en väl vald tidpunkt valde Gud att ur intet skapa universum och alla levande

Läs mer

Islam. - Gud är en. - Koranen är Guds sanna ord. - Följ de fem pelarna. - Religion och vardagsliv är ett

Islam. - Gud är en. - Koranen är Guds sanna ord. - Följ de fem pelarna. - Religion och vardagsliv är ett Islam - Gud är en - Koranen är Guds sanna ord - Följ de fem pelarna - Religion och vardagsliv är ett En muslim tror att gud är en, den som inte är säker på det kan inte kalla sig muslim. Gud heter Allah

Läs mer

Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann?

Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann? Kan man veta om Bibeln är sann? Eller HUR kan man veta om Bibeln är sann? För det första så måste det givetvis till en ärlig vilja att själv ta del av det som sägs om Bibelns olika böcker. Att vilja läsa

Läs mer

SALOMO OCH KABBALAN KÄRNAN I UNDERVISNINGEN I KABBALA

SALOMO OCH KABBALAN KÄRNAN I UNDERVISNINGEN I KABBALA Kyrkan Jesu Uppståndelse Och Liv VÄRLDENS PENNINGSYSTEM RLJ-1270-SE JOHN S. TORELL 26 DECEMBER 2010 DEL 2: DET ANTIKRISTLIGA SYSTEMETS TEOLOGI Djävulen måste ha militära, politiska och finansiella befogenheter

Läs mer

Sv Kort orientering Alla religioner i världen har fått sitt namn antingen efter deras grundare eller efter det samhälle och nation i vilket respektive religion föddes. Kristendomen, till exempel, har fått

Läs mer

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius I Kära bröder och systrar i Kristus! Genom hela Bibeln möter vi den: splittringen inom Guds folk, splittringen som skapar strid

Läs mer

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf

Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Församlingens verktygslåda del 2 Av: Johannes Djerf Idag så tänkte jag fortsätta där vi slutade sist, förra söndagen, och ni som inte var här då, ja ni missade något kan man säga, vilket man alltid gör

Läs mer

Program 097. 2.Mosebok kap. 6: 1-30. (Introd. 0:35)

Program 097. 2.Mosebok kap. 6: 1-30. (Introd. 0:35) Program 097. 2.Mosebok kap. 6: 1-30. (Introd. 0:35) Vi har nu kommit till det sjätte kapitlet i Andra Mosebok. Som innehåller JEHOVAs svar på Mose bön. Och Han förnyar och stadfäster Mose kallelse. Vi

Läs mer

Ett budskap till icke muslimer

Ett budskap till icke muslimer www.konvertitguiden.com 1 Källa: www.kalamullah.com Översättning: www.konvertitguiden.com Ett budskap till icke muslimer I Allahs den Nåderikes, den Barmhärtiges namn Bästa läsare: Avsikten med detta budskap

Läs mer

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Samtal om dopet undviks numera ofta. Det verkar som om man har gett upp när det gäller att bli enig om vad Bibeln lär om dopet. Är verkligen Bibeln

Läs mer

Begreppet dyrkan i islam

Begreppet dyrkan i islam Begreppet dyrkan i islam Av Mostafa Malaekah Dyrkan är inte något som praktiseras utanför det vanliga livet. Snarare är det den fundamentala anledningen till att Gud (Allah) 1 uppenbarade skrifterna och

Läs mer

Att samtala om: Vad krävs för att vara muslim?

Att samtala om: Vad krävs för att vara muslim? Islam Film! Att samtala om: Vilka fördomar hade tjejen i filmen möts av? Vilka fördelar såg flickan i filmen med att vara muslim? Vad krävs för att vara muslim? Islam är en monoteistisk, abrahamitisk religion.

Läs mer

Instuderingsfrågor Kristendom och islam NV10B

Instuderingsfrågor Kristendom och islam NV10B Instuderingsfrågor Kristendom och islam NV10B - - - Läs sidorna 76 81 och 120 122 i läroboken (Religion1) Läs stencilerna Jesu sista vecka, Jesus skärper lagens bud och Islam Instuderingsfrågorna hittar

Läs mer

! Namn: Det finns ungefär 1,3 miljarder muslimer i världen. I Sverige bor det ungefär

! Namn: Det finns ungefär 1,3 miljarder muslimer i världen. I Sverige bor det ungefär Islam Det finns ungefär 1,3 miljarder muslimer i världen. I Sverige bor det ungefär 350 000 muslimer. Islam betyder att lyda Gud. En person som tror på islam kallas muslim. Tro Gud (Allah) skapade världen.

