96 Diarienummer 0990/11 Delegation avseende boendeparkering Förslag till beslut enligt Trafikkontorets tjänsteutlåtande.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "96 Diarienummer 0990/11 Delegation avseende boendeparkering Förslag till beslut enligt Trafikkontorets tjänsteutlåtande."

Transkript

1 Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Nummer 5/11 96 Diarienummer 0990/11 Delegation avseende boendeparkering Förslag till beslut enligt Trafikkontorets tjänsteutlåtande. Roland Rydin (M) yrkar avslag till kontorets förslag. Theo Papaioannou (VägV) yrkar avslag till kontorets förslag, bilaga 1 96 Ordföranden yrkar bifall till kontorets förslag. Ordförande ställer proposition på avslag till kontorets förslag respektive bifall till kontorets förslag. Nämnden beslutar att bifalla kontorets förslag 1. ge trafikdirektören delegation att besluta, att boende på adresser i en fastighet och på gatorna i närheten av denna, inte är berättigad till boendeparkeringstillstånd, i de fall det finns lediga platser på kvartersmark i fastigheten eller inom rimligt gångavstånd från denna. 2. trafikdirektören får vidaredelegera rätten att besluta detta till Roland Rydin (M) och Theo Papaioannou (VägV) reserverar sig mot beslutet till förmån för sina yrkanden. Vid protokollet Betty Karlsson Justerat Owe Nilsson Roland Rydin Rätt utdraget intygar i tjänsten Betty Karlsson 1(5)

2 2(5) TN 96/11 Tjänsteutlåtande Trafiknämnden Diarienummer 990/11 Trafikavdelningen Hans Magnusson Telefon E-post: Delegation avseende boendeparkering Förslag till beslut Trafikkontoret föreslås besluta att att ge trafikdirektören delegation att besluta, att boende på adresser i en fastighet och på gatorna i närheten av denna, inte är berättigade till boendeparkeringstillstånd, i de fall det finns lediga platser på kvartersmark i fastigheten eller inom rimligt gångavstånd från denna, Trafikdirektören får vidaredelegera rätten att besluta detta till Sammanfattning Enligt parkeringspolicyn ska boendeparkeirng successivt flyttas över till parkeringsanläggningar på kvartersmark, för att skapa utrymme på gatorna för yrkestrafiken samt efterfrågan på korttids- och halvdagsparkering för handel och besökare. Det ska ske i takt med att det byggs nya parkeringsanläggningar, men kan också delvis ske genom att fylla på där det finns lediga platser i befintliga parkeringsanläggningar. En förutsättning för att få parkeringsanläggningar byggda är att fastighetsägare är intresserade av att bygga dessa, bl.a. genom att är att de är möjliga att finansiera, vilket förutsätter ett högt utnyttjande av de byggda platserna. Boendes bilar på adresser i fastigheten och på gatorna i närheten av en parkeringsanläggning med lediga platser, bör därför flyttas in i dessa anläggningar. Ekonomiska konsekvenser Trafikkontoret har idag ingen beräkning av de ekonomiska konsekvenserna, men på sikt kan det röra sig om några miljoner kronor per år i lägre intäkt. Birgitta Hellgren Trafikdirektör Henrik Petzäll Avdelningschef Trafik Göteborgs Stad Trafikkontoret, tjänsteutlåtande 2(5)

3 Ärendet Bakgrund Målsättningen med Parkeringspolicy för Göteborgs Stad, som Kommunfullmäktige beslutade , är att den ska medverka till att staden ska vara tillgänglig för alla. Vi ska ha en attraktiv och vacker stad med en hållbar stadsutveckling socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Parkeringspolicyn ska uppmuntra till att fler väljer kollektivtrafiken eller cykeln framför bilen. Nedanstående stycken är utdrag ur parkeringspolicyn och ger en inriktning på hur boendeparkeringen ska utvecklas för att bidra till att parkeringspolicyns mål nås. Förändra dagens bilplatser i innerstaden Boendeparkering på gatumark flyttas över till parkeringsanläggningar, främst garage, på kvartersmark i nära anslutning till större gator och leder. Detta ger möjlighet till att bättre kunna svara upp mot efterfrågan på korttids- och halvdagsparkering. Det ger också förutsättningar för att t.ex. ge plats för nya kollektivtrafik- och cykelstråk samt förskönade stadsmiljöer. Prioritera korttids- och halvdagsparkering Bilparkering på gatumark bör i första hand nyttjas för korttids- och halvdagsparkering, vilket ska prioriteras före boende och verksammas behov av heldags- och dygnsparkering. Tillgodose parkering för boende på kvartersmark Boende ska kunna få tillgång till en dygnetruntplats, för att man inte ska tvingas flytta bilen eller ta den till jobbet då man inte har någonstans att parkera på dagtid. Däremot är det inte självklart att bilen ska finnas i direkt anslutning till bostaden. Förädla Göteborgs stadsmiljö Prioritera stadsmiljö före bilparkering För att höja attraktiviteten i respektive stadsdel bör förfulande parkeringar förnyas och överskott tas bort. Nuläge Det finns idag tio boendeparkeringsområden. Vi har ca boendeparkeringskunder och platser som de kan parkera på - platserna är dock inte reserverade för fordon med boendeparkeringstillstånd, utan även tillgängliga för andra som behöver parkera. Vid millenniumskiftet var det drygt kunder (siffran justerad med hänsyn till att det tillkommit några områden sedan dess). Som framgår av nedanstående karta ingår inte vissa områden i centrala Göteborg i boendeparkeringssystemet (t.ex. Haga, Annedal, Öster om Heden, delar av Landala), eftersom dessa byggdes med tillräckligt antal parkeringsplatser för sin verksamhet. Vidare ingår, enligt ett beslut i trafiknämnden , inte heller nybyggda fastigheter inom boendeparkeringsområdena, där fastighetens behov täckts genom egna platser eller platser i intilliggande parkeringsanläggningar. Krav på detta har ställts av Byggnadsnämnden med stöd av Plan- och bygglagen i samband med bygglovsansökningarna. Göteborgs Stad Trafikkontoret, tjänsteutlåtande 3(5)

