Infobladet. Nordens största Elektronikmässa. Vi ser fram mot 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Infobladet. Nordens största Elektronikmässa. Vi ser fram mot 2008"

Transkript

1 Infobladet Nr Vi ser fram mot 2008 Nordens största Elektronikmässa Vi välkomnar dig till 2008 års upplaga av Elektronik /EP som går av stapeln på Stockholmsmässan i Älvsjö mellan den 28:e till 30:e januari. Kablema Komponent hittar du i monter C02:31 där vi kommer att visa vårat breda sortiment av produkter på och kring kabeln. C02:31 En enkel skiss på vår monter så att du lätt kan hitta oss på mässan. SM i kontaktpressning Under mässdagarna kommer vi att anordna SM i kontaktpressning där du har möjligheten att visa upp dina kunskaper och färdigheter inom kontaktpressning. Tävlingen går ut på att skala och kontaktera en kabel samt skapa kontakt mellan 2 punkter på kortast möjliga tid. De 3 bästa tiderna varje dag kommer att belönas med pris. Läs mer på vår hemsida om hur tävlingen går till. Välkommen till monter C02:31 och skapa kontakt på kortast möjliga tid! Det har då blivit ett nytt år och jag hoppas att ni alla har hunnit med att få lite ledigt under jul och nyårshelgen med god mat och avkoppling. Några har kanske varit så snälla att tomten kom på besök. Jag hoppas att julen blev vintervit med massor av snö för de flesta av er. I skrivande stund en bit in i december så lyser vintern med sin frånvaro och regnet öser ned utanför kontorsfönstret i Järfälla. Vi har nu summerat verksamhetsåret 2007 och det blev för oss ett mycket bra år med växande omsättning och utökat produktsortiment. Nu fortsätter vi in i år 2008 med oförminskad styrka och satsar vidare på att bygga marknadens bredaste sortiment för produkter på och kring kabeln. Första aktiviteten under år 2008 håller du i din hand. Fokus i detta infoblad har lagts på en närmare presentation av ABIKO-produkterna. Varumärket ABIKO är vårat eget och kännetecknas av hög kvalitetsnivå och delar av sortimentet är UL- godkända. På sidan två finner du en närmare presentation av våra senaste krimp- och skalverktyg, Mobile och Embla. Under varumärket ABIKO kommer det att dyka upp en hel del nyheter under året, så håll utkik på hemsidan. Har du några ytterligare frågor kring produkterna som du inte får svar på i detta blad så hör du bara av dig till någon av oss. Kontaktuppgifter finner du på sista sidan. Aktivitet nummer två under 2008 är att delta i mässan Elektronik/EP på Stockholmsmässan i Älvsjö under perioden januari. Där kommer vi att visa vårt breda program och ser fram mot att se dig i montern och över en kopp kaffe visa dig mera av våra produkter. Vi finns i monter C02:31. Väl mött under 2008! Anders Tångring Försäljningschef

2 MOBILE - maximal flexibilitet ABIKO MOBILE är det idealiska valet för dig som dagligen arbetar med olika el- och elektronikapplikationer. Ett stort urval av backar som snabbt och enkelt byts ger möjlighet till ett komplett program i ett och samma verktyg. På hemsidan, finns utförlig information om alla backar till MOBILE-verktyget. Med ett enkelt handgrepp byter du back. KAMPANJERBJUDANDE Upptäck fördelarna med ABIKO MOBILE! Vi erbjuder dig ett paket bestående av en Mobile ram med tillhörande Mobile Box och följande 5 backar: Mobile Box Väska för verktyget och plats för 5-6 backar. OAA0525 För isolerade förbindningar 0,5-2,5 mm 2. OKB0560 För oisolerade förbindningar 0,5-6 mm 2. OEB0210 För ändhylsor 0,25-10 mm 2. OMP45 För modularplug RJ45. OCC1113 För koaxialkontakter, RG 8, 11 och 58. Vid önskemål om andra backar än ovanstående, kontakta vår kundtjänst, tel Ditt pris: 1495:- (ord pris 1964:-) Erbjudandet giltigt tom 29/ Två nya backar till Mobileverktyget Det populära pressverktyget ABIKO MOBILE utökar sitt backsortiment med ytterligare 2 backar, OSW0360 och OSW0560. Båda backarna används för kontaktpressning av skarvhylsor med värmekrympisolering. OSW0360 För skarvhylsor med värmekrympisolering 4-6/0,3-0,75 mm 2. OSW0525 För skarvhylsor med värmekrympisolering 0,5-2,5 mm 2.

3 Embla - självjusterande klipp- och skalverktyg Embla är ett självjusterande klipp- och skalverktyg med marknadens bredaste arbetsområde i sin klass, 0,02-10 mm 2. Ergonomiskt utförande, låg vikt och lång livslängd (testad > cykler) gör verktyget idealiskt för professionell användning. Till verktyget finns förutom standardkassetten ytterligare 2 kassetter: KAMPANJERBJUDANDE Verktyg med utbytbara kassetter! Vi erbjuder dig klipp- och skalverktyget Embla, utrustad med standardkasset PVC med raka blad 0,02-10 mm 2. EMBLA 4-16 Utbyteskassett med skalkniv för 4-16 mm 2. Ditt pris: 495:- (ord pris 550:-) Erbjudandet giltigt tom 29/ EMBLA V-kniv Utbyteskassett med V-knivar: hårdare isolationer 0,1-4 mm 2. Många intresserade besökare på mässan Den 9-12 oktober deltog Kablema Komponent för första gången på Scanautomaticmässan som i år var förlagd till Svenskamässan i Göteborg. Kablema Komponents produktchef Leif Lundberg visar en besökare vår produktkatalog. I montern kunde besökarna se ett brett utbud av genomföringar, märksystem och skyddslang, med tyngdpunkt på genomföringar från Icotek. Innovativt system Icotek systemet är en genomföring som är öppningsbar, vilket möjliggör montage av prefabricerade kablage i tex maskiner. Vi marknadsförde detta system under parollen Trött på många hål i väggen - Vi har lösningen. Totalt kom besökare till mässsan varav 150 stycken visade intresse för våra produkter och ville diskutera vidare med oss. Vi är mycket glada över det stora intresset och jobbar nu vidare med dessa leads. Magnus Edvall (ryggen mot kameran), säljare på Mellansverige, i samspråk med två av de personer som besökte mässan.