Läs mer

Galaterbrevet Del 12) 5:9-16 Undervisning: Chuck Smith

Galaterbrevet Del 12) 5:9-16 Undervisning: Chuck Smith Galaterbrevet Del 12) 5:9-16 Undervisning: Chuck Smith Lite surdeg syrar hela degen. Gal 5:9 Om du öppnar upp dörren och tillåter ett litet fel, kommer detta snart att förstoras. På grund av bristerna

Läs mer

3- Lägg den högra handen över den vänstra precis nedanför eller på bröstet och läs Koranens

3- Lägg den högra handen över den vänstra precis nedanför eller på bröstet och läs Koranens 1- Stå mot Kibla (Mecka) och ha hjärtats avsikt att utföra just den bön det är frågan om 2- Lyft händerna upp till öronen och säg: Allahu akbar 3- Lägg den högra handen över den vänstra precis nedanför

Läs mer

EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos 3:13

EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos 3:13 År 2012 Jag vill lära känna Kristus och kraften från hans uppståndelse., fil 3:9 EVA och ormen Då sade Herren Gud till kvinnan: Vad är det du har gjort? Hon svarade: Ormen lurade mig, och jag åt. 1 Mos

Läs mer

Surat Al-Baqarah (Kon)

Surat Al-Baqarah (Kon) www.islamguiden.com 1 Surat Al-Baqarah (Kon) Källa: Amro Khaled http://www.amrkhaled.net/ Översättning till svenska: Syster Soona Surat Al-Baqarah (kon) Uppenbarades under Madina-perioden. Består av 286

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf Helande En lärjungens identitet Av: Johannes Djerf På en temasamling under årets tonårsläger så får ett 100-tal människor, under väldigt enkla omständigheter och under väldigt enkla och tydliga böner riktade

Läs mer

Markus 3:29 Men den som hädar den helige Ande får aldrig någonsin förlåtelse utan är skyldig till evig synd.

Markus 3:29 Men den som hädar den helige Ande får aldrig någonsin förlåtelse utan är skyldig till evig synd. "Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen med den Engelska titeln Unparadonable Sin. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder,

Läs mer

Hans Helighet Mirza Tahir Ahmad ra

Hans Helighet Mirza Tahir Ahmad ra En elementär studie av Islam Hans Helighet Mirza Tahir Ahmad ra Titel An elementary study of Islam Svensk översättning En elementär studie av Islam Författare Hans Helighet Mirza Tahir Ahmad Översättare

Läs mer

Kristendomen. Kristendomens tidiga historia

Kristendomen. Kristendomens tidiga historia Jesus tog på sig alla människors misslyckanden och synder när han dog på korset. På så sätt befriade Jesus människorna till att kunna leva ett liv nära Gud och beroende av Gud. Kristendomen uppstod i det

Läs mer

Den smala vägen. Matteus 7:21 Inte alla som säger Herre, Herre till mig ska komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Fars vilja.

Den smala vägen. Matteus 7:21 Inte alla som säger Herre, Herre till mig ska komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Fars vilja. "Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen Narrow Minded. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder, media och diagram och på så

Läs mer

www.islamguiden.com 1 Vad är Islam - en kort orientering

www.islamguiden.com 1 Vad är Islam - en kort orientering www.islamguiden.com 1 Vad är Islam - en kort orientering www.islamguiden.com 2 Alla religioner i världen har fått sitt namn antingen efter deras grundare eller efter det samhälle och nation i vilket respektive

Läs mer

SPECIELL ANDLIG FÖDA FÖR SJÄLEN

SPECIELL ANDLIG FÖDA FÖR SJÄLEN 15:e läxan - Sabbaten den 11 april 2009 Vi ser det stora behovet av missionsverksamhet att förkunna sanningen inte endast i fjärran länder, utan till dem som är nära oss. I vår nära omgivning finns städer

Läs mer

Fredagsbönen mitt på dagen är veckans höjdpunkt. Hinner man så tvättar man sig i ett särskilt tvättrum före bönen i moskén.