4 Analys och överväganden Gatorna inom boendeparkeringsområdena är till stora delar fullbelagda av parkerade bilar, såväl dag som natt. Många av dessa fordon tillhör boendeparkerare och är parkerade antingen heldags- eller dygnsvis. Enligt parkeringspolicyn ska dessa successivt flyttas över till parkeringsanläggningar, främst garage, på kvartersmark i nära anslutning till större gator och leder, för att skapa utrymme på gatan för yrkestrafiken samt efterfrågan på korttids- och halvdagsparkering för handel och besökare. Det ger också förutsättningar för att t.ex. ge plats för nya kollektivtrafik- och cykelstråk samt förskönade stadsmiljöer. I många fall förutsätter detta att det byggs nya parkeringsanläggningar på kvartersmark innan boendes fordon kan flyttas över dit. En förutsättning för att få parkeringsanläggningar byggda är att fastighetsägare är intresserade av att bygga dessa, bl.a. genom att är att de är möjliga att finansiera. Det innebär bl.a. att parkeringsanläggningen måste bli använd och inte ha (för många) lediga platser - en fastighetsägare lever under företagsekonomiska villkor. Trafiknämndens beslut om boendeparkeringstaxor har däremot inga kopplingar till kostnader. Det finns också här och var i centrala Göteborg lediga platser i befintliga parkeringsanläggningar som kan fyllas på med boendeparkerare. Såväl Göteborgs Stads parkeringsaktiebolag som privata fastighetsägare har sådana anläggningar. En inflyttning i parkeringanläggningarna kan åstadkommas genom att boende inte längre får parkera på vissa platser eller genom Göteborgs Stad Trafikkontoret, tjänsteutlåtande 4(5)

5 taxehöjningar på boendeparkeringen på gatorna kring dessa. Taxorna kan höjas till en nivå så att parkeringsanläggningen till största delen är nyttjad. Ett komplement till dessa sätt är att boende på adresserna i fastigheten och på gatorna i närheten av denna inte får köpa boendeparkeringstillstånd. Ett sådant förfarande är i linje med hur vi redan idag, enligt ett beslut i trafiknämnden, utesluter boende på adresser i nya fastigheter inom boendeparkeringsområdena. Förslag Trafikkontoret föreslår att Trafikdirektören får delegation att besluta, att boende på adresser i en fastighet och på gatorna i närheten av denna, inte är berättigade till boendeparkeringstillstånd, i de fall det finns lediga plater på kvartersmark i fastigheten eller inom rimligt gångavstånd från denna. Trafikdirektören föreslås få vidaredelegera rätten att besluta detta till Göteborgs Stads parkeringsbolag Parkeringsbolaget har under hand tagit del av trafikkontorets tjänsteutlåtande och de ser positivt på trafikkontorets förslag, då det är en förutsättning för att de ska kunna finansiera utbyggnad av nya parkeringsanläggningar. Konsekvenser Måluppfyllelse Som framgår av avsnitten ovan är förslaget i linje med parkeringspolicyn, så att gatorna i utökad omfattning kan användas för yrkestrafiken samt efterfrågan på korttids- och halvdagsparkering för handel och besökare. Ekonomi En boendeparkerare (som inte har miljöfordon) betalar mellan ca kr/år för ett boendeparkeringstillstånd. Trafikkontoret har idag ingen beräkning av hur många boendeparkeringskunder som kan beröras. Ett räkneexempel med att det finns 100 lediga platser i en anläggning som fylls av boendeparkeringskunder, ger att trafiknämnden får minskade intäkter på tkr/år. Om en ny parkeringsanläggning på 300 platser byggs skulle trafiknämndens intäkter på motsvarande sätt minska med tkr/år. På sikt röra sig kan det röra sig om några miljoner kronor per år i lägre intäkt. Göteborgs Stad Trafikkontoret, tjänsteutlåtande 5(5)

Om ändring av taxor och villkor för boendeparkering

Om ändring av taxor och villkor för boendeparkering Om ändring av taxor och villkor för boendeparkering Beslut i Trafiknämnden 2003-03-12 69 Nämnden beslöt enligt kontorets förslag hemställa hos Kommunfullmäktige högsta taxan för boendeparkering höjs från

Läs mer

Protokollsutdrag. Ordföranden. Sammanträdesdatum 2010-02-02

Protokollsutdrag. Ordföranden. Sammanträdesdatum 2010-02-02 Ordföranden Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2010-02-02 Justering av taxor för avgiftsparkering och vissa tillstånd, dnr 2516/08 Hemställan Kommunfullmäktige Förslag till beslut enligt Trafikkontorets

Läs mer

under förutsättning av att kommunfullmäktige fastställer ny högsta parkeringstaxa, för egen del fastställa taxenivåer samt hög- och lågtaxetider.

under förutsättning av att kommunfullmäktige fastställer ny högsta parkeringstaxa, för egen del fastställa taxenivåer samt hög- och lågtaxetider. TN 40/12 TN 63/12 Tjänsteutlåtande Trafiknämnden 2012-02-10 2012-03-07 Diarienummer 2260/10 Trafikavdelningen Hans Magnusson Telefon 031-368 84 25 E-post: hans.magnusson@trafikkontoret.goteborg.se Ändring

Läs mer

Parkeringspolicy. för Vara kommun. Gäller fr.o.m XX-XX. Antagen av kommunfullmäktige 2016-XX-XX X

Parkeringspolicy. för Vara kommun. Gäller fr.o.m XX-XX. Antagen av kommunfullmäktige 2016-XX-XX X Parkeringspolicy för Vara kommun Gäller fr.o.m. 2016-XX-XX Antagen av kommunfullmäktige 2016-XX-XX X Sammanfattning Syftet med en parkeringspolicy är att ge en gemensam inriktning för hur parkeringsfrågor

Läs mer

Yttrande över motion av Patrik Ehn (SD) om nya Göta Älvbrons segelfria höjd

Yttrande över motion av Patrik Ehn (SD) om nya Göta Älvbrons segelfria höjd Handling 2012 nr 89 Yttrande över motion av Patrik Ehn (SD) om nya Göta Älvbrons segelfria höjd Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om att stärka detaljhandeln i Göteborg