4 d D Isolerade förbindningar ABIKO ring-, gaffel- och stiftkabelskor är tillverkade av koppar. Flat- och rundstiftsförbindningarna är tillverkade i mässing. Delar av sortimentet är UL godkänt. ABIKO isoleringshylsa är normalt av typ easy-entry, vilket betyder att den styr in ledaren rätt i kabelskon. Risken för vikta och utstående trådar, och därmed eventuella överslag eller sämre elektriska egenskaper elimineras. - vårat eget varumärke ABIKO-sortimentet kännetecknas av hög kvalitetsnivå och är testade och godkända enligt vår kravspecifikation för universella produkter. Delar av sortimentet är UL godkänt. Sortimentet består av isolerade förbindningar, ändhylsor, handverktyg samt kap- och skalverktyg. Ringkabelskor 0,5-6 mm 2 Gaffelkabelskor 0,5-6 mm 2 Stiftkabelskor 0,5-6 mm 2 Skarvhylsor 0,5-6 mm 2 Skarvhylsor m värmekrympisolering 0,5-6 mm 2 Flatstift 0,5-6 mm 2 Flatstifthylsor rullad modell 0,5-6 mm 2 Flatstifthylsor med hane rullad modell 0,5-2,5 mm 2 Ändhylsor ABIKO isolerade och oisolerade ändhylsor är tillverkade av koppar 99,95% och är förtenta. Isolerhylsan är tillverkad av polyamid (PA). Förutom standard ändhylsor levererar vi ändhylsor med isolationsfärg enligt andra förekommande färgsystem på den nordiska marknaden. Isoleringshylsans färg betecknar ledararean. Vi levererar även för ledarareor över 50 mm² mot förfrågan. Flatstifthylsor helisolerade rullad modell 0,5-6 mm 2 Rundstift 0,5-6 mm 2 Rundstifthylsor helisolerade 0,5-6 mm 2 Avgreningar 0,5-6 mm 2 Ändskarvhylsor helisolerade 1,5-6 mm 2 Sortimentlådor Isolerade ändhylsor 0,25-35 mm 2 Isolerade TWIN-ändhylsor 2x0,5-16 mm 2 Oisolerade ändhylsor 0,25-35 mm 2 Självjusterande kapoch skalverktyg ABIKO kap- och skalverktyg är ergonomiska, självjusterande och anpassade för moderna elektriska installationer. Hög prioritet har givits till ergonomisk design vilket resulterat i komfortabla verktyg. TOR Avmantlingsverktyg med två utbytbara krokar för olika kabeldiametrar som medföljer verktyget. Reservkniv kan förvaras i handtaget. COREX II Skalverktyg för koaxialkabel, diam 2,5-7,6 mm. EMBLA Ett självjusterande skalverktyg med möjlighet att enkelt byta skalkassetterna som finns som tillbehör. Klipper flertrådiga ledare 10 mm 2 och entrådig ledare 1,5 mm 2. MINIM Skären är av lamelltyp och skalar alla typer av PVC-isolering. Komfortabla handtag i glasfiberförstärkt nylon (PA). H UP-B41 För kapning av mångtrådiga Cu- och Al-ledare. Liten och lätthanterlig. L L 1 ABIKO 001 Lätt och smidigt kap- och skalverktyg av högkvalitativt stål. Låsbar inställning. ODEN Avmantlingsverktyg för signal-, telefon-, audio-, instument-, datakabel och liknande. Justering görs med ett nio-positioners ställvred. Enkelt att byta reservkniv.

5 ABIKO handverktyg ABIKO handverktyg är svenska kvalitetsverktyg lämpade för den professionelle användaren. Verktygen kännetecknas av god design, som gör dem lättarbetade och smidiga. Minimal muskelstyrka krävs för en fullgod kontaktpressning. Verktygen har en spärrfunktion som garanterar fullföljd kontaktpressning. Lång livslängd, klarar minst pressningar samt justerbar för kalibrering för att erhålla en fullgod förbindning. Önskas maximal egonomi så väljer du komfortline serien med mekanism som minimerar handtagskraften från 450N till 250N, samtidigt som den höjer kvaliteten på arbetet och minimerar risken för förslitningsskador. De verktygen klarar minst pressningar. DKB0325 Presstång för oisolerade Cu-förbindningar 0,35-2,5 mm 2 (AWG 22-14). DKB0360 Presstång för oisolerade Cu-förbindningar 0,35-6 mm 2 (AWG 22-10). KWB4099 Presstång för oisolerade Cu-förbindningar 4-10 mm 2 (AWG 12-6), typ ring-, gaffel-, och stiftkabelskor samt rörkabelskor och skarvhylsor. KRB0560 Presstång för oisolerade flatstiftförbindningar, rundstift och rundstifthylsor, 0,5-6 mm 2 (AWG 20-10). DRB0115 Presstång för oisolerade flatstiftförbindningar, rundstift och rundstifthylsor, 0,10-1,5 mm 2 (AWG 30-16). ABIKO Mobile Professionellt kontaktpressningsverktyg med ett brett urval av backar som ger dig möjlighet att använda en verktygsram med mer än 20 olika crimpapplikationer. DEB0325 Presstång för ändhylsor 0,25-2,5 mm 2 (AWG 22-14). DCC1113 Presstång för koaxialkontakter typ BNC, TNC, Thinnet med RG 58, 59, 62 och 71. KSA0760 Presstång för isolerade förbindningar 0,75-6 mm 2 (AWG 22-10). Tävling Vill du vinna en sortimentlåda, handtång eller skalverktyg? Då ska du delta i vår hemsidestävling. Svara på följande 5 frågor (svaren finns på hemsidan, och ge oss en kort sammanfattning om vad du tycker om vår hemsida. De 3 först öppnade rätta lösningarna vinner en av följande produkter: 1. AL1000 Sortimentlåda med ca 1000 isolerade förbindningar 0,5-6 mm 2 samt 2 verktyg. 2. MOBILE Installation Mobile handtång med två utbytbara backar. 3. Embla Självjusterande klipp- och skalverktyg. KCC2511 Presstång för koaxialkontakter typ BNC, TNC, Ethernet, Thinnet med RG 8, 11 och Enligt vilken standard är Kablema Komponent miljöcertifierad? 2. Vad heter våra 2 ordermottagare i Järfälla? 3. Vad är Pliotex-V för typ av produkt? 4. Flexa har 4 system av skyddslang, ett heter System Rohrflex, vad heter de andra 3? 5. Hur mycket väger handverktyget ABIKO Mobile? Detta tycker jag är bra/dåligt med Kablemas nya hemsida:... Namn:... Företag:... Adress:... Postnr:...Ort:... Land:... Tel:... e-post:... Skicka eller faxa in din lösning senast 29/2 till Kablema komponent, Box 525, JÄRFÄLLA. Fax nr Rätt svar och vinnare presenteras på vår hemsida den 7/3. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