Fredagsbönen mitt på dagen är veckans höjdpunkt. Hinner man så tvättar man sig i ett särskilt tvättrum före bönen i moskén. Bönen kan utföras överallt, men det är viktigt för muslimerna att veta riktningen mot Mekka. En bönematta med inbyggd kompass är ett praktiskt hjälpmedel om man inte har inbyggd GPS i mobilen. Fredagsbönen

Läs mer

Missförstånd om Islam

Missförstånd om Islam www.islamguiden.com 1 Missförstånd om Islam ISLAM. Vår religion diskuteras nuförtiden friskt land och rike runt. I denna artikel belyses några av de vanligast förekommande missförstånden. 1: Muslimer dyrkar

Läs mer

KURSPLAN WAQF-E-NAU

KURSPLAN WAQF-E-NAU KURSPLAN WAQF-E-NAU 2018-19 (Mayar-e-Sagheer 7-10 år) Hifz-e-Qur an Qur anen med översättning Syllabus Surah Al-Falaq Sura e Al-Maa oon & Sura e Al-lahab Surah Al-Baqarah, 06 första verser Max tre verser

Läs mer

Grunden till kristendomen. Kristendomen. Vad Jesus ville förmedla. Vad Jesus ville förmedla

Grunden till kristendomen. Kristendomen. Vad Jesus ville förmedla. Vad Jesus ville förmedla Kristendomen Grunden till kristendomen Fyra evangelier (budskap, goda nyheter ) som berättar Jesu liv och lära. Traditionellt säger man att tre av författarna (Markus, Matteus och Johannes) kände Jesus

Läs mer

Därför kallas de ibland för de abrahamitiska religionerna.

Därför kallas de ibland för de abrahamitiska religionerna. Introduktion Judendom, kristendom och Islam Judendom 1800 talet f v t Abraham Kristendom Islam Tanach (Gamla testamentet) År noll, Jesu födelse Jesus Likheter Abraham Nya testamentet 600 talet e v t Muhammed

Läs mer

OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM?

OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM? OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM? Pingstkyrkan i Södertälje presenterar: Kan man vara kristen? - en predikoserie om grunderna i kristen tro VI TÄNKTE UTFORSKA LIVETS MENING TA CHANSEN GRUNDKURS

Läs mer

Vad är meningen med livet? Br. Khalid Yasin Innehållsförteckning Innehållsförteckning.. Förord... Vad är meningen med livet?... Vad vet du om Islam?... Förord I Guds den Nåderike, den Barmärtiges Namn.

Läs mer

Vad är Islam? ! Lär dig förstå Islam! Detta häfte är gratis! Språk kontrollant Obaida Alramahi. Projektledare/Designer Kamal Ahmad

Vad är Islam? ! Lär dig förstå Islam! Detta häfte är gratis! Språk kontrollant Obaida Alramahi. Projektledare/Designer Kamal Ahmad DETTA Utgåva HÄFTE 2012, ÄR version GRATIS 2 Vad är Islam? Lär dig förstå Islam Projektledare/Designer Kamal Ahmad Språk kontrollant Obaida Alramahi 1 Kontrollant Imam Ahmad Alsaegh Detta häfte är gratis

Läs mer

Svar på sju frågor om islam

Svar på sju frågor om islam www.islamguiden.com 1 Svar på sju frågor om islam Översättning till svenska: Aisha & Aisar Källa: http://www.thetruereligion.org/7questions.htm 1. Vad är Islam? Ordet "islam" är ett arabiskt ord som betyder

Läs mer

Muslim. Den som tillhör islam kallas för muslim.

Muslim. Den som tillhör islam kallas för muslim. ISLAM Historia Muslim Den som tillhör islam kallas för muslim. Koranen Helig bok inom islam. Ordet Koran kommer från det arabiska ordet al-ouran som betyder läsning. Koranens kapitel kallas suror. Det

Läs mer

den stora staden, och predika för den det budskap jag ger dig. i. När Gud beskriver sig själv med egna ord, så beskriver han sig själv så här:

den stora staden, och predika för den det budskap jag ger dig. i. När Gud beskriver sig själv med egna ord, så beskriver han sig själv så här: Jona 3 (Vers 1-10) Jona i Nineve 1 HERRENS ord kom för andra gången till Jona. Han sade: 2 Stig upp och bege dig till Nineve, den stora staden, och predika för den det budskap jag ger dig. 3 Då steg Jona

Läs mer

Jesus är HERREN Av: Johannes Djerf

Jesus är HERREN Av: Johannes Djerf Jesus är HERREN Av: Johannes Djerf Mark.11:1-10. Det är efter en tung och lång klättring som vi här i texten möter Jesus ridande nedför oljeberget och in i Jerusalem till människors lovprisning. Ifrån

Läs mer

Jag tror därför att det är viktigt att ivrigt studera Skriften för att se vad Gud har att säga om olika saker.