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om att stärka detaljhandeln i Göteborg Styrelsehandling 15 Utfärdat 16-11-10 Diarienummer 0218-16 Marknad & Affärsutveckling Carina Bergsten Telefon 0722-557990 E-post: carina.bergsten@p-bolaget.goteborg.se Motion av Axel Josefson (M) och Hampus

Läs mer

Boendeparkering i delar av ytterstaden samt boendeparkering för fordonsägare som både har bil och MC/Moped klass I

Boendeparkering i delar av ytterstaden samt boendeparkering för fordonsägare som både har bil och MC/Moped klass I Dnr Sida 1 (7) 2016-05-18 Handläggare Jan Prestberg 08-508 261 50 Till Trafiknämnden 2016-06-16 Boendeparkering i delar av ytterstaden samt boendeparkering för fordonsägare som både har bil och MC/Moped

Läs mer

Är dispensen för boendeparkering förenlig med ett växande Stockholm? Svar på uppdrag från kommunfullmäktige

Är dispensen för boendeparkering förenlig med ett växande Stockholm? Svar på uppdrag från kommunfullmäktige Dnr T2016-03245 Sida 1 (6) 2016-11-15 Handläggare Jan Prestberg 08-508 261 50 Till Trafiknämnden 2016-12-08 Är dispensen för boendeparkering förenlig med ett växande Stockholm? Svar på uppdrag från kommunfullmäktige

Läs mer

Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift

Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Nilsson Bjervner Åsa Datum 2016-05-17 Diarienummer KSN-2016-1105 Kommunstyrelsen Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Program för parkeringar

Program för parkeringar Program för parkeringar i Vara kommun Antagen av kommunfullmäktige 2017-03-27 30 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Syfte... 2 Geografiska avgränsningar... 2 Ställningstaganden parkering...

Läs mer

Förslag om avgifter för färdtjänstresor och månadskort 2019

Förslag om avgifter för färdtjänstresor och månadskort 2019 Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-09 Diarienummer 1845/17 Handläggare Bo Carlryd Telefon: 031-3680329 E-post: bo.carlryd@stadshuset.goteborg.se Förslag om avgifter för färdtjänstresor

Läs mer

Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering

Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering 4 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Julin Jenny Datum 2016-04-05 Diarienummer GSN-2016-0775 Gatu- och samhällsmiljönämnden Förslag till nya bestämmelser för boendeparkering Förslag till beslut Gatu-

Läs mer

Parkering i Haga. Februari 2000. Trafikutredning. Projektnummer: 540 1311 68 Diarienummer: 151.00

Parkering i Haga. Februari 2000. Trafikutredning. Projektnummer: 540 1311 68 Diarienummer: 151.00 Parkering i Haga Projektnummer: 540 1311 68 Diarienummer: 151.00 Februari 2000 Trafikutredning Denna rapport har, på uppdrag av Göteborgs Stads Parkeringsaktiebolag, utarbetats av Christer Olsson, Gatubolaget

Läs mer

PM Parkering Ernst Torulfsgatan

PM Parkering Ernst Torulfsgatan PM 1 (10) Handläggare Henrik Rönnqvist Tel +46 (0)10 505 47 13 Mobil +46 (0)70 373 83 18 Fax +46 10 505 30 09 henrik.ronnqvist@afconsult.com Datum 2012-11-09 Trafikkontoret Göteborg Björn Lindgren Click

Läs mer

Förslag till beslut 1. Fastighetskontoret får i uppdrag att ansöka om planbesked för 200 bostäder med mera vid Skanstorget inom stadsdelen Haga.

Förslag till beslut 1. Fastighetskontoret får i uppdrag att ansöka om planbesked för 200 bostäder med mera vid Skanstorget inom stadsdelen Haga. Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-10-24 diarienummer 7074/15 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Ansökan om planbesked för bostäder

Läs mer

Anneli Hulthén Lina Isaksson

Anneli Hulthén Lina Isaksson Handling 2013 nr 138 Yttrande över motion av Kjell Björkqvist (FP) och Birgitta Ling-Fransson (FP) om en utredning över var och hur framtida kollektivtrafik kan utformas med skilda körbanor Till Göteborgs

Läs mer

Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift (KSN )

Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift (KSN ) KF 100 13 JUNI 2016 Kommunfullmäktige Förändringar av övre gräns för parkeringsavgift (KSN-2016-1105) Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa högsta möjliga

Läs mer

Motion av Mikael Jansson (sd) om förbättrade avlämningsmöjligheter vid förskolor

Motion av Mikael Jansson (sd) om förbättrade avlämningsmöjligheter vid förskolor Tjänsteutlåtande Utfärdat 2008-09-26 Diarienummer 0354/08 Repronummer 264/08 Stadsutveckling och samhällsanalys Stadsutveckling Lena Lundblad Telefon 031-368 02 32 E-post: lena.lundblad@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Införande av boendeparkering i Gamlestaden

Införande av boendeparkering i Gamlestaden Införande av boendeparkering i Gamlestaden Beslut i Trafiknämnden 2005-01-19 14 Nämnden beslöt enligt kontorets förslag 2 Handläggare: Hans Magnusson Tel: 031-61 22 43 Trafiknämnden Göteborg Införande

Läs mer

Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-08. 9 Dnr 0706/09. Förslag till parkeringspolicy för Göteborg. Handling 2009 nr 142.

Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-08. 9 Dnr 0706/09. Förslag till parkeringspolicy för Göteborg. Handling 2009 nr 142. Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-08 9 Dnr 0706/09 Förslag till parkeringspolicy för Göteborg Handling 2009 nr 142. Yrkanden Karin Pleijel (MP), Owe Nilsson (S) och Kia Andreasson (MP) yrkar

Läs mer

Stockholms kommun har tagit del av överklagandet och inkommit med ett yttrande.