6 PRODUKTÖVERSIKT isolerade förbindningar ändhylsor oisolerade förbindningar rörkabelskor handverktyg verktyg för kontaktpressning hydrauliska pressverktyg kap- och skalverktyg isolerade förbindningar ändhylsor handverktyg kap- och skalverktyg skyddsslang rostfri skyddsslang förskruvningar värmekrympslang med särskilda egenskaper kabelstrumpor

7 PRODUKTÖVERSIKT kabelgenomföringar böjskydd krympslang skyddsslang kabelmärkning kabelkanaler c o t e k kabelgenomföringar emc-skydd dragavlastningar högflexibla förbindningar jordflätor förskruvningar buntband verktyg bandade kabelskor

8 Det är vi som är Kablema komponent! Anders Tångring Försäljningschef Tel dir Mariann Berglind Innesälj/Kundsupport Tel dir Monica Edström Innesälj/Kundsupport Tel dir Magnus Edvall Fältsäljare (mellansverige) Tel dir Andreas Renmar Fältsäljare (södra sverige) Tel dir Leif Lundberg Produktchef Tel dir Om ni önskar kontakt med någon av våra säljare eller beställa en katalog, klipp ur och fyll i nedanstående talong. Om du inte vill klippa i broschyren så kan du kopiera talongen och faxa in den på fax nr Ja tack, jag vill att ni kontaktar mig för mer information. Skicka mig er produktkatalog Frankeras ej. Mottagaren betalar portot. Företag:... Namn:... Adress:... Post nr.:... Ort:... Tel:... Mobil:... e-post:... Kablema Komponent SVARSPOST SE JÄRFÄLLA SVERIGE

Kap- och skalverktyg

Kap- och skalverktyg ABIKO Kap- och skalverktyg UP-B41, ABIKO 001, Embla, Tor 2 Oden, Minim 3 Corex II 4 SES Kap- och skalverktyg Allroundsaxar, Kabelsax, Skalkniv 5 Skalverktyg 6 Elpress kapverktyg CT10, CT20, HKS-34, HKS-62

Läs mer

Abiko handverktyg. 7. Handverktyg / ABIKO. 7:2 Order tel: Fax:

Abiko handverktyg. 7. Handverktyg / ABIKO. 7:2 Order tel: Fax: Abiko handverktyg Abiko handverktyg är svenska kvalitetsverktyg lämpade för den professionelle användaren. Verktygen kännetecknas av god design, som gör dem lättarbetade och smidiga. minimal muskelstyrka

Läs mer

Handverktyg. 7. Handverktyg / ABIKO / ELPRESS. Order tel: Fax:

Handverktyg. 7. Handverktyg / ABIKO / ELPRESS. Order tel: Fax: Handverktyg Allmän information 2 Verktyg för isolerade förbindningar 0,14-6,0 mm² 3-4 Verktyg för nabbpressning av oisolerade förbindningar 0,35-6 mm² 5 Verktyg för oisolerade förbindningar 4-10 mm² 6

Läs mer

Beteckningsexempel. Beteckningsexempel. Kat nr KA1532R (E, FLS, G osv)

Beteckningsexempel. Beteckningsexempel. Kat nr KA1532R (E, FLS, G osv) Abiko isolerade förbindningar Abiko ring-, gaffel- och stiftkabelskor är tillverkade av koppar. Flat- och rundstiftsförbindningarna är tillverkade i mässing. Större delen av Abiko sortimentet är UL godkänt.

Läs mer

Ändhylsor. Allmän information 2 Isolerade ändhylsor 0,25-35 mm² 3 Isolerade TWIN-ändhylsor 2 x 0,5-16 mm² 4 Oisolerade ändhylsor 0,25-35 mm² 5

Ändhylsor. Allmän information 2 Isolerade ändhylsor 0,25-35 mm² 3 Isolerade TWIN-ändhylsor 2 x 0,5-16 mm² 4 Oisolerade ändhylsor 0,25-35 mm² 5 Ändhylsor Allmän information 2 Isolerade ändhylsor 0,25-35 3 Isolerade TWIN-ändhylsor 2 x 0,5-16 4 Oisolerade ändhylsor 0,25-35 5 Allmän information 6 Isolerade ändhylsor 0,14-35 7 Isolerade ändhylsor

Läs mer

RAKA TRAPPOR OCH GALLERDURK

RAKA TRAPPOR OCH GALLERDURK RAKA TRAPPOR OCH GALLERDURK Raka trappor Nordiska Stålprodukter AB levererar ståltrappor för industri, kontor, bostäder, skolor. Dessa används som entré-trappor, transporttrappor samt utrymningstrappor,