Jag tror därför att det är viktigt att ivrigt studera Skriften för att se vad Gud har att säga om olika saker. Dopet i vatten Inledning Det är viktigt att läsa Bibeln och lära sig vad Gud vill säga till sitt folk. Jag tror på att noggrant studera Skriften så att man vet exakt vad Gud har för oss. Han säger att

Läs mer

Muhammad föddes år 570(e.kr) i Mekka. Han var kameldrivare, karavanledare. Han var gift med den rika änkan Khadidja. År 610 möter Muhammad ängeln

Muhammad föddes år 570(e.kr) i Mekka. Han var kameldrivare, karavanledare. Han var gift med den rika änkan Khadidja. År 610 möter Muhammad ängeln ISLAM Muhammad föddes år 570(e.kr) i Mekka. Han var kameldrivare, karavanledare. Han var gift med den rika änkan Khadidja. År 610 möter Muhammad ängeln Gabriel för första gången och börjar mottag guds

Läs mer

Islam. Gud, profeter, människor, troslära, heliga plaster, symboler

Islam. Gud, profeter, människor, troslära, heliga plaster, symboler Islam Gud, profeter, människor, troslära, heliga plaster, symboler Gud Guds namn: Allah Guds egenskaper Gud är en, det finns bara en enda Gud, monoteism Gud finns i en annan dimension (osynlig) Gud har

Läs mer

Berättelsen vi befinner oss i

Berättelsen vi befinner oss i Berättelsen vi befinner oss i Ola Wingbrant 2014-11-08 Introduktion Det känns roligt och inspirerande att få stå här igen. Att åter ha fått förtroendet. Jag som står här heter Ola Wingbrant och predikar

Läs mer

Vi tror ock på Jesus Kristus, hans enfödde Son, vår Herre, vilken är avlad av den Helig Ande, född av jungfrun Maria

Vi tror ock på Jesus Kristus, hans enfödde Son, vår Herre, vilken är avlad av den Helig Ande, född av jungfrun Maria Vi tror ock på Jesus Kristus, hans enfödde Son, vår Herre, vilken är avlad av den Helig Ande, född av jungfrun Maria Predikan Tältmöte på Heljarödsgården, 2014 Vi ska idag fortsätta med vårt fokus på den

Läs mer

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Om jag skulle beskriva mig själv och mina intressen så skulle inte ordet politik finnas med. Inte för att jag tror att det är oviktigt på något sätt. Men jag har ett

Läs mer

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud.

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud. Gud i din stad! Innehåll VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv!... 3 Dina första steg på vägen till ett liv... tillsammans med Gud... 3 Lösningen är Jesus, Guds Son... 4 Frälst?... 5 Du kan bli född på nytt:...

Läs mer

En ledare efter Guds hjärta

En ledare efter Guds hjärta En ledare efter Guds hjärta Ur Bibeln: Men jag skall låta en präst framträda åt mig, som blir bestående, en som handlar efter vad som är i mitt hjärta och min själ. Åt honom skall jag bygga ett hus som

Läs mer

KALMAR ADVENTKYRKA MARS 2015

KALMAR ADVENTKYRKA MARS 2015 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA MARS 2015 Ångra er därför och vänd om, så att era synder blir utplånade och tider av nytt liv kommer från Herrens ansikte och han sänder Messias som är bestämd för

Läs mer

Öga för öga, Tand för tand

Öga för öga, Tand för tand Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen av den Engelska titeln Eye for an Eye. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder, media

Läs mer

Judendomen. Abraham judarnas stamfader

Judendomen. Abraham judarnas stamfader Klagomuren eller Västra muren i Jerusalem är judendomens viktigaste plats. Muren är det enda som återstår av det gamla templet som förstördes av romarna 70.e.Kr. Abraham judarnas stamfader Judarnas historia

Läs mer

Mitt arbetshäfte om religion.