Stockholms kommun har tagit del av överklagandet och inkommit med ett yttrande. Datum Dnr/Beteckning 2 (8) offentliga platser som står under kommunens förvaltning och som kommunen har upplåtit för parkering. Formuleringen I den omfattning som behövs för att ordna trafiken är central

Läs mer

Vad är boendeparkering?

Vad är boendeparkering? Boendeparkering Vad är boendeparkering? Plan- och bygglag (2010:900) Enligt PBL ska kommunen klargöra i översiktsplaner och detaljplaner hur trafikfrågor ska hanteras med hänsyn till säkerhet, miljö, skönhet

Läs mer

Parkeringsutredning för

Parkeringsutredning för Parkeringsutredning för Detaljplan för Bostäder vid Ulfsparregatan 2015-04-27 Diarienummer: 0845/06 Handläggare: Eva Sigurd 1(7) Innehåll: Parkeringsbehov och förslag till lösning för påbyggnation sid

Läs mer

Parkeringspolicyn ska bidra till. hållbar stadsutveckling och livsmiljö. hållbar stadsutveckling och livsmiljö

Parkeringspolicyn ska bidra till. hållbar stadsutveckling och livsmiljö. hållbar stadsutveckling och livsmiljö Parkeringspolicyn ska bidra till hållbar stadsutveckling och livsmiljö Roger Johansson, SWECO Parkeringspolicyn ska bidra till hållbar stadsutveckling och livsmiljö Användningen av den parkering som finns

Läs mer

Remissinstanser Motionen har remitterats för yttrande till trafiknämnden som hört Trafikverket.

Remissinstanser Motionen har remitterats för yttrande till trafiknämnden som hört Trafikverket. Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-03-22 Diarienummer 1503/15 Repronummer 103/16 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se, H 169/15 Jörgen Fogelklou

Läs mer

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén Handling 2016 nr 87 Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) om att förlänga klätterhindret på Älvsborgsbron för att förhindra fler självmord Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag

Läs mer

Parkering och mobilitet i Frihamnen

Parkering och mobilitet i Frihamnen Parkering och mobilitet i Frihamnen Maria Stenström och Stefan Hellberg Göteborgs Stads Parkerings AB 19 november 2015 Ägardirektiv Hållbar utveckling Aktiv i stadsutvecklingen Främja förändrade resvanor

Läs mer

Remiss gällande förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering

Remiss gällande förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering Bromma stadsdelsförvaltning Administration Sida 1 (5) 2016-02-24 Handläggare Gunnar Hedman E-post: bromma@stockholm.se Till Bromma stadsdelsnämnd Remiss gällande förslag till parkeringsstrategi och förslag

Läs mer

Motion av Mia Nordström och Stefan Hanna (båda C) om att konsekvensanalys behövs innan borttagande av parkeringsplatser

Motion av Mia Nordström och Stefan Hanna (båda C) om att konsekvensanalys behövs innan borttagande av parkeringsplatser KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per (KLK) Ådegren Ann-Britt (SBF) Datum 2016-12-21 Diarienummer KSN-2016-1049 Kommunstyrelsen Motion av Mia Nordström och Stefan Hanna (båda C) om att konsekvensanalys

Läs mer

Yttrande till trafiknämnden över Riktlinjer för parkeringsverksamheten

Yttrande till trafiknämnden över Riktlinjer för parkeringsverksamheten Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-04-08 Diarienummer: N132-0161/15 Sektor Kultur och fritid/klimatsmarta Val Anna Strand Telefon: 365 40 33 E-post: anna.strand@ostra.goteborg.se Yttrande till trafiknämnden

Läs mer

Parkeringsförslag för bostäder på Gibraltarvallen

Parkeringsförslag för bostäder på Gibraltarvallen 1 PM 2014:36 Rasmus Sundberg Caroline Mattsson 2014-08-26 Parkeringsförslag för bostäder på Gibraltarvallen 1. Inledning 1.1 Bakgrund Göteborgs Stad håller på att upprätta en detaljplan för Gibraltarvallen

Läs mer

Parkeringspolicy för Örnsköldsviks centrum och tätort

Parkeringspolicy för Örnsköldsviks centrum och tätort Parkeringspolicy för Örnsköldsviks centrum och tätort Antagen av kommunfullmäktige, 20 Antagen av: Kommunfullmäktige, 20 Dokumentägare: Kommundirektören Dokumentnamn: Parkeringspolicy för Örnsköldsviks

Läs mer

INVENTERING OCH KATEGORISERING AV BEFINTLIGA BILPLATSER PÅ HEDEN OCH I OMRÅDENA KRING HEDEN.

INVENTERING OCH KATEGORISERING AV BEFINTLIGA BILPLATSER PÅ HEDEN OCH I OMRÅDENA KRING HEDEN. INVENTERING OCH KATEGORISERING AV BEFINTLIGA BILPLATSER PÅ HEDEN OCH I OMRÅDENA KRING HEDEN. Stadsbyggnadskontoret i Göteborg Trafikkontoret i Göteborg Viproj AB April 2008 2 FÖRORD Uppdraget Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Hur används garageplatserna i centrala staden? Om skillnaden mellan teori och praktik. Meddelande 7:2006 Trafikkontoret Parkering

Hur används garageplatserna i centrala staden? Om skillnaden mellan teori och praktik. Meddelande 7:2006 Trafikkontoret Parkering Hur används garageplatserna i centrala staden? Om skillnaden mellan teori och praktik Meddelande 7:2006 Trafikkontoret Parkering 2 Förord I samband med upprättandet av detaljplaner och bygglov ställs bl.a.

Läs mer

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-09-26 Diarienummer 0760/16 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av

Läs mer

Boendeparkering i Landala Egnahem och Landalahöjd

Boendeparkering i Landala Egnahem och Landalahöjd 1(13) Boendeparkering i Landala Egnahem och Landalahöjd Beslut i Trafiknämnden 1999-09-22 162 Hans Magnusson redogjorde för ärendet och för inkomna skrivelser. Efter diskussion beslöt Trafiknämnden justera

Läs mer

14 Förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering svar på remiss från trafikkontoret

14 Förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering svar på remiss från trafikkontoret Sida 21 (31) 14 Förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering svar på remiss från trafikkontoret Stadsdelsnämndens beslut beslutade att besvara remissen med förvaltningens tjänsteutlåtande.