Läs mer

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4

NYHET ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012 BATTERIDRIVNA VERKTYG METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING BETONG- OCH NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 BATTERIDRIVNA VERKTYG NY VINKELSLIP, 18 V XR SE SIDAN 4 NY BORDS-/GERINGSSÅG SE SIDAN 5 BETONG- OCH METALLBEARBETNING TRÄBEARBETNING NY STICKSÅG, 18 V XR SE SIDAN 4 ONSITE NEWS NUMMER 2 MAJ-AUGUSTI 2012

Läs mer

MEKANISKA SYSTEMVERKTYG MED LÖSA PRESSBACKAR FÖR OLIKA AREOR

MEKANISKA SYSTEMVERKTYG MED LÖSA PRESSBACKAR FÖR OLIKA AREOR MEKANISKA SYSTEMVERKTYG MED LÖSA PRESSBACKAR FÖR OLIKA AREOR Art.nr 061147 Grundverktyg för lösa backar med inbyggd returspärr som garanterar att kontaktpressningen fullföljs. Pressback för isolerade kabelskor

Läs mer

FM Mattsson. Kök. Trycksak nr 251/3

FM Mattsson. Kök. Trycksak nr 251/3 FM Mattsson Kök Trycksak nr 251/3 Tillgång på sand och kunskapen om metallbearbetning var en förutsättning när FM Mattsson grundades i mitten av 1800-talet. Kunskapen har gått i arv och sanden är fortfarande

Läs mer

TOPJOB S skenmonterade kopplingsplintar med tillförlitligheten hos CAGE CLAMP med push-in-teknik.

TOPJOB S skenmonterade kopplingsplintar med tillförlitligheten hos CAGE CLAMP med push-in-teknik. TOPJOB S PRESSA PRESTANDAN I TOPP TOPJOB S skenmonterade kopplingsplintar med tillförlitligheten hos CAGE CLAMP med push-in-teknik. För alla ledartyper Stort utbud av multifunktionella byglar Det snabbaste

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

En kort presentation om våra produktområden och om oss som leverantör.

En kort presentation om våra produktområden och om oss som leverantör. En kort presentation om våra produktområden och om oss som leverantör. Tryck Vi erbjuder allt från små tryckgivare och transmitters till instrument som manometrar, handpumpar och hela kalibreringssystem.

Läs mer

DC2900. Absolut dammfritt sedan 1972. Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande paketerat i en kraftfull, effektiv och lätthanterlig maskin.

DC2900. Absolut dammfritt sedan 1972. Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande paketerat i en kraftfull, effektiv och lätthanterlig maskin. Absolut dammfritt sedan 1972. Marknadens bästa filter för dina lungors skull. Marknadens lättaste maskin i sin klass. Helt ny säck för dammfria säckbyten. DC2900 Nya DC2900-40 års erfarenhet och kunnande

Läs mer

Isolerade förbindningar

Isolerade förbindningar erade förbindningar Allmän information 2 Ringkabelskor 0,5-6 ² 3 Gaffelkabelskor 0,5-6 ² 3 Stiftkabelskor 0,5-6 ² 3 Skarvhylsor 0,5-6 ² 4 Skarvhylsor med värmekrympisolering 0,5-6 ² 4 Flatstift 0,5-6 ²

Läs mer

Enkel Digital Skyltning. på några minuter...

Enkel Digital Skyltning. på några minuter... Enkel Digital Skyltning på några minuter... Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen Vi har tagit fram tre färdiga paket

Läs mer

MINIFORCE - next generation

MINIFORCE - next generation MINIFORCE - next generation Genom smarta tankar och fullfjädrade mekaniska lösningar har vi skapat det oöverträffade verktyget för anslutning av kabelskor. Minimal handkraft i handtaget ger ett tons tryck

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 Vi vet att professionella användare ställer höga krav på sin utrustning och våra verktyg är konstruerade för att tillmötesgå våra kunders behov, både med avseende på

Läs mer

NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO. A registered trademark of SNA Europe Group

NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO. A registered trademark of SNA Europe Group NYA UNIVERSALKNIVAR FRÅN BAHCO A registered trademark of SNA Europe Group Bahcos första verktyg i ERGO -serien lanserades 1982. Vår övertygelse är det är viktigt att anpassa verktygen till människans anatomi,

Läs mer

JULMARKNAD i Jakriborg

JULMARKNAD i Jakriborg JULMARKNAD i Jakriborg Äntligen är planeringen igång inför den traditionella och populära julmarknaden i Jakriborg den medeltida Hansastaden, som ligger i Hjärup utanför Lund. Marknaden har under sina

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. 2 s. s. 4 s. 5 S. 6-9 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet

Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet Med fastigheten ansluten till det öppna stadsnätet så öppnar sig en hel värld av möjligheter för tjänster inom bredband, tv och telefoni. Med

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

Cu-förbindningar 0,75-1000 mm²

Cu-förbindningar 0,75-1000 mm² Allmän information 2 Easy-Guide 3 Rörkabelskor 0,75-1000 ² Rörkabelskor med två hål 70-300 ² 6 Rörkabelskor med 5 vinkel 10-150 ² 7 Rörkabelskor med 90 vinkel 10-150 ² 8 Rörkabelskor 10-300 ² DIN 6235

Läs mer

Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park?

Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park? Arbetar du med Sveriges mest inspirerande park? Elmia Park bjuder in till tävlingen Park Inspira 2015 med syfte att lyfta fram våra vackra svenska parker. I år riktar sig tävlingen till områdena Kyrkogård

Läs mer

Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag. Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen

Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag. Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen Våra sex servicegarantier är företagarens bästa vänner Utan företag stannar

Läs mer

starkare tillsammans tio röster om varför SEKO behövs

starkare tillsammans tio röster om varför SEKO behövs starkare tillsammans tio röster om varför SEKO behövs Ensam är inte stark Jag tror absolut att jag skulle tjäna mindre om inte facket förhandlade för mig. Så svarar en av dem som här får frågan vad de

Läs mer

Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den!

Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den! Sommargåvan förstärker relationen, medan julklappen bekräftar den! Maxa din relation med Joyful Giftcard Sommargåva förstärker relationen Gåvoekonomin har funnits så länge män- Med en sommargåva till dina

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. s. 4 s. 5 s. 6 S. 7-0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg Säkerhet på väg Vägbelysningen finns till för att man som trafikant och fotgängare ska kunna upptäcka faror och bedöma risker i tid.

Läs mer

Allt i metall för undertak. FlexEdge. Undertakskassetter Kant A, DD och E. Kassetter för T-bärverk. FlexEdge PB01-2014 1

Allt i metall för undertak. FlexEdge. Undertakskassetter Kant A, DD och E. Kassetter för T-bärverk. FlexEdge PB01-2014 1 FlexEdge Undertakskassetter Kant A, DD och E er för T-bärverk 1 Beskrivning FlexEdge T24/T15 Undertakskassetter kant A, DD och E FlexEdge är vårt sortiment av kassetter för T- bärverk. De finns i kant

Läs mer

Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet!

Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet! Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet! BIGAB 7 10 Lätt och smidig, men ändå stark och stadig är orden som bäst beskriver den minsta modellen i BIGAB sortimentet.

Läs mer

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal

Hultdins SuperSaw flexibilitet i ett nötskal Hultdins SuperSaw, högproduktiv buntkapning i Brasilien Hultdins gripsågar i SuperSaw-serien har under många år varit det naturliga kvalitetsvalet bland skogsentreprenörer världen över. Kaptillsatsen appliceras

Läs mer

Att välja det skydd som dämpar mest är inte alltid rätt. Med ett högdämpande skydd i en lågbullrig miljö finns en risk att användaren känner sig

Att välja det skydd som dämpar mest är inte alltid rätt. Med ett högdämpande skydd i en lågbullrig miljö finns en risk att användaren känner sig Bara till proffs! Att välja det skydd som dämpar mest är inte alltid rätt. Med ett högdämpande skydd i en lågbullrig miljö finns en risk att användaren känner sig isolerad och tar av sig skyddet för att

Läs mer

RÄTT! Vi hjälper dig att välja. Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på!

RÄTT! Vi hjälper dig att välja. Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på! Vi hjälper dig att välja RÄTT! Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på! Oberoende professionella tester Varje år får hundratals produkter genomgå

Läs mer

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean Conclean har den enkla lösningen för ditt enskilda avlopp Entreprenörer som återkommer och nöjda kunder talar sitt

Läs mer

Nytt namn - ny modellserie!

Nytt namn - ny modellserie! Nytt namn - ny modellserie! Atlas Weyhausen, numera Atlas Weycor är världens äldsta tillverkare på hydrostatiska lastmaskiner. Bolaget grundades under 1950-talet av Friedrich Weyhausen (därav namnet) i

Läs mer

PLAST- BANDNINGS- SYSTEM

PLAST- BANDNINGS- SYSTEM VG-band av polyester för manuell hantering Ersätter stålband. Mjukt och smidigt men gjort för tuffa tag. Tål vatten, stark kyla och värme max 90 o C. Avrullare Sträckare Spännen UA-1 eller BA-1 ST-16,

Läs mer

PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV. Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se. Utgåva 1.0

PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV. Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se. Utgåva 1.0 PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se Utgåva 1.0 Hur kommer jag igång?... 3 Välkommen till Pärmen.se... 3 Internet Explorer... 3 IKEA Arkiv... 3 Hur kommer jag in

Läs mer

Servicemätning via telefon och e-post

Servicemätning via telefon och e-post RAPPORT Servicemätning via telefon och e-post KROKOM Januari 2013 BOX 55650 102 14 STOCKHOLM TEL 08 783 82 90 E-MAIL info@jsm-telefront.se BESÖKSADRESS: NÄRINGSLIVETS HUS, STORGATAN 19 www.jsm-telefront.se

Läs mer

Visar du din kund alla möjligheter till snyggare design och energieffektivitet? Webbaserat beräkningsprogram. kabelförläggning

Visar du din kund alla möjligheter till snyggare design och energieffektivitet? Webbaserat beräkningsprogram. kabelförläggning club E L E C T R I C MEDLEMSBLAD FÖR SCHNEIDER ELECTRICS INSTALLATÖRSKLUBB / MARS 2012 Visar du din kund alla möjligheter till snyggare design och energieffektivitet? Webbaserat beräkningsprogram för kabelförläggning

Läs mer

Produktblad Firewirekabel. Produktblad Kabel Firewire 6/4

Produktblad Firewirekabel. Produktblad Kabel Firewire 6/4 Firewirekabel Vanlig firewirekabel för anslutning mellan t.ex. digitalkamera och dator. DEFW-10 Firewirekabel 122.5 kr inklusive moms Kabel Firewire 6/4 FireWirekabel 6/4 poler 400Mbps. DE1FW08 Kabel Firewire

Läs mer

Nytt att välja på. Information om Bredband och TV. för dig som bor hos Hyresbostäder. Välkommen till en värld av möjligheter.

Nytt att välja på. Information om Bredband och TV. för dig som bor hos Hyresbostäder. Välkommen till en värld av möjligheter. Nytt att välja på Information om Bredband och TV för dig som bor hos Hyresbostäder. Välkommen till en värld av möjligheter. Hej! Jag heter Thomas och arbetar med Bredbands- och TV-frågor hos Hyresbostäder.