Mitt arbetshäfte om religion. Mitt arbetshäfte om religion. Centralt innehåll: Några högtider, symboler och berättelser ur kristendom, islam och judendom. Några berättelser ur Bibeln och deras innebörd samt några av de vanligaste psalmerna.

Läs mer

Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad.

Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad. Predikotext: Joh 1:1-14 Född är Frälsaren och Förlossaren, Kristus, Herren, i Davids stad. Kommen är friden, himmelska tiden nu är fullbordad. Min själ, var glad. PS 127:2 Jesu födelse omges av mycket

Läs mer

Mässa i påsknatten (B)

Mässa i påsknatten (B) Mässa i påsknatten (B) De som har tjänaruppdrag i gudstjänsten anländer i procession till den mörka kyrkan. Ett tänt böneljus bärs i processionen. Orgeln kan tas i bruk vid moment 4 (Påsklovprisning) eller

Läs mer

Vallfärden Hajj och Umrah

Vallfärden Hajj och Umrah Hajj och Umrah Vad är vallfärden? Vallfärden är en av de fem milstolparna i islam. Vallfärden i islam betyder resan till den heliga moskén som ligger i staden Mecka i Saudiarabien och att upprätta vissa

Läs mer

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 - om trons olika dimensioner Steg i tro denna vecka Skriv under veckan ner på ett papper, som du delar in i fyra kolumner, när du upplever tron som huvud,

Läs mer

Vilken är Guds sanna religion?

Vilken är Guds sanna religion? www.islamguiden.com 1 Vilken är Guds sanna religion? Översättning: bröder och systrar i islam Källa: www.islamcanada.com www.islamguiden.com 2 Människor föds under omständigheter som de själva inte har

Läs mer

Döden. på korset? Tio argument från Bibeln

Döden. på korset? Tio argument från Bibeln Döden på korset? Tio argument från Bibeln Författaren Hans Helighet Maulana Abul-Ata Jalandhari föddes den 14:e april 1904 i Kariha, vid distriktet Jallundhar i det Indiska Punjab. För att uppfylla sin

Läs mer

Religion VT 2015: Judendom, kristendom och islam Historia VT 2015: Medeltiden KORT SAMMANFATTNING

Religion VT 2015: Judendom, kristendom och islam Historia VT 2015: Medeltiden KORT SAMMANFATTNING Religion VT 2015: Judendom, kristendom och islam Historia VT 2015: Medeltiden KORT SAMMANFATTNING Vad 4b ska kunna i religion och historia torsdagen den 12 mars Kort sammanfattning Det ser nog ändå mycket

Läs mer

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf

Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Ägget som ruvas av Anden Tjänstegåvorna, del 1 Av: Johannes Djerf Jag har den stora förmånen att under vissa morgnar under dagens första timmar få titta på barnkanalen på tv med min äldsta dotter. Det

Läs mer

FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273)

FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273) FÖRLÅTA I HERRENS NAMN En predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 8: 1-20; AC 7273) Inte heller jag dömer dig. Gå, och synda inte mer! (Joh 8:11) Det kommer ett starkt budskap från vår Herre

Läs mer

Vid P läser präst. Vid F läser alla tillsammans. NN står för namnet/namnen.

Vid P läser präst. Vid F läser alla tillsammans. NN står för namnet/namnen. Dop av barn Vid P läser präst. Vid F läser alla tillsammans. NN står för namnet/namnen. Präst medhjälpare kan framföra en hälsning med egna ord. Psalm Inledningsord och tackbön P I Faderns och Sonens och

Läs mer

Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf

Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf Ett ödmjukt hjärta Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att ställa er en fråga idag som du kan fundera en liten stund på med den som sitter bredvid dig. Och frågan är; vad innebär det att vara ödmjuk?

Läs mer

De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2.

De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2. De Complete 180: Andy Esche, personliga vittnesbörd Grundare av MissingPets.com 1. Mitt namn är Andy Esche, grundare av missingpets.com. 2. Under mitt liv, har Gud gett mig två visioner att hjälpa människor.

Läs mer

Om Koranen. Ordet Koran kommer från det arabiska ordet al-auran som betyder läsning.