Läs mer

Felparkeringsavgifter på allmän platsmark

Felparkeringsavgifter på allmän platsmark Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-02-09 Diarienummer 1948/17 Handläggare Ann-Marie Lindell Telefon: 031-368 02 21 E-post: ann-marie.lindell@stadshuset.goteborg.se Felparkeringsavgifter

Läs mer

Taxa A Effekter av att begränsa parkeringstiden. Meddelande 10:2003. Trafikkontoret Parkering

Taxa A Effekter av att begränsa parkeringstiden. Meddelande 10:2003. Trafikkontoret Parkering Taxa A Effekter av att begränsa parkeringstiden Meddelande :23 Trafikkontoret Parkering 2 3 Förord Parkeringsproblemen dagtid hade under slutet av 9-talet och början av 2- talet blivit allt större i stora

Läs mer

Mål och inriktning för parkeringspolitiken i Göteborg

Mål och inriktning för parkeringspolitiken i Göteborg 1/7 Mål och inriktning för parkeringspolitiken i Göteborg Beslut i Trafiknämnden 1992-11-12 304 Nämnden beslöt bifalla kontorets förslag: godkänna mål och inriktning för parkeringspolitiken i Göteborg

Läs mer

Nr 12. Motion av Johan Lundqvist och Robert Damberg (båda MP) om sänkt parkeringsnorm

Nr 12. Motion av Johan Lundqvist och Robert Damberg (båda MP) om sänkt parkeringsnorm KF 12 30 JAN 2012 KOMMUNSTYRELSEN Handläggare Datum 2011-12-14 Diarienummer KSN-2011-0154 Kommunfullmäktige Nr 12. Motion av Johan Lundqvist och Robert Damberg (båda MP) om sänkt parkeringsnorm Förslag

Läs mer

Nya bestämmelser gällande avgift för boendeparkering (KSN )

Nya bestämmelser gällande avgift för boendeparkering (KSN ) KF 99 13 JUNI 2016 Kommunfullmäktige Nya bestämmelser gällande avgift för boendeparkering (KSN-2016-1106) Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa högsta avgift

Läs mer

Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering Svar på remiss från trafiknämnden

Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering Svar på remiss från trafiknämnden Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Sida 1 (9) 2016-02-11 Handläggare: Cecilia Rivard 08 508 18 048 Till Farsta stadsdelsnämnd 2016-03-10 Parkeringsstrategi och plan för gatuparkering Svar

Läs mer

Yttrande över motion av Axel Josefson (M) m fl om att säkerställa parkeringsplatser i centrala staden

Yttrande över motion av Axel Josefson (M) m fl om att säkerställa parkeringsplatser i centrala staden Handling 2017 nr 29 Yttrande över motion av Axel Josefson (M) m fl om att säkerställa parkeringsplatser i centrala staden Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M)

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-03-28 kl. 14:00-15:35 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Eveline Savik, förvaltningschef Fredrik Torstensson,

Läs mer

Boendeparkering. LTF eller dispens

Boendeparkering. LTF eller dispens Boendeparkering LTF eller dispens Borlänge i februari 2004 Bengt Wilde 1. Sammanfattning Från formell synpunkt bör det vara närmast självklart att boendeparkering - i den omfattning den tillämpas i Göteborg

Läs mer

Strategi för fler bilpooler. Motion (2016:18) om alternativ för minskat bilåkande, Cecilia Brinck (M). Svar på remiss från kommunstyrelsen.

Strategi för fler bilpooler. Motion (2016:18) om alternativ för minskat bilåkande, Cecilia Brinck (M). Svar på remiss från kommunstyrelsen. Dnr Sida 1 (5) 2016-11-14 Handläggare Kerstin Alquist 08-508 260 77 Till Trafiknämnden 2016-12-08 Strategi för fler bilpooler. Motion (2016:18) om alternativ för minskat bilåkande, Cecilia Brinck (M).

Läs mer

Yrkande avseende Förvärv av mark för nyproduktion av bostäder i Lövgärdet och försäljning av befintliga fastigheter i Rannebergen

Yrkande avseende Förvärv av mark för nyproduktion av bostäder i Lövgärdet och försäljning av befintliga fastigheter i Rannebergen Yrkande V, MP Kommunstyrelsen 2018-01-10 Ärende 2.1.11 Yrkande avseende Förvärv av mark för nyproduktion av bostäder i Lövgärdet och försäljning av befintliga fastigheter i Rannebergen På kommunfullmäktigemötet

Läs mer

Bilagor 1. Översiktlig karta över området. 2. Fastighetsnämndens beslut om markanvisning till Västtrafik,

Bilagor 1. Översiktlig karta över området. 2. Fastighetsnämndens beslut om markanvisning till Västtrafik, Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2013-10-28 diarienummer 5097/11 Exploateringavdelningen Maria Brandt telefon 368 10 67 e-post: maria.brandt@fastighet.goteborg.se Återtagande av Västtrafiks markanvisning

Läs mer

Bilaga 1. Riktlinjer för mobilitets- och parkeringsplanering i Göteborg. Remisshandling december 2016.