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Checklista med Tips & råd för din webbplats

Checklista med Tips & råd för din webbplats Checklista med Tips & råd för din webbplats Din hemsida är navet i din marknadsföring. Den ska visa vem du är, vad du erbjuder och hur just du kan lösa dina kunders problem och den ska hjälpa dig sälja

Läs mer

Sammanställning Undersökning av kommunens funktionsbrevlådor 2013

Sammanställning Undersökning av kommunens funktionsbrevlådor 2013 2013-02-21 Sammanställning Undersökning av kommunens funktionsbrevlådor 2013 40 procent av respondenterna instämde i påståendet att de som helhet var nöjda i kontakten med kommunen Det är ingen skillnad

Läs mer

A registered trademark of SNA Europe Group. Vi är tillverkare. www.bahco.com. ERGO TM serien. Den bästa skruvmejseln i världen

A registered trademark of SNA Europe Group. Vi är tillverkare. www.bahco.com. ERGO TM serien. Den bästa skruvmejseln i världen A registered trademark of SNA Europe Group Vi är tillverkare www.bahco.com ERGO TM serien Den bästa skruvmejseln i världen EXCELLENT Bahco ERGO TM Process För att ett verktyg ska vara ergonomiskt måste

Läs mer

Listen Only CutOff FM Radio Dual. Nyhet! Dual Pro. FM Radio CutOff Listen Only. det kompletta hörselskyddet

Listen Only CutOff FM Radio Dual. Nyhet! Dual Pro. FM Radio CutOff Listen Only. det kompletta hörselskyddet Listen Only CutOff FM Radio Dual Nyhet! Dual FM Radio CutOff Listen Only det kompletta hörselskyddet Sordin erbjuder högklass hörselskydd till låga prise för fritid och yrkesmässigt bruk Musik och kommunikation

Läs mer

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR Nyhetsbrev Arkitekter NU BÖRJAR VI BLOGGA På Swedoor har vi som ambition att alltid vara en modern och relevant leverantör av design och innovation. Vi jobbar ständigt på att utveckla

Läs mer

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB

I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB I DIN VARDAG NR. 4 - DECEMBER 2015 NYHETER OCH INFORMATION FRÅN RONNEBY MILJÖ & TEKNIK AB 2015 närmar sig sitt slut. För oss på Miljöteknik har året varit fullt med projekt och stora utmaningar. Några

Läs mer

Det första steget blir att titta i Svensk MeSH för att se om vi kan hitta några bra engelska termer att ha med oss på sökresan.

Det första steget blir att titta i Svensk MeSH för att se om vi kan hitta några bra engelska termer att ha med oss på sökresan. Sökexempel - Hälsovägledare Hälsovägledning med inriktning mot olika folkhälsoproblem som t ex rökning, tips på hur man går tillväga för att göra en datasökning och hur man även kontrollerar om artiklarna

Läs mer

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN)

BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) BILAGA KARTLÄGGNING SOCIALSEKRETERARE STOCKHOLM (MELLAN) Arbetssituation 2 Typ av ärenden Fråga: Vilken typ av ärenden arbetar du med? Är det? Barn och ungdomar 43% 55% Ekonomiskt bistånd Vuxna 3 27% 19%

Läs mer

Nya hedersmedlemmar i VBK

Nya hedersmedlemmar i VBK Ansv. Utg: Johan Israelsson Redaktör: Johan Nygaard Årsmötet 2015 Ca 50 medlemmar deltog i årsmötet 2015 som hölls i Mälargymnasiet den 17 februari. Årsmötet beviljade 2014 års styrelse ansvarsfrihet.

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T

L A N T M Ä T E R I E T L A N T M Ä T E R I E T Aktbilaga 1 Kallelse 2010-02-26 Ärendenummer Förrättningslantmätare Jenny Bobeck «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» Ärende Omprövning av

Läs mer

Levererar kompetens, kvalitet och engagemang

Levererar kompetens, kvalitet och engagemang Levererar kompetens, kvalitet och engagemang ProffPartner din totalleverantör av verktyg, maskiner och material När alla gör det de är bäst på blir verksamheten optimal. Du är bäst på din verksamhet. Vi

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE Vid fiberanslutning till villa

INSTALLATIONSGUIDE Vid fiberanslutning till villa INSTALLATIONSGUIDE Vid fiberanslutning till villa En stabil framtid med fiber Snabbt, stabilt och säkert. Att installera fiber i sin villa öppnar teknikens motorväg in i framtiden. Du får möjligheter till

Läs mer

2. Om du har köpt en RGB styrenhet med Fjärrkontroll ta bort den transparenta plasten vid batteriet.

2. Om du har köpt en RGB styrenhet med Fjärrkontroll ta bort den transparenta plasten vid batteriet. Instruktion LED RGB lister /Strips Det här är en generell instruktion/bruksanvisning för våra RGB LED lister. Vi testar alltid att de lister vi skickar ut fungerar, men det kan ju ändå vara bra att prova

Läs mer

TRANSPORT & FÖRVARING AV VARM MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969

TRANSPORT & FÖRVARING AV VARM MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969 TRANSPORT & FÖRVARING AV VARM MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969 SDX välkända kvalitet och livslängd Insidan helt i rostfritt Snabbast från 0 till 80 grader Pressade gejdrar, enkel rengöring och ökad

Läs mer

BRUKSANVISNING. ver. 1.2

BRUKSANVISNING. ver. 1.2 BRUKSANVISNING ver. 1.2 OBS Denna produkt är ämnad för barn över tre (3) år gamla. OBS Vi (Lillagunga) bär inget ansvar för eventuella olyckor eller skador som uppstått som följd av att ha missförstått

Läs mer

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet.

Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Tänk i mindre banor och förbättra byggandet, miljön och klimatet. Think Less. Vi förenklar byggandet Hur kan det löna sig att tänka i mindre banor? För att mindre är mer. Speciellt när du använder Lindabs

Läs mer

Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar

Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar Effektiva postemballage och E-handelsförpackningar Nyhet! Färgade påsar Bubbelpåsar Denna populära produkt är lätt som luft och skyddande som en kudde. De små bubblorna ger utmärkt skydd för känsliga komponenter

Läs mer

Produkter, service och support som överstiger dina förväntningar.

Produkter, service och support som överstiger dina förväntningar. Produkter, service och support som överstiger dina förväntningar. affärsidén är lika enkel som självklar KABEL- FÖRSKRUVNINGAR ELEKTRONIK- KAPSLINGAR KABELSKYDD VARNINGSLJUS Nöjd kund är vår ledstjärna

Läs mer

Bästa sommargåvan. Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info.