Om Koranen. Ordet Koran kommer från det arabiska ordet al-auran som betyder läsning. 108 Koranen är den heliga boken inom islam. Den som tillhör religionen islam kallas för muslim. I Koranen kan man läsa om den muslimska tron och om de regler som muslimer ska följa. För en muslim är orden

Läs mer

Helsingborgs husförsamlingsnätverk Älska Jesus, älska människor, älska Helsingborg. Grunddokument 2013-01-23

Helsingborgs husförsamlingsnätverk Älska Jesus, älska människor, älska Helsingborg. Grunddokument 2013-01-23 Helsingborgs husförsamlingsnätverk Älska Jesus, älska människor, älska Helsingborg Grunddokument 2013-01-23 Innehåll I. Tro & värderingar... 3 Bibeln... 3 Gud... 3 Människan... 3 Jesus Kristus... 4 Mission...

Läs mer

Bosniakiska Islamiska Samfundet BIS STADGAR STADGAR

Bosniakiska Islamiska Samfundet BIS STADGAR STADGAR Bosniakiska Islamiska Samfundet BIS 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Bosniakiska Islamiska Samfundet, nedan kallad BIS, är islamiskt samfund som består av bosniaker och andra muslimer i Sverige, organiserade

Läs mer

Världens fest i Sverige (sas)

Världens fest i Sverige (sas) Avnr: 11223tv12 Ramadan Handledning för svenska som andraspråk av Carolina Ahnhem och Viveca Öste OBS! Begär gärna att få en textad version av programmet från AV-media och på långlån! Se även Generell

Läs mer

Tillbedjan i Islam och det andliga livet...7. Siyam (Att fasta månaden ramadan)...9

Tillbedjan i Islam och det andliga livet...7. Siyam (Att fasta månaden ramadan)...9 Upptäck Islam Presentation av Islam...3 Vilka är muslimerna?...3 Islams betydelse...3 Islamisk Monoteism...4 Vad tror muslimer?...4 Tillbedjan i Islam och det andliga livet...7 Shahadah (trosbekännelsen)...7

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15 1 Tunadalskyrkan 13 09 01 Jag har en dröm Amos 9:11-15 I dagarna är det femtio år sedan Martin Luther King jr höll sitt berömda tal i Washington, där han sade I have a dream, Jag har en dröm, och som blev

Läs mer

Islams trosbekännelse

Islams trosbekännelse Islam Islams trosbekännelse Det finns ingen gud utom Gud (=Allah på arabiska) och Muhammed är hans profet (sändebud) Laa ilaaha illal-lah Muhammadun Rasoolullaah Profeter Adam första människan och profeten

Läs mer

Tro en vardagsförmiddag- 10:27

Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Tro en vardagsförmiddag- 10:27 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167 14 Bromma 2 INNEHÅLL Ett litet förtydligande... 4 Att använda materialet...

Läs mer

Vilja lyckas. Rätt väg

Vilja lyckas. Rätt väg Vilja lyckas Rätt väg Till Fadern genom Mig Predikan av pastor Göran Appelgren Läsningar: Ps 23; Joh 14:1-11; SKR 538. Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni. Thomas sade: Herre, vi vet inte

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig!

Tunadalskyrkan 13 08 11. Det är roten som bär Dig! 1 Tunadalskyrkan 13 08 11 Det är roten som bär Dig! Visst är det spännande att göra AHA-upplevelser ibland, för de kan ge både kraft och inspiration. Häromdagen gjorde jag en sådan upplevelse när jag upptäckte

Läs mer

Kärleken till nytta. Predikan av pastor Göran Appelgren. (Läsningar: Luk 14:1-32; AC 6388, 6393. Se sista sidan!)

Kärleken till nytta. Predikan av pastor Göran Appelgren. (Läsningar: Luk 14:1-32; AC 6388, 6393. Se sista sidan!) Kärleken till nytta Predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Luk 14:1-32; AC 6388, 6393. Se sista sidan!) När någon bjuder dig på bröllop, ta då inte den främsta platsen vid bordet. Kanske någon

Läs mer

iii. Vingårdsarbetarna är Israels ledarskap.

iii. Vingårdsarbetarna är Israels ledarskap. Markus 12 (12:1 12) Liknelsen om de onda vingårdsarbetarna 1 Sedan började Jesus tala till dem i liknelser: En man planterade en vingård. Han satte stängsel kring den, högg ut en vinpress och byggde ett

Läs mer

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia!

Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia! Nyhetsbrev Nr 7 2013 Jesus är densamme i går och idag och i evighet. (Hebr. 13:8) Guds Eld i Zambia! Kära syskon, Hälsningar i Jesu Namn! I detta nyhetsbrev vill jag dela från våra kampanjer som hölls

Läs mer

Islam i världen den näst största religionen Ca 1,5 miljard är muslimer, nästan 25 % av jordens befolkning.

Islam i världen den näst största religionen Ca 1,5 miljard är muslimer, nästan 25 % av jordens befolkning. Islam Islam i världen den näst största religionen Ca 1,5 miljard är muslimer, nästan 25 % av jordens befolkning. Ju mörkare blå färg, ju större andel muslimer Länder med många muslimer Grundare och helig

Läs mer

Al thabaat. Hur förblir vi solida thabitiin - inom Islam? Hur behåller vi vår tillförsikt inom tron? Hur bevarar vi styrkan i Islam?

Al thabaat. Hur förblir vi solida thabitiin - inom Islam? Hur behåller vi vår tillförsikt inom tron? Hur bevarar vi styrkan i Islam? www.islamguiden.com 1 Al thabaat Källa: Amro Khaled http://www.amrkhaled.net/ Översättning till svenska: Syster Soona Redigering: Syster Faiza Hur förblir vi solida thabitiin - inom Islam? Hur behåller

Läs mer

Skapad för att Tillbe

Skapad för att Tillbe Skapad för att Tillbe Av: Johannes Djerf I onsdags så startade vi upp församlingens bibelskola. Vilket jag tycker är mycket spännande och jag hoppas även ni deltagare som var med kände det och med en förväntan

Läs mer

En introduktion om Jama ats administration och struktur. (För Mayare Sagheer)

En introduktion om Jama ats administration och struktur. (För Mayare Sagheer) I Allahs den Nåderikes den Barmhärtiges namn En introduktion om Jama ats administration och struktur (För Mayare Sagheer) Efter en profets död upprättar Allah kalifatet, d.v.s. profetens efterträdare,

Läs mer

Kristendomen...2 Kristendomen ut i världen...2. Kristendomen kommer till Sverige...5. Proteströrelser i kyrkan...7

Kristendomen...2 Kristendomen ut i världen...2. Kristendomen kommer till Sverige...5. Proteströrelser i kyrkan...7 Kristendomen...2 Kristendomen ut i världen...2 De kristna förföljs...2 Kristendomen blir mäktig...3 Vem ska bestämma?...3 Den apostoliska trosbekännelsen...3 Kristendomen kommer till Sverige...5 Sverige

Läs mer

- Under några år så bodde jag och reste runt i Mellan Östern och Nordafrika.

- Under några år så bodde jag och reste runt i Mellan Östern och Nordafrika. Psalm 1 Två sätt att leva - Under några år så bodde jag och reste runt i Mellan Östern och Nordafrika. Vi denna tid så reste jag ibland runt i öknen. Solen var stekhet och man kände sig som om man kokade

Läs mer

Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 - Frälsningens Mysterium

Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 - Frälsningens Mysterium Ett Liv i Del 1 - Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit. 2 Kor 5:17 Ett Liv i är en serie av korta kurser arrangerade av Hestra Cafékyrka som utforskar

Läs mer

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf

Herren behöver dem. Av: Johannes Djerf Herren behöver dem Av: Johannes Djerf Jag tänkte börja med att fråga om någon vet vilken produkt som denna logga tillhör? (bild). Karlsson Klister, det som är känt för att kunna laga allt. Det lagade mina

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Kasta ut nätet på högra sidan

Kasta ut nätet på högra sidan Kasta ut nätet på högra sidan Predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Ps 89:12-14; Joh 21:1-14; AC 10061:1,2. Se sista sidan!) Tidigt på morgonen stod Jesus på stranden, men lärjungarna visste inte

Läs mer

S:t Eskils Katolska församling

S:t Eskils Katolska församling S:t Eskils Katolska församling Månadsbladet Maj 2010 Välkommen till S:t Eskils Katolska Församling Den heliga mässan firas i regel varje dag kl. 18.30, utom torsdagar, och fredagar firas mässan kl.12.00.

Läs mer