Bilaga 1. Riktlinjer för mobilitets- och parkeringsplanering i Göteborg. Remisshandling december 2016. Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-11-17 BN 2016-12-20 Diarienummer 0469/16 Strategiska avdelningen Sara Brunnkvist Telefon 031-368 19 75 E-post: sara.brunnkvist@sbk.goteborg.se Riktlinjer för mobilitets-

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93

STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN. Parkeringsnorm. Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN Parkeringsnorm Antaget av Kommunfullmäktige 2011-02-17, 93 Parkeringsnorm vid bygglovsprövning i Strömstads kommun Godkänd av kommunstyrelsen 2011-02-02 Antagen

Läs mer

Motion av Magnus Olsson (SD) och Anders Olin (SD) avseende fördelar med elbilar i Malmö stad STK-2015-204

Motion av Magnus Olsson (SD) och Anders Olin (SD) avseende fördelar med elbilar i Malmö stad STK-2015-204 SIGNERAD 2015-08-05 Malmö stad Stadskontoret 1 (3) Datum 2015-08-05 Vår referens Anders Spjuth Utredare Anders.Spjuth@malmo.se Tjänsteskrivelse Motion av Magnus Olsson (SD) och Anders Olin (SD) avseende

Läs mer

Antagande av parkeringsstrategi för Norrtälje stad

Antagande av parkeringsstrategi för Norrtälje stad TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Erik L'Estrade, Infrastrukturplanerare Telefon: 0176-747 26 E-post: erik.lestrade@norrtalje.se Dnr: 15-0940 Till Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Antagande av parkeringsstrategi

Läs mer

Ärendet. Handling 15 2014-04-11 2013-01-23

Ärendet. Handling 15 2014-04-11 2013-01-23 - Ärendet Parkeringsbolaget har som ändamål att samordna och stärka stadsutvecklingen inom parkeringsverksamheten. I enlighet med det ägardirektiv, som antogs av Kommunfullmäktige den 31 januari 2013,

Läs mer

Utredning Kommunalt parkeringsbolag

Utredning Kommunalt parkeringsbolag TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Datum Diarienummer 2013-11-04 KS 2013/516 1 (5) Utredare Mats Åstrand 0410-733618, 0734 422949 mats.astrand@trelleborg.se Utredning Kommunalt parkeringsbolag Ärendebeskrivning

Läs mer

Förslag från Färdtjänstnämnden om avgift för färdtjänstresor och färdtjänstens månadskort

Förslag från Färdtjänstnämnden om avgift för färdtjänstresor och färdtjänstens månadskort Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-01-26 Diarienummer 1447/14 Repronummer 10/15 Facknämnder Stadsutveckling Christina Gustafsson Telefon 031-368 04 45 E-post: christina.gustafsson@stadshuset.goteborg.se Förslag

Läs mer

Motion av Mia Nordström och Stefan Hanna (båda C) om att konsekvensanalys behövs innan borttagande av parkeringsplatser

Motion av Mia Nordström och Stefan Hanna (båda C) om att konsekvensanalys behövs innan borttagande av parkeringsplatser KF 48 27 februari 2017 Diarienummer KSN-2016-1049 Kommunfullmäktige Motion av Mia Nordström och Stefan Hanna (båda C) om att konsekvensanalys behövs innan borttagande av parkeringsplatser Förslag till

Läs mer

Yttrande över program för Skanstorget inom stadsdelen Haga, samrådsremiss

Yttrande över program för Skanstorget inom stadsdelen Haga, samrådsremiss Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-01-19 Diarienummer 1092/08 Exploateringsavdelningen Stefan Unger Telefon 031-368 10 65 E-post: stefan.unger@fastighet.goteborg.se Yttrande över program för

Läs mer

Förslag till beslut. Fredrik Alfredsson T.f. förvaltningschef. Karin Hebel Enhetschef

Förslag till beslut. Fredrik Alfredsson T.f. förvaltningschef. Karin Hebel Enhetschef Dnr Sida 1 (8) 2018-12-20 Handläggare Jacob Jonsson 08-508 26 325 Till Trafiknämnden 2019-02-14 Ändring av parkeringsavgifter för MC och moped klass 1 samt ändring av reducerad avgift för parkering med

Läs mer

Förslag till nya parkeringsregleringar i Uppsala 2016

Förslag till nya parkeringsregleringar i Uppsala 2016 Förslag till nya parkeringsregleringar i Uppsala 2016 Gatu- och samhällsmiljönämnden, april 2016 Diarienummer: GSN 2016-0665 Innehåll 1. Sammanfattning sid 4 2. Inledning sid 5 3. Handlingsplan för parkering

Läs mer

172 Svar på motion - Låt cyklister cykla mot enkelriktat (KSKF/2016:613)

172 Svar på motion - Låt cyklister cykla mot enkelriktat (KSKF/2016:613) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-09-05 Sida 1(2) 172 Svar på motion - Låt cyklister cykla mot enkelriktat (KSKF/2016:613) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen anses besvarad.

Läs mer

Parkeringskostnaderna i bostadsproduktionen. Svar på skrivelse från Åke Askensten m.fl. (MP)

Parkeringskostnaderna i bostadsproduktionen. Svar på skrivelse från Åke Askensten m.fl. (MP) Dnr Sida 1 (5) 2013-09-25 Handläggare Anders Hallberg 08-508 26 401 Till Exploateringsnämnden 2013 10 17 Parkeringskostnaderna i bostadsproduktionen. Svar på skrivelse från Åke Askensten m.fl. (MP) Förslag

Läs mer

Parkeringsöversyn Gültzauudden Bilaga: 1. Karta; gällande zonindelning parkeringsavgifter 3. Karta; förslag till zonindelning parkeringsavgifter

Parkeringsöversyn Gültzauudden Bilaga: 1. Karta; gällande zonindelning parkeringsavgifter 3. Karta; förslag till zonindelning parkeringsavgifter Tekniska nämnden 2010 01 27 15 42 Tekniska nämndens arbetsutskott 2010 01 14 24 58 Dnr 2009/894.315 Parkeringsöversyn Gültzauudden Bilaga: 1. Karta; gällande zonindelning parkeringsavgifter 3. Karta; förslag

Läs mer

Regionstyrelsen 57-83

Regionstyrelsen 57-83 Regionstyrelsen 57-83 Tid: 2018-03-27, kl 09:00-14:45 Plats: Regionens hus, sal A 71 Motion - Pendlare behöver fler morötter och mindre piska Diarienummer: RJL 2017/1267 Beslut Regionstyrelsen föreslår

Läs mer

Höjning av parkeringsavgifter och förslag till felparkeringsavgifter

Höjning av parkeringsavgifter och förslag till felparkeringsavgifter Jarina Edlund Tillstånd 08-508 260 94 jarina.edlund@stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2011-11-24 Höjning av parkeringsavgifter och förslag till felparkeringsavgifter Förslag till beslut