Bästa sommargåvan. Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info. Bästa sommargåvan Surfa in och vinn! Gå in på summercard.se klicka på tävling för mer info. Unikt sommarerbjudande! 239 kr inkl frakt Ord Pris 295 kr ink frakt Gäller endast t.o.m 15 Juli Sommargåva förstärker

Läs mer

MAXITHERM Kopparrörskulvert

MAXITHERM Kopparrörskulvert MAITHERM VVS AB Grundades 1942 MAITHERM skulvert Värme- och tappvarmvatten Kulverten är kvalitets- och miljöcertifierad enligt ISO 9001/14001 Innehållsförteckning MAITHERM skulvert 79 Innehållsförteckning

Läs mer

Bredband via fiber. Hälsningar Jerker Jonsson Lidköpings bredband 0510-771070 Jerker.jonsson@lidkoping.se

Bredband via fiber. Hälsningar Jerker Jonsson Lidköpings bredband 0510-771070 Jerker.jonsson@lidkoping.se Bredband via fiber Vi har idag intresseförfrågningar från boende utmed Storegårdsvägen. Nu finns det en skarvbrunn för fiber i gamla Tunbanan där vi kan koppla in nya kunder. Det finns inte slangar till

Läs mer

Infoblad om våra olika tjänstedelare. DRG 700 (två olika versioner) samt CTS HES 3106 Med och utan antenn/koaxial-uttag

Infoblad om våra olika tjänstedelare. DRG 700 (två olika versioner) samt CTS HES 3106 Med och utan antenn/koaxial-uttag Infoblad om våra olika tjänstedelare DRG 700 (två olika versioner) samt CTS HES 3106 Med och utan antenn/koaxial-uttag CTS HES-3106 Med antenn/koaxial uttag Beskrivning av lysdioder på CTS:n. POWER=Spänningsindikator

Läs mer

www.julklappskortet.se

www.julklappskortet.se www.julklappskortet.se Varför Julklappskortet? Svårt att välja rätt julklapp? Vi har över 100 produkter från kända varumärken att välja bland. Snabbt och Säkert Vi har marknadens snabbaste leverans till

Läs mer

En liten guide till kvinnohälsa

En liten guide till kvinnohälsa En liten guide till kvinnohälsa Barnmorskemottagningarna i Primärvården Skåne vart ska jag gå? får jag tvillingar? ÄR DET RÄTT FÖR MIG? är det normalt? kostar det något? Trygghet är vår specialitet är

Läs mer

S K I O L D d a t a m i x. S K I O L D G ö R H E L A S K I L L N A D E N!

S K I O L D d a t a m i x. S K I O L D G ö R H E L A S K I L L N A D E N! S K I O L D d a t a m i x allt f ör grisstallet S K I O L D G ö R H E L A S K I L L N A D E N! innehållsforteckning Smågrisstall................................ 3 FRATS och slaktsvin.........................

Läs mer

KAMRATSKAP ÖRLOGSTRADITION SJÖFÖRSVAR

KAMRATSKAP ÖRLOGSTRADITION SJÖFÖRSVAR Flaskposten KAMRATSKAP ÖRLOGSTRADITION SJÖFÖRSVAR Ordförandens spalt Jag och min fru Jane, köpte en liten segelbåt under senare delen av denna sommar och jag tror vi fått en något skev bild av båtlivet.

Läs mer

Våtrumskassett. Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata

Våtrumskassett. Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata Våtrumskassett Spara tid, plats och pengar med prefabricerat stambyte! Produkten bedömd i SundaHus Miljödata Våtrumskassetter Dags för stambyte? Att riva gamla schakt är både dyrt och tidskrävande. Med

Läs mer

Att komma igång med FirstClass (FC)!

Att komma igång med FirstClass (FC)! Att komma igång med FirstClass (FC)! Vi har tillgång till FC genom vårt samarbete med folkhögskolor och därigenom med Folkbildningsnätet. FC kan användas på en dator på två sätt (dessutom kan du använda

Läs mer

Smidigt kodlås. Tekniska data. Easy Digital Door Lock. Easy Digital Door Lock. www.yale.se. www.yale.se

Smidigt kodlås. Tekniska data. Easy Digital Door Lock. Easy Digital Door Lock. www.yale.se. www.yale.se Smidigt kodlås Med Yale Easy får du ett lättanvänt kodlås för tillfällig låsning av din dörr eller smidigt skydd av cykel och gräsklippare i ditt förråd. Tänd upp displayen med handen, slå koden och vrid

Läs mer

CareVan & Tillbehör. Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar

CareVan & Tillbehör. Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar CareVan & Tillbehör Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar Konstruktion Stommen i CareVan är framställd av 16 mm spånplatta, belagda med melamin i vit kulör (RAL K101PE). Alla sidor

Läs mer

Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd.

Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd. 22 februari 2012 Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd. Som en av de största och mest innovativa tillverkarna av elverktyg och trädgårdsmaskiner, har Ryobi som

Läs mer

NU ÄR DET DAGS ATT VÄLJA SOP ABONNEMANG!

NU ÄR DET DAGS ATT VÄLJA SOP ABONNEMANG! NU ÄR DET DAGS ATT VÄLJA SOP ABONNEMANG! Till dig kan vi köra med fyrfacksbilen ofärgad glasförpackning matavfall plastförpackning tidning pappers förpackning ofärgad glasförpackning metallförpackning

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

Ny insamling för villor i Norrköping. Nu byter vi ut den gröna och bruna tunnan till sortering i flera fack.

Ny insamling för villor i Norrköping. Nu byter vi ut den gröna och bruna tunnan till sortering i flera fack. Ny insamling för villor i Norrköping Nu byter vi ut den gröna och bruna tunnan till sortering i flera fack. Nu ökar vi servicen för dig, för miljön Senast det skedde en stor förändring som rörde hämtningen

Läs mer

Engelska skolan, Järfälla

Engelska skolan, Järfälla Elever År - Våren svar, % Kunskaper och bedömning. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 0 0 Medelvärde,,,,. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 0 0,0,,,. Lärarna

Läs mer

BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING

BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING BÖJLIGA INSATSRÖR FÖR SÄKER SKORSTENSRENOVERING Bildförslag: Vi tar en bild på installation av NSP-rör. Uppifrån, så man ser hur röret förs ner i skorstenen, lite händer som jobbar, arbetskläder, 1964eventuell

Läs mer

DEN PERFEKTA GÅVAN. GÅVOKORT GÅVOKORT. BONUSGÅVA Snyggt tvådelat serverings-/salladsbestick. Värde:

DEN PERFEKTA GÅVAN. GÅVOKORT GÅVOKORT. BONUSGÅVA Snyggt tvådelat serverings-/salladsbestick. Värde: SAGAGIFTS erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa formgivare med de skandinaviska trenderna som grund. Från det allra

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm(!) och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!! Till den

Läs mer

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM

DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM DET HÄR ÄR RIKSFÖRENINGEN AUTISM Riksföreningen Autism arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism, Aspergers syndrom och andra autismliknande tillstånd. Föreningens medlemmar

Läs mer

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket

Indivo. lyftenheter för det bekväma köket Indivo lyftenheter för det bekväma köket Det flexibla köket Oavsett om köket är nytt eller om man har haft glädje av det i många år krävs det få förändringar för att göra det flexibelt och tillgängligt

Läs mer

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering

Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Öppen spis Blockskorsten Stålskorsten Renovering Smarta skorstenslösningar Smarta skorstenslösningar Schiedel är Europas största skorstenstillverkare och har tillverkat skorstenar för den svenska marknaden

Läs mer

Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag

Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag Nercia - en värld av relationer, kompetens och massor med inspiration! Nercia har utbildat människor, och bidragit till kompetensutveckling i en

Läs mer

Stödinsatser i skolan. Vad behöver jag som förälder Veta?

Stödinsatser i skolan. Vad behöver jag som förälder Veta? Stödinsatser i skolan Vad behöver jag som förälder Veta? Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN:

Läs mer

FÖRETAGSAMHET LÖNAR SIG ALLTID

FÖRETAGSAMHET LÖNAR SIG ALLTID FÖRETAGSAMHET LÖNAR SIG ALLTID www.yrittajat.fi futureimagebank.com futureimagebank.com futureimagebank.com FÖRETAGSAMHET LÖNAR SIG ALLTID anvisningar för föreläsaren futureimagebank.com futureimagebank.com

Läs mer

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Ravema Ledande partner till nordisk verkstadsindustri En omfattande rationaliseringsprocess pågår ständigt för att stärka den nordiska verkstadsindustrins

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

FAQ Gullberg & Jansson

FAQ Gullberg & Jansson FAQ Gullberg & Jansson Innehåll Poolvärmepumpar... 3 Allmänt om pooluppvärmning... 3 Inför köp av poolvärmepump... 4 Garanti och service - Poolvärmepumpar... 5 Övrigt... 5 Poolvärmepumpar Allmänt om pooluppvärmning

Läs mer

Installation av Värmefilm, värmefolie.

Installation av Värmefilm, värmefolie. Installation av Värmefilm, värmefolie. Till en början ska du se till att beställa rätt mängd material inför installationen. Se till att vara noggrann när du räknar, det kommer att löna sig i slutet. Fungera

Läs mer

Servicemätning via telefon och e-post

Servicemätning via telefon och e-post RAPPORT Servicemätning via telefon och e-post GOTLAND VÅRMÄTNING Juni 2014 BOX 55650 102 14 STOCKHOLM TEL 08 783 82 90 E-MAIL info@jsm-telefront.se BESÖKSADRESS: NÄRINGSLIVETS HUS, STORGATAN 19 www.jsm-telefront.se

Läs mer

Ninolab och Forma. Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar

Ninolab och Forma. Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar Ninolab och Forma Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar Ninolab har representerat Forma* i mer än 42 år på den svenska marknaden och levererat många tusen lågtemperaturfrysar till svenska laboratorier.

Läs mer

Servicemätning via telefon och e-post

Servicemätning via telefon och e-post RAPPORT Servicemätning via telefon och e-post KARLSTAD Januari 2013 BOX 55650 102 14 STOCKHOLM TEL 08 783 82 90 E-MAIL hq@jsm-telefront.se BESÖKSADRESS: NÄRINGSLIVETS HUS, STORGATAN 19 www.jsm-telefront.se

Läs mer

HUS Vi bygger på era Villkor!

HUS Vi bygger på era Villkor! HUS Vi bygger på ERA villkor! Vi bygger på ERA villkor! Vi bygger våra hus på dina villkor helt och hållet. Du har en husdröm vi förverkligar den med hjälp av dina skisser, samt våra erfarna säljare och

Läs mer

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET

ThermoCon Konvektorer THERMOPANEL. ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET THERMOPANEL ThermoCon Konvektorer ThermoCon KOMPAKTA VÄRMEPAKET Stora glaspartier och öppna planlösningar. Det är 2000-talets boende, både i exklusiva villor och vanliga lägenheter. Här är det låga och

Läs mer

Uponor InfrastrUktUr uponor BETÄCKnInGAr. nyhet! Längre livslängd, tätare anslutning och bättre ljudergonomi

Uponor InfrastrUktUr uponor BETÄCKnInGAr. nyhet! Längre livslängd, tätare anslutning och bättre ljudergonomi Uponor InfrastrUktUr uponor BETÄCKnInGAr nyhet! Längre livslängd, tätare anslutning och bättre ljudergonomi Uponor Betäckningar En ny generation betäckningar för säkrare system Vi var tidiga med att utveckla

Läs mer

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB är en svenskägd legotillverkare som är inne i en stark expansionsfas

Läs mer

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons...

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons... LATHUND FÖR MALVIN INNEHÅLL 1 Registrera ny användare... 2 2 Logga In... 3 2.1 Glömt lösenord... 4 3 Annonsering... 5 3.1 Skapa annons... 5 3.2 Redigera annons... 8 3.3 Ta bort förmedlad annons... 8 3.4

Läs mer