Läs mer

Riktlinjer för mobilitet och parkering i Göteborgs stad - Hantering av mobilitetsoch parkeringsfrågor i detaljplan och bygglov

Riktlinjer för mobilitet och parkering i Göteborgs stad - Hantering av mobilitetsoch parkeringsfrågor i detaljplan och bygglov Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-10-27 BN 2017-11-28 Diarienummer 0469/16 Strategiska avdelningen Sara Brunnkvist Telefon 031-368 19 75 E-post: sara.brunnkvist@sbk.goteborg.se Riktlinjer för mobilitet och

Läs mer

PM Trafik och parkering i Butängen Av: Martin Berlin och Per-Erik Hahn

PM Trafik och parkering i Butängen Av: Martin Berlin och Per-Erik Hahn PM Trafik och parkering i Butängen 2019-04-26 Av: Martin Berlin och Per-Erik Hahn Bakgrund En av de viktigaste trafikfrågorna i området som berörs av programmet bedöms vara parkeringsfrågan. Parkering

Läs mer

Datum Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne

Datum Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Servicenämnden PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2016-05-26 1 (2) 46 Taxor och avgifter för parkering i Region Skåne Diarienummer 1402924 Servicenämndens beslut Servicenämnden föreslår regionstyrelsen att föreslå

Läs mer

Svar på motion - Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas utsatta områden

Svar på motion - Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas utsatta områden Kommunstyrelsen 2019-03-11 1 (3) Kommunledningskontoret Ledningsstab Lars-Anders Tranefors 016-710 46 27 KSKF/2018:443 Kommunstyrelsen Svar på motion - Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2011:29 av Vivianne Gunnarsson (MP) om att införa fler toaletter i kollektivtrafiken

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2011:29 av Vivianne Gunnarsson (MP) om att införa fler toaletter i kollektivtrafiken 1 (2) FÖRSLAG 2012:50 LS 1110-1334 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2011:29 av Vivianne Gunnarsson (MP) om att införa fler toaletter i kollektivtrafiken Föredragande landstingsråd: Christer

Läs mer

Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun

Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2017-05-29, dnr KS-2016-00911-2 Namn: Parkeringsstrategi för Sundsvalls kommun Giltighetstid: Tills vidare Ansvarig funktion: Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

KALLELSE 2013-12-02. Trafiknämnden. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum:Grön, 2013-12-02, kl 16:00. Sekreterare

KALLELSE 2013-12-02. Trafiknämnden. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum:Grön, 2013-12-02, kl 16:00. Sekreterare KALLELSE 2013-12-02 1 (1) Trafiknämnden Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum:Grön, 2013-12-02, kl 16:00 Ärenden: Enligt föredragningslistan nedan Christer Örning Ordförande Annike Åkesson Sekreterare

Läs mer

107 Svar på motion Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas utsatta områden (KSKF/2018:443)

107 Svar på motion Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas utsatta områden (KSKF/2018:443) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-30 Sida 1(3) 107 Svar på motion Inför trygghetsbelysning och kaosbelysning i Eskilstunas utsatta områden (KSKF/2018:443) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Avgiftsmodell för parkeringsavgifter vid resecentrum i Strängnäs

Avgiftsmodell för parkeringsavgifter vid resecentrum i Strängnäs PROTOKOLLSUTDRAG Teknik- och servicenämnden Sammanträdesdatum 2017-04-25 1/3 TSN 43 Dnr TSN/2017:53-100 Avgiftsmodell för parkeringsavgifter vid resecentrum i Strängnäs Beslut Teknik- och servicenämnden

Läs mer

Offentliga rum - förslag på komplettering till Framkomlighetsstrategin. Svar på remiss

Offentliga rum - förslag på komplettering till Framkomlighetsstrategin. Svar på remiss Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) Dnr E2017-03483 2017-10-11 Handläggare Birgitta Nylander 08-508 265 46 Till Exploateringsnämnden 2017-12-07 Offentliga rum - förslag på komplettering till

Läs mer

17 Svar på motion om att få fler bilpooler att etablera sig i Eskilstuna (KSKF/2017:328)

17 Svar på motion om att få fler bilpooler att etablera sig i Eskilstuna (KSKF/2017:328) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-01-30 Sida 1(4) 17 Svar på motion om att få fler bilpooler att etablera sig i Eskilstuna (KSKF/2017:328) Förslag till beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum Nummer 8/15. Tid Klockan 13:00-17:45. Plats Trafikkontoret, Sessionssalen plan 1 Köpmansgatan 20

Protokoll. Sammanträdesdatum Nummer 8/15. Tid Klockan 13:00-17:45. Plats Trafikkontoret, Sessionssalen plan 1 Köpmansgatan 20 Tid Klockan 13:00-17:45 Plats Trafikkontoret, Sessionssalen plan 1 Köpmansgatan 20 Paragrafer 211-244 Justeringsdag 2015-11-05 Underskrifter Sekreterare Betty Karlsson Ordförande Johan Nyhus Justerande

Läs mer

80 Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser (KSKF/2017:517)

80 Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser (KSKF/2017:517) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-04-10 Sida 1(3) 80 Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser (KSKF/2017:517) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Åtgärder för att främja bilpoolsutvecklingen

Åtgärder för att främja bilpoolsutvecklingen Sammanträdesdatum Dnr 2127/02 Handläggare: Anders Roth Tel: 031 61 37 03 Trafiknämnden Göteborg Åtgärder för att främja bilpoolsutvecklingen Sammanfattning Med bilpool menas att flera förare använder en

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Dagliga leveranser. Motion av Björn Tidland (SD) om revidering av regler för flyttning av fordon

Dagliga leveranser. Motion av Björn Tidland (SD) om revidering av regler för flyttning av fordon TN 28/16 Tjänsteutlåtande Trafiknämnden 2016-02-11 Diarienummer 3402/15 Dagliga leveranser Anne-Charlotte Fransson Telefon 031-368 25 54 E-post: anne-charlotte.fransson@trafikkontoret.goteborg.se Motion

Läs mer

Begäran om uppdrag till kontoret att förvärva del av Göteborg Kviberg 741:27

Begäran om uppdrag till kontoret att förvärva del av Göteborg Kviberg 741:27 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-11-21 diarienummer 1997/14 Markavdelningen Charlotta Lambert telefon 368 11 70 e-post: charlotta.lambert@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till kontoret

Läs mer

Svar på remiss av förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering

Svar på remiss av förslag till parkeringsstrategi och förslag till plan för gatuparkering Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-01-29 Handläggare Ida Reimegård Telefon: 08-508 03 090 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på remiss av förslag

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Om laddstolpar. Motion (2015:47) från Lars Jilmstad (M). Svar på remiss från kommunstyrelsen

Om laddstolpar. Motion (2015:47) från Lars Jilmstad (M). Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr Sida 1 (5) 2015-10-21 Handläggare Monica Fredriksson 08-508 262 18 Till Trafiknämnden 2015-12-10 Om laddstolpar. Motion (2015:47) från Lars Jilmstad (M). Svar på remiss från kommunstyrelsen Förslag

Läs mer

Verksamhetsområde 2016 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten

Verksamhetsområde 2016 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-02-11 Diarienummer 0429/16 Repronummer 0037/16 Stadsutveckling Christina Bertilson Telefon 031-368 02 14 E-post: christina.bertilson@stadshuset.goteborg.se Verksamhetsområde

Läs mer

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om en inventering och plan för utbyggnaden av säkra cykelparkeringar

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om en inventering och plan för utbyggnaden av säkra cykelparkeringar Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-02-01 Diarienummer 1242/16 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson

Läs mer

Svar på motion om att få fler bilpooler till Eskilstuna

Svar på motion om att få fler bilpooler till Eskilstuna Kommunstyrelsen 2018-01-12 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2017:328 Kristina Birath 016-710 51 56 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion om att få fler bilpooler till Eskilstuna Förslag

Läs mer

218 Godkännande av fastighetsförsäljning Muraren 2, Smärglaren 2, 3 och 4 samt Eskilstuna Tunafors 1:21 och 1:22 (KSKF/2017:443)

218 Godkännande av fastighetsförsäljning Muraren 2, Smärglaren 2, 3 och 4 samt Eskilstuna Tunafors 1:21 och 1:22 (KSKF/2017:443) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-07 Sida 1(3) 218 Godkännande av fastighetsförsäljning Muraren 2, Smärglaren 2, 3 och 4 samt Eskilstuna Tunafors 1:21 och 1:22 (KSKF/2017:443)

Läs mer

Parkeringsutredning Topeliusgatan 1 mfl.

Parkeringsutredning Topeliusgatan 1 mfl. Rapport 16026, Version 1.0 Parkeringsutredning Topeliusgatan 1 mfl. Dokumentinformation Titel: Parkeringsutredning Topeliusgatan 1 mfl. Serie nr: 2016:26 Projektnr: 16025 Författare: Rasmus Sundberg Alexander

Läs mer

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén Handling 2016 nr 117 Förslag till effektivare utnyttjande av fastighetsbeståndet inom Göteborgs Stadshus AB:s lokalkluster Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Förslag på åtgärder som kan stimulera användandet av miljöbilar enligt definitionen

Förslag på åtgärder som kan stimulera användandet av miljöbilar enligt definitionen GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-05-18 Handläggare: Hans-Olov Blom Parkeringsavdelningen Dispens Tel: 508 287 33 hansolov.blom@gfk.stockholm.se Dnr 00-341-2280:7 2004-05-12 Till Gatu-

Läs mer

Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01

Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01 Tekniska nämnden 2010 11 18 124 304 Tekniska nämndens arbetsutskott 2010 11 04 188 463 Dnr 2010/847.514 Parkeringstaxa fr o m 2011 06 01 Bilagor: Zonindelning Luleå centrum 2010, bil 1 Zonindelning Luleå

Läs mer

Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden

Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden Yttrande (SD) Kommunstyrelsen 2016-09-21 Ärende 3.3 Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden

Läs mer

Parkeringsprogram för Huddinge kommun Remiss från Huddinge kommun Remisstid den 30 april 2015

Parkeringsprogram för Huddinge kommun Remiss från Huddinge kommun Remisstid den 30 april 2015 PM 2015: RVII (Dnr 124-149/2015) Parkeringsprogram för Huddinge kommun Remiss från Huddinge kommun Remisstid den 30 april 2015 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Som

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. GEMENSAMT TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr M (Markkontoret) Dnr T (Trafikkontoret)

Förslag till beslut. Sammanfattning. GEMENSAMT TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr M (Markkontoret) Dnr T (Trafikkontoret) MARKKONTORET TRAFIKKONTORET Kontaktperson Cecilia Sjödin Markkontoret Stora Projekt, Hammarby Sjöstad Telefon: 08-508 264 09 cecilia.sjodin@mk.stockholm.se Fredrik Alfredsson Trafikkontoret Juridik Telefon:

Läs mer

Remissvar angående förslag till Riktlinjer för mobilitets- och parkeringsplanering i Göteborg. MC och moped klass I i trafik. Uppdraget i remissen

Remissvar angående förslag till Riktlinjer för mobilitets- och parkeringsplanering i Göteborg. MC och moped klass I i trafik. Uppdraget i remissen Till stadsbyggnadskontoret@stadsbyggnadskontoret.goteborg.se Remissvar angående förslag till Riktlinjer för mobilitets- och parkeringsplanering i Göteborg Riksorganisationen Sveriges MotorCyklister, SMC,

Läs mer

Parkeringsutredning Lunden 2:11 mfl.

Parkeringsutredning Lunden 2:11 mfl. Rapport 16025, Version 1.0 Parkeringsutredning Lunden 2:11 mfl. Dokumentinformation Titel: Parkeringsutredning Lunden 2:11 mfl. Serie nr: 2016:25 Projektnr: 16025 Författare: Rasmus Sundberg Alexander

Läs mer

Verksamhetsområde för Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten Ulf Kamne Malin Hagenklev

Verksamhetsområde för Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten Ulf Kamne Malin Hagenklev Handling 2015 nr 87 Verksamhetsområde för Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten 2015 Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer